Kaltevan pinnan itsenäinen betonitointi. Liitännän kulmakerroksen järjestäminen suihkuhuoneessa, kallistettu sisäänkäynti autotallissa. Muottien asennus

Useissa artikkeleissamme portaalissamme puhumme siitä, kuinka tasainen sementtiväritettaisiin oikein. Ehkä on aika puhua siitä, miten kaadetaan betonia kaltevalla pinnalla.

Tämän artikkelin aihe on merkityksellinen, sillä kaikissa talossa on luultavasti tietty määrä pintoja, jotka eivät sijaitse täsmällisesti vaan tietyssä kulmassa horisonttiin. Sitä on kyse näistä pinnoista ja niiden valmistusmenetelmiä käsitellään edelleen.

Valokuvassa - ramppi saapumiseen autotalliin

Lattialaatto, kulmikas

Järjestelmä lankakerroksessa kylvyssä betonipannulla

Rakentamiskäytännöissä on usein välttämätöntä asentaa kallistetut teräslevyt. Yleensä tämä tehdään kompensoimalla vierekkäisten pintojen välistä eroa, jotta voidaan järjestää pääsyliikkeitä ja luiskia, joissa sulatusveden organisoimaton kulkeutuminen rakennuksesta on mahdollista.

Tietenkin on olemassa monia muita syitä sementoitavan pinnan pintaa pitkin horisonttirajan suhteen, ja kaikki tämä työ on helppo tehdä, jos sinulla on kokemusta laastin työskentelystä.

Sokea alue talon ympärillä, jolla on luonteenomainen kaltevuus

Perinteisesti kallistetut teräslevyt voidaan jakaa kahteen luokkaan, nimittäin ulkoisiin ja sisäisiin. Tarkastellaan kunkin näiden kahden luokan toteutuksen ominaisuuksia, mutta ensin määritellään sementtilattian valmistuksen yleiset ominaisuudet.

Peruslattian rakenteen ominaisuudet

Betonikerroksen tasoitus sääntöön

Riippumatta siitä, teetkö betonilattia - tasainen tai kalteva, on olemassa yleisiä sääntöjä, joita sinun on noudatettava.

Betonilattian järjestämistä koskevat ohjeet ovat vaiheittain ja ne koostuvat seuraavista kohdista:

 • Työpinnan valmistelu (tämä ja seuraavat kaksi vaihetta ovat merkityksellisiä työskenneltäessä maassa). Tässä vaiheessa maaperä puhdistetaan, kaikki kasvillisuus poistetaan, mikä voi myöhemmin kasvaa ja vahingoittaa valmiin rakenteen. Tällöin koko pinta on täynnä.
 • Hiekkastyyny täyttö. Tässä vaiheessa hiekkaa kaadetaan.
  Kerroksen paksuus määritetään laskemisen arvioidun paksuuden mukaan. Jos autotallin poistuminen kadulle on tehty, täyttökerros voi olla korkeintaan 5 cm paksua.
 • Jälkeenlakkaus. Tässä vaiheessa on keskikokoisen raunion kerros vuorattuina, joka myös särkyy niin, että se painetaan hiekkaan. Tämän kerroksen paksuus on enintään 5 cm.
 • Majakkojen asennus. Asenna vaunuja, jotka tasoittavat laastin. Ehkä tämä on vaikein ja ratkaiseva vaihe, koska valmiin rakenteen kokoonpano riippuu sen toteutuksesta.
 • Liuoksen valmistaminen suoritetaan standardimääritelmillä: 1 osa sementtilaatua M200 3 osaan seulattua hiekkaa, jossa ei ole savea epäpuhtauksia. Ratkaisua valmistettaessa vettä lisätään vähitellen niin, että lopputuote kelaantuu kallistuneesta lastasta ja ei kestä sitä eikä putoa.
 • Määritä ratkaisu. Jos lattia valmistetaan odottamassa alhaista mekaanista kuormitusta, betonia asetetaan heti ja tasoitetaan säätölaitteella tai suurella simulaattorilla. Jos puhumme ulkopuolisista kiviaineista, joihin kohdistuu huomattavia mekaanisia kuormituksia, ratkaisun aikana on tarpeen vahvistaa rakentaa verkko- tai lujitustangoilla.
 • Suojelemme asetetun liuoksen kuivumiselta. Betonipohjan krakkautumisen estämiseksi 3-7 päivän ajan pinta on kasteltava vedellä siten, että kerrostetun materiaalin kerros kuivuu tasaisesti.

Ominaisuudet veneen kaltevuuden järjestelystä suihkuhuoneessa

Valokuvassa - majakat sijaitsevat suihkun rinteessä

Lattiat suihkuhuoneessa eroavat toisesta huoneesta lattiasta tikkaiden (sisäänrakennetun tyhjennysipun) avulla, johon käytetty vesi menee. Jotta vesi joutuisi sifoniin eikä seisoisi suihkujen eri osiin, lattia on valmistettu neljän pinnan muodostamana, jotka kulkevat huoneen kulmiin pesualtaan.

Tyhjennys on sijoitettava seinien ja lattian risteyksen alapuolelle. Ennen laastin kaatamista on tarpeen tarkistaa tyhjennysaukon tehokkuus, muutoin betonin reikien korjaus ja timanttiporaus vaaditaan myöhemmin.

Tärkeää: Järjestäessä suihkut yksittäisissä taloissa tai huoneistoissa, ei ole suositeltavaa tehdä tasoeroa, joka on yli 2 cm per metri.
Suuremman kaltevuuden vuoksi pohjan pohja ei sovellu normaalikäyttöön.
Lisäksi liiallinen tasoerot vaikeuttavat huomattavasti laattojen asettamista omiin käsiinsä.

Kuva on esimerkki lattiasta, jossa kaltevuus viemäriin

Purkauksen perinteinen asento on paikannus tarkalleen keskelle tai sijoituksen siirtyminen yhdelle kulmasta.

Ensimmäinen järjestelmä on helpompi toteuttaa, koska majakat (metalliohjaimet) on sijoitettava samaan kulmaan. Toisessa tapauksessa majakat sijaitsevat eri järjestyksessä. On loogista olettaa, että sen majakan majakat, joissa tyhjennys sijaitsee lähemmäksi seinää, ovat lyhyempiä.

Ensimmäisessä tapauksessa majakoiden asennus on seuraava:

 • ensimmäinen majakka asetetaan suunnasta viemäeltä huoneen vastakkaiseen kulmaan;
 • sitten seinän tasolla merkitsemme jäljellä olevien majakoiden sijainnin suhteessa ensimmäiseen majakkaan.

Tärkeää: Useimmissa suihkissa on epämiellyttävää työskennellä täysikokoisen säännön kanssa, joten on parempi käyttää laajaa (vähintään 60 cm) ja kapea (enintään 20 cm) lastalla betonin kanssa työskentelyä varten.

Siinä tapauksessa, että tyhjennys siirtyy, työskentelemme samoin kuin aiemmin kuvatussa menetelmässä, mutta erolla on se, että majakkaen pituus on erilainen ja siksi on tarpeen ottaa vastuullisempi asenne mittauksiin.

Ratkaisu tällaisten esikivien valmistukseen tehdään paksummaksi kuin tasaisten pintojen muodostamisen yhteydessä. Joten on helpompi muodostaa kaltevuus. Äärimmäisessä tapauksessa laastin kanssa on mahdollista myöntää pienten epäsäännöllisyyksien läsnäolo, koska ne voidaan korjata laattojen liimalla viimeistelyn aikana. Suurten vikojen poistaminen edellyttää teräsbetonin leikkaamista timanttipiireillä.

Järjestelmän ominaisuudet kalteva ajotieltä autotalli

Kaavion luiskasta sisäänkäynnin autotallille

Ulkokerroksia, jotka on tehty rinteellä, käytetään yleisesti, kun järjestetään poistuminen autotallilta kadulle.

Kun otetaan huomioon, että noin tonnin painoinen ajoneuvo ajoittain liikkuu pitkin tätä rakennetta, on tarpeen huolehtia betonin asianmukaisesta vahvistamisesta. Jotta F / B-rakenne kestäisi raskaita kuormia, laastin valmistuksessa käytetään sementtiä M300. Lisäksi on välttämätöntä tehdä raudoitus käyttäen verkkoa, jonka paksuus on vähintään 2 mm ja silmän leveys 50 mm.

Reunaverkko on sijoitettava 75%: n korkeuteen lasin kokonaispaksuudesta. Näin ollen tasoituskerroksen pintakerros tehdään aluksi kerrospaksuudelta, jossa se ulottuu autotalliin. Sitten ruudukko asetetaan, ja päälle on ylimääräinen laasti.

Hiekka täytetään ennen kallistamista

Kuten ensimmäisessä tapauksessa, ainoa merkitsevä ero kaltevan pohjan ja tasaisten kerrostumien välillä on tarve asentaa majakat vaaditulla kulmalla.

Koska ei ole erityistä työkalua kalteva asennus majakat, käytämme veden taso ja käsin tehtyjä malleja. Malli koostuu kahdesta nauhasta, jotka on kiinnitetty tiukasti kulmaan, jonka kanssa tasoitus liittää yhteen seinistä. Tasoero autotallin poistuessa voi olla korkeintaan 5 cm per 1 metri.

Kuinka tehdä muottien kaltevien pintojen valssaukseen

Aluksi kannattaa harkita muotojen valmistuksen ominaisuuksia rampin esimerkissä autotallin ulostulossa.

Kaltevan pinnan rakentamisen muotti on tehty joko 100 * 20 mm levyiltä tai laminoitua vaneria, jonka hinta on alhainen. Mittaa erotuksen korkeus poistumistasojen välillä ja näiden mittausten mukaan leikkaa sivuseinät, jotka ovat kolmion muotoisia.

Valmistetut seinät on asennettu tulevan kongressin sivuille ja tukevat puupinoja ja lautoja. Betonilaatan kuormitus on vähäistä, joten rekvisiittojen valmistuksessa voit käyttää erilaisia ​​improvisoituja keinoja.

Jos tasojen ero on vähäpätöinen, sivuseinien lisäksi valaisimet asennetaan ja paksu sementtilaasti asetetaan lastalla. Jos ulostulon kaltevuus on suuri, betonipäällystysprosessissa muottien ylemmässä avoimessa osassa on lisäksi pinnoitettava vaneri, jotta liuos ei pääse virtaamaan.

Ylemmän vuorauksen muodostamien muottien käyttäminen on epätodennäköistä, että ratkaisu on mahdollista kaataa tasaisesti. Mutta epätasaisuudet voidaan tiivistää sementtilaastilla välittömästi sen jälkeen, kun muotti on purettu.

Se on suuruusjärjestyksessä vaikeampi tehdä muottirakennuksia kaltevien lattioiden valmistukseen. Tätä rakennetta käytetään suurien rakennusten kattorakenteiden rakentamisessa, samoin kuin autotallissa ja useissa taloudellisissa kohteissa.

Kaltevien lattioiden teollisessa valssauksessa käytetään valmiita metallia kokoontaitettavaa muottia. Esimerkki tällaisesta rakenteesta on nähtävissä kaaviossa.

Metallien kokoonpuristuvien muottien rakenne


Myös omien muottien tekeminen kaltevien lattioiden valumiselle on mahdollista. Mutta sinun täytyy ymmärtää, että valuraudan paino on vaikuttava ja koko rakenteen kuormitus on suuri. Siksi muottien tulee olla mahdollisimman vahvoja ja luotettavia. Suunnitelmana tällaisen muottirakenteen rakentamiselle, voit soveltaa edellä esitettyä metallirakennussuunnitelmaa.

johtopäätös

Nyt tiedät, miten kaadetaan betonia kulmassa ja pystyy selviytymään tästä tehtävästä itse. Jos sinulla on kysyttävää, katso video tässä artikkelissa.

Taivutetaan betonia kulmassa

Betonia käytetään missä tahansa rakennusvaiheessa tärkeimpänä rakennusmateriaalina. Se on varustettu optimaalisella ominaisuusryhmällä, joten sitä käytetään vahvistamaan rakenteita, asentamaan mittasuhteita, luomaan kerroksia, lattiaa ja polkuja. Usein on olemassa tarve betonien asettamiseen rinteessä. Tässä prosessissa on joitain vivahteita. Jos et noudata prosessin sääntöjä ja tekniikkaa, lopullinen betonipinta menettää voimaa, kestävyyttä ja sillä on esteetön ulkonäkö.

Missä sinun täytyy täyttää kaltevuus?

Pystysuoraa liuosta voi joutua kaltevaan rinteeseen puutarhassa, teknisissä tai kotitalouksissa. Tätä menetelmää käytetään autotallin sisäänkäynnin järjestelyyn, tasoitukseen kylpylä- ja suihkutiloissa. Päätehtävänä on tarjota korvauksia vierekkäisten pintojen eroista, joissa ei ole järjestäytynyttä vettä.

Pinnan kasaaminen kaltevuuden alle ei ole vaikeaa, jos sinulla on käytössään minimaalinen kokemus ja prosessin vaiheiden tuntemus.

Kuinka tehdä seos?

Ennen työseoksen valmistusta on tarpeen määrittää, mihin pintaan kaadetaan. Esimerkiksi maanparannusalueiden päivittämiseen ajotieltä autotalliin käytetään korkealuokkaista M600-betonia, jossa on suurimmat lujuusparametrit. Kerrostumien järjestämiseksi koteihin, kylpytiloihin ja muihin tiloihin on suositeltavaa ottaa M400- tai M500-merkin sementti. On tärkeää käyttää vain tuoreita sekoituksia ja valmistaa ne pakkausohjeiden mukaisesti (ostettujen materiaalien tapauksessa). Tiivistyneestä kuivasta sekoituksesta saat haurasta, ei kestävää betonia.

Sallittu tehdä konkreettisen ratkaisun omilla käsillään. Vaikein ja tärkein vaihe on ainesosien sekoittaminen. Näihin tarkoituksiin on parempi käyttää käsikäyttöistä työtä, vaan betonisekoitinta. Tämän laitteen avulla voit tehdä suuria määriä käyttöratkaisuja samalla kun säästät kulutustarvikkeita.

Sementtilaatuiselle M400: lle suositeltu suhde sideaineeseen hiekkaan ja soraan on 1-4. Älä säilytä kuivassa sementissä, koska se voi johtaa valmiin levyn vahvuuden heikkenemiseen. Vettä lisätään annoksina, pieninä annoksina, kunnes paksun kahvikappaleen sakeus saavutetaan. Valmis erä visuaalisesti näyttää yhtenäiseltä ilman näkyviä hiekka-epäpuhtauksia. Se kestää viikon täydellisen kuivauksen saavuttaen maksimaalisen lujuuden samalla kun noudatetaan sääntöjä valmistelun ratkaisu.

Sementoitettaessa kaltevia pintoja kylmäkauden aikana liuos on jatkuvasti lämmitettävä. Tämä on tehtävä huolellisesti, jotta betonia ei kuivata. Suurin sallittu lämmityslämpötila on 30 ° C.

Mitä tarvitaan työhön?

Kaltevaan sementointiin tarvitaan:

 1. Kuiva sekoitusteho tai erilliset raaka-aineet, kuten sementti, hiekka, murskattu kivi.
 2. Majakat.
 3. Kierre ja taso.
 4. Betonisekoittimet
 5. Vibrolath tai moppi (prosessin kustannusten vähentämiseksi).
 6. Kauha ja lapio.

Kytkimen täyttö kallistuksen alla suoritetaan kolmessa vaiheessa:

 1. Sementtien asentaminen majakkain.
 2. Pinnan valetun teräksen vahvistaminen.
 3. Betonin läpivienti.

Sinun on myös noudatettava joitain sääntöjä:

 1. Perusteellinen pintavalmistus. Tätä varten sivusto poistaa roskat, kasvillisuuden, ja sitten, jos se on tarpeellista, on täynnä.
 2. Luodaan hiekkalaatan paksuus korkeintaan 5 cm tai yhtä suuri kuin kerroksen paksuus.
 3. 5 m: n paksuisen maapohjan täyttö, on tärkeää, että tämä kerros peitetään perusteellisesti hiekassa.
 4. Majakkaiden asentaminen oikein. On tärkeää estää puutteita, muutoin se ei taivu tasaiselle kallistuskulmalle.
 5. Levitetyn levyn suojaaminen. Tuoreen sementin kuivaus on suuri ongelma, mikä johtaa valmiin pinnan lujuusominaisuuksien ja kestävyyden vähenemiseen. Sen jälkeen on tärkeää, että vesi on vettä tasaisesti 3-7 päivää.
Takaisin sisällysluetteloon

Betonirakennusten asennus

Helpottaakseen asennuksen kulkua, on suositeltavaa käyttää apulaitteita. Heidän avunaan ilmaistaan ​​vaaditut pinnan kallistuskulmat. Esimerkiksi talon ympärillä olevan sokean alueen järjestämiseen tarvitaan neljä tappien muotoista majakkoa. Asenna ne tulvamaiden kulmiin. Tällöin kaksi pylvästä on sijoitettava kahden muun yläpuolelle. Valualueen enimmäis- ja vähimmäiskorkeus määräytyy majakien koon mukaan.

Luotaimet sidottujen jousien muodostavat tulevan pinnan kaltevuuden kulman. Nämä langat on kiristettävä tiiviisti niin, että kaksi muuta ristiä kierteet voivat liikkua niiden mukana. Tällä tavoin taso on tarkoitettu upotettavaksi betonilla. Tulevan pinnan geometrian tarkkaa määrittämistä varten käytetään erityistasoa. Se on kiinnitetty jollekin merkkijonosta, ja sitten nosto- ja laskemisprosessissa saavutetaan majakkaen haluttu asema. Säädön jälkeen voit siirtyä muottien asennukseen. Lomakkeessa käytettiin vanerilevyjä, profiileja kipsilevyille.

Muottien sivujen välisen etäisyyden tulisi olla yhtä suuri kuin säännön pituus eli tärisevä kiskot tai mopit. Kipsilevyjen profiilit voidaan kiinnittää liuoksella, joka on aiemmin asetettu kehän ympärillä olevaan merkkijonoon.

vahvistaminen

Sementin vahvistaminen vahvistamisen kautta on tärkeä prosessi, sillä terästangojen avulla, betonin krakkaus ja tuhoutuminen estyvät ajan myötä. Yksinkertaisin ja käytännöllisin vaihtoehto sementtilasakiven lujuuden lisäämiseksi on sijoittaa raudoitus betoniin majakkain. Terästangojen sijaan voit käyttää metalliristikkoa. Mittaustyöntöön vaaditaan vahvistusaste.

täyttää

Betonoinnin tehokkuus määräytyy erän laadun mukaan, joka riippuu hiekka- ja raakamäärien tarkasta laskemisesta. Jos liikaa näillä ainesosilla, seosta on vaikea tasoittaa. Tämän seurauksena pinnalle muodostuu epäsäännöllisyyksiä. Käytännöllisyydestä betoni kaadetaan kahteen kerrokseen. Ensimmäinen on kaadettu seos, jossa on suuri rikkipitoisuus. Tämän kerroksen tulisi olla tasoitettu, sillä se muodostaa toisen kerroksen - nestemäisen liuoksen, jota ei ole tehty raunioiksi. Toisen kerroksen paksuuden tulisi olla 20-40 mm. Kahden kerroksen sisäisen tarttumisen parantamiseksi betonisaation välisen jakson tulisi olla vähintään 24 tuntia.

Nyt sinun on täytettävä tasoitus itse. Valmistettu seos puretaan majakoiden kesken ja jaetaan tasaisesti ylimäärän korkeudella. Tämä tehdään poistaa se värähtelevällä kiskolla ja saada tasainen pinta. Tätä varten laite asetetaan muottiin ja vedetään edestakaisin kaksi tai kolme kertaa. Tasoituksen lisäksi esiintyy muurauskampauksia, mikä parantaa laatan laatua. Suurin tiivistyminen saavutetaan käyttämällä erityistä värähtelevää laitetta. Tämä mekanismi on kuitenkin kallis. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää vahvikepinoja.

Jos betoni on huono, sekoitus sekoitetaan väärin. Seuraavassa erässä on lisättävä vettä. Hyppäämällä tämä hetki, saat pinnan esteetöntä ulkonäköä. Jos et poista ilmaa betonista, sementti ei kestä kauan.

Kuinka parantaa seoksen laatua?

Parannetaan betoniseoksen laatua erityisillä lisäaineilla ja lisäaineilla. Jokainen tuote toimii eri tavalla. Tällaisten aineiden avulla voit säätää sementin lujuusominaisuuksia, lasin kestävyyttä ilmakehään ja mekaaniseen rasitukseen. Pehmittimien käyttö parantaa lasin itsesulkeutumista. Keinotekoisten täyteaineiden ansiosta taivutuslujuus paranee, haurastuminen vähenee ja pakastetun sementin turvallisuustekijä kasvaa.

Sementin vahvistamisessa on suositeltavaa käyttää teräskuitua. Sen ansiosta pinnalle on lisätty lujuusominaisuuksia, mikä lisää käyttöikää. Se ei vaadi lisävahvistusta, kuten usein tavanomaisten esikarttojen järjestelyä varten.

johtopäätös

Optimaalinen kallistuskulma on 10-12 astetta. Tämä menetelmä on halvin, koska se ei vaadi vahvistamista. Tällöin tarvitset tavallista vanerilaudan muottia, joka toimii kaatoidun liuoksen iskunvaimentimena, ja myöhemmin - suojauksena muurauksen halkeilua vastaan.

Kalliimpia vaihtoehtoja pidetään menetelmänä, jossa käytetään jalkakäytävää. Tämän menetelmän ero on valmiin sokeuden alueen esteettinen ulkonäkö. Kuten kokemus osoittaa, jopa aloittelevalmistaja pystyy varustamaan tasoitteen rinteellä. Riittää, että noudatat yllä mainittuja sääntöjä ja vinkkejä.

Betoni kallistetaan

Betonin käytön tarve syntyy rakentamisen eri vaiheissa. Materiaalilla on monimutkaisia ​​toimintaominaisuuksia, joiden tärkein ominaisuus on pitkä käyttöikä ja kestävyys. Betoniratkaisua käytetään paitsi päärakenteiden rakentamisessa, myös lasipintojen muodostumiseen, kaatopaikkojen, lattioiden ja alustojen kaatamiseen, jotka joissakin tapauksissa sijaitsevat rinteen alla. Kehittäjillä on usein kysymys siitä, miten kaadetaan betonia kulmassa.

Kaltevan pinnan muodostamisella on omat ominaisuutensa. Eri tasojen päällekkäisten pintojen välisen eron kompensoimiseksi on tärkeää noudattaa todistettua prosessitekniikkaa, noudattaa ammattimaisten rakentajien suosituksia. Tämä varmistaa matriisin vahvuuden, estää halkeilua, luo kestävän ja esteettisen perustan.

Betonia käytetään missä tahansa rakennusvaiheessa päärakennusmateriaalina.

Tarkastellaan yksityiskohtaisesti, kuinka betonia kaadetaan kulmaan, seoksen valmistuksen ominaisuuksiin, pidämme ratkaisun valmistelussa, tarvitsemme materiaaleja ja työkaluja.

Missä on vinovaa betonitointia?

Kaltevan pinnan muodostamistoimet jakautuvat seuraaviin tyyppeihin:

 • sisäiset teokset, jotka toteutetaan asutuissa, taloudellisissa tiloissa;
 • luonnonolosuhteissa toteutettavaa ulkoilua.

Kaatamalla betonia kaltevalla pinnalla voidaan muodostaa seuraavat pinnat:

 • Kuljetetaan liikenteen varastointiin tarkoitettuihin tiloihin.
 • Jalkakäytävät, polut, alustat, jotka sijaitsevat henkilökohtaisissa tiloissa.
 • Lattiat suihkutiloissa, saunoissa, kylvyssä.
 • Sokea alue, joka sijaitsee rakennuksen kehällä.
 • Saapuessaan yksityisten laitosten, teollisten rakenteiden alueelle.
 • Jätevesilaukut, jotka on suunniteltu tuottamaan veden virtausta.

Usein on olemassa tarve betoniselle laskeutumiselle

Rakennustoiminnan toteuttamisen päätavoitteena on luoda monoliittinen pohja, jolla on suuri lujuus ja kestävyys.

Vaaditut materiaalit ja työkalut

Jotta pystyt tekemään toimintaa betonipinnan muodostamiseksi, joka sijaitsee rinteessä, tarvitset:

 • korkealaatuista sementtiseosta (voit käyttää kaupallisia kuivaseoksia), joita käytetään valu;
 • majakat, jotka ohjaavat betonoinnissa;
 • merkkijono ja rakennustaso, jotka vaaditaan merkitsemistä varten, ohjauspinnan sijainti;
 • betonisekoittimen, jonka avulla voit sekoittaa ainesosat ja valmistaa liuos;
 • tärisevä raide, sääntö tai moppi, jonka avulla voit suunnitella taulukon pinnan;
 • työkoneiden ja kauhaisten työkalujen käyttäminen;
 • teräsvahvistus, joka on välttämätön valuraudan lujuuden varmistamiseksi kovettumisen jälkeen.

Työn vaiheet

Omistamalla tekniikka, kun tiedät, miten kaadetaan betonia kulmassa, voit luoda vankan perustan, jossa laatu ei ole epäilystäkään. Suoraan valuprosessi ei ole merkittävä ongelma. On tärkeää vastata läpikotaisin valmisteluvaiheen toteuttamiseen, tutustua tekniikkaan, valmistella raaka-aineita, työkaluja ja materiaaleja työhön.

Kaltevaan kaltevaan betoniliuokseen voidaan tarvita puutarha-juoni, teknisissä tai kotitalouskäyttötiloissa.

Vaalean betonoinnin suorittamiseen tarkoitettujen toimien yleinen algoritmi sisältää seuraavat vaiheet:

 • Valmistelu, jonka aikana puhdistus, merkintä pohjaan, asennus ja kiinnitys majakat.
 • Vahvistus betonin halkeilun estämiseksi teräsverkolla.
 • Tarvittavan laatan betoniliuoksen valmistaminen, jonka lujuus ja koostumus vastaavat muodostetun alueen kuormitusta.
 • Betoniyhdistelmän kaatoon liittyvien toimintojen toteutus.

Tarkastelkaamme yksityiskohtaisesti kunkin vaiheen toteutuksen ominaisuuksia.

Valmisteleva vaihe

Valmistellessaan viistetyn betonoinnin suorittamiseksi noudata seuraavaa toimenpidekokonaisuutta:

 • valmistetaan pohja poistamalla kasvillisuus, kivet, roskat;
 • kompakti pinta;
 • merkitse paikka;

Perusteellinen pintavalmistus. Tätä tarkoitusta varten roskat ja kasvillisuus poistetaan paikasta, ja tarvittaessa se riisutetaan

 • hiekkaa hiekkaa, jotta kerrospaksuus on enintään 50 millimetriä;
 • Lisää hieno murskattu kivi 5 cm: n kerroksessa, joka on painanut hiekkaisella tyynyllä;
 • asentaa ja korjata maamerkkejä, joita käytetään sivuston reunoissa;
 • Liitä johto majakkaihin korostaen kulmien sijaintia, geometriaa, pohjan kulmaa;
 • kerätä muotti käyttäen levyjä, kipsilevyä tai vaneria;
 • Kiinnitä runko kiinnikkeillä ja laastilla.

Kiinnitä erityistä huomiota muotin sivupintojen väliin. Etäisyyden tulisi vastata värähtelevän kiskon tai säännön mittoja. Valmistelutöiden jälkeen voit siirtyä vahvistamiseen.

Voittoasetus

Kun olet valmistanut pohjan, joka sijaitsee kaltevuudella, huoli korkealaatuisesta pintavahventeesta. Levitä teräsvahvistus, joka edustaa metalliverkkoa teräsvaijereista, jotka on liitetty neuloverkkoon. Tämä estää halkeamien esiintymisen, betonin massan koskemattomuuden rikkomisen käytön aikana.

Sementin vahvistaminen vahvistamisen kautta on tärkeä prosessi, sillä terästangojen avulla, betonin krakkaus ja tuhoutuminen estyvät ajan myötä.

Ennen betonin kaatoamista, toimi seuraavasti:

 • Leikkaa teräsvahvistus (4-5 mm halkaisijaltaan) aihioilla, jotka vastaavat tulevan pohjan mittoja.
 • Muodosta lujitushihna kiinnittämällä kohtisuorasti järjestetyt tangot neulomalla.
 • Aseta saatu verkko aikaisemmin asennettujen majakkaiden väliin.
 • Asenna ei-metalliset päällysteet rungon ja alustan pohjan välille, jolloin voit suojata vahvistuspiirin korroosion vaikutuksilta ja peittää se tasaisesti valuraudalla.

Betonin valmistus

Riippuen siitä, missä kaasu on suunniteltu, ja paikan päällä havaitun kuormituksen suuruus, valitaan tarvittava betoniliuos. Toiminnan intensiteetti määrää myös käytetyn betonin merkin, jonka tulisi olla:

 • M600 - kulkuteitä varten autotallille ja alueille, joilla moottoriajoneuvot liikkuvat.
 • M500 - suorittaa sokea alue, raitoja, virkistysalueita.
 • M400 - lattian muodostusta varten, joka sijaitsee sisätiloissa.

Betonoinnin tehokkuus määräytyy erän laadun mukaan, joka riippuu hiekka- ja raakamäärien tarkasta laskemisesta.

Täytä, käytä kaupallisesti saatavilla olevia seoksia tai valmistaa itsenäisesti betoniliuosta käyttäen seuraavia ainesosia:

 • Portland-sementti M400 ja edellä;
 • pieni murskattu kivi;
 • seulottu jokien hiekka;
 • vettä.

Käytetyn murskatun kiven ja hiekan määrä on 5 kertaa suurempi kuin sementin osuus, jos betoni valmistetaan tuotemerkillä M500. Käytetyn sideaineen laadun lisääntymisen myötä betonirakenteen lujuusominaisuudet lisääntyvät.

Noudata näitä ohjeita:

 • Tehokasta sekoittamista varten käytä betonisekoittimen, jonka avulla voit valmistaa huomattavia määriä työseosta.
 • Kun sekoitetaan vettä, liuoksen haluttu johdonmukaisuus saavutetaan.
 • Näe visuaalisesti seoksen laatu, joka ei saa olla näkyvä hiekka, heterogeeniset sulkeumat.

Betonipinnan muodostuminen

Betonivalmistus kulmassa on yksinkertainen toiminto, jota voit tehdä itse. Betonityön laatu määrittelee valmistetun laastin koostumuksen, asianmukaisesti vahvistetun raudoituksen, betonin pinnan tasoituksen tarkkuuden.

Suorita betonointiprosessi tekemällä seuraavat toimenpiteet:

 • purkaa valmistettu liuos asennettujen majakkaiden väliin;
 • jaetaan seos tasaisesti kaltevalla alustalla;
 • Suunnittele, kompakoi pinta penkillä, jota tulisi syklisesti liikuttaa pitkin muottiosastoa keskittyen majakoihin;
 • poistaa epäsäännöllisyydet betonipuun pinnalla;
 • varmistaa betonin liikkumattomuus, seoksen hydratoitumisen mahdollisuus ja lopullinen kovettuminen.

Betonivalmistus kahdessa kerroksessa parantaa pinnan ulkonäköä. Tätä varten voit aluksi täyttää puolet muotista tavallisella liuoksella, ja toinen osa kaadetaan betoniin, jossa on vähäinen rikastuspitoisuus. Tämä helpottaa sääntöjen tasoittamista.

Muista, että suurin ongelma aiheuttaa esityksen heikentymisen ja koostumuksen lujuuden kuivaamisen. Siksi viikon aikana kostuta betonin massa, joka voidaan peittää muovikelmulla kosteuden säilyttämiseksi.

johtopäätös

Artikkelimateriaalin lukemisen jälkeen ei ole kysymys siitä, miten kaadetaan betonia kaltevuuteen. Tämä työ voidaan tehdä omalla tavalla. On välttämätöntä noudattaa teknisten toimien järjestystä, soveltaa laadukasta ratkaisua, vastuulliseen lähestymistapaan sivuston lujittamiseen.

Betoni kallistetaan

Rakennuksen eri vaiheissa tarvitaan betonia. Lujuuden ja kestävyyden takia sitä käytetään paitsi rakennusten rakenteen vahvistamiseen myös lattian, kulkuteiden ja kiviainesten täyttämiseen. Useimmissa tapauksissa tätä rakennusmateriaalia ei voi vaihtaa. Ainoa vaatimus on sen valmistusohjeiden noudattaminen, jonka rikkominen voi johtaa sen laatuominaisuuksien menettämiseen.

Lattian täyttämiseksi kulmassa on käytettävä apulaitteita.

Seoksen valmistus

Ensinnäkin sinun on päätettävä, mihin konkreettisiin tarkoituksiin tarvitaan. Koska sen pääkomponentti on sementti, laatu riippuu sementtibrändistä. Sementin laadun määrittäminen ei ole vaikeaa: sen merkki on merkitty alkuperäiseen pakkaukseen. Valmistukseen useimmissa tapauksissa käytetään sementtiä 400, 500 ja 600 merkkiä. Näin ollen kestävämmän betonin valmistus tehdään sementti 600 -merkin perusteella. Samaan aikaan 400 sementtiä käytetään yksityisten talojen rakentamiseen ja pihojen parantamiseen. On syytä huomata, että sementin, jota on käytetty useita vuosia, ei ole suositeltavaa. Tukkeutunut sementti, jopa 600 laatua, voi aiheuttaa betonin hauraaksi ja menettää varman lujuutensa. Muut osat ovat hiekkaa ja roskaa. Ihannetapauksessa on parempi käyttää hiekkaa ja soraa.

Liikkuvuus riippuen värähtelevän kourun kulmasta.

Kuten käytännössä osoittaa, konkreettinen tekeminen omiin käsiisi ei ole niin vaikea tehtävä. Valmistuksen vaikein vaihe sekoittuu. Jos resurssit sallivat, on parasta ostaa betonisekoittimen. Se helpottaa huomattavasti suuria määriä valmistettuja töitä. Jos käytetään 400-luokan sementtiä, sementin suhde hiekkaan ja soraan on yleensä 1/4. Sementtiin ei ole suositeltavaa säästää, muutoin vahvuus kärsii tästä. Mitä tulee veteen, sitä on lisättävä vähitellen, kunnes seos muuttuu samankaltaiseksi kuin paksu puuro. Vaivaus katsotaan käyttövalmiiksi, kun hiekkaa ei näy homogeenisessa massassa. Jos kaikki vaatimukset täyttyvät, täysi kuivausaika (maksimikuormalle asti) on noin 1 viikko.

Joskus on tarpeen kaataa betonia alhaisissa lämpötiloissa. Tässä tapauksessa on erittäin tärkeää valmistaa seosta.

Jotta ei päällystetä betonia, se on lämmitettävä korkeintaan 30 asteeseen, enempää.

Kallistusliuos

Betonin sekoitin tynnyristä omilla käsillään.

Yleensä kaataminen itse ei ole vaikea tehtävä. Vaikeuksia esiintyy tavallisesti valmisteluvaiheessa. Täällä on tarpeen ajatella paljon vivahteita. Esimerkiksi onko tarpeen järjestää viemärijärjestelmä, poistaa maaperän epäsäännöllisyydet tai valmistaa majakoita. Kulma voidaan yleensä jakaa seuraaviin vaiheisiin:

 1. Betonirakennusten asennus.
 2. Vahvistus (tarvittaessa) valettu alue.
 3. Suora täyttö.

Materiaalit ja työkalut:

 1. Sementti, hiekka, murskattu kivi.
 2. Majakat.
 3. Säiettä.
 4. Betonisekoittimet
 5. Moppi (vibrolaatti).
 6. Tason lanka.
 7. Kauha, lapio.

Ensimmäinen vaihe

Majakkojen asennusjärjestelmä: 1 - jäädytys majakka rivi; 2 - väliavainvalvontalaitteet; 3 - majakan seinälle; 4 - ma-yange riveissä; 5 - kiinnitysjohto majakan riviin.

Koska kaataminen kulmassa on melko tietty tehtävä, et muista muista mahdollisista tasoista, kosketa vain pääasiaa. Paras vaihtoehto on asettaa ylimääräisiä majakoita, jotka valun aikana auttavat luomaan pinnan tietyllä kulmalla. Pohjimmiltaan tarve kaataa kulma syntyy, kun rakennetaan sokea alue talon ympärillä. Tässä tapauksessa sinun on valmisteltava 4 nastat ja asenna ne kaadetun alueen kulmiin. Kaltevuuden suunnasta riippuen kahden nastojen on oltava korkeammat kuin kaksi muuta, jotta kierteet olisivat venytettyjä ylä- ja alapuolisten välissä tarvittavan kulman aikaansaamiseksi maan kanssa. Nämä langat on kiristettävä tiukasti, koska ne on yhdistettävä kahdella muulla kierteellä, jotka joutuvat liikkumaan vapaasti nauhojen välissä olevilla langoilla.

Tämän seurauksena poikittaisten kierteiden liike kuvaavat tasoa. Se on tämän tason tasolla ja täytyy kaataa betonia. Tappien korkeuden tulisi vastata täytettävän alueen enimmäis- ja vähimmäiskorkeutta. Jos lankaa on tarpeen tasoittaa tarkemmin tasossa, tässä tapauksessa sinun on käytettävä säikeiden tasoa. Pienen koukun avulla se kiinnitetään kierteeseen ja nostetaan tai lasketaan haluttuun asemaan suhteessa maahan. Sen jälkeen, kun runko kierteillä on suunnattu oikeaan kulmaan, sinun on asennettava majakat itse (muotti). Majakkain voit käyttää säännöllistä alustaa tai vaihtoehtoisesti kipsilevyprofiilia.

On syytä kiinnittää huomiota siihen, että muottien sivujen välisen etäisyyden tulisi vastata säännön pituutta (tämä on pitkä moppi tasoittamiseen). Jos kaiuttimelle käytetään profiilia majakkaa, sen sijainti voidaan kiinnittää liuokseen, joka on aiemmin asetettu säikeen ympärillä olevalle kehälle.

Toinen vaihe

Ei ole mahdollista liioitella tämän vaiheen merkitystä, koska lähes kaikki tietävät, että ajan myötä betoni (minkäänlaista korkealaatuista) on taipuvainen halkeamaan ja romahtamaan. Tämä auttaa välttämään alueen vahvistamista, jonka haluat täyttää. Helpoin ja käytännöllisin keino vahvistaa voimakkuutta on vahvistaa majakoiden vahvistamista. Vaihtoehtoisesti venttiili voidaan vaihtaa metalliristikkoon. Vahvistusvaihe on erittäin tärkeä, kun betoni kaadetaan osiin.

Kolmas vaihe

Betonilattian rakentamisen elementit.

Kolmas vaihe on suora betonointi. Tärkeintä tässä on vaivautua hyvin, eikä ylikuormita sitä hiekalla ja rauniolla. Jos seos osoittautuu erittäin paksuiseksi, on vaikea venyttää sitä mopilla, vastaavasti pinnan epätasaisuus.

Parasta kaataa betonia kahdessa vaiheessa. Ensinnäkin, sinun on valmisteltava betonia, jossa on runsaasti roskaa ja kaada se. Tämä kerros ei ole välttämättä hyvin tasoitettu, se toimii perustana seuraavalle vaiheelle. Toinen valukerros on betonista, lähes murskaamatonta kiveä ja nestettä. Tällaisen seoksen kerros ei ole suositeltavaa tehdä yli 2-4 cm: n. Tämän sekvenssin takia materiaalien kulutus vähenee, mikä vähentää koko prosessin kustannuksia. Samalla on tarpeen ottaa huomioon, että jos betoni kaadetaan tällä tavalla, vaiheiden välinen tauko ei saa ylittää päivää. Tämä johtuu siitä, että suurella ajanjaksolla ensimmäinen kerros kuivuu ja ei sovi hyvin toiseen kerrokseen, mikä ei ole mitenkään hyväksyttävää.

Kun valmiste on valmis, sinun täytyy purkaa se majakkain ja levittää tasaisesti pinnan päälle. Kerroksen korkeuden tulisi ylittää majakat niin, että myöhemmin voit poistaa ylimääräisen betonin ja saada tasainen pinta. Poistetaan ylimääräinen liuos käyttäen liuskaa. Asiantuntijat suosittelevat erikoisprofiileja tähän prosessiin. Tätä varten kiskot lepäävät muottiin, ja niitä vetää, kuten kiskolla, suorittamaan edestakaisia ​​liikkeitä ja sekoittamalla seos vähän. Siitä ei varmasti voi liioitella, joten sinun on toistettava menettely 2-3 kertaa.

Käytä sääntöä, kun tasoitat betonia.

Jos betoni on huonosti sekoitettu, siitä tulee välittömästi selvä: se kiristyy tiukasti. Siksi seuraavassa erässä kaada hieman vettä. Jos huonosti häiritsit seosta, tämä voi vaikuttaa täytettävän alueen ylimääräiseen ulkonäköön. Silti on kiinnitettävä huomiota siihen, miten tamping. Tamper betoni - tämä tarkoittaa suurinta eroon ilmakuplat, jotka ovat siinä. Jos betonia ei ole painettu hyvin, teoreettisesti voimme olettaa, että sen valmistuksessa käytettiin sementtibrändiä, jonka vahvuus oli 100 vähemmän. Betoni on suositeltavaa käyttää erityisiä tehtaan tärinöitä.

Vibrator on melko kallis laite, joten on parasta vuokrata se. Jos ei ole värähtelijää, niin vaihtoehtoisesti voit ram-vahvistuspalkkeja.

Laadun parantaminen

Laadun parantamiseksi seokseen lisätään yleensä useita erityisiä lisäaineita ja lisäaineita. Tällaisten lisäaineiden käyttö parantaa sen lujuutta ja kestävyyttä, kuten höyryä. Esimerkiksi toistuva altistuminen lämpötilan muutoksille, jäätymiselle ja sulatukselle, korkealaatuinen betoni käyttäytyy itsevarmemmin. Useiden pehmittimien avulla itse tiivistyskomponentti kasvaa, mikä lisää mahdollisia kuormia suuruusluokkaa. Synteettisten täyteaineiden käyttö parantaa jäädytetyn betonin ominaisuuksia taivutuksessa ja vähentää sen haurautta, mikä lisää siten turvamarginaalia. Valmistusvaiheessa voidaan käyttää teräskuitua, jonka tuloksena betoni saadaan parannetuilla lujuusominaisuuksilla (kestävyys) ja ei vaadi lisävahvistusta, toisin kuin perinteiset esikypsyt.

Betonisointivaihtoehdot

Edullisin vaihtoehto on betonointi, jonka aikana 10-12 asteen kulma säilyy. Tässä tapauksessa vahvistusta ei tarvita. Muotti on tehty lankkuja ja jaettu osiin käyttäen puukuitulevyä. Kun kovalevyä käytetään tulvien osien välillä, sen halkeilu estetään, sillä kovalevy toimii iskunvaimentimen roolissa, kun betonialue liikkuu. Tämän menetelmän tärkeimmät edut ovat se, että se on halvin ja luotettavin vaihtoehto.

Toinen vaihtoehto on paljon kalliimpi, koska ehdotetaan rajojen käyttöä reunojen ympärillä. Jalkatilan sisällä on täynnä betonia. Tämän vaihtoehdon etuihin kuuluu se, että tämä sokea alue näyttää kauniilta.

Kun henkilö sanoo "Minä kaada itseni", ei ole mitään yllättävää, se on kaikille. Tärkeintä - noudattaa ilmoitettua tekniikkaa.

Muotti- ja rakennuslaitteiden myynti ja vuokraus

RegionStroyKomplekt - luotettava rakennusteknisten toimittajien toimittaja, rakennustarvikkeiden ja rakennustelineiden vuokraus (muotti, muuraus, pylväskaappi, lattiamoduuli, muottityö).

Valmistajat ja tuotteet

Yhtiö "RegionStroyKomplekt" on useiden teollisuuslaitteiden valmistajien, koneiden ja metallirakenteiden johtava jälleenmyyjä, joka tarjoaa rakennusmateriaalimarkkinoiden johtajia ja tarjoaa Novokuznetskin metallivalssaamon, Syktyvkar Plywood Plantin, Agrisovgazin, Mekosin, HSI: n, Novopolis, Kramos, Ringer -yhtiön, EPIC, SAH, Mungo ja muut yritykset.

Haluatko tietää enemmän? Soita meille tai mene hakemistosivulle.

Palvelut ja erityisedellytykset

Lisäpalvelut ja palvelut. Toimintamme ei rajoitu laitteiden myyntiin. Tarjoamme täyden tuen, mukaan lukien konsultointi, palvelu, insinööri.

Toimitus. Tuotteet toimitetaan viipymättä Venäjän omiin kuljetusliikkeisiin tai kuljetusyrityksiin.

Käytettyjen laitteiden vuokraus ja myynti.

Hankkeissa, joiden budjetti on rajallinen, tarjoamme muottiinpanolaitteiden tai käytettyjen laitteiden vuokrausta. Lisäksi tuotteitamme voidaan ostaa leasing-ohjelman avulla.

Voit tutustua palveluihin tarkemmin.
Yhtiön LLC "RegionStroyKomplekt" toimisto ja varasto sijaitsee Pietarissa, ja asiakkaamme ovat menestyksekkäästi yhteistyössä kanssamme riippumatta rakennustyömaiden etäisyydestä ja sijainnista. Työskentelemme eri kokoisten organisaatioiden kanssa: yksilöistä ja yksittäisistä yrittäjistä, yritysten ryhmiin ja rakennustiloihin.

Rakennusalan merkittävien myyntimäärien ja vuosien kokemusten ansiosta tarjoamme jatkuvasti korkealaatuisia tuotteita joustavalla hinnoittelulla. Tämä yhdistetään lyhyimpien toimitusaikojen, pätevien neuvojen ja yksilöllisen lähestymistavan kanssa.

Vuokrasuoja-alue

Paras toteutus monimutkaisuuden ja kokoonpanon hankinnoista tarjoaa laatoitustyötä Pietarissa seuraavilla alueilla:

 • Seinätelineet Teräs-, pienlevy- ja alumiinilaatat ovat tässä luokassa. Kussakin työkalutyypissä on kaikki tarvittava kiinnitys- ja kehysmateriaali, joka mahdollistaa monoliittisten seinärakenteiden nopean säätämisen ja käynnistämisen.
 • Laatoitettu muotti. Luokkaan kuuluu teleskooppisten tukirakenteiden ja runko runko-osien vuokraus korkeille korkeuksille. Rakennustyömaan laitteiden mukana toimitetaan kaikki tarvittavat komponentit ja kiinnittimet.
 • Pilarin muotti. Tarjoamme muottilaatua pyöreiden ja suorakaiteen muotoisten sarakkeiden valuosuuteen riippuen suunnittelulaskelmista. Laitteet on jaettu alumiini-, muovi-, palkki-, teräs- ja pahvimuottiin. Laajan valikoiman ansiosta voit valita laitteiston rakennusteknisten vaatimusten mukaisesti ja ottaen huomioon hankkeen budjetin koon.
Haluatko tietää enemmän? Soita meille tai mene hakemistosivulle.

Kaltevat pinnat: miten kaadetaan betonia kulmassa

Kysymys siitä, miten betonia kallistetaan kulmassa on melko yleinen. Tarve luoda kaltevia pintoja, erityisesti teknisissä merkinnöissä tai rakennustöissä (täyttöraidat, sokea alueen muodostuminen jne.), On lähes jokaisen omistajan.

Korkealaatuista betonipäällystystä voidaan hankkia vain betonituotannon tekniikan tiukasti noudattamalla betoniseoksen valmistelusta. Betonin laatu riippuu pääasiassa käytetystä sementtimerkistä: se voi olla 400, 500 tai 600 merkin sementtiä. On selvää, että voimme saavuttaa voimakkaimman betonin käyttämällä 600. sementtimerkkiä. Mutta takapihan tontti ja yksikerroksiset yksityiset rakennukset ovat yleensä käytössä 400-sementtiä. Muut laastin osat ovat hiekkaa, soraa ja vettä.

Kaltevan pinnan betoniseoksen täyttämiseksi tarvitaan:

 • betoniseos;
 • nastat;
 • köysi;
 • muotti;
 • majakat;
 • betoniteräksestä;
 • sääntö;
 • lapio, kauha;
 • tasolla.

Aluksi tapit tapetaan betonivyöhykkeen reunoilla korkeudella, johon betonikerros nostetaan. Tylkkien väliin kiristää köyttä: köysi määräytyy kaltevan pinnan tason mukaan. Nyt kaikki on valmis muottirakenteen rakentamiseen, majakkojen asentamiseen, joka valaisevalla alueella toimii betoniseoksen paksuuden säätäjänä. Muotoa rakennettaessa on muistettava, että säännön pituus ja muottien sivujen välinen etäisyys on vastattava toisiaan. Muuten ratkaisun tasaisen jakautumisen saavuttaminen ei ole mahdollista suunnitellun kallistuskulman mukaan.

Tässä vaiheessa kaikki on valmis kallistetun osan muodostamiseksi, kaatamalla se betoniseoksella. Vain vahvistaminen vahvistaa betonin vahvistamista ja suojaa sen nopealta tuhoamiselta. Tämä vahvistus toimii voimaa, joka auttaa varmistamaan betonirakenteiden kestävyyden ja luotettavuuden. Vahvikkeita varten voit käyttää raudoitusta tai käyttää erityistä vahvistavaa metalliverkkoa.

On parempi täyttää pinta liuoksella kahdessa vaiheessa. Käytä ensimmäisessä vaiheessa tekniikan mukaisesti valmistettua liuosta, jossa on riittävästi hiekkaa ja soraa. Tällaista seosta puretaan valmiille rakenteelle lapion avulla, huolellisesti jaettuina ja sitten vähemmän huolellisesti tasoitettuna. Toisessa vaiheessa käytetään konkreettista liuosta, jossa on erittäin pieni murskakiven määrä sekä suuri määrä vettä: nestemäinen liuos helpottaa tasaisen pinnan poistamista. Liuos kaadetaan kauhan ensimmäiselle kerrokselle, joka tasoitetaan säännönmukaisesti. Tasoitusmenetelmässä on tärkeää varmistaa, että ohjaustapahtumaa ilmoitetaan valmisteluvaiheessa ilmoitetulla kaltevuudella. Laastin viimeistelykerroksen tulisi olla enintään 4 cm paksu, muussa tapauksessa se halkeilee käytön aikana, nopeasti romahtaa ja pinta menettää esteettisen ulkonäön.

Rakentajan opas | Betoniseoksen valmistus ja asennus

BETONIOSI

Betonisekoituksen valmistukseen tarkoitettujen työstöliitäntöjen pohjojen ja pintojen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

- muuhun kuin kalliorakentamiseen tarkoitettujen luonnon- ja keinotekoisten emästen on säilytettävä hankkeen edellyttämät fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet;

- kallioperäisillä pohjilla on oltava ei-murentava kivi;

- työsaumojen kiviset pohjat ja pinnat on puhdistettava roskista, likaista, öljyistä, lumi ja jäästä, pestävä eikä pidä olla veden pinnalla;

- Betonipohjat ja työsaumat vaakasuoralle ja kaltevalle pinnalle on puhdistettava sementtikalvosta (pystypinnat on puhdistettava hankkeen asiaa koskevien vaatimusten mukaisesti).

Betonipinnan puhdistamisen aikana sementtilevystä ei saa vahingoittaa betonia. Pinnan puhdistuksessa betonin lujuus ei saa olla pienempi kuin MPa:

- puhdistus vedellä tai ilmasuihkulla - 0,3;

- puhdistus mekaanisella metallisella harjalla - 1,5;

- hiekkapuhallus tai mekaaninen leikkurin puhdistus - 5.

Puu-, vaneri- ja metalliseinien pinnoitteet päällystetään voiteluaineella, joka ei saisi heikentää rakenteiden ulkonäköä ja lujuutta.

Putkistojen kautta pumpattavien betoniseosten liikkumavaraa edellytetään ottaen huomioon käytettyjen betonipumppujen ja pneumaattisten päällirakenteiden tekniset ominaisuudet, kaikissa tapauksissa sen on oltava vähintään 4 cm.

Minkä tahansa tyyppiselle betoniteräkselle lujitetuille rakenteille vapaan pudotuksen korkeus saa olla enintään 2 m, ja kun se asetetaan kattoon - 1 m. Betoniyhdisteen pudotuskorkeus 0,4 - 0,8 m: n pylväiden muotoseinässä ja raudoituksen leikkauspisteiden puuttuessa saa olla korkeintaan 5 m.

Hyväksyttävien vapaiden pudotuskorkeus betonimassan muottiin rakentaminen vahvistamattomat rakenteiden perusteella laboratorio- ja valmistus tulee hankkia yhdenmukaisuuden ja betonin, sekä turvallisuus ja pohja muotti. Ääriraja - pudotuksen korkeus ei saa ylittää 6 m. Korkeammasta korkeudesta betoniseos laskeutuu kaltevilla kouruilla tai pystysuorilla rungoilla.

Aseta betoniseos betonirakenteeseen vaakasuorilla kerroksilla, joiden paksuus on yhtä suuri, ilman taukoja, jolloin on yhtenäinen suunnistus joka suuntaan kaikissa kerroksissa.

Betonimassan asettaminen askelmenetelmällä 2-3 kerroksen samanaikaisen sijoittamisen kanssa voidaan ratkaista siinä tapauksessa, että se on sallittu PPR.

Betonikerroksen paksuus määritetään riippuen tiivistämiskeinoista. Käytettäessä raskaita ripustettuja pystysuoraan sijoitettuja täryttimiä kerroksen paksuuden tulisi olla 5-10 cm pienempi kuin värähtelijän työosan pituus. Kun täryttimet käytetään pystysuoraan (enintään 35 °), kerroksen paksuuden tulisi olla yhtä suuri kuin värähtelijän työosan pituuden pystysuora projektio. Pinoavien kerrosten paksuus käytettäessä käsin upotettuja täryttimiä ei saa ylittää 1,25 värähtelijän työosan pituutta.

Kun betonimassan tiivistämiseksi pinta täryttimet kerroksen paksuus ei saa ylittää vahvistamattomat rakenteet, ja rakenteita, jossa on yksi ankkuri 25 cm, kaksinkertainen venttiili malleja - 12 cm, kun betonoinnin erityisiä tiloja (tie ja lentokenttien jalkakäytävät, hydraulinen ja muut rakenteet) käyttämällä koneita. voimakkaat täryttimet lisäävät kerrostetun betonikerroksen paksuutta.

Betonirakenteen tiivistämisessä on noudatettava seuraavia sääntöjä:

- syvillä täryttimillä ei saa ylittää niiden puoliintumisaikaa;

- upotusvärähtelijän syvyys betoniseoksessa pitäisi varmistaa syvenemisen aikaisemmin asetetulle kerrokselle 5-10 cm;

- pintavärähtelijöiden permutaatiovaiheen tulisi mahdollistaa värähtelevän alueen rajaus 10 cm värähtelevällä alueella;

- täryttimien käyttö betonirakenteiden lujitta- miseen ja upotettujen osien työhön sekä liitososan säikeisiin ja muihin osiin ei ole sallittua.

Jokaiseen asemaan värähtelyn kesto on asetettu kokemus, kun sen pitää tarjota riittävä sinetti betonimassan, pääpiirteet ovat: lopun sen asettumista ulkonäkö sementtiliimaa pinnalla ja lopettamista vastuuvapauden ilmakuplia.

Massiivisten rakenteiden betonisoimiseksi on noudatettava seuraavia sääntöjä: jos ryhmä hajotetaan lohkoiksi, sulkukappaleet tulisi betonoida vasta sen jälkeen, kun estolohkojen betonista kutistuu ja jäähdytetään; Laitosten dynaamisten vaikutusten havaitsemat perustukset on sovitettava keskeytyksettä.

Kun massiivisia rakenteita betonirakennetaan yksittäisten betonikivien kanssa, joiden koko on yli 15 cm ("rusinat"), on noudatettava seuraavia sääntöjä: yksittäisten kivien mitat eivät saa olla yli 1/3 pienimmistä konkreettisista betonirakenteista; yksittäisten kivierojen suhde ei saa ylittää 1: 2,5, kivien tulisi olla vähintään 30 cm: n etäisyydellä muotista, eivätkä ne saa joutua kosketuksiin vahvistuksen ja upotettujen osien kanssa; yksittäisten kivien välisen etäisyyden on oltava vähintään 20 cm.

Kivien lujuus ei saa olla pienempi kuin tämän luokan betonin karkean aggregaatin vähimmäislujuus ja sen roiskeenkestävyys ei saisi olla alhaisempi kuin betonille suunniteltu rakenne.

Asennettaessa betoniseoksia sarakkeissa ja seinissä on noudatettava seuraavia sääntöjä:

- korkeus sarakkeita, tuet ja seinät betonoidaan keskeytyksettä ei saa ylittää 5 m - sarakkeissa 3 m - seinät ja väliseinät 2 m - sarakkeille jakson puolin vähintään 0,4 m ja sarakkeita tahansa poikkileikkaus leikkaavien pihdit, samoin kuin seinät ja väliseinät, joiden paksuus on alle 0,15 m; joiden pylväiden ja seinämien korkeammat korkeudet ovat betonoituja ilman työsaumoja, on tarpeen järjestää taukoja betonimassan saostumista varten;

- tauon kesto, jotta betonin sademäärä olisi vähintään 40 minuuttia mutta enintään 2 tuntia;

- runkorakenteet ovat betonirakenteita, jolloin pylväiden (telineiden) ja kaiteiden rungon betonoitumisen välinen rikki.

Palkit ja lattialaatat simuloituvat samanaikaisesti, ja ne on monoliittisesti liitetty pylväät ja seinät - 1-2 tuntia betonien ja seinien betonoitumisen jälkeen. Yli 0,8 m: n palkkien poikkileikkauksen korkeudella ne voidaan betonoitua erikseen laatoilta.

Asennettaessa betoniseosta pystysuoraan liukuvaan muottiin on täytettävä seuraavat edellytykset:

- betoniseos on sijoitettava tasaisiin kerroksiin, joiden paksuus on 23-30 cm;

- betonisekoituksen nopeuden tulisi varmistaa, että muottien täyttö on 2,5-3,5 tuntia korkeuteen, joka on vähintään puolet muotin korkeudesta;

- jokainen uusi betonikerroksen kerros on asetettava edellisen kappaleen asettamisen jälkeen ennen sen aloittamista;

- lisätään muotti jälkeen betonimassa täyttää koko kehän rakenne betonoidaan tasolle 5 cm yläreunan alapuolelle muottina paneelien ja nopeudella, joka sulkee pois sekä tarttumista betonin muotin, ja liu'uttamalla sen poistumisen kotelosta;

- Rakenteen betonoitua osaa, jonka korkeus on enintään 10 metriä, on tarkasteltava sen sijainnin korjaamiseksi.

Litteissä, vahvistamattomissa rakenteissa (alustoilla, pohjakerrosten valmistelussa) betoniseos laitetaan 3-4 m leveisiin kaistaleihin yhdellä, täytetään väliliuskat sen jälkeen kun betoni on kovettunut vierekkäisissä nauhoissa.

Betoniseoksen kaaria ja holtoja sijoitetaan kantapäästä linnaan. Työskentelyliitosten tässä tasossa, joka rajautuu betonointikaistaleen, on oltava kohtisuorassa kaarien ja holvien pintoihin nähden.

Laboratorio määrittelee rakennustyypistä, käytetystä sementistä ja betonin kovettumislämpötilasta sen tauon keston, jonka aikana liitokset ovat tarpeen. Betoniseoksen asettaminen tällaisten tauon jälkeen on sallittua betonista, jonka vahvuus on vähintään 1,5 MPa.

Saumojen pinta, joka esiintyy betoniseoksen ja keskeytysten yhteydessä, on oltava kohtisuorassa betonisilloitettujen pylväiden ja palkkien akselille, laattojen ja seinien pinnalle. Rakennesaumat on oikeus pitää hallussaan osoitteessa betonointi: pylväs - tasolla yläosan perusta, pohja kannatinpalkit, palkit, konsoleihin tai nosturin, palkit ylä-, ala- pääkaupungeissa sarakkeet; Suuret mitat, jotka on liitetty levyihin, ovat 2-3 cm alempia kuin laatan alapinnan merkki ja jos laatta on pullistuma - alemman laatan merkki; litteät levyt - kaikkialla, joka on yhdensuuntainen levyn pienemmän puolen kanssa; kaarevat lattiat toissijaisten palkkien suuntaisesti; yksittäiset palkit - palkkien välisen keskiosan keskikolmannes- sa; kaaret, holvit, säiliöt, bunkkereet, hydrauliset rakenteet, sillat ja muut monimutkaiset tekniset rakenteet ja rakenteet - hankkeissa mainituissa paikoissa.

Esijännitetyt rakenteet tulisi betonoitua ilman keskeytyksiä, työ nivelet voidaan rakentaa vain, jos on olemassa asianmukainen suunnitteluohje.