Miten betonia sekoitetaan säätiöön omilla käsillänne: seoksen koostumus ja mittasuhteet

Betoni on ainutlaatuinen ja kestävä rakennusmateriaali, joka syntyy useiden komponenttien sekoittamisesta ja kiinteyttämisestä. Suorituskyvyn kannalta se ei käytännössä ole huonompi kuin luonnonkivet kuin graniitti tai marmori, mutta toisin kuin niillä, sillä ei ole säteilytaustaa.

Betoniä käytetään laajalti paitsi rakennustöiden yhteydessä myös säätiön järjestelyissä, mutta myös kappaletavaroiden, kuten päällystyslautojen, jalkakäytävien, puutarha-maljojen ja figurien valmistuksessa. Korkealaatuisen betonin valmistukseen sinun on noudatettava tuotannon oikeaa teknologiaa, mikä on erityisen tärkeää valmistettaessa materiaalia omilla käsilläsi.

Laatu betoni näyttää hyvältä

Tärkeimmät betonin parametrit

Betonin laadun tärkeimmät indikaattorit ovat sen brändi ja luokka. Sen ominaisuuksia, kuten alhaisissa lämpötiloissa, veden kestävyys ja plastisuus, pidetään toissijaisina. Betonin parametrien oikea valinta edellyttää, että voit selata luokituksen periaatteita. Betonin luokka määrittää sen resistenssin kuormituksiin, ilmaistuna megapaskeina (MP), ja osoittaa sen taatun lujuuden. Betonimerkki osoittaa sen keskimääräisen lujuuden ja ilmaistaan ​​kg / cm3. Seuraavassa taulukossa esitetään betonin tärkeimmät parametrit.

Kommentti taulukkoon:

 • Jäätymisen maaperän säätelyn tärkeä ominaisuus on betonin ylläpitämien jäädytys- ja sulatusjaksojen määrä. Se on merkitty kirjaimella F ja luonnehtii betonin palamisen kestävyyttä, sitä suurempi F-arvo, sitä parempi.
 • Betonin vastustuskykyä veden tunkeutumiseen sen rakenteeseen on merkitty kirjaimella W ja se kuvaa veden kestävyyttä. W: n arvot voivat vaihdella 2: stä 20: een, sitä suurempi tämä luku, sitä vähemmän mikroskooppisten onkaloiden materiaalin sisäisessä rakenteessa, mikä osaltaan tuhoaa sen jäädyttämisen aikana.
 • Rakennustason sopivuus luonnehtii sen plastisuutta, jota merkitään kirjaimella P. P: n arvot voivat vaihdella välillä 1-5. Liuoksen plastisuus on ajan ominaispiirre, joka osoittaa kykynsä täyttää rakennuksen rakenteen ontot omalla painollaan. Korkean lujuuden omaavia ratkaisuja käytetään säätelemättömien alueiden kaatoon.

Ainesosat

Betonin, sementin, hiekan ja sora-, kivi-, sora- ja muut täyteaineet ovat tarpeen. Tällä hetkellä aineen ainutlaatuisten ominaisuuksien antamiseksi siihen lisätään erityisiä lisäaineita, joita kutsutaan pehmittimiksi.

Säätiön päärungon suojelemiseksi sakkauksesta ja veden aggressiivisista vaikutuksista käytetään usein sementin ja hiekan liuoksesta valmistettua substraattia. Sementtilaasti, jolla ei ole raunioita ja lujitemuovia, ei ole suurta lujuutta, mutta se kykenee suorittamaan suojaavia toimintoja.

Pääosa on laadukasta sementtiä.

Sementtilietteen kaikkien ainesosien sitova komponentti on sementtiä. Portland-sementti on tunnettu erinomaisesta laadustaan ​​ja sisältää jopa 80% kalsiumsilikaattia, joka erinomaisesti tarttuu käsiteltyyn substraattiin ja jolla on liimaominaisuuksia. Mitä korkeampi sementtiryhmä, sitä vahvempi betoni on. Sementti M-500: ta käytetään usein yksityisten talojen liuskan perustusten järjestelyssä.

Laadukas sementti - betonin perusta

Kun käytät tuotemerkkiä M 400, säätiön toiminta-aika pienenee. Jos rakennustyö tehdään negatiivisissa ympäristön lämpötiloissa, Portland-sementti sopii hyvin, mutta alle 17 asteen lämpötiloissa siihen lisätään plastisointiaineita. Vahvan lämmön avulla käytetään portlandsementtiä kuonan täyteaineella.

Sementtilevyssä oleva kirjain D ilmaisee koostumuksensa epäpuhtauksien määrän ilmaistuna prosentteina sen kokonaistilavuudesta. Korkealaatuisesta sementistä koostuu koostumukseltaan enintään 20% epäpuhtauksista, sen on oltava vapaasti virtaavaa ja kuivaa eikä sen massassa ole kosteaa kokkareita. Kun ostat sementtiä, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että sen pakkaus on ehjä ja siinä on merkintä merkinnällä.

Valitse hiekka paremmin

Sora- tai raunioainesäiliön lisäksi hiekkaa käytetään välttämättömästi seoksen valmistamiseen. Se voidaan sulkea pois seoksen koostumuksesta, kun suuri aggregaatti voidaan tiivistää siten, että komponenttien väliset välekset ovat hyvin pieniä. Korkealaatuisen hiekan hiukkaset eivät saa poiketa suuresti toisistaan ​​kooltaan, ja niiden poikkileikkaus on puolentoista ja viisi millimetriä. Kasvillisuus, paperi ja muut fragmentit, jotka hajoavat ja rikkoutuvat, vähentävät valmiin tuotteen lujuutta, joten ennen käyttöä hiekka on siivilöity seulan läpi.

Joki-hiekalla on hyvät toimintamallit, se ei sisällä savi sulkeumia, koska se on materiaali, joka on kaivettu kauralla. Saviin sisältyvät betoniseoksessa olevat esteet heikentävät kykyä sitoutua täyteaineen elementteihin ja itse asiassa ne tuottavat valetun tuotteen vahvuuden. Hiekkahiukkasten poistaminen hiekasta on melko vaikeaa, sillä se on liotettava ja puolustettava, mikä on erittäin työlästä ja kannattamatonta, joten on parempi käyttää jokihiekkaa, vaikka se onkin kalliimpaa.

Alueilla, joissa louhokset sijaitsevat, voidaan ostaa keinotekoisesti valmistettua hiekkaa hienoksi murskattua kiveä, jolla on suuri massa ja tiheys. Jos se on kunnolla seulottu seulan läpi, niin sen toimintaominaisuuksissa se ylittää hiekkaa joelta. Sovellettaessa sitä on otettava huomioon, että valmiin tuotteen paino on huomattavasti korkeampi kuin normaalin hiekan käyttäminen. Säteystasoa voidaan myös lisätä.

Valitsemme murskattua kiveä betonin tarkoituksen mukaisesti

Betonin lujuus täyttää rauniot. Sopivat materiaalin murskatut kivityöt. Veden avulla leikatut kivet eivät tarjoa hyvän seoksen komponenttien tarttumista, joten niitä ei tule käyttää.

Ihannetapauksessa tarvitaan eri jakeiden murskattua kiveä.

Yksittäisten hiukkasten koko vaihtelee kahdeksasta kolmekymmentäviisi millimetriin, suuria fragmentteja käytetään harvoin, useimmiten teollisessa tuotannossa. Sillan koostumus ei myöskään saa olla savi sulkeuma, se on puhdistettava roskista ennen käyttöä. Betonirungon käyttötarkoituksesta riippuen kevytpintaista savea ja muita vastaavia komponentteja voidaan käyttää täyteaineena.

Betonin suhteellinen koostumus.

Jotta betonilla olisi tarvittava suorituskyky ja suorituskyky, on varmistettava vaaditut mittasuhteet ainesosista. Seuraava taulukko auttaa tekemään konkreettisia omia käsiä vaaditulla arvolla sementin M500 perusteella. Jos haluamme sekoittaa betonia käsin, voimme seurata komponenteissa olevien materiaalien määrää ämpäreissä. Numerot kuvastavat volumetrisia mittasuhteita yhdellä sementtikauhdilla ja puolen veteen.

Buttobeton-säätiö tekee sen itse

Kun valitset keinon perustaa eri rakennuksia: mökki, autotalli tai sauna. Tärkein parametri on sen kestävyys, joka mahdollistaa rakennuksen turvallisuuden monien vuosien ajan. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on perusbetoniliuskat.

Siinä on useita houkuttelevia suorituskykyominaisuuksia:

 • lisääntynyt lujuus;
 • käytettyjen materiaalien alhainen hinta;
 • vähintään kirjanmerkintävaatimukset.

Voit tehdä oman itsensä tekemästään perustetta omilla käsillään ilman esteitä, koska tekniikka ei ole kovin erilainen kuin betonilla täytetty, joka toisin kuin tämän tyyppinen, on altis murskalle maaperän liikkeiden vaikutuksen alaisena. Tällainen tyyppi on yleinen korjausrakentaminen, kylpyammeet ja muut yhden kerroksen rakennukset.

Soveltamisalueet

Huolimatta siitä, että betonialustan laite käytännössä ei poiketa betoniversiosta, sen käyttörajoituksia on rajoitettu. Niinpä sitä käytetään laajalti matalien rakennusten rakentamisessa maaperän olosuhteissa, jotka eivät ole taipuvaisia ​​uppoamaan ja liukumaan. Siksi ennen rakentamisen aloittamista on varmistettava, että olosuhteet ovat käytettävissä (riittää analysoida maaperä).

Maaperän kallistamisessa tai heikentämisessä on asennettava betonirauta, joka on varustettu vahvikkeella, joka antaa rakenteelle jäykkyyden ja kestävyyden. Vaikeissa olosuhteissa valitse betonipilaripohja, jonka avulla voit nostaa rakennuksen vedenpinnan yläpuolelle ja suojata sen tietyiltä ilmastollisilta ominaisuuksilta (säännölliset tulvat jne.).

Edullisesti tämän kiven louhintapaikka oli rakennuskohteen välittömässä läheisyydessä. Tämä on ainoa tapa varmistaa kohtuulliset kustannukset säätiön asettamisesta. Sen pitäisi noudattaa sääntöä, jonka mukaan heitä pidetään vain lämpimän kauden aikana. Kivi pyrkii ottamaan lämpöä liuoksesta, mikä heikentää huomattavasti rakenteen vahvuutta, joka ei ole vielä onnistunut kovettua. Ulkopuolella konkreettinen säätiö valokuvan mukaan ei ole erilainen kuin konkreettinen versio.

Mikä materiaali on parempi käyttää?

Jotta konkreettiset säätimet voisivat hankkia ilmoitetut ominaisuudet, on tarpeen täyttää betoniliuos tiettyyn raakamakiviin. Valitse keskikokoisen kiven kruunu - 20 - 30 cm. On myös mahdollista noudattaa suosituksia kaavan käyttämisestä ottaen huomioon tietyn kiven koon ja kaivannon yleisen leveyden suhde, mutta ei ole pakollista noudattaa sitä.

Asennettaessa betonipohjaa teknologiaan kuuluu kiven puhdistaminen mistä tahansa likaisesta pölystä. Ennen veteen kostutetun pullon asettamista se parantaa merkittävästi betoniliuoksensa tarttumista. Ensinnäkin, voit tarkistaa sen vahvuuden napauttamalla vasaraa - äänen pitäisi olla selkeä ja resonoiva.

Paljon keskustelua syntyy siitä, onko konkreettisen perustan vahvistamista tarpeen. Uskotaan, että hän on jo tarpeeksi vahva eikä vahvistusta tarvita. Myös silloin, kun materiaaleina käytetään soraa, mukulakiviä, tiilimuurausta ja muita pieniä kivia. Samanaikaisesti, tiili-taistelussa oleva jalka-ja betonirakenne ei poikkea raunioista tehtyyn.

Kuinka seos valmistetaan?

Betoniseosten vaivaamista varten käytetään suurempaa lujuutta omaavaa sementtiä, 400 - 500 merkkiä, keskipitoisen jauheen hiekkaa, jota käytetään suhteessa sementtiin tavanomaisissa mittasuhteissa - yksi kolmesta. Joskus hieno sora (jakeet jopa 30 mm) lisätään lisää rakenteen lujuutta. Kaikkien komponenttien on oltava perusteellisesti sekoitettuja homogeenisen massan saamiseksi.

Kun sekoitetaan, lisätään vettä vähitellen sakeuteen saakka, joka kaivoon kaivettuina on helppo tunkeutua roskien kivien väliin. Mutta tämä tapahtuu manuaalisessa tasauksessa lapiolla tai baarilla. Jos tärytyslevyä käytetään seoksen tiivistämiseen, se voi olla tarpeeksi kova, ettei se hajota vaikutuksen alaisena, jotta se pysyy muodoltaan niin kauan kunnes tamping-prosessi on päättynyt.

Säätiön rakentaminen

Jos siirrämme kysymyksiä kuten: miksi ne eivät vahvista betonipohjaa tai miten betonin perustamista vahvistetaan uunin alla, voidaan luotettavasti sanoa, että laskostustekniikka on samanlainen kuin perinteinen betoniraudoitus ja ratkaisu on sama.

Esivalmistettu paikka tasoitetaan, poistetaan roskia tai vanhojen rakennusten jäänteitä. Merkintä tehdään käyttämällä joukkoa tappeja ja laatoitettu. Ennen sitä maaperä poistetaan syvyyteen 0,5 metriä. Kaivettaessa kaivantoa tulisi ottaa huomioon, että se on 8-10 cm leveämpi kuin seinän pohja, joka on sama, mutta puhdasta betonia.

Ennen kiven asettamista kaivannon pohja peitetään hiekkakivellä (hiekkakiven sijaan voi olla pieni murskattu kivi), joka on huolellisesti tasoitettu, painettu improvisoituilla välineillä tai erityisellä värähtelulaitteella. Jos valitaan betonirauta, lujittavat kehykset muodostetaan ennen kivien asettamista. Voit vähentää kosteusratkaisun vaikutusta kaivannossa, joten voit asettaa vesitiivistykseen.

Sitten betoni kaadetaan 25 cm: n kerrokseen, jossa se alkaa jo asentaa tavaratilan tai muun materiaalin (tiilen romu jne.). Kiven väliin on oltava vähintään 5 cm etäisyydellä, jotta liuos virtaa vapaasti alaspäin. Päällyskerroksen tulee kattaa vähintään 5 cm: n kiviä, eikä se saa mitenkään koskettaa seinän pohjaa. Ennen kuin liuoksen pääteos kaadetaan, alemman kerroksen annetaan tarttua niin, että roskien kivet eivät puristeta ulos kaivosta eikä niitä siirretä.

Täyden valun jälkeen on kestettävä jopa 7 päivää täydellistä kovettumista varten, ja on varmistettava, että pintaa säännöllisesti kostutetaan, jotta säiliön yläosassa olevat halkeamat vältetään, mikä heikentää sen suorituskykyä.

Tiedot konkreettisesta pohjasta löytyvät videosta sekä kokeneiden asiantuntijoiden kommentteja, esimerkiksi:

Kokeneiden käsityöläisten neuvot auttavat poistamaan virheitä, joita esiintyy useammin itsenäisen rakennustyön aikana.

Opas itse-kaatamalla talon perustan

Jotta perustus voitaisiin tehdä oikein, sinun on tutkittava huolellisesti rakenteiden tyypit ja niiden ominaisuudet. Maanalaisen osan rakentaminen suoritetaan seuraavin vaatimuksin:

 • taloudellinen toteutettavuus;
 • luotettavuus;
 • vahvuus;
 • kestävyys;
 • vakautta.

Ennen kuin aloitat rakennustyöt, sinun on tehtävä maaperän tutkimus. Oikean perustan valintaan vaikuttavat talon kokonaispaino, maaperän lujuusindikaattorit ja pohjaveden taso. Tekniikan kunnioittaminen ja rakentaminen säätiö toimii pitkään eikä aiheuta ongelmia käytön aikana.

Valmisteleva vaihe

On syytä aloittaa akseleilla tai poraamalla. Tapahtuman päätavoite on selvittää, mitkä maaperät sijaitsevat paikan päällä sekä tietää pohjaveden esiintymistiheys. Säätiö on asetettava säännön noudattamiseen: ainoa merkki on oltava vähintään 50 cm veden horisontin yläpuolella.

Miten tehdään maaperän tutkimus? Voit tehdä tämän käyttämällä kahta tapaa:

 • kaivosten fragmentti (syvät kuopat, suunnitelman mitat ovat yleensä 1x2 m);
 • manuaalinen poraus.

Ensimmäisessä tapauksessa pitää maaperä kuopan seinissä. Tarkista myös, ettei vesi ole mennyt pohjasta. Toisessa vaihtoehdossa tutkitaan työkaluterän maata.

Kun olet päättänyt, millaista maaperää on sivustossa, sinun on löydettävä sen lujuusominaisuudet. Tämä voidaan tehdä käyttämällä erityisiä taulukoita.

Erilaisten maametallien kantavuustaulukko

Talon säätiön kustannukset voivat olla jopa 30 prosenttia koko rakennuksen arvioista. Kustannusten ylitysten välttämiseksi sinun on tehtävä laskelma, jonka avulla voit löytää optimaaliset suunnitteluparametrit, jotka samalla takaavat vähimmäiskustannukset, kestävyyden ja luotettavuuden. Voit käyttää online-laskentaa avuksesi.

Säätiön tyypit

Säätiön tee-se-itse rakentaminen edellyttää useiden teknologioiden käyttöä:

Pilarin kannattimille on ominaista alhainen kantavuus. On mahdollista rakentaa monoliittisia pylväitä tai koota ne kompaktiksi betonilohkoiksi. Molemmat vaihtoehdot ovat hienoja tehdä omia käsiinsä.

Palo perustus talon on kolme tyyppiä:

 • (sitä ei suositella yksityisille rakennuksille, koska tarvetta houkutella laitteita);
 • tylsää (sopii tiilen tai betonitehtaan rakentamiseen);
 • ruuvi (ihanteellinen kevyisiin puurakenteisiin).

Piles voi vähentää maanrakennusten määrää. Kaivetta tai kaivausta ei tarvitse kaivata, jotta maasta viedään paljon maata. Tämän laadun ansiosta tällainen säätölaite on erittäin taloudellinen valinta. Tärkein haittapuoli on mahdottomuus varustaa kellarissa tai maan alla apuvälineille. Rakenteen kellari on tässä tapauksessa suljettu koristeellisilla materiaaleilla.

Toinen paalujen etu on mahdollisuus käyttää niitä suolla alueella. Vaikka pohjaveden pinnan taso on lähellä maata, tuet tarjoavat tarvittavan kantavuuden.

Seuraava vaihtoehto on nauha. Se voidaan tehdä monoliittiselta tai lohkolta. Toinen vaihtoehto on järkevä käyttää massarakentamiseen. Ribbon säätiö on:

 • upotettu (rakennuksiin, joissa on kellari, tiili- ja betonirakenteet);
 • matala syvyys (puiset ja kehysrakennukset);
 • ei ole haudattu (teknologia kaatamalla perustan pienten rakennusten kiinteälle pohjalle).

Ennen kuin teet nauhan, tarkista pohjaveden taso ja noudattaa sääntöä, jonka mukaan pohja ei saa olla alle 50 cm: n etäisyydellä pohjaveden horisontista. Muussa tapauksessa kellari pystytään todennäköisesti tukemaan, jolloin alustan tukikapasiteetti ja rakennuksen tukijalan materiaalien tuhoutuminen vähenevät.

Mitä tehdä korkea GWL? Jos rakennus on tehty tiilestä tai kivestä riippumattomasti, ruuvipallot eivät toimi, ja varttuneelle vedelle on tehtävä veden alentaminen. Erinomainen vaihtoehto olisi täyttää laatta pohja. Tällöin tehdään haudattu tai hieman haudattu pohja. Levyn paksuus on kuormituksesta riippuen keskimäärin 300-400 mm.

Kuinka kaataa talon perusta

Monoliittinen säätiö - paras vaihtoehto yksityisille asuntoille. Tässä tapauksessa asennus voi merkittävästi säästää rakenteiden kuljetusta ja asennusta. Ei tarvitse palkata nosturia asentamaan elementtejä suunnitteluasentoon tai KAMAZin betonielementtien ja -laattojen kuljetukseen.

Monoliittiset perustukset voidaan valmistaa esivalmistetusta betonista tai voit vaivaa ratkaisun itse betonisekoittimella. Ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava. Tosiasia on, että käsityön olosuhteissa on erittäin vaikea noudattaa koostumuksen mittasuhteita. Tehdasvalmisteiselle betonille tällainen takaaja on passi, jossa todennetut materiaali-indikaattorit on ilmoitettu.

Tee materiaali itse tekemällä puhdas vesi, sementti, hiekka ja murskattu kivi (tai sora). Ne sekoitetaan toisiinsa tarkasti noudattamalla mittasuhteita, jotka riippuvat siitä, mitä konkreettisia merkkejä tarvitset. Jos lisäät hiekkaa tai soraa koostumukseen kuin tarvitaan, rakennuksen tukiosan vahvuus kärsii.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa

Jotta voit kunnolla täyttää säätiön, sinun on tutustuttava betonin perusohjeisiin:

 • Betoni on kaadettava kerrallaan enintään 1,5 tunnin välein. Jos teet pitkät tauot työstä, liuos tarttuu ja betonisulku muodostuu, mikä heikentää rakennetta. Teknologia mahdollistaa horisontaalisten liitosten tekemisen, kun se on ehdottoman välttämätöntä. Monoliittisen perustuksen pystysuuntaisten saumojen rakentamista ei voida hyväksyä, koska tässä tapauksessa talon tuki ei pysty vastustamaan maaperän muodonmuutoksia.
 • Betonin luokka valitaan tuen tyypistä riippuen. Pylväs- tai paalusäätiölle on luokka B 15. Hihnalle tarvitaan B 15-B 22.5-merkkejä. Talonrakennuksen rakentaminen laattojen avulla edellyttää betonilaatua B 22.5 tai B 25.
 • Kaatumisen jälkeen materiaalin on vahvistettava. Keskimäärin kestää 28 päivää. Rakennustöitä voidaan jatkaa 70% brändinvoimakkuuden jälkeen.
 • On parempi tehdä työ lämpimällä ja kuivalla säällä. Ihanteellinen keskimääräinen päivittäinen lämpötila betonin kovettumiselle on + 25 ° С. Alle + 5 ° C: n lämpötilassa materiaali ei käytännössä jääty. Normaaliin kovettumiseen käytetään tässä tapauksessa erityisiä lisäaineita ja lämmitystä.
 • 1-2 viikon kuluttua betonista tulisi huolehtia. Se kostuttaa pinnan vedellä.
 • Seoksen itsesekoittuminen vaatii sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä (soraa) ja puhdasta vettä. Mittasuhteet riippuvat lujuusluokasta. Tehtaalta materiaali toimitetaan kuorma-autossekoittajalla - sen avulla voit pidentää ratkaisun käyttöikää ja toimittaa sen suhteellisen pitkiä matkoja pitkin.

Miten täyttää säätiö? Yleensä työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

 1. muottien ja lujitushihnan asennus;
 2. asennus vedenpitävästä materiaalista muottipesässä;
 3. betonin kaato;
 4. sen tiivistyminen värähtelemällä tai tarttumalla;
 5. betonin hoito;
 6. purkaminen (tarvittaessa).

Betonipumpun tilaaminen on suositeltavaa betonisekoittimen ja betonisekoittimien nopeaan suoritukseen. Tämä tekniikka on yleensä betonin valmistajien käytettävissä. Tällöin vaaditaan liikkuvuutta varten konkreettisia sekelaatuja luokkiin P3 tai P4. Muuten tekniikka hajoaa.

Askel askeleelta ohjeet kaistaleetimen kaatamiseksi

Betonointia pidetään monoliittisen nauhan esimerkissä. Jotta rakennuksen tukiosa voidaan avata, on tarpeen merkitä rakennuspaikka. Voit tehdä tämän käyttämällä räystä ja rakennekaapelia. On tarpeen näyttää nauhan reunat.

Merkinnän jälkeen suoritetaan maaperän kehittyminen. Kellarin puuttuessa riittää kaivamaan kaivantoa. Sen pohjalla sinun täytyy tehdä hiekka tyyny. Se suorittaa useita toimintoja:

 • maanpinnan tasoitus;
 • jäätymisen estäminen;
Kaivannon reunoilta tulisi mennä täsmälleen pitsiin

Seuraava vaihe on muottien asennus. Tässä ominaisuudessa arvioinnissa käytettyä materiaalia käytetään: levyt (irrotettava tyyppi) tai laajennettu polystyreeni (ei irrotettava). Toinen vaihtoehto tekee toiminnon paitsi betonin kaatamista varten myös rakennuksen maanalaisen osan eristämiseksi. Kun asennat muottiin, nosta jalusta haluttuun korkeuteen.

Seuraavaksi koota vahvistushyöt. Nauhatyypissä työtangot on järjestetty vaakasuoraan. He havaitsevat taivutuskuormat. Lue lisää tästä artikkelista "Reinforcement strip foundation".

Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta nauhamaiseen pohjaan

Kun teet betonia tehtaalta ajoissa, tarvitset kätevän pääsyn rakennustyömaalle. Muussa tapauksessa laite ei pääse sivustoon.

Täytä tarvitaan muutamia ihmisiä. Asennuksen jälkeen seos on tiivistettävä. Tämä voidaan tehdä syvällä täryttimellä tai tavallisella vahvistustangolla (tarttuminen). Tehtävänä on poistaa ilmakuplat, jotka jähmettymisen jälkeen tulevat rakenteen heikoksi pisteeksi. Halkeamat voivat näkyä täällä.

Ensimmäinen askel betonin huollossa on kosteuden säilyminen. Jos materiaali kuivuu liian nopeasti, näkyvät pintamaalaukset. Suunnittelu olisi peitettävä hameella tai polyeteenillä. Joka muutaman tunnin välein se kostutetaan puhtaalla vedellä. Tämä jatkuu viikon ajan.

Kalvo säilyttää halutut kosteusolosuhteet kovettumisen aikana

Ei ole välttämätöntä olettaa, että konkreettisia tekijöitä voi vain antaa. Mutta et voi huolimattomasti liittyä tähän prosessiin.

Ribbon säätiö: miten se tehdään itse

Alhaisten yksityisten talojen rakentamiseen on olemassa monenlaisia ​​säätiöitä. Mutta useimmiten kotimaan mökit ratkaistu vaihtoehto muodossa betoniteräs nauha alle laakerin seinät. Loppujen lopuksi tee nauha-säätiö omalla kädelläsi, tarvitset vain vähimmäisvaatimukset betonin sekoittamiseksi ja noudata ohjeita. Tällaisen perustan tekniikka on yksinkertainen, siksi se on niin usein valittu itsenäiseen toteuttamiseen.

pitoisuus

Mikä se on?

Rakenteellisesti nauha-pohja on raudoitetun betonin rakenne, joka luodaan ympäröivän rakenteen ympärille kuorman uudelleenjakoon maan päällä. Samankaltaista tukea käytetään talojen, autotallien, ansiorakennusten, kylpyammeiden, autotallien ja jopa aidojen rakentamiseen. Itse tekeminen ei ole vaikeaa.

Joten hän näyttää

Tällaisen säätiön rakentamisessa on kuitenkin erittäin tärkeää noudattaa tiettyjä sääntöjä ja suosituksia. Nauhapohjan valmistustekniikan noudattamatta jättäminen on mahdollista unohtaa tukirakenteen ja rakennuksen kestävyys. Pitkä se ei kestä.

Maaperän kausiluonteinen turvotus, kosteuden vaikutukset betoniin ilman vedenpitävyyttä, väärin lasketut kuormat - syyt, joiden vuoksi talo on jo seisomassa, nauhan pohjan tuhoutumisen syyt ovat moninaiset. Kaikki on ennakoitava ja huomioitava etukäteen, muuten vahingoittunut tai täysin tuhottu rakenne on rakennettava uudelleen.

Tyypit ja tyyppiset säätiöt

Syvyys on MZLF (matala) ja yksinkertaisesti upotettu. Ensimmäisessä tapauksessa alhaisen rakennuksen alapuolella oleva betonihihna haudataan maahan vain 200-400 mm ja toinen haudataan puolitoista metriä (maanpinnan alapuolella).

Jos maaperä rakennustyömaalla on kivinen ja pohjavesi on syvä, on parempi valita matala syvyysvaihtoehto, joka on halpa ja pieni betonin tilavuudessa. Lahennuksessa, talon korkeilla GWL- ja hiekka-alueilla on tehtävä voimakkaampi ja kalliimpi tuki. Usein arvio tällaisesta asunnosta on sellainen, että yleensä on tarpeen valita toisenlainen säätiö.

Seinäasennus MZLF: llä

Rakenteellisesti nauhan w / b-pohja on:

Ensimmäinen tyyppi suoritetaan kaatamalla vahvistettua vahvistettua hihnaa. Toinen vaihtoehto on erikoistehosteista tehdyt pohjalevyt (FBS) tai tiilet.

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Hänellä on kolme epäilemättä ansioita.

Laitteen äärimmäinen yksinkertaisuus - kaikki pyrkivä rakentaja selviytyvät kaatamalla betonia ja asennuspaloja (on vaiheittainen ohje - jotta kaikki oikein rakennettaisiin, hän tarvitsee vain seurata vaiheittain);

Universaalisuus - tällaisista syistä voit laittaa tiili-, vaahtobetoni- ja kehysrakennuksia sekä mökkejä baarista, tavallisesta tai pyöristetystä lokista;

Kyky kestää raskaita kuormia pohjan pohjalta ja ylhäältä mökin painon ja kaiken siinä.

Vahvistettu betoni nauhan pohja kestää monta vuotta, vaikka talon seinämien rakentamista ei ole tehty hiilihapotettujen betonilohkojen, vaan kiinteän kiinteän tiilen rakentamiseen. Kustannusten kannalta se on huonompi vain ruuvipinoille, mutta luotettavuuden kannalta useimmissa tapauksissa ne ylittävät ne.

Tämän säätiön haittoja voidaan tunnistaa:

Velvollisuus analysoida perusteellisesti maaperä rakennustyömaalla;

Tarve käyttää nostolaitteita (FBS: n käytössä);

Pitkäaikainen betonin kovettuminen vähintään 3 viikkoa (monoliittisen vaihtoehdon valinnassa);

Mahdollisuus laittaa vahva vuorattu ja tulva maaperä.

Askel askeleelta ohjeet - säätiö omilla käsillään

Punnitun pohjan teipin paksuus ja korkeus sekä perustan syvyys valitaan maaperän, alueen ilmasto-olosuhteiden ja pystytettävän rakennuksen kerrosten lukumäärän perusteella. Ilman tietämystä tällä alalla, on parempi antaa tämä suunnitteluvaihe ammatilliselle. GOST-sivuilla on monia vivahteita ja vaatimuksia, joita on noudatettava.

Mutta kotimaasi tukemalla jo valmiiksi hankittu tuki on täysin mahdollista ja itsenäistä. Virheiden välttämiseksi on kuitenkin suositeltavaa tehdä nauha-säätiö seuraavien vaiheittaisten ohjeiden avulla. Siinä kuvataan kaikki yksityiskohdat samankaltaisen rakenteen rakentamisesta tyypilliselle yhden tarinan mökille.

Työn vaiheet

Ensimmäinen vaihe - merkintä ja maanrakennus. Säätiön syvyydestä riippumatta tulisi perustua voimakkaisiin maakerroksiin. Se voi olla savi, hiekkametsä, kalliot kerrokset tai siilot. Yleensä ne piilotetaan turpeen ja tavallisten maan kerrosten alla. Kaikki tämä on peitettävä ja poistettava, ennen kuin aloitat talon perustan rakentamisen.

Valmistamme tontin, levitämme perusmateriaalit: armatuuri, eristys, laudat muottiin

Sivuston merkitsemiseen tarvitaan tapit, mittanauha ja lanka. Jos maaperä on tiheä, niin kaivetun kaivannon seinistä saat suuren muottipesän. Sitä on vain lisättävä sitten ylhäältä. Jos maaperä on löysä ja kaatuu jatkuvasti, kaivantoa täytyy kaivata hieman leveydeltään niin, että muottipaneelit voidaan sijoittaa kaivon sisään.

Toinen vaihe on tyynyvalmistelu. Kaivetun kaivannon pohja tasoitetaan hiekalla ja pienellä soralla. Tämä hiekka-sora-kerros on syvästi puristettava, kaataa vettä, kun sitä kaadetaan. Sen pituus on noin 10 - 30 cm. Tämä pehmustettu pehmuste vähentää kuormitusten jakamista alaspäin kaistaleen talteenoton aikana.

Jäähdytin voidaan sijoittaa tyynyn päälle - tämä estää talteen jäämistä

Kolmas vaihe - muottien asettaminen. Tarvitset tangot, joissa on jakso 30 - 40 mm ja levyt 15-20 mm paksuina tai laminoidut lastulevyt. Talon betonialustalle luotu muotti on tällöin velvollinen ylläpitämään huomattavaa betonin massaa kaadettuna. Sen pitäisi olla kestävä ja luotettava. Jos se täyttyy betonin sekoittamisen jälkeen, se kaatuu, niin kaiken täytyy alkaa uudelleen.

Laitamme levyn muottiin

Jos pohjavesi rakennustyömaalla on korkea, niin betoniteräkselle tarvitaan vedenpitävyys. Ylhäältä, talon kellarikerroksessa, se tehdään yleensä peittokuvana. Jotta maan pohjaan jäävä osa voidaan suojata, kateaine on sijoitettava kaivoon sivuille ja pohjalle. Se suojaa betonia liialliselta kosteudelta maaperässä sen kovettumisen ja sen jälkeen.

Neljäs vaihe - venttiilien asennus. Vahvikkeille käytetään tavallisesti 14-16 mm: n poikkileikkausta ja ohutta sidontalankaa. Liitokset voidaan myös sulkea sähköhitsauksella. Mutta tässä tapauksessa tarvitset kokemusta hitsauskoneesta ja itsestäsi. Lisäksi hitsauksessa on oltava valmis metallisen korroosion esiintymiseen.

Rebar-sitomisvaihtoehto

Tämän seurauksena 25-30 cm: n solujen vahvistamisen kehys tulisi muodostaa kaivannon sisään ja se sopii niin, että kaikki sivut ovat peitetty kaatamalla betonia. Muussa tapauksessa metalli väistämättä ruostuu, talossa sitten pitkään vain ei kestä.

Näin muottien pitäisi näyttää ennen kaatamista.

Eristeiden ja varusteiden välissä on oltava 5 cm: n tila

Viides vaihe - betonin kaato tai FBS. Jos päätetään varustaa talon rakentaminen talotekniikalla, se nopeuttaa rakentamisen prosessia. Ei ole tarvetta tehdä muottirakennuksia ja odota lähes kuukausi ennen betonin asettamista.

Kuitenkin riippuvuus säätiölohkoista maksaa enemmän kuin monoliittinen vastine. Lisäksi niiden täytyy kaivata suuremman kaivannon leveydeltä. Kuormien jakautumi- seksi muurauslaatan alariville FBS tehdään laajenevalla alustalla.

Jos tukilaitteelle valitaan monoliittinen versio, betoni on kaadettava välittömästi koko pinnalle. Ei aukkoja ja ei korkeuskerroksia. Monoliitti on monoliitti. Talon on pysyttävä luotettavasti.

Kynnet voivat merkitä rajatäytteen muodon

Betoniseoksen itsensä valmistuksessa on välttämätöntä sekoittaa sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä suhteessa 1: 3: 3. Mutta on parasta ensin järjestää valmis ratkaisu, jonka merkki M300 ja sitä korkeampi.

Autamme lastalla ja lastalla tasaisen levittämään betonia

Betonin kaatamisen yhteydessä on äärimmäisen tärkeää varmistaa, ettei siinä ole aukkoja. Tiivisteen suorittamiseen on erityisiä värähteleviä koneita. On kuitenkin myös mahdollista käyttää vahvistusosaa täytetyn massan ja vuotoveden puhkaisemiseksi pois siitä.

Siirrämme värähtelevän betonin päälle tyhjennysten poistamiseksi

Säätiön valu päättynyt

Kuudes vaihe - vedeneristys ja sokea alue. Vedenpitävyys on sallittua 3-4 vuorokautta betonin kaatamisen jälkeen. Kestää noin kolme viikkoa. Mutta on mahdollista aloittaa käsittely mastilla, vaikka se ei ole täysin jäädytetty nauhan säätiön taloon.

Rakennuksen koko kehän varrella sinun on myös tehtävä sokea alue, joka ohjaa sadeveden poispäin sen seinistä.

Valmis säätiö kellarikerroksilla

Käytä kodin rakentamiseen

Tällainen tuki voi helposti olla kaksikerroksisia yksityisiä taloja. Voit rakentaa mökin siihen, voit valita liimattu laminoitu puutavara, loki, vaahtomuovi tai keraamiset lohkot. On vain pätevää tutkia maaperää ja laskea kaikki kuormat oikein. Säätiön lopussa ei vahingoiteta viilua, jotta se suojaisi säästä. Tämä ihanteellinen luonnonkivi tai klinkkerilevy julkisivuun. Mutta voit valita yksinkertaisemman asennuksen ja edullisen profiilin tai sivurajan.

Miten täyttää säätiö omilla käsillään

Koko rakennuksen lujuus ja luotettavuus riippuvat säätiön laadusta, olkoon se asuinrakennus, autotalli, vaunu tai kylpyamme. Sen rakentamisen kannalta on välttämätöntä paitsi kaivaa kuoppaan ja kaataa betoniliuosta, vaan myös laskea oikein laiturin mitat, koota oikea vahvistuskori ja valita sopiva sementtimerkki. Ennen kuin kaatat säätiön omilla kädellänne, sinun on tutkittava tekniikkaa, sillä pienetkin virheet voivat johtaa epätasaiseen sumentumiseen ja talon pohjan nopeaan tuhoutumiseen.

Miten täyttää säätiö omilla käsillään

Säätiöt ovat laattoja, pilaristoja, paaluja ja nauhoja sekä yhdistettyjä. Yksityisrakentamisessa käytettävät sauma- ja paalulaitokset eivät ole liiaksi kysyttyjä, koska ne edellyttävät suuria menoja ja erikoislaitteiden saatavuutta. Pilarin perustukset ovat halvimmat, mutta ne eivät sovi raskaiden rakennusten rakentamiseen.

Käytännöllisimpiä ovat nauhan perustukset, jotka tarjoavat tarvittavan vahvuuden kodeille, eivät ole liian vaikeita rakentaa ja ovat suhteellisen halpoja.

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Pohjapiirros

Säätiön rajojen määrittämiseksi tulisi tietää rakennuksen tarkat parametrit. Nauhan pohjan leveyden tulisi ylittää seinien paksuus 10-20 cm; laakereiden leveys laakerin sisäisten väliseinien mukaan vastaa niiden paksuutta. Kaivantojen pohja sijaitsee yleensä 20 cm maanpinnan alapuolella, mutta tämä ei koske matalia perustuksia.

Säätiön vaiheistetun järjestelyn järjestelmä

Merkinnät edellyttävät:

 • ohut johto, lanka tai kalaverkko;
 • puiset tapit;
 • mittanauha;
 • neliöitä;
 • romahtamaan.

Sivulla ei ole suurta kasvillisuutta, suuret kivet on poistettu ja kaikki, jotka voivat häiritä työtä. Määritä sen jälkeen yksi julkisivualueen kulmista ja aseta tappi maahan.

Toimivaltainen merkintäpohja nauha tyyppi

Tarkat mittaukset ovat tarpeen jäljellä olevien kulmien määrittämiseksi:

 • koukku mittaa julkisivun leveys ja aseta toinen majakka;
 • käyttäen lankaverkkoa, ensimmäisen kulman pystysuora on asetettu ja linja vedetään siitä kohtisuoraan julkisivujonoon;
 • neliön avulla rakennuksen viimeinen kulma määritetään ja tappi ajetaan uudelleen;
 • liitä tapit taudin kalastuslinjaan;
 • mitataan ja verrataan muodostuneiden reunojen molemmat diagonaalit, jos diagonaaleilla on eripituiset pituudet, korjataan majakkaen sijainti.

Pohjamerkkien tarkistaminen

Merkinnän ulkokehä on valmis, nyt sinun on tehtävä sisempi. Tätä varten kummankin kummankin kummankin puolen ajaa ne toisessa machekassa 40 cm: n etäisyydellä, ja ne on sijoitettava täsmälleen merkkilinjalla. Vastakkaisten tapien väliin vedä merkkijono ja päästä sisempi kehä. Merkitse sitten kaikki sisäiset laakerin seinät ja asenna majakat samalla tavalla. Tämän jälkeen on edelleen määritettävä alin merkintäpiste, josta kaivon syvyys mitataan.

kaivanto

On helppoa kaivata kaivukoneita kaivukoneella, mutta jos ei ole tällaista mahdollisuutta, sinun on käytettävä lapioita. Kaivamisen aikana on mahdotonta ylittää merkintöjen rajoja, kun taas kaivannon seinät on jatkuvasti tasoitettava pystysuunnassa.

On erittäin tärkeää, että reunan ympärillä oleva syvyys on sama ja pohja mahdollisimman tasainen.

Jos maaperä on liian tiheä ja vaikea päästä, se riittää 40-50 cm: n syvyyteen, minkä jälkeen kaivantojen kulmissa ja suorissa osissa 2 metrin välein reikiä porataan tukipylväiden alle.

Tällä menetelmällä voit tehdä luotettavan kiinteän perustan edullisemmalla kustannuksella, koska reikien poraaminen jopa tiheässä maaperässä on paljon helpompaa kuin kaivamisen kaivaminen. Lisäksi kehykseen tarvitaan vähemmän konkreettisia ja vahvistuksia. Pilarien reikien syvyyden tulisi olla 15-20 cm suurempi kuin jäätymisen taso, joka on noin 1,2-1,5 ottaen huomioon kaivannon syvyys.

Rakenteen ja kehyksen kokoaminen

Muottirainan alusta

Säätiön seinien on noustava maanpinnan yläpuolelle, joten sinun täytyy tehdä kiinteä muotti ja asentaa se ovien molemmille puolille. Lujittavan runko on myös tärkeä osa säätiötä, koska se tarjoaa pohjan vahvuuden ja pidentää sen käyttöikää.

Tässä työn vaiheessa tarvitset:

 • rakennustaso;
 • vanerilevyt tai kestävät levyt;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • muovikalvo;
 • nitoja;
 • tangot tangot;
 • liitososat, joiden leikkaus on 12 mm;
 • neulomalla.

Vaihe 1. Rakenna muotti

Laudat koputtavat 35-40 cm leveisiin kilpiin ilman aukkoja ja halkeamia. Liitoksissa suojat vahvistetaan pystysuorilla tankoilla, jotka sijaitsevat ulkopuolelta. Liittimien liittämiseen voit käyttää sekä kynsiä että itsekierteittäviä ruuveja, mutta on helpompaa purkaa itsepintaisella ruuvilla kiinnitetyt muottipesät.

Kaistaleiden perustukset

Ruuvien korkit on sijoitettava levyjen sisäpuolelle niin, että pohjan sivupinta on mahdollisimman tasainen. Erikseen, sinun on leikattava reikiä viestintäputkista, muuten sinun on lyödä ne betoniin. Ennen asennusta, muotti on verhoiltu muovikelmulla, jotta puu ei ime vettä liuoksesta.

Vaihe 2. Hiekkalaatikko

Tamping hiekka alla nauha säätiö

Säästöjen kuormituksen vähentämiseksi ja rakennusmateriaalien säästämiseksi kaivannon pohja peitetään kerroksella hiekkaa. Hiekkapyyhkeen paksuus on 15-20 cm; sen pinta on tasoitettava, kaatava ja tarkistettava veden koko alueella. Tämän jälkeen hiekka vedetään veteen paremman tiivistämisen jälkeen ja peitetään sitten kerroksella suurta soraa tai soraa.

Vaihe 3. Asenna muotti

Muottien asennusvaiheet

Seuraavana vaiheena on muottien asennus kaivannoissa. Levyt asetetaan reunan reunoille ja ne liitetään siltojen kautta palkista, joka pitää muotin pystyasennossa. Levyjen alareunan tulee olla hyvin lähellä maata, jotta liuos ei pääse vuotamaan. Ulkopuolelta levyt on tuettu puuta, lankkuja tai lujitemuotoja pitkin varmistaen, että muurausseinät ovat tiukasti pystysuorat.

Muottien valmistus ja asennus nauhateille

Vaihe 4. Vahvikotelon kokoaminen

Kehys on kolmiulotteinen ristikko, jonka neliösolut ovat 30 x 40 cm. Vahvistustankojen vahvistaminen tulisi olla vain lankaa, koska hitsaaminen aiheuttaa korroosiota nivelissä. Jos säätö yhdistetään, täytä ensin tukipylväiden reiät ja aseta 3-4 vahvistuspalkkia yhteen. Tangon päiden tulee työntyä kaivannon pohjan yläpuolelle vähintään 30 cm.

Vahvikotelon kokoaminen

Jos kyseessä on tavanomainen nauhalevitys, 2 pitkittäisvaijeria sijoitetaan kaivantojen pohjaan 5 cm: n etäisyydelle seinistä. Sitten ne kiinnitetään 30 cm: n korkeudelle pystysuorilla segmenteillä, pystysuuntaisten sauvojen korkeus on sama kuin syvennys + 25 cm. Seuraavaksi kiinnitä seuraava vaakasuora taso ja niin edelleen muotin yläosaan.

Vahvikotelon kokoaminen

Voit yhdistää kehyksen fragmentit maahan ja laskea sitten varovasti kaivantoon ja liittää ne toisiinsa. Lopuksi betonikerroksen taso määritetään, ja tässä korkeudessakin muottipesän sisällä ne venyttivät viivan tai köyden ja kiinnittävät sen etulevyn kynsillä. Linjan pitäisi kulkea pitkin koko kehä samalla tasolla, tämä on erittäin tärkeä asia!

Betonivaihto

Betonivaihto

On tarpeen täyttää säätiö betonilla kerralla. Jos tätä prosessia venytetään, pohjan lujuus hajoaa, mikä johtaa halkeamien ilmenemiseen ja betonin asteittaiseen eroosioon. Nyt monet ihmiset haluavat tilata valmiin betoniliuoksen suoraan tehtaalta, koska se säästää aikaa ja vaivaa. Jos tällaista mahdollisuutta ei ole, tarvitaan betonisekoittimia, koska on hyvin vaikeaa valmistaa tällaista betonia.

Betonivaihto

Ennen kuin alat kaataa, sinun on laskettava betoniseoksen kulutus pohjalla. Koska alusta koostuu useista nauhoista, on suositeltavaa ensin selvittää kunkin segmentin määrä ja laittaa se sitten yhteen. Nauhan selvittämiseksi nauhan leveys kerrotaan sen pituudella ja korkeudella. Säätiön kokonaistilavuus on yhtä suuri kuin betoniliuoksen tilavuus. Tilaus varastossa ei ole sen arvoista, sillä laskutoimituksissa kehyksen jokainen kulma otettiin huomioon kahdesti, mikä on vain tarvittava varasto.

Pohjan lujuus riippuu paljolti sementin tuotemerkistä sekä liuoksen komponenttien osuuksista. Asuinrakennuksen perustaminen on optimaalista käyttää M300- tai M400-ratkaisuja. Valmisteluun tarvitaan sementti M500, hiekka ja hienojakoinen murtoarvo suhteessa 1: 3: 4. Veden määrän tulisi olla puolet niin paljon kuin kaikkien muiden liuoksen komponenttien määrä.

Lämpimän ajan täyttäminen kylmältä on tarpeen, kun betonin kestävyys vähenee ja kovettuminen tapahtuu nopeammin.

Tee ensin ratkaisu:

 • seuloa silmäkokoisen hiekan läpi;
 • sekoitetaan hiekkaa, murskattua kiveä ja sementtiä;
 • vettä lisätään pienissä osissa;
 • sekoita komponentit perusteellisesti.

Valmis ratkaisu on yhtenäinen väri ja rakenne, paksu sakeus, kun kääntää lapi, se hitaasti luiskahtaa kokonaismassasta, eikä jakaa paloiksi. Kun betoni on valmis, voit alkaa kaataa. Täyttämällä muotti on kerrokset, jakamalla liuos paksuuden mukaan kehän noin 20 cm. Jos koko seos kaadettiin välittömästi sisäilman muodostuu tyhjiöitä, joka vähentää huomattavasti tiheys perusta.

Jalustan puun täyttö

Ensimmäisen kerroksen kaatamisen jälkeen liuos lävistetään useissa paikoissa vahvistusosalla ja tiivistetään sitten rakennuksen värähtelijällä. Jos tärytin ei ole, voit käyttää puukahvaa. Kun betonin pinta tiivistyy ja tasoitetaan, voit kaataa toisen kerroksen. Jälleen ne lävistää liuoksen, vapauttamalla ilmakuplia, sitten ne tamp ja tasoittaa pinta. Viimeisen kerroksen on oltava venytetyn kalastuslinjan tasolla; muurausseinät koputetaan vasaralla, ja pinta tasoitetaan lastalla.

Päättynyt päällyste on päällystetty muovikelmulla ja avattu vain kuivalla, pilvisellä säällä. Halkeilun välttämiseksi pohjan yläosa kostuu säännöllisesti vedellä. Muotti voidaan irrottaa 12-14 päivän kuluttua kaatamisesta, on suositeltavaa suorittaa rakennustyöt aikaisintaan kuukauden kuluessa. Tänä aikana perustus on riittävästi vahvistettu ja tiivistetty, joten kuorma ei tuota haittaa.

Betonin nauhaosasto

Monoliittinen nauhan perusta talolle

Monoliittinen nauhaosasto on yksiosainen teräsvahvike- ja betonirainan rakenne. Se sijaitsee rakennuksen ympäryksen ympärillä ja kaikkien laakereiden ja elementtien alla. Tekniikan kunnioittaminen muodostaa yhtenä kokonaisuutena - monoliittina - ja sillä on erittäin korkea luotettavuus ja lujuusominaisuudet. Tästä syystä se on suosittua sekä monikerroksisten rakennusten että yksityisten mökkien rakentamisessa.

Monoliittisten nauhojen perustuksia tulisi soveltaa alhaisissa pohjavesissä: kun ne sijaitsevat alle vaaditun perustan syvyyden. Muussa tapauksessa on tarpeen järjestää salaojitus, ja nämä ovat ylimääräisiä (ja huomattavia) varoja.

Näyttää siltä, ​​että valmis monoliittinen nauhatalusta

Laite ja tyypit

Nauhan perustusten syvyys on matala ja syvä. Matala-haudattu voidaan käyttää rauhallisissa, ei-pölyisissä maissa, joilla on hyvä kantavuus pienen massan rakentamiseen ja kehystystekniikkaan.

Tässä tapauksessa nauhan tulisi olla 10-15 cm kiinteässä kerroksessa, joka sijaitsee hedelmällisessä kohdassa. Samalla standardien mukaan se voi olla pienempi kuin 60 cm.

Tyypit nauhalevyt syvyys

Syväperustaisen monoliittisen nauhan perustukset tehdään raskaiden, massiivisten talojen alle. Yleensä ne lasketaan 10-15 cm alempaan maaperän jäädyttämiseen. Tällöin pohjan on levyttävä kerrokselle, jolla on hyvä kantavuus. Jos se ei ole, sinun täytyy mennä alla. Esimerkiksi jos maaperän jäädytys on 1,2 m ja hedelmällinen kerros päätyy 1,4 m: iin, on tarpeen laskea alle 1,4 m.

Mutterilla tai ilman

Yleensä monoliittisen nauhapohjan rakentamisen tekniikka mahdollistaa muottien asentamisen. Tämä levyjen muotoilu, joka muodostaa betoniin ja ei salli sen leviämisen. On selvää, että muotti - tämä on ylimääräinen materiaalikustannus sekä lisäaika sen kokoonpanoon ja asennukseen.

Muotti - lankojen tai vanerin rakenne, joka muodostaa perustan

Joskus, jotta säästät rahaa, hyvällä maaperällä, säätiön kuoppa pohjaan kaivetaan täsmälleen merkkien kohdalle - haluttuun leveyteen ja syvyyteen. Betoni kaadetaan näihin kaivoihin ilman muottirakennetta. Tällainen tekniikka ei voi taata vaadittua luotettavuutta, tulosta ei voida ennustaa. Tosiasia on, että normaalin lujuuden asettamiseksi konkreettisiin tarpeisiin tarvitaan tietty määrä vettä. Ilman muottirakennetta vettä, vaikka hieman, imeytyy maaperään, mikä voi vaikuttaa itse betonikiven laatuun. Pahimmassa tapauksessa se voi murentua.

Tilanne ulos, leviäminen kaivannon muovikalvoon. Mutta jatka sitä - vahvistusta on tehtävä. Sekä sauvat että saappaat vahingoittavat elokuva useammin kuin kerran. Tämän seurauksena kosteus menee joka tapauksessa.

Säätiö ilman muottirakennetta - riskialtis yritys

Joissakin tapauksissa tällaiset säätiöt voivat puolustaa tietyn määrän vuosia ongelmitta. Mutta ennemmin tai myöhemmin, halkeamia tai konkreettia alkaa murentua. Toinen vaikeus työskennellä tällaisen säätiön kanssa on kaukana ihanteellisesta geometriasta. Lämpöhäviön vähentämiseksi säätö on eristetty, useimmiten vaahtomuovilla tai pursotetuilla polystyreeni-vaahtolevyillä. Yritä tarttua ne epätasaiseen pintaan. Sama tilanne höyrysululla: kalvo on erittäin vaikea (melkein mahdotonta) liimautua epätasaiseen, huokoiseen betoniin, joka on täynnä maata. Se, onko tämä lähestymistapa perusteltu vai ei, riippuu teistä, mutta tällainen säätiö voidaan suositella ainoastaan ​​aidalle tai varastolle.

Kellari talossa, jossa nauha-pohja

Kellari voi olla sama alue kuin talossa, ja se voi olla vain osa tilaa. Ja sinun on päätettävä koostaan ​​ennen suunnittelua.

Jos kellarissa on vain tietty osa tilaa, ei ole mahdollista ottaa koko maata pois, vaan kaivaa vain kaivoja nauhan alla. Kaivaa myös kellarissa tiettyjen sääntöjen mukaan. Sen sijoittamista ja järjestelyä voidaan myös kehittää suunnitteluvaiheessa.

Nauha monoliittinen kellari kellarilla - vaikea tehtävä suunnittelussa (kuvan suurentaminen, napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella sitä)

Jos kellarista päätettiin tehdä myöhemmin, on sitten valittava paikka ja syvyys on määritettävä siten, että kun vedettäisiin viivoja talon pohjasta 45 asteen kulmassa, ne eivät kulkeneet aukkojen läpi (kuvassa oikealla).

Jos kellari on koko talon aluetta, niin maa poistetaan kaikki tarvittavaan syvyyteen. Yleensä tällaista hanketta ei voida kutsua talousarvioprojektiksi: paljon työtä ja kuluja on paljon. Ensinnäkin se vaatii vahvempia seinien vahvistamista ja niiden suurta paksuutta. Koska maaperä ei ole sisäpuolella, kellarin seinien on vastustettava maaperän paineita ulkopuolelta. Sen vuoksi nauhan paksuus on paljon suurempi ja tarvittava vahvistus on tehokkaampaa, se sopii pienempään nousukulmaan, lujitushihnojen määrä kasvaa. Tämän seurauksena vain raudoituksen säätiön kulutus kasvaa. Toiseksi, kellarikerroksen betonisointia ja mahdollisesti vahvistamista koko alueella tarvitaan. Ja tämä taas materiaalit - betoni ja vahvistaminen. Kolmanneksi tehokas ilmanvaihto on välttämätöntä maanalaisten kaasujen poistamiseksi. Tällaista rakennetta ei enää suunnitella itsenäisesti. Työn tulisi olla ammattimainen ja erittäin kokemus.

Yksi talon perusrakenteiden variantteista kellariin (kuvan koko suurentaminen, napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella)

Monoliittinen nauhaosuus: rakennusvaiheet

Vaikka organisaatio tai tiimi rakentaisi talon, kehittäjän on tunnettava tekniikka: ainoa tapa valvoa prosessia ja luottaa työn laatuun.

Yleensä tekniikka on seuraava:

 • Tonttiasettelu.
 • Maa toimii.
 • Pohja tiivistys, pohjamateriaali ja tamping.
 • Merkintänauha.
 • Vedeneristys.
 • Muottien asennus ja asennus.
 • Neulomisvarusteet.
 • Juottamalla betonia ja värisemällä sitä.
 • Betonien hoito.

Joitakin selvennyksiä tarvitaan. Kaksoismerkintä - juoni ja nauha - tarvitaan, jos talo on kellarikerroksella koko talon alueella. Ensimmäistä kertaa, kun merkitset talon aluetta ottaen huomioon muottien asennuskorvaukset. Ei ole mitään keinoa ilman sitä. Sitten, kun kuoppaan kaivetaan ja pohja kaadetaan ja puristetaan, on tarpeen merkitä nauha. Näiden merkkien mukaan asennetaan myöhemmin muotti, joka muodostaa talosi "profiilin".

Nyt hieman enemmän jokaisesta vaiheesta.

Koska maaperän suunnittelussa tutkittiin tietyllä alueella, se on sidottava tiukasti. Maanalainen rakenne on usein heterogeeninen ja puolen metrin syrjäytyminen voi olla kriittinen: mitä jos on olemassa liukuvia kiviä tai onteloa. Tuskin kannattaa sijoittaa senttimetriin, mutta on suositeltavaa, että et menetä paljon.

Joten voit tehdä merkinnän säätiölle sivustossa.

Niiden määrä ja laitteet riippuvat siitä, onko sinulla taloja, joissa on tai ei ole kellarissa. Jos ei ole, merkitset nauhan - ja sinun on poistettava maa. Vain marginaali muottien asentamiseksi - ja tämä on joskus 50 * 80 cm kummallakin puolella. Suojukset tarvitsevat välikappaleita, jotka eivät salli niiden hajoamista.

Jos talo kellarissa - täytyy poistaa kaikki maaperä. Kaivon mitat ovat 2-5 metriä suurempia kuin pohjan mitat. Tämä on sama varastovälin välikappale.

Jos talo kellarissa - kuoppa osoittautuu suureksi

Suurten määrien osalta on parempi käyttää erikoislaitteita. Vuokraaminen maksaa paljon, mutta "kaivurit" -työryhmä työskentelee useita päiviä maksaa vähemmän. Nopeudet eivät ole vertailukelpoisia.

Ylempi hedelmällinen kerros asetetaan erikseen, ja se voidaan jakaa välittömästi puutarhaan. Muu maaperä poljetaan kasaan: osittain se menee täyttöön, osittain se on poistettava.

Tiivistetään kuopan pohja ja vuodevaatteet

Kun suurin osa maaperästä on poistettu, pohja on tasoitettava ja tiivistettävä. Kaivinkoneella työskentelyssä usein tapahtuu, että joillakin alueilla syvyys on 20-30 cm enemmän kuin on tarpeen. Kaikki nämä epäsäännöllisyydet on korjattava: nukahtaa ja tamp.

Tampointi ja tasoitus tarvitaan pitkin kaivon tai kaivannon alueelle. Ja ei kannella. Sitä voidaan käyttää, jos rakennat aita. Jopa kylpy- tai dachin rakentamisen yhteydessä on parempi käyttää värähtelevää levyä.

Ymmärrämme, miksi. Tämä taso vastaa koko rakennuksen kuormitusta. Pienet aukot ja epätasaisuudet voivat aiheuttaa epätasaista kutistumista ja halkeilua. Ja pohja kaivamisen jälkeen on epätasainen. Ja se voidaan poistaa tampingilla. On vielä parempi, jos pohjaan kaadetaan kerros hiekkaa, jossa on keskipitkä tai hieno jyvä. Se tasoitetaan paremmin pienemmän koon vuoksi. Mutta paremman ja nopeamman tampingin, sinun täytyy kostuttaa se (kaada vettä liota koko sen tilavuus). Tärisevä levy luo voimaa, joka pakkaa hiekkaa 15-20 cm: iin. Tämä kerros on kaadettava kerrallaan. Jos hanke, kerros hiekka 30 cm, sinun on ensin täytettävä 15 cm, irrotettava ja painettava sitä suurta tiheyttä. Sitten kaada toinen ja kaataa se ja kaada se.

Tuhoamiskoneita on jopa kapeita maata tiivistettäessä.

Usein hanke edellyttää hiekka- ja soramakuusien luomista. Tällöin tiivistetyn hiekan päällä kaadetaan toinen 30-60 mm: n fraktion murskattu kivi. Ja hän myös leimataan. Tämän kerroksen paksuus on 10-15 cm ja se on myös kaadettava pieniin kerroksiin, joiden koko on noin 5 cm.

Tällöin maata ei ole vain tasoitettu, vaan myös tiheämpää: roskia ajetaan alla olevaan kalliolle, lisäävät sen kantavuutta. Koska laatta osuu kiviin suurella voimalla, tiivistys tapahtuu 40-50 cm: n syvyydelle. Ja tämä on erittäin hyvä.

Monoliittisten nauhojen perustukset

Muotti on valmistettu levyistä, joiden paksuus on vähintään 40 mm, huonolaatuinen vaneri tai OSB. Vaneri on halpa, erikoismuoto. Hänellä on laminointi - on suojakalvo. Koska sitä voi käyttää useita kertoja.

Levymateriaalien suojat vahvistetaan poikittaisilla ja pitkittäisillä tankoilla. Laudoista kiinnitetään ristikkopalkit. Aseta kokoonpannut suojat merkitsemällä nauha, kiinnitä se ulkopuolelta hakkereiden avulla ja asenna jouset sisään. Kaikkien näiden kiinnittimien tulisi antaa mittoille annettu ulottuvuus. Ne eivät anna suojien kaatumista tai kaatua betonin kaatamisen aikana: seinille asetetaan paljon paineita, joten kiinnittimien on oltava luotettavia.

Muotti on laadullinen perusta, jota ei voida soveltaa

Rakenteen erityispiirteiden vuoksi - suurelta osin ja pieneltä leveydeltä - voimat, jotka yrittävät katkaista nauhan poikki, toimivat nauhan pohjalle. Sen vuoksi on tarpeen vahvistaa sitä pitkällä puolella. Ne käyttävät voimakkaita rei'itettyjä vahvikkeita, joiden halkaisija on 10 mm ja enemmän. Kaikki poikittaisvahvikkeet vakauttavat vain pitkittäisreunat avaruudessa, koska ne ovat sileitä ja niissä on pieni paksuus - 6-8 mm.

Vahvistusnauhan perustus

Ja useimmissa tapauksissa, syvyydestä riippumatta, kaksi vahvikevyötä riittää: nauhan yläosassa ja alareunassa. Poikkeuksena on säätiö, jossa on kellarissa koko talon alla.

Kuvassa näkyy nauhan monoliittisen perustuksen vahvistaminen. Kunkin liityntäpisteen ankkuri on sidottu erityisellä johtimella. Tee se käsin koukkujen tai automaattisten laitteiden avulla - neulomalla aseita.

Toinen tapa on hitsaus. Mutta sen käyttö ei ole aina perusteltua. Työ menee nopeammin, mutta yhteys on vaikea. Liitettäessä johtoa rullalla on vielä jonkin verran vapautta. Ja se auttaa kompensoimaan joitain muodonmuutoksia tuhoamatta betonia. Hitsauksessa nivelet ovat jäykät, jotka toisaalta eivät ole huonoja, mutta toisaalta liian jäykkä rakenne voi aiheuttaa halkeamia.

Ja vahvistus näyttää elävältä

Toinen asia: hitsauspaikka alkaa aina hajota ensin. Vaikka raudoitus on betonin paksuutta ja siksi ei syövytä (happea ei tunkeudu siihen), mutta kaikki epäsäännöllisyydet ja hapen virtaus, ensimmäiset hitsaukset tuhoutuvat.

Tässä vaiheessa on sijoitettu tuuletuskanavia ja kanavia, joiden kautta tekninen viestintä johtaa taloon. Jos unohdat sen, sinun täytyy tuhota monoliitti ja tämä on hyvin epätoivottavaa: sitä pienemmät puutteet, sitä vahvempi rakentaminen on.

Ribbon säätiön kaataminen

Kun rakennat enemmän tai vähemmän ison talon, se on helpompaa ja parempia tilata valmiin betonin toimittaminen sivustoon sekoittimessa. Sitten täyttö voidaan tehdä yhdellä päivällä.

Voit tehdä konkreettisia itseäsi. Mutta tähän tarvitset betonisekoittimen. Käsin sekoittamalla komponentit kouruihin, jotta varmistetaan asianmukainen homogeenisuus, on mahdotonta.

Suurten perustusten täyttäminen on helpompaa tilata valmiin ratkaisun

Manuaaliseen valuun tarvitaan vähintään kolme henkilöä: yksi betonisekoitin betonoituu, toinen jakaa valmiin osan ja kolmas värisee juuri täytettyä aluetta.

Betonia tärytetään manuaalisilla tai kannettavalla upottamalla täryttimellä. Tämän prosessin avulla voit poistaa kaikki aukot ja tasoittaa tasaisemmin paikanvaraajaa. Tämän seurauksena betonin lujuusominaisuudet parantuvat huomattavasti, sillä se saa aikaan jäätymisvastuksen, koska se imee vettä paljon vähemmän. Siksi älä vähempää tätä vaihetta: samojen komponenttien kanssa ratkaisussa päädymme korkeampaan betoniin.

Jotta betoni olisi homogeenisempi ja saisi lisäaktiivisuuden, käsitellä sitä vibraattorin avulla

Toinen asia: kun kaatat ulos autosta, tarvitset erityisiä kouruja. Ensinnäkin niiden on helpompi toimittaa betonia haluttuun pisteeseen, ja toiseksi ratkaisu ei saisi laskea suurelta korkeudelta. Jos syvyyden korkeus on yli 150 cm, se on kerrostunut. Tuloksena on pieni lujuus.

Betonin hoito

Jos työ suoritettiin kuumalla, kuivalla säällä, nauha olisi peitettävä muovikelmulla tai muulla materiaalilla kosteuden nopean haihtumisen estämiseksi. Koska betonin syvyys on suuri, pinnan kastuminen ei anna konkreettisia tuloksia. Pääasia ei ole antaa kuivua kuivumaan ja elokuva selviytyy tästä tehtävästä täydellisesti.

Jos lämpötila lämpötilan aikana ja sen jälkeen pidetään noin +20 ° C: n lämpötilassa, kolmen päivän kuluttua betonin kaatamisesta betoni ottaa noin 50% linnoituksen. Neljäntenä päivänä muotti voidaan irrottaa ja jatkaa työskentelyä eteenpäin.

Alhaisemmissa lämpötiloissa sinun on odotettava enemmän: +10 ° C: ssa, tämä on jo 10-14 päivää ja + 5 ° C: ssa asetusprosessi lähes pysähtyy. Tällaisissa olosuhteissa on tarpeen joko lämmittää muottipesä tai lämmittää betonia.

Monoliittinen nauhaosasto on valmis, mutta sen eristyksestä ja vedeneristyksestä on enemmän työtä. Vain sen jälkeen he nukkuvat (täyttö).

Betonin nauhaosasto

Jokainen kehittäjä ei epäile sitä, että jokainen rakennus tarvitsee säätiön. Monissa asioissa on useita vaihtoehtoja: pylväs-, monoliitti-, TISE-tekniikkaa käyttävä säätiö... Mutta betoniraudan säätiö on pidetty pitkään luotettavimpana. Tämä on paras vaihtoehto alhaisen rakennustöiden rakentamiseen, minkä ansiosta talon voi rakentaa mistä tahansa materiaalista (puu, tiili, lohkot) ja varustaa se hyvällä kellarilla.

Eri versiot nauhatasosta ovat erilainen muoto ja näin ollen kustannukset.

Puusta valmistettujen esivalmistettujen perustusten kokoonpano on valmistettu esivalmistetuista lohkoista. Huolimatta tämän vaihtoehdon houkuttelevuudesta yksityissektorilla valitaan harvoin: vedenpitävyyden lisäkustannukset, nostomekanismien vuokraus eivät anna kaikkea budjetia.

Monoliittiset nauhan perustukset voivat olla syviä ja matalia.

Sekä tämä että toinen on teräsbetoninauha, joka on asetettu kaivolle, jonka syvyys riippuu monista tekijöistä. Tämä on rakennuksen paino, pohjaveden taso ja maaperän koostumus sekä jäätymisaste.

Ensimmäinen vaihtoehto on optimaalinen työskennellessä syksy-talvikaudella, kun betonin kiinteyttäminen nauha-pohjaan muuttuu pitkäksi toimenpiteeksi ja siihen voi liittyä ei-toivottuja ilmiöitä, kuten halkeamien ilmeneminen, nesteen kiteytyminen jne.

Houkuttelee mahdollisuutta säästää tekemällä jotain työstä omalla kädelläsi.

Betoniliuskan alapinnan asennusvaiheet

On suositeltavaa aloittaa nauhatalustuksen (samoin kuin minkä tahansa muun) rakentaminen insinööri-geologisilla töillä ja suunnittelulla, varsinkin jos sivusto sijaitsee epäluotettavassa maaperässä. Mutta tässä vaiheessa monet säästävät, toivoen säätiön turvamarginaalia.

Valmisteluvaiheeseen kuuluu paitsi puiden ja pensaiden puhdistaminen sekä hedelmällisen kerroksen poistaminen. Meidän on huolehdittava sekoittimen kulkuteitä, hiekkaa, raunioita ja raudoitusta. On tarpeen varastoida työkaluja maanpinnan, betonirakenteen, keinojen kiinnittämiseksi muottiin ja monia muita "pieniä".

Maa-alueet alkavat merkinnällä. Tämä tehdään tappien ja johteen avulla: rakennuksen koon mukaan säätiön aksiaaliset viivat on merkitty. Sen jälkeen tarkistetaan oikean kulmakappaleen oikeellisuuden merkitys kaivannon leveydestä.

Betonin kovettuminen liuska-pohjaan Digging yksin ei ole paras ratkaisu.

Ensinnäkin se on pitkä ja tylsiä: säästät jonkin verran, menetät paljon aikaa ja fyysistä voimaa.

Toiseksi, jos et ole onnekas säällä, sateet voivat tuhota kaivannon seinät ja tämä johtaa lisäkustannuksiin. Paras tapa on ottaa rakennusalan ryhmä työhön ja hallita suoritusta.

Kaivettu kaivanto laskettuun syvyyteen, he tekevät hiekka-sora-sängyn: laita hiekkaa ja soraa (murskattu kivi) kerroksittain ja hyvin tamp, vedellä vettä. Tyynyjen kokonaispaksuus ei saa olla yli puolet kaivannon syvyydestä.

Seuraava vaihe on ns. Monet ohittavat tämän vaiheen, unohtamatta sen etuja: ohuen "laiha" betonikerroksen (5-10 cm) ansiosta kaikki epäsäännöllisyydet tasoitetaan, toimii perustana olevan vedenpitävänä lisäeristeenä, on kätevää neuloa vahvistuskehikkoa noudattamalla kaikkia vaadittuja etäisyyksiä. Jalka on viimeinen tilaisuus tarkistaa säätiön oikea sijainti ja koko.

Viikon kuluttua, kun liuos kovettuu, voit jatkaa lujittavan häkän kiinnittämistä sen jälkeen, kun on lisätty vesitiivis kerros katemateriaalista, lasisuojasta, polyeteenistä pohjalla...

Vahvistus- ja betonisovituspohjat

Vahvistettu nauha-pohja. Runkorakenne koostuu vähintään kahdesta pituussuuntaisesta lujitusta (pohjasta ja yläpohjasta), jotka on yhdistetty pystysuorilla sauvoilla. Hitsausta ei suositella, mutta liitokset on tehty erityisellä sitovalla langalla.

Säätiön muodot useimmiten toimivat kaivannuseininä, vain maan pinnalla ne rakentavat ne lankusta, nostamalla ne tarvittavaan korkeuteen.

Varmistetaan, että kaikki koot ovat havaittavissa, veden syöttöaukkoja ja jätevettä on saatavilla. Voit aloittaa nauhalevyn betonisoitumisen.

On suositeltavaa tehdä tämä kerralla tehdasvalmisteisella betonilla. Tämä saavutetaan säätiön kiinteyden ja yhtenäisyyden avulla.

Betoni kovettuminen nauhalevyssä riippuu lämpötilasta, kosteudesta ja muista tekijöistä. Hänen huoltajansa on yksinkertainen, mutta kaikki vaatimukset on täytettävä, jotta saataisiin betonin muotoiluvoimakkuus:

Tuoretta betonia on suljettava kalvolla, kuorella tai peitettäväksi sirulla (sahanpuru).

Kostuttaa säännöllisesti kuivumisen välttämiseksi.

Suojaa äkillisistä lämpötilan muutoksista.

Vältä ennenaikaista mekaanista rasitusta.

Betonielementti: sen ominaisuudet ja tekniset kirjanmerkit

Rakennuksen rakentaminen alkaa sen perustamisen, joka puolestaan ​​voi olla monenlaisia. Yksityisen talon rakentamiseen järkevä on nauha. Tarkastelemme sen ominaisuuksia tässä artikkelissa.

Kuva valmisnauhasta

Yleiset säännökset

Mikä on tällainen säätiö? Itse asiassa se kaataa raudoitettua betonia koko rakennuksen ympärysmitta. Siten jokaisella seinällä on vankka tuki.

Ensinnäkin tarkastellaan tämän tyyppisen tukikohdan etuja:

 • Paras hinta. Nauhan perustukset ovat halvempia kuin monoliittiset, joiden teho on välttämätön vain monikerroksisille rakennuksille ja voimakkaammille ja halvemmille kasaeristeille, mikä soveltuu paremmin pieniin rakennuksiin, kuten kasvihuoneisiin, kylpyihin ja huviloihin.
 • Suuri luotettavuus. Kuten edellä on todettu, kaikki suurimman kuorman kantavat osat on varustettu kiinteällä pohjalla.
 • Lisälämmöneristys. Suurimmat kylmät ja kosteat ovat peräisin maasta, ja niiden jatkuva suojaus lisää koko talon mukavuutta.
 • Mahdollisuus rakentaa maanalainen kellari tai jopa kellari. Tämä säätiö toimii hyvin seinien roolilla.

Esivalmistettu betoniperusta on heti ja kellari seinät

 • Kyky luoda omat kädet. Tekniikka ei ole kovin monimutkainen ja se on varsin toteuttamiskelpoinen ei-ammattilaisille.

Vaadittavan työn vaiheittainen kuvaus

GOST 13580 85: n ansiosta kaikki tarvittavat tekniset tiedot saattavat vaurioittaa betonielementtisubstraattien perustuksia. Analysoimme kaikki tärkeimmät kohdat, alkaen merkinnästä ja päättymällä liuoksen kaatamalla.

Merkitse tulevien seinien sijainti jännitteellisinä johtoina

Merkinnän oikeasta soveltamisesta riippuu siitä, millaista taloa on, tai se on seinien kaarevuuden läsnäolo tai puuttuminen. Siksi tämä on otettava vakavasti.

Ohjeet ovat seuraavat:

 • Valitse paikka, johon rakennuksen ulkokulmat sijaitsevat.
 • Käännä kiinnitys paikalle maahan ja sitoa pyykkinarulla siihen.
 • Mittaa haluamasi etäisyys ja aseta seuraava maamerkki, sitomalla sen toinen pää siihen.
 • Me vetäytymme heistä 40 cm: n tulevalle rakennukselle ja lisäämme kaksi muuta kiilaa maahan, minkä jälkeen liitymme myös niihin. Se on seinän sisäpuoli.
 • Samoin ensimmäisestä kulmasta mitataan toinen seinä. Ja niin siirrymme talon ympärille.

Vihje: Jotta kulma olisi tasainen, käytä tunnettua Pythagoraan lause koulusta lähtien, jossa todetaan, että oikean kolmion hypotenusteen neliö on yhtä suuri kuin sen kahden jalan neliöiden summa.

Siinä tapauksessa meidän on rakennettava kerrostettujen seinien arvot neliöön, lisää ne yhteen ja verrataan niitä samojen seinämien kauempien reunojen väliseen etäisyydelle.

Positiivinen tulos merkitsee sitä, että kulma, jonka merkitset on 90 astetta.

Graafinen esimerkki kulman tarkistamisesta

Kaivaa lapioilla

Kun merkintä, vain kaivaa siihen sopiva kaivanto.

Se olisi otettava huomioon, jotta:

 • Se oli kymmenen senttiä paksumpi kuin seinien leveys.
 • Syvyys oli seitsemänkymmentä senttimetriä. Mutta tämä parametri voi vaihdella maaperän tyypistä riippuen: löyhä maa vaatii syventämisen ja kiinteän päinvastoin, sitä voidaan rajoittaa pienemmäksi. Rakennuksen rakentamiseen käytetty materiaali on myös ratkaiseva tekijä. Esimerkiksi hiilihapollisen talon nauhan perustus ei tarvitse suurta kaivantoa, koska sillä ei ole suurta kuormaa.

Matala nauha-pohja ilmastetun betonin taloon

Hiekkakyyhky

Tämä elementti on välttämätöntä lieventää ja jakaa tasaisesti tulevan rakenteen kuormitusta maaperään.

 • Nukutamme kymmenen senttimetrin kerrosta hiekkaa.
 • Me märkäämme ja painamme sitä.
 • Nukahtaa seuraavaksi. Voit vaihtaa kerroksia soraa uudelleen, riippuen maaperätyypistä.
 • Jälleen kostutettu ja ramming. Jatkamme kunnes hiekkavyö kasvaa kolmekymmentä senttimetriä.
 • Sitten kaadetaan ohut kerros nestemäistä sementtilaastia päälle, mikä muodostaa eräänlaisen vahvan betonipinnan liuskan alapinnan alla.

Kiinnitetyt muottipesät lankkuista

Päästä levyt ja muut sopivat materiaalit käsillä. Tuloksena olevien suojien on noustava maanpinnan yläpuolelle vähintään 20 cm.

Vinkki: kokoa rakenne niin, että kynnet ohjataan sisäpuolelta ulospäin.

Tämä helpottaa suuresti muottien purkamista.

Luodaan vahva "luuranko" rakennuksen perustamiseen

Jos haluat olla kiinteä teippi monoliittinen teräsbetonipohja, sinun on asennettava oikein metallinen tanko:

 • Asettamme tielle tyynyjä eristykseen rautaa pohjavedestä.
 • Ylhäältä kootaan rakenne pystysuorasta ja vaakasuorasta vahvikkeesta ja kierretään ne pehmeällä langalla. Jokaisen solun on oltava noin kolmekymmentäviisi senttimetriä.

Vinkki: Hitsaustangoilla ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta, koska se heikentää niiden joustavuutta.

 • Häkin yläosassa tulisi olla viisi senttimetriä perustuksen suunnitellusta korkeudesta. Tämän seurauksena sen pinnan tulee olla tasainen ja sileä ilman teräsulakkeita. Muuten sinun on leikattava betoni timanttipiireillä niiden poistamiseksi.

Betoninvahvistettu kaivanto

Mikä betoni on paremmin nauhateille? Tuotemerkki M400 -tuotanto takaa betonin kestävyyden ja lujuusominaisuudet. Laskettaessa sen tarvitsema määrä sinua auttavat verkkolaskimet, jotka ovat suuressa määrin käytettävissä Internetissä.

Online-betonilaskin nauhan pohjalle

Jos haluat säästää, käytä seuraavia betonikoostumuksia nauhalumpuille:

 • Yksi tavanomainen sementtimerkin M400 yksikkö.
 • 1,2 yksikköä hiekkaa.
 • 2,7 yksikköä raunioista.
 • 0,5 yksikköä vettä.

Noudata seuraavia sääntöjä:

 • Huolehdi täytön sileydestä estääkseen "kylmien liitosten" syntymisen.
 • Ole varovainen liuoksen puolinainepitoisuudelle, laimentamalla se ajallaan veteen paksuisen muodostumisen tapahtuessa.
 • Ajoittain rei'itetä betonikerros teräsharjalla ja paina sitä. Joten poistat ilmataskut, jotka rikkovat betonirakenteen tiheyttä.

Tämän seurauksena ainoastaan ​​timanttiporaus reikien betonista voi vahingoittaa tuloksena olevaa rakennetta.

Betonielementti - paras ratkaisu yksityisen talon rakentamiseen. Luotu useissa vaiheissa. Lopullinen on sopivan liuoksen ja sen yhtenäisen täytön sekoittaminen.

Snip nauhan perustukset

Sekä teollisessa että yksittäisessä rakenteessa vahvistettu nauha pidetään luotettavimpana pohjana. Tämä on betonin perusta, joka on muodostettu tiettyyn syvyyteen ja leveyteen, joka on vahvistettu metallirungolla ja kaadettu sitten laastilla. Kaikilla säätiöillä on kaikenlaisia ​​kuormia - vetolujuus ja puristus, taivutus ja murtuma, joten näiden rakenteiden kohdalla on tiukat vaatimukset eri parametreille, jotka on kuvattu vastaavissa GOST- ja SNiP-rakenteissa. Koska on monia vaatimuksia, muistaminen ei ole

Luettelon perusasiakirjat vahvistettujen pohjien rakentamiseksi

Vahvistussuunnitelma ja pohjarakentaminen

Pohjan betonimuodon vahvistaminen suoritetaan kahdessa kerroksessa - ylä- ja alarivit vahvistus poikittaisella ja pitkittäisellä vahvikkeella lisävarret. Kestävän mutta joustavan lujitushäkkeen muodostami- seksi käytetään luokkaan A III lujittavia sauvoja - tämä on pyöreän poikkileikkauksen Ø 10 - 16 mm teräsprofiili, jossa on kaksi pituussuuntaista jäykistysliitettä ja poikittaiset pinnat, jotka on valettu kierteeseen.

Kokonaiskorkeuden ollessa ≥ 0,15 m, on pystytettävä pystysuorat lujitangot puuhun, joka tehdään sitomismenetelmällä pehmeällä neulomalla (SNiP 52-01-2003 ja SP 52-101-2003). Rungon pystysuoralle vahvistukselle käytetään luokan A I raudoitusta - nämä ovat sileitä vahvikkeita Ø 6-8 mm. Jotta betoniliuskatalustan runko-osan pituussuuntaiset kuormat voidaan kompensoida, kehys vahvistetaan poikittaisella vahvikkeella, joka estää mikrokruunujen muodostumisen ja kiinnittää pohjan vahvistuskehyksen pituussuuntaiset kerrokset keskenään.

Online laskin vahvistuslaskennalle

Edellä olevan SNiP: n mukaan pystysuora ja poikittainen vahvike liitetään yhteen rakenteeseen, jossa on teräsvahvikkeet, joiden välinen etäisyys on 3/8 nauhalevyn korkeudesta ja jonka on oltava ≥ 0,25 m.

Myöskään nauhan perustusten mukaista vahvikekappaletta ei saa asentaa vahingoittuneilta tai ruostuneilta sauvoilta - raudoituksen tulisi olla tasainen ja leikattava laskettuihin koihin. Erilliset lujitustangot on myös liitetty toisiinsa pehmeällä tai hehkutetulla neuleliittimellä ja virkkuukoukulla. Hitsaustarvikkeita saa käyttää vain varret, joissa on marikovka "C".

Ribbonvahvistus

Lujittavan häkin sitomista koskevia sääntöjä on ehdottomasti noudatettava, muuten häkän vaaditun jäykkyyden saavuttaminen ei ole mahdollista. Kehyksen kulmat ja nivelet sitovat estää paikallisten kuormitusten haitallisten vaikutusten syntymisen. Nurkkapidikkeissä käytetään luokkaan A III lujittavia sauvoja. Tärkeimmät suositukset yhdistettäessä rungon kulmat:

 1. Tangon on oltava taivutettu siten, että sen toinen pää tulee pohjaseinään, toinen pää tulee vastakkaiseen seinään;
 2. Vahvistuspalkin viemiseksi vastakkaiseen seinään olisi oltava neljäkymmentä sauvan halkaisijan pituutta;
 3. Ei ole sallittua käyttää yksinkertaista vahvistamisen leikkauspisteiden liittämistä ilman vahvistusta lisätyillä pystysuorilla ja poikittaisilla vahvistusosilla;
 4. Tangon pituudella, joka ei salli taivuta sitä pohjan vastakkaiselle seinälle, vahvistus liitetään L-muotoisilla metalliprofiileilla;
 5. Kiinnitysliittimien väli on valittu kaksi kertaa lyhyemmäksi kuin nauha.

Rebar-sidoskuvio

Kaatamalla betonia kaivoksiin

Vaatimukset betoniliuoksen kaatamiseksi pohjaan on esitetty monissa asiakirjoissa - TSN 50-302-2004, BCH 29-85, GOST 13580-85, SP 63.13330.2013, SP 52-101-2003, SNiP 52-01-2003, SP 22.13330.2011, GOST R 54257-201 ja muut. Liuos kaadetaan kaiteeseen, joka on rajoitettu muottipohjalla kerroksittain kerroksittain, jonka paksuus on 0,20-0,25 m. Liuoksen asettaminen suoritetaan yhdessä suunnassa, mutta suurella nauhan leveydellä kallistetut kerrokset voidaan valaa kulmassa ≤ 30 0.

Ote SNiP: stä

Puhdista betonipinta sementtilevystä metallisella harjalla (betonivahvuudella ≥ 1,5 MPa), jauhatuksella (betonivahvuudella ≥ 5 MPa), hiekkapuhalluksella (betonivahvuudella ≥ 5 MPa) tai pesemällä vesisuihkulla (betonin lujuus ≥ 0,3 MPa ). Halvin tapa on vedenpuhdistus, ja tämä kohta vaikuttaa myös nauhanjalostuksen kokonaiskustannuksiin.

Kylmänä toimiva sauma sijaitsee pohjaseinässä vaakasuoraan mutta myös pystysuoraan ja kohtisuoraan palkkien, seinien, pylväiden ja laattojen akseleihin. Työsauma katkaistaan ​​levyjen tai vanerin kilpillä, ja raudoituksen vapaaseen kulkuun reikiä valmistetaan sopivasta halkaisijasta rungon tangot.

Ennen nipun pohjan kaatamista odota jonkin aikaa saavuttaaksesi vähintään 1,5 MPa: n betonivahvuuden edellisessä kerroksessa. Ensimmäiset 3-5 päivää kestänyt kovettumaton kerros suojaa sademäärästä ja auringonvalolta, pakkaselta tai kuumuudelta. Mekaaninen vaurio betonille tänä aikana ei myöskään ole hyväksyttävää, kunnes betonin lujuus nousee 1,5 MPa: iin.

SNiP: n yleiset määräykset säätiöiden suunnittelussa

Miten testata betonin voimakkuutta?

Materiaalien lujuus on kyky vastustaa tuhoisia vaikutuksia ulkoisen voiman paineen aiheuttaman materiaalin sisäisen jännityksen vaikutuksesta tai muista tekijöistä johtuen (kutistuminen, kosteus, lämpötila jne.).

Materiaalin lujuusominaisuudet lasketaan useilla menetelmillä:

 1. Tavanomainen näytteenottomenetelmä;
 2. Poratun ytimen tutkimusmenetelmä;
 3. Rikkomattoman testauksen menetelmä, jota pidetään halvin ja tehokkain.

Lujitustangojen muotoon vaadittavien lujitustangojen lukumäärä ja paino lasketaan perustusnauhan mitoilta. Nauhan leveys on 0,4 m, on suositeltavaa käyttää neljää pitkittäistä sauvaa - kaksi ylhäältä ja alhaalta. Esimerkkinä voidaan harkita kehyksen 6 x 6 m: n muodostumista talon nauhateollisuudelle.

Nelikerroksisessa asennuksessa tarvitaan 24 metriä vahvistusta riviä kohden koko kehyksen osalta - 96 m. Pystysuorat ja poikittaiset sileät lujitustangot nauhateille, joiden leveys on 30 cm ja korkeus 190 cm: sauvojen jokaisen leikkauspisteen 0,05 m: n korkeudella säätiön yläosasta sinun on käytettävä (30 - 5 - 5) x 2 + (190 - 5 - 5) x 2 = 0,40 m. Teräspulttien välinen etäisyys on 50 cm ja kiinnittimien lukumäärä: 24 / 0.5 + 1 = 49 yksikköä.

Monoliittinen nauhalevitys muodostetaan suorakaiteen tai neliön muodossa. Vahvikotelo muodostuu useiden peräkkäisten toimintojen seurauksena:

 1. Kaivannon pohja on tilapäisesti pinottu tiilillä neljänneksellä tiilen korkeudella niin, että kehyksen ja pohjan alapinnan välinen rako voidaan täyttää laastilla;
 2. Vahvikotelon telineen alle on tehty malli, jonka halkaisijan koon vahvistusosat leikataan;
 3. Tiikerikerroksessa asetetaan vahvikekehän pitkittäisvaijerit. Jos tangot ovat lyhyitä, niissä on päällekkäisyys ≥ 0,2 m;
 4. Vaakasuuntaiset sileät tangot on yhdistetty runkoon pituussuuntaisella lujituksella 0,5 metrin askelin;
 5. Lujitteisten solujen kulmissa pystysuorat sileät sauvat ovat sidottuja 10 cm lyhyempiä kuin pohjan korkeus;
 6. Pituussuuntainen vahvike on kiinnitetty pystypalkkeihin;
 7. Kulmat, jotka saadaan näiden toimintojen seurauksena, on sidottu poikittaisilla yläsauvoilla.

Teipin pohja betonilla

Nauhatyyppisen perustuksen rakentamisessa on SNiP 52-01-2003 -asiakirja, joka säätelee kehyksen palkkien välisiä etäisyyksiä ja erityisesti lujituksen vaakasuorien reunojen välistä askelta ja poikittaisten palkkien välistä askelta. Tämä etäisyys riippuu:

 1. Rebar-halkaisija;
 2. Betoniyhdistelmäfraktiot;
 3. Kehyksen suunta suhteessa betonointiin;
 4. Menetelmä liuoksen kaatamiseksi muottiin;
 5. Tiivisteluratkaisutyyppi.

Vaatimukset määräävät, että pituussuuntaisen lujituksen tasoa säädetään H = ≤ 40 cm ja ≥ 25 cm. Lujitteen poikittaisten palkkien välinen etäisyys on määritelty 1/2 nauhan osuuden korkeudeksi, mutta enintään 0,3 m.

Lujituksen läpimitta riippuu perustuksen pituussuuntaisen lujituksen kokonaisäänityksestä ja ≥ 0,1% nauhan poikkipinta-alasta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 100 cm: n korkeudelle ja 50 cm: n hihnan leveydelle poikkipinta-ala on 500 mm 2.

SNiP-pohjaisen nauhan koot

MZLF (matala-pohja) eroaa betonikaistaleen upotetusta korkeudesta, joten pohjaan syvemmälle kehyksen kehittyneempi rakenne, sivuseinämät seinät ja pohja asetetaan. Sellaisten säätiöiden syvyyden takia on ammattilaisten suosituksia: nauhoja, joiden syvyys on ≤ 1 m, vain pohjan pohja vahvistetaan ja kuori ja pohja vahvistetaan myös syvälle upotetuilla pohjalla.

MZLF: n vahvistuskammion lisävahvistus suoritetaan vahvistamalla 4 mm: n metalliverkkoa, jonka kennon koko on 10 x 10 cm. Mikä tahansa lujitemuoto lisää suuresti rakenteen lujuutta ja jäykkyyttä ja lisää myös nauhan tukevan osan sivuttais- ja puristuskestävyyttä.

Betonipohjan vahvistaminen ei ole vaikeaa, ja se voidaan tehdä itsenäisesti, mikä ei ainoastaan ​​vahvista talon perustamista vaan myös vähentää rakentamisen kustannuksia merkittävästi.