Kiinteä betonirakenne: yleistietoa, tyyppejä ja rakennustekniikkaa

Maailma ei pysy paikallaan, ja vuosittain kehittyvät uudet teknologiat tunkeutuvat kaikkiin rakentamisen aloihin. Ei jätetä huomiotta ja työskentele säätiön rakentamisessa. Tässä artikkelissa puhutaan kiinteästä muottirakenteesta, joka on äskettäin tullut suosittu kehittäjien kanssa ja yksinkertaistaa heidän elämäänsä.

Valokuvassa - kiinteä betonipohjamaalaus pohjalle

Rakennustyön ensimmäinen asennusvaihe on valmistella perusta tulevalle rakennukselle. Useimmissa tapauksissa tällaiset perustukset ovat puiset muottipesät, jotka puretaan sen jälkeen, kun ne ovat täysin kuivuneet.

Tällä hetkellä on kuitenkin olemassa tapoja käyttää kiinteitä elementtejä. Lue lisää siitä, mitä he ovat ja miten tehdä säätiö omilla käsillään heidän avustuksellaan, lue alla.

Mikä on vaahtobetonin pysyvä muotti

Yleistä tietoa

Samanlaisen tekniikan ensimmäiset testit alkoivat tämän vuosisadan alussa (vuosina 2000-2001). Samanaikaisesti perusrakenteen asettamisen päävaiheet olivat erilaiset, erot olivat vain rakennuksen kokoonpanossa ja asennuksessa. Muistettava nauhapohjan rakentamisen päävaiheet:

· Sen alla olevan maaperän kantavuus.

Näiden tietojen perusteella valitaan vaadittu betonityyppi ja pohjan kokonaispinta-ala.

Suunnittelun edut ja haitat

Ja juuri tästä paikasta alkaa merkittäviä eroja säätiön asennuksessa irrotettavalla ja irrotettavalla muottirakenteella:

 1. Ensimmäisen rakenteen mukaan on useita elementtejä ja sen oikea luominen sekä myöhempi asennus edellyttävät tiettyjä tietoja ja taitoja.
 2. Toisessa tapauksessa kukaan voi selviytyä työstä. Se ei vaadi purkamista entisestään, ja se myös suorittaa toisen eristyksen. Kuten tiedätte, kun asennat klassisen muottipesän, eristysmateriaalit asetetaan erikseen.

Valmis lohko betonilaatikoihin

 1. Jos päätät tehdä pysyvän muottien, se antaa kaksi etua kerralla:
 • hyvä pysäytys betoniseokselle;
 • erinomainen lämmöneristyskerros.
 1. Käyttö poistaa lisävahvistushihnan asennuksen. Sen valmistuksen tulee ostaa metallisia liittimiä ja tehdä niistä rungon. Leikkaukset on hitsattu tai yksinkertaisesti sidottu erityisellä langalla. Hyväksyn, että nämä ovat rakentamisen lisäkustannuksia.
 2. Toinen merkittävä pysyvän muottien etu on sen vedensyöttö. Tämän seurauksena et voi olla huolissaan betoniyhdistelmän mittasuhteiden muuttumattomuudesta.
 3. Useimmat kiinteät muottityypit kestävät täysin sytytystä ja eivät myöskään menetä vakautta märässä ympäristössä.

Polystyreeni-betonimuotti kaiteen seinille

Suunnitteluvirheistä on vain yksi - tuotteen korkea hinta. Tässä kuitenkin on vivahde, älä unohda, että sitä käytettäessä voit säästää eristyskerroksen asennusta.

Kiinteiden muottien tyypit

Tällä hetkellä on useita tämän materiaalin lajikkeita. Katsotaanpa tarkemmin molempia:

Fiberboard kiinteä muotti säätiölle

Rakennustekniikka

Perustan lisäksi tällaista muottirakennetta voidaan käyttää seinien asennuksen aikana. Tässä tapauksessa on tapauksia, joissa niitä käytetään.

 1. Seinät on asennettava esihydro-eristettyyn pohjaan.
 2. Kiinnitä ne metallisella vahvistuksella, joka on ensin asennettava ja nostettava pohjasta. Lisäksi se luo uusia rivejä vahvistavaa verkkoa, joka on päällekkäistä.

Vihje: Ennen kuin asennat ensimmäisen rivin pysyvän muottipesän, sinun on päätettävä, mihin oviaukot sijaitsevat, sekä paikat, joihin sisäseinät kohtaavat.

 1. Tämän jälkeen voit jatkaa vahvistusverkoston lisäämistä ja pysyvän muottirakenteen käyttöä. Yleensä tämä prosessi muistuttaa kerroksen luomista, jossa betonivalua, jota metallirunko tukee, suojataan molemmilla puolilla lämpöeristysmateriaalilla.

Vihje: Jos haluat purkaa pakastetun betonipinnan, se tehdään leikkaamalla vahvistettua betonia vinoneliöpiirillä.

Ohjeet betonin kaatamiseksi kiinteään muottiin eivät poikkea perustekniikasta, jota käytettiin tavanomaisen valukappaleen muodostamisessa betonista:

 • on suositeltavaa täyttää yksi vaihe, jos se ei ole mahdollista, käytä betonin kerroksia;
 • Varmista, että betoni on tiivistetty syvällä värähtelijällä (paras vaihtoehto) tai anturilla, jotta ilmakuplat poistetaan massasta. Jos ne eivät ole käytettävissä, voit yksinkertaisesti ottaa teräviä esineitä ja pilata läpi koko ratkaisun.

Vinkki: on tärkeää, että tällaisten prosessien aikana unohdetaan jättää tilaa teknisen viestinnän suorittamiseen.

Miten tehdä monoliittinen seinä

Muussa tapauksessa vain timanttiporaus reikiä konkreettisessa erikoiskruunuilla auttaa sinua. Älä myöskään välitä huoneen rakenteellisten osien muodostumista.

johtopäätös

Kiinteiden muottien erittäin laadukkaiden lohkojen hankkiminen sekä toimivaltaisten kiinnittimien ja työkalujen valmistelu sekä luotettavan kiinnityksen koko rakenne voi olla merkittävä.

Samaan aikaan talo on luotettavasti lämpöä ja äänieristetty, eikä itse prosessia näytä niin monimutkaiselta. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

Kiinteiden muottien lajikkeet perustukselle ja monoliittirakenteelle yleensä

Jos aikaisemmin rakennustyöt asettuivat ensin, ja sen jälkeen, kun liuos oli täysin jäädytetty, se purettiin ja sitten nyt irrotettava muotti, josta tulee kiinteä osa koko betoniteräsrakennetta, on yhä suosittu. Tämäntyyppisten muottien epäilyttävä etu on asennuksen suuri nopeus (purkamisaikaa ei käytetä lainkaan). Se toimii myös lämmittimenä rakennuksen tukiseinissä, mikä lisää huomattavasti rakennuksen energiansäästöominaisuuksia.

Erilaisia ​​pysyviä muottirakenteita

Pysyvän muottien tyypit riippuen valmistukseen käytetystä materiaalista:

 • Polystyreenivaahto. Yleisin tyyppi perustusten ja seinien asentamiseksi matalien rakennusten monoliittiseen rakenteeseen (enintään 4 ÷ 5 kerrosta). Sen tuotantoa käyttäen polystyreeni-vaahtoa, jonka tiheys on noin 25 ÷ 30 kg / mᶟ (mikä on 2 kertaa enemmän kuin polystyreeni-vaahtolevyillä, joita käytetään vain eristämiseen). Tällaisia ​​polystyreeni-vaahtomuotoja on useita elementtejä nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla.
 • Puu sementti (arbolitovaya). Se on valmistettu erikoiskoostumuksista kyllästetyistä puuhedelmistä (jopa 90% kokonaistilavuudesta) ja sementistä (sitovana komponenttina). Valmistettu onttojen lohkojen tai paneelien muodossa. Se on ympäristöystävällisin.
 • Fibrolite. Ne on valmistettu pitkien (jopa 50 cm) puukuitujen (noin 70% kokonaistilavuudesta) ja magnesiitista. Siinä on suuri puristus- ja taivutuslujuus, kun taas se on helppo nähdä ja käsitellä.
 • Polystyreenibetoni. Se on ontto lohko polystyreeni-betonista tai ohutlevyistä, jotka on tarkoitettu sisäpuolisten väliseinien järjestämiseen.
 • Kevyt aggregaatti. Se on ontoleipä. Erittäin kestävä ja luotettava, mutta vaatii lisäseinäeristystä ja melko kallista.
 • Kiinteä betonimuotti on saatavana onttojen lohkojen muodossa, jotka perustuvat, seinät (monoliittinen rakenne) tai ohuet paneelit, joita valmistaa puolikuiva vibropressointimenetelmä.
 • Yhdistetty: ulkoseinän on valmistettu laajennetusta polystyreenistä, ja sisäosa on valmistettu levymateriaalista (OSB, DSP ja vastaavat).

Pysyvän muottirakenteen rakentaminen (riippumatta materiaalista, josta se on tehty) on useita etuja:

 • Rakennusaika vähenee merkittävästi.
 • Asennusta varten ei ole tarvetta käyttää erityisiä mekanismeja ja laitteita.
 • Kiinteä muotti omalla kädellä voidaan asentaa myös ammattitaitoisella henkilöllä, koska se on varustettu lasten suunnittelijaperiaatteen mukaisesti.
 • Viestintäverkkojen sopivuusjärjestely (vesi, jätevesi, sähkö ja niin edelleen).

Kiinteä muotti polystyreenivaahdosta

Tällainen pysyvä muotti on yleisin ja suosittu monoliittisen rakentamisen kannattajien keskuudessa. Standardi ontto lohko polystyreeniä, jonka pituus on 1200 mm, leveys 250 tai 300 mm, korkeus on 250, 300 tai 400 mm, sisemmän seinämän paksuus 50 mm, ulkohalkaisija seinämän paksuus on 50 mm tai 100 (riippuen ilmasto-olosuhteista työmaan). Jokaisessa tuotteessa on urat alareunassa ja harjanteet yläosassa. Pysyvän muottirakenteen asennus on hyvin yksinkertaista ja rakenteellisesti muistuttava lasten suunnittelija "Lego". Elementtien päätyosat on asennettu piikkiruuvijärjestelmään (ei tarvita liimakoostumuksia tai -ratkaisuja). Perusseinälohkojen lisäksi valmistetaan nykyisin monipuolisimpia kokoonpanoja: päätykappaleet ovien ja ikkunoiden aukkojen järjestämiseksi; valmiit kulmamoduulit; kulmat ikkunoiden yli; radiaaliset elementit; tuotteet, joissa on aukkoja, joissa on lankojen lujittavien elementtien niputusraaka-seinät; erityiset elementit lattian ja muiden valupäällystämiseksi.

Ensimmäinen lohkoryhmä on asennettu pohjan vedeneristyskerrokseen. Alamme polttaa kulmasta seinän keskelle niin, että epätäydelliset lohkot ovat lähempänä keskustaa. Seuraavat rivit pinotaan siirtämällä ruutupallokuviota. Syvennykset sivusuunnassa rainojen palvelevat tehdyn pitkittäisen raudoitustangoista kuljettaa läpi pystysuora mitätön päällystys pystysuora Raudoitus, joka yhteyden vaakasuorista tangoista.

Se on tärkeää! Monoliittisen seinämän pystysuorat vahvistuselementit on yhdistettävä perustuksen vahvistamiseen.

Kerran noudattaen, jossa on enintään 4 riviä, koska samanaikainen kaatamalla betonia polystyreeni ovat sallittuja korkeus ei ole suurempi kuin 1 m. Kun konkreettisia kaatamalla koneellinen syöttöliuosta suoritetaan käyttämällä pumppua, joka toimii alhaisella nopeudella. Tämän jälkeen liuos tiivistetään käyttämällä kapeita upotusvärähtelijöitä (värähtelevää neulaa, jonka halkaisija on 40 ÷ 50 mm) tai manuaalisesti rullalla. Betonin kaatamisen jälkeen tarkistamme pystysuoran seinän oikeellisuuden putkilinjan ja tasomallin avulla.

Vihje! Pieniä säätöjä voidaan tehdä vain ennen kuin liuos jähmettyy.

Sen jälkeen, kun laasti on osittain asetettu, jatkamme seuraavien seinämuotojen riviä ja vahvistamista.

Rakenteiden rakentaminen käyttäen kiinteää muottirakennetta

Alustan (erityisesti nauhan) järjestelyllä pitkään aikaan ja menestyksekkäästi käytä kiinteitä elementtejä ja levyjä eri materiaaleista. Koska säätiö kokee suurin kuormitus on perusta kaikkien tulevien rakennusten ja siitä ei riipu vain voimaa, mutta myös rakennuksen kestävyyteen, sitten valmistaa on parempi käyttää muotti korkean tiheyden materiaaleja (kuten betoni tai puukuitulevy). Voit käyttää ja polystyreeni vaahtomuovia. Olisi kuitenkin pidettävä mielessä, että ei-irrotettava muotti perusta rakennuspalikoita (leveys 250 tai 300 mm), on sopiva järjestää nauha ei ole enemmän kuin 200 mm. Tämä säätiö soveltuu vain kevyiden kerrostalojen rakentamiseen. Ja käytettäessä polystyreeni-vaahtolevyjä, voit luoda laajemman nauhalevyn asentamalla tarvittavat pituussuuntaiset poikittaiset kiinnityshyput.

Jos rakennamme perustan, jossa on pysyvää muottirakennetta rakennuksen rakentamiseksi raskailla kuormittavilla seinillä, on hyödyllisempi käyttää betonielementtejä. Ne on valmistettu jopa 400 mm leveiksi, ja tämä koko sopii parhaiten nauhan perustuksiin. Asennettaessa pysyvää betonilaattaa säätöön tehdään pieni määrä laastia. Lohkot asetetaan ruutupiirroksen kuvioon alkaen kulmista. Vahvistaminen on tuotettu tavanomaisella tavalla. Lohkojen korkeus on 250 ÷ 300 mm, mikä vastaa vaakasuuntaisten lujitustangojen asennuskorkeutta: tämä edistää kestävämpiä nauhalevyjä. Pystysuuntaiset kiinnittimet asennetaan betonilohkojen läpi ja ne on liitetty vaakasuoriin tankoihin.

Lattianpäällysteiden päällekkäisyyksiä kiinteällä muottirakenteella

Monoliittisten välilevyjen päällekkäisyyksien järjestelyissä käytetään yleensä kahta muottityyppiä:

 • metallilevyllä olevasta profiililevystä (merkitty H-indeksillä): levyn paksuus 0,6 ÷ 0,7 mm ja profiilin korkeus 57 - 114 mm;
 • polystyreeni-vaahtolevy-moduuleista (koko 600x600x190 mm), joissa on aukot erikoiselle metalliprofiilille, joka parantaa voimaa ja katkaistut reunat vahvistamiseen.

Molemmissa tapauksissa pysyvät lattiapäällysteiset lamellit on vahvistettu alapuolelta palkkien ja tukipalkkien avulla, jotka poistetaan myöhemmin liuoksen täydellisen jähmettymisen jälkeen. Kattoon vahvistaminen omilla kädillä tuotetaan samalla tavalla kuin sementti-hiekkalaatan vahvistaminen. Vahvistinhihnan päällekkäisyys liittyy välttämättä monoliittisen seinän metallikehykseen. Tätä varten seinäelementtien sisäpuolelta leikataan horisontaalisia reikiä kattokorkeuden kehän ympärillä, joka vastaa lattialevyn paksuutta.

Se on tärkeää! Jotta liiallinen virtaus liuoksessa ei pystyttäisi pystysuoraan seinän muottiin, niin seinät ja lattiat kaadetaan samanaikaisesti lattian ylempään tasoon.

Kevyiden polypropeenimoduulien käyttö vähentää merkittävästi päällekkäisyyden painoa, mikä vähentää lopulta tukiseinien ja pohjan kuormitusta. Samanaikaisesti päällekkäiset ovat lämpimiä ja äänieristyviä.

Vihje! Polypropeenielementtien käyttö on sallittua vain, jos lattian pituus on alle 12 m. Tässä tapauksessa metalliprofiili valitaan hiukan pidempään kuin itse laippa, niin että sen päät menevät monoliittisen seinän elementtien reikiin.

Pysyvän muottirakenteen teknologia on melko yksinkertainen. Kun olet hankkinut muottielementtejä, sinun on valittava valmistaja, joka on osoittautunut itselleen ja on osoittautunut rakennusmarkkinoilla, kokoaa koko "suunnittelija" ilman aukkoja ja vääristymiä. Tiukasti noudatettavat tekniset suositukset asennettaessa kiinteää muottirakennetta monoliittirakenteeseen antavat sinulle mahdollisuuden luoda kestävä ja lämmin talo.

Kiinteä muottirakenne

Perustaan ​​tarkoitettu pysyvä muotti on raken- nusrakenne, joka koostuu vahvikkeesta ja paneeleista, jotka on valmistettu ontoksi laatikoksi, johon betoniliuos kaadetaan.

Tämä tuote tarjoaa monia etuja verrattuna perinteisiin rakennusmenetelmiin. Päätoiminnon lisäksi lohkon modulaarinen muotoilu on roolin lisälämmön säästävässä kerroksessa.

Etuna on korkea kosteuden kestävyys, helppo asennus ja asennus.

Mikä on pysyvä muotti

Kiinteä muotti on teknisen kehityksen tuote ja sen tarkoituksena on vähentää työvoimakustannuksia ja rakennusaikaa. Ennen kuin aloitat säätiön rakentamisen, sinun täytyy oppia, mikä on kiinteä ja irrotettava muotti, niiden edut ja haitat. Tämän tiedon perusteella voit valita sopivimman vaihtoehdon jokaiselle tapaukselle.

Pysyvän muottirakenteen rakenne koostuu paneeleista ja lohkoista, jotka on koottu yhdeksi rakenteeksi monoliittisen betonipohjan sijoittamiseksi. Sen avulla voit yhdistää 2 toimenpidettä yhdessä teknisessä jaksossa.

Rakennusta rakennetaan paljon nopeammin.

Pysyvän muottien tekniikka mahdollistaa sisäisten seinien valmistuksen helpotuspinnalla, jotta materiaali kiinnittyy paremmin betoniin.

Korkean lämmönsiirtovastuksen tukirakenne on pystytetty paljon nopeammin kuin peruskorjauksen irrotettavalla muodolla. Älä tuhlaa aikaa lisätoimenpiteisiin pohjan lämmittämiseksi.

Lämmöneristyskerros suojaa paitsi valmiita perustekijöitä, mutta estää myös betonin jyrkkää kuivausta / jäätymistä asennuksen aikana.

soveltamisalansa

Korkea kerrostumien ja yksityisen rakentamisen pysyvien muottien lohkojen perusta.

Soveltuu asuin-, julkisten, teollisten rakennusten ja rakenteiden asentamiseen.

Kiinteiden lohkojen käyttö altaiden rakentamiseen voi merkittävästi vähentää säiliön veden lämpöhäviötä.

Polystyreenivaahdosta, betonista ja muista muodoista on mahdollista kiinnittää paitsi pohja myös seinät.

edut

Säätiön kiinteän muottien lohkoilla on monia etuja irrotettavan puumuoton käytön suhteen:

 1. Rakenteelliset elementit kootaan konstruktion periaatteen pohjalta ja niissä on kampa-uran urat ja nivelet.
 2. Puisen irrotettavan muodon asentamiseksi on tarpeen laskea betonin kuormitus siten, että se ei hajoa paineen alaisena eikä kiinnitä elementtejä tiukasti tason mukaan. Kiinteät lohkot eroavat toisistaan ​​siinä mielessä, että kaikki elementit ovat helposti yhteydessä toisiinsa samassa tasossa. Kulmaliitokset varmistavat oikean kulman 90 astetta.
 3. Tarjoaa kehyksen lisäelementtiä samalla kun nostetaan pohjan voimakkuutta.
 4. Korkea polystyreeni-taso lämmön säästöä ja kohinasuojausta varten vähentää talon lämmityksen kustannuksia käytön aikana.
 5. Teknologia edistää rakennuksen käyttöiän pidentämistä.
 6. Helpottaa viimeistelyä luomalla täysin tasaisen pinnan.

Kiinteän muottien käyttö estää vahvistetun hihnan ja lisäseinäeristyksen asennuksen.

puutteet

Kuten kaikki rakennusmateriaalit, haittatekijät eivät ole irrotettavalla lomakkeella pohjan alla.

Kun sementti kaadetaan lohkojen väliseen onteloon, on pakko tiivistää betoni rakentamisvärähtelijällä, muutoin voi muodostaa aukkoja, jotka vähentävät rakenteen lujuutta.

Rakennustekniikan pohja vaatii vedenpitävyyden asentamisen.

Vaahtomuovit ja polystyreeni hävitetään ja murskataan ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta.

Materiaalin korkea hinta usein johtaa luopumaan tällaisesta vaihtoehdosta rakentamisessa.

Kiinteän muottirakenteen käyttö, joka rakennustyön lopussa on edelleen perusta, nopeuttaa ja helpottaa rakentamisprosessia. Katso lisätietoja muotolohkoista tästä videosta:

Kiinteiden muottien tyypit ja materiaalit, joita käytetään perusmuotojen valmistukseen:

Suurin kysyntä on kiinteä betonirakenne ja polystyreenivaahto. Voit ostaa materiaalia ja kokoaa lomakkeen itse tai ostaa valmiita lohkosuojuksia vahvistettujen väliseinien välissä. Tehtaan tuotanto tuottaa parempaa laatua.

Lisäaineita

Kiinteän muottien elementtien luotettavuutta varten käytettiin lisäkiinnitysmateriaaleja. Muottipesu auttaa vahvistamaan rakennetta ja ylläpitämään sen muotoa betoniliuoksen massan vaikutuksesta.

Vapauta universaaliset muoviset kiinnittimet. Valinta riippuu lohkojen suunnittelusta ja niistä saatavista kiinnitysmuodoista. Vetotangot voivat olla irrotettavia tai pysyvät betonissa.

DIY-kokoonpano

Rakennusteknologiaan kiinnitetyt muottipesät kerätään rakennustyömaalla toisiinsa pinottujen onttojen lohkojen päälle siten, että sisäpuolelta on tyhjyyttä. Lujitushäkki työnnetään sisään ja betonia kaadetaan.

 1. Valmista tontti, poista roskat ja juurien järjestelmä puita.
 2. Kaivaa oja omilla käsillään tai asiantuntijoiden mukana.
 3. Säätökuoppin pohjalle kaadetaan 150 mm: n paksu hiekkalaatikko, kostutetaan vedellä tai sementti maidolla ja täytetään hyvin.
 4. Suuri paino tulevasta kodista, 50 mm paksuinen betonipinta kaadetaan hiekkakerrokseen.
 5. Jotta voitaisiin estää kosteus pohjavedestä ja sulaa vettä nousemasta betonin huokosten läpi seiniin, sijoitetaan vedenpitävä materiaali.
 6. Asenna lohkot, jotka suorittavat pysyvän muottirakenteen perustan tulevaisuuden. Vaakapalkin elementit sijoitetaan erityisiin uraseinämiin sisäisten väliseinien päälle jokaiselle lohkon riville. Tämän jälkeen aseta seuraava rivi. Lohkojen kokoaminen suoritetaan tiilimuotoisen tyyppisten töiden toteuttamiseksi.
 7. Asenna neljä riviä asentamalla metallikehyksen pystypultit.
 8. Jotta estettäisiin lohkojen muodon epämuodostuminen betonimassan paineen alaiseksi, liima levitetään liuskamuottiin
 9. Leikkaa aukot viestintään ja ilmanvaihtoon, aseta ne ennen betonin kaatamista.
 10. Kaada betoniliuosta, se on hyvin tiivistetty syvällä värähtelijällä tai raudoituksella. On välttämätöntä, että kaikki ilma tulee ulos liuoksesta ja jäljellä ei ole tyhjiöitä.
 11. Saman järjestelmän mukaan ylemmän rivin asennus haluttuun tasoon jatkuu.
 12. Rivissä, jossa lattiapalkit tai lattiapalkit on suunniteltu asentamaan, ne muodostavat tietyn koon, mutta enintään 1/4: n muodon.
 13. Asennettu palkit ja jatka rakentaa säätiötä. Lisätietoja käytöstä ja asennuksesta saat tästä videosta:

Aloita asennus nurkkaelementeillä. Heidän väliinsä he vetävät merkkijonoa, jolle muut lohkot tasoittuvat.

Energiatehokkaiden teknologioiden merkitys rakentamisessa kasvaa joka vuosi. Kiinteiden muottien asennus kestää korkeat kustannukset käytön aikana johtuen siitä, että rakennuksen pohja säilyttää lämpöä hyvin ja suojaa betonia tuhoamiselta, kun se altistuu ulkoisille tekijöille.

Kiinteä betonirakenne: yleistietoa, tyyppejä ja rakennustekniikkaa

Maailma ei pysy paikallaan, ja vuosittain kehittyvät uudet teknologiat tunkeutuvat kaikkiin rakentamisen aloihin. Ei jätetä huomiotta ja työskentele säätiön rakentamisessa. Tässä artikkelissa puhutaan kiinteästä muottirakenteesta, joka on äskettäin tullut suosittu kehittäjien kanssa ja yksinkertaistaa heidän elämäänsä.

Valokuvassa - kiinteä betonipohjamaalaus pohjalle

Rakennustyön ensimmäinen asennusvaihe on valmistella perusta tulevalle rakennukselle. Useimmissa tapauksissa tällaiset perustukset ovat puiset muottipesät, jotka puretaan sen jälkeen, kun ne ovat täysin kuivuneet.

Tällä hetkellä on kuitenkin olemassa tapoja käyttää kiinteitä elementtejä. Lue lisää siitä, mitä he ovat ja miten tehdä säätiö omilla käsillään heidän avustuksellaan, lue alla.

Mikä on vaahtobetonin pysyvä muotti

Samanlaisen tekniikan ensimmäiset testit alkoivat tämän vuosisadan alussa (vuosina 2000-2001). Samanaikaisesti perusrakenteen asettamisen päävaiheet olivat erilaiset, erot olivat vain rakennuksen kokoonpanossa ja asennuksessa. Muistettava nauhapohjan rakentamisen päävaiheet:

· Sen alla olevan maaperän kantavuus.

Näiden tietojen perusteella valitaan vaadittu betonityyppi ja pohjan kokonaispinta-ala.

Suunnittelun edut ja haitat

Ja juuri tästä paikasta alkaa merkittäviä eroja säätiön asennuksessa irrotettavalla ja irrotettavalla muottirakenteella:

 • Ensimmäisen rakenteen mukaan on useita elementtejä ja sen oikea luominen sekä myöhempi asennus edellyttävät tiettyjä tietoja ja taitoja.
 • Toisessa tapauksessa kukaan voi selviytyä työstä. Se ei vaadi purkamista entisestään, ja se myös suorittaa toisen eristyksen. Kuten tiedätte, kun asennat klassisen muottipesän, eristysmateriaalit asetetaan erikseen.

  Valmis lohko betonilaatikoihin

 • Jos päätät tehdä pysyvän muottien, se antaa kaksi etua kerralla:
  • hyvä pysäytys betoniseokselle;
  • erinomainen lämmöneristyskerros.
 • Käyttö poistaa lisävahvistushihnan asennuksen. Sen valmistuksen tulee ostaa metallisia liittimiä ja tehdä niistä rungon. Leikkaukset on hitsattu tai yksinkertaisesti sidottu erityisellä langalla. Hyväksyn, että nämä ovat rakentamisen lisäkustannuksia.
 • Toinen merkittävä pysyvän muottien etu on sen vedensyöttö. Tämän seurauksena et voi olla huolissaan betoniyhdistelmän mittasuhteiden muuttumattomuudesta.
 • Useimmat kiinteät muottityypit kestävät täysin sytytystä ja eivät myöskään menetä vakautta märässä ympäristössä.

  Polystyreeni-betonimuotti kaiteen seinille

  Suunnitteluvirheistä on vain yksi - tuotteen korkea hinta. Tässä kuitenkin on vivahde, älä unohda, että sitä käytettäessä voit säästää eristyskerroksen asennusta.

  Kiinteiden muottien tyypit

  Tällä hetkellä on useita tämän materiaalin lajikkeita. Katsotaanpa tarkemmin molempia:

  Fiberboard kiinteä muotti säätiölle

  Rakennustekniikka

  Perustan lisäksi tällaista muottirakennetta voidaan käyttää seinien asennuksen aikana. Tässä tapauksessa on tapauksia, joissa niitä käytetään.

 • Seinät on asennettava esihydro-eristettyyn pohjaan.
 • Kiinnitä ne metallisella vahvistuksella, joka on ensin asennettava ja nostettava pohjasta. Lisäksi se luo uusia rivejä vahvistavaa verkkoa, joka on päällekkäistä.

  Vihje: Ennen kuin asennat ensimmäisen rivin pysyvän muottipesän, sinun on päätettävä, mihin oviaukot sijaitsevat, sekä paikat, joihin sisäseinät kohtaavat.

 • Tämän jälkeen voit jatkaa vahvistusverkoston lisäämistä ja pysyvän muottirakenteen käyttöä. Yleensä tämä prosessi muistuttaa kerroksen luomista, jossa betonivalua, jota metallirunko tukee, suojataan molemmilla puolilla lämpöeristysmateriaalilla.

  Vihje: Jos haluat purkaa pakastetun betonipinnan, se tehdään leikkaamalla vahvistettua betonia vinoneliöpiirillä.

  Ohjeet betonin kaatamiseksi kiinteään muottiin eivät poikkea perustekniikasta, jota käytettiin tavanomaisen valukappaleen muodostamisessa betonista:

  • on suositeltavaa täyttää yksi vaihe, jos se ei ole mahdollista, käytä betonin kerroksia;
  • Varmista, että betoni on tiivistetty syvällä värähtelijällä (paras vaihtoehto) tai anturilla, jotta ilmakuplat poistetaan massasta. Jos ne eivät ole käytettävissä, voit yksinkertaisesti ottaa teräviä esineitä ja pilata läpi koko ratkaisun.

  Vinkki: on tärkeää, että tällaisten prosessien aikana unohdetaan jättää tilaa teknisen viestinnän suorittamiseen.

  Miten tehdä monoliittinen seinä

  Muussa tapauksessa vain timanttiporaus reikiä konkreettisessa erikoiskruunuilla auttaa sinua. Älä myöskään välitä huoneen rakenteellisten osien muodostumista.

  Kiinteiden muottien erittäin laadukkaiden lohkojen hankkiminen sekä toimivaltaisten kiinnittimien ja työkalujen valmistelu sekä luotettavan kiinnityksen koko rakenne voi olla merkittävä.

  Samaan aikaan talo on luotettavasti lämpöä ja äänieristetty, eikä itse prosessia näytä niin monimutkaiselta. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

  Kiinteä pohjamoduuli

  Kiinteä tukkukauppa pohjalle - ohje

  Rakennustekniikka kehittyy joka päivä. He tunkeutuvat rakennusten rakentamisen kaikkiin vaiheisiin eivätkä tietenkään pyöritä heidän huomionsa ja perustapanosten rakentamista.

  Jokaisen rakennuksen rakentaminen projektin laatimisen jälkeen alkaa säätiön rakentamisesta. Hyvin usein se on valmistettu puisella muottirakenteella, mutta modernit tekniikat mahdollistavat innovatiivisten menetelmien käytön ja pysyvän muottien käytön. Mikä se on ja miten rakentaa säätiö käyttämällä kiinteitä muottien omia käsiäsi?

  Kiinteä muottirakenteet säätiölle

  Kiinteän muottirakenteen rakentaminen perustettiin ja aloitettiin noin 15 vuotta sitten. Tällöin kaikki perusrakenteiden päävaiheet pysyivät samoina, muutoksia vain muottien muodostamisessa. Muistettakoon lyhyesti, kuinka monoliittista betoniraudasta rakennetaan.

  Mitä tulisi ottaa huomioon, kun rakennetta rakennetaan säätiölle?

  Jokaisen säätiön alussa on projekti. Säätiön rakentamisen laskenta perustuu kahteen perusehtoon: sivustosi maaperän kantokyvyn ja rakennettavan rakennuksen vakavuuden. Tällöin lasketaan pohjan pinta-ala ja käytetyn betonin tyyppi.

  Kun säätiö lasketaan, rakennuspaikka tyhjennetään ja merkitään. Tämä on erittäin huolellinen työ, sillä koko rakennuksen geometria riippuu sen oikeasta toteutuksesta.

  Klassinen betoniseinämäpohja asetetaan muottipesään, joka puolestaan ​​sijoitetaan maan sisään kaivamaan kaivamaan. Kaivannon pohjassa on johdonmukaisesti hiekkaa ja murskattuja kivi tyynyjä.

  Mutta pysyvä muotti on koottu yksinkertaisesti tunnetun lasten suunnittelija "Lego". Lisäksi muotin pysyviä ei tarvitse purkaa, koska sillä on perusta toinen tärkeä rooli - se on eristekerros. Klassisissa muottirakenteissa eristys on vahvistettava lisäksi - seuraavissa työvaiheissa. Käytettäessä pysyvää muottirakennetta saat "kaksi yhdestä" eli betoniratkaisun ja eristyskerroksen rajoittimesta.

  Kiinteä muottilohkon näyte

  Luonnollisesti pysyvän muottien käyttö ei vapauta sinua tarpeesta rakentaa vahvistin hihnan sisällä muottiin. Ne on valmistettu metallitangoista, jotka on yhdistetty eräänlaiseen häkkiin. Leikkauspisteen sauvat hitsataan yhteen tai ne liitetään neulomalla.

  Pysyvien muottien rakentaminen

  Pysyvän muottien eduista voidaan todeta, että se ei absorboi lainkaan vettä. Tällä tavalla voit olla varma, että täytettävän konkreettisen ratkaisun oikeat osuudet säilyvät.

  Lämmöneristäjänä tietyntyyppiset pysyvät muottipesät on suojattu tulelta, ja ne ovat myös erittäin stabiileja märässä ympäristössä.

  Mutta voidaan havaita ja haitata tätä mallia. Ensinnäkin - se on kallista. Mutta samalla kannattaa muistaa, että käyttämällä pysyvää muottirakennetta voit säästää eristyskerrokseen.

  Kiinteiden muottien tyypit

  Suunnittelijat ovat kehittäneet useita kiinteitä muottirakenteita. Katsotaanpa, mitä voit tarjota modernille rakennusteollisuudelle.

  Klassinen pysyvän muottirakenne on laajennettu polystyreenilevy. Keveydestä huolimatta ne ovat riittävän vahvoja, ovat erinomaisia ​​lämmöneristimiä ja eivät samalla häiritse tarvittavaa ilmankiertoa.

  Laajennetut polystyreenilevyt

  Seuraava tyyppi on sirujen ja sementin seoksen muoto. Tällaisella pysyvällä muottirakenteella on erinomaiset äänieristysominaisuudet. Lämmön säästämiseksi tällaisissa levyissä puun hakkeen välillä on pieniä ilmakuplia. Huolimatta siitä, että rakenne käyttää olennaisesti ei-kestävää puuta, sen erityinen käsittely sallii tällaisen levyn säilyttää ominaisuutensa pitkään. Lisäksi tämä erikoiskäsitelty puuhake ei syty eikä absorboi kosteutta.

  Puukuitulevyn muotti on kemianteollisuuden tuote. Se koostuu magnesiittia, joka sekoitetaan hakkeen kanssa. Jos magnesiittia korvataan Portland-sementillä, niin tällainen levy olennaisesti toistaa aiemman rakenteen. Tämäntyyppisellä pysyvällä muottirakenteella on erinomainen tulenkestävyys, sillä tällaiset levyt toimivat luotettavana höyrysaumana ja pitävät lämpöä hyvin kotona.

  Kuitulevyn muotti

  Rakennustekniikka kiinteällä muottirakenteella

  Perusrakentamisen lisäksi pysyvää muottirakennetta käytetään myös laajasti seinien rakentamisessa. Lisäksi joissakin tapauksissa tällainen käyttö on välttämätöntä.

  Joten seinän rakentamiseksi kiinteällä muottialueella - se on asennettava hydro-eristettyyn pohjaan. Levyt kiinnitetään tukipalkkeihin, jotka jätetään kiinni pohjasta. Nämä sauvat ovat perusta uusien rivejä vahvistavan verkon muodostamiseksi, kun taas naapurikaivojen tulee olla päällekkäisiä.

  Kun asennat ensimmäistä riviä pysyvää muottirakennusta, tarkasta huolellisesti tulevien oviaukkojen paikat ja sisäseinien risteys.

  Sitten kasvatetaan vähitellen lujittavien palkkien ja molempien seinien verkkoa. Itse asiassa valmistelet pohjaa luodaksesi jonkinlaisen voileipä - rakenne, jossa kaksi kerroseristysmateriaalia rajoittuu betonivaluun metallikehyksellä.

  Prosessin kaataminen betoniin pysyvään muottiin

  Kun betoniliuosta kaadetaan pysyvään muottiin, käytetään samoja tekniikoita kuin minkä tahansa betonivalun muodostuksessa. On suositeltavaa täyttää koko tilavuus kerralla. Jos tämä ei toimi, betoni on asetettava kerroksiksi. Joka tapauksessa märkäbetonimassaa on käsiteltävä, jotta estetään ilman paksuudet. Tämä voidaan tehdä joko erikoislaitteiden avulla - upottamalla täryttimiä tai yksinkertaisesti lävistää betonin massa terävällä esineellä.

  Pysyvän muottien runko

  Jos rakennat betoniseinämiä, joissa on pysyviä muottirakenteita, niiden rakentamisen aikana sinun on myös seurattava tarkasti teknisen viestinnän sijaintia ja rakennuksen rakenneosien muodostumista. On parasta sijoittaa niiden lävistys- tai rakennustyöpaikat etukäteen, jotta ei jäätikön talttausta.

  Jos hankit laadukkaat, elastiset kiinteät muottitarrokset, kiinnitä kiinnikkeet varovasti ja kiinnitä asennettu rakenne kunnolla - pohja tai seinät, joissa on kiinteä muotti, voivat olla melko kohtuuhintaisia.

  Kiinteä muottirakenteet säätiölle

  Säätiön kiinteä muotti on suhteellisen uusi ratkaisu, joka tuli rakennusteollisuuteen noin 15 vuotta sitten ja on vähitellen voittanut yhä enemmän faneja. Säätiön rakentamisen perustana on vaahtomuovipolystyreenimuottien käyttö, joka toimii paitsi betonin muotoilun elementeinä (rajoittimena), mutta myös säästää ja säätää pohjan eristämistä.

  Perinteisesti betoniraudan perustaminen tapahtuu useassa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa lasketaan säätiö, joka riippuu tietyn alueen maaperän kantavuudesta ja tulevan rakennuksen koosta ja painosta, pohjan koko (pinta-ala) lasketaan ja betoniarvo valitaan. Sitten tontti tyhjennetään ja asetetaan, ja vasta sitten kaivanto kaivetaan. Jäykistössä hiekkaa ja rämeitä varten on asennettu tuttu klassinen, irrotettava muotti, joka on valmistettu puulajeista, mikä on varsin monimutkainen erikoisalan pylväsrakenne. Betonisoinnin jälkeen muotti poistetaan. Lämpöeristys on tehty muotin poiston jälkeen.

  Irrotettava säätö on rakenteeltaan valmistettu polystyreeni-vaahtolohkoista, jotka on yhdistetty hyppyjä käyttäen, joka on myös asennettu kaivantoon mutta jota ei poisteta betonoinnin jälkeen. Betonin alapuolella oleva etäisyys on 200 mm, joka täyttää kaikki vaatimukset ja standardit ja takaa rakennuksen lujuuden ja kestävyyden. Risteyspisteet voivat olla polystyreenivaahtoa tai metalli-muovia. Puskurin lisäksi betonivahvikkeet asennetaan lohkojen sisäpuolelle, jonka jälkeen voit siirtyä suoraan pohjamaan betoniin.

  Sen lisäksi, että säätiön kestomuovilla on hyvät lämmöneristysominaisuudet, sillä on myös muita etuja:

  • Väkivalta aggressiiviselle medialle. Maaperä koostumukseltaan aggressiivinen ympäristö. Siksi pohja altistuu hapoille, alkaleille ja kaikenlaisille bakteereille. Laajennettu polystyreeni kestää täydellisesti ympäristöön kohdistuvat haittavaikutukset ja liiallisen maaperän paineen alhaisissa lämpötiloissa.
  • Absorbability. Laajennetun polystyreenin ei-irrotettava pohja ei kulje kosteutta ja siksi se ei kaadu eikä muodosta lauhtia sisäpuolelle.
  • Palosuojaus. Materiaali ei polta eikä tue polttamista.
  • Kevyt. Muottipalkit painavat niin kevyesti, että ne voidaan asentaa manuaalisesti ilman erikoislaitteita.
  • Helppo asennus. Ammattilaiset vertaavat säätiön asennusprosessia lasten suunnittelijan kokoonpanoon.
  • Kestävyys. Tämä säätiö toimii ilman 50 vuoden korjausta.
  • Optimaalinen hinta. Säätiön kiinteä muotti, jonka hinta on kohtuuhintainen suurimmalle osalle tulevista omistajista, ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla: muotoilu ja lämmöneristys. Talon omistajan ei siis tarvitse käyttää ylimääräistä rahaa eristysmateriaaleihin. Lisäksi materiaalin kevyt paino mahdollistaa toimituksen ja erikoislaitteiden säästämisen ja sen kestävyyden - korjauksissa.

  Joten kävi ilmi, että sellaista tekniikkaa ei ole eikä voi olla, ja säätiön kiinteitä muottirakenteita ei ole. Pääasiassa on valita todella laadukas materiaali ja noudattaa kaikkia valmistajan vaatimuksia asennuksen ominaisuuksien osalta.

  Kiinteä muottirakenteet säätiölle

  Kiinteä muottirakenne

  Vakiomuotti on yksi perinteisistä rakennusalan työkaluista. Monien vuosien ajan sitä käytetään luomaan lomakkeita betonin lohkon myöhemmäksi kaatamiseksi. Luodussa muodossa täytetty seos täyttyy, joka väliaikaisen rakenteen poistamisen jälkeen tulee tulevan rakennuksen perustana, seinällä tai muulla osalla.

  Säätiön kiinteä muotti - tämä on esimerkki modernin teknologian käyttöönotosta talojen rakentamisessa. Tämän raken- nusmenetelmän suurin etu on se, ettei rakennustöiden purkamista enää tarvita. Tämä työ on melko työläs ja mahdollisuus välttää se näyttää melko houkuttelevalta.

  Yhä useammat rakennusyritykset, suunnittelijat ja käsityöläiset suosivat tätä tekniikkaa. Kiinteän muottien perustana ei ole pelkästään yksityisasuntoja, vaan myös erilaisten ja monimuotoisten ja eri mittakaavaluokkien esineitä. Tekniikka soveltuu myös paikoilleen, mutta myös seinille ja väliseinille.

  Tyypit kiinteän muottien perusta: hyvät ja huonot puolet

  Kiinteä alustakotelo on jaettu useisiin eri tyyppeihin.

  Erilaisia ​​pysyviä muottirakenteita

  1. Muotoilun tyyppi. Teknologian toteutus on saumattoman muurauksen rakentaminen. Jokainen horisontti perustuu edelliseen, ja alkuperäinen on rakennettu maasta. Tätä vaihtoehtoa varten on ominaista rakenteeltaan suuri tiiviys. Myös tämä muottiasetus on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet.
  2. Armopanel. Tuottamalla tämän materiaalin polystyreenit, lämpöä eristävät materiaalit ja myös kehys varusteista. Betoniseos suihkutetaan pinnalle huomattavan paineen alla sumutusmenetelmällä - tämä takaa rakenteen kestävyyden ja kulumiskestävyyden.
  3. Plastbau-3. Tämän menetelmän avulla valmistettu liuskajohtojen kiinteä muotti on kolmiulotteinen järjestelmä, jolla on suuret mitat ja vahvistettu teräsbetonilla. Tätä menetelmää käytetään erittäin tarkasti esineissä. Useita monoliittisia polystyreenilevyjä on liimattu vahvistuskehykseen.
  4. Puubetoni Tällöin kiinteiden muottien lohkot onttojen seinien pohjalle. Ne on valmistettu puubetonista - pienistä siruista, johon on yhdistetty erityinen betoniliuos. Erityisen kätevä ja käytännöllinen ulkopintaan.
  5. Steklomagnezit. Tämän tyyppinen muottirakenne sisältää erityisesti valmistetun metallin lämpöprofiilin. Kuoren muottiin käytetty lasilevy. Tätä tyyppiä käytetään pääasiassa tukirakenteiden, säätiöiden tai aidojen varusteisiin.
  6. Muotti vaahtolevy. Tämäntyyppinen pysyvä muotti on yleisimpiä nykyaikaisissa rakenteissa. Tätä vaihtoehtoa käytetään useilla eri paikoilla ja kaikkialla, missä hän on vakiinnuttanut itsensä parhaimmillaan. Rakenteiden suurin etu on rakenteen matala massa. Suurten rakennushankkeiden rakentamisen aikana tämä lähestymistapa vähentää säätiön kuormitusta säilyttäen samalla hankkeen elementtien korkean laadun.

  Myös polystyreeni säästää aikaa kokoonpanorakenteeseen. Talo voidaan rakentaa muutamassa kuukaudessa laitteiston kanssa minimaalinen liuska monoliittinen säätiö. Lohkojen pieni paino antaa riittävän lujuuden useiden kerrosten rakennuksille. Kestävyys ja turvallisuus ovat tämäntyyppisten muottien erottavia ominaisuuksia.

  Polystyreeni-vaahtolohkojen asennus on äärimmäisen yksinkertaista ja muottien asentaminen kestää vähäistä aikaa, ja se voidaan valmistaa missä vaiheessa tahansa. Tämä tekniikka toteuttaa yksinkertaisen suunnitteluperiaatteen.

  Kiinteä muotti tekee sen itse

  Rakennuksen järjestämisessä jokainen kehittäjä (mittakaavasta riippumatta) pyrkii vähentämään kustannuksia. Yksi näistä vipuista säästää houkuttelemalla ulkopuolisia avustajia. Pysyvä muotoilu tee-se-itse on erinomainen ratkaisu perustettaessa säätiötä.

  Kiinteä muotti tekee sen itse

  Tämä tekniikka on edullinen ja yksinkertainen, ja tekniset edut tarjoavat rakentajalle erinomaiset tulokset. Rakennuksen aikana tällaista muottirakennetta voidaan käyttää paitsi pohjan, myös seinien ja erilaisten rakenneosien asennukseen. Varustettaessa säätiötä on noudatettava huolellisesti suositeltuja työvaiheita:

  1. Säätiön suunnittelu. Piirtosuunnitelmaa laadittaessa on tarpeen ottaa mukaan arkkitehti, mutta lähemmässä tutkimuksessa voit tehdä sen itse. Sinun on otettava huomioon seuraavat indikaattorit: maaperän tyyppi ja ominaisuudet rakennustyömaalla, alueen ilmasto, pohjaveden syvyys ja rakennettavan rakenteen ominaisuudet. Vankka maaperä ei ole syytä syventää rakennetta - ja siksi kaikki teknisten muuttujien variantit luovat omat ominaisuutensa pysyvien muottien varustamiseen.
  2. Rakenna runko. Jos olet laskenut ja piirtänyt oikein kiinteän muottirakenteen, tee siitä työkehys helposti. Tällöin valmistetusta puusta valmistetaan vakiintuneet koot, jotka kiinnitetään vaneriin. Lisävarusteena eristys kellari- tai kellari-laitteissa käytetään lämpöä eristäviä polystyreeni-, mineraalivilla- ja muita materiaaleja.
  3. Pysyvän muottien asennus. Voit asentaa sen käyttämällä valmistettua ohjelmaa ja kehystä. Alapäätyypistä ja sen mitoista riippuen käytetään eri kokoa ja vahvuutta. Nämä pienet rakenneosat pystyvät pienentämään kuormitusta, kun betoniseos kasvaa tilavuuden aikana jähmettymisen aikana.
  4. Vedeneristysmuotti. Betonin seos on kosteutta kyllästetty liuos. Kosteus kovetettaessa osittain imeytyvät muottiin, mikä johtaa materiaalin sisäisen rakenteen tuhoamiseen. Paras tapa on luoda kerros katemateriaalia. Hän takaa muotin turvallisuuden. On myös mahdollista liittää jokainen muottielementti moottoriöljyllä.

  Jatkuvan laadukkaan muottien luominen riittää noudattamaan vakiintuneita sääntöjä jokaisessa rakennusvaiheessa. Materiaalien valinta, joka tekee kehyksen piirustuksen ja kokoonpanon asianmukaisella tasolla, varmistaa odotetun tuloksen saavuttamisen.

  Vinkkejä pysyvän muottien asentamiseen säätiölle

  Ennen kuin teet omalla kädelläsi pysyvää muottirakennetta, sinun on kerättävä mahdollisimman paljon tietoa tästä tekniikasta ja analysoitava isäntien opastusta. Niistä ovat seuraavat:

  Asennus pysyvään muottiin perustukseen

  • Kun rakennat rakennuksen useita kerroksia perustuksen alapuolella, juuri valmistetulla tyynyllä kaadetaan kerros 2-3 cm betonia.
  • Ennen pysyvien muottien asennusta on tarpeen levittää vedeneristyskerros (esim. Ruberoidi).
  • Jos suunnitellulla rakenteella on paljon painoa, kiinteä muotti on asennettu useisiin kerroksiin. Polystyreeni-vaahtolohkojen liimaus suoritetaan erityisillä rakenteellisilla elementeillä.
  • Käytä lohkojen olemassa olevia salpoja - ne takaavat säätökokoonpanon kireyden.
  • Ilmakammioiden muodostumista ei saa antaa betoniseoksessa. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä rakennusvärähtelijöitä.

  Kiinteällä muotilla on seuraavat kilpailuedut:

  1. Edullinen.
  2. Helppo asennus.
  3. Pieni paino.
  4. Nopea pystytys.

  Näiden etujen takia tämä tekniikka on saavuttanut suosiota monien rakentajien ja arkkitehtien keskuudessa. Modernissa asuntorakentamisessa, joka on perustana, on paras ratkaisu kaikentyyppisten rakennusten rakentamiseen.

  8 materiaalia kiinteään muottiin perustuksen alla: tee se itse

  Muotti on erityinen muoto sementti-hiekka seos, jonka avulla voit muodostaa oikean geometrian seinät. Rakentajat käyttävät sekä irrotettavia / tilapäisiä että kiinteitä / pysyviä muottirakenteita säätiölle. Toisen vaihtoehdon ansiosta voit säästää aikaa ja energiaa purkutyössä sekä eristää ja / tai vahvistaa seiniä, joten sitä käytetään yhä enemmän sekä teollisuudessa että yksityisessä rakentamisessa.

  Peruslaitteiden kiinteiden muottien perusvaatimukset

  Harkitse, mitä ominaisuuksilla on oltava pysyvä muotti.

  • Materiaalin kosteusvastus ja saumojen tiiviys. Tämän ominaisuuden puuttuessa muotti päästää betonin läpi, mikä johtaa seoksen liialliseen kulutukseen ja tekee seinän rakentamisen mahdottomaksi.
  • Rakenteellinen lujuus. On välttämätöntä, että murskaus kestää betoniseoksen paineen sisästä ja maasta ulkopuolelta (perustasolla) ilman muodonmuutosta ja halkeilua.
  • Elementtien oikea geometria. Olisi ollut mahdotonta rakentaa jopa seinämiä ja 90 asteen niveliä niiden välille, joilla oli erilainen paksuus tai väärät kulmat.
  • Pitkä käyttöaika. Mitä kauemmin muotti on mahdollisesti olemassa, sitä korkeampi on koko talon pitkäikäisyys. Jos muotti kaatuu nopeasti, seinät, jotka jätetään tukematta, eivät kestä rakentavaa kuormaa. Tapauksissa, joissa muotti ei ole tukeva, sen tuhoutuminen heikentää ulkonäköä, mikä johtuu koristeellisesta julkisivun viimeistelystä.

  Kiinteä muottirakenne - tärkeä osa energiaa säästävää taloa

  Taulukko: kiinteiden muottien edut ja haitat

  Metalliset pysyvät muottipinnat

  Metalliseinien levyt on yhdistetty metalliastioilla yhtenäisen seinämän paksuuden varmistamiseksi

  Metallimuotti on yksi kalleimmista, joten sitä käytetään pääasiassa teolliseen rakentamiseen. Se on valmistettu alumiinista tai teräksestä, jonka paksuus on 1-2 mm metallirungossa ja joka on kiinnitetty ankkureihin, peitelevyihin tai lukkoihin. Kiinnittimien tyyppi ja lukumäärä lasketaan siten, että kun betoni kaadetaan ja kovettuu, levyt eivät taivu tai ulos.

  Kun muotti on tehty tilauksen tekemiseksi tiettyä rakennetta varten, valmistajan yrityksen päälliköt suorittavat itse rakenteen testikokoonpanon ja vasta sen jälkeen, kun kaikki yksityiskohdat ovat sopivia ja täydellisiä, tilaus lähetetään ostajalle.

  Metallimuotti on tarkin geometria. Levyarkkien samansuuntaisuuden toleranssi on enintään 2 mm tuotteen pituuden yli 1 m.

  Metallin ennenaikaisen hapettumisen ja tuhoutumisen ehkäisemiseksi betonin ja pohjaveden aiheuttaman kosketuksen vuoksi tulevien muottiarkkien valmistuksessa pinnoitetaan huolellisesti maalit ja rasvat. Usein käytetään sinkittyä terästä tai käytetään pulverimaalausta, joka muodostaa tiheän polymeerikalvon arkille. Mutta jos hitsausta käytetään asennusvaiheessa (arkin hitsaaminen kehikkoon tai raudoitukseen levyille), sinun on käytettävä suojaavaa yhdistettä uudelleen (rasva, mastit, maalit) lämpötilan vaurioituneille paikoille.

  Metallilevyjen jauhemaalaus on yksi tehokkaimmista menetelmistä suojaamaan niitä korroosiolta.

  Metalli sopii hyvin rakennuksiin, joissa on monimutkainen geometria, koska ohutlevyt on helppo taivuttaa mihin tahansa haluttuun kulmaan, tehdä pyöristystä tai kaartaa. Päättyneet seinät ovat erittäin siistit ja sileät, jos niitä halutaan, ne voidaan jättää ilman koristeellisia viimeistelyjä. Arkkitehdit suosittelevat metallimuottien käyttöä vaikeasti löystyneillä alueilla.

  Betonivirtauksen estämiseksi metallimuotojen liitokset liitetään hyvin huolellisesti

  Mutta asiantuntijat huomaavat joitain metalli-muotojen haittoja:

  • teräslevyjen merkittävä paino, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä;
  • seinien ja perustusten lämpöeristyksen tarve;
  • Levyn voitelu poistetaan helposti ja tahraa työntekijät.

  Alumiinilevyjen asennus seinämateriaalille työvoiman parissa

  Metallimuotojen kuljetuksen ja asennuksen työvoimakustannusten minimointi auttaa alumiinilevyjä lisäämällä piitä, jotka painavat paljon vähemmän terästä ja jotka eivät vaadi ulkoisesta ympäristöstä suojausta.

  Vahvistettu betonilohkojen muotti

  Vahvistettu betonilohkareita suositellaan suurille rakennushankkeille, ainakin kolmikerroksiselle yksityiselle talolle. Koska niillä on parannetut lujuusominaisuudet, tällainen turvamarginaali on tarpeeton pienissä rakennuksissa. Ohutseinämäiset lohkot ovat erinomaisia ​​päätaitojen perustamisen järjestämiseksi.

  Vahvistetut muottilohkot offsetilla

  Teräsbetonilaatikoilla on seuraavat edut:

  • sementti-hiekkaliuoksen säästäminen huomattavan paksuuden ansiosta;
  • sopii minkä tahansa syvyyden kellareihin ja kattoihin;
  • Asennettu vähintään saumojen leveyteen;
  • antaa rakennukselle usean sadan vuoden käyttöikä.

  Paras muotti on saatu teräsbetonilohkoilla, joiden indikaattorit F75 (pakkasenkestävyys), W4 (veden läpäisevyys), 6% (veden imeytyminen), 350 kg / cm2 (mekaaninen lujuus).

  Esimerkki raudoituksen sijoittamisesta teräsbetonilohkojen muottiin, joka on suunniteltu kahdelle tangolle

  Lujitetun betonin lohkojen haittapuolista ovat:

  • suuri paino (lohko 510x400x235 mm painaa 30 kg), minkä vuoksi se kuljetetaan vain kuorma-autolla, ja vain nosturiin asennetut työntekijät on asennettu;
  • korkea hinta - noin 500 ruplaa yksikköä kohden.

  Tällaisia ​​haittoja ei ole sardelli-lohkoissa. Seinien vahvan lujuuden ansiosta nämä analogiset teräsbetonilohkot eivät myöskään vaadi talon eristystä, koska niissä on jo eristyspuristettua savea.

  Vaneri kiinteä muotti

  Kosteudenkestävää vaneria käytetään useimmiten muottiin, mutta tässäkin tapauksessa tätä materiaalia käytetään yleensä tilapäisen muodon luomiseen. Lopputetun vanerilevyn käyttöikä ja säänkestävyys ovat kaiken kaikkiaan suuruusluokkaa pienempiä kuin betoniseinien samat parametrit.

  Tällaisissa tapauksissa pysyvä muotti on sallittua:

  • tilapäisen rakenteen valmistuksessa (esimerkiksi pieni talo, jossa omistaja asuu päärakennuksen aikana);
  • muiden kuin asuinrakennusten rakentamisessa (kananviljely, kalavesi, puuvarasto);
  • kun sinun täytyy säästää rakentamiseen;
  • jos seinät ja säätiö lämmitetään ulkoisen ääriviivan yli ja vaneri on täysin suojattu ulkoisilta vaikutuksilta.

  Epäkelpoisen kestävyyden ja vahvuuden lisäksi vanerimuotit vaativat paljon työtä ja huolellista käsittelyä. Koska arkkeilla ei ole ura-harjojärjestelmää ja erikoisliitäntöjä, sinun on asennettava rakenne itsekierteittävin ruuvein, lisäksi tiivistettävä jokainen liitoskappale ja tehtävä ulkopuolinen laatikko tukien kanssa (jotta vaneri ei taipuisi). Lisäksi ei-vedenkestävä vaneri turpoaa ja kuoritsee vedestä, ja laminaatti työntää betonielementin pois ja ei koskaan muodosta kiinteää seinää, joten on erittäin tärkeää löytää vedenpitävä materiaali, jolla on hyvä tarttuvuus.

  Techno-block - esimerkki vanerin onnistuneesta käytöstä muottipesässä

  Kuvan nimeäminen:

  • 1 - koristeellinen kerros;
  • 2 - eristyskerros;
  • 3 - muovituet venttiileille;
  • 4 - betonivuoto (siinä on lohkoissa ontelo);
  • 5 - vanerilevy.

  Näin ollen vanerin edullisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä huolimatta asiantuntijat suosittelevat sitä vain väliaikaisiin muottirakenteisiin. Pysyväksi on parempi käyttää teknolohkoa - komposiittituotetta, jossa on sisäinen vanerikerros.

  Puubetonin kiinteä muotti

  Puubetoni on suhteellisen uusi, mutta aika testattu materiaali. Viime aikoina aloitettiin betoni- ja puulohkolohkot, mutta tätä seosta käytettiin lattianeristykseen Neuvostoliiton aikoina. Puubetonilohkot ovat paljon halvempia ja kevyempiä kuin betoniteräkset, joten niitä käytetään aktiivisesti yksittäisissä matalarakenteisissa rakenteissa.

  Joissakin betonilaattojen malleissa on eristyskerros - kivivilla tai polyuretaanivaahto

  Verrattuna muihin tyyppisiin kiinteisiin muottipesään:

  • helppo leikata puuntyöstövälineillä, jonka avulla voit muokata ne haluttuun parametriin paikan päällä: leikata kulmat, tehdä kaarevat käyrät, leikata palasia parantaaksesi seinien kiinnittymistä rakennuksen kulmissa, vähentää korkeutta / pituutta;
  • asennettu nopeasti ja ilman erikoislaitteita (1 m 2 seinästä on vain 8 lohkoa);
  • antavat suuren lujuuden, äänen imeytymisen ja lämpöeristyksen pienemmällä seinämän paksuudella (verrattuna tiiliin ja laajennettuun polystyreeniin);
  • turvallinen muiden terveydelle, teolliseen jalostukseen soveltuva jätteet;
  • riittävän vahva kiinnittimien, viemäriputkien ja ladattujen elementtien kiinnittämiseen julkisivutekniikoille (liukukäytävät jne.);
  • ei pelkää tulipaloja (kestää jopa 90 minuutin avotulen);
  • pakkasenkestävä, sopii alueille, joilla on ankara ilmasto.

  Puubetonin puute on sen läpäisevyys, joten se on suositeltavaa käyttää seinien rakentamiseen valmiiksi vedenpitävälle nauhalle tai laattojen pohjalle. Arbolitan käyttö säätiön järjestämiseen ei ole toivottavaa, koska sitä on suojattava hyvin kosteudelta.

  Esimerkki arbolitan ja tiilien muottien järjestelystä

  Puubetoni valmistetaan onttojen lohkojen ja paneelien muodossa. Toisessa tapauksessa paneeli toimii vain seinän sisemmäksi muodoksi ja ulkopuolinen on varustettava tiilillä. Materiaalien välinen ontelo kaadetaan betonilla ja vahvistetaan, kun käytetään muitakin muottityyppejä. Tätä vaihtoehtoa on vaikeampi asentaa, mutta valmis talo on lämmin (puubetoni), kaunis (tiili) ja kestävä (yhdistämällä kolmen materiaalin lujuusominaisuudet).

  Kun ostat lohkareita ja betonilevyjä, kiinnitä huomiota ympäristömerkkiin, sillä jotkut valmistajat käyttävät epäterveellisiä sideaineita (fenoli, naftaleeni). Ole varovainen, pehmittimen toksiinit voidaan vapauttaa materiaalista jopa huoneenlämmössä.

  Arbolitovy-lohkojen valmistajat tarjoavat puutavaran tarjonnan vaihtoehtoja sekä korkeita rakennuksia että pieniä rakenteita varten. Muista neuvotella konsultin kanssa, jotta et käytä ylimääräistä rahaa betoniin ohutseinämäisten lohkojen valumisesta tai virheellisesti ottaaksesi korttelit, joissa on liian pieniä aukkoja.

  DSP: n kiinteä muotti

  DSP (sementtipohjainen lastulevy) tai sahanpurun betoni on toinen muunnelma sementin ja murskatun puun seoksesta. Se eroaa puubetonista sidosaineiden tyypin ja hiekan lisäyksen mukaan. Siksi DSP on tiheämpää, kestävämpää ja raskaampaa materiaalia ja sen lämpöeristys on huonompi kuin betonista.

  Sementti-sidotut lastulevyt voivat toimia viimeistelyaineina, kun ne päällystetään koristeellisilla mineraalipaloilla.

  Edut arbolitovoy muotti:

  • materiaali hengittää, joten taloa ei tarvitse varustaa pakotetulla tuuletuksella ja torjua kasvihuoneilmiötä muilla tavoin;
  • DSP kykenee vastustamaan tulipaloja, sen palonkestävyys varmistetaan laboratoriotesteillä;
  • Levy koostuu luonnonmateriaaleista, joten se ei vahingoita luontoa ja terveyttä;
  • antaa talolle suuren lujuuden: seinämä pystyy kestämään kolme kertaa enemmän kuormia kuin paksuus 25 cm: n paksuisella seinillä;
  • DSP kestää äkillisiä lämpötilan muutoksia, joten se soveltuu alueille, joilla on voimakas mannermainen ilmasto;
  • materiaalilla on riittävä stabiilius ja geometrinen stabiilisuus siten, että kerrosten välinen etäisyys voi olla 2,8 - 3 m;
  • on mahdollista rakentaa taloja sementtipohjaisten lastulevytekniikoiden avulla jo talvella, kunnes lämpötila on laskenut alle -20 ° C;
  • DSP vaatii minimaalisen viimeistelyn, talon sisällä se voidaan maalata tai liittää taustakuvaan ilman kittiä.

  Esimerkki lujitetuista pohjamateriaaleista sementtihiukkaset

  Euroopan rakentajat ovat käyttäneet DSP: n kiinteitä muottirakennuksia jo yli 25 vuoden ajan, joten on olemassa monia taloja, jotka vahvistavat tämän materiaalin kestävyyden ja luotettavuuden. Sementtipohjaiset lastulevyt sopivat hyvin sekä yksittäisiin että korkeisiin rakennuksiin, jopa vaikeassa pohjoisessa ilmastossa.

  Pysyvä muottirakenne ammattilehdeltä

  Profiililevy, profiililevy tai aallotettu arkki havaitsi sen käytön kiinteänä muottona, vaikka sitä käytetään useammin aidojen, kattojen ja ulkorakennusten valmistukseen. Tärkeää: ammattilevy sopii vain komposiittipohjapaneeleiden järjestelyyn ja suurille päistään (5 metrin etäisyydeltä) vaatii lisää tilapäisiä tukia. Seinien pystyttämiseen tätä materiaalia ei käytetä pienen paksuuden vuoksi, mikä vähentää mekaanisten kuormitusten kestävyyttä pystyasennossa.

  Esimerkki päällekkäisyyden muodostamisesta profiililevyn pohjan kanssa

  Tämän materiaalin rakennustyöntekijät houkuttelevat tällaisia ​​ominaisuuksia:

  • metalli on täysin suojattu galvanoinnilla ja / tai polymeerikerroksella, joten se ei ruostu;
  • teollisuusrakennuksissa materiaalia voidaan jättää ilman koristeellista viimeistelyä, katto on visuaalisesti miellyttävä ja käytännöllinen;
  • ammattiarkki suorittaa paitsi konkreettisen muodon, mutta toimii myös arkkina;
  • levyt siirtävät kuorman rakennuksen metallikehykselle, joten sisäseinämät eivät kanna raskaita kuormia ja on mahdollista säästää rakentamalla niitä kevyistä materiaaleista (hiilihapotettu betoni, sandwich-paneelit);
  • Pienet paksut arkit yksinkertaisesti leikataan metallisaksilla, joista voit muodostaa minkä tahansa muotoisen muotin.

  Jotta saataisiin hyvin kiinnittyä betoniin, valitse erikoisprofiileja, joissa on hampaita muottiin.

  Näyttää siltä, ​​että aaltopahvilla on rakennuksen sisäpuolelta aaltopahvipohjainen välikerros

  Profiililevystä valmistettua kiinteää muottia käytetään pääasiassa teolliseen rakentamiseen, koska se vaatii rakennuksen metallikehyksen rakentamista ja lattian metallipalkkeja. Yksittäiselle talolle se ei toimi, koska se on kohtuuttoman kallista.

  Kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä

  Laajennettu polystyreeni / vaahto - suosittu materiaali kiinteälle muotille. Sen merkitys johtuu seuraavista tekijöistä:

  • pieni paino, joka helpottaa kuljetusta;
  • ura-harjanteen liitäntäjärjestelmä yksinkertaisin asennuksin;
  • asennuksen nopeus (kiinteän muottien vaahtolohkot ovat suurempia kuin betoniset, joten työ etenee nopeammin);
  • erilaiset lajit (vahvistettu, suojaava kyllästys);
  • lämmöneristysominaisuudet, joiden vuoksi talo ei tarvitse ylimääräistä lämpenemistä;
  • äänieristys;
  • biologinen inertti, joka estää homeen, sammalta jne. kehittymisen.

  Esimerkkejä eri kokoonpanoista valmistetuista polyuretaanivaahtomuovilohkareista

  Polystyreeni-vaahtomuottien vastustajat osoittavat, että se on vaarassa tulipalossa ja huonosti ympäristön kannalta. Vaikka ostaisit materiaaleja, jotka on merkitty ekosysteemiin, se ei takaa, että muotti ei vahingoita terveyttäsi tai luontoasi.

  On myös tärkeää muistaa, että vaahtomuottien rakenne on hyvä valinta yksinkertaisten rakennusten kannalta, koska kulma- ja pyöristettyjen lohkojen valikoima ei vieläkään täytä kaikkia kuluttajien vaatimuksia.

  Kiinteä lasi magnesiitti

  Steklomagnezitovy-arkkia tai SML: tä käytetään pysyvän muottirakenteena 1900-luvun puolivälistä lämpöeristettyjen talojen rakentamiseksi. Aine koostuu oksidin ja magnesiumkloridin, perliitin, sahanpurun, lasikuidun ja polypropeenin kudoksen seoksesta. Kaikki lasin magnesiittikomponentit eivät ole luonnollisia, mutta valmis koostumus on täysin turvallinen ihmisille.

  Erilaiset lasiväriset magnetitelevytarkat, joissa on koristeellinen viimeistely

  LSU on loistava vaihtoehto talon rakentamiseen tai kunnostamiseen, jolla on heikko säätiö. Koska arkit itsessään ja kaadettaessa käytetyt kevytbetoniseokset painavat paljon vähemmän tiiliä, teräsbetonilohkoja ja muita perinteisiä materiaaleja, ne eivät rasita rakennuksen rakennetta niin paljon.

  Lasimagnesiitin etuja:

  • monikäyttöisyys: se soveltuu perustusten, seinien, kattojen, aidojen jne. luomiseen;
  • korkea lämmöneristys, joka ei liity pelkästään itse muottien ominaisuuksiin vaan myös aggregaatin etuihin (D250-D320: n fibro-vaahtotabletti, betoni polystyreeni-vaahtopallot M300);
  • tulenkestävyyden;
  • täysi kosteusvastus, joka tekee materiaalista sopivan kylpylä- ja saunavalmisteiden rakentamiseen alueilla, joissa on kostea ilmasto ja suolla alueilla;
  • SML: n muottirakenteiden seinien pieni paksuus säästää tilaa talon sisällä;
  • Levyjen karhea pinta on helppo levittää klinkkerilevyillä, koristeellisella kipsillä tai muulla viimeistelyaineella;
  • levyä voidaan hieman taivuttaa, jos se on tarpeen puolitornin tai muun kodin sisustamisen (kaarevuussäteen - 3 m) rakentamiseen.

  Jos aiot leikata SML-levyjä paikan päällä, osta varaosat palapelille. Tämä materiaali käyttää kynsilehtiä useita kertoja nopeammin kuin arbolit ja vaneri.

  Lasilevyt tulevat pihalle kaikissa talonrakennusvaiheissa

  Steklomagnezitovy-arkit samoin kuin arbolitny muodostavat usein vain ulkokuoren sisäisen muotoilun sisäisen muodon, joka useimmiten rakennetaan koristeellisesta tiilestä. Tämän seurauksena ulkopinta on tarpeeton, ja sen sisälle tulee melko ohut kitti kerros. Tekniikka soveltuu 5 kerroksen talojen rakentamiseen valmiille nauhalle / laattojen pohjalle. Lisäksi se vaatii enemmän aikaa ja vaivaa kuin vaahtopolystyreeni- tai DSP-muottien käyttö (ilman koristeellista viimeistelyä).

  Lasi-magnesiittilevyjä on tähän mennessä tuotettu vain Kiinassa ja Koreassa, ja siellä toteutetaan myös LSU: n laadunvalvonta. Tämän aineiston kotimainen analogi ei ole.

  Asennusohje pysyvistä muottien esivalmistetuista lohkoista

  Valmistettujen onttojen lohkojen perustekniikan tekniikka on esimerkki kevyistä betonituotteista. Toisin kuin monikerroksiset betoniteräkset, nämä "tiilet" voidaan asentaa käsin ilman nosturia tai manipulaattoria.

  1. Valmista tyyny lohkoperustan alle, nukahtaa ja täytä hiekkakerrokset ja hieno sora. Ohut kerros on kaadettava pehmusteeseen, jotta voidaan yksinkertaistaa lohkojen edelleen asettamista sekä välttää konkreettisia vuotoja säätiön kaatamisen yhteydessä.

  Hiekka-sora-tyyny ennen asennusta tarvitaan ohuen betonikerroksen poistamiseksi

  Lohkojen oikean geometrian ansiosta kasetin nauha on tasainen ja kirkas.

  Sisäisten ja ulkoisten seinien liitoksissa on oltava erityiset kulmapalat.

  Lohkoihin on järjestetty erityisiä uria lujittavien sauvoja varten.

  Kiinnitä huomiota ylemmän ja alemman sauvan sijaintiin toistensa suhteen, niiden on muodostettava oikea neliö

  Ankkuri on sidottava 15-20 cm: n päällekkäin

  Asenna toinen rivi onttojen lohkojen päälle ensimmäisen päälle

  Betonipinnan pitäisi olla hieman ylimmän rivin keskellä.

  Pystysuuntaiset lujitustangot voidaan asentaa erikseen 1,5 metrin etäisyydelle toisistaan

  Uudet liittimet on asennettu betonilevyyn

  Säätiö on valmis tulevan talon seinien rakentamiseen

  Edellä kuvatun tekniikan mukaisen yksityisen talon betonilaattojen asennus on kaksi työntekijää 2-3 päivän ajan, ottaen huomioon ensimmäisten kerrosten betonin asettamisajat.

  Vertailu koko- ja onttojen raudoitettujen betonilohkojen ja monoliittisten väliaikaisten säätöjen aiheuttamien kustannusten vertailusta väliaikaiseen muottiin

  Vertailu osoittaa, että onton betonilohkareiden perustus on 18% halvempaa kuin täyteläinen ja 36% halvempi kuin teipillä monoliitti, joka on täynnä tilapäistä puuraaka-ainetta. Tämä saavutetaan säästämällä raudoituksen määrää, vähentämällä työvoimakustannuksia, betonin määrää jne. Rakennusseinien vahvistaminen betonilohkareista on kuitenkin liian kallista (verrattuna polyuretaanivaahtoon, puubetoniin), on parempi käyttää sitä vain perustaksi.

  Kiinteän muottien tekeminen omiin käsiisi

  Harkitse prosessin, jolla luodaan pysyvät arkkimateriaalilevyt, joissa on itsenäinen leikkaus EPPS: n (ekstrudoitu polystyreenivaahto) esimerkissä.

  1. Liuotetaan arkit sirpaleiksi, jotka vastaavat tiivistetyn kaivon leveyttä ja pituutta. Siveleiden jäämät on katkaistava 20-25 cm: n korkeudella. Sivusauman kokonaispituuden on vastattava kaivannon kaksinkertaista kehää + 20% päällekkäisyydellä kulmapisteissä.

  Levyjä voidaan leikata laajennetusta polystyreenistä paitsi sähkötyökaluilla myös manuaalisella hakasäkeillä

  Kun EPPS-levyjä asetetaan kaivannossa, yritä minimoida aukkoja.

  Muoviset siteet on helppo asentaa käsin.

  Sekä metalli- että lasikuituvahvistustangot soveltuvat vahvistamiseen.

  Asennetut lujitustangot on sidottava ohuella langalla, hitsausta ei voida hyväksyä

  Aloita korottamaan säätiön korkeutta

  Levyjen väliin asennetut muoviosat asennetaan samalla tavoin

  Levyjä on helppo leikata pihkimillä

  Täytä betonin valmiilla pohjalla

  Betonikerroksen yläpinnan on oltava muodon ulkokerroksen tasolla

  Kun betoni on täysin kiinteä perustus, voit jatkaa seinien täyttämistä samalla tekniikalla, mutta tällaista perustusta voidaan käyttää muiden materiaalien kanssa.

  Video: talotekniikka kiinteällä lastulevyllä

  Kun pidät jotain kiinteiden muottien vaihtoehdoista, harkitse paitsi taloudellisia resursseja ja työvoimakustannuksia, mutta myös sinun tarkoituksiasi. Esimerkiksi niillä alueilla, joissa on suolaa maapallolla, ei saa käyttää palopuita, jotka perustuvat puulastuihin, ja kylmäalueilla on kiinnitettävä huomiota materiaaliin, jolla on vähintään lämpöjohtavuuskerroin. Tässä tapauksessa voit nopeasti rakentaa lämpimän talon ilman tarpeettomia rahoituskustannuksia.