Betonialustat maan raiteille

Puutarhakeittiö betonilaattojen - yksi edullisimpia vaihtoehtoja päällystämiseen. Voit ostaa valmiita laattoja tai tehdä ne itse. Ja tässä tapauksessa niiden väri, muoto, rakenne eivät ole lainkaan rajoja, koska itse asiassa se riippuu vain mielikuvitustasi. Katso esimerkiksi kuvan monivärinen kävelytie. Ja kaikki, mitä tarvitaan, on lisätä eri värejä väriaineeseen ratkaisuun. Tämän monimuotoisuuden vuoksi ei ole vaikeata valita mitä haluat ja sopii sivuston rekisteröintiin.

Valmis betonilaatan asentaminen

Alustan valmisteleminen. Tällöin vaaditaan vaaditun syvyyden tasainen kerros (riippuen hiekan ja laattojen paksuudesta), johon kaadetaan hiekkakerros, joka tasoitetaan ja täytetään. Valmiit levyt asetetaan hiekalle, ja niiden lujuuteen ne tunkeutuvat kevyesti iskujen avulla puulaudan läpi (tai voit käyttää kumivasaraa).

Jos sinulla on hiekkainen maaperä ja levyt on pinottu yhteen, niin hiekkakerros voi olla 2-3 cm. Jos maaperä on savi tai tiivis, sinun on ensin sijoitettava kerros soraa tai kuonaa, 5-10 cm paksu ja 4-5 cm hiekkaa. Suuret, löyhästi asetetut yksittäiset kivet voidaan asettaa maahan ilman lisäpohjaa.

Toinen tapa betonilaatan asettamiseksi on laittaa laastille, jota käytetään valmistettuun substraattiin. Liuos levitetään pienissä osissa kulmien ja keskipisteen yli ja työntymisen ja syvenemisen aikana se jakautuu tasaisesti koko pinnalle.

Plate Sijainti

Levyjen sijainti riippuu määränpästä ja tulevasta raiteesta. Jos tämä on tärkein polku, joka johtaa kadulta pääsisäänkäynnille, levyt on sijoitettava toisensa päälle. Melko harvoin käytetyillä reiteillä levyjen välillä voi olla suuria aukkoja, jotka voidaan täyttää maaperällä ja kylvetään ruoholla tai kukilla. Jos nurmikolla on yksittäislevyistä valmistettu suora reitti, levyjen välien on oltava sama ja yhtä suuri kuin keskimääräisen askelman pituus. Eri muotoisten levyjen ja erilaisten levytyökalujen ja muiden materiaalien, kuten tiilien, kuten kuvassa olevat kappaleet, ovat kauniita.

Betonilaatan valmistus

Betonilaatat voidaan tehdä itsenäisesti puumuotoina tai suoraan maahan, käyttäen muovi-, metalli- tai puukuvioita. Betonilaattojen tekemisen helppous mahdollistaa suunnitellun projektin suorittamisen alusta loppuun alkaen laatan muotoisesta alustasta, joka päättyy asennuksen rakenteeseen. Voit tehdä neliöitä, suorakulmioita, kolmioita ja maalata ne kiven, tiilen tai muun värin väriä. Ylempi kerros voidaan koristella keraamisilla, värillisellä lasilla, graniitilla tai marmorilla. Voit laatia piirustuksen, josta pidät romun materiaaleista.

Levyjen valmistukseen käytetään puumuotoja, jotka on valmistettu itsenäisesti aluksilta ja tangoista. Tangot ovat paremmin yhteydessä uraan, mikä helpottaa rakenteen kokoamista ja purkamista. Levyjen koko valitaan tavallisesti 50x50, 40x60, 5-8 cm paksuudelta ja 5-8 mm halkaisijaltaan teräksisellä ristikkorakenteella. Ennen betonin kaatamista, puulajit on voiteltava millä tahansa teknisellä öljyllä tai pellavaöljyllä.

Pyöreän muotoisia levyjä varten voit käyttää suuria metalliputkileikkauksia, tynnyreitä, kauhoja, joissa on katkaistu pohja.

Vahvistus, jotta se olisi laatan keskellä, on sijoitettava muottiin sen jälkeen, kun se on puoliksi täytetty laastilla. Sen jälkeen lomake täytetään kokonaan, betoni kääritään ja pinta tasoitetaan. Tarkasta prosessissa, että venttiili on täysin upotettu.

Jos haluat luoda sileän, eräänlaisen kiillotetun pinnan, on välttämätöntä: kaadetaan kerros kuivaa sementtiä tasaiselle märälle pinnalle, jonka paksuus on 5-7 mm ja hankaa sitä metallilastalla, kunnes sementti liotetaan vedellä ja pintakerros on täysin sileä.

Levyjen tulee olla vähintään 2-3 päivää, kunnes ne ovat täysin kovettuneet. Samaan aikaan ne on suojattava suoralta auringonvalolta ja päivittäin kostutetulla vedellä kastelupulloista.

Eri värejä varten betoniliuokseen lisätään kuivia kivennäisvärejä tai monimutkaisia ​​kiviä lisätään betonin yläkerrokseen. Väriaineita käytettäessä muista, että valkoista sementtiä ja valkoista kvartsihiekkaa tulee käyttää. Väri koostuu kahdesta osasta: äskettäin täytetyssä ratkaisussa valittu väriaine kaadetaan tasaiseen kerrokseen, minkä jälkeen se hierotaan metallisella tasoituslevyllä. Valmistuttuaan sama toimenpide toistetaan.

Kuvan piirustuksessa voit tehdä mielenkiintoisen kovan langan kuvion, jota painetaan 2-3 mm kevyesti kuivattuun liuokseen. Jos päätät koristella pintaa muutamilla kiviä, raunioita, rikkoutuneita keraamisia laattoja tai muuta pieniä täyteaineita (halkaisijaltaan 2-3 cm), täytä se tasoitetulla liuoksella yhtenäisellä kerroksella ja hankaa sitä varovasti samalla metallilla. Liuoksen ensimmäisen kovetuksen jälkeen täyteaineen ulkopuoli puhdistetaan liuoksesta harjalla vedellä. Jos sisustustarvikkeet ovat riittävän suuria, ne on levitettävä pinnalle, minkä jälkeen ne levitetään tasaisesti puutteellisesti levyn avulla. Älä myöskään unohda puhdistaa niitä.

Monoliittinen betonikäytävä

Monoliittinen betonireitti eroaa sen suuresta lujuudesta. Se olisi tehtävä esimerkiksi portista autotalliin tai muihin paikkoihin, mikä merkitsee vakavia kuormituksia. Vaikka tietenkin ne voidaan tehdä koko sivuston, koristelemalla jokin edellä mainituista menetelmistä. Tällaisen polun tekemiseksi ensiksi merkitään tuleva reitti, jonka jälkeen vuotaa vähintään 15 cm: n pituinen vuode, joka on varovasti tamped. Sängyn sivuilla on tarpeen laatoittaa 2 - 2,5 cm: n paksuisia levyjä, jotka on tehty myös 1,5 - 2 m: n välein. Sitten hiekkaa kaadetaan ja siihen pudotetaan 8-10 cm paksuinen murskattua kiveä, jonka jälkeen se on hyvin tiivistetty ja kaadettu. betonista tasolle. Betonin pinta on tasoitettava puupintaan, jonka reunat lepäävät muottiin. Ottaen huomioon, että betoni laajenee kaatamisen jälkeen, on onnen saumat jätettävä jokaisen betonipinnan mittarin jälkeen, joka täytetään myöhemmin.

Levyn tasoittamisen jälkeen betonin pinta on tasoitettava huovalla. Kun betoni kuivuu hieman, se peitetään paksuisella harjalla, jolloin pinta on karhea. Sen jälkeen, kun polku on peitetty muovikelmulla, joka suojaa sitä sateelta ja tasaiselle kuivaukselle. Kesällä voit kävellä radalla 5 päivän kuluttua kaatamisesta talvella aikaisintaan 10. Sinun ei pidä kuljettaa raskaita kuormia vähintään 2 viikkoa. Samanaikaisesti suoritetaan strippaus ja asennetaan reunus. Se voidaan asentaa ennen betonin kaatoa, muottien sisäpuolelta. Materiaalin valinta rajalle on melko laaja. Voit lukea lisää täältä - puutarhaväylän jalkakäytävän ja muiden puutarhojen polkuja.

Se on kaikki. Kuten näette, betonilaattojen puutarhatietä tehdään ilman liikaa vaivaa, toivomme, että tämä artikkeli on sinulle hyödyllinen.

Betonilaatat kappaleille

Betonia käytetään paitsi pääoman rakentamisessa. Edullista, kestävää ja kestävää keinokivää käytetään laajasti maisemasuunnittelun osana mökkien, puutarhojen ympärillä olevien polkujen järjestämistä. Ei ole aina perusteltua sijoittaa päällystelevyjä tai muuta ostettua materiaalia talon läheisyyteen. Rationaalinen ratkaisu on usein betonilaattojen alkuperäiskappaleiden valmistus.

Betonilaatat tekevät sen itse

Betonilaatan tuotantoa edeltää valmistusvaihe. On tarpeen päättää suunnittelusta, suunnitella radan asettelu ja suunta. Sitten sinun täytyy valmistaa muotti, vaivaa sementtilaasti ja kaada se muotteihin, kun se on tehnyt vahvistuksen. Tässä vaiheessa levyt on sisustettu hankkeen (pintakuvio, väri, karheuden aste, relief-kuvat jne.) Mukaisesti. Valmiit levyt asetetaan valmistetulle alustalle.

Lomakkeen luominen

Fantasia ja tarkoituksenmukaisuus (kävelytie leveys) kertoo sinulle, millaista muotoa ne antavat laatoille, jotka täyttävät maan kävelytie. Helpoin vaihtoehto on neliölevy 40 x 40 (50 x 50) cm. Se voi myös olla suorakaiteen muotoinen, kuusikulmainen, kolmion muotoinen, trapezoidinen ja muita muotoja. Mielenkiintoinen vaihtoehto voisi olla vuorottelu levyt erilaisia ​​muotoja ja kokoja. Betonilattiat voivat koostua epäsäännöllisistä elementeistä, jotka vastaavat esimerkiksi kukka-puutarhojen suunnittelua, maan puutarhaa.

Hyödyllisiä esimerkiksi teräsrunkoja säröidyistä tynnyreistä, muut improvisoidut materiaalit, jotka sopivat mielivaltaiseen taivutukseen. Pohja on kiinnitetty tällaiseen suljettuun nauhaan ja muoto on valmis. On mielenkiintoista etsiä kappaleita eri kokoisista pyöreistä elementeistä. Kauhat, kattilat sekä lyhyet, jopa 8 cm: n leikkaukset metalliputkista jne. Voivat tulla muodoltaan rakennuslaitteiksi. Puu muoto on helpoin valmistustekniikka ja kätevä käytettäväksi.

Raiteen suunnittelu ja lomakkeiden luominen levyille riippuvat mielikuvitustasi ja taidoistasi.

Se on koottu 4-5 cm: n levyisistä puurakenteista, joissa on urat liittymään esimerkiksi neliöön. Suunnittelu on kestävää (ruuveilla, kulmissa), mutta kokoontaitettavissa. Tangon korkeus määrittää muodon syvyyden - tämä on levyn paksuus, joka valitaan 50 - 80 mm. Tukkeihin kiinnitetään kiinteä pohja, esimerkiksi puupuristimen metallilevy. Lomakkeen on oltava ilmatiivis. On toivottavaa, että tuotteiden koko ja geometria tekevät liikkeestä helppoa, muotoilua ja liikkuvuutta maan raiteille.

Työssä on suositeltavaa käyttää useita lomakkeita kerralla, jotta ne voisivat levyt virrata. Puun kyllästäminen kuumalla kuivausöljyllä lisää niiden toistuvaa käyttöä, joten palkit säilyttävät muodonsa pitkään. Kun betoni on saanut voimaa, väliaikainen muotti on helposti irrotettava ja purettava laatta. Tämä helpottaa puulevyjen pinnoittamista ja muodon pohjaa pellavaöljyllä (tekninen öljy) välittömästi ennen betoniseoksen kaatamista.

Betonin valmistus

Voit sekoittaa betoniseoksen maissa käsin tai voit käyttää betonisekoittimia. Lisäksi tarvitaan avoimen liuoksen säiliö ja työkalut. Betonimassan kuivat osat suhteessa: 1 osa sementistä, 2 osaa hiekkaa (pesty) ja 3 osaa murskattua kiveä (fraktio 5-10 mm) sekoitetaan homogeeniseen massaan. On myös järkevää käyttää valmiita kuivaseoksia. Sitten lisätään vettä annoksittain.

Veden optimaalinen suhde seokseen - ¼ painoprosenttia sementtiä. Sallitaan päästä hieman vettä, riippuen murto-osasta. Komponentteja vaivautetaan homogeenisen ratkaisun tilaan. Betoniyhdistelmää, joka säilyttää muodonsa nyrkkeilyn puristamisen jälkeen, pidetään sopivana johdonmukaisena. Sitten liuos kaadetaan muotteihin.

Liuos liuokseen muottiin

Lomakkeet valmistellaan. Lisäksi niissä jopa puolet seoksesta kaadetaan. Liuokseen asetetaan metallivahvistus (mesh) ja betonia lisätään muotin yläreunaan. Sekoitus kondensoidaan vibrotoolilla (manuaalinen tamping). Sitten betonipinta tasoitetaan laajaa lastalla.

Väliaika jätetään 6 - 7 vuorokautta kovettamaan materiaalia. On vältettävä suoraa lämpöä auringosta ja peittää muotit kosteutta absorboivalla materiaalilla (vuoraus) kalvolla. Tänä aikana on kastettava kivi useita kertoja päivällä ja yönä puhtaalla vedellä vakiolujuuden, huuruvastuksen ja vedenpitävyyden joukkoon. Tuotteen poistamisen jälkeen tuote voidaan asettaa radalle.

Betonilaattojen vahvistaminen

Jalkakäytäväbetonielementit 40 x 40 (50 x 50) cm on jäykistettävä, mikä lisää niiden käyttöikää. On parempi vahvistaa levyä terästangoilla, joilla on oma joustavuutensa. Sellaisena käytetään halkaisijaltaan 5 - 8 mm: n vahvikekaapelia.

Se sijoitetaan liuoksen ensimmäisen betonikerroksen muotoon solun muodossa (hitsattu risteyskohdassa, joka on sidottu langalla). Segmenttien päiden ei tulisi päästä muotin seinämiin 20-30 mm: n päällä niin, että ne peittyvät täysin betoniliuokseen. Myös metalliteräsverkkoa saa käyttää 1,5 - 2 mm: n osuudella. Vahvistus edellä olevissa muodoissa kaadetaan betonilla.

Betonilaattojen sisustus

Levyt voivat olla kirkkaanvärinen aksentti maan maisemaan. Esimerkiksi alkuperäinen värisivupelti lisää väriainepigmentin (akryylin) lisäämisen liuokseen. Ocheria käytetään laajasti, lisätään seuraaviin suuntiin: ½ osaa okraa, 1 osa valkoista hiekkaa, 1 osaa sementtiä. Tämän seurauksena levy osuu keltaiseen sävyyn. Ruskea väri samassa suhteessa antaa umberin, ja vihreä väri antaa glaukoniitti vihreät (osuudet osista: 1, 1, 1).

Laattojen pintakerrokseen (muotin pohjaan tai yläpintaan) lisätään kivi (marmori), värikäs lasi, joki (meri) kiviä, keramiikkapaloja, kauniita lehtiä jne. Sisustuksen lisääminen on parasta tehdä ennen muotin kaatamista. Pinnoittaminen marmoripikareilla vaikuttavan muotoilun lisäksi on liukastumisen estäviä ominaisuuksia. Työkappaleen yläpinnalle nämä elementit vahvistetaan muutaman tunnin kuluttua betonin kaatamisesta (asetusprosessin alku) napauttamalla nokka-akselia. Samana ajanjaksona aihion "kasvot" voidaan levittää lanka-esineelle koputtamalla sen päälle, jonka ornamentti muodostuu kovan ja tasaisen pinnan läpi, joka puristaa kuivausratkaisun ääriviivallaan.

Muodon pohjalle, esim. Kastanja, levytetty arkki luo jäljen tuotteen pinnalle (se poistetaan strippauksen jälkeen). Jos on tarpeen tehdä laatan pinnasta raiteille sileä, vielä märällä betonilla, joka alkaa asettaa, kuivaa sementtiä (silitys) hierotaan. Se syötetään materiaaliin spatulilla, sillä se on aiemmin peittänyt 2-3 mm paksuisen tasaisen alueen. Se myös vahvistaa levyjen yläkerrosta.

Betonilaattojen asennus tekniikka

Raiteen kulkemispaikka paikoilla vapautuu esteistä ja seuraa lanka. Maa on poistettu syvyyteen 100 - 200 mm, ottaen huomioon levyn ulostulon pinnan yläpuolella 3-4 cm. Kaivannon pohjaa tapetaan, 50-150 mm: n hiekkalaatta sijoitetaan päälle. Savi (maaperä) maaperä täytetään ensin hieno sora (taso korkeintaan 10 cm), kuona ja hiekka (taso 5 cm). Alueilla, joilla on suurempi kuorma, levyt sijoitetaan lähelle yhtä tai useampaa riviä, joiden rako on noin 30 mm.

Asennuksen liikkumattomuutta hiekkaan kasvatetaan napauttamalla kumia vasaralla. Raidan ylätason sileys säädetään säännön ja tason mukaan. Hiekka kaadetaan levyjen väliin. Saostumisen poistamiseksi on toivottavaa asentaa sadevedet. Raiteen elementit asennetaan myös sementtilaastiin, jota käytetään laattojen keskelle ja kulmille.

Asennettaessa ja puristamalla liuos jaetaan tasaisesti pinnan alapuolelle. Lattiaelementtien asentaminen nurmikentälle (maata) vaatii poistamalla kerroksen (syvennyksen aikaansaaminen) levyjen muotoa pitkin. Jälkimmäisessä tapauksessa ruoho istutetaan myöhemmin. Muut toimenpiteet ovat samankaltaisia ​​kuin yllä kuvatut. Levyjen välinen etäisyys on yhdenmukainen keskimääräisen askelman pituuden kanssa. Vaihtoehtoinen muotoilu on, kun osa levyistä poistuu ajoissa, ja niiden sijainnit pienoiskoot ovat rikki.

johtopäätös

Helppokäyttöisyys ja runsaasti vaihtoehtoja betonilaattojen valmistukseen ja koristeluun ansiosta voit luoda yksilöllisen alkuperäisen suunnittelun polkuja taloon ja puutarhan juoniin. On tärkeää noudattaa työn teknologiaa ja kuvitella mielikuvitusta.