Seinien ja lattian täyttäminen betonilla kellarissa

Kellari tai kellari - kiinteä osa yksityistä taloa. Tätä tilaa voidaan käyttää kotitaloussovelluksiin: autotalli, työpaja, varasto, jossa on työkalu tai sato.

Miksi tarvitset lattiaa ja seiniä betonoitavaksi?

Kellari sijaitsee syvälle maan alla, joten lattian ja seinien sementoitumista ja vedenpitävyyttä on tehtävä. Betonipinnoitteen rakentaminen on suositeltavaa, jos:

 • kellari lämmitys;
 • käytä olohuoneena;
 • työpajan, kuntosalin, autotalli, sauna;
 • majoituskattilatila tai vastaavat tekniset tilat;
 • majoituskellari ruokavarastoon;
 • korkea maaperän kosteus.

Kun märkä höyry altistuu kosteasta maasta, putket, kalusteet, laitteet ja seinä- ja kattopäällystys huononevat. Talo voi tulla hätätilanteessa.

Työkalut ja materiaalit

Prosessin suorittaminen edellyttää seuraavia työkaluja:

 • ämpäri;
 • lapio;
 • raastin ja lastalla;
 • pohjamalli;
 • kapasiteetti konkreettiselle ratkaisulle;
 • hiomakone;
 • tasolla;
 • vedenpitäväksi;
 • rakentaminen nauha;
 • vahvistaminen tai teräsverkko;
 • majakat;
 • sääntö betonin tasoittamiseksi;
 • Bulgariina, jossa on kiekkoja kiveen;
 • silitysvälineet

Materiaaleista, joita tarvitset:

 • sementti M400;
 • standardi murskattu kivi;
 • uran hiekka;
 • vesijohtovettä;
 • kemialliset lisäaineet, jotka lisäävät hydrofobisuutta, betonin lujuutta (tarvittaessa).

Veitsen sijaan betonisekoitin soveltuu betonin sekoittamiseen. Sen avulla laadukkaiden seosten valmistusprosessi nopeutuu.

Teknologinen prosessi

Betonikerros kellarissa tehdään kuudessa vaiheessa:

 1. Kaivetaan kaivannon leveys ottaen huomioon seinien ja muottien koko.
 2. Hiekkalaukun luominen raunioilla.
 3. Muottien asennus.
 4. Vedenpitävyyskerroksen asettaminen.
 5. Vahvistusvahvistus.
 6. Betonivaihto.
Takaisin sisällysluetteloon

Lattian valmistelu sementoitukseen

Ihanteellinen lasin laskemiseen kellarissa on betonitointi maanpinnalla. Valmistelutyöt on minimoitu: päästä eroon roskista, kasvillisuudesta, purista maata ja voit jatkaa tasoitusta. Kun uudet lattiat asennetaan vanhoihin, sinun on suoritettava:

 • Vanhan pinnoitteen irrotus ja virheiden havaitseminen;
 • halkeamien ja sirujen poistaminen niiden laajentamisella ja käsittelyllä hiekosementti- tai polymeerikoostumuksella;
 • korjaamattomien alueiden purkaminen;
 • jyrsinkoneen pohjan korkeuserojen säätö;
 • pinnan puhdistaminen pölyltä, muutoin betonin kiinnittyminen vanhaan kerrokseen heikkenee.

Jos se ei aio luoda täysin tasaista pohjaa vanha pinnoite, on suositeltavaa sijoittaa betonikerros.

Täyttävät tyynyt ja tamping

Asettaessasi lattiaa suoraan maahan, se puristetaan välittömästi, sitten rungon tai pienen kiven tyyny asetetaan. Kerros antaa pohjan kovuus, estää halkeamia. Seuraavaksi hiekkasäkki asetetaan kerrokseksi 0,5 - 1 m, joka voi menettää jopa 25% lisäpurkamisen aikana rullalla tai värähtelijällä. Tämä tosiasia on otettava huomioon täytettäessä. Tiivistymisen jälkeen hiekka kaada vettä.

vedeneristys

Kun tyynyn rakenne ja sen tamping-vesieristys suoritetaan. Tämän työn laatu riippuu tulevan kerroksen kosteudesta. Tämän parametrin korkeus suojaa tilaa sieltä ja muotista, omaisuuden vahingoittumisesta. Käytetään bitumien, polymeerimateriaalin tai tiheän polyeteenikalvon rullia.

Valittu materiaali on päällekkäin koko lattian kanssa ja sinetöity nauhalla. Ei pitäisi olla aukkoja ja halkeamia. Ylijäämät on katkaistu. Seinän päällepitävä vedenpitävyys on 25 cm, mikä suojaa liitoksia kosteudelta. Voit eristää kosteuden ja betonin ensimmäisen betonikerroksen. Tätä tarkoitusta varten käytetään päällystyseristemateriaaleja.

Metalliverkko

Suuri kellarialue on suositeltavaa rakentaa lujituskerros lattialle rakenteen vahvistamiseksi. Aluksi pinta on jaettava neliöihin. Sitten pitäisi merkitä levyt 2-2,5 cm paksuiksi.

Vahvistus valitaan huoneen tarkoituksen ja odotetun kuormituksen mukaan. Voit käyttää paksuja metallitankoja tai vahvistusverkkoa (neulotut, hitsatut). Käytössä on yleensä 0,5 cm: n tangon halkaisija.

Raskaiden kuormien kohdalla on suositeltavaa käyttää myös teräsnauhaa, jonka poikkileikkaus on 1-1,6 cm. Vaihtoehtoisesti betonisekoittimeen sekoitettu vahvikuituinen teräskuitu on sopiva.

Majakat ja tasoitus

Ennen lattian kaatamista on tärkeää asettaa majakat oikein. Työstä riippuu siitä, kuinka pehmeä pinta tulee ulos. Majakoiden muodostuminen suoritetaan vaiheessa, jossa ensimmäinen osa asetetaan puoleen tilan tilavuudesta. 1 metrin etäisyydellä toisistaan ​​luodaan korkeuksia, ja yläreunaan sijoitetaan riski. Tasoituksen avulla saavutetun tason avulla majakat sijoitetaan kiskon pohjaan.

Lattiapinnoitetta varten käytetään laastin laatua, joka ei ole alempi kuin M400. Paikanvaraajana sekoitetaan hieno marmori tai graniitti. Muuraukseen ensimmäiseen kerrokseen lisätään kovettajaa tai pehmitintä. Riippuen työalueesta tasoittamiseen käytetään vibrolaattia tai syvää vibraattoria.

kuivaus

Jokaisen betonin kerroksen jälkeen on odotettava jonkin aikaa, jonka aikana tasoittaa voimaa ja kuivuu. Tämä prosessi voi tapahtua ilman toimenpiteitä vähintään 24 tuntia. Betonimateriaalin kiinteyttämisen nopeuttamiseksi voimakkaammin, on suositeltavaa käyttää alipaineen toimintaa. Tätä varten suodatinmateriaali asetetaan tasaiselle betonille, joka on peitetty ilmatiiviillä matolla. Maton keskelle on kiinnitetty tyhjöpumpun suuttimeen, mikä viivästää ylimääräistä kosteutta vahingoittamatta laatan laatua. Kuivaaminen tällä menetelmällä kestää vain 7 tuntia.

Betonin kuivaus on täydellinen, jos sen pinnalle jää jäljelle 4 mm.

Kun betoni on tarpeeksi vahva, voit poistaa majakat ja lävistää urat hiekkasementillä. Tuoreen betonin pinnalla käveleminen on parempi vanerin levyn kanssa. Tämän jälkeen lattia peitetään muovikelmulla. Betonin täydellinen kypsyminen - 28 päivää.

Hionta ja hionta

Grout alkaa seinistä ja ovista keskellä. Tätä varten on suositeltavaa käyttää ylimaalausta tai betonivahviketta. Prosessia pidetään täydellisenä, kun pinta imeytyy täysin injektointiaineeseen. Prosessi toistetaan kolme kertaa. Viimeinen vaihe on se, kun betonissa on jäljellä enintään 1 mm. Pienestä kuormitustasosta tarvitset 5 kg keskimäärin - 8 kg värillisille lattioille - 8 kg laastia / 1 m2.

Miten betoniseinät kaadetaan?

Kellarineille on suositeltavaa rakentaa monoliittiset seinät käyttäen jatkuvaa kaistalejalostustekniikkaa. Voit täyttää rakenteen useassa vaiheessa:

 • kaivannon valmistelu;
 • makaa tyynyt hiekasta;
 • muottien asennus;
 • vedenpitävä kerros;
 • vahvistaminen;
 • betonin kaataminen.

Seinille on tarpeen asentaa muuraus, kun betonilattia on täysin kuiva, muuten tuoretta muurausta myydään ja viiste kulkee.

Valitse seinäkoko

Kun rakennetaan monoliittisia seiniä, niiden paksuus valitaan riippuen talon odotetusta korkeudesta ja maaperätyypistä. Paksuus voi olla 20 - 40 cm.

Kaivannon valmistelu

Kun käytetään monoliittista valutekniikkaa, on tarpeen kaivaa kaivannot tulevan kellarikerroksen alle. Koska yksi niiden osista on nauhan perusta. Kaivantojen syvyyden tulisi olla 150-200 m, leveys - 0,4-0,6 m.

Hiekkapyyhkeen asentaminen

Hiekkakerroksen tulee olla vähintään 20-40 cm. Tämä arvo riippuu seinien arvioidusta koosta ja kokonaiskuormasta. Hiekkasänky on täynnä. Sinetin täyttämiseksi sinun on odotettava kolme päivää.

Muottien asennus

Irrotettavien muottien asentamiseen on tehty puu- tai alumiinipaneeleja ei-irrotettaville polystyreenilevyille. Jälkimmäinen vaihtoehto toimii edelleen lämmöneristyskerroksena.

vedeneristys

Seinät tarvitsevat vedenpitävyyttä. Prosessi keskipitkällä kovetuksella. Tällöin seinien ja lattian väliset liitokset saumat leikataan jauhimella 3 x 3 cm: n uriin. Nämä urat täytetään läpäisevällä vedeneristysmateriaalilla.

Yhtä tärkeä on seinien lopullinen vedeneristys. Pinnalle levitetään harjalla tai ruiskutusaineella esipuhdistettua rasva- ja sementtihyytelöä. Sen jälkeen nivelet, seinämäiset saumat peitetään muovikalvolla ja jaksottaisesti kostutetaan kahdesta kolmeen päivään.

Vahvikkeet ja betoniseinät

Huolimatta korkeiden betonityyppien lujuudesta, on vaarana, että rakenne hajoaa osittain maaperän tärinältä. Tämän välttämiseksi on suositeltavaa vahvistaa monoliittisia seiniä metallikehyksellä terässauvojen kokoonpanosta pystypylväiden, poikittaisten palkkien ja vahvistusverkon muodossa.

Vahvistus tehdään 2 tai 3 kerroksella riippuen seinän koosta. Joskus vahvistus asetetaan keskelle ja verkko ja paksu lanka sitovat 15%: n reunoilta kummallakin puolella. Täytä seinät vedenkestävällä betonilla W10 ja uudemmalla. Sopiva merkki M300, lujuus B22.5 ja työstettävyys P1 tai P2. Seinää rakennettaessa on tärkeää yhdistää uusi betoniosuus vielä epäselvässä kerroksessa, joka on aikaisemmin asetettu muottiin.

johtopäätös

Monoliittiset lattiat ja kellari seinät ovat ominaista parantuneet suorituskykyominaisuudet. Suositusten huolellinen toteutus takaa kestävyyden ja kestävyyden koko rakenteen eri vaikutuksille. Tätä tilaa voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen.

Laite luotettava kerros yksityisen talon kellarissa

Useimmissa tapauksissa yksityisissä taloissa kellarissa on melko pieni pinta-ala, joten omistajat yrittävät koukulla tai kouralla varmistaa, että on mahdollisimman paljon vapaata tilaa. Esimerkiksi huoneen mitat (erityisesti sen korkeus) ovat varsin akuutteja, jos kellarissa käytetään autotallina. Mutta tavallisessa kasvisviljelyssä haluat pystyä suoristamaan koko sen korkeuden. Siksi monet maan omistajat miettivät, miten tehdä lattia mahdollisimman alhaiseksi. Jotkut ihmiset ratkuttavat ongelman radikaalisti - he jättävät lattian talon kellarikerroksessa juuri sen jälkeen, kun he olivat hakkeroineet säätiön kuoppaan eli pohjakerrokseen.

Jos rakennus sijaitsee suhteellisen korkealla alueella, jossa on hyvä kuivatus, ei kellarissa ole erityisiä ongelmia. Toisaalta, jos talon alla oleva maa on riittävän märkä ja pohjavesi sulkeutuu, järjestelyn työ on paljon kalliimpaa.

Kun talo on vielä rakenteilla, niin silloin on parempi valita nauhan säätiö. Tämä lähestymistapa antaa tiettyjä etuja kellarikerroksen järjestelyssä: vahvat seinät, alkuvarastoinnin tila olohuoneen mukaan jne.

Tapoja rakentaa lattia

Lattian rakentamista kellarissa voidaan käyttää seuraavia materiaaleja: betonia, maata, tukkeja, kiinteitä laattoja.

Kun käytät monoliittista laattaa, voit puhua maksimaalisesta lattian luotettavuudesta. Tietenkin tällainen lattia voidaan tehdä vain talon rakentamisen alkuvaiheessa eli säätiön asettamisen aikana. Lisäksi kellarikerroksessa on mukava ja lämmin, jos teet niin kutsutun "ruotsalaisen lautan". Tämä tekniikka edellyttää asentamista eristeen alle. Jos rakennuksessa on kellari, tämä vaihtoehto on myös edullinen. Betonia voidaan kaataa suoraan maahan, mutta on suositeltavaa hiertää hiekkaa ja soraa tekemällä eräänlainen "kakku" (tyyny) näistä materiaaleista. Tällainen kakku lisää suunnittelun luotettavuutta, varsinkin jos siellä on paikkoja ja savia.

Betonikerros kellarissa - yleisin vaihtoehto.

Pohjakerroksessa käytetään viiveitä niissä talouksissa, joissa pohjaveden tulvan todennäköisyys on vähäinen (tai laadukas vedenpoistojärjestelmä). Lisäksi tällainen peitto voidaan tehdä autotallissa, jossa on syvä kellari.

Likaiset kerrokset voivat myös olla merkityksellisiä, mutta vain silloin, kun on välttämätöntä säästää huoneen korkeutta tai rahaa.

Jos istutukset ovat sileitä, on suositeltavaa betonilla lattiaa vahvistamalla. Paksuuden tulisi olla sellainen, että lattia ei voi muuttaa muotoaan maaperän liikkuessa.

Betonikerros

Betonikerroksen täyttäminen kellarissa tarvitsee seuraavat työkalut:

 • Betonisekoittimet Jos sinulla ei ole sitä, liuos voidaan sekoittaa käsin, jolloin lattia laitetaan pieniin neliöihin. Huolimatta siitä, että tällainen työ vie paljon energiaa, kellarissa se voidaan tehdä ilman ongelmia.
 • Kiillotus ja raastin. Nämä työkalut ovat hyödyllisiä, kun haluat tasoittaa sementtilaastin. Betonointi tässä tapauksessa osoittautuu erittäin laadukkaaksi. Lisäksi lattia on hiottava, jos tulevaisuudessa on tarkoitus asettaa jonkinlainen lattia. Jos tämä lattia on valmistettu puusta, ei ole tarpeen tasata betonilattiaa lisäksi.
 • Bulgarian kanssa kiekkoja kiven.

Asiantuntijat suosittelevat M400-sementin valitsemista lattialle, louhos hiekalle ja standardirakenteelle.

Kun laasti sekoitetaan betonisekoittimeen, käytä ainesosia sementtipussissa ilmoitetuissa mittasuhteissa.

Työn vaiheet ovat seuraavat:

 1. Ensinnäkin rakennustaso on otettu ja sen avulla kaivannon pohja tasoitetaan, mikä tulevaisuudessa tulee kellarikerrokseksi. Maaperä on tiivistettävä kaikilla käytettävissä olevilla työkaluilla.
 2. Hiekkaa kaadetaan kaivon pohjalle, joka on tasoitettava ja asetettava tasalaatuiseen 10-20 cm: n kerrokseen. Se on myös kunnolla paisutettu ja se kastellaan säännöllisesti vedellä.
 3. Srednefraktsionny murskattu kivi kaadetaan hiekkapohjaan. Raskas tyyny on myös tiiviisti suljettu. Se on eräänlainen "kakku" hiekasta ja raunioista, josta tulee pohja kerroksen perustamiseksi.
 4. Sitten tulee kierros luoda kerros vedenpitävä lattia. Useimmissa tapauksissa tähän käytetään perinteistä ruberoidia tai jotain modernia materiaalia rainan muodossa. Ruberoidin asentaminen olisi päällekkäin tavaroiden kanssa noin 10 cm: n päällä olevien kangaslukujen kanssa. Lisäksi niiden pitäisi mennä kellarikerroksen seinille noin 25 cm.
 5. Seuraavaksi tulee lämpöeristyksen aika. Kellarikerroksen valmistukseen käytetään yleisesti kivi- tai basaltivilla, lasikuidusta valmistettuja lämmöneristimiä. Tämän tyyppiset materiaalit absorboivat laadullisesti näkyvän kosteuden, mikä estää kellarin tulvasta. Mineraalivillaeristys tietenkin tulee nopeasti käyttökelvottomaksi, joten on suositeltavaa käyttää nykyaikaisia ​​lämmöneristimiä (esimerkiksi polyuretaanivaahtoa).
 6. Voit myös tehdä lämmöneristettä yksityisen talon kellarissa käyttäen suuritiheyksistä vaahtoa. Materiaali on asetettava mahdollisimman tiiviisti. Kaikki muodostuneet aukot on suljettava kiinnitystiivisteellä.
 7. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä aukkoihin, jotka muodostuvat eristysmateriaalin ja pystytason seinämien välillä. Näillä alueilla sinun ei pidä käyttää vaahtoa, jätä erityinen aukko. Se on välttämätöntä, koska ilman maadoitusta ilman lämpöä eristävä lämpöeristyskerros ja betonipinta voivat olla epämuodostuneita. Yleensä aukon leveys ei ylitä paria senttimetriä.

Valmistelun kaikki vaiheet suoritetaan suoraan betoniliuoksen kaatamiseksi.

betonointi

Jos kellarissa on tarkoitus asentaa tiettyjä raskaita laitteita (esim. Työstökoneiden työvälineitä), lattia on vahvistettava ja paksumpi (yli 10 cm). Siinä tapauksessa, että kellarissa lattialle ei aiheudu vakavaa kuormitusta, niin 5 cm: n betoniliuoksen paksuus riittää. Sinun ei tarvitse vahvistaa pohjaa tässä tapauksessa.

Lujitetun hihnan luominen on tehty vahvistusverkosta. Pylväiden paksuuden tulisi olla 5 mm. Ne sidotaan toisiinsa langalla.

Sementtilaasti on tehtävä valmistajan ilmoittamien mittasuhteiden mukaisesti. Kaikki tulevan ratkaisun osat on sekoitettava betonisekoittimessa. Vesi lisätään vähitellen liuokseen, kunnes se saavuttaa tarvittavan viskositeetin ja sitkeyden.

Lattiapäällysteen tulee olla vaiheittain, mutta keskeytyksettä. Liuos on tasoitettava koko pinta-alaan. Ennen betonin kaatamista on parasta asentaa majakat, jotka selvästi osoittavat betonikerroksen paksuuden. Saatu hiekka, sora ja betoni "kakku" selviävät kuormituksella.

Sen varmistamiseksi, että betonin paksuus on sama kaikkialla, käytetään erityistä beacon-profiilia.

Heti kun sementtilaasti kuivuu, on välttämätöntä hiekoittaa betonipinta. Mutta ennen tätä proseduuria laajennetaan saumoja välttämättä. Erityislevyllä varustettu hiomakone leikkaa pinnan siten, että saumojen välissä on useita metrejä. Tämä yksinkertainen menetelmä auttaa estämään betonilattian halkeilua tulevaisuudessa.

Savi lattia

Laitteessa kellarikerroksilla on yksi kiistaton etu perinteiseen betonitoimintaan verrattuna - lattiat lämpenevät. Lisäksi savi on hyvä vedenpitävä aine. Jos koko lattian järjestäminen maanpinnalle suoritetaan oikein, niin tällainen pinta pystyy toimimaan yli kymmenen vuoden ajan ilman korjausta ja erityishuoltoa.

Vaiheet lattian muodostamiseksi maahan ovat seuraavat:

 1. Valmisteluvaihe: Kuopan pohja on tasoitettu ja tiivistetty huolellisesti siten, että pohja on mahdollisimman turvallinen.
 2. Murskattu kivi sekoitetaan saven kanssa, minkä jälkeen seos kaadetaan 10 - 20 cm: n kerrokseen. Seos on tasoitettu ja tamped.
 3. Roskapohjan alla polkumyynti tehdään aina laajennetun saven tai kuonan avulla. Tällöin nämä materiaalit toimivat lämpöeristeinä.
 4. Lattian maksimaalisen lujuuden saavuttamiseksi ensimmäinen raakakerros on betonoitu lisäkerroksella sementti-hiekkalaasti.
 5. Savi- ja murskattujen kivikerrosten kuivaamisen jälkeen on tarpeen asettaa yksi samanlainen kerros, joka tekee ainutlaatuisen materiaalikakun.
 6. Yksityisen talon kellarikerroksessa lattian lattian tiheys on mahdollisimman suuri, jos kerrokset tehdään mahdollisimman ohuiksi. Tasoja on vaihdettava, kunnes vaadittu paksuus on saavutettu.
 7. Heti kun ruhon ja saven pinta on täysin kuivaa, lattia on maadoitettava nestemäisellä savi. Jos löydät halkeamia, ne on myös korjattava saviastialla.
 8. Lattiat maalla, päällyste voi olla keraamisia laattoja, laminaattia ja muita lattiapäällysteitä.

Lattian asettaminen lokeihin

Jos päätät tehdä lattian talosi kellarissa omalla talossasi puupalkkeihin, sinun on ensin valittava sopiva puu ja harkittava etukäteen vedeneristyskerroksen laitetta.

On parasta valita hyvin kuivattu puu, joka on erinomainen ratkaisu hirsiin. Kokoa suositellaan valitsemaan 15/15. Pienikokoiset leikkuulaudat (4-5 cm) tulevat pohjan pinnalle. Päinvastoin kuin lattiat maassa, sijoittaa paljon kerroksia ja tehdä "piirakka" tässä tapauksessa ei ole välttämätöntä.

Työn vaiheet ovat seuraavat:

 1. Puu on ensin käsiteltävä antiseptisilla yhdisteillä. Paneille tulee kiinnittää enemmän huomiota ja hallinnan loppua.
 2. Puutavara sahataan halutun pituiseksi palaksi.
 3. Levyjä asennettaessa tulisi ottaa huomioon pieni, useita senttimetrejä oleva aukko, joka tulisi olla seinän ja ensimmäisen levyn välissä.
 4. Viiveen sijainnissa on välttämätöntä asettaa kateaine useissa kerroksissa. Viiveiden välillä ei saa olla suurta etäisyyttä (laskettu laudan pituuden mukaan).
 5. Tangojen kiinnittämiseksi käytetään pitkiä kynsiä, joita on pyöritettävä pienellä kulmalla.
 6. Jos valitset uritetut levyt, jokainen seuraavista tarvikkeista on asennettava urien järjestelmään.

Jos olet valinnut runkojen rakenteen, harkitse etukäteen maaperän pohjan syventämistä, sillä talon kellarikerroksessa on huomattava paksuus. Tämän syvennyksen on oltava vähintään 30 cm.

Jos alueesi maaperä on tarpeeksi märkä, on parempi olla valitsematta valintaa yksityisen talon kellarikerroksessa, sillä ajan mittaan vedeneristämisen korkeasta laadusta huolimatta levyt alkavat yhä vähitellen ryöstää.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Kuinka täyttää lattia kellarissa

Kellari on yksi talon tärkeimmistä huoneista. Jos se (lattia) on kunnolla varustettu, niin se on aina lämmin ja kodikas korkeammissa kerroksissa. Myös kellari voi hyvin toimia varastona tai autotallina, jolla on erilainen tarkoitus. Joskus jopa varustaa huoneita. Koska on tärkeää säilyttää kuivuminen, ja lattian on oltava korkealaatuisia. Kuinka täyttää lattia kellarissa? Katsotaanpa, mitä tarvitaan tähän ja miten menettely on toteutettu.

Kuinka täyttää lattia kellarissa

Kellarikerroksen on suojattava rakennusta haitallisilta vaikutuksilta

Ominaisuudet kellarissa

Kellari voi olla paitsi paikka, jossa erilaiset viestinnät tapahtuvat, lämmityskattilat asennetaan tai kaikki vanhat ja tarpeettomat asiat sijaitsevat. Pohjakerroksessa talossa voi olla:

 • tuotteiden varastointi, aihiot;
 • olohuone;
 • autotalli;
 • urheiluhalli kaikenlaisilla simulaattoreilla.

Jos käytät fantasiaa, voit tuoda esille monia muita vaihtoehtoja, koska kellarikerrosta voidaan käyttää. Jotta kaikki nämä ajatukset voidaan toteuttaa, on tärkeää huolehtia siitä, että lattialla on hyvä lattia ja varmistamaan vedenpitävyys. Tämä tarve liittyy kellarin toiminnallisiin ominaisuuksiin.

Kellari talossa

Kellarikerros vedenpitävä

Talon kellari tai jokin muu rakennus liittyy useimmiten kosteuteen. Kuitenkin liiallinen kosteus tai veden tunkeutuminen kellariin uhkaa tuhota talon perustan ja siten vahingoittaa rakennusta tulevaisuudessa. Siksi rakennusvaiheessa tai myöhemmin kellarikerros on vesitiivis.

Saunan ja lattian kosteus voi lisääntyä, mutta jopa ilman. Muuten tämä luku on joka tapauksessa korkeampi kuin itse talossa huolimatta korkealaatuisesta vedeneristyksestä. Kosteus maaperästä tunkeutuu helposti betoniin ja muihin materiaaleihin, jotka on leikattu kellarista. Erityisesti aktiivisesti se putoaa kellariin, jos pohjavesi sijaitsee lähellä maanpintaa tässä paikassa. Älä unohda kevätsulkeja, kun vesitaso nousee joskus erittäin korkealle.

Vedenpitävä kellarin järjestelmä

Vihje! Suuri määrä vettä kellarissa on vaarallinen paitsi siksi, että se luo kosteaa ympäristöä ja stimuloi homeen ja homeen kehittymistä, mutta myös siksi, että se vaikuttaa betoniin negatiivisesti ja pesee erilaisia ​​aineita siitä. Materiaali tästä menettää suorituskykyään.

Kolme kosteustyypin kellarissa

Myös kellarille on ominaista sellainen vaikutus kuin melko terävät ja merkittävät lämpötilahäviöt. Jos se ei tarjoa lämmitystä, todennäköisesti kellari on melko viileä, mikä luonnollisesti vaikuttaa myönteisesti siihen varastoituihin tuotteisiin ja kodin säilyketeollisuuteen. Mutta vaikka kellari toimii vain ruoan säilytyspaikkana, siinä on oltava korkealaatuinen kerros. Vaikka se ei ehkä ole niin kaunis ja siisti kuin talon asuinalueella.

Lattia yksityisen talon kellarissa

Lattia teidän kellarissa

Kellarikerroksen on täytettävä tietyt vaatimukset ja oltava:

 • kestävä;
 • laadukkaista materiaaleista valmistettu;
 • asennettu tiukasti ohjeiden mukaan;
 • hyvin vesitiivis;
 • lämpöeristettyjä.

Yleensä, jos kellarissa on lattia betonista, se asetetaan välittömästi maahan. Jos työ on tehty oikein, sen alapuolella ei ole aukkoja ja säätiö on korkealaatuista. Tällöin säätöön kohdistuva koko kuormitus laskee sen alle, mikä tarkoittaa, että lattiat ovat luotettavia ja kestäviä ja kestävät pitkään.

Oja pohjakerroksessa betonilattialla

Vihje! Rakentaa hyvä kerros kellarissa on melko kallis, varsinkin kun kyseessä on huone, joka sijaitsee pohjaveden vieressä. Voit kuitenkin säästää paljon rahaa viimeistelyyn, sillä pohjakerroksen ei aina tarvitse näyttää kauniilta. Tärkeintä on, että se suorittaa perustoiminnot, ja sen sisällä on kuiva.

Lattialämmitys kellarissa

Tapoja rakentaa lattia

Lattiat kellarissa voidaan tehdä useilla eri tavoilla, joista jokaisella on omat erityispiirteensä työn suorituksesta. Luomiseksi voit käyttää puupääitä ja -levyjä, suoraan maata ja saviä, betoniseoksia jne. Pääasia on, että materiaalit ovat luotettavia, kestäviä ja kestäviä.

Vihje! Monoliittilevyistä valmistettu lattia on erittäin kestävä. Kuitenkin on mahdollista rakentaa tällainen rakenne vain talon rakentamisen alkuvaiheessa, muuten levyt eivät yksinkertaisesti saa tuoda kellarin huoneeseen.

Joskus lattiat syntyvät tavallisesta maaperästä. Mutta he eivät suojaa huoneilta kosteutta, loisten tunkeutumista, sienen kehittymistä. Myös tällainen kellari, todennäköisesti, kärsii jatkuvasti tulvista, vesi kerääntyy lattialle. Siksi emme pidä tällaisen perustan luomista.

Kellarissa kuivaus kotona

Betonikerros

Tämä on luultavasti yleisin vaihtoehto lattian rakentamiseksi kellarille, sillä betoniperustuksia ei ole missään pidettävä vahvoina ja luotettavina (niiden kestävyys on testattu vuosikymmenien ajan), ja työn kustannukset ovat melko pienet. Lisäksi tässä tapauksessa työ voidaan suorittaa suoraan tiivistetyllä maaperällä. Jos sora ja hiekka ovat tiukkoja, rakenteen luotettavuus kasvaa merkittävästi.

Vihje! Betonipinnoille suositellaan aina, jos pohjavesi sijaitsee melko lähellä maata.

Betonilattian rakentaminen ja vedenpitävyys kellareissa, autotallissa, pysäköintialueissa, varastoissa ja muissa maanalaisissa ja maanalaisissa tiloissa pohjaveden säilyttämisellä on merkittäviä ominaisuuksia. Tässä tapauksessa ei riitä kaataa ja vedenpitävää betonilattiaa, on otettava huomioon pohjaveden paine alhaalta betonilattialla, jotta et saa tällaista kuvaa

Voit luoda tällaisia ​​kerroksia itse. Tässä tärkeimmät varustaa hyvän hiekkakerroksen, joka paksuus on noin 15 cm. Myös päälle tiivistetyn kerroksen sypetsja kevytsoraa tai soraa, joka on myös tiivistetty, minkä jälkeen se on tärkeää säätää kestävä ja luotettava vedeneristysmateriaalin (esim., Katto). Samanaikaisesti veden suojauksen tulisi olla mahdollisimman luotettava, mikä tarkoittaa, että yksittäiset materiaalikerrokset ovat toisiinsa tiiviisti päällekkäin vähintään 20 cm.

Toinen kerros, joka asetetaan betonilattialle, on kerros lämmöneristysmateriaaleista (esimerkiksi lasivilla, basaltti, polyuretaani, vaahtomuovi). Ne varmistavat lämmön säilyttämisen huoneen sisällä ja estävät maahan tulevan kylmän virtauksen. Eristyskerrosten välisiä liitoksia suositellaan myös sulkemiseksi käyttämällä kiinnitysvaahtoa.

Polyfoam kuin lämmitin

Se on tärkeää! Seinän ja lämmöneristysmateriaalin välillä tulisi olla pieni aukko. Se tarjoaa mahdollisuuden materiaalin lämpölaajenemiseen ja auttaa siten välttämään eristeen epämuodostumista.

Vahvistus, jota käytetään vahvistavan verkon avulla, auttaa vahvistamaan betonilattiat. Sen ansiosta pohja kestää kriittiset kuormat ilman halkeilua. On parasta käyttää verkkoa, jonka paksuus on noin 5 mm. Vain tämän jälkeen betonia kaadetaan. Kaadetun kerroksen paksuuden tulisi olla vähintään 5 cm, mutta jos aiot asentaa raskaita laitteita, kytkin tehdään noin 10 cm paksuiseksi.

Mikä vahvistettu kerros laatoi

Savi lattia

Joskus lattiat asetetaan saviin. Tämä vaihtoehto säästää rahaa. Tällainen säätiö erottaa myös se, että kellari on paljon lämpimämpi kuin betonilattiat. Yleensä se päästää eroon savi, joka itsessään on erinomainen hydro-eristin. Tällaisen säätiön käyttöikä on yli 10 vuotta, jos kaikki tehdään asennusohjeiden mukaisesti.

Valmisteluvaiheessa tehdään maaperän tiivistys ja tasoitus. Pohja täytetään laajennetulla savella - näin muodostuu lämmöneristyskerros.

Kellari kellari. Savi lattia

Vihje! Ensimmäisen murskattujen kivikerrosten betonisointi voi antaa suurimman lujuuden tällaisille lattioille.

Seuraavaksi murskattua kiviä sekoitetaan saven kanssa, ja tuloksena oleva koostumus kaadetaan tiivistettyyn maahan noin 20 cm: n paksuisella kerroksella. Seos tasataan ja sen kuivatuksen jälkeen muodostuu toinen kerros samoista materiaaleista. Muuten, ohuempi kerrokset, sitä vahvempi lattia on.

Viimeinen vaihe on pinnoitettu kuivattu pinta nestemäisellä savi. Se auttaa myös korjaamaan kaikki halkeamat, jotka ovat ilmestyneet pinnan pohjalle. Tällainen perusta voidaan sulkea käytännöllisesti katsoen minkä tahansa viimeistelyaineiston avulla. Mutta useimmiten savi lattia peitettiin päällystyslaatoilla.

Cob lattia laite

Lattian asettaminen lokeihin

Puusta valmistettu kellari tehdään vain, jos tulvan todennäköisyys on vähäinen tai korkealaatuinen vedeneristys. Tässä tapauksessa pohja asennetaan lokeihin - tuet, jotka nostavat alustaa maanpinnan yläpuolella.

Puulattiat tekevät sen itse

Puuhaulle tulee käyttää kestävää ja luotettavaa puuta - hyvin kuivunut 15x15 cm puu on paras. Ja pohja voidaan valmistaa 5 cm: n paksuisista levyistä.

Vihje! Lattian monikerroksinen "kakku" ei ole tarpeen, kun pohja on järjestetty viiveille. Kuitenkin syvyys lattian alle tulisi olla vähintään 30 cm, koska lattiat ovat vielä riittävän suuret.

Puupohjan tapauksessa on tärkeää ottaa huomioon vedenpitävyys. Ja itse puuta hoidetaan antiseptisilla ja suojaavilla yhdisteillä. Jätteet asetetaan maahan ja tasoitetaan tasolle. Kattotarvikkeet venyvät tukien alta, jotka suojaavat puuta kosteudelta.

Laite luotettava kerros yksityisen talon kellarissa

Katsotaanpa, kuinka luoda karkeita kerroksia talon kellarissa. Ensimmäinen askel on valmistaa kaikki tarvittavat työkalut, joiden joukko valitaan riippuen valitusta tekniikasta lattian perustamiseksi kellarissa.

Työkalut ja materiaalit

Savi lattian käyttökelpoinen raunio, savi, hiekka, vesi, lapiot ja kauhat. Puutavaraa, levyt, kattohuopa, murskattu kivi, kynnet tai ruuvit, saha, leikkuutyökalu, vasara. Betonilattian luomiseksi sinun on ostettava:

 • betonisekoittimella tai suurella säiliöllä ja rakentamisekoittajalla;
 • rakeita ja sääntöä hehkulangan tasoittamiseksi;
 • nauhat, jotka toimivat majakoina (majakat voivat olla sementtiseosta);
 • joka tasoittaa lattiat.

Vihje! Kellarikerroksen luomiseksi on suositeltavaa käyttää hiekkalaatikkoa, murskattua kiveä ja sementtimerkkiä M400. Joskus murskattua kiveä voidaan korvata laajennetulla savella.

Pöytä. Savi- ja rauniohenteisten ominaisuuksien vertailu.

Miten betoni lattia kellarissa: edut ja asennus

Kellarissa oleva betonilattia parantaa merkittävästi sen toimintaa ja suojaa tilaa kosteudelta ja tuholaisilta. Tämä on erityisen tärkeää lämmitetyille kellareille ja asuinalueille.

Kerromme, kuinka konkreettisesti lattiaa kellarissa omilla käsillämme.

Ennen kuin kaadat betonia kellariin, sinun pitäisi tutkia työn tekniikkaa.

Betonisointi lattialle kellarissa

Miksi sitä tarvitaan

Kuvassa on kellari lattialle, joka antaa paljon vaivaa.

Usein kysyä kysymys: "Tarvitsenko konkreettista lattiaa kellarissa?". Jos haluat vastata siihen, sinun on selvitettävä, mikä on kellarin tarkoitus ja mitkä ovat sen toiminnan ehdot.

Lattian betonointi kellarissa olisi tarkoituksenmukaista, jos:

 • Huone on lämmitetty;
 • Huoneen käyttö on asuinaluetta;
 • Kellarissa on työpaja, kuntosali, sauna, autotalli jne.;
 • Kellarissa on kattilahuone tai muu tekninen tila;
 • Yksityisen talon kellarista käytetään kellarina raaka-aineiden ja pilaantuvien tuotteiden varastointiin.
 • Kosteus lisääntyy ensimmäisessä kerroksessa ja itse kellarissa.

Betonikerros laajentaa huomattavasti huoneen käytön vaihtoehtoja.

Se on tärkeää!
Avoimen kentän läsnäolo sallii kosteuden pääsemisen jatkuvasti kellarin tunnelmaan.
Kun huone on lämmitetty, konvektiolla luodaan sellainen pumppu, joka haihtuu kosteudelta pinnalta, jolloin maapohjallinen kerros kuivuu ja maa imeytyy uuteen osaan nestettä, joka vuorostaan ​​haihtuu uudelleen - ja niin edelleen ympyrässä.

Alustan käyttäminen teknisiin tarkoituksiin on tarpeen betonilattiaan.

Vähitellen huoneen kosteus nousee ja kosteus alkaa laskeutua lauhteen muodossa kaikkiin viileisiin pintoihin - putket, seinät, katot, laitteet ja kalusteet. Tämän seurauksena nämä rakenteet absorboivat suuren määrän vettä ja alkavat heikentyä, koska monet koostumuksensa elementit liukenevat veteen.

Myös humalassa olevan säätiön betoniseinät kärsivät: sähkökemiallisen korroosion seurauksena teräsputket tuhoutuivat ja joukko yhdisteitä uutettiin betonista.

Kellari voidaan varustaa biljardihuoneella.

Se on tärkeää!
Betonilattian puute kuumennetussa kellarissa johtaa perustarakenteiden ennenaikainen heikkenemiseen ja kalliisiin monimutkaisiin korjauksiin.
Jos korjaustoimenpiteitä ei tehdä ajoissa, seuraukset voivat olla paljon pahempi, jopa koko talon hätätilanteeseen asti.

Jos kellarissa ei ole lämmitystä, sitä käytetään yksinomaan talven säilyttämiseen, sitä ei voida betonoitua.

edut

Lattian täyttäminen kellarissa betonilla on ensimmäinen askel kodikas kellarihuoneiden luomiseen.

Mitkä ovat betonilattian edut kellarissa?

 • Kiinteän betonipohjan läsnäolo mahdollistaa kellarin perustamisen omin käsin erilaisiin tarkoituksiin: kuntosalin, työpaja, biljardihuone, lepohuone, sauna tai olohuoneen rakentaminen;
 • Betonin kerros yhdessä pakollisen vedenpitävyyden kanssa estää kosteuden imeytymisen kosteuden maaperästä, mikä vähentää merkittävästi kellarikerroksen kosteutta ja pidentää monien rakennusten rakenteiden elämää, mukaan lukien pohjan ja pohjakerroksen seinät;
 • Mahdollisuus sijoittaa eristemateriaalit kytkinlaitteeseen voi merkittävästi parantaa talon lämmitetyn kellarin tai kellarin energiatehokkuutta.
 • Kellarin yleistä terveydentilaa parannetaan, koska maaperän aiheuttama lika ja pöly häviää kosteuden mukana.
 • Betoni estää jyrsijöitä, hyönteisiä ja muita tuholaisia, jotka asuvat maanpohjissa maahan pääsemästä kellariin. Myös kasvit eivät iti sitä ja sieniorganismit eivät käynnisty;
 • Betoni luo vankan pohjan, johon kaikki raskaat laitteet voidaan asentaa: generaattori, lämmityskattila jne.

Hyväksy, tämä on parempi kuin kellari lattialle.

Se on tärkeää!
Lattiapinnoitus on ainoa tapa päästä eroon eräänlaisesta "kellarikerroksesta" ilmakehästä, kosteudesta ja epämiellyttävästä tuoksusta.

On myös syytä muistaa, että kaikki nämä edut voivat tulla sinulle vähäisellä vaivalla: lattialaattojen materiaalien hinta on suhteellisen pieni ja kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti.

asennus

Tarvitset tavallisen työkalun konkreettiseen työhön.

Jos kuuntelet suosituksiamme ja päätät tehdä lattiapinnoitteet itsellesi, asteittainen ohjeemme auttaa sinua:

 1. Lattiaan maadoitettu maa olisi kaivettava 20-30 cm ja tasoitettava, sitten murskattu värähtelevällä levyllä;

Lattiatasoa on alennettava hieman.

 1. Sitten valmistamme savialtaita - 10 cm, sitten soraa hiekalla - 10 cm.

Tampereihin käytetään tärisevää levyä.

 1. Stele-rakenteinen polyeteenikalvo, jonka paksuus on vähintään 300 mikrometriä. Seinämän päällekkäisyyden on oltava vähintään 7 - 10 cm;

Lattialle pino muovikelmu, nauhat liitetään saniteettinauha.

 1. Erityisillä muovipyörillä sijoitamme lujitustangot, joiden kennon koko on korkeintaan 5 senttimetriä ja palkin paksuus vähintään 3 mm. Hihnan yksittäiset kappaleet neulotaan neulomalla;

Levitämme levytasetta ja nostaaksemme sitä kalvon tason yläpuolella 2-3 cm: n rekikoilla.

 1. Ristikon yläpuolella asemoimme majakoita niin, että vähimmäisetäisyys majakasta ja lujasta on 30 mm. Majakat altistuvat käyttämällä tasoa samassa vaakatasossa. Merkkien välinen askel on 20% pienempi kuin säännön pituus;

Me paljastavat jälkikastikkeessa olevat majakit liuoksesta.

 1. Kaikissa seinissä huoneen reunalla liimataan vaimentimen nauha, joka tasoittaa betonikiven lämpölaajenemista. Tätä varten on parempi taivuttaa kalvo ja kiinnittää nauha suoraan seinään;

Kiinnitä seinän vaimentimen nauha.

 1. Valmista sementti-hiekkalaasti betonitointiin. Suhteellinen osuus on 1: 3: 5 (sementti / hiekka / sora). Tätä varten käytä betonisekoittimessa laadukkaan ratkaisun laatimista lapiolla, joka ei toimi;

Betonin sekoittimessa valmistetaan liuos laastille.

 1. Kaada liuos kahden majakan väliin ja pehmeä se sääntöä pitkin, siirrä sääntö nauhat pitkin nauhaa ja vasemmalta oikealle, ikään kuin kuvataan sinikäyrä;

Täytä betoni majakat ja tasoittaa se sääntö.

 1. Täytä koko lattia ja odota, että se alkaa tarttua. Kun on mahdollista kävellä lattialle, käytä vaneriarkkia, jotta emme peri perimättä, poistamme majakit lasista ja täyttämällä sangat sementti-hiekkalaastilla;

Höysteet majakasta shpaklyuem sementtilaasti.

 1. Peitä lattia muovikelmulla ja odota sitä voimaa. Betonin täydellinen kypsyminen - jopa 28 päivää.

Se on tärkeää!
Jos huoneen mitat ovat yli 7 metriä yhdeltä puolelta tai L-muotoinen, niin lattialle on rakennettava muodonmuutosliitokset.
Tämän tekemiseksi valurautaa työnnetään kolmanteen paksuuteen siten, että lattia on jaettu suunnilleen samoihin neliöihin ja niiden urat täytetään erityisellä vaimennusmateriaalilla ja suljetaan.

johtopäätös

Kellarikanan rakentaminen parantaa merkittävästi tämän huoneen toiminnan laatua ja mahdollistaa sen muuntamisen mihin tahansa tarkoitukseen. Voit tehdä solmun itse yksinkertaisesti seuraamalla vaiheita meidän läpikäynti. Selkeyden vuoksi tarjoamme tässä artikkelissa videon, joka auttaa ymmärtämään paremmin lasin asennusprosessia.

Kuinka tehdä betonilattiat kentällä kellarissa, tekniikassa ja työvaiheissa

Kuinka tehdä lattia kellarissa, niin että se osoittautui ergonomiseksi ja suojattuna kosteudelta, joka tunkeutuu maasta? Tämä kysymys koskee monia ihmisiä, jotka haluavat tehdä luotettavan ja kestävän betonilattian kotinsa kellarissa. Tässä artikkelissa tarkastelemme tätä yksityiskohtaisesti, tutustumme betonipäällysteiden ominaisuuksiin ja niiden asennuksen tekniikkaan.

Miksi tarvitset betonilattia kellarissa?

Miksi betonilattiat sopivat parhaiten kellareihin, on helppo selittää: jos puu vaikuttaa jatkuvasti lämpötilan muutoksiin ja korkeaan kosteuteen, kellarin puulattia ei kestää kauan. Mitä tulee muihin materiaaleihin pinnoitteen järjestelylle, niin niillä on tällaisissa olosuhteissa haittapuolet, mutta betonilattia on vain täydellinen ratkaisu, jos haluat rakentaa luotettavan kerroksen talon kellarikerroksessa. Betonin etu verrattuna muihin materiaaleihin on seuraava:

 • erinomaisesti sietää mekaanisia vaurioita;
 • tulenkestävä;
 • helppo korjata;
 • ei pelkää kosteutta;
 • ei kiinnosta jyrsijöitä;
 • on erinomainen perusta lattian asennusta varten;
 • palvelee pitkään;
 • helppo hoitaa häntä.

Ja mikä tärkeintä - voit kaataa betonilattia kellarissa itse, koska sen asennus on selkeä ja yksinkertainen.

Betoni lattia maahan - sen järjestelyn asteittainen poistaminen

Jos valinnut kannattaa betonilattiaa, joka on asetettu maahan, silloin sinun on ensin täytettävä joen hiekkaa. Se kaadetaan yhteen kerrokseen ja tiivistetään sitten. Seuraavaksi tulee kerros kerrosta tai laajennettua savea. Tämän jälkeen tee karkea sidos konkreettisella ratkaisulla. Heti kun se kuivuu, siihen asetetaan höyry- ja vesitiivis-materiaalia, jota seuraa eristys.

Asennettaessa betonipohjaa maahan, viimeisen kerroksen vieressä on kellarikerroksessa oleva betonilattia, johon lattiapäällyste voidaan asettaa. Huomaa, että kaikilla edellä olevilla kerroksilla on toiminnallisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat kaatuneen betonipohjan laatuun ja kestävyyteen.

Betonilaatan laite maassa

Mitä harkita, kun järjestää betonilattia kellarissa

Jos sinulla on kellari ja aiotte kaataa betonilattia, tässä tapauksessa on otettava huomioon useita tärkeitä vivahteita:

 • Ensinnäkin selvitä, kuinka syvälle pohjavesi virtaa talon alle.
 • Arvioi tulvien mahdollisuus.
 • Jotta betonilattian huomattava kutistuminen estettäisiin, maalaa varovasti alaosan alle.
 • Paranna voimakkuutta odota hetki, ennen kuin jatkat seuraavaan työvaiheeseen.
 • Tasoitettaessa betoniseosta irrota ilmakuplat siitä, jos sitä ei tehdä, betonipinnoille ilmestyy aukkoja.
 • Ennen kuin täytät lattiaa kellarikerroksessa, järjestä korkealaatuinen vedeneristys niin, että se ei vahingoita levitystä ja estä sienten ja kosteuden syntymistä.

Kuinka he valmistavat lattiaa kellarissa betonin päällystämiseen maassa

Jokainen ihminen päättää itse, onko syytä betonoitua lattiaa tai perustaa pohja muista lattiamateriaaleista. Kuitenkin kellariin paras ratkaisu olisi ensimmäinen vaihtoehto. On huomattava, että tämä on edullisin ja nopein tapa järjestää lattia. Kuitenkin todellisen kestävän ja luotettavan kerroksen saamiseksi on työskenneltävä alaosan alla.

Tätä varten tarvitset:

 • Tasoittaa pohja betonipäällystyksen aikana.
 • Suorita maaperän leviäminen. On parempi käyttää murskattua kiveä, se antaa erinomaisen kovuuden pinnalle, joten huonosti tiivistetyn lattian kutistumisen aikana ei muodostu halkeamia.
Maaperäkarppi
 • Varustaa hiiltyyny tyyny, jonka paksuus puoli metriä yhden metrin.

Varoitus! Hiekkalaatan paksuus putoamisen aikana on alle kaksikymmentä tai 25 prosenttia, mikä on varmasti otettava huomioon täytettäessä hiekkakerros.

 • Suorista hiekka, kaada se sitten veteen ja kaada se. Jos kellarikerroksen pinta-ala on suuri, sitä voidaan käyttää erityisen värähtelevän jäykisteen avulla. Jos ei ole, sinun täytyy työskennellä manuaalisesti.
Värinälevy hiekkapuhallusta varten

Miten betonilattian vedeneristys on kellarissa

Kun tyyny on tehty ja tamped alas, on aika järjestää hyvä vesieristys kellarissa. Tämä vaihe on kenties tärkein, joten sen on vastattava vastuullisesti. Tulevan betonipohjan vedenpitävyys riippuu vedenpitävyyden laadusta.

Tämän kerroksen järjestelyä varten käytetään suuritiheyksisiä muovikalvo- tai bitumitelkoja. Tietenkin on olemassa muita materiaaleja, mutta ne ovat edullisimpia, mutta niiden laatu ei käytännössä menetä millään tavoin kalliita vastapuolejaan ja jollain tavoin vieläkin parempaa.

Vedeneristysmateriaali asetetaan päällekkäin koko kellarialueelle, joka on valmisteltava betonitoimiseksi. Päällekkäisyydet ovat viisitoista senttimetriä, ja laitos on seinään - kaksikymmentä senttimetriä - kaksikymmentäviisi. Ylimääräinen vedeneristysmateriaali leikataan. Liittimien väliset liitokset on kiinnitetty kunnolla. Jos ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyden (kerroksen) eristäminen on välttämätöntä kosteudelta, tässä voidaan käyttää päällystyseristysyhdisteitä.

Kuinka asentaa betonilevyn raudoitus ja muottiin maahan

Jos kellari on suuri ja sitä ei voi kaataa betonilla päivässä, sen on järjestettävä muotin ympäri kehä. Se tehdään näin:

 • Valmista levyt 2-2,5 cm paksuiksi
 • Levyt jakavat kellarin alueen neliöiksi. Neliöiden mitat on valittava sen päivän mukaan, kuinka paljon työtä voi tehdä päivässä.
 • Kiinnitä ruuvi tai tieverkko. Jälkimmäisessä tapauksessa tangon halkaisija on 5 mm.
 • Jos lattiaan kohdistuu voimakasta mekaanista rasitusta, käytetään metallipalkkia, jonka läpimitta on 10-16 mm.
Betonin vahvistaminen

Betonilaastin työ

Betonin lattian laadun ja monien vuosien kestävyyden varmistamiseksi sinun on valmisteltava asianmukainen ratkaisu. Käytetyn hiekan ja sementin valmistuksessa sen tuotemerkki ei saa olla M400: n alapuolella. Hiekka esikäsitellään. Seuraavaksi otetaan kolme osaa hiekkaa ja yksi osa sementtiä ja sekoita perusteellisesti keskenään. Tämän jälkeen vettä kaadetaan vähitellen kuivaan seokseen ja sekoitetaan, kunnes vaadittu viskositeetti muodostuu. Tämän jälkeen liuos asetetaan vahvistettuun vahvistusverkkoon ja tasolle. Kerroksen paksuuteen, joka osoittautuu samaksi koko lattian alueella, asenna majakat.

Heti kun betoni on kypsynyt, se joutuu hiomaan. Kuitenkin, ennen kuin tarvitset laajentamista. Tee näin leikkaamalla lattia hiomalla niin, että saumat ovat toisistaan ​​neljästä kuuteen metriin. Saumat estävät halkeamien muodostumisen betonipinnalle.

Laajennusliitokset Lian jyrsintä

Betonilaasti

 • Betonin kovamuovaus alkaa siitä paikasta, jossa se kaadettiin.
 • Työlle on suositeltavaa käyttää erityisiä betonirakenteita tai täyttöä. Tällaiset koostumukset parantavat betonipohjan lujuusominaisuuksia ja pidentävät sen käyttöaikaa.
 • Jos betonilattialla on vähäinen kuorma, ylimateriaalin kulutus on enintään 5 kg / km. m.
 • Jos lattiaan vaikuttavat keskipitkät ja suuret kuormat, tällöin karkituksen kulutus on suuri - jopa 8 kg seosta per neliömetri. m.

Jos päätät rakentaa betonilattia pohjakerroksessa, katso ennen hyödyllistä videota ennen tällaisen työn aloittamista:

Kuinka täyttää lattia kellarissa betonilla

Betonikerros kellarissa - luotettava vaihtoehto, joka kestää kauan. Ja kellari itse näyttää siistinä. Kellarin betonointi omiin käsiisi ei ole vaikea prosessi. Jokainen omistaja voi selviytyä siitä ilman, että kääntyy päälliköille. Tämä auttaa paitsi tuoda kellarin järjestykseen, mutta myös säästää rahaa.

Nannat betonilattian kaatamisesta

Ennen kuin aloitat lattian betonisoinnin kellarissa, sinun on ajateltava joitain yksityiskohtia. Joten työ toteutetaan laadullisesti ja jatkuu pitkään:

 1. On tarpeen laskea tai selvittää, kuinka syvä pohjavesi sijaitsee huoneen alla.
 2. Ottakaa huomioon mahdolliset tulvat mahdollisuudet sekä selvitä sen alueen kaltevuus, jolla kellari sijaitsee.
 3. Muista paremmin maata maahan. Tämä auttaa välttämään tulevaa kutistumista.
 4. Kaatoprosessissa on tärkeää, että betonin tasoittamiseen ei jää ilmakuplia. Muuten lattiassa on aukkoja.
 5. Asenna korkealaatuinen vedeneristys niin, että tulevaisuudessa ei ole hometta ja sientä.

Tämä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää, selvittää miten konkreettista lattiaa yksityisen talon kellarissa.

Jos et ota huomioon kaikkia prosessin yksityiskohtia, sen seurauksena betonilattia aiheuttaa paljon ongelmia. Useimmat täysin kaataa lattia kellarissa voi olla viikon sisällä. Tätä varten riittää, että M400-tuotemerkin sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä, pehmittimiä, väriaineita, vesilasia, kateaineita sekä tervaa ja ristipäätä.

Betonipinnoitteen on oltava hyvin eristetty suoraan maasta. Lämpimän kerroksen luomiseksi sinun täytyy ajatella eristystä.

Hyödyt ja haitat ratkaisuista

Päätös kaatamaan betoniin kellariin riippuu tilojen tarkoituksesta. Se ei ole aina suositeltavaa betonialustalle. Tällainen päätös olisi kohtuullinen, jos:

 1. Kellarista on tarkoitus valmistaa kuntosali.
 2. Kellari kuumennetaan.
 3. Tämä on elintilaa.
 4. Kuntosali, sauna, autotalli tai muut tilat sijaitsevat kellarissa.
 5. Jos kattila tai muu tekninen rakenne sijaitsee.
 6. Kellarissa on korkea kosteus.
 7. Huoneessa käytetään pilaantuvien elintarvikkeiden, kuten raaka-vihannesten, säilyttämistä.

Tällaisissa tapauksissa betonisointi on täysin perusteltu, koska sen puuttuessa kosteus voi tuhota erilaisia ​​rautarakenteita ja vahingoittaa säätiötä, jos kellarissa kuumennetaan. Suurin etu on huoneen kuivaus. Betonilattialla suojataan kosteutta maaperältä. Lisäksi se lisää mukavan ulkonäön ja huoneen puhtauden. Täyttäminen betonilla auttaa päästä eroon liiallisesta likaisesta kellarista sekä epämiellyttävästä tuoksusta.

Ei ole alamäkiä irtotavaran lattiat kellarissa. On kuitenkin syytä selventää, että jos kellari on kuiva, pohjavesi sijaitsee syvällä, ja aiot käyttää sitä vain talvisin säilykkeiden säilyttämiseen, niin yksinkertaisesti ei tarvita betonilattiaa - se on aineen ja ajan tuhlausta. Tässä tapauksessa lattialla voit yksinkertaisesti täyttää soraa tai laittaa puulattiat. Lisäksi lattia hengittää, mikä on hyödyllistä huoneeseen.

Työn vaiheet, joissa on lyhyt kuvaus

Kuinka täyttää lattia kellarissa omilla kädilläsi? Tämä on yksinkertainen työ, tärkeintä on noudattaa tiukasti toimia ja ei kiirehtiä. Vaiheet ovat seuraavat:

 1. Valmistelevia. Poista kaikki roskat, poista hedelmällinen maaperän kerros ja päästä eroon kivistä. Sitten syö se maahan. Mitä tiheämpi on, sitä parempi. Lattian on oltava 30 senttimetriä matalampi täyttämään savi, hiekka ja sora. Jokainen kerros on täynnä. Savi - 10 cm Hiekkaa soraa - 10 cm. Kerroksia on kostutettava, joten se on parempaa.
 2. Vedeneristys. Erinomainen materiaali luotettavasta vedeneristämisestä on katemateriaali. Se vie kaksi kerrosta. Eri kerroksissa olevat rullat ovat kohtisuorassa toisiinsa nähden. Lisäksi muovikalvo on täydellinen, ja kellarissa, jossa jo oli betonilattia, vedeneristys voidaan tehdä bitumilla.
 3. Vahvistaminen. Tässä vaiheessa sinulla on oltava joko verkko tai vahvistus. Ei ole tarpeen kiinnittää liian kovaa, jotta tulevaisuudessa maaperä ei voinut toimia jäykällä vahvistuksella. Verkkosolujen tulee olla noin 5 cm. Ankkuri on sidottu neulomalla. Etäisyys maahan - 3 cm. Nosta maanpinnan yläpuolella tulisi olla kivet tai puiden tuet.
 4. Decking ja majakat. Jotta täyttö tapahtui mahdollisimman sujuvasti, on tarpeen asettaa majakat. Niitä näytetään yhden metrin välein, yksi vaaka. Sen jälkeen seinälle kiinnitetään vaimentimen nauha, joka imee levyn laajenemisen ajan ja säästää seinät ylimääräisestä kuormituksesta. Jos seinälle on vedeneristyskalvo, nauha on liimattava seinään. Pohjakerroksessa on levyjä ja vaneria, mutta niitä käytetään vain suurissa tiloissa. Pieni tilavuus lattiaa kaadetaan välittömästi ilman muottirakennetta.
 5. Betonin läpivienti. Ensimmäinen vaihe on tuottaa konkreettinen ratkaisu. Suhde on seuraava: yksi osa sementistä vaatii kolme osaa hiekkaa, viisi osaa soraa. Ruoanlaittoa jatketaan kaatamalla. Betoni kaadetaan viittauksella majakoihin. Heti tasoitetaan, sitten vaneri asetetaan ja majakat vedetään. Sitten kaikki mahdolliset aukot poistetaan. Tätä vaihetta on lähestyttävä hyvin tarkkaan. Jäätyminen tapahtuu kuukauden kuluessa. On tarpeen peittää lattia kalvolla. Korkeissa lämpötiloissa huoneeseen voi ajoittain kostuttaa lasin.
 6. Grout. Viimeinen vaihe, joka toteutetaan, kun betoni on melkein jäädytetty, ja paineella siihen jää pieni jäljen.

Jos kaikki on tehty oikein, kuukaudessa sinulla on luotettavia korkealaatuisia kerroksia kellarissa, joka säästää ylimääräisen kosteuden muodostumisesta, pystyy pitämään huoneen kuivana ja puhtaana, ja kestää myös hienostuneiden laitteiden, kuten kattilan, asentamisen.

Lopuksi

Betonikerros kellarissa on erinomainen ratkaisu, jos haluat järjestää jotain enemmän kellarissa kuin pelkästään säilytystilojen säilyttämisestä ja kaikenlaisista rätteistä. Loppujen lopuksi yksinkertainen, vähän tarpeellinen huone, jossa vanhoja roskia varastoidaan, voidaan käyttää täydellisesti saunana, järjestää biljardihuone ja tehdä oman työpaja.

Ja aluksi sinun tarvitsee vain täyttää lattiat, ja voit tehdä sen itse ilman asiantuntijoita.