Betonipalkin laskuri

On sitä mieltä, että pienen alueen huoneistoissa betonipalkki ei ole täysin sopiva. Tässä on jotain totuutta: et voi istua sen ympärillä koko perheen ja ystävien kanssa, koska se vie paljon tilaa. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit sijoittaa samanlaisen huonekalun 7 ÷ 10 m²: n alueelle ja miten tehdä se itse.

Pienikokoisessa keittiössä olevan palkin järjestelyn hyväksi on olemassa monia väitteitä, esimerkiksi:

 • se voi olla erinomainen vaihtoehto tavalliselle keittiöpöydälle;
 • teline antaa keittiölle melko moderni ulkoasu;
 • jos harmonisesti ja pätevästi sovi se muihin keittiökalusteisiin, sen järjestelyn avulla voit säästää tilaa huomattavasti.

Keittiön lisäksi betonista valmistettu baaritiski voidaan sijoittaa studiohuoneistoon. Tällaisen huonekaluosan sovittaminen on erinomainen tapa jakaa tilaa.

Tyypit baaritelineille

Lajiteluokat:

 • Klassinen (yksi taso). Korkeus - 1,1 ÷ 1,15 m. Mukana ovat korkeat baarituolit. Helpoin toteuttaa vaihtoehto.
 • Kaksitasoinen (yhdistetty). Keittiön puolella telineessä on korkeus 0,9 m (työpinnan tavallinen korkeus) - käytetään ruokapöytänä; ja olohuoneen puolella pöytälevy on korkeammalla tasolla ja sitä käytetään baarilaskimena. Erittäin käytännöllinen ja näyttää alkuperäiselta.
 • Keski. Sijaitsee keskellä suurta keittiötilaa.

Vihje! Jos omistat suuren huoneiston tai koko talon, sinulla on varaa erikseen varustetulle baarille, jossa vieressä on myös pesuallas ja jääkaappi.

Betonipalkin laskuritekniikka

Ennen kuin aloitat työskentelyn, sinun on määritettävä rakenteen koko: telineen korkeus, pituus ja leveys; väri, materiaali ja sijainti. Jotta rakennetta ei ylikuormiteta moninaisilla esineillä ja yksityiskohdilla, pitää se, että telineen on oltava toimiva, kaunis ja sen on oltava sopusoinnussa kaikkien muiden huonekalujen kanssa. Lisäksi meidän on otettava huomioon, että telineen pohjan on kestettävä pöytälevyn paino ja kaikki, jotka asetetaan sille.

Teemme piirustuksen, kun otetaan huomioon, että telineen enimmäiskorkeus on 1,1 tai 1,2 m, pöydän leveys vaihtelee 30 cm: n ja 60 cm: n välillä (riippuen tästä määrittelemme pohjan mitat).

Työtasojen pohjana voit tehdä sarakkeita sementti-hiekkaseoksesta. Sitten kastele ne kaikkiin koristeaineisiin. Ja voit tehdä yhden suorakaiteen tai puoliympyrän valetun betonirakenteen ja asentaa betoni- tai puupalkin siihen: kaikki riippuu mieltymyksistäsi.

Se on tärkeää! Betonipalkin laskurin asennus ei ole mahdollista vanhalla lattialla tai linoleumilla.

Valmisteleva vaihe

Tämä vaihe sisältää tarvittavien materiaalien ja työkalujen hankinnan. Telineen valmistukseen tarvitaan sementtiä (M400 tai M500), louhoshiekkaa ilman savipitoisia epäpuhtauksia (tai joen hiekkaa, jota on aikaisemmin seulottu 0,02,00.02 cm: n seulan läpi), pehmittimen, metalliverkon tai metallivahvistimen, (jos halutaan) väriaineita betonille. Voit sekoittaa laastin tarvitset betonisekoittimen tai sopivan astian, jossa on lapio. Ja ilman poistamiseksi sementti-hiekkaseoksesta tarvitset tärinän, jota muuten voidaan vuokrata. Muotoilun järjestämiseksi sinun on hankittava lastulevy, ruuvit, silikonitiiviste ja ruuvimeisseli.

Seuraavaksi teemme pöydän asettelun, rakentavat muottipesän täyttämään ratkaisun käyttäen lastulevylevyjä ja ruuveja. Siirry sitten betonin sekoittumiseen.

Ratkaisun valmistelu

Algoritmi toimii seuraavasti:

 • Sopivassa säiliössä sekoitetaan liuoksen kuivat komponentit: 1 osa sementtiä ja 2 osaa (tai 3 osaa) hiekkaa.

Vihje! Hiekan määrän lisäämisellä voimme lisätä liuoksen vahvuutta, mutta samalla vähentää sen plastisuutta. Muista: mitä korkeampi sementti on, sitä vähemmän hiekkaa.

 • Jos haluamme saada betonia, ei harmaa vakioväriä, lisää väriaine kuiville osille.
 • Laimennettu pehmitin vedessä: veden määrän tulisi olla 40 ÷ 50% sementtimäärästä ja pehmittimen määrä - 0,5 ÷ 1% liuoksen kokonaismassasta.
 • Lisää vettä sementtiin ja hiekka osittain, sekoita kaikki perusteellisesti.

Se on tärkeää! Keittämisen jälkeen emme säilytä seosta, mutta käytä sitä välittömästi.

Rakennetun rakenteen lujuuden ja kestävyyden lisäämiseksi seokseen voidaan lisätä hienohiekkaa (murto-koko enintään 10 mm). Mutta on mahdollista, että kiviä voi kuivumisen jälkeen hajottaa ja muodostaa onttoja alueita.

Seuraavan työn järjestys

Seuraavien teosten sarja on seuraava:

 • Muottipesän vahvistamisessa.
 • Tuotetaan kaatamalla liuos.

Se on tärkeää! On täytettävä ratkaisu välittömästi kaikkiin.

 • Teemme täytteen pintaa tasaamalla rakennussääntöä tai tasainen puulauta.
 • Peitä koko rakenne polyeteenillä ja anna kuivua (säännöllisin väliajoin kostuttaa betonipinta vedellä).
 • 3 - 4 päivän kuluttua teemme irrottamisen ja jätämme rakennelman lopulliseen kuivaukseen jatkuen pinnan märittelemiseksi.
 • 4 - 5 päivän kuluttua koristelemme pohjan pintaa (esim. Laatat tai tekokivet) tai maalataan.

Vihje! Käyttämällä läpinäkyvää silikonitiivisteitä (laimennettuna vedessä) voit saada kiiltävän pohjan. Suihkuamme vettä silikonilla (käytä tätä tarkoitusta varten muovipulloa sumutussuuttimella) pinnalle: tuloksena syntyy vaahtoa, kun se kuivuu, pinta muuttuu sileäksi ja kiiltävaksi.

Esivalmistettu pöytälevy (puinen tai betoni) kiinnitetään pohjaan ankkureilla.

Yleiskatsaus teleskooppitelineisiin muottipesuille

Vahvistettu betoni monoliitti - yksinkertaisin, mutta samalla vahva ja kestävä rakennusmenetelmä. Sitä käytetään sekä yksityisten talojen rakentamiseen että pienten rakennusten rakentamiseen ja korkeisiin rakennuksiin ja teollisuustiloihin.

Kokoontaitettava lattiapäällyste

Jos seinien kaataminen on yksinkertaista ja suoraviivaista: muotti on asennettu, vahvistusverkko on asetettu, betoni kaadetaan, niin ymmärrät, miten täytät vaakatasoisen levyn tai portaikon kokemuksella. Pohdimme monoliittisten kerrosten valumisprosessia tässä artikkelissa.

Tyyppitelineet kattorakenteille

Kattorakenteiden asennustelineet on jaettu kahteen päätyyppiin:

 • lattiamoduulit teleskooppihyllyillä. Tätä näkymää käytetään valukattoihin 1,5 - 4,5 metriä;
 • irtotavarana. Tämä rakenne mahdollistaa vaakasuorien teräsbetonien rakenteen korkeuden 4,5 - 20 metrin korkeuteen.

Ensimmäisentyyppisen teleskooppitason telineelle, jonka pituus on säädettävissä päällekkäin korkeuden mukaan. Telineen alaosa on jalusta jalustan vakauden varmistamiseksi.

Lattiamuotojen kiinnitystelineiden tyypit

Tällaiset elementit sijoitetaan päällekkäisyyden ympäryksen ympärille, mutta eivät liity yhteen rakenteeseen. Jokainen teline pystyy kestämään jopa 2 tonnin kuormat. Tällöin lasketaan tarvittava määrä päällekkäisyyden täyttömäärää. Tällaisen mallin ostaminen on kallis tapahtuma.

Siksi, jos et ole ammattimaisesti rakentamassa, olet sopivampi vuokra.

Asennettaessa irtotavarana olevaa muottikattoa tukitelineet on yhdistetty yhteen rakenteeseen.

Tällaista rakennetta kutsutaan metsiksi, ja sen yksittäiset elementit, jotka kootaan telineistä, kutsutaan lohkoiksi ja matkoiksi. Tilavuudeltaan säädettävää muottirakennetta voidaan käyttää paitsi muottina myös päällekkäisyyksien kaatamiseen, mutta myös rungon järjestelynä viimeistelyyn.

On järkevää ostaa se vain, jos yritys harjoittaa monikerroksisten talojen rakentamista ammattimaisesti. Muussa tapauksessa ihanteellinen vaihtoehto - vuokrata.

Sarjatelineiden versiot

Volume-muotti on jaettu kahteen alalajiin, jotka perustuvat elementtien kiinnitysmenetelmiin. Räkkikoristeet ovat klinoknymi ja kuppi. Tällä perusteella erotetaan:

 • kiilametsät. Teline on kiinnitetty pulttiin kiilan avulla. Tällä tavoin kytketty volumetrinen muotti voidaan käyttää täyttämään matalia ja keskitasoisia lattiat korkeintaan 12 metriä. Kun tällaista rakennetta käytetään korkeammalla korkeudella, on otettava huomioon diagonaaliset tukipinnat jäykkyyden lisäämiseksi. Jos työskentelet yleensä jopa 12 metrin korkeudessa, diagonaalisten tukien vuokraus sopii sinulle enemmän kuin ostaa niitä ja on halvempaa kuin kuppimetsojen vuokraus;
 • kuppi telineet ovat luotettavampia ja vakaa muotoilu, joten se voi riviin ilman diagonaalivahvistimia korkeintaan 20 metriä.

Lattian täyttämiseen tarvittavan rakenteen yläosassa on liitin, jonka avulla voit säätää muottipesän tasoa.

Elementit ja teleskooppipenkki

Vaikka teleskooppinen teline näyttää melko yksinkertaiselta, se koostuu monista elementeistä ja sillä on omat ominaisuutensa.

Teleskooppisten telineiden kattoprofiilin asennus vaatii tiettyjä tietoja ja taitoja.

Muotti ja työkalut

 • teleskooppipuuta;
 • tuki jalustaa;
 • unifillage kanssa kulma, tappi tai kaivo;
 • puiset palkit;
 • (vaneri, polystyreeni levyt jne.);
 • tukikulmat reunojen muodostamiseksi;
 • tasolla.

Yksi teleskooppinen jalusta - liitin voi kestää jopa 2 tonnia kuormaa. Ne valmistetaan eri versioina. Teleskooppisten telineiden tuotannossa otetaan huomioon laitteen tarkoitus. Yksikerroksisen talon kertaluonteisen rakenteen ansiosta on mahdollista vuokrata pienin teline tangon jatkeella korkeintaan 3,1 metriä.

Laatta muottielementit

Suurin teleskooppinen teline voi pitää muotin korkeudessa 4,5 metriä. Putken halkaisija on 60 mm, seinämän paksuus on 2,3-2,8 mm. Ylä- ja alapuolelta on varustettu taotut mutterit, joiden avulla se pystyy pitämään rakenteen tiheyden ja estämään putken avaamisen.

Telineen jalustan jalusta on monipuolinen. Pienen 60 cm: n korkeuden ja jalkojen pyörimiskulman jopa 180 asteen kuluttua sen asennuskulmat ja seinät voidaan jättää huomiotta.

Unifork - laite, jolla pidetään tukipalkkeja, joka on kiinnitetty ylempiin taotutpalkkiin. Uniforkeihin kuuluu kolme tyyppiä:

 • teline neljällä tapilla pitämään sädettä;
 • kulma, johon on mahdollista kiinnittää palkki suuremmalle lujuudelle;
 • laite, jossa on ura puun alla. Jälkimmäistä laitetta käytetään yleensä muuntyyppisten univormujen kanssa.

Asennusrakenne

Ennen rakennustyön asennusta sinun on laskettava katon paksuus. Kaavion pituudesta riippuen päällekkäisyyden paksuus voi olla 120 - 240 mm. Jos kaistaleen pituus on yli 7,5 metriä, lisäkannattimet tai tukipylväät on lisättävä.

Irrotettava lattian kaatopaikka

Ylimaalauksen paksuuden laskeminen tehdään seuraavan kaavan mukaan: pituus span millimetreinä jaettuna 30: lla.

Harkitse asennustyöt:

 1. Sivulla päällekkäin merkittyjen asennuspisteiden telineet. Niiden välisen etäisyyden tulisi olla 0,6-1 metriä. Jos maa ei ole vakaa, siihen asetetaan puinen pohja.
 2. Jokainen jack on liitetty jalustalle.
 3. Räkit järjestetään aiemmin käytetyn merkinnän mukaan.
 4. Uniforkeja asennetaan ylempiin väärennettyihin muttereihin.
 5. Kantopalkit kiinnitetään univormuihin.
 6. I-palkit asetetaan kohtisuorasti I-palkkeihin, joiden askel on 40-50 cm.
 7. Aseta viitekulmat.
 8. Rivitetty laminoitu vaneri, joka pitää betonin asti täysin kovettunut.
 9. Vaakasuora vaneri tarkistetaan tasolla. Pintaan liittyvien epätasaisuuksien vuoksi säädä teline.

Muotti on valmis. Voit asettaa vahvistusta ja kaataa betonia.

Lattian irrotettavien muottien asennusvaiheet (video)

Asennus irtotavarana

Volumetrisen rakenteen avulla voit täyttää katon 20 metrin korkeudella, mutta tämä ei tarkoita sitä, että sen asennuksen periaate eroaa hyvin yksinkertaisesta rakenteesta.

Aloittaminen on valmistella sivustoa. Alemmat liittimet on asennettu siihen, mikä säätää horisontaalisen rakenteen. Metsien vakaus riippuu asennustasosta.

Kolmiulotteisten muottien asennus lattianrakentamiseen

Alemmat liittimet ja telineet on kiinnitetty liittimiin. Lisäksi kaikki kerätään suunnittelijan perusteella tasolla.

Lopussa on asennettu yläliittimet ja univormut, joihin palkit kiinnitetään. Sitten kaikki on sama kuin ensimmäisessä tapauksessa.

Rakennustelineet ja muut irtotavarana käytettävät laitteet ovat erittäin kalliita. Siksi paras vaihtoehto olisi vuokrata rakennusyritys.

Bar-telineet konkreettisia - erilaisia ​​muotoja ja tapoja sijoittaa sisätiloihin

Sisätilojen baaritiski ei ole vain käytännöllinen toiminto - tilan vyöhyke ja syömisen ja rentoutumisen paikka. Se on koristeellinen korostus huoneessa, joten erityinen rooli olisi annettava sen materiaalin, josta se on tehty.

Bar-telineet betonista löytyy keittiön tai olohuoneen sisätiloista. Studiohuoneistossa tällainen muotoilu jakaa tilan tehokkaasti ja toimii sen sisustuksina.

Materiaaliominaisuudet

Tämän muotoilun ja sen pöydän betonirakenteiden avulla voit luoda ainutlaatuisia, kestäviä elementtejä, joiden hinta on erittäin edullinen.

Koska kyseinen materiaali on kestävä ja kestävä, ulkoisia vaikutteita kestävä, käytännöllisen ja kestävän rakentamisen tekemiseksi riittää yksinkertaisten mutta tärkeiden teknisten suositusten noudattaminen. Kaikki työ voidaan tehdä käsin.

Materiaali itsessään on edullinen johtuen sen komponenttien saatavuudesta. Tuotteen korkea koristekyky voidaan saavuttaa käyttämällä sisäisiä täyteaineita, väriaineita ja menetelmiä leimaamalla asetettu seos.

Koristeluun voi käyttää kolikoita, kiviä, kuoria, lasia, laatat ja valodiodit.

Se on tärkeää! Sisustusfragmentit, kun ne joutuvat kosketuksiin kiinteytysseoksen kanssa, vaikuttavat kosteuteen, joten niillä on oltava kosteudenkestävyys.

Edut ja haitat

Tällaisen telineen rakenteella on seuraavat edut:

 1. Pienessä keittiöhuoneessa malli on pieni alue, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää lounaaseen. Tämä tekee mahdolliseksi luopua erillisen ruokailualueen järjestämisestä, jossa on vapaata tilaa;
 1. Runsaasti keittiötilaa voit asentaa suuren rakenteen, jonka sisäpuolella voit järjestää keittiövälineiden varastointiin ja jopa rakentaa jääkaapin;
 1. Betonista tehty pöytälevy ei ole alhaisempi kuin luonnonkivipinnat sen suorituskyvyn ja koristelun kannalta;
 1. tällaiset huonekalut löytyvät usein studiohuoneiston sisustuksesta jakamalla huoneen kahteen toiminta-alueeseen - keittiön työskentelyalueeseen ja muuhun elintilaan;

Se on tärkeää! Sisustuksen tulisi vastata studio-huoneiston sisustuksen tyyliä, harmonisesti yhdistettynä tilan valittuun väritilaan ja keittiön yksikön materiaaliin.

 1. Bar-muotoilu voi olla monitoiminen muotoilu kaiteiden, fruktovnitsa, liukuva hyllyt;
 1. Tilan säästäminen keittiössä voi tapahtua, kun laite kiinnittyy telineisiin, jolloin voit työntää tuoleja työtason alle

Se on tärkeää! Samanlaisen suunnittelun valitsemisessa on otettava huomioon huoneen koko ja kokoonpano. Se näyttää massiiviselta, joten tilaa ylikuormittuu.

Tällaisen sisustuksen haittojen joukosta voidaan todeta, että perinteisesti pöydän korkeus ylittää ruokapöydän, joten sinun tarvitsee ostaa erityisiä ulosteita tai tuoleja, joiden korkeus on sopiva. Tässä suhteessa voidaan todeta, että kaikki eivät ole tyytyväisiä tällaisten huonekalujen käyttämiseen, etenkin vanhuksille ja lapsille.

Jos käytät rakennusta ainoana ruokapaikkana, kannattaa panna merkille, että korkeintaan 3 henkilöä voi jäädä sen takana pienessä huoneistossa.

Betonipylväs

Tietyllä rakenteella (esimerkiksi talon) betonipohjan järjestelyn oletetaan olevan. Pilarin perusteet ovat halvin ja helpoin rakentaa. Usein tällaisilla säätiöillä on matala-alaisia ​​teollisuus- ja julkisia rakennuksia, yhden kerroksen maanrakennuksia rakennetaan. Useat tukisäätiön piirteet merkitsevät joitakin sovelluksen rajoituksia, joita ei voida sivuuttaa.

Mikä on sarake perusta?

Tämäntyyppinen talon pohja on rakennettu tukirungosta, jossa kannet kantavat pääkuormaa. Tukit asennetaan kehän ympärille laakerin seinämien alle. Ne sopivat talon ensimmäiseen vanteet. Kansien asennus tapahtuu siten lastauspaikoissa: kulmissa, seinien risteyksessä, katon alle ja pituus yli 2,5 metriä.

Pilarien mitat ja etäisyys määräytyvät laskennallisesti ottaen huomioon rakennusmateriaalin luokka, tukirakenteiden rakenteen tyyppi, rakennuksen luonne ja kokonaismassa. Tukien keskimääräinen etäisyys vaihtelee välillä 1,5-2,5 m, suorakaiteen muotoisten tuotteiden sisäinen leikkaus on 25-40 x 25-40 cm ja pyöreä leikkaus 20-25 cm. Pohjaosan korkeus ei saa olla yli 50 cm. maan alla olevan osan parametri valitaan riippuen tunkeutumisnopeudesta.

Erityisominaisuudet

Pylväspohjan kannat on sijoitettava siten, että pylväät ovat vakaalla ja kestävällä maadoitetulla kerroksella. Tukipakkauksia ei saa asettaa pehmeille humusmaille. Kansi yläosa on tehty samassa vaakatasossa. Grillaus luottavat niihin.

Kevyiden rakennusten pystyttämiseen ei tarvita grillausta. Käytä sen sijaan metalli- tai puupalkkeja. Vinkkien korkeus on sijoitettava vähintään puolen metrin korkeuteen maanpinnasta. Tämä estää kosteuden pääsemästä taloon.

Jos sarakkeen on tarkoitus olla yhdistetty napaan, sarakkeen yläosaan tehdään "kuppia" tai asennetaan ankkureita tuen ja tuetun rakenteen jäykkään liittämiseen.

Tuettujen perustusten järjestelyn ominaisuudet ja kannen tyypin valinta määräytyvät rakennetyypin, maaperän luonteen ja muiden käyttövaatimusten perusteella. Laukut tulevat eri kokoja ja osia. Suorakulmaisia, neliöitä, pyöreitä tukia.

Pylväät voivat olla betonista (teräsbetoni), butobetonia, lohkomaisia ​​materiaaleja, roskia, tiiliä. Sovelletun valmistusmenetelmän mukaan kansien pohjat luokitellaan sellaisiin tyyppeihin kuin:

 • monoliittinen kaivuta reikiä, muotti on asennettu ja betoniliuos, joka ei ole alempi kuin M400, kaadetaan kerroksiin;
 • esivalmistetut, kun käytetään valmiita elementtejä lohkojen, tiilien tai tiettyjen brändien kivistä.
Pylväsperustan malli.

Asennuksen syvyys määrittelee tietyntyyppiset tukipohjat:

 1. Ei-haudatut perustukset pylväät, kun pohja sijaitsee maassa tai hiekkalaatikko. Tällaiset perusteet eroavat erektiokyvyn kustannustehokkuudesta, mutta niitä käytetään yksinomaan yksikerroksisten rakennusten rakentamiseen kevyistä materiaaleista heikoilla ja ei-tylsillä mailla.
 2. Upotetut perustukset, joiden rakenteessa pilarit asetetaan maan jäädytyspisteen syvyyteen tai alle. Tätä muotoilua käytetään hehkuttavilla maaperillä paikoilla tai savilla. Ero pienimmällä kannattavuudella.
 3. Matala syvyys, jonka syvyys on 0,5 - 0,7 osaa syvyyteen maaperän jäädyttämisestä. Puolet säätiöstä on tietty muotoinen monoliitti, ja toinen on hiekan ja soran tyyny. Sopii laskeutumaan matala- ja ei-savimaahan.

Suunnittelun perusteet perustuvat joko asennuspalkkiin tai ilman. Kiekko on kiinnitetty napaan ja jakaa talon kokonaismassan kuorman tasaisesti pohjan päälle. Särmäyspalkit estävät kallistuvien kansien horisontaalisen maaperän liikkeen vuoksi. Tämä elementti kuitenkin lisää huomattavasti rakennuskustannuksia, mikä lisää kellarijärjestelyn aikaa.

Useimmat ei-massiiviset rakennukset on pystytetty tukialustalle ilman grillausta. Tällöin ensimmäinen vanteet asennetaan suoraan kansiin vedeneristyskerroksen päälle. Tämä muotoilu on kuitenkin vähemmän kestävää maaperän vaakasuoralle siirtymiselle ja kaatumiskuormitukselle.

Rakennettavuus

Tukien perustusten rakentamisen toteutettavuus toteutuu tapauksissa, joissa:

 • rakennuksen käytön aikana maakerroksen kansien paine on pienempi kuin teipin rakenteesta
 • rakennetut rakennukset, joissa ei ole kattopaneeleja, puiset ja kevytrakenteiset puitteet;
 • tiiliseinät on rakennettu vaaditulla syvyydellä enintään kaksi metriä tai neljäsosa metristä maaperän jäätymispisteen alapuolella;
 • on vältettävä kellarin tuhoutumista johtuen maaperän tilavuuden kasvusta matalissa lämpötiloissa.

On kuitenkin olemassa tapauksia, joissa tukipohjien käyttö ei ole perusteltua:

 1. Tukikansien epävakauden takia niiden asennusta heikkoihin ja horisontaalisesti liikkuviin maaperään ei suositella.
 2. Kansien pohjat eivät sovellu raskaiden materiaalien massiivisten seinien rakentamiseen: tiili, teräsbetoni, jonka lohkojen paksuus on yli 51 cm.
 3. Pilarit eivät ole tarpeen järjestää paikoissa, joissa on voimakas korkeusero (kahdesta metristä).
Takaisin sisällysluetteloon

rakentaminen

Pilarien kaataminen pohjaan tapahtuu monessa vaiheessa avoimesti. Ensimmäisessä vaiheessa tukien aseman merkitseminen perustilalohkojen tai monoliittien alle suoritetaan. Tätä varten valitaan tukikannen tyyppi, muoto, koko ja syvyys. Piirustuksen mukaisen rakennuksen rakentaminen edellyttää asiakirjan syöttämistä ennalta määrättyyn selkeään etäisyyteen tukien välillä.

Kun rakennustyömaalla on itsenäinen merkintä, on otettava huomioon se, että pilarit sijaitsevat 1,5 - 2,5 metrin etäisyydellä toisistaan. Suurempi etäisyys voi johtaa lisääntyneisiin rakennuskustannuksiin johtuen tarpeesta rakentaa tehokkaampi grillata. Tukien tulisi olla suurimmissa kuormitusalueissa - kulmissa, seinien risteyksessä, katon alla.

Toisessa vaiheessa tehdään töitä kentällä. Kaivaa kaivoja suorakaiteenmuotoisen raunion, betonin, betonin, lohkon tai tiilipylväiden alla. Jos tangon pohjassa on oltava pohja, silloin kun kaivetaan reikää, sen mitat otetaan huomioon. Putkisten tukien on valmisteltava kaivoja. Niitä porataan porauslaitteilla, käsi- tai puutarhaporalla. Kaivo olisi tehtävä 5-10 cm suuremmaksi kuin tukiputken halkaisija.

Kolmas vaihe on pilarien betonointi. Käytetään usein tuettuina halutun poikkileikkauksen vahvistetuilla monoliiteilla. Voit rakentaa monoliittisia pilareita itse. Tällöin valmistettuun kuoppaan asetetaan 15-20 cm: n korkean hiekan ja soran tyyny, jonka yläpuolella oleva tukialustan antenni pystytään muodostamaan puupalkkien muottirakenteet, jotka ovat pylväiden vaadittujen mittojen mukaan. Seinälevyt ja kaivon sisäseinät on peitetty kattohuopalla tai polyeteenillä vedenpitävyyden varmistamiseksi.

Tällöin kaivoon on sijoitettu varret, joiden poikkileikkaus on 1-1,2 cm. Tangot yhdistävät saman raudan segmenteillä. Voit käyttää tähän tarkoitukseen erikoisnauhoja. Vahvistusverkon ja seinien välisen etäisyyden ei tulisi olla alle 3 cm, mikä mahdollistaa kehyksen täydellisen täyttämisen betonilla.

Lujittavan luuston korkeus riippuu vahvistuspalkin käytöstä tai hylkäämisestä (grillaus). Jos elementin asennus vaaditaan, vahvikkeen pituuden on noustava tukin yläpohjan yläpuolelle. Muussa tapauksessa lujittava luuranko sijaitsee 3 cm: n alapuolella muottipesän alapuolella. Asennustangot on kiinnitetty napakepin päähän, jotta varmistetaan ensim- mäinen leikkaus.

Pylväät kaadetaan tavalliseen betoniin, joka ei ole alempi kuin M-200.

Vahvistuksen jälkeen tehdään betonituet. Tätä tarkoitusta varten käytetään käytettyä betonia, joka ei ole arvosanan 200-300 alapuolella. Betoniseosten itsehankintaan sopii sementtibrändi M400, sekoitettuna 1-1,2 mm hiekkaan, soraa ja vettä suhteessa 1: 3: 5: 0,4. Seos asetetaan kerroksiksi, joista jokainen on täryttämällä varovasti.

Kun rakennat pohjaa tukeille, joissa on kenkä (laajennus), tämän laajennuksen muodossa kaivetaan reikä, hiekka ja sora kaadetaan, betonia kaadetaan. Vahvistuksen jälkeen muodostetaan pilarin muotti. Sitten edellä mainittu työ toistetaan. Kun seos on kovettunut, muotti voidaan irrottaa, pilarin seinät voidaan vedenpitäväksi ja täyttää takaisin ja tampata ylös kuopasta poistetulla maalla.

Jos grilliä käytetään, viimeisessä vaiheessa laite on asennettu tukiin. Tätä tarkoitusta varten kotelon muodossa oleva muotti on kaikkien kansien nippu, joka asennetaan vaakasuoraan tulevan perustapinnan kehän ympärille. Rakenteeltaan upotettu runko on upotettu muottiin ja kiinnitetty pylväiden lujittavan luuston päästöihin. Sementtilaastin täyttö suoritetaan niin, että grillata- misen pinta sijaitsee samassa vaakatasossa.

Viikon aikana betoni on kovettunut ja karkaistu, minkä jälkeen muotti poistetaan.

johtopäätös

Tukien perustuksille on ominaista lukuisia etuja. Ne eroavat luotettavuudesta, tehokkuudesta ja rakennuksen nopeudesta johtuen lisätyön tarpeesta.

Tällaiset pohjat voidaan asentaa jäädytysmaille. Ne eivät kuitenkaan sovellu massiivisten talojen rakentamiseen kellareilla.

Vahvistettu betoniteline sähköjohtoihin

Sähkön toimittaminen voimalaitoksilta kuluttajille suoritetaan voimajohtojen avulla, jotka perustuvat pääsääntöisesti voimansiirtotornien vahvistettuihin betonitelineisiin. Ilman heitä olisi mahdotonta järjestää sähkön siirtoa pitkiä matkoja. Seuraavaksi tarkastelemme tarkemmin, mitä nämä tuet ovat ja millaisia ​​ne ovat.

Yleistä tietoa

Aluksi puupylväät toimivat voimansiirtopylväinä, jotka nopeasti räjähtivät ja joilla ei ollut riittävästi voimaa. Näin ollen päätettiin korvata ne betonirakenteilla.

Ensimmäistä kertaa Neuvostoliitossa ne ilmestyivät vuonna 1933, mutta ne yleistyivät 50-luvulla. Siitä lähtien raudoitetut betonityöt ovat saavuttaneet suurta suosiota yksinkertaisen rakentamisen ja pitkän käyttöiän ansiosta. Lisäksi niiden kiistaton etu on alhainen hinta.

Vedenkestävyydestä ja korkeasta betonivastuksesta johtuen tällaiset tuet on suositeltavaa käyttää missä tahansa ilmasto-olosuhteissa.

Vahvistettu betonilevy telineelle voimajohtoihin

Räkit ja laajuus

Tähän mennessä tuotetaan seuraavia tyyppejä:

Suunnittelun tyypin mukaan sentrifugoidut telineet ovat kahdentyyppisiä:

 • Integroitu muuttuvalla poikkileikkauksella;
 • Koostuu eri osista, joiden pituus on 6-7,5 metriä.

Luokittelu tarkoituksen mukaan

Tarvittaessa telineet erotellaan seuraaviin tyyppeihin:

 • Väliaika - suunniteltu pitämään kaapeleiden ja johtojen painoa. Tällaisia ​​rakenteita ei ole suunniteltu horisontaalisille kuormille. Käytä voimajohtojen suoria osia.
 • Ankkuri - käytetään kompensoimaan johtojen jännityksen eroa. Asennetaan voimajohtojen suorissa osissa.
 • Kulma - joka on suunniteltu kompensoimaan johtojen jännitystä kääntäessä kappaleita. Käytetään voimajohtojen kääntämisessä. Kääntäessä 30 ° asteen kulmissa käytetään kulmakulmatukkeja yli 30 ° kulmissa ankkurointikulmatukien avulla.
 • Loppu - on suunniteltu kompensoimaan johtojen ja johtojen yksipuolinen jännitys linjojen lopussa.
 • Transpositio - käytetään kaapeleiden ja johtojen sijainnin muuttamiseen telineissä.
 • Haarauttaminen - suunniteltu järjestämään voimajohtojen oksat.
 • Käytetään ristikkäisesti kahden voimajohdon risteyksessä.

Lujitettujen betonipilarien ominaisuudet

Kaikki voimansiirtopäät on valmistettu korkealaatuisista ympäristöystävällisistä materiaaleista, jotka vastaavat tiettyjä valtion vaatimuksia. Lisäksi niille on tehtävä tiukka monitasoinen laadunvalvonta.

Erityisen korroosionesteen käytön ansiosta tuotteilla on erinomainen käyttöikä. On myös huomattava, että insinöörit parantavat jatkuvasti telineiden suunnittelua sekä käyttävät uusia seoksia niiden valmistukseen. Tämän seurauksena tukien lujuus ja luotettavuus lisääntyvät jatkuvasti.

Sovelluksesta riippuen telineet, joista ne on valmistettu, voivat vaihdella. Esimerkiksi jos tuote on tarkoitettu paikkaan, jossa talvella on vakavia pakkasnesteitä, betoniin lisätään erityinen luonnollinen komponentti, joka estää sen halkeilua alhaisista lämpötiloista. Voimajohtojen järjestämistä alueilla, joilla on suuri seisminen toiminta, käytetään tukia, joilla on parannettu seinämän paksuus.

Kiinnitä huomiota!
Telineiden hinta ei riipu ainoastaan ​​niiden valmistuksessa käytetyistä materiaaleista vaan myös konfiguraatiosta.
Esimerkiksi betoniteräksellä CB 110 - 5, jossa on suluissa ja muissa kiinnikkeissä, on lisäkustannuksia.

Jos tukien on otettava suuri kuorma, tapauksissa, joissa tukien välinen etäisyys on noin 300 metriä, käytetään tiloja. Niiden elementit valmistetaan sentrifugoimalla.

On valokuvauscentrifugoitu telineitä

arvokkuus

Tukien ominaisuuksista johtuen niitä voidaan käyttää myös haitallisissa ympäristöolosuhteissa, kuten:

 • Kiinteässä, nestemäisessä ja kaasumaisessa aggressiivisessa ja aggressiivisessa ympäristössä. Tämä ominaisuus johtuu siitä, että tuotteilla on hyvä korroosionkestävyys.
 • Keskimääräisen lämpötilan ollessa jopa -55 celsiusastetta.
 • Seismicity jopa 7 pistettä.
 • Alueilla, joilla on voimakas tuulenpuuska.

Yleensä voidaan sanoa, että tuke- mien soveltamisala ei rajoitu maaston ominaisuuksiin ja ympäristöolosuhteisiin.

Muiden etujen lisäksi voidaan korostaa seuraavia kohtia:

 • Suhteellinen halpa;
 • Korkea typistämisen taso ja yhdistäminen;
 • Läsnäolo voimakkaassa tuotantopohjassa maassa;
 • Pitkä käyttöikä on 40-60 vuotta.

puutteet

Tietysti etujen lisäksi on joitain haittoja:

 • Vahvistettu betoni kannattaa suurinta kuormitusta useita kertoja metalleja pienemmäksi.
 • Linjat rakentamiseen on tarpeen käyttää kaksinkertaista tukea.
 • Vaatii lisää toimituskuluja.
 • Kuormitus vaatii erikoislaitteiden käyttöä, koska jopa omien käsiensa työntekijöiden ryhmä ei voi tehdä sitä.

Scheme - vahvistettu betoniteline CB110 - 5

Merkintä tulkinta

Merkintä tukee, koska se ei ole vaikea arvailla, sisältää tietoja tuotteesta.

Se on muotoiltu seuraavasti:

 • Ensimmäiset kirjaimet osoittavat tuen tyypin;
 • Numerot - ilmoitetaan tuotteen pituus desimaaleina;
 • Viivakoodin jälkeinen luku ilmoittaa lasketun taivutusmomentin.

Esimerkiksi betoniterästen CB 95 - 3:

 • Tärinä stand;
 • Tuotteen pituus 96 decimetriä;
 • Arvioitu taivutusmomentti - 3 ts * m.

Näin ollen vahvistetulla betonipylväällä CB 95 - 2 on samat parametrit, mutta sen laskettu taivutusmomentti on 2 3 tf * m.

Asennusominaisuudet

Tukien lyhyet asennusohjeet ovat seuraavat:

 • Työt alkavat tukien osien asettamisen reitin varrella myöhempää asennusta varten.
 • Sitten kaivaa sylinterimäiset kaivannot, telineiden asennuspaikoissa.
 • Seuraavaksi kootut rakenteet nostetaan nosturilla suunnitteluasentoon ja asennetaan valmiiksi kaivoihin. Maaperä, jolla on vähäinen kantokyky, asennusvoima saavutetaan kiinnittämällä tukia ristikkolaudoilla ja asentamalla ne erityislevyihin.
 • Sitten kaivo on täynnä hiekkaa ja soraa.
 • Kiinnikkeitä asennettaessa kiinnityslevyt asennetaan telineiden suunnittelumatkaan.

Kiinnitä huomiota!
Betonilaattojen kanssa tehtävän työn aikana niiden mekaaninen käsittely voi olla tarpeen.
Tällöin käytetään tehokkaimmin timanttityökaluja.
Esimerkiksi betonissa olevien reikien timanttiporausta voidaan tarvita ankkureiden asentamiseen tai betoniteräksen leikkaamiseen timanttipiireillä.

johtopäätös

Kaikkien jännitetasojen voimajohtojen rakentamisessa käytetään betoniteräksiä. Useiden etujensa ansiosta yli puolet maamme voimajohtoista on rakennettu niiden käyttöön.

Lisäksi teknologian kehityksen myötä tukien rakenteita ja materiaaleja parannetaan jatkuvasti, joten ajan myötä ne eivät menettä merkityksensä. Tämän artikkelin videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.