Miten päällystää betonia talon ympärillä?

Rakennuksen kestävyys riippuu säätiön tilasta, jonka terveys määräytyy luotettavasti ja tehokkaasti talon pintavedestä milloin tahansa. Tätä tehtävää suorittaa sokea alue, jolla on ensinnäkin suojaava toiminto. Yksi yleisimmistä ja helppokäyttöisimmistä tekniikoista on betonin sokea alueen rakentaminen rakennuksen ympärille. Sen oikea rakenne, jonka itsensä luoma, toimii tehokkaasti monien vuosien ajan.

Mikä se on?

Sokea alue on ulompi vedenpitävä vedenpitävä betonirakenne, joka on jatkuvan kävelytie, jota pitkin rakennuksen kehä, joka kallistuu seinältä kohti ympäröivää taloa ympäröivän talon vieressä. Sen järjestely edellyttää tiheää, mutta liikkuvaa risteystä talon kellariin.

Suunnittelu on tuoksuva "piirakka", joka koostuu materiaaleista, jotka säilyttävät yhdessä pohjan kuivassa tilassa. Tällaisen suojan perusta on suhteessa: tiivistetty myös alapuolinen hiekkakerros (sora, savi), vedeneristys ja pinnoite - betoni, joka antaa rakenteen vesitiiviyden.

tehtävät

Oikein varustettu sokea alue tarjoaa rakenteen pitkäikäisyyttä estäen talon pohjan ja rakenteiden tuhoutumisen kosteussaostuksella, sulavedellä. Itsestään luoma sokea alue, jossa ei ole konkreettisia, on tilapäinen toimenpide, joka ei ratkaise tämän mallin koko tehtävän monimutkaisuutta.

Oikean blindin päätoiminto on siirtää ja välittää vettä riittävälle etäisyydelle säästä kohti alimpaan paikkaan tai myrskyviemäriin.

Vaakasuoran hydrosulun funktion lisäksi sokea alue (erityisesti eristetty) vähentää maaperän jäätymistä talon ympärille, mikä vähentää talteenoton (nosto) todennäköisyyttä ja vähentää myös rakennuksen lämmönjohtavuutta. Sokea alue, jossa ei ole betonia, ei häiritse maaperän säännöllistä kostuttamista säätiön läheisyydessä ja sen seurauksena haitalliset vaikutukset, joita kasvien juuret voivat aiheuttaa. Turvalaite antaa myös rakennukselle esteettisesti täydellisen ulkoasun ja sitä voidaan käyttää jalankulkuväylänä.

Blind spot -vaatimukset ja laitteen säännöt

Ympyrän ympäröivän suojarakenteen tulisi olla sama leveys, jonka koko on 20-30 cm suurempi kuin katon rungon uloimmuus yli rakennuksen seinän. Katsotaan, että se on noin 1 m (ja enemmän maaperällä). Sokea alue syventyy enintään puolet maaperän jäädyttämisestä alueella. Betonipäällysteen paksuus valitaan 7 - 10 cm: n (korkeintaan 15 cm, jos sitä käytetään kävelykeinä).

Suositeltu piki on 92-94 astetta suhteessa rakennuksen seinään (tai 10-100 mm / 1 metrin sokea alue). Kellarin korkeus rakennuksen risteyksessä olevan sokean alueen yläpuolella on 50 cm, jonka ulompi alareuna on nostettava noin 50 mm maanpinnan yläpuolelle, mikä estää veden kertymistä reunaan. Rakentamisen tekniikka edellyttää mahdolli- suutta integroituun liikkumiseen maaperän muodonmuutosten jälkeen kellariin nähden, mikä mahdollistaa lähes seinän laajennusliitoksen.

Kuinka tehdä sokea alue?

Merkintä tapahtuu kentällä, maan hedelmällinen kerros poistetaan. Aseta alla oleva hiekkakerros (savi). Geotekstiilit asetetaan (esimerkiksi kateaine). Muotti on muodostettu ottaen huomioon laajennusliitokset. Betonin kaatamisen alue on vahvistettu. Betoni päällystykseen valmistetaan oikeassa suhteessa ja kaadetaan muottiin. Päällysteen pinta näkyy valittuna kaltevuutena muotin reunalla ja tasoitettuna. Betonille annetaan aikaa kuivua.

Työkalujen ja materiaalien valmistelu

Maalajeihin tarvitaan lapiot, pikkuhousut, lanka, mittanauha, varoitus, tapit. Lasketaan tarvittava määrä geotekstiilin (vedenpitävä kalvo) vesitiivisteelle. Vaaditaan vaadittua määrää ja mittasuhteita betonin sekoittamiseen tarkoitettuja komponentteja (pesty hiekka, vesi, sora, murskattu kiviainesta 5 - 10 mm, sementti) tai valmiiksi sekoitettua betonia (esimerkiksi laatua М400 ja edellä). Työkaluihin kuuluu myös sekoitin (kapasiteetti) laastin, lapion, kauhan, vaunun (venytyksen), kauhanmuodostuksen muodostamiseen. Pohjustuskerroksen sijoittaminen on varmistettava runsaasti hiekkaa (savea).

Muotti on muodostettu lankkuista, mutta myös haavasaha, taso, kynnet, vasara ovat hyödyllisiä. Vahvistus on tehty teräsverkosta (teräslanka), joka on tuotava. Tarvitset hitsauskoneen, työkalun raudoituspalojen leikkaamiseen. Betonin asettaminen ja tasoittaminen auttaa pitkää sääntöä, lastalla, spatulasilla. Sauman asennuksessa tarvitaan polyuretaani tiivistysainetta.

merkki

Kaivanto on merkitty talon ympärille tapilla ja linjalla. Sokean alueen vieressä oleva taso kellariin on osoitettu 1,5 metrin välein. Rakennuksen ympärillä poistetaan hedelmällisen maaperän kerros ottaen huomioon ympäröivän pinnan asettelu. Kaivannon pohja tiivistetään ja tasataan jo muodostetulla kaltevuudella (herbisidit voidaan levittää). Kanavien syvyys voi olla 500 mm (kallistusmailla).

Hiekkalaatan luominen ja tiivistäminen

Kaivannon pohja on vuorattu hiekalla, jonka pinta on myös profiiloitu kaltevuudella. Materiaali on runsaasti kostutettu ja särkynyt. Toimenpide on toistettava vähintään kaksi kertaa. Kerroksen paksuus voi olla korkeintaan 20 cm, sen pinta on huolellisesti tasoitettu.

vedeneristys

Sen laite käsittää kaksi kerrosta vedenpitävyyttä (esim. Kattopuhallus) hiekkaisella alustalla, jotka käärittyvät vähän seinään kompensoivan sauman aikaansaamiseksi. Liitoksissa materiaali on päällekkäin. Seuraavaksi geotekstiili peitetään ohuemmalla kerroksella hiekkaa ja sitten soralla (noin 10 cm paksuisella), jossa on ylemmän kerroksen kaltevuus ja tamped down. Veden tiivisteen lähellä on suositeltavaa sijoittaa viemäröintijärjestelmä.

Muottien luominen

Irrotettava puuosa suojaa betonin kaatopaikkaa. Se vahvistuu vahvoilla tapilla ulkopuolelta. Lomake tarjoaa poikittaislämpötila-liitokset (2 - 2, 5 m), jotka on asennettu, myös muottien kulmissa vinosti. Niiden tiiviys muodostuu puupaloista, jotka on asetettu reunalle (butyylikuminauhat), jotka on kyllästetty öljynjalostuksella ja peitetty bitumilla.

Lomakkeen reunojen on oltava tasaiset, jotta sääntöä voidaan soveltaa. Korkeuden korkeuden erotuksen on vastattava sokean alueen kaltevuutta. Muottien korkeus vastaa betonin paksuutta. Seinässä oleva laajennusosa (10-20 mm leveä) on täytetty kateaineella (hydro-turpoava johto).

Vahvistus ja täyttö

Käytetään 50x50 (100x100) mm: n metalliristikkoa, joka voidaan kiinnittää tukirakenteisiin, jotka asettuvat pohjaan 0,75 m: n askelin. Ristikko nousee 30 mm: n korkeudella raunioiden tasosta. Betonia vaivautetaan ja kaadetaan muottiosaan osiin yläreunan tasolle.

Betonissa ei saa olla ilmataskuja. Oikean osuuden betoniseoksesta jalkakäytävällä on vastattava tien betonia. Sokean alueen betonin koostumus on perinteinen (vastaava merkki on M400: sta ja yllä). Ratkaisuun suhteessa voit lisätä komponentteja, jotka lisäävät lujuutta ja kestävyyttä.

Tasoitus ja kuivaus

Yläpinta on tarkasti kohdistettu sääntöön. Betonin eroosionkestävyys lisääntyy silitystä, joka tehdään 1 - 2 tunnin kuluttua kaatamisesta peittämällä pintakerroksen pinta kerroksella kuivaa sementtiä (laatua M400), jonka paksuus on 3-7 mm. Sitten pinta hiotaan päälle ja peitetään läpikuultamattomalla kalvolla. Sokea alue on valmis 10 - 14 päivän kuluttua.

Kuinka suojata sokea alue tuhoutumisesta?

Seinän paisunta- ja lämpötilaliitosten vedenpitävyyden leveys ja tiheys olisi säädettävä ja korjattava ajoissa. Jälkimmäiselle on parempi käyttää puuta, mutta vinyylinauhoja jopa 15 mm paksuina. Säteilymailla sokea alue ei ole kytketty talon kellariin, ja rakennuksen ympärillä se luo vedenpoiston ja vedenpoiston, jonka laite tehokkaasti valuu vettä ulkoiseen järjestelmään.

Betonipinnan tiiviyttä lisätään käsittelemällä syvällä tunkeutuvilla alukkeilla, vettä hylkivällä aineella, nestemäisen lasin ja sementin liuoksella. Lisäksi rakennuksen sokea alue on koristeltu kivellä, laattoilla (päällystys, klinkkeri jne.), Kiviä. Betonia käytetään laastina.

Korjaus betonisokeilla

Useimmiten kompensoivan sauman järjestäminen, joka ajan mittaan menettää laajentumisen aiheuttaman kireyden, epäonnistuu. Yleinen syy on heikentynyt tekniikka oikean betoniliuoksen ja lämpötilan ja kosteuden olosuhteiden muodostamiseksi kovettumiselle. Lievä lisäys "käsitellään" tiivisteaineilla, täyteaineilla. Laaja aukko on kirjoittanut ja täytetty hiekkakiveä sisältävällä laastilla hienolla sora-aineella säilyttäen sokean alueen eristämisen pohjasta.

Sitten kuiva pinta pohjustetaan. Samoin sokeilla alueilla on halkeamia osien pinnassa: pienet ovat vuotaneet nestemäisellä hiekosementtilaastilla, suuret ovat kirjoittaneet syvemmällä kartiomaisen ja täytettynä hiekalla peitetyllä bitumimateriaalilla. Huomattavia tuhoja (halkeamia) betonoidaan uuden seoksen kanssa pitkällä jälkikäteen kostutetulla ja peittävällä kalvolla.

johtopäätös

Betoni-sokeat alueet, jotka jatkuvasti ympäröivät rakennuksia, toteuttavat luotettavasti ja tehokkaasti pintaveden poistamisen perustuksista edellyttäen, että ne on järjestetty asianmukaisesti. Tällaisten mallien etuna on suhteellisen helppokäyttöinen valmistus.

Betoni sokea alue - järjestely ja varjostus rakennetta

Pohjaveden ja sademäärän luotettavan suojan varmistamiseksi on välttämätöntä rakentaa sokea alue asuinrakennuksen ympärille. Yleensä sokea alueen laite suoritetaan monikerroksisella tekniikalla käyttäen 3-4 eri materiaalia.

Yksi yleisimmistä yksityisillä esikaupunkirakennustyypeillä käytetyistä tyypistä on konkreettinen sokea alue.

Muihin tyyppeihin verrattuna sokealla betonialueella on useita kiistattomia etuja:

 • Paras vaihtoehto hinnan / laadun suhteen;
 • Helppo kaataa;
 • Yksinkertainen ja edullinen korjaus.

Merkittävistä haitoista voidaan tunnistaa vain betonin huokoisuus ja tarve suorittaa sokea alue vedenpitäväksi sen kaatamisen vaiheessa. Nämä yksityiskohdat ovat kuitenkin erityyppisiä ja vaativat yksilöllistä harkintaa.

Betonin ja niihin liittyvien materiaalien valinta

Kun valitset materiaalin tulevan rakenteen täyttämiseksi, sinun on keskityttävä M200-betonimerkkiin, joka vastaa luokkaa B15. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää betonimerkkiä M100, luokka B7.5.

Jos valmiita betonia ei voitaisi ostaa, voit vaivautua itse käyttämällä M400-sementtimerkkiä.

Betonin sokea-alueen koko koostumus ei ole paljon erilainen kuin hyväksytyt standardit. Pääkomponentit ovat sementti, vesi, murskattu kivi ja hiekka eri mittasuhteissa.

Ainoa sementti sementtimarkkinan lisäksi on soraa oikean kokoinen valinta. Murskatut kivijakeet ovat edullisesti parempia ottamaan alle 4-5 millimetriä mutta enintään 18-20.

Luonnollisesti betonin seoksen tulee olla yhtenäinen, murrosi, puhdas, ilman savea ja muita luonnollisia osia.

Sokean alueen vahvistamisessa 140 x 140 mm: n soluverkko sopii hyvin.

Betonimassan koostumus

Rakennustyöt

Laadukkaan seoksen suosittelemme, että otat tarvittavat osat seuraavissa osissa:

 • 1 osa sementtiä
 • 3 hiekkaa
 • 4 kappaletta
 • 1/2 osa vettä

Yhden kuutiometrin betonin sekoittamiseen tarvitset:

 • Sementti - 280-300 kg;
 • Murskattu kivi - 1100 kg;
 • Hiekka - 800 kg.
 • Vesi - 190 l;

Betonin valmistuksessa on ensiksikin parempi sekoittaa sementtiä ja vettä mittasuhteissa, joita tarvitset. On suositeltavaa tehdä tämä sekoittamalla komponentit hyvin siten, että lopullisessa seoksessa ei jää veteen jääneitä jäämiä.

Vain kun aiempien komponenttien sekoittaminen on valmis, jos hiekkaa ja roskaa muut osat lisätään suhteellisesti. On erittäin tärkeää varmistaa, että tuloksena oleva seos on sileä sakeus ilman kokkareita ja kuivia ainesosia. Vesi tulee lisätä vähitellen, koska se sementti imeytyy.

Rakenteiden yleiset säännöt

Sokean alueen asettelu

On välttämätöntä aloittaa sokean alueen rakentaminen vasta, kun kellari ja julkisivut on viimeistelty.

Joissakin taloissa talon ympärillä oleva sokea alue voi toimia kävelytieikkuna. Tämä johtuu siitä, että betonikankaan leveys rakennuksen rakenteiden vuoksi on melko laaja.

Mutta jopa tällaisissa tapauksissa rakenteen rakentamiseen sovelletaan useita erityissääntöjä:

 1. Sokean alueen on oltava leveämpi kuin ulompi ristikko ja ulottua sen yli reunalta vähintään 30 cm: n etäisyydeltä. Näin kattomasta virtaava vesi ei saa huuhdella talon pohjaa.
 2. Jos mahdollista, kankaan leveys on parempi tehdä vähintään metrillä ja joissakin tapauksissa jopa 130-150 cm.
 3. Pinnan kallistuskulman on oltava vähintään 3-5% betonista valmistetulle sokealle alueelle. Muuntyyppisten tiilien tapauksessa kallistuskulma on toivottavaa tehdä vähintään 7-10%.
 4. Ylempi taso ei saa olla horisontaalisen eristyksen pohjakerroksen yläpuolella.

Säätiön valmistelu

Pitkä oja talon ympärillä

Tulevaisuuden laatu on monella tapaa jo riippuvainen pintakäsittelyn vaiheesta. Siksi, kun valmistat maahan kaatamista, voit seurata kolmea yksinkertaista sääntöä:

 1. Ensin sinun on päätettävä, mikä tyyppinen sokea alue on suositeltavin. Tämän perusteella nykyisten standardien mukaan valitaan pinnan kaltevuuskulma.
 2. Jos sokean alueen tyyppi on jo tiedossa, niin vaaditun leveyden mukaan maaperä valitaan rakennuksen pohjan ympärille vähintään 35-40 cm: n syvyyteen.
 3. Jos kaivannon pohjasta maaperän näytteenoton jälkeen on savialusta, se voidaan välittömästi peittää eristävällä materiaalilla. Jos ei ole savikerrosta, niin 10 cm: n paksuinen savikerros asetetaan kaivannon pohjalle. Savi on hyvin tiivistettävä ja peitettävä eristävällä materiaalilla.

Vain näiden töiden jälkeen voi kerätä kerros ryöstöä ja painaa sitä varovasti.

Monet rakennuttajat johtuvat ilmaston erityispiirteistä ja kustannusten pienentämisestä, mutta tätä yksityistä rakentamista suositaan erittäin hyvin.

Betonin rakennustekniikka

Yksityiskohtainen sokea alueohjelma

Tässä osiossa esittelemme lyhyen tekniikan. Tarkempia tietoja kannattaa lukea materiaalia siitä, miten sokea alue täytetään. Artikkelissa tarkastelimme yksityiskohtaisesti materiaaliluetteloa, niiden kustannuksia ja toteutettua työtapaa.

Betonisen sokean alueen yleinen tekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

 • Hiekka vuodevaatteet;
 • Viemäröintijärjestelmän asennus;
 • Muottien rakentaminen;
 • Eristysjärjestely;
 • Pinta-aseman vahvistaminen;
 • Puiset tyynyt;
 • Betonin kaato;
 • viimeistely;

Ensimmäisessä vaiheessa suoritetaan hiekan polttaminen ja tukkiminen valmistettuun kaivantoon. Hiekkaa kaadetaan tasaiseen kerrokseen 10 cm: n paksuiseksi, kostutetaan vedellä ja peitetään perusteellisesti. Prosessi toistetaan yleensä 3-5 kertaa asteittain tasoittamalla hiekan pinnan haluttuun kaltevuuteen.

Kaltevuuskulma on sopiva määritellä käyttäen tasoa tai laskua.

Jos konkreettisen sokea-alueen projektissa on valumisjärjestelmä, toisessa vaiheessa on mahdollista jatkaa sen asennusta. Tätä varten lähellä sadevesiputkia kaivaa tuloaukot ja kevyesti betonoitu.

Lapin jälkeen kaivetaan pieni kaivanto putkille, jotka on kiinnitetty yhteen ja liitetty myrskyvesisyöttöihin. Kaivannon ympäryksen varrella asettuivat kattoikkunat.

Asennuksen yhteydessä on tärkeää muistaa kallistuskulma ja mitata se instrumenttien avulla. Jos järjestelmän asennus on tehty oikein, rakenne on jälleen peitettävä kerroksella hiekkaa ja tamped carefully.

Reunoihin asennetaan puiset lankkuja. Muottien tulee olla hyvin kiinnitetty pieniin palkkeihin. Keskipalkkien välinen etäisyys ei saa ylittää kahta metriä.

On tärkeää, että nämä teokset toteutetaan hyvin tarkasti ja tarkasti, koska tulevan rakenteen tasaisuus riippuu tästä.

Puristustasolle asetetaan eristys- ja aromikerros. Tätä varten voit käyttää 40 cm: n levyistä polystyreeniä tai 15 cm: n murskattua kiviä. Eristävän kerroksen yläpuolella on 20 cm paksua soraa.

Sen jälkeen, kun pohja on valmistettu, rakenne tulee ommella vahvikkeella ja kiinnittää rakennuksen pohjaan. Tätä varten reiät porataan pohjan seiniin 70-80 cm: n välein toisistaan ​​ja aseta lujitustangot koko sokean alueen leveydelle.

Sitten on tarpeen pystyttää luurangon luusto vahvistamalla soluja 15-20 cm.

Ennen betonin pääseoksen kaatamista, puupäällysteet impregnoidaan bitumilla tai erikoisöljy asetetaan rakennuksen kulmiin. Tyynyjä varten voit käyttää tavallista lautan kokoa 1 tuumaa. Tiivisteiden välinen etäisyys saa olla enintään 2 metriä.

Kun voit aloittaa betonin kaatamisen ja tasaamisen. Tavallisille maalajeille 10-15 cm kerros riittää.

Saadakseen enemmän koristeellisia ilmeitä tuloksena oleva betonipäällyste voidaan peittää erilaisilla materiaaleilla, kuten kiveillä tai tavallisilla laatoilla.

Betonipäällyste

Sokean alueen arvo rakennuksen rakentamisessa voi tuskin ylikuumentua, koska rakennetun rakennuksen kestävyys riippuu siitä. Termi "sokea betonipäällyste" on yleisesti tarkoitettu tarkoittamaan konkreettista vedenpitävää reunaa rakennuksen ympärillä, joka on suunniteltu suojaamaan sitä kosteudelta tunkeutuneelta sulatetun, sadeveden ja pohjaveden muodossa. On betonia, mukulakivi, tiili ja hiekka. Sokea alue suorittaa myös esteettinen-koristeellinen toiminto sen tavoitteen välittömän tavoitteen lisäksi.

Sementti-hiekkakiven rakenne.

Yleiset säännöt

Tee sokea alue julkisivun ja kellarin lopullisen koristelun jälkeen. Koska se on melko laaja, se tekee usein yhdistettyä toimintoa ja polkuja talon ympärillä. Tämä johtuu siitä, että sen leveys riippuu pitkälti rakentajien toiveesta, mutta myös tietyistä parametreistä ja joka tapauksessa noudattaa tiettyjä sopimattomia sääntöjä. Ensinnäkin sokea alue ulottuu vähintään 20-40 cm: n etäisyydellä räystäsreunan reunan reunasta, mikä sallii virtaavan veden ei huuhtele rakennusta. Toiseksi, koska sen leveys vaihtelee 70 cm: stä metriin laskeutumispaikoille ja pysähtymättömille maatyypeille, on suositeltavaa yhdistää sokea alue talon ympärillä olevaan polkuun, mikä tekee siitä jopa puolentoista metriä leveän, jos se sallii tilan. Kolmanneksi pakollisella sokea-alueella on oltava kallistuskulma 3%: sta 5%: iin betonista ja asfaltista, ja 6-10%, jos kyseessä on kivi tai tiili. Neljäs, välttämätön edellytys: sokea alue ei saisi saavuttaa kolmesta viiteen senttiä alempaan horisontaaliseen eristekerrokseen.

laite

Sokean alueen rakentaminen.

 1. Aluksi määritetään, onko sokea alue betoni, asfaltti, lohkoista tai kivetty (mukulakivi tai tiili), koska haluttu kaltevuus riippuu siitä.
 2. Ensimmäinen asia, jolla aloitetaan ruoanlaitto: huomioi leveys ja valitset koko lian maaperän koville kiveille. Joka tapauksessa maa poistetaan vähintään kolmekymmentä senttimetrin syvyyteen.
 3. Jos pohjassa on jo savimateriaali, jonka päälle levitetään soraa (5x20, 20x40) viiden tai kahdeksan senttimetrin välille ja puristetaan, se peitetään geotekstiilillä, edullisella eristysaineella, helposti saatavilla myymälöissä ja siirretään sitten hiekka-asteeseen. Jos maaperän näytteenotto maapallon ollessa pehmeä, levitä ensin 5-10 cm: n kerrosta alimmalle alustalle ja tiivistä se hyvin, koska savi on erinomainen luonnollinen vedeneristys. Lisäksi, kuten edellä mainittiin, alustava sora ja vedeneristys geotekstiilinä.

Yksinkertaistamalla ja säästämällä vähimmäisohjelmaa varten "savi - murskatut geotekstiilit" vaiheet ohitetaan ja siirtyvät suoraan "hiekka" vaiheeseen.

Työntekoteknologia

Scheme taloudellinen vaihtoehto sokea alue.

 1. Itse "hiekka" vaihe koostuu hiekan täyttämisestä ja tampereista. Hiekan tulee olla yhtä kaliiperi, murskata, kaataa se 10 cm: n kerroksella ja tiivistää ne paikoillaan sellaisella laitteella kuin tamper. Sitten kaadetaan letkusta ja uudelleen samalla tavoin kuin tamped huolellisesti, suorita tämä menettely jopa 3-4 kertaa, täyttämällä hiekkaa ja tasaamalla määritelty kaltevuus, jonka tarkka määritelmä, joka on hyvä käyttää tasoa tai lyijyä.
 2. On erittäin tarkoituksenmukaista käyttää kuivatusjärjes- telmää konkreettisissa jalkakäytävässä, jonka valinta moderniin teknologiaan tarjoaa jokaiseen makuun ja budjettiin, mikä mahdollistaa monien ongelmien välttämisen jatkotoimenpiteiden aikana. Ne kaivaavat maahan tuloaukot kaukana tyhjennysputkista vaadittuun syvyyteen ja kevyesti betoniin. Sitten tavanomaisten lapioiden avulla he kaivaavat kaivannot putkien alle, jotka asetetaan yksinkertaisesti molempien väliin ja sisääntuloihin. Vedenpoisto asennetaan kehän ympärille niin, että vesi ei kerääntyy sokean alueen lähelle eikä sisällä likaa. Koska kaikki muoviputket ja viemäröintivälineet ovat kevyitä, ne ovat helposti esikekytettyjä estämään lisäsiirtymän. On tärkeää säilyttää sisääntulokulma pinnan mukaan kulmakertoimella, ts. samaan kulmaan kuin sokea alue, kiinnittämällä se instrumentteihin, ei "silmään". Kaikki taas nukkuvat hiekalla, taas juotavat, taas painuvat, mutta nyt tarkemmin, manuaalisesti, säätämällä tietyn kulmakulman säilymistä ja pinnan tasaisuutta.
 3. Edessä kehällä on asennettu tuuman laudan muotti, joka kiinnittyy täsmälleen ja tarkalle tasolle ja kiinnitetään pieniin lohkoihin 1,5 metrin välein. Tämän toimenpiteen tarkkuus määrittelee paremmin tasaisuuden.
 4. Seuraava vaihe on eristäminen. Betoni- tai sementtimaalaus eristävä ja iskunvaimennusmateriaali. Se voi olla joko polystyreeniä laattoina tai lohkojen muodossa, jopa 50 cm pitkäksi tai hienoksi murskattuna 15 cm: n kerroksella. Sitten polyuretaanivaahtoa suihkutetaan tai soraa on kaadettu korkeintaan 20 cm: iin. estää turvotusta ja tuhoutumista maapallon jäädyttämisen tapahtuessa.
 5. Kun ihanteellinen tasainen pohja on valmistettu, tuleva sokea alue on "ommeltu" vahvistamalla ja "sidottuna" rakennukseen. Tätä varten rakennuksen pohjan alapuolella poraa reiät 75 cm: n etäisyydelle toisistaan ​​ja lisää lujitusta koko leveydelle niin, että se ei liiku rakennuksen suhteen. Sitten ne neulovat tavanomaisen lujitushäkkeen 15-25 senttimetrin kennolla. Mitä pienempi on vahvistusverkko, sitä vähemmän liikettä kohdistuu betoni, jossa on lämpölaajeneminen.
 6. Ennen betonin kaatamista koko leveyteen, rakennuksen kulmissa ja koko tukikohdassa, puiset nauhat työnnetään tavallisesta tuulilevystä 2 metrin etäisyydelle niin, että luodaan ns. "Muodonmuutos" raitoja tai saumoja. On myös mahdollista tehdä ne vinyyliseoksista tai puusta, joka on kyllästetty erikoisöljyillä ja bitumilla. Ne toimivat muodostaen betonin laajenemiskohdan kuumennettaessa ja estävät halkeamien ja muodonmuutosten muodostumisen pinnalla, mikä johtaa seuraaviin suodatukseen ja tuhoamiseen, mikä on erityisen tärkeää betonin betonin kaatamiseksi välittömästi, mutta osittain. Tämä on kätevä pinnan täydelliseen tasoittamiseen, kun se on poistettu muotista. Kerros kerrostettua betonia 10-15 cm.
 7. Jos laite on esteettisempi ylhäältä katsottuna, sokea alue voidaan peittää laatat, kivi jne. riippuen asiakkaan makusta ja kyvyistä.
 8. Koristeeksi sokea alue, voit tehdä sen puhtaasti hiekka. Tätä varten vedeneristys asetetaan aiemmin valmistetulle, särmätylle pohjalle tai kaadetaan murskattua kiveä. Kun vedeneristys on jo tehty, laita muotti ja täytä se hiekalla betonin sijasta, tämä sokea alue kaadetaan nestemäiseen lasiseen lasikuituun, jonka voit ostaa ja valmistautua.

Materiaalit ja tekniset laitteet

Rakennetta ja laitetta varten tarvittavat materiaalit on helppo ostaa rautakaupoissa. Muunnelmat riippuvat rakentajan makusta, tarpeista ja kyvyistä.

Betonisen sokean alueen rakenne.

 1. Käytetty betoni on yleensä M100 tai M200.
 2. Murskattu kivikoko 5x20 tai 20x40 cm.
 3. Hiekan tulee olla sileä, murrosi, yhtä kaliiperi.
 4. Betonin valmistukseen tarvitaan sementtiä M400 tai M500.
 5. Betonille M100 tarvitset: sementtiä 1 osa - hiekkaa 2 osaa - murskattua 5 osaa.
 6. Betonille M500 tarvitset: sementti 1 osa - hiekka 2 osaa - murskattu 4 osaa. Vesi otetaan 0,5 osasta.
 7. Betonilaatat, joiden koko on 30x30 tai 50x50, ei-rei'itetylle alueelle.
 8. Vedeneristys. Geotekstiilit - eristysmateriaali ensimmäiselle alustalle hiekan alla.

Polyuretaanivaahto levyn muodossa tai ruiskutuksen muodossa, joka asetetaan betonin alle. Se on biologisesti neutraali, kestää rikkoutuneita bakteereja ja sieniä, korroosiota kestävä ja takuu on yli kolmekymmentä vuotta. Voit myös käyttää PVC: tä ja kattohuopaa.

 1. Viemäröintijärjestelmät.
 2. Tasaajana.
 3. Romahtamaan.
 4. Varusteet.
 5. Hallitus muottiin.
 6. Materiaali "muodonmuutos" saumoille: vinyylinauhat, levyt jne.

Betoniholkkia suoritettaessa on erittäin tärkeää noudattaa normeja, säilyttää tietty kallistuskulma ja betonin kaatamisen ominaispiirteet. Jos betoni kaadetaan osiin, on välttämätöntä, että yksi osa kovettuu hyvin ennen kuin kaadetaan toinen.

Viimeinen kovettumisaika on noin 28 päivää, vasta sen jälkeen voit kävellä turvallisesti sokea pitkin ilman, että se rikkoisi tiukkuutta ja aiheutti vahinkoa.

Betonipinnoitus: Laitteen säännöt. Vedenpitävyys. Asennuskehys. täyttää

Betoni sokea alue on pääsääntöisesti kaadettu koko rakennuksen ympärille ja se on kuin kivihihna talon ympärillä.

Tämä rakenne on tarkoitettu tällaisiin tarkoituksiin:

 1. Suojaa pohjalevyn kosteudelta. Tässä käy ilmi, että tällaisen konkreettisen suojan vuoksi sulavisto ja juuri sadevedet eivät imeydy suoraan seinien alle, vaan ne ovat noin puolen metrin päässä talosta. Näin ollen säätiö ei ole niin tuhottu ja kestää kauemmin.

Vedenpitävä kerros sokea alueelle

 1. Vahvistaa talon yleistä rakennetta. Tämä on mahdollista siksi, että betonivyö ei sellaisenaan salli seinien "erkanemisen" ja perustan siirtyä sivuun.

Huomaa, että sokea alue - tämä ei ole "ihmelääke" kaikille sairauksille.
Toisin sanoen, jos maa on erittäin hauras ja liikuteltava, ja talo on rakennettu väärin, se ei ole mahdollista suojata muurattuja seiniä tällaisen suojan avulla betonilta.

 1. Tekninen laite kivenhihna talon ympärillä kädet avulla voit hieman parantaa ulkonäköä talon. Loppujen lopuksi, jos tällainen "reunus" tehdään huolellisesti, se visuaalisesti korostaa seinien sileät viivat. Lisäksi se tuo esimerkiksi kontrastin ja kiven nurmikolle.

Tile hihnan esimerkki

Joten, käy ilmi, että sokea alue on erittäin toivottavaa. Ja jos haluat päätyä kiinteään taloon, jolla on vankka perusta, niin tämä on välttämätöntä. Rakennuksen osaa ei tarvitse jättää huomiotta, koska työn arvio on pieni, mutta tämän mallin edut tuovat mukanaan paljon.

Harkitse vastaavan betonihihnan asennusvaatimukset.

Sokean alueen rakentamisen perussäännöt

Ensinnäkin on syytä huomata, että sokean betonialueen rakentaminen tarkoittaa leveyttä, joka ei ole pienempi kuin katon rungon leveys. Ja mikä parhaiten, kun betoni työntyy vähintään 20 senttimetriä sivulle suhteessa ristin riviin.

Sokean alueen rakenne suhteessa ristin riviin

Se on tärkeää!
Jos kotiisi liikkuu ja liukenee maaperään, joka tapauksessa betoni on kaadettava vähintään metrin leveyteen.
Muuten säätiön suoja kosteustasosta on erittäin epävarmaa.

Seuraavaksi muistettava on se, että sokean betonivyöhykkeen tekniikka merkitsee kaltevuuden leviämistä seinien tasosta maahan. Muussa tapauksessa vesi ei yksinkertaisesti pääse viemään hihnan pinnalta. Periaatteessa yhden metrin leveyden perusteella korkeusero tulisi olla kolmesta viiteen senttimetriin.

Mitä tulee betonin sokean alueen paksuuteen, optimaalinen määrä on 10-15 senttimetriä (tämä on kerroksen paksuus liuoksesta). Tämä riittää hihnan lujuuteen ja materiaalien määrä on kohtuullinen.

Vinkki: jos tuot laitetta asfaltin päällystämiseen, varmista, ettei vyöalueella ole eri juuria.
Tosiasia on, että jos tällainen orgaaninen aine esiintyy maaperässä, se vähitellen tuhoaa asfalttikerroksen, koska se ei luonnollisestikaan ole yhtä kestävä kuin betoni.

Tarkastelimme sääntöjä ja vivahteita - nyt lyhyt asennuskäsikirja tähän malliin.

Oikea työjakso

On huomattava, että "purkaa" yksinkertaisin ja monipuolisin täyttövaihtoehto. Nykyään tietenkin on olemassa useita tapoja rakentaa sokea alue, mutta ei ole mitään syytä ylipainotuksen ja "häiritsemisen", uskokaa minua - koska tulos, vaikutus on suunnilleen sama.

Aloitetaan merkinnällä ja karkealla työllä.

Valmisteleva vaihe

Merkintä ja ensimmäinen työvaihe suoritetaan seuraavasti:

 1. Talon kulmissa ajaamme tappuja. Seinien viivalta, kuten muistamme, olisi suunnattava ristin riviin.
 2. Tukien väliin venytämme kierteet - nämä ovat tulevan sokean alueen ulkoreunan majakat.
 3. Otetaan lapio ja kaadetaan maahan 20 senttimetrin etäisyydelle. Sinun täytyy tietenkin mennä koko talon ympärysmitta.
 4. Urien ulkoreunasta asennamme "reunalla" levyt niin leveästi, että puu työntyy hiukan maanpinnan yläpuolelle. Tämä on sokea alue betonin kaatamiseksi.
 5. Me nukuimme murskattua kivää betoniin yhtenäisellä kerroksella kaivannon pohjalla ja me painamme sitä alas.

Tämä valmiste on valmis, voit siirtyä toiseen vaiheeseen.

Vedeneristyskerroksen asettaminen

Vedeneristysrakenteet ovat erittäin tärkeitä tehtäviä, joiden laatu määrittelee lopulta koko rakennelman luotettavuuden kokonaisuutena.

Siksi täällä sinun on huolehdittava huolellisesti ja vastuuntuntoisesti paitsi työn prosessista myös materiaalin valinnasta.

Vedenpitävyyden ydin on se, että kattohuovan kaistaleet on pinottu murskatun raon päälle.

On tärkeää, että ruberoidi oli hyvälaatuista - elokuvaperusteisesti. Tällaisten telojen hinta on luonnollisesti kalliimpi kuin paperirainan materiaali, mutta voima on täysin erilainen. Runsaat kateaineet eivät todennäköisesti repäise seoksen kaatamisen aikana.

Joten, sinun on tehtävä hyvin yksinkertainen asia - käärittele kateaine kaivannon kehän ympärillä pienellä päällekkäisyydellä seinätasolla.

Sen jälkeen on välttämätöntä kiinnittää raudoituksen runko ja todella kaataa betonia.

Asennuskehys ja betonin kaataminen

Se näyttää mallilta ennen seoksen kaatamista

Leikkaa lujitustangot, joiden pituus on hieman suurempi kuin kaivannon leveys. Tangojen päät on sijoitettava seinään esiohjattuihin reikiin. Jos talo on tiili, reiät voidaan helposti tehdä rei'ittimellä. Mutta jos se on erittäin kestäviä kivenlohkoja, on todennäköistä, että tällaista palvelua kuin timanttiporaus reikien konkreettisia tarvitaan.

Reikien välisen etäisyyden on oltava noin metrinen tai puolitoista metriä.

On käynyt ilmi, että tässä järjestysjärjestys on seuraava:

 1. Aseta kaapeli reikään.
 2. Asettamme päälle pitkät pitkät sauvat, jotka kulkevat rinnakkain seinien viivan kanssa.
 3. Sitomme metallin teräslangalla.
 4. Valmista konkreettinen sekoitus raunioiden pohjalta ja täytä sokea alue (älä unohda kaltevuutta).
 1. Kun kaikki on kuivaa, poistamme muottipesän ja rakenne on käyttövalmis.

Periaatteessa tämä työ on ohi. Jos olet tehnyt kaiken ilman säästöä ja laadukkaista materiaaleista, sokea alue kestää hyvin kauan ja ilman halkeamia. Muuten, jos tulevaisuudessa sinun on tehtävä kaikki markkinat (esim. Jäteputkien asettamiseksi), leikkaamalla betoniteräkset timanttipiireillä on merkitystä - voit tehdä kaiken tasaisesti ja tarkasti.

Yhteenveto.

johtopäätös

Olemme käsitelleet melko vähän siitä, miten sokea on valmistettu betonista ja miksi sitä tarvitaan. Kuten näette, kaikki on täysin ymmärrettävää täällä eikä mikään superkompleksi tässä asiassa. Toivomme, että kaikki edellä mainitut tiedot ovat hyödyllisiä sinulle käytännössä.

Jos haluat tietää vieläkin enemmän tästä aiheesta, suosittelemme myös katsomaan videota tässä artikkelissa.

Ja jos olet kiinnostunut konkreettisen sokean alueen yksityiskohtaisesta laitteesta - arvio on liitetty muihin tietoportaalimme materiaaleihin.

Sokea alue talon ympärillä omalla kädelläsi betonista

Säätiön suojelu on tärkein tapahtuma, joka takaa sen pitkäjänteisen toiminnan tulevaisuudessa. Tee näin kolme pääteknologiaa: vedeneristys, sokea alueen rakentaminen ja viemäröinti. Sokea alue talon ympärillä omilla kädillä betonista on helppoa, jos tiedät prosessin kaikki vivahteet.

Mikä on sokea alue? Tämä on pienen paksuuden omaavaa konkreettista nauhaa, joka kaadetaan rakennuksen koko kehän ympäri, jossa kaltevuus katua kohti. Sen tarkoituksena on ohjata sadetta, joka virtaa rakennuksen katolta niin pitkälle kuin mahdollista perusrakenteesta.

Tässä tapauksessa sokea alue on vähintään 1 m. Tämä indikaattori otetaan usein, koska se on optimaalinen. Loppujen lopuksi ristikkopohjan ulokkeen pituus on enintään 0,5 m.

Rakennustekniikka

Betoniholvan laitetta on lähestyttävä paikasta, jossa se on ensisijaisesti elementti, joka on yhteydessä luonnollisiin kuormituksiin. Hän on aina alttiina kosteuden ja veden, auringonvalon ja tuulen kielteisille vaikutuksille.

Siksi, kun kysymys on esiin, mikä konkreettinen jalkakäytävälle on parempi valita, on ymmärrettävä, että sen pitäisi olla merkki ainakin betonin rakentamisessa käytettävästä betonista. Eli ei ole pienempi kuin M 400.

Ei ole tarvetta hankkia koko betonilaastin sokea alueelle. Häntä vaivataan kädet heti käyttöpaikalla. Sen vuoksi on erittäin tärkeää seurata täsmällisesti seoksen reseptiä, joka koostuu sementin tuotemerkistä M 400, hiekasta ja murskatusta kivestä. Niiden suhde liuokseen on 1: 2: 3 lisäämällä vettä tilavuudella 0,4.

Betonin sijaan voit käyttää asfalttilastetta betoniseoksen perusteella. Se käyttää bitumia sementtisideaineen sijaan. Eli hiekan ja raunioiden sekoitus tulisi sekoittaa kuuman bitumin kanssa. Sekoita tämä huolellisesti lämpimässä kunnossa ja täytä talon ympärillä oleva täyttöraita. Samanaikaisesti sekä asfalttia että liuosta täytyy rullata raskas rulla. Koska se ei ole konkreettinen muovimassa, joka voidaan jakaa lastalla tai lastalla.

Asfalttipäällysteessä on enemmän ongelmia. Mutta lisäaineiden kulutuksen näkökulmasta se on helpompaa ja halvempaa. Loppujen lopuksi asfalttibetoni on itse asiassa eräänlainen vedeneristys. Joten, ei ole tarvetta käyttää muita vedenpitäviä materiaaleja.

merkki

Ennen kuin teet omalla kädellä sokean alueen talon ympärillä, sinun on laitettava merkintä maahan. Kuten edellä mainittiin, pääindikaattori tässä tapauksessa on rakenteen leveys.

Varastoimme kellarin ulkopinnasta suunnassa 1 m. Sitten piirretään linja pitkin rakennuksen koko kehää, samansuuntaisesti talon seinämien kanssa.

Periaatteessa tämä on merkintä, josta on tarpeen rakentaa, kaivamisen aloittaminen. On parasta merkitä riville merkkijono, joka on sidottu nivelille, jotka on asennettu rakennuksen kulmiin.

maavalli

Nyt kaivanto kaivetaan 30 cm: n syvyyteen käsin pitkin talon reunaa lapojen avulla. Kaivannon pohja ja ulompi taso on tasoitettava. Ensimmäinen vaakatasossa, toinen pystysuunnassa. Mutta korkeinta tasomaisuutta ei voida vaatia, koska kaikki tämä kaadetaan konkreettiseen ratkaisuun, joka on tasoitettava.

Lisää lisää materiaaleja

Periaatteessa, jos rakennustyömaa on savi, betonilaastin alle ei saa asettaa ylimääräisiä kerroksia. Jos talon ympärillä oleva betonipinta täytetään kaikkien rakennuskanoonien mukaan, käyttäen ratkaisua, joka on tehty täsmälleen reseptin mukaan, tämä rakenne täyttää luvatun rakenteen vaatimukset.

Mutta SNiP: ssä on selkeästi määritelty tehtävät jokaiselle pinottavalle kerrokselle, joka kantaa tiettyjä kuormia ja suojaa säätiön tuhoutumiselta. Siksi itse betoniliuoksen alla on välttämätöntä sijoittaa tällaisia ​​kerroksia eri rakennusmateriaaleille.

 1. Pohjakerros on hiekkaa. Se on asetettu 10 cm: n paksuiseksi ja se on tasoitettava ja tiivistettävä vedellä. Sen sijaan voit laittaa rasvanrasvan paksuus 5-7 cm.
 2. Levitä vedeneristys. Se käyttää joko kuumaa bitumia tai valssattua materiaalia (katemateriaalia tai tervaa). Toisessa tapauksessa materiaali sijoitetaan kahteen kerrokseen. Tässä tapauksessa on välttämätöntä järjestää työntö siten, että kierretyn materiaalin reunat asetetaan pohjan pinnalle, ikään kuin leikkaat sen pois kosketuksesta sokeiden alueiden kanssa. Tosiasia on, että betoninen sokea alue on kelluva rakenne.
 3. Vedeneristysmateriaalin päälle on täynnä pienen murto-osan hiekkaa tai murskattua kiveä. Kerroksen paksuus on 10 - 15 cm. Se on myös tasoitettu ja rammed.
 4. Nyt sinun on asennettava muotti. Tämä on irrotettava rakenne 100 mm: n levyisestä levystä, joka on asennettu reunaan ja joka on kiinnitetty ulkopuolelle tangoilla. Ei ole tarpeen laskea muottirakennusta kaivosta, se on asennettu ylemmän maaperän pinnalle.

täyttää

Kaikki on valmis, voit kaataa betonikerroksen talon ympärille. Mutta muista, että sokea alue betoni - se on kalteva taso seinältä. Kallistuskulma on 5 - 10 astetta. Toisin sanoen rakenteen leveys on 1 m, korkeusero reunojen välissä on 5-10 cm. Alareunan reuna on suurempi kuin ulkoreuna. Samanaikaisesti jälkimmäisen tulee olla vähintään 5 cm maanpinnan yläpuolella.

Tällaisissa arvoissa betoniliuos kaadetaan niin, että se täyttää muotin asennetun levyn keskelle. Siksi tästä tasosta käytetään vaakasuoraa viivaa 5-10 cm alustan yläpuolella. Rivi voidaan merkitä kalastuslinjalla, joka on kiinnitetty kahdelle ruuville, jotka on ruuvattu pohjan kellarin osan reunojen yli.

Betoni tehdään kauhailla. Tämä on tehtävä jatkuvasti. Betonityön määrä riippuu talon ympärysmitasta. Kuten käy ilmi, jos talossa on suuri ympärysmitta, niin ensimmäisenä päivänä tehdään kaikki valmistelutyö ja toinen päivä betoni.

Tässä prosessissa vaikein asia on tarkasti asettaa pinnan kulma. Siksi on suositeltavaa asentaa puulevyjä, joiden koko on 20 x 20 mm joka 1,5 - 2,0 m. Ensinnäkin ne synnyttävät tasoittavia aukkoja sokeiden alueiden välillä. Toiseksi on helppoa tasoittaa betoniratkaisua rinteessä. Siksi välittömästi paikallaan olevat letkut asennetaan rinteeseen. Ulkopuolelta ne kiinnitetään muottiin, jossa on itsekierteittävät ruuvit, pohjassa, johon ne on asennettu tukiin (metalli tai puinen).

Ratkaisu kaadetaan säleiden väliin ja pitkä sääntö (2 m) vedetään itsestään. Tällöin sääntö sopii kahteen vierekkäiseen säleeseen. Ja koska ne on asetettu kulmaan, vastaavasti, ratkaisu tasoitetaan kaltevuuteen perustasta. Jokainen sivusto on välttämättä ommeltava käsi kädessä olevien lapioiden tai muiden materiaalien kanssa. Esimerkiksi metalliosat, putket, pistokkeet lapista ja niin edelleen. Jos sähkövärähtelijä on, niin tämä on paras.

Värähtelevän ratkaisun päätavoite on poistaa massastaan ​​se ilma, joka pääsee sinne sekoitusprosessin aikana. Kun betoni kovettuu, ruumiin sisältämä ilma on huokoset ja kuoret, jotka vähentävät saadun rakenteen lujuutta.

Kaksi tuntia betoniseoksen kaatamisen ja tasoittamisen jälkeen on suositeltavaa suorittaa sokea sokea alue. Se on yksinkertaisesti peitetty sementillä ja liimalla tai simulaattorilla pyöreässä liikkeessä hankaamalla materiaali betonimassaan. Tietenkin on mahdollista maalata sokea alue betonin kovettumisen jälkeen, mutta tämä on lisäksi sijoitettu rahaa. Lisäksi huomattava.

Joten betoninen sokea alue on täynnä käsiä. 5 - 7 päivän kuluttua voit irrottaa muotti- ja liuskat laajennusliitoksille. Jälkimmäisten asennuspaikat suljetaan sementti-hiekkalaastilla.

video

Video siitä, miten tehdä sokea alue omalla kädelläsi.

Hyödyllisiä vinkkejä

Kysymykseen siitä, miten sokeat betonialueet tehdään omalla kädellä, korostamme sanaa "oikein", meidän on lähestyttävä maaperätyypin asemaa rakennustyömaalla. Varmista lisäksi, että tämä betonirakenne käytetään jalankulkuväylänä. Siksi rakennuttajat lähestyvät sokean alueen rakentamista ottaen huomioon monet tekijät. Seuraavassa on joitain ohjeita:

 1. Jos alue on kallistumassa, syvennyksen tulee olla vähintään 50 cm.
 2. Jos sokeita alueita ladataan, kuten polkuja, sinun on asetettava betonirakenteeseen vahvikekehys. Tämä voi olla mikä tahansa metalliverkko, esimerkiksi ketjulinkki tai seinäverkko. Tätä varten on parempi kaataa betonia kahdessa vaiheessa. Seinälle asetettiin ristikko, betonia kaadettiin 5 - 8 cm kerroksella, lujitemuovaus asetettiin, toinen kerros kaadettiin rinteeseen. Jos silmäkoko ei ole, voit käyttää rautalai- nosteita, jotka kerätään ristikkoon ja jotka on yhdistetty johtimella.
 3. Sokean alueen kaikissa kulmissa tarvitaan väistämättömiä saumoja. Tätä varten rautatie sijoitetaan vinosti alapinnan kulmasta, eikä koko, kuten kaikki muutkin. Jäätyneen perusmassan leikkausten helpottamiseksi ne on esikäsiteltävä käytetyllä teknisellä öljyllä.
 4. Jos lämmitetty sokea alue on rakennettu betonista, siihen lisätään lisäkerros eristysmateriaalia. Yleisin käyttö tähän on laajennettu savi tai perliitti, mutta myös polystyreeni-vaahtolevyjä voidaan käyttää. Eristys asetetaan vedenpitävyyteen ja yläosa suljetaan toisella kerroksella.
  Koska ruberoidin rullan leveys on 1 m, mikä vastaa sokean alueen leveyttä, on sen vuoksi asetettava vedenpitävä materiaali kahteen nauhaan sen alapuolella. Koska materiaalin leveydestä 30 - 40 cm kattaa pohjan kellarissa. Telan pituus on 10 m. Se kallistuu rakennetta pitkin ja useimmissa tapauksissa tämä koko ei riitä kattamaan koko sokean alueen pituutta. Siksi vierekkäiset liuskat, jotka on kiinnitetty pitkin, on liitetty toisiinsa päällekkäin 10 - 15 cm: n poikkeamaa vasten.
 5. Laudan muotojen sijasta reunakivet asennetaan välittömästi, jos on tarpeen koristella betoniliuskaa.
 6. Storm-jätevesi on rakennettu ennen sokea alueen laitteeseen liittyvän työn aloittamista. Jos vedenkerääjä tulee betonirakenteen rakenteeseen, se on asennettava ja kiinnitettävä asianmukaisesti putkella, jonka läpi saostuminen tyhjennetään paikasta.

Päätelmä aiheesta

Riippumatta siitä, onko päällysteet valmistettu asfalttibetonia tai tavallista betonia, niiden tärkein vaatimus on rakenteen lujuus ja kaltevuuskulma poispäin perustuksesta. Kaikki muut valitaan talousarvion, maaperän tyypin ja lämpenemisen tai säätiön perusteella.

Mitä tulee sokea alueen viimeistelyyn, on valtava vaihtoehto. Käytä päällystyslaatat, kivi (luonnollinen tai keinotekoinen), maalaus, keraamiset laatat ja muut päällysteet. Mutta helpoin tapa on peittää konkreettinen taso nestemäisellä lasilla. Tämä ja kovettuminen ja viimeistely yhdellä materiaalilla.

Kuinka täyttää sokea alue talon ympärillä omiin käsiisi

Jopa kaikkein kestävin säätiö ajan myötä vaikuttaa kosteuteen, joka vähitellen pienentää talon viemärijärjestelmään kohdistuvaa kuormitusta sekä pystysuoraa vedenpitävyyttä. Tämän estämiseksi tapahtuu konkreettinen sokea alue omilla käsillä, ja vaiheittaiset ohjeet käsitellään artikkelissa.

Betonipäällyste on välttämätön pinnoite säätiön suojaamiseksi

Sen lisäksi, että sen päätehtävänä (suojaa kosteutta vuorovaikutukselta), tämä kattavuus mahdollistaa myös talon ympärillä sijaitsevan jalankulkualueen muodostamisen ja antaa rakennuksen arkkitehtonisen ulkonäön täydellisen ilmeen.

Ennen sokean alueen kaatamista on kuitenkin kiinnitettävä huomiota tämäntyyppisten rakennustarvikkeiden suunnitteluominaisuuksiin ja -vaatimuksiin.

Sokean alueen rakentaminen

Betonipäällysteellä on melko yksinkertainen rakenne, jonka valmistelu edellyttää seuraavia materiaaleja:

 1. Täyttäminen (tyyny). Se suoritetaan ennen liuoksen kaatamista. Vuodena käytetään erilaisia ​​materiaaleja: karkea tai keskipitkä hiekka, hiekka-sora, sora, hieno sora. Pohjakerroksen sokea hiekka ei sovi hienon hiekan takia kutistumisen todennäköisyyden vuoksi, koska tässä tapauksessa on olemassa vaara, että pohja repeytyy. Parasta on valmistaa kaksikerroksinen tyyny: ensin sora tai roska, joka tiivistää maaperän ja hiekkaa.
 2. Vahvistaminen. Betonipäällysteen lujitusverkon läsnäolo antaa rakenteen lujemman lujuuden. Tämän tuotteen solukoko on yleensä 30 x 30 tai 50 x 50 cm. Verkon halkaisijan tulisi olla noin 6-8 mm, mutta kaikki riippuu maaperätyypistä.
 3. Muotti. Puuvalmisteet, jotka sijaitsevat päällysteen ympäryksen ympärillä, ovat tarpeen, koska ne estävät betonimassan leviämisen. Levyjen leveys on pääsääntöisesti 20-25 mm.
 4. Betoniliuos. Täyttö sokea alue suoritetaan käyttämällä konkreettista koostumusta betoniseoksen.
Betonin luokat koostumuksen lujuudesta riippuen

Liuoksen laatu on valittava huolella, koska koko rakenteen lujuus ja kestävyys riippuvat sen laadusta ja ominaisuuksista. Tällaiselle päällysteelle käytetään tavallisesti M 200: n seosta, lujuusluokkaa, joka on vähintään 15 (voi ostaa korkeamman asteen). Sinun on myös kiinnitettävä huomiota koostumuksen pakkasvasteeseen, joka ei saisi olla pienempi kuin F 50. Jotta lämpötilavaihtelut kestäisivät paremmin, on suositeltavaa antaa etusija koostumuksille, joiden F 100-indeksi on.

Jotta saat laadukkaan päällysteen, on edullista tehdä konkreettinen sekoitus itsellesi.

Betonin sekoittaminen talon päällystämiseen

Jotta talon ympärillä rakennettaisiin betonipinta, ei ole välttämätöntä ostaa valmiita seoksia ja tilata kalliit toimitukset betonisekoittimella. Komponenttien osuuksien tuntemisesta voit tehdä konkreettisia M 200 itse, joten tarvitset:

 • 1 osa sementtiä (optimaalinen on Portland-sementti 400);
 • 3 osaa hiekkaa (keskimääräistä parempi, mutta hienojakoinen myös tekee);
 • 4 kpl karkeaa kiviainetta (soraa tai roskaa);
 • ½ osaa vettä.
Itsenäinen betonivalikoima maatilan sokeille alueille

Niinpä, että saat 1 m3: n betonia, sinun täytyy sekoittaa:

 • 280 kg sementtiä;
 • 1100 kg murskattua kiveä;
 • 800 kg hiekkaa;
 • 190 litraa vettä.

Myös PC 400: n avulla voit saada muita merkkejä.

Betonipäästöt, jotka voidaan valmistaa PC 400: stä, hiekasta ja raunioista

Hyödyllisiä! Ensinnäkin sementti ja vesi sekoitetaan, ja sen jälkeen kun koostumus on homogeeninen, siihen lisätään hiekkaa ja soraa.

Jotta päällysteen rakenne olisi vahva ja betonin kestävyys olisi tiettyjä sääntöjä ja vaatimuksia.

Suunnittelun vaatimukset

Täytä talon päällyste betonilla, perehtyä SNiP: n määräyksiin ja suosituksiin:

 • Sokean alueen tulee olla 20 cm suurempi kuin katon ylitys (SNiP 2.02.01-83). Jos rakenteessa on viemäriä, sen indikaattorit otetaan huomioon myös. Optimaalinen arvo on 1 metri. Tällöin voit asettaa raidan pois laattaan talon ympärillä.
 • Talon ympärillä oleva sokea alue, joka on tehty omilla kädillä, on täytettävä rakennuksen kehä. Kuitenkin, jos aiot asentaa konkreettisen kuistin, "aukko" on sallittua.
 • Syvyyttä. "Nauhan" syvyys on puolet arvioidusta maan jäädyttämisen syvyydestä.
 • Betonikentän paksuutta säädellään myös SNiP: llä ja näiden vaatimusten mukaan sen on oltava vähintään 7-10 cm ylemmälle kerrokselle. Kuitenkin monet tekevät yksityisautoille betonoituja pysäköintipaikkoja sokean alueen kanssa. Tällöin käyttökuorma kasvaa ja betonipinnan paksuus voi nousta jopa 15 cm.
Sokea alue on rakennettava 2-3 asteen kulmalla
 • Puolueellisuudesta. SNiP III-10-75 mukaan kaltevuuden tulee olla 1 - 10 cm leveydeltään. Useimmiten se on 2-3 cm per metri - tämä on noin 2-3 astetta. Kaltevuuden kulma on suunnattava pohjan vastakkaiselle puolelle. Ei ole suositeltavaa kasvattaa kaltevuutta, sillä tässä tapauksessa on vaikea kävellä pitkin tällaista polkua talvella, kun jäätä muodostuu pinnalle.
 • Jäitä. Talon sokean alueen laite ei sisällä pakollista valmistusta, joten tässä tapauksessa päätökset tehdään esikaupunkien kiinteistöjen omistajista. Asiantuntijat suosittelevat kuitenkin tällaisten "rajoittimien" asentamista, jos puut ja pensaat, joilla on "aggressiivinen" juuristo (karhunvatukat, vadelmat, sycamore-puut, poppelit ja muut), kasvavat lähellä säätiötä.
 • Korkin korkeus. Jotta kovaa tyyppiä (betonia) voitaisiin peittää, pohjan on oltava vähintään 50 cm.
 • Sokean alueen suositeltu korkeus maanpinnan yläpuolella on vähintään 5 cm.

On myös olemassa useita järjestelmiä, joiden avulla sokea alue voidaan pystyttää murskattua kiveä monoliittisen betonirakenteen muodossa sekä tavanomaiselle maaperälle että ongelmalliseksi.

Sokean alueen tyypit, jotka perustuvat maaperän ominaispiirteisiin

Kun tunnet SNiP: n vaatimukset ja lähiympäristön piirteet, voit tehdä sokean alueen omilla käsillänne käyttämällä alla annettuja vaiheittaisia ​​ohjeita.

Sokean alueen tekeminen itse

Sokean alueen tekniikka sisältää useita vaiheita, jotka jopa rakentajan uudet voivat käsitellä.

koulutus

Aloittaaksesi suojapinnoitteen luomisen talon ympärille, valmistele:

 • hakku;
 • langan;
 • rulettipyörä;
 • rammer;
 • merkintätapit;
 • vedenpitävä kalvo (geotekstiilit);
 • betoniseos;
 • laudat muottiin;
 • rautahaara;
 • tasolla;
 • kynnet;
 • raudoituksen, hitsauskoneen ja viiranleikkureiden materiaali;
 • sääntö, liina, spatula;
 • tiivistys saumojen käsittelyyn (on parempi ostaa polyuretaaniyhdiste).

merkki

Sokean alueen rakentaminen talon ympärillä alkaa rakentamisen vyöhykkeen valmistelusta. Tässä vaiheessa on välttämätöntä merkitä tulevaisuuden "nauhan", tarkemmin sanoen sen kaivanto, varren avulla. Tässä on useita suosituksia:

 • Majakka on 1,5 metriä.
 • Kaivannon syvyys riippuu maaperästä, mutta tämän arvon vähimmäisarvo on 0,15-0,2 metriä. Jos maa "kallistuu", syvyys nousee 0,3 m: iin.
Merkintä betoniselle sokealle alueelle

Helpoin tapa soveltaa merkintää, jos toimitaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Voittaa maahan metallista tai puusta tehtyjä tappioita talon kulmissa.
 2. Asenna välijohdot rakennuksen ympäryksen ympärille.
 3. Kiristä johto tai köysi, joka yhdistää kaikki kiinnikkeet.

Hyödyllisiä! Tässä vaiheessa voit käyttää tiivistysainetta suojapinnoitteen erottamiseksi säältä.

Tämän jälkeen muodostuu järjestelmän kaltevuus, jolloin kaivetaan kaivo, jossa yhden sen sivujen syvyys on suurempi. Täytettävän ojan täyttäminen riittää puun käyttämiseen. Ensinnäkin loki on sijoitettava pystysuoraan, nosta se ja pudota se voimakkaasti vaivattomasti. Tästä johtuen kaivannon pohja on suljettu.

muotti

Usein tämäntyyppisen kattavuuden rakentamista koskevissa suosituksissa ei ole selvitystä muodon luomisesta, mutta aloittelijoille ei tule jättää huomiotta tällaista "avustajaa".

Betonin leviämisen estämiseksi on välttämätöntä valmistaa muottipesä

Meloille tarvitaan laudat, joiden osalta on parasta heti huomata tulevan tyynyn korkeus. Kiinnitä improvisoidun "laatikon" kulmat metallikulmat (pultit ulkopuolelta).

Se on tärkeää! Jos et halua poistaa lankkuja, kun betonipäällystys on valmis, varmista, että puuta käsitellään antiseptisellä koostumuksella ja kääritään levyt kattopaperilla.

Sokean alueen muottirakenne

Tyynyn luominen

Jotta sokea alue voidaan tehdä kaikkien rakentamisen "kanonien" mukaisesti, on välttämätöntä valmistaa hiekka- tai saviperusta. Hiekkakerroksen paksuus voi nousta jopa 20 cm: iin. On suositeltavaa sijoittaa tyyny useisiin kerroksiin, kosteuttava ja syvemmällä jokaisen seuraavan kerroksen päälle. Viimeisessä vaiheessa pinta on tasoitettava.

vedeneristys

Vedeneristyslaite sisältää useita kerroksia kateaineita tai muita geotekstiilejä tyynyn päälle.

Tässä tapauksessa sinun on kiinnitettävä huomiota asiantuntijoiden suosituksiin:

 1. Materiaali tarvitsee hieman "kääri" seinämiin saadakseen kompensoivan sauman.
 2. Katemateriaali on asetettava päällekkäin.
 3. Ohut kerros hiekkaa kaadetaan geotekstiilien päälle ja sitten 10 cm soralla.
 4. Jos asennetaan viemäröintijärjestelmä, se sopii lähellä vastaanotettua "vesilukkoa".
Vedenpitävä sokea alue suoritetaan geotekstiilillä tai kattohuopilla

Vahvistaminen, kaataminen ja kuivaus

Yli 3 cm: n tason yläpuolella olevaan kerrokseen on asetettava metalliristikko, jonka askel on 0,75 m. Sen jälkeen sinun on vaivaa betonia ja kaada se yhtä suureen osaan muotin tuloksena oleviin osiin. Tällöin valetun koostumuksen tulisi saavuttaa puisen "laatikon" yläreunan taso.

Talon sokean alueen vahvistaminen käyttäen metalliristikkoa

Hyödyllisiä! Kaatamisen jälkeen pierce the surface with iron bar useita paikkoja, jotta ylimääräinen ilma vapautuu.

Voit jakaa kokoonpanoa haalarin tai säännön avulla. Betonin kestävyyden lisäämiseksi, 2 tunnin kuluttua kaatamisen, suoritetaan "silitys". Tätä varten pinta peitetään kuivalla PC 400-kerroksella, jonka paksuus on 3-7 mm.

Hyödyllisiä! Jotta koostumus ei halkeile, se on kastettava vedellä 1-2 kertaa päivässä.

Seoksen kaatamisen ja tasoittamisen jälkeen se on peitettävä polyetyleenillä

Sokean alueen täyttämisen lisäksi sinun on huolehdittava siitä, että se ei repeä kuivausprosessissa. Tätä varten sinun on suojattava pinnoite saostuksesta ja auringosta muovikalvolla. Uskotaan, että sokea alue on täysin kuiva 10-14 päivän kuluessa. Kuivausmääräysten mukaan on kuitenkin tarpeen kestää vähintään 28 päivää.

Kun tiedät kaikki nämä suositukset ja oikeat mittasuhteet, voit tarkentaa kotisi ilman asiantuntijoiden osallistumista.