Kaikki monoliittisista teräsbetonipylväät - käyttötarkoitus, tyypit ja tyypit, asennusrakenteiden hienot yksityiskohdat. Kuinka tehdä se itse?

Monoliittiset pylväät - osa rakennuksen monoliittisesta kehyksestä, pystysuuntaiset laakerielementit. Pylväät tuovat parvekkeet, terassit, katot. Päätoimintojen lisäksi sarakkeet ovat koristeellinen elementti, joka korostaa rakennuksen sisääntuloryhmää ja julkisivua.

Betonipylväiden tarkoitus

Sarakkeet hyväksyvät ja lähettävät kuorman ylävirran elementteistä rakennuksen perustukseen. Teräsbetonipilarit yhdistävät rakenteen, toimivat lattian tukena.

Arkkitehtoninen termi "sarake" viittaa suoraan keskiosaan, tukipylvääseen. Pylväiden yläosassa olevia ulkonemia lattioiden tai palkkien tukemiseen kutsutaan pääkaupungeiksi tai konsoleiksi. Joskus on alipylväs, lasia, joka kiinnittyy pylväsperustaan.

Tyypit ja tyypit

Betonipylväät jaetaan jaksoittain, tuotantomenetelmällä.

Osan tyypin mukaan jaotellaan neliö, pyöreä tai suorakulmainen muoto.

Tuotantomenetelmän mukaan esivalmistuselementit luokitellaan ja luovutetaan esineeseen rakennustyömaalla pystytettyjen valmiiden rakenteiden tai monoliittipylväiden avulla.

Monoliittipylväiden laitteen ominaisuudet

Ennen teosten tuottamista valmistele sivusto, tarvittavat materiaalit, työkalut ja rakenteet. Sivusto on poistettu roskasta, merkitty.

Mene suoraan rakennukseen:

 • kerätä muottiin;
 • kiinnitä lujitushihna;
 • kaada betoniseos;
 • toteuttaa betonin hoitomenettelyt;
 • pitää aikaa seoksen lujuuden säätämiseen;
 • purkaa malleja.

Monoliittiset teräsbetonipylväät lasketaan suunnitteluvaiheessa. Pilarin poikkileikkaus ja muoto, raudan halkaisija ja käytetyn betonin laatu riippuvat suunnitellun kuormituksen määrästä, mukaan lukien elementin kuolleen painon.

Teosten tuotannossa suositellaan tiukasti projektin seuraamista.

Työkalujen ja materiaalien valmistelu

Materiaalien ja työkalujen tarve on selvitetty työn valmisteluvaiheessa. Työkaluista, joita tarvitset:

 • metallinen neliö, taso vertikaalisuuden ja vaakasuoran pinnan tarkistamiseksi;
 • teräspalkki, auttaa vapauttamaan ilmaa;
 • ruuvimeisseli kiinnityshihnan kiinnittämiseen;
 • värähtelijä kompaaa seosta;
 • tiimi, suojat, tuki.

Betoniyhdistelmä toimitetaan rakennuspaikalle valmiissa muodossa tai sekoitetaan välittömästi ennen betonisekoittimen käyttöä. Valmistettaessa otetaan osa sementistä, lisää kaksi osaa hiekkaa sekoitettuna kahteen osaan raunioon ja kahteen osaan soraa. Kuiva seos sekoitetaan veteen, saavuttaa muovinen betoni tasaisella koostumuksella.

Betonimassan lisäksi tarvitaan seuraavat materiaalit:

 • kynnet, ruuvit kiinnittimien kiinnittämiseen;
 • lujittavat tanko- ja pituuspalkit;
 • teräslanka;

Muottien asennus

Muotti on asennettuna suunnitteluasentoon. Suojukset on kohdistettu pystysuoraan ja vahvistettu tukipyörillä, puiset tuet. Tukit ankkuroidaan tukilohkojen avulla kahteen suuntaan leikkauksen poistamiseksi.

Betonisoimalla korkeita pylväitä, muottien asentaminen on hieman erilainen kuin tavallinen. Lomakkeen kolme puolta on asennettu ja neljäs pinta sulkeutuu, kun muotti on täytetty betonilla.

vahvistaminen

Yhdistävät sauvat yhdessä saavat jäykän volyymikehyksen betonin vahvistamiseksi. Kehyksen pituussuuntaisten sauvien lukumäärä 4-6 kpl. Neliöosassa on neljä tankoa elementin kulmissa, ja suorakaiteen muotoinen pitkä sivu on lisäksi vahvistettu. Vahvistimen ristisilloitusta käytetään, kun järjestetään enintään 2 metrin pituisia sarakkeita.

Runko, joka ylittää 2 m pituuden, on sidottu lyhyillä tankoilla, joiden askel on 20-50 cm, joka hyväksyttiin laskettaessa suunnitellun kuormituksen mukaan.

Pääkaupungeissa vahvistetaan vahvistavaa verkkoa.

Ristitangon paksuus otetaan 15 mm, solun koko on 10 x 10 cm.

Vahvistus podolonnik tapahtuu asettamalla ristikko jokaisessa vaiheessa, ruutujen koko ja lukumäärä otetaan projektista.

betonointi

Kun ne on asennettu kiinnityshihnan ja vahvistuskammion päälle, ne aloittavat betonitoiminnan, joka valmistetaan kerroksittain kerroksittain, joiden paksuus on 0,3-0,5 m, mikä estää edellisen kerroksen asettamisen. Älä käytä 50-70 mm: n liuosta yläosaan.

Betonin kutistumista yli 5 metrin pylväistä järjestä tekniset tauot 40 minuutista 2 tuntiin.

Valmistetun betonimassan koneistetun syötön ansiosta syöttönopeutta pienennetään kerrostumisen välttämiseksi. Ilma päästetään seoksesta teräsputkilla ja betoni tiivistetään manuaalisella täryttimellä. Täryttimeen pääsemättömiin paikkoihin betoni tiivistetään käsin varovasti kiinnittämällä se.

Työn päätyttyä tehdään betonin kausittainen kunnossapito.

Purkamismuoto

Termi betoni 100% työvoima on 28 kalenteripäivää. Indikaattori voi vaihdella ympäristön olosuhteista - lämpötila, kosteus, monimutkainen hoito. Monoliittipylväiden keskimääräinen kesto ennen karsimista on kesällä 7-10 päivää. Tämän termin avulla voit muodostaa kulmat ja sivupinnat.

Muottirakenteen irrotus alkaa tukipyöristä, irrotetaan vähitellen kiinnitys, sivusuojukset.

Monoliittiset pylväät kehyksen osana antavat rakennuksen paikkatiheys ja lujuus.

Miten pilarien betonointi on: valmistelutoiminta, metallipohjan kokoonpano ja puskureiden asennus

Rakennusrakenteessa olevat pylväät ovat sekä koristeellisia että käytännöllisiä - ne ovat rakennuksen tärkeä tukiosa. Ja koska oletuksena oletetaan, että tukit ovat raskaasti ladattuja, niin luonnollisesti ne olisi tehtävä mahdollisimman tarkasti kaikkien olemassa olevien sääntöjen ja määräysten mukaisesti.

Tässä artikkelissa puhumme siitä, miten oikeasti kaadetaan betonipylväät, mikä on tärkeää harkita ja mitä tehdä, ei suositella.

Valokuvat valmiista tuista

Aluksi tarkastelemme näiden konkreettisten tavaroiden luokittelua ja niitä koskevia vaatimuksia.

Tuoteluokat

Nämä mallit jaetaan ensisijaisesti seuraaviin pääluokkiin:

Esimerkki neliöpylväistä

Lisäksi tuotantotekniikassa on eroja.

Esimerkki rakenteesta, jossa on modulaariset tuet

Erikseen kannattaa harkita tämäntyyppisten valmiiden betonituotteiden luokittelua - kaikki tiedot esitetään jäljempänä olevassa taulukossa.

Näiden parametrien perusteella sinun on valittava valmiit esivalmistetut sarakkeet.

Koska emme harkitse valmiiden tuotteiden asentamista, mutta puhumme yksityiskohtaisesti monoliittisen tuen laitteesta, meidän on ymmärrettävä tällaisten tukien vaatimukset.

Monoliittisen tuen täyttäminen

Betoniyhdistelmän vaatimukset ovat hyvin yksinkertaiset - kovettumisen aika on helposti ennustettava, massan tulee olla muovia ja jäädytettynä sen pitäisi olla kestävä.

Lujuusindeksiin vaikuttaa betonin koostumus sekä käytetyn raudoituksen ominaispiirteet.

Erityisesti metallilla on oltava seuraavat ominaisuudet:

 1. Hyvä hitsauskyky;
 2. Alhainen korroosion todennäköisyys;
 3. Väsymyslujuus;
 4. Erinomainen tarttumisaste betonirakenteen kanssa.

Ja luonnollisesti betonipylväiden tuotannon onnistumisen kannalta on otettava huomioon kaikki seuraavat seikat:

 1. Esineiden lattiat, joihin tukit on asennettu;
 2. Kohteen tarkoitus - loppujen lopuksi sarakkeiden tulevan kuormituksen taso riippuu suoraan tästä;
 3. Maaperän tyyppi kohteeseen;
 4. Alueella, joka on rakenteilla, ilmastolliset piirteet.

Vinkki: Vahvitetun betonin todella korkealaatuisen tuen saamiseksi kannattaa tutustua valtion standardien 23009-78, 18979-90, 25628-90 ja 23899-79 sisältämiin tietoihin. Näissä asiakirjoissa on yleisiä tietoja konkreettisten tuotteiden ja sarakkeiden oikeasta valmistuksesta.

Periaatteessa, kun tarkastelemme tuotteita, jotka olemme valmiit, voit siirtyä suoraan niiden kokoonpanoon ja valuun.

Joten, lyhyt askel-askeleelta ohjeita rakennusten tukien asentamiseen.

DIY monoliittiset tuet

Ennen kuin aloitamme, kannattaa panna merkille yksi tärkeä näkökohta - harkitsemme helpoin kokoonpanomenetelmä, joka voidaan turvallisesti toteuttaa itsenäisesti. Esimerkiksi yksityisen talon rakentamiseen.

Julkaisemalla katsaus itse valurautapilarin rakentamiseen kasvi ei ole järkevää, olen samaa mieltä. Ainakin, koska kaikki samanlaiset selviytymään tällaisesta esineestä eivät toimi - sinun täytyy houkutella monia korkeasti koulutettuja asiantuntijoita, jotka itse tietävät, miten tällaiset tehtävät suoritetaan.

Valmistelutyö ja säätölaite

Periaatteessa valmistelu koostuu pääasiassa tarpeesta vapauttaa kaikki tilaa tulevien tukien ympärille, jotta voidaan muodostaa nopeasti ja tehokkaasti muotti.

Mutta säätiö on monimutkaisempi. Ainakin, koska on olemassa tilanteita, joissa pilari on asennettava lattialaattaan tai tavalliseen tasoitukseen - tässä tapauksessa säätiö on lähes mahdotonta järjestää.

He yleensä tekevät näin - ne tukeutuvat ns. Betoniin, jonka kulmissa on reikiä ruuveille. Näillä pultteilla kantapää on kiinnitetty vaakasuoraan alustaan, jonka takia pystysuuntainen pylväs pidetään.

Kiinnitä "kantapää" levyyn

Kiinnitä huomiota! Tähän tekniikkaan perustuvien betonipäällysteiden täyttäminen merkitsee automaattisesti sitä, että lattialevy tai lattia on erittäin vahva. Jos esim. Lattia on ohut, ja sen alapuolella on löysä maaperä, niin tietenkin tuki ei pysy tiukasti. Varmista siis, että tarkastelet tietyn objektin kaikkia ominaisuuksia.

Nyt käsitellään tuen asennusmenetelmää säätiöön.

Jos on mahdollista mennä syvälle maahan ja kaataa pohja, sen laitteen järjestys pitäisi olla näin:

 1. Kaivoa kuoppaa maahan leveydellä metriä metriä kohden ja syvyys yhtä metriä (säädetty maaperän jäädyttämistä varten).
 2. Kaatopaikka kaadetaan pohjaan, joka sitten syöksyy.
 3. Kaivon seinät ja pohja on suljettu kattohuopalla - tämä on vedeneristyskerros, jonka seurauksena pylvään perusta kestää suuruusluokkaa pidempään.
 4. Kattointimateriaalin tasossa vaakarungon pohja on koottu vahvikkeesta. Tälle kehykselle on kiinnitetty pystysuorat metallipalkit, jotka ulottuvat ylöspäin (maanpinnan yläpuolella) kaivon keskeltä.

Rebar-kokoonpanoperiaate

 1. Pohja on täynnä betonia. Kerroksen paksuuden tulisi olla noin 15 - 20 senttimetriä.
 2. Kun massa on kovettu, sylinterin muotoinen muotti on valmistettu galvanoidusta teräksestä, joka asetetaan pohjaan niin, että pystypalkit ovat sen keskelle. Sylinterin halkaisijan tulee olla yhtä suuri kuin tulevan sarakkeen halkaisija. Poikkeama sallitaan suuremmassa suunnassa, muttei vähäisessä määrin.
 3. Sylinteriin kaadetaan betoniseos, ja galvanoidun ja maadoitetun tilan koko peitetään maan päällä.

Kuten näette, tulos on eräänlainen betoni "kantapää", joka ei itke, eikä tartu - se pysyy takana maaperän painosta sylinterin ympärillä.

Jalostusprosessi sarakkeelle

Huomaa, että sylinterin muotoinen muotti on esimerkkinä - jos pylväs on suorakulmainen tai neliö, niin muotti voidaan vastaavasti tehdä samaksi. Tämä ei ole joustavista materiaaleista, vaan esimerkiksi puusta.

Jos perustus on valmis ja metallitangot työntyvät pystysuoraan siitä, on mahdollista aloittaa betonipilarien valmistus suoraan.

Metallipohjan asennus ja sivujen asennus

Itse asiassa kaikki työ, joka tehdään ennen pääseoksen kaadetaan on asennus metallirunko sarake ja muottiin.

Kehys on asennettu paksuisesta raudoituksesta ja muotti voi koostua esimerkiksi tällaisista materiaaleista:

 • Puupaneeleista ja -levyistä;
 • Galvanoitu levy;
 • Muovista jne.

Tässä on tärkeää, että muotti osoittautui mahdollisimman sileäksi, jotta myöhemmin sarakkeiden tasoa tai muotoa ei tarvitsisi leikata, tasoittaa tai rakentaa kipsillä. Jos se muuttuu epätasaisesti - se ei tuota suuria ongelmia, mutta hauska sisustuksella lisätään varmasti.

Näkyvänä esimerkkinä pidä kaikkein monimutkaisimpia muottiasetuksia - pyöreitä tukia varten.

Galvanointiarkit muottien kokoonpanoon

Kehys ja reunus tehdään näin:

 1. Alapuolelta ulkonevat palkit sidotaan teräsvaijeriin (myös pystysuoraan) niin kauan kuin mahdollista. On tarpeen tehdä kaikki niin, että pystysuora tulos koostuu useista rinnakkaisista sauvoista. Tällöin metallia ei saa sijoittaa lähelle toisiaan - linjojen välissä on oltava vähintään 5 senttimetrin etäisyydellä.

Se on tärkeää! Ottakaa huomioon se, että lujituksen tulisi kulkea suunnilleen samalla etäisyydellä tulevan sarakkeen keskikohdasta ja sen reunoista - tämä vaikuttaa suoraan tuotteen kuormittavuuteen. Jos näin ei tehdä, on selvää, että keskiakseli on voimakas ja reunat ovat heikot tai päinvastoin.

 1. Kun vaaditun korkeuden runko on koottu, liitokset kääritään galvanoidut teräslevyt, jotka asetetaan toisiinsa. Samanaikaisesti ennen ylemmän "sylinterin" asentamista - tukirakennukset asennetaan alemman altaan ansiosta, minkä vuoksi metallirungon viivat on kiinnitetty yhteen paikkaan oikealla etäisyydellä muodon reunasta.

Pyöreän sarakkeen alaosa

Periaatteessa se ei saa asentaa kaikkia muotoseoksia kerralla. Eli voit laittaa ensin yhden osan, täyttää sen ja seoksen alkuasetuksen jälkeen seuraavan tasoasennuksen.

Tässä on yksi vaikea hetki - kaatuminen tarkoittaa pääsääntöisesti, että jonkin aikaa on aika puristaa paljon painavaa nestemäistä seosta muottiin. Tämä tarkoittaa, että galvanoidut levyt voivat johtaa ", mikä johtaa sarakkeen muodon muodonmuutokseen. Siksi yritä kiinnittää arkit "omallukseen".

Jos runko on koottu ja muotti on asennettu, betoni kaadetaan sen sisäiseen tilaan. Kun se kuivuu, sivut poistetaan ja tuki on itse asiassa valmis jälkikäsittelyyn.

Tällä tarkistuksemme on ohi. Nyt tiivistetään.

johtopäätös

Olemme ymmärtäneet yksityiskohtaisesti sarakkeiden luokittelun ja millä tavoilla ne voidaan tehdä. Lisäksi tarkastelimme sekvenssiä ja miten betonin sarakkeet kaadettiin omiin käsiinsä. Toivomme, että tiedot ovat hyödyllisiä sinulle käytännössä.

Jos haluat oppia vieläkin enemmän, suosittelemme, että katsot lisää videota tässä artikkelissa.

Aseiden pylväs tekee sen itse

Kuinka tehdä betonipylväitä aidalle - FORUMHOUSE-jäsenet jakavat kokemuksensa.

Sivuston säännölliset lukijat FORUMHOUSE hyvin tietävät, että aidan lisäksi sulkeutuvat toiminnot ovat myös koristeellinen elementti.

Hyvin tehty aita tai viehättävä pensas tulee talon ja sivuston tunnusmerkki.

Olemme jo puhuneet siitä, miten sulautetaan ajatus ja miten luodaan luotettava aita maaperille, joihin pakkasen voimistuminen vaikuttaa.

Vaikka näennäinen yksinkertaisuus onkin, aidan rakentaminen on hankalaa ja vaatii suuria kuluja. Maa-talon aitauksen alaisille pilareille voidaan käyttää metalliputkia. Huolimatta levinneisyydestä ja asennuksen helppoudesta huolimatta he eivät ole vikoja. Tämä materiaali voi ruostua siinä pisteessä, jossa napa lähtee maasta ja korkealaatuinen paksuseinäinen metalliprofiili on erittäin kallis.

Miten tehdä konkreettinen pilari

Yksi metallipilarin vaihtoehdoista voi olla itse tehty monoliittinen betoni. Huolimatta tällaisten tukien valmistuksen monimutkaisuudesta, niillä on etuja metallin suhteen:

 • Eroavat kestävyyden lisääntymisestä ja pitkästä, vuoden kestävästä käyttöiästä;
 • Niille voidaan antaa mikä tahansa koko ja poikkileikkaus.
 • Kiinnityselementtejä voidaan asentaa betonipylvääseen halutulla korkeudella: ankkurit, saranat, jotka ovat tarpeen aita-aallon, kulkureiden ja porttien kiinnittämiseen;
 • Sisällä se voidaan piilottaa johtamaan johdotus, joka tarvitaan moottorin liukuovien liittämiseen jne.

Miten tehdä betonipilarit.

 1. Betoniseos muottiin asennuksen yhteydessä;
 2. Tuotanto paikan päällä ja sen asentaminen paikalleen.

Harkitse ensimmäistä menetelmää. Ensinnäkin, vahvistuskori (koska betonilla on alhainen taivutuslujuus ja teräs vahvistavat rakenteen) kolme tai neljä teräsvaijeria, joka sitten lasketaan kaivoon, joka on porattu maahan, neulotaan.

Tämän jälkeen on välttämätöntä betonilla olevan pilarin osa, joka on maassa. Sitten, kun betonivahvistus on voimakasta, asennetaan muotti, ja siihen lisätään osa, joka on maan yläpuolella.

Pilarien muotit tekevät sen itse.

Muottien voi olla:

 • Pyöreä muoto (valmistettu metalliputkesta). Sen estämiseksi, ettei betonista tapahdu seinillä, ne voidaan rasvoida moottoriöljyn ja dieselpolttoaineen seoksella;
 • Neliön muoto - pudotettu levyistä. Tässä tapauksessa sisäpuolella olevat levyt on vuorattu tiheällä polyeteenikalvolla, joka on "ampui" nitoja.

Monoliittisen valun tärkein ongelma pylvään koko pituudelle on vaikea värähtelevän valetun betonin vaikeus. Tärinääksesi sitä oikein voit käyttää vasaraharjaa, joka toimii "jackhammer" -tilassa. Tai käytä niin kutsuttua menetelmää "tarttua" ratkaisuun pitkällä vahvistuksella.

Nämä menetelmät eivät tarjoa 100%: n takuua, että liuoksessa ei ole paljon kuoria, jotka sisältävät ilmaa, mikä vähentää merkittävästi betonin lujuutta. Lähtö voi olla liukuvan säädettävän muottien käyttö.

Se tehdään näin - otetaan metrin putki ja hiomakone leikkaa pituussuunnassa kahteen osaan. Putken osat on pultattu yhdessä letkunkiristimien kanssa.

Betonin kaatamisen ja lujuuden kasvaessa muotti puretaan ja nousee ylös - niin, että sen alaosa peittää jo valetun pilarin yläosan muutama senttimetri.

Joten, vaiheittain, koko rakenne kaadetaan haluttuun korkeuteen.

Monimutkaisuudesta ja työajan lisääntymisestä huolimatta (ennen kuin kaadat yläosaa, sinun on odotettava, kunnes alempi "tarttuu"). Menetelmällä saavutetaan hyvälaatuinen värähtelevä seos.

Yksi tällaisen kaatamisen vaihtoehdoista voisi olla tavallisen muoviputken käyttö muottiinpanona.

Trelis:

- Aitojen betonipintojen täyttämiseksi otin punaisen PVC-putken, jonka läpimitta oli 160 mm. Armature-runko - 3 teräsvartta, joiden halkaisija on 8-10 mm. Poraamme kaivoja, joiden halkaisija on 190 mm ja käsipora 75-80 cm syvyyteen (maaperän jäädytys syvyys on 70 cm). Baselin alla oleva betoni kaadettiin ruberoidin holkkiin, kaadettiin kahteen kerrokseen. Kaivon pohjassa tein TISE-säätiön halkaisijaltaan 22-25 cm: n pituisen jatkeen, ja käytin tölkinäytteenä hiekkaa, jonka murskattu kivi oli 3-15 mm.

Ensimmäinen aitaus post forumchanin tulvii hiekkakivestä. Suhde: 3 osaa hiekkaa 1 osaan sementtiä M500, mutta sitten se muutti seoksen mittasuhteet, ottaen 1 osaa sementtiä M500, 2 osaa hiekkaa ja 2 osa murskattua kiveä, jonka murto-osa oli 3-15 mm. Korkeus maasta oli 195 cm. Forumchaninin laskelmien mukaan yhden tällaisen sarakkeen kustannukset ovat 200 ruplaa. Viime talvi osoitti, että tekniikka toimii - mikään ei ole potkutettu tai kierretty.

Betonipylväät omilla käsillä.

- Ystäväni ja minä päätimme kaataa betonipylväitä aidalle. Muottipesään käytetään OSB 150x150x2100 mm. Ja muuttaakseen sen maalaismainen, ne suljettiin muottipesän sisältä 20x20 mm: n tikkuja. Betoni otettiin tehtaalta - M200. Vain kaatoi 51 betonipylvää. Suoraan sanottuna esteettisestä näkökulmasta tällaiset rakenteet näyttävät paljon paremmilta kuin metallit!

Täytä ilman liukuvaa muottiosaa
Toinen mahdollisuus täyttää pylväs paikan päällä voi olla menetelmä ilman liukuvaa muottirakennetta. Tässä tapauksessa betoni kaadetaan valmiiseen muotoon - kiinteään muottiin - asbestisementtiputkeen. Tällaisen täytteen yleinen rakenne näyttää tältä:

 • Puutarha poraa reiän maaperään maaperän jäädyttämiseen. Poraus tehdään kaivon alaosaan pohjan ankkuroimiseksi.
 • Syvennykseen valettu ruberoidinen "paita" asetetaan kaivoon. "Paidan" halkaisijan on oltava useita cm suurempi kuin asbestisementtiputken halkaisija.
 • Kuoriin on asennettu vahvikeharja. Se ei ole asennettu hyvin kaivon pohjaan. Tämä on välttämätöntä luoda suojakerros betonista maan ja vahvikkeen välille.
 • Ruberoid "paita" betonoitu.
 • Asbestisementtiputki asennetaan pystysuoraan sementtipintaisella "paidalla" siten, että sen alaosa on liuoksessa. Putki on kiinnitetty välikkeillä.

Aitauksen betonipylväät.

 • Sen jälkeen, kun seos kovettuu, asbestisementtiputki on betonoitu alkuun.

Aseiden betonipilarien muodot

Aseiden viestit muodostavat sen itse.

Tämän menetelmän pääasiallinen haittapuoli on se, että massiivisen, raskaan pylvään valmistuksessa sen asennusta varten voidaan tarvita erikoislaitteiden käyttöä.

Krot64:

- Tein betonipilarit, joiden koko oli 100x100x2300 mm ketjuliitoksen alla. Kolmiomainen vahvikekori ei neulonut, mutta se hitsattiin kahdeksan varresta. Otin kuusimalmin leikatun sauman muottipesään. Sahoin sen ja koonnut ruudut, jotka asetin tasaiselle alustalle ja levittivät elokuvan alle. Rungon keskelle ruuvattiin kiristyspalkki niin, että se ei irroisi betonista kaatamalla, vaan kaatoi laasti. Valmisrakennuksen tekniikka on yksinkertainen - reikä, jonka halkaisija on 14 cm, porataan puutarhaporaamalla, napa asetetaan, sinusit täytetään hiekalla, jossa on pakollinen kerros kerroksen rypytys ja kaatoavainen vesi.

Kuten forumchaninin kokemus on osoittanut, tämän poikkileikkauksen sarakkeet soveltuvat ketjusillan asentamiseen ja raskaampaan aitaukseen on tarpeen lisätä niiden kokoa: tehdä ne poikkileikkaukseltaan 120x120x2500 mm ja sitoa lujitusholkki kymmenennen vahvikkeen neljästä sauvasta jne.

Riippumatta siitä, onko pylvästä otettu - metalli tai betoni, sen poikkileikkaus ja näin ollen kantavuus riippuvat suunnitellusta kuormituksesta. On otettava huomioon aidan paino, tuulikuorma.

Metalliprofiililla on pieni paino, mutta myös suuri tuuletus. Ristikko ketjulenkillä, päinvastoin, on pieni purje.

Siksi, jotta voit tehdä konkreettisen pilari omalla kädelläsi, on otettava huomioon kaikki vivahteet etukäteen, sinun ei tarvitse käsitellä kalliita jälkityötä myöhemmin.

FORUMHOUSE: ssa selvität, kuinka oikein laitetaan tukipylväs. Opi myös betonipilarin valaisemiseksi.

Liity keskusteluun aiheesta, betonirakennuksesta tai zabutovivat metallipylväästä. Katso videomme, joka osoittaa selvästi, kuinka laittaa aaltopahvin aita.

Työt betonipylväiden kaatamiseksi

Pylväät ovat laakerirakenteita, jotka antavat rakenteelle pystysuoran lujuuden ja jäykkyyden. Riippuen muodostuneesta kantavuustasosta ja tuotantomenetelmästä, nykyään rakennetaan useita sarakkeita: metallia, esivalmistettuja ja monoliittisia. Yksi tärkeimmistä menetelmistä pylväsrakenteen pystyttämiseksi on se, että betonin siirtäminen pylvääseen pidetään yleisin.

Sarakkeiden rakentaminen vähentää rakennusaikaa.

Siksi suosituimmat, kustannustehokkaat ja usein käytetyt itserakennustyöt ovat monoliittisia sarakkeita. Metalliosien ja monoliittisten pylväiden etuja pidetään niiden erittäin nopeana erektioksi, mikä lyhentää rakentamisen aikaa.

Prosessin ominaisuudet

Metallipylväät asennetaan erikoislaitteiden avulla.

Talon äärimmäisissä kulmissa (pienimmällä kuormituksella) sarakkeita voidaan valmistaa teräksisistä neliöputkista, joiden kokonaispoikkileikkaus on 150 mm, jotka on yhdistetty alustaan ​​ja kattopintaan ankkureilla.

Ainoa haittapuoli tällaisten sarakkeiden käyttämisestä on niiden melko monimutkainen asennus (nosturin avulla). Tämä ei ole aina suositeltavaa itsenäisten ja sarakkeiden betonisoitumiseksi.

Pylväiden roolissa myös pienet tiiliseinät voivat toimia. Verannalla ja kuistilla voit käyttää pyöreitä lokeja tai puupalkkeja. Betonipohjassa ne kiinnitetään asentamalla teräslaseihin, jotka on kiinnitetty etukäteen ankkureilla, mitä seuraa betonitointi.

Talon tärkeimmät pylväsrakenteet ovat rakennuksen keskiosassa sijaitsevat pylväät.

Betonin sijoittaminen sarakkeisiin: a-enintään 5 m; suurempi kuin 5 m; sisään - paksulla vahvistuksella; g-muottirakenne irrotettavalla suojuksella; 1 - muotti; 2-puristin; 3-kauha; 4-värähtelijä joustavalla akselilla; 5 - vastaanottava suppilo; 6-link-runko; 7- asennettava tärytin; 8, 9-taskut; 10- irrotettava suojus.

Useimmissa tapauksissa valmistetaan tietyn (lasketun) osan metallipäällystetyt kehykset, jotka on valettu betonista varastomuotojen avulla.

Betonipylväiden täyttäminen on vastuullinen tapahtuma, joka edellyttää sopimuskumppanin tiettyjä tietoja ja taitoja. Ihanteellisesti betonia pitäisi kaataa betoniin kerralla välttäen kylmän kylmän liitoksen välttämiseksi.

On tärkeää varmistaa, että kolonnin kylmä sauma oli täysin vaakasuorassa asennossa. Muussa tapauksessa sarake joutuu tuhoutumaan.

Työkaluettelo

Pilarien tehokkaan kaatamisen tekemiseksi betonilla tarvitaan seuraavat työkalut ja rakennuslaitteet:

Betonipumppua tarvitaan sarakkeiden rakentamisen aikana.

 • kulma oikeaan kulmaan;
 • puiset tuet, joissa on panokset;
 • tasolla (voit käyttää vettä);
 • ruuvit (mahdollisuuksien mukaan ruuvimeisselillä) ja kynnet;
 • vasara (sledge hammer);
 • metalli lanka;
 • vahvikkeet (tai verkot);
 • levyt enimmäisleveydellä (muottipaneelit);
 • ulkoiset tai sisäiset täryttimet (tai betonipumppu), jotka voidaan tarvittaessa vaihtaa metallivarrella;
 • mittanauha;
 • betonisekoittimella (tai millä tahansa laitteella konkreettisen liuoksen sekoittamiseen);
 • ankkuripultit;
 • erilaiset puristimet;
 • metallinen sauva.

Rakennusvaiheet

Sarakkeiden täyttäminen betonilla merkitsee seuraavia rakennusvaiheita

Sarakkeen muotti: kilpi, ankkuri, tukijalka.

Vahvistustyöt

Pylväiden järjestely käyttää tavallisesti pystysuoran vahvikkeen asennusta, jonka keskimääräinen halkaisija on vähintään 12 mm ja joka koostuu neljästä pääpellistä (tangot), jotka on sijoitettu neliön muotoon (sen pääkulmissa). Rakennustelineiden asennus on helpompaa kuin yli 3 metrin korkeudella. Rakennustelineet on varustettava lattian leveydellä, joka on korkeintaan 1 m korkeudella 2 metrin korkeudella ja 0,8 metrin korkeudella olevilla aidoilla. Sarakkeiden runkorakenteet voidaan koota eri tavoin.

Pienillä kokoluokilla, tilavuuksilla ja painolla sarakekehys voidaan asentaa tulevalle muottipaketille, joka voidaan tehdä manuaalisesti kallistamalla valmiin kehysrakenteen. Jos raudoituksen halkaisija ei ole yli 16-20 mm ja se on melko raskas, olisi tarkoituksenmukaisempaa valmistaa runkopohja ja sitten neulo se paikalleen asentamalla yksittäiset sauvat. Kun sijoitetaan pylväiden valmiin runko ja sen purkaminen edelleen, käytetään erilaisia ​​rekistereitä ja levyjä.

Nivelten (tai hitsauksen) aikana pystysuoran pylväskehyksen asennuksessa on toivottavaa, etteivät ne kestä niitä. Vahvistustangot kiinnitetään toisistaan ​​erityisellä kiinnittimellä (metallilangalla) tietyllä etäisyydellä toisistaan, mikä on yleensä 40 cm.

Muottien asennus

Normaalissa tapauksessa mittalaatikko kootaan tarvittaviin sisäisiin mittoihin (esimerkiksi 25x25 cm). Asennuksen tulee olla hyvin varovainen. Muotti on asennettu valmiiksi vahvistetun pylvään 4 puolelle.

Pilarin kaikkiin sivuihin on asennettu puiset pultit. Kolonnin suurilla mitoilla, muotti on asennettu kolmelta puolelta ja loput puolelta kasvatetaan betonitoimessa. Muottirakenteinen laatikko (joka on tehty lankkuista, vanerista jne.) On asetettava tasolle ja kiinnitettävä ruuveilla betonielementin säilyttämiseksi. Nurkan avulla oikeiden kulmien vastaavuus tarkistetaan.

betonointi

Betonilla työskentelyllä on omat vivahteensa. Kun valitaan sarakkeita, yksi tärkeimmistä parametreista on betonin liikkuvuus. Tavallisille monoliittisille pylväälle käytetään P2-P3: n liikkuvuutta omaavaa betonia, ja kun paksujen lujitetuista rakenteista on valettu palsseja, on toivottavaa käyttää betonia, jonka liikkuvuusarvo on P4 tai suurempi. Tämäntyyppistä betoniseosta kutsutaan myös betoniseksi betoniksi. Tämäntyyppinen betoni kuljettaa melko hyvin muotolevyssä, vaikkakin ilman eri värähtelijöitä ja betonipumppuja. Kun kaadetaan betonia, se rakentuu vähitellen.

Betoni kaadetaan yhtä suuriksi vaakasuoriksi kerroksiksi, jotka on asetettu väistämättä yhteen suuntaan. Kun muotti on täytetty, betonilaastin on perusteellisesti repeytynyt. Betonisekoitusta voidaan sitoa metallitangon avulla. Betoniseoksen tiivistämiseksi käytetään ulkoisia tai syviä tärinöitä. Kotona säännöllisin väliajoin koskettaminen vasaralla paljaalla muottipesällä auttaa eroon ylimääräisistä ilmakupleista betonissa. Betonirakentamisprosessin suorittaminen on jatkuvasti seurattava ja korjattava vahvistuskoteloa siten, että se sijoitetaan keskelle.

Valunut betoniseos voi koostua sementtibrändistä M400 (1 osa), hiekasta (2 osaa), soraa tai murskattua kiveä (jonka partikkelikoko on vähintään 20 mm tilavuudeltaan 4 osaa) ja vettä, kunnes saavutetaan haluttu konsistenssi homogeeninen massa. Kun pylväiden betonointi on valmis, kiinnitys kiinnitetään niihin ankkuripulttien avulla.

Muottien poisto. Rakenne puretaan sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut lopullisen voimakkuutensa.

Ei myöskään pidä unohtaa, että sen ominaisuuksien saavuttamiseksi betoni tarvitsee erityistä huolenpitoa, johon kuuluu optimaalisten kuivausolosuhteiden ja kosteustason aikaansaaminen.

Betonipylväät

Betonipylväät ovat kantavia rakenteita, jotka tarjoavat rakennuksia pystysuoralla jäykkyydellä. Tyypillisesti sarake on monoliittinen ja metalli, jonka valinta riippuu vaaditusta kantokyvystä. Pylväiden tarkoituksena on tukea ylemmän kerroksen, parvekkeiden, terassien ja muiden rakennusten elementtejä. On mahdollista tehdä betonipilareita omiin käsiisi, nämä voivat olla tavallisia neliömäisiä putkielementtejä tai alkuperäisiä kauniita rakenteita, jotka voivat antaa korostuksen rakennuksille.

tapaaminen

Sarake on tarkoitettu rakennusten koristeelliseen suunnitteluun ja toimii myös rakennusten tukena. Ne on asennettu parvekkeille, terasseille, verannalle, kuistille, takana vedenalaisille lattialle, sisätilojen tiloille ja takapihalle. Tukien kovaa kuormitusta aiheuttaen ne valmistetaan noudattaen enimmäismäärää nykyisten sääntöjen ja määräysten mukaisesti.

Betonipilareilla on seuraavat tyypit:

Erilaisia ​​konkreettisia sarakkeita käytettäessä on eritelty seuraavia tuotantotekniikka-tyyppejä:

 • Tehdasrakennuksessa valmistetaan tehdasvalmisteiset kannattimet, jotka kuljetetaan työpisteeseen, jossa ne on asennettu. Esivalmistetuilla sarakkeilla on seuraavat edut: suhteellisen alhainen hinta, asennusnopeus, laastin nopea kuivaus.
 • Monoliitti. Täytetään rakennustyömaalla suoritetussa muodossa. Kun työskentelet monoliittisten pylväiden kanssa, erotetaan seuraavat edut: kyky seurata betoniliuoksen laatua ja seoksen puuttumista. Havainnoista havaitut puutteet: pitkä valmistusajankohta, odotellaan seoksen jähmettymään muodossa.
Takaisin sisällysluetteloon

Asennusominaisuudet

Neliöpylväät on asennettu rakennusten ja rakenteiden kulmien reunaan, kiinnitettynä ankkureihin katon ja alustan pohjaan. On kuitenkin huomattava, että neliöputken asentaminen omilla kädillä on työläs ja monimutkainen prosessi, joten kokeneet rakentajat eivät suosittele tällaisten sarakkeiden asentamista omiin käsiinsä. Tukirakenteet voivat olla pienen alueen tiiliseinän muodossa. Kuistilla tai kuistilla asetetut tuet puusta tai lokeista.

Asennettaessa tukielementtiä betonipohjalle teräslaseja kiinnitetään ensin ankkureilla ja ne sitten asentavat tuen ja betonin. Talojen rakentamisessa on erittäin tärkeä rakenteen keskellä sijaitsevat tukirakenteet. Tällöin käytetään sarakepidikkeitä metallin vahvistuksen laskennallisella poikkileikkauksella ja sen jälkeen betoniliuoksen kaatamalla ja muottiin asennuksella.

Pylväselementtien betonointi omiin käsiinsä on tärkeä tapahtuma, joka on tehtävä vastuullisesti ja joilla on tietty tietopohja ja taidot teosten tuotannossa. Betonointi lomakkeisiin suoritetaan jatkuvasti pitämällä vaakasuora asento, joka auttaa välttä- mään välijäähdytysliitosten muodostumista ja säästää rakenteen tuhoutumisesta.

Rakennusvaiheet

Betonituen rakentaminen koostuu seuraavista vaiheista:

 • Ennen työn aloittamista valmistele tarvittavat työkalut ja materiaalit.
 • puhdista pinta roskista;
 • jatka rakennustyön asentamista;
 • suorittamaan lujitettavia töitä;
 • sitten betoniliuos kaadetaan ja kuivauksen jälkeen puretaan muotti.

Betoniseoksessa on oltava muovinen sakeus ja vahva kiinteytymisen jälkeen. Rakenteen lujuuteen vaikuttavat betoniliuoksen komponentit ja raudoituksen tekniset ominaisuudet, joilla on seuraavat ominaisuudet:

 • vahvuus;
 • hitsauksen helppous;
 • alhainen mahdollinen korroosiota tuotteessa;
 • hyvä tartunta.
Takaisin sisällysluetteloon

Työkalujen ja materiaalien valmistelu

Tukirakenteen korkealaatuista täyttöä betoniliuoksella tarvitaan seuraavia työkaluja, laitteita ja materiaaleja:

 • betonipumppu;
 • suorakulmainen kulma;
 • vasara;
 • rakennustaso;
 • metalli lanka;
 • puiset tuet;
 • vahvistettu verkko;
 • ruuvimeisseli;
 • kynnet ja ruuvit;
 • leveät levyt;
 • täryttimet;
 • laite betonimassan sekoittamiseksi;
 • mittanauha;
 • teräsnauha;
 • ankkuri;
 • vesi;
 • sementti;
 • hiekka;
 • kalkkia.
Takaisin sisällysluetteloon

Muottien asennus

Kiinnitä muottirakenne kunnioittaen rakenteen lujuutta ja luotettavuutta. Lomakkeen asennus tapahtuu tukien neljällä sivulla tukipuiden avulla. Jos pylväs on korkea - muotti on kiinnitetty kolmelle puolelle ja neljäs puoli kasvaa betonin kaatamisen yhteydessä. Lomakkeen kokoamisessa he havaitsevat rakenteen tasaisuuden, joka tarkastetaan rakennustasolla. Tasoitettu muotti on kiinnitetty ruuveilla, joiden avulla betoniseosta pidetään tuotteen sisällä. Seuraavaksi tarkista kulmien kulma suorakulmaisella kulmalla.

vahvistaminen

Asennettaessa saraketta käytetään pystysuoraa vahviketta, jonka läpimitta on noin 1,2 senttimetriä ja enemmän. Pystysuora vahvike koostuu neljästä tangosta, jotka sijaitsevat neliön kulmissa. Jotta helpotettaisiin venttiilien asennusta, joiden korkeus on yli kolme metriä, asenna lattia kaksi metriä.

Kehyksen tuki kannattaa kerätä eri menetelmillä. Kannatinrakenteen pieni koko, paino ja tilavuus kehystä kootaan tulevalle muottirakenteelle, joka tekee työtä omilla käsillä kallistamalla valmiin kehyksen. Suuri teräsrakenteen paino, sen pohja on valmiiksi koottu ja tangot on yhdistetty työmaalla, jossa yksittäiset tangot on asennettu. Asettamalla valmiin suunnittelun, sovelletaan erilaisia ​​levyt ja rekvisiitta. Vahvistustangojen kiinnittäminen toisiinsa tapahtuu metallilangalla, noin neljänkymmenen senttimetrin etäisyydellä.

betonointi

Betonin sekoittamisen alusta kiinnitetään huomiota betonin ominaisuuksiin. Tämä koostumus on liikkuvuus, jolla on tärkeä rooli pylväiden betonoinnissa. Mobiili betoni on helppo asentaa ja prosessissa ei tarvita tampereita ja houkutella betonipumppuja. Betonointi tapahtuu tasaisissa kerroksissa vaakasuorassa asennossa. Seoksen asettaminen, se joutuu ajoittain metsitankoihin.

Tarvittaessa sulje liuos. ei voi tehdä ilman syvää vibraattoria. Ilmakuplat poistetaan betonista napauttamalla vasaraa paljaalle muotille. Betonipylväät kohdistavat jaksottaisesti vahvistuskotelon. Laastin asettamiseksi valitaan sementti, joka on osa M400-laatua, joka tarvitsee yhden osan ja sekoitetaan kaksi osaa hiekkaa ja kaksi osaa soraa ja murskattua kiveä. Kuivat ainesosat kaadetaan vedellä tarvittavaan määrään homogeenisen paksun sakeuden saavuttamiseksi. Valmistetun betoniseoksen asennuksen lopussa jatketaan ankkureilla kiinnitetyn vahvikkeen asennusta.

Betoni on jätetty kuivumaan paikassa, jossa on optimaaliset lämpötilaolosuhteet ja kosteus. Betonin pinta kastellaan säännöllisesti vedellä ja tarvittaessa peitetään muovikelmulla, jotta vältetään kosketus saostukseen ja suoraan auringonvaloon.

Purkamismuoto

Kun betoniliuos kovettuu ja kerää sen suurimmat lujuusominaisuudet, jatka purkamista. Muottien poisto luotettavia ammattitaitoisia työntekijöitä. Purkaminen alkaa muottien sivuosien poistamisella, jotka eivät kanna rakenteen kuormitusta. Rakenteiden purkaminen on tärkeää, kun olet varmistanut betonin lujuuden, joka on vahvistettu rakennuskoodeilla ja säädöksillä. Määritä betoniliuoksen lujuus laboratoriossa tekemällä koekokeita materiaalinäytteistä. Purkaminen toteutetaan tiukassa järjestyksessä varmistaen rakenneosien turvallisuuden.

johtopäätös

Betonipylväiden menestyksekkään valmistuksen kannalta on tärkeää tarkastella seuraavia kohtia: maaperä, rakennuskohteen korkeus, alueen ilmastolliset ominaisuudet ja rakennuskohteen tarkoitus.

Asennuksen teknologisen sekvenssin ja konkreettisen ratkaisun oikean valmistelun huomioimisen ansiosta saat vahvan ja luotettavan perustan, jonka käyttöikä on pitkä.

Seinät lohkon ensimmäisen kerroksen ja kaatamalla betonipylväät

Loppukauden aikana jatkoin talon rakentamista.

Ensimmäisen kerroksen ulkoseinien asentaminen

Seinien paksuus, jonka aloin suunnitella, oli 40 cm. Oletan, että Anapassa tämä paksuus riitti mukavaan elämään. Nyt 40 cm lämpöä säästävissä olosuhteissa, mutta se on melko mahdollista, jos mitään, selviytyä talven.

Ostin lohkon entisen pomoni alennuksella. Block käytti tavallista Murovia. Logiikka on yksinkertainen: sinun on silti eristettävä tällainen seinä, joten miksi käyttää ylimääräistä rahaa laajennettuun savi-lohkoon. Lohkon laatu on erittäin kunnollinen (lue artikkelini lohkon valitsemisesta).

Kiihdyttämistä varten otin lohkon 290 x 190 x 390 mm seinille. Toisin sanoen, päällekkäisyydet ovat 150 mm, mikä on täysin normaalia.

Ensimmäisen rivin asettaminen

Kohdistin ensimmäisen rivin tiilen ja 190 x 190 x 390 mm: n lohkon kanssa pyöreillä rei'illä (tällainen lohko on vankempi).

Tasaa ensimmäinen rivi tiilillä

Ja sitten jo asetettu 290 x 190 x 390 mm ensimmäiset 5-7 riviä. On vaikea työskennellä tällaisen korttelin kanssa edelleen - se on hyvin raskasta, vaikka reiät olivat neliöitä.

Jokainen 3 riviä (600 mm) laitettiin muurausverkkoon.

Rakenteiden ulkoseinien vahvistaminen

Ruutu välttämättä kulkee sarakkeissa. Lisäksi pylväiden keskiosassa saumojen päälle asetettiin kaksi 8 mm: n vahvistussauvaa. Tämä tapahtui parannusten parantamiseksi pylväiden ja seinien - näin monimutkainen seinämien rakentaminen seismiset alueet saadaan.

Suorita lohkot tai tarvitset nosturin?

Aluksi virhe oli täydellinen: päätin vetää korttelin talossa käsiini. Selkänojan ja kädet osoittivat nopeasti tämän päätöksen virheellisyyden. Autossa on 10 lohkolavaa, ja jokainen lava painaa noin 1,2 - 1,5 tonnia. Vedä paljon käsiä on hyvin ongelmallista.

Myöhemmin palkkasin nosturin, joka paljasti talon sisäpuolella olevat kuormalavat. Koska nosturin hiekka, joka oli talon vieressä maapallolla, nosturi ei voinut tulla lähelle. Minun piti tilata suuri nosturi, joka tuskin pääsi ulos ja oli kallis. Lohkokone (10 kuormalavaa) nosturi järjestettiin uudelleen noin 1,5 tunnissa tai noin 5 tuhannen ruplan aikana.

Vohli kova, mutta selkä on tärkeämpi!

[box type = "warning" align = "alignright" class = " width = "] Varmista, että budjetti on nosturi, jos vetokoukku ei voi siirtää kuormalavoja talon sisällä nuolella.

Muurauslaasti

Laasti oli 1: 4 sementtiä M500.

Yhdellä sekoittimella puoli sementtipussi, 8 kauhaa hiekkaa ja noin 2 kauhaa vettä. Liuoksen estämiseksi noin 0,5 litraa nestesaippua lisättiin sekoittimeen.

Keittotekniikka on seuraava:

 1. Sementti on jaettu puoleen;
 2. Kaada kahteen kauhaan vettä ja käännä sekoittimeen;
 3. Nukun 1/2 säkki sementtiä;
 4. Lisään nestemäistä saippuaa;
 5. Lisää hiekka vähitellen;
 6. Lopuksi korjaan liuoksen muovisuutta vedellä tai sementillä (lähinnä vettä).

Yksi vaivaaminen kestää noin 10-15 minuuttia.

rakennustelineet

5-6 riviä, työskentely maasta on mahdotonta ja teimme telineitä. Telineet on valmistettu kuormalavoista, 3 levyä 50 mm paksuja nauloja päälle. Kuormalavojen välinen etäisyys ei ole yli 2,5-3 metriä, muuten levyt alkavat vaikuttaa ja työ on vaarallista.

Periaatteessa, jos on olemassa hitsaaja ja siinä on vapaa vahvistus, sitten 12-14-lujasta voidaan hitsata kuutioita, joille levyt on asennettu. 3-4 kuutiota toisella puolella riittää. Skaalausnopeus on hyvä!

Voit tehdä ja vuohia, mutta kuormalavoista nopeammin, eikä sinun tarvitse käyttää arvokasta lautasia.

Betonipylväät

Pilarin vahvistaminen

Seinän kulmissa ja keskellä on tehty vahvistuskehyksiä kiristimillä.

Lattian korkeus oli suunniteltu olevan 2,8 metriä, joten kaikki puristimet olivat 70 cm korkeudeltaan 100 mm paksuilla (7 kpl). Tällöin 1,4 m: n pituus oli 200 mm (7 kpl). Ja viimeiset 70 cm jälleen 100 mm: n välein (7 kpl). Joten lujittaa asianmukaisesti vaarallisten alueiden vahvistamista.

Otin 14 mm pylväiden armatut, ja päällekkäisyys oli 1 metri. Tiedän, että olisi parempi hitsata 30 cm: n päällekkäisyyksiä, kaksi kummallakin puolella, mutta monimutkaisessa rakenteessa tällainen vahvistusmahdollisuus on myös sallittu.

Kehykset ovat parhaiten sidoksissa muuraukseen, koska silloin on hankala sitoa puristimet.

Joidenkin siirtymien vuoksi jouduin hieman siirtämään seiniä niin, että kehykset olivat seinien sisällä. Silti en tarkastanut ja irrotanut kehyksiä, kun kaatoi pohjaa.

Muottipylväiden asennus

Muurattujen sisäisten väliseinien osalta oli tarpeen täyttää pylväät betonilla. Ennen kaatamista on asennettava muottipesä.

Työskentelin töissä varaston metallimuotona, joka asennetaan nosturilla. Tämä muotti ei sovi minulle - pienimuotoista nosturia on vähän. Ja aivan kuten, että työssä he eivät anna laatoja, hän on jatkuvasti töissä.

Siksi tein sen romumateriaaleista. Irrotin ylimääräiset levyt 25 mm: n levyiltä ja heittivät niistä suojia. Kiinnitin kaiken tämän 3 mm: n johtimeen kierretyksi kaksinkertaisesti. Crepe 4-5 paikkaa. Kuten kävi ilmi, tämä on kaukana parhaasta vaihtoehdosta - muotti oli halkeileva ja pelkäsin laittaa täryttimen sisään, joten kaatoja oli enemmän kuin tarpeeksi!

[box type = "warning" align = "alignright class =" "width =" "] On kuitenkin parempi käyttää joko vaneria tai OSB: tä muottiin [/ box]

Sarake muottiin seinään

Työssä vietiin rakennustangot pähkinöillä (ne voidaan vuokrata).

Mutta nurkkapylväät joutuin keksimään pyörän uudelleen.

Kohdistuspalkin muottien kiinnitys

Kuten näet, porasin seinän, työnnän tangon tai tangon palkin läpi reikään. Pylväs vedettiin sitten vastakkaiseen pulttiin lanka.

Olen sidottanut kulmat lujittavalla langalla ja sisälläni sitoin sen nurkassa olevan profiiliputken kanssa. Lisäksi kulmat vetivät suojat toistensa välillä. Se osoittautui melko kiinteäksi rakenteeksi. Mutta pelkäsin edelleen heittää vibraattoria.

Kolmen puolen ja kahden sarakkeen sisältämät kolumnit käyttivät suunnilleen samaa tekniikkaa.

Keskipylväät ja lateraaliset.

Älä pelkää, sarakkeet eivät ole vielä alttiina eikä kohdistettu. Mutta hyvin voidaan nähdä kiinteänä.

Tärkein virhe - toivoin levyn ja muurauksen vahvuutta. Viimeisessä valokuvassa keskellä ikkunan kaltevuuden eston taakse. Kaatamisen yhteydessä muuraus tuhoutui ja betoni virrasi. Minun piti kiireesti tehdä muotti ja asentaa se uudelleen. Ja vain piti kiinnittää lohkon seinät tukien avulla!

Lattiat maahan

Kaada 12 kolonnia 0,5 m3 käsissä on erittäin vaikeaa - se on 6 m3 betonia tai 18 tonnia. Joten sinun täytyy kaataa betonipumppua. Anapassa suuri betonipumppu kuitenkin vie 9 000 minimipitoisuutta, mikä on 25 m3 betonia. Kulut 9 tuhatta 6 m3: lle ei ole järkevää!

Siksi päätin tehdä lattiat välittömästi. Räjäsin koko yksikön 3 kuormalavalla hyvin reunaan niin, että se ei häiritse ja päätti kaataa loput 10 cm: n paksuisella betonivalmisteella verkon yli.

Noin tänä aikana vaimoni päätti korvata huoneen ja keittiön huoneen paikoilla. Joten minun täytyi purkaa viemärit samaan aikaan. Täällä arvostin oikeaa neuvontaa nukahtamaan puhtaalla maaperällä ilman kiviä.

Hiekalla tasoitin täyttöpinnan, tein tamper ja asetin majakat.

Valmistelut betonien valmistamiseksi lattioille

Majakat sijoitetaan linjan alle 1,5 metrin askelin, jotta voit päästä sääntöön. Periaatteessa sääntöä ei vaadittu, ja majakat olivat erittäin hyödyllisiä betonituotannon tasoittamisessa.

Päällinen muovikelmu, joka kiinnitettiin lujitemuotoihin. Seinissä ja pylväissä, jotka on vapautettu noin 15 cm, liitokset on nauhatettu naamiointinauhalla, jotta kalvo ei jumiisi betonoinnin aikana. Päällekkäisyys oli noin 40-50 cm.

Hän laittoi elokuvan illalla, ja aamulla hän osoitti, että kosteus haihtuu kuivasta maasta ja että talo on suojattava siitä.

Betonin kaataminen

Kaato itse meni nopeasti, vaikka betonin kaataminen oli liikaa, mutta muotti oli nopeasti asetettu ja kaadettu. Valunut betoni kerätään ja käytetään betonin valmistuksessa.

Varsinainen konkreettinen "vain".

On hyvä, että hän heitti muovikalvon hiekkaan - kalvo ei sallinut hiekkaa imemään kosteutta betonista, muuten betoni nopeasti asettuu ja meillä ei olisi aikaa tasoittaa sitä. Ja niin kaikki meni hyvin. Ja koska nämä halkeamat muodostui vähän.

12,5 m3 betonia kaadettiin.

septumit

Muotoilun poistamisen jälkeen alkoi toinen osa: väliseinien asentaminen.

Tässä riitelin vaimoni ja avopuoleni kanssa. Kaikki halusivat asentaa taloon 8 x 10 m alue 12 x 12 m :).

Ensimmäinen kompastuskivi oli salin ulkoasussa, jossa oli keittiö ja huone, jossa oli wc. Minun piti vaihtaa ne.

Toinen väijytys oli, että arkkitehti vei portaalin, jonka pituus oli 2,6 metriä, radoilla (zabezhnymi). Ja he vaativat portaikkoa laskeutumalla. Joten portaat nousivat 4 m, ja ylimmäisen kerroksen rakenteet purjehtivat. Toisin sanoen koko toisessa kerroksessa oli täytynyt olla täysin uudistettu.

Ja se koski osioita, koska meidän oli tehtävä portaiden, huoneiden seinät. Se osoittautui erittäin hyvältä.

Lopetan tämän nyt, ja kuvaan asettelut, portaat ja lattiat seuraavassa postissa.

Monoliittisten pylväiden rakentamiseen käytettävät muototyypit

Nykyaikaisessa monoliittirakenteessa sarakkeita käytetään melko usein. Monissa monikerroksisten rakennusten hankkeissa ne eivät ole vain koristeellisia arkkitehtonisia elementtejä vaan myös koko rakennuksen tärkeimmät tukirakenteet. Näin voit rakentaa huoneita seuraavaan kerrokseen toistamatta edellistä suunnitelmaa. Tällaisten monoliittirakenteiden lujuuden ja kestävyyden varmistamiseksi pilarin muotti on tehtävä luotettavasti ja tehokkaasti.

Sarakkeiden ja muottien tyypit niiden järjestelyyn

Jakson geometrinen muoto, kaikki sarakkeet jaetaan:

 • pyöreä (sylinterimäinen);
 • neliö tai suorakulmainen;
 • monitahoinen;
 • kihara.

Kahden ensimmäisen tyypin laajimmin löydetyt sarakkeet. Viimeiset kaksi luokkaa käytetään pääasiassa rakennusten tai koristetarkoitusten palauttamiseen.

Käyttökertojen lukumäärän mukaan sarakkeiden järjestäminen on jaettu seuraavasti:

 • kertaluonteinen;
 • uudelleenkäytettäviä.

Riippuen materiaalista materiaali on:

 • puu;
 • muovi;
 • metalli;
 • pahvi;
 • Yhdistetty.

Sylinterimäinen kolonnin muotti

Muottien pyöreät sarakkeet voivat olla sekä kertakäyttöisiä että uudelleenkäytettäviä.

Kartonkiputkia käytetään melko usein pyöreiden pylväiden kertakäyttöisiin muottiin. Valmistuksessa käytettävät paperiteipit, erityinen liimakoostumus ja polymeerinen materiaali (vedenpitävyyden varmistamiseksi). Tällainen kolonnin muotti on saatavana halkaisijaltaan 150 - 1 200 mm. Sen asennus on melko yksinkertainen: putki asetetaan yksinkertaisesti lujitussäkkiin, sitten tukirenkaat on asennettu, johon välikkeet on kiinnitetty (vakauden ja pystysuuntaisen tasauksen aikaansaamiseksi). Tällaisten tuotteiden nopeaa purkamista valmistuksen aikana putken koko pituudelle puristetaan erityinen metallilangas, joka vetää, jolloin pahvi leikataan koko pituudeltaan ja sitten se erotetaan helposti pakastetusta betonista.

Vihje! On suositeltavaa purkaa kartonkiputki ennen rakentamisen loppua. Tämä suojaa tukea teknisiltä vaurioilta.

Kartonkipylväiden kertakäyttömateriaalilla on useita epäilyttäviä etuja:

 • alhaiset kustannukset;
 • yksinkertainen asennus ja purkaminen;
 • kun sitä käytetään, betonin tuen pinta on korkealaatuista;
 • pieni paino;
 • korkea lujuus.

Putkistoja (metalli, asbestisementti tai muovi) käytetään pyöreän osan kiinteinä osina. Tällainen pysyvä muotti betonin kovettumisen jälkeen on edelleen olennainen osa sarakkeen suunnittelua.

Varoitus! Metalliputkia käytettäessä niiden pinta on käsiteltävä korroosiosuoja-aineella.

Uudelleenkäytettävä pyöreä muotti koostuu metallisista tai muovisista puoliputkista, jotka on asennettu sarakkeen lujitusholkin ympärille käyttäen erityisiä pikalukituslukkoja. Muovipylväsmatot ovat vähemmän kiinnittyneet betoniin kuin metalliin (tämä helpottaa purkamista), mutta vähemmän lujuutta.

Neliön ja suorakulmion muotoiset kolonnit

Tällaisia ​​sarakkeita käytetään laajalti sekä teollisuudessa että yksittäisissä rakennuksissa.

Yleisin muoto irrotettavien muottien järjestämiseksi tällaisten sarakkeiden on suuri paneeli muottijärjestelmä. Yleisvahvikkeet (niiden mitat: leveys - 0,4 - 1,2 m, korkeus - 1,0 - 3,3 m) mahdollistavat neliömäisten sarakkeiden kiinnityksen nopeasti (jonka poikkileikkaus on 0,2-0,0-2 m, 0-1,0 m).

Kiinnittimien (nastat) pituussuuntaiset tekniset aukot mahdollistavat suorakulmaisen poikkileikkauksen muodostamisen. Yksi pylväs vaatii: suojukset (4 kpl, jotka on koottu "tehtaaseen"), erikoiset kiristysmutterit (kolonni noin 3 metriä korkea, yleensä 16 sarjaa riittää) ja rinteitä (vähintään 2 kaksitasoista tukea).

Tällaisen järjestelmän suosio johtuu seuraavista syistä:

 • yksinkertaisuus ja nopea asennus ja purkaminen;
 • mahdollisuus muodostaa kolonnin osa hankkeen vaatimusten mukaisesti;
 • kestävyys (80 - 200 betonisykliä valmistajan ja materiaalien mukaan).

Toinen yleinen muottirakennejärjestelmä modernissa rakennelmassa sarakkeiden rakentamisessa on palkki ja peräpeili. Tämän mallin pääelementit ovat muottipesät, teräspalkit, eri kokoiset palkit ja kiinnittimet. Tämäntyyppinen muottijärjestelmä on helppo sopeutua luomaan neliöitä, suorakulmaisia ​​ja jopa oktaedeja sarakkeita. Tällaisilla pylvästen teräsrakenteilla on suurin vahvuus ja kestävyys verrattuna muihin materiaaleihin (laminoitu lastulevy, muovi tai levyt ja vaneri).

Riippumaton muottien valmistus sarakkeiden rakentamiseen

Monolittisten pylväiden muottien valmistuksessa omilla kädillä, voit käyttää useita menetelmiä.

Helpoin tapa (mutta melko työläs) tehdä rungon neliön tai suorakaiteen sarakkeille:

 • Paneelista (25 mm paksu ja pituus, joka on yhtä suuri kuin pylvään korkeus) kynsien ja ruuvien avulla tehdään U-muotoinen rakenne, jonka sisäiset mitat tulevan sarakkeen poikkileikkaukseltaan.
 • Teemme samanlaisten levyjen kilven, joka myöhemmin on muottirakenteen neljäs puoli.
 • Asenna U-muotoinen rakenne tukirakenteeseen ja kiinnitä siihen levyt.
 • Tasaa taso pystysuoraan tasolla ja kiinnitä se lautojen tai palkkien avulla.
 • Jotta rakenne olisi kestävämpi, käytämme lisäpalkkeja ja muttereita pähkinöillä.
 • Nyt voit aloittaa betoniseoksen kaatamisen.

Video auttaa sinua ymmärtämään edellä kuvattua tekniikkaa neliömäisen kolonnin muodostamiseksi:

Toinen tapa itse tuotannolle on pitkälti samanlainen kuin edellinen. Laattojen valmistukseen käytettävien levyjen sijaan käytämme vaneria (mieluiten kosteutta kestävää, 12 mm paksua) ja puupalkkeja. Vahvistuselementteinä käytetään vahvikepäitä ja pikalukituslenkkejä (leikkeet). Jos haluat kohdistaa pystysuunnassa, voit vuokrata teleskooppitelineitä.

Vihje! Edellä mainittuja menetelmiä on sovellettava, jos haluat tehdä pienen määrän sarakkeita (3 ÷ 4 kpl). Muussa tapauksessa rakennusmateriaalien ja -laitteiden kustannukset ovat melko suuret. Jos haluat rakentaa 10 ÷ 12 saraketta (esimerkiksi suurelle lasitetulle terassille tai verannalle), sitten kolonnin yleismuodot, jotka on vuokrattu (yhden sarjan vuokra, johon sisältyy: 4 kilpiä, 2 kaksitasoista teleskooppista rinnettä, kiinnittimet ovat noin 7,500 ruplaa kuukaudessa). Ja koska sarakkeet voidaan irrottaa 48 tunnin kuluttua betoniliuoksen kaatamisesta, voit helposti tehdä tarvittavan sarjan sarjan maksetulle kuukaudelle.

Lopuksi

Lopullisen valinnan yksi tai toinen muoto muottien valmistukseen sarakkeet riippuu niiden lukumäärä, osa koko ja korkeus. Tietenkin vain huipputeknisiä ammatillisia muottijärjestelmiä käytetään sillan laitureiden tai telineiden rakentamiseen. Ja yksittäisten rakenteiden useiden ei-erittäin korkeiden pylväiden rakentamiseen voidaan tehdä täysin romumateriaaleista valmistettu muoto. Tärkeintä on, että se noudattaa tiukasti tulevan sarakkeen geometriaa ja kestää betoniliuoksen paineen ilman muodonmuutosta.