Rakennetaan betonipohjan kasvihuoneessa omiin käsiinsä

Korkealaatuinen ja pysyvä betonipohja

Ennen kasvihuoneen asennusta kehittäjä on pääkysymys: asentamaan kasvihuonekaasut itse maahan tai asentamaan säätiö? Hänen pitäisi myös itsenäisesti tutkia pohjan rakentamisen teknologiaa kasvihuoneessa.

Mitä toimintoja kasvihuoneessa on

Jokainen kiinteä kasvihuone tarvitsee vahvan perustan. Samalla ei ole järkevää asentaa säätiötä, jos kasvihuonekaasu muuttuu vuoden aikana.

Jos valitset pysyvän paikan kasvihuoneeseen, peruspohjan läsnäolo on välttämätöntä, koska se suorittaa tärkeitä tehtäviä:

 • Säätiö tukee kasvihuoneen rakentamista. Kasvihuoneiden kestävyys ja kestävyys riippuu suoraan niiden asennuksen laadusta.
 • säätiö suorittaa eristysmateriaalin tehtävän. Lämpötila kasvihuoneessa, joka on tehty ilman perusta, on 10% pienempi kuin lämpötila, jonka sisällä on kasvihuonekaasujen rakenteet.

Tällaisissa tiloissa oleva kasvillisuus suojataan luotettavasti eri ilmakehän vaikutuksilta.

Teemojen lajit kasvihuoneessa

Tehdas kasvihuoneessa voidaan suorittaa itsenäisesti improvisoitu rakennusmateriaali. Se riippuu kehittäjän aineellisista ominaisuuksista ja halusta.

Kustannustehokasta pidetään pistepohjana. Tällöin lisätukea kasvihuonekalustoon tehdään vain tukipylväiden alla. Pistepohjan toisaalta kasvihuonekaasujen vakaus toisaalta kylmällä kaudella lämmön säilyttämistä ei ole.

Siksi on suositeltavaa varustaa sellainen pohja, joka sijaitsee kasvihuoneen kehän ympärillä. Lisäksi voit vähentää rakennuskustannuksia. Mistä ja millä tavoin kasvihuoneet perustuvat itsenäisesti?

Puupalkin pohja

Kasvien kasvatuksen luominen palkista omiin käsiisi

Jopa aloitteleva kehittäjä voi järjestää itsenäisesti 12x12 cm: n mittaisen puupalkin perustan. Tällaisen säätiön asennus toteutetaan mahdollisimman pian, joten sitä käytetään useimmiten kasvihuoneen rakentamisessa. Sillä mitä valmistetuissa kaivukoneissa on, aseta useita kerroksia vedeneristysmateriaalia, jonka päälle asetetaan puupalkki. Jotta vakautta voitaisiin säätää, kaksi puutavaraa sijoitetaan kaivantoon, joka on pultattu yhteen.

Tällaisen pohjan kiinnittäminen kasvihuoneen kehykseen toteutetaan rakentamalla kulmia. Samasta kehyksestä voidaan haluttaessa purkaa ja siirtää toiseen paikkaan, jossa rakennetaan uusi kasvihuone. Tätä pidetään pääasiallisena etuna kasvihuoneesta, joka on valmistettu puupalkista.

Tämä perusta on kuitenkin haittoja. Vaikka puuta pidetään edullisena ja edullisena rakennusmateriaalina verrattuna betoniin tai kiveen, se ei ole niin vahva. Ja vaikka puupalkki olisi oikein käsitelty, tällainen säätiö ei voi toimia yli viisi vuotta.

Betonielementtien pohja

Lohkoperusperusta kasvihuoneessa

Lohkoperuste soveltuu polykarbonaatista valmistettuihin kasvihuoneisiin. Alueilla, joilla pohjavesi sijaitsee lähellä maaperän pintaa, asiantuntijat suosittelevat betonilohkojen käsittelyä vedeneristys. Kosteus on tarpeen kasveille, mutta sen ylijäämää ei tarvita. Siksi vedeneristämällä käsitellyt betonilohkot ovat erinomainen materiaali kasvihuoneen pohjalle.

Betonilohkojen perustaminen on helppo suorittaa yksinään, on vain otettava huomioon seuraavat vivahteet:

 • Betonilohko on ontto rakennusmateriaali, joka valmistetaan valulla. Koska betonilohkon halkaiseminen on epäkäytännöllistä, sinun on laskettava kasvihuoneen mitat sopeutumaan muodostuneen suorakulmion kokoon saumojen varalta;
 • kaikki saumat täytetään sementtiseoksella;
 • Kaivannon pinottavien lohkojen täytyy alkaa kulmista, siirtyen seinien keskelle. Samaan aikaan on välttämätöntä jättää vapaata tilaa kasvihuonekaapin laitteille;
 • Asiantuntijat suosittelevat täyttää kaivannon pohjan kymmenen senttimetrin kerroksella soraa. Jos kosteustaso ylittää standardin, sora ei voi käyttää hiekkaa tai savea. Nämä rakennusmateriaalit ovat luonnollisia eristeitä kosteuden tunkeutumista vastaan;
 • että betonilohkojen asettamisessa kaivannossa on välttämätöntä valvoa vaakasuoraa pintaa. Tämä pätee erityisesti lohkoihin, jotka sijaitsevat säätiön kulmissa;
 • Ankkuripultteja tulisi käyttää rakenteen kiinnittämiseen. Tällöin betonilohkon ontelotila täytetään sementtilaastilla ja ankkuripultilla, jonka halkaisija on 12 neliömetriä. mm on kiinnitetty tiettyyn paikkaan;
 • jokainen myöhempi betonilohkon rivi on asetettava sementtilaastille, jonka paksuus on enintään 25 mm. Sementtilaastia levitetään kunkin betonilohkon päistä, minkä jälkeen lohkot pinotaan toisiinsa, ja ne tiivistävät tiukasti alempaan sementtikerrokseen.

On pidettävä mielessä, että perusaineen vahvuus ja elinikä vaikuttavat sementtiseoksen laatuun. Tällaisen seoksen tuottamiseksi on asianmukaista kunnioittaa osuutta. Tätä varten sekoitetaan kaivoa hiekkaa sementtibrändin M400 ämpärillä. Sitten lisätään vettä seokseen ja liuosta, jossa on nestemäistä saippuaa 50 - 100 ml: n määränä. Saatu seos on enemmän muovia, vahvaa ja yhtenäistä.

Kasvihuonekaasupäällysteisen betonipohjan sovittaminen

Säätiön ainesosien skemaattinen kartoitus

Betonin kaato on erinomainen vaihtoehto lohkojen säätämiselle. Tätä pidetään taloudellisin ja edullisin tapa. Betoniyhdistelmä voidaan tehdä itsenäisesti ja tilaus on jo valmis. Tällaisen seoksen itse valmistukseen on välttämätöntä sekoittaa hiekkaa, sementtiä ja murskattua kiveä suhteessa 3: 1: 5. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy sekoittaa kolme kauhoa hiekkaa, yksi sementti ämpärin viidellä kauhalla. Vesi-seokseen lisätään niin paljon, että tuloksena oleva liuos voi helposti irrottaa laitteesta.

Nyt on välttämätöntä jatkaa muottien järjestelyä. Yleensä se pudotetaan itsestään leikkaavasta alustasta, mutta se voidaan myös ostaa valmiina. Levyt putoavat yhteen levyihin siten, että tuloksena olevasta betoniseoksesta muodostuu tämän koon pohja. Muotti on asennettu kaivannon pohjalle aiemmin asetetulle hiekkakerrokselle. Muottien korkeuden on oltava 40 cm, 20 cm: n etäisyydellä kaivosta ja loput 20 cm maanpinnan yläpuolella.

Valmiit betoniseokset kaadetaan muottipesän sisäpuolelle kerroksittain pohjan ympärillä. Täyttäessäsi 20 cm: n kerroksen, perusteellinen tamping olisi tehtävä, jotta liuos voidaan tiivistää mahdollisimman paljon ja päästä eroon ilmasta.

Säätiön tiheyden lisäämiseksi hävittämisen ja halkeilun estämiseksi asiantuntijat suosittelevat rakenteen vahvistamista teräsvahvikkeella.

Osa maan yläpuolisesta pohjasta voidaan tehdä käyttämällä tiilimuurausta.

Betonipohjan tasoittamisen jälkeen kiinnityspultit on kiinnitettävä, sillä ne ovat aiemmin tarkistaneet pinnan horisontaaliseen asentoon rakennustason avulla. Muotti poistetaan betonin pohjan lopullisen kiinteytymisen jälkeen. Tuloksen pitäisi olla luotettava ja kestävä kasvihuoneilmiö.

Itsenäinen tuottaminen konkreettisille säätiöille kasvihuoneessa antaa kehittäjälle moraalisen tyydytyksen työstä ja tuo hänelle osingot hyvän sadon muodossa.

Polykarbonaatin kasvihuone, jonka omat kädet perustuvat: mitä valita, miten

Jos aiot hankkia polykarbonaatti kasvihuone, jossa säätiö, voit luoda sen itse tai ostaa täydellinen sarja. Kummassakin menetelmässä ei ole valittu erektion materiaaleja, rakennetta on asennettava ja kiinnitettävä tarvittavaan paikkaan.

Joissakin tapauksissa tilapäinen asennus suoritetaan. T-kaltaisia ​​jalkoja käytetään täällä. Mutta jos haluat järjestää kasvihuoneen pitkään, niin säätiö tarvitsee vahvan ja luotettavan.

Kasvihuoneiden perustilajit ovat lähes identtisiä 1-2 kerroksen asuinkerrostaloihin. Vain täällä ei ole tarpeen kaivaa maaperän jäädyttämisen alapuolella. Keskimmäisen alueen alueille tämä merkki on 100-130 cm: n etäisyydellä, ja kasvien enimmäispituus on 20-30 cm.

Polykarbonaatti kasvihuoneiden perustilat

Vaalean kasvihuoneen osalta voimakas säätö ei ole tarpeen, sillä jopa yleisimmän version massa on 100-120 kg. Tällainen paino on vapaasti hajautettu kohtuulliseen perustukseen. Tällaiset perusrakenteet sopivat rakentavasti perinteisiin rakennuskoodeihin:

 1. Nauhapohja - jatkuva nauha rakennuksen kehän vieressä; nauha voi olla täysin keskittynyt maahan tai hieman pinnan yläpuolelle, sitten saadaan alhainen kellari. esimerkiksi:
 1. Monoliitti (laatta) - levy, joka täyttää koko rakennuksen alueen; se voidaan kokonaan tai osittain sijoittaa maaperään; esimerkiksi:
 1. Pistepohja on kevyt versio paaluseoksesta, mutta paalujen sijasta voidaan käyttää betonipuita, puuta tai tiiliä. esimerkiksi:

Esimerkki paaluilla:

materilov

Tavanomainen luettelo kasvihuoneiden perustusten materiaaleista on seuraava:

Nauhan tai pistetyypin luomiseen käytetään vain yhtä materiaalia tai useiden materiaalien yhdistelmää. Joten betonilla, metallilla tai tiilillä pitäisi olla puinen grillata.

Kasvihuoneiden laatoitettua perustusta käytetään hyvin harvoin. Ensinnäkin siihen liittyy suuria kustannuksia. Toiseksi se peittää perusteellisesti ja pysyvästi hedelmällisen kerroksen, joka rikkoo minkä tahansa kasvin juurijärjestelmää.

Monoliittinen perusta on erityisen yleistä ulkomailla. Siellä kasvihuoneessa on järjestetty 2 tai 3 tasoa olevat hyllyt, tai ne on asetettu betonilattialle, jolla on keinotekoinen lämmitys, ja laatikoita, joissa on maaperän koostumus.

Suosittuja vaihtoehtoja

Venäjällä pääasiassa kasvihuoneet on pystytetty nauha- tai pistepohjaisiksi. Tällaista valintaa ei enää määritellä henkilökohtaisilla tavoitteilla vaan geologisilla olosuhteilla. Niinpä alhaisen nauhan pohja asetetaan pohjaveden alhaiselle tasolle. Se soveltuu maaperään, joka ei ole altis kallistumiselle.

Hiekka ja sora, joilla on hyvä suodatus, ovat ihanteellisia vaihtoehtoja nauhalle.

Jos rakennusvyöhykkeellä maaperä on savi, se korvataan yksinkertaisesti kerroksella hiekkaa tai hiekkaa.

Kasvihuoneen kohtaperusta on hyvin samankaltainen kuin matalan rakennuksen kasa. Hänellä on usein puinen grillata, ja se sijoitetaan alueille, joilla on korkea kosteus. Sateiden jälkeen on pitkät lätäköt, varsinkin jos tällä alueella ei ole viemärijärjestelmää.

Myös massiiviset raskaat kasvihuoneet on yleensä pystytetty pisteeseen. Toinen tällainen perusta on optimaalinen, jos työskentelyalueella oleva maaperä joutuu lievään nousuun.

Monoliitti soveltuu myös valtavia massiivisiin kasvihuoneisiin. Sitä käytetään, kun alueen maaperä on äärimmäisen epävakaa ja erittäin altis kallistumiselle. Nämä ovat hiekka-, turve-, savipinta, tuntemattomat ihmisen tekemät sedimentit. Kun maa turpoaa siellä, monoliitti sammuu nämä häiriöt.

Mikä on kannattavampaa

Säästöjen kannalta on edullista luoda puupohja. Kalliimpia säätiöitä voidaan sijoittaa raunioiksi. Vaihtoehto "keskiviikkona" on konkreettinen.

Valitessasi säätiön on myös tärkeä aika, jonka aiot rakentaa. Tältä osin paras vaihtoehto - puu. Helpoin työskennellä hänen kanssaan. Myös työ siirtyy nopeammin lohkoja käytettäessä. Ne ovat suuria ja täyttävät työtilan nopeammin.

Pisin rakenne saadaan betonin kaatamalla. Hän kovettuu huolellisesti vasta 1-2 viikon kuluttua. Nopein rakennus on ruuvattujen puupalkkien käyttö. Tällainen yhdistelmä vaatii kuitenkin vaikuttavia menoja.

Kun aiot tehdä itsenäisesti jotakin näistä säätiöistä ottaen huomioon maaperän erityispiirteet, taloudelliset potentiaalinne ja rakennustyönne, sinun on ehdottomasti opittava periaatteet luoda perustuksia polykarbonaatti kasvihuoneille.

Periaatteet ja perusteet

Ennen kuin hankit aineiston säätiölle, tee ohjeellinen hanke, ainakin ehdotuksen muodossa. Piirrä säätörakenne, laske parametrit, tukien määrä, upotettujen komponenttien välinen etäisyys, joka upotetaan betoniseokseen kaatamisen aikana. Tällainen projekti auttaa sinua paremmin selvittämään tarvittavat materiaalimäärät, kiinnittimien lukumäärät ja muut rakennuksen vivahteet. esimerkiksi:

Työn monimutkaisuus ja dynamiikka riippuvat käytetyn materiaalin ominaisuuksista. Yksinkertaisin ratkaisu on työskennellä puun kanssa. Tämä materiaali on helppokäyttöinen, helppo ja edullinen, ja voit toteuttaa monia suunnittelua.

Luonnonmateriaali

Puutavara, lokit, levyt ja joskus ratapölkyt menevät luomaan monimutkaista teippiä. Palkkia käytetään enemmän pistepohjien grillauksen järjestämisessä. Levyt tulevat lattiapäällysteisiin kasvihuoneisiin. Ne päästävät myös betonin ja tiilen perustusten ylemmästä tasosta.

Voit myös luoda monimutkaisia ​​malleja puusta ja yhdistellä vaikuttavaa pituutta.

Nauhan pohja puusta on massiivinen kehys kerätään parametreja alempi sidonta on lämpörakenne rakenne. Se voidaan luoda yhdessä päivässä. Ja sen jälkeen kasvihuone runko voidaan liittää siihen välittömästi.

Jos olet erinomainen puusepäntyövälineissä ja sinulla on laaja kokemus puun kanssa työskentelystä, voit rakentaa korkealaatuisen puupohjaisen perustan. Lisäksi tässä tilanteessa säästät hyvin taloutesi. Tärkeintä on seurata tarkasti algoritmia pistepohjan luomiseksi palkilla:

 1. Merkitty leikkipaikka. Siinä otetaan huomioon puukantojen asennus.
 2. Kutakin puuta varten on tehty muottipinta. Asennusalue on peitetty raunioilla. Sitten kaadetaan betonia. esimerkiksi:
 1. Laita puinen grillata. On välttämätöntä valvoa sen osien vaaka. Tarvitset vesileiman. esimerkiksi:
 1. Grillitilan vierekkäiset elementit on yhdistetty. Kiinnittimien tyyppi - pervorirovanny. esimerkiksi:
 1. Jos tangon liittämisen alueella ei ole tangon tukia, tämä liitäntä kiinnitetään laudalla. esimerkiksi:
 1. Nimettyjen grillata- mien elementit on kytketty. Kiinnikkeet - rei'itetyt kulmat. esimerkiksi:

Ja sitten työ menee tämän menetelmän mukaan:

 1. Merkittävän alueen neljällä kulmalla vaahtolohkot haudataan noin puoleen. Niiden muoto on katkaistu kartio. Heidät haudataan kaivoihin. Pohja on tiivistetty. Kellolevyn elementti on sijoitettu vaahtolohkoon. Se on huolellisesti esikäsitelty antiseptisellä aineella. esimerkiksi:
 1. Ankkuripultit on asetettu grillilevyihin. Ne asennetaan runkoon. esimerkiksi:
 1. Liittyminen grillitukiin. Kiinnittimet - metalliset kulmat. esimerkiksi:
 1. Grillin ylempi taso on päällystetty alumiiniprofiililla. esimerkiksi:
 1. Kehystä on vahvistettava. Voit tehdä tämän pysyvän palkin kulmissa. Puutavara on ruuvaamalla levyihin.

Kuten esimerkistä 1 voidaan nähdä, työssä käyte- tään katkaistun kartiomaisen vaahtotason betonia. Jos tällaisia ​​muotoja ei löydy, tavallisia seinälohkoja voidaan käyttää parametreilla: 20 x 30 x 60 cm. Jotta saataisiin aikaan erinomainen vakaus, on tarpeen vahvistaa tukeen tarkoitetun syvennyksen pohjaa. Itse ruoppauksen on ylitettävä se lohkon korkeus, joka työnnetään siihen. Sen seinät tulisi leikata halutun tuen muotoon kaikilla sivuilla noin 5 cm: n syvyydeltään noin 45 cm. Nämä ovat kaksi kolmasosaa vaahtoblockista ja 5 cm vahvistamisesta. Jos lohkon sijainti saadaan sivultaan, lohen syvyys on 20 cm.

Lisäksi kaivon pohja on täytettävä märällä hiekalla. Kerros: 7-8 cm. Se on varovasti tamped. Tiheä hiekkalaatikko tulee muodostaa ja syvennys tulisi pienentää 5 cm.

Tämän jälkeen voit laittaa tukeen pohjaan. Tukien ja syvennyksen seinien väliin jäävät aukot on täynnä hiekkaa tai roskaa.

Betonialueet. Tyyppi - monoliitti

Betoni on erittäin suosittu rakennusmateriaali. Sen koostumuksesta voidaan tehdä erilaisia ​​muotoja. Ja noin kuukausi, se muuttuu keinotekoinen kivi lisääntynyt voimaa. Hänen kanssaan työskentely on kuitenkin melko hankalaa. Vaikka, jos aiot rakentaa vaikuttavaa kasvihuonekaasua, betonin perusta on se, mitä tarvitset.

Betoni on yleensä nauhaa. Ja tässä on toiminnan algoritmi:

 1. Pohjan rakenne piirretään kasvihuonekehikon alareunan parametrien mukaan. Säätiön kaistale asetetaan tulevan kasvihuoneen kehälle. Sen paksuus on 10 cm. Ja tämä on minimi.
 2. Merkitty leikkipaikka. Pohjan kulmissa on tapit. Rakeen tekeminen.
 3. Kaivanto on vedetty ulos. Sen leveys on 20-25 cm suurempi kuin pohjan leveys. Sen syvyys on 20 cm.
 4. Sen pohja on peitetty märällä hiekalla. Hän räjähti perusteellisesti. Tiheä, 5 cm: n kerros tulisi muodostaa.
 5. Muottien rakentaminen. Maamerkki on linjassa viilakärjellä. Muodostuksen sivujen luominen käytettiin alhaisen asteen levyinä. Korkeus, ne ohittavat täyttö 3-5 cm.
 6. Ankkuri otetaan käyttöön. Tarvittava askel: 10 x 10 cm. Pituussuuntaiset sauvat kiinnitetään parametrilla Ø 8mm. Ne ovat 10 cm hiekkalaatan yläpuolella.
 7. Betonirakenteen tekeminen. mittasuhteet:
  • sementti M150 - M250: 1 osake,
  • murskattu kivi: 3 osaketta,
  • hiekka: 2 lohkoa.
 1. Koostumus kaadetaan muottiin. Kaikki sen segmentit täytetään vuorollaan. Täyttö tapahtuu yhdellä istunnolla ilman keskeytyksiä.
 2. Täyte tiivistetään värähtelijällä. Ilmakuplat poistetaan.
 3. Ankkuripultit asetetaan kehykseen kehyksen kiinnittämiseksi.
 4. Kaikki luotu teippi on päällystetty polyetyleeniä. 1-2 viikon kuluttua täydellinen kovettuminen tapahtuu. Halkeamien estämiseksi suihke levylle ajoittain vedellä.

Tiilen perustus

Täällä on yleensä mukana klinkkerialusta. Siitä tehdään nauha- tai sarakepohjia. Toisilla tankoilla on vaatimaton korkeus.

Asettelu suoritetaan tangoilla ja alustava luodin valukappale.

Tällaista pohjaa ei voida haudata, jos hiekkalaatta muodostuisi etukäteen tai ohut betoni kaadettiin 5-7 cm: n kaivoksiin.

Tämän säätiön luomisen vaiheet ja vivahteet:

 1. Se rakennetaan pääsääntöisesti olemassa olevan seinän kanssa. Hän on tiili.
 2. Kellarin maanalainen komponentti ja kasvihuonealusta muodostuvat tiilestä.
 3. Vuodepaikkojen välillä polku on järjestetty jalkakäytävien päällystämismenetelmän mukaan samankaltaisella materiaalilla (klinkkerialusta).
 4. Kasvihuonekaasut ovat tämän polun alla.
 5. Tiilien väliset saumat. Levitä hiekkaa.

Tällainen säätiö on melko vahva, mutta se merkitsee kohtuuttomia kustannuksia.

Suurikokoisten paneelien pohja

Tässä rakennustyöt on otettu käyttöön työhön. Kaikki työ tapahtuu hyvin nopeasti. Mutta syvä kaivaminen tällaisiin paneeleihin on hyvin ongelmallista. Ja jos ne asetetaan matalalle syvyydelle, muodostuu hyvin korkeita seiniä, jotka antavat kylmän.

Säätiö luodaan jo tuttujen periaatteiden mukaan: alue määritetään, kaivetaan kaivantoa, tehdään ja kaadetaan muottipesä. Joissakin tapauksissa muotti on itse maa. Paneelit asetetaan siihen. Syvennyksen paneeleiden ja seinien välissä on oltava 5-10 cm: n välein (paneelin kaikilla sivuilla). Se on täynnä betonia.

Ja itse kasvihuone on jo rakennettu tässä järjestyksessä:

 1. Tähän säätiöön ja kellariin kiinnitetään vannenauha. Kiinnittimet - ankkuripultit. Sidonta toteutetaan paksusta alustasta.
 1. Kasvihuoneen suuri runko runkoon liittää tällaisen levyn. Se on valmistettu metallista.
 1. Kehys on peitetty muovilla tai erityisellä paksulla kalvolla.

Kun omistaja aikoo rakentaa polykarbonaatti kasvihuone yhden näistä säätiöistä, hän tekee hankkeita, laskelmia jne. Mutta lähinnä hän on huolissaan taloudellisista näkökohdista. Ja alla on taulukko, jossa on tietoja, jotka auttavat navigoimaan säätiön materiaalin / materiaalien valinnan ja määrän.

Kasvihuoneiden konkreettiset perustukset

Rakennuksen tärkein elementti on konkreettinen perusta, jolla on tärkeä rooli kuormituksen jakautumisessa maaperälle. Tämä rakentaminen tapahtuu ensin. Rakennuksen perusta on pakollinen rakenteellinen yksikkö riippumatta päärakenteen painosta.


Jokaisella rakenteella on omat ominaispiirteensä pohjan valmistamiseksi ja kaatamiseksi. Ei ole poikkeusta kasvihuoneesta. Ja anna säätiö olla sen tärkein elementti, mutta sillä on erittäin tärkeä rooli. Analysoimme kaikki betonipohjan ominaisuudet kasvihuoneessa.

Työvälineet ja materiaalit

Kaikenlaisten säätiöiden osalta luettelo työkalujen käytöstä on sama. Ennen rakentamisen aloittamista sinun on kuitenkin valittava huolellisesti tarvittava työkalu. Seuraavassa on luettelo rakennustelineistä:

 • lapio tai lapio;
 • rakennustaso ja nousu;
 • manuaalinen poraus (paalusäätiölle);
 • 10-20 metrin mittanauha;
 • muotolevyt;
 • tarpeen mukaan - haavasaha, vasara, niitit ja paljon muuta;
 • seos, joka perustuu hiekkaan ja soraan, kiviin, rikkoutuneisiin tiilisiin jne.;
 • joskus - ratapölkyt tai lokit;
 • joskus - ruberoid;
 • tiili materiaalit;
 • sementtiliete ja sekoitussäiliö;
 • varusteet (synteettinen tai metallinen sauva);
 • lanka vahvistamisesta;
 • yksikkö metallin jalostukseen.
Takaisin sisällysluetteloon

Tyypit säätiöt

Kasvihuoneiden ja kasvihuoneiden perustus voidaan luoda käsin erilaisten materiaalien avulla. Tulos riippuu suoraan asiakkaan toiveista ja kyvyistä. Edullisin säätiö on piste. Sen ydin on luoda ylimääräinen runkopohja rakennuksen tukisarakkeiden alle. Tämä pinnoite antaa rakenteellista stabiilisuutta, mutta se ei tarjoa pakkastosta. Rakennuksen käytännöllisimmät perusteet ovat betonilohkoilla tai betonin kaatamalla syntyneet.

Block foundation

Tämä pohja soveltuu eri tyyppisiin rakennuksiin, jotka vaihtelevat polykarbonaatti-kasvihuoneista raskaan lasin huoneisiin. Maaperän kosteuden suurella pitoisuudella kasvihuone on rakennettava pohjalle, jolla on suuret vedeneristysominaisuudet. Ylimääräinen kosteus vahingoittaa kasveja. Parasta on, että eristys kosteudelta saadaan vedenpitävistä betonilohkoista.

Tässä materiaalissa on joitain ominaisuuksia:

 • lohkot valmistetaan valulla, mikä takaa betonin tyhjyyden. On aluksi laskettava materiaalin mitat saumojen suhteen, koska sen myöhempi halkaisu ei ole toivottavaa;
 • lohkojen muodostamisprosessi tulisi tapahtua kulmasta kaivon keskiosaan ennalta määrätyllä oviaukolla;
 • kaivannon pohja peitetään soralla (kerros - 10 cm). Myös kosteuden lisääntyminen edellyttää kosteutta eristävän saven tai hiekan käyttöä;
 • Ensimmäinen lohko rivi levitettiin liuoksen 2,5 cm: n kerrokseen. Jokaisen seuraavan rivin substraatti on laastijalusta, joka levitetään lohkojen päihin. Ne sopivat tiukasti toisiinsa painamalla betonirakennetta;
 • lohkot on sijoitettava vaakasuoraan, erityisesti kulmakappaleiden hallinta;
 • aukot on poistettava kokonaan betoniliuoksella;
 • kasvihuoneen runko on kiinnitettävä ankkuripultteilla. Ne asennetaan täyttämällä ontopinta liuoksella ja kiinnittämällä 12 mm: n pultit oikeisiin paikkoihin.
Takaisin sisällysluetteloon

Betonin kaataminen

Vaihtoehtoinen tapa rakentaa kasvihuonekaasupää on kaataa betonia. Tämä prosessi on suhteellisen halpa ja nopea. Tämä menettely voidaan suorittaa sekä valmiiksi valmistetulla materiaalilla että itse valmistetulla tavalla. Toinen vaihtoehto luodaan sekoittamalla sementtiä, hiekkaa ja raunioita, joiden mittasuhteet ovat 1: 3: 5. Liuoksen pitäisi helposti tyhjentää lapio.

Tärkein vaihe tämän säätiön rakentamisessa on muottien rakentaminen. Voit käyttää itsepuristettuja levyjä tai ostaa valmiin suunnittelun. Muottirakenne toimii muotoa halutun kokoisen perustan rakentamiseksi. Kaivannon pohja peitetään hiekalla ja vasta sen jälkeen, kun muotti on asennettu. Sen korkeuden on oltava 40 cm, joista 20 on kaivannossa ja toinen 20 - maanpinnan yläpuolella.

Valmis liuos kaadetaan kerroksiin muottipesässä. Tämän jälkeen sinun on huolellisesti täytettävä betonia, jotta päästään irti ilmasta. Vain tämän jälkeen voit jatkaa työskentelyä säätiöön. Perustan lujuuden lisäämiseksi sekä halkeilun tai hävittämisen välttämiseksi on toivottavaa vahvistaa betonia erillisillä sauvoilla tai vahvistusvyöllä rakenteen koko kehän ympäri. Maapohjan asettamiseen käyttäen tiilimuurausta.

Pinnan tasoittamisen jälkeen on välttämätöntä varmistaa, että se on vaakasuorassa ja kiinnitä kiinnityksiä (esimerkiksi ankkuripultteja) kasvihuonekaasupäästöihin. Muotti poistetaan, kun pohja on täysin karkaistu. Jos noudatat kaikkia näitä suosituksia, suunnittelusi on erinomainen luotettavuus ja kestävyys.

Betoni vedeneristys

Vesitiivistykseen voidaan asentaa useita tapoja:

 • valmiin pinnan tasoitetaan ja siihen asetetaan kaksi kerrosta kateaineita päällekkäisyydellä 16 cm;
 • Pinnalle levitetään 3 cm sementtilaastia suhteessa 1: 2. Tasoitetulle pinnalle asetetaan sama kuiva sementti kerros. Seuraavaksi asetetaan ruberoidi;
 • käyttäen kuumaa bitumimuovia ja kaatumiskalkkia (1: 0,5 suhde), levitä 2-3 kerrosta tuloksena saatua seosta, jonka paksuus on 1 cm;
 • pinta käsitellään bitumimateriaalilla, jonka jälkeen katehuopa peitetään mastilla, ja sitten valssattu materiaali asetetaan uudelleen.
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Laadukas perusta on takuu kestävyydestä, kasvihuoneen vakaudesta sekä sen käyttöiän parantamisesta. Suhtaudutaan vastuullisesti materiaalien valintaan ja säätiön laitteeseen, saat luotettavan rakenteen. Erityisesti se koskee kasvihuoneita, joissa on lasipäällyste.

Kasvihuoneiden säätiö tekee sen itse

Nykyaikaiset polykarbonaattilämmönkestävät kasvihuoneet eivät yleensä tarvitse säätölaitetta. Kulmissa ja niiden välissä, yhtä suurella etäisyydellä, on tarjolla nastat, jotka toimivat maan tukena. Tietenkin keväällä rakenteen muodonmuutos on mahdollista. Kokeneet puutarhurit tasoittavat tällaista vääristettyä kasvihuonetta 10-15 minuutissa. Vaikka tavallisesti tämäkin ei ole tarpeen tehdä. Suunnittelu "toistaa" tasaisesti kasvihuoneen elementtien kovan yhteyden vuoksi. Kasvihuone on tilapäinen rakenne, joka voidaan siirtää paikan eri paikkoihin. Siksi säätiö vain estää.

Missä tapauksissa kasvihuonekaasupäästöt ovat välttämättömiä?

On useita syitä, kun et voi tehdä ilman kasvihuonekaasupäästöjä. Tarjoamme kasvihuoneen perustan omilla käsillään. Joissakin tapauksissa on helppo tehdä. Mutta ensin päätämme, milloin ei voi tehdä ilman säätiötä. Tarvitaan, jos kasvihuone:

 • ympäröi tiloja ja on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön;
 • upotettu maaperään pakastustason alapuolelle;
 • asennettu vartioimattomaan paikkaan, ainoa tapa suojella sitä vandaleilta on varmistettava säätiöllä;
 • on suuria kokoja, useita kertoja suurempia kuin standardi;
 • puusta, jotta säätiön elämä ei kestäisi;
 • asennetaan alueen kaltevuuteen;
 • on perustettu maaperälle, jolla on vähäinen maaperä.

Materiaalit ja työkalut

Tehdasrakennuksessa, jossa kasvihuonekaasupäästöt omilla kädillä ovat, tarvitaan lähes samat työkalut. Määritä kussakin tapauksessa mikä työkalu alla olevasta luettelosta tarvitset:

 • Spade ja lapio;
 • Tason rakentaminen ja luodit;
 • Manuaalinen poraus (paalun pohjalle);
 • Ruletti 10-20 metriä;
 • Levyt muottien valmistukseen;
 • Rautasaha, vasara, kynnet, niitit, kirveet, vipu (ei aina);
 • Hiekka-sora-seos (PGS), rikkoutunut tiili, kivi ja paljon muuta;
 • Haalarit, lokit (joissakin tapauksissa);
 • Tar, erilainen koostumus kosteuden kestävyyden aikaansaamiseksi;
 • Ruberoid (ei aina);
 • tiili;
 • Sementti, säiliö liuoksen sekoittamiseksi;
 • Bar-metalli tai synteettiset materiaalit;
 • Vahvistettu lanka;
 • Laite leikkuupöydälle.

I. Kasvihuoneiden nauhatalustatyypit

Tämä on kasvihuonekaasupohjan yleisimpi versio, joka on helppo tehdä omalla kädelläsi. Tämäntyyppisiin perustuksiin on useita vaihtoehtoja. Kaistaleiden perustukset voivat olla seuraavanlaisia:

 • kaivoja, jotka ovat täynnä raunioitumista, soraa tai rikkoutua tiiliä maanpinnan tasolla;
 • betoniliuskataso maanpinnalla tai koholla;
 • ratapölkyt, kyllästetyt hirret, jotka on asetettu maahan tai PCHS: llä täytetyt kaivannot tai yksinkertaisesti kentällä.

Ribbon säätiö voi toimia paitsi tukena myös suorittaa joitakin lisätoimintoja esimerkiksi:

 • toimivat eräänlaisena pato-alueena alhaisessa pohjavedessä;
 • maaperään upotetun kasvihuoneen seinämän taso maaperän jäädyttämistä rajoittavan tason alapuolella;
 • yksi sivuista toimii tukialustana rinteille asennetuille kasvihuoneille.

Muutamia käytännön suosituksia kasvihuonekaasupäästöjen rakentamiseksi.

Sorajaosto

Erittäin yksinkertainen ja tehokas tapa asentaa kasvihuoneesi säätö omilla käsillänne. On tarpeen muodostaa syvennyksiä, ne voidaan tehdä putkista, niissä paikoissa, joissa nastat on rakenteellisesti sijoitettu hautaamaan maahan.

 1. Valmistamme sopivan kokoisen alueen, tasoitamme, poistamme kasvihuoneen kasvillisuuden.
 2. Teemme merkinnän, joka lähtee kasvihuoneen tunnetuista kooista, kaivaamme kaivannon, jonka syvyys on enintään 20-30 cm.
 3. Tasaa horisontti tasolta.
 4. Hirvi nukahtaa aluksi hiekalla ja sitten soralla ja me tamp. Me painamme maahan.
 5. Tarkistamme horisontin uudelleen, kaikki kasvihuoneen säätiön ensimmäinen versio on valmis.

Kuva 1. Ojan alla kasvihuoneen säätiön omilla käsillä

Betonirakenne

Kasvihuoneen säätiön tätä versiota käytetään, kun pohjavesi on alhainen, kun asennat kasvihuoneen rinteeseen, kun asennat kasvihuonekaasun, joka on haudattu maan alla. On syytä muistaa, että kuvaus ei osoita betonituotan korkeutta. Se on asetettu tiettyjen tehtävien perusteella.

 1. Suorita edellä 1-4 kohdassa kuvattujen kaltaisten töiden tekeminen.
 2. Teemme laatoista puiset lankkuja tai muuta improvisoitua materiaalia, tarpeettomia huonekaluja, metallilevyjä ja muita materiaaleja ojitetun soran tyynyllä kaivannossa.
 3. Asennamme vahvistuksen, kiinnitämme sen erikoisjohdolla.
 4. Valmistetaan seos betonista, joka koostuu sementistä ja CG: stä suhteessa 1: 3, sekoitetaan veteen paksun kerman tilaan. Täytä tila konkreettisella ratkaisulla. Teemme työtä useassa vaiheessa. Betoni ratkaisu, kunnes se jäykistyy. Pienellä tiivistyksellä työskentelyä varten voit tarttua kiinni betoniin, kunnes betoni on täynnä kaikki aukot.
 5. Tärkeä asia, jota ei voida sivuuttaa. Ennen betonin kaatamista mitatusta etäisyydestä asennamme metalli- tai muoviputket, joihin sitten asennamme kasvihuoneen kiinnittämiseen tarkoitetut nastat.
 6. Sen jälkeen, kun kasvihuone on asennettu etukäteen ja putkista valmistetuissa urissa, ne voidaan myös betonoitua tai sirotella maaperällä.

Kuva 2. Konkreettiset nauhat perustukselle kasvihuoneesta omilla käsillään

Tiilen perustus

Tämän suoritusmuodon perustusta käytetään, jos vanhasta tiilestä on ylijäämiä, jotka eivät sovellu talon tai muiden rakennusten rakentamiseen. Tällainen tilanne voi syntyä esimerkiksi silloin, kun puretaan vanha uuni. Vanha punatiili on hyvä materiaali, joka tekee oman kasvihuoneesi säätiön.

 1. Suorita edellä 1-4 kohdassa kuvattujen kaltaisten töiden tekeminen.
 2. Kaada sora-tyyny betoniliuoksella noin 5 cm korkea.
 3. Valmistetussa betonirakenteessa sijoitamme ruberoidi yhteen tai kahteen kerrokseen.
 4. Teemme tarvittavan leveyden ja korkeuden tiilen.
 5. Suosittelemme tiilen tiiliä hydrofobisella yhdisteellä, joka suojaa tiiliä maasta sulavedeltä ja takaa tiilipohjan pitkän käyttöiän.

Kuva 3. Nauha-pohja kasvihuoneelle, jossa on tiilikivi

Sleepers säätiö

Kasvihuoneen puiset perustukset ovat helposti pystytettävissä, mutta ilman asianmukaista jättämistä on lyhytaikaisia. Nukkareita ei tarvitse käsitellä edelleen erityisillä yhdisteillä. Suosittelemme, että käsittelemme lokit, joita ei ole käsitelty etukäteen lämmitetyllä bitumilla tai erikoismetjuyhdisteillä, joita myydään myymälöissä. Puuraaka-aineita käytetään puu-, harvemmin metalli- ja polykarbonaatti-kasvihuoneiden pohjana. Työjärjestys on seuraava.

 1. Tee samanlainen työ kuin edellä 1-3.
 2. Asettamme ratapölkyt (lokit), pituuden, leikkaamatta tarpeettoman pitkät.
 3. Varmista taso, joka on suhteessa vaakatasoon (lokit).
 4. Kiinnitämme ne yhdessä rakennustelineiden avulla.

Kuva 4. Kasvihuoneen säätiön avulla kädet voidaan käyttää puiset ratapölkyt

II. Pallon (pylväs) perustukset

Pylväiden muodossa olevat pohjat on tehty raunioista, puusta, metallista, betonista, tiilestä. Käytä samoja materiaaleja kuin nauhateosten valmistukseen. Ne ovat edullisempia kuin teippi. He eivät kuitenkaan tee kasvihuonekaasujen päätehtävää - suojaamaan kasvihuoneesta kylmän ilman sisääntuloa alhaalta. Tällaiset kasvihuoneet on eristettävä tai niitä on lisättävä maaperään.

Yksinkertainen sarakepohja

 1. Paikan päällä tehdään merkintä, tyhjennä alue kasvihuoneessa.
 2. Merkitse paikat, joissa sen on tarkoitus muodostaa tuki.
 3. Manuaalinen poraa sopivat syvennykset ja leveydet.
 4. Jokaisessa kuopassa asetetaan tankoille sama pituus.
 5. Palkkien yläreunassa määrittelemme tulevan säätiön horisontin.
 6. Asennettaessa polykarbonaatti kasvihuonekaasuja korjattuihin reikiin, aseta kasvihuoneen kehyksen nuolet.
 7. Vahvista teline täyttämällä reikä soralla tai betonilla.

Betonin perusta

Yksi kestävimmistä ja kestävimmistä kasvihuonekaasutyyppistä, joka voidaan tehdä omalla kädelläsi.

 1. Tee samanlainen työ kuin edellä 1-3.
 2. Reiät räjäyttävät raunioilla.
 3. Teemme muottipohjasta, sillä voit käyttää kauhaisia ​​kauhoja, muottiin asennamme metalli-kiinnityksiä kasvihuoneen tukien kiinnittämiseen.
 4. Tason mukaan määrittelemme betonilla olevan muottipesän täytön korkeuden.

Tiilen perustus

 1. Tee samanlainen työ kuin edellä 1-3.
 2. Reiät räjäyttävät raunioilla.
 3. Roskakorkeudella laitettiin ruberoidia yhdestä tai kahdesta kerroksesta.
 4. Tason tasolle määrittelemme tiilen sarakkeet, prosessissa asennamme upotettua metallia.

Kuva 5. Sarakkeen perustus kasvihuoneelle, jossa on tiilikivi

Puun perusta

 1. Tee samanlainen työ kuin edellä 1-3.
 2. Valmistetaan palat, käsitellään tervan pohja tai vastaava koostumus.
 3. Asettamme reikään, nukkumme pienellä soraalla puun ja maaperän välisen kuilun tiukasti ryntättämällä.
 4. Maaperän pinnalla on edelleen osa puupohjaa.
 5. Ulkonevissä tangoissa pudotuslevy asetetaan kehän ympäri, mikä voi toimia perustana (älä unohda käsitellä kaikkia puisia osia, jotta ne voisivat olla vettä hylkivä).
 6. Toinen vaihtoehto on se, kun virkoja käytetään kasvihuoneen tukien kiinnittämiseen.

Muut säätiöt

Muuntyyppisiä perustuksia (ruuvipilareita, levyjä jne.) Käytännöllisesti katsoen ei käytetä kasvihuoneiden rakentamiseen lukuun ottamatta teollisia, kun raskaiden kasvirakenteiden kuormitus on suuri. Mutta kuitenkin harkitsemme joitain muita kasvihuonekaasupäästöjä.

Kuva 6. Monoliittisen perustuksen kaavio, jossa on kuivatus kasvihuoneeseen omin käsin

Viime aikoina jotkut yritykset ovat asentaneet kasvihuoneita ruuvipillojen perustukseen. On myös mahdollista tehdä tällainen säätiö kasvihuoneeseen omilla kädilläsi, mutta sinun on ostettava erittäin kalliita ruuveja. Paalujen manuaalisella asentamisella säästät välittömästi korkeuttaan ja säätävät siten perustan tasoa. Kuitenkin kaksi pistettä voidaan erottaa etuna: asennus tapahtuu hyvin nopeasti, on mahdollista siirtää kasvihuoneeseen uuteen paikkaan purkamatta standardi betoniliuskat. Merkittävistä eduista huolimatta silti tällainen kasvihuonekaasupohja ei ole saanut paljon jakelua tänään, eikä sitä voi tehdä omalla kädelläsi.

Kuva 7. Kasvien kasvien säätöruuvi ruuveilla

Tämäntyyppisen säätiön edut ja ominaisuudet näkyvät videossa:

Joten artikkelissa katsottiin, miten erilaiset säätiöt kasvihuoneeseen saataisiin omilla käsillänne. Nyt valinta on sinun, mitkä luetellut vaihtoehdot suosivat uutta kasvihuoneesi.

Miten tehdä polykarbonaatti kasvihuone

Polykarbonaatti kasvihuoneet ovat laajalti edustettuina jakeluverkossa - jokaiseen makuun ja kokoon. Mutta monet haluavat tehdä heidät itse. Koska polykarbonaatista valmistettu kasvi kasvattaa omat kädet osoittautuvat paljon vahvemmiksi ja luotettavammiksi. Samanaikaisesti kustannukset ovat pienemmät tai samat.

Suunnittelun valitseminen

Jos päätät rakentaa kasvihuone polykarbonaatista omiin käsiisi, on suositeltavaa valita malli, jonka avulla voit käyttää tämän materiaalin suurta hyötyä - sen kyky taipua. Nämä ovat kahta tyyppiä, joissa on kaarevat kattotuotteet, joissa on tukia kaarien muodossa.

Yhdessä mallissa kaaret tulevat itse maasta. Jos ne ovat kaarevia säteen muotoina, paljon alueita menetetään reunoilla, koska on hyvin hankalaa työskennellä siellä pienen korkeuden vuoksi.

Jos polykarbonaatista valmistettu säteittäinen kasvihuone on tehty tällaisen piirustuksen mukaisesti, se on mahdollista työskennellä seinien lähellä

Ratkaisee tämän ongelman toisen muodon - yhdistelmäkehys, joka on hitsattu useista paloista. Pohjasta / pohjasta on suoria telineitä, joiden korkeus on vähintään puolitoista metriä. Kaari on hitsattu niihin. Tällaisella laitteella katto on pyöristetty, seinät ovat suorat. Jopa seinien viereen voi työskennellä ilman ongelmia, suoristaen hänen täydestä korkeudestaan.

Komposiittikehyksen vaihtoehto

Mutta kasvihuoneen pyöreällä katolla on useita haittoja. Ensimmäinen on se, että on vaikeampaa tehdä ilmanvaihtoaukkoja ilmanvaihdolle kuin suoraan. Voit ratkaista ongelman, jos teet peräpeilin seinissä, mutta ei katolla. Pyöristetyn katon toinen miinus polykarbonaattikasvissa - lumi tulee alaspäin pahemasta kuin litteistä kaltevista pinnoista. Jos asut lumisella talvella, tai sinun on tehtävä vahvistettuja ristikoita tai tehdä kalteva katto, jossa on yksi tai kaksi rinteitä.

Jos keität kaksi puoliarkkia kulmassa, lumi paranee.

On olemassa kolmas ratkaisu - pyöristää kahta kaaria, jotka on hitsattu kulmassa, joka muodostaa erikoisen harjan. Tämän rakenteen ansiosta lumi sulaa hyvin ja harja voidaan suojata leveällä metallisella nauhalla. Tämä parantaa lumen kerääntymistä ja suojaa liitosta vuotoilta.

Polykarbonaatti kasvihuone DIY: runkomateriaali

Kehyksen materiaalien valinta ei ole kovin suuri. Profiilattu (suorakulmainen) putket, metallikulma ja puupalkki tekevät. Käytä myös galvanoituja kipsilevyprofiileja.

puu

Puuta käytetään pieniin kasvihuoneisiin, ja malli valitaan yhdellä tai kahdella katolla, koska on vaikeaa ja pitkä taivuttaa puun kaaria. Puun poikkileikkaus riippuu kasvihuoneen koosta ja lumi / tuulikuormasta alueella. Suurin koko on 50 * 50 mm. Tällaiset kannattimet sijoitetaan keskikaivaan. Suuremman luotettavuuden saavuttamiseksi nurkkaan pystyt voidaan valmistaa 100 * 100 mm: n puusta.

Ja talouden osalta ei ole mahdollista ostaa baaria, vaan tehdä komposiitti - levyiltä. Ne ottavat kaksi levyä 50 mm leveä ja 25 mm paksu, kolme levyä 15 mm paksu. Taitettu, kolhi molemmin puolin kynnet. Tuloksena olevat telineet ovat kestävämpiä, siirtävät kuormituksia paremmin, ne ovat vähemmän alttiita vääntölle, koska puukuidut suuntautuvat eri suuntiin.

Baarista tehdään usein kasvihuone polykarbonaattitalosta

Kasvihuone katon kattotuulien vahvistaminen

Kasvihuoneen yleinen laite

Vaihtoehto kasvihuoneesta, jossa on puukehys ja monitasoinen kannen katto

Rakenna puukehys omalla kädelläsi polykarbonaatista kasvihuoneeseen

Mittapiirustus: yksittäinen kasvihuone

Profiiliputki on hyvä, koska sillä on suuri jäykkyys, mutta samalla se voidaan taivuttaa kaarella

Jopa raskas lumisade ei pelkää tällaista kasvihuoneesta.

Ohutseinäiset putket, vaikka kaksinkertaiset kaaret, eivät useinkaan ole talvella

Suurten poikkileikkausten telineet, joissa on vähemmän voimakas

Osio taas riippuu koosta ja luonnollisista olosuhteista. Useimmiten suorakulmainen putki 20 * 40 mm. Vaihtoehdot ovat kuitenkin mahdollisia. Materiaali on tärkeä tällainen parametri kuin seinämän paksuus. On toivottavaa, että metalli oli 2-3 mm. Tällainen järjestelmä tekee merkittäviä kuormia.

Teräskärki on myös hyvä vaihtoehto, mutta taivuttaminen on vaikea tehtävä, koska kasvihuoneet on koottu talon muotoon - päätypalkilla tai yksikerroksisilla katoilla. Hyllyt mitat - 20-30 mm, metallipaksuus - 2 mm.

Galvanoituja profiileja

Tee-se-itse kasvihuone kasvihuone, jossa profiili runko on kaikkein epäluotettava vaihtoehto. Se on hyvä alueilla, joilla on vähän lumiset talvet ja jopa ilman vahvoja tuulia. Tämän vaihtoehdon etu on se, että hitsausta ei tarvita. Miinus - ei suurin kantokyky.

Yritä tehdä liitännät mahdollisimman luotettavasti.

Laitteet ja pysäkit eivät ole tarpeetonta

Käytetty tekniikka on standardi sekä laitteen seinille että kipsilevyosille. Ainoa ero on, että runko on päällystetty toisella puolella ja polykarbonaatti kiinnitetään. On suositeltavaa tehdä kaksinkertaiset telineet - jakamalla kaksi kantavaa profiilia, kääntämällä ne takaisin taaksepäin ja kiertymällä itsekierteittäviin ruuveihin. Rungon jäykkyyden parantamiseksi, suorista viisteet, jotka yhdistävät vierekkäiset telineet kaltevilla silloilla. Katto on toivottavaa tehdä kiillotettu, eikä pyöreä, maatilan vahvistaminen.

perusta

Jos aiot ajatella, onko perustus tarvita polykarbonaatti kasvihuone, vastaus on vain yksi. Ja luotettava. Erittäin hyviä he lentävät. Siksi perustuksen tulisi "ankkuroida" rakennus.

Normaalikäytössä on parempi laittaa polykarbonaatti kasvihuone pohjaan

Nauhan tyyppi

Tämä perustus rakennuksille, jotka on suunniteltu yli vuoden ajan. Kallein, mutta myös vankka vaihtoehto. Jos aiot käyttää kasvihuonetta ympäri vuoden, säätö tehdään syvälle - syvyyteen, joka jää juuri maaperän jäädyttämisen alapuolelle. Kausittaista käyttöä varten sopiva betoni-tiili tai vain puutavara.

Betoni ja tiili - yksi yleisimmistä

Betoni ja tiili (betoni ja puu)

Useimmiten tehdään betoni-tiili versio. Se on optimaalinen kustannus, monimutkaisuus ja kesto. Työ suoritetaan seuraavasti:

 • Kaivantoon kuuluvan kasvihuoneen koon mukaan. Sen leveys on noin 20 cm, syvyys riippuu maaperätyypistä.
  • Kalkkimaalilla (savi, lieju ja chernozem) kaivetaan kaivantoa 50-60 cm syvällä. Kaivonreunat on vahvistettu laudoitetuilla laatoilla, levyillä, vanerilla, OSB: llä. Tasoitetulla pohjalla kaadetaan 15 cm karkeaa ja hienojakoista murskattua kiveä. Ylhäältä kaadettiin sama hiekkakerros, taso ja ram. Tämä pehmuste kompensoi maaliikennettä pakkasvaunun aikana.
  • Pohjaveden syvyys on enintään 25-30 cm. Karkean kaivannon pohja on puhdistettu kivistä, juurista ja muista esineistä, tasoitetuista ja tiivistetyistä.

  Merkintä tehdään näin.

 • Tiheä öljykangas tai kattohuopa levitetään valmistetulle pohjalle. Tämä on välttämätöntä, jotta kosteus ei pääse maaperään liuoksesta. On myös toivottavaa kattaa sivut, mutta muottipaneelit osittain ratkaista tämän ongelman. Ilman tätä kerrosta betoni ei vahingoita ja romahtaa.
 • Tuloksena oleva oja kaadettiin liuokseen. Mittasuhteet ovat seuraavat: 1 osa sementistä (M 400) otetaan 3 osaa hiekkaa ja 5 osaa kasaumaa. Täyteaine on edullisesti pienten ja keskisuurten jakeiden murskattu kivi. Ei ole välttämätöntä käyttää sardidiittiä - se imee kosteutta, voi aiheuttaa suurta kosteutta.
 • Pinta on kohdistettu "tasolle." Zagladit se voi olla puinen baari.

  Betonin ja tiilen perustuksen rakentaminen

 • Pohjalla, kulmissa ja 1 metrin etäisyydellä, asuntolainat on asennettu - nastat tai vahvistuspalat, joiden läpimitta on vähintään 12 mm. Nastoja asetetaan, jos on tarpeen kiinnittää puuta niihin, vahvistus - jos tiili asetetaan. Ne tarttuvat pohjan alapuolelle vähintään 15 cm.
 • Tulva pohja peitetään kalvolla, joka kestää vähintään viikon (alle 17 ° C: n lämpötilassa, kahden viikon kuluttua). Jos sää on kuuma, se kastellaan pari kertaa päivässä. Jos haluat säilyttää kosteuden tässä tapauksessa kalvon alla, on parempi peittää se karkealla kankaalla.
 • Jos pohjaventtiili on puutavara, vedeneristys valetaan betonipohjan päälle. On mahdollista - kateaine on kahdessa kerroksessa, mutta nyt se tuhoutuu nopeasti, joten on parempi ottaa "Hydroisol" tai jotain vastaavaa. Epäonnistuu betoni bitumimateriaalilla pari kertaa. Tulos on luotettavampi.
 • Ristikko vanteita asetetaan:
  • Jos se on puuta 100 * 100, se kyllästetään yhdistelmällä, joka on suorassa kosketuksessa maan kanssa. Ne porata reikiä asennettuihin tappeihin, laita ne kiinni ja kiristä neulat pultteilla. Jotta pultit eivät päätyisi ulos, sopivan kokoisen porauksen avulla tehdään syvennyksiä.

  Tiili asetetaan betoniin

 • Jos pohja on betonia ja tiiliä, laita yksi tai kaksi riviä tiiliä. Voidaan käyttää ja onttoa, koska massa on pieni. Aseta lyijy siten, että kiinnitykset putoavat tiilen välisiin saumoihin.
 • Seuraavaksi tulee runko-osa.
 • Tämäntyyppisiin perustuksiin on olemassa vaihtoehtoja. On mahdollista asentaa pienimuotoisia betonibetonilevyjä valmistettuun kaivantoon, täytä niiden väliin laasti. Ne on asennettava siten, että niiden reunat ovat maanpinnan alapuolella. Betonikerros kaadetaan, tasoitetaan. Sulautettu kiinnitetty saumoihin.

  Rakennusmateriaalina voit käyttää tyhjiä pulloja. Ne asetetaan riveihin, kaadetaan betonia. Todella erittäin taloudellinen ja lämmin säätiö. Sen kantokyky on riittävän vakava rakentamisen kannalta.

  Polykarbonaatti kasvihuoneiden säteen säätö

  Tämä vaihtoehto sopii tilapäiseksi ratkaisuksi - se voi kestää kaksi tai kolme vuotta. Se riippuu paikan päällä olevan kosteuden, puun laadusta ja käsittelystä. Palkkia käytetään suurella poikkileikkauksella - 100 * 100 tai enemmän (se voidaan valmistaa useammasta levystä). Sitä käsitellään maan kanssa kosketuksissa olevan puun kanssa. Työjärjestys on seuraava:

  • Merkitse sivusto, kaivaa kaivanto. Sen koko on 7-10 cm syvempi ja leveämpi kuin käytetty puu.
  • Pohja ja seinät on peitetty valssatulla vedeneristysmateriaalilla (on parempi käyttää "Gidroizol", se riittää pidempään).
  • Aseta valmis puu ja liitä se kulmiin.

  Polykarbonaatti kasvihuonekerros on helppo tehdä omilla käsillä, mutta se ei kestää kauan

 • Vedenpitävyys kääritään palkin ympärille.
 • Molemmilta puolilta kulkevien kulmien avulla palkki on kiinnitetty paikalleen.
 • Vedenpitävän ja kaivon seinämien välinen jäljellä oleva tila on täynnä raunioita, jos maa nostaa ja poistaa maaperän aiemmin, jos ei. Maa on hyvin tiivistetty.
 • Tämän palkin lisäksi kiinnitä puutavara. Niiden välillä on luoda toinen kerros vedeneristys.
 • Tämä vaihtoehto soveltuu vain kuiville alueille, joilla on alhainen pohjavesi. Tässä tapauksessa voi toivoa, että säätiö elää vähintään muutaman vuoden.

  Pile rooster

  Toinen tyyppinen säätö, joka ei suojaa pakkaselta. Mutta se on luotettava ja toimii pitkään. Täydellinen kuvaus pile-rozverkovogo-säätiön valmistustekniikasta, lue täältä, ja annamme lyhyen luettelon teoksista.

  • Ne merkitsevät kasvihuoneen ympärysmitta, kaivaavat kaivannon noin 20 senttimetrin leveydeltä ja suunnilleen saman syvyyden.
  • Buryatsin kulmissa on reikiä, joiden läpimitta on 30-40 cm ja syvyys maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolella (käytetään poraa). Sitten samat reiät porataan kehän ympäri. Niiden välisen etäisyyden pitäisi olla noin 2-2,5 metriä.
  • Hiekka kaadetaan reikiin - suunnilleen, ämpärin jälkeen, pannaan sitten rullattava kattomateriaali, joka on rullattu sylintereihin.
  • Ne asentavat kolme tankoa, joiden läpimitta on 10-12 mm, yhdistettyinä yhteen rakenteeseen. Tangot tulee tarttua maanpinnan yläpuolelle - heijastin kiinnitetään myöhemmin.
  • Betoni kaadetaan kaivoihin (1 osa sementtiä M 400, 3 osaa hiekkaa, 5 osaa murskattua kiveä). On varmistettava, että aukkoja ei ole.
  • Kaivannon pohjassa kaadettiin kerros hiekkaa, 5-5 cm paksua, tasoitettua rammingia.

  Pino-grillage-säätiö on luotettava vaihtoehto polykarbonaattiteholle, jossa on omat kädet

 • Vedeneristys on venytetty päälle (kattohuopa, Gidroizol).
 • Rakojen sivuilla on menossa, kiinteä. Se voi olla maanpinnan yläpuolella. Jos maa ei ole löysä, voit tehdä ilman muottia, sulkemalla seinät vedeneristys. Mutta tässä tapauksessa säätiö on tasainen maahan, ja se on myös epätasaista.
 • Saman koostumuksen betonia kaadetaan muottiin, kuten pylväisiin. Pinta tasoitetaan, päällystetään kalvolla ja odotetaan betonin asettamista.
 • Seuraavaksi voit kiinnittää valjaat, ja voit rakentaa pari riviä tiiliä ja asentaa kehyksen vain sen jälkeen. Sen jälkeen voimme sanoa, että polykarbonaatista valmistettu kasvi on lähes valmis omilla käsillään. Jäljellä on vielä polykarbonaatin kiinnittäminen.

  Mikä polykarbonaatti valita

  Kuinka kauan kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista, ostettu tai rakennettu itse, kestää, kuinka hyvin se "toimii" riippuu polykarbonaatin parametreista ja laadusta. Hänen valintansa on otettava vastuullisesti - määrä on huomattava.

  Tällainen kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista omiin käsiinsä, on helpoin. Mutta tämä on kausivaihtoehto.

  Polykarbonaattityypit

  Tämäntyyppistä materiaalia on kolme:

  • Monoliitti. Se näyttää lasi, mutta on parempi lähettää valoa, kaksi tai neljä kertaa kevyempi, monta kertaa (ja 100-200) vahvempi. Paksuus - 0,75 mm - 40 mm. Haitta on korkea hinta. Käytä tätä materiaalia, jos vaurioitumisriski - usein raekuuro, kasvihuone on niin, että se voi pudota jääpuukkoihin, lumeen. Se tapahtuu monikerroksinen monoliittinen polykarbonaatti. Levyt voivat olla jopa 3-5 kappaletta, niissä voi olla erilaisia ​​ominaisuuksia. Esimerkiksi kasvihuoneissa käytetään tavallisesti kaksinkertaista - ensimmäinen kerros on huomattava sen kestävyyden vuoksi, toinen ei salli UV-valon siirtymistä.

  Monoliittiset ja profiloidut ovat hyviä kausittaisiin kasvihuoneisiin

 • Aaltopahvi (profiiloitu). Suoritettiin melko äskettäin. Se on muodostettu monoliittisesta levystä, jolle kohotus on muodostettu. On samanlaisia ​​kuin aallotettu liuskekivi. Tämän tyyppisen polykarbonaatin paksuus on 0,8-1,2 mm. Tällaisen pienen paksuuden ansiosta se voi kestää jopa 20 mm: n läpimitaltaan tuulipuhaltimet, se taipuu hyvin, se sietää kylmät lämpötilat -50 ° C: een asti.

  Solukko (solu) soveltuu ympärivuotisiin kasvihuoneisiin

 • Cellular (solu, strukturoitu). Koostuu kahdesta (tai useammasta) polykarbonaattilevystä, jotka on liitetty hyppyjä. Pussien muoto, koko ja paksuus - kaikki tämä vaikuttaa laatuun ja suorituskykyyn. Solupolykarbonaatin paksuus - 4, 6, 8, 10, 16, 20, 24 ja 32 mm. Kasvihuoneissa on parempi ottaa 10 mm: n ohuempi, monikerroksinen.
 • Millainen polykarbonaatti on parempi käyttää kasvihuoneiden rakentamiseen? Riippuu kasvihuoneen toimintatavasta. Jos se on lämmitetty, tarvitset solun. Jos tämä on vaihtoehto vain lämpimään kausiin, aallotettu (tai monoliittinen) sopii paremmin. Monoliittinen ei myöskään ole huono, mutta aallotettu on erittäin jäykkä. Kasvihuoneissa, jotka on suunniteltu käytettäväksi alkukeväästä tai koko talvesta, laita polykarbonaatti. Rakenteensa ansiosta sillä on yli 60% sen korkeista lämmöneristysominaisuuksista - se säilyttää lämpöä paremmin, vaikka se välittää valon huonommin (86% verrattuna 95%: iin).

  Solupolykarbonaatin valinta

  Valitse aallotettu tai monoliittinen on helppoa - meitä ohjaavat ilmoitetut ominaisuudet. On tärkeää, että UV-suoja on olemassa. Muita vikoja ei ole. Solussa on kuitenkin monia vivahteita. Kiinnitä huomiota seuraaviin:

  • Ulkokerrosten paksuus ja niiden määrä. Levyjen tulee olla samanpaksuisia ilman pullistumia ja ohuempia paikkoja.
  • Hyppyjen sijainti ja niiden paksuus.

  Tällaiset solupolykarbonaatit voivat olla

 • Läsnäolo kerros, joka suojaa ultraviolettisäteilyä vastaan.
 • Helpoin tapa tarkistaa polykarbonaatin laatu on yrittää puristaa sitä sormiesi välissä. Jos sitä ei puristeta, vaikka teetkin huomattavia ponnistuksia, voit ottaa sen. Jos se puristuu helposti - etsi toinen.

  Asennusominaisuudet

  Teknologian mukaan polykarbonaatti asennetaan apuvälineiden käynnistämisen ja liittämisen avulla. Ensinnäkin profiilit asennetaan kehykseen, niihin lisätään polykarbonaattilevy, joka on kiinnitetty ruuveihin, joilla on erityiset puristinpesimet, jotka suojaavat samanaikaisesti kiinnityspaikan vuodoista. Profiilit pitävät arkkien paikallaan myös suojaamaan leikkauksia pudottamasta pölyn ja lian pohjaan. Järjestelmä on siisti ulkonäkö, toimii hyvin, mutta kaikki komponentit ovat rahan arvoisia.

  Tämä on oikea asennusjärjestelmä

  Estetiikka kasvihuonekaasulle - ei välttämättömämpi ominaisuus, sillä jos haluat säästää rahaa, he haluavat asentaa yksinkertaisella tavalla ilman profiileja ja puristinpesureita. Tässä he tekevät:

  • Jokaisen arkin reunat peitetään silikonilla. Ne on suljettava epäonnistumatta, muuten lauhde kerääntyy sisälle, jossa hometta ja sieniä kehittyy ajan myötä, polykarbonaatti menettää läpinäkyvyyden. Joten sinun on tiivistettävä reunat huolellisesti, jättäen mahdollisuuden ilman ja kosteuden tunkeutumiseen.
  • Levyt asetetaan päällekkäin muutaman senttimetrin päällä, ylhäällä ne painavat tinaa. Kiinnikkeet on asennettu "päällekkäisyyteen" tinanauhan läpi.

  Näin se on väärässä, mutta halpa. Lisää luotettavuutta voit lisätä tinanauhan

 • Ruuvien korkkien alla voit laittaa tavalliset leveät aluslaatat.
 • UV-suojakerroksen on oltava ulkona asennuksen aikana. Tämä on tärkeää. Muutoin se ei toimi.
 • Tämä koskee solupolykarbonaatin kiinnittämistä. On vielä yksi asia, joka tuli ilmeiseksi polykarbonaatti-kasvihuoneiden käytön aikana. Polykarbonaattia ei saa sijoittaa lähelle maata. On toivottavaa, että se alkaa vähintään puoli metriä pinnalta. Miksi? Koska ensinnäkin se on edelleen saastunut ja lähes valoa ei kulje sitä läpi, joten se ei vaikuta yleiseen valaistumiseen. Toiseksi, se alkaa heikentyä - mustaksi kuoren. Ei ole selvää, mikä aiheuttaa tällaisen reaktion, mutta se esiintyy usein. Niinpä kasvihuonepolykarbonaattimallin kehittäminen omiin käsiisi tarjoaa puoli metrin seinää toisesta materiaalista - tiilistä, rakennuspalikoista. Ei ole väliä.