Betoni monoliitti asetettu. maahan, 5 kirjainta, hakusanaa

Sana 5 kirjainta, ensimmäinen kirjain on "P", toinen kirjain on "E", kolmas kirjain on "P", neljäs kirjain on "E", viides kirjain on "R", sana "P", viimeinen "P" ". Jos et tiedä sanaa ristisanatepeleistä tai ristisanatehtävistä, sivustollamme auttaa sinua löytämään monimutkaisimmat ja tuntemattomat sanat.

Arvaa arvoitus:

Pieni, harmaa, avaa oven. Näytä vastaus >>

Pieni, koukussa, Koko kenttä ajoi ja ei lepänyt missään, Yö paikoillaan, Kyllä, jälleen hyppäsi Ja rullasi kaiken leivän. Näytä vastaus >>

Pieni, harmaa, kuten norsu. Näytä vastaus >>

Muut sanan merkitykset:

Satunnainen arvoitus:

Nimi viisi päivää ilman nimeämistä päivämäärän tai viikonpäivien nimen mukaan.

Satunnainen vitsi:

Rakastan suot, niityt ja suot.
Käisin heille nuori Wolverine.
Rakastan haapaita. Ne ovat kauniita!
Ei tuota koivua. He menivät x: lle.

Skanvordy, ristisanatehtävät, sudoku, avainsanat verkossa

On mahdollista täyttää säätiö osilla

Kun kaadetaan kiinteää talon pohjaa, vaaditut betonimäärät usein ylittävät useita kuutiometrejä. Suuri rakennusalan yritys ratkaisee tämän ongelman raskaiden koneiden avulla - sekoittimella ja betonipumpulla, jonka avulla ratkaisu sekoitetaan ja syötetään muottiin. Tällaiset laitteet eivät kuitenkaan aina ole edullisia yksityisille kehittäjille, mutta pienillä alueilla raskaisiin laitteisiin ei saa päästä tietä. Betonisekoitin auttaa ratkaisemaan ongelman osittain, mutta yhdessä kuormassa valmistetun liuoksen tilavuudet ovat rajalliset. Samaan aikaan rakentajilla on kysymys: onko se mahdollista täyttää säätiö osissa? Tämä vaikuttaa säätiön suorituskykyominaisuuksiin ja vahvuuteen?

Betonin kypsymisen vaiheet

Betoni on sekoitus sementtiä ja täyteaineita - hiekkaa, soraa, saviä - vedellä. Voit parantaa liuoksen juoksevuutta lisäämällä pakkasenkestävyyttä ja antamalla sille erityisiä ominaisuuksia sekoituksen aikana. Lisäksi betoniin lisätään erilaisia ​​lisäaineita ja pehmittimiä.

Keittämisen jälkeen nestemäinen liuos kaadetaan muotoon, jota kutsutaan muottiyksiköksi, jonka jälkeen palauttamattomat prosessit alkavat betonissa:

 1. Tarttuu betoniin. Tämän vaiheen aikana nestemäinen betoniliuos menee kiinteään tilaan sementin ja veden komponenttien vuorovaikutuksesta johtuen. Komponenttien väliset yhteydet ovat kuitenkin edelleen erittäin hauras ja kuormituksen vaikutuksesta ne voivat rikkoa ja ratkaisu ei muutu.

Tämä vaihe kestää riippuen ilman lämpötilasta 3 tunnista 1 päivään. Mitä alhaisempi lämpötila, sitä pitempään betoni asetetaan. Samanaikaisesti, alkuvaiheessa, se pysyy nestenä ilman rakenteen muutoksia. Jos tänä aikana lisää uusi betoniosuus muottiin. Sementtilankojen tuhoutumista ei tapahdu. 20 ° C: n lämpötilassa "neste" -vaihe kestää noin 2 tuntia, nolla lämpötilassa se kestää noin 6-8 tuntia.

Voit pidentää aikaa ennen asetusten alkamista sekoittamalla betonia jatkuvasti, mutta se heikentää sen ominaisuuksia, joten sinun ei pidä käyttää tätä menetelmää.

 1. Betonin kovettuminen. Tämä vaihe kestää melko pitkään betonin osien asteittaisen hydratoinnin vuoksi, säätiö on voittanut voimakkuutta monien vuosien ajan. Ensimmäiset 28 päivää ovat pakolliset kovettumisajat betonin vahvistamiseksi, mikä vastaa tuotemerkkiä. Kovettuminen tapahtuu melko nopeasti ensimmäisenä päivänä, sen nopeus hidastuu.
 2. Ensimmäisten tuntien kuluttua asettamisen jälkeen betonin kovuus on edelleen alhainen ja betonin seuraavan osan lisääminen voi johtaa mikrokuormituksiin lisääntyneen kuormituksen vuoksi. Kolmen päivän kovettumisen jälkeen näillä kuormilla ei pääsääntöisesti ole tällaisia ​​vaikutuksia ensimmäisiin betonikerroksiin.

Betonin kypsymisen ominaispiirteiden perusteella voimme sanoa, että säätiö voidaan täyttää osilla. Tässä tapauksessa sinun on noudatettava joitain sääntöjä:

 • Sekoitettaessa betonileikkeitä niiden väliin jäänyt aika ei saa ylittää 2 tuntia lämpimällä säällä eikä 4 tunnin sisällä. Se ei muodosta saumoja, säätiön vahvuus ei muutu.
 • Jos sinun pitää tehdä pitkä tauko töistä, sen on oltava vähintään 2-3 päivää. Törmäyksen jälkeen pohjan pinta, jolle tuore osa betonista kaadetaan, on puhdistettava pölyltä, kosteudelta ja puhdistettava myös metallisella harjalla. Saumalla on hyvä pito.
 • Kun pohja on täytetty osilla, on noudatettava kaikkia vahvistusohjeita.

Tasot tai lohkot? (täytä osat)

Toinen kysymys, joka koskee kehittäjiä, on, miten jakaa osia konkreettisesti? Käytettävissä on kolme tyyppistä ompeleita:

SNiP tässä tilassa antaa erityiset ohjeet: monoliittisen säätöosan osien välinen sauma on suunnattava kohtisuoraan akseliin nähden. Toisin sanoen sarakkeille ja paaluille vain betonin kerros kerroksen kaataminen soveltuu horisontaalisten liitosten muodostamiseen.

Nauhan monoliittiselle pohjalle saumat voidaan sijoittaa sekä pystysuoraan että vaakasuoraan. Säätiön lujuuden säilyttämiseksi tarvitaan monoliittisten lohkojen liitoksille kohtisuorassa korkealaatuista vahviketta. Jos saumat ovat pystysuorassa, pitkittäisen vahvikkeen täytyy välttämättä olla tiukasti kiinni rakennuksen kulmista. Kun vaaditaan pystysuoran raudoituksen kerrostettua vaakasuoraa täyttöä. Käytännössä nauhaosuus kaadetaan tavallisesti kerroksiksi, koska lisävarusteita on asennettava täyttämään yksittäiset pystysuorat lohkot.

Kun teippiperusta kaadetaan kerroksittain, on otettava huomioon yksi piirre: jos muotti on rakennettu vain pohjan antenniosaan ja maanalainen osa kaadetaan kaivettuun kaivantoon, rivien liitokset tehdään maanpinnan mukaan. Ennen putken kaatamista on välttämätöntä odottaa betonin kovettumista maanalaisessa osassa useita päiviä, muuten muottiin kaadetun betonin massa voi tuhota riittämättömästi kovettuneita sementti-hydratoituja sidoksia sen painolla. Mikrokarkaat tulevat esiin betonissa, ne muuttuvat hygroskooppisemmiksi ja alkavat hajoaa ajan myötä.

Laattapohjan valettaessa saumat sijoitetaan joko vaakasuoraan tai pystysuoraan laipan lyhyen sivun kohtisuoraan suuntaan. Sellaisten saumojen järjestely vähentää murtumien todennäköisyyttä maaperän epätasaisen lastauksen ja kallistuksen aikana.

pehmentimiä

Lisäaineiden ja pehmittimien lisääminen parantaa betonin juoksevuutta, joten betonin värähtelyä voidaan eliminoida kaatoprosessista. Tämä vähentää liuoksen uuden osan vaikutusta jo täytettyihin kerroksiin.

Alustavan laskelman jälkeen valmistettu sekoitusliuos. Pehmittimien lisäämisen yhteydessä tulee noudattaa tiukasti valmistajan suosituksia annostuksen suhteen, koska mittasuhteiden noudattamatta jättäminen voi johtaa päinvastaiseen tulokseen.

Mikä on monoliittinen talo ja miksi se on parempi kuin tiili

Pitkän historiansa aikana ihmiskunta on oppinut rakentamaan taloja monista materiaaleista. Tähän mennessä yksi kestävimmistä rakenteista on vankkoja rakennuksia, jotka on valmistettu raudoitetusta betonista. Tämä rakennustekniikka ilmestyi 60-luvulla, kun ranskalainen Joseph Monnier tapasi vahingossa betoniraudan, kun hän rakensi betonisia vuoteita esikaupunkialueella. Tarkastellaan tarkemmin mitä monoliitti on. Mitkä ovat tämän tekniikan betoniliuoksen kaatumisen edut ja haitat?

Mikä on monoliitti

Monoliitti tarkoittaa "mono" - yksi, eli valettu yhdellä kierroksella. Näin ollen on helppo arvailla mikä monoliittinen talo on. Tämä on rakennus, joka on pystytetty suoraan rakennustyömaalla jatkuvan prosessin avulla hiekka- ja sementtilaastin kaatamiseksi muottiin, johon on asennettu sisäkorkeus. Tällöin malli ei tarkoita telakointiominaisuuksia. Riippumatta siitä, mikä rakennuselementti on luotu (vaaka- tai pystysuora), se on edellisen betonikerroksen jatkuminen.

Tällaiset talot on asennettu pohjaan, joka on myös kiinteä valettu teräs, joka on vahvistettu teräsvahvikehätillä. Tämän seurauksena kaikki rakennuksen elementit ovat monoliittisia, monoliittisia tai tiilen monoliittisia taloja.

Monoliittisten talojen tyypit

Puhuessaan siitä, mitä monoliittinen talo, on mainittava useita tällaisten rakennusten lajikkeita.

Monoliittiset kehysrakennukset

Tämä luokka sisältää kevyitä rakenteita, jotka poikkeavat vähän tavanomaisista monoliittirakenteista. Ainoa ero on vain tukielementeissä. Monoliittisten talojen rakentamisen aikana pilarit ottavat pääkuormituksen. Monoliittisen kehystystekniikan tapauksessa käytetään seiniä.

Tällöin kaikki ulkoseinät on valmistettu kevyistä materiaaleista, mikä mahdollistaa tilojen ulkoasun.

Tiilen monoliittiset talot

Toisaalta tiilen monoliittiset talot rakennetaan myös kiinteästä betonista. Betonibetonilaatat (tai monoliitit) kaadetaan suoraan rakennustyömaalle, joka on asennettu kiinteälle alustalle. Rakennuksen ulkopuolella on vuorattu tiili- tai tiililohko. Tiilen ja raudoitetun betonirungon välissä on eriste (yleensä ilmastettu betoni) ja kerros vesitiivistystä. Tämä on edellytys, koska muutoin kosteus tulee seinien sisään, mikä aiheuttaa tiilien tarttumisen.

Tällaisilla betonin kaatomenetelmillä tarvitaan muottirakenne, ilman että on mahdotonta luoda saumatonta rakennetta.

Monoliittisen muottien tyypit

Kiinteiden raudoitettujen betonirakenteiden rakentamisessa käytetään seuraavia tyyppisiä muottirakenteita:

 • Irrotettava. Tällöin puu-, muovi- tai rautakehys irrotetaan sen jälkeen, kun betoniliuos kovettuu ja se järjestetään uudelleen seuraavaan osaan, jotta se täyttää edelleen rakennusseoksen. Tässä tapauksessa puhumme uudelleenkäytettävästä muottirakenteesta, jota käytetään useimmiten asuin- ja teollisuusrakennusten rakentamisessa.
 • Kiinteä. Tämäntyyppisiä muottirakenteita ei järjestetä uudelleen, vaan ne tulevat osaksi rakennetta. Tällainen muotti on asennettu paitsi betonin kaatamiseksi, myös lämmön, äänen ja vedenpitävyyden lisäämiseksi. Näitä järjestelmiä käytetään useimmiten yksityisessä rakentamisessa.

Jos puhumme monoliittirakenteiden muottirakenteiden ominaisuuksista, kehys voi olla:

 • Shield. Muottielementit on tehty kaikentyyppisille rakenteille ja kiinnitetty rakennustyömaalla.
 • Tunneli. Tietyille rakenteille tehtyjä valmiita muottielementtejä ostetaan.

Ensimmäinen tyyppi sopii paremmin yksityiseen rakentamiseen, mutta tässä tapauksessa monoliittinen työ kestää hieman kauemmin. Tästä huolimatta nämä ponnistelut ovat sen arvoisia, koska valmis rakennus on kestävä ja vahva.

Monoliittisten talojen etuja

Ottaen huomioon, että tällaiset monoliittiset talot, ei ole vaikea arvata, että tällaisilla rakennuksilla on paljon etuja, nimittäin:

 • Mahdollisuus suorittaa sisäistä viimeistelyä päärakennuksen päätyttyä.
 • Pieni paino vähentämällä seinien paksuutta.
 • Mahdollisuus rakentaa rakenteita ongelmallisille maille.
 • Kuormien tasainen jakautuminen perusperiaatteella.
 • Mahdollisuus rakentaa rakenteita kaikki korkeus, suunnittelu ja arkkitehtoninen tyyli.
 • Sisäisen tilan kasvu 10% (verrattuna muihin tekniikoihin perustuviin rakennuksiin).
 • Kestävyys (monoliittinen talo voi olla jopa 140 vuotta).
 • Vedenkestävä. Jopa tulvien olosuhteissa rakennus vastustaa veden paineita.
 • Seisminen vastus (enintään 8 pistettä).

Toisin kuin tehdasvalmisteiset talot, monoliittisissa rakenteissa, on mahdollista suorittaa kehitystyö esteettä ilman riskiä pienentää koko rakennuksen lujuusominaisuuksia.

Monoliittirakenteiden lukuisista eduista huolimatta tällaisilla rakenteilla on kuitenkin useita haittoja.

Haitat monolithic taloa

Kiinteän kehyksen talojen tärkeimpiä haittoja ovat:

 • Rakennusmateriaalien ja työn korkeat kustannukset. Yksittäiset rakennuskustannukset nousevat 10%.
 • Riippuu sääolosuhteista. Jos betoni kaadetaan suoraan rakennustyömaalle, on seurattava ympäristön lämpötilaa tai suorittava betoni monoliitin lämmitys, mikä merkitsee lisäkustannuksia.
 • Tarve noudattaa tiukasti rakentamisprosessia (betonirakenteen kaatamisen jatkuvuus).

Lisäksi teräsbetoni monoliitti tarvitsee lisää tiivistymistä, eristystä, ääntä ja vedenpitävyyttä.

Tämä etulyöntiasioiden ja haittojen suhde saa sinut miettimään, onko valmiiden paneelien käyttö helpompaa?

Mikä talo on parempi - monoliitti tai paneeli

Rakennustekniikoiden laajan valikoiman ansiosta on yhä vaikeampaa valita rakentamisen optimaalinen vaihtoehto. Määrittelemään mikä on parempaa - monoliitti- tai paneelitalo, vertailla näiden kahden tyyppisten rakennusten pääominaisuuksia.

 • Kustannuksia. "Socket" ovat halvempia monoliittisia taloja. Se ei ole edes korkeiden kustannusten kiinteiden rakennusten, mutta kustannukset viimeistely toimii.
 • Rakentamisen nopeus "Säleet" on rakennettu kolme kertaa nopeammin, koska tehdas kokoaa kehyksen pääosat (sarakkeet, levyt, lattiat ja palkit). Kaikki nämä osat toimitetaan rakennustyömaalle valmiina tuotteena, mutta vain niiden muodostamasta rakenteesta tulee edelleen kiinteä. Tietenkin tämä rakentaminen kestää useita kertoja vähemmän aikaa. Tällöin talojen rakentaminen tapahtuu sekä lämpimällä että kylmällä ilmalla. Jos kaadat betonia alle +5 asteen lämpötilassa, se asetetaan hitaasti, mikä pienentää sen voimaa. Tämän ongelman ratkaisemiseksi käytetään kalliita laitteita tai pehmentimiä.
 • Ulkonäkö. Tältä osin monoliitit, jotka voivat olla mitä tahansa muotoa ja kokoonpanoa riippuen arkkitehdin visioista, selvästi voittavat. "Sockets" - on yksitoikkoinen "laatikko" nukkumisalueille. Samanaikaisesti tietyssä asennoitumisessa on esivalmistettu taloja, ja jos syötät seinän, sinun on sovitettava yhteen BTI: n kanssa tehtävä työ.
 • Toiminta-aika. Koska kuorman monoliittinen rakenne on tasaisesti jakautunut ja kutistuminen on vähäisempi, näiden talojen käyttöikä on lähes kolme kertaa suurempi kuin paneeli. 30-40 vuoden kuluttua "paneelit" peittävät valtavia halkeamia ja vaativat suuria korjauksia.

Jos valitset kahden rakennustyypin välillä, suosittelemme monoliittisia taloja. Kyllä, ne ovat kalliimpia ja edellyttävät lisäinvestointeja parannuksiin, mutta jos otetaan huomioon heidän palveluskautensa, voimme käsitellä sellaisen asunnon ostamista tai talon rakentamista pitkän aikavälin rahansijoitukseksi. Kun paneelirakentajan naapurit vaihtavat uudelleen särkyneen keraamisten laattojen kylpyhuoneessa, voitte hyötyä paremmasta sopimuksesta.

Talon rakentaminen

Monoliittinen säätiö on yksi kalleimmista talon perustyypeistä. Mutta joillakin mailla se on ainoa sopiva vaihtoehto. Se tehdään myös monikerroksisten rakennusten rakentamisessa, kun tarvitset erityisen vahvan perustan. Artikkelissa käsitellään kaikkia monoliittisen perustan kaatamista.

sisältö:

Monoliittisen perustan edut ja haitat

Luotettavuus ja suuri kantavuus mahdollistavat sen asentamisen mihin tahansa rakenteeseen. Tekniset ominaisuudet ovat ratkaisevia, kun valitaan monoliittisen laattasäiliön rakentaminen. Seuraavassa tarkastellaan merkittävimpiä etuja.

 • Saumojen puute. Se on heidän poissaolonsa suunnittelussa levy on pidettävä tärkein etu. Tämä parametri antaa monoliittisen perustan suurella lujuudella, vaikka maa liikkuu.
 • Asennuksen nopeus Koska se suoritetaan yhdellä alueella, aika tallennetaan merkittävästi muottiyksikköön. Ja rakennuslaitteiden - kaivukoneiden, sekoittimien ja värähtelevyjen - läsnä ollessa työ tehdään parin päivän kuluessa. Pisin prosessi on neulominen, joka vaatii paljon enemmän kuin muilla säätiöillä.
 • Mielivaltainen kokoonpano. Siksi se on erinomainen vaihtoehto, kun talossa on vakiomuotoisia muotoja, esimerkiksi koristeltu erkkeri-ikkunoilla.
 • Vedeneristys. Rakenteen eheyden vuoksi vesi ei tunkeudu kellariin eikä tuhoa talon perustusta. Monoliittista laatua suositellaan kaatavaksi kosteikkoalueille tai erittäin korkealle pohjaveden pinnalle.

Haittoihin kuuluvat korkeat kustannukset monoliittisen perustuksen kaatamiseksi. Se puolestaan ​​koostuu useista parametreista:

 • Se vaatii runsaasti betonia, ja se on kaadettava kerrallaan. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy tilata useita miksereitä, joilla on ratkaisu kerrallaan;
 • älä tee ilman rakennustarvikkeiden vuokraamista tai kalliiden rakennusvälineiden vuokrausta;
 • Toinen kohta liittyy alhaisiin lämpöeristysominaisuuksiin. Säätiö koostuu itse asiassa betonista ja metallilangasta, joka vain antaa lämpöä pitämättä sitä pitkään. Korjaa tämä levyn lämmöneristysmateriaalien avulla, jotka on asetettu pohjan koko alueelle;
 • kyvyttömyys varustaa kellarissa. Ainoa poikkeus on usean kerroksen talo, jolloin liesi tulee kellarikerrokseksi ja kellari jaetaan kellariin.

Monoliittisten perustusten tyypit ja käyttö

On olemassa kolme tyyppistä monoliittista säätiötä.

 • Vyö. Se on raudoitettu betoniliuska, joka on järjestetty rakennuksen kehän ympärille ja kantavien seinien alle. Sopii rakentamiseen keskipitkällä maaperällä.
 • Laatta. Toisin kuin ensimmäinen tyyppi, se kaadetaan pita-muodossa, koko rakennuksen alueen. Niitä käytetään maanjäristyksissä ja heikoissa maissa, jotka voivat liikkua muuttuvissa vuodenaikoissa.
 • Pile grillage. Vaikuttaa siltä, ​​että betonipylväät, jotka on haudattu jäädytyksen alapuolelle ja jotka on liitetty pitkin kehää vahvistetulla betoniteräksellä.

Syvyys tunkeutumiseen maahan on jaettu:

 • matala syvä monoliittinen perusta. Tällöin laatta asennetaan alle 500 mm. On pidettävä mielessä, että maan alle jäätyy, joten sinun täytyy tehdä paksu hiekkakuitu;
 • jäätymisen syvyyteen. Se tehdään monikerroksisten rakennusten rakentamisen aikana. Levy kaadetaan jäätymisen alapuolelle, ja tämä on vähintään 1500 mm Keski-Venäjällä. Tämä vaatii pitkiä ja kalliita maanrakennustöitä, mutta tuloksena on luotettava säätiö, jossa on mahdollisuus järjestää kellarihuone.

Monoliittisen laattapohjan kustannukset

Laskettaessa kustannuksia on tarpeen luottaa rakennusmateriaalien objektiivisiin hintoihin kullakin alueella. Ottakaa esimerkiksi huomioon seuraavat arvot:

 • täytä 30 cm paksuinen kiinteä pohja;
 • sekoittimen järjestys betonilla, liuoksen kuution hinta on 3500 ruplaa;
 • neulomisvarusteet. Se eroaa halkaisijaltaan, mutta keskimäärin hinta menee tonnilta ja on noin 25 tr. Solun koko on 20 x 20 cm;
 • Kaikki perustusvalut tehtiin itsenäisesti, ilman työntekijöiden palkkaamista.

Näin ollen 10X10m: n laatan kustannukset ovat 120 tr.

Casting monoliittinen säätiön valokuva

Valmistus ennen monoliittisen pohjalevyn kaataamista

Koska tällaista perustusta käytetään vaikeissa olosuhteissa liikkuvissa maissa, siihen kohdistuu yhä suurempia vaatimuksia. Siksi, jos haluat pelastaa rakennustyöryhmän ja tehdä kaiken työn itse, sinun ei pidä vain oppia oikeaa teknologiaa, vaan myös noudattaa sitä kaikissa vaiheissa.

 • Ennen monoliittisen betoniteräksen rakentamista valmistele sitä varten. Alue on kokonaan poistettu, valmistellaan suuria laitteita kuistia.
 • Tällöin tulevan pohjan merkintä suoritetaan ja kasvillisuuden pintakerros poistetaan koko alueelta. Tässä vaiheessa voit suorittaa sokea alueen järjestelyä.
 • Sitten tulee yksi raskaimmista ja vaativimmista prosesseista - kaivamalla kaivoa. Alapatyypistä riippuen syvyys vaihtelee 500: stä 1500 mm: iin, ja leveys on 1 - 1,5 m enemmän kuin itse säätö. Huolimatta siitä, että betoniseos on muovia ja se tasoittaa itsestään vaakatasossa, kaivon pohjan on oltava mahdollisimman tasainen. Tämä vaikuttaa merkittävästi säätiön laatuun ja luotettavuuteen. Kaivinkoneen palveluja ei voi tehdä. On toivottavaa, että hänellä oli sileä ämpäri ilman hampaita, mikä mahdollistaa tasaisen leikkauksen ilman, että sekoitetaan toisistaan ​​erilaisia ​​kerroksia maaperän kanssa eikä löystytä pintaa.

Vinkki: kaivon syvyyden määrittämiseksi on suositeltavaa suorittaa alustava geologinen etsintä. Mikä parasta, jos maa on hiekkainen, ei vahva hautaaminen ole tarpeen. Epävakain ja liikkuvampi maaperä on savi. Ihannetapauksessa on suositeltavaa valita se kokonaan ja kaivaa jäädytyksen alapuolella.

Monoliittinen perustusvaluteknologia

 • Nyt oli vuorossa tehdä monitasoinen tyyny monoliittisen perustuksen alla. Tätä varten ensimmäinen kerros asetetaan geotekstiilimateriaalia, sitä suurempi sen tiheys, sitä paremmin. Se suorittaa sementin ja hiekan (tai hiekan ja soran sekoittumisen) välisen kerroksen toiminnon, jolloin se ei pääse maahan. Jos kerroksen paksuus ei ole yli 20-30 cm, hiekka voidaan asettaa päälle, jos monoliittinen säätö on syvästi haudattu, voit säästää rahaa ja aloittaa hiekka- ja sora-sekoittumisen. Sen jälkeen kaikki on täynnä värähtelevää levyä, kunnes henkilö voi kävellä pinnalla eikä putoa.

Vinkki: tyynyn järjestämisen vaiheessa viemäröinti ja vesihuolto olisi jo toimitettava ja asetettava. Jotta tulevaisuudessa ei ollut vaikeaa kuljettaa niitä taloon.

 • Seuraavaksi on seuraava geotekstilikerros, jonka päälle tällä kertaa kaadetaan 30-40 mm: n paksuinen murskattu kivi, jonka paksuus on 20-30 cm, ja se tiivistetään ja puristetaan.

Vihje: tässä vaiheessa on tärkeää, että pinta-ala on tarkasti vaakatasossa. Tämä on mahdollista optisen tason avulla. Ja kulmat tarkastetaan sopivasti lasertasolla.

 • Se oli vedeneristyskäytäntö. On parasta käyttää valssattua vedeneristysmateriaalia, joka avautuu koko pinnalle pienillä kaistaleiden päällekkäisyydellä toistensa kanssa.
 • Sitten tulee eristävä materiaali. Täällä sinun pitäisi lopettaa valintasi penoplexilla, koska sillä on tiheämpi määrä kuin vaahto, sillä on parhaat ominaisuudet, se ei murene, ja mikä tärkeintä, sitä ei ole hiertää hiirillä. Mahdollisten kylmäsiltojen poistamiseksi on parempi sijoittaa materiaali kahteen kerrokseen ruutupiirilevyyn, tässä tapauksessa on tarpeen ostaa levyjä, joiden paksuus on 50 mm.
 • Jos alempi kerros asetetaan koko kaivauksen alueelle, eli lämmittämällä niitä ja ulokkeita 1,5 metriä, sitten ylempi kerros asetetaan tiukasti perustan mittojen mukaan. Tämä vaihe mahdollistaa sen, että sokea alue eristetään myös ilman aukkoja.
 • Kierros tuli muottiin. Sinun ei pitäisi ostaa alhaisen asteen alustaa, materiaalia pitäisi kuivata, ilman rottia ja putoaa (myöhemmin se voidaan purkaa ja käyttää rakentamiseen). Pöydän paksuus riippuu pohjasta, joten matala syvyys 25-30 mm riittää, syvemmälle se kestää 50 mm.
 • Valmistetusta materiaalista suojat kiinnitetään tai kiinnitetään ruuveilla. Vahvistusta varten pystypalkit ruuvataan 50-60 cm: n välein. Sitten ne asennetaan tulevaisuuden laatan kehälle, jolloin ne muodostavat muottipesän. Työn päätyttyä on tarpeen tarkistaa diagonaalit ja kulmat uudelleen. Varmista, että kaikki on tehty oikein, muotti on kiinnitetty tapilla 50-80 cm: n välein, kulmat on kiinnitetty ja tukia sijoitetaan ulkopuolelle, mikä mahdollistaa paremman pidon rakenteesta betonin kaatamisen aikana.
 • Seuraavaksi vahvistetaan monoliittista säätiötä. Tämä aikaa vievä ja ratkaiseva hetki vaikuttaa paitsi itse alustan luotettavuuteen, myös tulevaisuuden kodin vahvuuteen. Vahvistustyyppi riippuu rakennuksesta, joten pienten yksikerroksisten talojen tai autotallien osalta on sopivaa 10 cm: n kennon vahvistusverkko. Rakennettaessa raskasta tiiliä tai kaksikerroksista taloa on parasta käyttää halkaisijaltaan 15-20 mm: n liittimiä. On toivottavaa, että hänellä on rivat, jotta betoni sekoittuu paremmin.
 • Mutta on vivahde. On selvää, että paksumpi vahvistus, sitä luotettavampi pohja on ja pystyy kuljettamaan suurta kuormaa. Mutta koska se sopii ja sopii useisiin riveihin, se vie paljon tilaa ja siksi vähemmän konkreettisia sopivia.
 • Tarkastellaan esimerkiksi raudoitusta 16 mm: n tankoineen ja solun koon ollessa 20x20 cm. Ennen työn aloittamista on tarpeen järjestää rako alustan ja ensimmäisen raudoituksen välille, jonka tulee olla vähintään 5 cm.
 • Saavutettu haluttu voima muuttuu vain kiinnitettäessä, et voi kiehua vahvistusta. Tätä varten on erikoislaitteita edullisista kotitalouksista vakavaan ammattikäyttöön.
 • Se on parasta, kun liitokset pysyvät integroituna, leikkaamatta. Toisin sanoen 11,7 metrin vakiorakenteella, joka on asetettu 10 metrin pituudelle, ylimääräiset 1,7 metriä on katkaistu. Mutta tämä ei ole aina mahdollista esimerkiksi silloin, kun talon leveys on suurempi tai materiaali tuodaan autoon ja on lyhyempi. Tällöin liittimet sopivat päällekkäin 10 cm.
 • Kun ensimmäinen kerros on liitetty ja asennettu, seuraava kierros tulee. Sallittu etäisyys niiden välillä on 20-30 cm. Lujituksen ja muottien välinen etäisyys vaihtelee 3-6 cm.

Betonin täyttäminen

 • Kun hiekkalaatikko on tehty, muotti on koottu ja raudoitus on asennettu, ja se on kääntö, jossa kaatetaan betonia betonilla.
 • Tässä vaiheessa olisi laskettava oikea määrä liuosta ja sen brändi. Meidän on huolehdittava sisäänkäynnin poluista, sillä täysi kuorma-mikseri painaa paljon, ja se vie sinut lähelle muottirakennetta.

Vihje: Suuren tilavuusmäärän kaatamisen yhteydessä on suositeltavaa tilata kone, joka on varustettu betonipumpulla. Pienellä kokoisella matalalla pohjalla on automaattinen automaatti, jossa on perinteinen ulosvedettävä lokero.

 • Betoni valitaan sen tuotemerkin perusteella, joka vastaa koostumuksen lujuudesta kovettumisen aikana. Tämä johtuu siitä, että mitä korkeampi seos on, sitä enemmän sementtiä se sisältää. SNiP: n perusteella tämä säätöbetonin betoniarvo ei saisi olla alle M-250.
 • Kuten edellä on jo todettu, on parasta, jos betonointi suoritetaan kerrallaan. Jos otat tauon, edellinen täyttö kovenee ja nivel muodostuu liitoksesta. Tulevaisuudessa sen sijainti todennäköisesti murtuu.
 • Kun muodostetaan ilmakuplia, ne vaikuttavat haitallisesti lopputulokseen. Niiden poistamiseksi, mahdollisuuksien mukaan tärinää alustaa. Tämän jälkeen säätiö peitetään kalvolla.
 • Rakenne voidaan purkaa aikaisintaan 7 päivän kuluttua ja aloittaa rakentaminen entisestään. Vain 2 viikkoa myöhemmin betoni saa vahvuutensa.

Casting monoliittinen video säätiö

Nauha hienosti haudattu monoliittinen säätiö omalla kädelläsi

Monoliittinen hihna, joka on verrannollinen nauhalohkoon, pylväs- ja pylväsruuvin perustuksia käytetään usein esikaupunkien matalarakentamisessa. Sen teknologian rakentaminen sen syvä syvyys tyyppi omalla kädellään, ja niistä keskustellaan alla.

Erottamiskyky

Hihnan perustukset hyvin ja jakavat kuorman tasaisesti rakennuksesta maahan, joten tällaisen talon omistajille voi olla kellari- ja / tai kellarihuone.

Toisin kuin liuska-esivalmistetussa lohkopohjassa, monoliitoksella ei ole interlock-saumoja ja siksi se kykenee kestämään kosteutta ja vettä paljon tehokkaammin ja tasaisemmin, mutta sen rakenne on vaikeampi tekniikan avulla, pidempi aika, kalliimpi kulutetuille voimille ja materiaaleille.

Kaikki matalat syvemmät perustukset, mukaanlukien monoliittinen nauha, altistuvat pakkasten voimille talven aikana, kun maa kuumenee talon läpi. Näin ollen voimme soveltaa tällaista säätiötä ensisijaisesti kuiville maille, karkeiden ja / tai keskirasvien hiekkasten, karkeiden kivien, maaperämailla, maaperällä, jolla ei ole saviepakkauksia koostumuksessaan.

merkki

Tulevaisuuden rakennustyömaalla ne puhdistavat kaikki roskat. Tällöin tontti tulisi tasoittaa. Voit tehdä tämän käyttämällä tavallista tasoa tai teodoliittia. Seuraavaksi suoritetaan säätiön asettelu.

Merkintä suoritetaan suoraan paikan päällä, käyttäen metallisia tai puisia tappioita (posts), mittanauha, kalastuslinja ja mittapihdit. Talon hankkeen mukaisesti teloja ajetaan tulevan kaivannon koko pituudelta ja sitten kalastusviiva kiristetään, mikä merkitsee tulevan nauhan sisä- ja ulkorajaa.

Nauhan leveys liittyy yleensä suoraan kuormaan, joka sen on kestettävä talon hankkeen mukaan. Yleensä tämä leveys on noin 0,4 m. Jos haluat tarkistaa nauhan oikean kulman oikeellisuuden, voit käyttää vanhaa ja hyvin käytettyä menetelmää mittaustason pituuden mittaamiseksi neliön (suorakulmion) välipohjasta pikselin sijaan.

Ojankaivostoiminta

Alueella aikaisemmin merkittyä aluetta kaivaa kaivamaa koko tulevan perustavankaan nauhan koko pituudelta. Alustat, joiden syvyys on 0,4 m, riittää. Meidän täytyy yrittää kaivaa kaivantoa niin, että sen seinät saadaan pystysuoraan.

Hiekkalaatikko

Hiekkaa (tai soraa, roskaa) käytetään hyvin usein betonirakenteiden alla. Sen tarkoituksena on siirtää vettä betonirakenteesta. Siksi tyyny on otettu vain karkea sora hiekka tai keskipitkällä. Tärkeintä - sen ei pitäisi sisältää epäpuhtauksia savipartikkeleista, jotka edistävät veden pitoisuutta maaperässä.

Kaivannon pohjaan kaadetaan hiekkaa noin 0,1 m korkeudella, kostutetaan ja tiivistetään tiiviisti. Hiekan puhtauden lisäksi on myös tärkeää, että hiekka asetetaan kaivolle tasaisella kerroksella samalla tasolla. Kuinka paljon hiekkaa tasataan kaivannossa voit tarkistaa tasolta tai teodoliitilta.

Muottirakenne

Voit ottaa valmiin irrotettavan muotin pari viikkoa tai voit tehdä ilman lisäkustannuksia tekemällä sen itse. Tyypillisesti muotti on työnnetty ulos levyistä ns. Muottipaneeleissa. Lisäksi levyt koputtavat sisäpuolelta. Niinpä kynnet ulkonevat vain ulkopuolelta, jossa ne ovat taivutettuja. On käynyt ilmi, että sisäpuolella muottipaneelilla on tasainen pinta, joka on mitä tarvitaan tasainen monoliittinen betoni nauha.

Jotta estettäisiin betonimaidon virtaaminen ulos kaivosta betonin kaatamisen aikana muottipaneelien läpi ja näin ollen syntyvän betoniperusnauhan laadun heikkenemisestä tulevaisuudessa, levyt valmistetaan siten, että mahdollisuuksien mukaan aukkoja ei ole tai niiden leveys ei ylitä 2-5 mm. Jos niissä on pieniä aukkoja, ne voidaan sulkea hinauksella ja jos aukkojen koko on vähintään 10 mm, ne on suljettava kiskoilla - tällaisten aukkojen jättämistä ei voida hyväksyä.

Muotti on upotettu kaivon sisään siten, että suojukset ovat täysin pystysuorassa ja viereisen sivuseinän vieressä. Tässä tapauksessa saat tasainen monoliittinen betoni nauha. Kaivon yläosassa olevat laukaisupellit on yhdistetty poikittaisvennyksillä. Ulkopuolelta niitä tuetaan lisälevyillä ja pohjalla asennetaan tukia estämään muottipaneelien liikkuminen betonin kaatamisen aikana.

Jos kaivannon maaperä on kiinteä, ei yleisesti kaivannossa olevaa muottirakennetta voida rakentaa. Tällöin muotti on pystytetty vain kaivannon yläpuolelle nostamalla säätökerroksen haluttuun korkeuteen maanpinnasta talon rakenteen mukaisesti.

Panssarihäkkien valmistus

Lujitushäkki on volyymi, joka on valmistettu vahvikkeesta 6-8 mm (pitkittäiset, poikittaiset, pystysuuntaiset sauvat), jotka on suunniteltu tuottamaan kestävää betoniteränauhetta betonin valamisen jälkeen.

Tällaisessa ruudukossa olevat pituussuuntaiset viivat muodostetaan käyttämällä jaksollista profiilia, ja vähemmän kriittiset lyhyet poikittaiset viivat ovat sileitä. Profiilien risteys (risteys) on liitetty erityisellä neuloverkolla.

Äärimmäisissä tapauksissa voit käyttää hitsausta liittymään, mutta tässä tapauksessa kehys muuttuu vähemmän joustavaksi ja näin ollen koko nauha tulee vähemmän kestäväksi. Vierekkäisten solmujen välimatka on tavallisesti 150-200 mm.

Käännöksissä kaivon varrella olevaa raudoitusta ei leikata, mutta se on taivutettu ja osallaan tulee kaivantoa, joka muuttaa suuntaa, liittää päällekkäin viereisen raudoituksen ja lisävahvistuksen ensimmäisen jatkamisen kanssa.

On myös mahdollista yhdistää kaksi lujittavaa sauvaa kaivannon nurkkaan, joka jatkuu toisessa päässä toisistaan ​​eri suuntiin yhdistämällä ne puristimeen.

Ankkurikehys on tehty siten, että sen koko sisäpuolinen tila on käytössä, mutta kummastakin reunasta (muottipaneelit ja yläosat) on noin 50 mm: n sisennykset, joiden avulla voidaan peittää raudoituksen päät itse betonissa sen jälkeen, kun se on valettu ja kiinteytetty estämään teräksen ennenaikaisen korroosion profiili.

Valmis armokarkas menee kaivantoon. Jotta se ei pääse kosketuksiin alhaalta tulevan hiekan kanssa, se asennetaan kiville tai tiilille, joka on aiemmin asetettu kaivannon pohjalle.

Syöttölaitteen tekninen viestintä ja ilmanvaihto.

Kun kehys on asetettu kaivantoon, sinun on huolehdittava ilmanvaihto-laitteesta ja johdettava talonviestintään. Ne ottavat useita muoviputkia ja kiinnittävät ne (poikittain) lujittaiseen häkkiin eri suuntiin pitkin koko nauhan pituutta sellaisella korkeudella, että apuvälineet ovat piilossa maan alla ja ilmanvaihto päinvastoin pysyy maanpinnan yläpuolella.

Viestintäputkien täsmällinen sijainti vastaa projektia, joka osoittaa viestinnän sijainnin taloon. Putkien tulee olla hieman pitempää kuin kaivannon leveys. Jotta ne eivät pääse vahingossa kaatamaan betonia, sinun on esitettävä ne hiekalla.

Kaatamalla betonia kaivoksiin

Betoni voidaan valmistaa suoraan rakennustyömaalla sementin, raunion ja hiekan perusteella tai voit tilata valmiin betonin. Joskus ennen tällaisen betonin kaatamista lisätään lisäaineita (lisäaineita) parantamaan (esimerkiksi vedeneristys) ominaisuuksia.

Betoni kaadetaan tasaisesti kaivantoon. Jotta estettäisiin kylmien kulkuväylien muodostuminen tulevaisuudessa, betonia tulisi kaataa kerralla ja levittää välittömästi tasaisesti ja levittää mahdollisimman nopeasti kaivantoon. Kiinnitä huomiota suoraan betonien täyttöön, joka on vieressä suoraan muottipaneeleihin.

Kun kaikki betoniseos kaadetaan, se lävistetään koettimella useissa paikoissa kaivannon koko pituudelta. Tämä tehdään, jotta ilma vapautuu todennäköisesti betonin sisällä. Tällainen ilma vähentää huomattavasti betoniliuskan lujuusominaisuuksia käytön aikana.

Betytöityjen töiden päätyttyä 1-2 viikkoa odottaa, kunnes betoni kovenee ja saavutetaan alustava voima. Koko ajan sinun on seurattava teippiä, peitä se mahdollisesta sademäärästä ja suorasta auringonvalosta. Kun betoni on kovettunut, muotti poistetaan.

Betonisoinnin jälkeen on hyvä käsitellä syntyvän nauhan eristystä. On myös hyödyllistä oppia lattiatyypeistä.

Monoliitin ja betonin autotalli

Tyypillisesti autotallin perustukset on tehty betoniliuoksesta ja kaadetaan monoliittina.

Garage-säätiöt

Garage-pohjat voidaan myös asettaa betonista raunioiden avulla. Tällaisia ​​perustuksia pidetään myös monoliittisina. Tässä tapauksessa betonin säästäminen on mahdollista.

Laadun perusta autotallille

Peruslaadun saamiseksi sen rakentaminen on suoritettava yhdessä vaiheessa. Kaivannon kaivamisen jälkeen sinun on aloitettava välittömästi alas. Se ei saa päästä sadeveden kaivoksiin, jos vesi vielä pääsee sisään, sinun on poistettava kosteus ja peitettävä kaivannon pohja roskiin tai hiekkaan, jota seuraa tamping.


Säätiö on valmis, sen pitäisi heti nukahtaa maaperän kanssa. Sade- ja sulaveden säätämiseksi peräältä ympäröivältä pohjalta asennetaan sokea alue, jossa kaltevuus perustuksesta. Sokea alue on savi, johon murskaa tiivistetään ja asfaltti tai betoni asetetaan päälle. Yleensä se on järjestetty maan alle 10-15 senttimetriä. Sokea alue on 60-80 senttimetriä. Siinä on termi kuin säätiön kellari - tämä on osa säätiötä, joka on maanpinnan yläpuolella. Vedenpuhdistus on välttämätöntä pohjan ja seinän välille.

Monoliittinen katto tekee sen itse

Yksityisen talon rakentamisessa jokainen ihminen joutuu kohtaamaan monia vaikeuksia, jotka on voitettava.

Tähän mennessä monoliittinen päällekkäisyys on paras tapa suorittaa osio rakennusvaiheen talojen välillä.

Yksi suurimmista vaikeuksista on kaatamalla monoliittinen lattialaatta ensimmäisen kerroksen rakentamisen jälkeen.

Monoliittisille laatoille on ensin asennettava muottipesä.

On tietenkin vaihtoehtoisia vaihtoehtoja, mutta levyt eivät eroa toisistaan ​​lujuuden ja puun kestävyyden suhteen. Tämä on se, joka on painava argumentti kalliimman ja painokkaamman version suuntaan.

Keskimäärin monoliittisen kerroksen tuotantoaika on 40 päivää, joista 30 on passiivisia ja 10 aktiivista. Mutta jos useat ihmiset toimivat samanaikaisesti, levyn kaatamisen aktiivinen jakso voidaan lyhentää 3-4 vuorokautta. Kun tällaisia ​​teoksia, sinun on noudatettava selkeästi vaiheittaista toimintasuunnitelmaa ja älä poiketa siitä yhdestä päivästä. Tämä säästää aikaa ja rahaa.

Valmistelu työstä

Vahvistettu betonilattiat.

 • A3-arkki;
 • lyijykynä ja pyyhekumi;
 • rivi;
 • mittanauha;
 • laminoitu vaneri 20 mm tai paksumpi;
 • kynnet lyhyempiä kuin 50 mm;
 • vasara;
 • tukijärjestelmä - metalliosat, puupalkit, vähintään 100 * 100;
 • tol tai polyetyleeniä.

Aluksi kannattaa valmistautua kaikkiin etupisteisiin töihin ja hankkia kaiken tarvitsemasi, ja mitä sinulla jo on, saat liikkeestä.

Monoliittisen lattialaatan valu

Esivalmistetut monoliittiset päällysteet: 1 - pieni solukerrosbetonilohko; 2 - hienojakoisen betonin monoliittinen palkki; 3 - vahvistushäkki; 4 - muottilevy.

 1. Työsuunnitelman laatiminen. On olemassa tarkkoja mittauksia alueella, jolla betonointi tapahtuu, sekä laskemalla kaikki pienet asiat viimeiseen. Jo suunnitelman laatimisvaiheessa voit selvittää materiaalien määrän viimeiseen naulaimeen tarpeen mukaan. Esimerkiksi, ota talon klassisen suorakulmaisen muodon, jonka sivut ovat 10 ja 15 metriä, jolloin päällekkäisyys on 25 cm korkea. Lattian muotti on laskettu kaavalla: lattia-alue + kehä * 0,3 m. Näin ollen 150 neliömetriä ja 15 neliömetriä..m sivut, joiden korkeus on 0,3 m. Tässä voit myös laskea liuoksen tilavuuden, joka vaaditaan 150 * 0,3 = 45 kuutiometriä (pituus * leveys * korkeus). Laattojen laippa - leveys * pituus * 4, lopulta saat 600 m. Puiset ja metallinen lokit ja kannat - neliömetrien lukumäärä 1: 1. Lupaavat kynnet ovat ympärysmitta * 2 / 0.15 + 16. Kynnet työntyvät muottiin 2: llä joka 15 senttimetriä ja 16 kynää kulkee pystysuuntaisiin saumoihin, kun sivut on kiinnitetty. Yhteensä 690 kynää pienellä marginaalilla.
 2. Muottien asennus laatan alla. Hän on menossa heti paikkaan, jossa työ tehdään, koska on mahdotonta vetää 150 neliömetrin vaneria jopa ensimmäisen kerroksen tasolle. Materiaalina käytetään erityisesti tiivistä laminoitua vaneria. Se on laminaatti, koska sitten on helpompi poistaa se katosta.
 3. Asennuskantajärjestelmä tukkien ja metallisten tukien muodossa. Metallipylväät tarvitsevat 1 kpl. 2 neliömetriä, ja log - 1 neliömetriltä. Jokainen yksittäinen elementti on tarkistettava asennuksen voimasta, joten ratkaisevassa hetkessä ei ole mitään yllätyksiä kun betonia kaadetaan, uskomattoman paine asetetaan muottiin. Kun työ on valmis, sinun täytyy kiivetä muottiin ja kävellä pitkin sitä varmistaakseen työn laadun.
 4. Muotoilun vedeneristämiseen vain katoilu leviää, mutta jos ei ole mahdollisuutta löytää sitä, niin myös polyeteeni sopii. Kun lattiaa painetaan jotain muottiin. Tällöin on mahdollista välttää ärsyttävää väärinkäsitystä, jonka vuoksi yhden levyn osalta on välttämätöntä hankkia materiaalia kahdesti.
 5. Tulevan monoliittisen päällekkäisyyden vahvistaminen. Tätä varten tarvitset: vahvistustangon A500S, pehmeä lanka, bulgarialainen.

Järjestelmä vahvistaminen monoliittinen päällekkäisyyksiä.

Vahvistus tapahtuu kolmessa vaiheessa, missä 2 ja 3 voidaan tehdä mielivaltaisesti, mutta on toivottavaa pitää järjestys:

 1. Pohjahyllyjen tekeminen. Ensinnäkin ensimmäinen rivi lujitustangoista asetetaan 0,5 m: n etäisyydelle ja toinen rivi, jolla on sama sävelkorasva, asetetaan kohtisuoraan (ristiin). Jokainen nivel on kiinteästi kiinnitetty pehmeällä langalla. Asennettaessa kiinnike tulee asentaa kiinteästi mahdollisimman pitkälle.
 2. Paranneltuja kohokuvioita on asennettu. Voit tehdä niistä kaiken tangon, mutta useammin se on ostettu vastaavasti kuin se, jolla sitä vahvistetaan. Tällaiset kannattimet on asennettu kohtisuoraan lattiaan, ja alhaisempi lujitustaso on kiinnitetty niihin niin, että niiden korkeus ylätason muodon yläpuolella on 25-30 mm. Kaikki on kiinnitetty uudelleen pehmeällä langalla, niin pitkälle kuin mahdollista, tukevasti.
 3. Valmistetaan ylempiin laatikoihin. Kaikki on tehty täsmälleen samalla tavalla kuin pohjassa, vain peilimuodossa.

Venttiilin asentamisen jälkeen on tarkistettava kiinnityksen vakaus ja lujuus. Jos jotain on rikki, on parempi muuttaa tätä elementtiä uudelleen. Tällöin voit turvallisesti alkaa täyttää monoliittisen päällekkäisyyden.

Monoliittisen levyn osat.

. Tässä vaiheessa tarvitset:

 • M300-M500-liuos;
 • lapio;
 • lapio;
 • suurin tiheys polyeteeni;
 • vesi;
 • fomka tai romu.

Älä yritä vaivata tällaista ratkaisua omiin käsiisi, koska Tämä on menettämismahdollisuus tulevana levynä. Liuoksen tulee olla yhtenäinen koostumus kovettamisen aikana, ja tämän vuoksi sinun on tehtävä kaikki päivässä. Paras vaihtoehto on tilata automaxeri letkulla. Tilauksen yhteydessä on otettava huomioon, että sekoittajan keskimääräinen tilavuus on 9 kuutiometriä, kun taas se voi olla enemmän tai vähemmän. Näin ollen se vie 5 autoa kaatamaan monoliitti.

Huolimatta halusta nopeasti lopettaa monoliittinen levy, se ei toimi. Kun kaadat, sinun täytyy liikkua paljon letku kädet, koska Missään tapauksessa sitä ei voida liuottaa yhteen pisteeseen ja aiheuttaa voimakasta ylikuormitusta tietyille palkkeille. Kuormitus tulisi jakaa tasaisesti koko päällekkäin, sitten rakenne kestää.

Täyttöä ei tehdä yhdellä lähestymistavalla. Jokaisen kaadetun kerroksen jälkeen tulee käydä lapio ja aura ratkaisu, niin ettei jäljellä ole ilmaa. On välttämätöntä, että päällekkäisyydet eivät mene halkeamiin tai eivät altistu ennenaikaiselle kulumiselle. Tämä toimenpide on toteutettava erittäin huolellisesti, jotta vedenpitävään materiaaliin ei pääse kiinni, joka sijaitsee suoraan muottipesässä.

Kaatumisen päätyttyä tulos on peitettävä muovikelmulla, jotta vältetään ei-toivottu altistuminen ulkopuolelta, mutta samanaikaisesti ajoittain märkä se vedellä, mikä mahdollistaa sementin lujuuden.

Muottien pitäisi olla 25-28 päivää, mutta ihanteellinen vaihtoehto olisi pitää se kuukauden ajan. Tämän jälkeen voit poistaa puiset palkit ja metalliset tukipyörät ja särmikkorungon avulla repeytyä.

Yhteenvetona asennuslevyn työstä

Jos kaikki työ on tehty oikein, niin kauan, kun poistat muottipesän, näet täysin litteän laatta ensimmäisestä kerroksesta ja jos menisit ylös toiseen kerrokseen - epätäydellinen taso, joka todennäköisesti on kopioitava, mutta se on valmistumisen jälkeen Voit rakentaa jotain ylhäältä tarkalleen siitä hetkestä, kun muotti on otettu alas ja työn tulokset arvioitiin. Tällainen monoliittinen päällekkäisyys on ihana lämmitys-, ääni- ja vesisulkulaite, joka antaa asukkaille lisää toimintavapautta.

Ennen rakennustyön aloittamista kannattaa viitata sääennusteeseen niin, että sadetta ei lupaa 1-2 viikossa. Muussa tapauksessa kaikki monoliittisen laatan kaataminen voi olla rahan ja ajan tuhlausta. Työn aika on edullisesti puolivälistä kevääseen syksyyn. Sitten liesi voidaan jättää koko talven ajan, eikä sitä enää ole enää.

Kiinteä betonirakenne omilla käsillä

Jos aiot rakentaa talon, sinun on ensin kiinnitettävä huomiota säätiöön. On olemassa useita vaihtoehtoja, joista yksi on monoliittinen perusta. Se voi olla yksinkertainen ja vahvistettu. Jälkimmäistä kutsutaan usein vahvastetuksi betoniksi.

Monoliittisen perustan järjestelmä.

On myös butobetonia - tämä on betonia, johon lietteen aikana kivet lisätään jopa 30-40%. Ominaisuuksiltaan, erityisesti voimaa, butobetoni ei ole alhaisempi kuin betonilla, mutta sen käyttö vähentää suuresti sementin kulutusta monoliittisessa säätiössä ja vähentää siten rakentamisen kokonaiskustannuksia. Yksinkertaiset monoliittiset perustukset ovat betonilaatua 50 ja enemmän.

Jos rakennat monoliittista betonirakennetta omiin käsiisi, niin sinun täytyy rakentaa puupaneeleista tai suojapeite.

Louhinnan seinämiä voidaan käyttää muottirakenteena vain, jos esieristys on tehty kateaineella tai erityisellä kalvolla, muutoin maaperä alkaa absorboida sementtimateriaalia, jonka vuoksi kiinteä perustus menettää huomattavasti sen voimaa. Älä siis sulje pois mahdollisuutta, että jossakin vaiheessa sinun on edelleen etsittävä asiantuntijoiden apua.

Monoliittinen pohja teräsbetonista

Laite monoliittinen laatta pohja.

Tällainen monoliittinen säätiö on perustellusti tunnustettu kestävämmältä ja luotettavammalta. Se ei vaurioidu pystysuorassa ja sivuttaisessa kuormituksessa, se kestää kosteutta, se voidaan pystyttää 2-3 kerroksessa, mutta suljetussa rakenteessa ei ole halkeamia.

 1. Ensimmäinen vaihe on maanrakennus. Ne on pidettävä välittömästi ennen kuin monoliittinen säätiö on pystytetty. Oven ja kaivannon ei pitäisi olla auki, koska ne saavat kosteutta. Jos vesi menee maahan, maaperä turpoaa, mikä aiheuttaa säätiön monoliitin kantavuuden kadottamisen. Kun vesi joutuu kaivantoihin, on tarpeen tyhjentää perusta kuoppa, vedä vettä, poistaa maadoitettu maa, ja sen jälkeen vahvista säätökuoppan pohja, täytä se roskiin ja paina sitä varovasti. Sitten kaada murskattu kivi sementtiliuoksella niin, että sementtimaito ei pääse ulos muottirakenteesta.
 2. Kuinka tehdä muottipesän? Muotti on erityinen muotoilu, joka asennetaan koko kehän ympäri ja on suunniteltu antamaan tarvittavan muodon säätiölle betonisarjoina. Monoliittisen perustuksen alla muotti on tehty leikatuista levyistä siten, että niiden välissä ei ole aukkoja. Inventointisuojuksia käytetään parhaiten muottiin, koska tämä vähentää kellon asennusta ja vähentää työn määrää.
 3. Mikä on varastomuoto? Varastorakenne on uudelleenkäytettävää muotoilua, ja sen tärkein etu on, että on monia asennusvaihtoehtoja. Tämä on erityisen tärkeää, jos säätiön monoliitti rakennetaan suurella määrällä kulmia. Lisäksi se parantaa suoritettavan työn laatua ja vähentää räjähdysvaarojen riskiä betonin painosta. Rakennuksen irrottamiseksi voidaan kehyksissään järjestää telineiden, kiristyskoukkujen ja pulttien reikiä, joita käytetään erilaisten kokoisten paneelien kytkemiseen, mikä takaa asennustarkkuuden.
 4. Näiden reikien välin on oltava enintään 100 mm. Varastorakenteiden valmistukseen on parempi käyttää havupuita, mutta se on sallittua ja lehtipuu, kuten haapa. Levyjen leveyttä suositellaan enintään 150 mm, ja kaikkien levyjen tulee olla samanpaksuisia. Raaka-levyjä on käytettävä, koska kuivat levyt imevät kosteutta betonista, minkä vuoksi sen lujuus vähenee. Tarvittaessa muottien etuosa on peitetty vanerilla tai metallilevyillä. Ennen tätä on parempi peittää etupuoli rasvalla vähentääksesi muottien tarttumista betoniin.
 5. Voiteluaineena voit käyttää kalkin, mineraaliöljyn, nestemäisen saven vesiliuosta ja paljon muuta. Jos teet sisemmän vuorin, sen avulla voit tehdä monoliittisen perustan, jossa on erittäin puhdas pinta etupuolelta.

Mitä ovat muottipesät?

Muottipellin valmistusmenetelmä.

Riippumatta perustuksestasi, kilvet asetetaan sen koko korkeuteen. Suojusten turvaamiseksi ulkopuolelta sinun on asennettava ja ajettava panokset (kiinnitä nauloilla). Ja on välttämätöntä tehdä suojusten irrottaminen puupaneelien avulla, jotta vältyttäisiin erottelukelvottomilta betonien aikana. Tällöin kaikki panokset, nauhat ja muut kiinnittimet eivät saa olla siinä tilassa, jossa aiot laittaa betonia. Muussa tapauksessa et voi poistaa kiinnittimiä.

Kuinka tarkka ja jopa säätösi riippuu siitä, kuinka moitteettomasti asennat muottipesän. Tämä on erityisen tärkeää kellarille (pohja-ala).

Kasauksen lopettamisen jälkeen pohja on pyyhittävä ohut kerros sementtilaastia, jonka jälkeen ei tarvita erikoista ulkopintaa.

Mikä on perustanvahvistus tarpeen?

Vahvistusnauhan perustus.

Vahvistamaton betoni on erittäin hyvä puristusjännityksessä, mutta heikosti - venyttämällä ja taivuttamalla, niin vahvistaminen tehdään betonin kestävyyden lisäämiseksi ja siten se muuttuu vahvistetuksi betoniksi. Teräsmetallitangot tai hitsatut kehykset käytetään vahvistamiseen. Näin monoliittiset säätiöt tulevat huomattavasti vahvemmiksi.

Jos valitset oikeat liittimet, täyteaine ja sideaine, saat voimakas muotoilu, joka kestää valtavia kuormia. On tärkeää käyttää raudoitusta ilman kontaminaatiota, ruostetta ja rasvaa, koska se vähentää lujituksen kykyä tarttua betoniin ja pienentää siten koko rakenteen voimaa. Mikä lujuuden halkaisija, profiili ja koko on käyttökelpoisempi riippuu rakennushankkeesta.

Jos aiot käyttää vahvistuskammioa, hitsaamalla sen heti rakennustyömaalla, on parempi vetää asiantuntijoita, joilla on pääsy tällaiseen työhön ja kokemukseen.

Kun vahvistustangot on asennettu muottiin, niiden siirtymän sallitaan enintään 1/5 sauvan suurimmasta halkaisijasta ja poikkeama on enintään 3 mm (jos betonin suojakerros on enintään 15 mm) ja enintään 5 mm (jos betonin suojakerros on yli 15 mm). Vahvikkeen asentamisen jälkeen on tarpeen tarkistaa muottipesä, ja jos olet havainnut vikoja, poista ne sitten.

Kuinka betonoitua monoliittista säätiötä?

Teippi monoliittisen alustan laite.

Betonimelua ei saa tehdä, jos ulkolämpötila on alle nolla. Jos kuitenkin kylmällä kaudella betonointi suoritetaan, on syytä miettiä etukäteen toimenpiteitä seoksen lämmittämiseksi asennuksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että jäädytetty betoni menettää merkittävästi voimaa ja alkaa murentua. Jos toisaalta betonointi suoritetaan hyvin kuivalla säällä, muotti on kostutettu ennen sitä. Tämä tehdään niin, että betonin kosteus ei mene puumateriaaliin. Kaikki nämä toimenpiteet ovat pakollisia, koska jos niitä ei noudateta, monoliittinen säätiö ei ole niin vahva ja kestävä.

Betoni toimitetaan rakennustyömaalle kuljettamalla tai valmistetulla paikan päällä käyttämällä erityisiä betonisekoittimia. Ei ole toivottavaa kuljettaa betonia kaatopaikoilla, koska kuljetuksen aikana betoni on kerrostunut. Siksi on parasta kuljettaa betonia kuorma-autoissa, ja niiden kuljetuksen aikana betoni on sekoitettu eikä häviä laatua.

Betonisointi suoritetaan useissa kerroksissa, jolloin jokainen kerros tiivistetään. Betoni toimitetaan työntöpaikalle erityisellä kauhalla tai pöytälampulla.

Betonin toimitussäännöt:

 • kun seos pudotetaan vapaasti, korkeus saa olla korkeintaan 2 m;
 • jos laskeutuminen suoritetaan yli 2 m: n korkeudelta, se suoritetaan värähtelevillä urilla, mikä takaa seoksen hidas laskeutumisen ilman koostumuksen kerrostumista.

Mikä on luotettavin tapa konkretisoida betonia?

Tärinää pidetään luotettavimpana. Tätä tarkoitusta varten käytetään useita tyyppisiä tärinöitä: sisäinen (syvä), pinta-ala (areal) ja ulkoiset täryttimet. Vibraattorin valinta riippuu siitä, millaista monoliittista perustusrakennetta käytetään.

Tarvitaan tärinää monoliittista säätöä niin, että seoksen jyvien välinen tarttumisvoima vähenee, minkä vuoksi seosta tiivistetään paremmin. Mutta ei saa sallia liiallista tärinää, koska se voi aiheuttaa seoksen kerrostumista.

Merkit tiivistysseoksesta

 • seos pysähtyy laskeutumaan;
 • pinnalla on sementtimaito;
 • ilmakuplat päättyvät.

Säätiön monoliitti - tämä säätiö, joka jatkui konkreettisesti. Jos tämä epäonnistuu, on tarpeen tehdä saumoja vanhojen ja uusien betonikerrosten välillä. Tällaiset saumat voivat olla sekä vaakasuoria että pystysuoria, mutta eivät taipuisia.

Yleisin virhe on maaperän pääsy betonin seokseen, mikä heikentää perustan voimaa ja lisää halkeilun vaaraa.

Kuinka "huolehtia" laidalle

Monoliittinen perustus talolle, jossa ei ole kellarissa.

 • lämpötila 18-25 ° С;
 • vältä jarrutus, isku ja muut mahdolliset mekaaniset vauriot;
 • vältä altistumista suoralle auringonvalolle, tuulelle ja huurteelle;
 • muotti voidaan poistaa vähintään 10 vuorokautta betonoinnin jälkeen;
 • on mahdollista jatkaa rakentamista ja ladata säätiön monoliitti vasta kun betoniseos on täysin asetettu.

Viestintään tarkoitettuja reikiä on harkittava etukäteen ja valmisteltava jo ennen betonin monoliitin betonoitumista. Tämä tehdään halutun halkaisijan vuorien avulla, jotka työnnetään muottiin välittömästi ennen betonitointia. Kun viestintä on jo asetettu, nämä aukot tulee täyttää tiivisteellä.

Nyt kun monoliitti on asetettu, voit aloittaa talon rakentamisen!