Stakanny-tyyppisten perustusten rakentaminen, sarakkeiden asentaminen lasille

Stack Foundation Scheme

Pinottu tyyppinen kellari eroaa sen suunnittelusta, asennuksen monimutkaisuudesta ja kestää suuria rajat kuormituksia.

Lasin muotoisen erikoisen muotoilun ansiosta sitä käytetään pyöreän ja suorakaiteen muotoisen raudoitetun betonin tai metallipilarien asentamiseen, jotka täyttävät GOST 23972-80: n vaatimukset betonityypeille, rakennusmateriaalien valinnalle sekä sallittaville kuormille.

Stakanny-tyyppinen alusta on eräänlainen sarakepohja, jota käytetään teollisuusrakennusten rakentamiseen suurilla korkeuksilla ja leveillä lennoilla osiin.

Suurin etu on rakenne GOST: n mukaisesti ja tukirakenteen vahva lujuus. Haitta on kustannus, mutta se tasoitetaan muiden teknisten ominaisuuksien perusteella.

Lasimassan päätehtävä on siirtää kuormitus laakerilattiasta nauhan pohjan pehmusteeseen, ja se tehdään käyttämällä lujasti asennettuja teräsbetonisia tukia.

Pylvään yläreuna on myös tiukasti liitetty nauhalle tai esikuvioitua grilliin, joka voidaan asentaa jopa korkealle maanpinnasta.

Missä ovat stakannye-säätiöt

Monoliittiset teräsbetonipohjat stakannogo tyyppi

 • Rakentamisen aikana sarake teollisuusrakennukset;
 • Maanalaiset autotallit järjestetään useilla eri tasoilla;
 • Sillan, telineiden ja korkeajännitteisten sähkölinjojen laakeripohjana;
 • GOST-järjestelmän ainoana oikeana vaihtoehtona ydinvoimateollisuuden konehuoneiden, lauhduttimien ja kompressorihuoneiden rakentamisessa;
 • Asennettaessa suurikokoisia kehysrakennuksia löysästi maaperään, joilla on eri kerrostuminen horisontaalisissa suunnissa;
 • Kun rakennuksen luotettavuus on varmistettava seismisesti aktiivisilla alueilla;
 • Jos suunnitellaan teollisuusrakentamarakenteita, joihin on asennettu GOST 23972-80 mukaiset kuormitettavat lattiat 6-9 metrin etäisyydellä.

Tällaisen pohjan rakenteelliset ominaisuudet

Lasipohjan laite

GOST 23972-80: ssa on selkeästi ilmoitettu, mikä on itse lasiseoksen rakenne, sallitut parametrit ja kuormat sekä pohjan koon ja lujuuden tyyppi. Yleensä se koostuu useista esivalmistetuista elementeistä:

 • Monoliittinen tukipatja, joka on suurikokoinen pyöreä tai suorakulmainen, käsitelty vedeneristyksellä. Tyyny voidaan tehdä tehtaalla tai tehdä oikealla paikalla, asennettu kiinteälle hiekalle ja sora-tyyny;
 • Teräsbetonipidike laipan keskellä;
 • Kiinteät ja paksut teräsbetoni- tai metallipylväät, jotka on asennettu lasisiin;
 • Betonipylväs, jolla on tukeva betonipalkki. Jo palkki on tulevan rakenteen tukirakenteita. Tämä on eräänlainen pylväsrakenne, joten pylväät voivat olla eri pituisia, mutta yläreuna on välttämättä tarkasti vaakasuora.

Itse betonilaatta, riippuen kuormituksesta, tulee olla 12 - 52 neliömetriä. Se tapahtuu joukkueen ja monoliittien kanssa, ja esivalmistetuilla rakenteilla on kalteva pinta ja monoliittinen - horisontaalinen.

Yleensä teollisuudessa useammin ne käyttävät monoliittista rakennetta, joka on helpompi asentaa, pystyttää nopeammin ja vaatii vähäisemmät kustannukset koneistetuille laitteille. Lasia voidaan tehdä monoliittisesti siihen liittyvän laudan tai raudoituksen kanssa, paljon riippuen maaperän ominaisuuksista rakennustyömaalla ja itse rakennuksen kuormituksista. Kaikki lasit ovat vahvistetut vaaka- ja pystysuorat vahvikkeet, liitoselementit ovat jäykkiä. Stakannyen perustukset asennetaan vakaan maaperän päälle, mikä mahdollistaa kerroksen kerroksen muodonmuutoksen suurella alueella.

Levytys- ja lietemäisillä maaperillä lasirakenteita ei voida käyttää vaikutuksen epätasaisuuksien perusteella eri paikoissa sijaitsevaan pohjaan.

Lasialapien nimikkeistö GOST 23972-80 mukaisesti

FZh18-m-2 ja FZh-1m -brändejä käyttävät monoliittiset staattilevyt käytetään erityisesti yhdistetyyppisten teräsbetonipilarien asennukseen. Lasin osa on vastaavasti 700-500 ja 300-300 mm käytettyjen betonilevyjen valmistuksessa lujuudella B15 ja pakkasenkestävillä F50.

Levyn ulkopinta käsitellään myös usealla kerroksella orgaanisella muovisella vedenkestävyyskerroksella, joten vedenkestävyys on W2-W8: n sisällä.

Staka-tyyppinen säätiö: tekniset vaatimukset GOST 23972-80: n mukaan

Neuvostoliiton sosialististen tasavaltojen unioniin liittyvä valtion standardi vahvisti betoniperustuksia parabolisille alustoille GOST 23972-80 tekniset tiedot

 • Betonibrändi on vähintään M200 B2;
 • Rakenteiden asennus vasta saavuttuaan vaaditun betonivahvuuden;
 • Veden imeytymisen taso on enintään 5%, on mahdollista saavuttaa indikaattori vedenpitävyyden avulla;
 • Kova vahvike kaikissa vöillä;
 • Betonikerroksen paksuus vahvikkeen ympärillä on vähintään 3 cm;
 • Betonin halkeamien paksuus on enintään 0,1 mm;
 • Asennussilmukoiden täydellinen poistaminen hiomakoneen avulla, iskunvaimennus on ehdottomasti kielletty;
 • Armours in the nude alustalla ei pitäisi olla.

Stakannogo-mallin perustana on melko kallis asentaa, koska se käyttää voimakkaita paksuja liittimiä, muottia ja monimutkaista vedenpitävyysjärjestelmää. Nyt GOSTin mukaan voit ostaa useita kokoisia lasipohjia:

Stakanny-emästen edut ja haitat

 • Koska lasirakenteet valmistetaan vain tehdasolosuhteissa GOSTin vaatimusten mukaisesti, ne eroavat toisistaan ​​suurella lujuudella ja luotettavuudella.
 • Voit rakentaa säätiön lyhyessä ajassa;
 • Kestää raskaita kuormia.

Tällaisten perustusten haitat ovat myös haitat, kuten tuotteiden kustannukset, niiden suuri massa ja tarve käyttää tehokkaita rakennusmateriaaleja.

Loppujen lopuksi stakannyen esivalmistetuilla rakenteilla on suuri massa ja koko, joten monimutkaisia ​​kuljetuksia rakennustyömaalle.

Lasin perustusten rakentaminen

Stacked esivalmistettu säätiö

On tarpeen rakentaa tällaiset perustukset vain tiukasti olemassa olevan GOSTin suositusten ja asiantuntijoiden valvonnan mukaisesti. Liukuportaiden kokoonpanon tekeminen ei ole vaikeaa, jos se noudattaa olemassa olevaa tekniikkaa.

 1. Yksittäisten monoliittisten tai esivalmistettujen levyjen laskeminen tulevalle säätiölle. Jos kiinnität huomiota tällaisen levyn viiltoon, voit kiinnittää huomiota levyyn ja lasia ympäröivään lujittavan tangon monimutkaiseen järjestelmään. Jokainen vahvistusverkon elementti lasketaan erikseen, kuten lasin leveys. Ja levyillä on jo pitkien, leveä ja paksujen vakiomitat.
 2. Pinnan esikäsittely. Ensin sinun on tyhjennettävä rakennuspaikan alue, suoritettava merkintä ja kohdistaminen. Kohdistus tapahtuu sillä perusteella, että teräsbetonilaatan siirtäminen on mahdotonta. Sen vuoksi pinnan on oltava ihanteellisesti tasainen, eikä GOST: n mukaan saa olla enemmän kuin 1-1,5 astetta. Jos pinta on liian epätasaista, hionta sallitaan, sen pinnan on oltava vähintään 30 cm pohjan pohjan yläpuolella.
 3. Tulevan säätiön akselien merkintä suoritetaan. Tee tämä tekemällä kova lanka tai teräskaapeli kokoonpano obnovka ja laita lukko suuntaan kirjain ja kohtisuorat akselit. Kaikki liitäntäkohdat ja merkinnät on selkeästi osoitettu tällaisen pohjan suunnittelussa, ja välissä olevien liitäntäpalkkien pituudet on selvästi osoitettu.
 4. Sitten tulevan säätiön ääriviivat piirretään ja kaivannot kaivataan ennalta määrätylle syvyydelle. Kaivosten pohjalla on hiekka- ja sora-alusta, se kostuu ja särkyy.
 5. Kun kaikki valmistelut on tehty, betoniterästen asennus alkaa. Se tehdään tarkasti GOST: n mukaan, ja horisontaalista ja vertikaalista tarkkuutta noudatetaan. Lohkojen asennuksen jälkeen suoritetaan rakenteen monimutkainen vahvistus ja lasin avoimessa tasossa tukirakenteen sauvojen vaakasuora ja pystysuora leikkaus.
 6. Lohkojen asennuksen jälkeen sinun on odotettava, kunnes betoni on saavuttanut brändinvoimakkuuden ja aloita pilarien asentaminen tukirakenteille.

Stakannyn pohjan vedeneristys

Vedeneristysmateriaali rullina

Kun otetaan huomioon, että lasipohjan perustus on betonista, se väistämättä romahtaa pohjaveden vaikutuksen vuoksi. Sen vuoksi on tarpeen tehdä vedeneristys suorakaiteen muotoisten levyjen ulkoreunaa pitkin. Kuinka tehdä vedeneristyslaatat?

 1. Ensin sinun on puhdistettava perusteellisesti pohjan pinta saastumiselta ja tasolta nestemäisellä betoniliuoksella.
 2. Levitä sitten kerros bitumiä tai muuta vettähylkivää voiteluaineesta puhtaalle pinnalle ja odota muutama tunti kuivua.
 3. Tiivistetään kaikki liitokset mastiksin tai nestemäisen hartsin avulla, jotta voidaan muodostaa kerros katemateriaali;
 4. Joissain tapauksissa on sallittua kattaa vedenpitävyys useissa kerroksissa, erityisesti jos maaperälle on ominaista pohjavesien korkeat esiintymistiheydet.

Jos rakennat stakannyh-tyyppisiä säätöjä tiukasti GOST-standardien mukaisesti, tee oikea asennus ja käytä vain tehdasvalmisteisia betonituotteita, jonka jälkeen pohja on vahva ja kestää valtavia kuormia. Sinun ei pitäisi rakentaa sitä "silmällä", täältä tarvitset selkeän ja oikean laskennan jokaisesta elementistä, enintään kantolevyn upotuksen syvyyteen asti.

Asennetaan stakannytyypin perustukset

Monikerroksisia runko-paneelitaloja on pystytetty erikoispaneelipohjiin. Ne eroavat monoliittisista, jotka on järjestetty vähäisiä rakennuksia varten. Teollisessa rakenteessa heille rakennetaan pinottu tyyppinen säätiö, joka on esivalmistettu rakenne. Se on järjestetty seuraavasti: tehtaalla valmistettu teräsbetonikuppi asennetaan kaivoon, ja siinä on vahvistettu pylväs. Kaikki tuotteet toimitetaan valmiina, mikä lyhentää työaikaa.

Mitä lasi näyttää?

Lasilla, jota kutsutaan yleisesti "kengiksi", on erityinen muoto. Lähes aina se on porrastettu neliö, jossa on laaja pohja ja kapea yläosa. Sarakkeen pohjan mitat lasketaan kullekin objektille erikseen. Niitä ohjataan kuitenkin GOST 24476-80: llä ja niillä on vakiomallinen vähimmäisarvo 1200 mm, korkeintaan 2100 mm. Niille ne ottavat 300 mm: n ja 400 mm: n poikkileikkaukseltaan raudoitetut betonipylväät.

Tämäntyyppisillä alustoilla on seuraavat edut:

 • korkea kantavuus;
 • alhainen vedenläpäisevyysluokka;
 • nopea asennus raskailla koneilla.

Lasipohjan laite

Nykyään sarakkeiden esivalmistetut perustukset on järjestetty tuotantotöihin, tilarakennuksiin ja maanalaisiin parkkeihin. Useimmiten - monikerroksisten runkotyyppisten teollisten rakennusten rakentamiseen. Tärkeää: asennus kellarissa on mahdollista vain pohjaan kestävillä ja huonokuntoisilla alueilla.

Säätiö koostuu seuraavista elementeistä:

Stakannno-tyyppisten perustusten erottamiskykyiset parametrit

Kuormituksesta ja maaperän ominaisuuksista riippuen säätiö lasketaan. Mallit eroavat seuraavissa parametreissä:

 • ala-sarakkeen korkeus;
 • pohjalevyjen lukumäärä (1 tai 2);
 • menetelmä yhdistää pylväs "kengän" kanssa.

Viimeinen parametri riippuu postin materiaalista. Esimerkiksi metallipilarien perustukset erotetaan toisistaan ​​kiinnittämällä pylväs lasiin verrattuna vahvistettuun betonipylvääseen. Vahvistettu betonipylväiden liittäminen "kengän" avulla tapahtuu merkkien M200, M300 betonin avulla. Joten päätti rakentaa Venäjälle.

Muiden maiden kokemus

Muissa maissa rakentajat käyttävät kiinnitysmenetelmiään. Esimerkiksi Unkarissa pylväs on liitetty "kenkään" tuotettujen raudoitustangojen ja betonin avulla. Yhdysvalloissa käytetään metallisuojaputkien hitsaamista tai kiinnitystä ankkuripulttien kanssa. Pohjan ja lasin välissä oleville pultteille on asennettu teräslevy, joka toimii tiivisteinä. Japanissa kengän pohja on hiekkajousi, joka on kiinnitetty sopivan kokoisen teräsbetonilohkon sisään.

Asennus askel askeleelta

Jos esivalmistetut perustukset on järjestetty metallipylväisiin, kiinnitys suoritetaan vain ankkuripulttien avulla. Käytetään erityisiä ankkuripultteja, jotka on valmistettu GOST 24379.1-80: n mukaan. Niiden sijainnin on vastattava suunnittelulaskelmia, ± 2 mm: n poikkeama sallitaan.

Asennus toteutetaan seuraavien parametrien ohjauksessa:

 • keskiakselien lasin akseleiden yhdistelmä;
 • ei poikkeamia hiekan ja tussien tasoituskerroksessa;
 • pohjan on sijaittava pohjan koko alustan pohjalta.
 1. Kuopan valmistus.
 2. Creating hiekka tai sora tyyny, tamping se.
 3. Lasipohjan asennus nosturilla.
 4. Pylvään sijoittaminen (nosturi on pakollinen) ja kiinnitys "kengissä".

Asennus tapahtuu akseleiden sijainnin mukaan, joita merkitään naarmujen avulla lasin reunoilla. Näitä riskejä sovelletaan ennen työn aloittamista pysyvällä maalilla. Keskitysakselit on merkitty merkkijonoilla ja linjalla, tai lanka- ja kynsien avulla. "Kengän" asennuksen aikana on varmistettava, että pohjan ja lasin akselit ovat samassa suunnassa kuin keskiakselit.

Talon rakentaminen

Rakentaminen tahansa talon tai rakennuksen alkaa rakentaa sen perustan. On olemassa monenlaisia ​​säätiöitä, joista kullakin on omat ominaisuutensa, etunsa ja haittapuolensa. Suosittelemme perehtyä stakanny-kellariin, joka viittaa pylväsnäkymään. Asennuksen ominaisuuksista katsotaan alla.

Sisällysluettelo:

Staka-tyyppinen säätiö: ominaisuudet, käyttötarkoitus

Stake-tyyppiset perustukset johtuvat pylväsperusteista, johtuen niiden samankaltaisuudesta rakentamisessa. Aloitamme tutustumme tähän säätiöön ja sen soveltamisalaan. Stakannyin perusteet:

 • teollisten rakennusten rakentamisessa;
 • maanalaisten autotallien ja pysäköintialueiden rakentamisessa;
 • siltojen rakentamisessa;
 • yksittäisten runkorakenteiden rakentamisen prosessissa (melko harvoin);
 • ydinteollisuuden rakennusten rakentamisessa.

Stakanny-perustuksen rakentavassa koostumuksessa on tällaisia ​​elementtejä:

 • pohja tai pohjalevy, joka on asennettu aiemmin valmistettuun hiekka- ja raakapyyhkeeseen;
 • polvi on lasimainen elementti;
 • sarakkeet - tukirakenteet koko rakennelmalle;
 • betonipylväs - jonka päätehtävänä on pitää teräsbetonipalkki, johon koko rakenne jää.

Kun nämä elementit on liitetty yhteen järjestelmään, saadaan lasipohjan rakenne. Tämä perusta on ominaista pohjan läsnäolo, se on erikokoisia, useimmiten enintään 55 neliömetriä.

On olemassa kaksi vaihtoehtoa: stakannogo-säätiö:

 • esivalmistettu stakannogo-tyyppinen säätiö;
 • monoliittinen stakanny-säätiö.

Ensimmäiselle vaihtoehdolle on ominaista kaltevan pinnan läsnäolo ja toinen vaakataso. Parempi valmistus ja helppokäyttöinen monoliittinen säätö. Lasipohjan jonkin vaihtoehdon tapauksessa monoliittisen pilarin on kuitenkin oltava suurempi lasin suhteen.

Pilari-lasien valmistukseen käytetään betoniliuosta ja vahvistettuja kehyksiä vahvistetulla vahvistusjärjestelmällä. Tämän vuoksi rakenteilla on suuri lujuus ja niillä on pitkä käyttöikä.

On suositeltavaa rakentaa pinottu pohja vain vakaalle maaperälle. Jos maaperälle on tunnusomaista voimakas hehkutus tai tällainen kutistuminen, on käytettävä erilaista perustusta.

Tällaisten perustusten toimintaperiaate perustuu kuormituksen jakamiseen tasaisesti maahan, jolloin saadaan luotettava ja kestävä rakenne.

Stack-tyyppinen säätö - mitat, edut ja haitat

Yksi etu stakannyh säätiöt Huomaa:

 • korkealaatuiset ominaisuudet: tällaisia ​​perustuksia tehdään usein tehtaissa, ja siksi niiden laatu täyttää GOSTin kaikki vaatimukset;
 • helppo asennus on toinen tärkeä etu, valmiin rakenteen asennus tehdään hyvin nopeasti;
 • toiminnan kesto ja säätiön hyvät tekniset ominaisuudet tekevät siitä melko suosittua sen käyttöalueella.

Kuitenkin stakannyh-tyyppisissä säätiöissä on tiettyjä haittoja, joista mainitsemme:

 • tällaisen säätiön valmistuskustannukset ovat suuret, mikä johtuu siitä, että sen rakentaminen vaatii runsaasti betonia, vahvistamista, erikoislaitteita ja työvoimaa;
 • monimutkaisuus kuljettaa valmiin tehtaan säätiö määränpäähän.

Lasipohjien mitat riippuvat rakennustyypistä, jolla ne valmistetaan. Lisäksi raudoituksen määrä ja sen valmistuksen aikana käytetyn betonin laatu riippuvat suoraan pohjan koosta.

Staged-asennustekniikka stakannogo-tyyppi

Lasialustojen suunnitteluun ja rakentamiseen on monia suosituksia. GOST-tyypin stakannyn perustana ovat seuraavat tärkeimmät teknologiset näkökohdat:

1. Säätiön rakentaminen säätiön rakentamiseen. Ennen asennustöiden aloittamista maaperä on merkitty ja tasaava. Varmista kohdistuksen perusteellisuus, sillä tuloksena on oltava täysin tasainen pohja. Betonipalkkeja asennetaan siihen. Pienien epäsäännöllisyyksien läsnä ollessa ne poistetaan nukkumalla maahan hiekalla tai rauniolla. Huomaa, että pinnalle kaadettava hiekkakerros on noin 25-30 cm. Kaikkien osien on oltava samanlaisia. Samaan aikaan hiekkalaatan on oltava asianmukaisesti pakattu erikoislaitteineen. Hiekalla kävellessä ei saa olla jälkiä.

2. Seuraavaksi merkitset säätiön aksiaaliset osat. Tätä varten lanka kiinnitetään napaan, joka on piirretty numeerisen aakkosakselin suunnassa. Kahden akselin leikkauspisteen välillä luodaan linja, joka määrittelee säätiön keskiosan.

3. Aikaisemmin tehtyyn malliin liittyen pinnat osoittavat ääriviivat. Niiden nimeämiseen käytetään kiinnittimiä. Sen jälkeen kaivoja kaivetaan oikeissa paikoissa, hiekkalaatikko laskeutuu alareunaan.

4. Täyttämisen ja kaivojen valmistuksen jälkeen lohkot on asennettu. Suoritettaessa tätä prosessia on tarpeen näyttää mahdollisimman tarkka, koska kaikki elementit on sijoitettava vaakasuoraan. Pinnan tasaisuuden tarkistamiseksi käytä tasoa tai tasoa.

5. Kaikkien elementtien alustavan altistumisen jälkeen ne on suojattu saastumiselta.

Huomaa, että asennusvaiheessa tulee noudattaa erityistä tarkkuutta, erityisesti pakkasvasteen ja voimaa ennen puristusta. Tuloksena olevan perustan laatu ja sen toiminnan kesto riippuvat tästä.

Suositukset stakannogo -tyyppisen mallin valmistamiseksi ja laskemiseksi:

 • työn suorittamisessa käytetään vain korkealaatuista betonia, jonka brändi on yli 200 yksikköä, joten tukipylväät hankkivat tarvittavan voiman niille;
 • epäonnistumatta, pylväät on vahvistettava metallilla, on toivottavaa käyttää raudoitusta korroosionestopinnoitteella;
 • rakenteiden valmistuksessa kosteuden imeytymisen taso ei saa ylittää viittä prosenttia;
 • halkeamat kuivausprosessissa eivät saa olla yli 0,01 cm;
 • sarakeelementtien asentamisen jälkeen kokoonpanotarrat välttämättä poistetaan.

Huomaa, että stakannogo-säätiön asennus tapahtuu vain lämpimällä säällä positiivisessa lämpötilassa. Jäädytetyn maaperän säätämistä ei voida hyväksyä.

Tarjoamme tutustumaan GOSTin vaatimuksiin stakannyh-tyyppisille säätiöille:

 • betonin B2 vedenpitävyys;
 • valmiiden betonilohkojen kuljetus suoritetaan vasta sen jälkeen, kun betoni on kokonaan kovettunut ja se kerää tarvittavat lujuusominaisuudet;
 • lujitustangot on asennettu epäonnistumatta, samanaikaisesti jokainen tanko on täytetty betonilla, vähintään 3 cm;
 • Jos lohkossa on lujitustangot, jotka olivat alttiina sen toiminnalle, niin tällaisen lohkon käyttö lasipohjan rakentamiseen on kielletty.

Harkitse, että tehtaalla valmistetut betonilohkot ovat laadukkaampia kuin rakennustyömaalla rakennetut rakenteet.

Suorittaakseen stakannogo-tyyppisten säätiöiden asennuksen edellyttävät:

 • hitsaus kone;
 • rakennustaso;
 • ruletti;
 • myllyt;
 • tasoitus;
 • booli.

Esivalmistetun säätiön asennusta ei voi suorittaa manuaalisesti, koska kaikkien työtä on valvottava asiantuntijoiden, jotka vertaavat menettelyä GOSTin kanssa.

Stakannogo-tyyppisen perustuksen valmistusvaiheessa on useita vaiheita. Ensinnäkin pinta on ensin tasoitettu ja tamped. Lisää syvennyksiä on järjestetty, johon betonilohkot asennetaan.

Harkitse, että kun kaivokset ovat valmiita, ne tiivistetään, sora auttaa tässä prosessissa. Tätä seuraa betonipalkkien täyttö- ja asennusprosessi. Palkit on asennettava täysin tasaiselle alustalle, kuten seuraavassa, niiden sijainnin muuttamiseksi ei onnistu.

Geodeettiset työkalut auttavat hallitsemaan pohjan vaakasuuntaista tasaisuutta. Oletetaan, että lasien toteutuksen laatu riippuu säätiön toiminnan kestosta, koska ne jakavat kuorman tasaisesti rakennuksesta. GOSTin kaikkien tekniikoiden ja vaatimusten noudattaminen asennustöiden suorittamisen aikana on avain laadukkaiden säätiöiden hankkimiseen, jotka palvelevat omistajiaan pitkään.

Asennuspaikan valinnan valinta stakanny tyyppi

Jotta viimeistelemättömän rakenteen käyttöaikaa voitaisiin parantaa, sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä, joilla valitaan paikka, johon säätiö asennetaan. Jos jostain syystä tämä säätiö ei sovellu sivustoosi, sen rakenne on parempi kieltäytyä.

1. Rakennustyöt on mahdollisuuksien mukaan aloitettava täysin tasaisella pinnalla.

2. Pohjaveden tai vesistöjen läsnäolo paikan läheisyydessä ei ole tervetullut, sillä tulisija edistää talteenottoa, mikä heikentää säätiön toimintaa.

3. Sinun ei pitäisi säästää geologien palveluita, jotta maaperä voidaan tutkia parhaalla mahdollisella tavalla ja erityisesti sen jäätymisen tasolle.

4. Myös metsän lähellä olevan alueen läsnäolo vaikeuttaa työskentelyä.

5. Rakennuksen alussa malli on pakollinen, lopullinen dokumentti kertoo säätiön koon ja sen pohjan ja laskee rakennusmateriaalin määrän.

Pinoaminen säätiöt

Tällaista pohjaa perustana oleva lasi kutsutaan myös kengiksi, koska se on yksilöllinen muoto. Useimmiten tämä säätiön elementti on porrastettu neliö, jolla on laaja pohja ja kapea yläosa. Jokainen rakennuskohde käsittää yksittäisten laskelmien suorittamisen lasin koon mukaan. Nämä parametrit riippuvat ensisijaisesti rakennuksen alueesta, sen painosta ja lattiamäärästä. GOST: ssa määritetty vähimmäisarvo on kuitenkin 1,2 m, ja maksimi on 2,1 m. Teräsbetonipilarien poikkileikkaus on 30, 40 cm.

Esivalmistettujen pylväiden käytön eduista huomataan:

 • korkea kantavuus;
 • matala kosteuden imeytyminen;
 • hyvä jäätymisvastus;
 • asennusnopeus, kun käytetään erikoistuneita teknisiä laitteita.

Lasipohjan pääosat ovat:

 • pohjalevy;
 • elementti lasin muodossa.

Laskelmat perustuksen valmistukselle suoritetaan suhteessa maan tyyppiin. Säätiöllä on useita ominaisuuksia, jotka eroavat toisistaan:

 • lasien korkeus;
 • perusteiden määrä;
 • miten telakkarakenne ja kenkä.

Mitä tulee materiaaliin, josta pylväs on rakennettu, valitaan menetelmä, jolla se on kytketty pohjaan. Yksi yleisimmistä tavoista liittää kenkä ja pylväs on betonoida niitä, kun käytät korkean lujuus versio konkreettista laatua 200 tai 300.

Unkarilaiset rakentajat käyttävät eri tapaa liittää kenkä sarakkeeseen. Ne tuottavat lujittavia sauvoja, jotka yhdistävät ne yhteen. Ankkuripultit tai teräsputket pystyvät liittämään kengän ja pylvään Yhdysvaltoihin. Esirautaisten perustusten rakentamisen aikana, joissa metallipylväät asennetaan, ne on liitetty toisiinsa ankkuripulttien avulla.

Samanaikaisesti pulttien sijaintia hallitsee GOST. Asennuksessa on kiinnitettävä huomiota seuraaviin asioihin:

 • lasin akseleiden ja keskiviivojen vertailu;
 • Täysin tasaisen päällysteen läsnäolo tukikaivoissa ja pohjan pohjalta samanaikaisesti hiekka on painettava huolellisesti;
 • säätiö on perusta koko alueella.

Tärkeimmät prosessit stakanny-kellarin asennusta varten:

 • kuopan valmistus;
 • asentaminen hiekkaan tai sora-tyynyyn, tyynyn koko määritetään erikseen;
 • lasipohjojen asennus; tähän tarkoitukseen käytetään nosturia;
 • pilarin asennus kenkään, suoritetaan myös nosturin avulla.

Pylväiden asennus suoritetaan suhteessa akseleihin, jotka on merkitty lasin päihin. Naarmuuntumisen yhteydessä käytetään pysyvää maalia ja samanaikaisesti niiden järjestely tarkistetaan huolellisesti. Merkitse keskimmäinen akseli auttaa lyijyä ja merkkijonoja tai lankaa kynsien kanssa. Huomaa, että kengän asennusvaiheessa sinun tulee noudattaa täsmälleen aiemmin luotujen merkkien vertailua.

Stackannogo-sarakkeiden perusta

Säätiö on kaikenlaisen kiinteän rakenteen perusta. Alustyypit ovat hyvin erilaisia, ja stakannno-tyyppinen pylväsperusta on erityisen kiinnostava rakentajille ja esivalmistetulle rakenteelle, joka koostuu kahdesta monoliittisesta solmusta. Yksityiskohtaisemmin stakannogo-tyyppiset säätimet näyttävät tästä: teollisuustuotannon teräsbetonisylinteri (kuppi) lasketaan kaivoon ja kuppiin asetetaan betonipylväs, jossa on vahvikekehys. Tällä tavoin perustus on koottu esivalmistetuista yksiköistä ja elementeistä, mikä suuresti nopeuttaa rakennustyötä ja monoliittiset rakenteet tuottavat kaksinkertaisen luotettavuuden.

Lasipohjan muotoilu

Rakentajat kutsuvat lasin "kengän" sen alkuperäisen muodon takia. Visuaalisesti tämä on konkreettinen neliö, joka on tehty askeleiden muodossa, jotka sijaitsevat nousevalla viivalla - laaja lohko alareunassa, kapein yläosassa. Neliöiden koot ja tilavuus lasketaan kullekin alustalle erikseen hankkeen, maaperän ominaisuuksien ja rakennuksen teknisten ominaisuuksien mukaan. Kaikkien sarakkeiden stakkion tyyppisten säätöjen parametrit säätelee GOST 24476-80 ja niiden vähimmäismitat ovat 120 cm, korkeintaan 210 cm. Tämän kokoista lasia varten on asennettu 300 x 300 mm: n ja 400 x 400 mm: n poikkileikkaukseltaan vahvistetut betonipilarit.

Ominaisuudet ja laajuus stakanny kellarissa

Peruserotus, jolla on monoliittinen säkki-tyyppinen perustus nauhaan ja muihin alustoihin verrattuna, on sen suunnittelussa, ja piirustuksista se näkyy välittömästi. Stackon-tyypin konkreettinen pohja on epäjatkuva alusta, joka ottaa kuormituksen rakenteen paikallisiin pisteisiin ja jakaa tämän pistekuorman alueille, joilla on suurin paine maassa.

Monoliittinen stakanny-säätiö

Pylväiden (pylväiden) stakkion tyyppisten perustusten teolliseen asennukseen käytetään suuria teollisuusyrityksiä, mutta pieniä rakennuksia. Pinoamien esivalmistettujen rakenteiden pohjat sijaitsevat ennalta lasketuissa paikoissa, joilla on suurimmat kuormitukset ja asetetaan toisiinsa yläreunan kärjessä olevien portaiden muodossa, joiden sisäpuolella on vahvistetut betonipylväät.

Yksittäisessä rakenteessa tällaisia ​​perustuksia ei käytetä - GOST-järjestelmän vaatimusten mukaisesti matalarakennukset ja -rakennukset olisi rakennettava kaistaleisiin tai monoliittisiin perustuksiin ja heikkoon maaperään, pinoihin tai pylväisiin. Dot stakan pylväs pystytetty seuraaville kohteille:

 1. Teollisuusrakennukset;
 2. Sosiaaliset palvelut;
 3. Lämpövoimaloiden ja muiden voimalaitosten erikoistuneet tilat ja rakennukset;
 4. Varastot ja vartiotilat;
 5. Yhden tason komplekseja, joilla on alhainen paino - ostos- tai urheilutilat.
Asennus sarakkeiden stakanny pohjaan

Useimmiten pylväsperusta on pinottu betoniteräs, joka on tehty tiukasti vieraiden vaatimusten ja eritelmien mukaisesti. Tällaisen säätiön rakennusmateriaalien ominaisuudet ja parametrit ja niiden järjestelypaikka näkyvät suunnittelutoimistojen kehittämässä asiaankuuluvassa dokumentaatiossa. Myös tukkipohjien ominaisuuksien jakautumisessa käytetään sarjaa perustuksia, joilla on samankaltaiset rakenteet. Teknisesti ja dokumentoituna sarja sisältää tarvittavat lakisääteiset vaatimukset.

Lasipohjan koostumus ja edut

 1. Betonin tukilevy, joka sijaitsee pohjan alapuolella hiekkakurkistetussa tyynyssä pohjan pohjalle;
 2. Pylvään alapuoli on pylvään tai lasin alla;
 3. Teräsbetonipylväs;
 4. Vahvistettu betonipylväs seinien alle.

Mikä on tarkasti solmujen rakenne, koko ja koostumus - riippuu siitä, missä ja miten objekti toimii, sekä sen fysikaalisista ja teknisistä parametreistä. GOST: n mukaan pinottava säätiö voidaan asettaa monikerroksisille rakennuksille tiheässä, tahmeammassa ja vakaassa maassa, jossa on alhainen pohjavesi.

Edut, joissa käytetään stakannogo-basea:

 1. Lasipohjan yksityiskohdat on tehty raskaasta betonista, jota seuraa lujitus, mutta silmälasien pylväiden paikallisen (pisteen) sijoittamisen vuoksi kappaleen paino lähettää minimikuormituksen pohjalle ja maahan;
 2. Nopea asennus on mahdollista johtuen asennetusta rakennuslaitteesta ja sisäänrakennetuista asennuspaneeleista betonielementeissä, joita käytetään nosturin koukkuun;
 3. Lasipohjan huoltovapaa toiminta on yli sata vuotta;
 4. Koska lasipohjan pintojen kosketuspiste on maan kanssa, rakenteen veden absorptiokerroin on hyvin alhainen. Tämä vaikuttaa myös monoliittiseen pohjaan, joka estää kosteuden tunkeutumisen lasin runkoon.
 5. Pohjan korkea luotettavuus saavutetaan kuorman tasaisella jakautumisella lasille;
 6. Lasirakennetta voidaan pitää liikkuvana, koska sitä voidaan kuljettaa helposti ja nopeasti toiseen paikkaan;
 7. Esivalmistetun rakenteen alhaiset kustannukset johtuvat yksittäisten komponenttien ja esivalmistetun perustuksen osien valmistuksen teollisesta mittakaavasta.

Lasien asettamista koskevat ohjeet

Tämäntyyppisen säätiön kokoonpano edellyttää lisälaitteiden ja erikoislaitteiden käyttöä, joten rakennushankesuunnitelmassa olisi otettava huomioon tämä tarve esimerkiksi tarjoamaan kulkuväylät ja paikka laitteiden käyttöön, huoltoliikkeen saatavuus ja pysäköinti.

Erityisvarusteet stakannyn pohjien kokoonpanoon

 1. Ensimmäinen vaihe on valmistella alue, joka koostuu peruspohjan puhdistamisesta ja kuopan kaivamisesta, mitat, jotka on ilmoitettu hankkeessa;
 2. Tamping hiekka-murskattu tyyny asetettu pohjaan kaivannon. Tyynyä tarvitaan kaivon pohjan tasoittamiseksi ja vedenpitävyyden aikaansaamiseksi;
 3. Pinottu sarakepohja perustetaan GOST: n mukaan ja käyttämällä ohjaus- ja mittaustyökaluja rakenteen tasojen tarkistamiseksi;
 4. Seuraava toiminta - merkitsemällä säätiön sivusto - tarvitset tämän vuoksi puupalkkeja tai metallitangot ja rakennekaapelin. Merkintä tehdään kullekin lasille erikseen;
 5. Ennen betonikupien asennusta ne puhdistetaan likaa ja asennetaan nosturiin. Siirtyminen lasissa on täynnä asennussilmukoita, ja nosturilla ja liukukappaleilla on oltava sopivat toleranssit. Jokaisen lasin asentamisen jälkeen sen asentoa ohjataan - taso, lasku ja taso avustavat;
 6. Kaikkien lasien asennuksen lopussa täyttö täyttyy - kaivautunut maa kaadetaan jäljelle jääneeseen tilaan lasien ympärillä ja syöksyy. Laseihin asennetaan betonituet. Ylimääräinen maaperä jaetaan tasaisesti rakennuspaikalle tai viedään maasta;
 7. Pylvään kohdistaminen teolliseen perustukseen on alle sen alla. Kiilojen materiaali - metalli, puu tai betoniteräs. Pylväiden keskittämisen jälkeen puiset kiilat on poistettava, loput voidaan jättää.
Lasipohjan rakentaminen

Kaikki rakennustyöt, mittaus-, tutkimus- ja suunnittelutoimet on suoritettava GOST 24476-80: n vaatimusten sekä betonielementtien ja elementtien pylväsperustaisten teknisten ehtojen mukaisesti. Laske materiaalien lujuus ja koostumus tulee olla tehtaalla etukäteen.

Nuances in stakannogo säätiön asennus

Rakenteen lujuuden ja yleisen lujituksen lisäämiseksi lasit, pylväät ja levyt vahvistetaan ja liitososat liitetään toisiinsa hitsaamalla. Ennakkovahvistuksen lisäksi lujitustangot asetetaan pylväiden muotoiluun ja asentamisen aikana - lasin pohjan pylväiden betonointiin.

Pylväät sarakkeiden alla

Pilarivaippapohjan asentaminen on täysin erilainen tekniikka, toisin kuin teippityyppisen perustuksen rakentaminen ja valmiiden yksiköiden valmiiksi asennettu kokoonpano on tärkein ero. Ainoa rakenne, joka kootaan ja kaadetaan betoniin paikan päällä, on pesän muotoisen lasin muotti. Pylväs lasketaan muottipesään ja kaadetaan betonilla muodostaen kiinteän monoliittisen vahvistetun yhdisteen.

Teollisissa rakennuksissa käytetään paitsi esivalmistettua rakennetta, mutta myös saraketyypin monoliittista stakanny-perustusta. Tämä muotoilu on paljon tehokkaampi joukkue, se sisältää myös betonilaattoja ja kestää suuren kuorman kohteen suuresta painosta. Vaiheiden mitat lasketaan tulevan rakenteen mittojen perusteella. Pylväiden sijainti on kiinnitetty koordinaattiakseleihin hankkeen mukaan. Pinoamattomat monoliittiset perustukset voivat tasaisemmin jakaa suuria kuormituksia ja paineita pohjaan.

3-D Stack Base -asennus


Yksi esiprofiilisen kellarikerroksen tärkeimmistä elementeistä on perustasäde. Tämä elementti sijaitsee betonipilareilla, jotka puolestaan ​​ovat podkolonniki (lasit). Näihin palkkeihin, joissa on seiniä, rakennetaan. Toinen vaihtoehto säätöpalkkien asentamiseksi on pylväskonsoleille. Vahva liitos stakanny-pohjaisen pohjapalkin kanssa käy ilmi jatkuvasta betonisoitumisesta ja laadukkaan rakenteen vahvistuksesta.

Kaiken esivalmistetun rakenteen tarvittavan lujuuden saavuttamiseksi käytetään kaikkien yksiköiden ja elementtien betonivalua. Kaikki esikäsitellyn kattopalkin kaikki osat on valmistettu raskaasta betonista, joka ei ole alhaisempi kuin М200В2 ja joka on vahvistettu verkolla tai sauvoilla. Tämäntyyppisen säätölaitteen kokoonpano on mahdollista vasta, kun kaikki rakenteelliset elementit ovat täydellisiä.

Stack-tyyppinen alusta sarakkeiden alle

Stakanny-tyyppisten perustusten rakentaminen, sarakkeiden asentaminen lasille

Stack Foundation Scheme

Pinottu tyyppinen kellari eroaa sen suunnittelusta, asennuksen monimutkaisuudesta ja kestää suuria rajat kuormituksia.

Lasin muotoisen erikoisen muotoilun ansiosta sitä käytetään pyöreän ja suorakaiteen muotoisen raudoitetun betonin tai metallipilarien asentamiseen, jotka täyttävät GOST 23972-80: n vaatimukset betonityypeille, rakennusmateriaalien valinnalle sekä sallittaville kuormille.

Stakanny-tyyppinen alusta on eräänlainen sarakepohja, jota käytetään teollisuusrakennusten rakentamiseen suurilla korkeuksilla ja leveillä lennoilla osiin.

Suurin etu on rakenne GOST: n mukaisesti ja tukirakenteen vahva lujuus. Haitta on kustannus, mutta se tasoitetaan muiden teknisten ominaisuuksien perusteella.

Lasimassan päätehtävä on siirtää kuormitus laakerilattiasta nauhan pohjan pehmusteeseen, ja se tehdään käyttämällä lujasti asennettuja teräsbetonisia tukia.

Pylvään yläreuna on myös tiukasti liitetty nauhalle tai esikuvioitua grilliin, joka voidaan asentaa jopa korkealle maanpinnasta.

Missä ovat stakannye-säätiöt

Monoliittiset teräsbetonipohjat stakannogo tyyppi

 • Rakentamisen aikana sarake teollisuusrakennukset;
 • Maanalaiset autotallit järjestetään useilla eri tasoilla;
 • Sillan, telineiden ja korkeajännitteisten sähkölinjojen laakeripohjana;
 • GOST-järjestelmän ainoana oikeana vaihtoehtona ydinvoimateollisuuden konehuoneiden, lauhduttimien ja kompressorihuoneiden rakentamisessa;
 • Asennettaessa suurikokoisia kehysrakennuksia löysästi maaperään, joilla on eri kerrostuminen horisontaalisissa suunnissa;
 • Kun rakennuksen luotettavuus on varmistettava seismisesti aktiivisilla alueilla;
 • Jos suunnitellaan teollisuusrakentamarakenteita, joihin on asennettu GOST 23972-80 mukaiset kuormitettavat lattiat 6-9 metrin etäisyydellä.

Tällaisen pohjan rakenteelliset ominaisuudet

Lasipohjan laite

GOST 23972-80: ssa on selkeästi ilmoitettu, mikä on itse lasiseoksen rakenne, sallitut parametrit ja kuormat sekä pohjan koon ja lujuuden tyyppi. Yleensä se koostuu useista esivalmistetuista elementeistä:

 • Monoliittinen tukipatja, joka on suurikokoinen pyöreä tai suorakulmainen, käsitelty vedeneristyksellä. Tyyny voidaan tehdä tehtaalla tai tehdä oikealla paikalla, asennettu kiinteälle hiekalle ja sora-tyyny;
 • Teräsbetonipidike laipan keskellä;
 • Kiinteät ja paksut teräsbetoni- tai metallipylväät, jotka on asennettu lasisiin;
 • Betonipylväs, jolla on tukeva betonipalkki. Jo palkki on tulevan rakenteen tukirakenteita. Tämä on eräänlainen pylväsrakenne, joten pylväät voivat olla eri pituisia, mutta yläreuna on välttämättä tarkasti vaakasuora.

Itse betonilaatta, riippuen kuormituksesta, tulee olla 12 - 52 neliömetriä. Se tapahtuu joukkueen ja monoliittien kanssa, ja esivalmistetuilla rakenteilla on kalteva pinta ja monoliittinen - horisontaalinen.

Yleensä teollisuudessa useammin ne käyttävät monoliittista rakennetta, joka on helpompi asentaa, pystyttää nopeammin ja vaatii vähäisemmät kustannukset koneistetuille laitteille. Lasia voidaan tehdä monoliittisesti siihen liittyvän laudan tai raudoituksen kanssa, paljon riippuen maaperän ominaisuuksista rakennustyömaalla ja itse rakennuksen kuormituksista. Kaikki lasit ovat vahvistetut vaaka- ja pystysuorat vahvikkeet, liitoselementit ovat jäykkiä. Stakannyen perustukset asennetaan vakaan maaperän päälle, mikä mahdollistaa kerroksen kerroksen muodonmuutoksen suurella alueella.

Levytys- ja lietemäisillä maaperillä lasirakenteita ei voida käyttää vaikutuksen epätasaisuuksien perusteella eri paikoissa sijaitsevaan pohjaan.

Lasialapien nimikkeistö GOST 23972-80 mukaisesti

FZh18-m-2 ja FZh-1m -brändejä käyttävät monoliittiset staattilevyt käytetään erityisesti yhdistetyyppisten teräsbetonipilarien asennukseen. Lasin osa on vastaavasti 700-500 ja 300-300 mm käytettyjen betonilevyjen valmistuksessa lujuudella B15 ja pakkasenkestävillä F50.

Levyn ulkopinta käsitellään myös usealla kerroksella orgaanisella muovisella vedenkestävyyskerroksella, joten vedenkestävyys on W2-W8: n sisällä.

Staka-tyyppinen säätiö: tekniset vaatimukset GOST 23972-80: n mukaan

Neuvostoliiton sosialististen tasavaltojen unioniin liittyvä valtion standardi vahvisti betoniperustuksia parabolisille alustoille GOST 23972-80 tekniset tiedot

 • Betonibrändi on vähintään M200 B2;
 • Rakenteiden asennus vasta saavuttuaan vaaditun betonivahvuuden;
 • Veden imeytymisen taso on enintään 5%, on mahdollista saavuttaa indikaattori vedenpitävyyden avulla;
 • Kova vahvike kaikissa vöillä;
 • Betonikerroksen paksuus vahvikkeen ympärillä on vähintään 3 cm;
 • Betonin halkeamien paksuus on enintään 0,1 mm;
 • Asennussilmukoiden täydellinen poistaminen hiomakoneen avulla, iskunvaimennus on ehdottomasti kielletty;
 • Armours in the nude alustalla ei pitäisi olla.

Stakannogo-mallin perustana on melko kallis asentaa, koska se käyttää voimakkaita paksuja liittimiä, muottia ja monimutkaista vedenpitävyysjärjestelmää. Nyt GOSTin mukaan voit ostaa useita kokoisia lasipohjia:

Koot, mm (DKhVhSh)

Stakanny-emästen edut ja haitat

 • Koska lasirakenteet valmistetaan vain tehdasolosuhteissa GOSTin vaatimusten mukaisesti, ne eroavat toisistaan ​​suurella lujuudella ja luotettavuudella.
 • Voit rakentaa säätiön lyhyessä ajassa;
 • Kestää raskaita kuormia.

Tällaisten perustusten haitat ovat myös haitat, kuten tuotteiden kustannukset, niiden suuri massa ja tarve käyttää tehokkaita rakennusmateriaaleja.

Loppujen lopuksi stakannyen esivalmistetuilla rakenteilla on suuri massa ja koko, joten monimutkaisia ​​kuljetuksia rakennustyömaalle.

Lasin perustusten rakentaminen

Stacked esivalmistettu säätiö

On tarpeen rakentaa tällaiset perustukset vain tiukasti olemassa olevan GOSTin suositusten ja asiantuntijoiden valvonnan mukaisesti. Liukuportaiden kokoonpanon tekeminen ei ole vaikeaa, jos se noudattaa olemassa olevaa tekniikkaa.

 1. Yksittäisten monoliittisten tai esivalmistettujen levyjen laskeminen tulevalle säätiölle. Jos kiinnität huomiota tällaisen levyn viiltoon, voit kiinnittää huomiota levyyn ja lasia ympäröivään lujittavan tangon monimutkaiseen järjestelmään. Jokainen vahvistusverkon elementti lasketaan erikseen, kuten lasin leveys. Ja levyillä on jo pitkien, leveä ja paksujen vakiomitat.
 2. Pinnan esikäsittely. Ensin sinun on tyhjennettävä rakennuspaikan alue, suoritettava merkintä ja kohdistaminen. Kohdistus tapahtuu sillä perusteella, että teräsbetonilaatan siirtäminen on mahdotonta. Sen vuoksi pinnan on oltava ihanteellisesti tasainen, eikä GOST: n mukaan saa olla enemmän kuin 1-1,5 astetta. Jos pinta on liian epätasaista, hionta sallitaan, sen pinnan on oltava vähintään 30 cm pohjan pohjan yläpuolella.
 3. Tulevan säätiön akselien merkintä suoritetaan. Tee tämä tekemällä kova lanka tai teräskaapeli kokoonpano obnovka ja laita lukko suuntaan kirjain ja kohtisuorat akselit. Kaikki liitäntäkohdat ja merkinnät on selkeästi osoitettu tällaisen pohjan suunnittelussa, ja välissä olevien liitäntäpalkkien pituudet on selvästi osoitettu.
 4. Sitten tulevan säätiön ääriviivat piirretään ja kaivannot kaivataan ennalta määrätylle syvyydelle. Kaivosten pohjalla on hiekka- ja sora-alusta, se kostuu ja särkyy.
 5. Kun kaikki valmistelut on tehty, betoniterästen asennus alkaa. Se tehdään tarkasti GOST: n mukaan, ja horisontaalista ja vertikaalista tarkkuutta noudatetaan. Lohkojen asennuksen jälkeen suoritetaan rakenteen monimutkainen vahvistus ja lasin avoimessa tasossa tukirakenteen sauvojen vaakasuora ja pystysuora leikkaus.
 6. Lohkojen asennuksen jälkeen sinun on odotettava, kunnes betoni on saavuttanut brändinvoimakkuuden ja aloita pilarien asentaminen tukirakenteille.

Stakannyn pohjan vedeneristys

Vedeneristysmateriaali rullina

Kun otetaan huomioon, että lasipohjan perustus on betonista, se väistämättä romahtaa pohjaveden vaikutuksen vuoksi. Sen vuoksi on tarpeen tehdä vedeneristys suorakaiteen muotoisten levyjen ulkoreunaa pitkin. Kuinka tehdä vedeneristyslaatat?

 1. Ensin sinun on puhdistettava perusteellisesti pohjan pinta saastumiselta ja tasolta nestemäisellä betoniliuoksella.
 2. Levitä sitten kerros bitumiä tai muuta vettähylkivää voiteluaineesta puhtaalle pinnalle ja odota muutama tunti kuivua.
 3. Tiivistetään kaikki liitokset mastiksin tai nestemäisen hartsin avulla, jotta voidaan muodostaa kerros katemateriaali;
 4. Joissain tapauksissa on sallittua kattaa vedenpitävyys useissa kerroksissa, erityisesti jos maaperälle on ominaista pohjavesien korkeat esiintymistiheydet.

Jos rakennat stakannyh-tyyppisiä säätöjä tiukasti GOST-standardien mukaisesti, tee oikea asennus ja käytä vain tehdasvalmisteisia betonituotteita, jonka jälkeen pohja on vahva ja kestää valtavia kuormia. Sinun ei pitäisi rakentaa sitä "silmällä", täältä tarvitset selkeän ja oikean laskennan jokaisesta elementistä, enintään kantolevyn upotuksen syvyyteen asti.

Stack-tyyppiset perustukset sarakkeiden alle

Stakanny-mallin perustana on laite, jonka pohjana on sarake (metalli- tai teräsbetoni). Se kuuluu erilaisiin pylväsluonteisiin perustuksiin. Juuri stakannno-tyyppiset rakenteet sarakkeiden alla, jotka erottuvat suurella lujuudella.

Stack-tyypin yläosaa ei voida täyttää betonilla, vaan se kerätään erillisistä valmiista palasista.

Lasin tehtävä on lievittää toimintaa.

Pohjimmiltaan hänen tehtävänsä on sama kuin liuska-säätiön tyyny. Näillä tyypeillä (nauha ja stakanny) on eroja. Tärkein on, että monoliittinen tai esivalmistettu pylväs sijaitsee lasin yläpuolella.

Yksinkertaisesti sanottuna sen yläosaan ei kohdisteta betonin kaatamista, ja se suoritetaan valmiin rakenteen avulla (esivalmistettu). Katsotaan nyt tarkemmin kaikkia ominaisuuksia ja parametreja, jotka luonnehtivat stakanny-tyypin perustan.

teollisuusrakenteet

Laitteen laite stakannogo tyyppinen säätiö.

Pylväiden lasien valmistus tehdään betonilla ja vahvistetulla vahvistusjärjestelmällä. Tästä johtuen näiden tyyppien käyttöikä on korkeampi. Staka-tyyppistä perustusta ei ole tarkoitettu yksittäiseen rakennukseen. Sen tarkoitus on teollisuuslaitosten ja siltojen rakentaminen.

Toinen tärkeä seikka: tällaista pohjaa sarakkeiden alle ei voida tehdä sellaisella pohjalla, jolla on lieventävä tai kiihottava merkki. Tämäntyyppisin käyttö on metalli- tai teräsbetonipylväiden järjestely, jonka asennus tehdään erityisellä lasilla, jonka jälkeen kiinnitys suoritetaan.

Jos puhumme perusvaatimuksista, ne mainitaan GOST 23972-80: ssä. Näitä ovat:

 • betonin valmistuksessa käytettävien tuotteiden on oltava merkin 200 mukaisia ​​ja veden läpäisevyyden ominaispiirteet - merkki B2;
 • betonirakenteen veden imeytymisen tunnusmerkki ei saisi olla korkeampi kuin 5%;
 • valmiiden tuotteiden toimittaminen on mahdollista vain betoniryhmän jälkeen vetolujuuden vuoksi;
 • vahvistus perustuksen valmistuksessa on edellytys, kerroksen paksuus raudoituksen ympärillä ei saa olla alle 3 senttimetriä;
 • lopullisen rakentamisen paljas vahvistaminen pidetään avioliittona, näiden tuotteiden käyttö on ehdottomasti kiellettyä;
 • että betonituotteen sisältämät halkeamat, joiden arvo ylittää 0,1 millimetriä, edellyttää korvaamista korkealaatuisemmalla näytteellä;
 • kun rakennustyöt tehdään, tuotteen kiinnityslenkit poistetaan siististi, eikä niitä saa kuljettaa betonirakenteeseen.

Katso myös: Kuinka tehdä lattialaattoja itse

Stack-tyyppiset perustukset sarakkeiden alle

Stakanny-mallin perustana on laite, jonka pohjana on sarake (metalli- tai teräsbetoni). Se kuuluu erilaisiin pylväsluonteisiin perustuksiin. Juuri stakannno-tyyppiset rakenteet sarakkeiden alla, jotka erottuvat suurella lujuudella.

Stack-tyypin yläosaa ei voida täyttää betonilla, vaan se kerätään erillisistä valmiista palasista.

Lasin tehtävä on lievittää toimintaa.

Pohjimmiltaan hänen tehtävänsä on sama kuin liuska-säätiön tyyny. Näillä tyypeillä (nauha ja stakanny) on eroja. Tärkein on, että monoliittinen tai esivalmistettu pylväs sijaitsee lasin yläpuolella.

Yksinkertaisesti sanottuna sen yläosaan ei kohdisteta betonin kaatamista, ja se suoritetaan valmiin rakenteen avulla (esivalmistettu). Katsotaan nyt tarkemmin kaikkia ominaisuuksia ja parametreja, jotka luonnehtivat stakanny-tyypin perustan.

teollisuusrakenteet

Laitteen laite stakannogo tyyppinen säätiö.

Pylväiden lasien valmistus tehdään betonilla ja vahvistetulla vahvistusjärjestelmällä. Tästä johtuen näiden tyyppien käyttöikä on korkeampi. Staka-tyyppistä perustusta ei ole tarkoitettu yksittäiseen rakennukseen. Sen tarkoitus on teollisuuslaitosten ja siltojen rakentaminen.

Toinen tärkeä seikka: tällaista pohjaa sarakkeiden alle ei voida tehdä sellaisella pohjalla, jolla on lieventävä tai kiihottava merkki. Tämäntyyppisin käyttö on metalli- tai teräsbetonipylväiden järjestely, jonka asennus tehdään erityisellä lasilla, jonka jälkeen kiinnitys suoritetaan.

Jos puhumme perusvaatimuksista, ne mainitaan GOST 23972-80: ssä. Näitä ovat:

 • betonin valmistuksessa käytettävien tuotteiden on oltava merkin 200 mukaisia ​​ja veden läpäisevyyden ominaispiirteet - merkki B2;
 • betonirakenteen veden imeytymisen tunnusmerkki ei saisi olla korkeampi kuin 5%;
 • valmiiden tuotteiden toimittaminen on mahdollista vain betoniryhmän jälkeen vetolujuuden vuoksi;
 • vahvistus perustuksen valmistuksessa on edellytys, kerroksen paksuus raudoituksen ympärillä ei saa olla alle 3 senttimetriä;
 • lopullisen rakentamisen paljas vahvistaminen pidetään avioliittona, näiden tuotteiden käyttö on ehdottomasti kiellettyä;
 • että betonituotteen sisältämät halkeamat, joiden arvo ylittää 0,1 millimetriä, edellyttää korvaamista korkealaatuisemmalla näytteellä;
 • kun rakennustyöt tehdään, tuotteen kiinnityslenkit poistetaan siististi, eikä niitä saa kuljettaa betonirakenteeseen.

Käyttöalueet

Suosituimmat sovellukset ovat seuraavat toimialat:

 • teollisuusrakennusten rakentaminen, erityisesti sarakkeiden rakentaminen;
 • ydinteollisuudessa ja itsenäisissä voimalaitoksissa 3 kW asennettaessa telineitä kellarin tyyppisten kondensaattoreiden konehuoneeseen.

Katsotaan nyt, mitä etuja pinnoitettujen pylväiden rakentamiseen on pinottu. Seuraavassa on joitain niistä:

Stakannno-tyyppisen perustuksen asennus on melko yksinkertainen, mikä säästää aikaa rakennustyöhön.

 • tehdasvalmistus eroaa laadusta suoraan valmistuspaikalta;
 • näillä raudoitetuilla betonituotteilla on kaikki tarvittavat ominaisuudet ja ominaisuudet, joita ilman on välttämätöntä teollisten rakennusten ja muiden esineiden rakentamisessa;
 • helppo asennusmenetelmä;
 • säästää aikaa laitteen asennustyön toteutuksessa.

Mitä puutteista on, se johtuu tarpeesta käyttää erityisiä raskaita laitteita rakentamisen aikana, suhteellisen korkeaan hintaan sekä tarvetta toimittaa yksittäisiä tuotteita valmistajalta.

Jos katsomme työkalun tarvitsemaa työkalua, ne ovat:

 • tasolla;
 • tasolla;
 • punssi;
 • Bulgaria;
 • hitsaus kone;
 • mittanauha ja muut, jotka voivat olla käyttökelpoisia tietyissä olosuhteissa (esimerkiksi harja, kun likaiset).

Asennusominaisuudet

Sarakkeen alla valmistetut stakannno-tyyppiset monoliittiset perustukset asennetaan pakolliseen tiukkaan valvontaan varmistaen kaikkien valtion standardien vaatimusten noudattamisen. Tällaiset raudoitetut monoliittiset perustukset kulkevat läpi useita tärkeitä vaiheita rakentamisprosessissa.

 1. Ensimmäinen vaihe liittyy pintavalmistukseen. Se on huolellisesti tasoitettava, koska tulevaisuudessa asennetaan vahvistetut betonipalkit, joiden siirtyminen on epätoivottavaa ja mahdotonta.
 2. Seuraavassa vaiheessa laite on tehty syvennyksiksi (reikiä). Älä unohda, että kun kaivokset ovat valmiita, on tarpeen tiivistää ne soraa.
 3. Nyt voit aloittaa tampingin ja suoran rakentamisen. Tällöin suoritetaan lisäksi maaperän tamping ja lohkojen asennus.

Koko asennusprosessiin liittyy manuaalisia manipulointeja, jotka on tarkoitettu pinnan sovittamiseen, tarkemmin sanottuna sen tasaisuuteen. Kaikkien elementtien vaakasuuntainen tarkkuus ja aksiaalinen asento ohjautuvat mittauslaitteilla. Lasien asennuksen jälkeen on tarpeen varmistaa niiden suojaus mahdolliselta saastumiselta.

Jälleen kerran muistutamme siitä, että esivalmistettujen staattityyppisten alustojen (raudoitettu betoni) päätehtävä on jakaa kuorma tasaisesti rakennuskohteesta koko maaperän pinnalle.

Tältä osin tämäntyyppisen perustan rakentaminen voi olla vain kentällä, jonka ominaisuuksiin kuuluu suuri kantavuus, särky ja kallistuskestävyys.

Asennettaessa on tarpeen tarkkailla kaikkia suositeltuja indikaattoreita pakkasvasteesta sekä puristuslujuudesta. Vain tässä tapauksessa taataan korkea laatu, sekä seinien halkeamien ja muodonmuutosten puuttuminen.

Nyt, kun otetaan huomioon peruslaseja. Vaikka niiden tuotanto on melko monimutkaista, vaatii vahvistamisen ja muottien, se yksinkertaistaa asennusta huomattavasti ja vähentää laitteen taloudellisia kustannuksia.

Tehtaat tuottavat useita tämäntyyppisten säätövaihtoehtoja, jotka eroavat toisistaan ​​kooltaan. Riippuen koosta ja painosta, näiden tuotteiden hinta voi vaihdella 1900-5000 ruplaa.