Onko mahdollista upottaa vettä veteen ja millä tavoin se tehdään?

Yksityisissä asuntorakentamisessa kukaan ei kaada betonia muottiin, jos kaivossa tai kaivossa on vettä. Pohjaveden taso on yksi konkreettisen työn tärkeimmistä indikaattoreista. Mutta teollisessa rakentamisessa vedenalainen betonitointi on tavanomainen rakentaminen. Loppujen lopuksi on välttämätöntä rakentaa laiturit, aallonmurtajia ja muita hydraulisia rakenteita.

Tällä hetkellä rakennuttajat käyttävät kahta tekniikkaa betonin kaatamiseksi veden alla:

 1. Paalujen avulla.
 2. Caisson-vaihtoehto.

Molempia menetelmiä käsitellään yksityiskohtaisesti myöhemmin.

Paalutusmenetelmä

Tätä varten käytetään tavallisesti erityisiä paaluja, jotka ajetaan säiliön pohjaan. Samaan aikaan paalut ovat itse asiassa betonipäällysteisiä pylväitä, jotka on liitetty toisiinsa ura-kiinnityslukolla. Tällaisia ​​lukkoja käytetään uritettujen lattialautojen, laminaattien ja muiden rakennusmateriaalien käyttämiseen. Siksi paalut kutsutaan uritetuksi.

Lukko ei aiheuta kireyttä, joten vesi pääsee vapaasti läpiviennin läpi. Mutta tämä ei häiritse betonitointia veden alla. Koska tässä rakennusprosessissa käytetään erityistä betonityyppiä, sen lisäksi on puolipitkä valmis.

Miten valmistella konkreettista ratkaisua

Tätä varten valmistele kahdenlaisia ​​ratkaisuvaihtoehtoja: tyydyttyneitä ja tyydyttymättömiä. Toisistaan ​​eroavaisuudet eroavat toisistaan. Tyydyttymätön betoni on valmistettu 6 tilavuudesta murskattua kiveä ja 1 tilavuus sementtiä. Kyllästetty koostuu 7 tilavuudesta raunioista ja 2 tilavuudesta Portland-sementistä.

Tärkeintä on, että molemmat lajit on pidettävä ilmassa, jotta niistä tulee vähän kiinteitä. Vain näin voidaan seos pestä pois, mikä johtaa suuren materiaalin kulutukseen.

Ensimmäinen liuos on pidettävä ilmassa 5 tuntia, toinen 3 tuntia. Huomaa, että betoni ei saa sijaita auringossa, joten se asetetaan katon alla ja peitetään aluksella. Muuten tuuli myös vähentää sen laatuominaisuuksia.

Täytä säännöt

Miksi valmistaa kaksi erilaista? Heillä on erilaisia ​​vahvuuksia. Tyydyttynyt betoni on tiheämpi ja kestävä, joten se asetetaan lähelle muottirakennetta. Mutta tyydyttymättömästä tyypistä ydin on täynnä.

Tässä kokouksessa on yksi hieno kohta. On selvää, että kerralla koko betonirakenne ei toimi. Betonin kaataminen veteen on vaiheittainen prosessi. Siksi on ehdottomasti valvottava tiukasti kahta rakennusmenetelmää: betoniliuoksen vaivaaminen ja kaataminen muottiin.

On välttämätöntä varmistaa, että ensimmäiseen kaadettava liuos on vielä osittain nestemäisessä tilassa eli se ei ole vielä täysin kiinteytynyt. Koska sen päälle kaadettava seos olisi suljettava hyvin sen kanssa.

Jos alempi kerros on jo kallistunut, niin ylempi kerros putoaa siihen, kuten kiinteällä pohjalla. Rakenteen lujuus murtuu. Kaikki värähtely aiheuttaa jännitystä telakointikerroksen yli. Minimi on halkeama, joka kasvaa koko ajan. Rakenteen korkein - hetkellinen murtuma.

Valmistelutyöt

On mahdotonta vain betonoida vedessä tekemättä valmistelutöitä. Mitä tässä vaiheessa liittyy?

Ensinnäkin on tutkittava säiliön pohja, jossa betonitointi suoritetaan. Sen pitäisi olla kestävä ja ilman kiven sulkeutumista. Jos alareunassa on kiviä, paalujen ympäröimä alue on täynnä raunioita, jotta kivet katoavat sen kerroksessa.

Toiseksi, betoniliuoksen vuoto voi olla jopa raakakerroksen läpi. Siksi pohja peitetään paksuisella liinalla. Tämä voi olla kankaalle tai telineelle. Huomaa, että kangas on asetettu siten, että se voi myös sulkea osan muottipesästä. Eli jonkinlainen kouru olisi muodostettava.

Tätä tekniikkaa käytetään paikoissa, joissa ei ole suuria nykyisiä ja voimakkaita aaltoja.

Caisson-menetelmä

Tätä veteen tarkoitettua betonointivaihtoehtoa käytetään niissä tapauksissa, jos lampeessa on voimakas alivirta ja aina aaltoja. Siksi pääpaino on muottien rakentamisessa. Se on yleensä valmistettu metallista.

Tässä on kaksi vaihtoehtoa, jotka eroavat toisistaan ​​muodoltaan. Jos pieni alue on betonoitu, on mahdollista asentaa valmiin rakenteen laskemalla se pohjaan nosturin avulla. Jos suuren alueen konkreettista työtä on tarpeen suorittaa, koukun kokoonpano suoritetaan.

Muottien asennus

Tätä varten pohjaan kaivaa kaivo tai kaivo, joka on täynnä betonilasilla varustettuja säkkejä. Tämä on uuden suunnittelun pohja. Kulin ratkaisu kiteytyy ja muuttuu monoliittiseksi.

Tämän jälkeen metallipinoja asennetaan koko kehälle, joka on sisäpuolelta peitetty joko 50 mm: n paksuisista puusta tai 8-10 mm: n paksuisista metallilevyistä. Huomaa, että paalut asennetaan hieman ulkopuolelle. Tämä tehdään yhdellä ainoalla tarkoituksella - luodakseen kuoppien tai kaivosten rinteet.

Samanaikaisesti niiden väliset paalut kiristetään erikoisilla metallivarrilla, mikä luo koko rakenteen jäykkyyttä. Ja paalujen rikkomisen välttämiseksi ne kiinnitetään säiliön pohjaan kaapeleiden ja ankkureiden avulla. Älä yleensä kokoa tällaista rakennetta omiin käsiisi. Se vaatii erikoislaitteita henkilöstön kanssa ja paljon aikaa.

Miten kaadetaan betoniliuosta

Koska tätä vaihtoehtoa käytetään syvän veden rakentamiseen, vedenalainen betonitointi suoritetaan erikoisputkilla. Venttiilit on asennettu niiden kahteen päähän. Yläosa avautuu, kun liuos syötetään kiinnittimeen. Sitten se sulkeutuu ja alempi venttiili avautuu, jonka läpi betoni syötetään kohteeseen.

Samaan aikaan putken sisällä syntyy tietty paine, jonka vaikutuksesta seos puristetaan ulos, täyttämällä tarvittava alue. Tällä tavalla voit tehdä työtä 30 metrin syvyydessä.

Kuten näette, betonitoiminen vedessä on mahdollista. Mutta se koskee teollista rakentamista. Alussa oli jo mainittu, että harvoin mikään yksityinen kehittäjä haluaisi tehdä konkreettista työtä vedessä omilla käsillään. Vaikka tällaisia ​​tekniikoita on olemassa.

Vesirakentaminen yksityiseen asuntorakentamiseen

On olemassa useita vaihtoehtoja, joita voidaan käyttää yksityisissä asunnoissa.

Laukku

Helpoin vaihtoehto on käyttää laukkuja, joissa on konkreettinen liuos kotelon variantin tyypistä. Tee kylläinen liuos, täytä ne pusseilla ja laske ne valmiiksi kaivoksi tai kaivoon. Täytä pohjaveden yläpuolella.

Mutta sitten herää kysymys, konkretisoituu veteen? Älä edes epäröi, varmasti kovettua. Jokainen, joka on jo havainnut konkreettista työtä, tietää, että jokin betonirakenne on kasteltava vedellä, jotta se antaa tarvittavan voimaa. Kosteuden puute heikentää laatuominaisuuksia.

Tässä tilassa pussit, joissa on liuos, on oltava vähintään kuukausi. Sen jälkeen asennetaan muotti, ja esimerkiksi säätiö kaadetaan klassisen tekniikan avulla.

Kapillaari-tekniikka

Tämä on vaikeampi vaihtoehto, sitä kutsutaan nousevaksi ratkaisuksi. Tämän tekniikan kaiken ydin on se, että sementin ja hiekan (sementin vesipitoinen liuos, jossa on pehmittimiä ja joita käytetään usein) käytetyn nestemäisen betoniliuoksen, syötetään aiemmin valmistettuun alustaan. Se tehdään näin.

Ensin kaivetaan kaivanto tai kaivo, johon halkaisijaltaan 40-100 mm metalliputket asennetaan tasaisesti alueen yli. Toiseksi, ryöstö täyttyy pohjaveden yläpuolella. Huomaa, että tässä tapauksessa käytetään eri materiaalin fraktioita. Ne voidaan sekoittaa yksinkertaisesti.

Nyt sementtilaasti kaadetaan putkien läpi, jotka täyttävät murskattujen kivikerrosten elementtien välisen tilan. Putken nousun asteittaisella täyttämisellä niin, että ratkaisu täytti tasaisesti koko tulevan säätiön tilan.

Koko rakennustoiminnan monimutkaisuus johtuu siitä, että sen toteuttamiseen on tarpeen käyttää nosturia. Mutta tämä ei ole kaikkein vaikein. On tärkeää ohjata liuoksen virtausta. Ja koska putket kohoavat korkeammiksi, sinun on rakennettava jalusta tai muu rakenne, joka nousisi rakennustyömaan yläpuolelle. No, jos tämä malli liikkuu. Tämä helpottaa siirtymistä.

Vedenalainen betonointi

Vedenalaista betonisoittoa kutsutaan asettamalla betoniseos veden alle ilman kuivatusta. Sitä käytetään sillatukien vedenalaisten osien rakentamisessa, voimansiirtolinjojen tukien perustana ja hydraulirakenteiden korjaustöissä.

Vedenalaiseen betonoitukseen käytetään erilaisia ​​menetelmiä: vertikaalisesti sekoitettu putki (VPT), ​​nouseva liuos (BP), pinoaminen kuutioihin, betoniseoksen sekoittaminen ja betonimassan pinoaminen pusseihin.

HVT-menetelmä. Tämä on edistyksellisin menetelmä vedenalaisessa betonoitumisessa syvyyksissä 1,5 - 50 m.

Betoni tämä menetelmä kuoppaan, joka on aidattu juoksevasta vedestä. Tämä aita (tavallisesti kielen ja ura) toimii myös muottipesässä 2 betoniseoksen 3 asettamiseksi.

Betoniseoksen syöttämiseksi kuoppaan on asennettu halkaisijaltaan 20-30 cm: n saumattomat teräsputket, jotka koostuvat erillisistä liitoksista, joiden pituus on 0,5-1 m. Putket on ripustettu nosturiin tai vintturiin, jotka on kiinnitetty kuopan ylärakenteeseen. Yläosassa putket päätyvät suppiloon pohjasta, jotta ne eivät täyttyisi vedellä, ne suljetaan metallitelineillä, jotka avautuvat telineestä. Putken toiminta-alue on enintään 6 m. Louhintaan asennettujen putkien määrä määritetään ottaen huomioon koko betonisoitumisalueen pakollinen päällekkäisyys putkien pyöreillä alueilla.

Alempi putken pohjaan suljetuilla alaventtiileillä täytetään betoniseoksen yläosaan. Kun venttiilit avautuvat, betoniseos, joka tulee putkista, leviää kaivon pohjaa pitkin ja nousee putkien alapään yläpuolelle. Betoniseos, joka toimitetaan edelleen, jättää putket, puristaa betonin ja osittain veden kanssa hämärtyneeksi.

Seosta käytetään betonipumput, pneumaattiset pumput tai suoraan betonisekoittimista. Putket on upotettava betoniin koko ajan: vähintään 0,8 m, betonin 10 m syvyyteen ja vähintään 1,5 m syvyyteen 20 m: n syvyydestä. Betonin valssaamiseksi putket nostetaan nosturilla ja ylätyöt poistetaan, tarkkailemalla että vesi ei putoa putkeen. Kun vedenalaisen betonin kerros saavuttaa suunnittelupaksuuden, putket poistetaan siitä. Betoniseoksen mukaan menetelmän HWP, pinottu tärinää, on oltava liikkuvuuden mitattu lama 14-16 cm, päällekkäin ilman tärinää -. 16-20 cm, on laadittu soran tai sen seos sora 20-30% soraa pakollinen pehmentimien lisääminen.

Kun betonimassan tilavuus on yli 200 m3 ja kriittisille rakenteille volyymitilanteesta riippumatta, VPT-menetelmän betonimyyntiä edeltää 5 m3: n pilottilohkojen veden valmistus, jossa tarkastetaan betoniseoksen ominaisuudet ja hyväksytyt betonitoimintatavat.

Vedenalaisen betonitoimintasuunnitelma käyttäen vertikaalisesti liikkuvaa putkea (a) ja nouseva liuos (b)

BP-menetelmä. Kallio kerroksessa 5 tai sora-murskattu kiviporaus putkien 4 kautta, joiden läpimitta on 37-100 mm, asennettu suoraan polkumyyntiin tai aidatuskaivoihin, injektoidaan sementtiliuosta tai sementtitapahtuma paineen alaisena. Ratkaisu, joka nousee alhaalta ylöspäin, työntää vettä ulos tyhjistä vedestä ja luo monoliittia.

Jos betonia asennetaan putkistojen asentamiseen miekka-kaivoksi, ensin muottipintaan 2 aidattuun tilaan asennetaan pystysuorat akselit 6, joissa on ristikkoseinät, jotka voidaan hitsata vanhoilta kiskoilta tai valssatuilta tuotteilta. Sitten karkea aggregaatti kaadetaan muottiin. Polkumyynnin lopussa putket kaadetaan kaivoksiin kaatamalla laasti tai sementtipastaa. Tässä tapauksessa karkeassa aggregaatiossa oleva liuos levittyy kaivoksen liuospylvään paineen alaisena ja paineita putkissa ei käytetä.

Kun laastia kaadetaan, putket nostetaan ja estävät veden tai ilman läpimärän niihin. Tämä varmistetaan putkien jatkuvaan syvenemiseen laastiin betonipro- sessin aikana vähintään 0,8 m. Putkien toiminta-alue määräytyy kokeellisten lohkojen betonoitumisen perusteella. Käytännöllisesti katsoen, kun kallio kerrosta valetaan, toiminta-alue on korkeintaan 3, ja kun murskattua kiviainetta syötetään - enintään 2 m.

BP-menetelmällä on useita etuja verrattuna VPT-menetelmään: betonitehtaan sijaan käytetään pienempää kapasiteettia sisältävää laasti-sekoituslaitosta; betoniseoksen kuljetus korvataan erillisellä karkeakomponentilla ja laastilla, mikä estää betoniseoksen mahdollisuuden erottaa.

BP-menetelmän haitat ovat seuraavat: hiukkaskokojakauman tarkka valinta, lisääntynyt putkien määrä, huokosten riittämätön luotettavuus liuoksella.

Tätä menetelmää käytetään enintään 50 m: n syvyyksissä, kun VPT-menetelmän käyttö on epätodennäköistä tai taloudellisesti epäkäytännöllistä työn tuotannolle tai betonirakenteen koolle: rakenteiden korjaamiseksi ahtaissa olosuhteissa betonisoimalla pieniä rakenteita, joilla on paksu lujitus ja rakenteet sekä niiden osat raunioiden muuraus.

Betonimenetelmä Betonielementti asetetaan veden alle kulmikkaissa (pudotuslaatikoissa) ja puretaan siellä. Ensimmäinen kerros, joka on eniten alttiina veden erosiolle, on asetettu betoniseokseksi, jonka sementtipitoisuus on 15-20% enemmän kuin tavallisesti. Toimitetun betoniseoksen tulisi olla kartioleikkaus 1-5 cm. Kubelin muotoilu voi olla erilainen, yleensä se on kappaletyyppinen kotelo, jonka kapasiteetti on 0,2 - 3,0 m3.

Menetelmän etuna on mahdollisuus betonisoida missä tahansa syvyydessä, töiden tuottamisessa ilman telineitä, mahdollisuus betonimassan muodostamiseen epätasaisella pohjalla suurilla syvennyksillä ja korkeuksilla.

Kuitenkin betonipäällystyksessä kubelien kanssa seoksen osittainen eroosio on kubelin purkamisen aikana ja pinon pinnoittamisen aikana.

Tätä menetelmää käytetään, jos betonipinnan aste ei ole korkeampi kuin 200.

Menetelmä betonin sekoittamiseksi. Betoni- seoksesta muodostuu saareke betoniseoksen myöhemmällä leviämisellä lohkolle tamping tai tärinä. Tätä menetelmää käytetään enintään 1,5 metrin syvyydessä rakenteille, jotka konkreettisesti ovat vedenpinnan yläpuolella olevaan merkkiin nähden, ja yhden suunnitelman lohkokokoista tulisi olla suurempi kuin kaksinkertainen betonisyvyys.

Käytetään konkreettisekoitusta, jossa on 5-7 cm: n kartiomaista betonia. Lohkon kulmissa luodaan konkreettinen sauma putken tai erikoislauttojen (kubel) avulla, johtaen siihen vähintään 30 cm veden pinnan yläpuolelle. Saaren upotettu kaltevuuskulma, josta täyttö alkaa, tulee muodostaa vaakatasossa 35-45 ° kulman veden alla. Uusia osia betoniseoksesta pudotetaan saariin tasaisesti voimakkuudella, joka ei häiritse betonin kovettumisprosessia, ei lähemmäksi kuin 20-30 cm vedenvedestä. Tämä tekniikka suojaa uusia betonisekoitteita sisältävän veden kanssa kosketuksissa olevan veden kanssa.

Vedenalaisen betonitoimintasuunnitelma betonisekoittamismenetelmän avulla

Betonimassan sijoittaminen pusseihin. Veden alla betoniseos kastetaan sidottuihin 10-20 l pussareihin harvinaista mutta kestävää kangasta. Betoniseoksessa tulisi olla 2-5 cm: n kartiomainen korkki, jonka kokonaiskoko on 40 mm. Osa pusseista, jotka on valmistettu 5-7 litran seoksen tilavuudesta. Ne täytetään laastilla tai betoniseoksella täyteaineella, jonka hiukkaskoko on enintään 10 mm.

Tätä menetelmää käytetään apuna tiivisteiden tiivistämisessä rungon muodostamisessa epätasaiseen pohjaan, sen sijaan, että se rakennetaan vedenalaiseksi betonisoitumiseksi 2 metrin syvyydelle ja aallokkoihin ja vahvaan virtaukseen sekä onnettomuuden sattuessa.

Lisää kommentti Peruuta vastaus

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi.

Miten kaadetaan betonia veteen

Onko betoni kaadettu veteen? Kyllä, tietenkin, ja tämä voi tapahtua aivan rauhallisesti, vain vedenalaisen betonisoiton työllä on omat erityispiirteensä. Tietoja konkretisoituu konkreettisesti veteen ja miten se saavutetaan, ja puhumme alla olevasta artikkelista.

Miten betonointi vedessä

Työvaiheet

Ne voidaan tehdä kahdella tavalla:

 • Matalissa syvyyksissä, jossa ei vuorovesi ja aallot on vähäinen, on olemassa ratkaisu tiputussuppilon läpi onteloon, aidattu erityinen siltoja tai valmistettu konkreettisia kaatamalla veteen;
 • varsin vaikuttavissa syvyyksissä paikoissa, joissa aallot voivat olla hyvin voimakkaita, kaisoneista tulee luotettava avustaja konkreettisessa työssä. Betonimassa tällaisissa koukkuissa liikkuu akseleiden tai putkien läpi. Parempi ei omin käsin vaan betonipumppuilla.

Valokuvan hydraulisissa rakenteissa

Kuinka täyttää, mikä on betonin ja laastien vesistandardi? Tarkastele tätä prosessia tarkemmin.

Menetelmä numero 1

 1. Se alkaa siitä, että paikassa, jossa ehdotettu rakennustyö pystytetään, paalujen rivejä ajetaan (käytetään pylväästä). Tämä mahdollistaa vedenpoiston tekemisen.
 2. Sitten niiden välissä suppilo heittää betonia.

Vihje: Jos betoniliuoksen alapuolella ei ole riittävää tiheyttä, esimerkiksi piirrettyjä kiviä. Tässä tapauksessa se täytyy ensin lujasti leikata ja peittää sitten kankaalla, jonka reunat taivutetaan ylöspäin. Tällaisten toimenpiteiden ansiosta ratkaisu ei pääse roskiin, ja betonisointi tapahtuu paljon paremmin.

Miten betonia käytetään vedessä betonipumpulla

Keittäminen betonia

Kun base on valmis, sinun on valmisteltava ratkaisu. On tärkeää muistaa, että hän tarvitsee jonkin aikaa lepoa. Samaan aikaan sen ei pitäisi saada suoraa auringonvaloa tai kosteutta.

Jos liuos on kestävä, se saavuttaa halutun johdonmukaisuuden veden upottamista varten: se tarttuu vähän eikä se suuresti heikennä veteen. Tätä liuosvalmistusmenetelmää käytti ensin Ison-Britannian insinööri Kinipple.

Tällä tavoin hän pystyi välttämään laitteen järjestelmään liittyviä tarpeettomia kustannuksia, mikä mahdollistaa konkreettisen ratkaisun pelastamisen eroosiosta. Kinipple laittaa liuoksen veden alle, joka on jo puoliksi kovettu.

Lisäksi insinööri on antanut teknologiaa suojaamaan sitä aallon ja alivirtojen voimilta. Tätä varten hän peitti betonipinnan ulkoreunan paksulla kankaalla (kankaalla).

Vihje: Käytä tällaisen rakenteen ydintä tyydyttymättömällä liuoksella, mutta ulkopuolinen osa vaatii tyydyttyneen ja sen paksuuden on oltava vähintään 1 m.

 1. Betonimassan kovettumisnopeuden ominaispiirteistä riippuen on välttämätöntä jakaa sekoitusaika ja siirrä se veteen. On tärkeää laskea aika parhaalla mahdollisella tavalla niin, että betonin upottaminen ei heikennä liikaa. Muussa tapauksessa osa sementistä menetetään, mikä heikentää rakenteiden laatua.
 1. On myös tärkeää varmistaa, että betonimassan ei tule liian kovaa, koska tässä tapauksessa se ei kosketa tiukasti ratkaisulla, joka on aiemmin ladattu eikä sitä monoliittinen. Vedenalainen osat, jotka ovat alttiina voimakas paineaallot, vahva virtaus, ennen kuin betoni lasketaan veteen, lisätä pieni osa nopeasti kovettuvan sementin.
 1. Lisäksi veteen laskettu betoni on pakattava. Varmista tämä, hänen ram. Varoituslaitteen yläosa sijaitsee vedenpinnan yläpuolella, kun käytetään instrumentin puhalluksia, joiden avulla turvakytkinä käytetään. Muista, että tamping on tehtävä erittäin huolellisesti, koska jos ylikatkaa sitä, liian paljon tärinää ja aaltoja johtaa väistämättä betonin heikkenemiseen.

Tällaisen betonin saamiseksi on välttämätöntä sekoittaa sementti puhtaaseen pikiöön suhteessa 1 - 2,5.

Neuvonta: kysymykseen siitä, onko betoni kulkeutunut veteen, voidaan vastata - riippuu koostumuksesta, joten sitä voidaan käyttää vesisäiliöiden rakentamiseen.

Vahvistetut betonivetankit tuotantoon

Menetelmä numero 2

 1. Lähellä kohdetta, johon on suunniteltu tarvittavan betonirakenteen rakentaminen, esimerkiksi pato, ruoppausalusten avulla on tarpeen kaivaa kahta ojia alareunassa. Niiden tulisi kaataa puolikovetettua betonia, suoraan veteen. Tuloksena on kaksi puuta, jotka saavuttavat matalan veden määrän.

Vinkki: ennen asennuksen aloittamista arvioidaan säiliön tilan valituilla alueilla ja sementin laatu. Viimeksi mainitun hinta ei voi olla alhainen.

 1. Näiden akseleiden poistamiseksi betonipää upotetaan veteen säkkeihin. Tämä ajatus ei ole vahingossa, niiden arvo on se, että prosessissa he voivat muodostaa monoliittisen. Kun sementtiä on piirretty akseleille, rautapallot tukkeutuvat. Tee se kulmassa saadaksesi rinteitä.

Betonisointi veden alla käyttämällä nousevaa liuosta

 1. Liitä paalut toisiinsa erikoisilla rautaportilla, joissa silmät on tehty. Jotta ne pysyisivät oikealla kulmalla, aseta teräskaapeli ylhäältä, johon kiinnität kuolleisiin ankkureihin.

Vihje: Vahvojen aaltojen aikana betonia ei pestä pois, paalujen sisäpuolella, aseta tauluja, jotka on peitetty kankaalla.

 1. Rakenteen koko pituudelle asennetaan betonin väliseinät. Niiden materiaalin on oltava vaiheessa, jolloin se alkaa kuivua ja kovettua. Tämä mahdollistaa monoliittiosan muodostamisen alempien kerrosten kanssa.

Tämä tekniikka mahdollistaa säästämisen, koska kiinteytys taataan myös käyttämällä vähän kyllästettyä betonia. Alhaisen tyydyttyneen betonin kanssa on kuitenkin tärkeää tietää, että sen osat on sekoitettava hyvin ja muodostettava homogeeninen massa. Lisäksi sinun tulisi tietää, että jos betonissa on runsaasti vettä, sen "ymmärrettävyys" häiriintyisi suuresti.

Neuvoja: on tarpeen upottaa se veteen sen jälkeen, kun tämä massa on alkanut asettaa. Jos sääolosuhteet ovat epäsuotuisat (tuuli, voimakkaat aallot) tai betonointi tehdään suurella syvyydellä, työ suoritetaan kaisoniin.

Hyvä esimerkki veden kaatamisesta betoniin - näin voit antaa sille oikea aika koventaa

Kun pohja on valmistettu pohjaan, asenna kammion ympärille 1-1,2 m paksu - katolta alas. Tee pystysuoraan pysyvien levyjen seinät, jotka poistetaan sitten, kun betoni kovettuu. Liuoksen alle käsitellä liuosta litteällä jyrsimellä.

Vihje: Betonikerroksia on parasta sijoittaa, mutta uuden kerroksen asettamisprosessia ei ole tarpeen aloittaa, ennen kuin edellinen on kuivunut.

Kovettuminen kestää 5-6 tuntia. Laske betoniliuos erityisten putkien läpi, joissa on venttiilit ylä- ja alareunassa.

putki

Vedenalainen putkisto on erittäin tärkeä laite. Yläventtiilin avaaminen varmista, että betonin osa pääsee sisään, minkä jälkeen se suljetaan.

Liikkuva putken menetelmä

Ilmanpaine laitteessa ja kammiossa tasataan nosturin avulla, joka yhdistää ne. Sitten on avattava alla oleva venttiili niin, että betoni uppoaa veteen niin kauan kuin sen kerros riittää vastustamaan veden paineita.

Vihje: Jos et tiedä, kuinka paljon vettä sinun on käytettävä kohti kuutiobetonia kohti, ota keskimäärin 125 litraa.

Sen jälkeen ratkaisu on jo laskettu kaivosten kautta. Voit vähentää materiaalin kulutusta kennon täyttämiseen, mutta voit käyttää kiviä pohjasta, jossa työ on tehty ja täytä ne yllä. Tällä hetkellä vedenalaisen betonitoiminnan suurin syvyys on enintään 30 m.

johtopäätös

Betonointi vedessä on tärkeä vaihe hydraulisten rakenteiden rakentamisessa. Heidän avullaan on mahdollista luoda patoja, patoja ja muita rakenteita, jotka eivät romahda aallonpurkauksen alla. Artikkeli oli noin kaksi valumenetelmää - käyttäen paaluja ja betonivälejä (nouseva ratkaisu).

Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

Betoni vedessä veteen

Vesijohtovalmistajat työskentelevät usein joutuessaan kaatamaan suoraan veteen.

Vedenalainen betonointi on seoksen asettelu veden alla ilman vedenpoistoa - sopii siltojen, kuoppien ja muiden rakenteiden vedenalaisten elementtien rakentamiseen 1,5 - 50 m syvyyteen.

Vedenjakelu tällaisissa olosuhteissa on mahdotonta. Tällainen rakennustyö voi johtua erityisen vaikeasta. Veden betonointiin onnistui, joten sementtiseoksen romahtaminen on välttämätöntä. Kaikki tietävät, että sementtilaasti sisältää tietyn määrän vettä, mutta sen tulee olla täsmälleen sama kuin normaaleissa olosuhteissa. Ei enää, ei vähemmän. Jos vesi on liian suuri, ratkaisu menettää voimaa, rakentaminen ei yksinkertaisesti pääty. Tällöin työn koko monimutkaisuus on estää veden pääsy rakennusaineeseen, kunnes se on täysin sidottu.

Yleensä vettä kaadetaan kahteen tapaan: nousevan liuoksen menetelmä ja nousevan putken menetelmä. Näiden menetelmien ydin on, että suljettu tila suljetaan liuoksen ympärille, kunnes se on täysin kiinteytynyt. Veden sisäänpääsy ei ole mahdollista. Minkälaista menetelmää käytetään, työ on erittäin kovaa. On hyvin vaikeaa, että yksi henkilö selviytyy siitä, tarvitset vähintään kaksi muuta avustajaa.

Pohjaputkimenetelmä

Betonirakenne vedessä vertikaalisesti liikkuvien putkien avulla: 1 - muottipesu; 2 - työpohjat; 3 - putkiliitokset; 4 - syöttösuppilo; 5 - täryttimet; 6 - jalusta; 7 - betonovol; 9 - kelluva nosturi.

Työlle tarvitaan seuraavat toiminnot:

 • seos;
 • kasaalusta;
 • vinssi;
 • putki;
 • syöttösuppilo;
 • kulkemaan.

Tällä menetelmällä voit rakentaa vankkoja rakenteita vedessä. Vedenalainen työ voidaan tehdä 50 metrin syvyydellä. Työtasojen työtaso rakennetaan veden pinnalle suoraan rakennuspaikan yläpuolelle. Siinä olisi asennettava kulku, haluttuun läpimittaan, mutta vähintään 20 senttimetriä oleva putki, olisi ripustettava siihen. Vintturin työntekijöiden pitäisi nopeasti laskea ja nousta. Tämä on välttämätöntä, jotta kaadetaan betonia oikein ja että se ei pääse veteen. Putken nosto ei saa ylittää 3 senttimetriä.

Vedenlaskentamenetelmä nousevan liuoksen menetelmällä: 1 - kiven soramainen polkumyynti; 2 - liuos; 3 levyn pinoaminen; 4 - aidat; 5 - lattiapäällyste; 6 - minun; 7 - putki; 8 - vintturi; 9 - holkki; 10 - laastipumppu.

Jotta betoni pääsee putkeen, siihen asetetaan pussi. Seoksen kaataminen pussiin suoritetaan erityisillä suppiloilla. Putken pohja laskeutuu painon alla, ja vesi putoaa sen alapuolelta. Täyttö kestää, kunnes kaikki vapaata tilaa putken sisällä on täytetty. Kun putki on kokonaan täytetty, betoni pysähtyy. Putki nousee hieman, mutta sen alapää on 1 cm betonin alusta.

Joten, tason taso, kaatamalla ohjakset tapahtuu. Kunkin tason yläkerrosta pidetään kaikkein epäluotettavammin, koska voi saada vettä. Ennen uuden kerroksen täyttämistä se poistetaan. Jos haluat betoniin suuren tilan, niin yksi putki ei riitä. Käytä sitten useita putkia, joiden halkaisija on suuri.

Menetelmä nousevaan liuokseen

Tämän menetelmän ydin: lohko täyttyy roskia, vapaata tilaa täytetään liuoksella. Menetelmä voidaan jakaa paineeseen ja ei-paineeseen. Eli betoni kaadetaan paineen alaisena ilman sitä.

Työ edellyttää seuraavia materiaaleja:

 • seos;
 • kaivoksen;
 • suuri aggregaatti;
 • saumaton putki;
 • pumppu;
 • hiekkaa.

Vedenalaisen betonisoitumisnopeus sekoittamalla seosta. Tätä menetelmää varten käytetään seosta, jossa on syvennys, jonka halkaisija on 5-7 cm.

Ei-paineen täyttö. Kaikki työ tehdään kaivoksessa. Kaivoksen keskellä on rakennustyömaa. Saumaton putki asetetaan sen ympärille. Putken putken paineen alla pääsee betonia ja leviää tarpeen mukaan. Lisäpainepaine ei ole käytettävissä.

Täyttäminen päästä. Työ tehdään kaivoksen ulkopuolella. Putki upotetaan kiveen tai raunioihin paineella. Pumppua käytetään paineen lisäämiseen. Betonin valmistamiseksi käytetään tavallisesti putkia, joilla ei ole saumoja. Niiden halkaisija ei saa olla alle 10 senttimetriä. Kunkin putkilinjan pituus on noin 1 metri. Ensinnäkin betoni kaadetaan onteloon liukuvan pistokkeen avulla. Se estää veden pääsyn alhaalta. Jos korkkia käytetään yli 5 metrin syvyydessä, sen halkaisija ei saa olla yli 10 cm, ja jos se on yli 10 metrin syvyydessä, sen on oltava 7 senttimetriä.

Betonia voidaan sijoittaa mihin tahansa näistä tavoista. On otettava huomioon, että sementtilattian on oltava liikkuvia, eli se voi virrata vapaasti putken sisäpuolella. Halutun koostumuksen sementiliuoksen valmistamiseksi on tarpeen noudattaa tiettyjä suosituksia. Ensinnäkin liuoksessa ei saa olla ylimääräistä täyteainetta, mikä voi lisätä viskositeettia. Tällainen ratkaisu vedenalaisen työn tekemiseen ei toimi. Seoksen plastisuuden lisäämiseksi on suositeltavaa laimentaa sementti kalkkimaidolla. Kaikkien lisättyjen komponenttien osuudet lasketaan liuoksen painon perusteella. Jotta et voi erehtyä, voit tehdä paljon helpompaa ja ostaa valmis sekoitus kauppa. Mutta täälläkin pitäisi olla erittäin varovainen. Valmis sementtiseokset eroavat toisistaan ​​täyteaineen ja tarkoituksen tyypissä. Täyteaineen ei pitäisi olla liian suuri, sinun pitäisi valita seos, jonka keskimääräinen tarttuvuusnopeus.

Miten kaadetaan betonia veteen oikealla tavalla

Tämäntyyppistä betonitoimintaa käytetään vesirakennuksissa ja paikoissa, joissa pohjavesi sijaitsee lähellä pintaa. Korkea taso - yhteinen rakennusongelma. Jotkut alueet ovat jatkuvasti vedessä.

Ne myyvät usein maa-aluetta rakentamattomien tonttien hintaan ja, kuten lupasi, pohjaveden tasoa ei saa koskaan häiritä.

Kaikki puutteet löytyvät työn prosessista. Vedestä on paljon tapoja viedä paikalta ja kaataa betonia suoraan veteen. Miten täytetään ja onko tällainen ammatti tulevaisuudessa vaaraksi säätiölle?

Onko mahdollista tehdä tämä

Betoni voidaan kaataa veteen, mutta tällä tyyppisellä valulla on omat ominaisuutensa. Konkreettinen työ on rakentamisen ratkaiseva vaihe. Teokset alkavat säätiön rakentamisella. Epäonnistuminen yksinkertaisimpien betonipoistoa koskevien sääntöjen suhteen johtaa halkeamien muodostumiseen. Heikko kantokyky johtaa rakenteeseen lyhyeen käyttöikään.

Vedenalainen betonitointi on yksi teollisuuden maa- ja vesirakennustöistä. Yksityisyrittäjät harvoin harjoittelevat laastin muottiin, kun on vettä kuopassa. Sinun täytyy säätää ulosvirtaus sivustostasi rinteen suuntaan ja taistelemaan sivuston viemäröinnistä.

Nykyaikaisten eristys- ja korjausmateriaalien avulla on helppo saada konkreettinen sekoitus vedenpitävään betoniin kenttäolosuhteissa. Liuos voidaan jopa toimittaa veden alla vakiintuneiden vedenalaisen betonitoimintatapojen avulla. Tuloksena on luotettava vedenkestävä betoni.

Veden vaikutus pohjaan

Vesi vaikuttaa kielteisesti säätiöön. Fysikaalisten ominaisuuksiensa mukaan veden jäätymisen aikana tilavuus kasvaa. Kun ilman lämpötila laskee alle nollan, halkeamat ja reiät, joissa vesi on tunkeutunut, laajenevat ja suurentuvat. Ajan myötä säätiö heikkenee ja putoaa.

Monet huolet aiheuttavat pohjavesiä ylemmissä kerroksissa, mukaan lukien sade ja sade. Veden epäpuhtauksilla on kemiallisia yhdisteitä, joilla on aggressiivisia teknisiä päästöjä ilmakehään. Jäteöljy, autopakokaasut sijoitetaan betonipinnalle. Haitallisten aineiden vaikutuksen alaisena esiintyy eroosiota. Rakenne menettää voimaa, alkaa murentua, hiutaleita ja murentua.

Vesi kykenee huuhtelemaan kaiken, mitä ei ole löydetty. Jopa puhtaan veden, ilman epäpuhtauksia, veden jatkuvasti ja vähitellen huuhtoutuu kellarin partikkelit, huokoset, ontelot ja muut virheet.

Pohjaveden aiheuttamat tehtävät ratkaistaan ​​eri tavalla. Kaivon seinämien suodatus, maanalaisten ja hydraulisten rakenteiden vedenpitävyys, muut ei-toivotun veden virtauksen aiheet.

Todistetut täyttömenetelmät

Teknologialla ei ole tyhjennystyötä. Vedenalainen betonitus soveltuu sillatukien rakentamiseen, voimansiirtojohdotukien perustuksiin, hydraulirakenteiden korjaustöihin.

Käytä erilaisia ​​vaihtoehtoja:

 • Pystysuuntaisesti liikkuva putki (VPT). Kaivo on suojattu juoksevalta vedeltä, ja siellä tehdään töitä;
 • Vtaptyvanie (tamping) betoniseoksesta. Ensinnäkin tee betoninen alue, siitä tärinän avulla kaada ratkaisu;
 • Nouseva ratkaisu (BP). Putkessa paine-injektoitu liuos, joka nousee. Ratkaisu vie vettä ja tekee monoliittia;
 • Betonin asettaminen pusseihin. Laukut ohennetusta kankaasta kastetaan veteen. Soveltuu lisäaineeksi, kun on tarpeen tiivistää rako;
 • Kubelin käyttö. Betoni avattuihin laatikoihin upotetaan veteen, ja se betonoidaan veden alla millä tahansa syvyydellä epätasaisuuksilla, kaivoilla ja korkeuksilla.

Maa-talon yksityisessä rakentamisessa on tarpeen kaataa liuos veteen pohjaveden läheisyydestä johtuen. Paalumenetelmä ja kavennusmenetelmä ovat kaksi todistettua järjestelmää.

Paalutusmenetelmä

Pile kulkee kaikkiin heikkoihin maaperään tai jäädytyksen syvyyteen. Tukijalusta on asennettu luotettavampiin paikkoihin, jotka jäätyvät alle. Yksityisten talojen osalta tällainen päätös on järkevästi perusteltu. Järjestelyn kustannukset ovat paljon pienemmät kuin monoliittisen nauhan perustus. Vähemmän kaivamiseen, kaatamiseen ja vahvistamiseen.

Nostaja auttaa luomaan luotettavan rakenteen matalalla syvyydellä. Pilejä vasarat, veden pintaan rakennetaan työtaso. Putki upotetaan veteen täytetyn tilan pohjaan. Betoni syötetään putkeen betonipumpulla. Trukki nostaa putkea, betoni puretaan pohjaan. Täyttö tapahtuu kerroksittain, kunnes koko rakenne on betonoitu.

Säätiön kestävyys lasketaan ottaen huomioon maaperän korroosioprosessit. Ulkopuolella ruuvipallot pinnoitetaan monikerroksisella korroosiota epoksipohjaisella pinnoitteella, mikään ei vaurioidu ruuvauksen aikana. Metallia, josta paalut on tehty, ei romahda edes aggressiivisimmassa maaperässä.

Se on tärkeää! Käytön aikana on ehdottomasti varmistettava, että kullakin alemman kerroksen betonilla on puoli-nesteinen sakeus. Menetelmä soveltuu paikoissa, joissa on hiljainen, heikko virtaus.

Caisson-menetelmä

Jos betoni on kova maaperä korkeintaan viisikymmentä metriä syvyyteen, kun vesitasoa on vaikea vähentää, käytä kattilamenetelmää kaatamalla. Tehokkaat aallot ja voimakkaat alivirrat edellyttävät luotettavien muottien muodostamista kavion muodossa.

Hitsattu teräsrakenne kelluvilla nostureilla laskeutuu säiliön pohjaan.

 • Pohjassa he kaivaavat kaivannon;
 • Betonilaukut upotetaan kaivoon. Se osoittautui rakennustyön perustaksi;
 • Tulevaisuuden talon ympärillä kallistuvat teräspilvet lyödään, jotta rinteillä on mahdollisuus;
 • Pilat on kiinnitetty alareunaan kaapeleilla ja ankkureilla;
 • Sisällä on puinen tai teräsvuoraus;
 • Ulkopuolella paalut kiinnitetään terästangoilla, erikoiskulmilla.

Syvävesipinnoitus varmistetaan korkealla paineella. Liuos pumpataan putkeen venttiileillä päissä. Kun betonia syötetään, yläventtiili avautuu. Pohja toimii kun seos pääsee betonipisteeseen.

Vedenvaihto

Tontit puutarhurit saavat joskus parhaita paikkoja. Kuinka suojata sivustosi tulvilta? Pohjavesi on tarpeeksi lähellä, talvella sokean alueen alla, joskus turvotus tapahtuu. Yksi tapa siirtää vettä talosta ja tontti on tyhjentää.

Korkeimmasta paikasta kaivaa ja syvennä kaivantoa. Vesi, erityisesti sulanut keväällä, kertyy ja menee kerrostumiseen metsään.

Levitä tiivis polyeteeni tiivis substraatti niin, että vesi putoaa viemäriin.

 • Aseta geotekstiilifraktio ja vuotaa 20-40 mm: n rauniot;
 • Aseta tyhjennysputki kaivantoon;
 • Kierrä putki ja täytä se rauniolla.

Jotta tyhjennys hyvin, tarvitset aallotettu putki. Siinä reikä leikataan, ja yhteys jätevesijärjestelmään muuttuu. On tarpeen tehdä pieniä rinteitä. Tarkastuskaivoja asennetaan putken syvyyteen, plus 5 cm.

Luukun suojuksen on oltava samassa nurmikolla. Järjestelmää pidetään talon ympärillä, yhdistettynä yhteen paikkaan ja näytetty talon ulkopuolella sijaitsevan kuivatuskaivon päälle.

Muita vinkkejä

Jos säätiö on rakenteen perusta, perusta on perusta. On tärkeää noudattaa jatkuvaa konkreettista sijoittamista.

Mitä enemmän vettä, sitä useammin maaperä turpoaa.

 • Laske tilattavan seoksen tilavuus oikein ottaen huomioon mahdolliset prosessin häviöt;
 • Monoliitin muodostamiseksi perustus kaadetaan kerrallaan, kunnes betoni kovettuu;
 • Jos suunnitellaan suuria määriä betonitoimintoa, tilaa betonia sekoittajissa suoraan tehtaalta;
 • Betonin merkin on vastattava rakentamisen olosuhteita, joilla on pieni turvallisuusmarginaali. Edellä olevasta betonista on värähtelevä suurtaajuuslaite.

Jotta seos ei päällystyisi, roskat ja hiekka eivät laskeutuneet, eikä sementtimateriaali kurotta ylöspäin, noudata yksinkertaisia ​​suosituksia ja luottaa luotettaviin betonointimenetelmiin.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Vedenalainen betonointi

Vedenalaista betonisoittoa kutsutaan asettamalla betoniseos veden alle ilman kuivatusta. Sitä käytetään vedenpitävien osien rakentamiseen siltapylväiden, säätöjen, voimajohtojen navojen, hydraulisten rakenteiden rakentamiseen ja korjaamiseen.

Vedenalaisen betonisoinnin yhteydessä käytetään erilaisia ​​menetelmiä: pystysuunnassa liikkuva putki (VOT), nouseva liuos (BP), pinoaminen bunkkereihin, betonisekoituksen sekoittuminen, betonimassan pinoaminen säkkeihin.

HVT-menetelmä. Tämä on edistyksellinen menetelmä vedenalaiselle betonisoitumiselle syvyyksissä 1,5 - 50 m. Tämä rakennusmenetelmä on betonoitu juoksevalla vedellä suojattuun ojaan.

Kuva 66. Vedenalaisen betonitoimintasuunnitelma vertikaalisesti liikkuvaa putkea (a) ja nouseva liuos (b):
1 - pystysuunnassa liikkuva putki, 2 - muotti, 3 - betonisekoitettu sekoitus, 4 - putken syöttöliuos, 5 - kivenvedos, 6 - varsiakseli, 7 - täyttöratkaisu

Aidat käyttävät joko erikoisesti tehtyjä muottiosastoja (kuva 66a) puusta, raudoitetusta betonista tai metallista koostuvien alueellisten lohkojen (laatikoiden) muodossa tai rakenteen rakenteesta (laattakuoret, jättiläismassojen seinät, sinkholes, pile-shells suuri halkaisija, ryazhey) tai levytölkki. Muottirakenteen on oltava läpäisemätön laastille ja sementtipastaa.

Betoniseoksen syöttämiseksi kaivoon asennetaan 200-300 mm: n halkaisijaltaan suuret saumattomat putket, jotka koostuvat erillisistä sidoksista, joiden pituus on 1-3 m. Putket ripustetaan nosturista kuopan korirakenteen vintturiin. Yläosassa putket päätyvät suppiloon pohjasta, jotta ne eivät täyttyisi vedellä, ne suljetaan metallitelineillä, jotka avautuvat telineestä. Putken toiminta-alue on enintään 6 m. Louhintaan asennettujen putkien määrä määritetään ottaen huomioon koko betonisoitumisalueen pakollinen päällekkäisyys putkien pyöreillä alueilla. Alempi putken pohjaan suljetuilla alaventtiileillä täytetään betoniseoksen yläosaan. Kun venttiilit avautuvat, betoniseos, joka tulee putkista, leviää kaivon pohjaa pitkin ja nousee putkien alapään yläpuolelle. Betoniseos, joka toimitetaan edelleen, jättää putket, puristaa betonin ja osittain veden kanssa hämärtyneeksi.

Seosta palvelee betonipumppuja, pneumaattisia päästöjä tai suoraan betonisekoittimia. Putket on upotettava betoniin koko ajan: vähintään 0,8 m, betonin 10 m syvyyteen ja vähintään 1,5 m syvyyteen 20 m: n syvyydestä. Betonin valssaamiseksi putket nostetaan nosturilla ja ylätyöt poistetaan, tarkkailemalla että vesi ei putoa putkeen. Kun vedenalaisen betonin kerros saavuttaa suunnittelupaksuuden, putket poistetaan siitä.

Värähtelyyn pinottuna VPT: n menetelmän mukaisessa betoniseoksessa on oltava liikkuvuus, mitattuna 6-12 cm: n kartiolla, joka on pinottu ilman tärinää - 16-20 cm. Valmistele se soraa tai soraa, jossa on 20-30% murskattua kiveä.

Kun betonimassojen tilavuus on yli 200 m3 ja tukirakenteita volyymitilasta riippumatta VPT-menetelmällä tapahtuvaa betonointia edeltää 3 m3: n pilottilohkojen valmistus veden alla, johon tarkastetaan betoniseoksen tekniset ominaisuudet, hyväksytyt betonitystilat ja betonin laatu.

BP-menetelmä. Kallio kerroksessa (kuva 66b) tai murskattua kiveä, sementti-hiekkalaatikkoa, sementtilaastia ilman hiekkaa tai lisäaineiden sementtilaastia pumpataan paineen alaisena läpimitaltaan halkaisijaltaan 38-100 mm putkilla, jotka on asennettu suoraan kaatopaikkaan. Liuos, joka nousee alhaalta ylöspäin, syrjäyttää veden vetoalueelta ja luo monoliitin (injektointimenetelmä paineentasaukseen).

Jos betonia asennetaan putkistojen asentamiseen miekka-kaivoksiin, ensin muottipintaan 2 aidattuun tilaan asennetaan pystyakselit 6, joissa on ristikkoseinät, jotka voidaan hitsata teräksikiskoilla tai valssaamalla. Sitten karkea aggregaatti kaadetaan muottiin. Lopussa polkumyynti kaivoksen alas putki täyttää ratkaisu. Tässä tapauksessa karkean aggregaatin liuos levittyy kaivoksen liuospylvään paineen alaisena ja paineita putkissa ei käytetä (painovoimamenetelmä vapaasti virtaavaa betonointia varten).

Kun laastia kaadetaan, putket nostetaan ja estävät veden tai ilman läpimärän niihin. Tämä varmistetaan putkien jatkuvaan syvenemiseen laastiin betonipro- sessin aikana vähintään 0,8 m. Putkien toiminta-alue määräytyy kokeellisten lohkojen betonoitumisen perusteella. Käytännöllisesti kun kallioinen ääriviiva valetaan, toiminta-alue on korkeintaan 3 m, ja kun se muretaan murskattua kiviainetta - enintään 2 m.

BP-menetelmää, jossa karkea kivi-liuska valetaan sementti-hiekkalaastilla, käytetään enintään 20 metrin syvyydessä betonin valmistamiseksi, jonka vaatimukset eivät ylitä rautaristorakenteiden vaatimuksia.

BP-menetelmää, jossa täytetään murskattua kiviainetta sementti-hiekkalaastilla, käytetään syvyyksissä, jotka ovat korkeintaan 20 m, kun betonia valmistetaan vaatimuksiin, jotka täyttävät tavallisen monoliittisen betonin vaatimukset. Betonielementin täyttöä, jossa on hiekkaa tai sementtiä ja lisäaineita, ei käytetä 20-50 metrin syvyydessä ja syvyydestä huolimatta (mutta enintään 50 metriä), mikä vaatii betonin lujuutta ja homogeenisuutta kriittisissä rakenteissa (tiheästi vahvistettu ja pienikokoiset rakenteet, vedenpitävät tyynyt ja kuoret, omolibration-nivelet).

BP-menetelmällä on useita etuja verrattuna VPT-menetelmään: betonitehtaan sijaan sekoitus- ja sekoituslaitoksessa käytetään vähemmän kapasiteettia; betoniseoksen kuljetus korvataan erillisellä karkeakomponentilla ja laastilla, mikä estää betoniseoksen mahdollisuuden erottaa.

BP-menetelmän haitat ovat tarve huolella valittamaan hiekan hiukkaskokoonpanoa, lisää putkien määrää ja huokosten riittämätöntä täyttämistä liuoksella.

Tätä menetelmää käytetään silloin, kun VPT-menetelmää ei ole mahdollista tai taloudellisesti mahdollista käyttää työn tuotanto-olosuhteiden tai betonirakenteen suhteen: rakenteiden korjaaminen ahtaissa oloissa, betonirakentaminen pienillä rakenteilla, joilla on paksut raudoitukset ja rakenteet sekä niiden osat raunioiden muuraustöistä.

BP: n betonointimenetelmä, kun. 200 m3: n tilavuuksia ja laakerirakenteita missä tahansa tilavuudessa tulisi edeltää 5 m3: n suuruisten betonivalujen valmistaminen betonille, jossa on suuri kivi ja 3 m3 betonia, murskakiven kasaamista varten.

Bunkkerien asettamismenetelmä. Betonielementti asetetaan veteen pohjaan betonielementissä bunkkereissa (pudotuslaatikoissa, altaissa tai nappeissa) ja tyhjennetään avoimen pohjan tai liukukannen läpi. Yleensä käytettyjä kattiloita, joiden kapasiteetti on 0,2-3 m3, suljettu yläosassa ja tiivisteenä avautumisreunaa pitkin, mikä estää sementtitapauksen ja veden tunkeutumisen bunkkeriin. Betoniyhdistelmä vapautetaan siten, että bunkkerin pohja on minimoitu erilleen asetetun betonin pinnasta, mikä estää mahdollisuuden vapaasti pudottaa betoniseos vesipatsaan läpi.

Bunkkerien asennusmenetelmän etuna on mahdollisuus betonisoida missä tahansa syvyydessä, töiden tuottamisessa ilman telineitä, mahdollisuus betonimassan sijoittamiseen epätasaiseen pohjaan suurilla syvennyksillä ja korkeuksilla.

Kuitenkin, kun betonointi bunkkereilla tapahtuu, seos osittain hajoaa bunkkerin purkamisen aikana ja jotkut kerrostumat tulevat näkyviin.

Tätä menetelmää käytetään, jos betonipinnan aste ei ole korkeampi kuin 200.

Menetelmä betoniseoksen sekoittamiseksi (kuva 67). Betoni- seoksesta muodostuu saareke betoniseoksen myöhemmällä leviämisellä lohkolle tamping tai tärinä. Käytä tätä menetelmää suuria rakenteita varten enintään 1,5 metrin syvyydessä

alueet, joiden betonipitoisuus on enintään 300. Rakennukset on betonoitu vedenpinnan yläpuolelle olevaan merkkiin ja yksi suunnitelman lohkokokoista on suurempi kuin kaksinkertainen betonisyvyys.

Käytetään betonisekoitusta, jossa on 5-7 cm: n kartiomaista betonia. Lohkon kulmissa luodaan konkreettinen sauma putkesta erikoisaltaalta (bunkkeri), joka johtaa vähintään 30 cm veden pinnan yläpuolelle. Saaren upotettu kaltevuuskulma, josta täyttö alkaa, tulee muodostaa vaakatasossa 35-45 ° kulman veden alla. Uusia osia betoniseoksesta pudotetaan saariin tasaisesti voimakkuudella, joka ei häiritse betonin kovettumisprosessia, ei lähemmäksi kuin 20-30 cm vedenvedestä. Tämä tekniikka suojaa uusia betonisekoitteita sisältävän veden kanssa kosketuksissa olevan veden kanssa.

Kuva 67. Vedenalaisen betonoinnin järjestelmä betonisekoittamismenetelmällä

Menetelmä betonimassan sijoittamiseksi pusseihin. Betoniyhdistelmä asetetaan veden alle sidottuun 10-15 litran pusseihin harvinaista mutta kestävää kangasta. Betoniseoksessa on oltava kartioleikkaus 1-5 cm, jonka kokonaiskoko on 20 mm.

Tätä menetelmää käytetään apuna tiivisteiden tiivistämisessä rungon muodostamisessa epätasaiseen pohjaan, sen sijaan, että se rakennetaan vedenalaiseksi betonisoitumiseksi 2 metrin syvyydelle ja aallokkoihin ja vahvaan virtaukseen sekä onnettomuuden sattuessa.

Luennot / Betonointi vedessä

Teknologian rakentamisprosessit.

Betoni veden alla.

Vedenalaista betonisoittoa kutsutaan asettamalla betoniseos veden alle ilman kuivatusta. Sitä käytetään vedenpitävien osien rakentamiseen siltapylväiden, säätöjen, voimajohtojen navojen, hydraulisten rakenteiden rakentamiseen ja korjaamiseen.

Vedenalaiseen betonointiin käytetään erilaisia ​​menetelmiä: vertikaalisesti liikkuva putki (VPT), ​​nouseva liuos (BP), pinoaminen bunkkereihin, betonisekoituksen sekoittaminen ja betonisekoitusten sijoittaminen säkeille.

HVT-menetelmä. Tämä on edistyksellinen menetelmä vedenalaiselle betonisoitumiselle syvyyksissä 1,5 - 50 m. Tämä rakennusmenetelmä on betonoitu juoksevalla vedellä suojattuun ojaan.

Kuva 1. Vedenalaisen betonisuunnitelma käyttäen vertikaalisesti liikkuvaa putkea (a) ja nousevaa liuosta (b): 1 - pystysuunnassa liikkuva putki, 2 - muotti, 3

- betonirakenne, 4 - putki, 5 - kivi, 6 - varsiakseli, 7 - täyttöruuvi

Aidana käytetään joko erikoisesti tehtyjä muottiosastoja (kuva 1a) puusta, raudoitetusta betonista tai metallista tai rakenteen rakenteesta (laattahylsyt, jättiläisten seinät, kaatopaikat, kaatopaikat, suurikokoiset kuoret)., ryazhey) tai levytyöt. Muottirakenteen on oltava läpäisemätön laastille ja sementtipastaa.

Betonisekoituksen syöttämiseksi kaivoon asennetaan 200-300 mm: n halkaisijaltaan halkaisijaltaan 200-300 mm: n saumattomat putket, jotka koostuvat yksittäisistä lenkistä, joiden pituus on 1 - 3 m. Putket ripustetaan nosturilla vankkureihin, jotka on kiinnitetty säätökuoppaan. Yläosassa putket päätyvät suppiloon pohjasta, jotta ne eivät täyttyisi vedellä, ne suljetaan metallitelineillä, jotka avautuvat telineestä. Putken toiminta-alue on enintään 6 m. Louhintaan asennettujen putkien määrä määritetään ottaen huomioon koko betonisoitumisalueen pakollinen päällekkäisyys putkien pyöreillä alueilla. Alempi putken pohjaan suljetuilla alaventtiileillä täytetään betoniseoksen yläosaan. Kun venttiilit avautuvat, betoniseos, joka tulee putkista, leviää kaivon pohjaa pitkin ja nousee putkien alapään yläpuolelle. Betoniseos, joka toimitetaan edelleen, jättää putket, puristaa betonin ja osittain veden kanssa hämärtyneeksi.

Seosta palvelee betonipumppuja, pneumaattisia päästöjä tai suoraan betonisekoittimia. Putket on upotettava betoniin koko ajan: vähintään 0,8 m, betonin 10 m syvyyteen ja vähintään 1,5 m syvyyteen 20 m: n syvyydestä. Betonin valssaamiseksi putket nostetaan nosturilla ja ylätyöt poistetaan, tarkkailemalla että vesi ei putoa putkeen. Kun vedenalaisen betonin kerros saavuttaa suunnittelupaksuuden, putket poistetaan siitä.

Betoniseos VPT: n menetelmällä, joka on pinottu värähtelyllä, on liikuteltava, mitattuna kartiomallilla 6-12 cm, pinottu ilman tärinää - 16-20 cm.

Teknologian rakentamisprosessit.

Valmistele se soraa tai soraa, jossa on 20-30% murskattua kiveä ja joka välttämättä tuo pehmittimiin lisäaineita.

Kun betonimassan tilavuus on yli 200 m 3 ja laakerirakenteita volyymitilasta riippumatta, VPT-menetelmän betonointia edeltää 3 m 3: n pilottilohkojen veden valmistus, joka tarkistaa betoniseoksen tekniset ominaisuudet, hyväksytyt betonitoimintotavat ja betonin laatu.

BP-menetelmä. Suoraan polttopisteeseen asennettu kalliotransportti (38-100 mm) pumpataan paineen alaisena sementti- ja hiekkalaastilla, sementtilaastilla ilman hiekkaa tai sementtilisällä lisäaineilla. Liuos, joka nousee alhaalta ylöspäin, syrjäyttää veden vetoalueelta ja luo monoliitin (injektointimenetelmä paineentasaukseen).

Jos betonia asennetaan putkistojen asentamiseen miekka-kaivoksiin, ensin muottipintaan 2 aidattuun tilaan asennetaan pystyakselit 6, joissa on ristikkoseinät, jotka voidaan hitsata teräksikiskoilla tai valssaamalla. Sitten karkea aggregaatti kaadetaan muottiin. Lopussa polkumyynti kaivoksen alas putki täyttää ratkaisu. Tässä tapauksessa karkean aggregaatin liuos levittyy kaivoksen liuospylvään paineen alaisena ja paineita putkissa ei käytetä (painovoimamenetelmä vapaasti virtaavaa betonointia varten).

Kun laastia kaadetaan, putket nostetaan ja estävät veden tai ilman läpimärän niihin. Tämä varmistetaan putkien jatkuvaan syvenemiseen laastiin betonipro- sessin aikana vähintään 0,8 m. Putkien toiminta-alue määräytyy kokeellisten lohkojen betonoitumisen perusteella. Käytännöllisesti kun kallioinen ääriviiva valetaan, toiminta-alue on korkeintaan 3 m, ja kun se muretaan murskattua kiviainetta - enintään 2 m.

BP-menetelmää, jossa karkea kivi-liuska valetaan sementti-hiekkalaastilla, käytetään enintään 20 metrin syvyydessä betonin valmistamiseksi, jonka vaatimukset eivät ylitä rautaristorakenteiden vaatimuksia.

BP-menetelmää, jossa täytetään murskattua kiviainetta sementti-hiekkalaastilla, käytetään enintään 20 metrin syvyyksissä, kun vaaditaan tavallista monoliittista betonia koskevia vaatimuksia vastaava betoni. Betonielementin täyttöä, jossa on hiekkaa tai sementtiä ja lisäaineita, ei käytetä 20-50 metrin syvyydessä ja syvyydestä huolimatta (mutta enintään 50 metriä), mikä vaatii betonin lujuutta ja homogeenisuutta kriittisissä rakenteissa (tiheästi vahvistettu ja pienikokoiset rakenteet, vedenpitävät tyynyt ja kuoret, yhdensuuntaiset liitokset).

BP-menetelmällä on useita etuja verrattuna VPT-menetelmään: betonitehtaan sijaan sekoitus- ja sekoituslaitoksessa käytetään vähemmän kapasiteettia; betoniseoksen kuljetus korvataan erillisellä karkeakomponentilla ja laastilla, mikä estää betoniseoksen mahdollisuuden erottaa.

BP-menetelmän haitat ovat tarve huolella valittamaan hiekan hiukkaskokoonpanoa, lisää putkien määrää ja huokosten riittämätöntä täyttämistä liuoksella.

Tätä menetelmää käytetään silloin, kun VPT-menetelmää ei ole mahdollista tai taloudellisesti mahdollista käyttää työn tuotanto-olosuhteiden tai betonirakenteen suhteen: rakenteiden korjaaminen ahtaissa oloissa, betonirakentaminen pienillä rakenteilla, joilla on paksut raudoitukset ja rakenteet sekä niiden osat raunioiden muuraustöistä.

Betonimyllyä BP-menetelmää käyttäen, jonka tilavuudet ovat 200 m 3, ja laakerirakenteita, joissa on kaikki tilavuudet, tulee edeltää 5 m 3: n suuruisten betonipäällysteisten betonilevyjen valmistus 3 m 3 betonilla ja murskattujen kiviainesten kaataminen.

Bunkkerien asettamismenetelmä. Betonielementti asetetaan veteen pohjaan betonielementissä bunkkereissa (pudotuslaatikoissa, altaissa tai nappeissa) ja tyhjennetään avoimen pohjan tai liukukannen läpi. Yleensä käytetty täyttökapasiteetti