Betonipylväs

Tietyllä rakenteella (esimerkiksi talon) betonipohjan järjestelyn oletetaan olevan. Pilarin perusteet ovat halvin ja helpoin rakentaa. Usein tällaisilla säätiöillä on matala-alaisia ​​teollisuus- ja julkisia rakennuksia, yhden kerroksen maanrakennuksia rakennetaan. Useat tukisäätiön piirteet merkitsevät joitakin sovelluksen rajoituksia, joita ei voida sivuuttaa.

Mikä on sarake perusta?

Tämäntyyppinen talon pohja on rakennettu tukirungosta, jossa kannet kantavat pääkuormaa. Tukit asennetaan kehän ympärille laakerin seinämien alle. Ne sopivat talon ensimmäiseen vanteet. Kansien asennus tapahtuu siten lastauspaikoissa: kulmissa, seinien risteyksessä, katon alle ja pituus yli 2,5 metriä.

Pilarien mitat ja etäisyys määräytyvät laskennallisesti ottaen huomioon rakennusmateriaalin luokka, tukirakenteiden rakenteen tyyppi, rakennuksen luonne ja kokonaismassa. Tukien keskimääräinen etäisyys vaihtelee välillä 1,5-2,5 m, suorakaiteen muotoisten tuotteiden sisäinen leikkaus on 25-40 x 25-40 cm ja pyöreä leikkaus 20-25 cm. Pohjaosan korkeus ei saa olla yli 50 cm. maan alla olevan osan parametri valitaan riippuen tunkeutumisnopeudesta.

Erityisominaisuudet

Pylväspohjan kannat on sijoitettava siten, että pylväät ovat vakaalla ja kestävällä maadoitetulla kerroksella. Tukipakkauksia ei saa asettaa pehmeille humusmaille. Kansi yläosa on tehty samassa vaakatasossa. Grillaus luottavat niihin.

Kevyiden rakennusten pystyttämiseen ei tarvita grillausta. Käytä sen sijaan metalli- tai puupalkkeja. Vinkkien korkeus on sijoitettava vähintään puolen metrin korkeuteen maanpinnasta. Tämä estää kosteuden pääsemästä taloon.

Jos sarakkeen on tarkoitus olla yhdistetty napaan, sarakkeen yläosaan tehdään "kuppia" tai asennetaan ankkureita tuen ja tuetun rakenteen jäykkään liittämiseen.

Tuettujen perustusten järjestelyn ominaisuudet ja kannen tyypin valinta määräytyvät rakennetyypin, maaperän luonteen ja muiden käyttövaatimusten perusteella. Laukut tulevat eri kokoja ja osia. Suorakulmaisia, neliöitä, pyöreitä tukia.

Pylväät voivat olla betonista (teräsbetoni), butobetonia, lohkomaisia ​​materiaaleja, roskia, tiiliä. Sovelletun valmistusmenetelmän mukaan kansien pohjat luokitellaan sellaisiin tyyppeihin kuin:

 • monoliittinen kaivuta reikiä, muotti on asennettu ja betoniliuos, joka ei ole alempi kuin M400, kaadetaan kerroksiin;
 • esivalmistetut, kun käytetään valmiita elementtejä lohkojen, tiilien tai tiettyjen brändien kivistä.
Pylväsperustan malli.

Asennuksen syvyys määrittelee tietyntyyppiset tukipohjat:

 1. Ei-haudatut perustukset pylväät, kun pohja sijaitsee maassa tai hiekkalaatikko. Tällaiset perusteet eroavat erektiokyvyn kustannustehokkuudesta, mutta niitä käytetään yksinomaan yksikerroksisten rakennusten rakentamiseen kevyistä materiaaleista heikoilla ja ei-tylsillä mailla.
 2. Upotetut perustukset, joiden rakenteessa pilarit asetetaan maan jäädytyspisteen syvyyteen tai alle. Tätä muotoilua käytetään hehkuttavilla maaperillä paikoilla tai savilla. Ero pienimmällä kannattavuudella.
 3. Matala syvyys, jonka syvyys on 0,5 - 0,7 osaa syvyyteen maaperän jäädyttämisestä. Puolet säätiöstä on tietty muotoinen monoliitti, ja toinen on hiekan ja soran tyyny. Sopii laskeutumaan matala- ja ei-savimaahan.

Suunnittelun perusteet perustuvat joko asennuspalkkiin tai ilman. Kiekko on kiinnitetty napaan ja jakaa talon kokonaismassan kuorman tasaisesti pohjan päälle. Särmäyspalkit estävät kallistuvien kansien horisontaalisen maaperän liikkeen vuoksi. Tämä elementti kuitenkin lisää huomattavasti rakennuskustannuksia, mikä lisää kellarijärjestelyn aikaa.

Useimmat ei-massiiviset rakennukset on pystytetty tukialustalle ilman grillausta. Tällöin ensimmäinen vanteet asennetaan suoraan kansiin vedeneristyskerroksen päälle. Tämä muotoilu on kuitenkin vähemmän kestävää maaperän vaakasuoralle siirtymiselle ja kaatumiskuormitukselle.

Rakennettavuus

Tukien perustusten rakentamisen toteutettavuus toteutuu tapauksissa, joissa:

 • rakennuksen käytön aikana maakerroksen kansien paine on pienempi kuin teipin rakenteesta
 • rakennetut rakennukset, joissa ei ole kattopaneeleja, puiset ja kevytrakenteiset puitteet;
 • tiiliseinät on rakennettu vaaditulla syvyydellä enintään kaksi metriä tai neljäsosa metristä maaperän jäätymispisteen alapuolella;
 • on vältettävä kellarin tuhoutumista johtuen maaperän tilavuuden kasvusta matalissa lämpötiloissa.

On kuitenkin olemassa tapauksia, joissa tukipohjien käyttö ei ole perusteltua:

 1. Tukikansien epävakauden takia niiden asennusta heikkoihin ja horisontaalisesti liikkuviin maaperään ei suositella.
 2. Kansien pohjat eivät sovellu raskaiden materiaalien massiivisten seinien rakentamiseen: tiili, teräsbetoni, jonka lohkojen paksuus on yli 51 cm.
 3. Pilarit eivät ole tarpeen järjestää paikoissa, joissa on voimakas korkeusero (kahdesta metristä).
Takaisin sisällysluetteloon

rakentaminen

Pilarien kaataminen pohjaan tapahtuu monessa vaiheessa avoimesti. Ensimmäisessä vaiheessa tukien aseman merkitseminen perustilalohkojen tai monoliittien alle suoritetaan. Tätä varten valitaan tukikannen tyyppi, muoto, koko ja syvyys. Piirustuksen mukaisen rakennuksen rakentaminen edellyttää asiakirjan syöttämistä ennalta määrättyyn selkeään etäisyyteen tukien välillä.

Kun rakennustyömaalla on itsenäinen merkintä, on otettava huomioon se, että pilarit sijaitsevat 1,5 - 2,5 metrin etäisyydellä toisistaan. Suurempi etäisyys voi johtaa lisääntyneisiin rakennuskustannuksiin johtuen tarpeesta rakentaa tehokkaampi grillata. Tukien tulisi olla suurimmissa kuormitusalueissa - kulmissa, seinien risteyksessä, katon alla.

Toisessa vaiheessa tehdään töitä kentällä. Kaivaa kaivoja suorakaiteenmuotoisen raunion, betonin, betonin, lohkon tai tiilipylväiden alla. Jos tangon pohjassa on oltava pohja, silloin kun kaivetaan reikää, sen mitat otetaan huomioon. Putkisten tukien on valmisteltava kaivoja. Niitä porataan porauslaitteilla, käsi- tai puutarhaporalla. Kaivo olisi tehtävä 5-10 cm suuremmaksi kuin tukiputken halkaisija.

Kolmas vaihe on pilarien betonointi. Käytetään usein tuettuina halutun poikkileikkauksen vahvistetuilla monoliiteilla. Voit rakentaa monoliittisia pilareita itse. Tällöin valmistettuun kuoppaan asetetaan 15-20 cm: n korkean hiekan ja soran tyyny, jonka yläpuolella oleva tukialustan antenni pystytään muodostamaan puupalkkien muottirakenteet, jotka ovat pylväiden vaadittujen mittojen mukaan. Seinälevyt ja kaivon sisäseinät on peitetty kattohuopalla tai polyeteenillä vedenpitävyyden varmistamiseksi.

Tällöin kaivoon on sijoitettu varret, joiden poikkileikkaus on 1-1,2 cm. Tangot yhdistävät saman raudan segmenteillä. Voit käyttää tähän tarkoitukseen erikoisnauhoja. Vahvistusverkon ja seinien välisen etäisyyden ei tulisi olla alle 3 cm, mikä mahdollistaa kehyksen täydellisen täyttämisen betonilla.

Lujittavan luuston korkeus riippuu vahvistuspalkin käytöstä tai hylkäämisestä (grillaus). Jos elementin asennus vaaditaan, vahvikkeen pituuden on noustava tukin yläpohjan yläpuolelle. Muussa tapauksessa lujittava luuranko sijaitsee 3 cm: n alapuolella muottipesän alapuolella. Asennustangot on kiinnitetty napakepin päähän, jotta varmistetaan ensim- mäinen leikkaus.

Pylväät kaadetaan tavalliseen betoniin, joka ei ole alempi kuin M-200.

Vahvistuksen jälkeen tehdään betonituet. Tätä tarkoitusta varten käytetään käytettyä betonia, joka ei ole arvosanan 200-300 alapuolella. Betoniseosten itsehankintaan sopii sementtibrändi M400, sekoitettuna 1-1,2 mm hiekkaan, soraa ja vettä suhteessa 1: 3: 5: 0,4. Seos asetetaan kerroksiksi, joista jokainen on täryttämällä varovasti.

Kun rakennat pohjaa tukeille, joissa on kenkä (laajennus), tämän laajennuksen muodossa kaivetaan reikä, hiekka ja sora kaadetaan, betonia kaadetaan. Vahvistuksen jälkeen muodostetaan pilarin muotti. Sitten edellä mainittu työ toistetaan. Kun seos on kovettunut, muotti voidaan irrottaa, pilarin seinät voidaan vedenpitäväksi ja täyttää takaisin ja tampata ylös kuopasta poistetulla maalla.

Jos grilliä käytetään, viimeisessä vaiheessa laite on asennettu tukiin. Tätä tarkoitusta varten kotelon muodossa oleva muotti on kaikkien kansien nippu, joka asennetaan vaakasuoraan tulevan perustapinnan kehän ympärille. Rakenteeltaan upotettu runko on upotettu muottiin ja kiinnitetty pylväiden lujittavan luuston päästöihin. Sementtilaastin täyttö suoritetaan niin, että grillata- misen pinta sijaitsee samassa vaakatasossa.

Viikon aikana betoni on kovettunut ja karkaistu, minkä jälkeen muotti poistetaan.

johtopäätös

Tukien perustuksille on ominaista lukuisia etuja. Ne eroavat luotettavuudesta, tehokkuudesta ja rakennuksen nopeudesta johtuen lisätyön tarpeesta.

Tällaiset pohjat voidaan asentaa jäädytysmaille. Ne eivät kuitenkaan sovellu massiivisten talojen rakentamiseen kellareilla.

Kuinka kiinnittää puupalkki betoniin

Puupalkin kiinnittäminen betoniin: tangon asentaminen ja kiinnitys pohjaan

Kaikki kuvat artikkelista

Erilaisten rakennustöiden suorittamisen aikana on joskus tarpeen asentaa puupaneeli betoniin. Yleensä tämä toimenpide herättää monia kysymyksiä aloittelijoille. Tässä artikkelissa ymmärrämme, kuinka puupylväitä voidaan asentaa betonipohjaan useilla eri tavoilla.

Puupalkki asennettu betoniin

Yleistä tietoa

Tarve asentaa puupylväät betoniin voi syntyä monissa tilanteissa, esimerkiksi asennettaessa aidat, rakentamalla paviljongit ja muut puurakenteet nauhan pohjalle.

Ensi silmäyksellä voi tuntua, että puupylvään asentaminen betoniin on hyvin vaikeaa, mutta todellisuudessa ammattilaisilla on joitain temppuja selviytymään tästä toiminnasta ilman minkäänlaisia ​​vaikeuksia. Alla näet itsellesi.

Puuportaan asentaminen betoniin

Ensinnäkin on todettava, että betonipilarien asentaminen usein merkitsee eri toimintoja:

Alla on yksityiskohtainen tarkastelu kustakin niistä.

Betonipylväs

Monet aloittelevat kotimestarit epäilevät, onko mahdollista betonipuita, koska betonipuu voi nopeasti murskata. Itse asiassa, jos noudatat tietyn tekniikan, puinen tuki voi olla pitkään.

Ohjeet tämän toiminnon suorittamiseen näyttävät tästä:

 • Ensimmäinen vaihe on suorittaa reikä maaperän jäädyttämisen syvyydelle. Eri alueilta tämä syvyys voi olla erilainen, mutta keskimäärin maassamme se on 1,2 m. Jos reikä pienenee, on todennäköistä työntää pylvästä maaperän pudotuksen seurauksena. On helpointa kaivaa reikä puutarha-porakoneella, mutta jos se puuttuu, voit myös käyttää tavanomaista lapiota.
 • Seuraavaksi sinun on täytettävä reiän pohja rauniolla tai sora, ja on hyvä taputtaa sitä. Kerroksen paksuuden tulisi olla noin 15 cm.

Puun kyllästäminen

 • Ennen puupylvään betonoitumista on tarpeen käsitellä puuta suojaavalla yhdisteellä. Tällä hetkellä erikoispinnoituksia myydään erikoistuneissa myymälöissä, jotka suojaavat puuta kosteudelta, altistumiselta mikro-organismeille ja muille negatiivisille tekijöille.
 • Jalostuksen jälkeen napa on asennettava reikään ja kiinnitetty välikkeillä. Samalla sen asento olisi tarkastettava rakennustasolla, jotta estettäisiin poikkeaminen horisontaalista.
 • Seuraavaksi täytä reiän tila betonilla.
 • Ulkoneva betoni on tasoitettava pylväästä kallistetulla vedellä, jotta vesi ei kerääntyisi puun lähelle.
 • Sitten betoni on peitettävä märällä kuorella. Se on kostutettava säännöllisesti viikon aikana. Tämä menettely estää betonin halkeilua kuivausprosessin aikana.

Valokuvakäsittelyssä tiivisteen kanssa

 • Kun betoni on täysin asetettu, se on käsiteltävä puun kanssa tiivisteen kanssa. Tämä estää kosteuden pääsemästä yhteiseen tilaan, joka muodostuu jäädytys- / sulatusprosessin aikana.

Vihje! Puurakenteen kestävyys riippuu suuresti puun tyypistä. Esimerkiksi mänty ja lehtikuusi on hyvä kosteudenkestävyys.

Männyn hinta on alhaisin muiden lajien keskuudessa.

Pilarin betonointiprosessi on valmis. On huomattava, että puupylvään asentaminen maahan on toinen tapa. Sen merkitys on se, että pieni pylväs on betonoitu (betonikorsi), johon puupalkki tai loki kiinnitetään pinnalle lanka- vanteella.

Kiinnitä tuki konkreettisella porsaalla

Vihje! Ennen betonitoimintaa on suositeltavaa suorittaa vedeneristys.

Tätä varten kaivo on sijoitettava kattomateriaaliputkeen.

Lisäksi voit turvallisesti kiinnittää tuen suoraan maaperään suorittamatta sen betonointia.

Tämän tekniikan mukaan työ suoritetaan seuraavasti:

 • Sen jälkeen, kun tukia on käsitelty antiseptisellä koostumuksella, sen leikkaus, joka sijaitsee maassa, on peitetty puumateriaalin bitumimateriaalilla ja kattorakenteella kääritty.
 • Sitten reiän pohja täyttyy myös kerroksella raunioita ja soraa.
 • Seuraavaksi tuki on kiinnitetty tukipyörillä pystyasentoon.
 • Sen jälkeen suoritetaan kuopan täyttö ja täyttö. Voit tehdä tämän tilan täyttämällä kivet, rikkoutuneet tiilet tai suuret rauniot. Joka 30 senttimetrin välein kiviä on karsittava romuilla, ripotella hiekkakerroksella ja sitten irrottaa vedellä, mikä parantaa tiivistyksen laatua.
 • Kun kuopan yläosaan tulee noin 15-20 cm, tilan on täytettävä betonilla. Tällöin betonirengas antaa vakautta tukeen ja estää sen vääristymisen.

Kiinnitys puurunkoon

Betoniasennus

Puupylväiden asentaminen betonipohjalle voidaan tehdä useilla tavoilla.

 • Betoniin kiinnitetyn erityisen kiinnityksen avulla - tässä tapauksessa kaatopaikassa betoniin lisätään laite, joka on tappi, jonka lopussa on U-muotoinen kiinnitys. Asennettaessa puuta työnnetään laitteen kahden "jäljen" väliin ja kiinnitetään pultilla tai ruuveilla. On huomattava, että U-muotoisen kiinnikkeen tulisi vastata palkin poikkileikkausta siten, että se menisi tiukkaan avaruuteen. Tämän menetelmän haittapuoli on se, että sitä voidaan käyttää vain betonin kaatamisen yhteydessä, ja vain puuta voidaan asentaa tukena.

Esimerkki palkin kiinnittämisestä

Vahvikkeen avulla - jos erikoiskiinnitys ei ole käsillä, voit käyttää betonirautaan kiinnittyvää vahviketta niin, että nasta nousee pintaan noin 20 cm: n päästä. Asennettaessa telineeseen päätyyn tulee reikä, jonka läpimitta vastaa tappia. Ennen asennuksen kiinnittämistä betoniin on kiinnitettävä tiivistystiiviste.

Yleensä tätä asennustapaa käytettäessä käytetään ala- ja ylävaljaita yhdistelemällä kaikki tuet yhdeksi rakenteeksi. Siksi tätä vaihtoehtoa käytetään tavallisesti niiden osien ja muiden rakenteiden rakentamisessa nauhan perustukselle.

Peruslaatikko tuen asennusta varten

 • Käytettäessä laatikkoa, jossa on alusta - tätä menetelmää käytetään tapauksissa, joissa joudut käsittelemään pakastettua betonia. Periaate perustuu siihen tosiasiaan, että puu tai loki asetetaan erityiseen laatikkoon, johon pohjaan hitsataan alusta, jossa on reikiä. Tämän seurauksena laatikko on kiinnitetty betonipinnalla tukien avulla.

Tässä ehkä kaikki tiedot siitä, miten puupylvään kiinnittäminen betoniin.

johtopäätös

Kuten huomasimme, puupylvään kiinnittäminen betonialustalle ei todellakaan ole vaikeaa. Ainoa asia on noudattaa tiukasti edellä mainittua tekniikkaa niin, että tuki ei ole ainoastaan ​​turvallinen, vaan myös suojattu ympäristön altistumiselta. Tämä mahdollistaa rakentamisen kestävän monien vuosien ajan.

Saat lisätietoja hyödyllisistä aiheista tässä artikkelissa olevasta videosta.

Kiinnitä puinen teline betoniin

Puusta valmistettua rakennusaineita käytetään epävakaisuudesta huolimatta jatkuvasti rakennuksissa. Sitä käytetään aidan, laajennusten suunnitteluun osana säätiötä. Työn aikana jaksottaisesti puu on kiinnitettävä betoniin. Välittömästi syntyy paljon kysymyksiä: kuinka asentaa puupylväät, miten niiden kestävyys jatkuu? Vastaukset edellyttävät koulutusta.

Yleistä tietoa

Ensi silmäyksellä tilanne on vaikea, mutta on olemassa temppuja, jotka auttavat selviytymään työstä ilman erityisiä vaikeuksia. Ennen asennuksen aloittamista on syytä valita, mistä puusta tuleva perusta tulee ja käsittelemään sitä huolellisesti. Puunjalostus on tärkeä prosessi, koska sen vaikutukset ympäristöön heikkenevät.

Käsittely suoritetaan valmistetulla napalla. Tuki on jaettu kahteen osaan, joista kukin käsitellään erilaisella kemiallisella valmisteella. Maanalainen osa on alttiimpi kosteudelle, sitä käsitellään bitumipohjaisilla liuoksilla kahdesti ja pidetään 24 tunnin välein. Pilarin toinen osa on yleensä päällystetty lakalla, joka suojaa puuta tuulta, auringolta ja kosteudelta.

Se on tärkeää! Ennen käsittelyä puu on kuivattava, ja perusteellinen kiillotus auttaa säästämään bitumikyllästystä.

Asennusmenetelmät

Valmistelun jälkeen suoritetaan asennus. Merkitään ja valmistaudumme tukeille. Pilarien asennusvaihtoehdot määräytyvät suunnittelun piirteiden ja työn luonteen mukaan. Asennuksen alla ymmärrä betonituotanto tai kiinnitys betoniin. On tärkeimpiä tapoja:

 • peruspohjallinen betonointi;
 • betoniprofiilin käyttö;
 • asennus betoniin;
 • kehyksen käyttö;
 • erityinen yhdiste;
 • leikkikenttä ja laatikko.

Monipuolinen tapa - betonitointi

Puupalkkien asennus betonisoinnin avulla soveltuu hyvin maaperään, jossa ei ole korkea kosteus. Asennustapa käsittää alustavien kaivojen valmistuksen pohjaan, pilarien asentamisen niihin ja jäljellä olevan tilan täyttämisen betonilla.

Tehokkuuden lisäämiseksi reikiä kaivettaessa maata kastellaan vedellä, maa pehmeäksi ja helposti käsiteltäviksi. Jos pylväiden korkeus on 1,5 m, syvennykset kaivoihin ovat 0,5 m, korkeammat syvyys nousee 0,8 m: iin. Pylvään syvyys on 1/3 sen pituudesta.

Korkeammalla pohjaveden tasolla kannattimet syvenevät maaperän jäädyttämisen alapuolella, ja reikien pohja peitetään 15-20 cm: n kerroksella, joka toimii viemäriputkena. Tukin alaosa kääritään kattopyyhkeellä, poltetaan, käsitellään hartsilla, jotta puuta voidaan suojata paremmin.

Harjoittelun jälkeen jatka puristusreikiä. Reiät, jotka ovat täynnä raunioita, tiilenpaloja, sekoitettu maahan, tiiviisti leimattuna. Reiän yläosaan jäämme 15-20 cm, ja tyhjä tila on täynnä betonia. Kun laasti on kuivunut, pylväs pitää tiukasti kiinni eikä taivu taakan alle. Betonin ja puun liitos käsitellään tiivisteellä, joka estää kosteuden pääsyn niiden väliin.

Betoni stepson

Toinen tapa asentaa puupylväs on käyttää konkreettista stepson. Betonisointimenettelyn ydin on käyttää ei koko viivettä, vaan pieni sarake. Menettelyn järjestys on seuraava:

 • ennen tuen asentamista on käsitelty antiseptisellä osaisella porsaanpohjasta, joka on maaperässä, peitetään bitumilla ja kääritään katolla;
 • roska on kasattu kuopan pohjalle;
 • pystysuorat kiinnitystukit;
 • Varmista, että peität puuportaita rauniolla, soraa ja kompakti se hyvin. Lisää täytön tiheys auttaa sulkimen nopeusväliä (joka 30 cm) lisäämällä hiekkaa ja vettä;
 • 15-20 cm reiän yläreunaan täytetään betonin liuoksella, joka tarjoaa vakautta.

Kun betoni on kovettunut, on tarpeen kiinnittää loki lanka pieniin pylväisiin.

Betonialusta

Puisen tuen asentaminen betonialustaan ​​on helppo suorittaa monella tavalla:

 • Erityinen kiinnitys betoniin. Erityisellä kiinnityksellä tarkoitetaan tappi, jolla on erityinen kiinnitys, jonka pää on P-kirjaimen muotoinen. Puun poikkileikkaus vastaa välttämättä asennusmittoja, jotta puu voi helposti kiinnittyä kiinnittimeen. Asennettu puu on kiinnitetty ruuveilla, pultteilla. Menetelmällä on oma miinus - puutavaraa, jota käytetään puutukena.
 • Varusteet. Erityisen valmistetun yhdisteen puuttuessa käytetään tavallista vahvistamista. Betoniin asetettu raudatappi tulee työntyä 20 - 25 cm pinnan yläpuolelle. Tuki on porattu reikään, joka vastaa halkaisijaltaan raudoituksen halkaisijaa. Betoniin kiinnitetään tiiviste, joka suojaa rakennetta veden tunkeutumiselta. Tiivisteen koko on pienempi kuin puutuki. Pilarien ja betonin väliset liitokset on peitetty laastilla. Tarvittaessa ylempi ja alempi vanteet auttavat yhdistämään kaikki pilarit yhteiseen rakenteeseen. Tätä vaihtoehtoa käytetään usein nauhalevyssä.
 • Pakastettua betonia käytetään laatikon kanssa. Puinen materiaali sijoitetaan erikoisvalmisteiseen laatikkoon, johon alusta on hitsattu pohjaan. Tyynyruuvit ruuvatetaan alustan reikiin, joihin laatikko kiinnitetään betoniin.

Puun kiinnittäminen betoniin ei ole vaikeaa, jos kaikkia tekniikoita noudatetaan. On välttämätöntä huolehtia paitsi materiaalin luotettavasta kiinnityksestä myös vähäisestä vaikutuksesta puuympäristöön. Sitten puiset tuet palvelevat sinua monta vuotta.

Muutamia yksinkertaisia ​​tapoja puupylväiden ja materiaalien hintojen kokoamiseen

Aita on yksi tärkeimmistä osista arkkitehtoninen kokonaisuus kotisi kotona. On olemassa lukuisia erilaisia ​​aidat, mutta yksi kauneimmista ja yksinkertaisimpia samanaikaisesti on puinen aita.

Puut hedge

Asennettaessa tällaista aidan kannattaa kiinnittää paljon huomiota sen tukiin. Tänään tarkastelemme tapaa tehdä, asentaa ja käsitellä puiset sauvat omalla kädelläsi.

Ensinnäkin sinun pitäisi valita materiaali, josta haluat rakentaa aidan. Uskotaan, että luotettavin ja kestävä on - lehtikuusi. Myös erinomainen vaihtoehto niille on mänty tai tammi. Tärkeintä sinun pitää muistaa, kun asennat sen tukia - esikäsittely on välttämätöntä.

Ensi kerralla puun aita alkaa ryöstää ja huonontua, joten puunjalostus on välttämätön prosessi aitausten rakentamisessa. Työkappale on jaettava kahteen puolikkaaseen, joista jokaista käsitellään erilaisella suojakemikaalilla. Aloitamme sen puunpalkin käsittelyn, joka on koko ajan maassa. Se on alttiimpi kosteuden jatkuvasta vaikutuksesta, minkä vuoksi se vaatii erityisen käyttövalmiin bitumipohjaisen kyllästyksen käyttöä. On suositeltavaa, että puu impregnoidaan bitumilla kahdesti 24 tunnin välein. Muista, että ennen aihiolosuhteiden käsittelyä ne on kuivattu siten, että niiden sisällä oleva kosteus on enintään 15%. Bitumien kyllästämisen säästämiseksi tulee huolella ja huolellisesti puhdistaa aihiot.

Valokuva. Jalostetaan napoja

Kuvassa näkyy, että bitumin kyllästys on musta, joten pinnan pintaa tulee käsitellä, joka on turvallisesti piilotettu maahan. Jos sinulla ei ole tällaista kyllästystä, voit käyttää turvallisesti puhaltimen puhdistusta varten.

Vihje! Jotta tulevaisuuden rappeutuminen hidastettaisiin, älä unohda eroon ruohoa ja rikkaruohoja, jotka edistävät kosteuden ja kosteuden syntymistä.

Pylvään yläosa käsitellään tavallisesti erityisellä lakalla, joka koostumuksessaan sisältää ultraviolettisäteilyn absorboijan. Asiantuntijat suosittelevat AVIS Timbercoat -lakan käyttöä, jolla on korkea puunsuoja tuulelta, kosteudelta ja kosteudelta.

Tukien asennus

Lähdetään suoraan puupylväiden asennukseen, ja näet itsellesi, että on helppo tehdä puiset aidat omiin käsiisi. Ensin sinun täytyy merkitä tilat pilareille. Käytä tappeja, johtoja ja mittanauhoja.

Ensin määritä kulmaportaalin paikka tässä paikassa, aja köyttä ja mittaa juoksun pituus suorassa viivassa. Optimaalinen on 2-2,5 metriä - niin että aita näyttää tarkalleen eikä taipua sen oman painovoiman yli. Lisäksi perustaakseen perusteet kutakin heille kaivaa reiän maaperän jäädyttämiseen - tämä on noin 1,5 metriä.

Se on tärkeää! Puupilarit asennetaan maahan vähintään 1/3 korkeudelle, etenkin siten, että tuulesta tai iskuilta ei pääse irtoamaan niitä. Kaivojen ei pitäisi olla hyvin laajaa, reikiä on tarpeeksi 20 cm leveämpi kuin pylväs.

Tamping ja kaivot kuopat

Jokaisen kaivon pohja on täynnä kevyesti soraa tai raunioitumista, ja vasta sitten valmistetaan ja jalostettu jälki. Jos tiedät, että alueen kosteustaso on pois mittakaavasta, niin puupylväiden kemiallisen käsittelyn lisäksi sinun on rullattava se kateaineella, mikä suojaa puuta. Asennettaessa napa, se tarkistetaan vesitasolla ja kiinnitetään tukipyörillä.

Seuraava vaihe, jossa jalustat kiinnitetään omiin käsiisi, on täyttö- ja täyttörei'itysvaihe. Kuopat, joissa kannat ovat, on nukahtava suurilla raunioilla, rikkoutuneilla tiilimuodoilla, kivillä sekoitettuna maahan. Kussakin reiässä kaikki on kaadettava hyvin sorkkaraudalla, peitetty hiekalla ja kaadetaan vedellä - tamping on siis nopeampi. Kaivon päälle tulisi olla tyhjä tila, noin 20 cm, jossa betoniliuos kaadetaan.

Toinen asennusvaihtoehto

Toinen tapa asentaa puupylväät. Se vaatii, että valmistat maahan kiinnittyneet metalliset ankkurit. Selkeästi voit katsoa kuvaa.

Kiinnitä ankkurit

Tämän version ansiosta tukien asentaminen maahan, voit välttää puun kosketuksen maaperän ja kosteuden kanssa, mikä estää sen aikaisen mätänemisen. Porauksen avulla maahan on tehtävä reikä 100 cm: n syvyyteen asti ja laita sitten esilevitetty putki tina- tai kateaineistoon tähän kaivoon. Tällainen putki on muottirakenne tulevaisuuden pohjalle puun aidalle ja pylväät sille.

Tukien asentaminen

Seuraavaksi siirrytään reiän putkeen betonilla: sementti + sora + hiekka; älä unohda nostaa hieman putkea niin, että sen alapuolella on tasanko (liuos leviää pitkin kuopan pohjaa ja pohja muodostaa puupylvään pohjalle). Pohja on välttämätöntä, jotta se voi häiritä pakkasenkestäviä voimia, jotka syrjäyttävät pilareita maasta.

Aseta sitten sinkitty ankkuri putkeen ja täytä putki ylös betoniin. Ankkurin on työntävä 3 cm: n etäisyydelle itse muotista eikä rajaamaan betonia. Varsinainen betoni tulisi kovettua päivälle, kun työ suoritetaan oikein.

Asennusohjelma tukee aitaa

Puiset sauvat, jotka on asetettu 3 päivän kuluttua ruuvimeisselillä valmiiden reikien läpi. Tällä hetkellä voit tutustua puutalojen, palkkien ja pilarien hintoihin, jotka ovat välttämättömiä aidalle.

Betonipilarin suunnittelu: asennuksen valmistelu ja menetelmät. Osittainen ja täydellinen betonitointi

Betonipilarit ovat yksi luotettavimmista tavoista vahvistaa pystysuoria tukia. Useimmiten se toteutetaan itsenäisesti pensasaitojen tuottamiseksi, mutta voi olla tarpeen myös rakenteiden kiinnittämiseen pystysuuntaisiin laakerielementteihin: maan parvekkeet, kohotetut terassit, kulkutiet jne.

Artikkelissamme kuvataan yksityiskohtaisesti tunkkien asennustekniikkaa ja niiden kiinnittämistä maahan. Yritämme kiinnittää erityistä huomiota niihin vivahteihin, joilla on suora vaikutus rakenteen kestävyyteen.

Tukirakenteen asennus kiinnittämällä maaperään sementtilaasti

Asennuksen valmistelu

Ennen pilarien asentamista ja niiden kiinnittämistä sementtilaastiin on välttämätöntä valmistaa pesät ja osat itse.

Ohjeet ovat seuraavat:

 • Ensin käytämme merkintöjä maastossa. Kätevin tapa tehdä tämä on käyttää lasersäteen etsintä, mutta tarvittaessa voit selata mittanauhaa ja jopa johtoa, jonka solmut on asetettu jokaisen mittarin läpi - kaikki riippuu vaaditusta tarkkuudesta.
 • Merkittyinä pisteinä alamme kaivaa reikiä. On parempi tehdä tämä käyttämällä lapioa, poistamalla maaperä syvyydestä liuskan - erityinen laite teräsputken.
 • Tämä menetelmä on kuitenkin melko työläs, koska useimmin tukien reiät eivät kaivaa vaan porataan. Työ suoritetaan joko manuaalisen porauksen avulla tai sähköisen maadoitusporan avulla.

Valokuvat halkaisijaltaan erilaisista käsiporateista

Kiinnitä huomiota! Pieniä reikiä, joiden kiinteä halkaisija on ohut pylväitä, voidaan tehdä käyttämällä vanhoja, jäähdytysruuveja. Tietenkin terät on vaihdettava sen jälkeen, mutta jos et ylen liioitteluta, työkalu ei kärsi.

 • Valitsemme reiän syvyyden siten, että pylväs on kunnolla kiinni. Halkaisijan suhteen sen tulisi olla noin 70-100 mm suurempi kuin itse tuen halkaisija, joten on paljon helpompaa pinota ratkaisu tuloksena olevaan aukkoon.
 • Jos on tarvetta, niin reiän ympärillä kokoamme levyjen muottiin.

Älä myöskään unohda maanosan, korroosion ja mädäntyneen rakenteen suojan:

 • Me kyllästämme puupylväät käytetyn moottoriöljyn kanssa ja käsittelemme sitä antiseptisilla aineilla. Joissakin tapauksissa kannattaa kääriä alustan alaosa kattopyyhkeellä.

Ruberoidin "lasia"

 • Metallituotteet päällystetään korroosionestomaalilla, joka estää ruostumisen muodostumisen ja leviämisen. Tietysti laadullisen koostumuksen hinta on huomattava, mutta sitten säästymme tukien korvaamiseen tulevaisuudessa.

Lopetusmenetelmä

Osittainen betonointi

Asentamalla se itse, kiinnitys sementtilaastilla voidaan suorittaa osittain tai kokonaan.

Ensimmäisessä tapauksessa toimimme näin:

 • Tuki asetetaan täsmälleen reiän keskelle.
 • Kohdista tuote pystysuoraan ja vie se kuopan pohjaan siten, että alapää on noin 40-50 cm syvä.
 • Pesän alemmassa osassa unessa karkea sora, joka sitten tiivistetään.
 • Valmistamme ratkaisun: yksi osa sementtiä M400 otetaan 3 osaa hiekkaa ja 5-6 osaa soraa. Materiaalin on oltava riittävän nestemäinen, jotta se sopii helposti kuopan seinämien ja pilarin väliin.

Pohja lakaistaan

 • Täytä rakenne, kunnes nestemäinen betoni pysähtyy sorautumaan soraan.

Tätä tekniikkaa sovelletaan, kun raskaat kuormat eivät vaikuta sarakkeeseen. Asennuksen luotettavuus on luonnollisesti suhteellisen vähäistä, mutta työhön kohdistuvien pääomasijoitusten määrää voidaan vähentää huomattavasti.

Täysi betonitointi

Paljon luotettavampi rakenne saadaan, kun pylväs on täysin betonoitu.

Työvoimakustannukset ovat kuitenkin huomattavasti korkeammat:

 • Tukin reiän pohjalle kaadetaan sora-hiekka-seos noin 15 - 20 cm kerroksella. Käyttämällä jyrsimestä saadaan tyyny, vähitellen levitetään materiaalia ja kostutetaan hiekka tiheyden lisäämiseksi.

Kiinnitä huomiota! Vuodon paksuus olisi otettava huomioon pesän porauksessa poran asentamiseksi.

 • Reikään aseta napa, kohdista se pystysuoraan ja kiinnitä pidikkeet tai puiset tuet.
 • Valmista ratkaisu samojen mittasuhteiden kanssa kuin edellisessä versiossa.
 • Täytämme reiän kerroksittain 20-25 cm. Jokainen betonikerros on kallistettu teräsnauvalla, tiivistämällä materiaalia ja poistamalla siitä ylimääräinen ilma.
 • Täytä pesä betonilla haluttuun tasoon ja pese se varovasti alas tukeen päin.

Kiinnitä huomiota! Voiman lisäämiseksi voidaan liuoksen alemmissa kerroksissa asettaa useita suuria kiviä tai paksun raudoituksen kappaleita. Se ei haittaa!

Lopullinen toiminta

Pilarin aseman säätö tasolta

Jotta asennettu tuki kestäisi pitkään, sen on huolehdittava asianmukaisesta huollosta välittömästi laastin kaatamisen jälkeen:

 • Sementin kuivumisen estämiseksi ja epätäydellisen hydraation välttämiseksi sulje pylvään pohja polyeteenillä.
 • Joka kolmas tai neljäs päivä tarkistamme pinnan kunnon. Jos pölyä tai pieniä halkeamia ilmestyy, lisäksi kostutetaan sementti.
 • Suoritetaan strippaus kolmesta neljään viikkoon, mutta on mahdollista käyttää napoja asennettaessa ei-raskaita elementtejä aidan jälkeen 10 päivää.

Kiinnitä huomiota! Tätä tekniikkaa voidaan käyttää vain ilman ja maaperän positiivisissa lämpötiloissa. Jo +5 0 °: ssa ja sen alapuolella betoni asetetaan ja kovettuu hyvin hitaasti, jotta kovettumisprosessi etenee ennalta arvaamattoman skenaarion mukaan.

Sen jälkeen, kun sementti on täysin polymeroitunut, poistamme ripustimet ja puupalkit ja siirrymme sitten muihin suunniteltuihin töihin: aseta betonipää navatan päälle, kiinnitä aitaosat, asenna tukipalkit terassin kokoamiseen jne.

johtopäätös

Metallipylväät, puupalkit ja teräsbetonipilkut, jotka asennetaan maahan, mahdollistavat näiden rakenteellisten elementtien luotettavan kiinnittämisen. Sementtilaastin käyttö makadamaisella täyteaineella lisää luonnollisesti tämän tapahtuman kustannuksia, mutta laitoksen luotettavuus on paljon suurempi kuin ajettaessa tukia maaperään tai täyttämällä reikä maaperällä lisäämällä hiekkaa ja soraa.

Tekniikan yksinkertaisuudesta huolimatta ennen työn aloittamista suosittelemme katsomaan videota tässä artikkelissa perustoimintojen sekvenssin ymmärtämiseksi.

Miten konkreettisia navoja aitaa omilla käsillä

Pilarien betonoitumista on lähestyttävä vastuullisesti, koska koko aidan palvelun luotettavuus ja kesto riippuvat siitä.

Kuinka asentaa tuet, mistä materiaaleista on parempi valita? Harkitse aidan rakentamisen pääkohdat.

Miksi betonoitu aita tuki?

 • Pylväät eivät löysty maahan. Jos pilarit eivät ole betoni, pohjaveden nostamisen yhteydessä ne eivät yksinkertaisesti kestä kuormaa ja putoamista.
 • Korroosiosuojaus suoritetaan.
 • Voit pidentää käyttöaikaa.

Miinus - jos pilarit betonoidaan, ne alkavat lopulta paisua pois maaperästä sademäärän vuoksi. Tällainen tilanne syntyy, kun pohjavesi on lähellä maata, joka työntää tukia betonialustalla maanpinnasta. Betonissa on myös mahdollisia halkeamia.

Nauhapohja - yksi luotettavimmista

Miten valmistella rakennustyömaata?

Ota seuraavat materiaalit:

 • lapio, romu, betoni sekoittimet;
 • varusteet;
 • pora;
 • sementti, murskattu kivi, hiekka;
 • kattotiiliä;
 • taso, lyö, mittanauha;
 • teodoliittijohto;
 • rakennustyöt;
 • kottikärryt;
 • muovipusseja.

Ensin sinun on valmisteltava pinta ja sen jälkeen, kun tuki on asennettu aidalle. Lapio leikkaa juuret, turpeen, niin että porauksen aikana ei ole esteitä. Kuopan koko voi vaihdella poran halkaisijan mukaan. Aseta se niin syvälle kuin mahdollista. Maaperä kaivoista vie välittömästi, jotta se ei häiritse rakennustöitä.

Poraa maaperä syvyyteen (noin 1,5 m), aseta sitten laajennus auraan ja aseta ankkurin laajennus reiän pohjalle. Tästä johtuen talven pakkaset eivät vaikuta pylväiden asentoon, ne pysyvät paikallaan.

Mitkä ovat tukikohdat, joihin aidan valita?

Valinnan tärkeimmät perusteet eivät ole pelkästään ulkoiset ominaisuudet, vaan myös tekniset sekä asennusmenetelmät, joihin sisältyy muita elementtejä.

 • Puusta - lyhytikäinen. Palvella on keskimäärin 10 vuotta. Jos pysyt tämän vaihtoehdon kohdalla, käytä tukia antiseptisten valmisteiden tai kuparisulfaattiliuoksen kanssa. Tämä pidentää käyttöikää.
 • Asbotsementnyen sarakkeille on ominaista käytännöllisyys, helppokäyttöisyys, kohtuullinen hinta. Sopii maakohtaisiin alueisiin tai talousalueeseen. Haitta on putken tyhjyys. Sateen sattuessa vettä kerääntyy sisälle ja pakkan aikana putki saattaa puhjeta. Jäljelle jäänyt pohja on kiinnitetty kovaa.
 • Metallipylväät ovat käytännöllisimpiä ja suosittuja. Hyödyt: helppo asennus, luotettavuus, voidaan käyttää kaikentyyppisiin aitoihin, on pitkä käyttöikä.
 • Betonista. Valmiit tuotteet ovat kalliita, usein itsenäisesti, koska tämä ei vaadi suuria investointeja. Niitä käytetään usein, mutta ne edellyttävät taitoja, jotta kaadetaan rakennetta laadullisesti ensimmäisen kerran.
 • Tiilipylväät ovat paras koristeellinen materiaali. He ovat kalliita työskennellä heidän kanssaan kovaa. Säätiön asettaminen on välttämätöntä, keskinäistä ligaatiota, koristeellista käsittelyä ja profylaktisia menetelmiä tarvitaan, mutta ulkonäkö on houkutteleva.

Mitkä ovat ja miten asentaa ruuvipillit aidolle - lue tämä artikkeli.

Tästä huolimatta, onko tarpeen betonipylväitä aitaa ammatillisen lattian, on yksityiskohtaisesti tässä.

Jos olet kiinnostunut siitä, miten puiset sauvat saavat aidan omilla kädillä, lue tämä artikkeli.

Oikean postityypin valitseminen

Seuraa näitä vinkkejä valitessasi tukee:

 • Aallotettujen aitojen osalta ne tuet, jotka pystyvät kestävästi vastustamaan maata ja joilla ei ole mitään ongelmia säilyttää rakenne. Tällaisen aidan paino on pieni, joten voit jopa käyttää puupylväitä. Vaikka paras vaihtoehto - betonityyppejä, sekä metallia ja tiiliä. Jotta rakenne olisi kestävämpi - käytä rautakaarteita rungossa pitkin aitaa.
 • Suunnitella asentaa verkkoverkko? Osta halkaisijaltaan pienet rautaspylväät. Tämä vaihtoehto ei ole kallis. Kaivaa syvästi, ettei verkko jännitetyssä tilassa taivu tukea. Nurkassa, aseta teräsbetonipylväs.
 • Jos kyseessä on tiiliseinä, ota tiilien pylväät, oikea pukeutuminen ja korkealaatuinen perusta. Jäljellä olevat vaihtoehdot eivät kestä suurta kuormitusta ja heikentävät yleistä ulkoasua.
 • Betonirakenteet - betonipylväät, metalli (läpimitaltaan leveä).

Metallituet - käytännöllisin vaihtoehto

Minkä tyyppinen betonitointi valita

Puupylvää ei tarvitse kaataa betonilla, sillä puu on vahingoittunut, on yksinkertaisesti mahdotonta korvata napaa. Meidän on katkaistava betoni ja aloitettava prosessi uudelleen. On parempi asentaa teräs- tai asbestilasi, mikä mahdollistaa tulevaisuudessa puun korvaamisen. Mutta metallituelle, käytä sementtikoostumuksia.

Tukien täyttö tapahtuu tällaisissa tapauksissa:

 • Edullinen on pistemäisen betonityypin tyyppi.
 • Osittaisen betonimuunnoksen avulla maapallon yläkerros täytetään. Haittana on tukimuodonmuutos, joka johtuu alhaisten lämpötilojen vaikutuksesta maaperään. Suunnittelu heikkenee.
 • Nauhapohjan kiinnittäminen on kallista, mutta luotettavaa.
 • Kuivalla tyypillä on todennäköisyys pilvien heiluttamisesta tuulen aikana, mikä heikentää niitä.

Aaltopahvipinnoitus aallotusten aitaukseen

Betonipilarien valmisteluvaihe

Mittaa tulevaisuuden aidat. Lasketaan tukien määrä sen pituuden perusteella. Kun käytetään aita pöydältä (litteä, aalto) välillä pilarin tarpeen noudattaa etäisyys on pienempi kuin 2 m Jos tämä profiloitu -. 2 m, kun riittävästi valoa rakenteita (grid-verkko) väli on 3 m tai enemmän..

Seuraava vaihe on merkintä. Mittaa alue, johon aita asennetaan. Sen pituus jaetaan aitaosuuksien pituudella ja lisätään 1 - tämä on sarakkeiden määrä. Saitko kokonaisen numeron? Vähennä span. Esimerkiksi leveys on 10 m, materiaali on profiiloitu, välissä on 2,5 m. Laskenta on seuraava: 10 / 2.5 + 1 = 5 pylvästä.

Niiden pituus ei tavallisesti vastaa osien merkitsemistä, joten tukien määrä vaihtelee. Tavallinen sisäänkäyntiportti on noin 3 m ja portti 1 m.

Siirry nyt pylvään asentamisen syvennysten poraukseen tai kaivaukseen. Jos sivusto on sijoitettu kosteaan alueeseen, jolle on ominaista vaikeat pakkaset, hävitä osittaisen betonisoitumisen muoto. Vaihda nauha-asennus.

Osittainen täyttöprosessi

Voit porata siistit reiät liikkuvalla moottorikelalla tai käyttää jalkaväen lapiota (kuokkia). Reiän tulee olla 2 kertaa tukin halkaisija ja olla syvyys yli 1/3 koko päärakenteen korkeudesta. Joten, jos korkeus on 2 m, syvennys on 1,2 m.

Aseta pylväs suoraan kaivettuun reikään, käytä tasoa tai lankaverkkoa säätöön, täytä se puolikkaalla maalla ja paina sitä alaspäin. Sitten kaada betonikoostumus. Yläosassa asenna korkki niin, että sateen aikana vesi ei pääse sisään eikä tuhoa rakennetta.

Asennustapa

Kaivo kaivaa samalla tavalla kuin edellinen. Peitä pohja kerroksella. Hitsauta kantapää puolan yhdelle puolelle sen vakauden lisäämiseksi. Tukina voi olla levytyyppinen levy, jonka läpimitta on pilarin leveämpi tai ristikkorakenne.

Paikan korkeassa kosteudessa pylvään pohja olisi suljettava (esimerkiksi kattopyyhkeitä). Käännä ruberoidi renkaaseen, jonka koko on suurempi kuin kuopan syvyys 18-20 cm, jolloin vesi ei putoa betoniin kaatamisen aikana. Sulje "lasi" toinen reunus muovipussiin, eristäytä naulanauha. Aseta rakenne kaivoon ja jatka normaalin pilarin asennusjärjestelmän mukaisesti.

Video näyttää tämäntyyppisen betonoinnin tarkemmin:

Kuinka kiinnittää napa nauhan tapa?

Käytä seuraavia ohjeita:

 1. On tarpeen kaivaa reikiä pylväät ja kaivanto (40 cm syvä, 15-40 cm leveä) pitkin koko kehä, jossa aita suunnittelu asennetaan. Asenna aita tai aallotettu aita? Järven leveys on pieni ja tiilikuvio on paljon laajempi. Se ei ole tarpeen upottaa päätuen syvälle, koska nauhalevyn ansiosta tuuli ja paino eivät vahingoita eivätkä ravista rakennetta.
 2. Ompelun pohjalla ja pylväiden alapuolella olevia reikiä on täytettävä tyynyllä (käytä murskattua kiveä, hiekkaa jne.) 10 cm: n välein. Joka 50 cm: n kuluttua ajetaan teräsputkilla (saksajärjestyksessä). Valitse pituus siten, että ne ovat vakaita upottamisen jälkeen ojaan, ja niiden yläpäät eivät näy betonin valamisen jälkeen. Aseta täsmälleen pylväät.
 3. Aseta metallirunko tyynyn päälle rinnakkain sijoitetuilla 2 tankoilla, joissa on siltoja (20 cm). Pääpistokkeiden liittäminen päätaulaan on hitsattava tai haavoitettava langalla. Aseta toinen kehys kohtisuoraan tankoihin 20 cm korkeammalle.
 4. Kaada betonia. Se osoittautuu monikerroksiseksi pohjaksi pylvääseen, joka on suunniteltu myös suurta aitausta painoa varten.

Videossa - miten betoniraudan säätiö aidalle:

Mikä on kuivan betonoinnin ydin?

Poraa reikä, tee ruberoid "lasi" ilman eristettyä pohjaa. Aseta tällainen sylinteri kuoppaan, sitten vedä napa, kantapää osoittaa ylös. Tasaa taso, kaada hiekkaa, murskattua kiveä tai muuta materiaalia tukirakenteen ja "lasin" väliin ja kaada vettä säännöllisesti niin, että kerros tiivistyisi.

Pilarin asennuksen perusteet

Aseiden asennuspilarien käyttöön on parempi käyttää tyy- pillisiä roskaa kestäviä graniittikivejä ja sekä nukahtamista porareikään että betonipohjan lisäämiseen. Sitten sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 1. Kaada pohjaan pohja, tamp. Seuraavaksi laita reikä veteen ja asenna pylväs reikään. On toivottavaa saada avustaja, jotta yksi olisi tukemassa ja valvottava vertikaalisuutta, ja toinen voisi tulvista ratkaisun. Vesi, joka kaatuu kaivojen päälle, on välttämätöntä, jotta betonin kosteus ei jäisi maahan, muutoin ohut ja hauras säätö kääntyy pois.
 2. Se on hyvä, jos sinulla on betoni sekoittimella. Tämä helpottaa työtä huomattavasti. Voit välittömästi lisätä murskattua kiveä siihen. Tällaisten laitteiden puuttuessa kaada betonilaastia ja murskattua kiveä pienissä kerroksissa.
 3. Seuraavana vaiheena on se, että pylväs kiinnitetään tasalaatuisesti kaikilla puolilla koristeet hetken aikaa, kunnes materiaali "tarttuu". Voit jatkaa imulangan suoraa asennusta 4 päivän kuluttua. Odotetaanko lopettaa asennus nopeasti? Osta lisäaine, ns. Nopeasti kovettuva betoni. Tukien yläosassa laita tulpat - hitsauta tai käytä muovikorkkeja.
 4. Käytä ruberoidia. Kun laasti kaadetaan, ruberoidiputki työntää keräilykosteutta pinnalle. Tämä suojaa betonia kaikilta osin muodonmuutoksilta. Suppilon pohja voi olla pohjaton ämpäri, ja betoni ajoittain piiskaa tikkuja.
 5. Liuoksen ei pitäisi päästä kuopan yläreunaan. Tuoressa, ei jäädytettynä betonia, lisää useita vahvikekaareja, joiden pituus on pääpilarien alapuolella. Jos haluat rajoittaa tuen korkeutta, venytä köysi pitkin aitaa. Mittaa, kuinka paljon tilaa on johtoista puulaatikkoon, joka sijaitsee kuopan keskellä. Merkitse leveys asbestisementtiputkessa. Laske ylhäältä.
 6. Poraa läpivientireikä, niin sinun on asennettava terästangot. Liu'uta putki vahvistuskotelon päälle, lävistäen ulos reiästä. Kuninkaan tapin avulla, putki pysyy ripustetussa tilassa ja seisoo muottipakettiin.
 7. Kohdista kaikki pylväät. Tämä voidaan tehdä kuplatasolla. Kiinnitä niiden asento tukien avulla, betonista kuopan yläosaa. Valun lopullisessa vaiheessa poista kuningasnuppi.

Betonisointivaihtoehdot

 1. Betoni on ensinnäkin kulmapylväs tai tukia portin lähelle. Aseta se valmiiksi kaivoon pystysuoraan asentoon, täytä ontelo betoniliuoksella. Kun olet painanut materiaalia, kaada hieman ylhäältä asentamalla lisäpihdit, jotka auttavat pitämään pylväät täsmälleen kunnes konkreettinen massa kovettuu.
 2. Aseta tuki reikään kivien kanssa pystyasennossa. Kaada betonikoostumus, joka valvoo jatkuvasti pystysuuntaisuutta. Lisäkiinnikkeitä ei tarvita, ja sinun täytyy tampata huolellisesti. Jos työskentelet ilman avustajaa, käytä muutama taso ja kiinnitä ne ylös ja alas pylvääseen. Täytä ensimmäinen ja viimeinen sarake. Sitten solmun avulla venyttää maamerkki niiden väliin, jota pidät koko työprosessin ajan.

Kuten näette, omalla kädelläsi voit myös rakentaa suuren aidan. Teknologiat eivät ole monimutkaisia, mutta ne edellyttävät huolta ja tarkkuutta. Noudata kaikkia vinkkejä ja aita palvelee sinua monta vuotta, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että sateen sattuessa rakenne yksinkertaisesti hajoaa.

Kuinka asentaa asennusposteja ilman betonointia märällä maaperällä?

Lähes jokainen yksityinen talo ja mökki on varustettu aidalla. Sen päätehtävänä on turvata koti tai maa-alue, mutta myös täydentää kokonaisarkkitehtuurin eheyttä. Aidan asennus on melko aikaa vievä prosessi, jolla on omat vivahteensa. Se asennetaan pääasiassa asennettuihin tukiin.

Tuki postimateriaaleille

Kun valitset materiaalin, josta pylväitä tehdään aidalle, sinun on otettava huomioon seuraavat ominaisuudet. Tuen on oltava riittävän vahva kestämään aitauksen kuormitukset, voimakkaat tuulet ja mahdolliset vaikutukset. Sen valmistukseen käyttäen metallia, betonia, tiiliä tai puuta.

Metal rekvisiitta

Monipuolisin materiaali on metalli. Useimmiten pylväillä on ontto rakenne. Ne ovat kestäviä, kestäviä ja kestäviä.

Niitä käytetään melkein minkä tahansa aallotetun metalliverkon, puisen shtaketnikan tai muovipaneelin asentamiseen.

puu

Puiset sauvat ovat vähemmän kestäviä. Niiden elinikä jopa erikoiskäsittelyllä on korkeintaan 20-30 vuotta, ja kosteassa ilmastovyöhykkeessä sitä pienennetään puoleen.

Tämän materiaalin hinta on korkea. Useimmiten sitä käytetään rakentamaan pieni väliaikainen aita. Mutta huolimatta vakavista puutteista tällaisen aidan toiminnassa se näyttää esteettiseltä ja rikkaalta.

Tiili, betoni

Tiilet ja betonipylväät asennetaan pääasiassa raskaille osille. Niiden ominaisuus sekä metallitukit takaavat korkean kestävyyden. Usein tiilimuuraus valitaan ensisijaisesti rakenteen tekemiseksi houkuttelevammaksi.

Tämä materiaali on yksi kalleimmista. Tällainen aita on rikkaiden maiden "kasvot". Betonituotteet ovat paljon halvempia ja niillä on pitkä käyttöikä.

Kuinka merkitä viestit

Ennen kuin laitat aitauksen, on tärkeää merkitä paikkaan oikein ja laskea pilarien asennus. Kaikki tämä on tehtävä etukäteen, jopa ennen kaikkien materiaalien hankintaa. Ennen ostamista mitat on kirjattava piirustukseen. Tämän vaiheen virheet johtavat vaikeisiin ja oikeisiin seurauksiin: rakenteiden vääristymiseen ja sivujen sijoittamiseen.

Tukien välinen etäisyys lasketaan koko alueen pituudesta ja aita-verkon koosta. Pilarien välinen keskimääräinen etäisyys on yleensä enintään 3 metriä.

Asennusmenetelmät

Pilarien asennus toteutetaan usein betonitoimilla. Tämä on yleismaailmallinen menetelmä, jota käytetään yleensä lähiympäristöjen etsimisessä. Maassa porataan reikä, pylväät työnnetään siihen, jolloin vapaata tilaa kaadetaan betonin liuoksella.

Tätä menetelmää, toisin kuin sen vahvuuden yleinen mielipide, ei voida kutsua tällaiseksi. Sementtiseos, joka täyttää maaperän tyhjyyden tuen ylläpitämiseksi, ei suorita tehtävänsä vaan täyttää tyhjän tilan. Tämä tekniikka sopii hiekkasille, joita ei ole alttiina kallistumiselle (muutokset niiden tilavuuksissa kylmän lämpötilan vaikutuksesta). Tämä prosessi voi syrjäyttää, tuhota tai työntää ulos aidan rakennetta, joten aina on otettava huomioon maakerrosten ominaisuudet ennen tällaisen työn aloittamista. Yleensä maaperän talteenotto on nähtävissä talvikauden jälkeen.

Siksi, että savipohjaiset maaperät useimmissa tapauksissa asennuksen aikana tekevät siitä ilman betonointia. Aseen asentamiseen on kaksi päävaihtoehtoa: estäminen ja estäminen.

Butovanie

Tätä tekniikkaa kutsutaan muuten nimellä "kuiva betonointi". Puiden, betonin tai asbestisementin kiinnittämiseen käytetään luiskinta. Se sopii hyvin kevyiden aidojen asentamiseen.

Reiän repiminen

Aluksi ulos vedetään 10 cm leveämpi kuin kolonnin halkaisija. Se on erittäin kätevä käyttää moottoriporaa tähän. Kun tätä erikoislaitetta käytetään kaivamaan napaa, se ei ole vaikeaa.

Kun ulos vedetään manuaalisesti, et voi laskea kokoa ja tehdä syvennys, jonka halkaisija on kaksi kertaa niin suuri kuin tarpeen. On vaikea painaa suuria reikiä, joten työn laatu saattaa kärsiä. Sen koko tulee vastata 1/3 koko rakenteen pituudesta.

Asenna asennus

Syvennys sijoitetaan tukeen, joka on huolellisesti tasoitettu rakennustasolla. On parasta käyttää kahta laitetta sijoittamaan ne kohtisuorasti toisiinsa nähden. Kun työskentelet yksin, on suositeltavaa kiinnittää ne putkeen teipillä tai nauhalla. Myynnissä on taso, joka voi seurata kahta tasoa kerralla. Täysin sijoitettujen tukien välissä on ohjaussäikeitä, jotka auttavat sijoittamaan kaikki elementit oikein.

Tasotuksen jälkeen aukot ovat täynnä raunioita. Kunkin kiven on oltava keskipitkän halkaisijaltaan. Materiaali on täynnä kerroksia, jotka on tamped vuorotellen. Käytännöllisyyden vuoksi on suositeltavaa käyttää erityistä laitetta - tärisevää levyä (tai vibroausta). Jos ei ole mahdollista ostaa tai vuokrata tällaisia ​​laitteita, takaisinkytkentä tehdään käsin leikattu loki. Tason valvonta olisi suoritettava kaikissa nukahtamisvaiheessa vapaassa tilassa.

Tunnistamisen epäilyttävä etu on maaperän kuivatus. Murskattu kivi ei salli kosteuden kerääntyä pilarin pohjan ympärille ja poistaa sen helposti pohjaveteen.

Tämän tekniikan asennettu tuki tukee pitkää käyttöikää, mutta ajan myötä tuulen tai muiden luonnollisten kuormitusten vaikutuksesta aita voidaan irrottaa. Usein uudelleen puristava kiinnitysmateriaali.

tukkeutumista

Tämä menetelmä on melko yksinkertainen sen toteutuksessa. Se sopii pääasiassa metalli paaluille. Muut tyypit eivät kestä kuormaa ylhäältä ajettaessa.

Porat porataan maahan, jonka koko on hieman pienempi kuin asennettavan kolonnin halkaisija. Porauksen syvyys on vähintään 60% putken upottamisesta. Tämä on välttämätöntä sen helpottamiseksi sen kulkeutumista tiiviiksi maakerroksiksi.

Työtä ei suositella tekemään yksin, sinun on löydettävä kumppani, jotta pystyt tarkasti selvittämään tuen kohtisuoran aseman. Se lyö hamsteri. Käytä kätevästi portaita. On kannettava pino kuljettaja, joka asentaa metalliset tuet maahan helposti ja nopeasti. Tämä laite toimii kompressorilla. Tätä ja sitä voidaan vuokrata.

Menetelmä

Tämän menetelmän haitat ovat teknologian manuaalisen suorituksen haitta ja monimutkaisuus. Pilarin asentamiseksi sinun on oltava sen yläreunan yläpuolella. Kun silmiinpistävää on käytettävä huomattavaa voimaa. Tällaista työtä ei voida kutsua turvalliseksi. Tällöin asennuksen vertikaalisuutta on valvottava.

Ennen työn aloittamista tarkista mönkijän turvallisuus. Vasaralla on oltava vahva kiinnitys kahvaan, jotta vältytään äkilliseltä putoamiselta iskun voiman vaikutuksen alaisena.

Esivalmistettujen rakenteiden asennus

Moderni teknologia on antanut meille mahdollisuuden kehittää tukirakenteiden komposiittirakenne. Se on helppo asentaa ja on erittäin kestävä. Tämä järjestelmä koostuu kahdesta osasta: pylväästä ja erityisestä tuesta, joka työnnetään maahan. Molemmat osat kiinnitetään toisiinsa ruuveilla. Pohjassa on kätevä muoto: pääty on valettu ruuvin muodossa. Tämä rakenne mahdollistaa nopean ja vaivattoman työntämisen maahan. Koko prosessi on kuin ruuvaamalla ruuvi, kun se saapuu maahan, se tiivistää sen ympärille. Tämä menetelmä kiinnitys paaluilla voi olla raskas aita arkki.

Betonointi ei aina ratkaise rakennusten aitoja. Ennen töitä sinun tulee tarkistaa maaperän koostumus, jotta vältetään surkeat seuraukset. Kun on märkä- ja savea maaperää, on harkittava muita vaihtoehtoisia tapoja asentaa paaluja aidalle.

Rakentaminen aita kallistamalla maaperä: kokemus jäsenet foorumi

Yksi maanrakennusten ja lähiöiden tonttien omistajista kärsivistä vaikeista tehtävistä on rakentaa aidan märissä maissa, jollei niin kutsuttu pakkasalous. Usein tämä muuttuu todelliseksi ongelmaksi: kylmällä säällä maaperä kyllästyy kosteudella lisää volyymia ja työntää vasarattuja pylväitä ja täyttää perustukset. Luonnollisen "jackin" lujuus on joskus sellainen, että ammattimaisen arkin teräs on repeytynyt kuin paperi, ja pääkaupunkiseudun tiiliseinät ovat halkeamia.

Monilla alueilla on havaittavissa vaihtelevia maaleja, joten FORUMHOUSE-käyttäjät ovat saaneet paljon kokemusta tämän aidan ja säätiön vihollisen käsittelemisestä. Yritämme tiivistää sen ja ymmärtää erilaisten vaihtoehtojen edut ja haitat, jotka rakentavat aidan maaperään.

Mfcn, Moskova:

"Jos maa on turvonnut, niin aidan oikea paino voi estää tämän." Pilarien pienet halkaisijat eivät myöskään auta, koska hitaasti kallistuvan tangentiaaliset jännitykset aiheuttavat edelleen mustelmia.

Foorumin kokeneet jäsenet varoittavat: valitettavasti ei ole olemassa yleismaailmallisia ratkaisuja. Ajatuksettomasti käyttämällä jonkun toisen hyvä esimerkki tai neuvoja uuden aidan "maustetusta" omistajasta voi saada epämiellyttävän yllätyksen aivan ensimmäisellä talvena korotettujen tai lopullisten pilarien muodossa. Siksi aidan rakentaminen tulisi aloittaa vasta, kun päätät maaperälajista ja laske mahdolliset riskit. Tiedot siitä, kuinka aiemmin rakennetut naapurin aidat käyttäytyvät, eivät vahingoita. Mutta täällä sinun on oltava varovainen: muuttujat, jotka vaikuttavat maaperän kallistumisasteeseen, voivat vaihdella jopa viereisillä alueilla.

Putoamisasteen itsemääräämistä varten sinun on tunnettava pohjaveden pinnan korkeus (GWL) ja maaperän jäädytyksen syvyys. Poista GWP: n jäädytyssyvyys ja saat pohjaveden pinnan jäädytyssyvyyden alapuolella (Z-arvo taulukossa). Vertaa taulukon arvo maaperän sarakkeessa. Saatu 1,2 m savi maaperässä - indikaattori Z0.07 (7%). Sellaiset maat, joissa on väärä asennus, voivat kasvattaa talven yli kymmeniä senttimetrejä.

Laskelmissa on käytettävä pohjaveden pinnan tasoa (mitattuna aikaisintaan elokuussa), mutta jälleenvakuuttamiselle hevoset määräytyvät paremmin suurimman kausiluonteisen GWL: n perusteella, foorumin jäsen al185 neuvoo. Olisi myös ymmärrettävä, että tällainen riippumaton laskelma on likimääräinen ja jotta ei tehdä suurta erehdystä, jatkaa "huonoimpia" indikaattoreita.

Yksi tavallisimmista vaihtoehdoista huurtumiseen on aurinkopylväiden tunkeutuminen jäädytyssyvyyden alapuolelle. Näin ollen alla olevan sarakkeen kanta ei murskata jäädytettyä laajenevaa maaperää.

Tämä ei kuitenkaan ratkaise ongelmaa perusteellisesti: maaperän kausiluonteisella jäädytyksellä on huomattavia sivuttaisvoimaisia ​​voimia, jotka painostavat napaa tangentilla. Yksinkertainen betonointi ei myöskään auta, se vain lisää voimien levitysaluetta ja napa puristetaan yhdessä betonin "hameen" kanssa. Tangentin heikentymisen vähentämiseksi jotkut foorumin käyttäjät sovittelivat pylväitä asettamalla ne kateaineisiin tai muoviputkiin. Kolonnin kantapään alla kaadetaan tyhjennystyyny, joka täytyy olla välttämättä matalampi kuin räjähdyksen syvyys. Tässä on, miten Welser-foorumin käyttäjä toimi:

- Laitoin ruperoidipyörän mittarilla kuoppaa kohti 0,25 halkaisijaltaan, kasataan 1,5 kauhan soraa sisään, laitetaan pylvääseen (70-ka, profiiliputki), kaadetaan betonia ruberoidipornin reunaan. Kaikki seisoo, ei räjäyttäen.

Monet kuitenkin harkitsevat betonin ja jopa syvällä haudattujen pylväiden kaatamista maaperään, koska se on tarpeettoman vaarallinen ja kallista ja aikaa vievä vaihtoehto. Ja he mieluummin pitävät sen sijaan zabutovkan pylväitä, joihin ei sovelleta kallistuvia materiaaleja - hiekkaa ja soraa, roskaa, karkeaa hiekkaa.

Igor Kokhanov:

"Olen hakannut kuopat jopa 1,5 metriä, siellä on pylväitä, ja minä hieroin niitä hiekkaa sekoittamalla hiekkaa." Aiemmin aita, jossa betonirakenteiset pylväät oli aalto. Uusi aita selviytyi talvella ja seisoo maaperän sulamisen jälkeen, kuten lanka. Meidän maaperemme ovat hyvin kovaa.

Kuinka vahvistaa kalteva aidan virkaa.

Kun zabutovke forumchane käyttää usein myös kateaineita ja geotekstiilejä - vahvistaa ja eristää täyttöä maasta. Paras vaihtoehto, sanoo SidorD, on, jos sama hiekka- ja sora-kerros on holkin ja kaivon seinän välissä. Monet FORUMHOUSE-jäsenet tukevat häntä tässä vakaumuksessa.

SidorD:

- Ajan myötä kaikki sileät pinnat murskataan ja tulevat edelleen kosketuksiin maan kanssa. Ei-krakkaamattomien materiaalien kerros ratkaisee ongelman, mutta se ei anna maata vetää navan taakse itsensä ajamisen aikana: rasvattomien materiaalien osalta alhainen kiinnittyminen kerrosten väliin eli holkin reunoihin maaperä nousee ja pysyy paikallaan keskellä, jossa napainen seisoo.

Tämän menetelmän etuna on se, että jos aitojen virheelliset laskelmat ovat edelleen "kyykyssä", tilanteen korjaaminen on helpompaa kuin betonipilarien tapauksessa. Kuitenkin monet ovat hämmentyneitä, että ilman betonirakentamista aita ei välttämättä ole kovin vakaa. Foorumin jäsenten kokemus osoittaa, että korkealaatuinen, kerroksen kerros kerroksittain ja vedenpoisto, hiekka- ja raunioyhdistelmän täyttömomentti antaa monoliittisen massan pilarin ympärille ilman tyhjiä, ja siinä oleva napa pysyy jäykkästi myös voimakkaassa tuulessa. Jälleen hieman kalteva tuki voidaan kiinnittää ja vahvistaa muutamassa minuutissa romun ja kaivon ämpärin kanssa.

Groundworkturfin käyttäjä suosittelee minimoimaan raskaita tuulikuormia, jotka tukevat pakattuja pylväitä konkreettisilla "korkkeilla". Jopa aallotetun lattian aita vahvalla tuulella on vakaampi.

Groundworkturf:

- Ennen porausreikien poraamista kaivaa neliöhara, jonka syvyys on 0,4x0,4 m, 30 cm (liepeeseen), sitten keskikohdan reikä; Asennat sen, mutta hankaa se lian päälle. Te peität neliökuopan geotekstiilillä ja täytä se samalla maskeilla 20 cm: n tuhkakupin avulla. Asenna muotti laudan ympärillä ja täytä laatikko 15 cm korkeudella.

Vähemmän suosittu menetelmän korkeampien kustannusten ja työläisyyden takia on ruuvipäiden käyttö, joiden päällä on teriä, jotka toimivat ankkurina tukeina. Myös ruuvit, jotka on tarkoitettu vahvistamaan, olisi haudattava maaperän jäädyttämisen alapuolelle, muuten talvella niitä voidaan "puristaa".

Kuinka vahvistaa aita-asemat kentällä.

Edellä mainitut menetelmät ovat hyviä aaltopahvia tai puutavaraa varten suhteellisen kevyille aidoille. Vaihtoehdot maaperän jäädyttämisen alapuolella olevien pilareiden syvenemisen kanssa eivät kuitenkaan sovellu kaikille eikä aina. Joillakin alueilla syvyys läpäisee jopa kaksi metriä - kestää kauan aikaa tylsäksi ja hankalaksi, tämä on todella kovaa työtä.

On syytä harkita mahdollisuutta rakentaa aidat hautautuneille tuille. Luotettava, mutta kipeästi aikaa vievä ja kallis menetelmä on kaistaleen tai yhdistetyn perustuksen rakentaminen laskimattomiin, ei-nallen materiaaleihin, vahvistettu vahvistus ja sateelta suojaava sokea alue.

Groundworkturf:

- Kaivata savea leveydeltä, joka on kaksi kertaa pohjan leveys. Aseta geotekstiilit, jotka ovat särkyneet ja aiheuttavat polkumyynnin 10 cm hiekalla ja 30 cm sorauksella. Vedä nauha sitten asennetuilla aitausposteilla.

Käyttäjä al185 katsoi, että käytännöllisempää hänen keskimmäiselle maalleen olisi aita haudattujen tukien (betonipohjien) avulla ylimääräisellä lämpenemisellä. Hänen mukaansa perustavanlaatuinen ero on napa ja pohja, joka on haudattu kohoavaan maaperään: yksikkö istuu vuosittain ja pylvään kerääntyminen vuosittain kertyy. Lämmitin on erityisen tärkeä portin pylväillä - tämä alue on puhdistettu lumi talvella ja siten vähemmän suojattu pakkaselta.

Kuinka vahvistaa maata aidalle.

Aseen lineaaristen pylväiden alapuolisten alusmateriaalien valmistuksessa foorchanin laittoi muotin 100 mm: n alustalta kohdistetusta alustasta. Asensin vesijohtoputken sen pysäkit. Kaadettiin betonikerros 3 cm: iin, asetti useita ristikkopalkkeja 4 mm ja täytettiin betonilla ylhäältä.

al185:

- Portin alla on teräsbetonilaatta 4x1x0.1m ja asbestisementtiputket, jotka on liimakivi. Alle se - 100 mm vaahto PSB-25. Asbestiputkiporustat on kaadettu lumipohjiin 1x0.5x0.1m, upotettu 15 cm: iin, enkä näe vaahdon merkitystä lineaaristen pylväiden alla, eikä heiluminen ole enempää kuin 1-2 cm lumen alla. Ase itsessään - 25x150 vaakalevyt ovat päällekkäin. 80 m: n aita puolusti kaksi talvea ja kaksi jousia, joilla oli kuoria. Naapureiden aidat kivialustaan ​​kaareutuvat.

Jos väärät laskelmat tai virheellisesti valittu tekniikka aiheuttavat yhä aitauksen, ongelma voidaan ratkaista lämmittämällä säätiötä tai pylväitä, Val7676: n käyttäjä uskoo. Hänen mielestään tämä tapahtuu nopeammin, ja se on halvempaa ja helpompi kaivata kustakin aidan pylväästä ja korvata maaperä sen ympärillä epätasaisella.

Val7676:

- Aidat ovat lähes olemattomia, eikä kukaan kävele tai puhdista lunta. Säänkestävät toimenpiteet ovat kompensoija lumen puutteesta porttien ja kulkureittien (eli silloin, kun niitä ei ole), jotta maaperän jäädytys voidaan tasoittaa pylväillä lumen alla. Pylväät voidaan asentaa täyttöön, betoniin ja muuhun tapaan.

Foorumin jäsenet jakavat kokemuksia pilarien ja säätiöiden rakentamisesta ja asennuksesta erilaisiin aitoihin. Lue keskustelu mahdollisuuksista kehittää aidat maaperään ja keinot torjua roiskeita. Katso videota kokemuksista rakennusten säätiöistä swampy mailla.

Asennustelineiden asentaminen voi tapahtua ajautumalla maahan tai betonistamalla maanalaista osaa. Kuinka laittaa pylväät estämään aidan putoaminen?

Artikkelissa esitetään Rakennusyritys LLC Amarantin suositukset, jotka asentavat aidat ja muut metallirakenteet Moskovassa ja Moskovan alueella.

Suurin osa yrityksistä, jotka tarjoavat aidan asennuspalveluita, yrittävät vakuuttaa asiakkaalle, että se on paljon parempi, tehokkaampi ja halvempi hakata napoja kuin konkretisoida niitä, mutta tämä ei ole täysin totta.

Ensinnäkin aidan rakentamiseen osallistuva yritys on paljon helpompi lyödä saumoja kuin betoniin: sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä ei tarvitse kuljettaa, ei tarvitse tuhlata aikaa betonin valmistukseen ja kaatamiseen.

Toiseksi, hiekka- ja turpeavaan maahan, porattu reikä repeytyy jokaisen törmäyksen jälkeen napa-asentoon, minkä vuoksi niitä on vaikea vahvistaa. Joskus se pääsee maaperään, jota on hyvin vaikea porata vaaditulla syvyydellä, joten navat on ajettava maahan, mikä johtaa sen muodonmuutokseen ja lyhentää käyttöikää.

Kolmanneksi sanoa, että vasarattu pylväs on vähemmän "turvoksinen" kuin betoni, ei ole täysin totta. Esimerkiksi jos napa asetetaan lapioon kaivettuun reikään 50-60 senttimetrin syvyyteen, se puristuu ylhäältä ajaksi ja jos maaperä altistuu usein myös kosteudelle, se tapahtuu hyvin pian.

Jos verrataan betonoitu ja vasaran pilarin suhdetta "hinta / laatu" paikassa, jossa maaperän pudottaminen on ongelma, paras suorituskyky on betonipylväässä. Lisäksi vasarattu pylväs, vaikka sitä käsiteltäisiin erikoisella korroosioaineella, roiskuu nopeammin kuin betoni.

Esimerkki aidan asentamisesta betonitoimalla: aidan, jossa betonialusta ei laske edes lämpimässä maaperässä.

Asennettaessa aita, sinun täytyy tietää, mihin säästää ja missä sitä ei suositella, koska säästöt voivat joskus johtaa epätoivottaviin seurauksiin. Parasta on lyödä napoja edullisten, kevyiden aidojen alla (esimerkiksi ketjuniveltä oleva aita). Jos päätät asentaa massiivisen ja raskas aita (esim. Hitsattu aita), on suositeltavaa betonipylväät, koska tällainen aita pysyy pidempään ja säästää erilaisista ongelmista tulevaisuudessa.

Aita, jonka pylväitä ajettiin maahan, ei kestänyt kuormitusta yli kostutetulla maaperällä ja romahtanut.

Aidan rakentaminen alkaa tukipalkkien asennuksen avulla. Mitä luotettavampi ne asennetaan, sitä kauemmin aita toimii tuulen ja huonon sään vaikutuksesta. Siksi tämä työvaihe on kaikkein vastuullinen, ja se on tehtävä teknologian mukaisesti. Tarkistamisen jälkeen voit lujasti sijoittaa sauvat ja rakentaa aidan omiin käsiisi houkuttelemalla palkattuja työntekijöitä ja laitteita.

Asennustukien tapoja - joista valita?

Käytössä olevien aidojen rakentamisen aikana 3 tukirakenteiden asennustapaa:

 • suora ajaminen maahan;
 • osittainen betonointi;
 • telineen maanalaisen osan täydellinen kaataminen, mukaan lukien kiinnitysjalan asennus.

Huom. Sitä vastoin osittainen betonointi suoritetaan kahdella tavalla: kaadetaan ns. Betonipyörää tai täytetään kuoppa jäädytysrajan alapuolella.

Pilarin asennusvaihtoehdot

Jokainen näistä menetelmistä käytetään tietyissä olosuhteissa riippuen maaperän laadusta, niiden kyllästymisestä kosteuteen ja jäätymisasteeseen. Lisäksi menetelmien valintaan vaikuttavat rakenteen painon ja sen tuulen aiheuttamat pystysuorat ja sivuttaiset kuormitukset. Kiinteissä aidoissa on tärkeä sääntö: niiden on kestettävä tuulikuormat, jotka joskus ylittävät aidan painon.

Kiinteän aidan kuormitus profiililevystä

Yksinkertainen pylväiden maantieajo mahdollistaa rakentamisen nopeuttamisen ja vähentää merkittävästi sen kustannuksia. Toisin kuin nämä edut, menetelmällä on lukuisia haittoja:

 1. Tuulen nopea ravistelee hiljaa pehmeää tai löysää maata (chernozem, savia, hiekkaa), ja se lakkaa, kun siihen kiinnitetään kiinteä saantiosasto, jossa on suuri tuulivoima. Jälkimmäinen sisältää terasseja, polykarbonaattia ja erilaisia ​​puisia levyjä.
 2. Jos aitojen korkeus ylittää 2 m, tuulet osoittavat joka tapauksessa tukkeutuneen pylvään, myös yhdessä ilmavirran läpinäkyvän verkon kanssa.
 3. Alueilla, joissa savi märkä maaperä, turpoaminen alhaisissa lämpötiloissa, tällaiset tuet tulevat maasta ensimmäisellä talvella 5-10 cm. Sitten he lopulta kallistuvat tuulen.
 4. Ajamisen jälkeen pylväs ei pysty kuljettamaan suurta kuormitusta. Metallirakenteita tai taiteellisen taivutuksen elementtejä ei voida kiinnittää siihen.

Raskaat taotut aidat

Tästä seuraa, että telineiden tukkeutumista voidaan käyttää seuraavissa olosuhteissa:

 • kun kova tai kivinen maaperä on sivustossasi;
 • Aitaus on mahdollista pehmeästi maata, jos aitojen korkeus ei ole yli 1,5 m, ja katot on valmistettu verkosta - ketjuliitosta tai muuta tuulenläpäisevää materiaalia;
 • jos tarvitset nopeasti väliaikaisen aidan rakentamista;
 • kun rakennat pajuja tai alhaisia ​​koristeellisia aidoja lähellä kukkapenkkejä ja etupihoja.

Puutarhojen aitaukseen voidaan päästä maaperään

Betonointi vaatii runsaasti työvoimaa, aikaa ja rahaa. Vain betonin kovettuminen kestää 3 viikkoa, puhumattakaan ainesosien ostamisesta seoksen valmistuksessa ja betonisekoittimien etsinnässä. Vastaukseksi saat seuraavat bonukset:

 • kestävyys (aita hiljaa kestää 30-50 vuotta materiaalista riippuen);
 • asianmukaista betonointia sovelletaan kaikentyyppisiin maaperään;
 • betonisekoittimen raudoitus sopii kaikentyyppisiin aitoihin, myös raskaisiin (kivi, tiili, metallirakenteet, taonta).

Tiilen pilarin aita

Huom. Rämeitä ei voida betonoitua kosteassa, kosteutta sitovassa maaperässä. Mutta tällaisissa tilanteissa se ei säästä ja ajo, sinun täytyy järjestää pile-ruuvi perusta.

Näyttää siltä, ​​että telineasennustekniikan valinta riippuu kunkin tapauksen olosuhteista. Tukkeutuminen säästää aikaa ja rahaa, mutta se ei ole aina sovellettavissa. Betonia käytetään kaikkialla ja tarjoaa luotettavuuden ja kestävyyden mille tahansa rakenteelle, vaikka se maksaa enemmän. Vakailla kuivilla mailla rakennuskustannukset pienenevät tukien osittaisen betonisoitumisen vuoksi.

Pilarien materiaalit

Maata ympäröivän aidan asennusta varten käytetään seuraavia tyyppisiä pylväitä:

 • puupalkista ja hirrestä;
 • erilaisista metallitelevisioprofiilista ja pyöreistä putkista, kanavista ja kulmista;
 • tiilestä ja betonista.

Puinen aita

Ohje. Kanavia ja kulmia käytetään sekä yksittäin että kaksinkertaisesti, jotka on hitsattu "laatikossa".

Tavallisesti puulaatikoita asennetaan laattojen, levyjen tai ohuiden tukkien (paling) asentamisen yhteydessä. On myös kätevää käyttää niitä yhdessä pehmitetyn verkon tai verkon kanssa. Puupylväiden etuja ovat:

 • alhainen hinta;
 • käsittelyn helppous ja sisäänottoosien kiinnittäminen;
 • materiaalin murtumislujuus, joustavuuden puute, kuten metalli;
 • Tukia voidaan antaa upealla ulkonäöstä veistämällä, lakattamalla tai maalaamalla.

Palisade puisilla tuilla

Puun käyttö tukipilareina on yksi merkittävä haitta - materiaali heikkenee nopeasti sääolosuhteista. Jotta puuteline ei mätää 10-15 vuodessa, sitä on käsiteltävä antiseptisellä ja jaksottaisesti maalatulla. On myös vaarana, että aita tarttuu tulipaloon vahingossa pudotusta savukepitistä.

Metal - yleinen ratkaisu erilaisten aidojen rakentamiseen, mutta kalliimpaa. Vaikka teräsputkia on myös suojattava korroosiolta, ne kestävät paljon pitempään kuin puiset telineet. Metalle voidaan kiinnittää eri materiaaleja, jotka vaihtelevat puusta ja taonta-elementeistä. Teräshyllyjä käytetään pääsalanrakenteiden rakentamisessa - ne toimivat tiilipilarin ytimenä, johon portit ja portit hitsataan myöhemmin.

Teräsputki toimii kehyksenä tiilikannuille.

Ohje. Aaltopahvista ja polykarbonaatista valmistetun aidan nopeaan kokoonpanoon on saatavana valmiita metalliputkien ja kiinnittimien sarjaa.

Eurofence betonipilarilla

Betonipylväät asennetaan ns. Eurofence-yksikköön, joka koostuu yksittäisistä levyistä, jotka on koristeltu kohokuvioiduilla kuvioilla. Muissa tapauksissa betonituotannon käyttö on epäkäytännöllistä korkean hinnan ja monimutkaisen asennuksen vuoksi (telineet ovat melko raskas). Mutta he elävät myös pitkään - jopa 50 vuotta, he eivät pelkää tuulia, sadetta ja lämpötilaeroja.

Sarakkeiden valinta jaksoittain

Puisen aidan rakentamiseen suositellaan käytettäväksi sellaisten materiaalien tukena:

 • puutavara 10 x 10 cm, vähintään 8 x 10 cm;
 • loki, jonka läpimitta on 100-150 mm;
 • palstaamista varten, on parempi kierrättää puuta, jonka enimmäiskoko on 15 cm.

Pylväät on toivottavaa valita halkaisijaltaan samanlaiset lokit.

On tärkeää. Ennen käyttöä lokit on poistettava kuoresta. Se pesii paljon loisia, jotka voivat pilata aidan telineessä muutamassa vuodessa.

Valitessasi puutukia, on kiinnitettävä huomiota paitsi osaan, myös selvittämään puulajit. Koivut ja poppelit eivät sovellu katujen rakentamiseen, koska ne liikkuvat nopeasti. Paras valinta hinnan / laadun suhteen on havupuut. Ne sisältävät merkittävän määrän luonnollisia hartseja, jotka auttavat vastustamaan ympäristövaikutuksia.

Profiiliputket aidalle

Kun valitset metallipylväät, huomioi seuraavat suositukset:

 • 2-2,5 m: n aitauskorkeudella, ota 60 x 40 mm: n profiiliputken poikkileikkaus, 40 x 40 mm: n kokoiset tuotteet menevät 1,5 m: n aitaukseen;
 • pyöreän putken optimaalinen halkaisija on 57 mm;
 • kulmien ja kanavien enimmäiskoko erikseen asennettuna on vastaavasti 90 ja 160 mm.

Kaaviokuva, jossa näkyy putkiosa

Neuvoston. Jotta teräs kannat kestää vähintään 20 vuotta, valitse metallirulla, jonka seinämän paksuus on vähintään 3 mm.

Pylväät, joihin portit ja portti ovat kiinni, lisäävät kuormitusta, joten niiden osuuden on oltava suurempi. Yleensä 100 x 120 mm: n tai pyöreän 109 mm: n halkaisijan muotoiset putket ovat riittävät. Kanavien ja kulmien poikkileikkaus pysyy ennallaan, mutta portille ne yhdistetään pareittain hitsaamalla "laatikkoon".

Perusparametrien laskeminen omien käsien asennusta varten

Ostettujen materiaalien määrän laskemiseksi on määritettävä aidan parametrit - kokonaispituus, korkeus, tappien asennustiheys ja niin edelleen. Laskentalgoritmi on seuraava:

 1. Mittaa aidan koko pituus nauhamittauksella. Määritä aidan korkeus turvallisuussyistä ja henkilökohtaisten toiveiden perusteella. Kuten käytännössä käy ilmi, kiinteän aidan rakentaminen yli 2,5 metrin korkeudella ei ole taloudellisesti toteutettavissa. Optimaalinen korkeus mahdollistaa materiaalien säästämisen 2 m (kuuden metrin putki on jaettu kolmeen osaan).
 2. Määritä pylväiden korkeus. Periaate on tämä: Luotaessa luotettava tukivarsi maahan, seisotus on upotettava maahan vähintään 1/3. Jos aiot rakentaa 2 metrin aidan, sen on oltava vähintään 1 metrin päästä maahan, sen koko pituus on 3 metriä.
 3. Laske sarakkeiden määrä niiden asennusväli riippuen.

Aidat, joiden korkeus on yli 2,5 m, ovat parhaiten verkosta valmistettuja

Neuvoston. Valmisteluvaiheessa kannattaa sopia naapureiden rakentamisesta, jolloin myöhemmin ei ole kiistoja tonttien rajojen yli.

On tärkeää valita oikea askel tukejen asennukselle riippuen aidan alueesta ja tuulesta. Pilarien välisen etäisyyden tulisi olla välillä 2-3 metriä. On epäkäytännöllistä ottaa pienempi aikaväli talouden näkökulmasta, ja suurempi aikaväli vähentää voimakkaasti rakenteen luotettavuutta. Tarkka valinta tehdään yksitellen.

Kiinteä aita, jonka optimaalinen etäisyys on 2,5 metrin pylväiden välissä

Esimerkki laskennasta pituusalueelle on 13,4 metriä ja aitauskorkeus 1,5 metriä:

 1. Jos tämä etäisyys on jaettu neljään osaan, tasoitusvaihe on 3,23 m. Tällaisen pituuden mukaan aita voidaan rakentaa tiilestä tai ketjulenkistä metallipylväistä. Ei ole toivottavaa laatia ammatillista levyä tai muuta jatkuvaa materiaalia;
 2. Jakautuminen 5 osaan antaa optimaalisen etäisyyden 2,56 m. Tämä on sopiva vaihtoehto useimmille aidatuille, sekä puulle että metallille.
 3. Jos jakat etäisyyden kuuteen, niin kunkin pituus on 2,12 m. Tällaisen aidan luotettavuus on sen korkeudella, vaikka rakentamisen kustannukset kasvavat. Mutta täällä voit säästää pilareiden poikkipinta-alaa ja ottaa pienempää kokoa valikoimasta.

Esimerkki halkaisusta 4: iin

Neuvoston. Optimaalinen etäisyys 2 m: n pituisen jatkuvan aidan pylväiden välillä on 2,5 m. Tämä on paras vaihtoehto hinnan / luotettavuuden kannalta, kun kyseessä on suosituin metallipylväistä valmistettu aaltopahvi.

Esimerkki halkaisusta 5 jaksoon

Jos valitset 2,5 m: n optimaalisen nousun, aitauksen rakentaminen vaatii 6 metriä, joka ulottuu 1,5 metrin korkeudelle maanpinnan yläpuolella. Laskelman mukaan jalustan kokonaispituus yhdessä maanalaisen osan kanssa on 1,5 / 2 x 3 = 2,25 m, 2,5 metrin marginaalilla. Kaikkiaan tarvitaan 2,5 x 6 = 15 m putkea tai kanavaa.

Jakautuminen kuuteen jaksoon

Ohje. Betonipoikkeamissa on kiinteä 2 m pituinen pituus, joten pilareiden lukumäärää on helppo laskea.

Asennuksen asentaminen ajamalla

Rakennustöiden suorittamiseen tarvitaan erilaisia ​​työkaluja ja kiinnikkeitä:

 • mittauslaitteet - mittanauha, nestetaso;
 • pitkä lanka ja merkintätapit;
 • manuaalinen tai mekaaninen porakone;
 • kelkkapassi tai kannettava hydraulinen vasara;
 • lapio;
 • rammer.

Jos aiot laittaa puupylväitä, ne on käsiteltävä niin, että ne eivät kaadu maahan. Ensin peitä koko kantaja antiseptisellä koostumuksella, kuten Novotex tai Biosept, ja sitten jauhaa maanalainen osa sulaa bitumia.

Neuvoston. Bitumipäällysteen on pysyttävä tiukasti pinnalla, muuten se irtoaa ajettaessa napaa. Tästä syystä ei ole suositeltavaa käyttää kylmiä bitumiyhdisteitä ja alukkeita telineiden suojaamiseksi.

Maalatut metalliosat

Ennen asennusta metallipylväiden maanalainen osa on puhdistettava ruosteesta, päällystetty alustalla ja myös kuumaa hartsia. Toimenpide ei vie paljon aikaa, koska bitumi jäätyy melko nopeasti.

Työn järjestys

Aseen tukiosan asentamisen ensimmäinen vaihe on merkintä. Pidennä merkkijonoa äärimmäisten pisteiden välissä olevista panoksista ja mittaa sitten lasketut välekset sen välissä olevien viestien väliin ja merkitse niiden asennuspisteet. Asennustekniikka on seuraava:

 1. Poraa kaivoja arvioidun syvyyden nimetyissä pisteissä. Porauksen halkaisijan tulee olla pienempi kuin napakappaleen poikkileikkaus 2-4 cm: llä. Poraamisen aikana yritä pitää työkalu pystyasentoon eikä kallistaa sitä, jotta se ei murtaisi kaivon seinämiä, jolloin seisku ei pääse käsiksi kaatumatta.
 2. Puupylväiden päät on toivottavaa varastaa, joten ne ovat kätevämpiä työntää reikään.
 3. Tiivistä kaivon pohja jyrsimellä ja kaada hiekkaa tai hienoa murskattua kiveä.
 4. Aja ensimmäistä koukkua murskaimella haluttuun korkeuteen. Tarvitset avustajan palvelut, jotka tukevat tuen loppua eivätkä salli sen värähtelemistä.
 5. Toista edellinen toimenpide viimeisellä sarakkeella ja piirrä köysi niiden väliin ylätason yläpuolelle.
 6. Pistota jäljellä olevat telineet keskittyen merkkijonoon. Ripottele ne kaikkiin sivuihin ja paina sitä alas.

Sivuston aitauksen merkitseminen

Se on tärkeää! Pilarien asennusta varten tarvitaan selkeä pystysuora, joten sitä on seurattava porauksen aikana. Tukia ei voida tasata ajaessasi, jos kaivo porataan väärin. Mutta jos näin tapahtuu, voit korjata tapauksen alla kuvatulla tavalla.

Photoinstructions ajaa telineitä

Asentaminen postit zabutovkoy

Tämän menetelmän toteuttamiseksi tarvitaan keskikokoisia, rikkoutuneita tiiliä ja laattoja tai suuria murskattuja kiviä. Asennusohjeet ovat seuraavat:

 1. Poraa tai kaivaa vaaditun syvyyden reikä. Sen tulee olla 10-15 cm leveämpi kuin tukijalka.
 2. Tampa pohjan pohja ja lisää rikki. Pyydä avustajaa asettamaan sarake ja pitämään se pystyasennossa käyttäen rakennustasoa.
 3. Täytä välilyönti maanpinnan ja vastustuskykyisten kivien tai raunioiden välillä.
 4. Aseta asennettu pylväs päälle maan päällä ja tiivistä se.

Tukijalustan asettelu

Ohje. Vanha vanhanaikainen tapa kiinnittää tuki tiukasti zabutovkiin. Sinun on tehtävä nestemäinen savi-liuos vedellä ja kaada se kumpaankin kuoppaan. Savi täyttää kaikki huokoset ja kiinteytymisen jälkeen se ei ole pahempi kuin betoni.

Video viestien estämisestä

Ohjeet betonitoimille

Tämä tekniikka mahdollistaa M100 betonisekoitusten täydellisen tai osittaisen täyttämisen kuivassa maaperässä ja M150: ssa, kun maa on märkä. Laskettaessa betonitoimille tarvittavien materiaalien lukumäärää käytetään taulukon tietoja, joissa niiden tilavuudet on merkitty erilaisten laastien valmistukseen.

Betoniseoksen betonin, sementin ja muiden ainesosien laskentataulukko

Tunnettujen reikien lukumäärän ja niiden syvyyden tunteminen on helppo laskea rakennusmateriaalien kokonaiskulutus. Täyteen betonisointiin kaivoon, jonka syvyys on 1 m, sijoitetaan korkeintaan 4 standardia. Lisäksi valmistele seuraavia materiaaleja:

 • kateaine tai muovikalvo betoniseoksen eristämiseksi maasta;
 • hiekka vuodevaatteisiin;
 • ankkurointi- tai kulmakappaleita.

Betonipilarien rakennusmateriaalit

Työkalusarjaa käytetään samoin kuin ajo-ajoissa, mutta kamomarin sijaan tarvitset betonisekoittimen. Äärimmäisissä tapauksissa voit tehdä sen ilman ja valmistaa seosta metallilevyllä lapioineen. Metallipylväiden kiinnittämiseen ja ankkuroimiseen on tarpeen valmistaa hitsauskone.

Miten konkreettisia: tekniikka kaatamalla vaihe vaiheelta

Ensimmäinen työvaihe, joka koostuu reikien merkitsemisestä ja kaivamisesta, suoritetaan edellä kuvatun tekniikan mukaisesti. Pilarien täydellinen betonointi suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Kondensoi kuoppan pohjaa, ripottele sitä hiekalla ja lisää sitä uudelleen.
 2. Asenna tuki ja kohdista se pystysuoraan kahdessa tasossa käyttämällä rakennustasoa.
 3. Kiinnitä putki suunnitellussa asennossa, joka on hitsattu leikkaamalla kulmat niin, että niiden päät tukevat maaperää. Jos pylväät ovat puiset, kynsilei ne alustalle tai yksinkertaisesti kiinni ne suurilla kivillä.
 4. Kaivon pohja ja maadoitetut seinät kattavat kateaineen tai kalvon. Tavoitteena on estää maidon virtautuminen betonista, minkä vuoksi jälkimmäisen vahvuus vähenee.
 5. Valmistele betoniseos ja aseta se kuoppaan telineen kanssa. Täydennyksen aikana huomaa, että se ei poikkea pystysuorasta, se on tasainen.

Täysi betoniteline

Neuvoston. Ensimmäisten 20 minuutin aikana kaatamisen jälkeen, kun betoni antaa ylimääräisen veden, pylvään asentoa voidaan korjata pystysuunnan suuntaamiseksi.

Pystysuuntainen säätö betonisoitumisen jälkeen

Betoniseoksen täydellinen kovettuminen tapahtuu 3 viikon kuluttua. Siihen saakka ei ole sallittua suorittaa työtä, joka voi ladata virkaa. Eniten mitä voit tehdä on puhdas ja maalata ne.

Miten panna ja betonipylväät: kuva

Tietoja osittaisesta betonisoinnista: millä syvyydellä haudata ja mikä on viestien välinen etäisyys

Jos sivustosi maaperä on kuiva eikä juokseva, silloin on hyödytöntä käyttää materiaalia täyteen täyttöön. Jokaisesta sarakkeesta riittää tehdä konkreettisesta kauluksesta tämän tekniikan avulla:

 1. Kaada reikä puolivälissä lasketun syvyyden yli, mutta tee se 20-25 cm leveämmältä kuin jalustan poikkileikkaus.
 2. Ota valmiustuki ja aja se kaivon pohjassa haluttuun syvyyteen. Tiivistä maaperä putken ympärille ja ripottele hiekalla.
 3. Suorita kattomateriaalin ankkurointi ja muotti edellisessä osassa kuvatulla tavalla.
 4. Täytä kaivo betoniseoksella.

Joten pakkaskivet vaikuttavat aidan virroille.

Menetelmä on kätevä, koska puolin tukkeutunut teline on helpompi kohdistaa pystyasentoon ja kiinnittää se tähän asentoon. Mutta tämä tekniikka, kuten täydellinen betonitointi, ei sovellu kallistamalla maaperää. Vaikeissa pakkasissa maaperä työntää koko rakennetta ulos. Voit välttää tämän käyttämällä seuraavia ohjeita:

 1. Selvitä tarkalleen, millä syvyydellä jäädyttäminen on alueella. Laske tukien kokonaiskorkeus käyttäen seuraavaa kaavaa: antenniosa + huurteen tunkeutumissyvyys + 0,5 m.
 2. Valmistetaan seos hiekkaa ja hiekkaa, joka vaihtaa talteen maaperän ympärille.
 3. Poraa reikä niin, että poraus menee 0.6-0.7 m jäädytetyn maaperän rajalle. Tee 10 cm hiekkaa ja paina sitä alas.
 4. Asenna tuki ja kiinnitä se pystyasentoon.
 5. Täytä kuoppa betonilla korkeuteen 0,5 m.
 6. Kun monoliitti on asetettu, täytä kuoppi yläosaan hiekan ja raunioiden sekoitus.

Betonia ei kaadeta jäätymisrajan yläpuolelle ja sitten murskattu kivi täyttyy

Huom. Ottaen huomioon, että joillakin Venäjän federaation alueilla maaperä jäätyy 2-2,5 m: n etäisyydellä, aidat ovat erittäin pitkiä ja hyvin syviä. Siksi pilarien materiaalin valinta on pieni, vain teräsputki tekee.

Kun maaperä, joka on kyllästynyt kosteuteen, on korvattu soralla ja betoni monoliitti sijaitsee jäätymisrajan alapuolella, jäätymisvoimat eivät voi työntää jalkaa maasta.

Kuinka betonoitua pylväät - video

Kuten näet, aidatavan asennustekniikalla ei ole erityisiä vaikeuksia. Työn suorittamiseen ei myöskään tarvita erikoislaitteita, mutta jos kyseessä on betonisekoitin tai hydraulinen katkaisin, se menee paljon nopeammin. On parempi rakentaa aidan avustajan kanssa, koska useimmat yksiköt ovat yksinään hankalia.

Valmistunut rakennusinsinööri ja arvioija, jolla on yli 10 vuoden kokemus. Aloin kirjoittaa artikkeleita 2 vuotta sitten, työskentelen useilla pörsseillä ja asiakkaiden negatiiviset arviot ovat noin yksi 300 tekstiä kohden. Arvostele tämä artikkeli: