Pysyvän muottien tyypit - miten valita talon rakentaminen ja antaa parhaiten

Kehittyvät rakennusteknologiat tarjoavat kehittäjille erilaisia ​​tapoja rakentaa talo. Ja jos monikerroksiselle rakentamiselle on olemassa selviä rajoituksia joidenkin rakennustekniikan käyttämistä koskevien menetelmien käytöstä, mikä johtuu suurista kuormista itse rakenteilta, niin yksityiselle kehittäjälle tällaiset menetelmät ovat melko paljon.

Aloitetaan siitä, että jokainen, joka päättää rakentaa oman talonsa tai mökkiinsä, on aina huolissaan halvemmasta rakentamisesta. On kuitenkin ymmärrettävä, että tämän hinnanalennuksen ei pitäisi johtaa talon toiminnan luotettavuuden menettämiseen. Eli säästöjen pitäisi olla kohtuullisia. Siksi sinun ei tarvitse säästää rakennusmateriaalien laadusta vaan viime vuosikymmenien aikana kehitetyillä kehittyneillä rakentamismenetelmillä ja rakenteilla.

Yksi tällaisista menetelmistä on kiinteän muottirakenteen käyttö talonrakentamisessa.

Mikä on pysyvä muotti

Pysyvä muotti on rakenne, joka toimii muodoksi seinien ja rakennusten perustusten luomiseksi, mikä helpottaa ja nopeuttaa niiden rakentamista. Riippumatta materiaalista, josta muotti on tehty, se pysyy pystytettävän esineen rakenteessa ja suorittaa sen jälkeen tiettyjä toimintoja.

Erilaisia ​​pysyviä muottirakennuksia erottaa valmistus-, vahvistus-, kiinnitys-, yhdistelmä- ja betonipäällysteiden yhdistelmä, asennusmenetelmä.

Jos jatkamme niiden rakentavasta monimuotoisuudesta, kaikki pysyvät muottipesät voidaan jakaa seuraavasti:

 • kehysjärjestelmät, jotka jakautuvat seuraavasti:

- erilaisista materiaaleista tehdyt esivalmistetut yksiköt;

- valetut lohkot laajasta polystyreeniä;

 • litteillä vahvistetuilla paneeleilla.

Kehyksen muottijärjestelmät

Runkojärjestelmät koostuvat kahdesta muottirakenteesta, joiden sisällä on teräsvahvistus ja kaadetaan betonia. Osassa näyttää siltä, ​​että piirakka "muotti - vahvistettu betoni - muotti".

Rakenteet, joista järjestelmä kootaan, ovat lohkoja, joita tuetaan kunkin Anna-ystävän asennuksen aikana - ilman ratkaisua tai liimaa. Ne voivat olla kiinteitä tai kokoontaittavia. Päissä, muottielementit voidaan liittää kielekkeellä ja uralla. Tämä vaihtoehto helpottaa asennusta ja estää betonin virran.

Muovattuja polystyreenivaahtopaloja kutsutaan joskus termoblockiksi. Valmistusvaiheessa jo olevat sivuttaiset levyt liitetään saman polystyreenivaahtomuovin jäykkää kantta.

Lohkokoot vaihtelevat valmistajan mukaan ja voivat vaihdella merkittävästi. Yleisin koko on 100 x 25 x 25 cm. Tällainen yksikkö painaa vain 1 kg. Lohkon seinät ovat noin 5 cm paksuisia, ja noin 15 cm on edelleen betonointia varten.

Betonointi suoritetaan säännöllisesti - joka 2,5-3 riviä. On toivottavaa, että betonikerrosten saumat sijaitsevat lohkon keskellä. Betonimassan tiivistäminen pienitehoisilla tärinöillä. Voit tiivistää massan liittämällä.

Tällä menetelmällä on joitain haittoja:

 • seinämän sisäpinta on vaahtokerros, joka on suojattava vaurioilta;
 • koska vaahdon ympäristöystävällisyys on edelleen kyseenalainen, se voi olla haitallisten aineiden päästäminen taloon;
 • Valmis lohkot ovat melko suuria, mikä tekee niistä vaikeita kuljettaa ja varastoida.

Esivalmistetut yksiköt koostuvat kahdesta erilaisesta materiaalista valmistetusta levystä, jotka on koottu kolmiulotteiseen rakenteeseen erityisten komponenttien avulla. Levyjen välinen etäisyys on aikaansaatu polymeereistä valmistetuilla tukiprofiileilla (tämä estää kylmien siltojen syntymisen).

Muovattuihin polystyreeni-vaahtolohkoihin verrattuna esivalmistettu lohko mahdollistaa useamman kuin kolmen eri materiaalin kerroksen käytön. Esimerkiksi kaksi kovaa pinnoitetta ja ulkopintaan ulottuvaa polystyreeniä oleva kerros.

Tällaisten rakenteiden suuri etu on kyky muuttaa sisäisen ontelon leveyttä, mikä sallii paksun eristeen käytön tai tekee betonikerroksen paksummaksi. Tällaisessa tilanteessa sinun tarvitsee vain tilata suurempia välikappaleita.

Levyt vahvistetut

Vahvistetut itsekantavat paneelit eivät ole yhtä suosittuja kuin lohkot, mutta niiden käyttö kasvaa jatkuvasti. Ne ovat tasalaatuisia polystyreenilevyjä, jotka molemmin puolin on vahvistettu mustalla teräsverkolla, jonka solu on 5 * 5 cm. Paneelin mitat ovat 120 * 300 cm, paksuus 10 - 27 cm.

Vahvistettu paneeli asennetaan koko lattian korkeuteen ja kiinnitetään rekvisiitta. Sitten kummallakin puolella on useita kerroksia kestävää betonia. Tämä tehdään sekä mekaanisesti että manuaalisesti. Betonin paksuuden tulee olla vähintään 5 cm.

Näiden paneelien seinämillä on erittäin suuri kantavuus ja iskuvoima. Niiden mallit yhdistävät monoliitti- ja paneelitekniikat. Seinän yhteydessä on seuraava: "betoni - vahvistaminen - lämmöneristys - vahvistaminen - betoni".

Tämän tekniikan edut ovat:

 • ei vaahtoa huoneessa;
 • mahdollisuus käyttää eri paksuisia vaahtoja;
 • vahvistaminen estää nestemäisen betonin virran, joka sallii sinun päästää irto- ja kaltevia elementtejä;
 • Betonin ulkokerros suojaa rakennetta kosteudelta ja mekaanisilta vaurioilta.

Esivalmistettujen yksiköiden lajikkeet

Koristeellinen kiinteä muotti

Se on moduulirakenne, joka on koottu suoraan seinään. Moduulit on asennettu tiukkoihin riveihin, jotka antavat erinomaisen ulkonäön ulkonäöstä ja sisäpuolelta.

Moduuli koostuu sisäisistä ja etupaneeleista sekä liitososista. Niiden välissä on vahvistusta, joka seinän kasvaessa kaatuu betoniin. Sitä voidaan käyttää sekä jäykän polystyreenieristeen että pehmeän mineraalivillan kanssa.

Näissä järjestelmissä viimeistelyyn käytetään sellaisia ​​materiaaleja kuin:

 • keraaminen graniitti;
 • kuitubetoni;
 • kestävät muovit;
 • metalleja ja komposiittiaineita.

Tällaisten muottien käyttö säästää julkisivujen ja seinien sisäpintojen koristelua.

Metsäbetonituote

Se on ontopuuta betonilohkoja tai paneeleja, jotka on valmistettu puulastuista ja sementistä. Kerää tällainen muotti kynsillä tai tasoituksella.

Puubetonilla itsessään on alhainen lämmönjohtavuus, mutta joskus polystyreenivaahto lisätään rakenteeseen lisäeristeenä. Sitten koota raudoitus ja kaada betoniseos. Tuloksena on erittäin kiinteä seinä.

Lohkojen tapauksessa ne liitetään toisiinsa laattaliimalla tai laastilla.

Tällaisten seinien pinta on päättynyt julkisivurakenteella, sivuraidalla, kiveällä.

Lasinen magnesiittimuotti

Se perustuu metallilämpöprofiiliin, joka on molemmin puolin päällystetty lasimagnesiumlevyillä. Lämpöprofiilien rei'itys estää kylmäsiltoja seinän sisällä.

Tämäntyyppinen muotti voidaan asentaa välittömästi koko talon ympärille, mutta enintään yhden kerroksen korkeuteen. Rakenteen jäykkyyden lisäämiseksi käytetään lisäksi sarakkeiden ja armopoyasovin rakentamista rakennuksen kehällä pitkin lattian liittymiä.

Mattojen täyttämiseksi ei ole toivottavaa käyttää raskasta betonia, on parempi käyttää vaahtoa ja kuituvahvisteista betonia.

Betoni kiinteä muotti

Sitä käytetään terassien, kellareiden, altaiden seinien laitteisiin. Muotoon käytetään kaarevia betonilohkoja, joissa on selkeä geometria ja reunalukko. Ne asetetaan kolmanneksen pituudelta, kiinnikkeet asennetaan reikiin ja tasoitetaan.

Edut jatkuvan muottien käytöllä

 • Rakentamisprosessin kiihdyttäminen jopa 35 prosenttiin työmäärän vähenemisen vuoksi.
 • Merkittävät säästöt seinäaineiden kustannuksissa
 • Kevyiden materiaalien käyttö muottiin tekee tarpeettomaksi houkutella erikoistuneita rakennusmateriaaleja, mikä vähentää rakennuskustannuksia ja mahdollistaa työtä ahtailla alueilla.
 • Työt voidaan tehdä lähes kaikissa lämpötiloissa.
 • Lämpömuovausrakentamisen läsnäolo vähentää rakennuksen lämmittämisen kustannuksia 30 - 40%.
 • Käytettäessä polystyreeni-vaahtolohkojen muottia seinämän paksuutta pienennetään yli kaksi kertaa, mikä mahdollistaa rakennuksen tehokkaan alueen lisäämisen rakennuksen samoilla ulkoisilla mitoilla.
 • Kiinteä muotti voidaan käyttää paitsi seinien rakentamiseen myös perustusten rakentamiseen.

Itsekäyttöön ilman asiantuntijoiden osallistumista sopivin vaihtoehto on laajennetun polystyreeni lohkot. Tarvitaan vain tiukasti kiinni suositelluista tekniikoista. Se ei tule yhtä nopeasti kuin asiantuntijoiden mukana, mutta se on paljon halvempaa.

Kiinteiden muottien lajikkeet perustukselle ja monoliittirakenteelle yleensä

Jos aikaisemmin rakennustyöt asettuivat ensin, ja sen jälkeen, kun liuos oli täysin jäädytetty, se purettiin ja sitten nyt irrotettava muotti, josta tulee kiinteä osa koko betoniteräsrakennetta, on yhä suosittu. Tämäntyyppisten muottien epäilyttävä etu on asennuksen suuri nopeus (purkamisaikaa ei käytetä lainkaan). Se toimii myös lämmittimenä rakennuksen tukiseinissä, mikä lisää huomattavasti rakennuksen energiansäästöominaisuuksia.

Erilaisia ​​pysyviä muottirakenteita

Pysyvän muottien tyypit riippuen valmistukseen käytetystä materiaalista:

 • Polystyreenivaahto. Yleisin tyyppi perustusten ja seinien asentamiseksi matalien rakennusten monoliittiseen rakenteeseen (enintään 4 ÷ 5 kerrosta). Sen tuotantoa käyttäen polystyreeni-vaahtoa, jonka tiheys on noin 25 ÷ 30 kg / mᶟ (mikä on 2 kertaa enemmän kuin polystyreeni-vaahtolevyillä, joita käytetään vain eristämiseen). Tällaisia ​​polystyreeni-vaahtomuotoja on useita elementtejä nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla.
 • Puu sementti (arbolitovaya). Se on valmistettu erikoiskoostumuksista kyllästetyistä puuhedelmistä (jopa 90% kokonaistilavuudesta) ja sementistä (sitovana komponenttina). Valmistettu onttojen lohkojen tai paneelien muodossa. Se on ympäristöystävällisin.
 • Fibrolite. Ne on valmistettu pitkien (jopa 50 cm) puukuitujen (noin 70% kokonaistilavuudesta) ja magnesiitista. Siinä on suuri puristus- ja taivutuslujuus, kun taas se on helppo nähdä ja käsitellä.
 • Polystyreenibetoni. Se on ontto lohko polystyreeni-betonista tai ohutlevyistä, jotka on tarkoitettu sisäpuolisten väliseinien järjestämiseen.
 • Kevyt aggregaatti. Se on ontoleipä. Erittäin kestävä ja luotettava, mutta vaatii lisäseinäeristystä ja melko kallista.
 • Kiinteä betonimuotti on saatavana onttojen lohkojen muodossa, jotka perustuvat, seinät (monoliittinen rakenne) tai ohuet paneelit, joita valmistaa puolikuiva vibropressointimenetelmä.
 • Yhdistetty: ulkoseinän on valmistettu laajennetusta polystyreenistä, ja sisäosa on valmistettu levymateriaalista (OSB, DSP ja vastaavat).

Pysyvän muottirakenteen rakentaminen (riippumatta materiaalista, josta se on tehty) on useita etuja:

 • Rakennusaika vähenee merkittävästi.
 • Asennusta varten ei ole tarvetta käyttää erityisiä mekanismeja ja laitteita.
 • Kiinteä muotti omalla kädellä voidaan asentaa myös ammattitaitoisella henkilöllä, koska se on varustettu lasten suunnittelijaperiaatteen mukaisesti.
 • Viestintäverkkojen sopivuusjärjestely (vesi, jätevesi, sähkö ja niin edelleen).

Kiinteä muotti polystyreenivaahdosta

Tällainen pysyvä muotti on yleisin ja suosittu monoliittisen rakentamisen kannattajien keskuudessa. Standardi ontto lohko polystyreeniä, jonka pituus on 1200 mm, leveys 250 tai 300 mm, korkeus on 250, 300 tai 400 mm, sisemmän seinämän paksuus 50 mm, ulkohalkaisija seinämän paksuus on 50 mm tai 100 (riippuen ilmasto-olosuhteista työmaan). Jokaisessa tuotteessa on urat alareunassa ja harjanteet yläosassa. Pysyvän muottirakenteen asennus on hyvin yksinkertaista ja rakenteellisesti muistuttava lasten suunnittelija "Lego". Elementtien päätyosat on asennettu piikkiruuvijärjestelmään (ei tarvita liimakoostumuksia tai -ratkaisuja). Perusseinälohkojen lisäksi valmistetaan nykyisin monipuolisimpia kokoonpanoja: päätykappaleet ovien ja ikkunoiden aukkojen järjestämiseksi; valmiit kulmamoduulit; kulmat ikkunoiden yli; radiaaliset elementit; tuotteet, joissa on aukkoja, joissa on lankojen lujittavien elementtien niputusraaka-seinät; erityiset elementit lattian ja muiden valupäällystämiseksi.

Ensimmäinen lohkoryhmä on asennettu pohjan vedeneristyskerrokseen. Alamme polttaa kulmasta seinän keskelle niin, että epätäydelliset lohkot ovat lähempänä keskustaa. Seuraavat rivit pinotaan siirtämällä ruutupallokuviota. Syvennykset sivusuunnassa rainojen palvelevat tehdyn pitkittäisen raudoitustangoista kuljettaa läpi pystysuora mitätön päällystys pystysuora Raudoitus, joka yhteyden vaakasuorista tangoista.

Se on tärkeää! Monoliittisen seinämän pystysuorat vahvistuselementit on yhdistettävä perustuksen vahvistamiseen.

Kerran noudattaen, jossa on enintään 4 riviä, koska samanaikainen kaatamalla betonia polystyreeni ovat sallittuja korkeus ei ole suurempi kuin 1 m. Kun konkreettisia kaatamalla koneellinen syöttöliuosta suoritetaan käyttämällä pumppua, joka toimii alhaisella nopeudella. Tämän jälkeen liuos tiivistetään käyttämällä kapeita upotusvärähtelijöitä (värähtelevää neulaa, jonka halkaisija on 40 ÷ 50 mm) tai manuaalisesti rullalla. Betonin kaatamisen jälkeen tarkistamme pystysuoran seinän oikeellisuuden putkilinjan ja tasomallin avulla.

Vihje! Pieniä säätöjä voidaan tehdä vain ennen kuin liuos jähmettyy.

Sen jälkeen, kun laasti on osittain asetettu, jatkamme seuraavien seinämuotojen riviä ja vahvistamista.

Rakenteiden rakentaminen käyttäen kiinteää muottirakennetta

Alustan (erityisesti nauhan) järjestelyllä pitkään aikaan ja menestyksekkäästi käytä kiinteitä elementtejä ja levyjä eri materiaaleista. Koska säätiö kokee suurin kuormitus on perusta kaikkien tulevien rakennusten ja siitä ei riipu vain voimaa, mutta myös rakennuksen kestävyyteen, sitten valmistaa on parempi käyttää muotti korkean tiheyden materiaaleja (kuten betoni tai puukuitulevy). Voit käyttää ja polystyreeni vaahtomuovia. Olisi kuitenkin pidettävä mielessä, että ei-irrotettava muotti perusta rakennuspalikoita (leveys 250 tai 300 mm), on sopiva järjestää nauha ei ole enemmän kuin 200 mm. Tämä säätiö soveltuu vain kevyiden kerrostalojen rakentamiseen. Ja käytettäessä polystyreeni-vaahtolevyjä, voit luoda laajemman nauhalevyn asentamalla tarvittavat pituussuuntaiset poikittaiset kiinnityshyput.

Jos rakennamme perustan, jossa on pysyvää muottirakennetta rakennuksen rakentamiseksi raskailla kuormittavilla seinillä, on hyödyllisempi käyttää betonielementtejä. Ne on valmistettu jopa 400 mm leveiksi, ja tämä koko sopii parhaiten nauhan perustuksiin. Asennettaessa pysyvää betonilaattaa säätöön tehdään pieni määrä laastia. Lohkot asetetaan ruutupiirroksen kuvioon alkaen kulmista. Vahvistaminen on tuotettu tavanomaisella tavalla. Lohkojen korkeus on 250 ÷ 300 mm, mikä vastaa vaakasuuntaisten lujitustangojen asennuskorkeutta: tämä edistää kestävämpiä nauhalevyjä. Pystysuuntaiset kiinnittimet asennetaan betonilohkojen läpi ja ne on liitetty vaakasuoriin tankoihin.

Lattianpäällysteiden päällekkäisyyksiä kiinteällä muottirakenteella

Monoliittisten välilevyjen päällekkäisyyksien järjestelyissä käytetään yleensä kahta muottityyppiä:

 • metallilevyllä olevasta profiililevystä (merkitty H-indeksillä): levyn paksuus 0,6 ÷ 0,7 mm ja profiilin korkeus 57 - 114 mm;
 • polystyreeni-vaahtolevy-moduuleista (koko 600x600x190 mm), joissa on aukot erikoiselle metalliprofiilille, joka parantaa voimaa ja katkaistut reunat vahvistamiseen.

Molemmissa tapauksissa pysyvät lattiapäällysteiset lamellit on vahvistettu alapuolelta palkkien ja tukipalkkien avulla, jotka poistetaan myöhemmin liuoksen täydellisen jähmettymisen jälkeen. Kattoon vahvistaminen omilla kädillä tuotetaan samalla tavalla kuin sementti-hiekkalaatan vahvistaminen. Vahvistinhihnan päällekkäisyys liittyy välttämättä monoliittisen seinän metallikehykseen. Tätä varten seinäelementtien sisäpuolelta leikataan horisontaalisia reikiä kattokorkeuden kehän ympärillä, joka vastaa lattialevyn paksuutta.

Se on tärkeää! Jotta liiallinen virtaus liuoksessa ei pystyttäisi pystysuoraan seinän muottiin, niin seinät ja lattiat kaadetaan samanaikaisesti lattian ylempään tasoon.

Kevyiden polypropeenimoduulien käyttö vähentää merkittävästi päällekkäisyyden painoa, mikä vähentää lopulta tukiseinien ja pohjan kuormitusta. Samanaikaisesti päällekkäiset ovat lämpimiä ja äänieristyviä.

Vihje! Polypropeenielementtien käyttö on sallittua vain, jos lattian pituus on alle 12 m. Tässä tapauksessa metalliprofiili valitaan hiukan pidempään kuin itse laippa, niin että sen päät menevät monoliittisen seinän elementtien reikiin.

Pysyvän muottirakenteen teknologia on melko yksinkertainen. Kun olet hankkinut muottielementtejä, sinun on valittava valmistaja, joka on osoittautunut itselleen ja on osoittautunut rakennusmarkkinoilla, kokoaa koko "suunnittelija" ilman aukkoja ja vääristymiä. Tiukasti noudatettavat tekniset suositukset asennettaessa kiinteää muottirakennetta monoliittirakenteeseen antavat sinulle mahdollisuuden luoda kestävä ja lämmin talo.

8 materiaalia kiinteään muottiin perustuksen alla: tee se itse

Muotti on erityinen muoto sementti-hiekka seos, jonka avulla voit muodostaa oikean geometrian seinät. Rakentajat käyttävät sekä irrotettavia / tilapäisiä että kiinteitä / pysyviä muottirakenteita säätiölle. Toisen vaihtoehdon ansiosta voit säästää aikaa ja energiaa purkutyössä sekä eristää ja / tai vahvistaa seiniä, joten sitä käytetään yhä enemmän sekä teollisuudessa että yksityisessä rakentamisessa.

Peruslaitteiden kiinteiden muottien perusvaatimukset

Harkitse, mitä ominaisuuksilla on oltava pysyvä muotti.

 • Materiaalin kosteusvastus ja saumojen tiiviys. Tämän ominaisuuden puuttuessa muotti päästää betonin läpi, mikä johtaa seoksen liialliseen kulutukseen ja tekee seinän rakentamisen mahdottomaksi.
 • Rakenteellinen lujuus. On välttämätöntä, että murskaus kestää betoniseoksen paineen sisästä ja maasta ulkopuolelta (perustasolla) ilman muodonmuutosta ja halkeilua.
 • Elementtien oikea geometria. Olisi ollut mahdotonta rakentaa jopa seinämiä ja 90 asteen niveliä niiden välille, joilla oli erilainen paksuus tai väärät kulmat.
 • Pitkä käyttöaika. Mitä kauemmin muotti on mahdollisesti olemassa, sitä korkeampi on koko talon pitkäikäisyys. Jos muotti kaatuu nopeasti, seinät, jotka jätetään tukematta, eivät kestä rakentavaa kuormaa. Tapauksissa, joissa muotti ei ole tukeva, sen tuhoutuminen heikentää ulkonäköä, mikä johtuu koristeellisesta julkisivun viimeistelystä.

Kiinteä muottirakenne - tärkeä osa energiaa säästävää taloa

Taulukko: kiinteiden muottien edut ja haitat

Metalliset pysyvät muottipinnat

Metalliseinien levyt on yhdistetty metalliastioilla yhtenäisen seinämän paksuuden varmistamiseksi

Metallimuotti on yksi kalleimmista, joten sitä käytetään pääasiassa teolliseen rakentamiseen. Se on valmistettu alumiinista tai teräksestä, jonka paksuus on 1-2 mm metallirungossa ja joka on kiinnitetty ankkureihin, peitelevyihin tai lukkoihin. Kiinnittimien tyyppi ja lukumäärä lasketaan siten, että kun betoni kaadetaan ja kovettuu, levyt eivät taivu tai ulos.

Kun muotti on tehty tilauksen tekemiseksi tiettyä rakennetta varten, valmistajan yrityksen päälliköt suorittavat itse rakenteen testikokoonpanon ja vasta sen jälkeen, kun kaikki yksityiskohdat ovat sopivia ja täydellisiä, tilaus lähetetään ostajalle.

Metallimuotti on tarkin geometria. Levyarkkien samansuuntaisuuden toleranssi on enintään 2 mm tuotteen pituuden yli 1 m.

Metallin ennenaikaisen hapettumisen ja tuhoutumisen ehkäisemiseksi betonin ja pohjaveden aiheuttaman kosketuksen vuoksi tulevien muottiarkkien valmistuksessa pinnoitetaan huolellisesti maalit ja rasvat. Usein käytetään sinkittyä terästä tai käytetään pulverimaalausta, joka muodostaa tiheän polymeerikalvon arkille. Mutta jos hitsausta käytetään asennusvaiheessa (arkin hitsaaminen kehikkoon tai raudoitukseen levyille), sinun on käytettävä suojaavaa yhdistettä uudelleen (rasva, mastit, maalit) lämpötilan vaurioituneille paikoille.

Metallilevyjen jauhemaalaus on yksi tehokkaimmista menetelmistä suojaamaan niitä korroosiolta.

Metalli sopii hyvin rakennuksiin, joissa on monimutkainen geometria, koska ohutlevyt on helppo taivuttaa mihin tahansa haluttuun kulmaan, tehdä pyöristystä tai kaartaa. Päättyneet seinät ovat erittäin siistit ja sileät, jos niitä halutaan, ne voidaan jättää ilman koristeellisia viimeistelyjä. Arkkitehdit suosittelevat metallimuottien käyttöä vaikeasti löystyneillä alueilla.

Betonivirtauksen estämiseksi metallimuotojen liitokset liitetään hyvin huolellisesti

Mutta asiantuntijat huomaavat joitain metalli-muotojen haittoja:

 • teräslevyjen merkittävä paino, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä;
 • seinien ja perustusten lämpöeristyksen tarve;
 • Levyn voitelu poistetaan helposti ja tahraa työntekijät.

Alumiinilevyjen asennus seinämateriaalille työvoiman parissa

Metallimuotojen kuljetuksen ja asennuksen työvoimakustannusten minimointi auttaa alumiinilevyjä lisäämällä piitä, jotka painavat paljon vähemmän terästä ja jotka eivät vaadi ulkoisesta ympäristöstä suojausta.

Vahvistettu betonilohkojen muotti

Vahvistettu betonilohkareita suositellaan suurille rakennushankkeille, ainakin kolmikerroksiselle yksityiselle talolle. Koska niillä on parannetut lujuusominaisuudet, tällainen turvamarginaali on tarpeeton pienissä rakennuksissa. Ohutseinämäiset lohkot ovat erinomaisia ​​päätaitojen perustamisen järjestämiseksi.

Vahvistetut muottilohkot offsetilla

Teräsbetonilaatikoilla on seuraavat edut:

 • sementti-hiekkaliuoksen säästäminen huomattavan paksuuden ansiosta;
 • sopii minkä tahansa syvyyden kellareihin ja kattoihin;
 • Asennettu vähintään saumojen leveyteen;
 • antaa rakennukselle usean sadan vuoden käyttöikä.

Paras muotti on saatu teräsbetonilohkoilla, joiden indikaattorit F75 (pakkasenkestävyys), W4 (veden läpäisevyys), 6% (veden imeytyminen), 350 kg / cm2 (mekaaninen lujuus).

Esimerkki raudoituksen sijoittamisesta teräsbetonilohkojen muottiin, joka on suunniteltu kahdelle tangolle

Lujitetun betonin lohkojen haittapuolista ovat:

 • suuri paino (lohko 510x400x235 mm painaa 30 kg), minkä vuoksi se kuljetetaan vain kuorma-autolla, ja vain nosturiin asennetut työntekijät on asennettu;
 • korkea hinta - noin 500 ruplaa yksikköä kohden.

Tällaisia ​​haittoja ei ole sardelli-lohkoissa. Seinien vahvan lujuuden ansiosta nämä analogiset teräsbetonilohkot eivät myöskään vaadi talon eristystä, koska niissä on jo eristyspuristettua savea.

Vaneri kiinteä muotti

Kosteudenkestävää vaneria käytetään useimmiten muottiin, mutta tässäkin tapauksessa tätä materiaalia käytetään yleensä tilapäisen muodon luomiseen. Lopputetun vanerilevyn käyttöikä ja säänkestävyys ovat kaiken kaikkiaan suuruusluokkaa pienempiä kuin betoniseinien samat parametrit.

Tällaisissa tapauksissa pysyvä muotti on sallittua:

 • tilapäisen rakenteen valmistuksessa (esimerkiksi pieni talo, jossa omistaja asuu päärakennuksen aikana);
 • muiden kuin asuinrakennusten rakentamisessa (kananviljely, kalavesi, puuvarasto);
 • kun sinun täytyy säästää rakentamiseen;
 • jos seinät ja säätiö lämmitetään ulkoisen ääriviivan yli ja vaneri on täysin suojattu ulkoisilta vaikutuksilta.

Epäkelpoisen kestävyyden ja vahvuuden lisäksi vanerimuotit vaativat paljon työtä ja huolellista käsittelyä. Koska arkkeilla ei ole ura-harjojärjestelmää ja erikoisliitäntöjä, sinun on asennettava rakenne itsekierteittävin ruuvein, lisäksi tiivistettävä jokainen liitoskappale ja tehtävä ulkopuolinen laatikko tukien kanssa (jotta vaneri ei taipuisi). Lisäksi ei-vedenkestävä vaneri turpoaa ja kuoritsee vedestä, ja laminaatti työntää betonielementin pois ja ei koskaan muodosta kiinteää seinää, joten on erittäin tärkeää löytää vedenpitävä materiaali, jolla on hyvä tarttuvuus.

Techno-block - esimerkki vanerin onnistuneesta käytöstä muottipesässä

Kuvan nimeäminen:

 • 1 - koristeellinen kerros;
 • 2 - eristyskerros;
 • 3 - muovituet venttiileille;
 • 4 - betonivuoto (siinä on lohkoissa ontelo);
 • 5 - vanerilevy.

Näin ollen vanerin edullisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä huolimatta asiantuntijat suosittelevat sitä vain väliaikaisiin muottirakenteisiin. Pysyväksi on parempi käyttää teknolohkoa - komposiittituotetta, jossa on sisäinen vanerikerros.

Puubetonin kiinteä muotti

Puubetoni on suhteellisen uusi, mutta aika testattu materiaali. Viime aikoina aloitettiin betoni- ja puulohkolohkot, mutta tätä seosta käytettiin lattianeristykseen Neuvostoliiton aikoina. Puubetonilohkot ovat paljon halvempia ja kevyempiä kuin betoniteräkset, joten niitä käytetään aktiivisesti yksittäisissä matalarakenteisissa rakenteissa.

Joissakin betonilaattojen malleissa on eristyskerros - kivivilla tai polyuretaanivaahto

Verrattuna muihin tyyppisiin kiinteisiin muottipesään:

 • helppo leikata puuntyöstövälineillä, jonka avulla voit muokata ne haluttuun parametriin paikan päällä: leikata kulmat, tehdä kaarevat käyrät, leikata palasia parantaaksesi seinien kiinnittymistä rakennuksen kulmissa, vähentää korkeutta / pituutta;
 • asennettu nopeasti ja ilman erikoislaitteita (1 m 2 seinästä on vain 8 lohkoa);
 • antavat suuren lujuuden, äänen imeytymisen ja lämpöeristyksen pienemmällä seinämän paksuudella (verrattuna tiiliin ja laajennettuun polystyreeniin);
 • turvallinen muiden terveydelle, teolliseen jalostukseen soveltuva jätteet;
 • riittävän vahva kiinnittimien, viemäriputkien ja ladattujen elementtien kiinnittämiseen julkisivutekniikoille (liukukäytävät jne.);
 • ei pelkää tulipaloja (kestää jopa 90 minuutin avotulen);
 • pakkasenkestävä, sopii alueille, joilla on ankara ilmasto.

Puubetonin puute on sen läpäisevyys, joten se on suositeltavaa käyttää seinien rakentamiseen valmiiksi vedenpitävälle nauhalle tai laattojen pohjalle. Arbolitan käyttö säätiön järjestämiseen ei ole toivottavaa, koska sitä on suojattava hyvin kosteudelta.

Esimerkki arbolitan ja tiilien muottien järjestelystä

Puubetoni valmistetaan onttojen lohkojen ja paneelien muodossa. Toisessa tapauksessa paneeli toimii vain seinän sisemmäksi muodoksi ja ulkopuolinen on varustettava tiilillä. Materiaalien välinen ontelo kaadetaan betonilla ja vahvistetaan, kun käytetään muitakin muottityyppejä. Tätä vaihtoehtoa on vaikeampi asentaa, mutta valmis talo on lämmin (puubetoni), kaunis (tiili) ja kestävä (yhdistämällä kolmen materiaalin lujuusominaisuudet).

Kun ostat lohkareita ja betonilevyjä, kiinnitä huomiota ympäristömerkkiin, sillä jotkut valmistajat käyttävät epäterveellisiä sideaineita (fenoli, naftaleeni). Ole varovainen, pehmittimen toksiinit voidaan vapauttaa materiaalista jopa huoneenlämmössä.

Arbolitovy-lohkojen valmistajat tarjoavat puutavaran tarjonnan vaihtoehtoja sekä korkeita rakennuksia että pieniä rakenteita varten. Muista neuvotella konsultin kanssa, jotta et käytä ylimääräistä rahaa betoniin ohutseinämäisten lohkojen valumisesta tai virheellisesti ottaaksesi korttelit, joissa on liian pieniä aukkoja.

DSP: n kiinteä muotti

DSP (sementtipohjainen lastulevy) tai sahanpurun betoni on toinen muunnelma sementin ja murskatun puun seoksesta. Se eroaa puubetonista sidosaineiden tyypin ja hiekan lisäyksen mukaan. Siksi DSP on tiheämpää, kestävämpää ja raskaampaa materiaalia ja sen lämpöeristys on huonompi kuin betonista.

Sementti-sidotut lastulevyt voivat toimia viimeistelyaineina, kun ne päällystetään koristeellisilla mineraalipaloilla.

Edut arbolitovoy muotti:

 • materiaali hengittää, joten taloa ei tarvitse varustaa pakotetulla tuuletuksella ja torjua kasvihuoneilmiötä muilla tavoin;
 • DSP kykenee vastustamaan tulipaloja, sen palonkestävyys varmistetaan laboratoriotesteillä;
 • Levy koostuu luonnonmateriaaleista, joten se ei vahingoita luontoa ja terveyttä;
 • antaa talolle suuren lujuuden: seinämä pystyy kestämään kolme kertaa enemmän kuormia kuin paksuus 25 cm: n paksuisella seinillä;
 • DSP kestää äkillisiä lämpötilan muutoksia, joten se soveltuu alueille, joilla on voimakas mannermainen ilmasto;
 • materiaalilla on riittävä stabiilius ja geometrinen stabiilisuus siten, että kerrosten välinen etäisyys voi olla 2,8 - 3 m;
 • on mahdollista rakentaa taloja sementtipohjaisten lastulevytekniikoiden avulla jo talvella, kunnes lämpötila on laskenut alle -20 ° C;
 • DSP vaatii minimaalisen viimeistelyn, talon sisällä se voidaan maalata tai liittää taustakuvaan ilman kittiä.

Esimerkki lujitetuista pohjamateriaaleista sementtihiukkaset

Euroopan rakentajat ovat käyttäneet DSP: n kiinteitä muottirakennuksia jo yli 25 vuoden ajan, joten on olemassa monia taloja, jotka vahvistavat tämän materiaalin kestävyyden ja luotettavuuden. Sementtipohjaiset lastulevyt sopivat hyvin sekä yksittäisiin että korkeisiin rakennuksiin, jopa vaikeassa pohjoisessa ilmastossa.

Pysyvä muottirakenne ammattilehdeltä

Profiililevy, profiililevy tai aallotettu arkki havaitsi sen käytön kiinteänä muottona, vaikka sitä käytetään useammin aidojen, kattojen ja ulkorakennusten valmistukseen. Tärkeää: ammattilevy sopii vain komposiittipohjapaneeleiden järjestelyyn ja suurille päistään (5 metrin etäisyydeltä) vaatii lisää tilapäisiä tukia. Seinien pystyttämiseen tätä materiaalia ei käytetä pienen paksuuden vuoksi, mikä vähentää mekaanisten kuormitusten kestävyyttä pystyasennossa.

Esimerkki päällekkäisyyden muodostamisesta profiililevyn pohjan kanssa

Tämän materiaalin rakennustyöntekijät houkuttelevat tällaisia ​​ominaisuuksia:

 • metalli on täysin suojattu galvanoinnilla ja / tai polymeerikerroksella, joten se ei ruostu;
 • teollisuusrakennuksissa materiaalia voidaan jättää ilman koristeellista viimeistelyä, katto on visuaalisesti miellyttävä ja käytännöllinen;
 • ammattiarkki suorittaa paitsi konkreettisen muodon, mutta toimii myös arkkina;
 • levyt siirtävät kuorman rakennuksen metallikehykselle, joten sisäseinämät eivät kanna raskaita kuormia ja on mahdollista säästää rakentamalla niitä kevyistä materiaaleista (hiilihapotettu betoni, sandwich-paneelit);
 • Pienet paksut arkit yksinkertaisesti leikataan metallisaksilla, joista voit muodostaa minkä tahansa muotoisen muotin.

Jotta saataisiin hyvin kiinnittyä betoniin, valitse erikoisprofiileja, joissa on hampaita muottiin.

Näyttää siltä, ​​että aaltopahvilla on rakennuksen sisäpuolelta aaltopahvipohjainen välikerros

Profiililevystä valmistettua kiinteää muottia käytetään pääasiassa teolliseen rakentamiseen, koska se vaatii rakennuksen metallikehyksen rakentamista ja lattian metallipalkkeja. Yksittäiselle talolle se ei toimi, koska se on kohtuuttoman kallista.

Kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä

Laajennettu polystyreeni / vaahto - suosittu materiaali kiinteälle muotille. Sen merkitys johtuu seuraavista tekijöistä:

 • pieni paino, joka helpottaa kuljetusta;
 • ura-harjanteen liitäntäjärjestelmä yksinkertaisin asennuksin;
 • asennuksen nopeus (kiinteän muottien vaahtolohkot ovat suurempia kuin betoniset, joten työ etenee nopeammin);
 • erilaiset lajit (vahvistettu, suojaava kyllästys);
 • lämmöneristysominaisuudet, joiden vuoksi talo ei tarvitse ylimääräistä lämpenemistä;
 • äänieristys;
 • biologinen inertti, joka estää homeen, sammalta jne. kehittymisen.

Esimerkkejä eri kokoonpanoista valmistetuista polyuretaanivaahtomuovilohkareista

Polystyreeni-vaahtomuottien vastustajat osoittavat, että se on vaarassa tulipalossa ja huonosti ympäristön kannalta. Vaikka ostaisit materiaaleja, jotka on merkitty ekosysteemiin, se ei takaa, että muotti ei vahingoita terveyttäsi tai luontoasi.

On myös tärkeää muistaa, että vaahtomuottien rakenne on hyvä valinta yksinkertaisten rakennusten kannalta, koska kulma- ja pyöristettyjen lohkojen valikoima ei vieläkään täytä kaikkia kuluttajien vaatimuksia.

Kiinteä lasi magnesiitti

Steklomagnezitovy-arkkia tai SML: tä käytetään pysyvän muottirakenteena 1900-luvun puolivälistä lämpöeristettyjen talojen rakentamiseksi. Aine koostuu oksidin ja magnesiumkloridin, perliitin, sahanpurun, lasikuidun ja polypropeenin kudoksen seoksesta. Kaikki lasin magnesiittikomponentit eivät ole luonnollisia, mutta valmis koostumus on täysin turvallinen ihmisille.

Erilaiset lasiväriset magnetitelevytarkat, joissa on koristeellinen viimeistely

LSU on loistava vaihtoehto talon rakentamiseen tai kunnostamiseen, jolla on heikko säätiö. Koska arkit itsessään ja kaadettaessa käytetyt kevytbetoniseokset painavat paljon vähemmän tiiliä, teräsbetonilohkoja ja muita perinteisiä materiaaleja, ne eivät rasita rakennuksen rakennetta niin paljon.

Lasimagnesiitin etuja:

 • monikäyttöisyys: se soveltuu perustusten, seinien, kattojen, aidojen jne. luomiseen;
 • korkea lämmöneristys, joka ei liity pelkästään itse muottien ominaisuuksiin vaan myös aggregaatin etuihin (D250-D320: n fibro-vaahtotabletti, betoni polystyreeni-vaahtopallot M300);
 • tulenkestävyyden;
 • täysi kosteusvastus, joka tekee materiaalista sopivan kylpylä- ja saunavalmisteiden rakentamiseen alueilla, joissa on kostea ilmasto ja suolla alueilla;
 • SML: n muottirakenteiden seinien pieni paksuus säästää tilaa talon sisällä;
 • Levyjen karhea pinta on helppo levittää klinkkerilevyillä, koristeellisella kipsillä tai muulla viimeistelyaineella;
 • levyä voidaan hieman taivuttaa, jos se on tarpeen puolitornin tai muun kodin sisustamisen (kaarevuussäteen - 3 m) rakentamiseen.

Jos aiot leikata SML-levyjä paikan päällä, osta varaosat palapelille. Tämä materiaali käyttää kynsilehtiä useita kertoja nopeammin kuin arbolit ja vaneri.

Lasilevyt tulevat pihalle kaikissa talonrakennusvaiheissa

Steklomagnezitovy-arkit samoin kuin arbolitny muodostavat usein vain ulkokuoren sisäisen muotoilun sisäisen muodon, joka useimmiten rakennetaan koristeellisesta tiilestä. Tämän seurauksena ulkopinta on tarpeeton, ja sen sisälle tulee melko ohut kitti kerros. Tekniikka soveltuu 5 kerroksen talojen rakentamiseen valmiille nauhalle / laattojen pohjalle. Lisäksi se vaatii enemmän aikaa ja vaivaa kuin vaahtopolystyreeni- tai DSP-muottien käyttö (ilman koristeellista viimeistelyä).

Lasi-magnesiittilevyjä on tähän mennessä tuotettu vain Kiinassa ja Koreassa, ja siellä toteutetaan myös LSU: n laadunvalvonta. Tämän aineiston kotimainen analogi ei ole.

Asennusohje pysyvistä muottien esivalmistetuista lohkoista

Valmistettujen onttojen lohkojen perustekniikan tekniikka on esimerkki kevyistä betonituotteista. Toisin kuin monikerroksiset betoniteräkset, nämä "tiilet" voidaan asentaa käsin ilman nosturia tai manipulaattoria.

 1. Valmista tyyny lohkoperustan alle, nukahtaa ja täytä hiekkakerrokset ja hieno sora. Ohut kerros on kaadettava pehmusteeseen, jotta voidaan yksinkertaistaa lohkojen edelleen asettamista sekä välttää konkreettisia vuotoja säätiön kaatamisen yhteydessä.

Hiekka-sora-tyyny ennen asennusta tarvitaan ohuen betonikerroksen poistamiseksi

Lohkojen oikean geometrian ansiosta kasetin nauha on tasainen ja kirkas.

Sisäisten ja ulkoisten seinien liitoksissa on oltava erityiset kulmapalat.

Lohkoihin on järjestetty erityisiä uria lujittavien sauvoja varten.

Kiinnitä huomiota ylemmän ja alemman sauvan sijaintiin toistensa suhteen, niiden on muodostettava oikea neliö

Ankkuri on sidottava 15-20 cm: n päällekkäin

Asenna toinen rivi onttojen lohkojen päälle ensimmäisen päälle

Betonipinnan pitäisi olla hieman ylimmän rivin keskellä.

Pystysuuntaiset lujitustangot voidaan asentaa erikseen 1,5 metrin etäisyydelle toisistaan

Uudet liittimet on asennettu betonilevyyn

Säätiö on valmis tulevan talon seinien rakentamiseen

Edellä kuvatun tekniikan mukaisen yksityisen talon betonilaattojen asennus on kaksi työntekijää 2-3 päivän ajan, ottaen huomioon ensimmäisten kerrosten betonin asettamisajat.

Vertailu koko- ja onttojen raudoitettujen betonilohkojen ja monoliittisten väliaikaisten säätöjen aiheuttamien kustannusten vertailusta väliaikaiseen muottiin

Vertailu osoittaa, että onton betonilohkareiden perustus on 18% halvempaa kuin täyteläinen ja 36% halvempi kuin teipillä monoliitti, joka on täynnä tilapäistä puuraaka-ainetta. Tämä saavutetaan säästämällä raudoituksen määrää, vähentämällä työvoimakustannuksia, betonin määrää jne. Rakennusseinien vahvistaminen betonilohkareista on kuitenkin liian kallista (verrattuna polyuretaanivaahtoon, puubetoniin), on parempi käyttää sitä vain perustaksi.

Kiinteän muottien tekeminen omiin käsiisi

Harkitse prosessin, jolla luodaan pysyvät arkkimateriaalilevyt, joissa on itsenäinen leikkaus EPPS: n (ekstrudoitu polystyreenivaahto) esimerkissä.

 1. Liuotetaan arkit sirpaleiksi, jotka vastaavat tiivistetyn kaivon leveyttä ja pituutta. Siveleiden jäämät on katkaistava 20-25 cm: n korkeudella. Sivusauman kokonaispituuden on vastattava kaivannon kaksinkertaista kehää + 20% päällekkäisyydellä kulmapisteissä.

Levyjä voidaan leikata laajennetusta polystyreenistä paitsi sähkötyökaluilla myös manuaalisella hakasäkeillä

Kun EPPS-levyjä asetetaan kaivannossa, yritä minimoida aukkoja.

Muoviset siteet on helppo asentaa käsin.

Sekä metalli- että lasikuituvahvistustangot soveltuvat vahvistamiseen.

Asennetut lujitustangot on sidottava ohuella langalla, hitsausta ei voida hyväksyä

Aloita korottamaan säätiön korkeutta

Levyjen väliin asennetut muoviosat asennetaan samalla tavoin

Levyjä on helppo leikata pihkimillä

Täytä betonin valmiilla pohjalla

Betonikerroksen yläpinnan on oltava muodon ulkokerroksen tasolla

Kun betoni on täysin kiinteä perustus, voit jatkaa seinien täyttämistä samalla tekniikalla, mutta tällaista perustusta voidaan käyttää muiden materiaalien kanssa.

Video: talotekniikka kiinteällä lastulevyllä

Kun pidät jotain kiinteiden muottien vaihtoehdoista, harkitse paitsi taloudellisia resursseja ja työvoimakustannuksia, mutta myös sinun tarkoituksiasi. Esimerkiksi niillä alueilla, joissa on suolaa maapallolla, ei saa käyttää palopuita, jotka perustuvat puulastuihin, ja kylmäalueilla on kiinnitettävä huomiota materiaaliin, jolla on vähintään lämpöjohtavuuskerroin. Tässä tapauksessa voit nopeasti rakentaa lämpimän talon ilman tarpeettomia rahoituskustannuksia.

Kiinteä betonirakenne: yleistietoa, tyyppejä ja rakennustekniikkaa

Maailma ei pysy paikallaan, ja vuosittain kehittyvät uudet teknologiat tunkeutuvat kaikkiin rakentamisen aloihin. Ei jätetä huomiotta ja työskentele säätiön rakentamisessa. Tässä artikkelissa puhutaan kiinteästä muottirakenteesta, joka on äskettäin tullut suosittu kehittäjien kanssa ja yksinkertaistaa heidän elämäänsä.

Valokuvassa - kiinteä betonipohjamaalaus pohjalle

Rakennustyön ensimmäinen asennusvaihe on valmistella perusta tulevalle rakennukselle. Useimmissa tapauksissa tällaiset perustukset ovat puiset muottipesät, jotka puretaan sen jälkeen, kun ne ovat täysin kuivuneet.

Tällä hetkellä on kuitenkin olemassa tapoja käyttää kiinteitä elementtejä. Lue lisää siitä, mitä he ovat ja miten tehdä säätiö omilla käsillään heidän avustuksellaan, lue alla.

Mikä on vaahtobetonin pysyvä muotti

Samanlaisen tekniikan ensimmäiset testit alkoivat tämän vuosisadan alussa (vuosina 2000-2001). Samanaikaisesti perusrakenteen asettamisen päävaiheet olivat erilaiset, erot olivat vain rakennuksen kokoonpanossa ja asennuksessa. Muistettava nauhapohjan rakentamisen päävaiheet:

· Sen alla olevan maaperän kantavuus.

Näiden tietojen perusteella valitaan vaadittu betonityyppi ja pohjan kokonaispinta-ala.

Suunnittelun edut ja haitat

Ja juuri tästä paikasta alkaa merkittäviä eroja säätiön asennuksessa irrotettavalla ja irrotettavalla muottirakenteella:

 • Ensimmäisen rakenteen mukaan on useita elementtejä ja sen oikea luominen sekä myöhempi asennus edellyttävät tiettyjä tietoja ja taitoja.
 • Toisessa tapauksessa kukaan voi selviytyä työstä. Se ei vaadi purkamista entisestään, ja se myös suorittaa toisen eristyksen. Kuten tiedätte, kun asennat klassisen muottipesän, eristysmateriaalit asetetaan erikseen.

  Valmis lohko betonilaatikoihin

 • Jos päätät tehdä pysyvän muottien, se antaa kaksi etua kerralla:
  • hyvä pysäytys betoniseokselle;
  • erinomainen lämmöneristyskerros.
 • Käyttö poistaa lisävahvistushihnan asennuksen. Sen valmistuksen tulee ostaa metallisia liittimiä ja tehdä niistä rungon. Leikkaukset on hitsattu tai yksinkertaisesti sidottu erityisellä langalla. Hyväksyn, että nämä ovat rakentamisen lisäkustannuksia.
 • Toinen merkittävä pysyvän muottien etu on sen vedensyöttö. Tämän seurauksena et voi olla huolissaan betoniyhdistelmän mittasuhteiden muuttumattomuudesta.
 • Useimmat kiinteät muottityypit kestävät täysin sytytystä ja eivät myöskään menetä vakautta märässä ympäristössä.

  Polystyreeni-betonimuotti kaiteen seinille

  Suunnitteluvirheistä on vain yksi - tuotteen korkea hinta. Tässä kuitenkin on vivahde, älä unohda, että sitä käytettäessä voit säästää eristyskerroksen asennusta.

  Kiinteiden muottien tyypit

  Tällä hetkellä on useita tämän materiaalin lajikkeita. Katsotaanpa tarkemmin molempia:

  Fiberboard kiinteä muotti säätiölle

  Rakennustekniikka

  Perustan lisäksi tällaista muottirakennetta voidaan käyttää seinien asennuksen aikana. Tässä tapauksessa on tapauksia, joissa niitä käytetään.

 • Seinät on asennettava esihydro-eristettyyn pohjaan.
 • Kiinnitä ne metallisella vahvistuksella, joka on ensin asennettava ja nostettava pohjasta. Lisäksi se luo uusia rivejä vahvistavaa verkkoa, joka on päällekkäistä.

  Vihje: Ennen kuin asennat ensimmäisen rivin pysyvän muottipesän, sinun on päätettävä, mihin oviaukot sijaitsevat, sekä paikat, joihin sisäseinät kohtaavat.

 • Tämän jälkeen voit jatkaa vahvistusverkoston lisäämistä ja pysyvän muottirakenteen käyttöä. Yleensä tämä prosessi muistuttaa kerroksen luomista, jossa betonivalua, jota metallirunko tukee, suojataan molemmilla puolilla lämpöeristysmateriaalilla.

  Vihje: Jos haluat purkaa pakastetun betonipinnan, se tehdään leikkaamalla vahvistettua betonia vinoneliöpiirillä.

  Ohjeet betonin kaatamiseksi kiinteään muottiin eivät poikkea perustekniikasta, jota käytettiin tavanomaisen valukappaleen muodostamisessa betonista:

  • on suositeltavaa täyttää yksi vaihe, jos se ei ole mahdollista, käytä betonin kerroksia;
  • Varmista, että betoni on tiivistetty syvällä värähtelijällä (paras vaihtoehto) tai anturilla, jotta ilmakuplat poistetaan massasta. Jos ne eivät ole käytettävissä, voit yksinkertaisesti ottaa teräviä esineitä ja pilata läpi koko ratkaisun.

  Vinkki: on tärkeää, että tällaisten prosessien aikana unohdetaan jättää tilaa teknisen viestinnän suorittamiseen.

  Miten tehdä monoliittinen seinä

  Muussa tapauksessa vain timanttiporaus reikiä konkreettisessa erikoiskruunuilla auttaa sinua. Älä myöskään välitä huoneen rakenteellisten osien muodostumista.

  Kiinteiden muottien erittäin laadukkaiden lohkojen hankkiminen sekä toimivaltaisten kiinnittimien ja työkalujen valmistelu sekä luotettavan kiinnityksen koko rakenne voi olla merkittävä.

  Samaan aikaan talo on luotettavasti lämpöä ja äänieristetty, eikä itse prosessia näytä niin monimutkaiselta. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

  Kiinteä muottirakenne

  Perustaan ​​tarkoitettu pysyvä muotti on raken- nusrakenne, joka koostuu vahvikkeesta ja paneeleista, jotka on valmistettu ontoksi laatikoksi, johon betoniliuos kaadetaan.

  Tämä tuote tarjoaa monia etuja verrattuna perinteisiin rakennusmenetelmiin. Päätoiminnon lisäksi lohkon modulaarinen muotoilu on roolin lisälämmön säästävässä kerroksessa.

  Etuna on korkea kosteuden kestävyys, helppo asennus ja asennus.

  Mikä on pysyvä muotti

  Kiinteä muotti on teknisen kehityksen tuote ja sen tarkoituksena on vähentää työvoimakustannuksia ja rakennusaikaa. Ennen kuin aloitat säätiön rakentamisen, sinun täytyy oppia, mikä on kiinteä ja irrotettava muotti, niiden edut ja haitat. Tämän tiedon perusteella voit valita sopivimman vaihtoehdon jokaiselle tapaukselle.

  Pysyvän muottirakenteen rakenne koostuu paneeleista ja lohkoista, jotka on koottu yhdeksi rakenteeksi monoliittisen betonipohjan sijoittamiseksi. Sen avulla voit yhdistää 2 toimenpidettä yhdessä teknisessä jaksossa.

  Rakennusta rakennetaan paljon nopeammin.

  Pysyvän muottien tekniikka mahdollistaa sisäisten seinien valmistuksen helpotuspinnalla, jotta materiaali kiinnittyy paremmin betoniin.

  Korkean lämmönsiirtovastuksen tukirakenne on pystytetty paljon nopeammin kuin peruskorjauksen irrotettavalla muodolla. Älä tuhlaa aikaa lisätoimenpiteisiin pohjan lämmittämiseksi.

  Lämmöneristyskerros suojaa paitsi valmiita perustekijöitä, mutta estää myös betonin jyrkkää kuivausta / jäätymistä asennuksen aikana.

  soveltamisalansa

  Korkea kerrostumien ja yksityisen rakentamisen pysyvien muottien lohkojen perusta.

  Soveltuu asuin-, julkisten, teollisten rakennusten ja rakenteiden asentamiseen.

  Kiinteiden lohkojen käyttö altaiden rakentamiseen voi merkittävästi vähentää säiliön veden lämpöhäviötä.

  Polystyreenivaahdosta, betonista ja muista muodoista on mahdollista kiinnittää paitsi pohja myös seinät.

  edut

  Säätiön kiinteän muottien lohkoilla on monia etuja irrotettavan puumuoton käytön suhteen:

  1. Rakenteelliset elementit kootaan konstruktion periaatteen pohjalta ja niissä on kampa-uran urat ja nivelet.
  2. Puisen irrotettavan muodon asentamiseksi on tarpeen laskea betonin kuormitus siten, että se ei hajoa paineen alaisena eikä kiinnitä elementtejä tiukasti tason mukaan. Kiinteät lohkot eroavat toisistaan ​​siinä mielessä, että kaikki elementit ovat helposti yhteydessä toisiinsa samassa tasossa. Kulmaliitokset varmistavat oikean kulman 90 astetta.
  3. Tarjoaa kehyksen lisäelementtiä samalla kun nostetaan pohjan voimakkuutta.
  4. Korkea polystyreeni-taso lämmön säästöä ja kohinasuojausta varten vähentää talon lämmityksen kustannuksia käytön aikana.
  5. Teknologia edistää rakennuksen käyttöiän pidentämistä.
  6. Helpottaa viimeistelyä luomalla täysin tasaisen pinnan.

  Kiinteän muottien käyttö estää vahvistetun hihnan ja lisäseinäeristyksen asennuksen.

  puutteet

  Kuten kaikki rakennusmateriaalit, haittatekijät eivät ole irrotettavalla lomakkeella pohjan alla.

  Kun sementti kaadetaan lohkojen väliseen onteloon, on pakko tiivistää betoni rakentamisvärähtelijällä, muutoin voi muodostaa aukkoja, jotka vähentävät rakenteen lujuutta.

  Rakennustekniikan pohja vaatii vedenpitävyyden asentamisen.

  Vaahtomuovit ja polystyreeni hävitetään ja murskataan ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta.

  Materiaalin korkea hinta usein johtaa luopumaan tällaisesta vaihtoehdosta rakentamisessa.

  Kiinteän muottirakenteen käyttö, joka rakennustyön lopussa on edelleen perusta, nopeuttaa ja helpottaa rakentamisprosessia. Katso lisätietoja muotolohkoista tästä videosta:

  Kiinteiden muottien tyypit ja materiaalit, joita käytetään perusmuotojen valmistukseen:

  Suurin kysyntä on kiinteä betonirakenne ja polystyreenivaahto. Voit ostaa materiaalia ja kokoaa lomakkeen itse tai ostaa valmiita lohkosuojuksia vahvistettujen väliseinien välissä. Tehtaan tuotanto tuottaa parempaa laatua.

  Lisäaineita

  Kiinteän muottien elementtien luotettavuutta varten käytettiin lisäkiinnitysmateriaaleja. Muottipesu auttaa vahvistamaan rakennetta ja ylläpitämään sen muotoa betoniliuoksen massan vaikutuksesta.

  Vapauta universaaliset muoviset kiinnittimet. Valinta riippuu lohkojen suunnittelusta ja niistä saatavista kiinnitysmuodoista. Vetotangot voivat olla irrotettavia tai pysyvät betonissa.

  DIY-kokoonpano

  Rakennusteknologiaan kiinnitetyt muottipesät kerätään rakennustyömaalla toisiinsa pinottujen onttojen lohkojen päälle siten, että sisäpuolelta on tyhjyyttä. Lujitushäkki työnnetään sisään ja betonia kaadetaan.

  1. Valmista tontti, poista roskat ja juurien järjestelmä puita.
  2. Kaivaa oja omilla käsillään tai asiantuntijoiden mukana.
  3. Säätökuoppin pohjalle kaadetaan 150 mm: n paksu hiekkalaatikko, kostutetaan vedellä tai sementti maidolla ja täytetään hyvin.
  4. Suuri paino tulevasta kodista, 50 mm paksuinen betonipinta kaadetaan hiekkakerrokseen.
  5. Jotta voitaisiin estää kosteus pohjavedestä ja sulaa vettä nousemasta betonin huokosten läpi seiniin, sijoitetaan vedenpitävä materiaali.
  6. Asenna lohkot, jotka suorittavat pysyvän muottirakenteen perustan tulevaisuuden. Vaakapalkin elementit sijoitetaan erityisiin uraseinämiin sisäisten väliseinien päälle jokaiselle lohkon riville. Tämän jälkeen aseta seuraava rivi. Lohkojen kokoaminen suoritetaan tiilimuotoisen tyyppisten töiden toteuttamiseksi.
  7. Asenna neljä riviä asentamalla metallikehyksen pystypultit.
  8. Jotta estettäisiin lohkojen muodon epämuodostuminen betonimassan paineen alaiseksi, liima levitetään liuskamuottiin
  9. Leikkaa aukot viestintään ja ilmanvaihtoon, aseta ne ennen betonin kaatamista.
  10. Kaada betoniliuosta, se on hyvin tiivistetty syvällä värähtelijällä tai raudoituksella. On välttämätöntä, että kaikki ilma tulee ulos liuoksesta ja jäljellä ei ole tyhjiöitä.
  11. Saman järjestelmän mukaan ylemmän rivin asennus haluttuun tasoon jatkuu.
  12. Rivissä, jossa lattiapalkit tai lattiapalkit on suunniteltu asentamaan, ne muodostavat tietyn koon, mutta enintään 1/4: n muodon.
  13. Asennettu palkit ja jatka rakentaa säätiötä. Lisätietoja käytöstä ja asennuksesta saat tästä videosta:

  Aloita asennus nurkkaelementeillä. Heidän väliinsä he vetävät merkkijonoa, jolle muut lohkot tasoittuvat.

  Energiatehokkaiden teknologioiden merkitys rakentamisessa kasvaa joka vuosi. Kiinteiden muottien asennus kestää korkeat kustannukset käytön aikana johtuen siitä, että rakennuksen pohja säilyttää lämpöä hyvin ja suojaa betonia tuhoamiselta, kun se altistuu ulkoisille tekijöille.