Monoliittinen betoni runko

Käyttö betonirakenteen rakentamisessa on erittäin suosittu. Asuinrakennusten monoliittinen rakentaminen on tehokasta, käytännöllistä ja taloudellista. Tällaisia ​​rakennuksia rakennetaan kuitenkin nopeasti. Betonisten laakeripylväiden ansiosta rakenteen kuormitus jakautuu tasaisesti, koska tällaiset rakennukset ovat kestäviä.

Näiden kolonnien väliset ulkoseinät on valmistettu erityisistä lämpöä säästävistä materiaaleista. Käytä usein ilmastettua betonia ja betonirakennetta. Rakenna kokoja ja monimutkaisia ​​rakennuksia. Siksi tällaisia ​​kehyksiä käytetään aikamme.

Mikä se on?

Kehysrakennus - rakennus, joka rakennetaan nopeasti. Rakennuksen päätyyppi on matalan rakennuksen rakentaminen. Tällaisissa rakennuksissa voit muuttaa asettelua. Tällaisten rakennusten perustana ovat puiset tai metalliset kehykset, joissa käytetään puukuituja päällystettyjä sandwich-paneeleja. Eristetään tällaiset rakenteet mineraalivillalla, ekvivulla ja muilla insulanteilla.

Tällaisia ​​rakennuksia on helppo suunnitella, jos tarvitset muutoksia betoniseinien suunnitteluun, tämä tehdään rakenteen tuhoamatta. Rakenteilla, jotka on rakennettu raudoitetun betonin rungon perusteella, on seinämät ilman liitoksia.

Vähitellen kehittyy tällaisen tekniikan (kehysten) ja matala-talojen rakentaminen. Tällaiset rakenteet on rakennettu millekään pinnalle ja epäsuotuisille alueellisille olosuhteille. Betonirakenne on mukava ja edullinen. Yksi edullisista ja käytännöllisistä materiaaleista on konkreettisia. Sitä käytetään sekä yksityisen talon että korkeiden rakennusten rakentamiseen.

Hyödyt ja haitat

Monoliittisen rakenteen rakentaminen laajenee. Tätä helpottaa sen monipuolisuus, edullinen ja lyhyt rakennusaika. Käyttämällä betonirakennetta ja betonilohkoja on mahdollista pystyttää kaikki monimutkaiset rakennukset, niiden muodoista ja koosta riippumatta. Betoni on käytännöllinen materiaali, erityisesti monoliittisessa rakenteessa.

Tällaiset rakennukset voidaan helposti suunnitella, muuttaa huoneiden ulkoasua. Voit rakentaa ne mihin tahansa sopivaan paikkaan tähän. Rakenteet eivät ole hieman huonommat kuin tiili tai betoni. Runkorakenteiden edut:

 • Rakentamisen nopeus ja edullinen hinta.
 • Rakenteen aiheuttamien vahinkojen mahdottomuus rakentavista virheistä tai maan ominaisuuksista.
 • Voit rakentaa milloin tahansa vuoden aikana.
 • Helppo suunnitella - ei tarvitse tehdä suurta perustetta.
 • Lämmitetty haluttuun lämpötilaan.
 • Voit luoda eri arkkitehtuurin rakennuksia.
 • Turvallinen tulipalon sattuessa.

Tämän rakenteen haitat:

 • Jotkut materiaalit ovat haitallisia ihmisten terveydelle.
 • Betonin lämpömassa on vähäistä.
 • Palovaara - sinun on oltava varovainen materiaalien valinnassa.
 • Pieni lujuus käytössä. Rakennuksen runko ei kestä kovaa tuulta, suuri määrä lumia.
 • Huono suojelu varkailta, koska seinämä voi murtautua.
Takaisin sisällysluetteloon

Kehyksen vertailu

Monoliittisen betonirakenteen luomiseen liittyvä työ on laaja ja riippuu säästä. Rakennusyrityksissä tällaiset kehykset luonnollisesti luodaan nopeammin, ja ne eroavat paremmasta laadusta. Kuitenkin tämän tuotteen kustannukset ovat monta kertaa enemmän. Sinun on myös toimitettava se työmaalle ja löydettävä tarvittavat laitteet.

Esivalmistetut kehykset ovat vähemmän materiaali-intensiivisiä kuin monoliittiset. Monoliittinen runko kuluttaa vähemmän materiaalia ja vahvistusta. Nämä kehykset asennetaan välittömästi rakennustyömaalla, mikä vähentää energiakustannuksia, poistaa sarakkeiden liitokset, alentaa teknisten laitteiden kustannuksia ja perehtyy uuteen rakentamiseen.

Esivalmiste vaatii lisää materiaaleja, kuten terästä, varastokannattimia, tukilaitteita. Kehyksiä ei kuitenkaan tarvitse toimittaa, vaan ne voidaan koota heti paikan päällä eikä tuotannossa. Rakennukseen käytetään vähemmän energiaa, eikä se tarvitse hitsausta. Tähän mennessä nämä kehykset ovat tulleet saataville.

Tee-se-itse ruhojen rakenne

Rakennuksen konkreettisen perustan rakentamiseksi tarvitset:

 • tarkasta huolellisesti alue, joka aiheuttaa tarpeettomia materiaaleja, jotka häiritsevät rakennetta;
 • merkki, jossa rakenne on;
 • suorittaa maanrakennustyöt;
 • luodaan kiinteä muotti;
 • aseta lujitustangot selvästi paikalleen;
 • kaada betoniseosta.

Ennen rakentamista, tarkista maaperä, osoita rakennuksen koko osoittimien avulla ja vedä lanka. Sitten he kaivaavat kaivoksia. Tarvitset lapiot, vasarat, mönkijät. Kaivannon koko on 60 x 70 cm, mikä vaikuttaa maaperän laatuun, jossa rakennetta rakennetaan.

Kun työ kaivannon kanssa on valmis, se painetaan ja asetetaan kerroslevyjä ja hiekkaa. Aloita sitten kerätä muotti. Tätä varten tarvitsemme puisia telineitä, vasaraa, kynsiä, tiedostoa, poraa. Taivuttamalla muotti, vahvistusta valmistellaan. Se vie hiomana ja hitsaamalla. Vahvikkeena on ristikko, jonka koko on 20-40 cm.

Vahvikotelon asennuksen jälkeen betoniseos aloitetaan valmistettavaksi. Betoni valitaan rakennettavan rakennuksen koon mukaan. Sementin, hiekan, veden, murskattujen kivien luoma betonielementti. Sementtimerkki, jota käytetään, on korkeampi kuin seoksen laatu. Seoksen valmistamiseksi käytä betonisekoitinta. Betonin valmis sekoitusta on kaadettava asteittain ja tasaisesti. Osia ei tarvitse täyttää, koska liitokset muodostuvat ja rakenne muuttuu herkäksi.

Talonrakennuksen rakentaminen

Jos rakennat monoliittisen teräsbetoniseinän seinämiä rakennustelineiden aikaansaamiseksi, aseta teräsraudoitusraudoituksen jälkeen valurauta. Seinän ja pilarin muottien luonti - kiinnitykset - säätiön ja kehyksen väliset liitokset. Jos kiinnitykset vedetään pois, ilmoitetaan rakennushankkeessa. Nämä ovat kulmat, liitokset levyt, paikat, joissa on kuorma.

Varmista, että pohja on tukeva (15 vuorokautta), jotta laattojen tuet ovat alla. Sitten koota vahvikehake ja laita muottiin. Muottien vahvistetut rekvisiitta. Työ vaatii muutamia ihmisiä. Betonimateriaalin rakentaminen kestää jonkin aikaa. Tämän jälkeen voit jatkaa betonilevyjen asentamista, jonka jälkeen katto ja katto asennetaan. Tämän työn aikana on suuri kuormitus muottiin. Siksi on tarpeen vahvistaa sitä hyvin ja antaa aikaan kiinteytymisen (25 päivää).

johtopäätös

Konkreettinen rakentaminen on kovaa työtä, joka vaatii taitoja ja työkokemusta. Sääntöjen noudattamatta jättämisen seurauksena virheitä voidaan korjata lisää.

Betonirakenteita voidaan rakentaa itsenäisesti käyttäen tarvittavia materiaaleja ja työkaluja.

Mikä on tehokkaampi: betonirakennukset tai metalli?

Meidän tehtävämme on usein vertailla betonirakennusta metallirakenteisen rakennuksen kanssa, jonka toimittaa AAA EuroAngar Group of Companies. Tällöin asiakkaalla on 90% tapauksista kysymys seuraavasti: laskea rakennuksen kustannukset metalliin sellaisilla ja tällaisilla mitoilla ja verrataan sitä betonirakennuksen kustannuksiin.

Miksi tämä on virhe? Miten ja mitä itse asiassa pitäisi verrata? Olemme yrittäneet vastata alla oleviin kysymyksiin.

Miksi ei vain verrata konkreettisia kustannuksia ja metallikustannuksia? Let's fantasize miten tämä tehdään?

Rakennusmateriaalit luonnollisesti tietoinen, että on olemassa abstrakti mitta keveys (painovoima) suunnittelee, jossa luku ottaa suhde materiaalin tiheys sen vahvuus. Ja metallia teräksestä C345 tämä luku on 2453 (7850 kg / m³ / 3200 kg / cm = 2,453), ja yleisimpiä betoniluokka B25 on 13,228 (2500 kg / m / 189 kg / cm2 = 13,228). On käynyt ilmi, että teräs betoni edullista 5,4 kertaa (13,228 / 2,453 = 5,4). Jos käännetty rahaa, kustannukset 1 tonni metallia (eli myös valmistus, toimitus, asennus) ei saisi ylittää kustannuksia tonnia betonia yli 5,4 kertaa, muuten kannattavaa rakentaa betoniin. betoni kuutio arvo 1. huhtikuuta 2015 12 500 ruplaa kuutiometri, tai 5000 ruplaa. / tonni (12 500 ruplaa. / kuutiometri / 2,5 tonnia / kuutiometri = 5 000 hieroa. / t). On käynyt ilmi, kilpailukykyinen Metallin arvo ei saa ylittää 27000 ruplaa. per tonni (5000 * 5,4 = 27 000 ruplaa. / t). Kuten 1. huhtikuuta 2015 mennessä kustannukset metallin suuruusluokaltaan 100 000 ruplaa / tonni. Asia on, että betoni on haittapuoli - lujuus betonin työskenneltäessä jännitys on paljon pienempi kuin puristuksessa. Yhtä helposti tekijä betoniluokka B25 on 153,37 (2 500 kg / neliömetri / 16,3 kg / cm = 153,37), eli betonin 62,52 kertaa painavampi kuin teräs. > 75% betonin tilavuudesta kovettumisen olisi työstää puristus, ja: betonirakenteet ovat voittaneet yli metallin tukirakenteisiin seuraavissa suhteissa on noudatettava <25% объема бетона - на растяжение. При такой пропорции стоимость бетонных конструкций в здании будет ниже, чем у аналогичных металлических конструкций.

Ymmärrän, mitä rakenteita tätä osuutta noudatetaan.

Säätiöt - melkein kaikki perustukset ovat pylväs-, nauha-, paalu-, laatta. Tässä tapauksessa on vaikea luottaa siihen, että metalli voi kilpailla lähitulevaisuudessa betonilla tämäntyyppisessä rakenteessa pääasiassa korroosion vuoksi. Totta, meidän on kunnioitettava ruuvipohjaa - yritetään käyttää puhtaita metallipohjia. Metallipohjia voidaan pitää tehokkaina, kun niitä käytetään permafrostissa ja hyvin negatiivisissa erektiolämpötiloissa. Emme ota huomioon äärimmäisiä etäisyyksiä rakennusmateriaalien toimittamisessa, jossa metallirakenteiden saaminen on ilmeistä.

Suhteellisen alhainen rakennusten pieni jänneväli, jolloin suhteellisia näiden parametrien riippuu monista komponenteista, kuten kuormia. Multistorey rakennus pilarit vaiheen (kantavien seinien) on suuruusluokkaa 6 m ja korkeus on yli 60 metriä aseismic alueilla edullista rakentaa metallirunko. Alueilla, joilla seisminen aktiivisuus, tämä parametri putoaa 24 m. Vaihe sarakkeet noin 12 m metalli tehokkuus saavutetaan jopa huipulla rakennusten aseismic alueilla samaa suuruusluokkaa 24 metriä, puhumattakaan maanjäristysalttiille alueilla.

Suuren span rakennukset (jossa jännevälejä on suurempi kuin 12 m) tehokkuudesta metallirungon on sama absoluuttinen suorituskyky. Tämä johtuu siitä, että koko joukko-span rakennuksia ollenkaan korkeuksissa selvästi huonompi kuin 75/25 jakeluun. On syytä huomata, että rakennuksen korkeus enintään 15 metriä käyttöön yhdistelmän ratkaisuja (teräsbetonipilarin ja pinnoite metalli) on tehokkaampaa kuin käyttämällä vain metallirunko (jos meillä ei tarvitse ottaa vakavasti välilevyt).

Yhteenvetona:

Rakennukset, joissa on metallivahvistus verrattuna betoniin kaikissa tapauksissa lukuun ottamatta perusrakenteita, rakennuksia, joissa on 6 x 6 metriä liikkuva solu ja yhdistetyt suurikokoiset rakennukset, joissa on matala kalteva (enintään 5%) katto.

Jos rakennuksesi ei kuulu näihin parametreihin, voit vapaasti rakentaa metallia. Rajatapauksissa on järkevää tehdä vertailu, mutta joka tapauksessa voitto ei ole merkittäviä indikaattoreita. Itse asiassa vaihtoehtojen vertailua koskeva tutkimus voi maksaa enemmän kuin myöhemmät säästöt. Tässä on parempi tehdä valinta, joka perustuu tiettyjen materiaalien saatavuuteen.

Betonikehys matalan rakennustyön yhteydessä - rakennuksen pääpiirteet ja ominaisuudet

Tässä artikkelissa puhumme siitä, mikä on talon betonirakenne, mitkä ovat sen toiminnalliset ja tekniset ominaisuudet. Lisäksi yritämme selvittää, onko monoliittirakenteita mahdollista käyttää pienen nousun yksittäisten asuntojen rakentamisessa.

Betonin monoliittirakenteiden käyttö yksittäisissä rakenteissa

Käytämme tehokkaita menetelmiä alhaisen rakennustyön rakentamisessa

Et voi päättää, mikä on parempaa ilmastettua tai kehystehoa? Tietenkin talo monoliittisen kehyksen perusteella!

Pitkäaikaisten tilastojen mukaan monoliittirakenne on tehokkain ja samalla taloudellinen tapa rakentaa monikerroksisia rakennuksia.

Menetelmän etuna on teräsbetonisten kantavien pylväiden ja lattiojen läsnäolo, jotka hyväksyvät ja jakavat tasaisesti mekaanisen kuorman, mikä vaikuttaa edullisesti rakennuksen kestävyyteen kokonaisuudessaan.

Samaan aikaan termosäteilyaineista koostuvien pylväiden väliin sijoitetut ulkoseinät eivät hyväksy mitään voimakasta kuormitusta. Tyypillinen esimerkki on rakennusmateriaalien, kuten hiilihapotetun betonin ja raudoitetun betonin, yhdistelmä.

Niinpä monoliittisen rakentamisen edut ovat ilmeisiä ja herää kysymys siitä, voidaanko näitä ominaisuuksia soveltaa rakennettaessa pienen yksityisen talon? On käynyt ilmi, että mikään ei ole mahdotonta, ja yksittäisten rakenteiden konkreettiset kehykset ovat yleistyneet.

Tärkeimmät ominaisuudet

Monoliittisen rakentamisen yhä kasvava suosio on monista syistä. Mutta teknologian tärkeimmät edut ovat universaalisuus, kohtuullinen hinta ja rakentamisen lyhyet määräajat. Yleiskattavuudesta puhuttaessa on huomattava, että betonirungon ja hiilihapotettujen betonilohkojen yhdistelmä mahdollistaa suunnittelun ja rakenteen kaikentyyppisistä rakennuksista ja arkkitehtonisista muodoista.

Lisäksi tällaisissa taloissa voit käyttää tilojen vapaata asettelua ja tarvittaessa muuttaa asuinympäristön kokoonpanoa timanttisten porausreikien avulla konkreettisesti rakentamatta koko rakennusta.

Tärkeää: Monoliittirakenteisiin perustuvia rakennuksia erottaa seinät ilman liitoksia.
Tämän seurauksena rakennuksen lämmönjohtavuuden aste pienenee merkittävästi ja sen seurauksena sen energiatehokkuus kasvaa.

Monoriteettitekniikka, jota testataan kerrostalon kerrostalojen rakentamisessa, vähitellen otetaan käyttöön alhaisen rakennustyön alalla. Ja tämä ei ole yllättävää, koska tämän tekniikan ansiosta on mahdollista rakentaa rakennustyömaita lähes millä tahansa maaperällä ja haitallisissa seismisissä olosuhteissa.

Harkitse kehyksen rakennetta omilla käsilläsi.

Monoliittirakenteiden rakentamisen tekniikka

Vaahtolohkot asetettu monoliittisen kehyksen sarakkeiden välisiin aukkoihin

Jos on kysymys, mitä valita hiilihapotettu betoni tai kehys, valitse monoliittinen runko, jonka sisällä me sijoitamme ilmastettujen betonilohkojen.

Tärkeää: Monoliittisen rakenteen rakentaminen voidaan antaa erityisjärjestöjen asiantuntijoille.
Mutta tällaisen ehdotuksen hinta on todennäköisesti korkea, joten harkitsemme kehyksen itsenäisen rakentamisen päävaiheet käyttäen käytettävissä olevia rakennusmateriaaleja.

Monoliittisten betonirakenteiden rakentamisohjeet ovat seuraavat:

 • Suoraan rakennustyömaalla on menossa erityinen muoto - muotti. Muotti on muotoilua, joka seuraa tulevien rakenneosien ääriviivoja (kantavia seiniä, sarakkeita jne.).
 • Seuraavaksi muottiin asetetaan metallivahvistuksen runko.
 • Sitten betoni valmistetaan ja kaadetaan suoraan muottiin.
 • Kun seos kuivuu, muotti jää irti ja voit jatkaa myöhempää rakennustyötä.

Joten olemme luetelleet monoliittisen kehyksen päävaiheet, nyt kerromme niistä tarkemmin.

Ominaisuudet muottien valmistukseen

Valokuvassa - esimerkki muottien valmistuksesta

Kaksi asiaa riippuu siitä, kuinka hyvin muotti on tehty:

 • Ensin se määrittää, kuinka vakaa rakenne on lietteen pitäminen.
 • Toiseksi, kuinka tasainen murskaus putoaa, riippuu siitä, miten viimeistelty betonirakenne näyttää ja onko tarpeen viettää aikaa ja vaivaa myöhemmässä jalostuksessa.

Uskotaan, että muottirakenteiden rakentamiseen voidaan soveltaa monimuotoista kruunua, koska tavalla tai toisella materiaali heikentyy. Itse asiassa tämä on väärä päätös, sillä epätasaisten levyjen löysät nivelet takaavat aukkojen olemassaolon. Lopuksi, kun muotti on hylätty, sinun täytyy kohdistaa kehys kaatamalla useita virtoja.

Optimaalisena ratkaisuna muottirakenteiden rakentamiseen voit käyttää edullista laminoitua vaneria tai jätettä yksiulotteista puutavaraa. Huolimatta siitä, että tällaisen ratkaisun hinta on korkeampi kuin laattojen rakentamisen kustannukset, betonin kuivumisen jälkeen kehys sopii välittömästi myöhempään rakentamiseen.

Vahvistustankojen valokuvapäässä

Lujitemuovin valmistuksessa on sallittua käyttää 3-12 mm: n halkaisijaltaan kylmän muodonmuutosrunkoa. Voit tutustua kehyksesi erityispiirteisiin portaalissa esitetyissä vastaaviin artikkeleihin.

Betonin valmistus ja kaatoaminen

Itse valmistelu betoniliuoksesta

Suoritettaessa korkealaatuista betonia omilla käsillä ei voi tehdä ilman betoni mikseri.

Tarvittavat materiaalit:

 • sementtibrändi M400 tai M500;
 • joki siemenhiekka;
 • täyteainetta.

Omakomponenttiosuudet ovat seuraavat: 2 osaa sementtiä, 4 osaa hiekkaa ja 3-4 osaa täyteainetta. Täyteaineena on suositeltavaa käyttää keskikokoista murskattua betonia, joka on hyvin sekoitettu ja jonka avulla saavutat ratkaisun optimaalisen johdonmukaisuuden.

Kun betoni on valmis, kaadamme sen muottiin. Jotta tulos olisi korkealaatuista, on käytettävä erityistä tärytintä, joka tiivistää betoniseoksen. Muotti on ammuttu aikaisintaan 3-4 päivää.

johtopäätös

Joten nyt tiedämme, että monoliittisen kehyksen rakentaminen edellyttää erityistä lähestymistapaa, koska teknisten määräysten noudattamatta jättämisen seurauksena voi olla tarpeen leikata vahvistettua betonia timanttipiireillä virheiden poistamiseksi.

Lisäksi nyt tiedät, miten voit selviytyä betonirakenteen rakentamisesta itse. Jos sinulla on kysyttävää, katso video tässä artikkelissa.

Vahvikkeen laitekehys nauhan pohjan alla

Vahvikotelo nauhateollisuudelle on luuranko, joka yhdistää koko monoliittisen rakenteen yhdeksi kokonaisuudeksi. Se on kehys, joka estää rakennuksen perustan tuhoutumisen ja kompensoi ulkoisten kuormien vaikutuksen siihen.

Kaikilla säännöillä vahvistettu perusta on paljon parempia teknisiä ominaisuuksia, ja sen käyttöikä kasvaa merkittävästi. Tämä pätee erityisesti nauhalumpuihin, joiden pituus on suuri.

Vahvikotelon toimintaperiaate

Teollisessa mittakaavassa tapahtuvan rakentamisen aikana noudatetaan tiukasti vahvistuskammion asennuksen oikeellisuutta. Vahvistetun betonirungon raudoituksen eheys tässä tapauksessa tarkastetaan erityiskomissioissa, joiden "aseilla" on rakennekoodeja ja tässä tapauksessa erityisesti kehitettyjä sääntöjä.

Omalla kädelläan yksityisen talon rakentamisen aikana kehittäjä ei kuitenkaan aina ole täysin vastuussa vahvistetun betonipohjan vahvistamisesta. Tämän seurauksena rakennuksen pohjan muodonmuutos ja ennenaikainen tuhoutuminen, joka usein aiheuttaa myös koko rakennuksen tuhoutumisen.

Betonirakenteiden ominaisuudet

Jotta voisit paremmin ymmärtää koko tukiaseman vahvistamisen tarpeen, sinun on hieman kaivaa sellaiseen vaikeaan aiheeseen kuin matrauta. On olemassa useita eri tavalla suunnattuja voimia, jotka vaikuttavat rakennuksen kaikkiin perustuksiin ja nämä voimat eivät ole vakioita, ja ajan mittaan ne muuttavat sovelluksen kokoa, suuntaa ja sijaintia.

Ensinnäkin pystytetyn rakenteen massa painaa betonipohjaa ja tämä paine ei ole aina sama. Riippumatta siitä, kuinka vaikeasti yrität tasaisesti jakaa talon massaa koko kellarialueelle, tämä ei ole mahdollista - joillakin paineilla paine on vahvempi.

Jos talossa on kosteudeltaan kyllästynyttä maata, talvella betonipohjaa alhaalta painetaan "heaving" muodonmuutosvoimat. Jäätymistä laajentuessaan maaperä alkaa kohota pinnalle muurien muodossa nostamalla ja puristamalla säätiön elementtejä. Kun maa on sulatettu, näissä paikoissa voi muodostua myrkyllisiä kaivoja, ja säätiön kaikki osat voivat yksinkertaisesti ripustaa ilmaa.

Betoni, joka on melko kestävä materiaali, on täysin ei-elastinen - selviää hyvin puristuksella, se ei voi toimia jännityksessä ja taivutuksessa. Täten betonin kestävyys puristukseen on 50 kertaa suurempi kuin murtuminen. Suuremmassa määrin tämä ilmenee nauhakannen suunnittelussa: suuren pituuden vuoksi voi olla useita taivutus- tai venytysvyöhykkeitä. Tämän seurauksena betoni väistämättä hajoaa ja halkeilee, ja rakennuksen perusta romahtaa.

Vahvistettu betoni tekniset ominaisuudet

Näiden merkittävien betonirakenteiden haittojen välttämiseksi keksittiin betoniperustusta. Parempi tekninen suorituskyky saavutettiin yhdistämällä kahden rakennusmateriaalin, betonin ja metallin parhaat ominaisuudet. Muottien sisäpuolella on laakerirakenne, joka on valmistettu teräs- tai lasikuituvahvisteesta, joka sitten kaadetaan betonilla.

Tämän seurauksena lujittaminen mahdollistaa veto- ja taivutuskuorman siirtämisen kehysraudoitukseen, joka on paljon parempi kuin konkreettinen selviytymään niistä.

Rakennusmassan paineesta aiheutuva puristusteho siirretään betoni- massalle. Tämän seurauksena teräsbetoni voi kestää vetolujuus- ja taivutuskuormitukset kymmenen kertaa vahvemmin kuin vain kiinteän betonin.

Suunnittelukehys

Ennen kehyksen asentamisen aloittamista on tehtävä joukko matemaattisia laskelmia. Ensinnäkin sinun pitäisi päättää teräspalkkien halkaisijasta ja niiden määrästä.

Kun rakennustyökaluja rakennetaan kaistaleesta, teräsvahviketta käytetään useimmiten luokan A-400 jaksollisesta profiilista. Tällä vuokrauksella on erityinen muotoilu, joka on varustettu sivuilla ulkonemilla, jotka kiertävät metallinen tankoa koko pituudeltaan. Tämä muotoilu on suunniteltu erityisesti lujittavan häkkeen betonin paranemiseen.

Äskettäin lasikuituvahvisteita on yhä enemmän käytetty kehyksen materiaalina. Lasikuidun tärkeimpiä etuja verrattuna teräksiin ovat:

 • matala massa;
 • korroosionkestävyys;
 • alhaisemmat kustannukset.

Haittojen joukossa tulisi huomata, että paineentasausindikaattorit ovat pahimmat kuin tavanomaisen teräsvahvistimen.

Luotaessa nauha-alustan irto-osaa lujitemuoto on seuraava: vaakasuoraan tuleva seinät pitkin, aallotettu rullattu. Ne on järjestetty useisiin riveihin: sekä vaakasuoraan että pystysuoraan.

Niiden välillä on pyöreää valssattua terästä olevia ristikkopalkkeja, jotka yhdistävät pituussuuntaiset vaakasuorat kierteet toisiinsa.

Vahvikkeen halkaisijan valinta riippuu pohjan odotetusta kuormituksesta. Yksityiseen puutaloon olisi suositeltavaa käyttää päätykierteitä, joiden halkaisija on 12 mm. Yksikerroksisen tiilen tai kaksikerroksisen tai kolmikerroksisen puisen kartanon suosittelemiseksi on poikkileikkaus 14 mm. Kevyemmille rakennuksille - kylpylöille, varjoille tai valokehysrakenteille voidaan käyttää 10 mm: n raudoitusta.

Menettely tarvittavan venttiilien lukumäärän laskemiseksi

Laskettaessa tarvittavaa raudoitusmäärää tarkasti sinun on jälleen viitattava rakennuskoodien kokoamiseen. GOST: n mukaan kehyksen pituussuuntaisten kierteiden kokonaispoikkipinta-ala betonialustan poikkipinta-alaan tulisi olla 1: 1000. Tarkastellaan esimerkiksi 10: n metrin mittaisen rakennuksen nauhan perustusta yhdellä sisäisellä pääseinällä.

Vakiopohjaisen betonipinnan poikkileikkaus kestää 0,5 neliömetriä. m. (1 m korkeudesta alusta ylhäältä ja 0,5 m leveydeltä). Esimerkiksi hankkeen mukaan aiomme käyttää säännöllistä ("ribbed") teräsnauhaa, jonka läpimitta on 10 mm kehyksen luomiseksi.

Kaavio metallipalkin poikkipinta-alan riippuvuudesta sen halkaisijalta.

Kun tiedämme vähimmäisosuuden osien suhteen, havaitsemme, että rungon kokonaispoikkipinta-ala olisi meidän tapauksessamme noin 5 neliömetriä. Katso seuraavaksi järjestelmä SNiP: stä, joka säätelee vahvistuslangojen lukumäärää metallikehyksen luomiseksi ja käyttää sitä laskemalla kehysmäärän langoista. Komposiitti- ja metallirakenteiden tarkastelu tässä videossa:

Kymmenennen vahvikkeen kehyksellä tulisi olla vähintään 8 pituussuuntaista lankaa

Kuten näette, yksittäisen palkin poikkipinta-ala, jonka läpimitta on 10 mm, on 0,78 neliömetriä. katso jakautumiskerroksen 5 kokonaispoikkipinta-alan jakautuminen. cm: stä 0,78: een, saavutamme noin 8. Tämä tarkoittaa, että 10: n vahvuisen raudoituksen volyymikehys, jonka korkeus on 1 m ja leveys 0,5 m, on oltava vähintään kahdeksan pituussuuntaista lankaa.

Seuraavana vaiheena on laskea rakennustemme vahvistamiseen tarvittavan jaksollisen teräksen kokonaismäärä. Ota kehä (10 mx 4 seinää) ja lisää siihen viides sisäseinä. Tästä seuraa, että kaistaleen pituuden kokonaispituus on 50 m. Emme kerro kantaluvun kokonaispituutta kierteiden määrällä: 50 x 8 = 400 m.

Juuri se määrä, jonka aallotetusta lujasta tarvitaan vahvistamaan häkkejä viiden seinän yksikölle, joka on 10-10 metriä. Koska melkein kaikkien metallitelevien tuotteiden hinta lasketaan sen massan perusteella, meidän on muunnettava metrit tonnilta. Käytämme tätä toista järjestelmää, joka osoittaa valssatun metallin pituuden suhdetta massaan.

Kuten näette, 1 m vahvistus, jonka halkaisija on 10 mm, painaa 0,61 kg. Tällöin aaltopalkin kokonaismassa on noin 350 kg. Ja tunnetun tonnin valssatun metallin hinnan perusteella voit helposti laskea kehyksemme arvioidut kustannukset.

Totta, tee näin noudattamalla samaa kaavaa laskeaksesi poikkisuuntaisten tangojen lukumäärä, jotka yhdistävät pääkierteet kolmiulotteisessa kehyksessä.

Laskutoimituksen aikana kaikki pyöristykset on tehtävä suurella tavalla. Joten voit saada tarvittavan turvamarginaalin. Vielä parempi, lisää kaikki lopulliset luvut 15-20%.

Kehyksen asennus

Seuraavaksi harkitaan asteittain nauhapohjan vahvistamisen työtä. Vahvistus on paljon helpompaa tuottaa ennen asennusta. Tässä tapauksessa muotti ei vaivaa sinua hitsata tai neuloa yksittäisten elementtien runkorakenne.

Kehyselementit ovat tietyn pituisia suorakaiteen muotoisia volumetrisiä rakenteita, jotka asetetaan pohjaan upotetun kaivannon päälle. Pitkät tietorakenneelementit tulevat tulevaisuuden rakennuksen toiseen kulmaan toiseen. Kulmissa ne on liitetty erityisillä L-muotoisilla liitoselementeillä yhteen jatkuvaan runkorakenteeseen. Lisätietoja kehyksen kiinnittämisestä on tässä videossa:

Valmistelutyöt

Ennen kuin asennat kehyksen, on tarpeen merkitä alueen alue ja oikeilla paikoilla pitkin kehää tulevien seinien kaivaa kaivannot. Kaivannon pohjalle on kaadettava tyyny, karkea hiekka tai rauniot. Tämän tyynyn päälle metallirakenne asennetaan.

Tällainen tyyny toimii ylimääräisenä suojana maaperän talven talteenottoa vastaan ​​ottaen huomattavan osan paineesta, ja sillä on myös drainingin rooli, joka poistaa ylimääräisen kosteuden betonista.

Valmistuskehys

Rakenteessa kehyksen on oltava sellainen, että sen pituussuuntaiset "työskentelevät" säikeet ovat täysin betonin piilossa. Päärungon päällä olevan betonikerroksen on oltava vähintään 2-3 cm. Nauhalevyn vakioleveys on 40 - 50 cm, kehystämme olla noin 35-40 cm leveä.

Runkorakenteen elementtien valmistuksen alkaessa tuotamme ensinnäkin vaaditun määrän metallisia aihioita. Leikkaamme halutun pituisen työkappaleen työvahvistuksen tarvittavaan määrään (riippuen kierteiden määrästä).

Leikkaamme myös poikittaisia ​​liitoselementtejä pyöreistä, pyöreistä, rullatuista tuotteista, joiden halkaisija on pienempi kuin aallotettu työvahvistus. Siinä tulisi ottaa huomioon tulevan perustan leveys - vaakasuuntaiset liitoselementit pituutensa mukaan ovat yhtä suuret kuin pohjan leveys.

Noudata aihioiden selkeää järjestelyä.

Pystysuuntaisten liitososien on oltava sopivia perustuksen korkeudelle. Tässä tapauksessa nämä nastat, jotka puhuvat pituussuuntaisista kierteistä, toimivat muottirakenteen rajoittimena, mikä mahdollistaa tarvittavan etäisyyden välisen etäisyyden sen ja lujitustyöntekijän välillä 2-3 cm: n välillä.

Tämän jälkeen jatkamme hitsaamalla tai neulomalla tasaisia ​​aihioita tulevasta vahvistamisesta.

Laitoimme kaksi aallotetun palkin lankaa yhdensuuntaisesti toisiinsa ja liittäkää ne toisiinsa poikittaisilla metallisilla nastoilla hitsauskoneella tai neulomalla. Samaan aikaan on tarpeen tarkkailla aihioiden selkeää järjestelyä:

 • poikittaisten liitoselimien välisen etäisyyden tulisi olla 20-30 cm;
 • ristipistojen tulisi työntyä tulevan rakenteen reunojen yli 2-3 cm kummallakin puolella.

Hitsaaminen vaatii jonkin verran kokemusta, varsinkin sellaisessa liiketoiminnassa kuin kehyksen luominen rakennuksen perustamiselle. Jos et ole varma hitsaustesi laadusta, on parasta antaa tämä työ asiantuntijalle.

Tuloksena saadaan tasomaisia ​​rakenteita, jotka ovat samanlaisia ​​kuin metallitikkaat. Seuraava vaihe on yhdistää ne volumetrisiin suorakaiteen muotoisiin rakenteisiin pystysuuntaisten liitäntätapojen avulla. Hitsaamalla tai sitomalla lanka-tikkaita tietyillä etäisyyksillä pystysuuntaisiin tappeihin saadaan volumetriset aukkorakenteet, jotka ovat tulevan vahvistuksen tärkeimmät aihiot.

Yhden kehyksen kokoaminen

Tuloksena olevat volumetriset elementit on pinottu kaivantoihin hiekkamurskaintyynyn päälle. Tällöin rungon ei pitäisi päätyä siihen - korkealaatuista lujitetta nostetaan 5-7 cm: n korkeudella. Näihin tarkoituksiin sijoitamme sen alla useita kertoja kiviä tai paloja.

Seuraava askel on kiinnittää kaikki nämä yksittäiset elementit, jotka sijaitsevat kaivannon suorissa osissa. Tämä voidaan tehdä käyttämällä L-muotoisia puristimia, jotka on valmistettu samoista varusteista kuin vaakasuuntaiset kierteet. Heidän avullaan kaikki vierekkäiset kehyselementit vierekkäiset vaakasuorat kierteet kytketään pareittain.

Tämä on rakennuksen vahvistetun betonipohjan vahvistamisen viimeinen vaihe. Kun kaikki kehyskappaleet on liitetty kulmiin, voit jatkaa muottien ja betonin kaatamista.

Kehysrakenteiden ominaisuudet lasikuidusta

Lasikuitu on melko äskettäin ilmestynyt rakennusmarkkinoillamme, joten monet kehittäjät ovat silti alttiita materiaalia vastaan. Valmistajien ilmoitettujen teknisten ominaisuuksien mukaan lasikuitu on kuitenkin jonkin verran parempi kuin teräksen lujuus. Siksi lujuuslaskelmien perusteella tässä tapauksessa rakenteellisten elementtien välinen askel voi olla 1,5 kertaa suurempi kuin metallivahvistusta käytettäessä.

Lasikuitukerros valmistetaan teräsbetonituotteiden vahvistamiseksi sekä teräs, kahdessa versiossa: sileä ja aallotettu. Niiden tarkoitus on myös sama: aallotettua terästä käytetään pääasiallisena, työvahvistuksena ja sileänä - pääkierteiden liittämiseksi yhteen volyymikehykseen.

Käyttämällä SNiP: n taulukoita ja standardeja pystyt itsenäisesti tekemään työtä yksityisen talon liuskakiven vahvistamisen järjestelystä. Runkorakenteen laadukkaaseen valmistukseen on vain noudatettava tiukasti rakennuskoodien suosituksia ja asianomaisten valtion standardien esineitä.

buildingbook.ru

Rakennustietojen tietopaketti

 • koti
 • /
 • Vahvistetut betonirakenteet
 • /
 • Teräsrakenteet
 • /
 • Vahvistettu betoni ja metallirunko

Vahvistettu betoni ja metallirunko

Tässä artikkelissa verrataan teollisuusrakennusten toisen tekniikan rakentamista: metalli-runko ja betoniteräkset.

Ensinnäkin määritellään, mitä metalli runko ja betoniteräsrakennus.

Metallikehysrakennus

Metallikehysrakennuksessa laakerielementit (pylväät, siteet, lattiapalkit ja ristikot) on tehty terästä.

Sarakkeet toimivat pääasiassa I-palkilla tai yhdistelmäosalla kulmista, kanavista.

Enintään 12 m: n katot ovat valssausta tai hitsattuja palkkeja, yli 12 m ristikoilta. Profiililevy tai kattopäällyslevy asennetaan palkkien ja palkkien yläpuolelle. Välilehden päällekkäisyydestä joskus ne käyttävät ammattimaista arkkia kiinteäksi muottirakenteeksi ja tekevät monoliittisen päällekkäisyyden. On myös mahdollista kiinnittää teräspalkkien päälle. päällekkäisyydet lisäävät asennusnopeutta.

Rungon jäykkyys on aikaansaatu pylväiden jäykkä upottaminen perustuksiin ja / tai sidosten ja palkkien käyttämiseen tai jäykkään pylvään liittämiseen ristikkoon tai palkkiin.

Seinämät ovat pääsääntöisesti sandwich-paneeleja.

Metallikehysrakennuksen etuja

- Asennuksen nopeus, joka varmistetaan rakennusosien valmistuksessa tehtaalla ja rakennustyömaalla, elementit kytketään vain pultatuilla tai hitsatuilla liitoksilla.

- Märkäprosessien puute, joka mahdollistaa rakentamisen talvella ilman kasvihuoneiden asennusta.

- Pienempi kuormitus säätöön: huolimatta siitä, että teräksen tiheys on korkeampi kuin betoni, sen lujuus on huomattavasti korkeampi kuin betonipäästöt, ja metallirakenne on kevyempi kuin betoniteräs. Vain puu voi kilpailla metallin kanssa tässä indikaattorissa.

- Ei ole tarvetta valmistaa tehdas - elementit voidaan valmistaa tuhannen kilometrin päähän rakennustyömaalta. Monoliittisen rakennuksen rakentaminen vaatii laitosta, joka ei ole kaukana rakennustyömaasta, tai liikkuvan betoni-laastiyksikön rakentaminen, joka rajoittaa sen käyttöä Far North tai Kaukoidässä.

- Metallarkasnoe-rakennusta on helppo modernisoida uusien tuotantovaadoitusten vaatimusten mukaisesti. Elementit on helppo purkaa, tukielementtien vahvistaminen tehdään yksinkertaisesti hitsaamalla olemassa olevaan vahvistuselementtiin (teräsnauha tai profiili). Samalla mallin vahvistaminen voidaan tehdä ilman elementtien purkamista. Teollisen rakennuksen modernisointi ilman merkittäviä taloudellisia injektioita on erittäin tärkeä yrityksen menestyksen kannalta. Uusien laitteiden asentaminen voi edellyttää uuden rakennuksen rakentamista, jos vanha ei täytä tekniikan ehtoja. Tässä tapauksessa on järkevämpää rekonstruoida rakennusta kuin purkaa rakennusta ja rakentaa uusi.

- Rakennusmetallin purkamisen yhteydessä voidaan sulattaa, mikä mahdollistaa tämän materiaalin uudelleenkäyttö. Tämä on mielestäni yksi tärkeimmistä teollisuuden metallirakennuksen eduista. Prom.zdaniyan elinkaari voi olla melko pieni, koska teknologiat ovat muuttumassa maan arvostuksen tai muiden syiden takia, on järkevää siirtää tuotantoa toiseen paikkaan, eikä vanhan rakennuksen uudistamiseen ole mitään syytä. Tässä tapauksessa metallin uudelleenkäsittelyyn on paljon tehokkaampaa ja ympäristöystävällisempi kuin raudoitetun betonin heittäminen kaatopaikalle.

- kyky siirtää rakennusta toiseen paikkaan. Rakennusta ei voi purkaa vaan myös asentaa toiseen paikkaan. Et voi tehdä tätä kaikissa tapauksissa, mutta joskus voit ainakin osittain. Esimerkiksi hyvin osa löytyy käytetyistä kattoristikoista puretun rakennuksen avulla.

- Varastoissa, teollisissa rakennuksissa ja hallinnollisissa rakennuksissa on monia tyypillisiä hankkeita, joiden avulla voidaan lyhentää suunnittelun, valmistuksen ja rakentamisen aikaa.

- materiaalin kulutuksen hallinnan helppous. Joskus se on erittäin tärkeää. ei ole havaittavissa varastaa kolonnia tai palkki ei toimi, toisin kuin betoni, sementti.

- Asennukseen tarvitaan vähemmän rakennuslaitteita ja useimmissa tapauksissa ne voidaan rajoittaa nosturiin.

- kyky tehdä rakennuksen laajoja ulottuvuuksia. Vaikka teräsrunkoja on mahdollista käyttää teräsbetonissa.

Metallikehysrakennuksen haitat

- Yksi metallikehyksen suurimmista haitoista on rakenteiden alhainen palonkestävyys. Huolimatta siitä, että metalli ei pala, se menettää huomattavasti kantavuutensa tulipalon sattuessa. On olemassa keinoja lisätä palonkestävyyttä, mutta ne johtavat korkeampiin hintoihin ja rakennuksen rakentamisen kauteen. On olemassa erityisiä maalausmateriaaleja, jotka voivat lisätä teräsrakenteiden palonkestävyyttä jopa 30 minuuttia. Suojausta varten käytetään rakentavaa palontorjuntatoimintoa (metallirakenteiden päällystäminen mineraalivillalla, kipsikuitutekniikalla tai konkreettisella betonitoimella).

- Alhainen korroosionkestävyys, mutta tämän ongelman asianmukainen suunnittelu ja käyttö ei ole. Rakenteet on maalattava hyvin ja ne on tarkistettava säännöllisesti kosteuden, korroosion ja rakenteen tiiviyden suhteen. Oikein toimimalla rakenteet kestävät ikuisesti.

- Korkeammat kustannukset verrattuna betonirakennuksiin. Jos läheisyydessä on betonin tuottamiseen tarvittava tehdas, moloniitti on halvempaa (maamme pohjois- ja itäosissa tämä voidaan väittää, koska se on 3 kertaa konkreettisempi kuin muilla Venäjän alueilla). Vaikka verratkaisimme paitsi kokonaiskustannusten indikaattoreita, myös yrityksen rakentamisen ja menetetyn tuloksen aika-eroa työstä tällä hetkellä, niin metallirunko voi myös hyötyä monoliitista. Lisäksi rakentamisen aikana talvella kustannukset kiinnitys mololite kasvaa, koska on tarpeen lämmetä betonia. Kussakin tapauksessa sinun on vertailtava vaihtoehtoja, mutta yleensä joku, joka tietää, miten hän rakentaa.

Vahvistettu betonirakennus

Vahvitetussa betonirakenteessa on tukirakenteita (seinät ja lattiat), jotka on valmistettu raudoitetusta betonista.

Rakennus voi olla monoliittista tai esivalmistettua betoniteräsrakennetta (osa elementeistä valmistetaan tehtaalla ja liitetään paikalle hitsaamalla vapautettu raudoitus ja siteen monoliit- täminen).

Kehyksen jäykkyys saadaan aikaan jäykällä upottamalla pylväät pohjaan, pylvään jäykkään liitokseen päällekkäisyydellä, kalvojen (monoliittisten seinien) käyttämisellä.

Teollisessa rakenteessa betoniteräs- ja teräsrakenteita ei käytetä harvoin yhteen, esimerkiksi pylväät ovat teräsbetonista, ja rungon jäykkyys varmistetaan teräsliitosten läsnäollessa. Päällekkäisyys voi olla myös teräsrakenteita. teräsrasterien käyttö suurilla päissä on järkevämpi kuin monoliittien tai lattialaattojen käyttö.

Seinämistä varten voit käyttää myös sandwich-paneelia tai tehdä lohkojen seinämää ja eristää ulkopuolen.

Vahvistettu betonitien edut

- Alhaisemmat kustannukset verrattuna metallikehykseen (mikä tarkoittaa, että betoni ei ole yliarvostettu). Tämä kysymys on jo esitetty edellä, kussakin tapauksessa on tarpeen laskea, mutta useimmissa tapauksissa tämä toteamus on totta.

- Rakenteen korkea palonkestävyys. Betoni ei muuta suuresti sen ominaisuuksia lämpötilan vaikutuksista ja suojaa raudoitusta.

- Erinomainen korroosionkestävyys, joka saadaan aikaan betonirakenteen suojauksella.

- Nopea asennus lopputuotteita käytettäessä. Asennuksen nopeuden mukaan se voi kilpailla metallikehysrakennuksen kanssa, jos kaikki tuotteet tehdään tehtaalla ja rakennustyömailla ei tarvitse suorittaa monoliittisia töitä.

- Suuri valikoima esivalmistettuja betonituotteita (lattialaatat, sarakkeet, pohjaseinät).

- Kuten metallikehysrakennuksissa, on olemassa muutamia tyypillisiä rakennussarjoja.

Rakenteellisten betonirakenteiden haitat

- Suurin haitta on märkäprosessien esiintyminen rakentamisen aikana, mikä rajoittaa tai vaikeuttaa rakenteiden asennusta talvella, mutta tämä koskee monoliittisia rakenteita.

- Monoliittisen rakennuksen pitkä rakennusaika verrattuna metallikehykseen. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että betoni tarvitsee aikaa rakentaa voimaa (betonivahvistukset ovat 100-prosenttisesti 28 päivää).

- Vahvistettujen betonirakenteiden vahvistaminen jälleenrakennuksen aikana on kalliimpaa ja aikaa vieviä kuin metallikehysrakennuksessa.

- Voit myös lisätä epäedullisena rakennuksen kyselyn monimutkaisuuden koska selvittää, mikä vahvistus on sarakkeessa tai palkissa, on välttämätöntä avata se, mutta tämä on vain, jos rakennuksen projektiasiakirjoja ei ole, mikä ei ole harvinaista.

- Rajoitetut mahdollisuudet jälleenrakennukseen verrattuna metallikehykseen.

- Korkeampi kuormitus säätöön.

johtopäätös

Ei voida sanoa, että yksi tekniikka on selkeästi parempi kuin toinen, kullakin on omat edut ja haitat. Ei huonoja materiaaleja, ei ole oikea sovellus.

Lisäksi käytetään usein metalli-kehysrakennuksessa g.b. elementtejä ja päinvastoin. Hyvä esimerkki on g.b. pylväät ja teräsrasterit teollisessa rakennuksessa, mikä säästää pylväät, varmistaa rakenteen palonkestävyyden ja samalla rakentaa suuren ja helppokäyttöisen rakennuksen.

Rakennuksen käyttämisestä aiheutuvat kustannukset ovat käytännöllisesti katsoen samat, ainoat metallirakenteet vaativat säännöllistä tarkastusta korroosion ilmaantumiseen ja paloturvallisen pinnoitteen päivittämiseen (mikäli läsnä).

Ei myöskään ole oikein verrata metallirakennetta ja teräsbetonirakennetta lämmöneristyskyvyn mukaan - kummassakin tapauksessa kehys on suojattu nykyaikaisella eristel- mällä ulkopuolelta ja ei kosketa ulkoiseen ympäristöön, ei luo kylmää siltaa (luonnollisesti oikeaan muotoiluun).

Kun valitset rakennustekniikan, sinun on vastattava muutamiin kysymyksiin:

- Mitä rakennusmateriaaleja ja muita resursseja on saatavilla rakennustyömaalla?

- Mitkä ovat rakentamisen ehdot?

- Mitkä ovat rakennuksen paloturvallisuusvaatimukset?

- Mitkä ovat tekniset vaatimukset tulevalle rakennukselle?

- Tarkastellaan tapoja toimittaa materiaaleja rakennustyömaalle.

- Tarjotaan mahdollisuus laajentaa ja nykyaikaistaa tuotantoa.

Yksityisen talon monoliittisen kehyksen rakentaminen

Yksityisten talojen rakentaminen monoliittisen kehyksen pohjalta on vähitellen yleistynyt. Edistyksellinen rakennustekniikka mahdollistaa rakennusten monimutkaisuuden ja korkeiden rakennusten rakentamisen rajoitetussa ajassa. Rakennusten pitkä käyttöikä on varmistettu teräsbetonista valmistetuilla laakereilla, jotka takaavat nykyisten kuormien jakautumisen tasaisesti.

Mikä on yksityisen talon monoliittinen runko

Yksityisen talon vahvistettu betonirakenne on monoliittinen spatiaalinen rakenne.

Käyttö betonirakenteen rakentamisessa on erittäin suosittu

 • pienempi rakennusaika;
 • tehostetun rakenteen lujuus ja luotettavuus;
 • mahdollisuus muuttaa huoneen sisäistä muotoa;
 • rakenteen kestävyys;
 • lisääntynyt seisminen vastus;
 • ei tarvitse käyttää nostolaitteita;
 • rakennuksen yhtenäinen kutistuminen, mikä estää halkeilun todennäköisyyden;
 • betonirakenteiden paloturvallisuus;
 • vähentää arvioituja rakennuskustannuksia;
 • mahdollisuutta rakentaa minkäänlaista säätiötä;
 • alkuperäisten arkkitehtuuriratkaisujen toteutus;
 • työvoiman vähimmäistarve;
 • ei yhtään saumaa, mikä vähentää lämmönhukkaa;
 • mahdollisuus käyttää erilaisia ​​materiaaleja seinäkoristeluun;
 • luotettava suoja ulkomaisen melun tunkeutumista vastaan.

Monet eduista huolimatta rakennukset, joissa on monoliittinen runko, eivät ole ilman haittoja.

Betonilaakeripylväiden ansiosta rakenteen kuorma on tasaisesti jakautunut, koska tällaiset rakennukset ovat kestäviä

Miinukset monoliittiset rakennukset:

 • On tarpeen tehdä luotettavaa vedenpitävyyttä pohjan ja tukipylväiden liitoksen vyöhykkeessä. Maaperän kosteus ei saisi tuhota raudoitettua betonirunkoa;
 • tarvetta tehdä laskelmia sekä kehittää osaavaa hanketta. Ammattilaisten työtehtävä takaa mökin turvallisuuden ja vakauden;
 • kaadetun betoniseoksen laadun riippuvuus lämpötilaolosuhteissa. Erityisten lisäaineiden käyttö voi vähentää betonilämpötilaa talvella;
 • tarvetta käyttää betonipumppua ratkaisun toimittamiseksi. Suurien määrien betonisointi betonin manuaalisella syöttöllä työalueelle on ongelmallista.

Se on tärkeää! Monoliittisen runkorakenteen piirre on se, että mökin seinät eivät ota kuormia ja ponnisteluja jaetaan tukipylväiden ja poikittaispalkkien suuntaisesti.

Tämä rakentava vivahde mahdollistaa erilaisten materiaalien seinien rakentamisen, jotka takaavat ympäristön turvallisuuden, mukavat lämpöolosuhteet ja rakennuksen äänieristeen. Rakennuksen virtapiirin laakeripylväiden muodostuminen suoritetaan jollakin seuraavista menetelmistä:

 • muotti on koottu, pylväiden vahvikekehys on asennettu, betonitointi suoritetaan. Seinät on pystytetty viimeistellyn kehyksen sisäpuolella, kun ne ovat saavuttaneet muottirakenteen lujuuden ja purkamisen;
 • rakentaa rakennuksen seinät projektin vaatimusten mukaisesti. Seinissä tehdään sitten vahvistus, kaksipuolinen muotti on asennettu, betoniliuos kaadetaan. Seinien käyttö kiinteästi muotona helpottaa työnkulkua.

Näiden kolonnien väliset ulkoseinät on valmistettu erityisistä lämpöä säästävistä materiaaleista.

Monoliittisen kehyksen valmistuksessa käytetään seuraavia muotoja:

 • paikallaan. Se on osa rakennusrakennetta, eikä sitä ole purettu sen jälkeen, kun betoni on kovettunut. Tarjoaa rakennuksen lisälämmöneristys, estää ulkomaisen melun tunkeutumisen;
 • irrotettava. Purkaminen betonin käytön jälkeen. Se on valmistettu puusta, kosteutta kestävästä vanerista, metallista tai muovista ja sitä voidaan käyttää uudelleen.

Varoitus! Yksityisen talon monoliittisen kehyksen lujuusominaisuudet ovat neliömäiset sarakkeet, joiden sivu on 200-400 mm. Rakenneosien poikkileikkauksen laskenta tulee antaa asiantuntijoille.

Miten rakentaa yksityisen talon monoliittisen kehyksen omiin käsiisi

Yksityisen rakenteen rakentamiseen tarvittava raudoitetun betonirungon itsenäinen rakentaminen, jota ohjaa seuraava algoritmi:

 • Valmista rakennustyömaalle. Poista kasvillisuus, roskat, merkki.
 • Irrota maaperä, joka rakentaa pohjan tarvittavaan syvyyteen, jota ohjaavat hankkeen vaatimukset.

Monoliittisen kehystekniikan talo voidaan rakentaa lähes kaikentyyppisille säätiöille

 • Suunnittele maaperä, täytä kuoppa hiekalla ja sora-pohjaisella tyynyllä.
 • Tampaa vuodevaatteet varovasti, asenna pohjamoduuli.
 • Kaada rakennuksen betonipohja monoliittisen levyn tai nauhalevyn muodossa, joka on vahvistettu teräsvahvikkeella.
 • Varmista, että betoni on täysin kovettunut koko kuukauden ajan.
 • Asenna pystytetty rakenne rakenteeltaan vastaava alueellinen runko teräsvahvistuksella.
 • Kokoa suojakotelo, jonka sisäinen koko vastaa monoliittisen kehyksen sarakkeiden mittoja.
 • Kaada betoniliuos jatkuvasti muottirakenteeseen, tuottaa sen tärinän tiivistymistä.
 • Kiinnitä vahvistettu betoni runko neljän viikon ajan ja purkaa muotti.
 • Aseta seinät solujen betonilohkoilla, tiilillä ja muilla materiaaleilla.
 • Asenna lämpöeristyssuoja monoliittielementtien ulkopinnoille käyttäen ekstrudoitua polystyreenivaahtoa tai mineraalivillaa.
 • Tee toimenpiteet katon asennusta varten ja tee rakennuksen ulkopinta.

Se on tärkeää! Vahvojen lujuusominaisuuksien varmistaminen saavutetaan M300-brändin betonin jatkuvalla kaatamalla P3: n ja sitä suuremmalla liikkuvuudella.

Esitetyllä materiaalilla on yleistietoa yksityisen talon monoliittisen kehyksen rakenteesta ja vivahteista. Runkorakenteiden vastuu huomioon ottaen on suositeltavaa monoliittisen talon hankkeen kehittäminen ja työn suorittaminen ammattimaisille rakentajille, joiden kokemus mahdollistaa virheiden välttämisen.

Mikä on yksityisen talon monoliittinen runko?

Rakennusten rakentaminen erilaisten teknologisten menetelmien avulla. Monoliittisen kehystysteknologian saavuttaminen, mikä parantaa rakennuspaikkojen kestävyyttä alhaisemmilla asennustoimilla.

Yksityisen talon ja teollisuusrakennuksen monoliittinen runko lisää rakenteiden lujuutta, koska teräsvahvisteiset teräsbetonipilarit aiheuttavat tasaisen kuormituksen.
Harkitse tekniikan ominaisuudet, arvioi sen ansioita ja analysoi haitat.

Mikä on yksityisen talon monoliittinen runko?

Monoliittisen runkotyypin rakennusten rakennusteknologiaa käytettiin alun perin kaupallisten ja teollisten esineiden rakentamiseen. Kuitenkin rakennustyömaiden lisääntyneen kuormituskapasiteetin ja rakennettavien rakenteiden kestävyyden vuoksi se on yleistynyt asuntojen ja maanrakennuksen alalla.

Monoliittisen rakentamisen tekniikka tunnetaan laajalti eri puolilla maailmaa.

Progressiivisen tekniikan avulla betonirunko on kiinteä rakenne, joka koostuu:

 • teräspalkkeihin. Kehyksen asennus tehdään ennen betonin kaatamista ja voit luoda kiinteän virtapiirin, mikä lisää rakennusohjeiden kantavuutta;
 • merkkituotteita. Kaadetun betoniseoksen koostumus sisältää Portland-sementin, jonka merkintä ei ole alempi kuin M400. Liuos täytetään esiasennetulla muottipinnalla, joka puretaan sarakkeen jähmettymisen jälkeen.

Kuormitettavat teräsbetonipylväät, joiden ansiosta kehysrakennukset hankkivat lisää voimaa, rakennetaan eri tavoin:

 • ensimmäinen menetelmä käsittää muottirakenteen kokoonpanon, tulevien sarakkeiden vahvistusverkon asentamisen ja betoniseoksen kaatamisen;
 • tekniikka mahdollistaa betonin kovettumisen ja purkamisen jälkeen betonirungon ulkoseinän käyttämisen käyttämällä tiilet tai erilaiset rakennuspalikat;
 • Toisen menetelmän mukaan on mahdollista rakentaa rakennuksen seinät suunnittelua koskevien vaatimusten mukaisesti.

Samanaikaisesti seinät on vahvistettu vahvistuspalkkeilla, jotka on sijoitettu kahden puolen muottiin. Kokoonpano asennuksen jälkeen on täynnä betonia. Päätyosien toiminta suoritetaan seinillä, mikä helpottaa työprosessia.

Väliseinän seinätilan täyttäminen voi olla mitä tahansa kestävää materiaalia

Ammattimaiset rakennuttajat suosittelevat yksityisen talon monoliittisen kehyksen rakentamista omilla käsillään vasta sen jälkeen, kun yksityiskohtainen tutkimus teknologian vaatimuksista on tehty. On välttämätöntä valmistaa etukäteen seinäsarja, joka koostuu höyrytetyistä betonilohkoista tai muista rakennusmateriaaleista, teräsvahvikkeista ja työliuoksesta.

On myös tärkeää ymmärtää perusteellisesti monoliittirakenteisten rakennusten pystytysominaisuudet ja tutkia, miten varmistetaan jäykkä yhteys perustuksen ja kehyksen välillä.

Rakenteiden runko-monoliittinen rakennus

Yksityisen talon betonirakenne on cast-frame -rakenteen pääpiirre. Lujitetut betonipylväät, joilla on suuri jäykkyys, sijoitetaan kaikkein kuormitetuille alueille. Sarakkeet yhdistävät katon elementit, monoliittisen perustan ja seinät yhteiseen virtapiiriin.

Monoliittinen runkorakenne koostuu seuraavista elementeistä:

 • pohja, joka on tehty voimakkaan raudoitetun betonilaatan tai teräsbetoninauhan muodossa;
 • betonipylväät, jotka yhdistävät pohja- ja lattialevyt;
 • alueellinen vahvike häkki, joka on valmistettu kestävästä teräsvahvikkeesta.

Monoliittisten rakennusten seinät ovat paljon ohuempia kuin tiili- ja lohkorakenteissa. Näin voit lisätä elintilaa. Jos tarvitaan lisää lämmöneristystä, se saa päällystää seinät ja elementit monikerroksisesti. Samanaikaisesti on helppo lämmittää sisäkerros lämpimällä keramiikalla tai muilla materiaaleilla.

Monoliittisen talon vahvike häkki on valmistettu erilaisista läpimitoista terästangoista.

Säätötyyppien valinta riippuu kehyksestä monoliittisen rakennuksen rakentamispaikasta. Käytetään seuraavia perustyyppejä:

 • nauha, joka on valmistettu esivalmistetuista raudoitetuista betonilohkoista tai kaatunut kiinteästä betonista. Nauhapohja varmistaa rakennusten vakauden ei-kalliilla mailla, samoin kuin maaperät, joilla on vesipatsaiden läheinen sijainti;
 • kelluva, joka on tehty kiinteän levyn muodossa. Vahvistettu betonilaattaan asennetun yksityisen talon teräsbetonirunko takaa erilaisten rakennusten vakauden. Pohjalevy on osoittautunut positiivisesti ongelma-alueille.

Tekniikka ei sisällä seinien käyttöä voiman elementteinä. Teräsbetonipylväät rakenteen elementtien kuormitus jakautuvat tasaisesti ja siirretään perustukseen. Näin voit lisätä betoniteräsrakenteiden turvallisuutta ja lisätä niiden toiminnan resursseja.

Vahvistettu betonirungon rakenne toteutetaan käyttäen seuraavia muotojen tyyppejä:

kiinteä

Monoliittinen tunnelin muotti koostuu esivalmistetuista elementeistä, joita ei voida purkaa betonin kovettumisen jälkeen. Kiinteä muotti toimii yksityisrakennuksille, joilla on alhainen korkeus;

Tätä rakennustapaa varten on käytettävä sekä irrotettavaa että kiinteää muottirakennetta

kojelauta

Suojatuotteen rakenne puretaan sen jälkeen, kun betoni on saanut työvoiman. Suojusten valmistuksessa käytetään kosteutta kestävää vaneria, metallilevyjä, muovia tai puuta.

Saostettu betonisoitumisen jälkeen rakenteen rakenne, joka koostuu raudoitetuista betonipylväistä ja betonilattiasta, ei luo hirvittävyyttä. Rakennus nähdään kevyenä tilarakenteena. Tukipylväiden välinen etäisyys on korkeintaan 10 m. Valmiin betoniteräksen lämpöeristys ja koristeellinen vuoraus.

Teknologian tärkeimmät edut

Alkuperäisen suunnittelun ja modernin rakentamisen tekniikan ansiosta talon monoliittinen runko tarjoaa joukon etuja.

Monoliittisen kehysrakenteen tärkeimmät edut:

 • merkittävästi vähentää rakennusaikaa. Nopeat erektiokertoimet liittyvät rakenteen kutistumisen puuttumiseen ja antavat sinun suorittaa viimeistelyn nopeutetulla nopeudella;
 • lisääntynyt turvallisuustaso ja luotettava betonirakenteiden korkea luotettavuus. Saumojen puute ja rajoitettu määrä päittäisleikkeitä lisäävät lujuusominaisuuksien lisääntymistä;
 • rungorakenteen pienempi massa. Pienen painonsa ansiosta monoliittisen betonin runko-ovet voidaan rakentaa ongelmajätteille, jotka ovat alttiita pakkaselle;
 • paikallisten kuormien puute säätiössä. Vahvitetun betonirakenteen massa siirretään yhtenäisesti sarakkeen ja lujitushäkkien välityksellä pohjaan;
 • vähennetään monoliittisen rakenteen rakentamisen kustannuksia.
Välittömästi sen jälkeen kun betoniseos kaadetaan muottiin, se tiivistetään.

Kehysrakennuksen tekniikka on edullisempi, toisin kuin tiilen ja lohkojen rakennukset:

 • On mahdollista rakentaa rakennus, jossa on eri lattiat ja ei-standardi asennus. Rakennetulla rakenteella on helppo uudistaa sisätilaa;
 • vähentää ulkoisten seinien paksuutta ilman rakenteen lujuusominaisuuksien heikkenemistä. Seinien pienen paksuuden vuoksi asuinalue kasvaa 8-10 prosenttia;
 • rakennuksen pitkä käyttövoima. Lisääntynyt turvamarginaali takaa rakennusten kestävyyden, jonka toiminta on korjaamaton vuosisadan ajan;
 • lisääntynyt seisminen vastustuskyky. Monoliittisen rakennuksen luuranko, joka on vahvistettu vahvistusverkolla, kykenee havaitsemaan jopa 8 pisteen seismisiä iskuja;
 • rakenteen stabiilisuus korkean kosteuden ja pohjaveden vaikutuksiin. Monoliittiset rakenteet ovat luotettava este kosteudelle, mikä lisää vedenpitävyyden tasoa;
 • mahdollisuus rakennusten rakentamiseen ilman nostolaitteiden käyttöä.

Tämä tekniikan piirre voi merkittävästi vähentää rakennuskustannuksia;
betoniteräksen paloturvallisuus. Lujitetun betonirungon lujuusominaisuudet ja suorituskykyominaisuudet säilyvät avoimessa liekissä ja korotetussa lämpötilassa.

Näiden etujen lisäksi on huomattava, että rakenne on ympäristöystävällinen, kyky suorittaa rakennustyöt milloin tahansa vuoden aikana, vähimmäismäärä lämpöhäviöitä sekä parannetut arkkitehtoniset ominaisuudet.

Monoliittisilla taloilla on monia etuja ja myönteisiä hetkiä, joiden tarkastelu on aina ollut hyvää.

Cast-frame-rakennusmenetelmän heikkoudet

Monista eduista huolimatta rakenteilla on vankka betoniteräskehys myös heikkoudet.

Kehysrakennusten haitat:

 • erityisten lisäaineiden pakollinen käyttö sen varmistamiseksi, että betoniseosta voidaan käyttää matalassa lämpötilassa. Lisäaineiden käyttö mahdollistaa betoniseoksen kaatopaikan laskemisen talvella;
 • tarvetta käyttää erikoislaitteita, jotka on tarkoitettu toimitettavaksi betoniseoksen alueelle. Tehokkaan betonipumpun käyttö mahdollistaa betoniliuoksen jatkuvan kaatoamisen ja vähentä työvoiman tarvetta.
 • tarve houkutella ammattilaisia ​​suorittamaan rakennuksen lujuuslaskelmia ja hankkeen dokumentoinnin kehittämistä. Suunnittelun ja suunnittelutyön toteutus varmistaa rakenteen turvallisen toiminnan ja vakauden.
 • ei ole monoliittirakenteiden riittäviä äänieristysominaisuuksia. Seinät ja katot edellyttävät äänen eristystä;
 • kasvanut tarve muottiin ja tarve syövytetyn betonin syvälle täryttimille. Käytetään tavanomaisia ​​muottirakenteita sekä erityisiä värähteleviä puristimia, jotka parantavat betonin laatua.

Päättäessään rakentaa yksityisen talon monoliittisen kehyksen, analysoi huolellisesti sen edut ja haitat.

Monoliittisen rakenteen määrästä riippuen betoniseos voidaan valmistaa betonisekoittimella suoraan betonisekoittimella tai erikoistuneilla betonituotteilla.

Miten rakentaa betonirunko kotona

Rakenna betonirunko kotona noudattaen määritettyä toimintajaksoa:

Valmista rakennustyömaja runkorakenteen rakentamiseen. Poista kasvisto, poista roskakori ja merkitse alue.

Suorittakaa säätiön rakentamiseen tähtääviä maanpäällisiä toimintoja. Irrota maaperä tulevalle säätiölle projektidokumentaation mukaiseen merkkiin.

Tasaa maaperä ja kaada vaimennustyyny murskattua kivi-hiekka-seoksen pohjalle valmistettuun kuoppaan. Yritä tiivistää alusta ja kokoa muotti.

Leikkaa teräsvahvistus vaadittujen mittojen työkappaleiksi ja sitoa vahvistusverkon elementit hehkutetulla langalla. Kokoa ja kiinnitä runko muottipaneelissa.

Täytä aiemmin valmistettu betoniseos asennettuun muottiin. Liuota liuos ja paranna monoliitti neljä viikkoa.

Aseta teräsvahvikkeesta tilarakenne, joka vastaa rakennettavan rakennuksen rakennetta. Kokoa kaatoputkien kaatopaikka.

Tee jatkuvan betoniseoksen muottiin. Tamper-betonia, jossa on täryttimiä, eivätkä altista stressiä kuukauden ajan.

Pura rakenne ja rakenna seinät erilaisten rakennusmateriaalien avulla. Lämmitä tarvittaessa seinät, joissa on lämpöeristimet.

Kattorakenteen asennuksen ja ulkoisten viimeistelytoimenpiteiden toteuttamisen jälkeen siirry sisäiseen työhön.

johtopäätös

Talon yksiosainen teräsbetonirunko on vastuullinen rakennusrakenne, joka takaa rakennuksen kestävyyden ja vakauden.

Rakennustyönsä näennäisestä yksinkertaisuudesta huolimatta on suositeltavaa antaa teosten toteutus rakennustekniikkaan osaaville ammattimaisille rakentajille.