Betonin osuudet.

Optimaaliset betoniosuudet voidaan saada sekoittamalla neljää osaa: murskattu kivi, sementti, hiekka ja vesi. Ensimmäinen komponentti on seoksen liitoslinkki, jolloin se on homogeeninen ja melko paksu.

Joissakin tapauksissa on hyväksyttävää käyttää soraa roskien sijaan, mutta tässä tapauksessa sen tulisi koostua eri fraktioista. Pääsääntöisesti tasoitetut ja leveät kivet, jotka muodostavat sora-sekoituksen, eivät saa ylittää 10% sen tilavuudesta. Ulkomaisia ​​lisäaineita ja epäpuhtauksia sorassa ei myöskään voida hyväksyä, koska ne saattavat vaikuttaa haitallisesti valmiin perustuksen lujuuteen. Online-laskenta sementtilaastin koostumuksesta.

Muiden komponenttien valitseminen on myös välttämätöntä täyttää tarvittavat vaatimukset. Joki-hiekka on ihanteellinen valinta komponenttina. Luokan ei ole suositeltavaa käyttää hiekkaa, joka on sekoitettu saven kanssa, mikä vähentää täysin betonin lujuutta ja tekee laastista rasvaisen. Koska savi ominaisuuksia kutistua ja turvota veden vaikutuksen, murtumia muodostuu materiaalin pinnalle ja jopa jähmettymisvaiheessa. Jonkin ajan kuluttua säätiö hajoaa savialtaan suuren pitoisuuden vuoksi.


Soraa lukuun ottamatta murskatun murto-osan koon tulisi olla välillä 1-2 cm, mikä on paras vaihtoehto. Murskattujen kivien on oltava puhtaita ja vapaita kaikista epäpuhtauksista.

Sementin määrä riippuu tulevan ratkaisun tarkoituksesta. Jos tavoite on perusta, yleensä käytetään sementtiä M 500.

Veden osalta sen on oltava puhdas eikä siinä saa olla epäpuhtauksia. Sisältää bensiinin, öljyn tai maalin hiukkasten osumasta, jota ei voida hyväksyä, mikä johtaa betonin lujuuden ja erottelun heikentymiseen.

Betonimäärät.

Laatu-aineet eivät riitä rakentamaan betonin pohjaa. Sinun täytyy pystyä vaivaamaan betonia ja tunne muutamia valmistelun vivahteita.

Postimerkit, betoniosuudet.


Jotta saisit tietyn betonibrändin, tarvitset eri komponenttien suhdetta. Betoni M450 pidetään kestävimpänä, kun taas brändit kuten M100 ja M200 ovat hauraita.

 • M100 betoni - 1: 5,8: 6,1 (sementti: hiekka: täyteaine)
 • M200 betoni - 1: 3,5: 5,6 (sementti: hiekka: täyteaine)
 • M300 betoni - 1: 2,4: 4,3 (sementti: hiekka: täyteaine)
 • M400 betoni - 1: 1,6: 3,2 (sementti: hiekka: täyteaine)
 • M450 betoni - 1: 1,4: 2,9 (sementti: hiekka: täyteaine)


Jos tutkitaan tarkasti eri laatuluokkien betoniosuuksia, voit seurata tiettyä suuntausta, jossa hiekan ja täyteaineen määrä vähenee suhteessa sementtiin. Mitä korkeampi betonin laatu on, sitä pienempi on komponenttien välinen ero.

Betoniosuudet säätiöön

Rakenteen vakaus ja kestävyys riippuvat suoraan säätiön vahvuudesta ja luotettavuudesta - talon perustasta. Sen rakentamiseen tarvitaan erityistä osaamista, pätevyyttä ja kokemusta päälliköstä.

Rakennuksen perustana oleva rakenne valitaan yleensä maapallon mukaan, johon se on suunniteltu, seinien materiaaliin, ilmastoon, olosuhteisiin ja rakenteen luonteeseen. On olemassa useita erilaisia ​​perustuksia, joita käytetään erektioon.

Betoniperustatyypit

Tyypilliset betoniperustustyypit ovat pylväs- ja hihnaa, mutta niiden tyyppejä ja alatyyppejä ovat muun muassa seuraavat:

 1. Vyö. Se on asennettu jatkuvan nauhan muodossa, joka koostuu raudoitetusta betonista, joka on sijoitettu kaikkien rakenteiden tukiseinien päälle. Rakennuksen pohjan syvyys muodostuu maaperän jäädyttämisen tasosta ja lisäksi 20 cm.
  Maaperän laadun ja ilmastovyöhykkeen indikaattoreista voidaan käyttää kahta alatyyppiä:

Tämän tyyppisen alustan materiaalina käytetään:

 • Booth, jolla on erinomainen kestävyys. Matalasta lämpötilasta ja pohjavedestä ei aiheudu vaikutusta materiaaliin. Levitä kivi tynkä samaan osaan. Valmistusprosessi vaatii paljon työtä ja rahaa, joten sitä käytetään hyvin harvoin. Kirjanmeren syvyys on enintään 70 cm ja sen kestävyys on noin 150 vuotta.
 • Betoni, johon kuuluu sementtilaastin ja täyteaineen yhdistelmä (murskattu kivi, vähäarvoinen raunioitunut kivi, tiilihiutaleet). Voimavarojen suhteen sillä on ominaisuuksia, jotka eivät ole pahempaa kuin rauniot, mutta se on paljon helpompi rakentaa ja helpommin käyttää. Sitä käytetään rakenteiden rakentamiseen painavista materiaaleista tai useista kerroksista.
 • Betoni. Tämäntyyppistä talon perustusta tunnetaan paremmin täyteaineena, koska materiaali sekoitetaan betonisekoittimessa, jonka jälkeen muotti on täynnä sitä. Aineiston käyttöikä on yli 50 vuotta ja sen kustannukset ovat paljon korkeammat käytettävän sementin suuren määrän vuoksi. Useimmiten tätä vaihtoehtoa käytetään rakentamisessa kovien materiaalien seinien rakentamisessa sekä maanrakennusten ja talojen rakentamisessa.
 • Pilari, jota käytetään kevyiden rakenteiden rakentamiseen (esimerkiksi kylpyjä, taloja puutarhaan, varastot). Tämä perusmuunnos sisältää tukipylväiden sarjaa, jotka sijaitsevat rakenteen kulmissa ja paikoissa, joissa on lisääntynyt kuorma. Pilarit muodostuvat putkista, betonista, raunioista ja raudoitetusta betonista. Tätä perustusta käytetään kiinteässä maassa.
 • Ribbon pylväs. Se on hieman halvempaa kuin nauhan tyyppinen säätiö ja yhdistää molempien säätiöiden parhaat ominaisuudet.
 • Oikea materiaalivalikoima ja -tyyppinen säätö mahdollistavat rakenteen kestävyyden ja kestävyyden. Säätiön materiaali on mahdollista ostaa valmiissa versiossa, seoksina teollisuusyrityksissä. Mutta on paljon parempi tehdä itsellesi konkreettinen ratkaisu, jonka avulla voit säästää rahaa.

  Säätöbetonin koostumus

  Säätiön tuen konkreettinen ratkaisu voidaan valmistaa omilla käsillä, joten sinun tarvitsee vain tietää, mikä betoni on ja mitä ominaisuuksia sillä on.

  Itse liuos koostuu sideaineista (sementti), täyteaineesta ja erilaisista lisäaineista, jotka pettää koko valumassan ominaispiirteet ja ominaisuudet. Sitten muodostunut liuos laimennetaan oikeassa suhteessa veteen.

  Laastin koostumusta on käytetty rakentamisessa jo usean vuoden ajan, ja sitä päivitetään ja parannetaan laadussa ja voimassa.

  Jokainen yksittäinen komponentti on vastuussa konkreettisen ratkaisun konkreettisesta laadusta. Siten materiaalin lopullinen laatu riippuu käytettyjen komponenttien osuuksista. Jotta ratkaisun lopulliset indikaattorit sopisivat täydellisesti rakentamiseen, on ehdottomasti otettava huomioon rakennuspaikka ja sen tarkoitus.

  Betonin koostumus säätömääriin kauunoissa

  Tärkeimmät komponentit betonin koostumuksessa:

  1. Sementti - sidotaan täyteaineiden välillä.
  2. Täyteaineita. Niihin kuuluu: sora, roska, hiekka, irtotavarana olevat lisäaineet.
  3. Vesi.

  Suhteellisen betoniliuoksen sekoittamiseen on useita tapoja. Yleisimmät teräskytkimet, joissa on riittävä määrä hiekkaa, soraa, sementtiä ja vettä, ja sitten laite sekoittaa materiaalit yhteen.

  Liuoskauhojen muodostuminen on tärkeää useissa tapauksissa:

  1. Rakennustöissä tarvitaan alle 4 m 3 laastia.
  2. Epäkelpoisuus toimittaa betonia tehtaalta esimerkiksi paikannusongelmista johtuen, valmistusyhtiö on kaukana ja materiaalin toimittamisen hinta on liian korkea.
  3. Kellarin täyttö tapahtuu jaksottaisesti esimerkiksi silloin, kun muodostuu useita rakenteen tasoja.
  4. Rakennettavassa laitoksessa ei ole pääsyä sekoituskoneiden ja betonisekoittimien asennukseen.

  Betonin osuudet pohjaan kauunoissa

  Kauhoja käyttäviä mittauksia käytetään yleensä pieninä määrinä.

  Komponenttien painon mitat betoniliuoksen valmistukseen:

  Kullakin betoniliuoksen komponenteella on erilainen massa, esimerkiksi yhden kauhan massa on 19,5 kg, sementti - 15,6 kg ja sora - 17 kg. Siksi käytännössä sementin, hiekan ja soran mittasuhteiden sopiva muunnos on 2: 5: 9. Joissakin tilanteissa sora muuttuu raunioiksi.

  Jos rakenteen rakenne toteutetaan käsin, käytetään valmiita hiekkasaumiseoksia (CBC). Betonin suhde kellariin ja seokseen on noin 1 säiliö sementtiä 5 sekoittimen kauhaan.

  Missä määrin konkreettisia?

  Useimmissa tilanteissa kehystyyppisissä rakennuksissa käytetään pylväsversiota säästä, jota varten ei tarvita betonirakennetta, jolla on lisääntynyt lujuus. Tällaiselle sopivalle betonille M 200, joka on valmistettu sementistä M 500, hiekkaa, soraa ja vettä.

  Yhden kuutiometriä sekoitusta varten on välttämätöntä:

  • 300-350 kg sementtiä;
  • 1100-1200 kg murskattua kiveä;
  • 600-700 kg hiekkaa;
  • 150 - 180 l vettä.

  Tällaisten materiaalien, kuten graniittirikosten, muodostamien materiaalien suhde on korkealla tasolla verrattuna dolomiiteihin tai kalkkikiveihin, joten sitä voidaan käyttää pienemmissä määrissä.

  Jos käytät hiekkaa, jonka laatu on heikko, reiät ja aukot voivat muodostua pohjaan.

  Sementin valitseminen aluksi kiinnittää huomiota valmistajan yritykseen. Yleensä tunnetumpi organisaatio on, sitä vähemmän todennäköisesti se on hankkia heikkolaatuisia tavaroita.

  Vettä on myös käytettävä puhtaana, jotta se ei sisällä epäpuhtauksia ja suoloja. Jos rakentaminen tapahtuu kylmäkaudella, niin vesi, kuten muut betoniliuoksen komponentit, on lämmitettävä +60 ° C: een, jotta liuokselle saadaan tarvittava sakeus ja lujuus.

  Kuinka vaurioittaa betonia?

  Pienen tilavuusmäärän valmistamiseksi käytetään ämpäriä komponenttien painon mittana. Mittasuhteet lasketaan sen mukaan, että komponenteilla on erilainen volumetrinen paino. Tämän perusteella ensimmäisen asteen liuoksen valmisteluun tarvitaan 9: 5: 2 -suhde (sora tai murskattu kivi, hiekka ja sementti).

  Betonin M 200 valmistus suoritetaan sääntöjen mukaisesti korkealaatuisen seoksen saavuttamiseksi.

  Betonin sekoittamista koskevat säännöt säätiölle:

  1. Aluksi se olisi sekoitettava hyvin hiekkaan ja soran väliin, joten vesien lisäämisen jälkeen ei ole hiekkoja. Pinnalle on tehty uria, joihin sementti kaadetaan. Seosta sekoitetaan, kunnes saadaan täysin yhtenäinen väri.
  2. Tee kartiomainen seos ja lisää vettä pienissä osissa, sekoita kaikki perusteellisesti.

  Päättäessä parhaasta tavasta vaivata ratkaisu on tarpeen yhdistää tarpeet ja taloudelliset voimavarat toisiinsa. Paras vaihtoehto olisi betonisekoittimen käyttäminen, mutta pienen rakennuksen ostaminen ei ole kannattavaa, joten on parasta käyttää manuaalista tuotantoa.

  Betonisekoitteen valmistus nauhan perustuksille

  Tämäntyyppiselle säätiölle sinun on ensin laskettava tarvittava materiaalin määrä. Se seuraa yhden nauhan parametreja (pituus, leveys ja syvyys) kerrottuna niiden lukumäärällä.

  Valmisteltu vaadittu määrä seosta kaadetaan muottiin. Se suoritetaan kerroksittain, esimerkiksi jos pohjan syvyys on yksi metri, sen jälkeen tulee olla neljä kerrosta, joka on 0,25 cm. Jokaisen on asetettava tamping. Tällöin ylimääräisen ilman vapauttamiseksi jokaisen tai kahden mittari on sijoitettava hitaasti liuosliittimiin.

  Betonin valmistus sarakepohjaan

  Tämäntyyppisissä sääolosuhteissa tehdyt laskelmat vastaavat teippivariaatiota. Ero on se, että betoniliuosta ei kaadeta vaiheittain vaan välittömästi, minkä jälkeen se lyö.

  Betonibetonin vaaditut ominaisuudet

  Talon betonipohjassa on erilaisia ​​ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Ne riippuvat suoraan materiaalien laadusta ja niiden alkuperäisistä osista. Myös betonin ominaisuudet riippuvat sen komponenttien osuuksista, joita käytetään erilaisten rakenteiden rakentamiseen.

  Betonirakenteen vaadittava lujuus

  Betoniperustuksen lujuus on keskeinen indikaattori, joka riippuu siitä, kestääkö säätiö suunniteltua kuormitusta. Se mitataan kilogrammaa neliösenttimetriä kohden.

  Tämä indikaattori voidaan laskea laskemalla tarkka kuormitusaste, jonka rakenne vaikuttaa pohjaan. Tätä varten on tarpeen tiivistää kaikkien rakenteiden ja viestinnän kokonaispaino sekä indikaattorit käyttökelpoisen ja mahdollisen kuormituksen perusteella, jotka ilmasto-olosuhteet aiheuttavat. Sitten tulos jaetaan koko säätiön alueelle.

  Betonivahvuuden aste on ilmoitettu luokassa, mikä tarkoittaa lopullista kuormitusta perustassa kg / cm2.

  Saatujen laskelmien mukaan on välttämätöntä valmistaa betoniliuosta, jolla on vastaavat ominaisuudet.

  Tarvittavat mittasuhteet ovat taulukossa:

  Betoni sementtimerkki M 500, hiekka ja sora

  Manuaalinen betonivalmistus: mittasuhteet, taulukko

  Joka ei ole koskaan käsitellyt sementtiä, on vaikea ymmärtää, mikä konkreettinen ratkaisu on ja miten se valmistetaan oikein. Mutta edes kokeneet rakentajat eivät aina ole tietoisia kaikista hänen kanssaan työskentelevistä hienoista piirteistä. Tässä artikkelissa kuvataan paitsi betoniratkaisun valmisteluprosessi, mutta myös sen osien oikea valinta.

  Betoniseos on helppo valmistaa säätiön kaatamiseksi, pienet raudoitetut betonirakenteet, raidat. Voit vaivattaa sen missä tahansa vanhassa kylpyammeessa, kylpyammeessa tai laatikossa tai koputtaa puulevy. Pienen laastirakenteen valmistuksessa prosessi voidaan koneistaa käyttäen erikoissuutinten porata. Jos tarvitset paljon betonia, sinun on käytettävä tavallista lapiota, pieniä puutarhakahkoja, kuokkia tai muuta sopivaa laitetta. Mutta ennen sekoittamisen aloittamista sinun on valittava laadukas sementti, murskattu kivi ja hiekka.

  Betoniosat

  Pääkomponentin laatu - sementti

  Laastin vahvuus määräytyy ensisijaisesti sementin laadun vuoksi, joten sen oikea valinta on erityisen tärkeää. Venäjällä on monia tehtaita, jotka tuottavat tällaisia ​​tuotteita ja myyvät niitä yleensä naapurimaissa. Siksi painopiste ei ole niin valmistajan vaan sementin ulkonäkö.

  Muista kiinnittää huomiota valmistuspäivään - ajan myötä, sen toiminta vähenee jyrkästi. Tuore sementti, kun sitä puristetaan nyrkkiin, ei muuttu kokoon, mutta helposti herää sormien väliin. Erityisen nopeasti menettää ominaisuuksia korkealaatuisen hienojakoisen tuotteen varastoinnin aikana.

  Kun se on väärennös, käytetään dolomiittia, mineraalijauhetta, tuhkaa ja muita täyteaineita. Kun ne sekoitetaan luonnollisesti, betoni ei vain hitaasti asetettavaksi, mutta kovettumisen jälkeen se ei ole tarpeeksi vahva:

  • laatu sementti-jauhe väri on tummempi;
  • ratkaisu siitä pysyy hyvin ja nopeasti asettaa;
  • kuivattujen betonien väri on hieman kirkkaampi ulkopuolelta, mutta jos lyödään nurkkaan, sen sisäpinta on tumma;
  • täydellisen kuivauksen jälkeen (yksi kuukausi myöhemmin) on vaikea lyödä kynsi valmiiseen betoniin.

  Liuoksen vahvuus riippuu sementtimerkistä. Nimikkeellä kirjainten M seisottamat numerot tarkoittavat kykyä kestää 1 ov: n kuormitusta. cm. Toisin sanoen M200-sementti kestää 500 kg kuutiosenttimetriä. Luonnollisesti, mitä korkeampi on, sitä vahvempi betoni on. Erikoisluokkia, joiden vahvuus on 600-700, käytetään harvoin, joten monimutkaisten tai monikerroksisten rakenteiden kanssa on parempi käyttää M500-sementtiä.

  Numeron jälkeiset kirjainmerkit viittaavat lisäaineiden esiintymiseen siinä. Esimerkiksi brändin M500 B tuote on nopea kovettuminen, ARCC on vedenpitävä, BC on valkoinen, joka on tarkoitettu viimeistelyyn. Nimitys BTS20 tarkoittaa sitä, että se sisältää 20% sakeuttamattomia epäpuhtauksia. Tärkein lisäaine meille - sukellusvene - tekee siitä huurteisen, joten on toivottavaa käyttää sitä kadutustyössä, etenkin Siperiassa ja pohjoisessa.

  Pitkäaikainen varastointi, sementti-jauhe koagulates, kondensoituu ja sen spesifinen paino kasvaa. Siksi, jos ostat sen etukäteen, muista säilyttää se kuivassa, vakiintuneessa paikassa. On suositeltavaa lisäksi kääriä paperipussit muovikelmulla. Harkitse, että puolen vuoden varastoinnin jälkeen sen laatu vähenee vähintään kolmanneksella.

  Mikä hiekka on parempi

  Paras hiekka - joki. Se pestään vedellä ja, toisin kuin ura, ei sisällä epäpuhtauksia. Kun työskentelet talvella, on parempi käyttää joki, joka on täysin vapaa savi sulkeumia. Lämpötilojen alapuolella niiden nukat eivät liukene hyvin veteen, vaikka ne kestävät pitkään, ja betonin pinta on epätasaista.

  Rikkomisen valinta

  Dolomiitti, kalkkikivi murskattu kivi on useimmiten käytetään luomaan pieniä kevytrakenteita, joiden laatu ei ole kasvanut vaatimukset. Sora- tai graniittimateriaali on kestävämpi ja kestää alhaisimmat lämpötilat.

  Valmista ratkaisu

  Seoksen mittasuhteet riippuvat suoraan siitä, mitä merkkiä (eli mitä vahvuutta) tarvitsemme. Yleisin osuus käytettäessä M500-laatua on 1: 2: 3 (ts. Tarvitset sementtiä, kahta hiekkaa ja kolme raunioitusta). Mitä korkeampi laatu, sitä vähemmän sementti menee. Siksi M350: n mittasuhteet ovat erilaiset. Joka tapauksessa veden ja sementin suhde ei saa olla yli 0,5.

  Taulukko - Betoni M500

  Vaadittava betonin laatu

  Sementin, hiekan ja soran osuudet (Tskhpshch), kg

  Betoniratkaisun määrät

  Materiaaliominaisuudet

  Betonilaasti on yksi suosituimmista materiaaleista, joilla luodaan ajoreittejä, päällystyspolkuja tai järjestetään muita koristeellisia ja käytännöllisiä elementtejä.

  Betonin tekeminen omiin käsiisi on tärkeätä, kun kaadetaan pieniä teräsbetonisia rakenteita, tasoituksia, portaita, polkuja jne.

  Epäilemättä konkreettisen ratkaisun edut ovat kestävyys, suuri lujuus ja sitkeys.

  Betoni voi luoda minkä tahansa geometrisen muodon kohteen. Mutta konkreettisella ratkaisulla on haittoja: melko työläs prosessi, jossa valmistetaan seosta, joka vie myös paljon aikaa. Toiseksi betonirakenteita voidaan käyttää vain 2-3 päivässä, koska liuoksen on oltava hyvin ja kovettunut. Siksi monet rakentajat pitävät parempana betonisia elementtejä, kuten laattoja, jotka ovat helpompia, nopeampia ja halvempia työskennellä.

  On mahdollista luoda betonista, esimerkiksi kulhoon kaiken muotoisen altaan, jossa on mielivaltaisia ​​eroja syvyydessä ja mikä tahansa viimeistely.

  Ennen suoran työn aloittamista laske betonin määrä. Jos päällystys tehdään laattoilla, on määriteltävä yksi laatta (pituus kerrotaan leveydellä). Tuloksena oleva arvo kerrotaan levyn korkeudella ja päällysteen levyt yhteensä. Tuloksena oleva numero muodostaa betonituotantoon tarvittavan betonin määrän. Nämä laskelmat ovat oikeita levyjen asettamiseksi, mutta jos niiden välinen etäisyys on oletettu, tulosta tulee pienentää 5-10%. Jos tontti kaadetaan yhdellä massalla, betoniliuoksen laskeminen on samanlaista - kaadon paksuus kerrotaan alueella.

  Nyt noin täytön paksuudesta. Se riippuu sivuston toiminnallisesta tarkoituksesta ja kuormituksesta, johon se kohdistuu. Jalankulkijoille ja patioille betonilevyjen paksuus on 5-7 cm Autojen sisäänkäynti mahdollistaa vähintään 10 cm betonikerroksen, jonka kulkuväylän leveys on 0,8 m, on helppo laskea, että 0,05 m 3 betonia tarvitaan juoksurataa kohden. Toisin sanoen 20 m 2: n raidalle riittää kuutioinen betoniliuoksen mittari.

  Suhteet ja koostumus

  Sementtiin lisätään vettä, ylimääräinen kosteus haihtuu, kun betoni kuivuu (jättäen kuitenkin pienet huokoset, jotka vähentävät materiaalin lujuutta).

  Seoksen koostumus on tärkeä kriteeri suunnittelun laadulle, jonka vahvuus on suoraan riippuvainen, joten suositeltuja liuoksen mittasuhteita on ehdottomasti noudatettava.

  Kotona sekoittamalla komponentit helpompi ottaa mittasuhteet litroina, ei kiloina. Mittakauha sopii täydellisesti. Muista, että standardi 50 kilogramman sementtipussi vastaa 38 litraa. Veden suhteessa liuosta pidetään optimaalisena, kun tilavuusosuus on 1 osa vettä ja 3 osaa sementtiä (1: 4 painosuhteen ollessa kyseessä). Tuloksena oleva liuos ei ole tarpeeksi muovia, joten veden määrää tulisi hieman kasvattaa keskittymällä seoksen sakeuteen. Vettä lisätään vähitellen kunnes liuos on kermainen.

  Seuraavia mittasuhteita suositellaan terasseille, kulkuteille ja muille aluksille, joilla on alhainen mekaaninen kuormitus:

  • 1 osa sementtiä;
  • 2,5 osaa hiekkaa;
  • 4 soraa.

  Tällaisen betoniliuoksen kuutiometrin valmistukseen tarvitaan noin 45 hiekkakylää, 18 sementtikauhaa (4,7 pussia) ja 70 soraa kaivoa. Autojen maahantulon mittasuhteet ovat erilaiset, koska paikan päällä oleva kuorma kasvaa (enemmän painoa):

  Betonimassan valmisteluun käsin kerrallaan on järkevämpää valmistaa pieniä betoniosia (yksi tai kaksi kauhoa).

  • 1 osa sementtiä;
  • 1,5 osaa hiekkaa;
  • 2,5 soraa.

  Tällaisen liuoksen kuutiometrin valmistamiseksi tarvitaan noin 40 kauhoa hiekkaa, 28 sementtiä (7.3 pussia) ja 70 soraa kaivoa. Jotkut polut, kuten luonnonkivi, edellyttävät betonipohjan asettamista. Tässä tapauksessa käytetään erittäin hienoa soraa tai savea ja mittasuhteet ovat:

  • 1 osa sementtiä;
  • 9 osaa hiekkaa;
  • 1 osa hienoa soraa tai savea.

  Tällaisen betonikoostumuksen valmistukseen tarvitaan noin 120 kauraa hiekkaa, 13 kauraa sementtiä (3,4 pussia) ja 13 kauraa hienoa soraa.

  Taulukko betoniseoksen osien mittasuhteista.

  Keittotekniikka

  Betoniseos valmistetaan teräs- tai verhoilupäällystyskotelossa, jossa pieni erä on sallittua sekoittaa betonia suoraan tasaiselle alustalle. Työlle tarvitaan:

  • ämpäri (tai muu mittauslaite);
  • lapio;
  • kapasiteetti sekoittumiseen (voit käyttää rautalevyä tai häiritä suoraan jalkakäytävää).

  Soraa ja hiekkaa sekoitetaan ensin, mitä seuraa sementti. Sekoita komponentit täytyy olla erittäin huolellisesti homogeenisen harmaisen massan saamiseksi. Seoksen keskelle tehdään masennus, johon kaadetaan puolet lasketusta veden tilavuudesta. Reunoista kuiva seos romutetaan veteen ja menee kosteaksi, mutta kuohkeaksi, ei muoviksi.

  Betoniseoksen valmistus (järjestelmä).

  Jälleen seoksen keskelle tehdään masennus, johon kaadetaan enemmän vettä (ei puolet, mutta vähemmän), ja prosessi toistuu. Se kestää, kunnes konkreettinen ratkaisu ei saavuta haluttua johdonmukaisuutta. On olemassa useita merkkejä siitä, että betoni on valmis asennettavaksi:

   • kun liuos tasoitetaan seoksen pinnan yläpuolella lapion tasaisella osalla;
   • lapio jättää urat sileän pinnan päälle betonista.

   Betoni on vaikea ja aikaa vievä prosessi. Jos vaaditaan runsaasti betonia, yli 3 m 3, on järkevää tilata valmis sekoittaja toimittajalta, jossa sekoitetaan betonisekoittimia ja noudatetaan tiukasti kaikkia tehtaatekniikan mukaisia ​​mittasuhteita. Jos kuitenkin olette perustaneet konkreettisen koostumuksen itsenäiseen valmistamiseen, sinun on valmistauduttava kovaan fyysiseen työhön ja pidettävä tarpeeksi vapaa-aikaa, ehkä jopa auttajia, koska tämä tehtävä ei selvästikään ole helppoa.

   Betonin valmistelu: materiaalien, mittasuhteiden ja koostumuksen laskemista koskevat vaatimukset

   Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu sideaineesta, hiekasta ja täyteaineista, joka muuttuu kiviin kiinteytymisen seurauksena. Mitään nykyaikaista rakentamista ei voi tehdä ilman konkreettisia, olipa kyseessä pilvenpiirtäjien rakentaminen tai puutarhatien luominen. Ominaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta betoni on jo pitkään käyttänyt ihmistä saadakseen tarvittavan muodon ja lujuuden. Kuitenkin on yksi vivahde: ​​vain oikein tehty betoni täyttää kaikki vaatimukset. Miten tehdä konkreettisia, mikä ei ole vain vahva, vaan myös kestävä? Päästäksemme tämän ongelman ydin ja selvitä kaikki yksityiskohdat oikean betoniyhdistelmän tekemisestä.

   Tärkein ainesosa on sementti.

   Mikä tahansa brändisementin betoni on välttämättä sitova aine. Sementtiä on monenlaisia, kuten Portland-sementtiä, kuonaa Portland-sementtiä, nopeasti kovettuvia sementtejä ja muita. Ne kaikki eroavat sekä sideaineen laadusta että lopputuotteen käyttöolosuhteista. Portland-sementtiä käytetään yleisimmin rakentamisessa. Kaikki rakentamiseen käytettävät sementit on jaettu tuotemerkkeihin, jotka osoittavat lopullisen kuormituksen lopputuotteessa megapaskeina. Kotimaassa lisätään kirjain D ja epäpuhtauksien prosenttiosuutta kuvaava luku. Esimerkiksi Portland-sementti M400-D20 on materiaali, jonka lopputuote kestää 400 MPa: n kuormitusta ja sisältää jopa 20% epäpuhtauksia.

   Sementin tuotemerkkejä koskevat tiedot tietyn betonibrändin saamiseksi tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa:


   Korkealaatuisen betonin valmistuksessa 300 tai enemmän taloudellisista syistä on tarpeen käyttää sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin merkki.

   Kotitalouksien rakentamisessa käytetään usein Portland-tuotemerkkiä 400 - sen voima riittää tähän tarkoitukseen. Teollisessa rakentamisessa käytetään 500 asteen sementtiä useammin ja raskaita kuormia odotettaessa käytetään korkealaatuisia erikoisementtejä. Jotta betoniosuudet laskettaisiin oikein, on tärkeää saada tarkat tiedot sementin brändistä ja laadusta, josta aiot rakentaa.

   Toinen tärkeä näkökohta on tuoreus - sementti on säilyvyys ja lopulta menettävät sen ominaisuudet. Tuore sementti - irtoava pöly, ilman palkoja ja tiivisteitä. Jos huomaat, että sementtimassassa on tiheitä paloja, sementtiä ei pitäisi käyttää töissä - se on absorboinut kosteutta ja on jo menettänyt sitovia ominaisuuksiaan.

   Hiekka - mikä on ja mitä tarvitaan

   Hiekka voi myös olla erilainen. Ja lopputulos riippuu suoraan tämän komponentin laadusta.

   Hiekan granulometrinen koostumus jaetaan seuraavasti:

   Ohut (alle 1,2 mm).

   Erittäin pieni (1,2 - 1,6 mm).

   Pieni (1,6 - 2,0 mm).

   Keskipitkä (1,9 - 2,5 mm).

   Suuri (2,5 - 3,5 mm).

   Betonin valmistuksessa käytetään kaikentyyppisiä hiekkoja, mutta jos hiekassa on paljon pölyä tai savea hiukkasia, se voi merkittävästi heikentää seoksen ominaisuuksia. Tämä pätee erityisesti hienojakoiseen hiekkaan, joka sisältää huomattavan osan pölystä koostumuksessa, se on vähän käyttökelpoinen betonin valmistuksessa ja käytetään viimeisenä keinona.

   Kuinka valmistautua hyvälaatuiseen betoniin ja samalla olla menettämättä rahaa hiekalla? Kaikki on yksinkertaista - käytä meri- tai jokihiekkaa - nämä ovat puhtaimpia rakennusmateriaalityyppejä, joissa ei ole pölyhiukkasia tai saviä. On huolehdittava siitä, että hiekka on puhdas ja vapaa orgaanisesta saastumisesta. Urahiekka voi olla hyvin likainen - sitä ei useinkaan käytetä rakentamisessa ilman ennakkovalmistusta, mukaan lukien pesu ja kunnossapito. Se voi myös sisältää runsaasti orgaanisia roskia - juuret, lehdet, oksat ja puun kuori. Jos tällaiset epäpuhtaudet tulevat betoniin, paksuus voi esiintyä paksuudessa, minkä seurauksena vahvuus kärsii.

   Toinen tärkeä parametri, joka on otettava huomioon, on hiekan kosteus. Jopa kuiva ulkonäön materiaali voi sisältää jopa 2% vettä ja märkä - kaikki 10%. Tämä voi häiritä betonin osuutta ja aiheuttaa voimakkuuden vähenemistä tulevaisuudessa.

   Haudat ja sora ovat suosituimpia betonin aggregaatteja.

   Kaikkien betonityyppien päätyyppi on murskattu kivi tai sora - murskattu kivi. Yleisimmin käytetty murskattu kivi. Se jaetaan myös fraktioihin, ja siinä on karkea, epätasainen pinta. Betonin koostumuksen valinnassa on huomattava, että meri- ja jokivartta eivät voi korvata rauniot, sillä sileä, vesipohjainen pinta vaikuttaa merkittävästi kiven tarttumiseen seoksen muihin osiin.

   Murskattu kivi jaetaan seuraaviin jakeisiin:

   Erittäin pieni - 3 - 10 mm.

   Pieni - 10 - 20 mm.

   Keskimäärin on 20 - 40 mm.

   Suuri - 40 - 70 mm.

   Jotta betonisi kestäisi useita vuosia eikä romahtaisi, on syytä muistaa, että kivien enimmäiskoko ei saa olla yli 1/3 tulevan tuotteen vähimmäispaksuudesta.

   Ne myös ottavat huomioon tällaisen indikaattorin kuin täyteaineen löysyyden - tyhjän tilan välisen tilan rauniot kivien välillä. Se on helppo laskea - ottaa tunnetun tilavuuden omaava ämpäri, täytä se raakaa reunaan ja kaataa vettä mittasäiliöön. Tietäen kuinka paljon nestettä on tullut, voimme laskea tyhjyyden. Esimerkiksi, jos 10-litrainen kaivosräjähdys saatiin 4 litraan vettä, tämän soran tyhjyys on 40%. Täyteaineen vähemmän juoksevuus, vähemmän hiekan kulutusta ja tärkeämpää sementtiä.

   Paikkojen täyttämisen maksimoimiseksi tulisi käyttää erilaisia ​​sorafraktioita: pieni, keskikokoinen, suuri. On pidettävä mielessä, että sakkojen on oltava vähintään yksi kolmasosa kokonaisromusta.

   Murskattu graniitti ja sora lisäksi betonin tarkoituksesta riippuen käytä savea, masuunikuonaa sekä muita keinotekoisia täyteaineita. Kevyille betonilaatuisille puupinnoille ja murskatuille polystyreeni-vaahtoille. Ultrakevytbetoni - kaasut ja ilma. Valo- ja ultrakevytbetonin luominen liittyy kuitenkin tiettyihin vaikeuksiin, ja on epätodennäköistä, että tällainen tuote voidaan tuottaa asianmukaisesti teollisuuspajan ulkopuolella.

   Tiheyden mukaan kaikki betonin aggregaatit jaetaan huokoisiin (3) ja tiheisiin (> 2000 kg / m 3). Älä myöskään unohda, että luonnollisilla täyteaineilla on pieni taustasäteily, joka on luontainen kaikissa graniittikiveissä. Tämä ei luonnollisestikaan ole säteilyvahinkojen lähde, mutta silti kannattaa muistaa luonnonkiven tämän ominaisuuden betonina täyteaineena.

   Vesi - vaatimukset betonin valmistamiseksi

   Vesi ei ole yhtä tärkeä kuin sementti tai hiekka. Voit periaatteessa ottaa yhden yksinkertaisen totuuden - juomaan sopiva vesi soveltuu myös betonin sekoittamiseen. Missään tapauksessa ei saa käyttää vettä tuntemattomasta lähteestä, jätevedestä tuotannon jälkeen, suolla ja muulla vedellä, jossa laatu ei ole varma. Veden kemiallinen koostumus ja muut indikaattorit voivat vaikuttaa suuresti valmiin betonin lujuusominaisuuksiin.

   Taulukko 1. Veden kulutus (l / m 3) eri täyteaineilla:

   Mitkä ovat betonin osat? Komponenttien suhde

   Betoni on tärkeä osa melkein mitä tahansa työtä. Rakennustyömaalla oletetaan betonointivaihe. Tämä voi olla esimerkiksi perustus, lattiat, seinät, lattia, sokea alue. Laajamittaisen rakentamisen tarpeet täyttävät tehtaiden tuottamat kaupalliset betonit. Yksittäiset kehittäjät ja yksityisten talojen omistajat haluavat itse valmistautua ratkaisuun, säästämällä rahaa tällä tavoin. Jos teollisuusmenetelmä takaa tuotteiden laadunvalvonnan, yksityisten omistajien on seurattava oikeita mittasuhteita komponenttiväleistä, sekoitusvaiheesta ja seoksen kaatamisesta. Halutun tuloksen aikaansaamiseksi betonoinnissa voidaan noudattaa tarkasti ohjeita ja teknisiä suunnitelmia.

   Komponentit ja mittasuhteet

   Betoniyhdistelmää valmistetaan aina 4 komponentin perusteella. Tämä on:

   Kaikki mittasuhteet on suunnattu sementille. Tässä tapauksessa tärkeä indikaattori on sen brändi. Esimerkiksi joillekin betonityypeille riittää ottaa taipuvainen M400, kun taas muille on tarpeen käyttää M500 tai kuona Portland-sementtiä.

   Käytännöllisesti käytetyssä perusnopeudessa C: P: S: U: B = 1: 3: 5: 0,5. Esimerkiksi valmistettaessa seosta, joka perustuu 100 kg: aan sideainetta, sinun on lisättävä 300 kg hiekkaa, 500 kg roskaa ja 50 litraa vettä. Ne, jotka mieluummin vaivaavat betonia omilla käsillään, on helpompi määritellä "kauhojen" komponenttien määrä. Täsmällisyydestä tässä tapauksessa he sanovat vain ehdollisesti. Kahden kauhan hiekkaa, 3 - raunioita ja noin puolet ämpäri vettä otetaan 1 säiliöön.

   Voit laskea ainesosat mille tahansa tilavuudelle. Ammattilaiset sanovat, että saadaksesi 1 m³ betoniseosta eri tuotemerkeistä sinun on otettava tarkka määrä sementtiä. Taulukko tulee ulos jäljittämään näitä tietoja. Näin ollen soran, hiekan ja veden määrä määritetään sitten vaaditun asteen suhteiden perusteella.

   Betonin koostumuksessa sementti kestää noin 10%. Täyteaineiden osuus on 80-85%. Niitä on kahta tyyppiä: hienojakoinen ja karkea. Täyteaineen rooli on jäykän betonirungon muodostuminen ja luominen, mikä vähentää kutistumista ja estää rakojen halkeamien ja sirujen muodostumisen.

   Hieno aggregaatti on hiekkaa. Sen on oltava mahdollisimman puhdasta epäpuhtauksista. Suosituin joki. Epäpuhtauksia voi esiintyä louhoksessa (paikat, savipilvet). Yksityisten kotitalouksien omistajat eivät aina noudata hiekkapuhallusvaatimuksia ja sallivat kontaminoituneen materiaalin täyttämisen sekoituksessa. Lähimmän ravinnon, metsän tai joen rannalla he keräävät hiekkaa kauhoihin ja ilman seulomista, ne lähetetään betoni sekoittimeen. Valmis koostumus sisältää pääsääntöisesti "vieraita kappaleita", kuten ruohosäilykkeitä, kasvien juuria, maaperää.

   Karkean kiviaineksen osalta sallitaan useita vaihtoehtoja: murskattu kivi, sora, seulomiset, rikkoutunut tiili, murskatut jäädytetyn betonin palat.

   Näiden tyyppien käyttö riippuu työn tyypistä. Karkealle valulle rikkoutuneet palaset betonista, murskatut tiilet sopivat hyvin aggregoiksi. Lopullisen betonitoiminnan suorittaminen, sinun tulee lisätä murskattua kiveä (5-20 mm), soraa ja seuloja.

   Yleiskatsaus eri tyyppeihin

   1. Kevytbetoni.

   M200: n alapuolella olevia merkkejä pidetään kevyinä. Niitä käytetään vain valmistelutöissä. Esimerkiksi alustatyynyä kaadetaan M100: sta, ohuesta kerroksesta sokean alueen tai monoliittisen levyn alle. Kevytbetonia käytetään aktiivisesti tienrakentamisessa. Valmis seos sisältää erittäin pienen määrän sementtiä (167 kg / m 3). Tämä ei riitä sitomaan paikanvaraajaa. Koostumuksen C: P: Y = 1: 4,6: 7 standardimäärät.

   Betoniyhdistelmässä M100 on alhainen jäätymisvastus (50 sykliä) ja vesitiiviys (W2). Pienille vaatimuksille asetetaan täyteaineita. Lisäksi "lean" -betoni-lisäaineiden valmistuksessa ei käytetä.

   Yksi yleisimmistä tyypeistä. Sen indikaattorit (100 syklit) ja vedenpitävyys mahdollistavat betonin käytön monissa rakennusprosesseissa. Lisäaineet ja pehmittimet parantavat myös materiaalin laadullista koostumusta.

   Vankka betoniseos M200 sopii liuskajohtojen säätämiseen yhden ja kahden kerroksen rakennuksissa, kaatopaikkojen, lattian, tasoitusten, lattialaattojen kaatamisen. Teollisuustarkoituksessa tuotemerkkiä käytetään betoniterästen, aidanlevyjen, renkaiden, aidojen valmistukseen.

   1 m³: ssä tarvitaan lähes 10 pussia, joiden paino on 25 kg, tarkemmin sanottuna - 241 kg. Betonin komponenttien perusmäärät määritetään seuraavasti: C: P: N = 1: 2.8: 4.8. Ainesosien suhteet lasketaan sementtimerkin M400 perusteella. Kauhojen mittaaminen tämän tarkkuuden saavuttamiseksi on melko vaikeaa.

   Se tuotetaan samassa suhteessa kuin M200, mutta lisäaineiden ansiosta sillä on korkeammat arvot pakkasvastuksesta, vedenkestävyydestä ja muovisuudesta. Materiaalin laadullisia indikaattoreita, joilla on sama määrä pääkomponentteja, voidaan parantaa muuttamalla aggregaattityyppiä. Paras vaihtoehto olisi murskattu graniitti.

   M250: n soveltamisala on samanlainen kuin M200-merkki:

   • rakennustyöt;
   • perussäätö, grillat;
   • täytä lattialaatat, lattiat.

   Toinen suosituin tyyppi M200: n jälkeen. Sitä käytetään luomaan kriittisiä rakenteita, teitä, täyttämään portaat. Kestävien päällystyslautojen valmistuksessa välttämätön. Komponenttien suhde lasketaan 1: 1,2: 2,7. 1 m3: n osalta vaaditaan 320 kg sementtilaatua M400.

   Betoniseoksen koostumus 1 m³ betonista määritetään suhteista: C: P: U = 1: 1,5: 3,1 (sementti M400) tai C: P: U = 1: 1,9: 3,6 (sementti M500). Materiaalia käytetään täyttämään ilmatyynylevyt, suurien esineiden rakentaminen, betonituotteiden tuotanto. Kotimaiseen käyttöön ei ole koskaan käytetty.

   Betonin koostumus ja osuudet ovat sellaisia ​​- C: P: U = 1: 1,1: 2,5. Soveltuu erikoislujuuslaatikoiden (tuotantotyöpajoja, kellareja, työpajoja, autotallit) sekä säätiöille. Yksittäisen rakenteen (betonitoiminnan) tapauksessa osien oikea suhde on helppo saavuttaa. Kauhojen mittaaminen tarkoittaa, että hiekan ja sementin määrän, joka on vain yksi kymmenesosa (0.1), erotus voidaan ottaa huomioon kaatamalla säiliö "liukumäellä".

   Voit tiivistää tietoja betonin koostumuksesta ja taulukon osien suhteesta.

   Osuudet betonin valmistamisesta kotona

   Jokaisen yksityisen talon omistajan pitäisi tietää konkreettisen valmistelun - tämä auttaa talon tai esikaupunkialueiden järjestelyissä. Usein ei ole järkevää tilata vain muutama kuutio tehdasbetonia, se on yksinkertaisesti kannattamatonta. Rahan säästämiseksi ratkaisu voidaan sekoittaa manuaalisesti ja merkittävästi, jos sinulla on oikeat ainesosat.

   välineet

   Kotona käsin konkreettinen ratkaisu valmistetaan yleensä kaupallisiin rakennuksiin, mutta rakennuksen rakentamisen yhteydessä tätä menettelyä on lähestyttävä hyvin vastuullisesti.

   Laastin valmistuksen tärkein sääntö: sementtilaadun on oltava 2 kertaa betonin laatu, joka tarvitaan valuun. eli jos tarvitset betonia M150, sementin on oltava vähintään M300.

   Tyyneihin perustuksiin ja kuivien maaperän töiden valmisteluun on käytettävä B7.5 (M100) -ratkaisua kovasta sakeudesta. Täyteaineena käytetään murskattua kiveä 5-20 mm. Tikkaat, askelmat tehdään samoista betonista, mutta enemmän muovia, aidat, kulkutiet jne. Kaadetaan. Samaan tarkoitukseen märissä maissa on suositeltavaa valmistaa kovaa betonia B10 - B12,5 (M150). Sekä karkea lattia että raidat valmistetaan tämän merkin jäykistä kuvioista.

   Rakennuksen kuormittamattomien osien, jäykkään liuok- seen B15 (M200) tai B20 (M250) sopivaksi. Hän on vain vähän muovia, sopii altaaseen, septisiin säiliöihin, septisiin säiliöihin. Hyvän asuinrakennuksen perustamiseksi sinun on tehtävä betoni M300 (V22.5): tämä on paras vaihtoehto ja murskattu kivi on parempi ottaa 20-40 mm: n jakeet.

   Betonibrändiä M350 (B25) ja M500 (B40) käytetään korkeiden rakenteiden, raskaiden rakenteiden, varastoinnin, lentoonlähtö- ja laskeutumisen ja asuntorakentamisen, ei sovelleta - ei tarvita ja tällaisen ratkaisun tekeminen on vaikeaa.

   Vaivata ratkaisu tarvitsee:

   • kouru tai betonisekoittimella;
   • lapio;
   • vasara (murskaus sementti);
   • kauhat;
   • seulan hiekkaa varten;
   • säiliöt täyteaineen pesemiseksi.

   ainesosia

   Ennen kuin valmistat betonia, sinun on hallittava komponenttien laatua.

   Veden tulee olla mahdollisimman puhdasta, ilman epäpuhtauksia, likaa, savea, maata. Et voi ottaa nestemäistä nestettä nestemäisiltä vesistöiltä, ​​kemiallisesti saastuneilta. Ratkaisu ei yksinkertaisesti ole hyvä. Vesi tarvitsee keskimäärin puolet sementtimassasta.

   Valmis liuoksessa koskaan lisää vettä.

   täyte

   Pieni täyteaine - hiekka ja karkea - sora, murskattu kivi. Kevyille seoksille - laajennettu savi-aggregaatti, kuona, tiili- tai kalkkikivi murskattu kivi. On sääntö: karkean täyteaineen lujuus on kaksi tai kolme kertaa valmiin ratkaisun suunnitteluarvo. Murskattu kivi luo eräänlaisen voiman luurankoon seokselle.

   Täyteaineen tulee olla mahdollisimman puhdasta ilman maata, oksia, maata ja erityisesti saviä. Se on joskus pesty, seulotaan rakennustyömaalla. Mahdollinen epäpuhtauksien määrä: 35% щ rautaromua varten, 5% - hiekalle. Orgaaniset epäpuhtaudet tuhoavat ratkaisun sisältä. On suositeltavaa seulottaa, pestä ja kuivaa täyteaine ennen käyttöä.

   hiekka

   Hiekka on toivottavaa ottaa suuri, se on monipuolisempi. 5 hiekkaa: 3,5 mm - suuria jyviä; jopa 1,2 mm - hienojakoinen. Viimeiset rakentajat suosittelevat vain kevyelle betonille.

   Hiekan pilaantumisen tarkistaminen: 200 ml sitä kaadetaan pulloon, kaadetaan vettä, ravistellaan ja kaadetaan. Vesi kuljettaa epäpuhtauksia, tilavuusprosentti on yli 5% - huono laatu. Sekoitettaessa otetaan huomioon, että kuiva hiekka sisältää 1%: n kosteutta sateen jälkeen - 10%.

   sepeli

   Fraktiot käyttävät pieniä (korkeintaan 12 mm, enintään 40 mm). Graniitti-näytökset tai muruotot lattiapinnoille, irtotavarana.

   • graniitti - paras;
   • sora - standardi yksityiselle rakentamiselle;
   • kalkkikivi - ei suositella rakennuksille, koska kalkkikivi on kosteaa.

   Suosituimmat jakeet: 5-20, 5-10, 10-20, 20-40 mm. Materiaalin koko ei saa ylittää yhtä kolmasosaa tuotteen leveydestä kapeimmassa osassa ja 2/4 raudan välisestä etäisyydestä. Älä suosittele murskattua kiveä yli 150 mm.

   On toivottavaa käyttää kahta fraktiota - pieni (vähintään kolmasosa karkeasta aggregaatista) ja suuri - niin konkreettinen on tiheämpi. Kivet ovat kategorisesti epätoivottavia: se on sileä ja sitoo ratkaisua huonosti. Laajennettu savi (3-5 cm) sopii kevyisiin keramiikka-taloihin.

   Sementtiä. jäykkyys

   Sementin ominaisuuksia tarkastellaan erikseen läheisessä suhteessa sen määrän määrittämiseen seoksessa. Betonin asianmukainen valmistelu perustuu komponenttien sopusuhtaiseen suhteeseen. Betonia on käytettävä kaikki kerralla - sitä ei koskaan jätetä "myöhemmin", joten seoksen määrä on laskettava hyvin.

   jäykkyys

   Jäykkyys määräytyy hiipiväksi: jos seos tyhjenee vaakatasosta, se on liian nestemäistä, muovia; kallistettaessa, kun kallistetaan - keskipitkällä muovilla; jos sauvat eivät liuku - ei muovia; ei uppoa, jäljelle jäänyt kiinteä - kova. Nestemäistä betonia on helpompi sijoittaa, mutta jäykkää laatua ja lujuutta paremmin.

   Vahvistettuihin rakenteisiin ei suositella kovin kovia betonia, jossa on hienoja ja keskikokoisia aggregaatteja.

   sementti

   Suosituimmat yksityisen rakentamisen sementtimerkit ovat M400, M500.

   Taulukko - Betoniseoksen koostumus / m3 betonia kohti:

   Niinpä materiaalin M400 määrä 1 m3: n seokselle:

   • betonille B7,5 - 180 kg;
   • B10 - 200 kg;
   • B15 - 260 kg.

   Markkinoilla myytävän sementin pääasiallinen määrä on Portland-sementti M500. Jos se otetaan, niin yllä olevat normit on kerrottava 0,88: lla. Tämä ja seuraava kaava ovat hyödyllisiä oikean sementtimäärän ostamiseen. Kellarin pituus, leveys ja syvyys kerrotaan - se ilmaisee tilavuuden (kuutio-kapasiteetti), joka perustuu edellä mainittuihin mittasuhteisiin, voit selvittää, kuinka paljon sementtiä tarvitaan.

   vivahteet

   Sementti kotona usein pysähtyy muiden rakennusten jäänteistä. Olisi pidettävä mielessä, että tällaisella materiaalilla ei ole tarvittavia ominaisuuksia. Ratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan kuiva, ei vanhentunut materiaali ilman kokkareita - joten betoni ei repeä. Alkuperäisen pakkauksen sementin viimeinen voimassaolopäivä on 90 päivää, avoimessa pakkauksessa ei ole enempää kuin viikon kuivissa olosuhteissa eikä enempää kuin päivässä kosteille. Tyhjä materiaali täytyy murskata varovasti vasaralla.

   Ratkaisun valmistamiseen käsin on suosittuja betoni M100 - M350 - merkkejä. Kaikki laskelmat tehdään painon mukaan, ja ne perustuvat sementin massaan. Ainesosien suhde lasketaan niiden painosuhteen suhteen.

   Liuoksen vahvuus määritetään veden ja sementin (EC) suhteen. Vähemmän vesimäärää suurempi. Mutta sen haittana voi olla päinvastainen vaikutus, joten sääntö "sementti - parempi (vahvempi) betoni" on virheellinen. Kuten yllä mainittiin, sementtilaadun on oltava 2-3 kertaa suurempi kuin laastin suunnittelun taso. Veden ja sementin suhteen tuntemus voi nostaa tai laskea seoksen merkin.

   Manuaalinen ruoanvalmistusohje

   Harkitse, miten betoniseos valmistetaan käsin käsin rakentamaan taulukkojen mittasuhteet. Tässä on kaksi taulukkoa, joiden avulla voit määrittää mittasuhteet ja komponenttien määrän 1 m3: n liuokselle.

   Vesi-sementti -suhdetaulukko (aggregaattien keskiarvot):

   Betoni talonrakentamisessa

   Betoni on yksi suosituista materiaaleista puutarhojen, terasseille, luontotyyppien ja muiden elementtien käytännön ja koristeellisiin tarkoituksiin.

   Betonipäällysteiden edut - suuri lujuus, kestävyys, mahdollisuus antaa geometrisia muotoja. Betoniin liittyy kuitenkin haittoja: ensinnäkin betonin valmistusprosessi on melko työläs ja kestää paljon aikaa, toiseksi on mahdollista käyttää betonipäällystystä vain 2-3 päivää levityksen jälkeen, mikä aiheuttaa joitain haittoja sivuston omistajille. Monet omistajat kuitenkin haluavat käyttää betonielementtejä. Niistä monista argumenteista, joita heillä on - materiaalin halvalla.

   Betonilaskenta

   Ensinnäkin sinun on päätettävä, kuinka paljon konkreettisia tarvitset betonilaatan rakentamiseen tai putkiston betonisointiin, tuloihin jne. Betoniarvon laskemisessa ei ole mitään vaikeaa.

   Jos päällystys tehdään betonilaattoilla, määritä sitten yksi laatan alue ja kerro se tämän laatan korkeudelle. Kaikkien tietojen on oltava metreinä. Nyt kerro tulos tulosteiden lukumäärän mukaan.

   Jos paikka täytetään yhdellä betonimassalla, betonin määrän laskeminen on lähes sama: pinta kerrotaan täytön paksuudella.

   Samaa menetelmää voidaan käyttää määrittämään levyjen materiaalin likimääräinen määrä, mikäli levyt ovat pehmeästi sopivia. Ja jos levyn välinen etäisyys on oletettu, on välttämätöntä vähentää 5-10% tuloksesta.

   Jäljellä on vain ratkaista täytteen paksuuden ongelma. Jos puhumme jalankulkuväylästä, riittää 5-7 cm betonikerros, joka sopii myös patioon. Jos autoon on tehtävä merkintä, betonikerroksen on oltava vähintään 10 cm.

   Kun otetaan huomioon, että jalankulkujalan leveys on noin 0,8 metriä ja auton sisääntuloväli on 3 metriä, on helppo laskea, että 0,05 m3 vaaditaan kulkuväylän 1 juoksumetriä kohden ja 0,3 metriä tarvitaan 1 manometrin sisäänkäynnille. betoni. Näin ollen 1. m3 betonia riittää 20 m2: n kävelyteelle tai 3,3 m2.

   Betonimassan koostumus

   Päällysteen lujuus riippuu betoniseoksen koostumuksesta, joten on noudatettava tiukasti komponenttien suositeltuja mittasuhteita. Kuormituksen tulisi riippua ensisijaisesti siitä kuormituksesta, johon päällyste altistetaan.

   Luonnollisesti, kun valmistat käsin konkreettista ratkaisua kotona, komponenttien osuudet ovat helpommin otettavissa kuin kilogrammoina (sopivat, että hiekka, sementti jne. Punnitseminen on hankalaa), mutta litroissa (toimenpide voi olla esimerkiksi ämpäri). On pidettävä mielessä, että standardipussin sementti (50 kg) vastaa 38 litraa.

   Erikseen on otettava huomioon kysymys veden määrästä betonin valmistuksessa. Ihanteellinen on painosuhde 1 osa vettä 4 osaan sementtiä (tilavuusosuus on 1 osa vettä 3 osaan sementtiä), mutta tässä tapauksessa saatu liuos ei ole tarpeeksi muovinen. Nämä tiedot voidaan ohjata, mutta silti on lisättävä vähän vettä vähitellen, kunnes liuos saa halutun sakeuden.

   Harkitse betonimassan koostumusta eri esineille.

   Jalankulku kävely, patio

   Kuormitukset ovat pieniä, komponenttien mittasuhteet voivat olla seuraavat:

   • Sementti - 1 osa
   • Hiekka - 2,5 osaa
   • Sora - 4 osaa.

   Noin 1 m 3: n valmistamiseksi tällaisesta betonista tarvitaan 18 sementtiä (4,7 pussia), 45 kauhoa hiekkaa ja 70 soraa kaivoa.

   Autojen sisäänpääsy

   Tässä tapauksessa kuorma on suuri, joten komponenttien osuudet ovat hieman erilaiset:

   • Sementti - 1 osa
   • Hiekka - 1,5 osaa
   • Sora - 2,5 osaa.

   Melkein tällaisen betonin 1. m3: n valmistamiseksi tarvitaan 28 ämpärää sementtiä (7.3 pussia), 40 kauhoa hiekkaa ja 70 soraa kaivoa.

   Betonialusta

   Joskus betonipohjaa tarvitaan päällystämiseen, vaikkakin itse polku ei ole betonista, vaan esimerkiksi luonnonkivestä. Tällöin käytetään erittäin hienoa soraa (se voidaan korvata savella) ja mittasuhteet otetaan seuraavasti:

   • Sementti - 1 osa
   • Hiekka - 9 osaa
   • Sora (pieni) - 1 osa.

   Melkein tällaisen betonin 1. m3: n valmistamiseksi tarvitset 13 sementtiä (3.4 pussia), 120 kauhan hiekkaa ja 13 kauhan hienoa soraa.

   Betonin valmistusmenetelmä

   Betoniliuoksen valmistukseen tarvitaan teräs tai verhoiltu kattolevy. Jos yhden erän tilavuus on pieni, betonia voidaan valmistaa suoraan tasaiselle alustalle (asfaltti, rauta jne.).

   Ensinnäkin sekoita tarvittava määrä soraa ja hiekkaa. Sitten on tarpeen lisätä sementtiä ja sekoittaa kaikki uudelleen perusteellisesti. Tuloksen tulisi olla homogeeninen harmaa massa.

   Nyt tämän kuivan seoksen keskellä tehdään ura ja vesi kaadetaan siihen (puolet lasketusta tilavuudesta). Kuiva seos, jossa kruunukouru vedessä. Seoksen sekoittaminen tällä tavalla (se on märkä, mutta siinä on vielä vähän vettä), ne taas aiheuttavat masennuksen keskelle ja lisäävät vettä. Prosessia toistetaan, kunnes betoni muuttuu halutuksi johdonmukaisuudeksi.

   On mahdollista määrittää, onko betoni valmiina asennukseen seuraavien perusteiden mukaisesti:

   • Pyyhkäise laastin pinta litteän lapion litteällä osalla: se on tasoitettava
   • Työnnä lapio betonin sileään pintaan: urien on pysyttävä siinä.

   Betonin valmistaminen itse on melko vaikeaa, ja se vie paljon aikaa. Jos tarvitset yli 3 m3, on parempi tilata valmiin betonin, joka on aiemmin valmistanut purkamispaikan tai ostamaan betonisekoittimen. Yksityiskohtaisia ​​tietoja betonisekoittimista löytyy artikkelissamme "Betonisekoittimet. Käyttöperiaate ja betonisekoittimien käyttö.

   Betonipinta: Sisustus

   Jos et pidä betonin harmaasta väreistä, voit valmistaa värillistä betonia käyttämällä erityisiä kuivapigmenttejä (myydään rakennusmateriaalikaupoissa). Tällaiset lisäaineet eivät anna tyydyttynyttä väriä, vaan antavat betonimassalle pehmeän pastellivärin. On parempi käyttää betoniliuokseen valkoista sementtiä ja valkoista hiekkaa.

   Voit säästää vähän pigmenttejä: pääpaksuus täyttää tavallinen betoni ja vain päälle lisätäksesi pienen värikerroksen. Tämä olisi tehtävä välittömästi, antamatta alemmalle kerrokselle tarttumista.

   Betonin pinta voidaan koristaa kiven taistelulla tai murusilla, pikkukivillä, värillisellä lasilla ja niin edelleen. Jos kaadat laatat itsellesi, voit tehdä tämän: aseta koristeelliset elementit paksuun paperiin ja liimaa niiden etupuolella vedellä kestävällä liimalla päälle laittaa muoto ja kaada betonia, kun levy kovettuu, paperi poistetaan.

   Kauniisti betonipinta helpotuslaskulla näyttää. Tätä varten kohokuvioitu stensiili asetetaan muottiin ennen kaatamista. Käytä paksua lankaa, oksia tai säleitä. Tämän avulla voit luoda minkä tahansa kuvion.

   Vastaavasti stencilia voidaan tehdä helpotuksesta betonin kiinteälle pinnalle. Samalla korkeusero ei saa ylittää 1 cm, joten ulkonäkö on houkutteleva ja toiminta on kätevää.

   Voit tehdä "liitos": seuraavana päivänä sen jälkeen, kun olet kaatanut lastalla, tee pieniä uria betonin pinnalla ja pyyhi sitten ne valkoisella tai värillisellä betonilla.

   Betoniyhdisteet

   Tähän mennessä on olemassa monia lisäaineita ja lisäaineita betoniin, jotka voivat parantaa jotakin ominaisuutta. Ennen kuin ostat täydennyksen, sinun on päätettävä, mitkä indikaattorit tarvitsevat parannusta.

   Tärkeimmät lisäaineet ja niiden tarkoitus:

   • Pehmentimet tekevät betonista enemmän muovia ja työstettäviä, mikä vähentää työvoimakustannuksia.
   • Hydrauliset tiivistimet antavat konkreettisia vedeneristysominaisuuksia.
   • Pölynkeräimet tekevät betonista kestävää hankausta ja lisäävät sen lujuutta.
   • Kiihdyttimet ja kovettumisen hidastimet mahdollistavat betonikiinnitysajan säätämisen.
   • Jäätymisenestoaineiden lisäaineet tarjoavat mahdollisuuden betonityöhön myös matalissa lämpötiloissa.
   • Adheesionestoaineet parantavat betonin kiinnittymistä vahvistuselementteihin.

   Nykyaikaisilla lisäaineilla on yleensä monimutkainen vaikutus, toisin sanoen ne mahdollistavat useita ominaisuuksia samanaikaisesti.

   Se on tärkeää! Lue huolellisesti täydennysosan käyttöohjeet. Jotkut lisäaineet eivät ole yhteensopivia muiden kanssa, toisia ei voida käyttää, jos betonia vahvistetaan jne.

   Se on tärkeää! Monet lisäaineet muuttavat veden tarvetta, koska yleensä tarvitaan vähemmän vettä. Ole varovainen ja lisää vettä liuokseen pienemmissä osissa.

   Löydät lisää konkreettista tietoa artikkelista "Kahdeksasta kesäaikaan liittyvistä kysymyksistä betonista".