Betoniraudoitus omilla käsillä

Yksi viikonlopun tai loman kauneimmista tavoista on ulkoilua. Rauhallisella ilmapiirillä on välttämättä mukana aktiivisia pelejä, mielenkiintoisia keskusteluja ja tietysti herkullisia ruokia.

Ruoanlaitto kebabeja, kylkiluita tai kaloja pidetään tavallisena piknik-osana. Voit käyttää tavanomaisia ​​taitettavaa grilliä ulos, mutta jos omistat maatilan tai kesämökin, on helpompi asentaa grilli osiosi kerran, ja se toimii suosikkipaikkana herkullista ruokaa lomalla.

Jos sinulla on kysymys: "Miten tehdä grilli?", Tutustu seuraaviin vinkkeihin, ohjeisiin ja suosituksiin, jotka auttavat sinua yksinkertaisesti ja nopeasti rakentamaan tämän rakenteen maa-alueelle.

Yhteenveto artikkelista:

Grillausetuja

Tämän uunin tärkein etu on sen monipuolisuus, sen avulla voit kokata ulkona olevan grillin lisäksi myös mehukkaita pihvejä, pihviä, leipoa kalaa, erilaisia ​​vihanneksia, kuivia sieniä, marjoja, yrttejä, hedelmiä, kokkareita, keittoa jne.. Grillin asentaminen maahan savustushuoneella antaa sinun nauttia savustettua lihaa, mereneläviä tai kalaa.

Grillin muotoilu on täydellinen yhdistelmä palkkion, grillin ja savukaasujen tärkeimmistä eduista, mikä tekee tästä uunista tehokkaimman ja tehokkaamman:

 • se on varustettu takaseinällä, sallii kuuman ilman tasaisen jakautumisen koko sisäiselle tilavuudelle optimaalisen lämpötilan ylläpitämiseksi;
 • toimitettu savupiippu sopii täydellisesti tarpeettoman savun poistamiseen ruoanvalmistuspaikasta;
 • palamisprosessi suoritetaan erityisen varustetussa tulipesässä. Tämä etu tekee uunin turvallisemmaksi, turvallisemmaksi ja kestävämmäksi.
 • se kuluttaa entistä tehokkaammin syntynyttä lämpöä, vaikka keittoprosessin lopussa rakenne on lämmin.

Jos aiot asentaa grillin puoliksi suljettuihin huviloihin tai terasseihin, lisäetuna saattaa olla se, että uuni suorittaa huoneen lämmityksen, minkä ansiosta voit rentoutua mukavasti luonnossa myös kylmäkauden aikana.

laji

Asetukset grilli massa, kaikki riippuu läsnäolo tai puuttuminen mitään elementtejä suunnittelussa. Päätä etukäteen, mitkä perustiedot ja erikoislaitteet on varustettu rakenteilla olevan uunin avulla.

Periaatteessa mallia täydentää:

 • sisäänrakennettu sylki;
 • uunin avoimen alueen lisääminen, tämä luo puutarhan takan illuusion;
 • grilli paistamiseen;
 • pölkkyasennuksen markkinapaikka, grilli, jossa on kattila, jonka avulla voit kokata paljon maukkaita ja mielenkiintoisia ruokia ulkona;
 • erillinen grillipaikka;
 • kebab-keittojen rakentaminen;
 • keittoalue;
 • savupiippu, jne.

Monipuolisin ja monipuolisin vaihtoehto on muotoilu, joka sisältää kaikki luetellut kohteet. Näet, mitä uunit näyttävät, jotka on varustettu tavalla tai toisella, katsomalla kuvia omien käsien tekemistä erilaisista grillistä, mukaan lukien kaksi tai kolme tai kaikkia nimettyjä lisäyksiä.

Valmistelu rakentamiseen

Ensimmäinen tärkeä askel grillauksen järjestelyssä on paikka, jossa uuni asennetaan. Kun valitset sivuston sen sijaintiin, sinun on noudatettava seuraavia suosituksia:

 • Rakennuksen ja talon välinen etäisyys ei saa olla liian suuri, koska lautasen valmistelu vaatii toistuvia käyntejä keittiön keittiössä ruokia, tuotteita, mausteita jne. Varten.
 • Lähellä tulisija ei saa kasvaa puita ja pensaita.
 • Ota huomioon vallitseva tuulen suunta alueella, savusta uunista ei pitäisi mennä kohti asuintiloja.

Seuraavaksi sinun on päätettävä, mitä tulevasta rakenteesta näyttää, piirrä tai noutaa rakennustyömaalla, erikoislehdissä suunnilleen piirretty grilli, päättää sen mitoista.

Suunnitteluohjelman rakentamisessa on otettava huomioon maiseman yksittäiset piirteet, suunnitella, että grillin tai minkä tahansa muun keittotason ruoanlaittopinta on turvallisen ja kätevän korkeudella ruoanvalmistajalle.

Ennen uuninvalmistusprosessin alkua on hyvä päättää tulevaisuuden mallin suunnittelusta, mikä parhaimmillaan on, että se olisi tehtävä samaan tyyliin kuin maalaistalo, joka täydentäisi edullisesti maa-alueen kokonaissuunnittelua.

Suuressa vapaassa tilassa voit sijoittaa suuren grillin, jossa yhdistyvät eri työalueet. Kompakti uuni, jossa optimaaliset toiminnot, näyttää hienolta pieneltä alueelta.

tekniikka

Ennen työn aloittamista on tarpeen valmistella materiaaleja ja työkaluja, joita tarvitaan rakentamisen aikana. Vastaus kysymykseen: "Miten valita tiili rakentamiseen ja asennustöihin?" On yksinkertaista: grillin valmistukseen tarvitset kahta tyyppiä: samettia ja päin.

Ensimmäistä tyyppiä käytetään tulipesän järjestelyyn ja kaikkiin paikkoihin, jotka ovat suorassa kosketuksessa tulen kanssa, toinen - kehon muodostumiseen. Tiilien liittäminen toisiinsa edellyttää kahdenlaisia ​​laastaria: niille vyöhykkeille, joihin liekki koskettaa - savea, jäljellä oleville paikoille ja päin - hiekkakiveä.

Suunnitteluprosessin tärkeimpien raaka-aineiden lisäksi tarvitset:

 • murskattu kivi tai sora - ne toimivat raaka-aineina uunin perustalle;
 • vahvistettu verkko;
 • levyt - käytetään muottien muodostamiseen;
 • tulipesän ja puhalluksen ovet;
 • keittotaso polttimilla;
 • päärilli;
 • savupiippu ovi;
 • teräskyltit lattialle;
 • kattotiiliä;
 • Bulgaria;
 • rakennustaso;
 • vasara;
 • puunuijan
 • säiliö liuoksen sekoittamiseksi;
 • sovoka ja bajonettilahat;
 • lastalla;
 • kauhat vedelle.

Rakentamisen kannalta välttämättömien asioiden luettelo laaditaan suunnilleen, sitä voidaan täydentää tai päinvastoin vähentää riippuen projektin yksilöllisyydestä ja tulevan uunin toiminnasta.

Valmistuttuaan kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut, grillin suora rakentaminen alkaa. Rakennuksen ensimmäiselle vaiheelle on tunnusomaista säätiön asennus. Sen täytyy välttämättä vastata uunin mittoja, sitä suurempi rakenne on, sitä voimakkaampi on siihen kohdistuva kuorma.

Voit kiinnittää huomiota nauhan säätiön muunnokseen, mutta grilli-uunin alla on mahdollista rakentaa yksinkertaisempi, monoliittinen säätiö. Tätä varten sinun täytyy kaivaa 30-35 cm: n syvä kaivo, täytä se kokonaan hiekka- ja soraelementin tai hiekan ja roskien avulla, tiukasti tampaan ja kaada vettä.

Säätiön varusteiden jälkeen laudat rakennetaan muottiin, vahvistettu verkko asetetaan. Sitten sinun täytyy vaurioittaa seuraavien komponenttien betoniliuosta: sementtiä, hiekkaa, soraa ja vettä. Betoni kaadetaan jo koottuun muottiin ja peitetään polyetyleenillä, kunnes täydellinen kovetus.

Kun säätö on täysin kuiva ja karkaistu, siihen asennetaan vedenpitävyys, levittämällä sitä tervan päälle ja asettamalla yläpuolelle kattolevy.

Lopuksi voit jatkaa tiilimuurausta. Tämä olisi tehtävä tarkasti suunnitellun suunnitelman mukaisesti. On muistettava, että ne alueet, jotka ovat suorassa kosketuksessa tulipalon kanssa, on varustettava tulisiltakiviä pitämällä ne yhdessä savi-hiekkalaastin kanssa, jäljellä olevat uunin osat muodostetaan vastaamaan tiiliä.

Tärkeintä on noudattaa tiukasti asetettua kuviointia, tarkkailla peräkkäin kertyneiden tiilien määrää, älä unohda, että rakentamiseen käytetty laasti antaa jonkin verran kutistumista, joten joka 5-7 vuorattujen tiilirivien jälkeen on välttämätöntä pitää tauon ainakin yhden päivän ajan. tällä kertaa aloittaa seuraavien rivien asettaminen.

Itse asiassa se ei ole niin vaikeaa rakentaa grilli omaan tonttiasi, koska se näyttää ensi silmäyksellä. Tärkeintä on tehdä selkeä ja yksityiskohtainen projekti tulevasta rakentamisesta, selkeästä askel askeleelta rakentamisesta, valita laadukkaita materiaaleja ja asennusvälineitä, säästää aikaa ja vaivaa, käsitellä työprosessia suurella innostuksella.

Sen jälkeen, kun olet rakentanut useita päiviä, voit nauttia monien vuosien ajan herkullisia ruokia, jotka kypsennetään itse rakennettuun uuniin - grilliin.

Miten rakentaa puutarhan tiili uuni grilli

Tee ulkotakka maassa - kaikki kodin käsityöläiset, jotka osaavat työskennellä tiilien kanssa, pystyvät grilliin. Tämän artikkelin tarkoituksena on auttaa kodinomistajaa kunnolla rakentamaan omalla kädellään oma puutarhakatila käyttäen valmiita projekteja tilausten avulla. Käytännöllisyydestä annamme piirustuksia ja esimerkkejä muurauksista.

Rakennamme grillikokonaisuutta keittotasolla

Dachassa sijaitsevan ulkoseinän rakentamiseen ehdotamme toteutettavaksi valokuvan projektia. Listataan laitoksen tekniset ominaisuudet:

 • 2 työpaikkaa, jotka pystyvät toimimaan samanaikaisesti - pirtelö ja keittoliesi;
 • kokonaismitat - 1660 x 1020 mm, korkeus - 3220 mm (laskettaessa savupiippu kärjellä);
 • kummastakin palokaasusta peräisin olevien savukaasujen kokoelma on järjestetty yhdeksi putkeksi;
 • Suunnittelua yksinkertaistetaan mahdollisimman paljon - venäläisen uunissa käytettävän tulipesän kaarevan holvin sijasta on metalli runkoon suora päällekkäisyys;
 • grillin alapuolella on polttopuun varastointia ja kuivaamista koskeva erityisalue;
 • Savupiipulla on suljettu tiilipää, joka estää saostumisen pääsemästä savukaasun sisälle.

Huom. Omistajan pyynnöstä järjestelmää voidaan muuttaa. Esimerkiksi panoksen sijoittaminen uunin sijasta ja sämpylöiden sopeuttaminen grillin alle Kiillotusaukot astioiden tai savukaasujen sijoittamiseen on kiinnitettävä erikseen.

Ensi silmäyksellä yleisluukun rakentaminen - grilli tuntuu monimutkaiselta, mutta todellisuudessa se on melko yksinkertainen. On parempi, että rakennelma on suojarakennuksen alla tai sisällä huvimajaan, jotta muuraus ei pese sataa ja pysyy kauemmin.

Ennen rakentamisen aloittamista kuistilla on oltava kooltaan 176 x 112 cm: n mittainen alue (50 mm: n marginaali uunin rungon kummallekin puolelle). Varmista, että savupiippu ei ole samansuuntainen kuin laakeripalkit, sillä muutoin katto on kunnostettava.

Ohje. Yksinkertaisempi ratkaisu on - luoda katutasolle grilli, joka on kulma-takka, jossa grillit voidaan keittää. Rakennustekniikka on kuvattu yksityiskohtaisesti tässä.

Rakennusmateriaalit

Jos haluat kääntää integroidun grilli kädelläsi, joka näkyy piirustuksen osassa, sinun on ostettava seuraavat materiaaliryhmät:

 • Vakiokokoiset savi - tiilet - 720 kpl. (corpulent suositellaan);
 • merkki ША-8 samettikivi kuumaventtiilien asennukseen - 80 kpl;
 • lastausoven 25 x 21 cm, tuhka pannulla - 25 x 14 cm;
 • puhdistus-ovet 13 x 13 cm - 3 kpl;
 • Tasainen hyllytaso 40 x 4 mm, 4 nastat M12-kierteellä ja muttereilla (pituus 70 cm) katon rungon kokoamiseksi;
 • valurautapaneeli 2 polttimella 71 x 41 cm;
 • kartonkia ja kattohuopaa;
 • vahvistetaan jaksollisen profiilin Ø 12-16 mm pohjalevyssä.

Huom. Tiilien määrä on ilmoitettu ottaen huomioon savupiipun ja kärjen rakenne.

Uunin leikkauskaaviot

Tulikivi-muurauksessa sinun tulee ostaa erityinen tulenkestävä savi tai laasti. Uunin runko asetetaan savi-hiekkaliuokseen lisäämällä sementtiä M400. Soraa, hiekkaa ja Portland-sementtiä käytetään perustuksen rakentamiseen. Kuinka paljon rakennusmateriaalia tarvitaan riippuu maaperän stabiilisuudesta ja säiliön syvyydestä.

Vahvistettu betonirakenne

Koska rakenteen paino ylittää 1 tonni, sitä ei voi rakentaa maahan tai sementtivärjäykseen. Tarvitaan luotettava säätiö, 5-10 cm verannan pohjasta. Rakentamisessa kaivetaan kaivaa, jonka syvyys riippuu tiheän maaperäkentän esiintymisestä. Yleensä se ei ylitä 1 m.

Ohje. Jäätymisvoimien alaisissa maissa on järjestettävä metallipalkkeihin tai konkreettiseen grillaukseen yhdistetty porausruuvi.

Vaiheittainen uraauurtava tekniikka näyttää tältä:

 1. Merkitse ja kaivaa 1760 x 1120 mm: n reikä, tampaa pohja värähtelevällä levyllä tai käsin. Laita 0,1 m paksu tyyny ja toista tiivistys.
 2. Täytä kaivo maanpinnalla kivitysten, kivien ja muiden kiinteiden rakennusjätteiden, lukuun ottamatta puuta, pilkkuja. Hollantilainen täytä savi liete vedellä, anna sen kovettua.
 3. Tee vahvistusverkko kiinnittämällä tangot 10 - 15 cm: n välein ja aseta se taakse, nostaen 3-5 cm tukien kustannuksella niin, että tangot ovat betonin paksuudessa.
 4. Tee kotitekoinen muotti lankkujen korkeudesta 20 cm.

Valun viimeinen vaihe on betonin 150 betonin valmistus ja seoksen muodostaminen muottipesässä. Suuremmat irtotavarat - 3 osaa hiekkaa + 5 osaa raunioista 1 mittariin Portland-sementtiä M400. Anna monoliitin ylempi taso vaakasuoralle tasolle ja anna kovettua 4 viikon ajan. Muottien suositteleminen on poistettava 7-10 päivän kuluttua.

Betonilaatan alla on toivottavaa sijoittaa kattotiilikerros vesitiivistykseen, kuten kaaviossa on esitetty. Sitten monoliittia ei liota maaperän kosteutta. Lue lisää videon kuvaamasta kamiinan perustuksesta:

Valmistautuminen rakentamaan

Aloita karkaistu betonilevy kansi kahdella kerroksella katemateriaalia, jotta varmistetaan tiilenrakenteiden vedeneristys. Aseta kuvassa näkyvällä liesiosastimella varustetut työkalusarjat: hanat, harjat, mittauslaitteet ja niin edelleen.

Laasti pihan uuniin - voit tehdä grilli omalla kädelläsi tai ostaa valmiin laastin. Ensimmäisessä tapauksessa toimi tässä järjestyksessä:

 1. Liota savesta, joka on poistettu mahdollisimman maaperästä veden alla 1-2 päivän ajan.
 2. Siirrä savi liuos seulan läpi, erottaen kiviä ja sekoitetaan kokkareita.
 3. Hiekkaa hiekkaa ja sekoita nestemäiseen saviin suhteessa noin 1: 1.
 4. Ennen levittämistä lisää sementtiä 200-300 grammaa per kauha.

Valmiin liuoksen ei pidä tarttua lujasti lujasti, ja kun se puristetaan käsin pienimpään halkeilua varten. Saavuttaaksesi paremmat ominaisuudet, kokeile hiekka- ja saviosuuksien mittasuhteet.

Huom. Laastin tulenkestävien tiilien liittämiseen pakkauksen ohjeiden mukaisesti.

Asetteluohjeet

Tiilestä valmistetun tulipesän rakenteen rakentamiseksi suosittelemme vaiheittaisten ohjeiden käyttämistä valokuvien ja menettelyjen avulla:

 1. Aseta ensimmäinen rivi päälle, ja toinen alkaa muodostaa tuhkakammion ja puun niche. Laita ja kiinnitä langalla 3 ovea - puhallus ja 2 puhdistusaine.
 2. Kolmannessa kerroksessa, jatka rakentaa markkinarako ja tuhka pannulla. Jälkimmäisen takaseinään on kaksi kaasukanavaa. Neljäs taso on päällekkäin puhalluskammion (tulisiltojen) kanssa aukolla, jossa arina asennetaan ilman ratkaisua.
 3. 5.-8. Rivi, tulipesä on säädetty ja liesi liesi on asennettu. 8. tasossa sijoitetaan nurkkien rekistereitä, jotka limittyvät teräskoreista.
 4. Tasot 9 ja 10 muodostavat kapean kaaren ja tulenkestävien kivien grilliosan pohjan. Polttokammion seinien pystytys jatkuu. 11. kerroksessa tulipesä peitetään valuraudalla.
 5. 12.-20. Kerroksen 2 kammioista muodostuu - grilli ja ruoanlaitto. 14. kerroksessa lisätään luukun sivulle tarkistusluukku.
 6. Kahdenkymmenestä rivistä lähtien polttonesteen työntekijöiden savukaasut yhdistyvät yhdeksi kaasukanavaksi. Sen poikkileikkaus laskee asteittain 250 x 250 mm: n kokoiseksi (27. tasolle).

Tarkastelemalla järjestyksen esimerkkiä, aseta savupiippu ylhäällä päällä kiinni. Putken korkeutta voidaan säätää vähentämällä tai lisäämällä identtisten tasojen määrää 28: stä 38. tasoon. Tämän grillirakenteisen rakenteen toteuttamista tarkastellaan yksityiskohtaisesti videossa:

Neuvoston. Jos haluat laajentaa rakenteen toimivuutta, yksinkertaisesti täytä uunin sivuilla olevat lisäelementit. Takaseinän asentamista voidaan jatkaa sivuille käyttäen mitä tahansa punaista tiiliä.

Kun valmis, anna liesi kuivua 2-4 päivän ajan säästä riippuen. Testaa sitten tulipalo molemmissa grillikameroissa pienellä määrällä puuta.

Kuinka laittaa uunin tiilen

Käytä toimivia ulkoseiniä, kun noudatat seuraavia muurausmääräyksiä:

 1. Jokainen taso, aluksi suunnittelija, ilman ratkaisua. Asennus antaa sinulle mahdollisuuden leikata kivet oikein ja sovittaa toisilleen.
 2. Keraaminen tiili kastellaan 2-3 minuuttia vesisäiliöön, minkä jälkeen se asetetaan paikoilleen. Tulenkestävä kivi huuhdellaan vain pölyllä.
 3. Saumanmuurauksen maksimipaksuus savi-hiekkalaastilla - 5 mm. Ylimääräinen uhkaa halkeamien muodostumista.
 4. Älä sitoudu palo-seinään normaalin kanssa. Aseta basaltti-pahviarkit eri kokoisten tiilien välisiin aukkoihin.
 5. Tarkista kunkin tason vaakasuuntainen taso rakennustasolla ja pystysuora - täplä.

Irrota liuos ulkopuolelta huovalla ja pyyhi sisäpinnat kostealla liinalla. Jos sinulla ei ole kokemusta, älä yritä hakata kivet poimimalla, on parempi käyttää hiomakoneita leikkaavan pyörän kanssa betoniin.

Yhteenvetona - yksinkertaisin vaihtoehto uunit

Olemme tarkoituksellisesti ehdottaneet välittömästi rakennuksen vakavasta puutarhaviljelykompleksista, koska monitoiminen uuni on mielenkiintoisempaa käyttäjille. Jos onnistut laittaa samankaltaisen haaran ulos tiilestä, niin kaappien laajentaminen, savupiippu ja jopa takan rakentaminen eivät ole suuri ongelma.

Pääoman rakentamisen sijaan voit tehdä yksinkertaisen kuvan. Se ei vaadi laastia, ei tarvitse perustusta: riittää ostamaan valmiin ruudukon grilliin ja laittamaan sen kokoon tiilikaappi. Jotta rakenne ei romaisi, poimi tasainen litteä alusta.

Yksinkertaisimmillaan tupakoitsija, jossa on savukotelo, on rakennettu kahden kiinnitysseinän muotoon sementti-hiekkalaastilla. Teräsbetonilaatta on valettu (tai valmiina käytetään) paistin asennusta varten. Vaihtoehtona on sitoa tiiliseinät rungolla kulmista. Sateenvarma savun keräämiseen on tavallisesta kattoterästä.