Säätiön rakentaminen: hinnat ja työtyypit

Talon tuleva perusta on valittava rakennuksen, maaperän, maaperän jäädytyksen, pohjaveden ja muiden tekijöiden kuormituksen perusteella.

Geologisten tutkimusten suorittamisen ja tulosten saavuttamisen jälkeen ne suunnittelevat koko taloa ottamalla huomioon geologian tulokset, muuten talon käyttöikä voi olla pienempi kuin suunnitellut indikaattorit.

Avaimet käteen talon perustaminen

Perusrakenteiden perustamista ja teknologiaa on useita.

Rakennamme seuraavia päätyyppisiä säätiöitä:

- monoliittiset nauhalevyt ja vahvistus

- nauhalevyt FBS-lohkoilta

- perusta monoliittinen levy

- Ruotsalainen säätiö monoliittinen levy

Olemme valmiita rakentamaan paitsi perustaa, myös asettamaan tiili- ja kaasusilikaattilohkoja, kattamaan talon katolla, seuraamaan sisäistä ja ulkoista koristetta, eli olemme valmiita rakentamaan avaimet käteen-talon.

Lähdemme maksuttomaan mittaukseen ja odotamme säätiön rakentamista koskevia arvioita!

Voit tilata lainata ilmaiseksi.

Säätiön hinta vuodesta 2000 rupla / kuutio

Voronezhin säätiön rakentamisperusmaksut 50 m3: n talon pohjan täyttömäärän kanssa:

- Digging käsin 900 ruplaa / m3

- kustannukset laskien lohkojen FBS 500 ruplaa / kpl.

- teipin pohjan hinta vahvistamalla ja ilman grillausta (täytä maanpinnan tasolla) 2000 ruplaa / m3

- hihnan nauhan pohjan vahvistus ja grillattavan laitteen arvo 2500 ruplasta / m3

- töiden kustannus, kun kaatopaikan kaataminen on vahvistettu 2700 ruplasta / m3

Säätiön laite

Säätiöön kuuluvat seuraavat perustoimet:

- akseleiden jakautuminen ja korkeustason päihittäminen kaikentyyppisille säätiöille

- kaivaminen kaikentyyppisille säätiöille

- hiekkasäkkilaite kaikentyyppisille perustuksille

- raudoituksen yhdistäminen kaikentyyppisiin perustuksiin, lukuun ottamatta FBS-lohkojen nauhamaita

- kaikentyyppisille perustuksille tarkoitettu muottilaite, lukuun ottamatta FBS-lohkojen nauhamaita

- valmiin betonin hyväksyntä tiivistykseen kaikentyyppisille perustuksille, lukuun ottamatta FBS-lohkojen nauhan perustuksia

- konkreettinen huolto

Rakennusmateriaalien säästämiseksi säätiöiden suunnittelua ei kannata estää ei-toivottuja seurauksia: säätiön vääristyminen ja muodonmuutos, joka johtaa halkeamiin talon seinissä ja joissakin tapauksissa koko talon hätätilanteessa, joka ei pysty korjaamaan.

Strip-säätiö

Talon nauhasäätiö on yleisimpiä ja suosittuja laitteen yksinkertaisuuden ja kohtuullisten kustannusten takia laitteen perustaksi.

Esivalmistettuja FBS-nauhalankojen ja monoliittisen betonin lohkoja.

Lohkojen perusta FBS

FBS-lohkot valmistetaan betonituotteissa tehtaissa vakiokokoisina. FBS-lohkojen asennusta varten tarvitaan nosturi, mikä lisää säätiön kustannuksia, mutta asennuksen nopeus säästää aikaa rakentaa säätö verrattuna monoliittiseen, kun muotti on poistettu kuukauden kuluttua.

Vahvuuden kannalta talon lohkopohja on alhaisempi kuin monoliittinen, vedenpitävä ja lämmönjohtavuus on myös huonompi lohkojen välisten saumojen vuoksi.

Monoliittinen säätiö

Monoliittista säätiötä voidaan käyttää kaikentyyppisten rakennusten perustusten rakentamiseen sen eheyden ja voimakkaiden ominaisuuksien ansiosta, minkä ansiosta ne voivat muodostaa kaiken muodon.

Monoliittiset perustukset jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

- kaistale monoliittinen säätiö

- laatta monoliittinen säätiö

- monoliittinen pylväsperusta

- paalusäätiö

Jokaisella monoliittisella säätiöllä on oma tarkoitus ja ominaisuudet, ja säätiön valinta riippuu toimintaolosuhteista.

Säätiön monoliittinen levy

Säätiön monoliittinen levy on yleistynyt viime aikoina. Tällaista säätiötä kutsutaan myös kelluvaksi. Se on nykyisin luotettavin.

Kelluvan pohjan laite on perusteltua pohjaveden, pohjaveden, kallistumisen, levottomien ja epätasaisesti puristettavien maaperämaiden kanssa.

Säätiön monoliittilevy pystyy kestämään paitsi pystysuoran maaperän liikkeen myös pystysuoran. Monoliittinen laatta kaadetaan koko talon alueelle.

Ruotsin monoliittisen levyn säätiö

Eristetty ruotsalainen uuni (UWB) on yksi laattasäteilylajin lajikkeista, eroa tavallisesta laattojen pohjasta on eristää pohjan pohja ja laittaa vesilämmitteinen lattia laattaan seuraavalla kerroksella.

Kuumien ruotsalaisten monoliittisen levyn levittäminen talojen rakentamisessa on tullut suhteellisen hiljattain. Tällaista pohjaa voidaan käyttää mihinkään maaperään, jossa on läheistä vettä. Koska maaperä ei jäädy UWB: n alle, maaperän pilkkoutumisriski minimoidaan.

Aluksi tuntuu siltä, ​​että tämäntyyppisen säätiön laite on kallis, mutta kun otetaan huomioon tulevien säästöjen arvioiminen talon lämmityksessä, yhä useammat asiakkaat valitsevat tällaisen perustan.

Foundation Bay for Home

Persianlahden perusta voidaan tehdä useilla eri tavoilla:
- Betonin valmistaminen konkreettisessa sekoittimessa
- tilaa valmiin betonin sekoittimessa 4-8 m kuutiota.
- kaadetaan betonipumpulla, se on tarkoituksenmukaista suurissa määriä betonin täyttämistä ja mahdottomuutta lähestyä sekoitinta.

Lähdemme maksuttomaan mittaukseen ja odotamme säätiön rakentamista koskevia arvioita!

Voit tilata lainata ilmaiseksi.

Talon säätiön kustannusten laskeminen

Säätiön kustannukset riippuvat työn määrästä ja säätiön perustasta (maanrakennustöiden määrä, vahvistaminen, laitosten sijoittaminen, eristys, vedeneristys).

Talon säätiön tarkka hinta voidaan antaa vasta projektin jättämisen ja sivuston tarkastuksen jälkeen. Voit laskea hinnan ja saada alustavan arvion säätiölle, voit lähettää projektin sähköpostilla tai ilmaisen ennakkoilmoituksen kautta.

Nauhan perustan syvyys riippuu maaperän tyypistä ja ominaisuuksista, pohjaveden korkeudesta, keskimäärin 1,5 metrin korkeudesta. Säätiön ja sokean alueen eristyksen ansiosta voit vähentää pohjan syvyyttä. Jos pohjaveden taso on maanpinnan alapuolella, on tarpeen lisätä 2 metriä laskennalliseen syvyyteen.

Kaistaleen hinta

Taulukossa esitetään konkreettisen avaimet käteen -perusta (työ + materiaalit). Materiaalikustannukset annetaan vuoden 2017 alusta lähtien.

Hihnan perustus: maanpäällisistä töistä ja tyynyistä betonin kaatamiseksi ja muottien poistamiseksi

Pohjat ovat tärkeä osa minkä tahansa rakennuksen tukirakenteita, rakenteen toiminnan turvallisuus ja kestävyys riippuvat niiden luotettavuudesta. Neljä perustyyppistä perustusta voidaan erottaa riippuen eri tekijöistä, jotka vaikuttavat rakennettujen alueiden rakenteisiin - nämä ovat pylväs-, nauha-, paalu- ja monoliittisia laattoja. Yleisimpiä ja yleisempiä ovat kaistaleet, joiden käyttö on järkevää rakennuksille, joissa on pitkät kantavat seinät.

Nauhan perustus ja sen käyttöolosuhteet

Nimikkeen mukaisten nauhan perustusten muotoilu on pitkä nauha, jossa on vakiintuneet mitat, jotka on asetettu rakennuksen tukiseinien alle tiettyyn syvyyteen. Laitteen nauha-nauha voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista - raunioista, betonilevyistä ja pohjalevyistä, betonista ja betonista.

Jos sinun on rakennettava nauha-säätiö omilla käsiillän, tässä artikkelissa annetaan vaiheittaiset ohjeet sen rakentamiselle. Tässä artikkelissa on myös kuvia erilaisista nauhateoksista.

FBS-lohkojen ja teräsbetonilevyjen nauha-pohja

Säätiön nauhatyyppi tehdään ottaen huomioon seuraavat tekijät:

 • rakennustyyppi ja materiaalit, joita käytetään tukirakenteiden rakentamisessa;
 • rakennustyömaassa esiintyvät maaperät, niiden kantavuuden ominaisuudet, kerrosten lukumäärä ja paksuus, jos alustassa on useita eri tyyppisiä erilaisia ​​maaperä;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys;
 • pohjaveden saatavuus, kastelun taso ja luonne;
 • maaston ominaisuudet.

Pääasia on, että säätiön valittujen tyyppien ja piirustusten on varmistettava rakennuksen vakaus ja poistettava hyväksymättömät muodonmuutokset haitallisten vaikutusten aikana - maaperän kyllästyminen vedellä tai niiden kuivaus, jäätyminen ja sulattaminen.

Ribbon perustus raakakiveä

Tarkastelkaamme yksityiskohtaisesti kaikkia tekijöitä, jotka ottavat huomioon kaistaleen käyttöä koskevan päätöksen.

Rakennustyyppi ja tukirakenteet

Eräiden rakennustyyppien lisäksi nauhan lisäksi muitakin perustuksia voi olla sopivin. Esimerkiksi alhaisten talojen, joissa on pieni massa - puiset hirsimökit tai kehys - järkevin käyttö pylväsperiaatteisiin, burrobetoniin tai teräsruuvin paaluihin.

Heikossa maaperässä - alentamalla tai kallistamalla - minkä tahansa rakennuksen rakennuksissa voidaan käyttää tehokkaasti monoliittista teräsbetonilaattaa. Kussakin tapauksessa olisi tehtävä erillinen päätös ottaen huomioon kaikki edellä mainitut edellytykset.

Liuskajohtojen käyttö on tehokkainta rakennuksille, joissa on laajat massiiviset seinät tiilestä, betonista ja teräsbetonista.

Maaperäolosuhteet

Maaperän lajit luokitellaan GOST 25100-95 "maaperän mukaan. Luokittelu ", on monia. Näistä voidaan erottaa useita perustyyppejä, joita meillä on taulukoitu.

Olemme kiinnostuneita siitä, mitä maaperä voi käyttää perustan nauhan tyyppiä.

SNiP: n normien mukaan nauhan perustuksia sovelletaan ilman rajoituksia olosuhteissa, joissa kallio- ja karkeat maaperä esiintyy paikoilla, jotka ovat käytännöllisesti katsoen pakkaamattomia, mikä takaa rakenteen stabiiliuden kaikissa olosuhteissa.

Biogeenisilla maaperillä liuskakiinnitykset eivät ole järkeviä soveltaa, koska nämä maaperä kuuluvat heikosti laakereille.

SNiP 2.02.01-83 * "Rakennusten ja rakennelmien perustukset" -osan 5.4 kohdan mukaan "perustusten tukeminen suoraan voimakkaasti tukkeutuneiden maaperän, turpeen, heikon mineraalisen sapropelin ja lietteen pinnalle ei ole sallittua".

Jos biogeeniselle maaperälle on tarpeen rakentaa, käytetään muita säätöratkaisuja - leikkaamalla heikkoja maaperä pilsien läpi; heikkoon maaperän korvaaminen irrallisilla irtoamattomilla materiaaleilla; tiivistys käyttäen irtotavarana olevaa maata.

Eli voit käyttää nauhan perustuksia, mutta samaan aikaan sinun täytyy joutua maksamaan suuria lisäkustannuksia heikosti kantavan maaperän ominaisuuksien muuttamiseksi.

Ravinteen maaperän ja nauhalevyn vaihtaminen on taloudellisesti mahdollista, jos korvattavan maaperän paksuus ei ylitä 1-1,5 m, muuten on järkevää siirtyä pinoihin.

Kaistaleiden käyttö hiekka- ja savitynnyreissä

Nauhan käyttö pohjalla silkkasaveilla ja hiekkasilla vaatii erityistä huomiota, koska tällaisilla maaperillä voi olla erilainen kantavuus ja niillä on myös erityisominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti rakennusten vakauteen.

Maaperän kantavuus, jota muuten kutsutaan perusresistenssiksi, on ominaisuus, joka osoittaa, kuinka paljon kuormaa rakenne pystyy kestämään tätä maata vahingoittamatta rakenteensa ja muodonmuutostensa eheyttä, jotka voivat johtaa rakennuksen rakenteiden epätasa-arvoisiin muodonmuutoksiin. Maaperän kantavuus mitataan MPa, T / m² tai kg / cm².

Liuskajohtojen suhteen, ottaen huomioon maaperän resistanssin suuruus, laskenta määrää nauhan leveyden.

Laskentaperusteena on verrata rakennuksen kuorman suuruutta, mukaan lukien kaikkien rakenteiden paino, ihmisten, huonekalujen ja laitteiden kuormitukset, katon lumipeitteen paino ja maaperän kantokyvyn (vastus) laskettu arvo. Tämän seurauksena valitaan nauhalevyn leveys, joka takaa kaikkien kuormien siirtämisen pohjaan ja aiheuttaa paineen pohjan alle, joka ei ylitä maaperän kantavuuden arvoa.

Erityisten ominaisuuksien osalta GOST 25100-95 "Maaperä" mukaan. Luokittelu ", maaperä luokitellaan seuraaviin tyyppeihin:

"Turvotusmaaperä on maaperä, joka vedessä tai muussa nesteessä liotettuna lisää volyymiä ja suhteellinen turpoamiskäyrä (vapaiden turvotusolosuhteiden vallitessa), joka on yli 0,04.

Sakkausmassa on maaperä, joka ulkoisen kuormituksen ja oman painonsa vaikutuksesta tai vain omasta painostaan ​​veden tai muun nesteen kanssa imeytyneenä joutuu vertikaaliseen muodonmuutokseen ja sikiön suhteellisen muodonmuutoksen ollessa yli 0,01.

Jäykkä maaperä on hajallaan oleva maa, joka jäätyneestä jäätyneestä tilasta kasvaa jäänkiteiden muodostumisen vuoksi, ja sen suhteellinen muodonmuutos on yli 0,01 ".

Vaara on se, että maaperä, jolla on turvotusta tai sakkautumisominaisuuksia liotuksen aikana, tilavuuden lisääntyminen pakkasen aikana, voi olla huomattava muodonmuutos, joka välitetään päällystetyille rakennerakenteille.

Jos tukkeihin, puutavaraan tai runkorakenteisiin tehdyt rakenteet, epätasaiset pohjalevyt eivät voi aiheuttaa kuormitettujen rakenteiden tuhoutumista, tiili- tai kevytbetonilohkojen rakennuksissa, jopa pienet perustuksen muodot voivat aiheuttaa seinämien halkeamia.

Rakennus- ja asennustyön suunnittelijoiden ja valmistajien tehtävänä on tässä tapauksessa estää näiden tekijöiden kielteiset vaikutukset, joihin sovelletaan seuraavia toimenpiteitä:

 • rakennetaan sokea alue riittävän leveän rakennuksen kehän ympärillä, joka estää pinnan kosteuden tunkeutumisen pohjaan aiheuttaen maaperän turvotusta tai samentumista;
 • maaperän eristäminen asettamalla eristys sokea alueelle estääkseen pohjan perustan jäätymiseltä. Tähän sopivin materiaali on EPPS (ekstrudoitu polystyreenivaahto), jonka ominaisuudet ja sovellus löytyy artikkelista "Erilaisia ​​vaahtomuovityyppejä (PSB, EPPS) käyttäviä taloneristystekniikoita, joissa analysoidaan etuja ja haittoja, teknisiä ominaisuuksia";
 • tyynyn alle tiettyjen paksujen löyhästi puristettujen materiaalien teippipohjan alla, vähentäen pakkasuihkun muodonmuutosta;
 • monoliittisen raudoitetun betonin hihnat, jotka on järjestetty perustusten yläreunan tasolle ja rakennuksen kattojen alle estämään seinien epämuodostumia aiheuttama epämuodostumien aiheuttama muodonmuutos tai pakottaa maaperän turvotus ja pakkanen.

Maaperän jäädytyksen syvyys

Kaasun jäätymisen syvyys on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat säätiön syvyyden asentamiseen maanpinnan tasosta. Tämä pätee erityisesti Venäjälle, jossa suurin osa alueesta altistuu talvisin negatiivisille lämpötiloille. Seuraavassa taulukossa on esitetty savukaasujen, suurten ja keskisuurten hiekkavyöhykkeiden jäädyttämisen vakioarvot Venäjän federaation eri alueilla.

Teknologia rakentaa säätiö vaiheittain

Oikea toimintasarja alustalle asetettaessa - talon, ankkuripaikan tai autotallin vahvuus. Jos rakennustyöt tehdään käsin, niin säätiötietotekniikan tuntemus mahdollistaa virheiden välttämisen ja käytettäessä asiantuntijaryhmän palveluja - valvoa sen toimintaa, tarkista materiaalitarpeen laskenta ja rakenteen yleinen arvio. Ennen kuin teet sopimuksen rakentajien kanssa, kannattaa ensin tutkia keskimääräisiä hintoja ja harkita mahdollisia säästöjä.

Työ toteutetaan maaston mukaan kehitetyn projektin mukaan ottaen huomioon maaperän, topografian ja ilmaston ominaispiirteet rakennetussa ympäristössä. Luettelon ja työn tyydyttäminen riippuu siitä, mihin perustukseen käytetään pohjaa: nauha (monoliitti tai komposiitti), pylväs, kasa, laatta. Yleensä prosessi koostuu seuraavista vaiheista.

1. Louhintatyöt.

Niihin kuuluvat alueen ulkoasu, louhinnan järjestelyt, kaivantojen kaivaminen tai reikien poraus tukeille. Ensinnäkin sivusto on vapautettu tarpeettomasta kasvillisuudesta: puut vääntyvät, pensaat leikataan, niitty ruoho. Pääsuunnitelma on suunniteltu luonteeltaan: ne suorittavat tarvittavat mittaukset ja merkit. Jos sivustolla on vaikea maasto, se on merkitty kiskoilla ja tasoilla. Ruoppaus voidaan suorittaa manuaalisella tai mekaanisella menetelmällä (toiminnan kustannukset eivät riipu siitä).

2. Laitteen tyyny.

Tästä pisteestä (jos ensimmäinen toimenpide suoritetaan itsenäisesti) alkaa laskea nauhan kustannus. Hiekkaa ja murskattua kiveä kaadetaan kaivannon pohjaan, ne kaatavat molemmat kerrokset vedellä ja kahdessa vaiheessa ne tiivistetään jyrsimellä.

3. Säätiön rakentaminen.

Työn määrä riippuu säätiön tyypistä ja arvioidaan eri mittayksiköissä.

 • Monoliittisen teipin valmistusprosessi käsittää muottien kokoonpanon, raudoituksen sitomisen, betonin kaatamisen. Se lasketaan kuutiometreinä ja vastaa nauhan tilavuutta. Jos yritys olettaa rakennusmateriaalien osto ja kuljetuskustannukset, betonimyynti kallistuu 2,5-3 kertaa. Samanaikaisesti rakennusaikaa pienennetään, betoniseoksen jatkuva kaataminen on mahdollista - tästä johtuen halkeilun todennäköisyys pienenee.
 • Pylväspohja on pystytetty asentamalla tuet esivalmistettuihin reikiin. Ensiksi asennetaan muotti- ja lujitustangot, minkä jälkeen sementti-hiekkaseos kaadetaan. Pylväspohjan asennusta koskeva työ ilmaistaan ​​tukien määrässä.
 • Laatta. Tämä on kallein vaihtoehto, mutta se on optimaalinen alueilla, joilla on vaikea maaperä (turvealueet, pohjaveden korkeat alueet). Vahvistettu betonilaatta ei ole epämuodostunut, kun maa liikkuu, mutta "kelluu" sen kanssa. Ennen betonitointia, varmista, että asetat vedenpitävyyden. Työ mitataan kuutiometreinä: sen tilavuuden määrittämiseksi, lineaariset mitat kerrotaan.
 • Kasaan. Nyt yleisimmät ruuvipallot, jotka usein asetetaan runkorakenteisiin tai hirsitaloihin. Paalun hinta riippuu sen pituudesta ja juoksumittarin hinta (2500-5000 ruplaa) riippuu materiaalista ja rakenteesta.

Kun arvioita tehdään, on suositeltavaa sisällyttää vedenpitävyys: ilman luotettavaa suojaa kosteudelta säätiö tuhoutuu nopeasti, etenkin alueilla, joilla on läheinen pohjavesi. Yksityisissä kehittäjissä on edelleen suosittuja valssattuja materiaaleja, jotka on sijoitettava kahteen kerrokseen. Injektointimenetelmä on kalliimpi: tunkeutuva hydroaktiivinen seos vaikuttaa saumojen tiivistämiseen, työntää maanalaista vettä pois rakenteesta.

Hinta riippuu suurelta osin alueesta, jossa talon suunniteltu rakentaminen. Kokonaiskustannukset saadaan lisäämällä kullekin prosessille ja materiaaleille aiheutuvat kustannukset. Alustavan laskelman tekeminen paljastaa samalla tapoja vähentää kustannuksia: esimerkiksi jos työ ei vaadi erityisten laitteiden osallistumista, se voidaan tehdä yksinään.

Tieteellisesti kehitetyt aika- ja hinnoittelusäännöt, jotka perustuvat säätiöiden järjestelyihin, on esitetty ENiR: n kokoelmissa. Näiden sääntelyasiakirjojen avulla arvioidaan yleensä asuinrakennuksen rakentamista. Yksityisen kehittäjän opas on paikallisten yritysten todellinen hintatarjous. Ennen kuin valitaan taiteilija, ehdotetaan vertailevan useiden yritysten hintoja Moskovassa ja pääkaupunkiseudulla taulukon mukaisesti.

Laite betonin valmistukseen säätiölle

Maaperällä on heterogeeninen rakenne. Raskaissa kuormissa ne voivat kutistua, pilkkoa ja romahtaa. Rakennuksen paineen jakamiseksi tasaisesti, vähentävät talon viemäröintiä ja estävät edelleen kutistuvien muodonmuutosten syntymistä erilaisten valmisteiden alla - hiekka, murskattu kivi, sora tai betoni.

Heikkoilla mailla - turvemetsillä, sapropelilla, märällä savella tai silty mailla - tämä ei riitä. Tällöin perustus rakennetaan betonin alapuolelle.

Mikä on tarpeen jalustaan, missä tapauksissa se on valmistettu betonista ja milloin voit halvemmalla vaihtoehdolla - hiekka tai murskattu kivenvalmistus?

Tunnelin toiminnot

Betoniperustuksen valmistelu on murskattua kiveä tai soramateriaalia ja päärakenteen materiaalia olevan kiinteän betonin kerros. Sen paksuus on 10 cm.

Pohjan tärkein tehtävä on antaa luotettava tuki rakennuksen perustukselle:

 • heikoilla mailla;
 • lähellä rinteitä, pengerteitä ja rinteitä;
 • suurella puristuskuormalla rakenteesta;
 • maanjäristyksessä alttiilla alueilla.

Tällöin jalanjäljen mitat lasketaan standardien mukaisesti - SNiP 2.02.01-83, Rakennussääntö 50.101.2004, 63.13330.2012. Ne kuvaavat betonin koostumuksen valintamenetelmää, valmistelevan kerroksen laitetta, vahvistuskotelon asennusta ja teosten tuotantoa.

Betonin valmistuksen lisäominaisuudet ovat:

 • esivalmistettujen rakenteiden kokoonpanon helpottamiseksi litistetyllä pinnalla;
 • monoliitin asentamisessa vahvistushäkkien asennuksessa, koska roskien tyyny on paljon vaikeampi sijoittaa vaakasuoraan;
 • luomalla ylimääräinen suojakerros maaperän kosteudelta, joka tuhoaa päärakenteet;
 • korkealaatuisen betonin taloudelliseen käyttöön asettamalla se halvan materiaalin tasaiselle tiheydelle;
 • Sementtimassan vuodon estämiseksi perusperusrakenteen tuoreesta laastista, sidosaineiden hydraatio on täysin päättynyt, betonin laatu ei katoa.

Betonin valmistus, on suositeltavaa järjestää massiiviset ja suuret tilat. Kevytrakenne tai pienet rakennukset tasaisella maastossa ja tiheä maaperä on pystytetty tiivistettyyn pohjaan - hiekkaan ja murskattuihin kivitöihin. Sen tarkoitus on suojata jäädyttämiseltä, maaperän kosteuden poistamiselta ja maaperän heikentymisen estämisestä.

Valmistustyypit

Yleisimmät koulutustyypit:

 • hiekka;
 • sora tai murskattu kivi;
 • betoni;
 • kalvo.

Hiekka ja sora

Ensimmäisessä vaiheessa louhintatyön jälkeen inerttien materiaalien polttolaitos järjestetään ja sen jälkeen tiivistetään tampereita. Hiekkaisen, murskatun kiven tai soran paksuuden paksuus on 20-60 cm. Korkean pohjaveden pinnalla geotekstiilit levitetään louhinnan pohjalle.

Ensimmäiset karkeat jakeet asetetaan, sitten keskikokoiset. Ne tarjoavat kuivatuksen perusteet. Yläkerros ripotellaan hiekalla. Tällainen materiaalien jakautuminen kooltaan antaa tupsun nauhan tai laattojen alapuolelle suuremman jäykkyyden ja lujuuden. Hiekan käyttö valmistuksessa on välttämätöntä pystysuoran kuorman tasaiselle siirtymiselle alemmille kerroksille.

Sakon määrittämiseen vaadittavat vaatimukset:

 • käytä hiekkaa, jonka raekoko on 2-2,5 mm, sopivimmin polttopyyhkeisiin - murskattu sora, jolla on alhainen ominaispaino ja korkea vedenkulutuskyky;
 • savimassan, kalkin ja suolan kontaminaation määrän tulisi olla vähäinen;
 • orgaaniset jätteet aiheuttavat veden läpäisevyyden ja hiekkakerroksen tunkeutumisen nopeasti, joten niiden läsnäoloa ei sallita.

Pohjamatot ovat sora-, graniitti- tai kalkkikiviä, joiden keskimääräinen lujuus on M800 ja raekoko 20-70 mm. Varmista, että kerroksen kerros kertyy värähtelevään levyyn tai kädensijaan 50 mm: n välein. Hiekka on esijännitetty vedellä.

Betonin valmistus

Tyyny laatta- tai tukilohkojen alle suorittaa kahdella tavalla. Ensimmäinen on kaatamalla murskattua kiviä nestemäisellä bitumilla, toinen on pohjamaalaus, joka on valmistettu huonolaatuisesta betonista M50-M100, jonka kerros on korkeintaan 10 cm.

Betoni tyyny perustuksen alla:

 • kaatamalla kaivon tai pohjan kuoppaan ilman muottirakennetta;
 • muottien asentaminen alueen kehän ympärille ja myöhemmät leviämisjalat;
 • pohjaan sopivassa muodossa ensin laakea, sitten suunnittelumerkin betoni.

Ratkaisu on kohdistettu majakkain tai sääntöön, joka on tiivistetty värähtelijällä. Ylhäältä alusta on vedetön bitumi, valssatut materiaalit, vesitiivis kalvot.

Valmistus geomembraanilla

Viime aikoina rakennusmarkkinoilla on esiintynyt polymeerikalvoja. Kuitua käytetään suojaamaan rakennuksen perustusta maaperän kosteudelta, ts. kuin vedeneristys. Pohjimmiltaan uusi on se, että profiili piikkien muodossa samanaikaisesti parantaa maaperää. Valmistajat sanovat, että geomembraanien käytön seurauksena kutistumisparametrien määrä vähenee ja kuormituksen siirto alustaan ​​jakautuu uudelleen. Poikkileikkauksen muoto estää veden pääsyn ja eristyksen ja betonin väliset aukot tuuletetaan.

Kuidun sijoittaminen suoritetaan hiekkakivestä valmistetulle kivenvalmistusaineelle, levitetään geotekstilien kerros. Membraanisaumat hitsataan yhteen. Materiaali on vahva ja kestävä, kestää korkeita ja matalia lämpötiloja.

Työjärjestys

Laitteen pohjalevyjen työtä lean betonin alapuolella suoritetaan järjestelmän mukaisesti:

 1. Tasaa kaivon tai kaivannon pohja.
 2. Nukkuta suuria ja keskiraskaita raunioita, tasoa, ramia. Kerroksen korkeus on 10-15 cm.
 3. Seuraava askel on vuodevaatteet hiekkafraktiolle 2-2,5 mm, kosteuttava, tamping.
 4. Asenna muotit tyynyn alle nauhalevyn alle.
 5. Asennetut raudoitusverkot ja pystysuorat poistoaukot pohjan yhdistämiseksi alustan valmistukseen.
 6. Tyynyn täyttämiseksi käytä betoni M100 Portland-sementissä, jonka laatu on alle M500. Kerroksen korkeus - 10 cm.
 7. Tasaa pinta, täryttimet, jotta ilma vapautuu liuoksen paksuuteen.
 8. 3-7 vuorokauden kuluessa muottipellit poistetaan.

Ennen kuin asennat pohjan, sinun on tehtävä vesitiivistystyökalu kipsi- tai valssattujen suojamateriaalien avulla. SNiP: n mukaan vaakasuuntaiset toleranssit eivät saisi ylittää 5 millimetriä, kun ne tarkistetaan kahden metrin tasolla ja koko pituudelta - 20 mm.

johtopäätös

Säätiön valmistelu on olennainen osa yleistä rakennustyötä. Rakentamisstandardeissa määrätään, missä tapauksissa on tarpeen määrittää pohjan alapuolella olevan betonipanon paksuus, leveys ja vahvistaminen laskennan avulla. Heikkoilla mailla, suurilla kuormilla, vaikealla maaperällä, maanjäristyksillä alueilla tämä on pakollista. Kaikissa muissa tapauksissa jalusta on vakio ja paksuus korkeintaan 10 cm.

Talon rakentaminen

Kiinteän pohjan täyttäminen edellyttää suurta määrää betonia, jota ei aina voida valmistaa kerralla. Suuret rakennustyömaat on varustettu erikoislaitteilla ja suurikokoisella betonisekoittimella, mutta yksityisessä rakentamisessa laitetta ei aina voi vuokrata tai tilata. Tässä tapauksessa syntyy kysymys: onko se sallittua kaataa säätiö osissa. Vastaus siihen saa lisää tietoa.

Sisällysluettelo:

Säätiön betoni: ominaisuudet ja kypsytysvaiheet

Sementin ja muiden täyteaineiden, kuten sora-, hiekka- tai laajennetun saven, valmistukseen käytettävät betonit. Vesi auttaa parantamaan liuoksen sujuvuutta, ja pehmittimiä ja lisäaineita lisätään suojatakseen pakkaselta.

Betonimateriaalin valmistuksen jälkeen se kaadetaan muottipesän sisäpuolelle, jota seuraa kypsytys:

1. Ensimmäinen vaihe - betonikoostumuksen asettaminen. Aine, joka joutuu muottiin, alkaa kovettua, se tapahtuu sementin ollessa vuorovaikutuksessa veden kanssa. Komponenttien väliset liitokset eivät ole vielä kovin vahvoja, ja kun ne lastataan pinnalle, ne tuhoutuvat helposti. Samalla uudelleenasettaminen on epärealistista.

Tämän vaiheen kesto määräytyy ulkoisen ympäristön ja ilman kosteuden lämpötilan indikaattoreiden mukaan ja vaihtelee neljästä tunnista päivään. Laskun laskeminen lisää betonin asettamisaikaa. Samanaikaisesti, kokoonpanon alussa koostumuksen koostumus pysyy nestemäisenä. Jos koostumukseen lisätään tällä hetkellä ratkaisu, niiden välisiä yhteyksiä ei rikota. Lämpötilassa 18-19 astetta nestefaasi on noin kaksi tuntia. Lämpötilassa 0-1 astetta - yli kuusi tuntia.

Tämä indikaattori voidaan lisätä sekoittamalla koostumusta, mutta älä käytä tätä menetelmää, koska se vaikuttaa haitallisesti betonin suorituskykyominaisuuksiin.

2. Toinen työvaihe on betonimassan kovettuminen. Tämä prosessi on melko pitkä ja siihen liittyy betonikomponenttien asteittainen hydratointi, jotta saadaan aikaan konkreettisia enimmäislujuusominaisuuksia suhteessa työseoksen merkkiin. Kovettamisen prosessi ensimmäisellä valumispäivänä kiihtyy, sitten tämän prosessin nopeus vähenee.

Ensimmäisen tunnin kuluttua asettamisesta betoni on minimaalinen lujuus, lisäämällä uuden osan liuoksesta johtaa pinnan halkeiluun. Vain 3 päivää sen jälkeen kun seos kaadetaan, se saa tarvittavan lujuuden.

Betonin työvaiheen ominaisuuksista riippuen päätämme, että säätiön asteittainen kaataminen talon alle omiin käsiisi on mahdollista tietyin suosituksin:

 • sekoitus peräkkäin jokaisesta betonin osasta, jonka kaatamisen välillä on enintään kaksi tuntia lämpimällä säällä ja neljä kertaa, kun se on viileää, ei muodostu saumoja, betoni on yhtä vahva kuin jatkuvassa valussa;
 • Pitkäaikainen työ keskeytyneenä, sen on täytettävä enintään 64 tuntia, eikä enää tauon jälkeen pinnasta puhdistettava pölyä ja kosteutta, puhdistettava harjalla, mikä lisää saumojen välistä tarttuvuutta.

Kun täytät pohjan osat, älä unohda vahvistusta. Se on joka tapauksessa tarpeen.

Osittainen säätiön valu - edut ja haitat

Jatkuvan säätövalun prosessilla on seuraavat edut:

1. Ei tarvetta käyttää raskaita koneita.

Melko usein rakennustöiden aikana ei ole mahdollista lähestyä laitetta erikoisvarusteilla ja jopa betonisekoittimella. Tällöin ainoa vaihtoehto on periä säännöllisesti säätiö. Koska ilman erikoistuneita betonisekoittimia on mahdotonta valmistaa suuria määriä laasti.

2. Lisätä mukavuutta rakennustöissä.

Säätiön täydellistä kaatamista ei ole aina mahdollista suorittaa, on syitä, että rakennusprosessi pysähtyy. Tässä tapauksessa säätiön asteittainen kaataminen - ratkaisee tämän ongelman.

Tästä huolimatta on olemassa sellaisia ​​haittoja, että säätiö kaadetaan osiin:

 • alustan vahvuuden lasku;
 • väärän tekniikan avulla - murtumien ilmeneminen säätiössä;
 • tarkan teknologian tarve.

Säätiön täydellinen varjostus mahdollistaa monoliittisen rakenteen, jolla on suurimmat lujuusominaisuudet. Joka tapauksessa säätiön laatu - sen jälkeen, kun osittaisen valun työ on alemmalla tasolla, verrattuna monoliittisiin rakenteisiin.

Säätiön täyttötekniikka osilla - laskentavälien laskeminen

Ennen kuin alat täyttää säätiön, tutustu säännöt, joiden avulla määrität betonin koostumuksen ajan ja jäädytysvälin. Epäasianmukainen valu heikentää säätiön laatua.

Betonin kovettumisesta on vain kaksi vaihetta:

Jokainen näistä prosesseista poikkeaa yksittäisistä ominaisuuksista ja valmistumisajasta. Välittömästi sen jälkeen, kun betonikoostumus on kaadettu muottipesään, asetus alkaa. Yksittäiset komponentit ovat toisiinsa yhteydessä. Betoniratkaisun koskettaminen tällä hetkellä on ehdottomasti kielletty, jotta vältettäisiin sen eheyden rikkominen. Lämpimällä ja kuumalla säällä betonilaatta asetetaan kolmeen tuntiin. Loppusyksystä tai alkukeväästä tämä aika kasvaa 24 tuntiin.

Asennuksen jälkeen koostumuksen rakenne pysyy nestenä, joten tämän prosessin aikana se saa kaataa betonia pieniin osiin. Päivän päättymisen täyttöä ei kuitenkaan voida hyväksyä.

Seuraava prosessi jäätyy. Sen kesto on noin neljä viikkoa. Tämän ajan kuluttua betoni on täysin karkaistu ja pystyy hyväksymään kuormat. Kolmen päivän kuluttua kovettumisen aloittamisesta se saa suorittaa betonin lisäämisen valmiiseen pinnoitteeseen. Ajanjaksona 1-3 päivää kiinteytymisen aloittamisen jälkeen liuos ei ole täysin sallittu kaataa. Koska betoni ei saa lisävoimaa, se murtuu uuden koostumuksen kuorman alla, vaikka mikroprekareja ei näy, mutta niiden vaikutukset näkyvät talon rakentamisen jälkeen. Näiden vikojen kautta vettä tulee kellarikerroksen sisälle ja vähitellen tuhoaa sen.

Huomaa, että kaatumisaika kesä- ja talvikaudella on merkittävästi erilainen. Joten kesällä korkeassa lämpötilassa toinen kerros täyttyy neljä tuntia päätyön jälkeen, talvella tämä aika kasvaa kahdeksaan tuntiin. Kun liuos kaadetaan kuivauksen jälkeen, esikovettu, puhdista ja harjaa pohja.

Kuinka kaataa kaistaleen säätö oikein: suositukset osittaisen perustuksen valulle

Sen lisäksi, että määritetään osittaisen kaatamisen aika, päätä tekniikka tämän prosessin suorittamiseksi. He erottavat kaksi:

Kun kaistaleen kaataminen ja maanalainen kaivaminen on rakennettu, muotti on valettu tiukasti maahan. Tällöin täyttö suoritetaan liitosten mukaisesti eli kerroksittain.

Kun teippi on monoliittinen pohja - pysäytä lohkojen täyttöön. Toisin sanoen saumat ovat järjestettynä nivelet kohtisuoraan. Kun tällainen säätiö kerrotaan kerroksittain, se on välttämättä vahvistettu.

Ennen kuin alat kaataa, päätä menetelmästä ja piirrä piirustukset volumetrisen säätiön muodossa. Se osoittaa säätiön kokonaispinta-alaa ja se on jaettu useisiin osiin täyttötyyppien suhteen. Jakoon liittyen valitaan kolme vaihtoehtoa järjestelmälle:

 • pystysuora jako - pohjan pohja on jaettu erillisiin osiin, erotettu teräsosilla, täydellisen kiinteytymisen jälkeen, väliseinät poistavat ja kaadetaan betonia;
 • vinon valitusvaihtoehto on vaikein menetelmä, jolloin alue on jaettu diagonaalisesti, tarvitaan tiettyä kokemusta sen toteuttamiseksi, sitä käytetään monimutkaisissa rakenteellisissa säätiöissä;
 • vaakasuuntainen osittainen valu - pohja jaetaan syvyyssuuntaisiin osiin, eikä väliseiniä ole asennettu niiden väliin, riittää kummankin kerroksen sovelluskorkeuden määrittäminen, lisäsekoitus suoritetaan suhteessa järjestelyyn ja uuden betoniosan käyttöönoton aikaväli.

Lisäksi piirustuksessa on määritettävä valualueen koko suhteessa näihin indikaattoreihin ja määritettävä täytettävän betonin määrä.

Ominaisuudet manuaalisen täyteaineen täytön kanssa

Piirustusten jälkeen siirry välittömästi osittaiseen valuun. Ensinnäkin rakenna muottialue ensisijaisen kaatamisen alalla. Puun, metallin tai muovin valmistukseen. Puuraaka-aineessa on oltava laminoitu pinnoite, jotta vältetään puun liiallinen kosteuden imeytyminen.

Käytä metallirakenteita, valitse materiaalit, joissa on korroosionkestävä pinnoite. Muovimuotti on kevyt ja helppokäyttöinen.

Lisäksi rakenteesta riippuen on olemassa kaksi vaihtoehtoa:

Meidän tapauksessamme suosittelemme pysymään ensimmäisessä vaihtoehdossa. Preformattujen muottien tyypit voidaan helposti purkaa ja koota tarvittaessa.

Valmista sitten venttiili. Ribbonsäätiö vahvistettiin välttämättä. Sijoita tällainen vahvistusmerkintä:

Vahvistimessa on oltava kaksi vaihtoehtoa, joilla on merkintä. Hitsattu vahvike on kestävä ja estää pohjan halkeilua. Ennen kuin alat kaataa betonirakenteita rakenteen pohjalle, kaada hiekkaa. Tampa sitä erikoislaitteilla. Seuraavaksi siirry betoniliuoksen valmistukseen.

Liuoksen valmistuksen tärkeimmät aineosat ovat:

Säätiö on täytetty 300 tai 400 asteen laadukkaalla formulaatiolla. Jos noin 85 kg kuivaa formulaatiota tarvitaan, tarvitset noin 42 litraa vettä. Käytä vain kuivaa hiekkaa.

On suositeltavaa kaataa säätiö kuivaan ja lämpimiin sääolosuhteisiin. Kun työskentelet kesällä, peitä betoni kalvolla, jotta vältetään kosteuden liiallinen haihtuminen. Vähäinen kaataminen sisältää betonin valmistusvalmisteen. Jos haluat laskea koostumuksen tietyllä alueella, määritä ensin sen tilavuus. Mittaa rakenteen korkeus, leveys ja syvyys, moninkertaista betonirakenteen arvot ja kuutiometrien määrä työskentelyyn. Valmista betoni betonisekoittimessa, tällaiselle koostumukselle on ominaista maksimaalinen yhtenäisyys ja korkea laatu.

Tämän jälkeen luodaan säätiö omalla kädelläsi. Kun kaadetaan pohjaa nauhan muodossa vaakasuoraan, jakaa rakenne useille osille. Esimerkiksi 1 m: n säätökorkeudella on suositeltavaa suorittaa betonitoiminta kolmessa tai neljässä kerroksessa.

Betonin kaatamisen jälkeen sekoitetaan yhdistelmä värähtelijällä. Tämä laite poistaa ylimääräisen ilman rakenteesta ja parantaa sen tarttumista liittimiin. Lisäksi jokainen kerros tasataan erityisellä kiinnittimellä tai tavallisella puupalkilla.

Jonkin ajan kuluttua valmistele uusi osa liuoksesta ja toista prosessi. Varmista, että kaikki kerrokset tiivistetään värähtelijällä. Jos sinulla ei ole tätä laitetta, vaihda se säännöllisellä venttiilillä, jota käytetään liuoksen lävistämiseen pitkin säätä. Muista vain, että tämä olisi tehtävä mahdollisimman nopeasti, ennen kuin ratkaisu alkaa jähmettyä.

Peitä jokainen betonikerros muovikelmulla, jotta vältetään kosteuden tai sateen nopea haihtuminen pinnalle. Jos kaatokerrosten välinen aika ylittää yhden päivän, puhdista pinta pölystä ja likaa ennen kuin täytät seuraavan kerroksen.

Jos perustuksen asteittainen kaataminen on jo tehty täysin kuivalla pohjalla, esikäsitellään sitä metallisella harjalla parantamaan karheutta ja tarttumista betonilla.

Kaistaleperän kaataminen on monimutkainen prosessi, mutta jos lähestyt sitä vastuullisesti ja lasketaan oikein liuoksen kovettumisaika, kaatumisen tulos ei ole huonompi kuin monoliittirakenteiden.

Rakennustöiden hinnoittelu

Voronezh-korjaus 8-952 959 18 64

  Etusivu »Hinnasto» Hinnasto rakennustyömaille Voronezh

Rakennustöiden hinnoittelu

Siviili- ja pystytyskohteet

Näytteenotto autotech ilman vientiä

Näytteenotto autotechnikaan viennin kanssa

Hankkeen toteuttaminen luonteeltaan (layout)

1500-3000

Manuaalinen täyttö sinusin

Kaivoksen jakautuminen, pohjamerkintä

Manuaalinen maan louhinta (riippuen maaperätyypistä)

Maaperän monoliittisten emästen (betonirakenteen)

Tyypit säätiöt, erityisesti niiden perusta

Säätiötä kutsutaan rakennuksen tai rakenteen maanalaiseksi osaksi, joka vie kaiken kuorman ja siirtää ne maahan. Valitse perustus tulevien rakenteiden ominaisuuksien ja maaperätyypin mukaan rakennuspaikalla. Rakennuksen järjestämiseksi sopivaan maisematyyliin, laiteperustan teknologia sopii mihin tahansa. On olemassa monenlaisia ​​säätiöitä:

Vähärasvaisen betonin perustaminen.

 • vyö;
 • columnar;
 • monoliitti;
 • kasa;
 • levy (kelluva);
 • ruuvi.

Strip-jalusteknologia

Esimerkkejä nauhan perustuksista.

Tällainen säätiö löytyy usein yksittäisrakenteessa. Tämä on perustana teräsbetoniliuska, jossa on ennalta määrätty korkeus ja leveys, joka sijaitsee koko rakennuksen kehällä. Teippi on sijoitettava rakennuksen kaikkien ulkoisten ja sisäisten seinien väliin, poikkileikkausmuotoa tulisi säilyttää pohjan koko kehällä. Tämäntyyppinen pohja soveltuu hyvin taloja, joissa on raskas betoni- tai tiiliseinät, joissa lattiat. Myös tämäntyyppinen pohja soveltuu maanalaiseen autotalliin tai kellariin.

Useimmiten laite nauhan säätiö tehdään suuremmalla syvyydellä kuin maaperän jäädyttämisen syvyys, mutta pienen puurakenteiden rakentamiseen käytetään matalia nauha-alueita.

Jos verrataan monoliittisten säätöjen laitetta nauhaan, sen tekniikka on melko yksinkertainen, verrattuna pinoihin tai nauhan perustuksiin. Siitä on kuitenkin ominaista lisääntynyt työvoimakkuus, korkea materiaalin kulutus, verrattuna pylväsperustaan.

Naapurimallin laitealueet seuraavissa tapauksissa:

Nauhan säätiön rakenne.

 • taloa, jossa on tiili-, betoni- tai kiven seinämät, joiden tiheys on vähintään 1000-1300 kg / m³;
 • kun taloa, monoliittista tai esivalmistettua metallia, raudoitettua betonia on tarkoitus tehdä raskas katto;
 • jos koko säätiön epätasaista saostumista uhkaa esimerkiksi koko alue, jos alue on taitettu rakennuksen yhteen osaan kallistumisvoimien kanssa ja toisessa osassa hiekkaa. Tällöin alustan oikea laite toimii yhtenä yksikkönä, kuormituksen jakaminen uudelleen eikä talon seinien säröily ja muodonmuutos;
 • kun talo suunnittelee kellarikerroksessa tai kellarissa, seinät liuskajohdon seinät kellarissa.

Laitteensa mukaan nauhateokset ovat monoliittisia, kaadetaan suoraan rakennustyömaalle ja tehdasvalmisteiset. Esivalmistettujen perustusten rakenne on tehty tyypillisistä betoniteräksistä, jotka valmistetaan tehtaalla ja rakennustyömaalla ja asennetaan nosturilla. Tällaisten pohjien ja perustusten laite on valmistettu tyynyistä - vahvistetuista betonilaatoista ja betonilohkoista. Esivalmistettu tyyppikanta alhaisempi monoliittinen lujuus.

Työjärjestys

Kun säätötyyppi on valittu, talon akselit on merkitty maahan, jolloin perustuksen pääakseleiden sijainti on kiinnitetty panosten ja johdon tai langan avulla. Jos sivusto on monimutkainen ja helpotus, tarkkuus ja huomio sekä rakennusten ja kiskojen käyttö. Suorakulmaisen tai neliömäisen pohjan kulmat tarkasti tarkistetaan, niiden on oltava 90º. Teodoliitti tarkastaa kaivannon pohjan, etenkin niissä paikoissa, joissa nauha leikkautuu, ja talon kulmissa.

Rakenteelle valmistettujen säätiöiden tason tulisi olla suurempi kuin talon mitat 2-2,5 m kummassakin suunnassa.

Säätiön vahvistusjärjestelmä.

Kaivanto kaivetaan manuaalisesti tai kaivinkoneella. Tekniikan jälkeen pohja on puhdistettava käsin. Kaivo on aidattu ja pohjaan asetetaan tyyny, jossa on 120-200 mm hiekkaa tai karkeaa soraa. Tyyny tiiviisti kasteltu ja huolella. Sitten siihen asetetaan vedenpitävyys, esimerkiksi polyeteenikalvo ja kaadettu sementtilaasti. Tämä on välttämätöntä, jotta vesi ei pääse betonin maahan eikä heikennä sen voimaa.

Kaivantoon on asennettu laatoitukset, jotka on suunniteltu toisella puolella vähintään 40-50 mm. Voit levittää ja suojata raudan muotoa, se on kokoontaitettava ja helppokäyttöinen. Puinen muotti on perusteellisesti kostutettu vedellä, puhdistet- tuna lastut ja roskat ja jäykästi kiinnitetty kaivon seiniin välikappaleilla estämään seinämien kallistumisesta. Muottien seinämien pystysuuntaus kalibroidaan huolellisesti lyijystä, ja tästä johtuen säätiön kestävyys ja lujuus ovat suurelta osin riippuvaisia. Maan pinnan yläpuolella, muotti on vähintään 30 cm, tämä korkeus on tulevan talon pohja.

Tämän tyyppisten alustojen laite vaatii vesiputkien ja viemäröintien avattavien aukkojen läpimitan. Muuten, leikkaamalla niitä, voit jakaa säätiön. Säätiön yläosa on peitetty vedeneristysmateriaaleilla rakennuksen seinien suojaamiseksi kapillaarisen kosteuden sisääntulosta.

Scheme nauha kasa perusta.

Vahvistus asennetaan kaivoon samaan aikaan kuin muotti, johon mennessä se olisi pitänyt jo koota kehyksiä. Useimmiten kehys edustaa kaksi vaakasuoraa vahvistusrivää, pystysuuntaisten rivien määrä riippuu säätiön pituudesta. Betonin ja valuraudan kaatamisen jälkeen on mahdollista saada aikaan monoliittinen, vahvistettu betonipohja, jolla on suuria lujuusominaisuuksia.

Betoni kaadetaan pohjaan vähitellen, kerroksittain 15-20 cm tyhjennysten poistamiseksi. Jokainen kerros tiivistetään erityisten puupalkkien avulla. Samalla tarkoitetaan muottien seinämien huolellista koppaamista. On tärkeää käyttää samaa pitoisuutta oleva betoni niin, että sitä ei jaeta kerroksiin.

Usein perustuksen rakentamisessa on ongelmia, jotka liittyvät liiallisen nestemäisen betonin käyttöön. Tällaista betonia on helpompi kaataa, mutta sen seurauksena usein aggregaatit laskeutuvat pohjaan, mikä merkitsee betonin erottamista ja sen vahvuutta. Betoniseos altistuu kerrostumiselle ja kun se tyhjennetään yli 1,5 metrin korkeudelta.

Muotti voidaan irrottaa 7-10 päivässä, jolloin säätiö saavuttaa 70% suunnitellusta voimaa. Jotta vedenpitävä pohja voi käyttää erityistä mastista (bitumi), joka käsitellään kaikki ulkoseinät ja liima vedeneristysmateriaali, joka on täysin sopiva katemateriaali. Mitoituksen laatu on tarkistettava jonkin ajan kuluttua varmistamalla, että vedenpitävyys ei irrota pohjan seinistä.

Vedeneristyksen tekemisen jälkeen on tarpeen tehdä pohjojen ja perustusten täyttö. Se tehdään suurella puhtaalla hiekalla, joka kaadetaan vedellä ja rypytetään kerroksittain.

Pile perustuslaite

Pallosäätiön rakenne.

Tämän tyyppinen säätö on suunniteltu erittäin epävakaalle maaperälle sekä suurikokoisille rakenteille. Pallosäätiön laite tapahtuu pinoilla, joissa on terävä pää. Jokainen kasa (teräsbetoni, puu tai muista materiaaleista) kestää 2-5 tonnin kuormitusta. Pallojen yläosat on yhdistetty palkkeihin, jolloin ne muodostavat rakenteen tukipohjat. Yksityisessä rakentamisessa tällaisia ​​perustuksia ja säätiöitä käytetään erittäin harvoin, koska se on erittäin kallista.

Tulevan rakenteen painon perusteella määräytyy paalujen määrä. Laskettaessa tarvetta selvittää seuraavat parametrit:

 • säätöpaino;
 • seinän paino;
 • päällekkäinen paino;
 • katon paino kattorakenteilla;
 • lumikuorma.

Työjärjestys

Eri materiaalien keräyspilarin perustukset.

Kaikki säätiön perustustyöt alkavat merkinnällä, paikoissa, joissa paikat on kiinnitetty. Tämän jälkeen kuopat porataan. Vahvikkeet on sidottu yhteen kolmiulotteiseen kehykseen, ne voivat olla neliöitä tai pyöreitä. Kehys kokoonpanon jälkeen laskeutuu porattuun reikään. Samaan aikaan raudoitus ei saa koskettaa pohjaa ja seinämiä, suojakerros on 30-50 cm. Jos maaperä on vapaasti juoksevaa, porattu paalun muotti on valmistettu asbestiputkesta tai kattopyyhkästä, joka on kierretty ja johdotettu.

Kun olet tehostanut kellarien kulmat, voit jatkaa muottien kokoamista. Suojakerros on säilytettävä vahvistus- ja muurausseinien välissä. On parasta täyttää kaikki paalut yhdessä vaiheessa. Jos haluat poistaa tyhjiöiden ulkonäköä kaatopaikassa, sinun on käytettävä syvää vibraattoria.

Paalusäätiön kuormitus on mahdollista aikaisintaan 3 viikkoa sen kaatamisen jälkeen.

Monoliittiset perustukset

Monoliittisiä perustuksia käytetään usein kevyiden puurakenteiden rakentamisessa. Rakenteiden suunnittelussa ei ole rajoituksia monoliittisten säätöjen asennuksella, eikä sen luomiseen tarvita erikoislaitteita.

Monoliittisen perustan laattojen aseman pysyvyys on sen tärkein etu maallisiin liikkeisiin, mikä säästää rakennetta tuhoamiselta. Jos kyseessä on voimakas puristus maaperä, tämäntyyppinen pohja on myös sovellettavissa.

Suoritusominaisuudet

Laitteen pohjalevyn rakenne.

Vahvistakaa johto, kun rakennetaan kiinteä pohja, vähintään kahdessa kerroksessa. Kaivetaan kaivantoa, syvyys, joka vastaa säätöjalan syvyyttä. Alareunassa on hiekka tyyny. Pohjaveden suojelemiseksi pohjavedestä johtuva eroosio laskeutuu päälle, huuhtoutuu varovasti ja tamped. Ohut kerros betoni laittaa vedeneristys kahdessa kerroksessa, ja sitten vahvistaminen - myös vähintään kaksi kerrosta. Kaivo kaadetaan betonilla, joka muodostaa monoliittisen perustan laatta.

Liitoksen toiminnan jatkamiseksi tulevan rakennuksen seinämien kanssa tämäntyyppisen perustan vahvikkeen päiden on ulotuttava säätiön monoliittisen laatan rajojen ulkopuolelle. Kun laatta kovettuu, ne asentavat seinien ja muottien runkorakenteet. Tässä vaiheessa seinien vahvistaminen liittyy perustuksen vahvistamiseen, jota kutsutaan sokeaksi alueeksi.

Sarake säätiö

Pylväspohjan asennuksen tekeminen tapahtuu sijoittamalla pilarien suunniteltuun rakenteeseen seinämien kaikkiin kulmiin ja risteykseen. Tällainen säätiö on edullisempi kuin nauha, mutta sitä voidaan käyttää vain kevyisiin rakenteisiin ja taloihin. Tämän tyyppistä säätölaitetta käytetään vain maaperässä, joka ei ole alttiina liikkeelle ja liikkumiselle kiinteissä maissa.

Pylväsperusta.

Pilarirakenteiden toimintaedellytysten luomiseksi yhtenäiseksi rakenteeksi ja samanaikaisesti niiden kallistamisen ja horisontaalisen siirtymän välttämiseksi niin, että tukialustan tukeva osa on vakaa, pilarien väliin tehdään huurretta. Sitä kutsutaan myös vanteiden palkkeiksi tai satunnaisiksi palkkeiksi.

Pilarien välisen etäisyyden tulee pääsääntöisesti olla vähintään 1,5-2,5 m, mutta joissakin tapauksissa se voi olla enemmän. Rostverk on tavallinen vahvistettu hyppyjohde.

On mahdotonta liittää yhteen rakennustelineeseen kiinnitetty terassi, veranta tai kuisti päärakenteeseen. Jokaisella näistä rakenteista tulisi olla oma perusta, ja ne olisi erotettava päärakenteesta muodonmuutos saumalla. Tämä johtuu siitä, että päärakenne ja kuisti ovat hyvin erilaisia ​​kuormia ja erilaisia ​​sedimenttejä.

Sarakepohjalla on useita epäilyttäviä etuja verrattuna muihin.

Perustoimien vahvistaminen ruiskutuskaivojen avulla: a - liuoksen leviäminen; b - ruskeat ruiskutuskaivot.

 1. Kustannuksia. Muun tyyppiset säätiöt vaihtelevat 15-30% rakenteen arvosta, kun taas pylväskoko on 15-18%.
 2. Materiaalien kulutuksen ja työvoimakustannusten mukaan pylväsperiaatteet ovat 1,5-2 kertaa taloudellisempia kuin nauhan perustukset.
 3. Säätiön alukkeet toimivat paremmin erillisissä tuke- muksissa kuin jatkuvilla nauhatuilla. Niiden alapuolella oleva sedimentti on siten huomattavasti pienempi edellyttäen, että maanpaine on yhtä suuri.
 4. Jäätymisen voimat ovat vaarallisimmat voimat, jotka vaikuttavat alhaisten talojen perustuksiin. Ei ole ihme, että kaikkia säätiöitä pidetään ensisijaisesti maaperän pilkkoutumisen näkökulmasta. Uskotaan, että pohja on asetettava alle jäädytyksen syvyys, minkä jälkeen muodonmuutoksia ei tapahdu. Kevytkuormitettuihin perustuksiin kuormitus kuitenkin ylittää kuorman talolta ja turvotus tapahtuu kaiken kaikkiaan.

Suurten maaperän jähmettymislujuuden ansiosta pylväs- tai teräsbetoniset monoliittiset perustukset ovat tehokkaimpia. Jäätymisen voimakkuus vaikuttaa sivupintoihin, jotka ovat pylväillä pieniä.

Sarakepohjan rakentamista ei suositella käytettäväksi:

Tiilipilarin perustus.

 • heikot maaperät, vaakatasossa liikkuvat maaperät, koska pilaripohjat eivät ole riittävän kestäviä kallistamiselle;
 • turpeen ja muiden heikosti kantareiät eivät myöskään suosittele rakennetta;
 • taloja, joissa on raskaat seinät, yli 510 mm: n tiilen paksuus ja teräsbetonilevyt ja lohkot;
 • samalla rajoitetaan taloudellisia tai tilapäisiä rakennusmahdollisuuksia. Zabirka eli pilareiden ja seinän välinen tila - prosessi on erittäin aikaa vievää;
 • alueilla, joilla on terävät korkeuserot, ei ole suositeltavaa asentaa sarakepohja.

Työjärjestys

Työt alkavat säätiön rakennustyömaalla puhdistamalla, jolloin kasvien pinta leviää enemmän kuin suunnitellun perustuksen alue 2-5 m. Maaperä leikataan paksuksi 10-30 cm, kaikki roskat ja vieraat esineet poistetaan. Jyrsit leikataan, tarvittava määrä maata kaadetaan muodostuneisiin kaivoihin. Vaakasuora ohjaus tapahtuu rakennustasolla.

Perinteisen perustusmallin malli.

Suunnitellun rakenteen kehän puolelle asennetaan pilarit, joita kutsutaan suojuksiksi. Ne on asennettu 1-2 metrin päähän suunnitelluista seinistä. Tulevien seinien puolelta puulevyjä tai -levyjä on naulattu pylväisiin ja ne ovat samansuuntaisia ​​tasolle, johon on merkitty louhinnan yksittäisten osien, itse säätiön ja tulevien seinien koko. Keskiviivojen jakautumista ohjataan teipin mittauksen tarkkuudella. Suorakulmaisen ja neliön pohjan kulmat on tarkastettava erityisen huolellisesti talon kulmissa ja akseleiden risteyksissä. Pylväät on asennettava kunkin ristikkoseinämän alle.

Suorakulmaiset kuopat kaivavat kaivinkoneella tai käsin. Aseta sitten ne muottiin. Leveät levyt eivät sovellu muottiin, ne muodostavat usein halkeamia. Voit käyttää lastulevyä, vedenpitävää vaneria. Muotti on asennettu lähelle kuoppien seinämiä, pohjan kohtisuoruus on tarkastettu lävistäjällä.

Jos maaperän seinät ovat kuivia ja suihkuttomia, voit tehdä ilman muottirakennetta ja asettaa kaivon seinät polyeteenillä.

Ne on vahvistettu halkaisijaltaan 10-12 mm: n pitkittäisillä vahvistuspalkkeilla, jotka on asennettu pystysuoraan kiinnittimien tai viiran pakollisen ympäryksen avulla sivusuuntaisen eron estämiseksi. Alapinnan yläpuolelle, lujituksen tulisi ulottua 10-12 cm: n korkeudelle hitsaamalla siihen kiinnitysruuvit.

Betoni asetetaan kerroksiin, joissa kummankin kerroksen pakollinen kulku rakentamalla täryttimiä.

Tekniikkalaite (kelluva) pohja

Tällainen pohja on monoliittisen perustan tyyppi, jonka pohja voi toimia myös tulevan rakenteen lattiana. Tämäntyyppiset säätävät laitteet ovat myös erittäin kalliita, joten niitä käytetään pääasiassa pienrakentamiseen yksityisissä rakennuksissa. Kaikki monoliittisen pohjalevyn perustan positiiviset ominaisuudet ovat täydellisiä.

Työjärjestys

Laitelaatta.

Tämäntyyppiset perustukset ovat pääsääntöisesti vyöhykkeitä, hiekkaisia ​​ja heikkoja maaperäjä, joissa vesipöytä on korkea. Jos pohja asetetaan syvyyteen, joka on pienempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys, tätä tyyppiä kutsutaan matalaksi perustukseksi. Pohjasta, kun rakennetaan tällainen säätö, poistetaan 20 - 50 cm maata. Soraa tai murskattua kiveä korkeintaan 10 cm kaadetaan hyvin tasoitettuun pohjaan. Kerros on varovasti kaatunut, sitten kaadetaan hiekkakerros, joka jakaa rauniot ja estää sen liikkumisen. Hiekalla on korkea jäätyvyys, joka estää valmiin perustuksen puristamisen.

Vedenpitävä kerros asetetaan perusteellisesti tamped-tyynyn päälle, jotta pohja ei pääse kosteudelta. Polyeteenikalvoa tai muuta vastaavaa materiaalia voidaan käyttää. Tämä auttaa estämään kosteuden pääsemästä valmiiseen pohjaan.

Jatka sitten muottien asentamista. Jos pohja upotetaan maahan, kuopan seinät voivat olla muotin roolia, mutta jos se on ulkona, sitä ei voida hallita ilman sitä. Muotti on parasta kiinnittää mahdollisimman varovasti.

Levyt otetaan 20-25 mm: n paksuudelta ja niistä muodostuu suojia, joiden leveys on 0,5 - 1 m korkeampi kuin perustusten perustuksen suunniteltu rakenne. Kuitujen seinämien kiinnittämisen jälkeen levyt tiivistetään paperilla, pahvilla tai katepaperilla.

Vedeneristys on asetettu rungosta vahvikkeesta.

Peräpylväät syvenemällä.

Koska tämän pohjan rakenne altistuu taivutuskuormille, vahvistuskorin vaatimukset ovat vakavat. Liittimiä käytetään vain vaihtelevassa osassa, jonka läpimitta on vähintään 12-16 mm.

Ankkuri on sidottu runkoon langalla. Hitsauskone on tässä tilanteessa ehdottomasti suositeltavaa. Hitsauksessa metallin laatu muuttuu, se hajoaa ja on alttiimpi korroosiota vastaan. Lujitushäkki koostuu ylä- ja alaverkoista, jotka ovat jäykästi kiinnittyneet toisiinsa ja jotka ovat 20 - 40 cm: n etäisyydellä tangoista. Lujituksen kulutus tämäntyyppisen perustuksen osalta on suurempi verrattuna muihin.

Laattojen pohja voi olla sekä sileä että rei'itetty. Jäykkyydet on sijoitettu pohjan pohjaan, upotettu maahan. Tämä estää rakenteen liikkumista pystysuunnassa.

Säätiön asettaminen.

Kelluvan pohjan betonisointi suoritetaan enintään 15 cm: n kerroksina, joista kukin kerros on huolellisesti tasoittunut ja kohonnut bajonettilla. Täytä levy kokonaan, ei pidä kestää yli tunnin. Betoni murskataan ennen kuin märkä kiilto ilmestyy sen pinnalle. Yläkerros tasoitetaan sitten puupalkilla.

Ensimmäisenä päivänä kaatamisen jälkeen pohja joka 4-5 tuntia kostutetaan vedellä tai peitetään polyetyleenillä. Jos et huolehdi tästä, levy todennäköisesti murtuu. Toisena päivänä on tarpeeksi märkä kolme kertaa, kolmannella - aamulla ja illalla. Muotti voidaan poistaa kuivauksen jälkeen, mutta täysi kovettuminen tapahtuu vain kuukaudessa.

Jäätymisen estämiseksi maadoituseristys on perustettu säätiön ympärille. Tällöin eristys asetetaan talon ympärille ympärysmitan ympärille 1-1,5 m: n etäisyydelle, pohjan ulkokehän on myös lämmitettävä. Useimmin käytetään vaahtopolystyreeniä, vaahtolaseja tai vaahtoa näihin tarkoituksiin.

Kierrä säätölaite

Tällaisia ​​perustuksia ja säätiöitä - sellaista paalua kuin paaluja - käytetään myös alueilla, joilla pohjavesi on liian korkea, paikoissa, joissa on vaikea maisema, maaperä ja epävakaat maaperät.

Ne ovat teräsputken ruuveja, joihin on hitsattu terä, koko rakenne on sinkkiä peitetty. Pile-tuotteet ovat halkaisijaltaan ja pituudeltaan erilaisia.

Rakennustekniikka

Pohjalaatan kaatoa.

Minkä tahansa tyyppistä perustusta asetetaan, alkaen seuraavien parametrien määritelmästä:

 • rakennuspaikan valinta;
 • pohjalevyelementin asennus;
 • muiden tuotteiden asennus merkinnän osalta;
 • leikkaamalla paaluja vaaditulle tasolle;
 • kiinnitysvinkit;
 • sitova kanava tai palkki.

Ruuvin säätö tehdään usein erikoiskoneilla niiden kiristämiseksi. Sallittu ja ruuvitaltan avaimen käyttö. On mahdotonta irrottaa kasa takaisin, koska se johtaa siihen, että se katoaa tulevaisuudessa.

Piles asennetaan tiukasti pystysuoraan tämän vaatimuksen noudattamiseksi, tarvitset rakennustasoa.

Ruuvien paalujen perustus näyttää näin: paalut ruuvatetaan maahan sisäseinien kulmissa ja risteyksissä rakennuksen seinän pituudelta. Pallojen välinen kenttä vaihtelee välillä 1 - 3 m.

Kaavamainen kellariperusta.

Ruuvin pohjan asennus suoritetaan seuraavasti. Paalujen sijainnit on merkitty tapilla, kaikki etäisyydet yhteen piirustukseen, kulmien tasaisuus, diagonaalien sattuma on tarkastettu.

Kaivetaan jokaisen paalin alapuolella pieni reikä, joka on enintään 15 cm syvä ja hieman leveämpi kuin terän läpimitta. On mahdotonta kaivata syviä kaivoja ja asentaa vain paalut niihin, sillä ruuvipillojen korkealaatuisen upotuksen tärkein edellytys on koskematon maa.

Paalun tulee uppoutua maan alle jäätymisasteen alapuolelle talvikauden aikana, kunkin kasa on pystysuorassa. Kun kaikki ne on ruuvattu, niiden yläosa mitataan erityiselle tasolle, joka on suunniteltu jokaiselle paalille tason avulla. Jyrsimellä leikataan ylijäämät.

Betoni kaadetaan paaluun - tämä lisää sen voimaa ja vähentää korroosiota. Pallon yläosaan on hitsattu vähintään 8-10 mm: n levyinen metallilevy, joka työntyy muutamia senttimetrejä paalun reunojen yli kaikkiin sivuihin.