Betonikatot

Betonilaatta on kestävä ja luotettava elementti, jota ei voida välttää monikerroksisten rakennusten ja rakenteiden rakentamisen aikana. Monoliittisen päällekkäisyyden asennus ei edellytä nostomekanismeja, mikä säästää laitetta ja maksaa lisätyötä. Liitäntälevyjen käyttö rakenteessa vähentää työaikaa ja antaa sinun rakentaa rakenteita omiin käsiisi. Betonilattian valmistus on helppo prosessi, mutta laadukkaan materiaalin saamiseksi sen tärkeimmiltä eduilta on tarpeen seurata työn järjestystä ja laskea rakennuselementin perusparametrit.

tapaaminen

Betonilattiat ovat yksi rakennusten rakentamisen tärkeimmistä rakennusosista. Ne on tarkoitettu yhdistämään:

 • kellari huoneineen;
 • ensimmäinen kerros toisen kanssa;
 • katto talon kanssa.

Ja käytetään myös horisontaalisten esikattojen rakennuksiin ja rakenteisiin.

Lattiavaatimukset

Betonipäällysteisiin sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 • tarvittavan lujuuden saatavuus;
 • ei saa sisältää muodonmuutoksia, ja sen on oltava jäykkä ja pitkäikäinen;
 • Tärkeä ominaisuus betonikattoon on sen suurin palonkestävyys, veden kestävyys ja kyky tunkeutua ilmaan;
 • Betonikerroksen välissä on oltava äänieristys ja lämmöneristys.
Takaisin sisällysluetteloon

Seuraavat betonilattiatyypit ovat:

Betonialusta myös tapahtuu:

 • ontto, jota käytetään usein rakennustöissä, jos betonista, lohkoista ja tiilistä valmistettuihin taloihin tarvitaan väliseinän päällekkäisyyttä;
 • rei'itetyt, joita käytetään teollisuusrakennusten katon valmistuksessa, jossa tilojen lämmitystä ei ole;
 • monoliitti, joka on vahvistettu betonielementti ja jota luonnehtii lisääntynyt lujuus, käytetään rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen, joissa on suuri määrä kerroksia.
Takaisin sisällysluetteloon

Materiaalit ja työkalut valmistukseen

Kun työskentelet betonilattialla omilla käsillä, valmistele seuraavat työkalut ja materiaalit:

 • betonipumppu;
 • mittatikku;
 • kontti;
 • kauhat;
 • jack;
 • rakennustaso;
 • vaneri, jolla on kosteuden kestävyys;
 • aluksella;
 • teräksen vahvistaminen;
 • lanka;
 • betoniliuosta tai komponentteja sen valmistamiseen: hiekka, vesi, sementti ja erilaiset lisäaineet liuoksen vahvuuden lisäämiseksi.
Takaisin sisällysluetteloon

Kuinka lasketaan parametrit?

Kun käytät betonirajoitusta, on tärkeää ostaa laadukkaita materiaaleja. Rakennuksen täyttämiseen käytettävän rakennusseoksen valmistamiseen käytetään betonimerkkejä 250 ja 400, joihin kuuluvat raskaat täyteaineet. Osioiden tekeminen henkilökohtaisesti on tärkeää laskea perusteellisesti materiaalin perusparametrit. Laskenta perustuu kahden perusominaisuuden vertailuun:

 • lujuuden lujuus;
 • tosiasiallinen kuorma laattaan.

Tasolaskelmat perustuvat seuraaviin indikaattoreihin:

 • jatkuvien kuormitusten intensiteetti;
 • voima osissa, joissa on suuri kuorma;
 • akselin jäykkyys.

Monoliittisten laattojen laskeminen koostuu niiden yksittäisten komponenttien määrittämisestä. Ensin sinun on tehtävä paksua vaneria, jonka jälkeen rakennetaan teräsvaipojen vahvistusverkko, joka on sidottu lankaan. Osioiden laskenta suoritetaan erityisillä tietokoneohjelmilla ja suunnittelijoilla.

Lujuuden määritys saadaan tekijöistä, kuten kuormituksesta ja lujuudesta.

Jotta saataisiin selville laipan maksimaalinen taivutus, käytä seuraavia tietoja:

 • raudoituksen ja betonin rakenteellinen vastus;
 • vahvistus A400 C-luokka.

Parametrien määrittely sisältää seuraavat laskelmat:

 • työstökeskuksen alue;
 • lineaarinen kuormitus palkkeihin;
 • vaadittava vastuksen hetki;
 • suurin sallittu momentti palkkien osassa.

Kaavojen ja vakioiden arvot ovat rakennuskoodien ja asetusten keräämisessä.

Laitemallit kattoon

Muotti- tekniikassa vanerin kiinnittäminen vaakasuuntaisiin tukiin. Oikean materiaalin määrän löytämiseksi sinun on tiedettävä suunnitellun kerroksen pinta-ala ja tilavuus. Rakenteen paksuus riippuu mahdollisista kuormista ja laajuuden koosta. Näin ollen muotti on tehty lisääntyneestä lujuudesta ilman muodonmuutoksia, niin että se voi kestää pitkään raudoitetun betonin painoa.

Kun valitset laudat muottiin, kannattaa kiinnittää huomiota niiden lujuuteen ja paksuuteen. Ennen rakenteen asennusta lasin ja lattian pohjan korkeus mitataan laserrakennustasolla. Asennuksen aikana kotitekoisia telineitä räätälöidään pituudeltaan sellaisen rakenteen korkeuteen, jolla palkin ensimmäinen kerros rakennetaan.

On tärkeää tarkkailla etäisyyttä, jonka pitäisi olla enemmän kuin yksi kuutiometri. Seiso lattialle tasaisella pinnalla ja suurella lujuudella. Pane sitten poikittainen puu noin puolen metrin välein ja asenna sitten muotti. Muotoilun asennuksen jälkeen rakenteen yläosa tarkistetaan horisontaalisessa asennossa rakennustason avulla.

Levyjä käytettäessä vaneriarkin sijasta ne on pinottu toisiinsa ilman aukkoja ja kosteutta kestävä materiaali asetetaan päälle. Muotoon kaikilla reunoilla asenna sivut, jotka on kiinnitetty rakenteen kulmiin niin, etteivät ne murehdi ratkaisusta.

Kun asetat muottiin omia käsiäsi, on tärkeää muistaa muutamia sääntöjä:

 • eliminoida reikien muodostuminen, halkeamat, joiden kautta liuos voi virrata betonista kaatoprosessin aikana;
 • tarkista muotin alle asennettujen liittimien lujuus;
 • muottien rakentamiseen käytetään kosteutta kestävää vaneria;
 • muottien on oltava mahdollisimman kestäviä, koska rakennetun rakenteen laatu riippuu siitä;
 • muottien asennus olisi suoritettava sekä tilan alueella että sen kehällä, joka suojaa betoniseoksen virtaa vastaan.
Takaisin sisällysluetteloon

vahvistaminen

Lattian väliset väliseinät tarvitsevat lujitusta, jota voidaan lähestyä laattojen asennuksen jälkeen. Rakenteiden vahvistaminen toteutetaan vahvistamalla yksi tai kaksi kerrosta muottiin. Asenna lujitussilmukan koko kahdenkymmenen tai kaksikymmentä senttimetriä, kun taas ensimmäinen rivi asetetaan suojaavalle kerrokselle, mikä varmistaa betoniseoksen yhtenäisen jakautumisen vahvistuksen alle.

Jos haluat yhdistää vahvistuselementit, sinun on päällekkäistävä vähintään seitsemän senttimetriä. Suhteiden säilyttämiseksi on asennettava toinen kerros, jolla on sama sävelkorkeus (kaksikymmentä senttimetriä) vahvistusverkon ensimmäisen rivin päälle varmistaen samalla kohtisuoruuden. Runkopalkkien leikkauspisteessä ne on kiinnitetty teräslangalla ja erityisellä kiinnittimellä varustetulla koukulla. Kaksikerroksisen kehyksen valmistuksessa vahvistuspalkkien perusteella suoritetaan samanlainen sekvenssi ensimmäiseen kerrokseen ja toinen kerros asetetaan pitämällä kerrosten välinen etäisyys vähintään kolme senttimetriä.

kaatamalla lattiat

Asennuksen jälkeen muotti ja vahvistus alkavat kaataa betonilaattoja. Betonisointiprosessissa on tärkeää toimia nopeasti, koska ratkaisu on kiinteä nopeasti asetettavaksi. Betoni on valmistettu sementistä, hiekasta, raunioista ja vedestä, joka yhdistää kuivat aineosat betonisekoittimeen ja vähitellen tuo seos haluttuun johdonmukaisuuteen veden kanssa. Betonisointiprosessi käsittää seoksen jatkuvan kaatamisen ja sen tiivistymisen syvällä täryttimellä.

Betonin asettaminen on mahdollista omalla kädellä tai betonipumpun avulla. Betonisointiprosessissa on tärkeää seurata asetetun seoksen tasaisuutta, jota käytetään lasertasolla. Betonin kovettuminen on suoritettava paikassa, jossa on optimaaliset lämpötilaolosuhteet ja kosteus, mutta on tärkeää suojata liuos suoralta auringonvalolta ja sademäärästä. Betonikarkaisun on tapahduttava luonnollisella tavalla, jolloin asetetun seoksen ylikuumeneminen johtaa liuoksen halkeiluun.

Mekaaniset iskut paikoilleen asetettuihin levyihin sallitaan vasta sen jälkeen, kun betoniliuos on saavuttanut suurimmat lujuusominaisuutensa. Levitetty betoni laastia ruiskutetaan vedellä säännöllisin väliajoin ja seoksen suojelemiseksi ylimääräisen kosteuden läpivientiä varten - peitä tulistettu pinta vedeneristysmateriaalilla. Muottien purkaminen suoritetaan liuoksen lopullisen kuivauksen jälkeen.

Korkean lujuuden päällekkäisyyden aikaansaamiseksi tuotannossaan käytetään korkealaatuisia materiaaleja, 250 tai 400-merkkisiä betonia raskaiden täyteaineiden kanssa ja suorittavat laskelmia, jotka säästävät rahaa ja työtä.

johtopäätös

Rakenteissa ja rakenteissa on rakenteeltaan tärkeä rooli, mutta haluttu tulos voidaan saavuttaa vain rakennusmateriaalin asianmukaisen valmistuksen ja asennuksen avulla. Betonilattian valmistus on mahdollista omalla kädellä, jolloin voit rakentaa itsenäisesti tarvittavan tiedonsiirron rakennuksen alle. Materiaalin eristysominaisuuksien lisääminen puulevyillä. Ennen kuin asennat laatta, se on tasoitettava itsestään tasaavilla seoksilla.

Kaikkien sääntöjen ja prosessien noudattaminen betonilattian valmistuksessa ja asennuksessa on vankka, luotettava rakentaminen jo vuosia.

Talon rakentaminen

Teltan, betonin tai betonilohkareiden talot, yleensä betoniteräksestä. Ne tarjoavat rakenteelle poikkeuksellisen voimakkuuden ja seismisen kestävyyden sekä erittäin kestävät ja eivät polta, mikä on tärkeää. On olemassa useita tapoja järjestää teräsbetonilattiat. Yleisimmät ja monipuoliset - laatoitusvalmisteet. Tällaisia ​​levyjä tilataan betonituotteiden tehtailla, ja sitten ne asennetaan nosturilla ja työntekijöiden joukolla. Niissä tapauksissa, joissa nosturin käyttäminen rakennustyömaalla on vaikeaa tai kun talossa on epätyypillinen asennus ja valmiiden laattojen hankinta on vaikeaa, on varustettu monoliittinen lattialaatta. Itse asiassa on mahdollista täyttää monoliittinen levy vain silloin, kun siihen on viitteitä, mutta myös yksinkertaisesti siksi, että pidät sen tarkoituksenmukaisemmaksi. Tässä artikkelissa kuvataan, miten laatoitetaan ja miten kaadetaan monoliittista laattaa. Kaikki työ ei ole mahdollista itsenäisesti, mutta tekniikka on silti näkemisen arvoinen, ainakin prosessin ohjaamiseksi rakennustyömaalla.

Monoliittinen lattialaatta tekee sen itse

Monoliittisella laattoilla on useita etuja verrattuna esivalmistettujen teräsbetonilaattojen laatoihin. Ensinnäkin rakenne on kestävä ja monoliittinen ilman yhtä saumaa, joka takaa yhtenäisen kuormituksen seinille ja pohjalle. Toiseksi monoliittisen valun avulla voit tehdä talon ulkoasun vapaammaksi, sillä se voi luottaa sarakkeisiin. Myös asettelua voi olla niin monta kulmaa kuin haluat, minkä vuoksi olisi vaikeata valita standardikokoisia lattialaatoja. Kolmanneksi on mahdollista turvallisesti varustaa parveke ilman ylimääräistä tukilevyä, koska rakenne on monoliittinen.

Kattoon asennettu monoliittinen laatikko on mahdollista varustaa itsellesi, sillä tätä ei tarvita nosturi tai suuri joukko työntekijöitä. Tärkeintä on noudattaa tekniikkaa eikä säästää materiaaleja.

Monoliittisten lattialaattojen asennus tekniikka

Kuten kaikkien rakenteiden kanssa, monoliittinen päällekkäisyys alkaa projektista. On suositeltavaa tilata monoliittisen lattialevyn laskeminen suunnittelutoimistossa eikä tallentaa sitä. Se sisältää tavallisesti laivan poikkileikkauksen laskemisen taivutusmomentin vaikutuksesta suurimmalla kuormituksella. Tuloksena saat optimaaliset mitat lattialevylle erityisesti omassa talossasi, mikä osoittaa, mitä lujitettavuutta ja mitä betonialuetta. Jos haluat yrittää suorittaa laskutoimitukset itse, niin esimerkki monoliittisen lattialevyn laskemisesta löytyy Internetistä. Emme keskity tähän. Harkitse vaihtoehtoa, kun rakennat tavallista maalaistaloa, jonka korkeus on enintään 7 metriä, joten tehdään suositeltavin suositeltu koko: 180 - 200 mm paksuinen monoliittinen laatta.

Materiaalit monoliittisten lattialaattojen valmistukseen:

 • Muotti.
 • Tuki muottien ylläpitoon 1 tuen määrällä 1 m2 kohden.
 • Teräsvahvistus, jonka läpimitta on 10 mm tai 12 mm.
 • Betonibrändi M 350 tai erikseen sementti, hiekka ja murskattu kivi.
 • Taivutuslaite venttiileille.
 • Muoviset lasinaluset liittimiin (kiinnittimet).

Monoliittisen laatan valun tekniikka sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Lattialevyn laskeminen, jos kaltevuus on yli 7 m, tai hanke sisältää laakerilevyn sarakkeeseen / sarakkeisiin.
 2. Asennus muotin "kannelle".
 3. Terässauvat teräslevyt.
 4. Betonivaihto.
 5. Betoni tiivistys.

Joten, kun seinät ajetaan haluttuun korkeuteen ja niiden taso on lähes täydellisesti linjassa, voit aloittaa monoliittisen lattialaatan rakentamisen.

Monoliittisten lattialaattojen asennus

Monoliittisen levyn laite olettaa, että betoni kaadetaan vaakasuoraan muottiin. Joskus horisontaalista muottia kutsutaan myös "kanneksi". Järjestelyyn on useita vaihtoehtoja. Ensimmäinen on valmiiden irrotettavien muottien vuokraus metallista tai muovista. Toinen on muotojen valmistus paikan päällä käyttämällä puulevyjä tai kosteudenkestävän vanerin levyjä. Tietenkin ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi ja edullisempi. Ensinnäkin muotti on kokoontaitettava. Toiseksi se tarjoaa teleskooppisia tukia, joita tarvitaan muottien tukemiseen samalla tasolla.

Jos haluat itse tehdä muottiinpanon, huomaa, että vanerilevyjen paksuuden tulisi olla 20 mm ja leikattujen levyjen paksuus 25 - 35 mm. Jos kaatat leikattujen levyjen levyt, ne on sovitettava toisiinsa tiukasti. Jos levyjen välillä on aukkoja, on muovin pinta pinnoitettava vedeneristyskalvolla.

Muottien asennus on seuraava:

 • Pystysuorat pylväät on asennettu. Tämä voi olla teleskooppinen metalliteline, jonka korkeutta voidaan säätää. Käytä myös 8 - 15 cm: n halkaisijaltaan vähintään 8 cm: n tukkipuita. Pylväiden välisen pylvään tulee olla 1 m. Seinämän lähimpien pylväiden on oltava vähintään 20 cm etäisyydellä seinästä.
 • Telineiden päälle on sijoitettu ruuveja (pitkittäis palkki, joka pitää muotin, I-palkin, kanavan).
 • Vaakatasoinen muotti on asetettu poikkipalkkeihin. Jos ei ole valmiita muottiosastoja, mutta kotitekoisia, niin poikittaiset palkit sijoitetaan pitkittäisten palkkien päälle, johon päälle asetetaan lakanoita kestävä vaneri. Vaakasuoran muottien mittoja tulisi säätää täydellisesti niin, että sen reunat lepäävät seinää vasten, jolloin ei jää aukkoja.
 • Tukee-telineiden korkeutta säädetään niin, että vaakasuoran muottien yläreuna vastaa seinämateriaalin yläreunaa.
 • Pystysuorat muottielementit asennetaan. Kun otetaan huomioon se, että monoliittisessa levyssä mitat on oltava sellaiset, että sen reunat tunkeutuvat seiniin 150 mm: n etäisyydellä, on tarpeen tehdä pystysuora aita niin kauas seinän sisäreunasta.
 • Kun olet viimein tarkistanut muotin vaakasuoran asennon ja tasoaseman tasolla.

Joskus lisätoiminnan helpottamiseksi muottipinta peitetään vedeneristyskalvolla tai, jos se on valmistettu metallista, voidellaan moottoriöljyllä. Tällöin muotti on helposti irrotettavissa ja betonilevyn pinta on täysin sileä. Teleskooppisten telineiden käyttö muottiin on parempi kuin puupylväät, koska ne ovat luotettavia, kumpikin niistä kestää jopa 2 tonnin painoa. Niiden pinnalle ei muodostu mikroprekareja, kuten puulajista tai puusta voi tapahtua. Tällaisten telineiden vuokraus maksaa noin 2,5 - 3 ov 1 m2: n alueella.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Muottien järjestelyn jälkeen siihen asennetaan kaksi ristikon vakiovarusteista. Vahvikehän valmistukseen käytetään teräsvahviketta A-500C, jonka läpimitta on 10 - 12 mm. Näistä sauvoista verkko on yhdistetty silmäkokoon 200 mm. Pitkittäisten ja poikittaisten sauvien liittämiseen käytetään neulontankaa 1,2 - 1,5 mm. Useimmin yhden lujittavan tangon pituus ei riitä kattamaan koko kaarta, joten sauvat on yhdistettävä toisiinsa. Jotta rakenne olisi tukeva, sauvat on liitettävä 40 cm: n päällekkäin.

Vahvistinverkon tulee kulkea vähintään 150 mm: n seinämiin, jos seinät on tehty tiilistä, ja 250 mm, jos seinät on tehty hiutaloitua betonia. Tangojen päiden ei tulisi saavuttaa pystysuoraa muottiä 25 mm: n ympärysmitan ympärillä.

Monoliittisen laatan vahvistaminen tehdään kahdella vahvistusverkolla. Yksi niistä - alempi - on sijoitettava 20 - 25 mm: n korkeudelle levyn alareunasta. Toinen - yläosa on sijoitettava 20-25 mm levyn yläreunan alapuolelle.

Pohjaverkkoon sijoitettiin haluttu etäisyys, sen alle suljetut erikoismuovipidikkeet. Ne asennetaan asteikolla 1 - 1,2 m sauvojen risteyksessä.

Monoliittisen levyn paksuus otetaan 1:30, jossa 1 on laattojen paksuus ja 30 on span pituus. Esimerkiksi, jos väli on 6 m, levyn paksuus on 200 mm. Koska ristikot on sijoitettava etäisyydelle laatan reunoista, verkkojen välisen etäisyyden tulisi olla 120-125 mm (200 mm: n levyn paksuudesta vähennetään kaksi 20 mm: n väriä ja vähennetään 4 vahvuisten saumojen paksuus).

Ristikoiden erottaminen tietystä etäisyydestä toisistaan ​​on 10 mm: n vahvistuspalkista valmistettu erityisiä pidikkeitä käyttäen erityistä taivutustyökalua, kuten kuvassa. Ylä- ja alaosat hyllyt ovat 350 mm. Salvan pystysuora koko on 120 mm. Pystysuuntaisten kiinnittimien asennuskohta on 1 m, rivejä on porrastettava.

Seuraava vaihe on päätylukko. Se on asennettu 400 mm: n korkeudelle vahvistuskotelon päissä. Tarjoaa vahvistamaan tukilevyä seinälle.

Toinen tärkeä elementti on ylemmän ja alemman verkon liitin. Kuinka se näyttää, näet valokuvassa. On välttämätöntä, että erotetut verkot havaitsevat kuorman yhtenä yksikkönä. Tämän liittimen asennusvaihe on 400 mm ja tukialue seinälle 700 mm: n etäisyydellä 200 mm askelta.

Betonivaihto

Betoni on parempi tilata suoraan tehtaalla. Tämä tekee tehtävästä paljon helpompaa. Lisäksi liuoksen kaataminen sekoittimesta yhtenäisellä kerroksella antaa poikkeuksellisen lujuuden levylle. Mitä ei voida sanoa uunista, joka kaadettiin manuaalisesti keskeytyksillä uuden liuoksen valmistamiseksi. Joten on parasta kaataa betonia kerralla kerroksella 200 mm ilman keskeytyksiä. Ennen betonin kaatamista muottiin, on tarpeen asentaa kehikko tai laatikko teknisille rei'ille, esimerkiksi savupiipulle tai ilmanvaihtokanavalle. Kaatumisen jälkeen on tarpeen värisyttää sitä syvällä värähtelijällä. Jätä sitten kuivumaan ja vahvista 28 päivää. Ensimmäisellä viikolla pinta kostutetaan vedellä, vain kostutetulla, eikä täytetä vedellä. Kuukautta myöhemmin, muotti voidaan poistaa. Monoliittinen laatikko valmis. Lattialevyjen asentamiseen hintaan sisältyy vahvistus-, betoni-, muottien vuokraus ja sekoitinkoneen järjestys sekä betonipumppu. Itse asiassa noin 50 - 55 cu tulee ulos. m2 päällekkäin. Lattialevyjen kaatamista betonin avulla voidaan nähdä video, joka osoittaa lattialevyjen asennusta.

Kuinka laittaa lattialaatat

Monoliittirakenteisten teräsbetonilaattojen käyttöä pidetään perinteisempänä. Suosituimmat PC-laatat - levyt, joissa on pyöreät aukot. Tällaisten levyjen paino alkaa 1,5 tonnia, joten lattialaattojen asettaminen omiin käsiisi on mahdotonta. Tarvitaan nosturi. Riippumattomasta tehtävästä huolimatta on olemassa useita vivahteita ja sääntöjä, joita on noudatettava työskenneltäessä lattialevyjen kanssa.

Lattialevyt

Tehdasvalmisteinen kattolevy on jo tehtaalla vahvistettu eikä vaadi ylimääräistä vahvistamista tai järjestelyä. Ne on yksinkertaisesti asetettu kaareksi, jossa seinät lepäävät noudattaen joitain sääntöjä:

 • Pituus ei saa olla yli 9 m. Se on tällainen levy, joka on suurin.
 • Purku- ja nostolevyt suoritetaan projektin tarjoamalla erikoislaitteella. Tällöin levyissä on asennuskierteitä, joihin kiinnitysrivat on kiinnitetty.
 • Ennen lattiapintojen asettamista seinien pinnan, johon ne asetetaan, on kohdistettava. Ei ole sallittua suuria eroja korkeuksissa ja kallistuksissa.
 • Levyjen tulisi olla 90 - 150 mm: n seinämillä.
 • Levyt on mahdotonta kuivata, kaikki aukot ja tekniset liitokset on sinetöitävä laastilla.
 • Levyjen sijaintia on seurattava jatkuvasti tuen seinien ja pintojen suhteen.
 • Levyt asetetaan vain kantavien seinien päälle, kaikki laitureet on varustettu vasta lattian asentamisen jälkeen.
 • Jos on tarpeen leikata luukku kattoon, se on leikattava kahden levyn risteyksestä eikä yhdestä laudasta.
 • Levyt on sijoitettava mahdollisimman lähelle toisiaan, mutta 2-3 cm: n rakoilla, mikä varmistaa seismisen vastuksen.

Jos lattialevyt eivät riitä peittämään koko kynnystä ja esimerkiksi 500 mm: n jäännökset, niin lattialevyt voidaan asentaa tässä tapauksessa eri tavoin. Ensimmäinen on laittaa laatat vasten ja jättää aukkoja pitkin huoneen reunoja ja sulkea aukot betonilla tai hiekkalaatikoilla. Toiset levyt, joilla on yhtenäiset aukot, jotka sitten suljetaan betoniliuoksella. Jotta laasti ei putoaisi, muotti on sijoitettu aukon alle (levy on sidottu).

Lattialaattojen asennus tekniikka

Laattojen asettamisprosessissa on oltava selkeä koordinaatio nosturin ja laivan saavan miehistön välillä. Rakennuskohdan vammojen välttämiseksi sekä koko teknisen prosessin ja rakennuskoodissa kuvattujen sääntöjen noudattamisen varmistamiseksi rakennustyömaalla on oltava tekninen kartta lattialaattojen asennuksesta. Se osoittaa työn jakson, laitteiden, erikoislaitteiden ja työkalujen määrän ja sijainnin.

On välttämätöntä aloittaa lattialaattojen asentaminen porrashuoneesta. Levyjen asentamisen jälkeen niiden sijainti tarkistetaan. Lautaset ovat hyvin sijoitettuja, jos:

 • Levyjen pohjapintojen välinen ero ei ole yli 2 mm.
 • Levyjen yläpintojen korkeusero ei ole yli 4 mm.
 • Alueen korkeusero ei saa olla yli 10 mm.

Lattialaattojen asennus osoittaa piirin, kun laatta on asetettu, on tarpeen yhdistää toisiinsa ja seiniin metalliliittimiä käyttäen. Sulautettujen ja yhdistävien osien liitäntätyöt tehdään hitsaamalla.

Lattialaattojen asennus

Älä unohda, että on noudatettava turvaohjeita. Nosturin avulla ei saa tehdä työtä avoimella alueella 15 m / s tuulella sekä jäällä, ukkosmyrskyillä ja sumuilla. Laivan liikuttamisen aikana nosturin avulla asentajien joukkue on sijoitettava poispäin reitistä, joka laatta liikkuu rehun vastakkaiselta puolelta. Huolimatta siitä, että ammattijohtajan ja asentajaryhmän palveluiden käyttö lisää merkittävästi lattialevyjen asentamisen kustannuksia, näin ei tapahdu, kun voit säästää. Ohjaajan on tarjottava hanke.

Ennen kuin tilaat levyjä tehtaalla, on välttämätöntä tehdä valmistelutöitä. On parasta koordinoida koneen syöttöaikaa, jossa on levyjä ja nosturia kerralla, jotta yksinkertaisia ​​koneita ei ylikata. Tällöin levyjen asennus voidaan suorittaa ilman purkamista suoraan ajoneuvosta.

Valmistelutyö ennen lattiapinnoitteiden asettamista

Ensimmäinen on tasainen tukipinta. Horisontin pitäisi olla lähes täydellinen, korkeusero 4-5 cm ei ole hyväksyttävää. Ensin tarkistamme seinien pinnan ja tarvittaessa tasoitamme sen konkreettisen ratkaisun avulla. Seuraava työ voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut suurimman lujuuden.

Toinen on varmistaa laakerivyöhykkeen lujuus. Jos seinät on rakennettu tiilestä, betonista tai betonilohkosta, ei tarvita lisätoimenpiteitä. Jos seinät on pystytetty vaahtolohkoista tai kaasupalkeista, on ennen levytyksen aloittamista täytettävä panssaroidun hihnan. Lattialevyjen asianmukainen asennus viittaa siihen, että tukipinnan on oltava riittävän vahva kestämään laatan painoa eikä muovaa risteyslinjaa pitkin. Kumitetuilla betonilla tai vaahtobetonilla ei ole tarvittavaa voimaa. Siksi rakennuksen koko kehä on asennettu kokoon, joka on 8-12 mm: n sauvan lujitusholkki, ja sitten kaikki kaadetaan betoniin, jonka kerros on 15-20 mm. Työtä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun betoni on kuivunut.

Kolmas on asennustorvojen asentaminen. Monoliittisen lattialevyn asennusosassa kuvatut teleskooppiset telineet on asennettu 1,5 metrin välein ja ne on suunniteltu ottamaan levyn painon, jos se yhtäkkiä luiskahtaa paikaltaan. Asennuksen jälkeen nämä tornit poistetaan.

Onton ydinlaattojen asennus nosturin avulla

Kun juuri valettu betoni on riittävän vahva ja kuivunut, on mahdollista aloittaa suoraan lattialevyjen asennus. Tätä tarkoitusta varten käytetään nosturia, jonka kuormituskapasiteetti riippuu levyn mitasta ja painosta, useimmiten 3-7 tonnin nosturit ovat käteviä.

Työn vaiheet:

 • Laakerin pinnalle levitetään betoniliuosta 2-3 cm: n kerroksella. 150 mm. Jos levy on kaksi vastakkaista seinää vasten, liuos asetetaan vain kahteen seinään. Jos laatta on kolme seinää, niin se on kolmen seinän pinnalla. Levyjen sijoittaminen suoraan voidaan aloittaa, kun liuos on saavuttanut 50% sen vahvuudesta.
 • Kun laasti kuivuu, nosturin käyttäjä voi kiinnittää hihnat levyn kiinnikkeisiin.
 • Kun nosturioperaattori lähettää signaalin, jonka avulla laatta voidaan toimittaa, työntekijöiden ryhmä siirtyy pois paikalta, jossa laatta liikkuu. Kun levy on jo hyvin lähellä, työntekijät koukkuvat koukkuja ja avaavat sen, kun taas värähteleviä liikkeitä sammuu.
 • Laatta lähetetään oikealle paikalle, yksi henkilö seisoo yhdelle seinälle ja toinen päinvastoin. Laatta asetetaan siten, että sen reunat lepäävät seinälle vähintään 120 mm, edullisesti 150 mm. Asennuksen jälkeen levy puristaa ylimääräisen laastin ja jakaa tasaisesti kuorman.
 • Jos levyä on tarpeen siirtää, voit käyttää särmäyspalkkia. On mahdollista tasoittaa sen sijainti vain laidunta-aluetta pitkin, on mahdotonta liikuttaa laattaa seinien läpi, muuten seinät voivat romahtaa. Sitten linjat poistetaan, ja nosturioperaattorille annetaan signaali, jolla ne otetaan vastaan.
 • Menettely toistetaan kaikille levyille poikkeuksetta. Lattialaattojen asennusta koskevat säännöt viittaavat siihen, että levyjen kohdistaminen on tehtävä pohjan reunaa pitkin, sillä pohjapinta on huoneen katto. Siksi levy sopii suuremmalle puolelle alaspäin ja kapeammaksi.

Voit täyttää suosituksen, että levytukeen vyöhykkeellä on tarpeen vahvistaa vahvistusta. Tämän menetelmän kannattajat sanovat, että levy on kätevämpi ja helpompi liikuttaa. Itse asiassa mikä tahansa muu kuin betoniliuos levyn alla on kielletty teknisellä lomakkeella. Muutoin uuni voidaan helposti siirtää tukivyöhykkeeltä, koska se liukuu lujittaen. Lisäksi kuorma jakautuu epätasaisesti.

Lattialaattojen asentaminen säätöön ei käytännössä ole erilainen kuin levityslaattojen asettaminen. Tekniikka on täsmälleen sama. Vain pohjan pinta on eristettävä huolellisesti ennen levyn asettamista. Jos hanke tarjoaa lattialevyjen epätyypillisen tuen, siihen käytetään erityisiä teräselementtejä. Tällaista työtä ei saa tehdä ilman asiantuntijaa.

Ankkurointi lattialevyt

Ankkurointi - levyjen kiinnittäminen yhteen - voidaan tehdä kahdella tavalla projektista riippuen.

Ensimmäinen on levyjen vahvistaminen. Vahvistetut tangot, joiden läpimitta on 12 mm, hitsataan kiinnityselementteihin laattaan. Eri valmistajien levyillä voi olla erilainen järjestely näistä elementeistä: levyn pitkittäispäässä tai sen pinnalla. Vahvimman liitännän katsotaan olevan diagonaalinen, kun levyt on liitetty toisiinsa siirtymällä.

Myös levy on kytkettävä seinään. Mikä on seinään upotettu vahvistus?

Toinen tapa on rengasankari. Itse asiassa se näyttää armopoyas. Laatta on järjestetty laattojen reunaa pitkin, siihen asennetaan varusteet ja betonia kaadetaan. Tämä menetelmä nostaa jonkin verran lattialevyjen kustannuksia. Mutta se kannattaa - levyt puristetaan kaikilla puolilla.

Saumojen tiivistäminen laattojen väliin

Ankkuroinnin jälkeen voit tiivistää aukot. Rustamin laattojen väliset raot. Ne on täytetty betonibrändillä M150. Jos halkeamat ovat suuria, levy on sidottu pohjaan, joka toimii muottipesäksi. Jos raot ovat pieniä, lattialevy voi kestää suurimman kuormituksen seuraavana päivänä. Muussa tapauksessa sinun on odotettava viikkoa.

Pohjamaalien tiivistys lattialaattojen päissä

Kaikki modernit levyt, joissa on pyöreät aukot, valmistetaan jo täytettyjen päiden kanssa. Jos olet ostanut levyjä, joissa on avoimia reikiä, ne on täytettävä jotain 25 - 30 cm syvällä. Muussa tapauksessa levy jäätyy. Voit täyttää aukot mineraalivillalla, konkreettiset liikenneruuhkat tai täyttää betonilla. Samanlainen prosessi on suoritettava paitsi niissä päissä, jotka menevät ulkopuolelle, myös niille, jotka lepäävät sisäseinillä.

Lattialaattojen asettamiseen hinta riippuu työn määrästä, talon pinta-alasta ja materiaalien kustannuksista. Esimerkiksi vain PC-levyjen kustannukset ovat noin 27 - 30 dollaria. per m2. Loput ovat asiaan liittyvät materiaalit, nosturin vuokraus ja työntekijöiden palkkaaminen sekä kuljetuslasin kustannukset. Lattialevyjen asennustyön ammattilaiset vaihtelevat 10: sta 25: een. per m2, ehkä enemmän riippuen alueesta. Tämän seurauksena kustannukset ovat samat kuin monoliittisen lattialevyn valu.

Miten tehdä konkreettinen katto tehdä se itse

Ennen kuin teet oman betonilattiasi, sinun on valmisteltava seuraava luettelo materiaaleista ja työkaluista.

Betonilattiat.

 • vaneri tai kartonki vähintään 40 mm paksu;
 • aluksella tai puutavara;
 • telineet tai kannattimet putkista tai kanavasta;
 • lujittavat sauvat;
 • neulonta lanka;
 • lujitemuuntimet;
 • taso, taso;
 • Bulgaria;
 • sementti;
 • sora;
 • hiekka;
 • betonisekoitin;
 • pumppu tai nosturi betonin kaatamiseksi.

Tätä betonilattiaa pidetään luotettavimpana, koska se on monoliittinen betoniterä, jossa on pakollinen vahvistus.

Laitteen muotti katon alla tekee sen itse

Monoliittiselle betonilaatalle, muotti on tehty asettamalla vaakasuora pinta kosteutta kestävällä vanerilla. Levyn vaneri tai vastaava halkaisija asennetaan tukipylkeihin, jotka on asetettu vaakasuoraan tukeille. Nämä tangot tai telineet baareihin ja muottiin löytyvät valmiina teleskoopin nimellä tai kootaan itseäsi baarista, nurkista ja putkista.

Kattorakennelman kokoonpano.

Jotta materiaalien osuus olisi oikea, on tarpeen laskea tulevan kerroksen pinta-ala ja sen tilavuus. Tilavuus tai paksuus riippuu span alueen ja prosessin aikana havaitusta kuormituksesta. Kestämään teräsbetonin painoa pitkään, muottien on oltava vahvoja eikä muovaudu. Siksi vanerin tai levyjen valmistukseen tarvitaan melko voimakasta ja paksua.

Jotta pystyt selvittämään, mihin korkeuteen lattiasta on kiinnitetty muotti, sinun on tasoitettava vaakasuoraan vaakasuoran kehän korkeus, joka vastaa suunniteltua tasoituskerroksen pohjaa. Sopivin tapa tehdä tämä on käyttää lasertasoa tai rakennustasoa.

Jos käytetään teleskooppisia telineitä, ne on ensin asennettava reunoille ja niiden päälle asetettava pitkittäiset palkit, joiden väli on 2 metriä.. Näiden telineiden välinen etäisyys riippuu niiden paksuudesta ja suunnitelluista lattioiden paksuudesta. Keskimääräiset laskelmat johtavat laskelmiin, että yhden telineen pitäisi tukea jokaista m³ kaatettua lattiaa.

Jos käytetään itse tehtyjä telineitä, on tarpeen asentaa ne pitkin pituutta korkeuteen, jossa ensimmäisen palkkikerroksen pohja asennetaan. Tällaisten telineiden välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 1 m³, aseta ne tasaiselle kestävälle lattialle. Seuraavaksi pitkin pitkittäispalkkia pitkin sijoitetaan poikittaispino, asennusvaihe on noin 0,5 m ja muottiarkit asetetaan niihin. Tuloksena olevan rakenteen ylempi taso tarkistetaan tasolta, koska sen on oltava ehdottomasti vaakasuora.

Jos levyt käyttävät levyjä vanerin sijaan, ne on sovitettu toisiinsa ja vedenpitävä materiaali asetetaan päälle. Muotoilun ympäryksen ympärillä on tarpeen suojata puolta samalla korkeudella, joka vastaa betonikerroksen paksuutta. Se on yhdistettävä kulmiin turvallisesti, jotta se ei romahdu liuoksesta.

Muottien vahvistaminen

Vahvistustekniikan päällekkäisyys: 1 - pääverkko; 2 - pääverkon vahvistaminen edelleen; 3 - levyn U-muotoiset vahvistusreunat; 4 - levyn kulmien L-muotoinen vahvistaminen; 5-kantaiset seinät.

Kun muotti on valmis, sinun on valmisteltava vahvike häkki, joka koostuu vahvistamisesta 1 tai 2 kerroksessa muottiin. Yhden kerroksen kehykselle käytetään vahviketta, jonka halkaisija on suurempi. Vahvikotelot asetetaan 20x20 cm: n soluille, aloitusrivi asetetaan erityiselle suojaukselle, joka tarvitaan betonin yhtenäisen tunkeutumisen aikaansaamiseksi lujitteen alle. Korkeus sivulle tulee olla 20-25 mm. Jos kaksi kappaletta raudoitusta on liitettävä, päällekkäisyyden tulee olla vähintään 70-80 cm.

Jäljelle jäämisen säilyttämiseksi toinen on asetettu ensimmäisen vahvistusriviin, joka on sama kuin 20 cm, vain kohtisuorassa. Leikkauspisteen ankkurointi on sidottu pehmeällä teräslangalla, jossa on erityinen koukku armourin neulomiseen. Jos luuranko on kaksikerroksinen, on vahvistettu erityisiä tukipuita, jotka on tehty vahvikkeista ja sidottu sitten ensimmäiseen riviin, toinen kerros on asetettu niille, samanlainen kuin ensimmäinen. Kerrosten välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 2,5-3 cm.

Tee-se-itse täytä lattiat

Ennen kuin teet betonikaton, sinun on valmisteltava betonia. Se voidaan ottaa valmiiksi tai valmistaa käsin. Valmistukseen käytetään konkreettista sekoitinta ja tarvitaan ainesosien oikea suhde. Betoni voidaan kaatamalla kaivoihin tai betonipumpun avulla sekä erikoisnosturilla. Menetelmä riippuu lattian korkeudesta ja betonista, joka on asetettava muottiin. Suositellaan heti ennen betonituotetta, että muottipaneelit käsitellään erikoisella muottiöljyllä, jotta muotti voidaan myöhemmin helpommin poistaa. Jos polyeteenistä on jo levitetty muottiin, tämä riittää ja lisävalmistusta ei tarvita.

Betoni kaadetaan kaikki yhteen lähestymistapaan, jolloin kokonaistyöaika ei saa ylittää 3 tuntia. Betonin taso on tarpeen erityisellä moppi-puristimella työn loppuun saakka niin, että betoni jaetaan vahvikekaalin päälle tasaisesti ylä- ja alapuolelta. Myös betonin asettamisen tiheys on erittäin tärkeä. Erityisiä värähteleviä koneita käytetään usein sinetöimiseen, mutta jos niitä ei ole, voit lävistää betonin lapion tai puukappaleen avulla.

Muotti on poistettu, kunnes betoni on kokonaan asetettu, eli 20-30 päivää, ja sen päällä se peitetään kalvolla niin, ettei se kuivu epätasaisesti.

Jos sää on erittäin kuuma, saatat joutua veden pinnalle useita kertoja.

Miten tehdä monoliittinen katto tehdä se itse

Rakennusten rakentaminen on ongelmallista kuvitella ilman betonikerrosten järjestelyä. Usein käytetään betoniteräksiä, jotka valmistetaan yrityksissä. Asennusta varten sinun on käytettävä erityisiä nostolaitteita. Moderni teknologia mahdollistaa monoliittisen päällekkäisyyden muodostamisen omilla käsillä ilman nostolaitteiden käyttöä. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti kiinteän lattian valmistuksen ominaisuuksia ja tekniikkaa ylittäen standardilevyjen joukon indikaattoreiden kompleksissa.

Yksittäisen kaksikerroksisen asuinrakennuksen rakentamisen aikana tulee esiin kysymys siitä, miten päällekkäisyyden päällekkäisyys saadaan aikaan

Miksi monoliittinen pohja ylittää onttojen ydinlaattojen asennuksen

Monoliittisen päällekkäisyyden valu ja betonituotteiden yrityksissä tehtyjen lattialevyjen tekniikka on tarkoitettu kiinteän, vahvistetun betonipohjan muodostamiseen, joka suorittaa yläkerroksen ja alapuolen katon toiminnan. Yksikomponenttinen välilevy ylittää kuitenkin esivalmistetun rakenteen useissa indikaattoreissa.

Monoliittisen alustan tärkeimmät edut:

 • lisääntynyt turvamarginaali, joka liittyy kiinteän teräsbetonijohdon liitosten puutteeseen;
 • nykyisten kuormien yhtenäinen siirto kantavien seinämien ja pohjalevyn päälle;
 • mahdollisuus toteuttaa epätyypillinen asettelu ja alkuperäiset ratkaisut, joille on vaikea käyttää standardilevyjä;
 • rakentamisen yhteydessä tehtyjen suunnittelupäätösten soveltamisen helpottaminen ulokekupin etupihoilla;
 • siirrettävyyden mahdottomuus koko kokoonpanopohjan asennuksessa pituus- ja poikittaissuunnassa.
Tiili-, betoni- tai betonilohkareissa on tavallisesti tehty vahvistettua betonia

Yksi tärkeimmistä eduista on se, ettei tarvetta käyttää erityisiä nostolaitteita massiivisten teräsbetonilevyjen nostamiseen ja kykyä suorittaa asennustöitä yksinään.

Kuinka tehdä lattialaatta omiin käsiisi - sääntöjä laatoitettaessa esivalmistettuja levyjä

Vakiovahvitetut betonipaneelit on vahvistettu vahvikekoorilla, eivätkä vaadi asennusta. Asennuksen ilmeisen helppokäyttöisyyden vuoksi ennen rakennustöiden aloittamista on kuitenkin syytä lukea huolellisesti kiinteiden levyjen asennusta koskevat säännöt.

Noudata seuraavia vaatimuksia asennettaessa paneeleita pääseinille:

 • kiinnittäkää huomiota tukiseinien päätypintojen väliseen etäisyyteen, joka ei ylitä valmiin levyn enimmäispituutta (enintään 9 metriä);
 • käytä nostolaitteita levyn irrottamiseen ja kuljettamiseen työalueella;
 • kiinnitä kiinnitys tiukasti saranoihin tai erityisiin silmukoihin, jotka on asennettu betoniin;
 • asennettava seinien suunnitellun päätypinnan taso, kun taas niiden asennus on tasainen;
Yleisimmät ja monipuoliset - laatoitusvalmisteet
 • laita teräsbetonipaneelit seinämiin vasten siten, että päällekkäisyydet ovat yhtä suuret. Levyjen tulee sijaita 90-150 mm: n etäisyydellä seinän reunasta;
 • kiinnitä tekniset aukot ja päittäisliitokset huolellisesti sementtilaastilla, älä salli asennusta sementoitumatta;
 • ohjaa vaakasuoraa pintaa asennuksen aikana käyttäen rakennustasoa ja luota;
 • asennetaan vain pääseinien pinnalle, rakennetaan sisäpuoliset kattopinnat ja seinät levyjen asentamisen jälkeen;
 • leikkautuvat aukot ja välilevyt vain vierekkäisten betonipaneelien liitoskohdassa;
 • antavat taatun 3 mm: n raon teräsbetonilevyjen sivutason välille.

Jos esivalmistettujen paneelien kokonaisleveys ei vastaa seinämien välistä etäisyyttä, aseta ne tasaisella raolla tai jättävät sivuille raot ja upottaa ne sitten betonilohkoihin tai laastiin.

Asettaessasi aukkoja kiinnitä suojus levyn alapuolelle, jolloin voit täyttää laastin.

Asennustyön laatu riippuu valmistelutoimien oikeellisuudesta.

Noudata seuraavia vaatimuksia:

 • varmistettava pääseinien päiden litteys, poista epätasaisuudet sementtilaastilla;
 • varmista kantavien seinien lujuus, vahvista ne tarvittaessa vahvistusvyöllä;
 • kiinnitä tukitangot 1,5 metrin välein kiinnityslevyjen kiinnittämiseen asennuksen aikana.
Kaikki työtä ei voi tehdä itse

Asenna käyttäen nostolaitteita käyttäen seuraavaa algoritmia:

 1. Aseta seinien päähän laastin kerros.
 2. Irrota levy silmien yli.
 3. Anna komennon nosturioperaattorille siirtämään paneelia.
 4. Laske uuni ja pidä vähintään 120 mm etäisyydellä kummallakin puolella.
 5. Tarkista sijainti ja irrota linjat.

Muista, että vaakasuora asennus varmistetaan vain betonikerroksella ilman teräsvahvistusta ja eri elementtejä vuorauksena. Työn lopullisessa vaiheessa levyt kiinnitetään teräsvahvikkeella tai rengasankkurilla. Tämän jälkeen telakkaliitokset on sinetöitävä sementtilaastilla ja päätylevyjen sisäisten ontelojen tulee täyttää mineraalivilla tai sementtilaasti 30 cm kummaltakin puolelta.

Kuormituksen laskeminen monoliittiselle päällekkäin

Toiminnassa monoliittinen päällekkäisyys altistuu erilaisille kuormille:

 • pysyvä. Ne välittyvät rakennusten seinien, sisäisten väliseinien ja myös rakennuksen kattorakenteen painon perusteella, mikä näkyy lumikuormien ja tuulen vaikutuksesta.
 • aikaa. Niiden arvo liittyy teknisen viestinnän, kattojen, lattiapäällysteiden, huonekalujen sekä huoneiden ihmisten lukumäärään.
Kuten kaikkien rakenteiden kanssa, monoliittinen päällekkäisyys alkaa projektista

Vahvistetun kuormituksen suuruus määräytyy raudoitetun betonilevyn paksuuden perusteella. Niinpä monoliittisen laattojen paksuus 20 cm, joka neliömetri pinta pystyy saamaan jopa 0,5 tonnia hyötykuormaa.

Laskelmien asianmukainen toteutus mahdollistaa lujitetun betonilaatan kuormituksen arvioinnin ottaen huomioon varsinaiset käyttöolosuhteet sekä halkeamien muodostumisen välttämisen.

Laskelmien tarkkuuteen vaikuttaa monimutkainen tekijä:

 • katon kokonaismitat;
 • teräsbetonilevyn paksuus;
 • käytetty betoni;
 • lasketun kuormituksen neliömetriä kohti päällekkäisyyttä.

Laskelmien avulla voimme määrittää vahvistuspalkkien halkaisijan, havaita taivutus- ja vetokuormitukset. Laskennan itsetuntemusta varten on välttämätöntä hallita laskentamenetelmiä. Kun suunnittelet monoliittisen päällekkäisyyden omilla käsillä, on suositeltavaa antaa suunnittelutoimenpiteet ammattilaisille tai käyttää online-laskinta.

Miten kaadetaan monoliittista laatua - teknologian suorituskykyä

Kun olet suorittanut laskelmat ja määritellyt raudoitetun betonilaatan parametrit, sinun on valmisteltava rakennusmateriaaleja ja tarvittavat työkalut.

Muottien järjestelyn jälkeen siihen asennetaan kaksi ristikon vakiovarusteista

Kiinteän raudoitetun betonilaatan muodostamista koskeva tekniikka tarjoaa seuraavanlaisen työn:

 1. Valmistus ja asennus paneelirakenteisiin.
 2. Vahvikotelon kokoonpano.
 3. Betoniliuoksen valmistus.
 4. Muottien täyttäminen betonilla.

Pysykäämme jokaisen vaiheen ominaisuuksiin.

Miten monoliittisen päällekkäisyyden muotti on asennettu

Muottirakenteiden valmistukseen valmistetaan:

 • vedenpitävä, jopa 25 mm: n paksuinen vaneri, joka on päällystetty laminaatilla. Vanerin sileä pinta helpottaa suojusten poistamista sen jälkeen, kun betoni on kovettunut;
 • kestävään puuhun. Aseta alempi kilpi alustalta, jonka paksuus on 50 mm ja leveys 200 mm.
 • puiset tukit, joiden halkaisija on 120-150 mm tai vakiot teleskooppitukit. Ne on tarkoitettu muuntimen kiinnittämiseen;
 • levyt tai palkit, joita käytetään poikittaisina muottipalkkeina. Poikittaiset elementit tukevat esivalmistettua kilven kehystä.
 • laitteisto ja standardi työkalupakki, mukaan lukien saha puun leikkaamiseen, vasaraan ja rakennustasoon.

Teknologia mahdollistaa teräsbetonimassan muodostamisen muottipohjamenetelmällä. Liitoksen päällekkäisyys on asennettu yksinkertaiseen algoritmiin.

Monoliittisen levyn laite olettaa, että betoni kaadetaan vaakasuoraan muottiin

menettely:

 1. Merkitse muotin taso seinälle.
 2. Asenna pystypalkit, lokit tai kannat 1-1,2 m: n välein.
 3. Suojaa poikittaiset sauvat tai metalliprofiilit tukirappeihin.
 4. Aseta vanerilevyt tai höylätyt levyt ilman aukkoja ja kiinnitä ne.
 5. Kiinnitä pystysuorat seinät puumateriaalin ympärille.
 6. Tarkista kulmavyöhykkeiden vaakapinta ja tiiviys.

Muottien purkaminen suoritetaan kuukauden kuluttua betonin kaatamisesta.

Vahvistetun betonin lattian vahvistaminen - vahvistamme betoniteräkset omilla kädillä

Päällekkäisyyden parantamiseksi olisi valmisteltava:

 • vuoraus lujitustangojen alla. Kiinnikkeet on asennettu siten, että varmistetaan kehyksen ja betonin pinnan välinen jatkuva etäisyys;
 • tangot, joiden poikkileikkaus on 12-18 mm ja hehkutettu lanka, joka sitoo raudoituksen. Kiihdyttää elementtien liittämistä sallii virkkuukoukun.

Vaatii laitteesta vanteiden taivuttamista sekä bulgaria, jolla on ympyrä metalliin.

Alemmalla ruudukolla haluttuun etäisyyteen on kiinnitetty erityisiä muovipidikkeitä.

Vahvikotelon kokoamisen yhteydessä on noudatettava seuraavaa toimintojen järjestystä:

 1. Leikkaa lujitustangot halutun koon kappaleiksi.
 2. Pujota tangot yhteen, muodostaen ristikon solut 15x15 tai 20x20 cm.
 3. Aseta pohjaverkko tukielementteihin.
 4. Asenna pystypalkit 1 metrin välein.
 5. Kokoa kehyksen ylempi taso ja kiinnitä pystysuorat sauvat.

Kun kiinnität lujitushihnaa, kiinnitä huomiota päällekkäisyyteen, joka ylittää palkkien poikkileikkauksen 35-40 kertaa.

Valmistamme betonia monoliittisiin kerroksiin

Ajattelemalla, miten kaadetaan monoliittinen päällekkäisyys omilla käsillänne, määritä kaadettavan betoniliuoksen koostumus.

Monoliittisen päällekkäisyyden betoni valmistetaan seuraavien komponenttien perusteella:

 • sementin brändi M400;
 • soraa enintään 20-30 mm;
 • seulottu hiekka;
 • vettä.
Betoni on parempi tilata suoraan tehtaalla

Vakiomallinen resepti mahdollistaa hiekan, raunion ja sementin sekoittamisen suhteessa 2: 1: 1. Lisätyn veden määrä riippuu ainesosien kosteudesta. Vesi otetaan käyttöön, ennen kuin liuoksen kermainen sakeus saavutetaan.

On sopivaa suorittaa erä betonisekoittimessa. Kuivat ainesosat sekoitetaan ensin ja sitten vettä lisätään vähitellen.

Betoni monoliitti - kaataa monoliittinen päällekkäisyys yksinään

Vahvistetun betonipinnan lujuuden ja yhtenäisyyden varmistamiseksi on tarpeen kaataa monoliittinen lattialaatta yhdellä kertaa. Kun otetaan huomioon lisääntynyt betonitarve, on suositeltavaa ostaa valmiin laasti, joka toimitetaan rakennussekoittajassa.

Tee-itse-itse täytä lattiat seuraavalla algoritmilla:

 1. Betoniratkaisu syötetään muottiin ja se levitetään tasaisesti koko alueelle.
 2. Tiiviste valmistetaan syvä- tai pinnan värähtelijällä.

Tampingin jälkeen taulukon pinta kovettuu neljä viikkoa.

Monoliittisen levyn jähmettyminen - huolehdi betonista

Nesteytysprosessin normaali kulku vaatii betonin säännöllistä kostumista. Kun betoni kovettuu, vapautuu merkittävä määrä lämpöä, mikä edistää veden haihtumista. Nesteen puute aiheuttaa halkeilua.

Sarjan kosteus on välttämätöntä ylläpitää seuraavasti:

 • on polyeteenin pinnalle;
 • säännöllisin väliajoin kostuta betonia.

On tärkeää estää betonin kuivaus ja halkeilu.

suosituksia

Kun hallitset työtapaa, on helppo tehdä monoliittinen päällekkäisyys omiin käsiisi. Todetun menetelmän mukaan on helppo tehdä autotallin katon yksiosainen katto sekä vaahtobetonialustan kytkentätilat. Päättäessä, miten estää kellarin, käytä valmiita paneeleita tai täytä monoliittinen laatta lujitettua betonia. Oikein tehty, kellarin päällekkäisyys antaa luotettavan perustan rakennuksen seinille. Käytä hyvälaatuisen betonin kaatamiseen, joka on tehty todistetulla reseptillä.