Mikä pitäisi olla kasvihuoneen perustana

Dacha-kasvihuone ei useinkaan ole niin raskas, mutta asennuksen vahvuuden vuoksi se tarvitsee välttämättä luotettavan perustan, joka pitää sitä tukevasti yhdessä paikassa, jolloin se ei pääse "lentämään pois" sivustolta voimakkaalla tuulenpuhalluksella. Selostamme, mitä tehdä kasvihuoneen perustalle, mitä materiaaleja käytetään ja miten se rakennetaan oikein.

Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet ovat tärkeitä kasvihuoneen valmistuksen kannalta. Tämä on luotettavuutta, joka määrittää ensisijaisesti koko rakenteen vakauden lumen sulamisen aikana, suihkusta, joka voi heikentää säätiötä. Toisin sanoen pohja on valmistettava sellaisesta materiaalista, joka ei ole alttiina sääolosuhteille. Säätiön on kestettävä lämpötilanvaihtelut, eikä se saa kaatua auringon vaikutuksen alaisena.

Näiden perustekijöiden perusteella lasketaan, mitkä materiaalit sopivat parhaiten hyvän perustan luomiseksi kasvihuoneeseen.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation

Tämän pohjan soveltuvat rakennusmateriaalit: puu, tiili, betoniseos, valmiit betonilaatat ja lohkot. Harkitse kunkin materiaalin edut ja haitat.

Baarista

Edullinen materiaali, kevyt, pro - helppokäyttöinen ja toimiva, erinomainen lämmöneristysominaisuudet. Mutta lyhyt käyttöikä (jopa käsiteltäessä erityisten yhdisteiden tuhoutumisesta) tekee katsomasta muita materiaaleja.
Päätelmä: periaatteessa sopii kevyisiin kasvihuoneisiin, jotka on valmistettu polykarbonaatista, kalvosta.

Betoni tiili

Se on helppo tehdä käyttämällä tavallista tiilimuurausta. Hyvin ylläpitää kasvihuoneen painoa, joka sopii myös lämmitetyille vaihtoehdoille. Mallin miinus - materiaali pyrkii kerääntymään kosteutta ja siksi nopeasti romahtaa. Alhaisissa lämpötiloissa tarvitaan lisää lämpenemistä.

Betoni nauha

Hyvä, luotettava ja kestävä vaihtoehto. Suojaa hyvin kosteutta ja muita negatiivisia tekijöitä. Tämän säätiön haitat saattavat johtua huomattavista kustannuksista, alhaisesta lämmöneristyslaadusta ja paljon painosta.

Lohkoista

Edullinen, helppokäyttöinen vaihtoehto. Materiaali kestää haitallisia ympäristöolosuhteita. Mutta: se ei pidä lämpimänä ja on vähäinen.

Putken perustus

Tärkeimmät ominaisuudet: kestävä, kestävä, luotettava, budjetti. Mutta tällaisen säätiön suunnitteluominaisuudet edellyttävät pohjan kovaa sitomista ja eristämistä.

nukka

Helppo asentaa, tämä vaihtoehto voidaan siirtää paikasta toiseen. Sopii mobiiliin maaperään ja puutarhoihin, joilla on vaikea maasto. Haittatekijöistä - metallipinoilla on taipumus korroosiota.

Laatoilta

Luotettava, kestävä, kestävä, sopii mihin tahansa maaperään. Hyvin eristää kasvihuoneen sisäosat negatiivisista tekijöistä ja tuholaisista. Haitat: korkeat asennuksen kustannukset, suuri paino, lisäeristyksen tarve. Koska istutus on eristetty tavallisesta maaperästä kasvihuoneessa, sen täytyy tehdä kuivatus ja seurata mikroilmastoa.

Kellarin eristys vaaditaan vain talvi- kasvihuoneille. Eristysaineisiin, joissa käytetään laajennettua polystyreeniä tai laajennettua savea, jotka täyttävät raon ja kaivannon rakenteen väliset raot.

Päätelmä: polykarbonaatista valmistettu kasvi soveltuu paremmin nauhalle, kiinteälle alustalle ja laattojen pohjalle.

Kasvihuone ilman säätiötä

Polykarbonaatista valmistettuja kevyitä kasvihuoneita voidaan asentaa maahan ilman perustusta. Tässä tapauksessa on kuitenkin varmistettava rakenne maanpinnalle.

Kesäasukkaille, jotka käyttävät kasvihuoneita yksinomaan kaudella, asennuspaikalla on paljon etuja:

 • säästää aikaa, mikä mahdollistaa asennuksen pari hienoa päivää;
 • kustannusvähennys, joka johtuu säätiön käyttämien kalliiden rakennusmateriaalien hylkäämisestä;
 • mahdollisuus tehdä kaikki työtä pohjan ja asennuksen valmistelemiseksi käsin vain yhden avustajan avulla;
 • helppo purkaminen rakenteen purkamisen yhteydessä kauden lopussa;
 • liikkuvuus, varmistaen tilojen liikkumisen hedelmällisemmälle paikalle, jos valittu alue ei ole riittävän tuottava.

Polykarbonaattien kasvihuoneiden asennus ilman perustusta

Kasvihuoneilmiesten kokeneita asentajia kehotetaan asettamaan rakennus maanpinnalle tai säätiölle kesäkauden lopussa. pinnoituksen edullisin lämpötila on 10º C. Seinämäinen polykarbonaatti on riittävän muovinen estämään kaarevat tukit helposti yhdellä arkulla eikä repeyty, kun pultit kiristetään, kuten pakkasella.

Oletetaan, että 3 x 8 metrin polykarbonaatti kasvihuone on tarkoitus asentaa.

Aikaisemmin löydettiin, että maaperä on hiekkaa harvinaisten kerrosten ja hiekkasaumojen kanssa, mikä ei heikennä merkittävästi suodatusominaisuuksia. Pohjavesi on sijoitettu huomattavasti matalammalle kuin 1,2 m: n rajaparametri. Tämä tarkoittaa, että emme tarvitse huolehtia kuivatuslaitteesta, ja valmistelemme tontin seuraavasti:

 • jakautumme kiinnittämällä kiinnittimiä alustan 4 × 9 metriä. Liitämme ne langalla;
 • kohdista merkitty alue. Poistamme turpeen ja näkyvät koukut lapiolla, jonka jälkeen tarkistamme vaakasuoran aseman rakennustasolla. Suurin toleranssit korkeuserojen suhteen ovat enintään 5 cm. Kiinnitetään huomiota kehän reunaan, tarkemmin sanottuna kuvitteellisiin "raidoihin", jotka ovat 0,5-0,7 m leveitä pitkin katkoviivoja. Rakenteen sisällä on mahdollista suunnitella pintaa sen asennuksen jälkeen;
 • astumalla 0,3 m: n hajoamiselta, piirrä mopolinja lapion, palkin ja rautapin avulla. Tämä on kaivannon ulkoreuna;
 • kaivamaan kaivantoa 0,4 metriä leveä. Kaivannon syvyys riippuu kasvihuoneen T-muotoisten jalojen pituudesta, tavallisesti se on 0,3 m. Pinnan yläpuolella kehyksen pohja runkoon, joka lepää jalat, nousee 0,1 m;
 • hieman, ilman paljon fanaattisuutta, hukutamme ojan pohjan. Koska polykarbonaatista tehdyt klassiset kasvihuoneet / kasvihuoneet painavat keskimäärin 70 kiloa ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, ei ole tarpeen peittää kaivannon pohjaa ahkerasti.

Jotta ei heikennettäisi ja maata maata kaivannossa tai tiilissä kulmissa vääntyneen kehyksen takia, tarkista pohjan vaakasuora taso. Korjaa puutteet välittömästi, jos niitä löytyy, ja siirry kokoonpanoon. Muistuta tarve suojella kasvit rikkaruohoilta ja soveltaa kansanmurtajaa: me peitämme ojan ulkoseinän käytetyillä liuskekivillä. Sen sijaan ruberoidi tekee, mutta muutaman vuoden kuluttua vehnänruohon rohkeat juuret ovat edelleen "puns".

Kasvihuonekaapin runkoasennusohjeet

Jos laitat kasvihuone omalla kädelläsi, sinun on aseistettava vain avaimella ja ruuvimeisselillä. Täydellisellä tehdasrakenteella on yleensä täysi sarja kiinnittimiä ja samanaikaisesti kasvihuonekaasun itseasennusta koskeva järjestelmä, jonka mukaan on välttämätöntä toimia.

Kuitenkin meidän tapauksessamme teosten sarja muuttuu jonkin verran, joten tarvitsemme:

 • koota päät, kiinnittää ovikehyksestä, ikkuna-analogiasta ja vahvistusliuskeista päätykaarille, jos myyjä ei asenna päät tai valmista valmistaa hitsattuja päitä;
 • pultti yksityiskohdat alareunusta ja kiinnitä siihen T-muotoiset jalat. Kaikki "maanalaiset" ja maadoitetut osat on käsiteltävä bitumilla ennen asennusta kaivoksiin;
 • siirrä kokoonpantu vanteet kiinnitetyillä tuilla paikalle ja asenna tämä rakenneosuus kaivoksi niin, että vanteet nousee 10 cm pinnan yläpuolelle;
 • aseta asennustaso tasolle tarvittaessa, säädä asentoa tiilien päällystämällä;
 • kokoa runko tuotteen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti, kiinnitä polykarbonaatti, asenna automaattiset tuuletusaukot, jos ne sisältyvät pakkaukseen;
 • täytä kokoonpannun rakenteen ja maaperän välinen rako maaperään siten, että arkin reunat ovat 3-5 cm: n päällä.

Kasvihuoneen kokoonpanossa on välttämätöntä suorittaa kaikki vaiheet peräkkäin, esimerkiksi polykarbonaattilevyjen suojakalvoa ei tule poistaa aikaisemmin, jotta materiaali ei vahingoitu. Kiinnitä erityistä huomiota arkin sivuihin, sillä vain yksi niistä suojaa UV-säteiltä. Jos rikkovat ohjeita, kasvihuoneen väärä kokoaminen johtaa sen kustannusten nousuun, koska vakavia muutoksia tarvitaan.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation - Mikä on parempi

Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiöllä. Mutta ensin sinun on valittava sen muotoilu. Ja tämän puolesta, sinun on tiedettävä, mitkä ovat perustelut, miten he eroavat toisistaan ​​ja miten heitä tehdään.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation - Mikä on parempi

Mikä on perusta?

Ensinnäkin katsotaan, miksi perustusta tarvitaan polykarbonaatti kasvihuone. Kysymys on todella kiistanalainen, koska rakennuksen rungon ja pinnoitteen kokonaispaino on harvoin yli 150-200 kg, ja on epätodennäköistä, että se vajoaa painonsa alle kesällä. Mutta talvella, kun paljon lumia putoaa, jotain tällaista voisi hyvinkin tapahtua. Ja vielä, jos emme puhu vaikuttavista rakennuksista, jotka ovat vertailukelpoisia kooltaan ja massaltaan hyvään mökkiin, kasvihuoneen uppoamisen riski sen painon alla ei ole tekijä, joka määrittelee säätiön tarpeen.

Polykarbonaattien kasvihuoneen puun pohja

Tämä tekijä on kasvien suojautuminen äkillisistä lämpötilan muutoksista. Yölakot elokuussa ja syyskuussa eivät ole harvinaisia, ja niiden seuraukset kasvien kasvihuoneessa ilman säätiötä voivat olla hyvin surullisia. Kylmä ilma, joka on tunkeutunut sisään rungon ja maan välisten aukkojen läpi, voi johtaa joidenkin kasvien kuolemaan. Lisäksi maaperän ylemmän kerroksen jyrkkä jäähdytys kasvihuoneessa ei vaikuta parhaiten niiden tilaan, jos niiden välissä ei ole esteitä (kerroksia) ja avointa maata. Säätiö on hyvä este jäätymiselle.

Se on tärkeää! Jatkamalla aiheen viljelykasvien suojelemiseksi kylmältä kannattaa sanoa, että talviolosuhteisiin suunniteltujen kasvihuoneiden osalta säätiön läsnäolo on pakollista. Muutoin lämmitysjärjestelmän tehokkuus on erittäin alhainen, ja lämmityskustannukset ovat kauheita lompakkosi kannalta.

Polycarbonate kasvihuoneen oikein valittu ja toteutettu perusta on pitkä ja laadukas rakennuspalvelu.

On syytä mainita, että jopa polykarbonaatti kasvihuoneen yksinkertaisin perusta vähentää merkittävästi rikkaruohojen, jääkarhujen ja muiden eläinten tuholaisten riskiä.

Vaikka suoja ei ole tarpeen kasvihuoneessa kasvatettujen vihannesten ja kukkien, vaan myös itse rakenteen, suojelemiseksi. Jos metalli- tai puukehys on helppo asentaa paljaalle alustalle, sen jälkeen ajan myötä liiallinen kosteus lisää rakenteiden korroosiota tai mätää. Ja tämä vähentää suoraan kasvihuoneen elämää ja pakottaa sinut käyttämään rahaa parannuksiin tai jälleenrakentamiseen muutamassa vuodessa.

Tällaista kasvihuonekaasua voidaan käyttää lähes koko vuoden.

Ja viimeinen, mutta luultavasti tärkein syy siihen, miksi polykarbonaatista valmistetulla kasvihuoneella pitäisi olla perusta - rakennuksen tuuletus. Tämä tarkoittaa sitä, että riittävän voimakkaat tuulenpuuskailut poistuvat rakenteesta. Ja sitten kasvihuone voi yksinkertaisesti "matkustaa" sivustollasi, rikkoen pensaat ja romahtaa itsensä. Tai se voi "lentää" tontille naapuriin ja vahingoittaa jotain siellä, mikä on epätodennäköistä miellyttää sekä häntä että sinä.

Polykarbonaatti kasvihuone betoniselle pohjalle

Säätiön valintaperusteet

Sellaisiin tekijöihin, jotka vaikuttavat solupolykarbonaatista valmistetun kasvihuoneen perustan valintaan ovat:

 • rakennuksen stationaarisuus;
 • odotettu käyttöikä;
 • koko;
 • käyttökausi;
 • rakennusaika;
 • talousarviossa;
 • maaperän jäädytyssyvyys ja maaperätyyppi;
 • estetiikka.

Stationaarisuutta. Jos kasvihuoneessa joka kausi siirretään uuteen paikkaan, rakentaen kalliin ja monimutkaisen monoliittisen perustan on yksinkertaisesti epäkäytännöllinen. Tässä tapauksessa on parasta antaa etusija rakenteelle, joka voidaan helposti purkaa ja siirtää yhdessä kasvihuonekaasujen kanssa tai nopeasti ja edullisesti varautua uudelleen.

Polykarbonaatti kasvihuone

Arvioitu elinikä. Sopivan rakenteen ansiosta polykarbonaatti kasvihuonekaasu voi toimia 8-10 vuoden ajan. Seuraavaksi sinun on korvattava kaikki trimmaukset ja jotkin kehyksen vaurioituneista elementeistä. Ja jos olette sitä mieltä, että rakennus "kehittyy" koko ajan, ja sen korjaamisen jälkeen se jatkaa tehtäviensä suorittamista, sen perustan pitäisi olla kestävä. Näin ollen, jos kasvihuone on suunniteltu käytettäväksi kahteen tai kolmeen vuodenaikaan, niin päinvastoin on totta.

Mitat. Kaikki on yksinkertaista tässä - sitä suurempi rakennuksen leveys, pituus ja korkeus, sitä suurempi massa. Ja niin, että vaikuttavan alueen kasvihuone ei vajota sen painoon, se tarvitsee hyvän perustan.

Käyttökausi. Jos kasvihuone on tarkoitus käyttää paitsi kesäkaudella, myös myöhään syksyllä tai talvella, niin säätiön tulee olla riittävän syvä suojelemaan maata sisäpuolelta pakkaselta.

Kuva yhdestä ehdotetuista säätiötyypeistä

Esiintymän ehdot. Voi kestää pari päivää aikaa perustaa yksinkertaisin säätiö. Ja monoliittisille vaihtoehdoille - muutama viikko. Koska nopeammin haluat kasvattaa kasveja, sitä yksinkertaisempaa tarvitset perustan rakentamisen.

Talousarvio. Jos rakenne ei ole hankalaa, on järkevää ajatella betonipohjan rakentamista tiilipohjaan. Sitä vastoin, jos varoja kohdennetaan vähän, niin monimutkaisten rakenteiden luominen polykarbonaatti kasvihuoneille on epäkäytännöllistä.

Maaperän jäädytys ja maaperän syvyys. Jos rakennat kasvihuonekaasua, jossa on korkea pohja tai termos-kasvihuone, nämä tekijät on otettava huomioon järjestettäessä säätiötä. Niiden laiminlyönti on täynnä rakennusten vaurioita kevättävän maaperän turvotuksessa.

Estetiikka - viimeinen mutta ei vähäisimpänä tekijä, joka vaikuttaa kasvihuoneen perustan valintaan. Tietysti metalliputkista tai puusta valmistettu rakennus näyttää vähemmän houkuttelevalta kuin rakennus, jossa on tiilipohja, betonipinta ja kaivo.

Jos asut lähellä merta, voit käyttää tavallisia kivia säätiölle.

Polykarbonaatin kasvihuoneessa voit käyttää seuraavia perustyyppejä:

 • palkista;
 • betoni nauha;
 • vyö, jossa pohja;
 • nauha lohko;
 • pylväs- tai paalusäätiö;
 • monoliittinen levy.

Mitat polykarbonaatti kasvihuonevalmennus

Kasvihuoneen koko valitaan juonialueen, rakennuksen budjetin ja tontin omistajan asettamien tavoitteiden perusteella. Kaikki kasvihuoneet, paitsi kupumaiset, ovat muodoltaan pitkänomainen suorakulmio. Lue lisää täältä.

Puupalkin perusta

Polykarbonaatista valmistettu kasvihuoneen yleisin tyyppi kellarista on puupalkin rakenne. Tässä mallissa on seuraavat edut.

 1. Edullinen hinta ja sopimusehdot - luoda jotain nopeampaa ja edullisempaa hintaa on mahdotonta.
 2. Vähiten käytetyt osat ja työkalut.
 3. Puun käsittely on suhteellisen helppoa.
 4. Mittaa ei ole liian tiukalle.
 5. Kun olet säätänyt säätiön, voit välittömästi siirtyä kasvihuoneen kokoonpanoon.
 6. Tukiaseman purkamisen yksinkertaisuus, sen korjaus tai siirto. Jälkimmäinen koskee erityisesti niitä kesän asukkaita, jotka siirtävät jatkuvasti kasvihuoneesta loppuun menevää maata uudelle paikalle tontille.

Puupalkin perusta

Mutta kaikilla näillä eduilla sinun tulisi tietää, että puun pohja ei ole kestävin - riippuen käytetyn puun tyypistä ja suojapinnoitteesta, käyttöikä on 5-10 vuotta. Lisäksi maaperän suojaaminen jäätymiseltä tällä tavalla ei ole mahdollista.

Puun perustuksen järjestämiseksi tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • puutavara 100x50, 100x100 tai 150x150 mm;
 • kulmat ruuveilla tai kiinnittimillä;
 • kyllästys, antiseptinen ja harja;
 • hiekka;
 • köysi ja tapit;
 • mittanauha;
 • hallitsija ohjaamaan kulmia;
 • tasolla;
 • kynä tai merkki;
 • sähköinen palapeli tai saha;
 • lapio.

Se on tärkeää! Valitse Siperiaan kasvatettu lehtikuusi. Sen puuhun on luonteenomaista korkea lujuus ja kosteuden ja mätäkyky. Ostaessasi varmista, että puun geometria oli kunnossa, eikä hän itse ollut paljon solmuja tai muita vikoja.

Alumiinista 150 mm150 mm

Vaihe 1. Puhdista alue roskista, korkeasta ruohosta ja kivistä.

Vaihe 2. Kohdista paketti.

Vaihe 3. Käytä tappeja ja venytettyä köyttä, merkitse säätimen ulompi ja sisäreuna.

Säätiön layout-sivusto

Vaihe 4. Kaivaa kaivanto puun korkeuteen ja syvyyteen.

Vaihe 5. Tasaa kaivannon seinät, laita pohjaan hiekka tai sora (25% sen syvyydestä).

Vaihe 6. Tampa kerros.

Vaihe 7. Mittaa ja merkitse puun pituus ottaen huomioon kiinnittimen menetelmä (kulmissa tai puolipuussa). Sitten leikkaa sähköpyssyn tai sahan avulla.

Vaihe 8. Käsittele materiaali antiseptisellä aineella ja anna sen kuivua.

Vaihe 9. Kokoa puuta suorakaiteen muotoiseen laatikkoon ilman liitäntää, tarkista nauhan pituus ja lävistäjä.

Puun sijoittaminen kaivantoon

Vaihe 10. Liitä rakenteen elementit keskenään. Jos käytät tappia, tee leikkauksia puuta ja poraa reikiä kiinnittimiin.

Yhteys vahvistettuun kulmaan

Puoliväliyhteys Nagelin kanssa

Puolikulmaisen kulmaliitos

Vaihe 11. Laita laatikko kaivannosta. Oletetaan, että rakenteen massa voi olla vähintään 150 kiloa, joten työskentelee useiden avustajien kanssa.

Vaihe 12. Täytä puun ja kaivannon seinien välinen rako hiekalla. Pohjan päälle voit asettaa kateaineen tai muun pinnoitteen vedenpitävyyden samoilla ominaisuuksilla.

Kun olet suorittanut kaikki 12 vaiheet, voit aloittaa kasvihuoneen kehyksen asentamisen säätiöön.

Vihje! Jos aiot rakentaa kasvihuone, jolla on suuri korkeus ja alue, sen perustana pitäisi olla vahvempi. Sen vuoksi yhden palkin sijasta on mieluummin käytettävä kahta, kuten alla olevassa kuvassa.

Periaate rakentaa perustan kaksi puutavaraa

Video - Esimerkki puun tukirakenteen kokoamisesta

Strip-pohja ja jalusta

Solupolykarbonaatin kiinteän kasvihuoneen rakentamiseksi pitkään aikaan on järkevää varustaa betoniseos betonista. Koska rakennuksen suhteellisen pieni massa on, rakenne voi olla matala, eli ei pääse maaperän jäädyttämiseen. Lisäämällä tiilipohja betoniin "nauha", voit parantaa säätiön ulkonäköä ja sen lämpöeristysominaisuuksia.

Tämän mallin haittoihin kuuluu työtyön ja rakennusaikojen työläisyys - betonin kaatamisen lopettamisesta töihin, jotka ovat suoraan kasvihuoneen yläpuolella, sen pitäisi kestää kaksi viikkoa yhteen kuukauteen. Tämän vuoksi tällaisen kasvihuoneen ensimmäinen kasvukausi on hieman "leikattu".

Vihje! Polykarbonaatti-kasvihuoneiden järjestelyissä, joissa kasveja voidaan viljellä talvella, kellarin syvyys on 20-40 cm enemmän kuin rakennuksessa, joka on suunniteltu käytettäväksi vain kesäkaudella.

Nauhalevyt edellyttävät betonin tuottamista brändillä (puristuslujuudella), joka ei ole pienempi kuin M200. Tämä indikaattori määrittää seoksen lujuuden puristuksessa ja sen kyvyn vastustaa kuormitusta. Seuraavassa taulukossa esitetään betonin koostumus (tuotemerkistä riippuen).

Pöytä. Massan mittasuhteet sementistä, murskatusta kivestä ja hiekasta betonin valmistukseen.

Kuinka tehdä oikea säätiö kasvihuoneelle

Perinteet kukkien, vihannesten ja jopa hedelmien kasvattamiseen omilla kesämökillä ovat pitkät kansalliset juuret. Mutta ilmastomme on ankara, ja usein kylmä ja lyhyt kesä ei riitä istutuksiin, jotka kukkivat ja tuottavat hedelmää. Siksi me tarvitsemme kasvihuoneita tavanomaiselle maataloudelle. Voit ostaa valmiita kasvihuoneita, voit rakentaa niitä itse. Ne ovat kaikkein erilaisimpia ja monipuolisimpia materiaaleja: kevyt ja kiinteä, puoliympyrän muotoinen, neliö, jossa on terävä katto, metallista ja muovista rakenteilla, peitetty lasilla, kalvolla ja muovilla. Mutta jopa tehtaan kasvihuoneet toimitetaan ilman perusta. Eli jos kasvihuoneen rakenne merkitsee säätiötä, sinun on tehtävä se itse.

Tarvitsen säätiön

Monissa tapauksissa säätiötä ei tarvita - esimerkiksi jos kasvihuone on kevyt matala monoliittirakenne ja se voidaan yksinkertaisesti kiinnittää maahan väliaikaisilla siteillä, kuten teltalla. Mutta jo kevyiden putkien rakentaminen vaatii jo puutavaran muodostavan pohjan. Lisäksi se on erittäin epämiellyttävä, kun hiiret ja puutarhan tuholaiset tunkeutuvat kasvihuoneen pohjan alle. Ja jos ero on sellainen, että tunkeutuu kylmään - kasvihuone menettää merkityksensä.

Tarkastele kaikkia tapauksia, joissa säätiö tarvitsee.

 • jos kasvihuone on tarkoitus käyttää ympäri vuoden;
 • jos kasvihuone on kiinnitetty päärakennukseen tai ulkorakenteeseen;
 • jos et asu maanrakennuksessa ympäri vuoden, ja on vaarana, että hyökkääjät purkavat kasvihuoneen ja suorittavat sen;
 • jos kasvihuone on suuri ja rakenteelliset vääristymät ovat mahdollisia;
 • jos kasvihuone on raskas;
 • jos kasvihuone on puinen - niin että puu ei kaadu;
 • jos kasvihuone on rakennettu rinteelle ja sinun on kohdistettava vaaka.

Kuvagalleria: Kasvihuoneiden tyypit, jotka tarvitsevat säätiön

Hyödyt ja haitat kovan pohjan käyttämisestä

 • Hyödyt: koko kasvihuoneen lujuus ja lujuus; este kapillaarille kosteuden nostamiseen puurakenteissa; helppo asentaa kasvihuone kiinteälle ja tasaiselle alustalle.
 • Miinukset: kasvihuoneen siirtäminen säätiöön (jos se on tarpeellista, tehdä se) on paljon vaikeampaa kuin ilman sitä; hän ottaa pala hedelmällisen maan kasvihuoneen alle; vaatii taloudellisia ja työvoiman investointeja.

Koska säätiö on tärkein asia, on välttämätöntä lähestyä kasvihuoneilman valintaa säätiöllä, jolla on täysi vastuu.

Millainen säätiö tarvitsee kasvihuoneesi?

 • jos kasvihuone on varsin kevyt (esimerkiksi muoviputkista tahansa kalvosta, joka on peitetty kalvolla) ja voi siten siirtyä tuulesta - tarvitset ainakin perustan puupalkista;
 • jos kasvihuone on monoliittinen, mutta korkea ja suhteellisen kevyt (esimerkiksi alumiinikulmasta, jossa on polykarbonaattipäällyste), ja siksi sen tuuletus on suuri ja voi tuhota, ellei se ole liikuteltava, tarvitset nauhan tai paalun perustan;
 • jos kasvihuone on monoliittinen ja raskas (esimerkiksi kaksinkertaiset ikkunat tai ikkunakehykset), mikä tarkoittaa, että maaperän liikkeiden aikana se voi yksinkertaisesti romahtaa - tarvitaan nauhaa, pinoa tai jopa laattapohjaa;
 • jos kasvihuone on kokonaan puusta ja mätää - niin tarvitset betoni-, lohko- tai tiiliteippiä tai pohjalevyä, jossa on vedenpitävyys.

Kasvihuoneiden perustus tehdään suoraan taloudellisen kevyen rakentamisen analogialla - se on aina kevyt, matala, ja toisin kuin talon tai kylpyammeen perustana, se asetetaan aina maanpinnan alapuolelle. Keskimmäisellä vyöhykkeellä jäätymisen syvyys on melkein muuttumaton: 1 metristä 1 metriin 30 senttimetriin. Ja kasvihuoneen säätiö haudataan tavallisesti 20-30 senttimetriä. Mutta säätiön perusperiaatteet säilyvät.

Peruslajikkeet

 • Ja - nauha: monoliittinen betoni, tiili tai lohko;
 • B - monoliittinen levy (vaikeimmassa tapauksessa);
 • B - piste: lohko, monoliitti tai tiili;
 • G - paalu: puisilla, betonisilla, asbestisementteillä, metallilla tai metalliruuveilla.

Levyperusta tehdään hyvin harvinaisissa tapauksissa. Ensinnäkin se on kallista: se vaatii paljon sementtiä, roskaa ja hiekkaa. Toiseksi se tulee paikkaan, jossa kasvit voitaisiin istuttaa. Muodin harvinainen löytyi laattoja perustettiin ulkomailta. Siellä kasvihuoneet on rakennettu kasvihuoneiden tyypin mukaan, ja betonilattiassa on laatikoita tai telineitä, joissa on maaperän tai jopa vesiviljelylaitteita. Monoliittinen pohjalevy on kuitenkin välttämätön epävakaalle, kelautuvalle maaperälle - savelle, huokosille, turpeelle. Niihin kohdistuu siirtymisiä tulvien aikana ja jäädyttämisen aikana jäädyttämisen aikana, ja jos kasvihuoneesi on suuri ja kiinteä, siihen kohdistuu muodonmuutos ja jopa tuhoutuminen. Laattojen monoliittinen säätiö neutraloi maan liikkeen.

Ja "ihminen" on yleensä hyvin herkkä mille tahansa hedelmälliselle maalle ja rakastaa luonnetta. Siksi nauhat ja paalut ovat yleisiä. Jos maaperä on vakaampi ja ei ole taipuvainen turpoamaan, ja pohjavesi on alhainen, niin se riittää rakentamaan nauhalevyn (kuva 1). Savi-maaperillä, jotka eivät ime sedimenttejä, usein paras ratkaisu ei ole edes teippi, vaan paalupohja erilaisilla materiaaleilla, kuten puulla (kuva 2). Tämä vähentää huomattavasti rakennuskustannuksia.

Jos maaperä ei ole märkä ja hiekkainen tai koostuu soraaltaista, tämä on huonokas kasveille, mutta erittäin hyvä perusta. Jos maaperä on savi (tai hiekkomaa tai sienellä), se vedetään pohjan alapuolelle ja asetetaan hiekkaan, murskattuun kivi- tai sora-alustaan ​​(kuva 3).

Materiaalin valinta

Materiaalin valinta riippuu maaperästä; aika, jonka olette rakentamassa; taloudellisia mahdollisuuksia. Kasvihuoneiden perusteet ovat sekä yhdestä materiaalista että yhdistettyinä. Annamme taulukon materiaalien yhdistelmistä riippuen säätiön tyypistä.

Kasvihuoneen perustus

Huolimatta siitä, että kasvihuone on kevyt rakenne, se vaatii luotettavan ja vahvan perustan. Hyvän perustan puuttuessa on olemassa vaara, että se kävelee ympäri paikkaa, ja nuoret kasvit voivat kuolla pakkaselta ja tuulelta. Joten millaista perustusta kasvihuoneeseen tarvitaan ja miten sitä voidaan rakentaa oikein?

Polykarbonaatti kasvihuone

Kasvihuoneen perustus

Kasvihuoneen perustus: toiminnot ja ominaisuudet

Kasvihuoneen perustana on luotettava perusta rakentamiselle, joka pidentää käyttöikää ja suojaa laskeutumiselta negatiivisilta tekijöiltä. Monilla kesän asukkailla on kysymys: onko mahdollista säästää aikaa ja rahaa kasvihuoneen rakentamiseksi ilman säätiötä?

Kuinka valita kasvihuonekaasupää

Tietenkin tämä on mahdollista, mutta kasvihuonekaasupohjan järjestelyllä on useita etuja:

 • säätiö kiinnittyy kasvihuoneeseen lujasti maahan, jonka ansiosta myös voimakkaimmat tuulet eivät pelkää;
 • rakenne on maanpinnan yläpuolella - tämä säästää noin 10% lämpöä;
 • hyönteiset, moolit ja muut tuholaiset eivät pysty saavuttamaan laskeutumisia;
 • kasvit suojataan pakkaselta, sadolta ja muilta haitallisilta tekijöiltä.

Hothouse-säätiöllä on erittäin tärkeä rooli.

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joiden pitäisi olla kasvihuonekaasujen perustana, ovat vahvuus, kestävyys ympäristövaikutuksineen ja suunnittelun ominaisuuksien noudattaminen.

 1. Luotettavuutta. Pohjan vakaudella on erityinen rooli talven lopussa, koska sulava lumi ja vesi voivat tuhota koko rakenteen.
 2. Kielteiset tekijät. Taloudellisuuden vuoksi jotkut kesäasukkaat rakentavat tätä tarkoitusta varten improvisoidut välineet (esimerkiksi muovipullot tai vanhat renkaat) tai heikkolaatuisen materiaalin, joka voi olla suuri virhe - pohjaveden vaikutuksen ja lämpötilahäviöiden vuoksi tällainen säätiö voi nopeasti romahtaa.
 3. Kasvihuoneen koon, muodon ja materiaalin noudattaminen. Jos rakenteen tekniset ominaisuudet eroavat merkittävästi säätiön ominaisuuksista, kasvihuone muuttuu nopeasti ja voi jopa romahtaa.

Järjestelmä puukuituton kanssa polykarbonaattilevy

Yhteenvetona voimme sanoa, että paitsi ulkonäkö ja toimivuus, myös istutusten "terveys" ja tuleva sadonkorjuu riippuvat kasvihuonepohjan tyypin ja materiaalin oikeasta valinnasta.

Kasvihuonekaasutyyppien lajit

Kasvihuoneen perustana on valittu materiaali, josta rakenne on tehty (esimerkiksi silikaattilasi vaatii jäykempää alustaa kuin polykarbonaattia), rahoitus- ja aikakustannukset sekä alueen ilmasto-olosuhteet. Kasvihuoneiden järjestelyyn käytettävien säätötyyppien joukkoon kuuluvat nauha ja pinta (vähän tai ei ole haudattu). Rakenteiden periaatteet ovat lähes identtisiä, sillä ainoa ero on se, että nauhateollisuudelle tarvitaan syvempiä säätökuoppia.

Yksi käytettävissä olevista materiaaleista on puu. Tämä säätiö pystyy kestämään pieniä kuormia.

Rakennusmateriaalien tapauksessa tässä tapauksessa voit ottaa puuta (puuta), tiiliä, betoniseosta sekä valmiita betonilaatuja tai -lohkoja. Jokaisella vaihtoehdolla on sen edut ja haitat, jotka on otettava huomioon säätiön valinnassa.

Kasvihuoneiden perustatyypit

Pöytä. Eri tyyppisten säätiöiden edut ja haitat.

Polykarbonaatti kasvihuone perustukset - tee se itse

Jopa rakentamisen valmisteluvaiheessa sinun on päätettävä, mikä on parempi tehdä perustan polykarbonaatti kasvihuonekaasulle. On monia vaihtoehtoja: pihdit, nauha, pylväs. Vähintään materiaalit: betonista, puusta tai tiilestä. Ennen kuin aloitat, oppii kaikki tukirakenteiden ominaisuudet, tutustu kasvihuoneiden tyyppeihin kehyksen ja muodon mukaan. Vaiheittaiset ohjeet auttavat ymmärtämään rakennevaihtoehtoja, ja videot ja kaaviot osoittavat selvästi, mikä luotettava perusta olisi.

Kasvihuoneiden tukirakenne

Kasvihuoneen tukirakenne on tärkeä suunnitteluvaihe. Hänelle on melko vakavia vaatimuksia. Maaperän, koon ja muiden tekijöiden perusteella valitaan materiaali, josta kasvihuoneen pohja muodostuu: puu, betoni tai tiilipohja nauha - et voi selvittää sitä heti.

Miksi kasvihuonealusta

Päättäessään ostaa tai rakentaa monet ovat hämmästyneitä siitä, tarvitaanko perustusta polykarbonaatti kasvihuoneeseen. Polykarbonaatti on erittäin kevyt materiaali. Kyllä, ja runko nykyaikaisissa malleissa on tehty ohuesta metallista, jolla ei ole paljon painoa. Tämän seurauksena suuri pinta-ala ja korkeus, valmiin rakennuksen massa ei tavallisesti ole yli 120 kg.

Tällaisella painolla kasvihuoneessa on "purje" ja voi helposti lentää pois yhden hienon tuulisen päivän. Jos maaperä on heikko, se voi lopulta laskeutua ja luuranko voi muuttua.

Kiinnitä polykarbonaatti kasvihuone, jos alue, jossa se sijaitsee, on kalteva. Tällöin ylempi löysä maaperäkerros muuttuu jatkuvasti hieman liukuvaa alaspäin. Tietenkin tämä liike vaikuttaa myös irralliseen rakenteeseen. Syvä, kiinteä tuki voi pitää rakenteen paikallaan.

Koska polykarbonaatti on kantokahva-ainetta, joka sijaitsee suoraan maahan, se pyrkii kukistamaan - tukkeutumaan kasveihin ja hyönteisiin. Polykarbonaatti kasvihuoneen pohjalla oleva vihreä reunus johtuu rakenteen sijoittamisesta suoraan maahan. Ja itse runko huononee aikaisemmin korroosion vaikutuksesta suoralla kosketuksella maahan.

Toinen edellytys, joka tekee perusrakenteiden pakollisten - korkeiden vuoteiden rakentamisen. Kasvava kasvihuone, joka seisoo aivan maan päällä, ei ole järkevää varustaa korkeilla lämminvuoteilla - lämpö menee maahan. Nauhan säätiö ei tässä tapauksessa pidä kehystä, vaan sillä on myös äärimmäisen sängyn tuki, ja se myös suorittaa eristystoiminnon.

Ainoa haittapuoli on se, että rakennuksen siirtäminen omalla kädellä on paljon vaikeampaa, koska säätiö pysyy paikallaan. Tietenkin pohjan rakentaminen aiheuttaa lisäkustannuksia - materiaalia ja työvoimaa.

Tukirakenteen perusvaatimukset

Polykarbonaatti kasvihuonekaasupäästöt ovat parempia, kun kaikki tärkeimmät tekijät otetaan huomioon:

 • koko ja paino;
 • maaperän kantavuus;
 • jäätymisen syvyys alueella;
 • kasvihuoneen sijainti;
 • rahoitusosuus;
 • ajan kysymys: kun säätiön pitäisi olla valmis.

Keskeinen vaatimus säätiölle kasvihuoneilmiöön. Mikä tärkeintä, tärkeintä on suorittaa tehtävänsä hyvin - tuen tehtävä. Riittämätön vahva pohja voi halkeilla tai romahtaa polykarbonaattimetallirakenteen painon alla.

Toinen vaatimus on vastustuskyky ääriolosuhteissa. Kylmäkaudella maa hajoaa, veden määrä lisää tilavuutta ja painaa kasvihuonepohjaa. Vaara on prosessin syklinen luonne - jäädytys / sulatus, erityisesti betoniperustusten osalta.

Erityisen tärkeää on valita savitynnyreihin asennetun kasvihuoneen perustan tyyppi. Heillä on korkea kallistusaste ja ne laajenevat suuresti, kun se jäätyy.

Usein puutarhurit haluavat asentaa kasvihuone puutarhaan, nurmikolle tai muualle alueelle, missä on äärimmäisen epätoivottavaa suorittaa suuria maanrakennustöitä, jotta he eivät pettäisi ulkonäköä tai vahingoittaisi jo olemassa olevia kasveja. Sitten säätiölle esitetään sellaiset vaatimukset kuin asennuksen helppous ja tiivistys.

Kasvihuoneen pohjan materiaalin valinta

Polykarbonaatista valmistetun kotisäteilyn säätiön rakentamiseen käytetään tällaisia ​​materiaaleja:

Vahvistettua betonia käytetään sekä monoliittisina että esivalmisteltuna. Monoliittiselle, on parempi ottaa sementti, jonka luokka on enintään 400. Lujitetun betonin monoliittinen hihna on jäykkä rakenne. Hiekkalaatikko on järjestetty siten, että se ei muraita eikä ole vaurioitunut maaperän samentumisen seurauksena.

Betonipäällystetty betoni on perustuslaitteessa FBS-lohko. Ne on tehty tehtailla betonituotteista. Lohkot on suunniteltu siten, että ne voidaan asentaa vain kunnolla rakennuksen kehän ympärille.

Tiilimuuraus on hyvä vaihtoehto betonille. Se ei ole huonompi kantavuudessa, mutta asennuksen jälkeen voit asentaa kasvihuoneen kirjaimellisesti seuraavana päivänä, mitä ei voida sanoa betonilaatasta tai nauhasta. On kuitenkin välttämätöntä kouluttaa korkealaatuista tiilipeltoa, jolloin saatat ensin saada väärän tuloksen.

Puinen perusta - halvin ja helpoin. Käytä puupalkkeja tai ratapölkkyjä, jos mahdollista. Haalarit kyllästetään erityisillä yhdisteillä, jotka suojaavat puuta räjähdysmäisestä vuosikymmenestä. Jos käytät säännöllistä puutavaraa, sitä on käsiteltävä itsenäisesti.

Jos puhumme metallisesta pohjasta, yleensä nämä ovat ruuvipillot teollisuustuotannosta. Ne on suojattu korroosiolta ja ne palvelevat pitkään. Jotkut käyttävät kantajanauhana kasvihuonekaasuprofiilia, upotettu maahan. Suunnittelu osoittautuu luotettavaksi, mutta kalliiksi.

Perusrakenteiden tyypit suunnittelun mukaan

Yleensä kasvihuonekaasupäästöt on suunniteltu saman periaatteen mukaisesti kuin tavallisille vähäisille rakennuksille. Ero on siinä, että polykarbonaatin valmiin rakenteen paino on paljon pienempi kuin tiilitalon paino. Tietenkin tämä näkyy itse alustan suunnittelussa. Pienen kuormituksen vuoksi laskenta yksinkertaistuu. Suunnittelussa ne erottavat nauha-, paalu- ja saraketyypit.

Perusnauha minkä tahansa muotoisia kasvihuoneita varten

Kasvihuoneen nauhan pohja seuraa rakennuksen ääriviivaa. Kaivantoa ei tarvitse tehdä syvemmältä kuin maaperän jäädyttämisen syvyys, kun taas tavallisen rakennuksen tuen rakentamisessa tämä parametri otetaan väistämättä huomioon.

Polykarbonaatista valmistettu kasvi on koko kehän ympärillä, kuormitus jakautuu tasaisesti, mikä tarkoittaa, että korkealaatuisesta asennuksesta kehys ei johda, se ei purista eikä taipua. Perusnauha on eräänlainen rikkaruohojen suoja. Taivuttamalla kasvihuone ympäri kaikki puolet, siitä tulee kyllästämätön seinä rikkaruohot ja ei anna heidän sisään.

Tämän säätiön tärkeimmät haitat ovat huomattava määrä maanrakennuksia ja rakennusmateriaalien suurta kulutusta. Tärkeimmät edut ovat tekniikan yksinkertaisuus ja asennuksen nopeus.

Kierrä paalut - heikkoon maaperään

Polykarbonaatti kasvihuonekaasupäällyste koostuu useista kannustimista (paaluista), jotka on haudattu maahan, ja jotka on yhdistetty puupalkin kahluuista - grillata. Kiinnitys auttaa jakamaan rakenteen painon tasaisesti kussakin kohdassa.

Käytä tässä tapauksessa lyhyitä ruuveja. Niissä on metallitangot, jotka ruuvataan maahan kuten ruuvit. Siksi niitä kutsutaan myös geoseriksi. Ruuveilla voi olla eri halkaisija ja pituus, kaikki parametrit valitaan erikseen projektin mukaan.

Pallojen etuna on, että maanrakennustyöt minimoidaan. Sinun ei tarvitse kaivaa kaivoa tai kaivantoa, pilata alueen ulkonäköä, etsiä mihin laittaa uuttunut maa. Keskimääräisen polykarbonaattilämmön kasvihuonekaasujen asentaminen kestää enintään yhden päivän.

Tällaisen säätiön asennus ei koske ainoastaan ​​maanpäällisiä töitä vaan myös konkreettista työtä. Monoliittinen, vahvistamaton betoni, jota ei-ammattimainen, voi käyttäytyä ennalta arvaamattomasti. Lisäksi betonisekoituksen jälkeen on välttämätöntä odottaa, että betoni saa voimaa, mikä lisää venyttämisaikaa.

Pilarit - materiaalisäästöt ja asennuksen nopeus

Kasvihuoneiden pylväspohja on yksittäinen pystypilari, joka sijaitsee referenssipisteissä. He menevät maahan kokonaan tai hieman nousevat pinnan yläpuolelle. Käyttöperiaatteen mukaan pylväsperusta on samanlainen kuin kasa. Kuormitus jakautuu tasaisesti kustannuksella, jossa pylväiden sitominen palkkeihin. Ero on tukin syvyydessä.

Kasvihuoneen kannan tällaisen muunnoksen nopeus on pienempi verrattuna paaluun verrattuna ja korkeampi verrattuna nauhamaiseen pohjaan. Toinen merkittävä etu - kyky käyttää romuaineita, kierrätettäviä ja siten säästää.

DIY-säätiö

Vaiheittaiset ohjeet auttavat käsittelemään laitetta ja luomaan oman lohkojen, tiilien, betonin tai puun perustuksen ilman virheitä.

Tiilien rakentaminen vaiheittain

Jos haluat pääoman rakentamista monta vuotta, mutta ei ole mitään halukkuutta kaataa betonia, asenna tiilisidos kasvihuoneen alle omilla käsilläsi. Teipin pohjaan käytetty betonirakenne ja tiilimuuraus - tämä yhdistelmä takaa tuloksena olevan rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden.

Säätiön rakentamisprosessi tapahtuu tässä järjestyksessä:

 1. Aloita merkinnällä. Kasvihuoneen koon tuntemisen myötä tulevassa kaivossa on nähtävissä sivun muoto.

Betoniteräksen betonirakenteinen nauha valmiina polykarbonaatti kasvihuoneiden asennukseen.

Puupalkin perusta

Puun kasvihuonekaasupohja - budjettivaihtoehto, jonka voit asentaa omilla kädellänne yhdellä päivällä. Tarvitset:

 • puupalkki, leveys 100 mm;
 • Vedeneristys (kateaine, kalvo);
 • kiinnittimet (nastat, ankkuripultit);
 • suojaavat yhdisteet (vettä hylkivä aineet, antiseptiset aineet).

Aloita, kuten tavallista, piirtämällä merkintä. Siirry sitten kaivaukseen:

 1. Kaivaa kaivanto pohjan kehän ympäri. Syvyys 40-50 cm.
 2. Pohja, kurotta, järjestä hiekkalaatta.
 3. Kerrosvesieristys. Se suojaa puuta kosteudelta ja pidentää sen käyttöikää.
 4. Puuta käsitellään suojatuilla yhdisteillä. On suositeltavaa liottaa puu kyllästykseen. Jos tämä ei ole mahdollista, se päällystetään koostumuksella harjalla tai suihkeella, jos aine on aerosolin muodossa.
 5. Jalustan käsittely tehdään ohjeiden mukaan, joskus sinun on katettava puu useammassa kerroksessa, joista jokainen on kuivattava kokonaan.

Kuten näette, pohjan pystyttämisen tekniikka palkista on yksinkertainen, mutta viiden vuoden kuluttua saattaa olla tarpeen toistaa koko menettely, koska puun elinikä on pieni. Samalla periaatteella nostetaan tukia ratapölkkyiltä, ​​mutta ei ole tarpeen käsitellä niitä edelleen pellavaöljyllä ja muilla koostumuksilla.

Betonirakenne

Lujitetusta betonista on rakennettava kiinteä ja kestävä polykarbonaattikasvipohja. Monoliitin teippipohja sopii massiivisen kasvihuoneen alle. Ennen kaatamalla betonin pohjaa, tee merkintä ja aloittakaa vain kaivaminen kaivosta:

 1. Kaivannon on oltava riittävän syvä - noin 70 cm. Pohja on tamped ja tasoitettu.

Liian pitkä nauha voi halkeilla käytön aikana maaperän kutistumisen ja rakenteen muodonmuutoksen vuoksi. Tämän välttämiseksi pitkät osat on varustettu laajennusliitoksilla, jotka jakavat nauhan segmentteihin. Yleissääntö betonipohjan rakenteesta: osien pituuden ja leveyden suhde ei saa ylittää 2: 1.

Lohkojen perusta

On mahdollista rakentaa pohja polykarbonaatti kasvihuoneille avulla betonielementti. Valmiit lohkot ovat melko raskas, mutta asentamista varten voit saada vain pari avustajan käsiä ilman, että käytät rakennustarvikkeita. Siksi tämä vaihtoehto on myös paikka kasvihuoneiden rakentamisessa.

Käytetään pieniä, täyteläisiä betonilohkoja, joiden koko on 20x20x40 cm. Tällaisen tuotteen paino on noin 25 kg. Tällaisia ​​lohkoja ei ole vahvistettu, ne toimivat puristuksina, ja kuten tiedätte, betoni käsittelee tällaiset kuormat hyvin. Lohkon pienen pituuden vuoksi taivutuskuormat ovat merkityksettömiä, mikä tarkoittaa, että vahvistaminen ei ole välttämätöntä. Kuitenkin pitkällä PBS: llä vastuullisemmilla rakenteilla voi olla pitkittäinen vahvistus yläosassa.

Lohkot laittaa hiekka tyyny kaivannossa. Liitä pystysuorat liitokset korkealaatuiseen betoniin. Lohkojen muoto luo lukon liitettäessä, parantaa rakenteen yhteenkuuluvuutta ja lisää vahvuutta. FBS: n valmis perusta on vesitiivis ja perustaa kasvihuone pohjaan.

Piirustukset ja valokuvat rakentajille

On mahdotonta rakentaa kasvihuonekaasupää omalla kädellä ilman alustavaa suunnitelmaa. Piirustus olisi tehtävä kussakin tapauksessa erikseen. Kokenut rakennusmestari voi kuitenkin suuresti helpottaa tehtävää, jos hän käyttää valmiita piirustuksia. Pienet säätötoimenpiteet auttavat säätämään kunkin kasvihuoneviljelyn kokonaispiirustusta.

Ehdotettujen piirustusten ottaminen mallina voi rakentaa kasvihuoneesi järjestelmän, jossa otetaan huomioon kaikki ominaisuudet.

Video: nauha-säätiö kasvihuoneeseen omilla käsillään

Rakentamisessa on aina parempi nähdä koko prosessi omilla silmäillänne jälleen. Joten näet pienet yksityiskohdat ja vivahteet, joita usein unohdetaan mestarikurssien valmistelussa. Valikoima videoita auttaa rakentamaan hyvän perustan polykarbonaatti kasvihuone.

Video: Monoliittinen teippi polykarbonaatti kasvihuonekaasulle - askel askeleelta videokäsky

Video: esimerkki puupohjasta

Video: Tee-se-itse-metallipohja

Video: Mahdollisia suunnitteluvirheitä, joita olisi voitu välttää

Polykarbonaatti kasvihuonevalaisin on kevyt ja helppo asentaa. Pitkää ja tehokasta toimintaa varten, asenna kehys pohjaan, ei vain maahan. Tällaisen laakerirakenteen rakentaminen omilla kädillä jopa aloittelija, joka ei ole koskaan käsitellyt betonisekoittimia. Valitse vaihtoehto, joka sopii sinulle ja nauti kiinteästä puutarhanhoidosta.

Kasvihuoneen tehokkuus määräytyy rakennuskustannusten, toiminnan helppouden ja korkeiden tuottojen mukaan. Ne, jotka ovat nähneet tarpeeksi valmiita rakennuksia. edelleen

Toimiva lähestymistapa kasvihuoneen tai kasvihuoneen katon järjestelyyn helpottaa kesän asukkaita monista ongelmista. Joissakin malleissa. edelleen

Kasvien kasveja kasvihuoneissa, voit tarjota itsellesi tuoreita vihanneksia ja luoda jopa ylimääräinen tulonlähde.. edelleen

Myös parhaiden olosuhteiden vallitessa kasvihuoneviljelyjen kehitys pysähtyy, kun päivänvalo alkaa laskea. Kokonaisaika edelleen

Kaikkien kasvihuoneiden valikoiman myötä ajatus itsenäisen kasvihuoneen kokoamisesta on yhä tärkeä. Erityisen suosittu tässä. edelleen

Ensi silmäyksellä ympärivuotisen kasvihuoneviljelyn järjestäminen ei ole erilainen kuin kausittainen kasvinviljely. Näyttää tarpeelliselta vakio kasvihuoneessa. edelleen

Jos haluat kasvattaa taimia ja vehreyttä tontilla, riittää, että omalla kädelläsi rakennat pienestä polykarbonaatista kasvihuoneesta. Siinä. edelleen

Polykarbonaatti kasvihuonekaasupäällyste: perustusten variantit ja niiden rakentamisen menetelmät

Kasvihuone, jossa on polykarbonaattipäällyste, voidaan rakentaa omiin käsiisi tai ostaa täydellisessä sarjassa. Riippumatta valmistuksen menetelmästä, materiaalista ja tekijästä, rakenne on asennettava ja kiinnitettävä siihen tarkoitetulle paikalle. Väliaikaista asennusta tehdään T-muotoisten jalojen avulla henkilökohtaiseen tai tehdasvalmistukseen. Pitempää tai pysyvää sijaintia varten tarvitaan kuitenkin luotettava säätiö. Jotta se olisi luotettava ja luotettava, sinun on selvitettävä, miten perustetaan polykarbonaatista valmistettu kasvihuonekaasu ja samalla sen version versio, joka on helpompaa ja kustannustehokkaampaa toteuttaa.

Valon kasvihuoneiden perustelutyypit

Kasvihuoneiden perustusten luokittelu ei poikkea periaatteista, jotka koskevat alhaisten asunto- ja asuinrakennustyyppien jakamista. Ainoa ero on, että vihreän talon luojan ei tarvitse syventää maaperän kausittaisen jäädyttämisen alapuolella. Huomaa, että keskikaistalla kotimaassa sijaitsevilla etäisyyksillä jäätymisnopeuden arvot vaihtelevat välillä 1,0 - 1,3 m ja kasvihuonekaasujen laskemisen syvyys on korkeintaan 0,2-0,3 m.

Supervalon polykarbonaatti kasvihuone ei vaadi vahvaa pohjaa, koska paino jopa suurikokoisten malleissa harvoin ylittää 100-120 kg. Tämä massa jakautuu erinomaisesti pienikokoisiin säätiöihin, jotka rakentavasti sopivat tavanomaisiin rakennusstandardeihin, kuten:

 • nauhatyyppi, joka on jatkuva kaistale pitkin rakennuksen kehää. Nauha voidaan sijoittaa kokonaan maahan tai osittain työntyä pinnan yläpuolelle alhaisen alustan muodossa;
 • monoliittinen tai laattatyyppi, joka on levy, joka kokonaan rakentaa alueen. Monoliitti analogisesti nauhan kanssa on osittain tai kokonaan haudattu maahan;
 • pistetyyppi, joka on yksinkertaisesti kasausperustainen. Vain paalujen toiminta toteutetaan betonilla, tiilillä, puupinnoilla tai erittäin käytännöllisin mutta muttein halpoilla metalliruuveilla.

Kasvihuoneiden perustelut on valmistettu materiaaleista, jotka ovat perinteisiä yksi- tai kaksikerroksisten rakennusten perustusten rakentamiseen. Levitä puuta, betonia, tiiliä, vaahtobetonialustat, terästuotteet. Nauhan tai pistepohjan rakentamisessa voidaan käyttää vain yhtä ainetta tai usean lajikkeen yhdistelmää. Esimerkiksi puinen kahvinkeitin asetetaan betoni-, metalli- tai tiilipisteille tai puiset valjaat asennetaan betonirainan päälle.

Kaadetut levyt ovat erittäin harvinaisia. Se on kallista eikä kovin kohtuullista, koska betoni monoliitti ikuisesti estää hedelmällisen kerroksen. Monoliittinen menetelmä rakastaa ulkomailta. Kasvihuoneissa rakennetaan kaksi / kolmiportaisia ​​hyllyjä kasveille tai yksinkertaisesti betonialustalle keinotekoisesti lämmitettäville laatikoille maaperän seoksella.

Maajamaajien kunnioittava asenne jokaisen maanmittakaavan keskipisteeseen sanelee etsimään järkiperäisiä menetelmiä sen käytöstä. Siksi polykarbonaatista kasvihuoneen nauha ja pistepohja ovat hyväksyttävämmät ja toivottavat.

Kuitenkin kaikki ei riipu henkilökohtaisista mieltymyksistä, niiden geologiset ja hydrogeologiset olosuhteet ovat vahvemmat, minkä mukaan:

 • Alhaisen pohjaveden pohja soveltuu asennettavaksi alhaisen pohjavesipöydän tapauksessa. Nauha on järjestetty maaperään, joka ei ole altis tai heikosti altis kallistumiselle. Ihanteelliset suljetut kivet ovat hiekka, sora-aineet, joilla on hyvät suodatusominaisuudet. Jos kasvihuonekasvisen maaperän rakennustyömaalla se on korvattu rauniolla tai irtotavaralla;
 • Järjestetään usein puukattorakenteita, joissa runsaan sademäärän kaudella on liiallinen kosteuspitoisuus. Sellaisissa paikoissa, kun sateenvarjot "seisovat" pitkään, jos sivustolla ei ole viemärijärjestelmää. Toinen syy tämäntyyppisen säätiön rakentamiseen kuuluu kasvihuonerakenteen massiivisuus, kolmas - melko hellävarainen maaperä, so. kyky laajentua pakkasiksi ja ottaa normaalikokoon ja asentoon uudelleen sulatuksen jälkeen. Joten, jos säätiö asetetaan savikiviin tai omistaja aikoo rakentaa suurikokoisen "vihreän talon", hän tarvitsee pisteen;
 • monoliittinen säätiö, jota vaaditaan suurelle kasvihuoneelle, joka on rakennettu epävakaalle kallistumalle. eli paikoilla, hiekkakivilöillä, savilla, turpeella, kuten myös ei tiedetä kenen / kuinka / miten ihmisen tekemät talletukset on talletettu. Menetelmässä, joka yleensä, mitä tapahtuu epätasaisesti, monoliitti "sammuttaa" maaliikenteen. Se yksinkertaisesti pelaa kantapään roolia ja palaa vaakatasoon lokeroon, joka suojaa integraalisesti kasvihuonekehyksen eheyttä.

Ohjeiden luettelossa, jossa ei valita viimeistä paikkaa, on taloudelliset näkökohdat. Puun pohja maksaa vähiten. Tekniset säännöt eivät estä houkuttelevien herkkujen taloudellisesti varmoja kannattajia rakennettaessa kasvihuonekaapin raunion tai tiilen. Taloudellinen "keskikokoinen", joka aikoo rakentaa kiinteän kasvihuoneen pysyvään paikkaan, on oikeus mieluummin käyttää betonia, joka on täytetty tai taitettu lohkoista. Kustannukset pienenevät merkittävästi, jos vain pohjalevyn tuet on tehty betonista, tiilestä, puusta tai lohkosta.

Toinen tärkeä valintakriteeri - rakentamisen tahti, teknisistä vivahteista riippuen. Tässä taas puu on johtava, koska se on yksinkertainen ja helppo työskennellä pitkien tuotteiden kanssa. Lohkojen perustuksen rakentaminen on "hauskempaa" kuin tiili tai luonnonkivi, koska muurauksen elementit ovat suurempia. Hyväksytään pitkän aikavälin rakentaminen on omistajat, jotka päättivät kaataa betonia. Liuoksen täydellinen kovettuminen tapahtuu vasta 28 päivän kuluttua. Pistepohjan pystyttäminen ruuvatuilla ja puinen grillaus valmistuu melko nopeasti, mutta kaikki eivät halua sen arvoa.

Yhteenvetona Talonmies, joka on päättänyt rakentaa perustan kevyestä kasvihuoneesta nyt suosittua polykarbonaattia, pitäisi:

 • määritetään optimaalinen säätiö, jossa keskitytään rakennuksen olosuhteisiin tulevalle rakenteelle ja kasvihuonerakenteen painoon;
 • tee ainakin vapaakätinen piirros ja laske noin, kuinka paljon säätiö maksaa hänelle. Tämä toimenpide auttaa hyvissä ajoin korvaamaan suunnitelmien kalliin materiaalin edullisemmilla keinoilla.
 • valitse sopivin aika ottaen huomioon erilaisten säätiölaitteiden nopeusero.

Toinen erittäin tärkeä näkökohta vaikuttaa valintaan ja kustannuksiin: voiko kotityöntekijä pystyä suorittamaan työnsä kaikki vaiheet omilla käsillään vai joutuuko hän turvautumaan ulkopuoliseen apuun? Tätä varten tarvitset tietoa polykarbonaatti kasvihuonekaasupäällystetyypin rakentamisen periaatteista.

Kasvihuoneiden perustusten rakentamisen periaatteet

Kasvihuonekaasujen rakentamisen monimutkaisuus ja nopeus liittyvät suoraan rakennusmateriaalin teknisiin ominaisuuksiin. Siksi tarkastelemme ensin yksinkertaisimmin puun rakenteita ja nopeasti pystytettyjä vaihtoehtoja ja siirrymme sitten betonin, tiilen ja lohkojen monimutkaisiin paikkoihin.

Puun pohjan rakentaminen

Puu on uskomattoman helppokäyttöinen, kevyt, edullinen materiaali, jonka avulla voit toteuttaa paljon erilaisia ​​projekteja. Kaikista monimutkaisista teoista valmistetaan puusta, tukkeista, laudoista ja jopa ratapölkistä, joiden käyttö kasvihuoneissa ei ole toivottavaa myrkyllisen kyllästämisen vuoksi. Palkkia käytetään grillattavan pisteen perustuksiin. Laudalta suoritetaan lattioita, joissa on kasvihuoneita ja ylempi betoni- ja tiilipohjaiset kerrokset. Houkuttelee puuta, jolla on mahdollisuus muodostaa rakenteita vaikeuksitta ja erityisin vaikeuksin ja liittyä pitkään puutavaraan sopimuspuolen kannalta hyväksyttävällä tavalla.

Ribbon puinen säätiö on suurikokoinen kehys, joka on koottu kasvihuoneen pohjan vanteiden mukaan. Voit tehdä sen yhden päivän aikana. Ja heti rakennuksen jälkeen pohja on täysin valmis kasvihuonekehyksen rakentamiseen sen päälle. Selkeiden mittojen ansiosta tiettyjen tiilien ja lohkojen vaatimat toiminnot voidaan sulkea pois, mikä vaikuttaa myönteisesti rakentajan mielialaan ja rakentamisen nopeuteen.

Polykarbonaatin kasvihuoneessa olevan puutavaran perustuksen ominaisuuksia esittelevät videot:

Omistaja, jolla on yksinkertaisesti yksinkertainen puusepäntyöväline, on loistava tilaisuus rakentaa pelkästään puusta pohja. Kunnollisella ja kärsivällisyydellä kodin ammattimies loistaa ammattitaidolla ja luo vankan perustan pienillä taloudellisilla investoinneilla:

Pistepohjan asennuksen parantaminen puurankotuksella antaa uskomattomia tuloksia. Elementaarinen modernisointi on tehdasvalmisteisten vaahtobetoniosien käyttö tukipylväiden sijaan palkista. Valmiiden vaahtotankojen käyttäminen estää kaatoprosessin alustavalla muottipinnalla jokaiselle sarakkeelle, jotta kasvihuoneen tulevat omistajat voisivat voittaa vähintään kuukausi.

Kuvassa esitetty esimerkki osoittaa prosessin rakentaa pienikokoinen pistemäinen pohja neljälle vaahtotasolle. Tämän ajatuksen kehittäminen liittyy siihen, että pisteiden määrä kasvaa vaaditulle lukumäärälle. Jos maanmiehillämme ei ole tavanomaisen pyramidin muotoisia vaahtobetoniotuotteita, tavalliset seinälohkot, joiden mitat ovat 200 × 300 × 600 (leveys-pituus), sopivat hyvin. Luottamukselliset tukipylväät ovat varmasti vakaampia kuin perinteisillä rinnakkaismuodoilla. Mutta on olemassa tie ulos. Jotta varmistettaisiin kestävyys tukeen muodostetussa syvennyksessä, pohjaa tulisi vahvistaa:

 • muodostavat kannen alla olevan loven. Sen pitäisi olla enemmän kuin yksikkö asennettu siihen. Syvennyksen seinät lepäävät suunnitellun tuen ääriviivoista noin 5 cm: n etäisyydellä kummallakin puolella. Syvyys on noin 45 cm, ts. seinämän vaahtobetonituotteen pituudesta kaksi kolmasosaa on 40 cm plus 5 cm vahvistamista varten. Jos yksikkö on asetettu sivulle, syvennyksen syvyys on 20 cm (puolet korkeudesta on 15 cm + 5 cm);
 • louhinnan pohja on täynnä märkähiekkaa 7-8 cm kerroksessa. Se on tiivistettävä niin, että saadaan tiheä hiekkakuitu ja loven syvyys pienenee 5 cm;
 • pohjaan asennetaan tuki, ja sen väliin ja louhinnan seinämiin on täynnä puhdasta hiekkaa tai roskaa.

Lohkojen tunkeutumisen parametrit maahan riippuvat potentiaalisen omistajan mieltymyksistä. On tarpeen ottaa huomioon, että mitä korkeampi tuki, sitä korkeampi grillaus sijaitsee, siis kasvihuoneen sisäänkäynti, joka ei aina ole kätevää.

Monoliittiset betonivaihtoehdot

Teknisillä mahdollisuuksilla konkreettinen merkitys on oikeassa paikassa rakennusmateriaalien luettelossa. Tukia sylintereinä, kuutioina ja rinnakkaismalleina, grillageissä, nauhoissa, levyissä - kaikentyyppisiä perustuksia ja niiden osia voidaan valmistaa laastista, joka muuttuu erittäin kovaiseksi keinokiveksi kuukaudessa. Kuitenkin kaivaminen ja monien vuosikymmenien ajan luomien esineiden monumentaalisuus usein ajattelee sen soveltamisen tarkoituksenmukaisuutta. Tosi, että staattisessa suuressa kasvihuoneessa, jossa on polykarbonaattipäällyste, betonipohja on erinomainen vaihtoehto.

Useimmiten betoni kaatunut nauha. Jos päätät, toimimme seuraavien algoritmien mukaisesti:

 • piirrä säätiön malli kasvihuonekehikon pohjavanteen mukaan. Alusnauhan vähimmäispaksuus, joka on asetettu kasvihuoneen kehälle 10 cm;
 • rikkoisimme alustan. Ensinnäkin laita tangot kellarikerroksiin ja suorita ajettaessa;
 • me kaivaamme matalaa kaivantoa, 20-25 cm leveää kuin pohjan leveys, 20 cm syvä;
 • nukuamme pohjan pohjalle märällä hiekalla ja me painamme siihen muodostaen tiheän 5 senttimetrin kerroksen;
 • Rakennamme muottipesän, joka keskittyy telan rypyt. Alhaisen asteen levystä rakennetaan sivuja, joiden korkeus on 3-5 cm korkeampi kuin kaadettavan säätiön korkeus;
 • asenna vahvistin 10 × 10 cm: n välein. Pohjimmiltaan syvemmälle perustalle riittää vain pituussuuntaiset palkit Ø 8 mm 10 cm: n korkeudella hiekkalaatikosta;
 • Valmistamme betoniseoksen yhdistämällä kuivassa tilassa yksi osa sementistä M150-M250, jossa on kolme osaa raunioista ja kaksi osaa hiekkaa. Saaduksi kuivaan seokseen lisätään noin viidesosa vedestä. Sen tulee olla 20% kuivamassasta, nesteen tilavuus on yhtä suuri kuin sementtijauheen tilavuus. Heti kun saat sakeuden kuin paksu taikina, voit kaataa sen muottiin;
 • täytä, täyttäen kaikki muottiosat. Täytä se betonilla yhden päivän aikana, taukoja ei voida hyväksyä.
 • tiivistää tuoretta täyttöä tikulla, jolloin ilmakuplat osuvat seokseen. On parempi tietenkin päästä eroon niistä rakennusvibraattorin avulla;
 • sen jälkeen, kun tiivistys on täytetty kasvihuoneen mittojen mukaan, asennamme upotetut metalliset osat - ankkuripultit kehyksen kiinnittämiseen;
 • Peitä kaadettu teippi polyetyleenillä ja odota 28 päivää täydellistä jähmettymistä, eikä unohda pidentää sitä säännöllisin väliajoin vedellä.

Vastaavasti valmistetaan monoliittisia laatikoita ja betonipilarit, joiden valu- minen tekee kooltaan sopivan muottien. Totta, että käsityöläiset säästävät energiaa ja rahaa pisteiden tukemiseen, neuvotaan antamaan rajoittavia puolia. Menetelmänsä mukaisesti reikä yksinkertaisesti kaivetaan, pohja on kaatunut ja puolet kaivauksesta kaadetaan ensin laastilla. Muutaman päivän kuluttua betoni kytkeytyy, pinnalle asetetaan ketjunhihnaverkko, jonka jälkeen kuoppa täytetään liuoksella kaulaan. Muotti on tällaisissa tapauksissa maa, se imee pienen määrän laastia.