Betonipumput

Rakennusten rakentaminen betoniliuoksella edellyttää erikoisteknologian käyttöä. Se kykenee helpottamaan kuljetus- ja muninta-aineistoa, vähentämään rakentamisen aikaa ja siten vähentämään työn loppukustannuksia. Suuri valikoima malleja voi valita sopivan tyypin tietylle kohteelle.

Matkaviestimet ja kiinteät asemat

Nykyaikaiset pumput pystyvät siirtämään ratkaisun noin 200 metrin etäisyydelle.

1. Auto - roottori tai mäntä asennetaan trukin runkoon, jossa käytetään päämoottorin tehonottoa. Suunnittelussa on jakopora, jonka vaakasuuntainen pituus on 12-70 metriä. On sallittua kiinnittää 3 metrin pituiset metalliputket tähän puomiin ja kumiletkuihin, joiden pituus on 4 metriä, mikä lisää rakennusseoksen toimitusaikaa haluttuun etäisyyteen. Auto betonipumpun etuja:

 • liikkuvuutta;
 • kapasiteetti, joka tuottaa jopa 150 kuutiometriä seosta tunnissa;
 • vähentää rakentamisen aikaa verrattuna nosturin siirtämiseen 10 kertaa.

Tämäntyyppisten laitteiden ainoa haitta on sen hinta. Ehkä vain suuret rakennusyritykset voivat ostaa uuden auton. Esimerkiksi kuorma-autoon asennettava betonipumppu, joka on asennettu MAN-kuorma-auton alustaan, myydään hieman yli 12 500 000 ruplaa ja Korean DAEWOO-brändin hinta on kymmenen miljoonaa. Erinomainen ratkaisu voisi olla erikoislaitteiden vuokraus. Yritykset, jotka tarjoavat pumpun hinnoittelua, asettavat hintoja tai riippuen käyttöajasta (2 500 ruplaa tunnissa) tai seoksen tilavuudesta (200 ruplasta / kuutiometri).

2. Kiinteä - männän asennus rakenteelliseen runkoon, jossa on pyörät. Yleensä sitä käytetään pitkään korkean rakennuksen rakentamiseen. Betonipumppausasema kuljetetaan oikeaan paikkaan suorittamaan lisätoimenpiteitä sementtilaastin kuljetusta ja siirtoa varten. Toiminta tapahtuu bensiini- tai dieselmoottorin työn avulla.

Kiinteitä pumppuasemia käytetään betonin toimittamiseen yli neljän metrin korkeudelle. Teknisistä ominaisuuksista riippuen tällaiset yksiköt tarjoavat konkreettista toimitusta nopeudella 90 m 3 / tunti.

Kiinteiden asennusten edut:

 • alhainen hinta (markkinoille erikoistuneita laitteita on laaja valikoima malleja sekä uusien ja Boo hinnalla, joka ei ylitä kolme miljoonaa ruplaa pumppu vuokra konkreettisia, esimerkiksi tuotemerkin PUTZMEISTER ja muut määrät 250000 kuukaudessa.);
 • pienet mitat;
 • toisin kuin auton asennus, ei ole tarpeen käyttää suurta kovaa alustaa;
 • laaja valikoima valmistajia ja malleja, esitelty sekä myyntiin että vuokraukseen.

Ruiskutuspumput - käytetään rakenteellisten tyhjiöiden täyttämiseen, tiiviiden muotojen pysäyttämiseen ja betonien halkeamien ja nivelten korjaamiseen. Mekanismit ovat yksi ja kaksi osaa. Keskimääräinen hinta riippuen kokoonpanosta - 40 000 - 90 000 ruplaa.

Suunnitteluvaihtoehdot

Betonipumppuja on kaksi päätyyppiä: mäntä ja gerotor.

Nykyaikaiset mäntäyksiköt pystyvät tarjoamaan ratkaisun 5-65 m korkeuteen. Parhaimmillaan niiden suorituskyky on 180 m 3 / h. Herkempi kuluminen, koska sementtihiukkaset voivat jäädä kitkasten välille. Männän imutehon avulla betoni siirtyy sylinterin syvennykseen. Liikuttamista työntäessä päinvastoin pistetään putkiin. Liuos syötetään männän betonipumpussa, jossa on pienet nykäykset.

Hydraulijärjestelmän malli eroaa pehmeämmän seoksen syöttö- ja kulutuskestävyydestä. Ratkaisun vastaanottoaste on lähes ennallaan. Sileä on varmistettu männän laajalla iskulla (1 500-2 500 mm). Ne aiheuttavat suurimman mahdollisen paineen, mikä lisää huomattavasti rakennusmateriaalien toimitus- ja toimitussisältöä.

Kahden sylinterin muotoilu, toisin kuin yhdellä mekanismilla, kykenee niin varovasti syöttämään sementti-hiekkaseosta, että sen työ muuttuu lähes huomaamattomaksi. Tällaisissa betonipumppuissa voiteluaine on mineraaliöljy tai vesi.

Gerotor (auger) betonipumppu

Geroottorimekanismin rakenne tarjoaa tasaisen virtauksen, jopa kovaa, ja sitä leimallista hiljaisempi moottorin toiminta.

Liikenneruuhkat poistetaan käänteisen moottorin toiminnalla. Kulutettavien osien vaihtaminen ei tarkoita erityisiä taitoja ja tietoja. Pumpun tärkein haittapuoli betonin pumppaamiseksi on lujitetun letkun nopea heikkeneminen, joka kovaa materiaalia vaurioittaa helposti. Kiertopumpun tärkeä ominaisuus on suhteellisen edullinen korjauskustannus. Tästä huolimatta laite, jossa on hydraulinen mäntäjärjestelmä, on kestävin ja tuottavampi.

Betonipumppu

Rakentamisen laajuuden jatkuvasti lisäävät nykyaikaisten tekniikoiden kehittämistä, jotka helpottavat ja nopeuttavat työntekijöiden työtä. Rakentamispaikoilla on erilaisia ​​rakennustarvikkeita. Yksi suosituimmista laitteista, erityisesti suurilla rakenteilla, on betonin syöttämiseen tarkoitettu pumppu. Nykyaikaisen ratkaisumenetelmän käyttö lisää huomattavasti tuottavuutta ja työn laatua.

Sovellusominaisuudet

Betonipumppu - vaikea käyttää laitteita. Tehokkuudestaan ​​huolimatta betonipumpun käyttö aiheuttaa tiettyjä ominaisuuksia:

 • korkean tason asiantuntijoiden osallistuminen prosessiin;
 • sääntöjen ja tekniikoiden noudattaminen tiukasti;
 • vastuu prosessin organisoinnissa ja valmistelussa;
 • erityisten betoniliuosten käyttö ottaen huomioon seoksen halkaisijan halkaisija; etäisyys, edellytykset ratkaisun toimittamiseksi rakennustyömaalle.

Laitteen ominaisuuksien perusteella on helppo päätellä, että betonipumppu on tarkoituksenmukainen käyttää vaikeissa tai mahdottomissa olosuhteissa seoksen saamiseksi:

 • vaikea pääsy rakennustyömaalle;
 • ratkaisun toimittaminen suuremmalle korkeudelle on välttämätöntä;
 • rakennustiheys.

Tietenkin pumppujen käyttö suotuisissa olosuhteissa, kukaan ei kiellä. Kaikki riippuu kehittäjän budjetista.

Laitteiden tyypit

Betonirakenteet eri olosuhteissa edellyttävät erilaisten pumppujen käyttöä. On olemassa valtava valikoima laitteita, jotka sopivat nestemäisen liuoksen kuljetukseen. Yleisimmin käytetään kolmea laitostyyppiä.

kiinteä

Betonipumpun mäntä on pyörillä varustettu tuki. Käytetään pitkäaikaiseen rakentamiseen, korkeat rakennustöihin. Laitteisto asennetaan pitkään, moottori käynnistää bensiiniä, dieseliä. Kiinteiden laitteiden avulla on mahdollista:

 • käytä liuosta yli 4 metrin korkeuteen;
 • nopeus 90 m³ / tunti liuoksen syöttämiseen.

Kiinteällä asennuksella on seuraavat edut:

 • pienet koot;
 • mahdollisuus asentaa käytännössä mihin tahansa paikkaan;
 • vuokrahinta on pieni.
Takaisin sisällysluetteloon

perävaunu

Pienikokoisen laitteen asennus. Se on erittäin kätevä kuljetus, sopii mihin tahansa rakennuskohteen kohtaan.

matkustaminen

Laite on kiinnitetty erikoiskoneen tukeen. Kiistämättömät edut:

 • huomattava teho mahdollistaa 150 m³ laasti tuntia;
 • liikkuvuus, ohjattavuus;
 • erinomainen suorituskyky, rakenteiden pystyttämisen mahdollinen väheneminen.

Liikkuvan suunnittelun haitta on sen hinta. Tällainen kone sallisi ostaa suuria rakennusalan yrityksiä. Tämä vaihtoehto ei ole yksityisen kehittäjän käytettävissä. Tuotos voi olla vuokra, joka lasketaan 1 tunnin työhön tai 1 m³ laastiin.

Pumppujen tyypit

Työskentelyä betonipumpulla, suulakepuristusperiaate, järjestelmään muodostuu tilavuus, joka pystyy muuttamaan. Prosessiperiaate jakaa betonipumput:

 • Mäntä (betoni syötetään jatkuvasti). Nykyaikainen tekniikka pystyy antamaan betonikoostumuksen korkeudeltaan 6 - 65 m, liuoksen syöttön määrä nousee 180 m³: aan tunnissa. Männän hankauspintojen välillä voi olla jumissa sementtihiukkasia, joten männän tyyppi joutuu nopeasti kulumaan. Liuoksen vastaanotto tapahtuu spurtsina. On laitteita, joissa on hydraulinen laite. Siitä on ominaista pehmeä betonin syöttö ja suuri kulutuskestävyys. Syöttöarvo ei muutu, ja korkeapaine lisää merkittävästi etäisyyttä. Kahden sylinterisen yksikön työ, toisin kuin koneella, on niin pehmeää, että se on lähes huomaamaton.
 • Gerotor (jatkuva syöttöruuvi). Gerotor-rakenteen tekniset ominaisuudet mahdollistavat hiljaisen annostelun minkä tahansa kovuuden konkreettisesta koostumuksesta. Letkun mahdollinen muodostuminen letkusta eliminoi moottorin kyky muuttaa pyörimissuunta. Letkun nopea huononeminen ratkaisujen toimittamiseen on gerotorin rakenteen tärkein haitta, mutta tämä korvaa pienet korjauskustannukset ilman erikoistuneiden henkilöiden osallistumista.

Käytännön kokemus verrattaessa kahdenlaisia ​​betonipumppuja osoittaa, että huolimatta helppokäyttöisen gerotorin rakenteen korjaamisesta hydraulimäntäyksikkö on kestävämpi ja tuottavampi.

Betonin siirtäminen

Betonin ratkaisun toimittaminen rakennustyömaalle ei ole helppo tehtävä. Väärät toimenpiteet voivat merkittävästi heikentää seoksen laatua. Ongelmia voidaan estää käyttämällä betonikuorma- trukkia. Autonosan pohjalta betonosmesitelny-malli on kiinnitetty. Terät hitsataan raudan tynnyrin sisään. Putken myötäpäinen kiertyminen edesauttaa liuosta sisäänpäin ja käänteisen prosessin sisällyttäminen työntää ratkaisua pitkin terää poistoaukkoon.

Sekoittajan käytön edut:

 • homogeenisuuden säilyttäminen, liuoksen erottamisen puuttuminen;
 • ratkaisun jatkuva liikkuminen, jopa ajan viivästyessä, kykenee säilyttämään koostumuksen tekniset ominaisuudet.

Sekoitusastian tilavuus mahdollistaa 5 tai 9 m³ betoniseoksen valmistuksen tai kuljetuksen. Valmiin tuotteen vastaanottoon rakennustyömaalla kone on varustettu erityisellä kuormitustasolla. Tällaista kuljetusta on mahdollista käyttää, kun kone lähestyy helposti rakennustyömaata.

Miten on helppo päästä sisään rakennettuun paikkaan? Käytä tässä tapauksessa putkistoa, joka liittyy erityiseen sisäiseen insinööritekniikkaan. Sen tekniset edut ovat kiistattomia:

 • vertikaalinen, horisontaalinen kuljetus yhdellä mekanismilla;
 • helppo saavuttaa vaikeasti tavoitettavissa paikoissa.

Putkikoneistot - koneet betonin tai erillisen rakennuslaitteiston hankkimiseksi. Laite on erillinen tekniikka, johon kuuluu betonipumpun asentaminen auton perusteella käyttäen täysi puomi. Tämän tyyppinen tekniikka mahdollistaa nesteseoksen kuljettamisen horisontaalisessa, pystysuorassa asennossa lisärakenteille.

Betonikerrokset korkeissa rakennuksissa ovat mahdottomia ilman erikoislaitteiden käyttöä. Toimitettu liuos lokeroissa ladataan uudelleen betonipumpun vastaanottimeen. Putki, joka koostuu kolmesta kytketystä osasta, seos toimitetaan korkeudelle vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa.

Suositukset, vinkit

Monimutkaisten laitteiden käyttö on vastuullinen asia, sinun on kuunneltava suosituksia, neuvoja, lue ohjeet, jotta voit käyttää tekniikkaa asianmukaisesti ja saada haluttu tulos.

 • Ennen prosessin aloittamista kannattaa tarkistaa laite hydraulisen paineen esiintymiseksi. Paine kirjoitetaan tekniseen passiin.
 • Varmista huuhtele vedellä järjestelmä, jonka yli liuos siirretään. Vesipumpun asentaminen on välttämätöntä veden pumppaamiseksi.
 • On mahdollista valita sopiva seos ottamalla erilaisia ​​koostumuksia.
 • Reitti, jota pitkin putkistoja kuljetetaan, on säädetty siten, että taivutusten lukumäärä on vähäinen. Putket kallistuvat, oikea kulma on putkilinjojen väärä sijainti.
 • On välttämätöntä, että ennen kuljetusta betoniputki kostutetaan, sillä kalkkikiveä kulkee läpi, joka muodostaa voiteluaineen seinille.
 • Kielletty pitkä tauko betonin tarjonnassa. Jos tuotannon pysähtyminen on välttämätöntä pumpata liuos putkien läpi pienellä nopeudella kymmenen minuutin välein.
 • Tärkein syy, joka ilmaisee laitteen virheellistä käyttöä, on pumppujen tukkeutuminen. Se muodostuu betonin sekoittumisen pitkäaikaisesta pysähtymisestä, betonin kovettumisesta, joka on tehty teknologian rikkomuksista.
 • Kun tukos on päällä, laite sammutetaan, jotta vältetään vaurioituminen. Välittömästi sinun on määritettävä mashin sijainti ja puhdistettava se.
 • Rakennetta käytettäessä talvella liuos kuumennetaan 25-30 asteeseen, betonipumppua kuumennetaan höyryllä.
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Rakentamisprosessin aikana nestemäistä betonia on jatkuvasti tarpeen siirtää. Käytön jälkeen: tavallinen betonisekoitin, kompakti betonipumppu tai suuri yksikkö, herättää yksilöllisiä tarpeita ja tuotantovaatimuksia.

Ohjeiden ja turvallisuusohjeiden noudattaminen tekee prosessista nopean ja helpon.

Betonipumppujen tyypit

Rakentamisen mittakaava joka vuosi vauhdittaa teknologian kehitystä. Rakentamispaikoilla työn helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi ilmestyy erilaisia ​​laitteita.

Suurten rakennustyömailla betonipumpun käyttö on erityisen helppoa. Nykyaikaisen betoniliuoksen vastaanoton tekniikka lisää merkittävästi työn tuottavuutta ja laatua.

1 Betonipumppujen käyttöominaisuudet

Pumppu betoniin - vaikea käyttää tekniikkaa. Laitteen käyttö on seuraavia ominaisuuksia:

 • yksikön kanssa työskentely on sallittua ainoastaan ​​korkealuokkaisille asiantuntijoille;
 • on tarpeen noudattaa tekniikkaa ja toimintasääntöjä;
 • Vastuullinen asenne organisaatioon ja työn valmisteluun;
 • käytä erityistä betoniliuosta, jossa otetaan huomioon holkin halkaisija syöttöä varten, edellytykset seoksen toimittamiseksi tiettyyn paikkaan ja etäisyyteen.

Tällaisen tekniikan käytön ominaispiirteet huomioon ottaen voimme päätellä, että betonipumppua käytetään pääasiassa mahdottomissa tai vaikeissa olosuhteissa seoksen saamiseksi. Esimerkiksi tiheä rakennus, on vaikea ajaa rakennustyömaalle tai on välttämätöntä toimittaa ratkaisu suuremmalle korkeudelle - betonipumpulle on helppo selviytyä tällaisista vaikeuksista.
valikkoon ↑

1.1 Pumputyypit

Työskentely yksikössä, puristamisen periaate, järjestelmässä syntyy tilavuus, joka voi vaihdella. Tämä periaate jakaa pumppauslaitteen kahteen tyyppiin: mäntä ja gerotor.
valikkoon ↑

1.2 Betonipumppu työssä (video)

1.3 Mäntälaitteet

Mäntäkoneissa betonia syötetään jatkuvasti. Nykyään laitteisto voi toimittaa betoniseoksen 6-65 m korkeudelle, liuoksen määrä on 180 m³ / h. Männän pintojen välillä, jotka hankaavat, sementin pienet hiukkaset osuvat joskus päälle, joten mäntäyksikön lyhytikä.

Betoniliuos tulee jerkyksi. On laitteita, joissa on hydraulinen laite, joka on kestävä ja hyödyllinen ja pehmeämpi betonin syöttö. Samanaikaisesti syöttönopeus ei muutu, ja korkeapaine mahdollistaa pitkän matkan pääsyn. Kahden sylinterisen laitteen työ on niin pehmeää, että se on lähes huomaamaton.
valikkoon ↑

1.4 Gerotor-pumput

Nämä ovat ruuveja, joissa on jatkuva betoniliuos. Gerotor-tekniikan ominaisuudet antavat mahdollisuuden työskennellä äänettömästi minkä tahansa kovuuden koostumuksen kanssa. Kun letkussa on letku, se vedetään takaisin käyttämällä moottoria, joka pystyy vaihtamaan pyörimissuunnan. Geroottorisuunnittelun pääasiallinen haitta on seoksen syöttöletkun melko nopea kuluminen. Mutta etu on alhaiset korjauskustannukset, jotka voidaan tehdä ilman asiantuntijoiden apua.

Kiinteä betonipumppu Tonnikala 40

1,5 betonisekoittimella

Betoniseoksen toimittaminen rakennustyömaalle ei ole helppo tehtävä. Väärät toimenpiteet saattavat heikentää ratkaisun laatua. Automaattisen betonisekoittimen käyttö estää tällaisia ​​vivahteita. Trukin rungolle on kiinnitetty betonisekoittimella varustettu pumppu. Sisärenesäiliössä on terät. Putken myötäpäinen liike auttaa seosta siirtymään sisäänpäin ja käänteisen prosessin ollessa päällä työntää betoniseosta pitkin terää poistoaukkoon.

Sekoittajan käytön edut:

 • massa yhtenäisyys säilyy ja liuoksen erottaminen estetään;
 • ratkaisu on jatkuvasti liikkeessä, jopa viiveellä, mikä auttaa säilyttämään materiaalin tekniset ominaisuudet.

Tynnyriintikapasiteetin avulla voit siirtää tai valmistaa jopa 9 m³ betoniliuosta. Betonisekoittimessa on kuormituskouru valmiin seoksen siirtämiseksi rakennustyömaalle. Käytä tällaista kuljetusta, kun voit helposti ajaa rakennustyömaalle. Jos rakennustyömaalla ei ole pääsyä, käytetään putkistoa, joka on sisäinen rakennustekniikka. Tällaisen laitteen käytöllä on seuraavat tekniset edut:

 • vaaka- ja pystysuuntaiset liikkeet samalla laitteella;
 • helppo työskennellä vaikeasti tavoitettavissa paikoissa.

Auto betonimylly Baryval 8m3

Putkistolaitteet - laitteet betonimassan tai erillisen rakennuslaitteiston valmistamiseksi. Erillislaitteisiin kuuluu pumpun asentaminen autoon vaaka-akselin avulla. Tällaiset laitteet mahdollistavat liuoksen kuljettamisen pystysuorassa vaaka-asennossa apurakenteille.

Toimitettua seosta siirretään laatikoilla pumpun vastaanottimelle, ja putken kautta, joka koostuu kolmesta osasta, liuos syötetään korkeuteen ja vaikeasti tavoitettavissa oleviin paikkoihin.
valikkoon ↑

1.6 kiinteä pumppu

Laitteen käyttöperiaatteet on jaettu vakiovarusteisiin, perävaunuihin, liikkuviin tai betonipumppuihin. Laitteet voidaan varustaa mekaanisella tai hydraulisella käyttölaitteella. Rakennusyksiköiden tärkeimmät parametrit: toimituksen korkeus, suorituskyky ja etäisyys.

Kiinteä betonipumppu voidaan tehdä useammassa versiossa ja asentaa ajoneuvoon tai erityiseen alustaan, joka on vastuussa liikkumisvapaudesta. On syytä huomata, että malli on valmistettu perävaunusta, jossa on runko, ja se tarjoaa jatkuvan toimituksen seokselle. Tällaisten laitteiden kuljettaminen on hyvin yksinkertaista, koukussa trukkiin.

Toimintaperiaate perustuu suuren määrän betonimassan jatkuvaan pumppaamiseen. Laitteen rakenteessa on kaksi tilaa: seoksen syöttö korkeassa paineessa (samanaikaisesti työn tuottavuus vähenee huomattavasti) ja alhaisen paineen tila (korkeammalla tuottavuudella).

1.7 Liuoksen pumppaus mäntypumpulla

Insinööritoimisto Stroymekhanika tarjoaa ostajalle gerotor (ruuvi) -yksikön 78,300 / 500/1000 mäntyä. Pumppu gerotor mänty pumppaa viskoosi ja hioma massat, materiaali on ominaista tiheys (vaahtobetoni, polystyreeni konkreettisia) solu betoniliuoksia. Laitetta käytetään painesyöttöön monikomponentteihin ja monimutkaisiin massoihin, jotka ovat herkkiä mekaaniselle rasitukselle. Laitteessa on myös tahnamaisia ​​ja nestemäisiä liuoksia, joissa on kiinteitä hiukkasia tai kuituja.
valikkoon ↑

2 Rakentaminen

Laasti on varustettu säiliöllä materiaalin vastaanottamiseksi sekoituslaitoksesta. Syöttösäiliön läsnäolo mahdollistaa materiaalin jatkuvan syöttämisen pyöräilysekoitusteknologian avulla. Tämä on tärkeä edellytys työlle, jossa taukoa ei voida hyväksyä (lomakkeiden täyttäminen, kipsa-aineen mekaaninen käyttö jne.). Pyörillä varustetun alustan kuljetinlaitteen helpottaminen.

Ruuvitekniikan syöttöosa koostuu pyörivästä höyrystä ja syöttöruuvista. Yhden ruuvin (liikkuvan osan pari) tekee planeettavaiheen liikkeen staattorissa, jolla on sisäinen kaksisuuntainen pinta portaalla, joka on kaksi kertaa suurempi kuin ruuvin nousu. Jatkuva kosketus, ruuvi ja pidike luovat useita suljettuja syvennyksiä.

Betoniasennuspiiri

Kun ruuvi liikkuu, ontelo kasvaa imupuolella, jolloin muodostuu tyhjiö. Tällaisen alipaineen vaikutuksesta ontelo täytetään pumpatulla materiaalilla. Tämä rakenne auttaa siirtämään vaahtobetoni-, kipsi- ja polystyreeni-betonimassoja mahdollisimman varovasti.

Gerotor-betonipumput, joilla on pienet mitat, ovat erittäin suorituskykyisiä ja mahdollistavat työstettävän materiaalin pistämisen aukkoihin, pumpun seoksiin itsetasoitaville lattioille, syöttää ja levitä kipsiratkaisuja.
valikkoon ↑

2.1 DIY-betonipumppu

Ennen laitteen pääkomponenttien kokoamista sinun on luotava suunnitelma tai tehtävä piirros. Tämä auttaa kokoamaan kaikki laitteet yhteen. Mekanismin pääelementit ovat mäntä ja sylinteri.

Kaikkien betonipumpun komponentit ja osat toteutetaan sorvin avulla. Osakokoonpanojen asennuksen yhteydessä virheen tarkkuuden on oltava vähintään ± 0,1 mm. Kehon perusta on valmistettu ruostumattomasta teräslevystä, joka auttaa välttämään korroosiota ja kemiallista hyökkäystä. Venttiili on räätälöity ruuvimeisselillä. Suunnittelu on koottu halutun halkaisijan avaimella. Laitteen käyttöosa suoritetaan hydraulisesti tai sähkömekaanisesti.

Menetelmän valinta riippuu ohjatun toiminnon taloudellisista ominaisuuksista. Loppujen lopuksi hydraulisella käyttölaitteella on monimutkaisempi rakenne ja korkea hintataso. Siksi kannattaa tehdä valinta sähköasennuksen asennuksen kannalta.

Hydraulisen betonipumpun rakenne

Pohjimmiltaan käytetään kolmivaiheista asynkronista sähkömoottoria, joka on liitetty männänvarteen. Kuorman vähentämiseksi käytetään mekaanista anturia ja pienennysvoimaa, jossa on vääntömomentti.
valikkoon ↑

2.2 Laitteen asennus

Sähkömoottori on asennettu perävaunun akselipohjalle. Vaihde on asennettu moottorin akseliin kytkimellä. Muuntaja on kytketty pumppumäntä ja alennusvaihteiston lähtöakseli. Kytke sitten moottori virtajohtoon.

Asennettaessa betonipumppua tarvitset seuraavat materiaalit:

 • piirustus tarvikkeet;
 • rautalevy enintään 6 mm;
 • männän ja venttiilien aihiot;
 • metalli putki, jonka halkaisija on 400 mm;
 • kolmivaiheinen sähkömoottori käynnistimen kanssa;
 • työkalusarja;
 • vaihdelaatikko, jossa on pienentävä momentti;
 • perävaunu tai hitsauspohja.

On syytä muistaa, että pätevän teknikon on tehtävä sähköä johtavia laitteita käsittelevä työ.

välineet

Varmista, että valmiin betoniseoksen kuljetus pitkän matkan tai vaikeasti tavoitettavien paikkojen kohdalla käytetään betonipumppua. Puhutaan vielä betonipumpun valinnan ja käytön ominaisuuksista.

Sisällysluettelo:

Käyttöperiaate ja betonipumpun laite

Betonipumpun päätehtävänä on pumpata betonia asuin- ja teollisuuslaitosten rakentamisen aikana.

Betonipumpulle on tunnusomaista se, että:

 • tuotososa
 • sekoitin,
 • suppilon
 • öljysäiliö
 • jäähdytysjärjestelmä
 • päämoottori,
 • vesipumppu
 • työkalupakki
 • Typpipullo
 • kääntöventtiili
 • sähköpaneeli
 • kotelo
 • hydraulijärjestelmä
 • öljynsuodatin,
 • painemittari
 • voitelujärjestelmät
 • tukee
 • pyörät,
 • alustan,
 • Shilnikov,
 • vetokoukku,
 • tukijalusta.

Betonin vetolaitteen tärkeimmät osat ovat:

 • vesiputki,
 • vesi sekoitus polvi
 • betonilukko kumitiivisteellä,
 • huuhtelulaite.

Pääosa betonipumpusta on moottori, joka on sähköä tai dieselpolttoainetta. Betonipumppausjärjestelmä toimii avoimessa piireissä, joka on helposti säädettävissä. Lisätoimintojen läsnäolo, kuten jatkuvasti muuttuva hydraulinen säätö ja säädettävä polttoaineen syöttö, auttaa laitteen toimimaan paremmin.

Betonipumpun pääkomponentit ovat kaksi hydraulisylinteriä ja vesipumppu. Hydraulisylintereihin liitettyjen mäntien läsnäolon takia on edestakainen liike, jonka aikana ensimmäinen mäntä liikkuu yhdestä suunnasta ja toinen toisessa.

Lähtöala on kytketty poistoaukkoihin, joihin betoniseos putoaa. Kahden sylinterin työtä siirtäen monipuolisesti betoniseos pumpataan. Kuljetussylinterit on yhdistetty hydrauliseen, joten betoniseos imeytyy nopeasti ja ruiskutetaan.

Öljytyyppisessä betonipumpussa betoniseoksen virtausnopeuden säätö riippuu hydraulisylinterin sisään tulevan öljyn määrästä. Tällaisessa laitteessa olevat jakelijat ovat putkia, jotka on asennettu pyörimissuuntaan. Seoksen keskeytymättömän pumppaamisen varmistamiseksi on käytettävä putkia, jotka ovat kolme kertaa suurempia kuin betonin koko.

Teollisen tai asuinrakennuksen rakentamiseen käytetään betonia, jonka koko on 2-4 senttimetriä, jolloin putkien halkaisija on 6 - 12 cm.

Betonipumppuun menevä betoniseos läpäisee laboratoriossa erityistutkimuksen, jossa koostumus valitaan siten, että betoni on kätevä ja helppo pumppua. On suositeltavaa käyttää sementtiä tai muita lisäaineita, jotka perustuvat pehmittimiin.

Käyttötarkoitus ja betonipumpun edut

Betonipumppua käytetään syöttämään betoni vaikeasti tavoitettaville paikoille. Monikerroksisten rakennusten tai suurten teollisuusyritysten rakentamisen aikana betoni on paljon helpompaa ja nopeampaa betonipumpulla.

Betonipumpun käyttöalue:

1. Rakennettaessa siltoja, telineitä, tämä laite auttaa nopeasti antamaan betoniseoksen estäen sen paksuuntumista.

2. Rautatie- tai vesilaitosten rakentamiseen käytetään myös laitetta.

3. Tunneli- tai satamayhteyksien rakentamisen aikana betonipumppu on välttämätön väline betonin siirtämiseksi kohteeseen.

4. Kaikissa rakennuskohteissa, joissa käytetään paljon betonia, vaaditaan betonipumppu, koska tämä yksikkö ei vaadi kulutusta ja fyysisiä voimavaroja betonin kuljettamiseen.

Betonipumpun käytön edut:

1. Betonipumppu auttaa rakentamaan rakennuksia nopeasti ja tehokkaasti ja säästämään aikaa ja rahaa.

2. Betonisekoituksen sileä virtaus estää vuotoja kuljetuksen aikana.

3. Betonipumppu on melko kestävä laite, lisäksi se on helppo käyttää.

4. Betonipumput pystyvät syöttämään seosta sekä pystysuoraan että vaakasuoraan.

5. Joihinkin malleihin on ominaista kaukosäätimen läsnäolo, jonka kautta betonia voidaan toimittaa yli 25 metrin etäisyydelle.

6. Pyörien läsnäolo mahdollistaa laitteen nopean siirtämisen eikä vaadi suurta määrää ihmisiä kuljettamaan sitä. Betonipumpun hallitsemiseksi riittää yksi henkilö.

7. Betonipumppuilla on korkea suorituskyky ja suoritettava määritetty työ useampia kymmenkunta kertaa nopeammin kuin ihmisillä.

8. Betoniseoksen enimmäispituus on 300 metriä ja korkeus 80 m. Monikerroksisten rakennusten rakentaminen - tämä on välttämätön yksikkö.

Betonipumppujen lajit

Riippuen liikkeen tyypistä päästöt:

 • kiinteä betonipumppu,
 • auto betonipumppu
 • mobiili betonipumppu,
 • mini betonipumppu.

Kiinteätyyppinen betonipumppu on perävaunun ulkonäkö, johon on asennettu pumppu. Se kuljetetaan traktorin avulla.

 • pumppaamalla suuria määriä betonia
 • rehun saatavuus sekä pystysuorassa että vaakasuorassa,
 • alhaisemmat kustannukset
 • läsnäolo valtatie.
 • korkeiden rakennusten rakentaminen
 • monikerroksisia taloja.
 • pumpun nopean kuljetuksen puute
 • huonoja liikkeitä,
 • Manipulaattorin läsnäolo.

Betoni- betonipumppua käytetään betonin syöttöön vaikeasti tavoitettaville rakennustyömaille. Se on ulkonäkö autoon, johon on asennettu pumppuasema betonovodamiin. Tämän laitteen pääkomponentit ovat konkreettinen bunkkeri ja nuoli. Nuoli on putken muoto, jossa on useita liikkuvia polveja. Betonipumputrukin puomin pituus on 20-60 metriä. Tämä on tärkein kriteeri tämän laitteen kustannuksista. Koska bunkkeri palvelee kapasiteettia upotettaessa betonia. Suppilosta pumppaamalla nestettä betoni virtaa putkistoon. Puomin lopullisessa osassa on joustava holkki, joka ohjaa betonin sisääntuloa tiettyyn paikkaan. Tämän tyyppisen betonipumpun käynnistämiseksi se ensin kaadetaan sementtimaitoa tai kemiallista liuosta siihen. Työskentelemällä tällä laitteella tarvitaan kaksi henkilöä, yksi - valvoo puomin hallintaa ja koordinaatiota, toinen toimii suorana rakennustyönä.

 • korkea suorituskyky, yli 90 m³ tunnissa;
 • ei edellytä erityistä liikennettä liikkua;
 • helppo ohjattavuus.
 • korkeat kustannukset
 • alemman pituuden ja korkeuden.

Mobiilibetonipumput vaativat lisää teknisiä laitteita liikuttamiseksi. Ne on asennettu rungolle ja liikkuvat siten rakennustyömaalla.

Minimaalisia betonipumppuja käytetään rakentamisen aikana syöttämään betonia pieninä määrinä. Tätä yksikköä käytetään sekä laajamittaiseen rakentamiseen että keskisuurten tai pienten esineiden rakentamiseen.

Minibetonipumpun kompaktisuuden ansiosta se liikkuu helposti rakennustyön ympärillä ja tarjoaa konkreettisen ratkaisun kaikkein saavuttamattomissa paikoissa.

 • rehun pituus 150 m asti ja korkeus jopa 50 m;
 • sekä verkossa että dieselpolttoaineella toimivat laitteet;
 • liikkuvuuden itsenäisyys.

Seuraavien laitteiden osalta erotellaan betonityypin suhteen:

 • tyhjiö tyyppi
 • männän tyyppi
 • verhotyyppi
 • dia tyyppi
 • S: n muotoinen,
 • C-muotoinen.

Tyhjiötyyppinen betonipumppu tuottaa polttoaineen syöttöä keräämällä alipaineen vastaanottavassa osassa. Mäntäjärjestelmään kuuluu betonin puristaminen useilla männeillä.

Sokeilla varustetuilla laitteilla on syöttömekanismi, joka on erotettu koko laitteesta verhoilla. Portin liukupumpuissa on porttikokoonpano, joka erottaa laitteen syöttölaitteesta.

Suositukset betonipumpun valinnasta

1. Jos haluat ostaa betonipumpun, ota yhteyttä erikoistuneeseen myymälään, jossa kokeneet konsultit auttavat valitsemaan laitteen, joka perustuu rakennusominaisuuksiin.

2. Betonipumpun valinnassa on ensiksi määriteltävä sen toiminnallinen kuormitus. Sinun on tiedettävä varmasti, kuinka paljon konkreettisia tarvitsee pumpata ja millaisia ​​laitteita kooltaan käytetään.

3. Jos haluat käyttää betonipumppua vain kerran tai kahdesti, vertaa sen vuokran ja ostoksen hintoja ja päätä itsellesi, mikä vaihtoehto valitaan.

4. Huomioi tehon ominaisuus ja laitteen suorituskyky.

5. Toimituksen pituuden ja korkeuden parametrit valitaan myös erikseen.

6. Kiinteän ja auto-betonipumpun välillä on parempi ottaa etusija toiselle tyypille, vaikka se maksaa enemmän, mutta ajan myötä nämä kustannukset maksavat, koska kiinteää laitetta varten on tarpeen vuokrata laitteita sen kuljettamiseksi.

7. Betonipumpun hinta määräytyy seuraavien tekijöiden perusteella:

 • tyyppi betonipumppu,
 • laitteen teho
 • suorituskykyä,
 • rehun korkeus ja pituus,
 • yrityksen valmistaja.

Betonipumpun tekniset tiedot ja valmistajien yleiskatsaus

1. Putzmeister-betonipumppu (Saksa), jolle on ominaista seuraavat ominaisuudet:

 • nopea ja tehokas kuljetus,
 • korkea syöttöaste
 • hyvä suorituskyky
 • voit nopeasti rakentaa siltoja, korkeita rakennuksia, tunnelirakenteita,
 • Suuri määrä innovatiivisia tekniikoita tuotetaan kauko-ohjauslaitteilla, jotka toimivat nopeasti ja tehokkaasti,
 • jotka pystyvät työskentelemään kovimmissa sääolosuhteissa
 • helppo puhdistaa ja vaivaton toiminta.

2. Cifa-betonipumppu (Italia) - eroavat tällaisissa ominaisuuksissa:

 • noin kymmenen malleja, jotka täyttävät kaikki modernit rakennusalan teknologiat;
 • korkean suorituskyvyn omaavia laitteita;
 • Z-muotoinen puomisuunnittelu mahdollistaa betonin käytön helposti ja tehokkaasti pitkän matkan;
 • betonipumput läpäisevät helposti kaikkein esteettömät paikat;
 • mallin avulla voit säästää merkittävästi polttoainetta prosessissa;
 • nopeuttaa rakentamisen tahtia useaan kertaan;
 • bunkkeri auttaa parantamaan betoniseoksen laatua;
 • korkea paine mahdollistaa betonin toimituksen nopeammin;
 • asennuksen kompaktisuus ei vie paljon tilaa rakennustyömaalla;
 • mahdollisuus valita sähkö- tai dieselmoottori.

3. Sany-betonipumpulla on seuraavat ominaisuudet:

 • nestekidenäyttö ja tekstinäyttö,
 • helppokäyttöisyys
 • kahden toimintatavan läsnäolo: nopea ja matala nopeus,
 • patentoitu betonilaatikon valmistustekniikka,
 • ratkaisun kertyminen bunkkerin kulmiin on käytännössä poissa,
 • kauko-ohjaimen läsnäolo,
 • matala melutaso
 • vähentää pakokaasujen määrää dieselmoottorissa toimivissa laitteissa,
 • moottori pystyy aloittamaan helposti myös alhaisissa lämpötiloissa,
 • alhainen polttoaineen kulutus
 • helppokäyttöisyys,
 • työn kestävyys
 • kyky säätää betonin syöttönopeutta sallii betonipumpun käytön eri rakennustyömailla,
 • hydraulisen piirin läsnäolo tekee laitteen kuljetuksesta helppoa.

Vinkkejä betonipumpun käyttämiseen

1. Ennen kuin käytät betonipumppua, on suositeltavaa testata itse betonipumpun laite ja betoniputkilinjan kokonaisuus testaus hydraulipaine, joka auttaa määrittämään suorituskyvyn ja asettamaan laitteen. Suositeltava painearvo ilmoitetaan laitteen teknisissä tiedoissa.

2. Huuhtele vesijärjestelmä vesipumpun avulla. Vastaanottava bunkkeri ohjaa seoksen alkupartikkeleita, jotka putoavat vesiputken laitteeseen ja estävät sen tukkeutumisen.

2. Seoksen koostumuksen oikean valitsemiseksi on testattava laite eri tiheyden omaavien koostumusten pumppaamiseksi. Erityisen säiliön läsnäolo betonista pumpataan jatkuvasti. Keskipakopumpun asennusta tarvitaan pumppaamaan ylimääräistä vettä betonipumpun pesemisen jälkeen.

3. Betonipumpun reitti on asetettu siten, että saadaan lyhin etäisyys ja pienin taivutuksia. Betonipumpun vaakasuora osa asennetaan tukiin tai vuoriin ja pystysuorat osat asennetaan mastoihin, ristikoihin tai muottiin. Betoniputkiloita ei saa asentaa oikeaan kulmaan, ja pystysuuntaisten osien tapauksessa ne on vaihdettava kaltevilla.

4. Jos pystysuuntaisen osan ulkonäköä ei voida välttää, sen sijainnin ei pitäisi olla lähemmäksi kuin kahdeksan metriä betonipumpulle, lisäksi tarvitaan neulaventtiilin lisäasennus, joka estää betonivirtauksen syntymisen, vaihdon tai puhdistuksen aikana.

5. Ennen kuin betoniliuoksen syöttö betonirivillä lähtee, sinun on ensin hypätä kalkkilaastin tai sementin ja hiekan seosta, joka on laimennettu yhdestä kahteen, jotta se kostuttaisi betoniputken sisäosan ja muodostaisi sen päälle voitelukerroksen.

6. Betonimassan jakelua varten käytettiin useita alustoja tai tärinänpoistoja. Jos betonirakenteessa on pieni tiheys, käytä puomistoja jakelijoina.

7. Pitkät tauot ovat kiellettyjä betonin toimituksen aikana. Jos tauko on enintään yksi tunti, betoniseos pumpataan vähintään nopeudella kymmenen minuutin välein.

8. Tärkein syy, joka osoittaa betonipumpun virheellistä toimintaa, on betoniputkistojen tukkeutuminen. Tämä prosessi johtuu betonin pitkästä viivästyksestä betonipumpussa, seoksen halkaisemisen tai osittaisen asettamisen prosessissa, joka valmistetaan kunnioittaen oikeita mittasuhteita tai johtuen betonin tiheydestä, joka oli altis pitkäaikaiselle tärinälle.

9. Jos korkin ulkonäköä ei voitu välttää, älä käynnistä laitetta toimintatilassa, koska se johtaa sen hajoamiseen. Ensin sinun on löydettävä paikka, jossa korkki sijaitsee, jos se muodostuu betonovod, niin sinun täytyy aloittaa betonipumppu vähimmäismäärän kierrosta. Betonipumpun puhdistamiseksi käytä banniki- tai wad-pinnoitteita, jotka on asennettava siihen.

10. Jos käytät betonipumppua talvella, sen sisältämä betoni on lämmitettävä 25-30 asteen lämpötilaan. Ennen työskentelyn aloittamista on suositeltavaa lämmittää putkilinjat ja lämmittää betonipumppu höyryllä.

Ruuvipumppu betoniin

Ohje betonipumpun valmistukseen

Yksityisen sektorin rakennustyöt tehdään jatkuvasti ja melko nopeasti. Tietenkin kiire ei ole vielä tuonut mukanaan mitään hyötyjä, mutta materiaalien ja työn kasvavat kustannukset huomioon ottaen haluan nopeuttaa prosessia, ja tätä helpotetaan vain apulaitteilla. Jos puhumme monoliittisten säätöjen, muottien tai lattioiden kaatamisesta, laitteiden käyttö valmiiden seosten toimittamiseen työalueelle on käytännössä ainoa vaihtoehto. Jotta säästät vieläkin enemmän, et voi turvautua vuokraukseen, mutta voit tehdä betonipumpun itse omalla kädellä luottamalla olemassa oleviin ohjeisiin. Mitä tämä tekniikka on, mikä se koostuu ja miten se toimii, yritämme selvittää entisestään.

Täyteaineiden tai lattioiden täyttäminen edellyttää homogeenisen massan luomista. Suuri tilavuus ja alueet käsin manuaalisesti ovat lähes epärealistisia. Tämä lähestymistapa johtaa polttorakenteiden muodostumiseen: jotkut ovat jo alkaneet kovettua, ja siihen lisätään vähitellen tuoretta betonia. Ilmeisesti tällä rakenteella ei ole yhtenäisiä ominaisuuksia, sen kutistuminen ja kutistuminen eri kohdissa seuraa omaa skenaariotaan.

Kaasuttamisen nopeuttamiseksi ja sen vuoksi rakenteen saattamiseksi mahdollisimman lähelle vaadittua on mahdollista käyttää betonipumppuja sisältävien sekoittimien avulla. Ensimmäinen on seoksen jatkuva valmistaminen ja toinen - sen virtaus työalueelle. Suurin ero näistä puhaltimista tavallisista vesipumppuista on liikuttavan aineen rakenne. Betoni on viskoosi, paksu (tahnamainen) materiaali, joka pakottaa meitä käyttämään hieman erilaisia ​​periaatteita ja teknologioita sen kuljetukseen. Markkinoilla olevat tuotteet on jaettu kahteen suureen ryhmään: roottori ja mäntä.

1. Pyörivät betonipumput.

Nämä ovat kuljetusmekanismeja, jotka käyttävät joustavia imu- ja paineletkuja letkut (kuvassa, kohdat 1, 5 ja 9).

Kuten minkä tahansa tällaisen koneen kanssa? tässä on pääkammio, jossa on holkit ja pyörivä epäkesko- roottori 4. Se sisältää kumipäällysteisiä rullia 3, jotka pyörimisvaiheessa puristavat imu- ja väliviivojen osia työntämällä seoksen syöttöjohtoon. Tällaisten koneiden tilavuus on 70 m3 / tunti ja vaaka- ja pystysuora pää 300 ja 70 m. Erilaisten komponenttien suunnittelun ja valmistustekniikan monimutkaisuuden vuoksi on epätodennäköistä, että voit koota tämän tyyppisen betonipumpun omalle ja keskittyä siihen ei ole järkevää.

2. Mäntäbetonipumput.

Nämä ovat tuottavampia (jopa 200 m3 / tunti) ja tavallisia koneita. Toisin kuin edellinen tyyppi, tässä vetovoima ei ole roottori, jossa on rullat, vaan mäntä, joka työntää tietyn betonin annoksen syöttölinjalle. Teollisissa malleissa käytetään piiriä, jossa on kaksi yhdensuuntaista männää, jotka on vuorotellen kytketty vesijohtoon C- tai S-muotoisella portilla.

Betonipumpun käytön aikana betonista syötetään bunkkeri kammioon portilla ja imeytetään yhteen sylinteristä, jotka ovat auki tällä hetkellä. Täytön jälkeen portti liitetään ja mäntä työntää betonin syöttöputkeen. Samanaikaisesti seuraavassa lohkossa työyksikkö käännetään ja materiaali rekrytoidaan.

Syöttösylinterien jaksoittainen vaihtaminen mahdollistaa niiden koon säästämisen (ensinnäkin - pituus), mikä antaa jatkuvan syötön ohjeen mukaisesti.

Tällaisen betonipumpun kokoaminen omilla kädillä ei ole niin monimutkainen kuin se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä. Lisäksi, jos otetaan huomioon suhteellisen pienet työmäärät yksityisellä sektorilla, järjestelmää yksinkertaistetaan merkittävästi käyttäen vain yhtä painesylinteriä. Tämä vähentää tulevien toimien määrää ja niiden kokonaiskustannuksia.

Mistä aloittaa? Askel askeleelta

Jokainen teknisesti monimutkainen yritys voidaan toteuttaa käytännössä edellyttäen, että se arvioi tilannetta ja oikeita laskelmia. On tarpeen analysoida olemassa olevia tekniikoita, valita hyväksyttävä järjestelmä yksittäisten komponenttien ja kokoonpanojen valmistukseen ja kokoonpanoon betonin käsittelyyn, löytää sopivia materiaaleja ja valmiita osia. Sinun on myös kehitettävä piirustuksia, jotka luovat männän, sylinterin, asumisen. Ei ole tarpeetonta tehdä betonipumpun käyttöohjeita.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Projektiasiakirjojen valmistelu toteutetaan myös itsenäisesti, erityisesti jos on olemassa erityisopetus ja ymmärrys kehityksen perusperiaatteista. Jos näin ei tapahdu, sinun tulee etsiä apua tai neuvoja ammattilaisilta tai etsiä tietoa Internetistä: erikoisfoorumeilla on aivan mahdollista löytää valmiita piirustuksia ja ohjeita betonityöstöyksiköiden asentamista ja käyttöä varten.

Kuinka tehdä tärkeimmät elementit?

Betonipumpun toiminnan tarkkuus riippuu siitä, kuinka optimaalisesti sen pääkomponenttien parametrit on valittu. Pääsyylän halkaisija valitaan, keskittyy alueeseen 42-400 mm. Männän iskun on suositeltavaa ottaa 500-900 mm: n etäisyydellä riittävän määrän betonipurkausta.

Rakennuksessa käytettävät sulkuventtiilit suositellaan valmistettavaksi seostetut, paremmin kuin ruostumattomat teräkset, jotka pidentävät huomattavasti niiden käyttöikää suorassa kosketuksessa betoniin. Akselin muotoiset osat käännetään työkalusta sorviin. Halutun tarkkuuden kokoa säädetään hiomalla. On huomattava, että telakoinnin aikana poikkeaman on oltava ± 0,1 mm.

Betonipumpun pääkomponenttien kokoaminen tapahtuu ruuvimeisselillä ja ruuvinvääntimillä. Valmis pumppu on kytketty käyttölaitteeseen (hydraulinen, mekaaninen). Ensimmäisessä tapauksessa käytetään hydraulijärjestelmää, joka takaa paremman kulun ja kestävyyden. Toisessa vaihtoehdossa on välivaihteisto sekä kampivarsi. Tällöin on mahdotonta varmistaa riittävän pitkä aivohalvaus ja näin ollen lisätä liikkeiden määrää, mikä väistämättä vaikuttaa palvelun kestoon.

Tällaisen betonipumpun keskimääräiset kustannukset ovat 50 000-60 000 ruplaa, mutta riippuen materiaaleista ja kokoonpanoista sekä hinnoittelua koskevasta taloudellisesta tilanteesta tämä indikaattori voi vaihdella (yleensä suuremmassa suunnassa).

Laitteiden asianmukainen toiminta

Ensimmäinen vaihe, joka on lähtökohtana betonipumpun käsittelyssä, on käynnistysvaihe ja käynnissä oleva kokeilu. On ehdottomasti kiellettyä suorittaa testin mukanaolo tyhjäkäynnillä, betonipumpulla, jota ei ole täytetty materiaalilla. Työseoksena käytetään koneöljyä, betonia, joka laimennetaan riittävällä määrällä vettä.

Jokaisen käyttöjakson on päättyttävä rutiininomaisesti purkamalla ja puhdistamalla ohjeiden mukaisesti. Tämä on tehtävä, koska karkaistua betonia on erittäin vaikea katkaista ja jopa jatkuva kosketus työpintoihin voi johtaa niiden ennenaikaiseen kulumiseen.

Itse valmistettu betonipumppu on hyödyllinen yksikkö monoliittirakenteisen betonin kanssa, mikä mahdollistaa seoksen kaatamisen nopeuttamisen ja säästää yksityisten yritysten palveluita. Mutta sen tuotantoa on harkittava, jotta kehitykseen ja kokoonpanoon käytetyt rahat ja aika voidaan taata maksettavaksi.

Betonipumppujen tyypit

Rakentamisen mittakaava joka vuosi vauhdittaa teknologian kehitystä. Rakentamispaikoilla työn helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi ilmestyy erilaisia ​​laitteita.

Suurten rakennustyömailla betonipumpun käyttö on erityisen helppoa. Nykyaikaisen betoniliuoksen vastaanoton tekniikka lisää merkittävästi työn tuottavuutta ja laatua.

1 Betonipumppujen käyttöominaisuudet

Pumppu betoniin - vaikea käyttää tekniikkaa. Laitteen käyttö on seuraavia ominaisuuksia:

 • yksikön kanssa työskentely on sallittua ainoastaan ​​korkealuokkaisille asiantuntijoille;
 • on tarpeen noudattaa tekniikkaa ja toimintasääntöjä;
 • Vastuullinen asenne organisaatioon ja työn valmisteluun;
 • käytä erityistä betoniliuosta, jossa otetaan huomioon holkin halkaisija syöttöä varten, edellytykset seoksen toimittamiseksi tiettyyn paikkaan ja etäisyyteen.

Tällaisen tekniikan käytön ominaispiirteet huomioon ottaen voimme päätellä, että betonipumppua käytetään pääasiassa mahdottomissa tai vaikeissa olosuhteissa seoksen saamiseksi. Esimerkiksi tiheä rakennus, on vaikea ajaa rakennustyömaalle tai on välttämätöntä toimittaa ratkaisu suuremmalle korkeudelle - betonipumpulle on helppo selviytyä tällaisista vaikeuksista.
valikkoon ↑

1.1 Pumputyypit

Työskentely yksikössä, puristamisen periaate, järjestelmässä syntyy tilavuus, joka voi vaihdella. Tämä periaate jakaa pumppauslaitteen kahteen tyyppiin: mäntä ja gerotor.
valikkoon ↑

1.2 Betonipumppu työssä (video)

1.3 Mäntälaitteet

Mäntäkoneissa betonia syötetään jatkuvasti. Nykyään laitteisto voi toimittaa betoniseoksen 6-65 m korkeudelle, liuoksen määrä on 180 m³ / h. Männän pintojen välillä, jotka hankaavat, sementin pienet hiukkaset osuvat joskus päälle, joten mäntäyksikön lyhytikä.

Betoniliuos tulee jerkyksi. On laitteita, joissa on hydraulinen laite, joka on kestävä ja hyödyllinen ja pehmeämpi betonin syöttö. Samanaikaisesti syöttönopeus ei muutu, ja korkeapaine mahdollistaa pitkän matkan pääsyn. Kahden sylinterisen laitteen työ on niin pehmeää, että se on lähes huomaamaton.
valikkoon ↑

1.4 Gerotor-pumput

Nämä ovat ruuveja, joissa on jatkuva betoniliuos. Gerotor-tekniikan ominaisuudet antavat mahdollisuuden työskennellä äänettömästi minkä tahansa kovuuden koostumuksen kanssa. Kun letkussa on letku, se vedetään takaisin käyttämällä moottoria, joka pystyy vaihtamaan pyörimissuunnan. Geroottorisuunnittelun pääasiallinen haitta on seoksen syöttöletkun melko nopea kuluminen. Mutta etu on alhaiset korjauskustannukset, jotka voidaan tehdä ilman asiantuntijoiden apua.

Kiinteä betonipumppu Tonnikala 40

1,5 betonisekoittimella

Betoniseoksen toimittaminen rakennustyömaalle ei ole helppo tehtävä. Väärät toimenpiteet saattavat heikentää ratkaisun laatua. Automaattisen betonisekoittimen käyttö estää tällaisia ​​vivahteita. Trukin rungolle on kiinnitetty betonisekoittimella varustettu pumppu. Sisärenesäiliössä on terät. Putken myötäpäinen liike auttaa seosta siirtymään sisäänpäin ja käänteisen prosessin ollessa päällä työntää betoniseosta pitkin terää poistoaukkoon.

Sekoittajan käytön edut:

 • massa yhtenäisyys säilyy ja liuoksen erottaminen estetään;
 • ratkaisu on jatkuvasti liikkeessä, jopa viiveellä, mikä auttaa säilyttämään materiaalin tekniset ominaisuudet.

Tynnyriintikapasiteetin avulla voit siirtää tai valmistaa jopa 9 m³ betoniliuosta. Betonisekoittimessa on kuormituskouru valmiin seoksen siirtämiseksi rakennustyömaalle. Käytä tällaista kuljetusta, kun voit helposti ajaa rakennustyömaalle. Jos rakennustyömaalla ei ole pääsyä, käytetään putkistoa, joka on sisäinen rakennustekniikka. Tällaisen laitteen käytöllä on seuraavat tekniset edut:

 • vaaka- ja pystysuuntaiset liikkeet samalla laitteella;
 • helppo työskennellä vaikeasti tavoitettavissa paikoissa.

Auto betonimylly Baryval 8m3

Putkistolaitteet - laitteet betonimassan tai erillisen rakennuslaitteiston valmistamiseksi. Erillislaitteisiin kuuluu pumpun asentaminen autoon vaaka-akselin avulla. Tällaiset laitteet mahdollistavat liuoksen kuljettamisen pystysuorassa vaaka-asennossa apurakenteille.

Toimitettua seosta siirretään laatikoilla pumpun vastaanottimelle, ja putken kautta, joka koostuu kolmesta osasta, liuos syötetään korkeuteen ja vaikeasti tavoitettavissa oleviin paikkoihin.
valikkoon ↑

1.6 kiinteä pumppu

Laitteen käyttöperiaatteet on jaettu vakiovarusteisiin, perävaunuihin, liikkuviin tai betonipumppuihin. Laitteet voidaan varustaa mekaanisella tai hydraulisella käyttölaitteella. Rakennusyksiköiden tärkeimmät parametrit: toimituksen korkeus, suorituskyky ja etäisyys.

Kiinteä betonipumppu voidaan tehdä useammassa versiossa ja asentaa ajoneuvoon tai erityiseen alustaan, joka on vastuussa liikkumisvapaudesta. On syytä huomata, että malli on valmistettu perävaunusta, jossa on runko, ja se tarjoaa jatkuvan toimituksen seokselle. Tällaisten laitteiden kuljettaminen on hyvin yksinkertaista, koukussa trukkiin.

Toimintaperiaate perustuu suuren määrän betonimassan jatkuvaan pumppaamiseen. Laitteen rakenteessa on kaksi tilaa: seoksen syöttö korkeassa paineessa (samanaikaisesti työn tuottavuus vähenee huomattavasti) ja alhaisen paineen tila (korkeammalla tuottavuudella).

1.7 Liuoksen pumppaus mäntypumpulla

Insinööritoimisto Stroymekhanika tarjoaa ostajalle gerotor (ruuvi) -yksikön 78,300 / 500/1000 mäntyä. Pumppu gerotor mänty pumppaa viskoosi ja hioma massat, materiaali on ominaista tiheys (vaahtobetoni, polystyreeni konkreettisia) solu betoniliuoksia. Laitetta käytetään painesyöttöön monikomponentteihin ja monimutkaisiin massoihin, jotka ovat herkkiä mekaaniselle rasitukselle. Laitteessa on myös tahnamaisia ​​ja nestemäisiä liuoksia, joissa on kiinteitä hiukkasia tai kuituja.
valikkoon ↑

2 Rakentaminen

Laasti on varustettu säiliöllä materiaalin vastaanottamiseksi sekoituslaitoksesta. Syöttösäiliön läsnäolo mahdollistaa materiaalin jatkuvan syöttämisen pyöräilysekoitusteknologian avulla. Tämä on tärkeä edellytys työlle, jossa taukoa ei voida hyväksyä (lomakkeiden täyttäminen, kipsa-aineen mekaaninen käyttö jne.). Pyörillä varustetun alustan kuljetinlaitteen helpottaminen.

Ruuvitekniikan syöttöosa koostuu pyörivästä höyrystä ja syöttöruuvista. Yhden ruuvin (liikkuvan osan pari) tekee planeettavaiheen liikkeen staattorissa, jolla on sisäinen kaksisuuntainen pinta portaalla, joka on kaksi kertaa suurempi kuin ruuvin nousu. Jatkuva kosketus, ruuvi ja pidike luovat useita suljettuja syvennyksiä.

Betoniasennuspiiri

Kun ruuvi liikkuu, ontelo kasvaa imupuolella, jolloin muodostuu tyhjiö. Tällaisen alipaineen vaikutuksesta ontelo täytetään pumpatulla materiaalilla. Tämä rakenne auttaa siirtämään vaahtobetoni-, kipsi- ja polystyreeni-betonimassoja mahdollisimman varovasti.

Gerotor-betonipumput, joilla on pienet mitat, ovat erittäin suorituskykyisiä ja mahdollistavat työstettävän materiaalin pistämisen aukkoihin, pumpun seoksiin itsetasoitaville lattioille, syöttää ja levitä kipsiratkaisuja.
valikkoon ↑

2.1 DIY-betonipumppu

Ennen laitteen pääkomponenttien kokoamista sinun on luotava suunnitelma tai tehtävä piirros. Tämä auttaa kokoamaan kaikki laitteet yhteen. Mekanismin pääelementit ovat mäntä ja sylinteri.

Kaikkien betonipumpun komponentit ja osat toteutetaan sorvin avulla. Osakokoonpanojen asennuksen yhteydessä virheen tarkkuuden on oltava vähintään ± 0,1 mm. Kehon perusta on valmistettu ruostumattomasta teräslevystä, joka auttaa välttämään korroosiota ja kemiallista hyökkäystä. Venttiili on räätälöity ruuvimeisselillä. Suunnittelu on koottu halutun halkaisijan avaimella. Laitteen käyttöosa suoritetaan hydraulisesti tai sähkömekaanisesti.

Menetelmän valinta riippuu ohjatun toiminnon taloudellisista ominaisuuksista. Loppujen lopuksi hydraulisella käyttölaitteella on monimutkaisempi rakenne ja korkea hintataso. Siksi kannattaa tehdä valinta sähköasennuksen asennuksen kannalta.

Hydraulisen betonipumpun rakenne

Pohjimmiltaan käytetään kolmivaiheista asynkronista sähkömoottoria, joka on liitetty männänvarteen. Kuorman vähentämiseksi käytetään mekaanista anturia ja pienennysvoimaa, jossa on vääntömomentti.
valikkoon ↑

2.2 Laitteen asennus

Sähkömoottori on asennettu perävaunun akselipohjalle. Vaihde on asennettu moottorin akseliin kytkimellä. Muuntaja on kytketty pumppumäntä ja alennusvaihteiston lähtöakseli. Kytke sitten moottori virtajohtoon.

Asennettaessa betonipumppua tarvitset seuraavat materiaalit:

 • piirustus tarvikkeet;
 • rautalevy enintään 6 mm;
 • männän ja venttiilien aihiot;
 • metalli putki, jonka halkaisija on 400 mm;
 • kolmivaiheinen sähkömoottori käynnistimen kanssa;
 • työkalusarja;
 • vaihdelaatikko, jossa on pienentävä momentti;
 • perävaunu tai hitsauspohja.

On syytä muistaa, että pätevän teknikon on tehtävä sähköä johtavia laitteita käsittelevä työ.

Miksi tarvitset veden korkeapainepumpun?

Valmistetaan 12 V: n alipainepumppu, joka lisää vesipaineen painetta vesi- verkossa.

Miksi pumpun vedenpainekytkintä käytetään?

Yksityisen talon vesijärjestelmä on monimutkainen mekanismi, joka toimii pumppausaseman kustannuksella. Se tarjoaa veden toimittamisen kuopasta tai.

Kuinka yhdistää korkeapainemännän pumppu veteen?

Jotta voidaan suorittaa työtä niissä hydrauliikkajärjestelmissä, joissa paine on jatkuvasti paikallaan, on käytettävä tällaisia ​​pumppuja.

Mitkä ovat kiertovesipumpun ominaisuudet kuumalle vedelle?

Kiertopumppuja kuumalle vedelle ja lämmölle käytetään erittäin hyödyllisten tehtävien hoitamiseen. Ne tarjoavat kierrätysvirran.

Betonipumppu: ruuvien, männänmallien käyttöominaisuudet. Betonikuljetukset

Yksi progressiivisista menetelmistä betonin toimittamiseksi kaatopaikalle ja tasaiselle jakelulle on betonipumppujen käyttö. Tämä menetelmä parantaa huomattavasti betonityön suorituskykyä ja laatua, mutta koska betonipumppu on monimutkainen ja kallis laitteisto, sitä ei aina käytetä. Opit käyttämiseen ja laitteiden tyyppeihin artikkelissamme.

Kerro minulle, mistä täyttää ratkaisu, ja he tekevät sen.

Betonipumppujen käyttöominaisuudet

Tällaisten laitteiden osallistuminen rakentamiseen edellyttää:

 • Työntekijöiden erittäin ammattitaitoisten työntekijöiden ja mekaniikan käyttö.
 • Suuri tuotantotöiden organisointi.
 • Tiukasti noudatetaan kaikkia teknisiä vaatimuksia.
 • Erityisten betoniseosten koostumus:
  • Betoniputken halkaisija.
  • Seoksen olosuhteet ja laajuus suunnittelussa.

Edellä olevan perusteella on suositeltavaa käyttää pumppua betonin pumppaamiseen, kun seosta on vaikea toimittaa tai se ei ole mahdollista, kuten:

 • Betonirakenteet, jotka ovat ahtaissa olosuhteissa.
 • Sisäiset tai tiheästi vahvistetut rakenteet.

HUOM!
Tietenkään kenelläkään ei ole oikeutta kieltää ratkaisun tekemistä missä tahansa tilanteessa, kaikki riippuu budjetistasi.

Betonipumppujen tyypit

Betonirakenteisiin käytetään työolosuhteista ja käyttötarkoituksesta riippuen erilaisia ​​betonipumppuasennuksia:

 • Stationary on mäntäyksikkö, joka sijaitsee pyörillä varustetusta kehyksestä. Yleensä tällaisia ​​laitteita on asennettu pitkään, ja niitä käytetään korkeiden rakennusten rakentamiseen. Tarvittaessa se siirretään edelleen oikeaan kohtaan seoksen pumppaamiseksi. Asennus tehdään diesel- tai bensiinimoottorilla.
  Kiinteä pumppuyksikkö pystyy:

Kuten sanotaan, asennetaan ja unohdetaan, kunnes tarvitset kuljetusvälineitä

  • Tarjoile betonia yli neljän metrin korkeudelle.
  • Syöttötasot ovat jopa yhdeksänkymmentä kuutiometriä tunnissa (riippuen laitteen teknisistä ominaisuuksista).

Kiinteiden asennusten etuja ovat:

 • Pieni koko.
 • Ei ole suuria vaatimuksia asennuspaikalle.
 • Alhainen hinta (enintään 3000000 ruplaa). Tällaisen betonipumpun vuokraus maksaa 250 000 ruplaa kuukaudessa.
 • Hinattava - mobiiliasennus, ei varattu kapasiteetti, mutta sopii melkein mihin tahansa alueeseen ja on helppo kuljettaa.

Eräänlainen perävaunupumppu

 • Roll. Tällaiset asennukset on kiinnitetty trukin runkoon.
  Auto-betonipumppujen etuna on:
 • Suuri teho (jopa sata viisikymmentä kuutiometriä tunnissa).
 • Liikkuvuutta.
 • Suorituskyky, joka vähentää rakennusaikaa.

Tämäntyyppisten laitteiden ainoa haitta on sen hinta. Vain suurimpien rakennusyritysten on varaa ostaa tällainen kone. MAN: n perustuva betonipumputrukki maksaa yli 12 500 000 ruplaa.

DAEWOOn perustuva korealainen versio maksaa hieman vähemmän - jopa 10 000 000 ruplaa. Mutta niin ja niin, näet yksityisen kehittäjän, tällainen tekniikka ei ole käytettävissä.

Kuvassa - asennettu pumppu autoon SCANIA

Vihje!
Poistuminen organisaatioille, joilla ei ole varaa tällaisiin laitteisiin, ei välttämättä ole sen pitkäaikainen vuokrasopimus.
Vuokraa auton pumppu tehon ja vuokra-ajan tai betonin määrän mukaan, maksaa 2500 ruplaa tunnissa tai 200 ruplaa kuutiometriä kohden.

Suositukset ja vinkit

 • Yleisimpiä mobiiliasennuksia liikkeessä auto. Niissä on kolme tai neljä liikkuvaa nuolta, jotka taittuvat vaakatasossa tai pystytasossa.
 • Liukuvan muottirakenteen betonirakenteet tulee suorittaa kompensointilaitteella betoniputken pystysuorassa osassa. Joten on helpompaa säätää putkiston pituuden tasaisia ​​muutoksia, kun muotti nostetaan.

Tietosi!
Korjauslaite koostuu suorien lisäosien ja kyynärpäiden yhdistelmästä, jotka on yhdistetty lukitussaranoihin.

 • Hyvin matalissa lämpötiloissa, käytä vain lämmitettyä betoniseosta lämpötilaan, joka ei ole korkeampi kuin kaksikymmentäviisi astetta. Tämä toimenpide on välttämätön: ensinnäkin betonimassan ennenaikainen paksuuntuminen; toiseksi liikkuvuuden menetys ja kolmanneksi pumpun helpottaminen.

Se on tärkeää!
Betoniputkistot tällaisissa olosuhteissa on eristettävä ja esilämmitä höyryllä ennen töiden aloittamista ja ulkopuolisen muodostaman kondensaatin pakollinen poistaminen.

Kuten näette, laitteiden liikkuvuus on hyvä, joten sitä voidaan käyttää vaikeasti tavoitettavissa paikoissa

Betonipumppumallien tyypit

Betonipumppujen joukossa on kaksi päätyyppiä:

 • Gerotor-pumppu betoniin.
 • Mäntäpumppu.

Ruuvipumput

Gerotor (betoniporauspumput) pystyy tarjoamaan tasalaatuisen betonin minkä tahansa jäykkyyden. Niille on ominaista matala moottorimelu.

Mahdolliset konkreettiset liikenneruuhkat putkessa eliminoidaan taaksepäin suunnatulla moottorilla.

 • Tällaisten laitteiden tärkein haitta on vahvistetun letkun nopea kuluminen.
 • Etuna on suhteellisen edullinen korjauskustannus, koska varaosien vaihto ei tarvitse houkutella pätevää henkilökuntaa.

Yleensä on suositeltavaa käyttää gerotoripumppua polystyreeni-betonille (muut nestemäiset ja tahnamaiset liuokset) hydraulisella mäntäjärjestelmällä.

Tällaisilla laitteilla on:

 • Pitkä käyttöikä.
 • Korkea suorituskyky.

Huomaa, että tämä ei ole kolmas eikä edes viides kerros, mutta betonia toimitetaan myös erikoispumpun kautta.

Mäntäpumput

Nykyaikaisen mäntälaitteen ominaispiirre on:

 • Betoniseoksen tarjonta korkeuteen, joka on välillä viisi ja kuusikymmentäviisi metriä.
 • Suorituskyky normaaleissa olosuhteissa jopa sata kahdeksankymmentä kuutiota tunnissa.

Haitta on herkempi kulumiselle, mikä vaikuttaa talouteen tai rakennuttajan budjettiin.

On käsityöläisiä, joille ei ole ongelmia suunnitella ja koota konkreettinen pumppu omiin käsiisi. Mutta tämä ei ole viiden minuutin asia ja vaatii erityisiä taitoja. Vaikka jos on niin haluttu ja vahva sekä yksityiskohtaiset ohjeet, niin kaikki on mahdollista! Ideoiden ärsyke on itse valmistetun betonipumpun lopullinen hinta (60 000 ruplaa).

Tämä järjestelmä auttaa sinua käsittelemään laitteen mäntäjärjestelmän toimintaa.

Betonikuljetukset

Betoniseoksen valmistamiseen linjaa pitkin rakennustyömaalle betonisekoittimella, jossa on pumppu. Auton pohjassa on kiinnitetty betonisekoittimella varustettu pumppu, joka kuljetuksen aikana rakennuksen kohteeseen kiinnittää betonimassan ainesosat suoraan jatkuvasti pyörivään rumpuun.

Betonisekoituksen toimittaminen sekoittimesta rakenteiden betonisoitumispaikkaan betonisekoittimella pumpulla on varustettu lokeron lastaus- ja kuormituslaitteella.

Tätä tekniikkaa voidaan käyttää, kun liuos kaadetaan, on välttämätöntä niissä paikoissa, joissa auto kulkee.

Tällaiset sekoittimet tiellä voivat valmistaa ja toimittaa ratkaisun viidestä yhdeksään kuutiometriin. Pääsääntöisesti ne sijaitsevat ZIL-, Ural-, KamAZ-, MAZ-, KrAZ- ja MZKT-ajoneuvoissa, jotka on suunniteltu erilaisiin kuormituksiin ja jotka toimivat kaikissa tienolosuhteissa.

Betonisekoittimet pumpulla on suositeltavaa hankkia erikoistuneita yrityksiä:

 • Betonin myynnistä.
 • Palvelujen tarjoamisesta betonin toimittamiseksi.

Vain suuri rakennusyritys, joka harjoittaa laajamittaista rakentamista jatkuvasti, voi varautua betonisekoittimeen. Vain tässä tapauksessa teknologian takaisinmaksu on korkea.

Ottaessasi huomioon myös tällaisten laitteiden ylläpitokustannukset jatkuvalla sääntelykuormituksella, vuoden kuluttua saat takaisin ostoihin käytetyt varat.

Betonisekoittimien toiminta pumpun kanssa tienpintojen valmistamiseksi, maatalouskompleksien ja muiden konkreettisten toimittajien ulkopuolisten kehityskohteiden rakentaminen on erityisen kannattavaa.

Nyt tiedät pumpun hinnan, joka tulevaisuudessa täyttää teille konkreettisen perustan tai jonka saat laivastasi, mikä näette, on erittäin kustannustehokas olosuhteissa, joissa maaseudun rakentaminen vaatii suurta kysyntää. Tärkeintä - älä tee virheitä laitteiden valmistajan valinnan ja tekniikan tilan tarkkailemiseksi.

Tässä artikkelissa esitetyissä videoissa on lisätietoja tästä aiheesta.