Stakanny-tyyppisten perustusten rakentaminen, sarakkeiden asentaminen lasille

Stack Foundation Scheme

Pinottu tyyppinen kellari eroaa sen suunnittelusta, asennuksen monimutkaisuudesta ja kestää suuria rajat kuormituksia.

Lasin muotoisen erikoisen muotoilun ansiosta sitä käytetään pyöreän ja suorakaiteen muotoisen raudoitetun betonin tai metallipilarien asentamiseen, jotka täyttävät GOST 23972-80: n vaatimukset betonityypeille, rakennusmateriaalien valinnalle sekä sallittaville kuormille.

Stakanny-tyyppinen alusta on eräänlainen sarakepohja, jota käytetään teollisuusrakennusten rakentamiseen suurilla korkeuksilla ja leveillä lennoilla osiin.

Suurin etu on rakenne GOST: n mukaisesti ja tukirakenteen vahva lujuus. Haitta on kustannus, mutta se tasoitetaan muiden teknisten ominaisuuksien perusteella.

Lasimassan päätehtävä on siirtää kuormitus laakerilattiasta nauhan pohjan pehmusteeseen, ja se tehdään käyttämällä lujasti asennettuja teräsbetonisia tukia.

Pylvään yläreuna on myös tiukasti liitetty nauhalle tai esikuvioitua grilliin, joka voidaan asentaa jopa korkealle maanpinnasta.

Missä ovat stakannye-säätiöt

Monoliittiset teräsbetonipohjat stakannogo tyyppi

 • Rakentamisen aikana sarake teollisuusrakennukset;
 • Maanalaiset autotallit järjestetään useilla eri tasoilla;
 • Sillan, telineiden ja korkeajännitteisten sähkölinjojen laakeripohjana;
 • GOST-järjestelmän ainoana oikeana vaihtoehtona ydinvoimateollisuuden konehuoneiden, lauhduttimien ja kompressorihuoneiden rakentamisessa;
 • Asennettaessa suurikokoisia kehysrakennuksia löysästi maaperään, joilla on eri kerrostuminen horisontaalisissa suunnissa;
 • Kun rakennuksen luotettavuus on varmistettava seismisesti aktiivisilla alueilla;
 • Jos suunnitellaan teollisuusrakentamarakenteita, joihin on asennettu GOST 23972-80 mukaiset kuormitettavat lattiat 6-9 metrin etäisyydellä.

Tällaisen pohjan rakenteelliset ominaisuudet

Lasipohjan laite

GOST 23972-80: ssa on selkeästi ilmoitettu, mikä on itse lasiseoksen rakenne, sallitut parametrit ja kuormat sekä pohjan koon ja lujuuden tyyppi. Yleensä se koostuu useista esivalmistetuista elementeistä:

 • Monoliittinen tukipatja, joka on suurikokoinen pyöreä tai suorakulmainen, käsitelty vedeneristyksellä. Tyyny voidaan tehdä tehtaalla tai tehdä oikealla paikalla, asennettu kiinteälle hiekalle ja sora-tyyny;
 • Teräsbetonipidike laipan keskellä;
 • Kiinteät ja paksut teräsbetoni- tai metallipylväät, jotka on asennettu lasisiin;
 • Betonipylväs, jolla on tukeva betonipalkki. Jo palkki on tulevan rakenteen tukirakenteita. Tämä on eräänlainen pylväsrakenne, joten pylväät voivat olla eri pituisia, mutta yläreuna on välttämättä tarkasti vaakasuora.

Itse betonilaatta, riippuen kuormituksesta, tulee olla 12 - 52 neliömetriä. Se tapahtuu joukkueen ja monoliittien kanssa, ja esivalmistetuilla rakenteilla on kalteva pinta ja monoliittinen - horisontaalinen.

Yleensä teollisuudessa useammin ne käyttävät monoliittista rakennetta, joka on helpompi asentaa, pystyttää nopeammin ja vaatii vähäisemmät kustannukset koneistetuille laitteille. Lasia voidaan tehdä monoliittisesti siihen liittyvän laudan tai raudoituksen kanssa, paljon riippuen maaperän ominaisuuksista rakennustyömaalla ja itse rakennuksen kuormituksista. Kaikki lasit ovat vahvistetut vaaka- ja pystysuorat vahvikkeet, liitoselementit ovat jäykkiä. Stakannyen perustukset asennetaan vakaan maaperän päälle, mikä mahdollistaa kerroksen kerroksen muodonmuutoksen suurella alueella.

Levytys- ja lietemäisillä maaperillä lasirakenteita ei voida käyttää vaikutuksen epätasaisuuksien perusteella eri paikoissa sijaitsevaan pohjaan.

Lasialapien nimikkeistö GOST 23972-80 mukaisesti

FZh18-m-2 ja FZh-1m -brändejä käyttävät monoliittiset staattilevyt käytetään erityisesti yhdistetyyppisten teräsbetonipilarien asennukseen. Lasin osa on vastaavasti 700-500 ja 300-300 mm käytettyjen betonilevyjen valmistuksessa lujuudella B15 ja pakkasenkestävillä F50.

Levyn ulkopinta käsitellään myös usealla kerroksella orgaanisella muovisella vedenkestävyyskerroksella, joten vedenkestävyys on W2-W8: n sisällä.

Staka-tyyppinen säätiö: tekniset vaatimukset GOST 23972-80: n mukaan

Neuvostoliiton sosialististen tasavaltojen unioniin liittyvä valtion standardi vahvisti betoniperustuksia parabolisille alustoille GOST 23972-80 tekniset tiedot

 • Betonibrändi on vähintään M200 B2;
 • Rakenteiden asennus vasta saavuttuaan vaaditun betonivahvuuden;
 • Veden imeytymisen taso on enintään 5%, on mahdollista saavuttaa indikaattori vedenpitävyyden avulla;
 • Kova vahvike kaikissa vöillä;
 • Betonikerroksen paksuus vahvikkeen ympärillä on vähintään 3 cm;
 • Betonin halkeamien paksuus on enintään 0,1 mm;
 • Asennussilmukoiden täydellinen poistaminen hiomakoneen avulla, iskunvaimennus on ehdottomasti kielletty;
 • Armours in the nude alustalla ei pitäisi olla.

Stakannogo-mallin perustana on melko kallis asentaa, koska se käyttää voimakkaita paksuja liittimiä, muottia ja monimutkaista vedenpitävyysjärjestelmää. Nyt GOSTin mukaan voit ostaa useita kokoisia lasipohjia:

Stakanny-emästen edut ja haitat

 • Koska lasirakenteet valmistetaan vain tehdasolosuhteissa GOSTin vaatimusten mukaisesti, ne eroavat toisistaan ​​suurella lujuudella ja luotettavuudella.
 • Voit rakentaa säätiön lyhyessä ajassa;
 • Kestää raskaita kuormia.

Tällaisten perustusten haitat ovat myös haitat, kuten tuotteiden kustannukset, niiden suuri massa ja tarve käyttää tehokkaita rakennusmateriaaleja.

Loppujen lopuksi stakannyen esivalmistetuilla rakenteilla on suuri massa ja koko, joten monimutkaisia ​​kuljetuksia rakennustyömaalle.

Lasin perustusten rakentaminen

Stacked esivalmistettu säätiö

On tarpeen rakentaa tällaiset perustukset vain tiukasti olemassa olevan GOSTin suositusten ja asiantuntijoiden valvonnan mukaisesti. Liukuportaiden kokoonpanon tekeminen ei ole vaikeaa, jos se noudattaa olemassa olevaa tekniikkaa.

 1. Yksittäisten monoliittisten tai esivalmistettujen levyjen laskeminen tulevalle säätiölle. Jos kiinnität huomiota tällaisen levyn viiltoon, voit kiinnittää huomiota levyyn ja lasia ympäröivään lujittavan tangon monimutkaiseen järjestelmään. Jokainen vahvistusverkon elementti lasketaan erikseen, kuten lasin leveys. Ja levyillä on jo pitkien, leveä ja paksujen vakiomitat.
 2. Pinnan esikäsittely. Ensin sinun on tyhjennettävä rakennuspaikan alue, suoritettava merkintä ja kohdistaminen. Kohdistus tapahtuu sillä perusteella, että teräsbetonilaatan siirtäminen on mahdotonta. Sen vuoksi pinnan on oltava ihanteellisesti tasainen, eikä GOST: n mukaan saa olla enemmän kuin 1-1,5 astetta. Jos pinta on liian epätasaista, hionta sallitaan, sen pinnan on oltava vähintään 30 cm pohjan pohjan yläpuolella.
 3. Tulevan säätiön akselien merkintä suoritetaan. Tee tämä tekemällä kova lanka tai teräskaapeli kokoonpano obnovka ja laita lukko suuntaan kirjain ja kohtisuorat akselit. Kaikki liitäntäkohdat ja merkinnät on selkeästi osoitettu tällaisen pohjan suunnittelussa, ja välissä olevien liitäntäpalkkien pituudet on selvästi osoitettu.
 4. Sitten tulevan säätiön ääriviivat piirretään ja kaivannot kaivataan ennalta määrätylle syvyydelle. Kaivosten pohjalla on hiekka- ja sora-alusta, se kostuu ja särkyy.
 5. Kun kaikki valmistelut on tehty, betoniterästen asennus alkaa. Se tehdään tarkasti GOST: n mukaan, ja horisontaalista ja vertikaalista tarkkuutta noudatetaan. Lohkojen asennuksen jälkeen suoritetaan rakenteen monimutkainen vahvistus ja lasin avoimessa tasossa tukirakenteen sauvojen vaakasuora ja pystysuora leikkaus.
 6. Lohkojen asennuksen jälkeen sinun on odotettava, kunnes betoni on saavuttanut brändinvoimakkuuden ja aloita pilarien asentaminen tukirakenteille.

Stakannyn pohjan vedeneristys

Vedeneristysmateriaali rullina

Kun otetaan huomioon, että lasipohjan perustus on betonista, se väistämättä romahtaa pohjaveden vaikutuksen vuoksi. Sen vuoksi on tarpeen tehdä vedeneristys suorakaiteen muotoisten levyjen ulkoreunaa pitkin. Kuinka tehdä vedeneristyslaatat?

 1. Ensin sinun on puhdistettava perusteellisesti pohjan pinta saastumiselta ja tasolta nestemäisellä betoniliuoksella.
 2. Levitä sitten kerros bitumiä tai muuta vettähylkivää voiteluaineesta puhtaalle pinnalle ja odota muutama tunti kuivua.
 3. Tiivistetään kaikki liitokset mastiksin tai nestemäisen hartsin avulla, jotta voidaan muodostaa kerros katemateriaali;
 4. Joissain tapauksissa on sallittua kattaa vedenpitävyys useissa kerroksissa, erityisesti jos maaperälle on ominaista pohjavesien korkeat esiintymistiheydet.

Jos rakennat stakannyh-tyyppisiä säätöjä tiukasti GOST-standardien mukaisesti, tee oikea asennus ja käytä vain tehdasvalmisteisia betonituotteita, jonka jälkeen pohja on vahva ja kestää valtavia kuormia. Sinun ei pitäisi rakentaa sitä "silmällä", täältä tarvitset selkeän ja oikean laskennan jokaisesta elementistä, enintään kantolevyn upotuksen syvyyteen asti.

Stackannogo-sarakkeiden perusta

Säätiö on kaikenlaisen kiinteän rakenteen perusta. Alustyypit ovat hyvin erilaisia, ja stakannno-tyyppinen pylväsperusta on erityisen kiinnostava rakentajille ja esivalmistetulle rakenteelle, joka koostuu kahdesta monoliittisesta solmusta. Yksityiskohtaisemmin stakannogo-tyyppiset säätimet näyttävät tästä: teollisuustuotannon teräsbetonisylinteri (kuppi) lasketaan kaivoon ja kuppiin asetetaan betonipylväs, jossa on vahvikekehys. Tällä tavoin perustus on koottu esivalmistetuista yksiköistä ja elementeistä, mikä suuresti nopeuttaa rakennustyötä ja monoliittiset rakenteet tuottavat kaksinkertaisen luotettavuuden.

Lasipohjan muotoilu

Rakentajat kutsuvat lasin "kengän" sen alkuperäisen muodon takia. Visuaalisesti tämä on konkreettinen neliö, joka on tehty askeleiden muodossa, jotka sijaitsevat nousevalla viivalla - laaja lohko alareunassa, kapein yläosassa. Neliöiden koot ja tilavuus lasketaan kullekin alustalle erikseen hankkeen, maaperän ominaisuuksien ja rakennuksen teknisten ominaisuuksien mukaan. Kaikkien sarakkeiden stakkion tyyppisten säätöjen parametrit säätelee GOST 24476-80 ja niiden vähimmäismitat ovat 120 cm, korkeintaan 210 cm. Tämän kokoista lasia varten on asennettu 300 x 300 mm: n ja 400 x 400 mm: n poikkileikkaukseltaan vahvistetut betonipilarit.

Ominaisuudet ja laajuus stakanny kellarissa

Peruserotus, jolla on monoliittinen säkki-tyyppinen perustus nauhaan ja muihin alustoihin verrattuna, on sen suunnittelussa, ja piirustuksista se näkyy välittömästi. Stackon-tyypin konkreettinen pohja on epäjatkuva alusta, joka ottaa kuormituksen rakenteen paikallisiin pisteisiin ja jakaa tämän pistekuorman alueille, joilla on suurin paine maassa.

Monoliittinen stakanny-säätiö

Pylväiden (pylväiden) stakkion tyyppisten perustusten teolliseen asennukseen käytetään suuria teollisuusyrityksiä, mutta pieniä rakennuksia. Pinoamien esivalmistettujen rakenteiden pohjat sijaitsevat ennalta lasketuissa paikoissa, joilla on suurimmat kuormitukset ja asetetaan toisiinsa yläreunan kärjessä olevien portaiden muodossa, joiden sisäpuolella on vahvistetut betonipylväät.

Yksittäisessä rakenteessa tällaisia ​​perustuksia ei käytetä - GOST-järjestelmän vaatimusten mukaisesti matalarakennukset ja -rakennukset olisi rakennettava kaistaleisiin tai monoliittisiin perustuksiin ja heikkoon maaperään, pinoihin tai pylväisiin. Dot stakan pylväs pystytetty seuraaville kohteille:

 1. Teollisuusrakennukset;
 2. Sosiaaliset palvelut;
 3. Lämpövoimaloiden ja muiden voimalaitosten erikoistuneet tilat ja rakennukset;
 4. Varastot ja vartiotilat;
 5. Yhden tason komplekseja, joilla on alhainen paino - ostos- tai urheilutilat.
Asennus sarakkeiden stakanny pohjaan

Useimmiten pylväsperusta on pinottu betoniteräs, joka on tehty tiukasti vieraiden vaatimusten ja eritelmien mukaisesti. Tällaisen säätiön rakennusmateriaalien ominaisuudet ja parametrit ja niiden järjestelypaikka näkyvät suunnittelutoimistojen kehittämässä asiaankuuluvassa dokumentaatiossa. Myös tukkipohjien ominaisuuksien jakautumisessa käytetään sarjaa perustuksia, joilla on samankaltaiset rakenteet. Teknisesti ja dokumentoituna sarja sisältää tarvittavat lakisääteiset vaatimukset.

Lasipohjan koostumus ja edut

 1. Betonin tukilevy, joka sijaitsee pohjan alapuolella hiekkakurkistetussa tyynyssä pohjan pohjalle;
 2. Pylvään alapuoli on pylvään tai lasin alla;
 3. Teräsbetonipylväs;
 4. Vahvistettu betonipylväs seinien alle.

Mikä on tarkasti solmujen rakenne, koko ja koostumus - riippuu siitä, missä ja miten objekti toimii, sekä sen fysikaalisista ja teknisistä parametreistä. GOST: n mukaan pinottava säätiö voidaan asettaa monikerroksisille rakennuksille tiheässä, tahmeammassa ja vakaassa maassa, jossa on alhainen pohjavesi.

Edut, joissa käytetään stakannogo-basea:

 1. Lasipohjan yksityiskohdat on tehty raskaasta betonista, jota seuraa lujitus, mutta silmälasien pylväiden paikallisen (pisteen) sijoittamisen vuoksi kappaleen paino lähettää minimikuormituksen pohjalle ja maahan;
 2. Nopea asennus on mahdollista johtuen asennetusta rakennuslaitteesta ja sisäänrakennetuista asennuspaneeleista betonielementeissä, joita käytetään nosturin koukkuun;
 3. Lasipohjan huoltovapaa toiminta on yli sata vuotta;
 4. Koska lasipohjan pintojen kosketuspiste on maan kanssa, rakenteen veden absorptiokerroin on hyvin alhainen. Tämä vaikuttaa myös monoliittiseen pohjaan, joka estää kosteuden tunkeutumisen lasin runkoon.
 5. Pohjan korkea luotettavuus saavutetaan kuorman tasaisella jakautumisella lasille;
 6. Lasirakennetta voidaan pitää liikkuvana, koska sitä voidaan kuljettaa helposti ja nopeasti toiseen paikkaan;
 7. Esivalmistetun rakenteen alhaiset kustannukset johtuvat yksittäisten komponenttien ja esivalmistetun perustuksen osien valmistuksen teollisesta mittakaavasta.

Lasien asettamista koskevat ohjeet

Tämäntyyppisen säätiön kokoonpano edellyttää lisälaitteiden ja erikoislaitteiden käyttöä, joten rakennushankesuunnitelmassa olisi otettava huomioon tämä tarve esimerkiksi tarjoamaan kulkuväylät ja paikka laitteiden käyttöön, huoltoliikkeen saatavuus ja pysäköinti.

Erityisvarusteet stakannyn pohjien kokoonpanoon

 1. Ensimmäinen vaihe on valmistella alue, joka koostuu peruspohjan puhdistamisesta ja kuopan kaivamisesta, mitat, jotka on ilmoitettu hankkeessa;
 2. Tamping hiekka-murskattu tyyny asetettu pohjaan kaivannon. Tyynyä tarvitaan kaivon pohjan tasoittamiseksi ja vedenpitävyyden aikaansaamiseksi;
 3. Pinottu sarakepohja perustetaan GOST: n mukaan ja käyttämällä ohjaus- ja mittaustyökaluja rakenteen tasojen tarkistamiseksi;
 4. Seuraava toiminta - merkitsemällä säätiön sivusto - tarvitset tämän vuoksi puupalkkeja tai metallitangot ja rakennekaapelin. Merkintä tehdään kullekin lasille erikseen;
 5. Ennen betonikupien asennusta ne puhdistetaan likaa ja asennetaan nosturiin. Siirtyminen lasissa on täynnä asennussilmukoita, ja nosturilla ja liukukappaleilla on oltava sopivat toleranssit. Jokaisen lasin asentamisen jälkeen sen asentoa ohjataan - taso, lasku ja taso avustavat;
 6. Kaikkien lasien asennuksen lopussa täyttö täyttyy - kaivautunut maa kaadetaan jäljelle jääneeseen tilaan lasien ympärillä ja syöksyy. Laseihin asennetaan betonituet. Ylimääräinen maaperä jaetaan tasaisesti rakennuspaikalle tai viedään maasta;
 7. Pylvään kohdistaminen teolliseen perustukseen on alle sen alla. Kiilojen materiaali - metalli, puu tai betoniteräs. Pylväiden keskittämisen jälkeen puiset kiilat on poistettava, loput voidaan jättää.
Lasipohjan rakentaminen

Kaikki rakennustyöt, mittaus-, tutkimus- ja suunnittelutoimet on suoritettava GOST 24476-80: n vaatimusten sekä betonielementtien ja elementtien pylväsperustaisten teknisten ehtojen mukaisesti. Laske materiaalien lujuus ja koostumus tulee olla tehtaalla etukäteen.

Nuances in stakannogo säätiön asennus

Rakenteen lujuuden ja yleisen lujituksen lisäämiseksi lasit, pylväät ja levyt vahvistetaan ja liitososat liitetään toisiinsa hitsaamalla. Ennakkovahvistuksen lisäksi lujitustangot asetetaan pylväiden muotoiluun ja asentamisen aikana - lasin pohjan pylväiden betonointiin.

Pylväät sarakkeiden alla

Pilarivaippapohjan asentaminen on täysin erilainen tekniikka, toisin kuin teippityyppisen perustuksen rakentaminen ja valmiiden yksiköiden valmiiksi asennettu kokoonpano on tärkein ero. Ainoa rakenne, joka kootaan ja kaadetaan betoniin paikan päällä, on pesän muotoisen lasin muotti. Pylväs lasketaan muottipesään ja kaadetaan betonilla muodostaen kiinteän monoliittisen vahvistetun yhdisteen.

Teollisissa rakennuksissa käytetään paitsi esivalmistettua rakennetta, mutta myös saraketyypin monoliittista stakanny-perustusta. Tämä muotoilu on paljon tehokkaampi joukkue, se sisältää myös betonilaattoja ja kestää suuren kuorman kohteen suuresta painosta. Vaiheiden mitat lasketaan tulevan rakenteen mittojen perusteella. Pylväiden sijainti on kiinnitetty koordinaattiakseleihin hankkeen mukaan. Pinoamattomat monoliittiset perustukset voivat tasaisemmin jakaa suuria kuormituksia ja paineita pohjaan.

3-D Stack Base -asennus


Yksi esiprofiilisen kellarikerroksen tärkeimmistä elementeistä on perustasäde. Tämä elementti sijaitsee betonipilareilla, jotka puolestaan ​​ovat podkolonniki (lasit). Näihin palkkeihin, joissa on seiniä, rakennetaan. Toinen vaihtoehto säätöpalkkien asentamiseksi on pylväskonsoleille. Vahva liitos stakanny-pohjaisen pohjapalkin kanssa käy ilmi jatkuvasta betonisoitumisesta ja laadukkaan rakenteen vahvistuksesta.

Kaiken esivalmistetun rakenteen tarvittavan lujuuden saavuttamiseksi käytetään kaikkien yksiköiden ja elementtien betonivalua. Kaikki esikäsitellyn kattopalkin kaikki osat on valmistettu raskaasta betonista, joka ei ole alhaisempi kuin М200В2 ja joka on vahvistettu verkolla tai sauvoilla. Tämäntyyppisen säätölaitteen kokoonpano on mahdollista vasta, kun kaikki rakenteelliset elementit ovat täydellisiä.

Stack-tyyppinen alusta sarakkeiden alle

Stakanny-tyyppisten perustusten rakentaminen, sarakkeiden asentaminen lasille

Stack Foundation Scheme

Pinottu tyyppinen kellari eroaa sen suunnittelusta, asennuksen monimutkaisuudesta ja kestää suuria rajat kuormituksia.

Lasin muotoisen erikoisen muotoilun ansiosta sitä käytetään pyöreän ja suorakaiteen muotoisen raudoitetun betonin tai metallipilarien asentamiseen, jotka täyttävät GOST 23972-80: n vaatimukset betonityypeille, rakennusmateriaalien valinnalle sekä sallittaville kuormille.

Stakanny-tyyppinen alusta on eräänlainen sarakepohja, jota käytetään teollisuusrakennusten rakentamiseen suurilla korkeuksilla ja leveillä lennoilla osiin.

Suurin etu on rakenne GOST: n mukaisesti ja tukirakenteen vahva lujuus. Haitta on kustannus, mutta se tasoitetaan muiden teknisten ominaisuuksien perusteella.

Lasimassan päätehtävä on siirtää kuormitus laakerilattiasta nauhan pohjan pehmusteeseen, ja se tehdään käyttämällä lujasti asennettuja teräsbetonisia tukia.

Pylvään yläreuna on myös tiukasti liitetty nauhalle tai esikuvioitua grilliin, joka voidaan asentaa jopa korkealle maanpinnasta.

Missä ovat stakannye-säätiöt

Monoliittiset teräsbetonipohjat stakannogo tyyppi

 • Rakentamisen aikana sarake teollisuusrakennukset;
 • Maanalaiset autotallit järjestetään useilla eri tasoilla;
 • Sillan, telineiden ja korkeajännitteisten sähkölinjojen laakeripohjana;
 • GOST-järjestelmän ainoana oikeana vaihtoehtona ydinvoimateollisuuden konehuoneiden, lauhduttimien ja kompressorihuoneiden rakentamisessa;
 • Asennettaessa suurikokoisia kehysrakennuksia löysästi maaperään, joilla on eri kerrostuminen horisontaalisissa suunnissa;
 • Kun rakennuksen luotettavuus on varmistettava seismisesti aktiivisilla alueilla;
 • Jos suunnitellaan teollisuusrakentamarakenteita, joihin on asennettu GOST 23972-80 mukaiset kuormitettavat lattiat 6-9 metrin etäisyydellä.

Tällaisen pohjan rakenteelliset ominaisuudet

Lasipohjan laite

GOST 23972-80: ssa on selkeästi ilmoitettu, mikä on itse lasiseoksen rakenne, sallitut parametrit ja kuormat sekä pohjan koon ja lujuuden tyyppi. Yleensä se koostuu useista esivalmistetuista elementeistä:

 • Monoliittinen tukipatja, joka on suurikokoinen pyöreä tai suorakulmainen, käsitelty vedeneristyksellä. Tyyny voidaan tehdä tehtaalla tai tehdä oikealla paikalla, asennettu kiinteälle hiekalle ja sora-tyyny;
 • Teräsbetonipidike laipan keskellä;
 • Kiinteät ja paksut teräsbetoni- tai metallipylväät, jotka on asennettu lasisiin;
 • Betonipylväs, jolla on tukeva betonipalkki. Jo palkki on tulevan rakenteen tukirakenteita. Tämä on eräänlainen pylväsrakenne, joten pylväät voivat olla eri pituisia, mutta yläreuna on välttämättä tarkasti vaakasuora.

Itse betonilaatta, riippuen kuormituksesta, tulee olla 12 - 52 neliömetriä. Se tapahtuu joukkueen ja monoliittien kanssa, ja esivalmistetuilla rakenteilla on kalteva pinta ja monoliittinen - horisontaalinen.

Yleensä teollisuudessa useammin ne käyttävät monoliittista rakennetta, joka on helpompi asentaa, pystyttää nopeammin ja vaatii vähäisemmät kustannukset koneistetuille laitteille. Lasia voidaan tehdä monoliittisesti siihen liittyvän laudan tai raudoituksen kanssa, paljon riippuen maaperän ominaisuuksista rakennustyömaalla ja itse rakennuksen kuormituksista. Kaikki lasit ovat vahvistetut vaaka- ja pystysuorat vahvikkeet, liitoselementit ovat jäykkiä. Stakannyen perustukset asennetaan vakaan maaperän päälle, mikä mahdollistaa kerroksen kerroksen muodonmuutoksen suurella alueella.

Levytys- ja lietemäisillä maaperillä lasirakenteita ei voida käyttää vaikutuksen epätasaisuuksien perusteella eri paikoissa sijaitsevaan pohjaan.

Lasialapien nimikkeistö GOST 23972-80 mukaisesti

FZh18-m-2 ja FZh-1m -brändejä käyttävät monoliittiset staattilevyt käytetään erityisesti yhdistetyyppisten teräsbetonipilarien asennukseen. Lasin osa on vastaavasti 700-500 ja 300-300 mm käytettyjen betonilevyjen valmistuksessa lujuudella B15 ja pakkasenkestävillä F50.

Levyn ulkopinta käsitellään myös usealla kerroksella orgaanisella muovisella vedenkestävyyskerroksella, joten vedenkestävyys on W2-W8: n sisällä.

Staka-tyyppinen säätiö: tekniset vaatimukset GOST 23972-80: n mukaan

Neuvostoliiton sosialististen tasavaltojen unioniin liittyvä valtion standardi vahvisti betoniperustuksia parabolisille alustoille GOST 23972-80 tekniset tiedot

 • Betonibrändi on vähintään M200 B2;
 • Rakenteiden asennus vasta saavuttuaan vaaditun betonivahvuuden;
 • Veden imeytymisen taso on enintään 5%, on mahdollista saavuttaa indikaattori vedenpitävyyden avulla;
 • Kova vahvike kaikissa vöillä;
 • Betonikerroksen paksuus vahvikkeen ympärillä on vähintään 3 cm;
 • Betonin halkeamien paksuus on enintään 0,1 mm;
 • Asennussilmukoiden täydellinen poistaminen hiomakoneen avulla, iskunvaimennus on ehdottomasti kielletty;
 • Armours in the nude alustalla ei pitäisi olla.

Stakannogo-mallin perustana on melko kallis asentaa, koska se käyttää voimakkaita paksuja liittimiä, muottia ja monimutkaista vedenpitävyysjärjestelmää. Nyt GOSTin mukaan voit ostaa useita kokoisia lasipohjia:

Koot, mm (DKhVhSh)

Stakanny-emästen edut ja haitat

 • Koska lasirakenteet valmistetaan vain tehdasolosuhteissa GOSTin vaatimusten mukaisesti, ne eroavat toisistaan ​​suurella lujuudella ja luotettavuudella.
 • Voit rakentaa säätiön lyhyessä ajassa;
 • Kestää raskaita kuormia.

Tällaisten perustusten haitat ovat myös haitat, kuten tuotteiden kustannukset, niiden suuri massa ja tarve käyttää tehokkaita rakennusmateriaaleja.

Loppujen lopuksi stakannyen esivalmistetuilla rakenteilla on suuri massa ja koko, joten monimutkaisia ​​kuljetuksia rakennustyömaalle.

Lasin perustusten rakentaminen

Stacked esivalmistettu säätiö

On tarpeen rakentaa tällaiset perustukset vain tiukasti olemassa olevan GOSTin suositusten ja asiantuntijoiden valvonnan mukaisesti. Liukuportaiden kokoonpanon tekeminen ei ole vaikeaa, jos se noudattaa olemassa olevaa tekniikkaa.

 1. Yksittäisten monoliittisten tai esivalmistettujen levyjen laskeminen tulevalle säätiölle. Jos kiinnität huomiota tällaisen levyn viiltoon, voit kiinnittää huomiota levyyn ja lasia ympäröivään lujittavan tangon monimutkaiseen järjestelmään. Jokainen vahvistusverkon elementti lasketaan erikseen, kuten lasin leveys. Ja levyillä on jo pitkien, leveä ja paksujen vakiomitat.
 2. Pinnan esikäsittely. Ensin sinun on tyhjennettävä rakennuspaikan alue, suoritettava merkintä ja kohdistaminen. Kohdistus tapahtuu sillä perusteella, että teräsbetonilaatan siirtäminen on mahdotonta. Sen vuoksi pinnan on oltava ihanteellisesti tasainen, eikä GOST: n mukaan saa olla enemmän kuin 1-1,5 astetta. Jos pinta on liian epätasaista, hionta sallitaan, sen pinnan on oltava vähintään 30 cm pohjan pohjan yläpuolella.
 3. Tulevan säätiön akselien merkintä suoritetaan. Tee tämä tekemällä kova lanka tai teräskaapeli kokoonpano obnovka ja laita lukko suuntaan kirjain ja kohtisuorat akselit. Kaikki liitäntäkohdat ja merkinnät on selkeästi osoitettu tällaisen pohjan suunnittelussa, ja välissä olevien liitäntäpalkkien pituudet on selvästi osoitettu.
 4. Sitten tulevan säätiön ääriviivat piirretään ja kaivannot kaivataan ennalta määrätylle syvyydelle. Kaivosten pohjalla on hiekka- ja sora-alusta, se kostuu ja särkyy.
 5. Kun kaikki valmistelut on tehty, betoniterästen asennus alkaa. Se tehdään tarkasti GOST: n mukaan, ja horisontaalista ja vertikaalista tarkkuutta noudatetaan. Lohkojen asennuksen jälkeen suoritetaan rakenteen monimutkainen vahvistus ja lasin avoimessa tasossa tukirakenteen sauvojen vaakasuora ja pystysuora leikkaus.
 6. Lohkojen asennuksen jälkeen sinun on odotettava, kunnes betoni on saavuttanut brändinvoimakkuuden ja aloita pilarien asentaminen tukirakenteille.

Stakannyn pohjan vedeneristys

Vedeneristysmateriaali rullina

Kun otetaan huomioon, että lasipohjan perustus on betonista, se väistämättä romahtaa pohjaveden vaikutuksen vuoksi. Sen vuoksi on tarpeen tehdä vedeneristys suorakaiteen muotoisten levyjen ulkoreunaa pitkin. Kuinka tehdä vedeneristyslaatat?

 1. Ensin sinun on puhdistettava perusteellisesti pohjan pinta saastumiselta ja tasolta nestemäisellä betoniliuoksella.
 2. Levitä sitten kerros bitumiä tai muuta vettähylkivää voiteluaineesta puhtaalle pinnalle ja odota muutama tunti kuivua.
 3. Tiivistetään kaikki liitokset mastiksin tai nestemäisen hartsin avulla, jotta voidaan muodostaa kerros katemateriaali;
 4. Joissain tapauksissa on sallittua kattaa vedenpitävyys useissa kerroksissa, erityisesti jos maaperälle on ominaista pohjavesien korkeat esiintymistiheydet.

Jos rakennat stakannyh-tyyppisiä säätöjä tiukasti GOST-standardien mukaisesti, tee oikea asennus ja käytä vain tehdasvalmisteisia betonituotteita, jonka jälkeen pohja on vahva ja kestää valtavia kuormia. Sinun ei pitäisi rakentaa sitä "silmällä", täältä tarvitset selkeän ja oikean laskennan jokaisesta elementistä, enintään kantolevyn upotuksen syvyyteen asti.

Stack-tyyppiset perustukset sarakkeiden alle

Stakanny-mallin perustana on laite, jonka pohjana on sarake (metalli- tai teräsbetoni). Se kuuluu erilaisiin pylväsluonteisiin perustuksiin. Juuri stakannno-tyyppiset rakenteet sarakkeiden alla, jotka erottuvat suurella lujuudella.

Stack-tyypin yläosaa ei voida täyttää betonilla, vaan se kerätään erillisistä valmiista palasista.

Lasin tehtävä on lievittää toimintaa.

Pohjimmiltaan hänen tehtävänsä on sama kuin liuska-säätiön tyyny. Näillä tyypeillä (nauha ja stakanny) on eroja. Tärkein on, että monoliittinen tai esivalmistettu pylväs sijaitsee lasin yläpuolella.

Yksinkertaisesti sanottuna sen yläosaan ei kohdisteta betonin kaatamista, ja se suoritetaan valmiin rakenteen avulla (esivalmistettu). Katsotaan nyt tarkemmin kaikkia ominaisuuksia ja parametreja, jotka luonnehtivat stakanny-tyypin perustan.

teollisuusrakenteet

Laitteen laite stakannogo tyyppinen säätiö.

Pylväiden lasien valmistus tehdään betonilla ja vahvistetulla vahvistusjärjestelmällä. Tästä johtuen näiden tyyppien käyttöikä on korkeampi. Staka-tyyppistä perustusta ei ole tarkoitettu yksittäiseen rakennukseen. Sen tarkoitus on teollisuuslaitosten ja siltojen rakentaminen.

Toinen tärkeä seikka: tällaista pohjaa sarakkeiden alle ei voida tehdä sellaisella pohjalla, jolla on lieventävä tai kiihottava merkki. Tämäntyyppisin käyttö on metalli- tai teräsbetonipylväiden järjestely, jonka asennus tehdään erityisellä lasilla, jonka jälkeen kiinnitys suoritetaan.

Jos puhumme perusvaatimuksista, ne mainitaan GOST 23972-80: ssä. Näitä ovat:

 • betonin valmistuksessa käytettävien tuotteiden on oltava merkin 200 mukaisia ​​ja veden läpäisevyyden ominaispiirteet - merkki B2;
 • betonirakenteen veden imeytymisen tunnusmerkki ei saisi olla korkeampi kuin 5%;
 • valmiiden tuotteiden toimittaminen on mahdollista vain betoniryhmän jälkeen vetolujuuden vuoksi;
 • vahvistus perustuksen valmistuksessa on edellytys, kerroksen paksuus raudoituksen ympärillä ei saa olla alle 3 senttimetriä;
 • lopullisen rakentamisen paljas vahvistaminen pidetään avioliittona, näiden tuotteiden käyttö on ehdottomasti kiellettyä;
 • että betonituotteen sisältämät halkeamat, joiden arvo ylittää 0,1 millimetriä, edellyttää korvaamista korkealaatuisemmalla näytteellä;
 • kun rakennustyöt tehdään, tuotteen kiinnityslenkit poistetaan siististi, eikä niitä saa kuljettaa betonirakenteeseen.

Katso myös: Kuinka tehdä lattialaattoja itse

Stack-tyyppiset perustukset sarakkeiden alle

Stakanny-mallin perustana on laite, jonka pohjana on sarake (metalli- tai teräsbetoni). Se kuuluu erilaisiin pylväsluonteisiin perustuksiin. Juuri stakannno-tyyppiset rakenteet sarakkeiden alla, jotka erottuvat suurella lujuudella.

Stack-tyypin yläosaa ei voida täyttää betonilla, vaan se kerätään erillisistä valmiista palasista.

Lasin tehtävä on lievittää toimintaa.

Pohjimmiltaan hänen tehtävänsä on sama kuin liuska-säätiön tyyny. Näillä tyypeillä (nauha ja stakanny) on eroja. Tärkein on, että monoliittinen tai esivalmistettu pylväs sijaitsee lasin yläpuolella.

Yksinkertaisesti sanottuna sen yläosaan ei kohdisteta betonin kaatamista, ja se suoritetaan valmiin rakenteen avulla (esivalmistettu). Katsotaan nyt tarkemmin kaikkia ominaisuuksia ja parametreja, jotka luonnehtivat stakanny-tyypin perustan.

teollisuusrakenteet

Laitteen laite stakannogo tyyppinen säätiö.

Pylväiden lasien valmistus tehdään betonilla ja vahvistetulla vahvistusjärjestelmällä. Tästä johtuen näiden tyyppien käyttöikä on korkeampi. Staka-tyyppistä perustusta ei ole tarkoitettu yksittäiseen rakennukseen. Sen tarkoitus on teollisuuslaitosten ja siltojen rakentaminen.

Toinen tärkeä seikka: tällaista pohjaa sarakkeiden alle ei voida tehdä sellaisella pohjalla, jolla on lieventävä tai kiihottava merkki. Tämäntyyppisin käyttö on metalli- tai teräsbetonipylväiden järjestely, jonka asennus tehdään erityisellä lasilla, jonka jälkeen kiinnitys suoritetaan.

Jos puhumme perusvaatimuksista, ne mainitaan GOST 23972-80: ssä. Näitä ovat:

 • betonin valmistuksessa käytettävien tuotteiden on oltava merkin 200 mukaisia ​​ja veden läpäisevyyden ominaispiirteet - merkki B2;
 • betonirakenteen veden imeytymisen tunnusmerkki ei saisi olla korkeampi kuin 5%;
 • valmiiden tuotteiden toimittaminen on mahdollista vain betoniryhmän jälkeen vetolujuuden vuoksi;
 • vahvistus perustuksen valmistuksessa on edellytys, kerroksen paksuus raudoituksen ympärillä ei saa olla alle 3 senttimetriä;
 • lopullisen rakentamisen paljas vahvistaminen pidetään avioliittona, näiden tuotteiden käyttö on ehdottomasti kiellettyä;
 • että betonituotteen sisältämät halkeamat, joiden arvo ylittää 0,1 millimetriä, edellyttää korvaamista korkealaatuisemmalla näytteellä;
 • kun rakennustyöt tehdään, tuotteen kiinnityslenkit poistetaan siististi, eikä niitä saa kuljettaa betonirakenteeseen.

Käyttöalueet

Suosituimmat sovellukset ovat seuraavat toimialat:

 • teollisuusrakennusten rakentaminen, erityisesti sarakkeiden rakentaminen;
 • ydinteollisuudessa ja itsenäisissä voimalaitoksissa 3 kW asennettaessa telineitä kellarin tyyppisten kondensaattoreiden konehuoneeseen.

Katsotaan nyt, mitä etuja pinnoitettujen pylväiden rakentamiseen on pinottu. Seuraavassa on joitain niistä:

Stakannno-tyyppisen perustuksen asennus on melko yksinkertainen, mikä säästää aikaa rakennustyöhön.

 • tehdasvalmistus eroaa laadusta suoraan valmistuspaikalta;
 • näillä raudoitetuilla betonituotteilla on kaikki tarvittavat ominaisuudet ja ominaisuudet, joita ilman on välttämätöntä teollisten rakennusten ja muiden esineiden rakentamisessa;
 • helppo asennusmenetelmä;
 • säästää aikaa laitteen asennustyön toteutuksessa.

Mitä puutteista on, se johtuu tarpeesta käyttää erityisiä raskaita laitteita rakentamisen aikana, suhteellisen korkeaan hintaan sekä tarvetta toimittaa yksittäisiä tuotteita valmistajalta.

Jos katsomme työkalun tarvitsemaa työkalua, ne ovat:

 • tasolla;
 • tasolla;
 • punssi;
 • Bulgaria;
 • hitsaus kone;
 • mittanauha ja muut, jotka voivat olla käyttökelpoisia tietyissä olosuhteissa (esimerkiksi harja, kun likaiset).

Asennusominaisuudet

Sarakkeen alla valmistetut stakannno-tyyppiset monoliittiset perustukset asennetaan pakolliseen tiukkaan valvontaan varmistaen kaikkien valtion standardien vaatimusten noudattamisen. Tällaiset raudoitetut monoliittiset perustukset kulkevat läpi useita tärkeitä vaiheita rakentamisprosessissa.

 1. Ensimmäinen vaihe liittyy pintavalmistukseen. Se on huolellisesti tasoitettava, koska tulevaisuudessa asennetaan vahvistetut betonipalkit, joiden siirtyminen on epätoivottavaa ja mahdotonta.
 2. Seuraavassa vaiheessa laite on tehty syvennyksiksi (reikiä). Älä unohda, että kun kaivokset ovat valmiita, on tarpeen tiivistää ne soraa.
 3. Nyt voit aloittaa tampingin ja suoran rakentamisen. Tällöin suoritetaan lisäksi maaperän tamping ja lohkojen asennus.

Koko asennusprosessiin liittyy manuaalisia manipulointeja, jotka on tarkoitettu pinnan sovittamiseen, tarkemmin sanottuna sen tasaisuuteen. Kaikkien elementtien vaakasuuntainen tarkkuus ja aksiaalinen asento ohjautuvat mittauslaitteilla. Lasien asennuksen jälkeen on tarpeen varmistaa niiden suojaus mahdolliselta saastumiselta.

Jälleen kerran muistutamme siitä, että esivalmistettujen staattityyppisten alustojen (raudoitettu betoni) päätehtävä on jakaa kuorma tasaisesti rakennuskohteesta koko maaperän pinnalle.

Tältä osin tämäntyyppisen perustan rakentaminen voi olla vain kentällä, jonka ominaisuuksiin kuuluu suuri kantavuus, särky ja kallistuskestävyys.

Asennettaessa on tarpeen tarkkailla kaikkia suositeltuja indikaattoreita pakkasvasteesta sekä puristuslujuudesta. Vain tässä tapauksessa taataan korkea laatu, sekä seinien halkeamien ja muodonmuutosten puuttuminen.

Nyt, kun otetaan huomioon peruslaseja. Vaikka niiden tuotanto on melko monimutkaista, vaatii vahvistamisen ja muottien, se yksinkertaistaa asennusta huomattavasti ja vähentää laitteen taloudellisia kustannuksia.

Tehtaat tuottavat useita tämäntyyppisten säätövaihtoehtoja, jotka eroavat toisistaan ​​kooltaan. Riippuen koosta ja painosta, näiden tuotteiden hinta voi vaihdella 1900-5000 ruplaa.

Kuinka asentaa stakan-tyyppiset säätimet oikein?

Stakanny-tyyppistä perustusta käytetään vahvistetun betonin tai metallipylväiden perustana olevalle laitteelle. Tällainen säätely viittaa erilaisiin sarake- tyyppisiin alustoihin. Yksi tärkeimmistä eduista, jotka erot- tavat stakannogo-tyypin perustan muihin yhteisiin rakenteisiin, on sen suuri lujuus. Pohjimmiltaan tämän säätiön tehtävä on sama kuin tyynyn funktio nauhateollisuudessa. Eli se tukee päärakennetta. Nämä mallit (stakannye ja nauha) on useita eroja. Tärkein on, että esivalmistettu tai monoliittinen pylväs on korkeampi kuin lasi. Toisin sanoen sen yläosaa ei kaadeta betonilla, vaan se toteutetaan valmiin rakenteen (esivalmistetut pohjat) avulla. Pylväiden asentaminen perustusten lasille on suoritettava useiden sääntöjen ja määräysten mukaisesti, josta saat lisätietoja.

Pohjapaneeli käytetään perustana betonipylväiden alle.

Valmistustekniikka ja vaatimukset stakannogo-tyyppisille perustuksille

Tällaisten rakenteiden suunnittelu toteutetaan käyttämällä vahvistettua vahvistusohjelmaa ja betonia. Tämän ansiosta stakanpohjasta on tunnusomaista pidempi käyttöikä.

Tällaisia ​​emäksiä ei ole tarkoitettu käytettäväksi yksittäisissä rakenteissa.

Tällaisten rakenteiden rakentaminen toteutetaan siltojen ja teollisuuslaitosten rakentamisen aikana.

Staktonny-pohjan rakenne

Staka-tyyppistä säätöä ei voida asentaa talteenottoon ja pilkkoutumiseen. Asennustekniikka sisältää betoniteräksen tai metallipilarin asentamisen, joka on suoritettu erikoislasiin, jonka jälkeen kiinnitys suoritetaan.

Säätiölohkojen on vastattava määrättyjä GOST-vaatimuksia ja vaatimuksia, jotka ovat:

 1. Betonista, josta perustablokit on tehty, on oltava luokan 200 mukaisia ​​ja niillä on oltava vedenpitävyys B2: lle.
 2. Valmiit lohkot voidaan kuljettaa esineisiin vasta sen jälkeen, kun materiaali (betoni) on saavuttanut hyvän lujuusindikaattorin.
 3. Pinoamisen pinoamiseen tarvitaan vahvistus. Vähimmäispaksuus kerroksen ympärillä on 30 mm.
 4. Valmiiden tuotteiden ylelliset baarit pidetään avioliittoina, tällaisten lohkojen käyttö on ehdottomasti kielletty.
 5. Teknologia kieltää sellaisten betonituotteiden käytön, joiden halkeamat ovat yli 0,1 mm;
 6. Rakennustöiden yhteydessä on tarpeen irrottaa varovasti tuotteen kiinnityskorvakkeet ja kuljettaa ne rakennukseen on ehdottomasti kielletty.

Missä tapauksissa on suositeltavaa asentaa tällainen säätiö?

Useimmiten staka-tyyppiset perustukset asennetaan seuraavissa tapauksissa:

Stack-tyyppiset säätimet:
a) podkolonniki
b) levyt.

 1. Eri teollisuusrakennusten rakentamisessa, erityisesti sarakkeissa.
 2. Voimalaitoksissa ja ydinvoimateollisuudessa asennettaessa telineitä kellari-kondensaatiotiloihin konehuoneessa.

Staccade-säätiöiden tärkeimmät edut ovat seuraavat:

 1. Valmisrakenteita erottaa korkeampi laatu verrattuna suoraan rakennustyömaan tuotteisiin.
 2. Tällaisilla betoniterästuotteilla on kaikki tarvittavat ominaisuudet ja ominaisuudet, joita ilman on mahdotonta tehdä teollisten rakennusten ja muiden esineiden rakentamisessa.
 3. Asennustekniikka on suhteellisen yksinkertainen.
 4. Säästää aikaa ja vaivaa asennustyön aikana.

Valmis monoliittisen raudoitetun betonipohjan koko.

Mitä tulee stakannyh-tyyppisiin säätiöihin, voidaan korostaa tarvetta käyttää erityisiä raskaita laitteita, suhteellisen suuria kustannuksia ja tarve kuljettaa yksittäisiä tuotteita valmistuslaitokselta.

Tällaisten perustusten asennus toteutetaan seuraavien työkalujen avulla:

 1. Hitsauskone.
 2. Bulgarialaiset.
 3. Rulettia.
 4. Punch.
 5. Tasoitus.
 6. Rakennustaso.

Ominaisuudet ja menettely stakannno-tyyppisen perustuksen asentamiseen

Scheme stakannyh perusteita.

Asennetaan valmiiksi valmistetut monoliittiset perustukset, jotka on pinottu tyyppikohtaisesti pylväiden alle, suorittamaan valtuutettujen asiantuntijoiden pakollinen valvonta siten, että kaikki valtion vaatimusten mukaiset vaatimukset täyttyvät ehdottomasti. Tällaisten perustusten järjestämisessä betonielementit kulkevat läpi useita erittäin tärkeitä vaiheita.

Ennen asennusta pinta on valmis. Se on huolellisesti tasoitettava, koska Tulevaisuudessa asennetaan vahvistetut betonipalkit, joiden siirtyminen on erittäin epätoivottavaa ja täysin mahdotonta.

Tämän jälkeen urien (reikien) laite. Älä unohda, että kun urat ovat valmiita, on tarpeen sulkea ne soraa. Sitten voit aloittaa tampingin ja perustuksen. Tässä vaiheessa maaperä on lisätty ja lohkot on asennettu.

Koko rakenteiden asennusprosessi liittyy joukko manipulointeja, jotka on tarkoitettu pinnan sovittamiseen eli sen tasaisuuden saavuttamiseksi. Kaikkien järjestelmän elementtien aksiaalinen asento ja vaakasuuntainen tarkkuus valvotaan mittausvälineillä. Kun lasit on asennettu, on varmistettava niiden luotettava suoja mahdolliselta saastumiselta.

On tarpeen muistuttaa jälleen kerran, että esivalmistettujen lasipohjien asentamisen päätehtävä on jakaa tasaisesti rakenteelta tulevat kuormat koko maan pinnalle. Tämän vuoksi tällaisen säätiön asennus voidaan toteuttaa yksinomaan maaperässä, jolle on ominaista suuri kantavuus ja vastustuskyky kallistumiselle ja sakeutumiselle.

Säätiön asennuksen yhteydessä on noudatettava huolellisesti kaikkia suositeltuja indikaattoreita, jotka koskevat pakkasvaste- ja puristuslujuutta. Ja vain tässä tapauksessa taataan alustan korkein laatu sekä seinien muodonmuutosten ja halkeamien puuttuminen.

Vaikka perussilasit ovat melko monimutkaisia ​​ja edellyttävät muottien ja vahvistamista, tällaisten tuotteiden käyttö helpottaa asennusta ja vähentää huomattavasti säätiön rahoituskustannuksia.

Tämäntyyppisen säätiön markkinoilla on useita vaihtoehtoja. Ne eroavat koosta, painosta ja vastaavasti kustannuksista.

Kuinka kaataa stakannogo-tyyppistä säätiötä

Teollisuus- ja asuntotilat asennetaan pinottuihin perustuksiin tapauksissa, joissa on epäkäytännöllistä kaataa suuria määriä betonia monoliittirakenteisiin, ja on mahdollista jakaa kuormitus sarakkeille kriittisimmissä paikoissa. Rakennusten, rakenteiden (esimerkiksi voimajohtojen) tuki voidaan tehdä tehtaalla tai kaataa rakennustyömaan rakennustöihin. Tyypillisten rakenteiden vakiotuotteita valmistetaan usein yhdistelmällä pohjan pohjasta sarakkeen ja sarakkeen alla. Kaltevat tuet tekevät vain monoliittiyksiköitä.

Stakanny-tyypin ominaisuudet

Paalujen kantavuuden lisääminen saavutetaan luomalla laajeneva tukijalka (kantapää) kosketuspinta-alalta maan kanssa. Alapuolen ja pystypylväiden poikkileikkauksen ero vähentää maaperän kuormitusta rakenteen painosta - voit laskea Ø pylväitä, jotka kestävät rakennetta, eivätkä paksuus ole riippuvaisia ​​tuen pinnasta.

GOST 24476-80: n mukaisissa esivalmistetuissa rakenteissa on pohjustuslaseja, joissa laakerointialue on neliön muotoinen, jonka sivu on vähintään 120 cm ja korkeintaan 210 cm. Näissä on lisätty teräsbetonipylväät 1F (FS), joiden poikkileikkaus on 300 × 300 mm, 2F (FS ) 400 x 400 mm.

Cast kengät merkinnällä

Mitä esilaskut silmät näyttävät tässä kuvassa:

Pylväiden alapuolella sijaitsevien runkorakenteiden valmistusta rakennustyömaalla tapahtuu sen jälkeen, kun erikoistunut organisaatio suorittaa yksilöllisen laskutoimituksen yhdelle rakennukselle tai rakennusryhmälle rakentamisessa olevalle alueelle.

Tämäntyyppiset RC-sarakkeiden perustukset eroavat seuraavista eduista:

 • kyky kestää raskaita kuormia;
 • kosteuden kestävyys;
 • pienempi asennusaika.

Pakollisiin ehtoihin kuuluu erityisten laitteiden käyttö tukeille tarkoitetun perustuksen tällaiselle pohjalle.

Suositukset käytöstä

Ominaisuudet, joilla pinottu alusta on suunniteltu, riippuvat tulevan rakenteen tarkoituksesta, sen kokonaispainosta, kokonaismitat, kuormitusjakoista. Monikerrosrakenteessa käytetään tällaista tukea, jos rakennuksen alla olevat maaperät ovat rauhallisia, ei-liikalihavia, eivät taipuvaisia ​​sakkautumaan. Lasia sijoitetaan kiinteisiin, kiinteisiin kerroksiin, joissa on syvä pohjavesi.

Tehtaan pohjan pohjan muoto on trapezoidisia betonituotteita, jotka laajenevat pohjaan, kuten tässä kuvassa:

Asennuslevyjen tai muiden kevyiden rakenteiden asentamiseen valmistetaan erityisiä kuutiollisia suorakaiteen muotoisia lasit. Rakennusten rakentamisessa niitä ei käytetä.

Esivalmistettu laitosrakenne on tarkoitettu vain teollisiin rakennuksiin ja rakenteisiin.

Asennettuna alipylväs on kiinnitetty ennalta määrättyyn asemaan betoniliuoksella.

Tämä perusta viittaa pylväsperustaan. Tällaisissa tapauksissa valmistettujen esivalmistettujen stakannogo-tyyppisten perustusten rakentamisessa:

 • teolliset rakennukset, hangarit, varastot;
 • sillat;
 • suurjänniteverkossa;
 • maanalaiset autotallit tai pysäköintialueet;
 • urheilukeskukset;
 • yksittäiset kehysrakennukset (harvoin);
 • teollisuusrakennukset, joissa on suuri kuorma laitteistosta (konehuone).

Tuki koostuu kahdesta pääelementistä: pilarista (pohjakappale) ja pohjan pohjasta (lasi), joka voidaan asentaa eri syvyyksiin. Referenssikohdan projektipaikan tyypit on esitetty tässä piirroksessa:

Jos vakiotuotteet eivät sovi teknisiin eritelmiin, tekniset ja geologiset tutkimukset mahdollistavat stakanny-tyyppisen perustan käytön, se kaadetaan paikoilleen laskennan jälkeen paikan päällä.

Kaikkien tässä vaiheessa esitetyn monoliittisen kellarirakennuksen vaiheet, jotka koostuvat 4 sarakkeesta:

Yksityiset rakennukset

Yksittäisten talojen ja monikerroksisten uusien rakennusten rakentamisessa valitaan vain kaistaleita tai monoliittisia säätiöitä.

Pilarin ankkurit

On mahdollista tehdä sarakkeenpohjamallin itsenäisesti sen jälkeen, kun tutkittiin maan alla olevia maaperää.

Esimerkki siitä, mitä valmis sarake näyttää kodin autotalliksi, näkyy tässä valokuvassa:

Ennen kuin perusta asetetaan omille käsille, sinun on suoritettava laskutoimitus, jotta voisitte tässä tapauksessa sallia tämän tyyppisen tuen käytön ja määrittää yhden kuppin pohjan.

Luukun valmistuksessa käytettiin vahvistettua kehystä, joka on koottu vahvistettuun järjestelmään. Tuloksena olevan rakenteen on oltava erittäin vahva, joten seuraavat standardivaatimukset täyttyvät:

 1. Betonielementin merkin on oltava vähintään 200 (laadunvarmistus tai tiukasti noudatettava reseptiä itse sekoittamista varten).
 2. Vedenkestävä B2. Vesitiiviyden raja-arvo voi olla koko rakenteen osalta korkeintaan 5%.
 3. Muualla valmistetut tuotteet kuljetetaan asennuspaikalle vasta vahvistetun lujuuden jälkeen.
 4. Vahvistus on pakollista, suojaava kerros betonista tangoilla, joiden paksuus on 3 cm.
 5. Lujitettavien alueiden näkyvien tuotteiden käyttö on kielletty.
 6. Monoliittien halkeamat eivät saa olla yli 0,1 mm. Jos asennustelineissä on saranoita, ne on katkaistava, mutta ne eivät missään tapauksessa saa ajaa malliin.
 7. Ankkuripultit asetetaan GOST 24379.1-80: n vaatimusten mukaisesti. Toleranssit ± 0,02 cm.

Suunnitteluorganisaatio tai erityisohjelma, joka määrittää paitsi kaikkien osien geometriset ulottuvuudet, myös niiden vaaditun vahvistamisen, voi suorittaa tarvittavan yksityiskohtaisen laskelman.

Asennustekniikka

Esivalmistetun stakannogo-tyyppisen perustuksen rakentaminen tuotetaan erikoislaitteiden pakollisella käytöllä: kaivuri, nosturi, ohjaava vintturi.

Prosessi vaatii alustavan perusteellisen valmistelun sivuston pinnasta asennettavan säätiön alle. Se on tasoitettava ja painettava kaivamisen jälkeen ämpäriin kuopan laskettu koko.

Teokset tehdään rakennusmittauslaitteilla ja työkaluilla. Esivalmistettujen elementtien vaaka- ja pystysuuntaisten akseleiden pysyvä ohjaaminen on välttämätöntä. Poikkeamat eivät voi ylittää 1 - 1,5%.

Asennus toteutetaan nosturilla ohjainjohtimien avulla.

Koko kenttä on rikkoutunut lankojen ja telojen avulla kullekin sänkylle lasille.

Useiden elementtien akseleiden välinen sattuma määräytyy käyttämällä eri tasoilla venytettyjä lankoja.

Ne vahvistavat pylväiden aseman teräksellä, teräsbetonilla tai puisilla kiiloilla, jotka on sijoitettu pylvään ympärille 2 kullakin puolella. Kiilojen käyttö on välttämätöntä. Ne tukevat napaa ennalta määrätyssä asennossa lopullisen betonisoitumisen aikana. Sen jälkeen, kun pylvään ympärys on täytetty laastilla, puiset kiilat poistetaan, ei ole tarpeen koskettaa teräsrungot (ylläpitää suurempaa lujuutta).

Kaikkien työn vaiheiden suorituksessa on noudatettava tarkasti suoritettujen laskutoimitusten suunnitteluarvoja.

Suunnittelu, tarvittavat mittaukset, geologiset geologiset tutkimukset ja monoliittisten tukien maaperäanalyysit suoritetaan Gostamin määrittämien standardien mukaisesti pylväsperustaan.

Tämä on tehokkaampi porrastettu muoto, joka pystyy kestämään suuremman kuorman yläpuolella olevasta rakenteesta. Vaiheiden mitoitus riippuu rakennuksen hajautetusta painosta. Monoliittisilla lasirakenteilla on jonkin verran etua esivalmisteisiin verrattuna, koska niiden jäykkyys on korkeampi.

Tässä kuvassa on erillinen monoliittinen tuki muotin purkamisen jälkeen:

Laakerikapasiteetin laskentayksikössä on peruspalkin ominaispiirteet, joka on myös tärkeä osa vankkaa perustetta. Se sijoitetaan maanpinnan yläpuolelle ulkoneviin napoihin. Näissä palkkeissa on rakennettu seinät.

Nippuluokan tyyppisten tukien välisen yhteyden on oltava jäykkä ja voimakas kuormien muodonmuutoksen suhteen.

Tulos saavutetaan kytkemällä vahvikekaasut myöhempään betonisointiin yleiseen rakenteeseen tai ankkuroimalla ja hitsaamalla (kun asennat teräslaakeripylväät).