Betoni lämmitys talvella: tavoite, tavanomaiset menetelmät ja kaataminen ilman lämmitystä

Talvella usein syntyy rakentamisen tarve, ja tässä tapauksessa rakentajien on ratkaistava betonin jäädyttämisen ongelma. Nykyään on olemassa useita tehokkaita tekniikoita lämmittää betonia talvella, ja sitten esitämme sinut tärkeimpiin.

Miksi kuumennetaan betonia

Betonin betonointi talvella alle nolla-asteen lämpötiloissa edellyttää tiettyjä lämpötilaolosuhteita, joissa laasti voi kovettaa normaalisti. Tämä tarve liittyy seoksen vesipitoisuuteen.

Rakenteen lämpötila ei saa laskea alle teknologisesti määritellyn vähimmäismäärän. Muussa tapauksessa seokseen muodostuu melko suuria jääkiteitä, jotka aiheuttavat paljon painetta sementin huokosissa.

Tämän seurauksena betonirakenne tuhoutuu ja sen seurauksena materiaali menettää ominaisuutensa, mikä erityisesti vaikuttaa sen lujuuteen. Erityisen vaarallinen on se, että betoni jäätyy asennuksen aikana.

On myös pidettävä mielessä, että kun aineen lämpötila laskee, sementin vuorovaikutus veden kanssa vähenee. Kasvavan lämpötilan vastaavasti vuorovaikutusnopeus kasvaa. On kuitenkin huomattava, että hidas kovettuminen parantaa betonin lujuutta.

Menetelmät betonin lämmittämiseksi

Monoliittisen betonin lämmittäminen talviolosuhteissa, kuten edellä on jo mainittu, voidaan suorittaa monin tavoin riippuen rakennetyypistä ja ympäristön lämpötilasta.

Useimmin käytetty:

 • Lämmitystyöstömenetelmä;
 • elektrodeja;
 • Induktio- tai infrapunamenetelmä (lämmitys kaasupolttimella ja muilla lämmittimillä);
 • Lämmitysjohdot.

Tarkastellaan nyt näiden lämmitysmenetelmien ominaisuuksia.

Seos lämmitetään elektrodien kanssa

Sähkölämmitys

Ehkä yleisimpi lämmitysmenetelmä kulkee sähkövirtaa betonin avulla elektrodien avulla. Virran syöttäminen seokseen tapahtuu eri tavoin, ja jokaiselle niistä on tietty kytkentäjärjestelmä.

Kiinnitä huomiota! Suora virta aiheuttaa veden elektrolyysiä betonissa, joten voidaan käyttää kolmivaiheista tai yksivaiheista vaihtovirtaa lämmitykseen.

Lämmityksen elektrodit voivat olla seuraavia tyyppejä:

 • Rod - vaijerista, jonka halkaisija on 6-12 mm. Ne sijaitsevat betonin paksuudella tiettyyn suunnitteluvaiheeseen. Samanaikaisesti äärimmäisen rivielektrodien tulee olla 3 cm etäisyydellä muotista.

Tällaisten elektrodien avulla on mahdollista lämmitellä minkä tahansa muodon rakenteita, jopa monimutkaisimpia. Menetelmän yksinkertaisuuden vuoksi voit tehdä yhteyden itse, mutta sinun on ymmärrettävä sähköiset ominaisuudet.

 • Lamellar - ripustettu sisäpuolelta. Levyjen muotoisten vastakkaisten elektrodien liittämisen seurauksena eri vaiheissa syntyy sähkökenttä betoniliuoksessa, joka lämmittää massan vaadittuun lämpötilaan ja pitää sen koko seoksen kovettumisen ajan.
 • Strip-elektrodit - voidaan sijoittaa rakenteen yhdelle tai molemmille puolille.

Lämmitetty johtoilla

Lämmitysjohdot

Nykyään betonielämää lämmityslankojen avulla käytetään käytännössä myös käytännössä, koska tämä tekniikka on hyvin hallittu. Erityisesti sitä käyttävät monet suuret ulkomaiset ja kotimaiset rakennusyritykset.

Se koostuu tietyn pituisen lämpökaapelin asennuksesta lujittavan häkissä. Lämmitysjärjestelmän asennus suoritetaan välittömästi ennen kuin liuos kaadetaan muottiin.

Tällä lämmittelymenetelmällä käytetään PNSV-lankaa, jonka teräsydin on 1,2 mm. Kun virta johdetaan tällaisen viiran läpi, syntyy lämpöä, joka materiaalin lämmönjohtavuudesta johtuen jaetaan tasaisesti koko betonille. Tämä mahdollistaa betonin lämmittämisen +40 celsiusasteeseen.

PNSV-kaapeleiden virransyöttö suoritetaan pääsääntöisesti alijännitteillä, joissa on useita vaiheita, joilla on pienempi jännite. Yksi KTP-63 / OB-aluslaite riittää lämmittämään 20-30 metriä kuutiobetonia. Samaan aikaan yhden kuutiometrin betonin lämmittämiseen tarvitaan noin 60 metriä PNSV-lankaa.

Tämän lämmitystekniikan eduista on mahdollista korostaa sitä, että sitä voidaan käyttää moniin monimutkaisiin rakenteisiin. Minimi lämpötila, jolla se säilyy, on -30 astetta.

Johdinlämmitys

Erityisesti tätä menetelmää käytetään talvella levitettäessä. Samanaikaisesti kaapelin asennusohje on paljon kuin "lämmin kerros" -järjestelmän asennus.

Minun on sanottava, että usein rakentajat käyttävät yhdistettyä lämmitysmenetelmää.

Yhdistelmän soveltamisen toteutettavuus riippuu seuraavista tekijöistä:

 • Vaadittava rakenteellinen lujuus;
 • Rakenteen massiivisuus;
 • Meteorologiset olosuhteet;
 • Energian saatavuus.

Kiinnitä huomiota! Kun betoni on saavuttanut tiettyä voimaa, se voi vastustaa pakkasaa vaarantamatta voimaa. eli sulatuksen jälkeen hän jatkaa voimaa.

Valokuvan lämpövaikutteisessa muottipesässä

Termoelementti

Lämmöneristysmateriaalilevy, jossa on vaneri tai teräspelto, on erinomainen tapa lämmittää betonia erektion aikana:

 • säätiöt;
 • Ei paksuja betoniseiniä;
 • Päällekkäisyydet jne.

Minimi lämpötila, jossa tätä menetelmää voidaan käyttää, on -25 astetta. Kaapelit, metalliristikot jne. Voivat toimia lämmittiminä.

Ennen kaatamista muotti on lämmitetty +18 astetta. Sitten kun seosta syötetään, sen lämpötilaa nostetaan +50 astetta. Lämpömuovaus on usein yhdistetty seoksen sähkölämmitykseen.

Täytä ilman lämpenemistä

Pidimme yleisimpiä vaihtoehtoja betonin lämmittämiselle, mutta voit tehdä talven betonitointia ilman lämpenemistä. Tämä menetelmä on hyvä, koska se ei vaadi sähkön toimitusta ja lämmitysjärjestelmien asennusta, mikä nopeuttaa rakentamista.

Tämän tekniikan periaate on käyttää erityisiä lisäaineita, joiden avulla voit vähentää veden jäätymispistettä sekä nopeuttaa betonin kovettumista, jotta liuoksella ei ole aikaa jäädyttää. Samalla materiaalin vahvuus ei kärsi lainkaan.

Betoni, joka kaatuu talvella ilman lämpenemistä - perustaa säätiön

Tämän tekniikan käyttämisen muiden etujen joukossa on estää kastelemisen esiintyminen.

Kiinnitä huomiota! Ennen kuin kaatat betonia talvella ilman lämpenemistä, sinun on tiedettävä, mihin vähimmäislämpötilaan voit suorittaa tämän toimenpiteen käyttämällä yhtä tai useampaa lisäainetta.

Esimerkki tällaisista koostumuksista on lisäaine "Frost". Seoksen huuruvastuksen varmistamiseksi sen avulla on tarpeen lisätä vain tarvittava määrä ainetta, joka on merkitty pakkaukseen. Tällaisen lisäaineen hinta on melko edullinen, joten konkreettiset kustannukset eivät käytännössä kasva.

Vihje! Kovettumisen jälkeen betoni muuttuu niin voimakkaaksi, että sen käsittely aiheuttaa tietyt vaikeudet. Näihin tarkoituksiin käytetään timanttityökaluja, ja erityisesti käytetään betoniterästen leikkaamista timanttipiireillä ja betonissa käytettävien reikien timanttiporausta.

Täällä on kenties kaikki tärkeimmät vivahteet, joita sinun tarvitsee tietää betonin lämmityksestä ja sen kaatamisesta talvikaudella, jos päätät harjoittaa rakentamista nolla lämpötilassa.

johtopäätös

Nykyään betonin lämmitystekniikkaa hallitsevat hyvin rakentajat, koska ne eivät salli talkkimaisten rakenteiden rakentamisen keskeyttämistä. Tietyn tekniikan valinta tietyssä tilanteessa on asiantuntijan tehtävä ympäristöolosuhteiden ja rakennetyypin mukaan (myös oppia käyttämään betonilämmönsiirtimessä talvella työskentelyä).

Tämän artikkelin videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.

Betonin lisääminen miinuslämpötilassa

Useimmissa maamme maissa kylmät tai viileät lämpötilat pysyvät yli puoli vuotta. Jos katsomme, että konkreettisessa työssä "talvi" alkaa laskea lämpötila +5 o C, niin "ikkuna" konkreettista työtä varten on hyvin pieni. Kuitenkin sitä voidaan laajentaa ja merkittävästi käyttämällä erilaisia ​​keinoja. Nämä ovat ns. Talvella betonivaluteknologiaa.

Mitä tapahtuu betonissa jäädyttämisen aikana

Normaalissa betonin kovettumisprosessissa kosteus toimii sementtihiukkasten "liimaus" -elementtinä. Kun se menee kiinteään tilaan, kaikki prosessit pysähtyvät.

Mutta tämä ei ole ainoa ongelma. On tunnettua, että jäätymisen aikana veden tilavuus kasvaa noin 9%. Tämän seurauksena betonin massan sisällä muodostuu lisääntynyt paine. Jos sementin jyvät eivät ole vielä saavuttaneet jonkinasteista voimaa ennen tätä kohtaa, ne tuhoutuvat paineella ja tuhoutuvat. Ramerzaniyan jälkeen he eivät saavuta ominaisuuksiaan kokonaan ja betoni ei ole tarpeeksi vahva.

Jotta talven betoni olisi vahva, on tarpeen luoda olosuhteet tai lisäaineet sen ikääntymiselle.

Talvella valettujen perustusten kaataminen on toinen epäsuotuisa hetki. Teräs on erinomainen lämmönjohde ja se edistää lämmön poistamista betonin paksuudesta. Hyvät lämpöä johtavat ominaisuudet, sauvat nopeasti jäähtyvät. Niiden ympärillä vesi jäätyy ensin. Jää työntää betonipartikkeleita, eikä niiden paikassa ole vielä jäätynyttä vettä vielä lämpimistä kerroksista. Se myös jäätyy, työntäen betonia kauemmas. Tämän seurauksena taulukko ei ole enää monoliitti: kehys ei liity betonikiviin. Tällaisen pohjan lujuus sulatuksen ja lopullisen kovettumisen jälkeen on useita kertoja alhaisempi.

Kaikista näistä prosesseista seuraa, että vähemmän vettä irrallisessa tilassa on jäädyttämisen aikana, sitä vähemmän tulee vahvuus. Erilaisilla kokeilla ja laskutoimituksilla määritettiin lujuuden raja-arvot, joilla betoni voidaan jäädyttää. Niitä kutsutaan kriittiseksi voimakkuudeksi. Rakennuksen käytön tyypistä riippuen betoniluokasta ja rakennustarkoituksesta riippuen on odotettava, että jotkut yhdisteet kypsyvät 20%, muille se kestää 100%.

Luotettavuus betonista sen tuotemerkin mukaan

Vahvistettu betoni, jossa ei-rasitettu lujitemuoto (yksityisrakennuksen rakentaminen) on 50%, perustuksille, joihin kohdistuu vaihtoehtoinen sulatus / jäätyminen (kylvyt ja kesämökit ilman lämmitystä) - 70%. Tämän kohdan saavuttamisen jälkeen säätiö voidaan jäädyttää. Sulatuksen jälkeen kaikki sen prosessit jatkuvat. Voimakkuus tässä tapauksessa ei ylitä 6%.

Betonin talteenotto tapoja talvella

Kovettumisprosessin nopeus riippuu liuoksen lämpötilasta. Veden aktiivisuus lisääntyy merkittävästi, ja kovettumisnopeus kasvaa. Siksi kun talvella tehdään konkreettista työtä tai alle +5 o C: n lämpötiloissa, on tärkeää luoda ja ylläpitää tarvittavaa lämmitystapaa. Ikääntyvän liuoksen optimaalinen lämpötila on +20 o C: sta +30 o C: aan. Tätä varten on useita tapoja:

 • liuosta kuumennetaan;
 • muottien eristäminen;
 • käytä lisäaineita ja lisäaineita, jotka nopeuttavat kovettumista ja / tai laskevat veden jäätymispistettä;
 • lämmittää jo täytetty betonipaino.

Kaikki nämä menetelmät toimivat hyvin. Niitä käytetään yksinään tai yhdistelmänä.

Talvikauden täyttäminen on lämmitettyä ratkaisua

Ensinnäkin on välttämätöntä valita oikea sementti talven betonirakentamiseen. On tunnettua, että betonireaktioiden kovettumisen aikana, jossa lämpö vapautuu. Talvella - erinomainen ominaisuus. Samanaikaisesti suuri määrä lämpöä tuottaa nopeasti kovettuvaa Portland-sementtiä ja korkealaatuisia koostumuksia. Sen vuoksi sekoittaminen alhaisilla tai nolla-lämpötiloilla on järkevää ostaa ne.

Ainoastaan ​​tämän avulla voit täyttää säätiönauhan tai laattojen pohjan positiivisilla lämpötiloilla päivällä ja pienillä pakkasilla yöllä. Mutta samanaikaisesti on tarpeen tehdä erä lämpimästi (lue alla), ja säätöä kaatamisen jälkeen on eristettävä muotti: peitä se matolla, oljella jne. Jos olet jo hankkinut lämpöeristeen, voit käyttää sitä, sinun on vain seurattava sen tilaa, peitettävä se kalvolla tai muulla kosteudeneristysmateriaalilla.

Lämpötilan nousu annostelun aikana

Säätiön talven kaatamisen aikana liuoksen lämpötila säädetään 35-40 o C: n lämpötilaan. Kuumenna vesi ja täytä se täyttämällä. Sementtiä ei missään tapauksessa voida kuumentaa: se "valmistaa" ja tulee käytännöllisesti katsoen hyödytön.

Talvella vaivaamista varten käytä kuumaa vettä ja kuumennettua täyttöä. Sementtiä ei voi kuumentaa

No, jos on mahdollista käyttää betonisekoitinta sähkölämmityksellä: se sisältyy verkkoon ja rumpu kuumenee. Toisessa tapauksessa on suositeltavaa lämmittää se aikaisemmin, suorittamalla lämmitettyä vettä.

Vauhtelematta vettä kuumennetaan 90 o C: n lämpötilaan. Kaatopaikka ja hiekka on lämmitettävä 60 o C: een. Tämä tapahtuu puhaltamalla kuumaa ilmaa kuumentamalla erityisissä uuneissa. Uunit ovat yksityisen rakentajan mielikuvitukselle, mutta voit kuumaa ilmaa puhaltaa. Esimerkiksi uunista tai tulipalosta, venytä useita putkiputkia kaivoksen tai hiekan sisältä.

Jälleen kerran kiinnitämme huomiota: sementti ei lämpöä. Se voidaan ottaa lämpimään huoneeseen niin, että se saavuttaa huonelämpötilan, mutta sitä ei voi lämmittää.

Ratkaisun talvikäsittelyn aikana komponenttien järjestystä muutetaan: vettä kaadetaan, kaatetaan hiekkaa ja hiekkaa. Muutaman kierroksen jälkeen sementti lisätään.

Lisäksi on lisättävä vaivausaikaa. Sen pitäisi olla pidempi 20-50%: paremman sekoituksen ansiosta reaktiot aktivoituvat ja lämpötila kasvaa kovettumisen aikana.

Lämmitys- ja lämmitysratkaisu

Betonin jäähdytysaikaa on pidennettävä, joten lämpöä on pidettävä maksimissaan. Siksi kaikki mahdolliset keinot ja käytettävissä olevat materiaalit käyttävät muottien seinämää. Voit käyttää tarranauhoja, mattoja, joitain vanhoja lämpimiä asioita, tukkia muottien seinämien ja maaperän, oljen välisen raon. Kyllä, mikä tahansa, jos vain lämpö ei pääse ilmalle.

Yksi tehtävistä on pitää ratkaisu lämpimänä.

Tällöin laajennetun polystyreenin muotti voi olla hyödyllinen - sillä on huono lämmönjohtavuus, joka näissä olosuhteissa on selvä plus. Tyypillisesti tämä muotti ei ole irrotettava, ja kun betoni on vanhentunut, saat kosteuden ja lämmöneristetyn perustan. Lue lisää muotojen tyypeistä tässä.

Teollisessa mittakaavassa rakennuksessa käytetään myös sähkölämmitys erilaisten elektrodien avulla. Ne voidaan sijoittaa pinnalle, kiinnittää muottiin tai panna betoniin. Menetelmä on tehokas, mutta toteutuu yksityisessä rakentamisessa harvoin. Erittäin kallis on ilo: sähkön kulutus kuutiometriä kohti on 60-80 kW / tunti. Samanaikaisesti lämpötilaa on valvottava tarkasti: mitataan joka toinen tunti (tai useammin) ja sammuta se, kun saavutat +30 o C: n merkin. Sitten jonkin ajan kuluttua, käynnistä uudelleen. Ohjauksen pitäisi olla kellon ympäri.

Kun kaadat säätiötä omilla kädillä talvella, käytä vain lämmityskaapeleita. Ne kiinnitetään muotin sisäpuolelle ja sen poistamisen jälkeen puretaan. Toinen vaihtoehto on "hukuttaa" lanka betoniin. Molemmat menetelmät toimivat hyvin, mutta vain, jos seinät on eristetty kylmältä.

Lattialammut asetetaan betonin pinnalle ja sisällytetään verkkoon.

Myös erityisiä lämmitysmattoja betonin lämmittämiseen. Ne on sijoitettu pinnalle, ne sisältyvät verkkoon. Sen kustannukset ovat 2,5 tuhatta ruplaa / m2.

Lämpötilan säästämiseksi ne ovat kasvihuoneilmiön yläpuolella. Nämä ovat rakenteita, jotka ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin kasvihuoneet. Ja heidän tehtävänsä on samanlainen: pitää lämpimänä. Kehys on pystytetty, se peitetään kalvolla tai muulla vastaavalla materiaalilla. Sisällä ne laittaa liesi, lämpö-ase, jne., Joiden avulla he säilyttävät positiivisen lämpötilan. Mutta on myös välttämätöntä unohtaa kosteus, jotta liuoksesta peräisin oleva kosteus ei haihdu.

Toinen tapa lämmittää betonia - käyttää infrapunalähettimiä. Tämä menetelmä on hyvä, koska aallon vaikutuksen alaisena itse liuos lämmitetään suoraan. Emitterit peitetään alumiinikuorilla, mikä luo suuntavirtauksen. Tehokkaaseen lämmitykseen tarvitaan kuitenkin suuri määrä lamppuja.

Lisäaineet ja lisäaineet

Toinen menetelmä betonin kaatamiseksi alhaisissa lämpötiloissa - kemikaalien käyttö. Jotkut niistä nopeuttavat kovettumista prosessin alkuvaiheessa. Massan osuus kaikista lisäaineista - enintään 2 painoprosenttia sementtiä. Suuri määrä voi vaikuttaa haitallisesti betonin laatuun, joten noudata reseptejä.

Yksi talven betonitoimista on lisätä erityisiä jäätymisenestoaineiden lisäaineita sekoitukseen.

Yleisin lisäaine, joka lisää betonin "jähmettymistä" ja kiihdyttää sen kovettumista, on kalsiumkloridi. Myös potashia ja natriumnitraattia käytetään. Jos lisäät ne tavalliseen erään, jäätymislämpötila laskee -3 ° C: een.

Yksi "MUTTA". Kloridia ei voida käyttää betoniin - ne aiheuttavat teräksen nopean tuhoutumisen. Joten yleisin betonin kovettumisen kiihdytin - kalsiumkloridi - ei sovellu säätöön.

Betonin läpivienti miinuslämpötilassa on mahdollista, jos liuosta kuumennetaan samoilla lisäaineilla. Tässä tapauksessa voit työskennellä -15 o C. Mutta säätiön normaalin laadun vuoksi sinun on eristettävä täyttö ja noudata yksinkertaisia, mutta pakollisia sääntöjä.

Säännöt talven betonivuotoa varten

Liuos kaadetaan valmistettuun muottiin. Valmistelu koostuu jäiden ja lumen poistamisesta, lämmön vahvistamisesta ja pohjan pohjasta. Tämä on vaikein vaihe. Kaavin pakkanen on puoli vaivaa, ja lämmön vahvistaminen ja koko säätimen kehä on ongelma. Lämpötilan ei pitäisi olla korkea, mutta sen positiiviset arvot on saavutettava.

Vaihtoehtoisesti voit harkita laitteen kannettavia tulipaloja, jotka lasketaan kaivoon ja syttyvät. Kaasupulloilla toimivia lämpö-aseita voidaan käyttää. Muiden työkalujen käyttö on hankalaa niiden korkeiden kustannusten vuoksi.

Ennen lämpimän liuoksen kaatamista on tarpeen lämmittää pohja ja vahvistus positiivisiin lämpötiloihin.

Tästä syystä talvella olevat betonirakenteet ovat ongelmallisia: tällaisia ​​alueita ei lämmitä. Tämäntyyppiselle pohjalle "talvi" rajoittuu yön pakkasvaaleihin ja positiivisiin päiväkohtaisiin lämpötiloihin. Täyttö voi alkaa, kun ankkuri ja pohja ovat positiivisessa lämpötilassa.

Nauhateos voidaan myös kaataa pakkasen tapauksessa: tällainen pohja ja raudoitus voidaan lämmittää rajoitetulla tilavuudella. Ei helppoa, mutta mahdollista.

Voit järjestää kaiken vaiheittain. Ratkaise koko nauha pieniksi osiksi, käynnistä lämmitys samaan aikaan tai tiettyyn aikaväliin useampaan niistä (kaksi tai kolme riippuen kaivamisen sekoittamisesta ja lämmityksestä). Aloita kaatamalla yksi osa, työntäen parranajokoneen edelleen. Kun ensimmäinen kuumennettu osa kaadetaan, seuraava kerää vaaditun lämpötilan. Tulvialue sulkeutuu välittömästi eristävillä materiaaleilla ja etenee seuraavaan, ja liikkuu koko kehällä.

On välttämätöntä kaataa pakkanen ja lämmittää raudoitusta - vain niin, että säätiö on vahva

Mekanismi on selvä. Joten voit kaataa pohjan betonilla -15 o C: ssa (mutta sopivilla lisäaineilla, "kuumalla" erällä ja toimenpiteillä lämmön säilyttämiseksi).

Toinen tärkeä edellytys - työ on suoritettava jatkuvasti. Talvella säätiötä ei voida kaataa osiin. Tämä on 100% totta. Täyteaineiden välisen kuilun on oltava sellainen, että kalvolla ei ole aikaa muodostaa edellisen osan pinnalle ja vielä enemmän, ettei kosteus jäätyy. Teokset on suoritettava jatkuvasti valun loppuun saakka. Tulvatut osat on välittömästi peitettävä lämpöeristetyillä mattoilla. Kuten näet, tarvitaan useita ihmisiä tähän tehtävään. Yksi, jolla on kaikki tehtävät, ei voi selviytyä.

Teokset on suoritettava jatkuvasti.

Huomaa, että liuoksen maksimilämpötila on 35-40 o C. Ylimeneminen hidastaa kovettumisprosessia. Tilanne on tietenkin parempi kuin jäädyttäminen, mutta ei paljon.

tulokset

Säätiön täyttäminen talvella ei ole helppo tehtävä, mutta se on mahdollista myös omin käsin. Avustajia ja huolellista valmistelua tarvitaan, mutta on mahdollista tehdä normaali pohja nolla-lämpötilassa. Missä lämpötilassa voit kaataa betonia? Se riippuu sen koostumuksesta, mutta yksityisille omistajille se on todellinen, vaikkakin suuria kustannuksia, normaalin laadun saavuttaminen lämpötiloissa, jotka eivät ole alle -10-5 o C. Täyttäminen positiivisissa lämpötiloissa päivällä ja huurre yöllä johtaa alhaisempaan kustannukseen.

Betonin johtaminen negatiivisissa lämpötiloissa: talven betonirakennuksen tekniikan salaisuudet

Perusta on perustavanlaatuinen rakenne, jonka laadusta riippuu pystytetyn rakenteen geometriset, tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet. Kiinteytysprosessin erityisluonteen vuoksi betonin ja betoniteräksen kaataminen ei ole toivottavaa talvella, jotta vältettäisiin niiden muodonmuutos ja ennenaikainen tuhoutuminen. Lämpömittarin miinuslukemat merkittävästi rajoittavat rakennetta leveyspiireissämme. Tarvittaessa betonin kaataminen negatiivisissa lämpötiloissa voidaan kuitenkin suorittaa onnistuneesti, jos valitaan oikea menetelmä ja tekniikka tarkkaillaan tarkkuudella.

Ominaisuudet talven "kansallisen" täyttää

Luonnon haaveet tekevät usein kotimaisen kehityssuunnitelman oikaisuja. Joko kaatunut sade häiritsee kuopan kaivamista tai raskas tuuli katkaisee katon rakenteen tai estää kesän kauden alkamisen.

Ensimmäiset pakkasteet muuttavat radikaalisti työvaihetta etenkin, jos se on suunniteltu täyttämään monoliittisen betonipohjan.

Betonipohjarakenne saadaan muottiin kaadetun seoksen kovettumisen seurauksena. Kolme käytännöllisesti katsoen samanlaista komponenttia on sen koostumuksessa: kasa ja sementti vedellä. Jokainen niistä vaikuttaa merkittävästi kiinteän teräsrakenteen muodostumiseen.

Tilavuuden ja massan suhteen vallitsee keinotekoisen kiven ruumiissa vallitseva aggregaatti: hiekka, sora, sora, murskattu kivi, rikkoutunut tiili jne. Toimintakriteerien mukaan sideaine on lyijysementissä, jonka osuus koostumuksessa on pienempi kuin aggregaatin osuus 4-7 kertaa. Kuitenkin se, joka sitoo irto-osat yhteen, toimii vain veden kanssa. Itse asiassa vesi on yhtä tärkeä osa betoniseosta kuin sementtijauhetta.

Vesi konkreettisessa seoksessa ympäröi hienoja hiukkasia sementtiä, kytkeytyvät sen hydratointiprosessiin, jota seuraa kiteytysvaihe. Betonipää ei jäätyä, kuten sanotaan. Se kovettuu vesimolekyylien asteittaisella menetyksellä, joka on peräisin perifeeristä keskustaan. Kuitenkin paitsi ratkaisukomponentit ovat mukana betonin massan "siirtymisessä" keinokivelle.

Ympäristö vaikuttaa suuresti prosessien oikeaan kulkuun:

 • Keskimääräisen päivittäisen lämpötilan arvojen ollessa välillä +15... + 25º, betonin ja kovetuksen kovetus tapahtuu normaalilla tahdilla. Tässä tilassa betoni muuttuu kiviin 28 päivän määräysten mukaisesti.
 • Kun lämpömittarin keskimääräinen päivittäinen lukema + 5ºС, kovettuminen hidastuu. Tarvittava betonipitoisuus saavutetaan noin 56 vuorokaudessa, ellei odotettavissa lämpötilan vaihteluja odoteta.
 • Kun saavutetaan 0 ° C, kovetusprosessi keskeytetään.
 • Negatiivisissa lämpötiloissa seos, joka kaadetaan muottiin, jäätyy. Jos monoliitti on jo onnistunut saavuttamaan kriittisen lujuuden, keväällä sen sulamisen jälkeen se palaa betoniin kovettumisvaiheeseen ja jatkaa sitä täydellä voimalla.

Kriittinen vahvuus liittyy läheisesti sementtimerkkiin. Mitä korkeampi se on, sitä vähemmän päiviä se on välttämätöntä betoniseoksen asettamiseksi.

Jos jäätymisen jälkeen ei ole riittävästi kovettumista, betoni monoliitin laatu on erittäin epävarma. Vesijäätyminen betonimassa alkaa kiteytyä ja lisätä tilavuutta.

Tuloksena on sisäinen paine, joka katkaisee sidokset betonirungossa. Porositeetti kasvaa, minkä seurauksena monoliitti päästää enemmän kosteutta ja heikompia vastustaa roskaa. Tämän seurauksena käyttöaikaa lyhennetään tai työtä on tehtävä uudelleen nollasta.

Subzero-lämpötila ja säätölaite

Järjetä sääilmiöillä on merkityksetöntä, sinun on sopeuduttava niihin oikein. Siksi syntyi ajatus kehittää menetelmiä teräsbetonijärjestelmien asentamiseksi vaikeissa ilmasto-olosuhteissa, jotka ovat mahdollisia toteutettavaksi kylmäkaudella.

On huomattava, että niiden käyttö lisää rakennushintaa, joten useimmissa tilanteissa on suositeltavaa turvautua järkeviin säätiöihin. Esimerkiksi käytät tylsää menetelmää tai rakennetaan vaahtobetonialustat tehtaan tuotannosta.

Niiden, jotka eivät ole tyytyväisiä vaihtoehtoisiin menetelmiin, on olemassa useita onnistuneita käytäntöjä. Niiden tarkoitus on saada konkreettinen kriittisen voiman tila ennen jäädyttämistä.

Vaikutustyypin mukaan ne voidaan jakaa kolmeen ryhmään:

 • Ulkoisen hoidon tarjoaminen betoni- massalle, joka kaadetaan muottiin kriittisen voiman vaiheeseen.
 • Lisää lämpötila betonin massassa, kunnes riittävä kovettuminen. Suoritetaan sähkölämmitteellä.
 • Johdanto modifioijien betoniliuokseen, joka laskee veden jäätymispistettä tai aktivoi prosessit.

Talvella betonisoitumismenetelmän valintaan vaikuttavat vaikuttava määrä tekijöitä, kuten paikan päällä käytettävissä olevat virtalähteet, ennusteiden ennustaminen kovettumisaikana ja kyky tuoda lämmitetty ratkaisu. Paikallisten ominaisuuksien perusteella valitaan paras vaihtoehto. Kolmanneksi kaikkein edullisimpia lueteltuja positioita pidetään, ts. kaatamalla betonia nolla-lämpötiloissa ilman lämpenemistä ennalta määrittämällä modifioijien sisällyttämistä koostumukseen.

Miten kaadetaan betonipohjaa talvella

Tietääksesi, mikä menetelmä on parempi käyttää betonin säilyttämiseen kriittisille voimakkuuden indikaattoreille, sinun on tunnettava niiden ominaispiirteet, perehtyä miinukset ja edut.

Huomaa, että useita menetelmiä käytetään yhdessä minkä tahansa analogin kanssa, useimmiten betonimassan komponenttien mekaanisella tai sähköisellä lämmityksellä.

Ulkoiset olosuhteet "kypsyttämiseksi"

Suotuiset ympäristöolosuhteet syntyvät kohteen ulkopuolella. Ne koostuvat betonin ympäröivän ympäristön lämpötilan ylläpitämisestä sääntelytasolla.

"Miinus" kaadetun betonin hoito suoritetaan seuraavilla tavoilla:

 • Thermos-menetelmä. Yleisin ja ei liian kallis vaihtoehto, joka on säätiön tulevaisuuden suojeleminen ulkoisilta vaikutuksilta ja lämpöhäviöltä. Muotti on erittäin nopeasti täytetty betoniseoksella, joka on lämmitetty vakioindikaattoreiden yläpuolelle ja joka on nopeasti peitetty eristys- ja eristemateriaaleilla. Eristys estää konkreettisen massan jäähtymisen. Lisäksi kovetusprosessin aikana itse betoni vapauttaa lämpöenergiasta noin 80 kcal.
 • Pidä esine kuumissa talouksissa - keinotekoiset suojat, jotka suojaavat ulkoista ympäristöä ja mahdollistavat lisälämmön. Putkenmuotoiset kehykset, jotka on peitetty telalla tai jotka on varustettu vanerilla. Jos lisätään lämmitettyä ilmaa sisältävien kuumailmapuhaltimien tai lämpö-aseiden lämpötilaa, menetelmä siirtyy seuraavaan luokkaan.
 • Ilmalämmitys. Se olettaa suljetun tilan rakentamisen esineen ympärille. Vähintään, muotti on suljettu verhoilla tai vastaavilla materiaaleilla. On toivottavaa, että verhot ovat eristettyjä vaikutuksen lisäämiseksi ja kustannusten pienentämiseksi. Jos käytetään verhoja, höyry tai ilmavirta lämmönlähteestä syötetään niiden väliseen rakoon ja muottiin.

On mahdotonta olla huomaamatta, että näiden menetelmien toteuttaminen lisää rakennustrategiaa. Järkevin "thermos" voima ostaa peitemateriaalia. Kasvihuoneen rakentaminen on vieläkin kalliimpaa, ja jos sillä on myös lämmitysjärjestelmä vuokrattavaksi, kannattaa miettiä kustannuslukua. Niiden käyttö on suositeltavaa, jos paaluperustustyypille ei ole vaihtoehtoja, ja on tarpeen täyttää monoliittinen laatta jäädyttämiseen ja jousen sulattamiseen.

On syytä muistaa, että toistuva sulatus on betonille tuhoavaa, joten ulkoisen lämmityksen on oltava haluttuun asetusparametriin.

Betonimassan lämmitysmenetelmät

Toinen menetelmäryhmä käytetään pääasiassa teolliseen rakentamiseen, koska tarvitsee energian lähteen, tarkat laskelmat ja ammattitaitoisen sähköasentajan kohtalo. On totta, että käsityöläiset etsivät vastausta kysymykseen siitä, onko mahdollista levittää tavallista betonia muottiin nolla lämpötiloissa, löytänyt erittäin nerokkaan tien ulos hitsauskoneen energianlähteenä. Mutta tälle tarvitsemme ainakin alkutaitoja ja tietämystä monimutkaisissa rakentamisaloissa.

Betonin sähkölämmityksen tekniset dokumentointimenetelmät jaetaan seuraavasti:

 • Looping. Tämän mukaisesti betonia kuumennetaan sähkövirroilla, jotka syötetään elektrodeihin, jotka on asetettu muottiin, joka voidaan nauhoittaa tai nauhoittaa. Betoni tässä tapauksessa on vastarintaa. Elektrodien ja käytetyn kuorman välinen etäisyys on laskettava tarkasti, ja niiden käyttökelpoisuus on ehdottomasti todistettu.
 • Oheislaitteiden. Periaate on lämmittää tulevan perustuksen pinta-alueita. Lämpöenergiaa toimitetaan lämmityslaitteilla nauhan elektrodeihin kiinnitettynä muottiin. Se voi olla nauha tai teräslevy. Lohkon sisällä lämpö leviää seoksen lämmönjohtavuudesta johtuen. Tehokkaasti betonin paksuus kuumennetaan syvyyteen 20 cm. Edelleen vähemmän, mutta samanaikaisesti syntyy jännityksiä, jotka parantavat merkittävästi lujuusvaatimuksia.

End-to-end ja perifeerisiä sähkölämmitysmenetelmiä käytetään vahvistamattomissa ja huonosti vahvistetuissa rakenteissa, koska varusteet vaikuttavat lämmitysvaikutukseen. Paksun vahvistuspalkin asennuksen yhteydessä virtaukset jäävät oikosulkuun elektrodeihin, ja syntynyt kenttä on epätasaista.

Lämmön lopussa olevat elektrodit pysyvät aina mallina. Perifeeristen tekniikoiden luettelossa tunnetuin on lämmitysmatot ja infrapuna-matot, jotka on pinottu päällekkäin rakennetun pohjan päälle.

Rationaalinen tapa lämmittää betonia on tilalla sähkökaapelin avulla. Lämmitysjohdin voidaan sijoittaa moni- mutkaisuuden ja tilavuuden rakenteisiin riippumatta lujituksen tiheydestä.

Lämmitystekniikoiden miinus koostuu mahdollisuudesta overdry betoniin, joten laskelmien suorittaminen ja rakenteen lämpötilan tilan valvonta ovat tarpeen.

Lisäaineiden esittely betoniliuokseen

Lisäaineiden käyttöönotto on helpoin ja halvin tapa betonoida nolla lämpötiloissa. Hänen mukaansa betonin kaataminen talvella voidaan tehdä ilman lämpenemistä. Menetelmä voi kuitenkin täydentää sisäisen tai ulkoisen tyyppistä lämpökäsittelyä. Silloinkin, kun sitä käytetään kuumennettaessa lämpöä, höyryä, ilmaa ja sähköä, kustannukset alenevat.

Ihanteellisessa tapauksessa liuoksen rikastaminen lisäaineilla yhdistetään parhaiten yksinkertaisimpien "termisten" rakenteeseen lämpöeristyskuoren sakeuttamisella vähemmän paksuneilla alueilla kulmissa ja muissa ulkonevissa osissa.

"Talvella" betoniratkaisuissa käytetyt lisäaineet on jaettu kahteen luokkaan:

 • Aineet ja kemialliset yhdisteet, jotka pienentävät nesteen jäätymispistettä liuoksessa. Antaa normaalin kovettumisen nolla-lämpötilassa. Näihin kuuluvat kaliumkloridi, kalsiumkloridi, natriumkloridi, natriumnitriitti, niiden yhdistelmät ja vastaavat aineet. Lisäaineen tyyppi määritetään liuoksen kovetuslämpötilan vaatimusten perusteella.
 • Aineet ja kemialliset yhdisteet, jotka nopeuttavat kovettumisprosessia. Näihin kuuluu kaliumia, modifiointiaineita kalsiumkloridin seoksen kanssa, jossa on ureaa tai kalsiumnitriittiä, kalsiumnitriittiä, natriumnitriittiä, pelkästään kalsiumnitriittiä ja muita.

Kemiallisia yhdisteitä tuotetaan tilavuudeltaan 2 - 10 painoprosenttia sementtijauhetta. Valittujen lisäaineiden määrä, jossa keskitytään keinotekoisen kiven kovettumisen odotettuun lämpötilaan.

Periaatteessa pakkasnesteen lisäaineiden käyttö mahdollistaa betonitoinnin -25ºє. Tällaisia ​​kokeita ei kuitenkaan suositella yksityisten laitosten rakentajille. Itse asiassa niitä käytetään myöhään syksyllä yksittäisinä ensimmäisinä pakkasina tai kevättalvella, jos betonikiven täytyy kovettua tietyn päivämäärän jälkeen eikä vaihtoehtoisia vaihtoehtoja ole.

Yleiset jäätymisenestoaineet betonin kaatamiseksi:

 • Potash tai muuten kaliumkarbonaatti (K2CO3). Suosituin ja helppokäyttöinen modifioiva "talvi" betoni. Sen käyttö on etusijalla johtuen vahvistuskorroosiosta. Potaskaan ei ole ominaista suolakivien esiintyminen betonin pinnalla. Se on kalkkia, joka takaa betonin kovettumisen ja lämpömittarin lukema -25 ° C: seen. Johdannon haittapuolena on nopeuttaa asettamisnopeutta, koska seoksen kaatamiseksi on tarvetta enintään 50 minuuttia. Jotta plastisuus pysyisi ennaltaehkäisevänä kaatamalla liuokseen kaliumia lisäämällä mylonaph- tai sulfiittialkoholibardia 3 painoprosenttia sementtijauhetta.
 • Natriumnitriitti, muuten typpihapon suola (NaNO2). Antaa betonille stabiilin kovettumisen lämpötilassa -18,5 ° C. Yhdistelmällä on korroosiota aiheuttavia ominaisuuksia, lisää kovettumisen voimakkuutta. Vähemmän esittämästä kastelemista betonirakenteen pinnalla.
 • Kalsiumkloridi (CaCl2), mikä mahdollistaa betonisoinnin jopa -20 ° C: n lämpötiloissa ja nopeuttaa betonin asettamista. Tarvittaessa betonin lisääminen yli 3 prosenttiin on tarpeen lisätä sementtijauheen tuotemerkkiä. Soveltamisen puute on seoksen ulkonäkö betonirakenteen pinnalla.

Valmistetaan erityisjärjestyksessä tuotetut seokset pakkasnesteen lisäaineiden kanssa. Ensinnäkin aggregaatti sekoitetaan veden pääosan kanssa. Sekoita sitten sementtiä ja vettä sekoittamalla kevyesti sekoittamalla siihen kemiallisia yhdisteitä. Sekoitusaikaa nostetaan 1,5 kertaa verrattuna tavanomaiseen jaksoon.

Puskuri määräksi 3-4 paino-% kuivaa koostumusta lisätään betoniliuoksiin, jos sideaineen suhde aggregaattiin on 1: 3, nitraatin nitraattia 5-10%: n määrässä. Sekä jäänestoaineita ei suositella käytettäväksi tulvien tai erittäin kosteassa ympäristössä käytettävien rakenteiden kaatamiseen, koska ne edistävät alkalien muodostumista betonissa.


Kaadettaessa kriittisiä rakenteita on parempi käyttää kylmäbetonia, jotka on valmistettu mekaanisesti tehdasolosuhteissa. Niiden mittasuhteet lasketaan tarkkuudella viitaten ilman erityiseen lämpötilaan ja kosteuteen valun aikana.

Kylmät seokset valmistetaan kuumalla vedellä, lisäaineiden osuus otetaan tiukasti sääolosuhteiden mukaan ja rakenteen tyypin mukaan.

Kuinka kaatetaan betonia talvella ilman lämpenemistä: lisäaineita tai liuoksen lämmitystä?

Miten kaadetaan betonia talvella ilman lämpenemistä

Asuin- tai ei-asuinrakennusten rakentamisessa ja suunnittelussa on usein tarve täyttää säätiö konkreettisella ratkaisulla myöhään syksyllä tai jo talvikaudella. Kun ilman lämpötila laskee alle 0 ° C. Asiantuntijoiden suositusten ja betonin valmistajan suositusten mukaan seoksen kaadon ja kiinteytymisen optimaalinen lämpötila on +5 ° C. Täältä on olemassa seuraava kysymys - miten betonia kallistetaan talvella ilman lämpenemistä?

Monet pätevät asiantuntijat ja rakennusalan yritykset käyttävät erityisiä lämmitysjärjestelmiä täyttääkseen seoksen syksy-talvikaudella, jota edustaa kolme tapaa:

 1. Liuoksen sähköinen lämmitys erityisissä bunkkereissa juuri ennen kaatamista 50-70 ° C: n optimaaliseen lämpötilaan;
 2. Seoksen sähköinen lämmitys käyttämällä lämpö-aseita, jotka asennetaan lämpöön (teltta, kalvo) ja lähetetään suoraan betonin pinnalle;
 3. Kaadetun säätöveden sähköinen lämmitys vuorottelevalla sähkövirralla, joka kulkee erityisen asennetun liittimen tai esilämmitetyn lämmitysjohdon kautta.

Jos edellä mainittujen menetelmien käytöstä ei kuitenkaan ole tällaista mahdollisuutta, tässä artikkelissa tarkastellaan yksityiskohtaisemmin miten betonia betoniin talvella lisätään ilman lisälämmitystä.

Liuoksen kaataminen nolla-lämpötilassa on useita spesifisiä vivahteita. Rakennusteollisuuden talviolosuhteet alkavat keskimääräisen ilman lämpötilan alapuolella alle +5 ° C, tai kun tämä indikaattori laskee alle 0 ° C päivällä.

Talvella betonisoitumisprosessissa päätehtävänä on varmistaa liuoksen kovettuminen märällä ja lämpimällä ympäristössä koko sen kovettumisen ajan. Toisin sanoen sinun on tarjottava optimaaliset olosuhteet konkreettiselle ratkaisulle, jotta voitiin saavuttaa prosenttiosuus vahvuudesta - vähintään 60%, mikä takaa koko perustuksen rakenteen ja optimaalisen kovettumisen sulamisen jälkeen.

Kaadetun laastin on saatava lujuutensa talvella, mikä riittää täysimittaiseen monoliittiseen tai osittaiseen rakenteeseen sekä strippaukseen.

Alla on taulukko, jossa on parhaat tiedot betonin seoksen kovettamisen ajankohdasta ja kovetuksesta.

Se on tärkeää! Betoni voi saavuttaa voimaa vain, jos liuoksen lämpötila on nollan yläpuolella.

Betonisointiprosessissa on ensin välttämätöntä suojata liuos jäätymiseltä siten, että hydrausprosessi etenee normaalisti, eikä liuoksessa ole riittävästi voimaa optimaalisen jään kestävyyden varmistamiseksi ja säilyttäen kiinteytymisen kyvyn positiivisissa lämpötiloissa huonontamatta monoliittirakenteen pääominaisuuksia. Kun perustukseen sovelletaan korkeita olosuhteita dynaamiselle suorituskyvylle ja pakkasenkestävyydelle, betoni on suojattava pakkaselta, kunnes se on saanut riittävästi tuotemerkin voimakkuutta. Prosenttiosuus optimaalisen lujuuden ratkaisulle riippuu käytetyn sementin tuotemerkistä, lisäaineista, seoksen lämpötilasta ja muista olosuhteista.

Jos et pysty käyttämään täydellistä betonin lämmitystä, sinun on käytettävä erityisiä jäätymisenestoaineiden lisäaineita, joilla on useita etuja:

 • Nopeuta kovettumisprosessia;
 • Lisää seoksen kovettumisen kestoaikaa;
 • Ymmärrä veden jäätymispiste;
 • Salli betonin alhaisissa lämpötiloissa riittävän voimakkuuden saanti.

Jäätymistä estävät lisäaineet mahdollistavat betonin jäätymisen, kunnes koko seoksen hydratointi tapahtuu. Muussa tapauksessa vesi alkaa puhkaista, jäädyttämällä säätimen kiinnitysosa. Yleensä vesi nousee ylempiin kerroksiin betonista (joka voi olla kuorinta sulatuksen ja jäätymisen tapahtuessa).

Nesteytys tapahtuu vain, kun vesi on nestemäisessä tilassa, ja reaktioaste alhaisissa lämpötiloissa pienenee nopeasti. Tätä varten käytä pakkasenkestävää lisäainetta, joka myös nopeuttaa kovettumista ja asettamista.

Ympäristölämpötilasta riippuen monoliittisen rakenteen kaataminen, liuokselle asetetut vaatimukset ja kovettumisbetonin käsittelymenetelmä riippuvat valmiiseen seokseen lisättyjen lisäaineiden määrään ja tyyppiin.

Toinen tärkeä tekijä, jos et voi kaataa betonia talvella ilman lämpenemistä, korkealaatuista betonitointia - lämmittää laasti. Riippuen ulkoisista tekijöistä, ilman lämpötilasta ja rakenteen massiivisuudesta, on mahdollista lämmittää vettä laastille tai täyteaineille - sora, sora, hiekka jne. Sekoittajan optimaalinen lämpötila liuoksen ulostulossa ei saa ylittää 40 ° C, muuten betoni sakeutuu lähes välittömästi. Vähimmäisliuottumislämpötila massiivisten pohjojen kaatamisen yhteydessä katsotaan olevan vähintään 5 ° C ja ohutrakenteiden kaataminen vähintään 20 ° С.

Kun laastin rakenne on valmis, koko pinnan on peitettävä paksulla kalvolla tai erikoislämmittimillä (vaahto, sahanpuru, mineraalivilla jne.). Voit myös lämmittää koko muottialueen ympäri.

Jotta betoni ilman esikuumennusta voitiin saada riittävän lujuutta, voidaan käyttää seuraavia menetelmiä:

 • Voit polttaa tulen varren puolelta 3-4 tuntia (tämä menetelmä on erityisen tehokas negatiivisissa lämpötiloissa -5-6 ° C: een saakka).
 • Kuten edellä on kirjoitettu lämmittämään säätiö lämpöeristysmateriaalien avulla.

Suositus! Maidon on oltava vihreä, jotta voidaan selvittää, onko liuoksessa pakkasenkestävää lisäainetta. On parasta nostaa W (jäätymisvastus) arvoon 6, jotta saavutetaan mahdollisimman suuri vaikutus.

Teknologia betonin kaatamiseksi nolla-lämpötiloissa lämmittämällä ja ilman

Betoniliuoksen kaatamisen aikana on erittäin tärkeää ottaa huomioon eri tekijät, joista yksi on ympäristön lämpötila. Se vaikuttaa betonin kovettumisnopeuteen ja sen lujuusindikaattoreihin.

Jos otetaan huomioon lämpötila, tämä johtaa laatuominaisuuksien vähenemiseen sekä rakenteen tuhoutumiseen. Tämän välttämiseksi on selvää, mitä toimenpiteitä on toteutettava, kun betonia kaadetaan alhaisissa lämpötiloissa.

Vähimmäistaso

Betonin kaatopaikalle ei ole erillistä standardia (GOSA), tämä voi sisältää SNiP: n "Laakerit ja sulkevat rakenteet" - 3.03-01-87. Jos päätät suorittaa betoniliuoksen kaatamisen ilman erityisiä lisäaineita, sinun on ensin selvitettävä, mikä lämpötilamoodi pidetään alhaisena, kun käytät betonia.

Tietoja siitä, mitä betonielementtiä käytetään nauhatulostimille löytyy tästä artikkelista.

Rakentajat tekevät työtä keskimääräisellä päivittäisellä lämpötilalla +4 astetta. Tällöin tehdyn työn onnistuminen riippuu siitä, mihin toimiin on ryhdytty konkreettisen suojan takaamiseksi.

Tosiasia on, että liuoksen kovettuminen matalissa lämpötiloissa tapahtuu erityisellä tavalla. Prosessin nopeus ja valmiin rakenteen laatu riippuvat veden lämpötilasta liuoksen kanssa. Jos se on korkea, kovettumisprosessi suoritetaan paljon nopeammin. Optimaalisin indikaattori on 7-15 astetta.

Mitkä ovat betonin osuudet talon perustasta löytyvät tässä artikkelissa.

Samaan aikaan huonon ympäristön lämpötilan olosuhteet vaikuttavat sementin nesteytymisnopeuteen. Tuloksena joukko lujuusominaisuuksia ja jäädytystä on paljon hitaampi.

Laskettaessa aikaa, joka tarvitaan liuoksen jäädyttämiseksi miinuslämpötilassa, sinun on otettava huomioon, että kun lämpötila on 10 astetta alhaisempi, jäätymisnopeus laskee kertoimella 2. Tällaiset laskelmat ovat erittäin tärkeitä rakennustöiden suunnittelun ja rakennustyön purkamisen kannalta.

Mitkä ovat betonin ominaisuudet GOST 26633 2012: n mukaan on määritelty artikkelissa.

Kun ilman lämpötila laskee alle -4 astetta, liuos jäätyy vain, joten kovettuminen pysähtyy. Tämän seurauksena betoni menettää 50% sen lujuusominaisuuksista.

Video näyttää betonin kaatamisen nolla-lämpötilassa:

Tässä artikkelissa on ohjeet nauhalistan säätämiseen ilmastetun betonin taloon.

Mutta on myös positiivisia hetkiä, sillä oikeassa valussa alhaisissa lämpötiloissa on mahdollista saada laatupohja, koska matalat lämpötilat antavat mahdollisuuden saada suuria lujuusominaisuuksia. Sinun tarvitsee vain muistaa, millä lämpötilalla konkreettinen ratkaisu kovettuu ja varmista, ettei se laske -4 asteeseen.

Lisäaineiden käyttöominaisuudet

Kaikki ymmärtävät, että betonin kovettumisprosessi alhaisessa lämpötilassa on hyvin hidasta. Mitä tehdä tällaisessa tilanteessa, jos rakenteen rakentamisen ajoitus on vähäistä? Ratkaisu on - modifioivien lisäaineiden käyttö.

Ratkaisuun voidaan yleensä lisätä seuraavien tyyppien muokkaajia:

 • C-tyypin lisäaineet mahdollistavat betonin kovettumisen nopeuttamisen;
 • E-tyypin lisäaineet ovat vesivaihtoehtoja.

Suurin kysyntä tänään on kaliumkloridi, mutta tässä on tarpeen varmistaa, että sen määrä liuoksen kokonaismassa ei ylitä 2%. On huomattava, että erityiset lisäaineet eivät vaikuta betonin laatuun, mutta ne pystyvät suojaamaan sitä jäätymiseltä. Näiden komponenttien käytöstä huolimatta on tärkeää tarkkailla lämpötilaolosuhteita laastin valmistuksen aikana ja muita toimenpiteitä betonin suojaamiseksi pakkaselta.

Jos käytät lattiapinnoitetta, sinun on välittömästi huolehdittava siitä, että reiät ja kanavat ovat yhteydessä viestintään. Itse asiassa, tulevaisuudessa suorittaminen käsittely on erittäin ongelmallista. Lisäksi tarvitset erikoistyökalun, esimerkiksi leikkaamalla timanttipiirejä hiomakoneella.

Mitä tavaramerkkejä raskaasta betonista on olemassa.

Toimi ilman lämpenemistä

Talvella voit tehdä betoniliuoksen kaatamisen ilman lämpenemistä. Tämä menetelmä on hyvä, koska sähköä ei tarvita ja lämmitysjärjestelmä asennetaan niin, että rakentamisen prosessi kiihtyy.

Tämän tekniikan ydin on lisätä erityisiä lisäaineita prosessiin, jonka ansiosta nesteen jäätymispistettä voidaan alentaa ja nopeuttaa betonin kovettumisprosessia. Näin ollen ratkaisulla ei yksinkertaisesti ole aikaa jäädyttää. Et voi huolehtia, lisäaineet eivät riko betonin lujuutta.

Mikä on konkreettinen paino betoni m300 löytyy tässä artikkelissa.

Tämän tekniikan tärkein etu on suojautuminen kuohitsemiselta. Ennen kuin täytät betoniliuoksen ilman lämmitystä, sinun on tiedettävä, millä vähimmäislämpötiloilla tällaiset manipuloinnit voidaan suorittaa ja minkä tyyppiset lisäaineet toimivat parhaiten.

Voit esimerkiksi tarkastella suosittua versiota esityksistä "Morozostop". Jäätymisvastuksen varmistamiseksi tätä yhdistettä käyttäen on vain tarpeen asettaa se tarvittavaan määrään liuoksessa. Tällaisen tuotteen hinta on melko edullinen, joten se ei vaikuta betonin hintaan.

Kuinka kevyitä betonia käytetään tässä artikkelissa.

Toimi talvella lämmittämällä

Lämmityksen suorittamiseen käytetään useimmiten erikoiskaapelia. Esitetty menetelmä kutsutaan luonnolliseksi. Jotta saat taatun tuloksen, sinun on noudatettava tarkasti olemassa olevia lämmitysohjeita.

Video - kaatamalla betonia alhaisissa lämpötiloissa:

Artikkelissa on esitetty mittasuhteet betonista käsin kotona.

Edelliseen versioon verrattuna betonin lämmitys mahdollistaa liuoksen suojaamisen jäädytykseltä, eikä lämpötila-indikaattoreita tarvitse tarkkailla koko ajan, koska kaapeli kykenee tarjoamaan normaaleja olosuhteita betonin kiinteyttämiseksi.

Työnteknologia

Kun olet laatinut ratkaisun, sinun on levitettävä se valmiiksi muottiin. Valmistelutoimiin kuuluu jäiden ja lumen poisto, vahvistamisen lämmittäminen ja säätiö. Tämä vaihe on yksi vaikeimmista. Frostin poistaminen - se on silti niin vaikeaa, mutta lämmittäminen kalusteet ja koko pohjan kehä on kovaa työtä.

Lämpötilan ei pitäisi olla liian korkea. Vaihtoehtoisesti voit käyttää portable braziers, jotka lähetetään kaivoon ja sytytetään siellä. Voit käyttää myös kannettavia aseita, jotka toimivat kaasusylintereistä. Ei ole aina mahdollista käyttää muita keinoja korkeiden kustannustensa vuoksi.

Mikä on betonikoostumus tässä artikkelissa mainittuun perustukseen?

Kaatoprosessi voidaan aloittaa vahvistuksen jälkeen ja pohja on ottanut positiivisen lämpötilan. Nauhapohja voidaan varustaa myös matalissa lämpötiloissa. Kuumenna pohja ja vahvike. Tietenkin tällainen prosessi ei ole helppoa, vaan aivan todellista.

Koko työprosessi on järjestettävä vaiheittain:

 1. Ratkaise nauha pieniin alueisiin, lämmityksen suorittamiseen.
 2. Jatka kaatamista yhdellä alueella, työntäen haarukka pitkään.
 3. Kun täytät ensimmäisen lämmitetyn osan, seuraava valitsee haluamasi lämpötilamoodin.
 4. Kun sivusto on täytetty, se on peitettävä eristävillä materiaaleilla ja etenee täyttämään toinen. Tällaisten vaiheiden tulisi liikkua pohjan koko kehän ympäri.

Videossa kuvataan sallitut lämpötilat betonin kaatamiseksi:

Tämän työmekanismin avulla voit kaataa liuoksen lämpötilassa -15 astetta. Samanaikaisesti on tarpeen lisätä tarvittavat lisäaineet liuokseen, suorittaa kuuma erä ja toteuttaa toimenpiteitä lämmön säilyttämiseksi.

Lisäksi on tärkeää huomata vielä yksi ehto - koko prosessi on suoritettava jatkuvasti. Täyttöjen välisen ajan tulisi olla sellainen, että edellisen osan pinnalle ei muodostu vaahtoa. Luonnollisesti on mahdotonta toteuttaa kaikkia näitä toimintoja yksin, tässä tarvitaan apua.

Ei ole suositeltavaa kaataa betonia talvella, mutta nykyään ihmiset turvautuvat tähän prosessiin. Jotta betoni ei jäätyisi, mutta on onnistunut saamaan tarvittavat indikaattorit voimaa, on tärkeää tarjota edellytykset kaikkien aiottujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tällöin voit käyttää erityisiä lisäaineita, valvoa lämpötilajärjestelyjä tai pitää kaapelin lämmitykseen.