Mitkä ovat betonilohkot, niiden tekniset ominaisuudet ja tuotantomateriaalit

Lohko betonista on keinotekoinen kivi, joka voi olla mitä tahansa muotoa ja väriä. Aluksi niitä käytettiin vaihtoehtona tiilien vaihtamiselle. Nyt rakennusmateriaalien laajuus on melko laaja. Niitä käytetään rakennusten, seinien, lattian ja muiden lentokoneiden tukien rakentamiseen. Niiden avulla voit rakentaa pieniä rakennuksia asuin- ja teknisiin tarkoituksiin ennätysajassa.

Jos aiot rakentaa talon palkista, betonielementtejä käytetään kellarin järjestelyyn, koska niiden lujuus ja kestävyys ovat korkeammat kuin puuta. Usein lohkoista näet hangareista, saunoista, autotallit, teollisuusrakennukset ja aidat.

Alhaisista kustannuksista huolimatta materiaali on varustettu äänen ja lämmöneristeen korkeilla ominaisuuksilla.

laji

Betonilohkot vaihtelevat muotoon, kokoon, täyteaineeseen jne. Ne on valmistettu kiinteästä tai kevyestä betonista.

vakava

Materiaali on raskas, jos sen tiheys kuivassa tilassa on enintään 2500 kg / m³.
Tärkeimmistä betonilaattojen betonilohkoista ovat hiekkakivet, betoniteräkset ja hiekkakivet.

Hiekkakivet

Nämä ovat onttoja esineitä, jotka on vahvistettu metallipuuvilla yhden kerroksen esineiden rakentamiseksi. Niiden tärkein etu on suuri lujuus. Asuinrakennusten rakentamiseen suositellaan käyttämään M100-betonituotteita.

Rakennusmateriaali on saatavana kahta tyyppiä: ontto ja corpulent. Hollow-lohkoja käytetään seinien kokoonpanoon (monoliittinen) - perustuksen rakentamiseen.

Kuona betoni

Niille on ominaista alhaiset lämpöeristysominaisuudet ja korkea hydroskooppisuus, joten niiden rakenteet edellyttävät lisäeristystä.

Materiaalia käytetään laakereiden ja sisäseinien sekä väliseinien rakentamiseen.

Vahvistettu betoni

Nämä ovat suorakaiteen muotoisia tuotteita, jotka on valmistettu betonista, joka ei ole alhaisempi kuin M100 ja joka on varustettu urilla, jotka kaadetaan liitoksissa. Teräskehys on rakennettu rakennukseen, mikä lisää kestävyyttä puristukseen tai laajenemiseen lämpötilavaiheissa.

Päätavoite - perustusten rakentaminen erilaisille maaperälajille, mukaan lukien ongelma.

keuhkot

Kevytbetoni on materiaali, jonka kuiva-aineen tiheys on alle 1800 kg / cm³. Tuotteiden massan pienentäminen saavutetaan käyttämällä sideainemassan kevytrakenteista tai keinotekoista vaahtoamista. Kevyiden betonilohkoryhmien joukossa ovat: kevyt aggregaatti, vaahtobetoni ja hiilihapotettu betoni.

kevytsoran kevytbetoni

Se on ympäristöystävällinen materiaali, joka on valmistettu paistettua savesta, vedestä ja sementistä.

Pääpiirteenä on se, että tuotteiden rakenteesta johtuen sardeldi-betoniseinät "hengittävät" ja joilla on hyvä äänieristys.

Laajennetun saven eristysominaisuuksien mukaan muilla rakennuspalikoilla ei ole yhtäläisyyksiä.

Ilmastettu betoni

Erilaisia ​​solumateriaaleja. Se valmistetaan lisäämällä kalkin, kvartsihiekkan ja sementin koostumukseen kaasutusaine - alumiinipulveria.

Ilmastettu betoni on huokoinen sekä ulkona että sisältä.

Vaahtobetoni

Se on materiaalia, joka on valmistettu hiekasta, sementistä, vedestä ja vaahtoavasta aineesta.

Toisin kuin hiilihapotettu betoni, se kovettuu luonnollisissa olosuhteissa.

Mitat ja paino

Betonilohkojen mitat riippuvat niiden tarkoituksesta ja asiakkaiden tarpeista, joten ne voivat olla täysin erilaisia.

Ulkoseinien rakennusaineiden päämitat:

 • pituus: 400, 600, 900-3300 mm;
 • korkeus: 300, 600, 800-3900 mm;
 • paksuus: 200-600 mm.

Sisätilojen betonilohkojen tärkeimmät parametrit:

 • pituus: 400, 900 - 3300 mm;
 • korkeus: 300-600, 1100, 2100, 2500, 2800, 3000, 3300 mm;
 • paksuus: 160, 200, 250, 300 mm.

Arkkitehtuurilohkon standardikoko on katsottu olevan 390 × 190 × 190 mm.

Betonilohkon paino riippuu betoniseoksen lujuudesta ja tiheydestä, kokoonpanosilmukoiden määrästä, teräslajista, käytetyn materiaalin määrästä (betoni ja teräs).

Kevytbetonista valmistetut seinälohkot ovat: kiinteät (ilman tyhjiötä) - paino enintään 20 kg ja paino enintään 16 kg.

Raskaasta betonista valmistetut pohjalevyt on jaettu kolmeen ryhmään: kiinteä, ontto ja kiinteä aukkoineen (uria, leikkauksia). Jatkuvien tuotteiden paino vaihtelee 300: stä 2000 kg: iin. Jos materiaalissa on merkityksetön osa aukkoista (korkeintaan 13%), sen paino on 500-700 kg. Ontotyyppisten tuotteiden massa on 20 - 200 kg.

Tietäen 1 m³ lohkojen mitat ja massan, on mahdollista laskea, kuinka paljon betonilohko punnitsee. On tarpeen laskea betoniseoksen tilavuus ja tyhjien tilavuudet. Jos lohkossa ei ole tyhjiöitä, tilavuus lasketaan kertomalla pituus leveydellä ja korkeudella. Massan laskemiseksi tuloksena oleva arvo on kerrottava 1 m³: n massalla.

Kustannukset

Kuinka paljon keskimääräinen betonilohko maksaa? Rakennusmateriaalin kustannuksiin vaikuttaa betonibrändi, kokonaismitat, täyteaine, valmistajan maine, markkinakapasiteetti ja muut tekijät. Mitä suurempi koko on, sitä kalliimpi yksikkö.

Laajennettu polystyreeni ja laajennettu polystyreeni ovat kalliimpia täyteaineita kuin hiekkaa ja kuonaa. Halvin materiaali on hiomalaikka. Sen hinta on 35 ruplaa kappaleelta.
Hollow-sardeldiitti, jonka mitat ovat 390 × 250 × 198 mm, maksaa 3100 ruplaa 1 m³: lle, ja täysipainoisten ja vastaavien ominaisuuksien hinta on 3700 ruplaa 1 m³: n osalta. Hiilihapotetun materiaalin hinnat, joiden mitat ovat 625 × 400 × 250 mm, ovat 3900 ruplaa / m³.

Rakennuspalikat - suosittu materiaali asuin-, teollisuus- ja teknologiarakennusten rakentamiseen. Ne ovat saatavana eri muodoissa, painoissa ja mitoissa. Tämä on hyvä ja edullinen vaihtoehto tiilille.

Tyypit ja koot betonipohjapinnoille

Rakentaminen alkaa säätiön rakentamisella. Valmisbetonilohkojen käyttö samanaikaisesti on taloudellisin tapa, vähemmän työläs ja nopea. Sellaisen kiinteän betonin perusta, jolla on sama vahvuus, on noin kaksi kertaa kalliimpaa. Rakenteen rakentaminen, raudoituksen asentaminen, betonin kaatoaminen ja sen kuivumisen odottaminen ovat prosessi, joka vaatii paljon aikaa ja työtä, ja lisäksi se on riippuvainen sääolosuhteista. Peruslohkojen puute on vain siinä, että niiden asennukseen tarvitaan erikoislaitteita - nosturia.

Betonirakenteiden käyttö säätiön rakentamisessa - taloudellinen, nopea ja vähemmän aikaa vievää rakentamismenetelmää.

Usein he tekevät yhdistetyn perustan: tyyny on tehty kiinteästä betonista ja pohja on tehty lohkoista. Näiden perustusten rakentaminen on suhteellisen nopeaa ja helppoa. On vain pinoa ne tiukasti suoralla linjalla, tarkista niiden vaakasuora asento tasolta, kiinnitä ne tiiviisti yhteen. Tulevan rakennuksen vakaus riippuu säätörakenteen oikeellisuudesta. Betonielementtien käyttö on mahdollista kaikissa ilmastollisissa ja kausittaisissa olosuhteissa.

Peruslohkojen lajit

Betonielementit ovat kolmessa muodossa. FBP (onttoa) käytetään erilaisten laitteiden seinien ja perustusten rakentamiseen. Niitä ei käytetä rakennusten perustamiseen. Ne ovat suhteellisen kevyitä, niillä on korkea lämmönkestävyys, eli on parempi pitää lämpimänä. Lisäksi niiden seinä on voimakkaampi sementtilaastin takia, osittain täyttämällä pystysuorat aukot. Heidän toista tyyppiä, FBV (solid with cut-out), käytetään, kun risteävät viestinnät tai kattotuolit toimitetaan kellarikerroksessa tai seinässä kellarissa.

Kiinteät perustilohkot

Betonielementtien kokoluokka.

Useimmin käytettyjä betonilohkoja kiinteän aineen (FBS) perustalle. Ne sopivat myös kellareiden, kellarien ja rakennusten seinien rakentamiseen teknisiin tarkoituksiin. Niitä käytetään esteinä tiellä. Ne eivät eroa eri muodoissa ja ne ovat suorakulmaisen suuntaissärmiön muodossa. Niiden kapeissa päissä on jäljellä pystysuoria uria, jotka on sijoitettu kahden lohkon vieressä täynnä sementtilaastia sitoen ne tiukasti toisiinsa. Yläosassa on kaksi kiinnityslenkkiä helppoa muotoilua varten.

Säätiön betonituotteiden tuotannossa käytetään raskaita, pakkasenkestäviä, kosteutta kestäviä betonia, joka on vahvistettu 8-12 mm paksuudella. Voiman lisäämiseksi ne altistuvat höyrylle erikoiskammioon useita tunteja. Se voidaan korvata kuivaamalla, joka kestää useita viikkoja. Säätiölohkojen tuotanto on vastuullinen prosessi, joka noudattaa tiukasti GOST 1978: n mukaista tekniikkaa. Siksi on parempi luottaa siihen suurille yrityksille, joilla on luotettava maine. Säätiön betonilohkojen on oltava kiinteitä ilman sisäisiä tyhjiöitä ja halkeamia, niillä on suuri puristuslujuus, veden kestävyys, kuormituksen ja lämpötilan muutosten kestävyys sekä aggressiivisen ympäristön vaikutukset.

Lisäksi valmistetaan lohkoja, joissa on huokoisia täyteaineita (laajennettu savi) ja silikaattibetonia. Ne ovat kevyempiä, mutta niiden tiheyden on joka tapauksessa oltava vähintään 1800 kg / m 3. "Suorakulmainen" lisäksi on FBS, jossa on puolisuunnikkaan muotoinen päätyosa. Niiden alareunassa on suuri alue, joka sallii niiden kestämään rakennettavan rakennuksen painon ja varmistaa sen vakauden. Ne asetetaan ensimmäiseen riviin suoraan pohjattua tyynyä varten, joka on tehty hiekasta, raunioista tai kiinteästä betonista. FBS, jossa on suorakaiteen muotoinen osa, muodostavat perustuksen toisen ja seuraavan riviä.

Betonituotteiden koot säätiölle

Betonin lohkojen tyyppi ja koko.

Betonilohkojen mitat ovat seuraavat: pituus - 900, 1200, 2400 mm, leveys - 300, 400, 500, 600 mm, korkeus - 300 ja 600 mm. Todelliset mitat ovat 1-2 cm pienempiä. Niiden massa on 135 kg (pienin raskasbetonin lohko) lähes 2 tonniin. Hyväksyttävämpi koko valitaan seuraavien olosuhteiden perusteella:

 • maaperän tyyppi, jolla rakennusta rakennetaan;
 • seinien ja muurausmateriaalien tyyppi;
 • rakennuksen paino ja koko;
 • seinien pituus ja paksuus;
 • säätiön muotoilun vahvuus.

Optimaalinen lohkojen määrä kerroksittain yhden seinän viereen on 4-5. Säätiötä rakennettaessa käytetään eri kokoisia FBS-levyjä kiinnittämään ne toisiinsa paremmin. Niiden leveys voi olla pienempi kuin 10-12 cm: n korkeudella oleva seinän leveys. Mitä epävakaampi maa, sitä suurempi niiden ala on. Pohjan suojaamiseksi ennenaikaiselta vaurioilta, ne ovat vesitiiviitä bitumilla. Betonielementtien perustan elämä on vähintään 50 vuotta.

Betonielementtien nauhapohjan laite.

FBS: tä muutetaan seuraavasti: nimessä ilmoitetaan betonityypin decimetrien pituus, leveys ja korkeus. Esimerkiksi merkintä FBS 24.3.6t tarkoittaa vakaa betonipäällyste, jonka pituus on 2400, leveys 300 ja korkeus 600 mm. Useimmin käytetään FBS 24.4.6: n rakentamisessa. Betonista valmistettu FBS on merkitty kirjaimella "P" silikaattisesta betonista - kirjaimella "C".

Lisäksi valmistetaan 40x20x20 mm: n mittaisia ​​betonilohkoja. Niiden pieni paino (betonityypistä riippuen vain 28-32 kg) mahdollistaa niiden asettamisen manuaalisesti ja mittoja voidaan käyttää seinien rakentamisessa. Ne soveltuvat kevyiden rakennusten rakentamiseen: pieni autotalli, kylpy, huvimaja, puutalo jne. Ne ovat välttämättömiä niille rakennustyömaille, joissa raskaiden koneiden kulku on mahdotonta.

Säätiön rakentamisessa betonilohkojen käyttö vähentää huomattavasti kustannuksia ja nopeuttaa työtä verrattuna nestemäisen betonin kaatamiseen muottiin.

Samalla saavutetaan säätiön suurin luotettavuus, lujuus ja kestävyys.

Seinien betonilohkon koko

Ulkopuoliset ja sisäiset seinämät

Ei kauan sitten, yksi luotettavimmista, samoin kuin perinteiset materiaalit ulkoseinille, oli tiili. Monilla eduilla on myös ilmeisiä haittoja. Ensinnäkin erillisen yksikön pieni koko, mutta samaan aikaan suuri tiheys. Toiseksi epämiellyttävä lämmönjohtavuuskerroin, joka pakottaa lisäämään seinien paksuutta. Kolmanneksi, aiempien opinnäytetöiden tuloksena tarve käyttää suurta määrää tiiliä lisäämällä rakennuksen kokonaispainoa ja painetta säätöön (sen tulisi olla massiivinen ja tilava).

Mikä se on ja miksi he kysyvät?

Tulevaisuus ei ole pelkästään rakentaminen vaan myös muut korkean teknologian alat, joilla voidaan käyttää komposiittimateriaaleja, jotka epäilemättä ovat lohkoja ulkoisiin ja sisäisiin seiniin. Näiden tuotteiden tärkein kohokohta on sen rakenteellinen monimuotoisuus. Esimerkiksi tiili on homogeeninen (homogeeninen) - se koostuu savesta, jolla on oikea suorakulmainen muoto ja joka sitten laukaistaan ​​niin, että perusominaisuudet ovat kiinteät. Seinäelementit, alkuperästä ja pohjasta riippumatta, sisältävät useita keskeisiä komponentteja, joista jokaisella on erilainen rooli (pohja, täyteaine, leivinjauhe, paisutusaine, liimamassa).

Ilmeinen etu, että lähes kaikilla tällaisilla tuotteilla on optimaalinen suhde tilavuus ja massa. Esimerkiksi tavanomaisen tiilen 1 NF, jonka mitat ovat 250 × 120 × 65 mm (0,00195 m3) ja tiheys 1600 kg / m3, painavat noin 3,12 kg. Samanaikaisesti tyypilliset kaasupalat eroavat mittoina 250 × 150 × 625 mm (0,02344 m3) ja niiden ominaispaino on keskimäärin 500 kg / m3. Tällaisilla parametreilla sen massa on 11,7 kg. Luku näyttää olevan suurempi, mutta jos tasoitamme volyymit, meidän on otettava lähes 37,5 kg tiiliä (yli kolme kertaa ylimääräinen).

Luokittelu rakenteeltaan

Jos analysoimme tietyn rakennusmarkkinoiden segmentin, käy ilmi, että ostajat voivat ostaa eri lohkoja ulkoseininä. Ensinnäkin niiden luokittelu perustuu koostumukseen eli pääkomponenttien yhdistämiseen. Seuraavat tyypit erotetaan toisistaan:

 • Kevytbetoni.
 • Vibrocompressed.
 • Vaahtoblock.
 • Kevyt aggregaatti.
 • Puu-betoni.
 • Kuonaa.

Ja nyt harkitsemme jokaista lajia erikseen.

1. Ilmastettu betonilohko.

Tämä on monikomponenttinen rakennuselementti, joka koostuu:

 • Sementti-hiekkavesi (irtotavarana).
 • Lime (käytetään luomaan vahva emäksinen ympäristö).
 • Alumiini jauhe tai tahna (kaasukatalyytti).

Tämän tyyppinen ominaisuus on alumiinin ja alkalisen kalkkilaastin kemiallinen reaktio kaasumaisen vedyn vapautumisen kanssa. Hän vuorostaan ​​aiheuttaa pienten liityntättömien kuplien muodostumisen ja sen seurauksena valmiin aihion huokoisen rakenteen.

Lopullisen kiinteytymisen menetelmistä riippuen ilmastetut betoniseinälohkot on jaettu autoklaaviin ja ei-autoklaaviin. Ensimmäisessä tapauksessa aihiot on käsiteltävä korkean lämpötilan höyryllä paineessa, joka on noin 9 atm. Toisessa vaihtoehdossa käytetään luonnollista kovettumisprosessia kuivauskammioissa.

Hiilihapattujen betonilohkojen seinät pitävät lämpöä hyvin, tarjoavat erinomaisen ilmanvaihdon ja vähentävät kuormitusta pohjalla lähes kolminkertaiseksi verrattuna tiiliin. Samalla huolimatta kaikista populististen välittäjien lausunnoista huolimatta on ilmeisiä puutteita:

 • Matala todellinen lujuus.
 • Taipumus kerätä kosteutta huokosissa.
 • Pilkistetään maanpaossa tuulessa.
 • Tarve järjestää lisävahvistushihna.

2. Vaahtobetonilohko.

Tämä rakennusmateriaali ulkoiselle ja sisäiselle teokselle muistuttaa jossain määrin edellistä, sillä tulos on huokoinen rakenne ja säätiö on itse asiassa sama - sementti, hiekka ja vesi. Ero on se, että ilmakuplia ei muodostu muovimassan reaktiosta johtuen, vaan ne lisätään valmiiksi vaahdon muodossa. Se yhdistetään betonisekoittimessa olevaan hiekosementtiliuokseen ja kaadetaan sitten muotoihin.

On olemassa kolme yleisesti hyväksyttyä vaahtobetonin menetelmää: klassinen, kuiva mineralisaatio ja barotekninen menetelmä. Etuja voidaan tunnistaa paremmin kuin tavanomainen betoni, lämmöneristysominaisuudet, vähemmän painoa ja materiaalinkulutusta, hyvin käsiteltyjä ja ympäristöystävällisiä. Haitat ovat lähes samat kuin hiilihapotettu betoni, johtuen rakenteen samankaltaisuudesta.

3. Vibro-puristetut seinälohkot.

Toinen monikomponenttinen materiaali, joka koostuu sementistä, hiekasta, vedestä ja rauniosta, kuten tavallinen betoni. Tuotanto tapahtuu vibropressointimenetelmällä erityisissä lujatuotteissa. Tällöin valmiin tuotteen voi olla täyteläinen tai soluinen (läpikulkevat kammiot, joissa on väliseinät). Kokoilla voidaan käyttää sekä ulkoisia että sisäseiniä. Niillä on suuri lujuus, vesi ja palonkestävyys, kestävät täysin lämpötilavaihtelut, vähentävät kuormitusta säätöön jne.

4. Ceramsite-lohko.

Tämän lohkon koostumus sisältää sementtiä, hiekkaa ja täyteainetta (laajennettu savi murskattu kivi) suunnilleen 1: 2: 3. Kaikki niitä sekoitetaan veteen tahnamaiseen tilaan, jonka jälkeen ne täytetään muotteihin (puristamalla), jotka lämpökäsitellään. Itse asiassa sardeldi on paistettua palloja (kuutiota), jonka kuori ei ole enempää kuin 5 mm. Tämän komponentin tärkein ominaisuus on sen huokoisuus ja kyky säilyttää kosteus.

Tämäntyyppisten lohkojen seinämillä on suuri lujuus, "ilmaus", lämpötilakestävyys, hyvin eristetty ääni, lämmönjohtavuus on vähäinen.

Erillinen vaihtoehto laajennetun savibetonin käyttämiseksi ovat ulkoiset monikerroksiset seinät. Tällöin valmiit tuotteet sisältävät kolme palloa sandwich-paneelien periaatteella:

 • Sisäinen - laajennettu savi, jonka paksuus on enintään 200 mm.
 • Keskitaso - eriste (yleensä polystyreenivaahto 10 cm).
 • Ulkoinen - koristeellinen (kuvioitu) betonilaatta (enintään 60 mm).

5. Arbolitovy-lohko.

Kotimaiset rakennuskomposiitit, jotka kehitettiin 1900-luvun toisella puoliskolla, mutta eivät ole vielä saaneet paljon jakelua. Arbolita koostumus sisältää:

 • Orgaaninen massa - täyte, joka on puulastu, olki, murskatut varret.
 • Sideaineliuos - sementin, hiekan ja veden seos.
 • Kemialliset lisäaineet - katalyytti kiinteyttämisprosessille (kalsiumnitraatit ja kloridit, vesilasi).

Lohkojen ulkoseinillä on erinomainen äänieristys ja kestävyys, alhainen lämmönjohtavuus, palonkestävyys ja käsittelyn helppous. Haittoihin kuuluvat ilmavirtaus, viimeistelyn tarve ja vedenpitävyys sekä riittämätön pinta.

6. Kuonan betonilohko.

Tällaiset seinien rakennuskivet valmistetaan värähtelypuristuksella sementti-hiekkalaastin (sideainekomponentti) ja kuonan täyteaineen seoksena. Siinä voidaan käyttää täysin erilaisia ​​materiaaleja: tuhka, gran seuloitus, murskattu kivi, kivi, tiilipöly, laajennettu savi.

Niillä on alhainen hinta, mahdollisuus itse tuottamiseen ja muuraus, lämpötilansuojaus, äänieristys. Haitat ovat niiden estetiikan, haurauden, vähäisen lujuuden ja kosteuden kestävyys.

Kaikki luetellut tuotteet voidaan edelleen luokitella niiden käytöllä:

 • Seinä - tukirakenteiden ja seinien asentaminen.
 • Väliseinät - sopivat hyvin uudelleenjärjestelyjen järjestämiseen.
 • Miekkailu - lohkojen aitaukset. Voi olla sekä klassinen monofoninen että väri.

Vakiokoot ja tekniset tiedot

Sanat ovat sanoja, mutta valitessasi tietyn lohkon täytyy luottaa teknisiin tietoihin. Ne voidaan esittää pivot-pöydän muodossa edellä mainittujen seinämyyppien lohkojen osalta:

Vaikeudet valinta

Kun otetaan huomioon lajeja, joilla on jonkin verran samanlaisia ​​lajikkeita, syntyy luonnollinen kysymys: mitkä lohkot ovat parempia käyttää? Kuinka ostaa niitä? Jokaisen tyypin perusominaisuuksia voidaan verrata tulevien sopimusten ehtoihin arvioinnin perusteella.

1. Näin kaasu- ja vaahtobetoni ovat melko kevyitä huokoisia materiaaleja. Se kerätään nopeasti, mutta se ei ole tarpeeksi vahva imeytymään kosteuteen. Jos ostat tällaisia ​​lohkoja seinille, sinun kannattaa miettiä tarve käsitellä töitä ja kehäraudoitusta kaksikerroksisessa rakennuksessa.

2. Asiantuntijat suosittelevat usein laajennettua savea, etenkin sandwich-tyyppiä. Näillä materiaaleilla on solusbetonin positiiviset ominaisuudet, mutta ne ovat lämpöä tehokkaampia eivätkä vaadi ylimääräistä viimeistelyä.

3. Muiden seinien (kuona tai sahanpuru) valinta ja osto vaikeutuvat, koska ne vähitellen joutuvat massakäyttäytymiseen kiinteistöjen maksukyvyttömyyden vuoksi.

Markkinahintojen kehitys

Betonimateriaalien ulkoseinät ovat kustannuksia, jotka riippuvat itse rakennusmateriaalista, sen ominaisuuksista ja toimittajan politiikasta (hinnoittelusta). Näet todellisen tilanteen taulukossa:

Nykyään komposiittiseinät ovat objektiivinen, nopeasti kasvava trendi. Kaikkien lajien monimuotoisuuden suhteen niillä on suunnilleen samat mitat, mutta erilaiset fysikaaliset ja tekniset indikaattorit. Tämä vaikuttaa paitsi sovellukseen myös kustannuksiin, jotka keskimäärin maassa ovat 35-55 ruplaa kappaletta kohden - se on erittäin edullinen.

Betonibetoniseinäelementit (seinille)

Tällä hetkellä betonilohkot ovat yksi yleisimpiä rakennusmateriaalityyppejä seinämille. Betonibetoniseinien betonilohko tehdään graniittikoostumuksella tai kuonalla.

Tämän materiaalin avulla voit selvittää, mitä etuja tuuletus, teräsbetoniset, ontot seinään vahvistetut betonilohkot talon väliseinien laitteille, mikä niiden paino, koko, tyypit ja asennus suoritetaan.

Tämän rakennusmateriaalin edut ja haitat

Yksi tärkeimmistä eduista on tuotantotekniikka vibropressoinnin avulla - tämä takaa riittävän materiaalitehokkuuden ja siten koko kokonaisuuden. Hollow-betonilohkot seinämille ovat jäykempi rakenne. Rakennusmateriaalien tärkeimmät edut on lueteltu alla:

 • lujuus, jolla on teräsbetonimateriaali, mahdollistaa materiaalin käytön suurten rakenteiden rakentamiseen;
 • kannattavuus mahdollistaa huomattavan säästämisen taloutta rakennettaessa taloa;
 • asennuksen helpottaminen erityislaitteiden avulla vähentää elementtien asennuksen työvoimakustannuksia;
 • materiaalin koko lämmönjohtavuuden alentunut taso;
 • rakennusaineiden erinomainen lämmön- ja äänieristys;
 • useimmat suunnittelijat valitsevat tarkasti betoniteräkset, seinät, ontot tai tuuletettavat lohkot, koska ne ovat palonkestäviä ja itsessään ovat kestäviä.

Jos rakennuksen rakentamisen aikana ei ole vakavia rikkomuksia ja rakenteen toiminta on oikein, rakenne voi olla noin sata vuotta. Kuten käytäntö osoittaa, se ei käytännössä anna kulumista.

RC-lohkojen vahvuus antaa sinun käyttää niitä suurien rakenteiden rakentamiseen

Mutta kuten muut rakennusmateriaalit, ilmanvaihto ja seinälohkojen väliseinät ovat haittoja, tässä tapauksessa ei ole niin paljon niistä:

 1. Itse asiassa talon betonilohkot eivät pysty muodonmuutokseen, se kestää yli kuukausi seinien asettumiselle normaalisti, yleensä tämä tapahtuu vuodessa.
 2. Paino. Liian suuri paino voi johtua myös haitoista. Tämä johtuu siitä, että materiaalilla on paljon painoa, talon rakentaminen todennäköisimmin toteutetaan erikoislaitteiden avulla. Kuitenkin monet ylläpitäjät eivät pelkää suurta painoa - kotitekoiset laitteet antavat ryhmän rakentaa talon ilman nosturia.
 3. Korkeat kustannukset verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin.
valikkoon ↑

Tyypit ja koot

Harkitse rakennusmateriaalien tyypit, koot ja käyttöalueet. Kuten edellä mainittiin, betonielementtejä voidaan käyttää sekä yhden kerroksen rakenteisiin että korkeisiin rakennuksiin. Ja tässä tapauksessa paljon painoa - ei este. Joissakin tapauksissa kotitalousomistajat käyttävät betonia rakentamaan kellarin, ja joskus jopa rakentavat aidat siitä.

Katso tätä parametria kooltaan. Ulkoseinien rakentamiseen käytettävien lohkojen mitat ovat 39 x 19 x 19 cm. Paino tässä tapauksessa on 17 kg. Lohkokoot väliseinille ovat seuraavat: 39 x 19 x 9 cm. Tällaisten lohkojen paino on 8 kg.

Valintaominaisuudet

Tähän mennessä rakennusmateriaalien markkinoilla olevien valmistajien määrä on juuri laskenut. Myymälöissä on erilaisia ​​tuotteita. Jotta et jääisi heikkolaatuiselle väärennökselle, suosittelemme, että tutustut lohkojen valintaominaisuuksiin.

Tuuletusraudoitetut betonilohkot

Ostaa aineistoa on erittäin tärkeää varmistaa, että se on tehty kaikkien standardien ja normien mukaisesti, ja sillä on myös kaikki tarvittavat lisenssit.

Tavaroiden ostaminen suuressa rautakaupassa on todennäköistä, sen laatu on asianmukainen. Vähemmän laadukkaita tuotteita myydään yleensä varastoissa tai markkinoilla. Ennen kuin maksat rahaa, kannattaa tarkistaa kaiken.

Kun ostaa seinää, tuuletetaan betoniteräksiä kodin osiin tai muihin tarkoituksiin, on tarpeen ottaa useita osioita ja verrata niitä. Eristä erillisistä osista tulee olla samanlaiset mitat, standardin mukaan pienet poikkeamat ovat sallittuja, jotka eivät saa olla yli 0,5 cm.

Jos materiaalin mittaamisessa havaitset suuremman poikkeaman, asiantuntijat tällaisissa tapauksissa voimakkaasti estävät tämän tuotteen ostamisen. Muussa tapauksessa halu säästää aiheuttaa vakavia ongelmia, myös taloudellisesti.

Estää asennuksen

Ammattimaiset rakennuttajat osaavat asentaa seinää, tuuletusta ja lohkot talon seinille, mutta jos kohtaat ensimmäisen asennuksen, näytämme, miten muuraus tehdään omalla tavallaan.

Yleensä munintaprosessi ei ole kovin erilainen kuin tiilen asentaminen, mutta laastin liitosten koon on oltava noin 10-12 cm. Jotta talon vakaus ja sen seinät ovat mahdollisimman vahvoja, on vahvistettava rakennetta edelleen vahvistamalla.

Vahvistettu betonilohkojen asennus tapahtuu vain nosturin avulla.

Rakennuksen tulos oli tarkin, on suositeltavaa aloittaa talon kulmista. Jos et ole koskaan ennen kokenut tällaista menettelyä, on parempi etsiä apua muurari.

Asennus ilmanvaihtoa tai seinää tai talon seinämiä varten on ehdottoman tärkeää tarkistaa korkeus sekä taso ja jokainen asennettu rivi. Tällöin soveltuu rakennustaso tai tavallinen köysi, joka kulkee nurkkaan ja päähän.

Siinä tapauksessa, että seinä on rakennettu tyhjiin, niiden paikka on sijoitettava alukselle. Tällä tavoin voit estää ratkaisun pääsemästä muodostuneisiin tyhjiin. Jokaisen seuraavan rivin asettaminen, lauta tulee nostaa.

Samalla tavoin asenna osioita osiin kotona. Paljon painoa voi aiheuttaa vaikeuksia asennuksessa, joten sinun on ehkä varmistettava, että laite asennetaan laitteiden avulla.

Seinät kellareille tehdään samalla tavalla - koko osien asennus tehdään samalla tavalla. Ainoa ero on, että ylärivi on sidottava lattian päällekkäin tai rakennuksen perustukseen.

Asennus tulee aloittaa rakennuksen kulmissa.

Jälleen, jos sinulla ei ole tarvittavaa tietämystä, suosittelemme sinua pyytämään apua muurarielta. Seinä- ja ilmanvaihtolohkot sekä väliseinien osat pinotaan käyttämällä kaikkia tarvittavat työkalut tähän tarkoitukseen sekä ratkaisu, joka on tehtävä mittasuhteiden mukaisesti.

Mitä tulee itse liuokseen, sitä on käytettävä välittömästi sen jälkeen, kun seos on valmis. Sinulla on kaksi tuntia laittaa lohkot ja käyttää ratkaisua. Tämän jälkeen seos alkaa menettää ominaisuuksiaan vastaavasti, se on tehtävä uudelleen. Siksi ennakkoon laske voimat ja aika.

Teräsbetonilohkojen (video)

Materiaalin tekeminen kotona

Jotta tuuletus, seinät tai lohkot väliseinien, tarvitset sementtiä hiekkaa, joiden hiukkasten on oltava vähintään 1,5 mm, murskattua kiveä sekä vettä. Asiantuntijat käyttävät pääsääntöisesti portlandsementtiä. Yleensä liuoksen koostumus on valittava sen mukaan, minkä tyyppinen liitäntäelementti aiot käyttää.

Kasteluprosessissa tulisi kiinnittää huomiota ratkaisun johdonmukaisuuteen. Mitä enemmän nestemäinen on, sitä vähemmän on vahvuus. Jos sinulla on tärinänvaimennus - tämä on erinomainen vaihtoehto, ja sen apua sekoitetaan sekä nopeammin että tehokkaammin.

Tietenkin, jotta saat valmiita osia, sinun täytyy löytää muotit etukäteen. Tuloksena oleva liuos kaadetaan muotteihin. Tässä tapauksessa kiinnitä huomiota siihen, että koko muodon tila on kokonaan täytetty, kaikki kulmat ja päät on myös peitettävä tasaisesti kokoonpanolla. Sen jälkeen kun seos on kaadettu muottiin, koko yhdiste on pakattava käyttäen lastalla. Käytä sitten tasoitinta tasoittamalla yläosaa.

Muoto betonin lohkojen kaatamiseksi

Jokainen lomake pitäisi kuivua vähintään kolme päivää - tänä aikana sen pitäisi kovettua. Tämän jälkeen lomake puretaan ja käyttövalmiusosa poistetaan. Kuten ymmärrätte, tehokkaamman ja nopeamman tuotannon kannalta on toivottavaa käyttää useita muotoja, joten ajattele sitä etukäteen.

Älä unohda, että viimeisteltyjä osia pitäisi ihanteellisesti kuivua vähintään 21 vuorokautta, mutta vasta tämän ajan jälkeen ne sopivat käytettäväksi rakentamiseen. Kolme päivää sen jälkeen, kun olet täyttänyt koostumuksen, se tarvitsee vain kovettua, mutta tällä kertaa tietenkin ei riitä, että yksikkö kuivuu.

Betonilohkot: seinän ja pohjaseinän mitat

Betonielementtejä käytetään aktiivisesti eri rakenteiden rakentamisessa. Useimmiten niitä käytetään säätämällä teippityypin säätiötä. Tällöin tällaisen tuotteen pohja voidaan rakentaa lyhyeksi ajaksi. Mutta on myös miinus, koska tällainen rakentaminen maksaa siistin summan. Tästä huolimatta kyseisen tuotteen laatuominaisuudet ovat hyödyksi ja ihmiset ostavat aktiivisesti betonilohkoja.

perusta

Perustuotteissa voi olla monipuolisin muoto ja profiili. Lisäksi niille on ominaista eri kokoja. Erilaisten materiaalien materiaalilla on oma merkintä ja tarkoitus:

 1. Sylinterimuotoiset lohkot. Tällainen materiaali on aktiivisesti mukana pino- ja saraketyypin rakentamisessa. Tarraan löytyy kirjain "F". Tällaisen lohkon mitat ovat 20x16x30 ja enintään 40x24x60 cm.
 2. Se on trapetsia. Nämä tuotteet toimivat tehokkaana tukena nauhan ja saraketyypin alapuolelle. Tätä tuotetta varten on tunnusomaista kirjain "FL". Tällainen tuote voi vaihdella kooltaan 0,6 x 2,3 x 0,3 m - 3,2 x 1,18 x 1,2 m.

Lisäksi on olemassa perustilohkoja, joita käytetään ei-irrotettavien betonilaattojen tuottamiseen monoliittisen nauhateollisuuden järjestämiseksi. Tällaisia ​​tuotteita voidaan merkitä kirjaimilla "FWP". Käytä tuotteita talojen rakentamiseen, joissa on runsaasti kerroksia. Tuloksena on mahdollista saada aikaan erittäin vankka, luotettava perusta. Mutta monikerroksisten rakenteiden kannalta on epäkäytännöllistä käyttää niitä, koska liiallinen turvataso on liian suuri. Esitetyn lohkojen mitat ja ominaisuudet on määritelty GOST 13579 -78: ssä. Tällöin tuotteet voivat olla mitat 2380x580x400 mm.

Sen lisäksi, että kuvatut tuotteet ovat korkealaatuisia ja kestäviä, ne on esitetty rakennusmarkkinoilla korkeilla esteettisillä ominaisuuksilla. Tästä johtuen on mahdollista ostaa tuote jäljitelmällä erilaisia ​​luonnonkiviä. Tässä tapauksessa voit olla varma, että valmistunut rakennus ei koskaan menetä kauneuttaan, eikä sen väri haalistu. Syy on, että väriaineet lisätään materiaalin valmistukseen, suoraan liuokseen.

Suhteellisiin laatoihin verrattuna tekstuuritut lohkot on kiinnitetty tiukasti asennusryhmään kaikilla puolilla, eikä vain toisella puolella. Ne eivät pudota, samoin kuin laatat, koska ne eivät pelkää ilmastovaikutuksia. Tällaiset tuotteet viihdyttävät kauneuttaan pitkään, eikä korjauksia tarvita. Edullisten kustannusten vuoksi on mahdollista säästää rahaa rakennusmateriaalin hankinnasta, mikä epäilemättä vaikuttaa viimeistelyyn ja rakentamiseen.

Opi erottamaan höyrytetyn betonin ja vaahtobetonin välillä.

Teräsbetonilaatan mitat ja hinnat: http://resforbuild.ru/beton/plity/perekrytiya/zhelezobetonnye-razmery.html.

Lue, miten eristää kerros yksityisessä talossa.

seinä

Tänään nykyisten erilaisten betonilohkojen joukossa on seinätuotteita. Valmistajien on käytettävä konkreettista ratkaisua, joka perustuu graniittiseulontaan, rakeistettuun kuonaan.

Seinärakenteiden lohkot on esitetty jäykällä laatikon rakenteella, jossa sisäinen tilavuus on jaettu 2 tai 3 osaan. Tuotantoprosessiin kuuluu betoniseoksen käyttö ja vibropressointimenetelmä. Tämän tuotantoteknologian ansiosta on mahdollista saavuttaa seinälohkojen korkea luotettavuus.

Rakennusmarkkinoilla esitellyillä tuotteilla voi olla sileät seinät tai ne on tehty korpuliinisesti. Tällöin leveys on 190 mm. Lisäksi on olemassa laaja valikoima koristeellisia seinälohkoja, joiden ansiosta on mahdollista saada seinää, jonka tekstuuri on "revitty kivi". Suosituimmat seinäelementtien koot ovat: leveys - 140 mm ja 90 mm.

Video kertoo betonilohkojen koosta:

Jälkimmäinen koko on luontainen lohkoihin, joihin liittyy osioiden rakentaminen. Tällaisilla materiaaleilla on ontto rakenne, jonka tuloksena on mahdollista saada erinomaiset lämmöneristysominaisuudet. Tarvittaessa niitä voidaan käyttää tällaisten lohkojen ulkopuolisena lisäeristeenä.

Tarkasteltavana olevan materiaalin tärkeimmät edut ovat korkealuokkaisen betonin korkea lujuus sekä alhainen hinta. Lisäksi seinälle betonilohkoille on tunnusomaista hyvät indikaattorit lämmönsiirron kestävyydestä.

Useimmin käytetty materiaali muiden kuin asuintalojen ja talojen rakentamisessa sekä rakennustyöt tilapäisesti ja kausittain. Jos käytät talon ulkoisen eristyksen seinälohkoja, on täysin mahdollista käyttää niitä jopa asuinrakennuksissa.

Parametrit, kuten seinälohkojen korkeus ja pituus, mahdollistavat muurauksen muodon ja muodostaa minkä tahansa tyyppisen talon. Asennuspalojen on oltava erittäin siistiä. Täysaumojen kohdalla on suositeltavaa käyttää hienojakoista PVC-kalvoa. Kiitos siitä, että ratkaisu on mahdollista.

Vahvistettu betonilattian laite on tehtävä suunnittelulaskennan aikana saatujen tietojen perusteella.

Valitessaan seinälohkoja on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota niiden kokoon. On oikein, kuinka oikein valitset sopivan koon, joka riippuu rakennuksen lujuudesta, luotettavuudesta sekä kaikkien rakennustoimien toteutusaikasta.

Seinäbetonilohkoja tuotetaan vakiokokoisina, mutta asiakkaan pyynnöstä voi poiketa normaalista. Seuraavat mitat katsotaan vakioiksi: 190x190x390 mm, 240x190x390 mm, 290x190x390 mm.

Linkissä kuvataan sisäseinien seinälohkoja, tässä seinäelementit ulkoseinille. Saatat olla kiinnostunut myös ilmastettujen betonilohkojen mittoista kantaviin seiniin. Tässä kuvattu gazrbetonan lohkon paino.

Tällaisten tuotteiden hinta riippuu niiden tyypistä ja ostotilasta. Jos ostat koristekiven, se maksaa 1800 ruplaa neliömetriä kohden, ja kun ostat perinteisen seinän tai pohjaseinän, sinun on maksettava 185 ruplaa. Epäilemättä valittu koko vaikuttaa myös lohkojen kustannuksiin.

Betonielementit ovat käytännöllisin ja käytännöllisin rakennusmateriaalein. Kokonsa ansiosta kaikki rakennustoiminta on mahdollista suorittaa nopeasti ja helposti. Mutta koko valinta riippuu usein valitun tuotteen muodosta. Tällöin sinun on päätettävä etukäteen, mistä lomakkeesta haluat ostaa materiaalin, ja valitse sitten tarvittavat mitat. Rakennuksessa käytetään myös kuonapaloja (etuja ja haittoja kuvataan tässä, tässä ovat kuonan lohkojen mitat GOST: n mukaan).

Wall betonilohkot

 • HOME
 • Betonielementit
 • Wall betonilohkot

Yksi nykyaikaisista rakennusmateriaaleista, joita markkinoilla laajalti vaaditaan, on seinän betonilohkoja. Niillä on ihanteellinen geometrinen muoto ja optimaalinen koko, mikä yksinkertaistaa seinien asentamista. Alhaisen lämpöhyötysuhteen ansiosta on hyödyllistä käyttää seinärakennusbetonilohkoja lämmittimien ja päällystysaineiden (koristekivi, kipsi, tiili jne.) Kanssa.

Erityisominaisuudet

Seinärakennuskappale on geometrisesti säännöllisen muodon tuote, jonka sisäpuolella on aukkoja. Voimattomuus voi olla sekä päästä päähän että lävitse. Seinän rakennuspalikoita tehdään usein sokeilla rei'illä, koska:

 • materiaali yksinkertaisempana munimisessa;
 • Voit säästää ratkaisua, jota ei käytetä tyhjiin;
 • täytepitoisuudet laastilla tai betonilla mahdollistavat seinän vahvistamisen.

Yhtiömme voit ostaa korkealaatuisia materiaaleja, joiden lujuuskerroin on M100 (100 kg / cm2, ominaisuus raskaalle betonille) ja pakkasenkestävyys vähintään 50 sykliä.

Betonielementit seinille: valmistusmenetelmä

Rakennusmateriaalien tuotanto toteutetaan saksalaisen tekniikan mukaisesti tuodusta laitteesta. Seinien betonilohkojen muodostamisprosessin perustana on puolikuivaisen vibropressoinnin tekniikka muotoina. Sementtiä, murskattua kiveä, hiekkaa ja vettä sisältävien tuotteiden seos kaadetaan muottiin ja sekoitetaan värähtelevään pöytään. Sitten aihiot puristetaan ja syötetään höyrykammioihin, joissa betoni kovettuu vaadittaville parametreille. Tuotteet, joita tarjoamme ostaa, kestäviä ja luotettavia, joten niitä voidaan käyttää seinien rakentamiseen rakennuksissa, joissa on enintään 4 kerrosta kerroksia.

Seinien betonielementit ovat taloudellinen materiaali erilaisten esineiden nopeaan rakentamiseen:

 • asuinrakennusten vähäiset rakennukset;
 • kellareissa;
 • säätiöt;
 • aidat jne.

Säätiön betonilohkojen mitat ja hinnat

Pohjustuslohkoja - keskipitkän ja suuren lujuuden omaavia betonituotteita. Niitä käytetään nauhat ja pylväsnäytön rakentamiseen. Suunnittelun monipuolisuus mahdollistaa betonilohkojen käytön säätiölle kellarista, kellarista ja teknisistä tiloista tai autotallin seinistä.

Säätiön betonilohkot

Säätiön rakentaminen on ratkaiseva vaihe, jossa koko rakennuksen vakaus ja vahvuus riippuvat. Sen vuoksi kuormitus pohjaan on aina suurin. Materiaalin laatu, sen huurteenkestävyys, sen vastustuskyky ympäristövaikutuksille on valtava rooli. Betonipohjat ovat ihanteellisia kaikilta osin.

Laaja käyttö erinomaisten teknisten ominaisuuksien ansiosta:

 • korkea mekaanisen kuormituksen kestävyys;
 • riippumattomuus ilmasto-olosuhteista ja ympäristövaikutuksista.

Lohkojen tuottamiseen betoniluokan M-150, M-100, M-200 avulla. Betonin luokka, valmistusmenetelmä ja lujittavan kehyksen läsnäolo vaikuttavat mekaanisen rasituksen ja ympäristöön kohdistuvien kielteisten vaikutusten vastustamiseen.

Tyypit ja koot

Säätiön rakentamiseen käytetään kahta lohkotyyppiä:

Monoliittinen, jossa lovi (FBV) on toinen lohkotyyppi, mutta sitä ei käytännössä käytetä säätiön rakentamiseen.

FBP: tä käytetään pohjan rakentamiseen kevyiden puurakenteiden alla, mutta niiden vahvuus on hyvin pieni. He eivät ole kovin vaativia. Maarakennuksessa käytetään useimmin FBS: tä, joka on valmistettu vain tehtaalla olevasta betonista. Ne ovat kestävämpiä ja sopivia massiivisten rakennusten perustuksen rakentamiseen.

Betonityypin mukaan, josta lohkot valetaan, ne voivat olla:

 • kevyestä betonista;
 • raskaasta betonista;
 • kevytsorarakeiden.

Betonilohkot vaihtelevat koko ja painon mukaan, mikä vaikuttaa materiaalin hintaan. Suurempaa lohkoa käytetään useammin korkeisiin rakennuksiin, matalien rakennusten osalta on tehokkaampaa käyttää pienempää materiaalia.
Varsinaisten kiinteiden lohkojen valitsemiseksi on välttämätöntä tutkia huolellisesti merkinnät, joissa lyhennyksen jälkeiset numerot ilmaisevat tärkeimmät parametrit:

Maanrakennuksessa säätiön rakentamiseen käytetään useimmin käytettyjä betonilohkoja, joiden mitat ovat 20x20x40 cm, joita voi ostaa erikoismyymälöissä, toimittajilta tai markkinoille kohtuullisin hinnoin. Niitä käytetään luomaan kaistaleet ja pylväsmastot alhaisista rakennuksista kellarineen.

Säätiölohkojen käyttö mahdollistaa betonityön määrän vähentämisen ja vähentää siten rakennuskustannuksia.

Kuinka tehdä pohjan teräsbetonilohkoille

Esikaupunkien alhaisen nousun ja korkeiden rakennusten rakenne sopii hyvin nauhan perustuksiin.

Ne ovat kahta tyyppiä:

Nauhan monoliittisen perustan spesifisyys on se, että se kulkee suoraan rakennustyön alueella. Se voi jopa aloittelija rakentaja.

Precast-nauhaosuus on betonilohko tai -laatta, joka on valmistettu tehtaalla ja joka on asennettu erikoislaitteiden avulla. Sitä käytetään monitasoisten rakennusten rakentamisessa, ja niitä käytetään laajasti yksittäisissä rakennuksissa mökin tai muun rakennuksen rakentamiseen. Ei ole vaikeata rakentaa esivalmistettua perustusta, tärkeintä on seurata järjestystä ja ottaa huomioon ominaispiirteet.

Valmisteleva vaihe

Ensimmäinen on varovaisesti valmistella sivustoa, selvittämällä tarpeettomat roskat ja ylimääräinen kasvillisuus. Kun olet valmis juoni, voit jatkaa merkitsemistä ja käyttää tähän tarkoitukseen tappeja ja lankoja. Seuraava vaihe on tehdä oja näiden ohjeiden mukaan.

On suositeltavaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • etukäteen on selvittää maaperän jäädyttämisen taso. Loppujen lopuksi kaivannon syvyys riippuu siitä. Se lasketaan kaavalla maaperän jäädyttämisen syvyys plus 15 cm;
 • on välttämätöntä varustaa pääsy eri puolilta 3 metrin pituiseksi vapaata tilaa varten;
 • jos on pohjavettä, on tarpeen tutkia edelleen, miten maaperän valua ja vahvistamista käytetään rauniolla tai hiekalla;
 • harkitse etukäteen tuuletusjärjestelmää tukiseinillä ja väliseinillä;
 • reikä voidaan tehdä pienellä lapalla tai suurella. Mutta työn lopussa kaivannon pohja on tasoitettava säännöllisen lapion avulla.

Kun kaikki työ on suoritettu, voit jatkaa säätiön valmistelua.

Säätiön valmistelu

Säätiön valmistelemiseksi on suoritettava seuraavat toimet:

 • kuopan pohja peitetään hiekalla (10-20 cm), seinään vettä, tasoitetaan ja puristetaan;
 • polyeteenistä tai kattohuopasta on asetettu tyynyyn. Voit tehdä 5-7 cm paksuisista sementtipinnoista tai FL-lohkareista.
 • kohdista
 • tyynyn päällä on vahvistettu verkko. On varmistettava, että sen reuna ja lohkon pinnat ovat vähintään 3 cm: n etäisyydellä toisistaan;
 • sitoa raudoitus johtoineen ja täytä verkko liuoksella.

Valmistelun jälkeen betonilohkot sijoitetaan kaivoon.

Tee se itsellesi kiinni tälle tekniselle sekvenssille:

 • Ensimmäinen taso FBS asetetaan, alkaen nurkasta;
 • konkreettiset saumat, sekä pysty- että vaakasuorat;
 • Seuraavat tasot asetetaan tiililigaation periaatteen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että ylemmän lohkojen pitäisi olla alemmat, jotta pystysuuntaiset saumat keskittyvät keskelle.

Estä kastike

Kun koko FBS-prosessin valmistuminen oli suoritettu, laadunvalvonta toteutettiin tasolla. Viimeinen vaihe on laattojen ja grillata- mien (lujitushihna) asennus. Kun seos kovettuu, muotti on poistettava ja kaikki tarpeettomat osat poistettava.

Asiantuntijat suosittelevat lisävarovaisuutta vedeneristämisen ja tarvittaessa betoniperustuksen lämpöeristykselle.

Tämä voidaan tehdä seuraavasti:

 • pohjan pinta on ulkopuolelta peitetty bitumilla;
 • suorita lämpöeristys käyttämällä polystyreeniä, joka on kiinnitetty liimalla tai kupin nauloilla;
 • tehdä täyttö, jonka tarkoituksena on poistaa aukkojen pohja;
 • Hiekka kaadetaan lohkojen ja kuopan sivun väliin, ja vettä kaadetaan ja puristetaan alas.

Ylempi betoniperusta on tavallisesti vahvistettu betonilattiat.

Kuinka tehdä ajoittainen (precast-monoliittinen) perusta

Koska perustuksen rakentaminen lohkoilta on melko kallis tapahtuma, joskus se on kannattavampaa, varsinkin kun rakennetaan pieniä rakennuksia, jotta asennus ei jatkuvasti toteutuisi vaan lyhyet matkat.

Kun esivalmistettua monoliittista perustusta asennetaan, levytyyny asetetaan alustalle 25-50 cm: n etäisyydelle. Kun perustilohkot on asennettu, ne on kiinnitetty alempien rivien levytyynyihin tai lohkoihin. Samanaikaisesti muodostuneet aukot on suljettu kaikilla sivuilla olevilla muottipaneeleilla ja ne on betonoitu liuoksella, joka ei ole alle B 12,5.

Tämän rakenteen yläosan vahvistamiseksi asennetaan monoliittinen grillata.

Toinen salaisuus, joka mahdollistaa epäjatkuvan perustan tehon, on yrittää asentaa kiinteä monoliittinen hihna kuopan pohjalle. Tämä on suositeltavaa, jos rakentaminen on käynnissä paikassa, jossa paikallinen sakkautuminen on mahdollista.

Betonilohkojen hinta riippuu niiden koosta ja lajikkeesta. Useimmiten betonilohkoja, joiden mitat ovat 20 x 20 x 40 cm, käytetään säätiön rakentamiseen, jota voi ostaa erikoistuneissa myymälöissä.

Hinta voi vaihdella 500 ruplaa kappaletta kohti alueesta riippuen. Jos kooltaan ei ole 400 x 200 x 200 mm lohkoja, käsityöläisiä kehotetaan tekemään seuraavat asiat: hankkia halvempaa tai ostaa betonilohkoja.

Tietenkin jälkimmäisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät, mutta mikään myyjä ei voi taata tavaroiden laatua. Siksi on parempi ajatella etukäteen, mikä on kannattavampaa hankkia.

Taulukossa on esitetty uusien ja b betonilohkojen likimääräinen hinta:

Betonilohkon koko alustalle ja seinille

Betonia on jo kauan käytetty erilaisten tuotteiden ja rakenteiden tuottamiseen, ja jos aiemmin tehdyt betonituotteet valmistettiin tästä materiaalista ja säätiöstä, ja monoliittiset järjestelmät kaadettiin, sitä nykyään käytetään paljon laajemmin. Betonielementit 20x20x40 ovat erittäin suosittuja yksityisessä rakennuksessa - on erittäin kätevää työskennellä niiden kanssa omilla kädillä, ja FBS-lohkot ovat hyvin kysyttyjä teollisessa rakentamisessa.

Kiinteät betonilohkot 40 - 20 - 20 - ihanteellinen säätiön rakentamiseen matala- rakennuksille

Betonielementtien ominaisuudet

Ymmärtääksemme, miksi tämän ryhmän tuotteet ovat niin suosittuja, on syytä pohtia niiden tärkeimpiä etuja:

 • Laaja tuotevalikoima, joka mahdollistaa optimaalisen kokoonpanon hakemisen pohjan leveyden mukaan. Tietenkin suosituin vaihtoehto on betonilohkoja 20-20-40, mutta joskus ne eivät yksinkertaisesti sovi, joten sinun on käytettävä muita kokoonpanoja.
 • Rakenteiden jälkeen saatu betonirakenteiden suuri lujuus. Täysikokoiset tuotteet kestävät jopa merkittäviä kuormia, ja ontot versiot mahdollistavat lujan ja kestävän seinän. Jos tarvitaan erityistä luotettavuutta, niin muunnokset, joissa on urakiinnitys, tekevät, ne kiinnitetään erityisen tukevasti ja seinät ovat paljon vahvempia työn päätyttyä.

Kuvassa on ura-kielinen niveljärjestelmä, jonka avulla voit luoda voimakkaita pitkittäis- ja kulmaliitoksia suurimman lujuuden varmistamiseksi.

 • Valmistusvaihtoehtojen valinta: voit ostaa sekä kiinteitä betonilohkoja että onttoja tuotteita, joilla on pienempi paino, mikä tekee niistä paljon helpompaa työskennellä niiden kanssa. Lisäksi voit ostaa vaihtoehtoja täyteaineella, useimmiten se on kuonaa tai laajennettua savea. Ja lopuksi yleisin vaihtoehto - solubetonilohkot, jolle on tunnusomaista pieni paino ja korkea lämmöneristysominaisuudet.
 • Itse valmistavien tuotteiden mahdollisuus. Työn ohjeet ovat hyvin yksinkertaisia, lopputuotteen koon lisäksi voi olla erilainen - kaikki riippuu siitä, mitä lomaketta käytetään. On syytä muistaa, että sinun ei pidä tehdä liian suuria mittoja. Esimerkiksi et voi nostaa 40-40-40-estää betonilohkoja, joten on parempi tehdä yleisesti hyväksyttyjä mittasuhteita.

Lomakkeet voivat olla eri kokoja ja kokoonpanoja, voit ostaa ne valmiina, ja voit tehdä itse

 • Tämän tuoteryhmän hinta, riippumatta lajikkeesta, on melko demokraattinen, joten se on saatavana useimmille kehittäjille. Mutta sinun ei pitäisi etsiä halpoja ostaessaan, koska liian alhaiset kustannukset osoittavat usein sopivan laadun.

Se on tärkeää!
Ostaessasi sinun tulee kysyä myyjältä tuotteiden laatua osoittavien asiakirjojen läsnäolosta.
Tämä on ainoa tapa varmistaa, että tuotteet valmistetaan tehtaalla kaikkiin tarvittaviin teknisiin vaatimuksiin.

Lohkojen tyypit ja niiden ominaisuudet

Kaikki tämän tyyppiset tuotteet voidaan jakaa kahteen suureen ryhmään riippuen erityisestä sovelluksesta. Tarkastelkaamme tarkemmin jokaista niistä.

Elementtien perusteet

Tämän ryhmän tuotteet täyttävät useat perusvaatimukset:

Säätiö on tärkeä osa rakennuksen rakennetta, josta koko rakennelman vahvuus riippuu suoraan

Seuraavat tyyppiset lohkot säätiölle voidaan erottaa:

 • Yleisesti käytetty ja tunnettu levy on 20x20x40 betonilohkoa, joita käytetään useimmiten helppokäyttöisyyden ja demokraattisten kustannusten vuoksi. Tuotteet valmistetaan runsaasti, vaikka tutkimukset ovat osoittaneet, että useiden pienien leikkausten esiintyminen ei vaikuta merkittävästi kokonaislujuuteen, mutta pohjan kuormitus pienenee ja eristysominaisuudet paranevat, mikä on myös tärkeä tekijä.
 • FBS-lohkot ovat suuria, joten asennus voidaan suorittaa mahdollisimman pian. Haittana on suuri tuotemarkki (jos kysyt, kuinka paljon betonilohkon paino on 240 40: llä 60: llä, niin olet yllättynyt - 1300 kiloa). Luonnollisesti työ ilman nostolaitteistoa on yksinkertaisesti mahdotonta.

Tällaisten tuotteiden asentaminen ilman nosturia ei ole mahdollista

On huomattava, että betoniterästen koko vaihtelee suuresti - 90: stä 30: een 60: een ja jopa 240: sta 60: een 60: een. Mutta pienimmänkin version paino on 350 kiloa, joten hissin käyttöä tarvitaan joka tapauksessa.

Seinälohkot

Tämä ryhmä sisältää useita useimpia eri tuotteita.

Harkitse suosituimpia ja yleisimpiä:

 • Kuona-betonituotteet kuuluvat yhteen talousarvion alasta, mutta samalla niillä on melko korkea suorituskykyominaisuudet ja hyvä lämmönkestävyyskerroin.
 • Ensimmäisen vaihtoehdon tavoin - laajennettuun savibetonilohkoon kuonan sijasta ne käyttävät kestävämpää laajennettua savea, jolla on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet. Näistä elementeistä voi rakentaa koko talon, mutta sen pitää loppua, koska rakennuksen ulkonäkö ei ole kovin houkutteleva.

Laajentuneet savityöt ovat erittäin suosittuja.

 • Kaasasilikaattirakenteilla on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet. Tällöin kevyiden betonilohkojen mittasuhteet voivat olla hyvin erilaisia, joten voit valita parhaan vaihtoehdon ulkoseinille ja väliseinille.
 • Vaahtotuotteet ovat samanlaisia ​​kuin kaasusilikaattituotteet, mutta osa niiden ominaisuuksista on jonkin verran alhaisempi kuin yllä kuvatussa muunnelmassa. Betonilohkot 40-20-40 ovat ihanteellisia väliseinien nopealle rakentamiselle, ne maksavat vähän ja toimivat hyvin.

Erillinen lisävaruste on betonilohko B 1 20 50, näitä elementtejä ei käytetä seinämille, vaan niitä käytetään vedenpoistorakenteiden rakentamiseen valtateillä. Tätä vaihtoehtoa ei käytännössä käytetä yksityisessä rakennuksessa.

Nämä epätavalliset elementit koskevat myös lohkoja.

Vihje!
Kaasasilikaattilohkojen on edelleen eristettävä.
Älä usko väitteisiin, jotka riittävät korkealaatuiseen eristämiseen, itse asiassa tämä ei ole totta.

johtopäätös

Optimaalisten parametrien valinta on erittäin tärkeää, koska rakenteen vahvuus ja sen suorituskykyominaisuudet riippuvat siitä. Tämän artikkelin video kertoo tarkemmin joitakin kohtia.