Betonipohjat - tyyppejä ja sovelluskohtaisia ​​ominaisuuksia

Säätiön asettaminen - vastuullinen kysymys. Loppujen lopuksi rakennuksen vahvuus riippuu säätiön vahvuudesta. Tämä on rakennuksen perusta, se kantaa suurimman kuormituksen. Vakautta ja jäykkyyttä. Pohjan luomiseksi on käytettävä kestäviä materiaaleja, jotka ovat vastustuskykyisiä pakkaselle, kosteudelle ja mikro-organismin tuhoisalle toiminnalle. Betoni lohkot säätiölle - juuri sellaista materiaalia.

pitoisuus

Video: mitkä ovat perustukset ↑

Lohkojen tyypit säätiölle ↑

Säätölevyt ovat keskipitkän ja suuren lujuuden omaavia betonituotteita, ne on suunniteltu nauhojen ja pylväsperustaisten rakenteiden rakentamiseen. Tätä yleismaailmallista muotoilua voidaan käyttää myös kellarinseinien, kellareiden ja teknisten huoneiden, autotallien rakentamiseen. Säätiön betonilohkojen on vastattava lämpötilan muutoksia, kestäviä ja kestäviä. Useimpien käytettyjen betoniluokan M-150, M-100, M-200 lohkojen valmistukseen. Betonista riippuen lujittavan häkissä ja käytetyllä tuotantotekniikalla eroavat erilaiset mekaanisen kuormituksen asteen asteikot ja ympäristövaikutukset ovat negatiivisia.

On olemassa monia ominaisuuksia, jotka erottavat betonilohkoja: puristuslujuus, pakkasenkestävyys, veden kestävyys, veden imeytyminen.

[sisältää id = "1" title = "Mainosteksti"]

Optimaalisen vaihtoehdon valinta riippuu ilmasto-olosuhteista, kutistumisesta, maaperän kosteudesta ja tiheydestä. Yksi perusperiaatteen valintaperusteista on raja kuormitus, joka putoaa perustaan.

Säätiölle on olemassa seuraavia tyyppejä:

 • FBS - kiinteät pohjapaneelit;
 • FBV - kiinteät peruslohkot, joissa on leikkaus hyppääjille ja viestinnän tekeminen;
 • FBP - ontot ("P - muotoiset") pohjaosat.

Kiinteät perustilohkot ↑

Yleisimpiä ovat raskas betoni tai korkeatiheyksinen silikaattibetoni. Ne ovat pääosin nauhat ja pylväsperiaatteet. Tämä yksikkö on riittävän voimakas ja sillä on suuri tiheys, minkä vuoksi FBS-lohkoja käytetään tukirakenteiden pohjana. tällaisia ​​lohkoja käytetään pilvenpiirtäjien rakentamisessa ja yksityisten vähäisten rakennusten rakentamisessa. Perusrakennuksen lisäksi on mahdollista käyttää seiniä rakennusten kellariosissa.

Hollow betonilohkot ↑

Käytetään pysyväksi muottirakenteeksi. Rakentamisprosessin aikana lohkojen aukot on täytetty betonilla. Lohkot on suunniteltu siten, että vaakasuuntaiset saumat vahvistetaan. Ennen täyttämistä lujitustangot asetetaan aukkoihin, mikä lisää rakenteellista lujuutta. Päällysteistä betonista täytettyjä perusseinämiä on lisätty puristuslujuudella, ja pystysuoralla vahvistuksella vahvistetuilla rakenteilla on myös lisääntynyt lujuus lateraalisissa kuormissa. Hollow-lohkot ovat eri kokoisia, yleisimpiä ovat 51:40:25, 51:20:25 ja 51:25:25.

Betonielementit leikkauksilla ↑

Viestintämenettelyn helpottamiseksi ne käyttävät keskeisiä lohkoja, joilla on erityisiä teknisiä katkaisuja viestintään. Käytetään klassisia (raskaita) betonilohkoja tai kevytpintaista savibetonia.
Säätiön betonielementit on tehty laajennetusta savibetonista, raudoitetusta betonista ja tiiviimmästä silikaattibetonista.
Keraamiteknisten betonilohkojen hyvät lämmöneristysominaisuudet, mutta myös korkea veden absorptio - perusteellinen vedenpitävyys säätiön kannalta on äärimmäisen tärkeää. Laajennettujen savilohkojen perustus voidaan rakentaa vain, jos ei ole korkean tason pohjavettä. Kevytrakenteiset lohkot helpottavat ja edullisemmat. Ne ovat ihanteellisia autotallin tai kylpyammeiden perustuksiin.

[sisältää id = "2" title = "Mainosteksti"]

On suositeltavaa rakentaa talo, jossa on raskaat seinät (tiili, kivi, hiekkalaatikko) FBS-lohkojen nauhan pohjalla. Saraketyyppisten betonilohkojen perustus on ihanteellinen puurakenteelle.
Betonielementtejä käytetään mihin tahansa tarkoitukseen ja kaikentyyppisiin rakennuksiin.

Yleiset erittelyt ↑

 • Ф - raudoitettu betoni (vahvistettu) sekä betonirakenteinen betoni;
 • FBS - kiinteä, vakiintunut;
 • FL - lujitettu betoni (lujitettu), jota käytetään nauhan perustuksiin;
 • BF - raudoitettu betoni, joka on valmistettu raskaasta betonista;
 • FWP: t ovat onttoja;
 • FR - teräsbetoni, joka on valmistettu raskasta betonia, kolmihaarainen kehys.

Eri mittasuhteet, muoto ja paino betonilohkoilla. Korkea kerrostaloihin tarvitaan suuria lohkoja, pienemmille rakennuksille, jotka ovat paljon pienempiä.

Seinäelementit poikkileikkauksessa muodostavat nelikulman, jotkut lohkot tehdään ylimääräisillä leikkauksilla. Tällaisia ​​lohkoja käytetään pohjan maanalaisiin ja maanpäällisiin osiin. Tyynylohkoja - puolisuunnikkaan muotoisia (vertailualueen lisäämiseksi) käytetään pohjan ensimmäisen rivin asettamiseen.

Säätöraudoitetut betonilohkot ovat tehdasvalmisteisia tuotteita, mikä tarkoittaa samaa brändin kaikkien vahvistettujen betonilohkojen ominaisuuksien tasalaatuisuutta ja identiteettiä. Säätiölohkojen käyttö voi merkittävästi vähentää betonin ja sementtityön määrää ja siten vähentää merkittävästi rakennuskustannuksia.

Video: Betonielementtien perustaminen ↑

Epäonnistuminen säätiön rakentamisessa ↑

FBS-säätiön rakentaminen askel askeleelta ↑

Videokohtaiset tiedot auttavat tutustumaan betonielementtien kiinteän, suhteellisen halvan ja käytännöllisen perustan rakentamiseen liittyviin erityispiirteisiin.

Betonielementtien perusta: perehtyneisyys materiaaleihin ja rakennustekniikkaan

Kuinka hyvä on esivalmistettu pohja verrattuna monoliittiseen säätiöön? Onko tällä mallilla vakavia haittoja? Kuinka nopeasti esimerkiksi betonielementtien 20x20x40 mm pohja on? Tarvitsenko tukea? Mihin ratkaisuin lohkot kiinnittävät yhdessä? Yritämme vastata näihin ja muihin kysymyksiin tässä artikkelissa.

tarvikkeet

Aloitetaan vähän rakennusmateriaalien markkinoiden tutkimuksella.

Lohkotyypit

Valmistajien ja jälleenmyyjien yhtiöiden sivuilta löydät useita eri tyyppisiä peruslohkoja.

Erityisesti FL-lohkojen erityinen poikkileikkaus ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla.
Rakenteen paine jakautuu maaperän maksimipinta-alan yli; lisäksi trapetsinen pohja kestää tehokkaammin routapuhallusta: massaa maaperä pitää sen irti.

mitat

Tyypin lisäksi lohkot on merkitty numeroilla, jotka osoittavat tuotteen koon decimetreissä pyöristettynä kokonaisluvun arvoon. Siten FL-lohkossa 10-24-3 on leveys (trapetsoidin pohjalla) 1000 mm, pituus 2380 mm ja korkeus 300 mm.

Mitkä koko on optimaalinen itsensä rakentamiseksi?

Valinta riippuu prioriteeteista.

 • Suurempi lohkokoko tarkoittaa nopeampaa rakennetta. Kuitenkin niiden asennus tässä tapauksessa on mahdollista vain raskaiden koneiden käytössä: on selvää, että FBS 24-6-6 -yksikköä, joka painaa lähes kaksi tonnia, ei voida laittaa kaivoon käsin. Lisäksi rakennuksen koko tässä tapauksessa, haluttomasti, on lohkon koon monikertoja, mikä ei aina ole kätevää.
 • Päinvastoin, pienimmän mittojen lohkot tekevät perustuksen rakentamisen pitemmiksi ja hieman vähentävät rakenteen jäykkyyttä. Mutta niitä voidaan siirtää ja sijoittaa itsenäisesti: FBS 4-3-3: n paino on noin 80 kg, pienin FBS-lohkoista - 4-2-2 - painaa hieman yli 30 kg.

Pylväspohjan rakentamiseen käytettävät FBS 4-2-2 -lohkot.

Raaka-aine

Onko aina aina käytetty vain raskasbetonia käyttävien perustuskappaleiden valmistusta?

Vastaus löytyy näiden tuotteiden sääntelytuotannosta GOST 13579-78.

Se sisältää yhden seuraavista kolmesta materiaalista:

 1. Raskas betoni, jonka tiheys on 2400 kg / m3.
 2. Silikaattibetoni, jonka tiheys on 2000 kg / m3.
 3. Keramsit.

Potentiaaliselle ostajalle on hyödyllistä tietää vielä yksi asia perustuslohkoista. Toimitushetkellä asiakkaalle ei tarvitse olla tuotemerkin vahvuutta.

Se on hyödyllistä: keraamisten betonilohkojen pohjalla on paremmat lämmöneristysominaisuudet verrattuna raskasbetoniin; Materiaali on kuitenkin hygroskooppisempaa ja vaatii huolellista vedenpitävyyttä.

Kylpyammeen kevyt kokoontumisperusta.

Hyödyt ja haitat

Vertaamme kahta mallia:

 1. Esivalmistettujen lohkojen esivalmistetut raidevalmisteet;
 2. Monoliittinen nauhan perustus.

Miten ensimmäinen ratkaisu näyttää toista vastaan?

arvokkuus

 • Alenna kustannuksia. Valmiiden betonilaitosten tuotteiden jälleenmyyjien vakuutusten mukaan esivalmistetun säätiön lopulliset kustannukset ovat noin 20 prosenttia alhaisemmat kuin kiinteän, vaikka tekniikan houkuttelemisen tarve.

Huomaa: huomattava osa säästöistä, jotka saavutetaan muotojen puutteen vuoksi.
Kuitenkin siinä tapauksessa, että kaivon seinät toimivat tehtävänsä, vertailun tulos ei ole niin yksiselitteinen.

Muottirakenne on rakennettu vain perustuksen yläpuolelle.

 • Nopea rakenne. Kestää paljon vähemmän aikaa lohkojen asettamiseen ja saumojen tiivistämiseen kuin pahamaineiseen muottirakenteeseen, betonivahvikkeen asettamiseen ja betonin valmistukseen.
 • Valmius lisärakentamiseen heti työn päätyttyä. Toisin kuin esivalmistetut, monoliittinen säätiö vaatii pitkää tauon rakentamisessa: betoni, joka on riittävä seinien rakentamiseen, tulee konkreettiseksi vähintään kahden viikon aikana.

puutteet

Oikeastaan ​​on vain yksi vakava haitta suunnittelulle. Esivalmistettu alusta on paljon vähemmän jäykkä kuin monoliitti; se pystyy muuttamaan ilman tuhoutumista aikana pakkanen kallistumisesta ja sileydestä maaperän. Tämä olisi etuna erilliselle rakenteelle; kuitenkin säätiön tehtävä on juuri sulkea pois muodonmuutoksen vaikutukset seinille ja lattioille.

Säätiön jäykkyys kuvassa oli selvästi riittämätön.

Pohjan riittämättömän jäykkyyden ongelma ratkaistaan ​​osittain asettamalla se jäädytysasteen alapuolelle: tässä tapauksessa huurteen turvotus poistetaan epävakauttavien tekijöiden luettelosta. Maaperän mahdolli- nen sakkautuminen sadeveden epätasaisen tiheyden ja eroosion vuoksi poistuu paksuuden lisääntyneestä paksusta.

Rakennustekniikka

Onko vaikeaa rakentaa nauhalevy omiin käsiisi betonilohkoilta?

Tutkitaan rakentamisen tekniikkaa.

 1. Kaivanto kaivaa tulevan säätiön muotoa. Sen on oltava läsnä kaikkien kantavien seinien alla; lisäksi massiiviset sisäiset väliseinät ovat yleensä nauhan pohjaan. Kuopan syvyyden tulisi olla vähintään 25-30 cm korkeampi kuin maaperän jäädytysalue.

Huomio: chernomivikerros poistetaan savi-, hiekka- tai hiekkasaumoille.
Tummennuksen jälkeen sillä ei ole riittävää kantavuutta.

 1. Kaivanto on peitetty hiekalla. Täyttöpaksuus - vähintään 20 senttimetriä. Hiekka antaa sadeveden valua; Lisäksi hiekkapohjainen maaperä on kiistämätön: vesi ei kestä sitä eikä purista konkreettisen pohjan palasia pinnalle pakkasen aikana.
 2. Vuodevaatteet riisevat tai kaadetaan runsaalla vedellä maksimaalista kutistumista varten.

Alhaisen kantavuuden omaavilla mailla PL-lohkot sijoitetaan pohjan alle, jotka jakavat paineen enimmäispinta-alasta.

 1. Säätölohkot on sijoitettu vaakasuorille riveille, jolloin pystysuuntaiset saumat ovat pakollisia. Saumat täytetään sementti-hiekkalaastilla suhteessa 1: 3; samalla ratkaisulla asetettiin seuraava rivi lohkoja. Rivin aukot on täytetty lyhyemmillä lohkoilla, tiilimuotteilla tai monoliittisilla insertillä.
 2. Valmiin pohjan yläreunassa vaaditaan rullan vedeneristys (yleensä kaksi kerrosta kateaineita). Ohjeet on suunniteltu estämään veden kapillaarivuodot seinillä ja lattioilla.
 3. Säätiön ulkopinta on vesitiivis päällystysaineilla (yleensä sulaa bitumia tai mastetta perustuen siihen). Eristys samanaikaisesti pienentää maaperän ja lohkojen välistä tarttumista, mikä estää pakkasnopeuden vaikutuksen.
 4. Muilla kuin kallisilla (hiekkapohjaisilla) maaperillä täyttö tapahtuu maaperällä. Savi ja paalut on parempi käyttää hiekkaa ja / tai murskattua kiveä. Jos jostain syystä tämä ei ole mahdollista, lämmitetty sokea alue häiritsee maaperän jäätymistä kosketuksiin pohjan kanssa.

Viestinnän asettaminen

Kuinka tehdä reikiä valmiissa lohkopohjassa?

Yleensä betonielementit ottavat täydellisesti kaikki karbiitti- työkalut.

Kuitenkin timanttiporaus reikiä betoni taustalla tavanomaisten Pobedite porat ja kruunut on kaksi etua:

 • Timanttityökalu ei vaadi iskutilaan käyttämistä, eikä se näin ollen anna haketta jättämään reiän reiät täysin tasaiseksi.
 • Poraaminen timanttipihalla sekä leikkaamalla vahvistettua betonia timanttipiireillä ei vaadi työkalun muutosta, kun se on yhteydessä vahvikkeeseen. Timantti ruiskutuksella voit leikata terästä betonin mukana.

Vasemmanpuoleinen reikä valmistetaan rei'ittimellä, oikealla - timanttikruunulla.

johtopäätös

Kuten tavallista, tässä artikkelissa oleva video tarjoaa lukijalle lisää temaattisia tietoja. Toivomme, että se auttaa määrittämään rakennushankkeen ja välttämään virheitä sen prosessissa. Onnea!

Betonielementtien perusteet: edut, haitat, lohkotyypit, rakennustyöt

On olemassa useita tapoja rakentaa säätiö käyttäen monipuolisinta materiaalia. Näiden joukossa on arvokas joukko betonilohkoja.

Laadukasta ja kestävää materiaalia on käytetty pitkään ja onnistunut saamaan luottamusta ja tunnustusta yksityisrakennusten rakentajilta ja omistajilta.

Vahvistettu betoni ei ole ominaisuuksiltaan sellainen, että se altistuu kostealle ympäristölle ja kestää kuormituksen useita kerroksia.

Katso videota betonilohkojen pohjasta.

Edut ja haitat

Betonilohkojen käyttämisen perusteet:

• kestävä materiaalinen rakenne;

• korkea kulumiskestävyys;

• nopeuttaa rakentamisprosessia;

• ei ole tarvetta muottiin;

• Erityiset mitat mahdollistavat suurta tarkkuutta.

Haittoja on myös harkittava rakentamisen aikana:

• suuri paino merkitsee erikoislaitteiden vetovoimaa;

• heikot kohdat ovat saumoja, jotka johtuvat huonosta tiukkuudesta.

Useimmat puutteet ovat sopeutettavissa. Niinpä matala lämpösuoja voidaan korjata ulkoisen eristyksen avulla. Vedeneristyspinta, joka on tehty eristysprosessissa, lisää saumojen tiukkuutta. Suuren painon ei tarvitse selviytyä tekniikasta ja käsittelijöiden prikaatiosta, jos ostat pienimuotoisia lohkoelementtejä.

Lohkojen käytön tärkeä kysymys on niiden laatu. Valittaessa uutta tuotetta kiinnitetään huomiota teknisten eritelmien suorittamiseen tuotannon aikana. Tämän voi taata suuri yritys, joka arvostaa maineensa. Pienet yhteistyökumppanit voivat muuttaa betonin ja prosessin olosuhteiden koostumusta, mikä heikentää vahvuutta ja kestävyyttä.

Käytetyt lohkot on kuitenkin ostettava asiantuntijan kanssa, joka voi visuaalisesti määrittää kulumisasteen ja vaurion. Joskus näennäisesti koko tuotteissa säilytetään epämiellyttäviä yllätyksiä, jotka tulevina vuosina voivat ilmetä itsestään, koska kukaan ei tiedä missä olosuhteissa ja millä kuormalla lohkot toimivat.

Lohkotyypit

Säätiön rakentamiseen suositellaan seuraavia betonilohkoja:

• FBP (ontolohkot sisäisillä onteloilla);

• FBV (tuotteet, joissa on urat viestintälinjoille);

• FBS (monoliittiset lohkot ilman reikiä ja onteloita).

Joskus kevyisiin rakennuksiin käytetään FL-tyynyjä. Mutta vahvimmat ovat monoliittisia tuotteita. Niitä käytetään useiden kerrosten talojen rakentamiseen.

Jokainen tehtaalla vapautettu teräsbetonituote on merkitty merkinnällä, joka sisältää tiedot kuorman mitoista ja raja-arvoista. Näiden tietojen perusteella voit valita optimaalisen lohkotyypin, joka ei ylitä ylimääräisiä ominaisuuksia ja ominaisuuksia.

Kun otetaan huomioon lohkojen suosio yksityisessä rakentamisessa, jotkut valmistajat ovat luoneet lohkoelementtien tuotannon mittoja, jotka eivät vaadi erityisten laitteiden (20x20x40 cm) osallistumista. Tämä vähentää kuljetuksen ja asennuksen lisäkustannuksia, mikä helpottaa rakentamista.

Betonituotteiden rakenne sisältää myös liittimet (8-12 mm). Erilaiset lisäaineet antavat betonille lisäresistanssin jäätymistä, hapan syövyttävää ympäristöä, tulvia. Tämä mahdollistaa betonin valitsemisen sääolosuhteille ja maaperän ominaisuuksille.

Kun asennat nauhat tai pylväspohjan, on otettava huomioon katon, seinien ja yleisen tilan kuormitus säätiöön. Ilman suunnittelutyötä ei riitä. Yleisimmin käytetty monoliittinen lohko. Onttoa tuotetta käytetään autotallien, huvilojen ja muiden kevyiden rakennusten rakentamiseen.

Rakennuksen ominaisuudet betonilohkojen pohjasta

• Ennen rakentamista tehdään tutkimus maaperän rakenteesta ja pohjaveden esiintymisestä. Useilla tulvilla ja saveen maaperällä toteutetaan lisätoimenpiteitä lohkojen suojaamiseksi tuhoamiselta.

• Kaivannon tai ojan kaivaminen tapahtuu asetetuilla kooilla. Syvyyden tulisi olla vähintään 50-70 cm maaperän jäädyttämisen tasosta.

• Viestintäkaivojen syöttö pohjaan tehdään rinnakkain viemärijärjestelmän kanssa.

• Kuopan pohjan täyttö hiekalla ja soralla tehdään säännöllisin tiivistein.

• FL- tai BF-betonilevyjen asentaminen luo tarvittavat perustelut lohkoelementteille.

• Täyttämällä yhdisteet kuljetetaan sementtilaasti (M300).

• FBS- tai FBV-lohkojen sijoittaminen, kun rivejä siirretään vastaamaan muurausmateriaalia. Elementtiliittimiin käytetään betonisekoituksia ja metallipinoja.

• Täydelliseen perustukseen riittää 3-5 riviä.

• Pohjapinnan kummallakin puolella bitumimateriaalin kummallakin puolella oleva vedeneristys antaa nivelet tiiviiksi ja suojaa liitosten muodonmuutoksia vastaan.

Pylväsperustaan ​​käytetään 20x20x40 cm lohkareita. Asennustekniikka noudattaa teippityypin periaatetta.

Rakentamme lohkojen vankkaa ja käytännöllistä perustetta: vinkkejä, ohjeita, elämän hakkerointia

Talo, kylpy, huvimaja, kuisti, kesäkeittiö - kaikki alkaa säätiöstä. Säätiö on täysin rakentamisen perusta. Sen kustannukset ovat kolmannes kokonaiskustannuksista. Siksi on niin tärkeää valita oikea tyyppi ja materiaali säätiön. On aivan mahdollista rakentaa säätiö omalla kädelläsi, mikä säästää paljon rahaa.

Miksi tarvitsemme säätiön

Termi "säätiö" on peräisin latinaksi. "Fundamentum" tarkoittaa "perusta".

Säätiö on maanalainen tai vedenalainen osa rakennetta, joka siirtää maaperän pohjalle staattisen kuorman, joka aiheutuu rakenteen painosta ja tuulen aiheuttamasta lisäkuormituksesta tai veden, ihmisten, laitteiden tai ajoneuvojen liikkumisesta. Oikein suunniteltu säätiö siirtää kaikki kuormat maaperään siten, että rakenteiden saamatta jääminen ja tuhoutuminen on mahdotonta.

Collier-tietosanakirja

http://dic.academic.ru

Säätiö säästää taloa vaikeiden maaperän "huonon luonteen" ilmenemismuodoista eikä vain pohjavedestä vaan myös tavallisesta "säännöllisestä" sademäärästä. Säätiön on kestettävä rakenteen paino. Voit rakentaa ylellisen ja erittäin kalliin talon, mutta jos suunnittelu, syvyys ja perustusmateriaali valitaan väärin, vauraimmassa maaperässä, rakennus saostuu ja halkeilee. Ennen kuin rakennat lohkojen perustan, sinun on varmistettava, että se sopii tähän rakenteeseen.

Lohkoperustan valinnan riippuvuus alueen ominaisuuksista

On tarpeen tilata geodeettinen päätelmä sivuston ominaisuuksista ennen talon suunnittelua.

Voit tietysti selviytyä naapureista - mutta se ei ole täysin luotettava. Joskus myös lähialueet ovat hyvin erilaisia ​​maaperässä, vedessä ja muissa ominaisuuksissa.

maa

Oppikirja "Maaperä. Säätiöt. Optimaalisen perustan valinta "luokittelee maaperän seuraavasti:

 1. Kallioinen maa on melko kiteinen kallio, kivi, ei maa ja sedimenttikivi (dolomiitit, puristetut hiekkakivet, liuskekivi, kuori rock, kalkkikivi). Jokainen säätiö kuin kasa yksi on hyväksyttävää (on vaikea porata kivi).
 2. Kongloraatit - kiviaineksen lajikkeiden palaset; älä pese ja älä vaihda tilavuutta, jäädyttää; Kaikki säätiöt ovat hyväksyttäviä.
 3. Kalkkimaiset maaperät:
  • liittyvä - savi ja loamy; syväjäädytetty; jotka pystyvät "kellumaan" ja liikuttamaan, vain raskaat perustelut ovat sopivia;
  • sitomat hiekka- ja hiekka-alueet; kun ne ovat märät, ne ovat alttiita siirtymään, ne jäätyvät matalasti; minkä tahansa tyyppiset perustukset ovat sopivia.
Maaperän tyyppi voi vaihdella myös viereisillä alueilla

Jos sivustosi on joukko kiviä, koskematonta hiekkakiveä tai sedimenttikiviä, voit helposti asettaa lohkon perustan. Hyvin myös, jos alueen maaperä koostuu hiekasta tai tiheästä loemaisesta maaperästä.

Taulukko: Pohjan perustan vähimmäissyvyys hiekassa ja savessa

Lähitulevaisuudessa ymmärrys siitä, mitä maaperää on omalla alueella, on vanhanaikainen tapa: porata reikä puutarha-porakoneella ja tutkia maastonäytteitä eri syvyyksistä. Näyte kostutetaan vedellä, ja jos sitä voidaan vaivata taikinana, niin se on lieju. Jos maa liukenee veteen, on suuri osa taipuisasta komponentista. Jos sakka putoaa, siinä on savea ja hiekkaa sen yläpuolella.

Maaperän testaamiseksi laita näyte vesilasiksi.

pohjaveden

Pohjavesi on maaperän tärkein ominaisuus. Jos taso on pieni, niin lohkojen matala teippi on täydellinen meille. Jos se on melko korkea, nauha olisi haudattu suurempaan syvyyteen.

Jäätymissyvyys

Jäätymisen syvyys alueella on keskimäärin yhtä metriä, mutta poikkeamat ovat myös mahdollisia. Jos olet tekemässä lohkojen upotettua pohjaa, sen alapuolella pitäisi olla maaperän jäätymispisteen alapuolella.

Pohjan pohjan on oltava maaperän jäädyttämisen enimmäissyvyyden alapuolella, jotta maaperän turvotus ei vaikuta jäädyttämisen aikana. Turvallinen syvyys riippuu vuotuisista lämpötilavaihteluista, paikallisten maaperän vaihteluista ja vaihteluväleistä sekä pohjaveden tavanomaisesta tasosta. Lisäksi joskus on sattumanvaraisia ​​muutoksia savi- maaperässä, jota ei pidä sallia luonnollisen perustan alapuolella.

Collier-tietosanakirja

http://dic.academic.ru

Jäätymisen syvyys on tekijän syvyyteen vaikuttava tekijä

Vaarallisin tekijä liittyy suoraan maaperän ja maaperän luokituksen tasoon.

Vesi "linssejä"

Jos läpäisevä hiekka tai hiekkasauma savi muodostuu, sedimentit tunkeutuvat ylempään maahan ja jäävät sen alle ns. "Linsseinä", jotka sijaitsevat läpäisemättömän pohjan päällä ja voivat vahingoittaa pohjaa voimakkaasti. Sinun täytyy olla varma siitä, ettei linssipohjan asettamisen tapaan ole "linssejä".

Linssien läsnä ollessa maaperässä käytetään vain paalun ja nauhan perustusta.

Säätiön valinta

Kaikista edellä mainituista tekijöistä - maaperä, vesitasapaino, linssien läsnäolo, huurteen tunkeutumisen syvyys yhteen yhteen geodeettiseen lopputulokseen ja perustan muodon valinta lohkoista. Mutta se riippuu mieltymyksistäsi, jo olemassa olevista lohkoista ja jopa kaudesta. Siksi sinun on ymmärrettävä jokaisen lohkopohjan rakentamisen tärkeimmät edut, välitavoitteet ja vaaralliset hetket.

Kuten jo tiedämme, lohkojen perustana on kaksi tyyppiä: pylväs ja nauha.

 1. Lohkojen nauhan perustus ei ole kovin syvä eikä syvä ja syvä. Se on rakennettu laajennetusta savesta, vaahdosta ja hiutaleista, betonilohkoista, betonipaneeleista, jotka on asetettu vedenpoistoseoksen tyynyyn. Ei kovin sopiva epäluotettaville maaperäille, mutta ongelma on ratkaistu pääsääntöisesti syventämällä ja laajentamalla "nauhaa", sijoittamalla laajennetun betonin tai lohkon pohja tyynylohkoista ja luomalla kiinteä betoniteräksinen grillata. Hihnan pohja maaperästä riippuen voi olla haudattu, syvälle istutettu tai haudattu.
 2. Lohkojen sarake perustus, ehkä helpoin ja halvin rakennus. Se voi olla myös pieni, ei- ja syvätermi, ja se on myös tehty laajennetusta savesta, vaahdosta ja hiekkakivistä, betonilohkoista, betonipaneeleista (ei-monoliittisista pylväät), jotka on sijoitettu kaivoihin (jos haudattu) tai vain maahan (jos ei ole haudattu) seosta. Soveltuu kevyisiin rakennuksiin, kuten runkoihin, huviloihin ja kasvihuoneisiin ja mihin tahansa maaperään, lukuun ottamatta suolaa. Rakentamisen aikana matala pylväspohjainen lohkojen pohja käyttäen puinen grillata

lohkot

Block - rakentava elementti tai tuote, tavallisesti tehdasvalmisteinen, jota käytetään nykyaikaisessa teollisessa rakentamisessa (esim. Tilavuus, seinä, ikkuna).

wikipedia

Katsotaanpa tätä ihmeellistä materiaalia: mikä on hyvä ja kuinka vaikeaa on rakentaa säätiö.

 • lohkojen standardointi: yleensä, jos lohkoa tuotetaan virallisessa tuotannossa, sen tarkat mittasuhteet ovat tiukasti säädettyjä (betonilohkoille tämä on GOST 13579-78);
 • rakentamisen nopeus (betoninauhalle rakentamisen aika määräytyy betonin kovettumisen aikana);
 • suhteellinen halpa;
 • vaikeissa maissa lohkoraudoitettu rakenne kestää paremmin muodonmuutoksia;
 • helppo asennus, joka ei vaadi erityisiä taitoja (lisäksi, jos jokin meni pieleen, voit purkaa pohjan ja taittaa sen uudelleen);
 • valtava koko ja lukuisat lohkot mahdollistavat minkä tahansa monimutkaisuuden, koon ja suunnittelun perustan;
 • lohkojen rakenteellisesti on järjestetty tyhjiöitä, uria, lujitussiskoja ja jopa uria laastin paksuudelle, mikä tekee asennuksesta erittäin helpon.
 • jotkin lohkolajit sekä betonilaatat tarvitsevat tekniikan - nosturin tai vintturin;
 • Interblock-liitokset eivät tarjoa tiukkuutta - täten säätiö tarvitsee pystysuoran vedenpitävyyden;
 • lohkoperustetta ei vieläkään näytetä suuritehoisille rakennuksille.

Lohkojen lajit perustuksen rakentamiseen

Lohkot ovat rinnakkaisnauhat, jotka on tehty kiinteästä tai vaahdostetusta betonista eri täyteaineilla tai ilman niitä. Lohkon tyyppi määrää koko ja painon, lämmöneristeen ja säätiön muodon.

Betonimylkeissä voi olla erilaisia ​​täyteaineita.

Betonielementit

Betonielementit ovat monoliittisia ja ilman ilmakuplia. Ne luokitellaan useiden kriteerien mukaan:

 • niiden valmistamiseen valulla tai puristamalla käytettyä eri betonia - raskaita, kevyitä ja kevyitä;
 • tilauksesta on jaettu seinään, kellariin, säätiöön;
 • niiden eristysominaisuuksien parantamiseksi, ne on tehty rakoiksi, ontoksi tai reikiin, mutta on myös kiinteitä lohkoja;
 • lohkot on vahvistettu ja ilman vahvistusta.

Seinäbetonilohkoja käytetään myös perustuksiin, joilla ei ole suurta kuormitusta.

Seinäbetonilohkot ovat kaikissa väreissä ja koossa.

Mutta jos perustuksen tulisi olla kiinteä, käytä sitten konkreettisia peruspilareita kiinteäksi (FBS). Ne voidaan vahvistaa (raskaat suuret lajit) ja ei.

Betoniraudat, joissa on raskaita rakennuksia

Myös pohjapaneeleja, joita kutsutaan "FL-lohkoiksi" - on peräisin raskasta betonia sisältävästä "nauhapohjasta". Jokapäiväisessä elämässä niitä kutsutaan "tyynyiksi" huumorilla. Ne vahvistetaan aina.

Perustapohjien tehtävänä on lisätä perusalaa

He sopivat ensin. Suuremman alueen ansiosta ne jakavat päällirakenteiden ja rakennuksen painon.

Suuremmasta alueesta johtuen PL-lohkot jakavat päällirakenteiden ja rakennuksen painon

FBS- ja FL-lohkojen yhtenäiset kokot ovat melko suuria. Niiden massa voi olla jopa kaksi tonnia ja tiheys - jopa 2500 kg / m 3. Nämä lohkot vaativat käyttämään kuorma-auton nosturia ja tähän tarkoitukseen on lujitussilmukat yläpinnalle.

Yhden kokoiset FBS- ja FL-lohkot ovat melko suuria.

Vaahtobetonialustat

Vaahtokerros keksittiin lisäämään eristystä ja vähentämään lohkojen painoa, joka oli loistavasti tehty. Se on solupäällyste, jossa on huokosia, jotka on muodostettu lisäämällä erityistä vaahtoa käsittelyyn sekoittimessa ilman kiinteytystä autoklaavissa. Vaahtolohkoilla on mielenkiintoinen laatu: ensin lohkot ovat melko pehmeitä (termi "tuoreet vaahtolohkot"), ja ne voidaan leikata tavallisella sahalla ja erikoislaitteilla; mutta he saavat enemmän voimaa ajan myötä. Vaahdolohkoja käytetään myös perustukseen, mutta sen hyvin kevyisiin lajikkeisiin.

Vaahtobetonialustat - askel eteenpäin rakentamisessa

Kaasutilikaattilohkot

Näissä lohkoissa olevat huokoset eivät ole syntyneet vaahdolla, vaan kuten hiivataikina, kalkin ja alumiinipulverin kemiallisen reaktion avulla kaasun muodostumiseen, joka muodostaa kuplia. Kalkista nämä lohkot ovat valkoisia ja tyylikkäitä. Mutta sama kalkki aiheuttaa suuren hygroskooppisuuden, joten kaasusilikaattilohkot tarvitsevat vakavaa vedenpitävyyttä. Ne autoklavoidaan, joten niillä on suurempi yhdentymisaste. Koska kaasulisilikaatin lujuus ja kovuus on paljon parempi kuin vaahtobetoni, se soveltuu kiinteämmille perustuksille.

Kaasutilikaattilohkot - valkoinen ja tyylikäs

Kuonan lohkot

Kun he olivat hyvin yleisiä. Tavallinen liuos sekoitetaan yksinkertaisesti kuonan kanssa ja kuivataan muodossa, joten ne ovat "piikikäs" ja melko hauras. Ne ovat melko edullisia, mutta eivät vaadi monimutkaisia ​​tuotantolaitteita, joten usein ne ovat pieniä käsityövalmistajia, ja sementtilohkot ovat kooltaan ja muodoltaan epätasaisia. Ne ovat melko raskas, vaikka niiden koko on pienempi kuin vaahtobetonissa: 40x20x20 cm (ja puolilohkot ovat 40x12x20 cm). Niitä käytetään vähän seinille, koska ne aiheuttavat haitallisia kaasuja, mutta niitä käytetään laajasti kaikkiin säätiöihin niiden alhaisten kustannusten vuoksi.

Kuona estää täysikokoisen - hyvin yleinen materiaali kerran

Keraamilohkot

Niiden valmistuksessa kuona lisätään liuokseen, mutta lisätään savi (poltettu vaahtokerros). Nämä lohkot ovat vähiten hygroskooppisia kaikista (paitsi betonista) ja yksi kevyimmistä. Ne ovat myös usein ontto. Laajennettujen savilohkojen mitat ovat samoja kuin karkeiden lohkojen mitat, ja ne ovat lähes yhtä halpoina. Ne ovat myös usein käsityöläisiä, joten koon koko on suuri.

Laajennetut savipilvet ovat täysikokoisia laatua paremmin kuin kuonakivet

Puubetonielementit

Toisella tavalla niitä kutsutaan "puuta betoniksi". Täyteaine on suurien jakeiden sahanpuru. Tällaiset lohkot, jopa joissakin ominaisuuksissa, ovat lähellä puuta: ne ovat kevyitä, joustavia ja niillä on hyvät lämpöeristysominaisuudet mutta ovat hygroskooppisia; Siksi tarvitaan myös varovainen vedeneristys. Puubetoni on erittäin suosittu rakennusmateriaalina, mutta sitä käytetään harvoin säätiöihin. Niiden mitat ovat 50x25x30 cm ja 50x25x20 cm.

Arbolitovy estää ominaisuuksia puuhun

Huokoiset keraamiset lohkot

Nämä kauniit, lämpimät, vedenpitävät ja kestävät lohkot, joiden mitat ovat 51x25x21,9 cm ja 38x25x21,9 cm, voidaan luonnollisesti sijoittaa pohjaan. Mutta ne ovat erittäin kalliita, joten jopa seinien rakentamisessa käytetään harvoin. Vaikka teoriassa kaikki on mahdollista. Ja yhtäkkiä talon rakentamisesta oli varaa, etkä tiedä, mitä käyttää.

Eri kootut huokoiset keraamiset lohkot - kalliita säätiölle

Materiaalin valinta

Yhteenveto kaikista tiedoista:

 • tiheä, savi- ja hiekkalaatikoita, joiden lämpöeristys on parempaa, mutta suuret rakennemuutokset johtuvat käsityötuotteiden tuotannosta, eivät kovin vahvat, sopivat keskipitkän nauhan ja pylvään perustuksiin;
 • vaahtobetoni- ja kaasusilikaattilohkot ovat halpoja, ne ovat kaikki samoja, sileitä ja kevyitä, mutta niiden hygroskooppisuus vaatii suuria ponnistuksia säätiön vedenpitäviksi; niitä kuitenkin käytetään laajasti näihin tarkoituksiin;
 • arbolitovy-lohkot altistuvat muodonmuutokselle ja ovat erittäin hygroskooppisia;
 • keraamiset lohkot ovat erittäin kalliita;
 • betonilohkot - kestävimmät, sopivat raskaille perustuksille, mutta myös heikosti lämpöeristetyt ja vaikeimmat; silti niiden käyttö nauhalevyssä on säätiön laadun suurin takuu kaikissa maaperän kunnossa.

Sarakkeen upotettu ja ei upotettu lohko-pohja

Helpoin pylväspohja, syvyydestä riippumatta, helpoin tapa laatia lohkot.

Tämä pohja on tehty lohkosta (seinäbetoni, laajennettu savi, vaahtobetoni) tai tiili. Tarkastelemme maahan upotettua perustetta, joka asennetaan suoraan maahan; pienet ja syvytetyt eroavat toisistaan ​​vain siinä, että erilainen luku lohkoista sopii hiekkamurtajyynyn kartiomaisen reiän reikään, ja syvä reikä kaadetaan kaivettuun ennen tätä maata.

Pylväsperusta (piirtäminen kahteen paikkaan, pieni ja syvä) osoittaa sen rakentamisen periaatteet

Vaaditut työkalut

Säätiön rakentamiseen tarvitaan:

 • betonisekoittimen (tai sekoituskammion sekoittamiseen käsin);
 • lapio;
 • lapio;
 • manuaalinen auto;
 • tamper (manuaalinen tai vibro);
 • kumi-vasara;
 • vesitaso (tai laser taso);
 • rulettirengas

Pilarin perustuksen asteittainen luominen

 1. Rakentamisen paikka.
 2. Valmistamme maata: ruohon niittämistä, puiden vääntämistä, tasoittaa vaaka. Ensinnäkin maaperän pinta poistuu roskista, puut, pensaat ja niiden systeemi poistetaan.
 3. Käytämme lankaa ja panoksia merkitsemään maata (puolet metrin kummallakin puolella on pidempi kuin perustus) ja paikat, joissa "pylväät" ovat. Se vie tarpeeksi pylväitä, jotta ne ovat enintään puolitoista metriä toisistaan. Sitten rakenne on vankka. Säätiön rakentaminen alkaa merkinnällä.
 4. Syvämme maata 0,3 metrin etäisyydellä sivuston rajoista (tämä voidaan tehdä vain pilareiden sijainnissa, sitten tarvitaan vähemmän raunioita).
 5. Me täytämme soraa, täytämme sen vedellä ja kaada se.
 6. Laitamme murskattua kiviä kahdella tai neljällä (ensimmäisessä tapauksessa toisessa, toisessa kerroksessa kohtisuorassa orientaatiossa) lohkossa itsenäisesti valmistetulla (M400 sementti, hiekka ja murskattu kivi 1, 2 ja 5 osaa) liuoksella. Anna liuoksen kovettua. Sama periaate - tiilet, mutta ne menevät enemmän. Valmisbetonin ostaminen ei ole sen arvoista, koska kulutus on pieni. Laitimme reiän rauniolla neljään (kohtisuoraan suuntaan) lohkot
 7. Peitämme vedeneristyspilarien yläosaa sulavalla bitumilla ja asetamme kateaineita.
 8. Rakennamme grillata puupalkista.
 9. Liitämme sen lankatuilla kylkiluilla. Rostverk on sijoitettava yli 10 cm: n etäisyydelle maasta

Video: lohkojen sarakkeen rakentaminen

Lohkojen kaistaleet

Jos olet aloittanut säätiön rakentamisen, se tarkoittaa, että sinulla on geodeettinen raportti maaperästä, pohjaveden pinnankorkeus, paikan jäätymisaste ja talon projekti. Esimerkiksi aiot rakentaa yhden tarinan talosta lokista.

Laskettaessa säätiötä tarvitaan koko talon projekti

Oletetaan, että geodeettinen lopputulos on suotuisa, joten säätiön ei pitäisi olla erityisen syvä.

On muistettava, että vaikka sallitun vähimmäissyvyys lohkojen nauhalevystä onkin oltava vähintään kaksi lohkoa korkeudella.

On olemassa kaksi tapaa, ja niiden valinta riippuu tulevan talon painosta: perustaa suuret (esimerkiksi 2380x500x580 mm) FBS- ja FL-lohkot (esimerkiksi 2400x800x300 mm) kaikkiin sääntöihin. "Nauhalla" on paljon vähemmän saumoja, se on vahvempi ja laadukas monoliitti. Mutta tämä edellyttää kuorma-nosturin ja kaivukoneen käyttöä kaivamaan valtava kaivanto. Kyllä, ja talon tulevaisuudelle tällainen säätiö on tarpeeton ja uskomattoman kallis, vaikka voimme tehdä vankan perustan vain talon ympärille ja sisäseinien risteyksissä on tarpeeksi seinälohkojen sarakkeita.

Laskin-online lohkot FBS perusta pituus 44 metriä

Online-laskin ja yksinkertaisin laskelma, joka perustuu Keski-Venäjän likimääräisiin hintoihin, osoittavat, että vain FBS-yksiköt maksaisivat meidän tapauksessa yli 250 tuhatta ruplaa.

Ja vielä tarvitaan PL-yksikköjä (jotka ovat vielä kalliimpia), liuos ja hiekka- ja sora-seos.

Esimerkki suurien lohkojen PBS ja FL käytöstä

Työn tärkein ero on kaivannon leveydellä.

 1. "Tyynyt" asetetaan alas - betoniraudoitushihnalle tai yksinkertaisesti hiekalle. Tyypillisten tyynyjen asennus tapahtuu yleensä nosturin avulla
 2. Seuraavaksi lohkot pinotaan liuokseen.
 3. Rivien välissä on ristikkopalkkeja.
PBS- ja FL-lohkojen perusta - uskomattoman pääoma, uskomattoman kestävä ja erittäin harvoin tarvitaan

Vähemmän raskaille rakenteille tehdään ns. Ajoittainen säätö - kun PL-lohkoja ei sijoiteta lähelle toisiaan, niiden välinen sallittu etäisyys on enintään 0,7 metriä; Näin voit säästää hieman.

"Väliaikainen säätiö" - FL-lohkot eivät ole lähellä

Video: FBS: n ja FL: n kiinteiden perustusten rakentaminen

Mutta on parempi käyttää pieniä seinälohkoja (esimerkiksi 200x200x400 mm), ns. "Kädessä pidettäviä" - joita henkilö voi nostaa kädellään ja ilman "tyynyjä". Lisäksi tällainen säätiö on melko riittämätön bar-muotoiselle ei-raskaalle talolle.

Pieni betonilohkareiden pohja

Ensin sinun täytyy piirtää lohkojen asettelua säätiölle, jotta voimme ymmärtää, kuinka monta ja mitä niistä tarvitaan. Jos säätiön kulmat eivät sovi lukuisiin lohkoihin, voit tilata "ylimääräisiä" haluttuihin lohkoihin kulmien asettamista varten. Samalla tavalla tarvitaan lohkoja, joissa on aukot viestintään (vesihuolto, viemäröinti) ja hengitysteihin. Niitä voi tilata myös. Ja voit laittaa vakio lohkot aukot, jotka sitten osittain täynnä ratkaisu.

On olemassa monia online-säätiö laskimia. Mutta kaikki ne on suunniteltu suurikokoisille FBS-lohkoille. Voit käyttää seinän laskinta syöttämällä siihen lohkojen tiedot ja säätiön koko.

 1. Saadaan tulokset vaadittavasta määrästä raudoitustangot ja poikkileikkaus lujitustangoista. Lujittavan hihnan asennus: osa, sijainti, lukumäärä
 2. Asettamme tarvittavat luvut - nauhan paksuus on 0,3 metriä, nauhan pituus, leveys ja korkeus, betonin merkki ja klikkaa "laske" -painiketta.
 3. Betonin nauhalankojen online-laskimet ovat kuitenkin monta, ja ne auttavat laskemaan betonin kulutuksen nauhan vahvistamiseen. Laskelmat tehdään yleensä SNiP 52-01-2003 "Betoni- ja betoniteräsrakenteet", SNiP 3.03.01-87 ja GOST R 52086-2003 mukaisesti. Kiinnitys laastille, joka tarvitaan muuraukseen
 4. Saamme tuloksia: nauhan pituus, muurauksen kokonaispinta-ala, seinämän paksuus, tarvittava lohkojen lukumäärä, niiden tilavuus ja kustannukset, liuoksen likimääräinen paino ja muut tiedot. Täytä lomakkeet, joiden tiedot perustuksemme ovat.
 5. Täytämme perustietomme tiedot: lohkon mitat, seinien kokonaispituudet (ympärysmitat), kulmissa olevan nauhan korkeus, paksuus, muurauslaastien paksuus muurausverkossa (ja kuinka monta kertaa käytämme sitä), keskihinnan keskihinta Keski-Venäjällä, estopaino. Napsauta painiketta "laske". Saamme lasketun tuloksen
 6. Lisäksi selvitetään tarvittava määrä liuosta. Syötä lujittavan hihnan parametrit tukipohjalle
 7. Teipillä oleva betoni tarvitsee noin 5 m 3, ja ottaen huomioon lohkojen ja ylemmän vahvikekerroksen levittämiseen käytettävä ratkaisu, sinun on käytettävä sitä 6 tai 7 m 3: n marginaalilla.
Lopputulos lujituksen lukumääristä ja poikkileikkauksesta

Laskelmat osoittavat myös lujittavan hihnan parhaan sijainnin.

Laskutuksessa on esitetty vahvikkeen sijainti vahvistusvyöhykkeessä

Betonipohjat - tyyppejä ja sovelluskohtaisia ​​ominaisuuksia

Säätiön asettaminen - vastuullinen kysymys. Loppujen lopuksi rakennuksen vahvuus riippuu säätiön vahvuudesta. Tämä on rakennuksen perusta, se kantaa suurimman kuormituksen. Vakautta ja jäykkyyttä. Pohjan luomiseksi on käytettävä kestäviä materiaaleja, jotka ovat vastustuskykyisiä pakkaselle, kosteudelle ja mikro-organismin tuhoisalle toiminnalle. Betoni lohkot säätiölle - juuri sellaista materiaalia.

pitoisuus

Video: mitkä ovat perustukset ↑

Lohkojen tyypit säätiölle ↑

Säätölevyt ovat keskipitkän ja suuren lujuuden omaavia betonituotteita, ne on suunniteltu nauhojen ja pylväsperustaisten rakenteiden rakentamiseen. Tätä yleismaailmallista muotoilua voidaan käyttää myös kellarinseinien, kellareiden ja teknisten huoneiden, autotallien rakentamiseen. Säätiön betonilohkojen on vastattava lämpötilan muutoksia, kestäviä ja kestäviä. Useimpien käytettyjen betoniluokan M-150, M-100, M-200 lohkojen valmistukseen. Betonista riippuen lujittavan häkissä ja käytetyllä tuotantotekniikalla eroavat erilaiset mekaanisen kuormituksen asteen asteikot ja ympäristövaikutukset ovat negatiivisia.

On olemassa monia ominaisuuksia, jotka erottavat betonilohkoja: puristuslujuus, pakkasenkestävyys, veden kestävyys, veden imeytyminen.

[sisältää id = "1" title = "Mainosteksti"]

Optimaalisen vaihtoehdon valinta riippuu ilmasto-olosuhteista, kutistumisesta, maaperän kosteudesta ja tiheydestä. Yksi perusperiaatteen valintaperusteista on raja kuormitus, joka putoaa perustaan.

Säätiölle on olemassa seuraavia tyyppejä:

 • FBS - kiinteät pohjapaneelit;
 • FBV - kiinteät peruslohkot, joissa on leikkaus hyppääjille ja viestinnän tekeminen;
 • FBP - ontot ("P - muotoiset") pohjaosat.

Kiinteät perustilohkot ↑

Yleisimpiä ovat raskas betoni tai korkeatiheyksinen silikaattibetoni. Ne ovat pääosin nauhat ja pylväsperiaatteet. Tämä yksikkö on riittävän voimakas ja sillä on suuri tiheys, minkä vuoksi FBS-lohkoja käytetään tukirakenteiden pohjana. tällaisia ​​lohkoja käytetään pilvenpiirtäjien rakentamisessa ja yksityisten vähäisten rakennusten rakentamisessa. Perusrakennuksen lisäksi on mahdollista käyttää seiniä rakennusten kellariosissa.

Hollow betonilohkot ↑

Käytetään pysyväksi muottirakenteeksi. Rakentamisprosessin aikana lohkojen aukot on täytetty betonilla. Lohkot on suunniteltu siten, että vaakasuuntaiset saumat vahvistetaan. Ennen täyttämistä lujitustangot asetetaan aukkoihin, mikä lisää rakenteellista lujuutta. Päällysteistä betonista täytettyjä perusseinämiä on lisätty puristuslujuudella, ja pystysuoralla vahvistuksella vahvistetuilla rakenteilla on myös lisääntynyt lujuus lateraalisissa kuormissa. Hollow-lohkot ovat eri kokoisia, yleisimpiä ovat 51:40:25, 51:20:25 ja 51:25:25.

Betonielementit leikkauksilla ↑

Viestintämenettelyn helpottamiseksi ne käyttävät keskeisiä lohkoja, joilla on erityisiä teknisiä katkaisuja viestintään. Käytetään klassisia (raskaita) betonilohkoja tai kevytpintaista savibetonia.
Säätiön betonielementit on tehty laajennetusta savibetonista, raudoitetusta betonista ja tiiviimmästä silikaattibetonista.
Keraamiteknisten betonilohkojen hyvät lämmöneristysominaisuudet, mutta myös korkea veden absorptio - perusteellinen vedenpitävyys säätiön kannalta on äärimmäisen tärkeää. Laajennettujen savilohkojen perustus voidaan rakentaa vain, jos ei ole korkean tason pohjavettä. Kevytrakenteiset lohkot helpottavat ja edullisemmat. Ne ovat ihanteellisia autotallin tai kylpyammeiden perustuksiin.

[sisältää id = "2" title = "Mainosteksti"]

On suositeltavaa rakentaa talo, jossa on raskaat seinät (tiili, kivi, hiekkalaatikko) FBS-lohkojen nauhan pohjalla. Saraketyyppisten betonilohkojen perustus on ihanteellinen puurakenteelle.
Betonielementtejä käytetään mihin tahansa tarkoitukseen ja kaikentyyppisiin rakennuksiin.

Yleiset erittelyt ↑

 • Ф - raudoitettu betoni (vahvistettu) sekä betonirakenteinen betoni;
 • FBS - kiinteä, vakiintunut;
 • FL - lujitettu betoni (lujitettu), jota käytetään nauhan perustuksiin;
 • BF - raudoitettu betoni, joka on valmistettu raskaasta betonista;
 • FWP: t ovat onttoja;
 • FR - teräsbetoni, joka on valmistettu raskasta betonia, kolmihaarainen kehys.

Eri mittasuhteet, muoto ja paino betonilohkoilla. Korkea kerrostaloihin tarvitaan suuria lohkoja, pienemmille rakennuksille, jotka ovat paljon pienempiä.

Seinäelementit poikkileikkauksessa muodostavat nelikulman, jotkut lohkot tehdään ylimääräisillä leikkauksilla. Tällaisia ​​lohkoja käytetään pohjan maanalaisiin ja maanpäällisiin osiin. Tyynylohkoja - puolisuunnikkaan muotoisia (vertailualueen lisäämiseksi) käytetään pohjan ensimmäisen rivin asettamiseen.

Säätöraudoitetut betonilohkot ovat tehdasvalmisteisia tuotteita, mikä tarkoittaa samaa brändin kaikkien vahvistettujen betonilohkojen ominaisuuksien tasalaatuisuutta ja identiteettiä. Säätiölohkojen käyttö voi merkittävästi vähentää betonin ja sementtityön määrää ja siten vähentää merkittävästi rakennuskustannuksia.

Video: Betonielementtien perustaminen ↑

Epäonnistuminen säätiön rakentamisessa ↑

FBS-säätiön rakentaminen askel askeleelta ↑

Videokohtaiset tiedot auttavat tutustumaan betonielementtien kiinteän, suhteellisen halvan ja käytännöllisen perustan rakentamiseen liittyviin erityispiirteisiin.

Block Foundation

Kaikista tunnetuista menetelmistä on suhteellisen halpaa ja luotettava rakentaa pieni puutalo, kylpylä tai kodinhoitohuone maaseudulla. Paras vaihtoehto olisi runkorakenne, joka on asennettu pylväspohjaiseen betonilohkoon. Välittömästi on syytä tehdä varaus, että pylväspohjan lohkotyypitys ei tarkoita FBS-lohkojen tai muiden vastaavanlaisten teräsbetonituotteiden käyttöä tonnikalaa painavana. Kyse on siitä, miten yhdistää pylväsperusta lohkojen 20x20x40, joka painaa alle 30 kg, ei enempää.

Betonielementtien pilarin perustuksen tekniikan perusteet

Mikä on mielenkiintoinen tällainen säätiön muunnelma:

 • Taitojen ja tietyn järjestelytavan tuntemuksen takia tällainen sarakepohja on rakennettu lohkojen käsin yhdeksi, enintään kahdeksi päivälle;
 • Kymmenen pilarin vaatimattoman perustuspylväsjärjes- telmän rakentamisen kustannukset ovat noin 3 tuhatta ruplaa edellyttäen, että pylväspohjan lohkot ostettiin valmiiksi 50 ruplaa kohden ja suurin osa työstä tehtiin käsin;
 • Se on helpompaa, nopeampaa ja halvempaa tehdä perustan vaalealle puurakenteelle, jota yksinkertaisesti ei ole olemassa, ja vaikeimmassa rakenteessa on pilarirakenteen tukipintojen geometria ja tasot.

Rakenna pylväsperusta säätiölohkojen päälle

Kuten mökkirakennuksessa tahansa, säätiön lohkotuote voidaan rakentaa useita tunteja päivässä vapaa-ajalla ja fyysisellä voimalla. Työ ei ole kova, ei vaadi suurta määrää kaivamaan kaivoksia tai kaivoksia. Mutta on yksi piirre - pylväsperustan rakentaminen vaatii ensinnäkin erittäin vakavaa valmistelutyötä. On tarpeen luoda lohkot, asentaa majakat ja maamerkit, joihin materiaali asetetaan sementtilaastille. Helpoin tapa tehdä tämä hieno osa työstä välittömästi, kun tarvittavat tiedot ovat tuoreita muistiin, kuinka merkitä sivuston. Katso, miten tiivistää ja kohdistaa tyynyn lohkojen 20x20x40 sarakkeen alapuolelle:

Kaksi sanaa sarakepohjan rakennuspalikoista

Säätiön rakentamiseen käytetään useimmiten monoliittisia kivejä, jotka on valettu värähtelevään koneeseen tai M100-150-merkkisen betonin betonista. Helpoin ja halvempi asia ostaa tällaista materiaalia kuin yrittää tehdä sitä itse. Se on suhteellisen kallis, eräiden mökkien tai kodinhoitohuoneen rakentamisesta omistajilta voi ostaa materiaalin jäännöksiä, varsinkin kun et tarvitse niin paljon, 40-50 kappaletta.

Useimmiten käytetään pylväsperustaisten rakenteiden rakentamista varsin objektiivisista syistä 20 x 20 cm: n pituudelta ja pituudeltaan 40 cm:

 • Lohkon koko määrittää sen pienen painon. Riippuen käytetystä täyteaineesta yhden kiven massa on 30 - 32 kg, minkä vuoksi on helppoa nostaa ja sijoittaa lohkot ilman lisätyökaluja ja lisävarusteita.
 • Useimmiten lohkot tehdään vibropressoihin vakiomuodossa vaahtobetoniin tai sementtilohkoon. Samanaikaisesti saadaan valukiveksi, jonka alkuperäisen lujuuden on ylittänyt käsityöläisen betonivalun;
 • Menestyksekkäät mittasuhteet tekevät siitä suhteellisen helpoksi taittua perustuspylvään taittamista ja tasoittaa tasoa ilman, että jyrsintä leikattaisi tuen yläosaa.

Sivuston merkitseminen ja tyynyn kannattimien tyynyn valmistelu

Valmistuksen alkuvaiheessa on välttämätöntä tehdä oikea merkintä asennuspisteiden kohdalla pilarin kannattimille. Voit tehdä tämän käyttämällä runkopalkin palkkipalkin kokoa ja muotoa, joka perustuu pylväisiin. Projektin luonnoksen mukaan on tarpeen laskea puun keskiviivan tarkat mittasuhteet ja siirtää se johdinten avulla maahan. Tulevan pohjan sivujen pituuksien millimetrin vaatimusten noudattamisen lisäksi sinun on tarkistettava, että vierekkäisten sivujen välinen oikea kulma on havaittavissa.

Tämän seurauksena kulmien pylväsmateriaalien asennuksessa olisi oltava neljä pääkohtaa, joiden välissä on rakenteeltaan tai merkintäjohtoa venyttämättä. Samanaikaisesti panokset, joille lanka tai johto on kiinnitetty, on sijoitettava säätiön kehän ulkopuolelle.

Samalla tavoin sinun on kohdistettava juovamerkkien sijainti korkeuteen siten, että havaitaan tarkka horisontin taso.

Seuraavassa vaiheessa on tarpeen valmistaa tyynyt asennuspaloille. On luotettavampaa syventää sarakkeen tukia maahan 20-25 cm, mutta tässä tapauksessa on tarpeen käyttää jokaista saraketta varten lisäparin lohkojen sijasta kahden rivin sijasta kolmeen riviin.

Jos teet ylimääräisen maadoituksen maaperään 50 cm: n säteellä tuen ympärille, pääset sitten sarakkeen tukemattomaan versioon. 30-35 cm: n syvyyteen kaivettuun ojaan on tarpeen kaataa kaksi kerrosta hiekkaa, jossa on keskimmäinen paksusekoitettu kerros. Kaatunut materiaali peitetään perusteellisesti kerroksittain siten, että pinnalla on pieni kerros pölyhiekkaa.

Pylväspohjapintojen asennus

Lohkojen sijoittaminen pylvästukeen pohjaan suoritetaan käyttäen samaa tekniikkaa kuin tiilen asettaminen. Korkea mekaaninen lujuus muurauslaastia ei tarvita, kunhan se on muovia, mutta ei levitä betoniin. Hiekkapohja, johon lohko asetetaan, kostutetaan ja välittömästi peitetään ohut kerros laastilla, jonka paksuus on 1-1,5 cm. Lohkot voidaan sijoittaa betonikerrokseen.

Lohkon sijainti on tasoitettava jännitetyistä johtimista ja rakennustasosta siten, että tukipinnan hyvä täyttö liuoksella varmistetaan eikä horisonttia ole tukossa.

Seuraavien parin korttelin kun makaat neljänneskierrosta, jolloin rivien ligaatio saadaan. Jos on kolmas rivi, se on myös sidottava alareunaan.

Joissakin tapauksissa ohjattu tyynyt lohkojen asettamiseksi tehdään betonilevyjen muodossa, jotka puhdistetaan ja yhdenmukaistetaan horisontin kanssa laastin ennalta asettamisen jälkeen. Tällöin tyynyn päällinen hiekkaa ei kaadeta, ja muurauslaasti on sijoitettu suoraan soraan, jossa sora on vuotanut nestemäisellä betonilla.

Viimeistely ja pinoaminen

Muurauslaastin asettamisen jälkeen pylväsosien lohkojen pohja puhdistetaan, aukot hierotaan laastilla, rappeutuvat ja vedetetään. Jos pylväitä asennetaan pitkin majakoita oikein, ilman tukipinnan tukkeutumista, voit jatkaa säätämisen säätämistä palkilla.

Grillityön puukehys valmistetaan puusta etukäteen, useimmiten kahden L-muotoisen elementin muodossa. Nurkkaliitoksen alaosa, joka lepää lohkojen pylväsrakenteisiin, on vahvistettu metallilevyllä. Parin metallilevyjen välissä on ankkurivaippa, joka upotetaan sauman päälle kahden ylemmän lohkon väliin.

Kehyksen kaksi puolta on sijoitettu kannattimiin ja keskittyvät sarakkeen tukien akseleille, minkä jälkeen ne liitetään laastarilla. Puutavara kiinnittyy myös välitelineisiin, mutta ilman levyjä palkit yksinkertaisesti sidotaan pehmeällä langalla ylempiin lohkoihin tai kuten video:

johtopäätös

Lohkojen perustuksen lujuus ja kestävyys riippuvat pitkälti vanteenpalkin ja lohkotukien oikeasta liitoksesta, joten usein palkin lisäksi kulmista tai puulevyistä on sijoitettu muita nurkkapidikkeitä ja tukirakenteita. Epäsuotuisin tekijä on vanteiden palkin heikkous, jonka voimakas pystysuuntainen taipuma johtaa kapenemiseen, joka voi jakaa tuen.