Pallosäätiöt monoliittisella levyllä

Säätiön valinta ja rakentaminen ovat aina rakennuksen vaikeimpia vaiheita. Jos rakenteilla oleva maa-alue on alamäki ja saviä maaperän lisäksi jäätymisnopeus ylittää standardin 120-130 cm, on parempi käyttää paalusäätiötä. Mutta jäykkää vaahtobetonia, kaasua täyttäviä tai arbolitovyh seiniä, säätiö on sidottava liian paksua ja voimakasta vahvistettua betonikiillotusta. Monoliittisen laatan asentaminen on paljon kalliimpaa, vaikka niissä ei käytännössä ole mitään erityisiä etuja kuin kasa.

Paras vaihtoehto olisi pylväspohja monoliittisella levyllä tai kiinteällä rouhellä.

Moniliittisen grillauksen kasausperiaatteiden edut

On aina löydettävä kompromissi käytetyn ratkaisun hyötysuhteen ja kustannusten välillä. Tällöin on selvää, että rakenteen etuja, joissa kasa tukee ja vahvistettu laatta, ovat ilmeisiä:

 • Monoliittisen grillataudin järjestäminen jopa vahvistetulla versiolla on lähes puolet kustannuksista, jotka aiheutuvat täysimittaisesta laattapohjasta tai klassisesta nauha-variantista maaperän jäädyttämiseen;
 • Taivutuskuormien lateraalinen jäykkyys on vain hieman huonompi kuin pohjustusjärjestelmän keskiosassa oleva levy ja se on parempi kuin marginaalivyöhykkeen klassinen laatta, jossa suurin osa paalunostimista on asennettu;
 • Vahvistetun kellarin ja haudattujen tukien ansiosta paalun perustukset, joissa on monoliittinen grilli, pystyvät seisomaan lähes mihin tahansa maastoon, edellyttäen, että paalut ovat upotettu tiheiden kallioiden tasolle jäädytyspisteen alapuolelle.

Pilarin perustukset, jopa suuren paksuuden ansiosta, voivat aikaansaada tarvittavan jäykkyyden vaakatasossa vain tukien erittäin suuren syvyyden ja lujuuden vuoksi. Maadoitusliike johti rakennuslaatikon muodonmuutokseen, varsinkin jos se oli puutavara tai kaasuseos. Pylväspohjan monoliittinen levy, joka on vahvistettu palkin avulla, sulkee pois tällaisen tilanteen jopa huomaamatta.

Monoliittisten levytaskujen rakentaminen

Tällaisia ​​perustuksia järjestettäessä käytetään samoja teknisiä menetelmiä kuin tavanomaisen paalun ja paalun perustuksen rakentamisessa, mutta siltä osin kuin on kyse vaatimuksesta grillinmuodostuksen muodostamiseksi monoliitti- sestä teräsbetonilaatasta:

 1. Ensimmäisessä vaiheessa laakerin seinämien asettelusuunnitelman mukaisesti kaivoja lyödään halutun määrän halkaistukien mukaan, vedenpitävyys ja liittimet asetetaan tulevan paalun runkoon;
 2. Talon perustuksen ala on tiivistetty, täynnä hiekkaa ja soraa, jossa on viemäröinti. Vuorattu vedeneristys ja eristys;
 3. Muotti on asennettu, grillata- misen ja laatan työmäärä on täytetty vahvikkeella, sauva on sidottu risteyksissä ja kerroksissa ja betoni kaadetaan.

Maaperän valmistelu monoliittisen paalusuojan rakentamiseksi

Ensimmäisessä vaiheessa on tarpeen suunnitella ja valmistaa pinnan pinta, koska se tehdään useimmiten ohutlaattorilevyille. Koko hedelmällinen kerros ja pintamaalit poistetaan lapion bajonetin syvyydestä, pohja on huolellisesti tasattu ja tamped alaspäin hienolla kerroksella karkeaa raunioita. Huolimatta siitä, että monoliittinen pohjalevy lepää pohjalla, on tarpeen vahvistaa sitä, jotta voidaan säilyttää eheys ja mahdollinen nousu. Säätiön kehällä on viemäriputki 70-80 cm syvyyteen, mieluiten betonin valmistukseen, mutta myös hiekkalaatikkoon.

Ennen polttamista on välttämätöntä lävistää kuopat vaaditulle lukemattomille paaluille. Useimmiten nämä ovat TISE-paalut tai ankkuritukit, joilla on kartion muotoinen pohjan laajeneminen. Vain sen jälkeen, kun vesieristys on asetettu katodimateriaalista tai isospanista valmistetulla putkella, pinta kaadetaan paksuun hiekkakerrokseen ja sitä huolellisesti sekoitetaan neljään tai viiteen kulmaan. Siten maaperä tulevaisuuden monoliittisen levyn alla on kuiva ja suhteellisen vastustuskykyinen liikkumiseen. Haluttaessa geotekstiili voidaan sijoittaa hiekan alla dornitin tai vastaavan tiheyden mukaan. Tällöin paneelien reunat ovat päällekkäin 15-20 cm.

Eristeiden ja varusteiden asettaminen

Vedeneristyskerros asetetaan tasoitetulle ja tiivistetylle "gerbil" -kerrokselle, sitten ekstrudoitu polystyreeni kerros, jonka paksuus on 100-150 mm. On suositeltavaa käyttää lämpöeristeen ohuita, 30 mm: n paksuisia levyjä, jotka asetetaan uudelleen sijoittamalla kerrosten väliset saumat.

Eristys on sijoitettava koko säätöpinnan päälle, paikoissa, joissa paaluja on asennettu, tukien ikkunat on leikattu, vakiintunut vedeneristyslevy puretaan paalun pohjan ääriviivojen ulkopuolelle ja kiinnitetään nastoja varten muottiin. Tämän seurauksena keskilevyn ja paalun kannattimien välissä on paksua EPPS-kerrosta, joka toimii muotin pohjaosan roolissa ja suojaa koko rakennetta laajennetulta maalta. Muotti on asennettu monoliittisen levyn muotoon nähden.

Vahvistuselementtinä käytetään teräsvahviketta, jonka halkaisija on 8 mm. Vahvistuksen pohjakerros asetetaan 30 mm: n korkeudelle eristeestä ja se on kiinnitettävä tukilevyjen vahvistamisella. Vahvistuksen ylempi kerros ripustetaan niin, että etäisyys monoliittisen levyn tulevasta pinnasta on vähintään 40 mm. Vahvistusikkuna on 25 cm, ylä- ja alempien raudoituskerrosten ligaatiovaihe pidetään 70 cm: n välein.

Betonin täyttö ja sokea alueen järjestäminen

Asentamalla betonipohjan vahvistuselementit, siirrytään prosessiin, jossa betonia kaadetaan paalun pohjaan. Pätevin on täyttää koko taulukko samanaikaisesti käyttämällä betonipumppua ja sekoittimella varustettuja sekoittimia. Valmistelemalla 20-25 kuutioa betonia 12 tunnin kevyeen työpäivään kaatamalla ei selvästikään ole tehtävä myöskään työntekijöiden prikaatiota, joten on helpompaa ostaa se tehtaalla, mutta täsmällisen toimitusaikataulun pakollinen koordinointi.

Ensimmäisessä vaiheessa kaatetaan levyn kehä ja alueet, joissa ulko- ja sisäpuoliset paalutukit sijaitsevat. Kunkin paalin sisällä oleva ontelo on tiivistettävä suurimmalla kuormituksella varustetulla täryttimellä, jonka jälkeen betoni valetaan pitkin ääriviivaa.

5-6 tunnin kuluttua betonin viskositeetti riittää alkamaan tasoittaa ja leikata monoliittisen levyn pintaa. Yksinkertaisimmassa tapauksessa jalustapohjainen peilipinta voidaan tasoittaa pitimellä, mutta korkealaatuista betonitietoa saadaan automaattisella horisontilla varustetulla erikoistyökalulla.

6-7 päivän kuluttua muotti poistetaan, ja voit jatkaa säätiön sokean alueen järjestelyä. Pohjalevyn ympärysmitan 20-25 cm: n taso kaadetaan hiekalla, vedeneristys levitetään ja eristetään laajennetulla vaahtopolystyreenillä. Edellä olevasta suoritetaan betonipinnoitus, jonka kaltevuus on 5-6 astetta. Tämä riittää puhdistamaan vettä, mutta se ei aiheuta epämukavuutta kävelemässä. Oikein suunniteltu sokea alue mahdollistaa eristyskerroksen kokonaan sulkemisen, katsomalla paalujen välistä tilaa.

johtopäätös

Tällä hetkellä perusta, joka on monoliittinen laatta - grillaus paalun kannattimilla, on menestyksekkäämpi käytettäväksi kallistamalla maaperää. Valmistettavuuden ja kustannusten osalta monoliittinen grillausperusta on optimaalinen ratkaisu, joka vahvistaa monoliittisten järjestelmien suuren suosion maan pohjoisilla alueilla. Korkea kestokestävyys todistaa se, että sokean alueen yksinkertainen lämpeneminen sallii pohjakerroksen, joka on lastattu vain ensimmäisen kerroksen seinille, talvella ilman merkkejä muodonmuutoksesta tai halkeilusta.

Betonilaatta tylsistyneissä paaluissa

Kun valitset tulevaisuuden maatilarakennetyypin, sinun on tutkittava tarkasti maaperän tilan paikan päällä. Loppujen lopuksi rakennuksen kestävyys riippuu suoraan säätiön vahvuudesta. On myös pidettävä mielessä, että lähitulevaisuudessa perhekohtaiset olosuhteet saattavat vaatia elävän tilan laajentamista ja rakennuksen on rakennuttava yhdellä tai kahdella kerroksella. Siksi on tärkeää suunnitella säätiö erittäin suurella turvamarginaalilla. Mitä tehdä, jos sivuston hydrogeologia jättää paljon haluttuun (hauras maa, runsaat pintavedet, kausittaiset tulvat jne.)?

Hyvä ratkaisu tässä tilanteessa olisi monoliittisen levyn laite kyllästyneistä paaluista. Pileet kulkevat kaikki herkät kerrokset ja uppoavat tiheään maahan siirtäen kaiken kuorman talolta kiinteälle maaperälle ja raskas levy onnistuu vastustamasta vastenmielistä hämärää maaperää, tässä tapauksessa tylsät paalut toimivat telineinä. Jos kestävä maaperä on syvä, tai sitä ei ole ollenkaan, tylsät paalut toimivat roikkuvina sivuttais kitkan vuoksi. Luotettavuuden lisäksi tällaiselle säätiölle on ominaista alhaiset kustannukset, jotka ovat tärkeitä yksityisen rakentamisen kannalta.

koulutus

Säätiön rakentaminen aloitetaan vakiona - lasketaan tarvittava määrä paaluja määrittäen vaaditun syvyyden upotuksen (vähintään yksi ja puoli-kaksi metriä suositellaan riippuen huurteen tunkeutumisesta), kartoittamalla niiden sijainti ja merkitseminen maahan. Pallot asennetaan pääsääntöisesti talon kulmiin ja molempien puolien keskelle. Porakoneiden lukumäärä voidaan määrittää karkeasti keräämällä pysyviä ja väliaikaisia ​​kuormia rakennuksesta ja monoliittisesta levystä. Porakaivojen kantavuutta on taulukot riippuen maaperän tyypistä ja tiheydestä sekä paalujen pohjan halkaisijasta. Lisäksi tulevaisuuden perustuksen sisäpuolella kasvillisuuskerros poistetaan, pinnan perusteellinen tasaus; jos on olemassa mahdollisuus, on parempi ottaa kaivuri tähän manipulointiin.

Valmisteluvaiheen päätyttyä kaivoja porataan porakoneella maahan. Sitten kaatetaan kaatopaikka tasoitetulle pinnalle, jonka jälkeen se painetaan manuaalisilla tai sähköisillä tampereilla siten, että täytepaksuus on 15-20 senttimetriä.

Rasvan tiivistämiseksi voit käyttää tärytyslevyä, joka toimii dieselpolttoaineella tai bensiinillä. Edelleen kehällä on meneillään puinen tai metallinen muotti. Tässä vaiheessa on välttämätöntä tarjota tarvittavat viestinnät - suunnitella ja sijoittaa vesijohtoveden syöttö- ja viemäriverkotuloste.

Tuki paaluille

Nyt sinun on valmisteltava tukirakenteiden vahvistaminen. Se on neulottu pituussuuntaisista tankoista, joiden pituus on vähintään 12 millimetriä ja joiden pituus on noin kolmekymmentä senttimetriä, ja ne on rakennettu poikittaiseen tasoon pyöreällä metallilankavahvistimella. Pitkittäisten sauvojen lukumäärän on oltava vähintään kuusi, tangot on sijoitettava tasaisesti ympäryksen ympärille. Tuloksen tulisi olla sylinterimäinen rakenne, jonka halkaisija on pienempi kuin kuoppien kuoppien halkaisija paalujen alla 100-140 millimetriä. Porakoneen vedenpitävyyteen, jopa suhteellisen kuivissa maissa, on suositeltavaa valmistaa putkisto katon materiaalista (yli 0,5 metrin päällekkäisyydellä), vetää ne yhteen johtoineen ja laskea se porattuun reikään. Kerrosten määrä ja pystysuoran vedenpitävyys riippuvat hydrogeologisista olosuhteista. Paalun yläosassa on aina parasta tehdä 2-3 kerrosta vedenpitävyyttä. Liitetty vahvistus (rakenne) lasketaan kaivoihin ja kaadetaan betonilla, jonka luokka on vähintään 200 (B15).

On huomattava, että kattotuotteista valmistetun putken muodossa olevan pystysuoran vedeneristyskyvyn ilmeiset edut ovat seuraavat:

 1. Kaivoon asetettu putki täyttää täydellisesti muotin roolin paalun betonisoitumisen aikana.
 2. Parempi betonin asettaminen ja kovettuminen, koska sementtimaito ei pääse maahan ja betonin lujuus ei vähene.
 3. Kuiva maaperä betonisoitumisen aikana vesi, joka on niin tarpeellista betonin kovettumiselle, ei uppoutu maahan, mikä tarkoittaa, että betonin lujuus ei vähene.
 4. Kun maa jäädytetään, pakkasnopeusvoimat vaikuttavat vähäisemmässä määrin paalujen karkeaan runkoon kattotuotteiden läsnäollessa!

perusta

Nyt on tullut aika täyttää ns. Base - ohut betonikerros betoniseoksesta pääperustan alla. Se suorittaa useita toimintoja: se antaa pohjaan pohjalevyn lisäeristyksen, suorittaa alustavan tasoituksen pinnasta ja luo tason, joka helpottaa merkintä- ja asennuskoteloa. Jalkakäytävässä käytetään vähintään 200 asteikolla (B15) olevaa betonia, on parempi tuottaa se vuokrattavalla sekoittimella. Jalustan paksuus on yleensä vähintään kymmenen senttimetriä.

Armaframe monoliittinen pohjamateriaali

Betonin on oltava kolmesta neljään päivää, minkä jälkeen sen pinnalle tehdään vahvistusmerkinnät. Lujitushäkki on valmistettu lujitustangoista, jotka ovat neliösolujen sarja, jossa on kahdenkymmenen tai neljänkymmenen sentin välein metallinen lanka. Rungon tangot halkaisijaltaan valitaan välillä kaksitoista ja neljätoista millimetriä. Lujitushäkki, joka on tukien ala- ja yläreuna, asetetaan pohjalevyn päälle. Laattojen pohjaverkko (ruudukko) on sijoitettu betonivalmistukseen suojakerroksen "tuolien" tai "kuutioiden" erityiskiinnikkeillä, jotta 35 mm: n betonin suojakerroksen paksuus olisi mahdollisimman pieni. Kun monoliittisesta pohjasta tai laattojen alla ei ole betonituotetta, alemman verkon betonikerros tulee olla vähintään 70 mm paksu. Seuraavaksi, kun käytetään samaa sekoitinta, laatta kaadetaan betonin kerroksella, joka ei ole alempi kuin B22.5, jonka paksuus on kolmekymmentä-neljäkymmentä senttimetriä. Näin muodostuu säätiön tärkein monoliittinen laatta.

Betonipäällysteen päästään seisomaan useita päiviä polyeteenikalvon suojaamisen jälkeen, minkä jälkeen pohjan koko pinta puhdistetaan roskista, pölystä ja lianpohjasta käsiteltäessä kahdella vedeneristysmateriaalilla: ensin käytetään erikoiskerrosta (pohjamaalia) ja päivän tai kahden (ensimmäisen kerroksen kuivauksen jälkeen) ) - kylmä bitumipitoinen aluke. Säätiön rakentaminen on valmis. Nyt se on jälleen suojattava saostumisen vaikutuksilta mistä tahansa vedeneristyskalvosta ja jätetään parannetuksi kolmesta neljään viikkoon, jolloin sitä ei koskaan voida kohdistaa mihinkään kuormaan.

Monoliittisen betonilaatan ja kyllästyneiden paalujen yhdistelmä mahdollistaa tiettyjen rakennustöiden ratkaisemisen lisäksi hyvän säästämisen rakentamiselle vaarantamatta laatua. Esimerkiksi samanlainen säätiö, jonka keskimääräinen markkinahinta on kuusikymmentä neliömetriä, maksaa noin sata viisikymmentä tuhatta ruplaa, mukaan lukien välttämättömien laitteiden vuokraaminen (kaivinkone ja sekoitus betonin kaatamiseksi).

Jos sinulla on maa-alue, jossa on ongelmia maaperä, sinun ei pitäisi epätoivoa. Monoliittinen säätiö kyllästyneillä paaluilla mahdollistaa luotettavan ja tilavan talon rakentamisen, joka kestää vuosia.

Tilaus vahvistaminen Tyumenissa armokarkoilla voi olla sivuillamme.

Varoitus! Monoliittisen pohjalevyn ja sen lujituksen paksuus sekä tukien lukumäärän, halkaisijan, raudoituksen prosenttiosuus ja porauksen pituus riippuvat rakennuksen pinta-alasta, rakennuksen kuormituksesta (sen korkeudesta ja rakenteellisista ominaisuuksista), pohjatason maaperän tyypistä ja hydrogeologisista olosuhteista rakennustyömaalla! Lisäksi saatat joutua tekemään vedenpitävyyttä betonin valmistuksessa ja monoliittisen kellariastian vaaka- tai pystysuorassa eristyksessä!

Epäonnistuminen säätiön rakentamisessa Lue lisää

Pohjalevy jalustalla omilla käsillä: askel askeleelta ohjeet

Pile-foundation foundation (SPF) - yhdistetty alustatyyppi, joka kestää suuria kuormituksia pitkään. Tällainen säätiö koostuu kahdesta tukirakenteesta: paalukentästä ja betonilaatasta. Yhdistetyn SPF: n monikerroksisen rakennuksen päätavoite. Esimerkiksi Moskovan-kaupungin monimutkaisten rakennusten 90% rakennetaan pino-laattoihin. Alhaisen rakennustyön aikana tällaista rakentamista käytetään harvoin riittämättömyyden ja korkeiden kustannusten vuoksi.

SPF: n asennus mökin tai maatilan rakentamisen aikana on perusteltua seuraavissa tapauksissa:

 1. Alueilla, joilla on korkea seisminen toiminta.
 2. Kallistamalla maaperää, laakereiden paaluilla on vielä vahvistettava ennen monoliittisen laatan rakentamista.
 3. Paikoissa, joissa maaperän jäädytys on alle 2,5 metriä.
 4. Pohjavesikerrokset sijaitsevat korkealla maan pinnalla.
 5. Rakenteessa tärinälle herkkiä rakenteita (vaahto, lasi).
 6. Nykyisen rakennuksen jatkon rakentaminen monoliittiseen tai nauhamaiseen perustukseen.

Pino-laattasäätiötä käytetään usein, koska tietoja hydrogeologisista tutkimuksista ei ole. Monissa tapauksissa SPF-laitteen kustannukset ovat pienemmät kuin tutkimukset. Turvaverkon osalta yksityisen talon tulevat omistajat valitsevat tämän tyyppisen säätiön luotettavimmiksi ja kestäviksi.

Yhdistetyn pino-laattasäteilyn laskelmat

SPF: n laskenta koostuu kahdesta osasta:

 1. paalusäätiön laskeminen;
 2. betonilaatan parametrien laskenta.

Paalusäätiön laskemisessa määrätään paalujen halkaisija, niiden lukumäärä, paalujen välinen etäisyys ja syvyys. Tämä laskelma ei ole vaikeaa - sitä on helppo suorittaa itsenäisesti. Laskelmien tulos on järjestelmä, joka osoittaa paalujen sijainnin.

Levyosan laskeminen on monimutkaisempaa. Se ottaa huomioon seuraavat tekijät:

 1. suunniteltu kuormitus laattapohjaan;
 2. maaperän jäädyttämisen syvyys;
 3. vedenpoistojärjestelmän läsnäolo;
 4. pohjaveden ja pohjan välinen istuimen läsnäolo ja paksuus;
 5. epätasaisen paalun perustus;
 6. laattojen vuorovaikutuksen olosuhteet maan kanssa jne.

Jos sinulla on tiettyjä tietämyksiä SPF: n laskemiseksi, voit käyttää GeoPlate-ammattilaisohjelmaa, joka ei vain määrittele betonielementtien parametreja vaan laskee luonnoksen ottaen huomioon kaikki fysikaaliset ja geometriset tiedot.

Tarkat tekniset laskelmat tehdään väistämättä monikerroksisten rakennusten rakentamisessa. Rakennettaessa yksityistä matalaa rakennusta ja ottaen huomioon, että SPF: n kuormitus jakautuu seuraavasti: 85% - paalut ja 15% - laatta ja pieni rakennusmassa, laattaosan kompleksilaskelmat voidaan jättää huomiotta.

Monoliittisen levyn paksuus riippuu betoniseoksen merkistä, jota käytetään sen täyttämiseen, rakenteen ja massan pinta-alaan. 10x10-talossa, joka on valmistettu raskaista rakennusmateriaaleista (keraaminen tiili, teräsbetoni), optimaalinen laattojen paksuus on 30-40 cm, saman alueen rakenne, mutta kevyistä materiaaleista pystytetty, tarvitsee pohjanpaksuuden 20-30 cm, kevytrakenteet ja pienet talot 6x6 m riittävän laattojen paksuus 10 cm.

Pohja-alueen tuntemuksen ja laatan paksuuden tunteminen on helppo laskea SPF-laitteelle tarvittava määrä betoniseosta: perusala x paksuus metreinä = betonin määrä (m3).

Sateen laskeminen

Sateen laskeminen suoritetaan myös ammattikäyttöön liittyvissä ohjelmissa, kuten PLAXIS. Rakentaessasi talon, joka painaa jopa 12-15 tonnia sedimentin perusta, ei ole enempää kuin 1-3%, joten monimutkaisten sademäärän laskenta ei ole välttämätöntä. Kuitenkin, jos rakentaminen toteutetaan laskevilla mailla, laskenta on parasta tehdä ja sen harkinta jatkaa rakentamista.

Onko mahdollista laskea SPF-luonnos itsenäisesti? Jos sinulla on teknistä kokemusta, erikoistuntemusta ja kaikkia alkuperäisiä tietoja, voit laskea itsesi, jota ohjaavat yhteisyrityksen standardit 24.13330.2011. Kaikista laskentamenetelmistä on suositeltavaa käyttää yksinkertaisinta menetelmää - kerros kerroksen summalla laskemalla kunkin yksittäisen paalin luonnos. Ihanteellisessa tapauksessa sademäärän laskeminen on parempaa järjestää projektiorganisaatio yhdessä hankkeen kehittämisen kanssa kotona.

Rakennustekniikka SPF

Yleinen rakennusmenetelmä on kuvattu julkaisussa SP 22.13330. Standardien mukaisesti pino-laattasäiliön järjestely sisältää seuraavat vaiheet:

Valmistelutyöt

Tämä käsite merkitsee pilareiden alueen puhdistamista, tasaamista ja paalujen sijainnin merkitsemistä järjestelmän mukaan. Myös tässä vaiheessa kysymys osto tai valmistus betoniseoksen laatta. Kun otetaan huomioon, että peruslevyn kaataminen on parasta tehdä kerrallaan, on parempi tilata betoni lähimpään RBU-laitteeseen. Tämän konkreettisen määrän vaivaaminen on lähes mahdotonta, mutta jos sinulla on tarvittavat välineet, kokemus ja jotkut apulaiset, voit tehdä sekoitus sivustolla.

Paalujen asennus

Pilejä asennetaan eri tavoin riippuen niiden tyypistä, syvyydestä, sivuston ominaisuuksista jne. Yksityisten asuntojen alalla suosituin vaihtoehto on ruuvipallot. Niillä on monia etuja: kohtuullinen hinta, laaja koko ja helppokäyttöisyys. Levypohjaiset ruuvipallot kestävät vähintään 20 vuotta ja edullisissa olosuhteissa jopa 50 vuotta.

Ruuvipallojen asennus voidaan suorittaa manuaalisesti tai mekaanisesti. Kun paalut ovat upotettu maahan haluttuun syvyyteen, on niiden kohdistaminen leikkaamalla. Lisäksi alustan laattaosa on asennettu valmiiseen maalialueeseen.

Laitelaatat ruuveilla

Levyn osa SPF: stä tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 • Maalta ulkonevat paalut yhdistetään metallihiilellä. Grillauslaitteeseen käytetään kokoa 20 tai 30 kanavia ja kulmia. Elementit asennetaan ympäryksen ympärille ja pölkkikentän sisäpuolelle pinoasennuksen linjoilla. Pölkkikenttä on täynnä sora-hiekkaseos, joka muodostaa "tyynyn" SPF: n tulevalle laattaosalle.
 • Jalkalistat on valettu - B7.5-luokan paksuudeltaan 10 cm: n laihalla betonilevyllä. Jalustan pinnan tasoitus tasoittaa pintaa vedenpitävyyden ja eristämisen tasolle.
 • Asennus vedeneristys. On mahdollista käyttää sekä moderneja vedenpitäviä kalvoja, kalvoita, bikrostia, teknonicolia ja klassikkoja - kateaineita, vedenpitäviä.
 • Asennuksen eristys. Monoliittinen pohjalevy on samaan aikaan lattian pohjakerros talossa, joten on parempi asentaa eristys heti, jotta lattia lämpenee. Termoplastina käytetään 10-15 cm paksuisia Penoplex-levyjä.
 • Muotti on asennettu tulevaisuuden monoliittisen laattojen reunaan. Muottien korkeuden on oltava 10 cm korkeudella laattojen korkeudesta (paksuus).
 • Sisällä lujittaminen suoritetaan profiililla, jonka silmäkoko on 30 cm. Lujittavan verkon pohjakerroksen asettaminen on toivottavaa polymeerisen höyryeristysvuoren päälle, joka peittää eristyksen. Vahvikotelon yläosa on kytketty grillataukon ulosmenoihin.
 • Rakenteen vahvistamiseksi asennetaan U-muotoisia metalliseoksia, jotka on tehty vahvikkeesta.
 • Täyttö B15- tai B20-merkillä. Voit syöttää tasaisesti koko betonimassaa yhdellä suunnalla, käytä betonipumppua. Tällaiset laitteet on aina varustettu konkreettisilla betonisekoittimilla. Betonikerroksen kohdalle tehdään sääntö.
 • Tamping suoritetaan käyttämällä tärinää laitteita.
Monoliittisen alustan valuminen paaluille alkaa paikoista, joissa ulkoiset paalutukit sijaitsevat. Tampointi tulisi tehdä myös ensin paalujen ympärillä ja sen jälkeen koko levyn alueella.
 • Monoliittisen levyn ruuvipilareiden pohja vihdoin kestää 7-10 päivää. Kovettumisprosessissa on suositeltavaa tarkkailla lämpötilajärjestelyjä. Kuivalla säällä ja yli + 22 ° C: n lämpötiloissa on välttämätöntä vettä uunissa 2-3 tunnin välein halkeilun välttämiseksi. Sateen läsnä ollessa on tarpeen peittää SPF kalvolla tai rakentaa tilapäinen säleikkö.

Pile perustus säätiön kanssa monoliittinen laatta

Grillityön tarkoitus on kuorman oikea jakautuminen ja kahden tyyppisen alustan tyyppi: kasa ja laatta yhdistämällä pölkkivihjeitä. Tämäntyyppiselle SPF: lle on parempi käyttää metallia, mutta vahvistavaa betoniteräilyä. Pallon yläosassa olevan betoniteräksen laitetta varten, muotti, lujitemuotti ja sitten grillaus täytetään betonilla B10.

Monoliittisen grillauksen vahvistuksen jälkeen (7-10 päivän kuluttua) jatka monoliittisen levyn laitetta. Vaiheittainen rakenne tässä tapauksessa on samanlainen kuin prosessit, joita tehdään rakennettaessa pohjaa ruuvipinoille metallirungon avulla: jalusta, vedeneristys, eristys, muotti, vahvistaminen, betonipäällysteen kaataminen, ramming.

Pile-grilli-pohja, jossa on laatta, voi olla erilainen korkeus:

 1. Korotettu - sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Tämä on kätevin vaihtoehto, joten et voi tehdä monimutkaisia ​​sateenlaskuja.
 2. Nolla - korkeus vastaa maanpinnan tasoa. Sen laite on monimutkaisempi ja mahdollista vain vakailla maaperillä.
 3. Syvällinen - sijaitsee maanpinnan alapuolella. Monimutkaisuuden vuoksi ei ole suositeltavaa käyttää sitä yksityisissä asuntorakentamisessa.

Jos kuitenkin päätät tehdä nollan tai perusteellisen perustan, niin muotti ei saa olla irrotettava, mutta monoliittinen. Huomaa kuitenkin, että tämä johtaa korkeampiin hintoihin jo kalliilla SPF: llä, jossa on grillata.

Pino-laattasäde tylsistyneillä paaluilla

Laitteen SPF-ruuvipilareiden lisäksi voidaan käyttää porattuja laakereita. Tämä on tyyppiä paaluja, joiden asentamisen aikana vaaditun syvyyden reiät porataan maahan ja sitten täytetään betonilla ja vahvikkeella. Suosituin vaihtoehto on tukityyppi Barett I-muotoinen. Pilarin alaosa lepää laakereilla tiheä maaperä, ja ylempi on pinnan yläpuolella.

Porakoneiden käyttö on suositeltavaa, jos ruuvi on mahdotonta käyttää. Esimerkiksi maaperässä, jolla on lisääntynyt emäksisyys, koska Tällöin metalliruuvi kannattaa nopeasti käyttökelvottomaksi korroosion vuoksi ja menettävät kantavuutensa.

SPF: n edut, joissa on tylsät paalut ruuveihin verrattuna:

 1. kestää 20% enemmän kuormaa samalla tukien halkaisijalla;
 2. ei-syövyttävät, aggressiiviset ympäristöön;
 3. Poraus ei vaikuta naapurirakenteisiin, joten näitä paaluja käytetään usein laajennuksen rakentamisessa olemassa olevaan rakenteeseen;
 4. pitkä käyttöikä - vähintään 100 vuotta.

Tarvittaessa porrastettujen paalujen jatke rakentuu menestyksekkäästi ruuveilla samassa rakennuksessa, joka suorittaa täysin tehtävänsä.

Porakoneiden asennus

Monoliittisen laatan laitteen algoritmi porakoneessa, jossa on tukitut kannat, on seuraava:

 1. Järjestelmän mukaisesti kaivoja porataan haluttuun syvyyteen. Porausmenetelmä valitaan omistajan taloudellisen kapasiteetin, paikan sijainnin, maaperätyypin jne. Perusteella. Maanrakentamisen yhteydessä käytetään useimmiten edullista ja tehokasta manuaalisen poranporauksen menetelmää.
 2. Sitten kotelo pysäytetään kuopassa, joka toimii muottina vahvitetuille betoniporauksille. Putki voi olla metalli, asbestisementti, teräsbetoni. Maaperä kaadetaan putken ja seinien väliseen vapaaseen tilaan ja tiivistetään.
 3. Rakennustason kotelon avulla pystytään korkeuteen. Kuten ruuvin pohjassa onkin, on suositeltavaa tehdä korotettu tyyppi SPF. Putkien tulee nousta 30-50 cm maanpinnan yläpuolella. Ylimääräiset putket leikataan.
 4. Kaura kaadetaan sementti-hiekkalaastilla sementillä, joka ei ole luokassa M300. Seos tiivistetään upottamalla värähtelylaitteita. Sähköisen tärinän puuttuessa voit käyttää manuaalista vibrotool.
 5. Ennen kuin sementti-hiekka-seos kovettuu, metallikehikko laskeutuu kaivoon paineen alaisena. Tämän tekeminen manuaalisesti on melko ongelmallinen, joten ilman erikoislaitteita voit asentaa lujitussilmukan koteloon ja täyttää sen sitten sementtilaastilla. Tällöin tällöin on kiinnitettävä erityistä huomiota!
Tukit on liitetty toisiinsa vahvistetulla betoniteräksellä. Kovettumisen jälkeen grillaus on asennettu monoliittiselle levylle käyttäen vakiotekniikkaa.

Yhdistetyyppiset perustukset: pylväslevyt, paalunpihdit ja tylsät paalut eivät ole tavallisia yksityisessä rakentamisessa. Tilastoja niiden käytöstä puuttuu. Laskelmat osoittavat, että SPF on 50-80% kalliimpi kuin perinteinen kasa tai laattojen pohja. Arvion laskemisessa on otettava huomioon vuokralaitteiden kustannukset, betonisekoituksen toimittaminen ja osto.

Lautanjalat

Erityisen tiukkojen laattojen pohja jalustat on rakennettu melko harvoin. Pohjimmiltaan tällaista monoliittista perustusta käytetään alueilla, joilla kaltevuus vähentää betonin kulutusta pohjan pohjassa. Tällaista säätiötä käytettiin myös laajalti turpeen alueilla. Pallojen kustannuksella on mahdollista löytää maaperän vankka pohja ja nojata siihen, jolloin vältetään säären tukkeutumisen lisääntyminen turvetuessa, ja ylälevyn ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia tulevan talon pohjasta.

Hintalaatat betonipoikkeja, hieroa.

* Edellyttäen, että tontilla on sähkö, vesi ja prikaatin elinolosuhteet.

Hintaan sisältyy:

Asiantuntijan aloittaminen, alueen suunnittelu, näiden valmistelu. toimeksiantoja

Kaivaminen, poraus, kaivojen asentaminen, kaivaminen kaivamaan

Hiekkalaatikko pohjan alla

Asennus muottipesään alemman grillataulun ja laattojen alla

Säätiön kustannukset sisältävät materiaaleja, jotka toimitetaan kohteeseen (25 km: n säteellä kaupungista)

Teemme myös lisätoimenpiteitä vedenpoistojärjestelmien asennuksen, vedenpitävyyden ja säätöeristyksen tekemiseksi, teemme kaivoja vesihuoltoon, asennamme septisäiliöitä ja jätevedenpuhdistamoita.

Pohjalevyn hinta ruuveilla, hankaa.

* Edellyttäen, että tontilla on sähkö, vesi ja prikaatin elinolosuhteet.

Hintaan sisältyy:

Asiantuntijan aloittaminen, alueen suunnittelu, näiden valmistelu. toimeksiantoja

Ruuvien paalujen asennus yläreunuksella

Hiekkapohjainen tyyny (tarvittaessa)

Säätiön kustannukset sisältävät materiaaleja, jotka toimitetaan kohteeseen (25 km: n säteellä kaupungista)

Teemme myös lisätoimenpiteitä vedenpoistojärjestelmien asennuksen, vedenpitävyyden ja säätöeristyksen tekemiseksi, teemme kaivoja vesihuoltoon, asennamme septisäiliöitä ja jätevedenpuhdistamoita.

Pohjalevy avaimet käteen

Kiinteät mökit, jotka kaikkialla alkoivat rakentaa väestön liuotinluokkia, vaativat huolellista lähestymistapaa säätiöön. Pitkän ajan uskottiin, että ihanteellinen vaihtoehto, joka on käytännöllisesti katsoen riippumaton maaperän vaatimuksista, on monoliittisen vahvistetun levyn perusta. Kuitenkin materiaalien korkea kulutus ja näin ollen korkeat kustannukset pakottivat asiantuntijat harkitsemaan muotoilua uudelleen ja ehdottamaan pölkkelyksen perustusta monoliittisella levyllä.

Lisäksi maalaismökkien rakentaminen suoritetaan usein rinteillä ja monoliittisen laattojen korkeus vaihtelee kaltevuuskulman mukaan, mikä tekee siitä entistä vaikeammaksi ja kalliimmaksi. Lisäksi laite vaatii raskaita koneita ja järjestää pääsyteitä. Tässä suhteessa on tarpeen vähentää voimakasta monoliittia, keventää laattaa ja antaa vakautta ja kestävyyttä asentaa se paaluille. Niinpä säästöpöydän säätiö on taloudellisesti toteuttamiskelpoinen.

Laite ja levyn laskeminen paaluilla.

Pylväspohja monoliittisella levyllä on kahden tyyppisten rakenteiden aritmeettinen keskiarvo. Kiitos hänelle rakennuksen kuormitus siirretään kiinteään maaperään, joka ei ole riippuvainen kausilämpötilasta ja pohjaveden pinnasta. Omien mieltymyksiesi mukaan voit valita pohjan ruuvipinoille tai tylsille paaluille. Lautalla ruuveilla on tiettyjä etuja toisen vaihtoehdon suhteen vakauden, mukavuuden ja asennuksen nopeuden suhteen. Betonirauta ruuveilla on suositeltavaa rakentaa kaltevalle alustalle.

Poraamattomien paalujen laatua pidetään kestävämpänä ja pystyy jakamaan kuorman rakennuksesta koko alueelle.

Tämän suunnitelman edut voivat sisältää myös seuraavat. Pylvään pohjalevy tarkoittaa maapinnan ja levyn välisen raon muodostumista. Tämä suojaa sen kosketusta pohjavesien kanssa ja lisää siten säätiön kestävyyttä.

Voit säätää säätiön laskemista yrityksesi asiantuntijoilta. Yli kymmenen vuoden ajan olemme rakentaneet talon eri tyyppisiä perustuksia, joiden ansiosta voimme hankkia arvokasta kokemusta ja hankkia tarvittavat laitteet ja yhtä tärkeät tiedot. Emme koskaan suosittele teitä rakentamaan säätiötä monoliittisen laatan muodossa paaluilla, ellei ole hyvä syy. Ota yhteyttä!

Monoliittinen laatta paaluilla

Laitteen paalusäätiö levyn alla

Pylväiden levy on esimerkki monikerroksisten rakennusten voimakkaasta yhdistelmästä. Suunnittelu koostuu kahdesta erillisestä pino- ja levytyyppistä perustasta, jolla on suuri vastustuskyky kallistumiseen.

Pino-laattojen perustusten rakentaminen on mahdotonta tekemättä monimutkaisia ​​laskelmia. Tämä artikkeli koskee vain paalujen ja monoliittisten levyjen yhdistelmää.

Pile-perusta

Pylvään laattojen perustukset koostuvat kahdesta erillisestä rakenteesta: paalutukit yhdistyvät monoliittisella levyllä, joka samanaikaisesti suorittaa jäykän grillauksen toiminnot.

Tällaisen säätiön kantavuus kasvaa merkittävästi, mutta ennen perustuksen perustamista on välttämätöntä suorittaa useita alustavia laskelmia tarkkoja laskelmia, joissa otetaan huomioon syntyvät kumulatiiviset kuormat, kun kahden säätiön muodot ovat vuorovaikutuksessa.

Laskelmassa otetaan huomioon seuraavat tekijät:

 1. Mukana olevien paalujen kokonaisjäykkyys.
 2. Mahdollinen epätasainen järjestely paalupaikkojen tukipohjasta.
 3. Monoliittisen levyn vuorovaikutus maanpohjalla.
 4. Paalujen vaikutus maahan ja niiden vuorovaikutus toistensa kanssa.
 5. Pylväsputkien vuorovaikutus, upotettu maahan, monoliittisella levyllä.
 6. Kunkin paalin kohdalla vaikuttavien voimien täsmällinen laskeminen säätöhihnassa.

Pallotukien ja levyjen keskinäistä vaikutusta ei voida jättää huomiotta, jos paalujen välinen etäisyys on riittävän suuri, jos paalikentässä on useita tukia ja ne asennetaan pieninä välein, laskelmat on suoritettava epäonnistumatta.

Asennettaessa yhdistettyä pohjaa levyn ja paalun perustuksen kuormitus on epätasaisesti jakautunut:

Laskelmien tekeminen itsenäisesti ja säätiön suunnittelu on äärimmäisen vaikeaa, joten sinun kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen.

SPF: n ominaisuudet

Yhdistetyn perustuksen alkuperäisen tekniikan oletetaan toteutuvan ensin paalutukien asentamisen jälkeen, minkä jälkeen rakennetaan monoliittinen laatta. Monoliittinen levy samanaikaisesti yhdistää tukia yhteen jäykkään rakenteeseen ja vahvistaa tukipohjan suunnittelua kokonaisuutena.

Tällöin ei ole tarvetta grillattavan rakenteen rakentamiseen, joka on aina aikaansaatu rakennettaessa pohjalevyt paalustukista.

On suositeltavaa rakentaa SPF: n yhdistetty perusta seuraavissa tapauksissa:

 1. Alueet, joilla on suuri seisminen riski.
 2. Maa, jolla on köyhät geologiset kohteet (kohoavat maaperät, korkea pohjavesi, maanalaiset järvet, vesikerrokset, maaperän jäädyttäminen huomattavaan syvyyteen).

Näiden vaatimusten täyttämiseksi riittää, että rakennuksen alle rakennetaan paalusäätiö ongelmatilanteessa, mutta ei kaikissa tapauksissa.

Korkea rakennusten rakentaminen, suuret massat ja mitat, varsinkin silloin, kun suunnitellaan myöhempiä ylärakenteita ja lisätään kerrosten lukumäärää, paalusäätiö ei riitä.

Tukivyön vahvistamiseksi laite tarjoaa pylväslevyn yhdistetyt perustukset.

 1. Yhdistetty säätiö on suunniteltu suunnittelemaan liitetiedostoja ongelmatilanteisiin pystytettyjen olemassa olevien rakennusten yhteydessä.
 2. Geologisten tutkimusten puute rakennustyömaalla edellyttää rakennusten korkean lujuuden perustan suunnittelua.
 3. Tärinäherkät esineet.

Erotustekniikka

Pallo-laattojen perustukset tulisi järjestää vain ammattitaitoisilla rakentajilla tietyssä järjestyksessä. Katso lisätietoja paalun pohjalevystä tästä hyödyllisestä videosta:

Rakennustyömaalla on välttämätöntä suorittaa vihreän tilan puhdistaminen, roskat poistamiseksi suunnitellakseen alueen.

Jos nimetylle alueelle on syviä reikiä, ne on täytettävä maaperällä, maanpohjat tulisi tasoittaa.

Ensinnäkin paalutussivustot on merkitty paalukentän laitteen mallin mukaisesti. Samanaikaisesti voidaan muotoilla ympyröitä laattojen reunan ympärillä paalun pohjalla.

Vahvistetut betonipohjat käyttävät nostolaitteita, joita käytetään sukelluspaikalle, esittele ensin ulkoseinien kehän ympärillä olevat elementit.

Rakentamispaikalle on asennettu kaavin paalunohjaukseen, jossa asennetaan tukipylväiden asennus ja upottaminen. Jokainen kasa asetetaan upotuspisteeseen slingerien avulla, minkä jälkeen se tasoitetaan ja putoaa maaperään vasarapuhalluksissa ennen suunnittelun epäonnistumista. Pallokone liikkuu pölkkikentällä pitkin seuraavaan sukelluspisteeseen, kunnes kaikki paalut ajetaan maahan.

Ogolovki-paalut kohdistetaan nollatasolle, ylimäärä on katkaistu erityisellä laitteella (trimmaus). Vyöhykkeiden yläpuolella on lujitemuotoja, jotka myöhemmin sidotaan laudan yhteen ainoaan raudoitushäkkiin.

Rakentamalla betonipallosäätiötä heitetään paalujen kaatamisen jälkeen jäykän monoliittisen laatan asennus ja alusta alkaen ne muodostavat tietyn kokoiselle murskaustyön.

Muotti voidaan tehdä puiset lankut, paksu vaneri suoraan rakennustyömaalla. Sen on sallittava käyttää uudelleenkäytettävissä olevaa metallimuottiä, joka on aiemmin puhdistanut ne likaantuneet kerrokset ja betonimassat.

Valmis mittalaatikko pohjan alla on vuorattu vesitiivisillä materiaaleilla, yleensä kattotuulettimilla.

Sitten valmistat hiekkakivestä valmistetut kivi vuodevaatteet pohjalevyn alla. Hiekkakerros kaadetaan kerrosten 15-20 cm: n muottiin, ja niitä sekoitetaan tärypuristimilla, kunnes ne täyttyvät. Hiekkakerroksella roski on polkumyynnillä, joka tasoitetaan ja syöksyy suuren tiheyden saavuttamiseksi.

Betonipohjainen kastike valmistetaan nestemäisellä betoniliuoksella, jonka paksuus ei saisi ylittää 3 cm, tämä menetelmä auttaa tasoittamaan alustan pohjan alapuolella olevan alueen.

Rakenteessa on vahvistettu häkki, joka on luotettavasti hitsattu kunkin käämien kärjen ulokkeeseen. Asennustyön loppuun saattamisen jälkeen, kun vahvistin on kiinnitetty, siirry laattapohjan betonointiin. Betoni kaadetaan muottiin rakennuksen kahdesta vastakkaisesta kulmasta. Katso, kuinka monoliittinen levy voidaan täyttää:

On toivottavaa, että laatta betonoituu yhteen päivään, jotta kylmät sillat eivät muodostuisi.

Levitetty betoniseos tiivistetään perusteellisesti räpylöiden avulla.

Betonipalkin lujuus 28 vuorokaudessa. Betonin kovettumisen aikana on välttämätöntä suorittaa pintakäsittely, josta se peitetään kalvolla ja kostutetaan useita kertoja päivässä.

Betonipinnan hoito estää rakentamattoman seoksen epätasaisen kuivauksen. Täydellisen lujuuden jälkeen pino-laatta-pohjan rakentaminen voi toimia tukena rakennettavaksi rakennukselle.

Monoliittinen laatta paaluilla

Säätö, monoliittinen levy tylsistyneissä paaluissa

Kun valitset tulevaisuuden maatilarakennetyypin, sinun on tutkittava tarkasti maaperän tilan paikan päällä. Loppujen lopuksi rakennuksen kestävyys riippuu suoraan säätiön vahvuudesta. On myös pidettävä mielessä, että lähitulevaisuudessa perhekohtaiset olosuhteet saattavat vaatia elävän tilan laajentamista ja rakennuksen on rakennuttava yhdellä tai kahdella kerroksella. Siksi on tärkeää suunnitella säätiö erittäin suurella turvamarginaalilla. Mitä tehdä, jos sivuston hydrogeologia jättää paljon haluttuun (hauras maa, runsaat pintavedet, kausittaiset tulvat jne.)?

Hyvä ratkaisu tässä tilanteessa olisi monoliittisen levyn laite kyllästyneistä paaluista. Pileet kulkevat kaikki herkät kerrokset ja uppoavat tiheään maahan siirtäen kaiken kuorman talolta kiinteälle maaperälle ja raskas levy onnistuu vastustamasta vastenmielistä hämärää maaperää, tässä tapauksessa tylsät paalut toimivat telineinä. Jos kestävä maaperä on syvä, tai sitä ei ole ollenkaan, tylsät paalut toimivat roikkuvina sivuttais kitkan vuoksi. Luotettavuuden lisäksi tällaiselle säätiölle on ominaista alhaiset kustannukset, jotka ovat tärkeitä yksityisen rakentamisen kannalta.

Säätiön rakentaminen aloitetaan vakiona - lasketaan tarvittava määrä paaluja määrittäen vaaditun syvyyden upotuksen (vähintään yksi ja puoli-kaksi metriä suositellaan riippuen huurteen tunkeutumisesta), kartoittamalla niiden sijainti ja merkitseminen maahan. Pallot asennetaan pääsääntöisesti talon kulmiin ja molempien puolien keskelle. Porakoneiden lukumäärä voidaan määrittää karkeasti keräämällä pysyviä ja väliaikaisia ​​kuormia rakennuksesta ja monoliittisesta levystä. Porakaivojen kantavuutta on taulukot riippuen maaperän tyypistä ja tiheydestä sekä paalujen pohjan halkaisijasta. Lisäksi tulevaisuuden perustuksen sisäpuolella kasvillisuuskerros poistetaan, pinnan perusteellinen tasaus; jos on olemassa mahdollisuus, on parempi ottaa kaivuri tähän manipulointiin.

Valmisteluvaiheen päätyttyä kaivoja porataan porakoneella maahan. Sitten kaatetaan kaatopaikka tasoitetulle pinnalle, jonka jälkeen se painetaan manuaalisilla tai sähköisillä tampereilla siten, että täytepaksuus on 15-20 senttimetriä.

Rasvan tiivistämiseksi voit käyttää tärytyslevyä, joka toimii dieselpolttoaineella tai bensiinillä. Edelleen kehällä on meneillään puinen tai metallinen muotti. Tässä vaiheessa on välttämätöntä tarjota tarvittavat viestinnät - suunnitella ja sijoittaa vesijohtoveden syöttö- ja viemäriverkotuloste.

Nyt sinun on valmisteltava tukirakenteiden vahvistaminen. Se on neulottu pituussuuntaisista tankoista, joiden pituus on vähintään 12 millimetriä ja joiden pituus on noin kolmekymmentä senttimetriä, ja ne on rakennettu poikittaiseen tasoon pyöreällä metallilankavahvistimella. Pitkittäisten sauvojen lukumäärän on oltava vähintään kuusi, tangot on sijoitettava tasaisesti ympäryksen ympärille. Tuloksen tulisi olla sylinterimäinen rakenne, jonka halkaisija on pienempi kuin kuoppien kuoppien halkaisija paalujen alla 100-140 millimetriä. Porakoneen vedenpitävyyteen, jopa suhteellisen kuivissa maissa, on suositeltavaa valmistaa putkisto katon materiaalista (yli 0,5 metrin päällekkäisyydellä), vetää ne yhteen johtoineen ja laskea se porattuun reikään. Kerrosten määrä ja pystysuoran vedenpitävyys riippuvat hydrogeologisista olosuhteista. Paalun yläosassa on aina parasta tehdä 2-3 kerrosta vedenpitävyyttä. Liitetty vahvistus (rakenne) lasketaan kaivoihin ja kaadetaan betonilla, jonka luokka on vähintään 200 (B15).

On huomattava, että kattotuotteista valmistetun putken muodossa olevan pystysuoran vedeneristyskyvyn ilmeiset edut ovat seuraavat:

 1. Kaivoon asetettu putki täyttää täydellisesti muotin roolin paalun betonisoitumisen aikana.
 2. Parempi betonin asettaminen ja kovettuminen, koska sementtimaito ei pääse maahan ja betonin lujuus ei vähene.
 3. Kuiva maaperä betonisoitumisen aikana vesi, joka on niin tarpeellista betonin kovettumiselle, ei uppoutu maahan, mikä tarkoittaa, että betonin lujuus ei vähene.
 4. Kun maa jäädytetään, pakkasnopeusvoimat vaikuttavat vähäisemmässä määrin paalujen karkeaan runkoon kattotuotteiden läsnäollessa!

Nyt on tullut aika täyttää ns. Base - ohut betonikerros betoniseoksesta pääperustan alla. Se suorittaa useita toimintoja: se antaa pohjaan pohjalevyn lisäeristyksen, suorittaa alustavan tasoituksen pinnasta ja luo tason, joka helpottaa merkintä- ja asennuskoteloa. Jalkakäytävässä käytetään vähintään 200 asteikolla (B15) olevaa betonia, on parempi tuottaa se vuokrattavalla sekoittimella. Jalustan paksuus on yleensä vähintään kymmenen senttimetriä.

Armaframe monoliittinen pohjamateriaali

Betonin on oltava kolmesta neljään päivää, minkä jälkeen sen pinnalle tehdään vahvistusmerkinnät. Lujitushäkki on valmistettu lujitustangoista, jotka ovat neliösolujen sarja, jossa on kahdenkymmenen tai neljänkymmenen sentin välein metallinen lanka. Rungon tangot halkaisijaltaan valitaan välillä kaksitoista ja neljätoista millimetriä. Lujitushäkki, joka on tukien ala- ja yläreuna, asetetaan pohjalevyn päälle. Laattojen pohjaverkko (ruudukko) asetetaan betonivalmistukseen suojakerroksen "tuolien" tai "kuutioiden" erityiskiinnikkeillä, jotta 35 mm: n betonin suojakerroksen paksuus vähenisi. Kun monoliittisesta pohjasta tai laattojen alla ei ole betonituotetta, alemman verkon betonikerros tulee olla vähintään 70 mm paksu. Seuraavaksi, kun käytetään samaa sekoitinta, laatta kaadetaan betonin kerroksella, joka ei ole alempi kuin B22.5, jonka paksuus on kolmekymmentä-neljäkymmentä senttimetriä. Näin muodostuu säätiön tärkein monoliittinen laatta.

Betonipäällysteen päästään seisomaan useita päiviä polyeteenikalvon suojaamisen jälkeen, minkä jälkeen pohjan koko pinta puhdistetaan roskista, pölystä ja lianpohjasta käsiteltäessä kahdella vedeneristysmateriaalilla: ensin käytetään erikoiskerrosta (pohjamaalia) ja päivän tai kahden (ensimmäisen kerroksen kuivauksen jälkeen) ) - kylmä bitumipitoinen aluke. Säätiön rakentaminen on valmis. Nyt se on jälleen suojattava saostumisen vaikutuksilta mistä tahansa vedeneristyskalvosta ja jätetään parannetuksi kolmesta neljään viikkoon, jolloin sitä ei koskaan voida kohdistaa mihinkään kuormaan.

Monoliittisen betonilaatan ja kyllästyneiden paalujen yhdistelmä mahdollistaa tiettyjen rakennustöiden ratkaisemisen lisäksi hyvän säästämisen rakentamiselle vaarantamatta laatua. Esimerkiksi samanlainen säätiö, jonka keskimääräinen markkinahinta on kuusikymmentä neliömetriä, maksaa noin sata viisikymmentä tuhatta ruplaa, mukaan lukien välttämättömien laitteiden vuokraaminen (kaivinkone ja sekoitus betonin kaatamiseksi).

Jos sinulla on maa-alue, jossa on ongelmia maaperä, sinun ei pitäisi epätoivoa. Monoliittinen säätiö kyllästyneillä paaluilla mahdollistaa luotettavan ja tilavan talon rakentamisen, joka kestää vuosia.

Varoitus! Monoliittisen pohjalevyn ja sen lujituksen paksuus sekä tukien lukumäärän, halkaisijan, raudoituksen prosenttiosuus ja porauksen pituus riippuvat rakennuksen pinta-alasta, rakennuksen kuormituksesta (sen korkeudesta ja rakenteellisista ominaisuuksista), pohjatason maaperän tyypistä ja hydrogeologisista olosuhteista rakennustyömaalla! Lisäksi saatat joutua tekemään vedenpitävyyttä betonin valmistuksessa ja monoliittisen kellariastian vaaka- tai pystysuorassa eristyksessä!

Porakoneiden laittaminen ja betonointi

Rakennusten rakentaminen läheisen kaupunkikehityksen tai heikoilla maaperäolosuhteissa on ongelmana - dynaamiset kuormitukset vierekkäisiin rakennuksiin tai laakakapasiteetin puute. Ratkaisu on perustuksen järjestely tylsistyneissä paaluissa. Työn ottaminen omilla kädellänne, sinun täytyy tietää tarkalleen, mitä tylsistyneiden paalujen betonisointi on, käytetyn betonin tyyppi, tekniset ominaisuudet ja tämän säätiön soveltamisala.

soveltamisalansa

Porakärpäsillä on runsaasti mahdollisuuksia. Erityisesti säätiön järjestely maapintaan, paitsi raskas: kivinen, karkea, suurikivi, sallitaan. Epävakaalle maaperälle tarvitaan erityinen kotelotekniikka. Alustavien geologisten tutkimusten suorittamisen yhteydessä on ehdottomasti kiinnitettävä erityistä huomiota esteisiin maaperässä: kalliotasoista, suurista lohkareista ja muista asioista.

Se on tärkeää! Perusrakenteen luomiseksi rakennusten lähellä on ehdotettu 400-1200 mm halkaisijaltaan jopa 25 metrin syvyydeltään porakoneita, joiden avulla voit rakentaa kiinteän alustan ilman dynaamisia kuormituksia valmiisiin rakennuksiin, kun taas säätiön ominaisuudet esitetään 2 tai useamman kerroksen rakentamiseksi.

Poraustyyppisten paalujen tekniset ominaisuudet

Täytetyt elementit asennetaan niiden tulevan sijainnin pisteeseen täyttämällä ennalta rei'itetty kaivo betoniseoksella tai hiekalla. Tänään tarjoaa paljon vaihtoehtoja paalujen valmistukseen. On kuitenkin muistettava, että itsenäisesti tehtyjen paalarakenteiden tulisi noudattaa tarkasti SNiP 2.02.03-85: n vaatimuksia.

Porakoneiden perustuksen tärkeimmät edut ovat seuraavat indikaattorit:

 1. Mahdollisuus valmistaa halutun pituisia elementtejä (mikä tahansa);
 2. Merkittävät dynaamiset kuormat lähellä rakennuksia säätiön rakentamisen aikana;
 3. Kyky työskennellä rajoitetuimmissa tiloissa;
 4. Soveltuvuus vahvistaa nykyistä perusta esimerkiksi restaurointityöhön.

Se on tärkeää! Särmätyt paalut voidaan valmistaa betonista, maaperästä, raudoitetusta betonista. Järjestelymenetelmä ei poikkea monimutkaisuudesta: liuos toimitetaan aikaisemmin valmistetuille kuopille. Lujuusominaisuuksien parantamiseksi on suositeltavaa käyttää 0,2 mm: n poikkileikkausta. Ne esitellään kaivoihin ja kaadetaan sitten betonin seoksella.

Porakoneiden ominaispiirteitä ja eroa muista painetuista elementeistä on, että alustava kaivo on haudattu tietylle segmentille - kunnes tiheät maakerrokset saavutetaan.

Työn vaiheet

Pinoelementtien tuotanto sisältää seuraavat työvaiheet:

 1. Reikien poraus;
 2. Alaslaskenta;
 3. Vedä irti maaperä kuopasta;
 4. Tyhjennys betonilla;
 5. Betonikerrokset;
 6. Kotelon asteittainen poisto.
 • Putki, jonka halkaisija on 25... 40 cm, lasketaan kaivoon, joka on upotettu tietylle projektimerkille;
 • Betoniyhdistelmä tehdään M200: n ja sen yläpuolella olevan betonin laadun perusteella;
 • Seos kaadetaan noin 1 m;
 • Koostumus on kimmoisa, kun kotelon hitaasti nostetaan pyyhkäisyn tasolle 0,3-0,4 m;
 • Jälleen, betonisoitumisprosessi, ramming.

Kun otetaan huomioon, että kotelon läpimitta on pienempi kuin kaivon mitat poikkileikkauksessa, samoin kuin maaperän epätasaisuus, betonitoimenpiteen ja tampingin avulla betoni täyttää tilavuuden kokonaan, mukaanlukien kuopan ja kotelon seinämien välisen raon. Tässä betonimaidon osa ja seos imeytyy maaperän massaan, mikä vahvistaa niitä. Prosessin tietoja voidaan tarkastella videossa.

Tämän menetelmän haitta voi olla kykenemättömyys kontrolloida betonin kiinteyden tiheyttä pinoelementin koko korkeudelle. Lisäksi pohjavedessä on suuri vaara, että seos kuumennetaan kuumennetusti.

Se on tärkeää! Pilarien vahvistaminen tangoilla tehdään vain yläosasta. Menetelmään kuuluu pinoava tangot 1,5 - 2 metrillä tuoreessa seoksessa. Tangojen päiden on ulotuttava ulospäin, jotta sauvat voidaan myöhemmin sitoa grillattamaan.

Porotettujen paaluilla varustettujen laitteiden tapit

Maaperän lujuuden ja laakeroinnin indikaattoreista riippuen käytetään seuraavia paalutuspilareita:

 1. Kuiva, jossa ei ole lisärakennusta kuopan seinämien;
 2. Käyttämällä mutaa vahvistamaan ja minimoimaan kaivojen seinien romahtaminen;
 3. Kotelon kiinnitys.

Tarkastellaan kaikkia vaihtoehtoja tarkemmin:

 1. Kuivamenetelmä on esitetty laitteen kuopissa erittäin vakaissa maissa: täyteaine, puolikiinteä savipinta, tulenkestävä koostumus, joka pystyy pitämään paalujen seinämien halkaisijan vakioparametrit. Kaivo porataan haluttuun syvyyteen, tarvittaessa porauksen päätyttyä kaivo vahvistetaan rungolla ja sitten betonin kaatoprosessi suoritetaan. Betonisointi tapahtuu putken pystysuoran liikkeen avulla (standardi). Kuivaa menetelmää käytetään sellaisten porakoneiden valmistukseen, joiden halkaisija on 400-1200 mm ja pituus jopa 30 metriä.

Se on tärkeää! Työkorvan yksinkertaistamiseksi käytetään betoniputkia, jotka koostuvat erillisistä osista. Lukitusliitosten läsnäolo sallii rakenteen laajentamisen niin, että se saavuttaa kaatamaan valmistetun porauksen pohjan. Ylempi (ensimmäinen) osa on varustettu vastaanottimella, jossa koostumus asetetaan. Jotta luvattomuus olisi parempi, suppilossa voit kiinnittää täryttimet. Kun seos on asetettu, putki vedetään ulos kuopasta.

 1. Hiekka-savi- tai savityyppisiä ratkaisuja käytetään kaivon seinien vahvistamiseen. Tämä ei vain lisää maaperän lujuutta, vaan estää myös paalujen eroosion pohjavedessä. Kuopat porataan tavalliseen tapaan ja liuos syötetään, kun se porataan paineen alaisena. Seos nousee seinämiin, puristamalla reiästä tuhoutuneita maaperä. Jotta varmistetaan seoksen normalisoitu kulutus, laskeutuu säiliö suodattimilla, joissa maaperän sedimentaatio tapahtuu ja koostumus syötetään takaisin kaivoon. Ylimääräinen savi ratkaisu nousee muodon konkreettisessa prosessissa.

Se on tärkeää! Tämä tekniikka poistaa kotelon käytön. Tarvittaessa kaivo vahvistetaan. Betonovod nousee ja täyttää kokoonpanon.

 1. Kolmas vaihtoehto on alustan järjestely, jossa käytetään koteloa. Tämän teknologisen hienovaraisuuden ansiosta voit luoda luotettavan ja luotettavan perustan kaikenlaisille kantavuudelle. Koteloputket voidaan jättää kaivoon tai poistaa betonin kaatopaikalta. Poraus suoritetaan kierto-iskutekniikalla. Reiän puhdistamisen jälkeen syötetään betonin liuos, joka on muodostettu pystysuorasti liikutettavan putken avulla.

Se on tärkeää! Heti kun kaivo alkaa täyttyä betonilla, koteloiden kartoitus vähitellen poistetaan. Asennukseen kiinnitettävien erikoisjärjestelmien läsnäolo, putkien edestakaiset liikkeet, mikä helpottaa seoksen vaimennusta ja tiivistää sen.

On muistettava, että paalutyypistä riippumatta betonointimenetelmä on jatkuva

On muistettava, että paalutyypistä riippumatta betonointimenetelmä on jatkuva! Mutta jos paalut sijaitsevat alle 1,5 metrin välein, ne betonoidaan yhden läpi, jotta ne eivät vahingoittaisi jo valmiiksi saostettua kasaa, kun se on sekoitettava viereiseen kaivoon. Puuttuvat elementit on betonoitu vasta sen jälkeen, kun aikaisemmin valmistetut paalut ovat jo saaneet riittävästi voimaa.

Pahaamilla paaluilla on sekä etuja että haittoja, jotka rajoittavat rakenteiden laajaa käyttöä. Viimeksi mainittuihin kuuluvat mm. Seuraavat tekijät:

 • Vähennetty erityinen kantavuus, verrattuna esimerkiksi nauhalevitykseen;
 • Korkea työvoimakkuus, esimerkiksi verrattuna ruuvipapeihin;
 • Velvollisuus huolehtia kaivojen kaatamisesta heikkoon maaperään;
 • Betonisoitumisprosessin monimutkaisuus maaperässä, jolla on lisääntynyt veden kylläisyys;
 • Mahdollisuus kontrolloida valmiiden paalujen laatua.

Vihje! Jos maaperä on erilainen kuivuudeltaan, voit käyttää pinoavien elementtien paalutuselementtien tekniikkaa. Positiivinen hetki on maan massojen tiivistyminen rei'itysprosessissa. Tekniikka ei edellytä maaperän poistoa pinnalle, ja se suoritetaan lävistysmenetelmällä eli tietylle korkeudelle kartiomainen esine putoaa maahan, kunnes muodostuu riittävän syvä reikä. Sitten kaivoa jaetaan osittain betonin, raunion tai hiekan-betoniseoksen seoksella. Ei huono todistaa vaihtoehtoa koteloputken kanssa vasaralla - kyky suorittaa kaikki prosessit omalla kädellä tuo lisää etuja.

Poraamattomien paalujen järjestely näkyy lämpimänä vuodenaikana, kun maa on riittävän lämmin - tämä on tarpeen betoniseoksen asettamiseksi. Kuitenkin, jos lämpötila on alhainen, käytetään lämpöä. Tätä tekniikkaa käytetään nimenomaan säätiön rakentamiseen talvella ja laakeripohjan oikean lujuuden varmistamiseksi. Poraustyyppisissä paaluissa olevaa betonia kuumennetaan paalun runkoon sijoitetun putken avulla. Teknologisesti lämmitys sähkölaitteilla on joskus sallittu, mutta se on kallista. Lämmityksen pakollista käyttöä on osoitettu SNiP: n sääntöjen mukaan, ja rakenteiden muodonmuutoksen vaara vähenee. Jotta tällaiset riskit voitaisiin minimoida niin paljon kuin mahdollista, on parasta laittaa monoliittinen laatta tylsistyneiden paalujen perustuksen päälle ja varustaa grillata maanpinnan yläpuolella.

Betonin ja betonipäällysteen käyttö paalujen osalta

Elementin rakenteellisen osan käytöstä riippuen ripustustyyppien paalut ja jalustat eroavat toisistaan. Tällöin teline on tiheä kerros maata, joten voit rakentaa enemmän massiivisia taloja. Mutta riippuva paaluu pitää kuormituksen vain kosketuksissa maan kanssa. Betonien käytön luokittelu, kaatopaikkojen parametrit ja muut vivahteet määräytyvät SNiP 2.02.03-85: n mukaan. Kantokyvyn laskemiseen käytetään seuraavia indikaattoreita:

 1. Elementin halkaisija;
 2. Käytettyjen betonin merkki;
 3. Vahvistustyyppi (runko, sauva);
 4. Hyvin syvyys;
 5. Maaperän lujuusindikaattorit.

Betoniyhdistelmä on välttämätön paalin todellisen rungon muodostamiseksi. Hakemuksessa on merkkejä M200: sta ja uudemmista. Uskotaan, että kevyemmät arvot sopivat myös tylsistyneille paaluille, mutta on olemassa rekisteri standardeista, joilla navigointi:

 • GOST 19804.2-79
 • GOST 10060.0-95
 • GOST 12730.0-78
 • GOST 12730.4-78
 • GOST 12730.5-84

Näiden määräysten mukaisesti betonipitoisuudet jaetaan seuraavasti:

 1. M100-M150 - on tarkoitettu käytettäväksi valmistustöissä ja ei-kantavien rakenteiden luomisessa.
 2. M200-M250: tä voidaan käyttää lujitetuilla betonivöillä, esineillä, joissa ei ole kantavia laitteita, nauhan perustuksia.
 3. M300-M350 käytetään palkkeihin, ristikoihin, lattialevyjen valmistukseen, porattujen paalujen valmistukseen, portaiden ja muiden rakenteiden vakavaan kuormitukseen.
Oikean tarkkuuden määrittämiseksi alueesi tylsistyneillä paaluilla tarvittavan betonimerkin avulla on hyvä nähdä teknisiä suosituksia.

Jotta voit selvittää, mikä tarkkuus on betonimerkki, joka tarvitaan paikoillesi paikoilleen, sinun ei tarvitse katsoa TP 100-99: tä. Nämä ovat teknisiä suosituksia kotimaisten tutkijoiden kehittämästä tylsistyneistä paaluista. Ja lopuksi betonin kaatoaminen edellyttää seoksen formulaation noudattamista, mutta yleensä on välttämätöntä ylläpitää suhteellisen tasainen sakkojen ja karkeiden aggregaattien tiheys. Valmisbetonin koostumus sisältää: murskattu kivi lujuus 50-60 MPa 25%, hiekka 25%, betonia 340 kg / 1 kuutiollinen tuote.

Jos sinulla on kysyttävää, ammattihenkilöiltä saatava video auttaa sinua tekemään ja asettamaan säätiön tylsistyneille paaluille yksityiskohtaisesti. Alusta on täydellinen sekä kevytrakenteisten että korkeiden tiilien rakennusten rakentamiseen.