Betonilaatat ja -muodot

Betonilohkot voivat olla hyödyllisiä seuraavissa tapauksissa:

 • valmistus aidat, massiiviset rakennustyöt;
 • betonilohkojen rakennusten tuotanto;
 • pienten koristetuotteiden rakentaminen betonista.

Riippuen halutusta tuloksesta, lohkon valmistusmuoto on erilainen. Rakennusmarkkinat ovat täynnä betonilohkojen ulkomaisia ​​/ kotimaisia ​​tuottajia. Ne tuottavat kaikenlaista monimutkaisuutta. Itsenäisen korjauksen tapauksessa mahdollisuus betoniparton luomisesta omiin käsiisi kotona on aivan todellinen.

Huomaa: lohkojen asennus vie paljon vähemmän aikaa verrattuna muihin materiaaleihin koonsa vuoksi.

Soveltamisala

Useammin betonilohkoja käytetään rakennusten perusosina: autotallit, monikerroksiset asuinrakennukset, toimistot, yksityiset talot, kesämökit ja niin edelleen. Soveltamisala ei rajoitu laajamittaisiin rakennushankkeisiin. Ehkä itsenäinen betonilohkojen tuotanto / käyttö kotona. Ainoa vaikeus: on tarpeen käyttää lisärakennustarvikkeita (kuivausrumpu, betonimylly). Kuivurina voit käyttää suljettua huonetta (kodinhoitohuone), jossa on lämmitin. Haluttu lämpötila kuivaimelle omilla käsillään - 70 astetta. Betonimuotoja käytetään seuraavissa tuotteissa:

 • betonirakennus;
 • koristeelliset arkkitehtoniset elementit (maljakot, reunukset, veistokset);
 • päällystyslaatat (tyyppi voi vaihdella);
 • aidat (mukaan lukien koristeelliset);
 • kuivausrummut;
 • teräsbetoniset rakennuslevyt.

Ominaisuus: riippuen tuotteesta, jota tarvitsemme, laatu, yksityiskohdat, muotti vaihtelevat. Jos haluat luoda lomakkeen ja sitten tuotteen omilla käsillänne, sinun on suoritettava tarkat laskelmat, seurattava tiiviisti prosessia, noudatettava luomissääntöjä, tiedostettava materiaalin / tulevan tuotteen ominaisuudet.

Tuotannon materiaali

Erilaiset betonilohkot, niiden sovelluksen ominaisuudet, tuottivat markkinoille paljon uusia materiaaleja. Lähtöaine, joka antaa muodon laatuominaisuudet, voi vaihdella lopullisen tuotteen vaatimusten mukaan. Jokainen materiaali on suunniteltu hintaluokkaan, laatuun, käsittelymenetelmiin ja teknisiin indikaattoreihin.

elastomeerit

Pienten osien tuottaminen, tarkimpien kopioiden luominen edellyttää elastomeeristen muotojen käyttöä. laajuus:

 • monimutkaiset bulkkituotteet;
 • korkean tarkkuuden bas-reliefit;
 • arkkitehtonisia erektioita.

Näiden tuotteiden valmistus on mahdotonta ilman seuraavia osia:

 • kumi (synteettinen kumi);
 • Formoplast;
 • yhdisteet (polyuretaani / silikoni).

Materiaalin likimääräinen kulutus: 10-40 kg / m2.

Haittapuoli: tällaisen tuotteen valmistaminen kotona on äärimmäisen vaikeaa. On tarpeen käyttää erikoistunutta ruoanlaittomahdollisuutta, murskaamista. Lisäksi ennen kuin aloitat työskentelyn aineesta, ota yhteys asiantuntijaan. Koska materiaalin käsittely on vaikeaa, tällainen kuuleminen on pakollista.

muovi

Laajamittaiset erektiot, jotka eivät vaadi tarkkoja geometrisia laskelmia, on parempi tehdä muovimuodoista. Perusmateriaalit:

 • lasikuitu (alhainen yhteensopivuus sementin matriisiin, joka voi aiheuttaa halkeamia, vikoja);
 • kovaa muovia (jotka ovat taipuvaisia ​​taivutukseen, joten pääkäyttöalueet - päällystyslaatat, reunakivet, betonipäällysteet);
 • ABS-muovilevy (joka on altis delaminaatiolle, käytä ylimääräistä silikonirasvaa, josta voit tehdä pienikokoista materiaalia);
 • levyn / kalvon polystyreeni (hyvin kuljettaa tekstuuria, esineiden ääriviivat, on hauras materiaali);
 • PVC-muovi (kestävin, korkealaatuinen, tarttuvuus on mahdollisimman alhainen, ei vaadi puhdistusta ja voitelua).

Jos päätät käyttää muovia estämään lohko, muista noudattaa jäykän muottien läsnäoloa. Muotti antaa materiaalille halutun helpotuksen, jäykkyyden, helpottaa uuttoa. Jos tätä sääntöä ei noudateta, tuote hajoaa kuivauksen aikana tai tulos on heikko laatu, lyhytikäinen.

Riippumaton muotoilu

Huomaa, että tuotteen viimeinen käsittely on suoritettava täydellisen jähmettymisen jälkeen. Jos tuote on raaka, lisätoimet (esimerkiksi leikkaus) ovat epäloogisia, tehottomia. Lomakkeen luominen:

 • Aloita tuotanto improvisoituilla työkaluilla. Voit esimerkiksi käyttää vaahtoa. Leikkaa leima, täytä se valmiilla seoksella (hiekkasementti). Saat yhden kopion konkreettisesta koristemuodosta. Voit käyttää eri kokoisia muovisia säiliöitä leimojen sijasta.
 • Kokoa tuote lastulevystä, laminaatista, puusta. Perussääntö on, että pinnan on oltava sileä. Karkeuden vuoksi lohkojen ja pinnan välille muodostuu halkeamia tai betoni on epätasaisesti jakautunut, mikä vaikeuttaa tuotteen poistamista.
 • Täytä lomake betoniseoksella, jätä se useita päiviä, kunnes se on kokonaan kuivunut (riippuu sekoitustyypistä, tuotteen materiaalista. Katso ohjeet materiaalin ohjeista).
 • Täydellisen kuivauksen jälkeen on poistettava huolellisesti (esimerkiksi lastalla tai vastaavalla esineellä) valmiin tuotteen.
 • Suorita (jos tarpeen) tarvittava koristeellinen työ.

Jos sinulla ei ole aikaa / halua toteuttaa itse prosessia, käytä rakennusyritysten palveluja. Kun otat yhteyttä haluamaasi yritykseen, voit tehdä tarvittavan lomakkeen. Selitä rakennuksen tarkoitus, haluttu materiaali ja määritä ajoitus. Set-hinta (se olisi koordinoitava henkilökohtaisesti, puhelimitse) sinua neuvotaan ja hyväksytään. Niinpä voit olla varma tuloksena olevan tuotteen laadusta, sen kestävyydestä ja luotettavuudesta.

Itsenäinen lohkon luominen

Betonielementit - välttämätön materiaali suurien rakennusten rakentamiseen. Materiaalin hinta on alempi verrattuna muihin. Lisäksi konkreettiset rakennukset palvelevat sinua yli 70 vuotta. Kustannusten vähentämiseksi voit luoda itsellesi betonilohkon. Luomisprosessi:

 • asenna muotti (se on tehtävä ei-volumetrinen);
 • tehdä improvisoitujen työkalujen muotoa: lastulevyä, vaneria, puulevyjä. Lohkon luomisen lomakkeella ei saa olla pohjaa;
 • aseta tuote sileälle pinnalle, peitetty kankaalla tai kalvolla;
 • voitele kaikki osat muottiin öljyllä (helpottamaan valmiin materiaalin poistamista);
 • sekoita suuri kapasiteetti hiekka, sora, kalkki, sementti. Laastin ja sementin välinen suhde on 1: 4. Sekoita, lisää vettä. On parasta lisätä vettä viileässä ilmassa haihtumisen välttämiseksi. Jos vesi välittömästi haihtuu seoksesta, halkeamien mahdollisuus lisääntyy. Valitse oikein veden suhde niin, että liuos ei ole liian likainen tai paksu;
 • täytä tuote saadulla liuoksella keskelle;
 • suorita lanka täytettynä;
 • täytä lomakkeen reunaan tuloksena olevan liuoksen kanssa;
 • Pehmeä pinta (mikä tahansa työkalu), jotta se sileä.

28 päivää sen jälkeen, kun seos oli valmistettu, joka on sisällä, se tarttuu täydellisesti ja hankkii suurimman lujuusindikaattorin. Prosessin ainoa haittapuoli on kuivausaika. Jos sinulla ei ole aikaa odottaa, tilaa tehdasbetonilohko. Huomaa, että hinta vaihtelee useita kertoja. Itse tuotannon säästö on noin 70%.

johtopäätös

Betonimuoto - paras vaihtoehto betonilohkoille. etuja:

 • alhaiset kustannukset;
 • lujuus, vakaus;
 • hinta laskee useita kertoja omassa päätöksenteossaan;
 • helppokäyttöisyys;
 • joka on suunniteltu useisiin uudelleenkäyttötapoihin;
 • eivät vaadi erityisiä rakennustarvikkeita (jos emme puhu suurista rakennustöistä).

Vinkki: yksittäisen korjauksen ei pitäisi ostaa erikoislaitteita. Voit luoda tarvittavan lohkon ja sen lomakkeen käytettävissä olevien työkalujen avulla. Joka tapauksessa lastulevyn, vanerin tai puulevyjen hinta on huomattavasti pienempi kuin erikoisrakennustarvikkeet. Jos päätät ottaa laajamittaisen rakentamisen, hankkia tarvittavat laitteet, palkata päteviä työntekijöitä - tapauksen ensisijainen perusta.

Jos tämä etusivu ei sovi sinulle, tilaa tilaus sellaisen rakennusyrityksen kanssa, joka tarjoaa tällaisia ​​palveluja. Huomaa, että hinta nousee useita kertoja. Joka tapauksessa saat laadukkaan materiaalin, oikeaan aikaan sinulle, ilman työvoimakustannuksia ja pitkä odotus.

Betonielementit tekevät sen itse

Betonilohkot ovat erittäin suosittuja rakennusmateriaaleja, joita tarvitaan talon, varaston tai aidan rakentamiseen.

Kotitekoisen lohkon leveys tulisi valita pohjan leveydestä.

Lisäksi on mahdollista tehdä betonilohkoja omiin käsiinsä ilman suuria vaikeuksia, mikä säästää huomattavasti rakennuskustannuksia.

Sivuston valmistus ja muotti

Ensin sinun on päätettävä koosta. Tyypillisesti kotitekoisen lohkon leveys valitaan samalla tavalla kuin pohjalevyn leveys. Sen on kuitenkin oltava vähintään 2 cm, ja seinämän paksuuden tulisi olla 4 cm. Jos teet 29 x 29 x 44 cm: n lohkon, jossa on kaksi pystysuoraa aukkoa, sen massa on noin 42 kg.

Lohkojen optimaalinen koko on 20x20x20 cm tai 20x20x40 cm. Pienien mittojen ansiosta valmistusmateriaalin valmistusprosessi, kuten valmistaminen, on helppoa ja yksinkertaista. On myös otettava huomioon, että erityisissä työtyypeissä voi olla tarpeen tehdä puolet kortteja.

Betonilohkojen valmistuksessa on oltava erityinen muoto.

Betonielementit on tehtävä tiivistetyllä maaperällä tai tasaisella alustalla (esimerkiksi laudasta). Pinta on peitettävä öljypinnoilla tai paksulla kalvolla. Lomakkeet, joissa lohkot on muodostettu, eivät muodosta pohjaa. Ne pudotetaan levyistä, lastulevystä tai vanerilevystä, ja yläosa on päällystetty metallilevyllä. Useat puukappaleet on tehty puulevyistä, joiden avulla lohkoihin muodostuu aukkoja, joiden takia rakennusmateriaali tulee kevyemmäksi ja lämpimämmäksi. Kiilahihnojen reunat on päällystetty metallilla, ja kahvat kiinnitetään niihin, mikä lisäprosessissa auttaa ilman ylimääräistä ponnistusta vetämään lisäosat ulos asettamisesta.

Asiantuntijat sanovat, että on kätevää tehdä useita lomakkeita samanaikaisesti. Rakenteensa vuoksi on tarpeen lyödä tai kiinnittää runko ruuveilla, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lohkon korkeus. Muuten asenna pitkittäiset väliseinät ja aseta sitten poikittaiset.

Kaikki muotin elementit ja yksityiskohdat on jätettävä pois pellavansiemenöljyllä tai koneöljyllä, minkä seurauksena kovetetut lohkot on helpompi poistaa muotista.

Betonielementit tekevät sen itse

Betonilohkot ovat erittäin suosittuja rakennusmateriaaleja, joita tarvitaan talon, varaston tai aidan rakentamiseen.

Kotitekoisen lohkon leveys tulisi valita pohjan leveydestä.

Lisäksi on mahdollista tehdä betonilohkoja omiin käsiinsä ilman suuria vaikeuksia, mikä säästää huomattavasti rakennuskustannuksia.

Sivuston valmistus ja muotti

Ensin sinun on päätettävä koosta. Tyypillisesti kotitekoisen lohkon leveys valitaan samalla tavalla kuin pohjalevyn leveys. Sen on kuitenkin oltava vähintään 2 cm, ja seinämän paksuuden tulisi olla 4 cm. Jos teet 29 x 29 x 44 cm: n lohkon, jossa on kaksi pystysuoraa aukkoa, sen massa on noin 42 kg.

Lohkojen optimaalinen koko on 20x20x20 cm tai 20x20x40 cm. Pienien mittojen ansiosta valmistusmateriaalin valmistusprosessi, kuten valmistaminen, on helppoa ja yksinkertaista. On myös otettava huomioon, että erityisissä työtyypeissä voi olla tarpeen tehdä puolet kortteja.

Betonilohkojen valmistuksessa on oltava erityinen muoto.

Betonielementit on tehtävä tiivistetyllä maaperällä tai tasaisella alustalla (esimerkiksi laudasta). Pinta on peitettävä öljypinnoilla tai paksulla kalvolla. Lomakkeet, joissa lohkot on muodostettu, eivät muodosta pohjaa. Ne pudotetaan levyistä, lastulevystä tai vanerilevystä, ja yläosa on päällystetty metallilevyllä. Useat puukappaleet on tehty puulevyistä, joiden avulla lohkoihin muodostuu aukkoja, joiden takia rakennusmateriaali tulee kevyemmäksi ja lämpimämmäksi. Kiilahihnojen reunat on päällystetty metallilla, ja kahvat kiinnitetään niihin, mikä lisäprosessissa auttaa ilman ylimääräistä ponnistusta vetämään lisäosat ulos asettamisesta.

Asiantuntijat sanovat, että on kätevää tehdä useita lomakkeita samanaikaisesti. Rakenteensa vuoksi on tarpeen lyödä tai kiinnittää runko ruuveilla, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lohkon korkeus. Muuten asenna pitkittäiset väliseinät ja aseta sitten poikittaiset.

Kaikki muotin elementit ja yksityiskohdat on jätettävä pois pellavansiemenöljyllä tai koneöljyllä, minkä seurauksena kovetetut lohkot on helpompi poistaa muotista.

Betonimassan asettaminen

 • sementti;
 • pieni sora;
 • hiekka;
 • kalkki;
 • vesi;
 • jäykkä vahvikelanka.

Jyvien koko voi olla 1 cm.

Materiaalin määrä riippuu vaaditusta määrästä valmiita lohkoja. Sementti, hiekka ja sora otetaan suhteessa 1: 3: 5.

Lohkot on valmistettu betonista, joka perustuu sora- ja hiekanesteen seokseen. Hieno sora, hiekka, kalkki (pienissä osissa) ja sementti kaadetaan metallipesäkkeeseen. Sekoita elementit varovasti ja lisää vettä. Vesi on tarpeeksi riittävä, jotta muovauksessa ei olisi ongelmia (massan ei pitäisi olla nestemäinen).

Tällaisen materiaalin lujuusmerkki on noin 135 kgf / m². Kokonaisjyvien koko voi olla korkeintaan 1 cm: n päähän. Emästen muodostamat ytimet sijoitetaan muottiin, kun 2 cm: n paksuinen liuos on täytetty ja tiivistetty.Korjausetäisyyden asettamiseksi on suositeltavaa asentaa muotin seinämän ja ytimen välille noin 4 cm: n levyiset erikoissilmukat. Nämä säleet voidaan poistaa vain, kun betonia on lastattu ja tiivistetty kolmasosaan muodon korkeudesta.

Lomakkeen pohja voidaan peittää vanhoilla sanomalehdillä, mikä estää yksikön tarttumasta samaan säätiöön. Sekoittumisen aikana on oltava puolikuiva. Toisin sanoen massaa ei saa levitä, kun se otettaisiin nyrkkiin, puristetaan puun muotoon ja asetetaan sitten tasaiselle alustalle (esimerkiksi levylle).

Jokainen lamellilevy täytetään liuoksella, joka on korkeintaan puolet, jonka jälkeen vahvistettu kova lanka asetetaan.

Jos haluat valmistaa ratkaisun kotona, voit käyttää kiinteää mikseriä.

Jotkut käsityöläiset tekevät lohkojen avulla lasipulloja lämpöä eristäviksi ilmakammioiksi. Voit tehdä tämän liittämällä pullot tulpat ja sijoittamalla ne keskelle lohkoa. Sen jälkeen lomakkeet täytetään ylhäältä, liuos tiivistetään ja sitten tasoitetaan huovalla.

Itse valmistetut lohkot jäätyvät melko nopeasti - 3-4 päivän kuluessa, minkä jälkeen ne voidaan turvallisesti poistaa muottipesästä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ne ovat täysin kuivia. On mahdollista käyttää niitä rakentamisessa aikaisintaan kaksi viikkoa.

Lohkojen hoito

Liuos asetetaan 1,5-2 tunniksi. Siksi pienen määrän materiaalia muottitarran rakentamiseen tämän ajan jälkeen, sen on annettava purkaa se, jotta se valmistaa seuraavan sementtilohkon. Tällaisissa tapauksissa betonipaino valmistetaan annoksittain jokaiselle muodolle. Käyttämällä yhtä muottirakennetta voit tehdä noin 5-6 korttelia päivässä.

Kun rakennusmateriaali on valmis, se peitetään kalvolla. Se toimii sementtilohkonsuojana saostuksesta sekä suojaa liian nopealta kuivaukselta. Jos kalvo puuttuu, laite suositellaan kastelemaan päivittäin (alkaen toisesta päivästä tuotannon jälkeen) 2-3 viikon ajan. Materiaalin tasaisen kuivauksen varmistamiseksi on kierrätettävä säännöllisesti.

Tietenkin hiekkalaukun tekeminen omiin käsiisi on ennen kaikkea rahan säästö. Mutta jos sinulla on tarvittavat materiaalit ja aika, kaikki voivat selviytyä tästä tehtävästä.

Betonilohkojen rakentamisen tekniikka tekee sen itse

Valmistuskappaleet voivat merkittävästi vähentää rakentamisen kustannuksia. Betonielementtien valmistus nykyhetkellä voidaan yksinkertaistaa käyttämällä erikoislaitteita, muotoja ja lisäaineita ratkaisuun. Rakennuspalikoiden tekniikka mahdollistaa improvisoituneen materiaalin käytön täyteaineena. Tämä voi olla sahanpuru, kuona, rikkoutunut tiili, jäännökset kivituotannosta, savi, olki ja paljon muuta.

Sivulla voit oppia valmistamaan edullista rakennusmateriaalia kotona ja mitä voidaan rakentaa tämän tekniikan avulla.

Rakennetta varten voit käyttää vaahto- ja kaasuletkuja. Muurattujen seinien periaate on sama kuin tiilien seinä, ja lohkojen liittäminen itsensä välillä seinien kulmissa ja katseissa suoritetaan samalla tavalla kuin tiilirakenteessa. Vain tässä tapauksessa lohkot ovat suurempia kuin tiili, joten seinien rakentaminen on nopeampaa. Ja jos käytät kotitekoisia lohkoja, rakentaminen maksaa paljon halvemmalla kuin kaikki muut vaihtoehdot, varsinkin verrattuna klinkkeripeilin kustannuksiin, jota tavallisesti käytetään pienten esineiden rakentamiseen. Lisäksi lohkot ovat kaksi kertaa paksumpia kuin tiilet, ja jos kiinteän tiiliseinän rakentaminen vaatii kaksi paksua tiiliä, lohkojen käyttämiseen vain yksi lohko riittää tuottamaan samanpaksuisen seinän.

Vihje!

Jos verrataan valmiin kuonakiven hankintaan, kotitekoisten lohkojen valmistusmenetelmä on 1,5-2 kertaa halvempi verrattuna hiekkalaatikkoon 3-6 kertaa ja vaahtobetonin, keraamisten tai kaasusilikaattilohkojen kanssa - 8-12 kertaa. Rahoituksessa on selviä säästöjä.

Betonilohkojen rakentaminen tekee sen itse kotona

Valokuvan rakennusbetonilohkojen valmistus

Itse valmistettujen lohkojen valmistukseen tarvitaan vain muutamia muotoja niiden valulle, sekä sementtiä, hiekkaa ja täyttökuonaa tai rikki tiiliä. Muuntyyppiset täyteaineet (sora tai murskattu kivi) tekevät laitteesta erittäin raskas ja lisäksi tällaisesta materiaalista valmistettu seinä lämpenee nopeammin kesällä ja jäähtyy talvella. Jos kuitenkin täyteaineena käytetään sardeldiota, vaikka se on melkein samanlaisia ​​lämpöeristysominaisuuksia, joissa on rikkoutunut tiili ja kuona, se maksaa useita kertoja kalliimpaa.

Rakenteiden betonilohkojen valmistustavat

Rakennuspalikoiden itse valmistukseen tarvitset erityisiä metalli- tai puumuotoja, joiden sisäiset mitat ovat erilaiset: 150 x 150 x 300 mm, 175 x 175 x 350 mm tai 200 x 200 x 400 mm. Pienillä lohkoilla on helpompi suorittaa asennus ja isojen lohkojen rakentaminen on käynnissä.

Metallimuodot rakennusbetonilohkojen valmistukseen

Yhden yksikön metallisten kokoontaitettavien muotojen valmistukseen tarvitaan neljä suorakaiteen muotoista rautalevyä, joiden paksuus on 3-4 mm (levyn korkeus, leveys ja pituus riippuvat valitusta koosta). Levyjen sivuilla on tarpeen leikata kiinnitysurioita ja hitsata kahvat lomakkeen loppuun. Neljä lohkoa varten sinun tulee tehdä kaksi suorakaiteen muotoista levyä ja viisi pienempää levyä erottaakseen tulevat lohkot muotoon.

Rakennusbetonilohkojen valmistus

Omien käsiensa betonilohkojen valmistukseen tarvitaan tiivistymistä ja kuplien muodostumista niihin, joten tätä varten on tarpeen tehdä erityinen laite. Tarvitaan yksi suorakaiteen muotoinen rautalevy (lomakkeen koon mukaan), pieni lankaverkko, jossa on 10 mm: n osa ja kolme halkaisijaltaan 50 mm: n ja 150 mm: n pituisen putken leikkausta. Jokaisen putken toisessa päässä on leikattava nelikulmainen muoto 50 mm: n syvyydelle. Sitten nämä hampaat on yhdistettävä toisiinsa niin, että kartio muodostuu. Hampaiden väliset liitokset on hitsattava huolellisesti. Sitten jollekin levyn tasolle sinun täytyy hitsata tangon kahva ja muut - tasoputket tylpällä päällä.

Puulevyn valmistukseen tarvitaan neljä leikkuulautaa, joiden paksuus on 35-50 mm (koko riippuu valitun muodon koosta). Tietenkin puu on muotoa heikompi materiaali, joten levyt tarvitsevat laatua ja vahvuutta. Kaikki puulaadun liitokset on vahvistettava kytkentäruuveilla. Puun muotoisen osan rakenne on sama kuin metallin. Muottien kahvat voidaan valmistaa 10 mm: n valssilangasta, tasoittaen sen päitä ja porausreikiä, joiden halkaisija on 6-8 mm.

Sementtilaasti kotitekoisten lohkojen valmistukseen

Rakennusaineiden valmistukseen omilla kädillä sinun on tehtävä sementin, hiekan ja yhdistelmän (kuona tai rikkoutunut tiili) ratkaisu suhteessa 1: 4: 6. Täyteaineen lisääminen liuokseen on välttämätöntä varmistaa, että se oli viskoosi ja tahmea, mutta ei muodostunut nestemäiseksi tai murskattuna. Seuraavaksi liuos kaadetaan muottiin, jossa kuumalla säällä se jähmettyy 2 tunniksi ja hankkii lopullisen linnoituksen 1-1,5 päivässä. Kylmässä säässä (+7 ° C + 18 ° C) kovettumisaika ja täydellinen kuivaus lisääntyvät 3-5 kertaa, alle +7 ° C: n lämpötiloissa ja sademäärän aikana lohkoja ei suositella lainkaan.

Jos liuokseen käytetään kuonaa yhdessä sementin kanssa, voit täysin luopua hiekasta ja sitten sementin ja kuonan suhde on 1: 6 tai jopa 1: 8.

Ennen kuin liuos kaadetaan muottiin, kaikki sen yksityiskohdat on kostutettava vedellä käytetystä materiaalista riippumatta. Työn on oltava tasaisella alustalla ja täytettävä lomake 2/3 tai 3/4 tilavuudella (tarkka määrä määritetään empiirisesti sen jälkeen, kun laite on käytetty tyhjiöiden tekemiseksi).

Kun lohko lopulta kovettuu, se on vapautettava lomakkeen osista. Märkä lohko on jätettävä kuivumaan kokonaan, ja lomakkeen yksityiskohdat on täytettävä vedellä.

On mahdollista tehdä lohkoja suoraan rakennustyömaalla, eli täyttää se paikan päällä. Tässä tapauksessa valun muotin mitat voidaan nostaa 330 x 300 x 600 mm: iin. Tämä nopeuttaa rakentamisen nopeuttamista.

Sementtilaastin sakeus ja valumenetelmä ovat samat kuin edellisessä tapauksessa. On mahdollista hitsata useita muotoja työskentelyrakenteeseen (3-4 muotoa riittää), ja sitten muninta menee vielä nopeammin.

Valokuvan rakennusbetonilohkojen valmistus

Jotta sementtiseos ei pääse tarttumaan muotin seinämiin ennen sen kaatamisen kaataamista, on tarpeellista kostuttaa se runsaasti vedellä tai voitele se käytetyllä moottoriöljyllä. Kun seos on asetettu, muotin levyt irrotetaan lohkon seinistä. Seinien rakentamisessa on tarpeen tarkistaa vaakasuorat ja pystysuorat rivit. Yleensä kulmien asettaminen, lohkojen välinen sidos vastaa täysin puolitiilistä tiilimuodostustapoja.

Halvin rakennusmateriaali kotitalouksien itsensä tuottamiseen betonilohkoille on adobe - seos savi ja olki. Edullisuus ei ole ainoa Adobe-etuna - se on kestävä materiaali, jolla on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet, helppo valmistaa. Myös taivutettuja metalli- tai puumuotoja käytetään Adobe-lohkojen valmistukseen. On parasta tehdä pienikokoisia lohkoja, korkeintaan 150 x 150 x 300 mm, koska suuret lohkot ovat raskaita ja epämiellyttäviä ja lisäksi niitä ei voi tehdä aukkoihin.

Vihje!

Adoben haittana on epävakaus kosteudelle. Ennen seinien pystyttämistä on välttämätöntä varmistaa perustuksen luotettava vedeneristys ja viimeistellyt seinät vaativat kipsiä sementti-hiekkalaastilla, päällystämällä minkä tahansa käytettävissä olevan polymeerin tai metalliverkon ja viimeistelyn.

Kotitekoinen betonirakennus rakentamiseen

Betonilohkojen rakentamisen ja valmistuksen työjärjestys on vakio: ensin sinun on valittava paikka, tee sitten säätiö - sinun täytyy rakentaa laattojen pohja, voit käyttää pohjalevyjä, tehdä viestintää, rakentaa seiniä, rakentaa katto, asentaa ikkunat ja ovet ja suorittaa pihoja ja sisustusta kesäkeittiö.

Seinät on asetettu puoliksi tiiliksi, kesäkeittiöön seinän paksuus voi olla yksi tiili - ja se riittää. Asennus on välttämätöntä seinien pystyttämiseksi pystysuoraan ja vaakasuoraan käyttämällä lankaverkkoa ja johtoa, joka venytetään vaakatasossa talon toisesta kulmasta toiseen.

Rakennuspalikoiden kotiteollisuudella voidaan vähentää avausreiän kustannuksia ja asentaa ikkunat ja ovet myöhemmin. Rakennuksen aikana rakennuksen laatikkoon on tehtävä ovien ja ikkunoiden aukkoja. Ikkunoiden ja ovien sijainti on määritettävä suunnitteluvaiheessa. Seinien asentaminen paikkoihin, joissa on ovien ja ikkunoiden asentaminen, mahdollistaa halutun leveyden avaamisen ja myös puisten korkkien työntämisen, johon myöhemmin kiinnitetään kehyskehyksiä. Puiset pistokkeet on syötettävä toiseen riviin laatikon pohjaan nähden ja toiseksi viimeisessä rivissä sen yläosan suhteen. Laatikon yläosassa on asennettava vahvistettu hyppyjä, joiden paksuus on 120 mm tai paksuus 70 mm. Päällysteen päitä on nostettava seinille 20 cm: n päähän. Jos seuraavan rivirakenteen rivit ja rungon yläosa ovat eri tasoilla, sinun on kiinnitettävä haluttu korkeus käyttämällä lohkojen ja laastien osia tai kokoamalla muottipesät, kiinnitettävä vahvistus ja täytettävä sementtilaasti.

Kun seinät on pystytetty, laatikot tulee asentaa ikkunoille ja oville varattuihin tiloihin, esikyllästyskulmat. Seuraavaksi sinun on kohdistettava ne vaakasuoraan ja pystysuoraan, ja vasta sen jälkeen voit liittää laatikoiden sivuosat kynsiin tai ruuveihin. Jäljellä oleva väliseinä seinien, pohjan, päällysteen ja laatikon välillä on täytettävä ympärysmitan ympärillä akryylisellä asennusalustalla.

Laitteen ovien ja ikkunoiden toinen aukko - tämä on silloin, kun ovi- ja ikkunalaatikot on asennettu oikeisiin paikkoihin, ja sitten ne on upotettu lohkoilla. Tyypillisesti tätä menetelmää käytetään koristeompeleissa, kun seinämien viimeistelyä ei ole.

Tässä tapauksessa, jotta ovenrakenne ei johda asennuksen aikana, se on kiinnitettävä molemmille puolille lohkojen kanssa ensimmäisen rivin asettamisen aikana sen jälkeen, kun se on työnnetty sen tukien kulmiin. Toisen rivin jälkeen on kohdistettava laatikko pystysuoraan ja vaakasuoraan, kiinnitä se naulojen tai ruuvien avulla. On myös tarpeen jättää ongelma 10 cm: n päähän. Sitten sinun on sovitettava ratkaisu ongelmiin ja kiinnitettävä ne seuraavalla rivillä, varmistaen jälleen, että laatikko on tasainen. Samaa on tehtävä myös oven laatikon yläosassa sekä neljännessä ja kuudennessa rivissä ikkuna-ruutuun. Puserot on asennettu samalla tavalla kuin ensimmäisessä menetelmässä.

Betonielementit tekevät sen itse

Kuinka tehdä lomakkeen betonirakenteiden avulla omiin käsiisi?

Evgeny Stepanovich, Perm esittää kysymyksen:

Tervetuloa! Ostin tontin, jossa aion rakentaa talon. Kun katselin, kuinka paljon tiili maksaa, minä vain huohottiin ja päätin tehdä lohkot itse. Jopa ostaa kaikki seinämateriaalin osat ja betonisekoittimen, käytän vähemmän rahaa kuin ostaa tiiliä. Totta, en ole koskaan työskennellyt lohkojen tekemisessä, vaikka minulla on yleinen käsitys siitä, miten tehdä niitä. Kerro meille, miten tehdä konkreettisia lohkoja omiin käsiisi. Mitkä ovat komponenttien osuudet, joita on noudatettava niiden valmistuksessa? Minkä koon pitäisi olla lohkoja? Miten voin tehdä multaa niiden valulle? Kiitos etukäteen neuvoanne.

Tervetuloa! Maan omistajat, jotka päättävät rakentaa itse talon, ovat usein kiinnostuneita siitä, kuinka betonilohkoja tehdään omilla käsillään. Heidän valintansa tämän rakennusmateriaalin hyväksi on helppo ymmärtää. Vaikkakin on vaikea valmistaa tarvittavaa lohkojen lukumäärää rakentamiseen, amatöörirakentajat ovat olennaisesti parempia materiaalisin ehdoin. On sanottava, että talon seinien rakentaminen lohkoissa on paljon nopeampaa, koska ne ovat paljon suurempia kuin tiilet.

Voit määrittää lohkojen mitat itse, mutta on liian vaikeaa laatia liian suuria tuotteita. Rakennusmateriaali, jonka koko on tiili tuottaa itsenäisesti, on epäkäytännöllistä. Tuotteen optimaaliset mitat on esitetty kuv. 1. Samasta järjestelmästä on selvää, miten sen valukappaleen yksinkertaisin muoto on järjestetty. Laatikko on valmistettu teräksestä, jonka paksuus on 2,5-3 mm. Hänellä ei ole pohjaa. Kun kaadetaan, muotti asetetaan tasaiselle alustalle ja täytetään liuoksella. Betonilohkoon oli ilman onteloita, vähentämällä sen lujuutta, liuos tiivistettiin erikoislaitteella. Tiivistyksen jälkeen muotti voidaan nostaa ja asentaa vierekkäin seuraavan lohkon valmistamiseksi.

On sanottava, että täyteläinen tuote painaa paljon, joten on parempi tehdä se tyhjäksi. Tällainen lohko on sekä raskas että lämpimämpi (kuva 2). Jotta se olisi mahdollista, lomakkeessa on oltava pitimet, jotka on valmistettu putkista, jotka on kytketty molemmissa päissä. Pystysuuntaiset levyt on hitsattu yläosan putkien väliin. Samalla tavalla tyhjät ovat yhteydessä lomakkeen päihin. Muotin poistamisen helpottamiseksi sen jälkeen, kun lohko on valmistettu, putkien päiden saumat on työstettävä ja ne on hieman pyöristettävä. Condense-tuotteet, jotka ovat tyhjiä manuaalisen tampingin avulla, eivät toimi. On mahdollista tehdä lohko vahvemmaksi kannen kiinnittimen ja lävistimen avulla, joka on kytkettynä pistokejäähdytyskäytössä tukevasti sitä vasten. Kansi on sovitettava vapaasti. Jotta se ei pääse epäonnistumaan, rajakerrokset hitsataan sen reunoja pitkin.

Tuottavampi laite valukappaleiden aikaansaamiseksi saattamalla sähkömoottori kiinnitetään siihen (kuvio 3).

Tässä ominaisuudessa voit jopa käyttää moottoria pesukoneesta. Moottori on kiinnitetty kulmiin, joka on hitsattu yhteen muodon ulkoseinistä. Jotta se toimisi värähtelevänä, epäkesko on kiinnitettävä akseliin. Moottorin käynnistämisen jälkeen se aiheuttaa koko rakenteen värähtelyn. Kun kaatetaan lohkoa, on parempi laittaa muotti paksuun kumiin kuten kuljetushihna. Lomakkeen alareunassa sinun on kiinnitettävä kumiset vaimentimet. Tiivistettäessä betoni peitetään kannella.

Lohkot voidaan valmistaa eri materiaaleista. Tätä varten:

 • kivihiilen kuona;
 • laajennettu savi;
 • hiekka ja sora seos;
 • murskattujen kivien seulonta;
 • murskattuja tiiliä jne.

Hiilikuona tekee paloista huomattavasti kevyempää. Juotosliuos valmistetaan:

 • 7 osasta kuonaa;
 • 2 osaa suurta laajennettua savimaata;
 • 2 osaa sorafraktiota 5-15 mm;
 • 1,5 osaa sementtiasteikkoa M 500.

Seoksen vesipitoisuus voi olla 1,5 - 3 osaa. Kuinka paljon se lisätään seokseen riippuu liuoksen komponenttien kosteustasosta. Betoni ei missään tapauksessa saa olla nestemäinen, muuten lohko leviää lomakkeen poistamisen jälkeen. Pikemminkin liuoksen on oltava muruainen, mutta riittävän tahmea, eli se voidaan puristaa kädessä tiukassa palanessa. Pienen pehmittimen lisääminen betoniin parantaa sen lujuutta, kosteutta ja roiskeita.

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

20. lokakuuta 2015

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

23. syyskuuta 2015

Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Wall betonilohkot

Moduuli on kompakti, sen paino on enintään 14 kg. Työskentely ilman sähköä 5-8 minuutin välein voit muodostaa seinän, jossa ei ole puolen metrin leviämisratkaisua, jonka korkeus on 150 ja paksuus 250 mm, mikä vastaa 8 standardin tiilimuurausta ja 45%: n läpäisevyyttä.

Moduuli on helppokäyttöinen, työskentely ei vaadi erityisiä rakennustaitoja. Valmistele seos sekoittamalla sementtiä ja hiekkaa alhaisella vesipitoisuudella ("kova" seos). Päävaatimus hiekalle - sen ei pitäisi olla hieno tai silty. Hiekkaa voidaan käyttää kokonaisuutena. Lisäksi on mahdollista lisätä hieman hienoja raunioita. Seoksesta (savi, kuona, sahanpuru jne.) Ei voida lisätä huokoisia aggregaatteja, koska ne vähentävät huomattavasti seinän pakkasvaste- ta, vaikeuttavat seosten valmistuksen ja lohkojen muovaamista. "Kova" seoksen käyttö sallii sen tiivistämisen ja poistaa välittömästi muotin viipymättä.

- sementti (ei pienempi kuin M300) - 1 osa;

Yhdestä pussista sementtiä (50 kg) saadaan enintään 10 seinälohkoa. Jos kyseessä on monimutkainen kestävyys-, jäätymisvastus- ja lämmönjohtavuuskokeet, sementti-hiekkaseoksen täyspitkät seinälohkot 14 päivän kuluttua muovauksesta pystyivät kestämään 96 tonnia puristusta, ne eivät olleet huonompia kuin samankaltaiset sardeldittibetonin lohkot lämmönjohtavuudelle ja 50 testisyklien jälkeen joka vastaa 50 vuoden käyttöaikaa, niiden lujuus väheni vain 2-5% vertailunäytteistä verrattuna vakiovarusteisiin, jopa 25%: n pienenemiseen.

On huomattava, että seinälohkojen aukot säästävät vain 45% rakennusaineista. Rakennuksen seinään muodostettu suorakulmaisen poikkileikkauksen pystysuora kaivo on kätevä käyttää paitsi piilotettujen johdotusten ja muiden apuvälineiden asentamiseen myös kotitalouksien ilmanvaihtojärjestelmän järjestämiseen.

Rakenteellisesti moduuli on tehty onttoa säädettävää muottirakennetta (kuvio 1). Sen ansiosta pystyt muodostamaan täysimittaiset ja puolisilmäiset lohkot 510x250x150 tai 250x250x150 mm suoraan muurausseinässä ilman pohjalaattaa tai mihinkään litteään alustaan ​​(asentamalla sen jälkeen seinään alla olevaan laastiin).

Moduuli koostuu lomakkeesta, kahdesta siirrettävistä tyhjennystaattorista, joissa on kahvat, neljä poikittaista ja yksi pituussuuntainen nastat tyhjennysmuotojen kiinnittämiseksi ja puolijohdoissa käytettävä väliseinä. Kaikki moduulin osat on valmistettu teräksestä.

Muotoiluosien valmistuksen suuri tarkkuus on erittäin tärkeä, koska pienimmät vääristymät ja epätasaisuudet hitsaustöiden suorituksessa kopioidaan parhaimmillaan tuhansilla lohkoilla, joita olet tehnyt;

Seinäelementit muodostetaan kerroksittain, kun taas lohkojen pohjakerros on hieman kostutettu varmistamaan kerrosten luotettavuuden. Lohkojen muodostamiseksi koottu moduuli asennetaan seiniseinään (kuva 2, a), joka muodostaa aukon sen ja 6-8 mm: n vierekkäisen lohkon päähän. Alareunassa olevat pienet ulkonemat, jotka kattavat lohkojen alarivin, antavat sen tarkan kiinnittämisen muurausseinään.

Kaavin avulla kaadetaan valmistettu seos muottiin ja tiivistetään se muottiin (kuva 2.6), jossa on usein mutta ei voimakas puhallus. Seoksen ajoittainen lisääminen ja sekoittaminen tuovat sen tasolle onttojen sydämien ylempään tasoon ja tasoitetaan lohkon yläpinta, jolloin ylimääräinen seos leikataan kaavin avulla (kuva 2, c).

Ylimääräisen seoksen tampingin ja poiston jälkeen pitkittäiset ja poikittaiset nastat poistetaan, väliseinä poistetaan, jos se seisoi ja puristuslevy asennetaan valetun lohkon yläpinnalle (kuva 2, d). Tällöin varoke-aukkoon työnnetään poikittainen tappu, ydinelimen kahva koukataan varjoaukkoihin ja irrotuslevyn reunojen poikkipalkki lepäävät vuorotellen irti ydinosat (kuva 2, e). Käyttämällä puristuslevyä tukena (Kuva 2, e), nosta lomake ylös ja poista se lohkosta. Muovaus on valmis. Kiertoaika on 5-8 minuuttia.

Erityiset ulkonemat lomakkeen lopussa muodostavat pystysuorat kanavat kolmiomaisen poikkileikkauksen liitoksissa naapurilohkojen tychkovy-pintojen välissä (kuva 2, g). Näissä kanavissa työseosta sekoitetaan (kuva 2, h) aikaisintaan 3-4 tuntia lohkojen muodostumisen jälkeen.

Sen jälkeen, kun lohkot on muovattu seinän muuraukseen tai sen ulkopuolelle, seoksen normaalin kovettumisen varmistamiseksi on välttämätöntä varmistaa sen kosteus ensimmäisten 2-3 päivän aikana. Tämä voidaan saavuttaa jollakin seuraavista tavoista:

- 3-4 tuntia muovauksen jälkeen peitä lohkot (ylärivi) märällä liinalla tai muovikelmulla;
- Kun lohkot kuivuvat, kostuta ne kevyesti vedellä.

Muovattujen lohkojen lujuus riippuu valotusajasta riippuen. Tässä tapauksessa 12 tunnin kuluttua lohko nousee noin 5%: n vahvuudeksi ja 100% louhosten ottama lujuus otetaan 28 päivän kuluttua niiden valmistuksesta (vastaa sementin tuotemerkkiä).
On vielä lisättävä, että noin 60 kg sementtiä ja 0,12 m3 hiekkaa kohti 1 m2 seinää, mikä on 4-5 kertaa halvempi kuin seinämä, joka on pystytetty ostettujen seinälohkojen tai tiilien päälle.

Yrityksen TISE hallitsee myös 19 ja 38 senttimetrin paksuisten seinien moduulien tuotannon samantasoisella mitalla.

Kokoonpoltettu moduuli täydellisen ontolohkon muodostamiseksi

Onnallisten lohkojen muodostuksen järjestys

Betonilaatat ja -muodot

Betonilohkot voivat olla hyödyllisiä seuraavissa tapauksissa:

 • valmistus aidat, massiiviset rakennustyöt;
 • betonilohkojen rakennusten tuotanto;
 • pienten koristetuotteiden rakentaminen betonista.

Riippuen halutusta tuloksesta, lohkon valmistusmuoto on erilainen. Rakennusmarkkinat ovat täynnä betonilohkojen ulkomaisia ​​/ kotimaisia ​​tuottajia. Ne tuottavat kaikenlaista monimutkaisuutta. Itsenäisen korjauksen tapauksessa mahdollisuus betoniparton luomisesta omiin käsiisi kotona on aivan todellinen.

Huomaa: lohkojen asennus vie paljon vähemmän aikaa verrattuna muihin materiaaleihin koonsa vuoksi.

Soveltamisala

Useammin betonilohkoja käytetään rakennusten perusosina: autotallit, monikerroksiset asuinrakennukset, toimistot, yksityiset talot, kesämökit ja niin edelleen. Soveltamisala ei rajoitu laajamittaisiin rakennushankkeisiin. Ehkä itsenäinen betonilohkojen tuotanto / käyttö kotona. Ainoa vaikeus: on tarpeen käyttää lisärakennustarvikkeita (kuivausrumpu, betonimylly). Kuivurina voit käyttää suljettua huonetta (kodinhoitohuone), jossa on lämmitin. Haluttu lämpötila kuivaimelle omilla käsillään - 70 astetta. Betonimuotoja käytetään seuraavissa tuotteissa:

 • betonirakennus;
 • koristeelliset arkkitehtoniset elementit (maljakot, reunukset, veistokset);
 • päällystyslaatat (tyyppi voi vaihdella);
 • aidat (mukaan lukien koristeelliset);
 • kuivausrummut;
 • teräsbetoniset rakennuslevyt.

Ominaisuus: riippuen tuotteesta, jota tarvitsemme, laatu, yksityiskohdat, muotti vaihtelevat. Jos haluat luoda lomakkeen ja sitten tuotteen omilla käsillänne, sinun on suoritettava tarkat laskelmat, seurattava tiiviisti prosessia, noudatettava luomissääntöjä, tiedostettava materiaalin / tulevan tuotteen ominaisuudet.

Tuotannon materiaali

Erilaiset betonilohkot, niiden sovelluksen ominaisuudet, tuottivat markkinoille paljon uusia materiaaleja. Lähtöaine, joka antaa muodon laatuominaisuudet, voi vaihdella lopullisen tuotteen vaatimusten mukaan. Jokainen materiaali on suunniteltu hintaluokkaan, laatuun, käsittelymenetelmiin ja teknisiin indikaattoreihin.

elastomeerit

Silikoni muotti irtotavarana.

Pienten osien tuottaminen, tarkimpien kopioiden luominen edellyttää elastomeeristen muotojen käyttöä. laajuus:

 • monimutkaiset bulkkituotteet;
 • korkean tarkkuuden bas-reliefit;
 • arkkitehtonisia erektioita.

Näiden tuotteiden valmistus on mahdotonta ilman seuraavia osia:

 • kumi (synteettinen kumi);
 • Formoplast;
 • yhdisteet (polyuretaani / silikoni).

Materiaalin likimääräinen kulutus: 10-40 kg / m2.

Haittapuoli: tällaisen tuotteen valmistaminen kotona on äärimmäisen vaikeaa. On tarpeen käyttää erikoistunutta ruoanlaittomahdollisuutta, murskaamista. Lisäksi ennen kuin aloitat työskentelyn aineesta, ota yhteys asiantuntijaan. Koska materiaalin käsittely on vaikeaa, tällainen kuuleminen on pakollista.

Laajamittaiset erektiot, jotka eivät vaadi tarkkoja geometrisia laskelmia, on parempi tehdä muovimuodoista. Perusmateriaalit:

 • lasikuitu (alhainen yhteensopivuus sementin matriisiin, joka voi aiheuttaa halkeamia, vikoja);
 • kovaa muovia (jotka ovat taipuvaisia ​​taivutukseen, joten pääkäyttöalueet - päällystyslaatat, reunakivet, betonipäällysteet);
 • ABS-muovilevy (joka on altis delaminaatiolle, käytä ylimääräistä silikonirasvaa, josta voit tehdä pienikokoista materiaalia);
 • levyn / kalvon polystyreeni (hyvin kuljettaa tekstuuria, esineiden ääriviivat, on hauras materiaali);
 • PVC-muovi (kestävin, korkealaatuinen, tarttuvuus on mahdollisimman alhainen, ei vaadi puhdistusta ja voitelua).

Jos päätät käyttää muovia estämään lohko, muista noudattaa jäykän muottien läsnäoloa. Muotti antaa materiaalille halutun helpotuksen, jäykkyyden, helpottaa uuttoa. Jos tätä sääntöä ei noudateta, tuote hajoaa kuivauksen aikana tai tulos on heikko laatu, lyhytikäinen.

Riippumaton muotoilu

Huomaa, että tuotteen viimeinen käsittely on suoritettava täydellisen jähmettymisen jälkeen. Jos tuote on raaka, lisätoimet (esimerkiksi leikkaus) ovat epäloogisia, tehottomia. Lomakkeen luominen:

 • Aloita tuotanto improvisoituilla työkaluilla. Voit esimerkiksi käyttää vaahtoa. Leikkaa leima, täytä se valmiilla seoksella (hiekkasementti). Saat yhden kopion konkreettisesta koristemuodosta. Voit käyttää eri kokoisia muovisia säiliöitä leimojen sijasta.
 • Kokoa tuote lastulevystä, laminaatista. puu. Perussääntö on, että pinnan on oltava sileä. Karkeuden vuoksi lohkojen ja pinnan välille muodostuu halkeamia tai betoni on epätasaisesti jakautunut, mikä vaikeuttaa tuotteen poistamista.
 • Täytä lomake betoniseoksella, jätä se useita päiviä, kunnes se on kokonaan kuivunut (riippuu sekoitustyypistä, tuotteen materiaalista. Katso ohjeet materiaalin ohjeista).
 • Täydellisen kuivauksen jälkeen on poistettava huolellisesti (esimerkiksi lastalla tai vastaavalla esineellä) valmiin tuotteen.
 • Suorita (jos tarpeen) tarvittava koristeellinen työ.

Jos sinulla ei ole aikaa / halua toteuttaa itse prosessia, käytä rakennusyritysten palveluja. Kun otat yhteyttä haluamaasi yritykseen, voit tehdä tarvittavan lomakkeen. Selitä rakennuksen tarkoitus, haluttu materiaali ja määritä ajoitus. Set-hinta (se olisi koordinoitava henkilökohtaisesti, puhelimitse) sinua neuvotaan ja hyväksytään. Niinpä voit olla varma tuloksena olevan tuotteen laadusta, sen kestävyydestä ja luotettavuudesta.

Itsenäinen lohkon luominen

Betonielementit - välttämätön materiaali suurien rakennusten rakentamiseen. Materiaalin hinta on alempi verrattuna muihin. Lisäksi konkreettiset rakennukset palvelevat sinua yli 70 vuotta. Kustannusten vähentämiseksi voit luoda itsellesi betonilohkon. Luomisprosessi:

 • asenna muotti (se on tehtävä ei-volumetrinen);
 • tehdä improvisoitujen työkalujen muotoa: lastulevyä, vaneria, puulevyjä. Lohkon luomisen lomakkeella ei saa olla pohjaa;
 • aseta tuote sileälle pinnalle, peitetty kankaalla tai kalvolla;
 • voitele kaikki osat muottiin öljyllä (helpottamaan valmiin materiaalin poistamista);
 • sekoita suuri kapasiteetti hiekka, sora, kalkki, sementti. Laastin ja sementin välinen suhde on 1: 4. Sekoita, lisää vettä. On parasta lisätä vettä viileässä ilmassa haihtumisen välttämiseksi. Jos vesi välittömästi haihtuu seoksesta, halkeamien mahdollisuus lisääntyy. Valitse oikein veden suhde niin, että liuos ei ole liian likainen tai paksu;
 • täytä tuote saadulla liuoksella keskelle;
 • suorita lanka täytettynä;
 • täytä lomakkeen reunaan tuloksena olevan liuoksen kanssa;
 • Pehmeä pinta (mikä tahansa työkalu), jotta se sileä.

28 päivää sen jälkeen, kun seos oli valmistettu, joka on sisällä, se tarttuu täydellisesti ja hankkii suurimman lujuusindikaattorin. Prosessin ainoa haittapuoli on kuivausaika. Jos sinulla ei ole aikaa odottaa, tilaa tehdasbetonilohko. Huomaa, että hinta vaihtelee useita kertoja. Itse tuotannon säästö on noin 70%.

johtopäätös

Betonimuoto - paras vaihtoehto betonilohkoille. etuja:

 • alhaiset kustannukset;
 • lujuus, vakaus;
 • hinta laskee useita kertoja omassa päätöksenteossaan;
 • helppokäyttöisyys;
 • joka on suunniteltu useisiin uudelleenkäyttötapoihin;
 • eivät vaadi erityisiä rakennustarvikkeita (jos emme puhu suurista rakennustöistä).

Vinkki: yksittäisen korjauksen ei pitäisi ostaa erikoislaitteita. Voit luoda tarvittavan lohkon ja sen lomakkeen käytettävissä olevien työkalujen avulla. Joka tapauksessa lastulevyn, vanerin tai puulevyjen hinta on huomattavasti pienempi kuin erikoisrakennustarvikkeet. Jos päätät ottaa laajamittaisen rakentamisen, hankkia tarvittavat laitteet, palkata päteviä työntekijöitä - tapauksen ensisijainen perusta.

Jos tämä etusivu ei sovi sinulle, tilaa tilaus sellaisen rakennusyrityksen kanssa, joka tarjoaa tällaisia ​​palveluja. Huomaa, että hinta nousee useita kertoja. Joka tapauksessa saat laadukkaan materiaalin, oikeaan aikaan sinulle, ilman työvoimakustannuksia ja pitkä odotus.

Kuinka tehdä säätiön lohkot?

Pienen maalaistalon, puun tai tiilen rakentaminen vaatii huomattavia materiaalikustannuksia. Lisäksi 18-20% talon rakentamisen kokonaiskustannuksista kuuluu säätiötyöhön: lohkojen ostaminen, vuokrattujen rakennuttajien palkkaus ja laitteiden käyttömaksu. Tämä osa kustannuksista voidaan eliminoida kokonaan, jos teet lohkot itse.

Lohkojen perustuksen malli.

Omien käsien avulla tehtyjen betonilohkojen lujuus ja luotettavuus eivät ole huonompia kuin ostetut. Tekniikka niiden valmistuksessa on yksinkertainen. Ensimmäinen asia on laskea tulevaisuuden säätiöosan ulottuvuudet. Sen pituuden pitäisi olla helppo sovittaa säätöön, ilman sahaa jne. Lisäksi lohkot on nostettava ilman nostolaitteita.

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Työtä sinun täytyy valmistaa:

 • taitettava muotti, jossa lohkot kaadetaan;
 • Portland-sementti M300;
 • murskattu kivi, murto enintään 10 mm;
 • karkea hiekka, fraktio 1,5 mm;
 • vesi;
 • lapio;
 • rakennusliina;
 • rautahaara;
 • metalliset sakset tai metallin haavasaha;
 • sähköpora

Tee muotokappale omalla kädelläsi hyvin toteutettavissa. Tämä edellyttää:

 • 2 levyä, joiden paksuus on 20 mm. Voit käyttää kosteutta kestävää vaneria;
 • teräslevy 1 mm paksu;
 • metallinen sauva, jonka halkaisija on 12 mm;
 • 2 mutteria M12.

Levyt otetaan leveydeltään yhtä suureksi kuin lohkojen korkeus ja pituus yhtä suureksi kuin lohkojen pituus plus 20 cm. Yksi levyjen litteistä sivuista leikataan ja maalataan vedenkestävällä maalilla. Levyjen maalattua puolta kummallakin puolella 10 cm: n etäisyydellä reunasta, sinun on tehtävä kaksi poikittaisnauhaa 5-6 mm syvästä. Tiedoston pituus on sama kuin lohkon pituus. Levyjen sivuilla, noin leikkauksen ja reunan keskellä, porata reiät, joiden halkaisija on 14 mm.

Teräslevystä leikataan kaksi suorakulmioa, jotka kattavat muotin sivut. Suorakulmion yhden sivun pituus on yhtä suuri kuin lohkon korkeus, toisen pituus on 10 mm pidempi kuin sen leveys. Jatketaan kiristyssauvoja. Tangojen pituus on 80-90 cm leveämpi kuin lohkojen leveys. Jos ei ole mahdollista valmistaa säiettä tangon päähän omalla kädellä, voit ottaa yhteyttä työpajaan.

Muotti on helppo koota. Se tehdään näin: levyt asetetaan samanaikaisesti sivupintoihin ja maalatut pinnat kohtaavat toisiaan. Poraustangot kierretään reikien läpi. Metallinen suorakulmio sijoitetaan urien leikkauksiin - muottien päihin. Vavat tukeutuvat muttereihin, mutta älä kiristä loppuun.

Ensin sinun on asennettava puukappaleet tankoja pitkin, vain silloin voit kiristää mutterit loppuun.

Insertit vahvistavat lohkojen leveyden.

Säätiö estää valmistuksen

Piirroksen pohjapalkki.

Säätiö luulee omilla käsiinsä useimmiten betonibrändistä M200, luokka B15. Jos kaikki olisi tehty oikein, tällainen voima riittää kestämään 1-2 kerroksen taloa. Lohkot ovat vahvempia, sitä korkeampi sementtimerkki. Betoniarvolle M200 otetaan Portland-sementtimerkki M300, hienojakoinen sora (enintään 10 mm) ja karkea hiekka (vähintään 1,5 mm). Jos betoni vahvistetaan metallilangoilla, lohkot tulevat entistä vahvemmiksi.

Konkreettinen ratkaisu helppoa tekemiseen. Kaikki kuivat aineosat otetaan vastaavasti suhteessa 1: 4: 2 ja sekoitetaan lapioon metalli- tai puupakkauksessa. Jatka sekoittamista, vähitellen lisää vettä. Vettä lisätään annoksittain, kunnes seos muuttuu muiksi, viskoosiksi. He tarkastavat betonin "valmiutta" näin: ne ottavat pienen ratkaisun nyrkkiin ja puristavat sen tiukasti. Avoimen kämmenen palan ei tulisi kaatua, mutta iholle ei saa jäädä likaa. Nyt voit aloittaa betonin lisäämisen muottiin.

On tarpeen täyttää muottiin osat. Ensinnäkin noin kolmasosa sen tilavuudesta on täynnä laastia, tasoittamalla betonia huovalla, erityisesti huolellisesti kulmissa. Ratkaisun seuraavien osien lisääminen, sinun on tasoitettava se koko ajan, pilaa se luistamalla, irrottamalla ilmapistokkeet ja tiivistämällä se. Ylimmäinen kerros on huolellisesti kohdistettu.

Kun muotti on kokonaan täytetty, on mahdollista tehdä pystysuoria uria lohkojen päissä metallikulman avulla. Tätä varten metallikulmat painavat omia käsiään muottien päätyseiniin ja läpäisevät ratkaisun koko korkeudessaan. Kun lohkot asennetaan säätöpaikkaan, urien täyttäminen liuoksella parantaa lohkojen kiinnittymistä toisiinsa.

Betonilla täytetty muotti on jätetty 2 päivää. 3. päivänä muotti poistetaan. Karkaistu lohko jätetään sivuun kuivumaan vielä 28 päivää, kunnes se saavuttaa teknologisen vahvuuden. Lohkot on kuivatettava luonnollisissa olosuhteissa, telttakatoksen tai kateaineen alla. Ensimmäisinä päivinä heidät kastellaan.

Lohkojen valmistusprosessin nopeuttamiseksi tehdään useita muottirakenteita. Sitten tarvittava määrä lohkoja vastaanotetaan paljon nopeammin. Säätiön lisäksi voit myös tehdä seinälohkoja omiin käsiisi, vain niiden muotojen määrä on pienempi. Tällä tavalla voit itse rakentaa kylpylähuoneen ja autotallin.