Betoniosuudet säätiöön

Rakenteen vakaus ja kestävyys riippuvat suoraan säätiön vahvuudesta ja luotettavuudesta - talon perustasta. Sen rakentamiseen tarvitaan erityistä osaamista, pätevyyttä ja kokemusta päälliköstä.

Rakennuksen perustana oleva rakenne valitaan yleensä maapallon mukaan, johon se on suunniteltu, seinien materiaaliin, ilmastoon, olosuhteisiin ja rakenteen luonteeseen. On olemassa useita erilaisia ​​perustuksia, joita käytetään erektioon.

Betoniperustatyypit

Tyypilliset betoniperustustyypit ovat pylväs- ja hihnaa, mutta niiden tyyppejä ja alatyyppejä ovat muun muassa seuraavat:

 1. Vyö. Se on asennettu jatkuvan nauhan muodossa, joka koostuu raudoitetusta betonista, joka on sijoitettu kaikkien rakenteiden tukiseinien päälle. Rakennuksen pohjan syvyys muodostuu maaperän jäädyttämisen tasosta ja lisäksi 20 cm.
  Maaperän laadun ja ilmastovyöhykkeen indikaattoreista voidaan käyttää kahta alatyyppiä:

Tämän tyyppisen alustan materiaalina käytetään:

 • Booth, jolla on erinomainen kestävyys. Matalasta lämpötilasta ja pohjavedestä ei aiheudu vaikutusta materiaaliin. Levitä kivi tynkä samaan osaan. Valmistusprosessi vaatii paljon työtä ja rahaa, joten sitä käytetään hyvin harvoin. Kirjanmeren syvyys on enintään 70 cm ja sen kestävyys on noin 150 vuotta.
 • Betoni, johon kuuluu sementtilaastin ja täyteaineen yhdistelmä (murskattu kivi, vähäarvoinen raunioitunut kivi, tiilihiutaleet). Voimavarojen suhteen sillä on ominaisuuksia, jotka eivät ole pahempaa kuin rauniot, mutta se on paljon helpompi rakentaa ja helpommin käyttää. Sitä käytetään rakenteiden rakentamiseen painavista materiaaleista tai useista kerroksista.
 • Betoni. Tämäntyyppistä talon perustusta tunnetaan paremmin täyteaineena, koska materiaali sekoitetaan betonisekoittimessa, jonka jälkeen muotti on täynnä sitä. Aineiston käyttöikä on yli 50 vuotta ja sen kustannukset ovat paljon korkeammat käytettävän sementin suuren määrän vuoksi. Useimmiten tätä vaihtoehtoa käytetään rakentamisessa kovien materiaalien seinien rakentamisessa sekä maanrakennusten ja talojen rakentamisessa.
 • Pilari, jota käytetään kevyiden rakenteiden rakentamiseen (esimerkiksi kylpyjä, taloja puutarhaan, varastot). Tämä perusmuunnos sisältää tukipylväiden sarjaa, jotka sijaitsevat rakenteen kulmissa ja paikoissa, joissa on lisääntynyt kuorma. Pilarit muodostuvat putkista, betonista, raunioista ja raudoitetusta betonista. Tätä perustusta käytetään kiinteässä maassa.
 • Ribbon pylväs. Se on hieman halvempaa kuin nauhan tyyppinen säätiö ja yhdistää molempien säätiöiden parhaat ominaisuudet.
 • Oikea materiaalivalikoima ja -tyyppinen säätö mahdollistavat rakenteen kestävyyden ja kestävyyden. Säätiön materiaali on mahdollista ostaa valmiissa versiossa, seoksina teollisuusyrityksissä. Mutta on paljon parempi tehdä itsellesi konkreettinen ratkaisu, jonka avulla voit säästää rahaa.

  Säätöbetonin koostumus

  Säätiön tuen konkreettinen ratkaisu voidaan valmistaa omilla käsillä, joten sinun tarvitsee vain tietää, mikä betoni on ja mitä ominaisuuksia sillä on.

  Itse liuos koostuu sideaineista (sementti), täyteaineesta ja erilaisista lisäaineista, jotka pettää koko valumassan ominaispiirteet ja ominaisuudet. Sitten muodostunut liuos laimennetaan oikeassa suhteessa veteen.

  Laastin koostumusta on käytetty rakentamisessa jo usean vuoden ajan, ja sitä päivitetään ja parannetaan laadussa ja voimassa.

  Jokainen yksittäinen komponentti on vastuussa konkreettisen ratkaisun konkreettisesta laadusta. Siten materiaalin lopullinen laatu riippuu käytettyjen komponenttien osuuksista. Jotta ratkaisun lopulliset indikaattorit sopisivat täydellisesti rakentamiseen, on ehdottomasti otettava huomioon rakennuspaikka ja sen tarkoitus.

  Betonin koostumus säätömääriin kauunoissa

  Tärkeimmät komponentit betonin koostumuksessa:

  1. Sementti - sidotaan täyteaineiden välillä.
  2. Täyteaineita. Niihin kuuluu: sora, roska, hiekka, irtotavarana olevat lisäaineet.
  3. Vesi.

  Suhteellisen betoniliuoksen sekoittamiseen on useita tapoja. Yleisimmät teräskytkimet, joissa on riittävä määrä hiekkaa, soraa, sementtiä ja vettä, ja sitten laite sekoittaa materiaalit yhteen.

  Liuoskauhojen muodostuminen on tärkeää useissa tapauksissa:

  1. Rakennustöissä tarvitaan alle 4 m 3 laastia.
  2. Epäkelpoisuus toimittaa betonia tehtaalta esimerkiksi paikannusongelmista johtuen, valmistusyhtiö on kaukana ja materiaalin toimittamisen hinta on liian korkea.
  3. Kellarin täyttö tapahtuu jaksottaisesti esimerkiksi silloin, kun muodostuu useita rakenteen tasoja.
  4. Rakennettavassa laitoksessa ei ole pääsyä sekoituskoneiden ja betonisekoittimien asennukseen.

  Betonin osuudet pohjaan kauunoissa

  Kauhoja käyttäviä mittauksia käytetään yleensä pieninä määrinä.

  Komponenttien painon mitat betoniliuoksen valmistukseen:

  Kullakin betoniliuoksen komponenteella on erilainen massa, esimerkiksi yhden kauhan massa on 19,5 kg, sementti - 15,6 kg ja sora - 17 kg. Siksi käytännössä sementin, hiekan ja soran mittasuhteiden sopiva muunnos on 2: 5: 9. Joissakin tilanteissa sora muuttuu raunioiksi.

  Jos rakenteen rakenne toteutetaan käsin, käytetään valmiita hiekkasaumiseoksia (CBC). Betonin suhde kellariin ja seokseen on noin 1 säiliö sementtiä 5 sekoittimen kauhaan.

  Missä määrin konkreettisia?

  Useimmissa tilanteissa kehystyyppisissä rakennuksissa käytetään pylväsversiota säästä, jota varten ei tarvita betonirakennetta, jolla on lisääntynyt lujuus. Tällaiselle sopivalle betonille M 200, joka on valmistettu sementistä M 500, hiekkaa, soraa ja vettä.

  Yhden kuutiometriä sekoitusta varten on välttämätöntä:

  • 300-350 kg sementtiä;
  • 1100-1200 kg murskattua kiveä;
  • 600-700 kg hiekkaa;
  • 150 - 180 l vettä.

  Tällaisten materiaalien, kuten graniittirikosten, muodostamien materiaalien suhde on korkealla tasolla verrattuna dolomiiteihin tai kalkkikiveihin, joten sitä voidaan käyttää pienemmissä määrissä.

  Jos käytät hiekkaa, jonka laatu on heikko, reiät ja aukot voivat muodostua pohjaan.

  Sementin valitseminen aluksi kiinnittää huomiota valmistajan yritykseen. Yleensä tunnetumpi organisaatio on, sitä vähemmän todennäköisesti se on hankkia heikkolaatuisia tavaroita.

  Vettä on myös käytettävä puhtaana, jotta se ei sisällä epäpuhtauksia ja suoloja. Jos rakentaminen tapahtuu kylmäkaudella, niin vesi, kuten muut betoniliuoksen komponentit, on lämmitettävä +60 ° C: een, jotta liuokselle saadaan tarvittava sakeus ja lujuus.

  Kuinka vaurioittaa betonia?

  Pienen tilavuusmäärän valmistamiseksi käytetään ämpäriä komponenttien painon mittana. Mittasuhteet lasketaan sen mukaan, että komponenteilla on erilainen volumetrinen paino. Tämän perusteella ensimmäisen asteen liuoksen valmisteluun tarvitaan 9: 5: 2 -suhde (sora tai murskattu kivi, hiekka ja sementti).

  Betonin M 200 valmistus suoritetaan sääntöjen mukaisesti korkealaatuisen seoksen saavuttamiseksi.

  Betonin sekoittamista koskevat säännöt säätiölle:

  1. Aluksi se olisi sekoitettava hyvin hiekkaan ja soran väliin, joten vesien lisäämisen jälkeen ei ole hiekkoja. Pinnalle on tehty uria, joihin sementti kaadetaan. Seosta sekoitetaan, kunnes saadaan täysin yhtenäinen väri.
  2. Tee kartiomainen seos ja lisää vettä pienissä osissa, sekoita kaikki perusteellisesti.

  Päättäessä parhaasta tavasta vaivata ratkaisu on tarpeen yhdistää tarpeet ja taloudelliset voimavarat toisiinsa. Paras vaihtoehto olisi betonisekoittimen käyttäminen, mutta pienen rakennuksen ostaminen ei ole kannattavaa, joten on parasta käyttää manuaalista tuotantoa.

  Betonisekoitteen valmistus nauhan perustuksille

  Tämäntyyppiselle säätiölle sinun on ensin laskettava tarvittava materiaalin määrä. Se seuraa yhden nauhan parametreja (pituus, leveys ja syvyys) kerrottuna niiden lukumäärällä.

  Valmisteltu vaadittu määrä seosta kaadetaan muottiin. Se suoritetaan kerroksittain, esimerkiksi jos pohjan syvyys on yksi metri, sen jälkeen tulee olla neljä kerrosta, joka on 0,25 cm. Jokaisen on asetettava tamping. Tällöin ylimääräisen ilman vapauttamiseksi jokaisen tai kahden mittari on sijoitettava hitaasti liuosliittimiin.

  Betonin valmistus sarakepohjaan

  Tämäntyyppisissä sääolosuhteissa tehdyt laskelmat vastaavat teippivariaatiota. Ero on se, että betoniliuosta ei kaadeta vaiheittain vaan välittömästi, minkä jälkeen se lyö.

  Betonibetonin vaaditut ominaisuudet

  Talon betonipohjassa on erilaisia ​​ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Ne riippuvat suoraan materiaalien laadusta ja niiden alkuperäisistä osista. Myös betonin ominaisuudet riippuvat sen komponenttien osuuksista, joita käytetään erilaisten rakenteiden rakentamiseen.

  Betonirakenteen vaadittava lujuus

  Betoniperustuksen lujuus on keskeinen indikaattori, joka riippuu siitä, kestääkö säätiö suunniteltua kuormitusta. Se mitataan kilogrammaa neliösenttimetriä kohden.

  Tämä indikaattori voidaan laskea laskemalla tarkka kuormitusaste, jonka rakenne vaikuttaa pohjaan. Tätä varten on tarpeen tiivistää kaikkien rakenteiden ja viestinnän kokonaispaino sekä indikaattorit käyttökelpoisen ja mahdollisen kuormituksen perusteella, jotka ilmasto-olosuhteet aiheuttavat. Sitten tulos jaetaan koko säätiön alueelle.

  Betonivahvuuden aste on ilmoitettu luokassa, mikä tarkoittaa lopullista kuormitusta perustassa kg / cm2.

  Saatujen laskelmien mukaan on välttämätöntä valmistaa betoniliuosta, jolla on vastaavat ominaisuudet.

  Tarvittavat mittasuhteet ovat taulukossa:

  Betoni sementtimerkki M 500, hiekka ja sora

  Betoniratkaisun määrät

  Materiaaliominaisuudet

  Betonilaasti on yksi suosituimmista materiaaleista, joilla luodaan ajoreittejä, päällystyspolkuja tai järjestetään muita koristeellisia ja käytännöllisiä elementtejä.

  Betonin tekeminen omiin käsiisi on tärkeätä, kun kaadetaan pieniä teräsbetonisia rakenteita, tasoituksia, portaita, polkuja jne.

  Epäilemättä konkreettisen ratkaisun edut ovat kestävyys, suuri lujuus ja sitkeys.

  Betoni voi luoda minkä tahansa geometrisen muodon kohteen. Mutta konkreettisella ratkaisulla on haittoja: melko työläs prosessi, jossa valmistetaan seosta, joka vie myös paljon aikaa. Toiseksi betonirakenteita voidaan käyttää vain 2-3 päivässä, koska liuoksen on oltava hyvin ja kovettunut. Siksi monet rakentajat pitävät parempana betonisia elementtejä, kuten laattoja, jotka ovat helpompia, nopeampia ja halvempia työskennellä.

  On mahdollista luoda betonista, esimerkiksi kulhoon kaiken muotoisen altaan, jossa on mielivaltaisia ​​eroja syvyydessä ja mikä tahansa viimeistely.

  Ennen suoran työn aloittamista laske betonin määrä. Jos päällystys tehdään laattoilla, on määriteltävä yksi laatta (pituus kerrotaan leveydellä). Tuloksena oleva arvo kerrotaan levyn korkeudella ja päällysteen levyt yhteensä. Tuloksena oleva numero muodostaa betonituotantoon tarvittavan betonin määrän. Nämä laskelmat ovat oikeita levyjen asettamiseksi, mutta jos niiden välinen etäisyys on oletettu, tulosta tulee pienentää 5-10%. Jos tontti kaadetaan yhdellä massalla, betoniliuoksen laskeminen on samanlaista - kaadon paksuus kerrotaan alueella.

  Nyt noin täytön paksuudesta. Se riippuu sivuston toiminnallisesta tarkoituksesta ja kuormituksesta, johon se kohdistuu. Jalankulkijoille ja patioille betonilevyjen paksuus on 5-7 cm Autojen sisäänkäynti mahdollistaa vähintään 10 cm betonikerroksen, jonka kulkuväylän leveys on 0,8 m, on helppo laskea, että 0,05 m 3 betonia tarvitaan juoksurataa kohden. Toisin sanoen 20 m 2: n raidalle riittää kuutioinen betoniliuoksen mittari.

  Suhteet ja koostumus

  Sementtiin lisätään vettä, ylimääräinen kosteus haihtuu, kun betoni kuivuu (jättäen kuitenkin pienet huokoset, jotka vähentävät materiaalin lujuutta).

  Seoksen koostumus on tärkeä kriteeri suunnittelun laadulle, jonka vahvuus on suoraan riippuvainen, joten suositeltuja liuoksen mittasuhteita on ehdottomasti noudatettava.

  Kotona sekoittamalla komponentit helpompi ottaa mittasuhteet litroina, ei kiloina. Mittakauha sopii täydellisesti. Muista, että standardi 50 kilogramman sementtipussi vastaa 38 litraa. Veden suhteessa liuosta pidetään optimaalisena, kun tilavuusosuus on 1 osa vettä ja 3 osaa sementtiä (1: 4 painosuhteen ollessa kyseessä). Tuloksena oleva liuos ei ole tarpeeksi muovia, joten veden määrää tulisi hieman kasvattaa keskittymällä seoksen sakeuteen. Vettä lisätään vähitellen kunnes liuos on kermainen.

  Seuraavia mittasuhteita suositellaan terasseille, kulkuteille ja muille aluksille, joilla on alhainen mekaaninen kuormitus:

  • 1 osa sementtiä;
  • 2,5 osaa hiekkaa;
  • 4 soraa.

  Tällaisen betoniliuoksen kuutiometrin valmistukseen tarvitaan noin 45 hiekkakylää, 18 sementtikauhaa (4,7 pussia) ja 70 soraa kaivoa. Autojen maahantulon mittasuhteet ovat erilaiset, koska paikan päällä oleva kuorma kasvaa (enemmän painoa):

  Betonimassan valmisteluun käsin kerrallaan on järkevämpää valmistaa pieniä betoniosia (yksi tai kaksi kauhoa).

  • 1 osa sementtiä;
  • 1,5 osaa hiekkaa;
  • 2,5 soraa.

  Tällaisen liuoksen kuutiometrin valmistamiseksi tarvitaan noin 40 kauhoa hiekkaa, 28 sementtiä (7.3 pussia) ja 70 soraa kaivoa. Jotkut polut, kuten luonnonkivi, edellyttävät betonipohjan asettamista. Tässä tapauksessa käytetään erittäin hienoa soraa tai savea ja mittasuhteet ovat:

  • 1 osa sementtiä;
  • 9 osaa hiekkaa;
  • 1 osa hienoa soraa tai savea.

  Tällaisen betonikoostumuksen valmistukseen tarvitaan noin 120 kauraa hiekkaa, 13 kauraa sementtiä (3,4 pussia) ja 13 kauraa hienoa soraa.

  Taulukko betoniseoksen osien mittasuhteista.

  Keittotekniikka

  Betoniseos valmistetaan teräs- tai verhoilupäällystyskotelossa, jossa pieni erä on sallittua sekoittaa betonia suoraan tasaiselle alustalle. Työlle tarvitaan:

  • ämpäri (tai muu mittauslaite);
  • lapio;
  • kapasiteetti sekoittumiseen (voit käyttää rautalevyä tai häiritä suoraan jalkakäytävää).

  Soraa ja hiekkaa sekoitetaan ensin, mitä seuraa sementti. Sekoita komponentit täytyy olla erittäin huolellisesti homogeenisen harmaisen massan saamiseksi. Seoksen keskelle tehdään masennus, johon kaadetaan puolet lasketusta veden tilavuudesta. Reunoista kuiva seos romutetaan veteen ja menee kosteaksi, mutta kuohkeaksi, ei muoviksi.

  Betoniseoksen valmistus (järjestelmä).

  Jälleen seoksen keskelle tehdään masennus, johon kaadetaan enemmän vettä (ei puolet, mutta vähemmän), ja prosessi toistuu. Se kestää, kunnes konkreettinen ratkaisu ei saavuta haluttua johdonmukaisuutta. On olemassa useita merkkejä siitä, että betoni on valmis asennettavaksi:

   • kun liuos tasoitetaan seoksen pinnan yläpuolella lapion tasaisella osalla;
   • lapio jättää urat sileän pinnan päälle betonista.

   Betoni on vaikea ja aikaa vievä prosessi. Jos vaaditaan runsaasti betonia, yli 3 m 3, on järkevää tilata valmis sekoittaja toimittajalta, jossa sekoitetaan betonisekoittimia ja noudatetaan tiukasti kaikkia tehtaatekniikan mukaisia ​​mittasuhteita. Jos kuitenkin olette perustaneet konkreettisen koostumuksen itsenäiseen valmistamiseen, sinun on valmistauduttava kovaan fyysiseen työhön ja pidettävä tarpeeksi vapaa-aikaa, ehkä jopa auttajia, koska tämä tehtävä ei selvästikään ole helppoa.

   Betonin valmistelu: materiaalien, mittasuhteiden ja koostumuksen laskemista koskevat vaatimukset

   Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu sideaineesta, hiekasta ja täyteaineista, joka muuttuu kiviin kiinteytymisen seurauksena. Mitään nykyaikaista rakentamista ei voi tehdä ilman konkreettisia, olipa kyseessä pilvenpiirtäjien rakentaminen tai puutarhatien luominen. Ominaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta betoni on jo pitkään käyttänyt ihmistä saadakseen tarvittavan muodon ja lujuuden. Kuitenkin on yksi vivahde: ​​vain oikein tehty betoni täyttää kaikki vaatimukset. Miten tehdä konkreettisia, mikä ei ole vain vahva, vaan myös kestävä? Päästäksemme tämän ongelman ydin ja selvitä kaikki yksityiskohdat oikean betoniyhdistelmän tekemisestä.

   Tärkein ainesosa on sementti.

   Mikä tahansa brändisementin betoni on välttämättä sitova aine. Sementtiä on monenlaisia, kuten Portland-sementtiä, kuonaa Portland-sementtiä, nopeasti kovettuvia sementtejä ja muita. Ne kaikki eroavat sekä sideaineen laadusta että lopputuotteen käyttöolosuhteista. Portland-sementtiä käytetään yleisimmin rakentamisessa. Kaikki rakentamiseen käytettävät sementit on jaettu tuotemerkkeihin, jotka osoittavat lopullisen kuormituksen lopputuotteessa megapaskeina. Kotimaassa lisätään kirjain D ja epäpuhtauksien prosenttiosuutta kuvaava luku. Esimerkiksi Portland-sementti M400-D20 on materiaali, jonka lopputuote kestää 400 MPa: n kuormitusta ja sisältää jopa 20% epäpuhtauksia.

   Sementin tuotemerkkejä koskevat tiedot tietyn betonibrändin saamiseksi tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa:


   Korkealaatuisen betonin valmistuksessa 300 tai enemmän taloudellisista syistä on tarpeen käyttää sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin merkki.

   Kotitalouksien rakentamisessa käytetään usein Portland-tuotemerkkiä 400 - sen voima riittää tähän tarkoitukseen. Teollisessa rakentamisessa käytetään 500 asteen sementtiä useammin ja raskaita kuormia odotettaessa käytetään korkealaatuisia erikoisementtejä. Jotta betoniosuudet laskettaisiin oikein, on tärkeää saada tarkat tiedot sementin brändistä ja laadusta, josta aiot rakentaa.

   Toinen tärkeä näkökohta on tuoreus - sementti on säilyvyys ja lopulta menettävät sen ominaisuudet. Tuore sementti - irtoava pöly, ilman palkoja ja tiivisteitä. Jos huomaat, että sementtimassassa on tiheitä paloja, sementtiä ei pitäisi käyttää töissä - se on absorboinut kosteutta ja on jo menettänyt sitovia ominaisuuksiaan.

   Hiekka - mikä on ja mitä tarvitaan

   Hiekka voi myös olla erilainen. Ja lopputulos riippuu suoraan tämän komponentin laadusta.

   Hiekan granulometrinen koostumus jaetaan seuraavasti:

   Ohut (alle 1,2 mm).

   Erittäin pieni (1,2 - 1,6 mm).

   Pieni (1,6 - 2,0 mm).

   Keskipitkä (1,9 - 2,5 mm).

   Suuri (2,5 - 3,5 mm).

   Betonin valmistuksessa käytetään kaikentyyppisiä hiekkoja, mutta jos hiekassa on paljon pölyä tai savea hiukkasia, se voi merkittävästi heikentää seoksen ominaisuuksia. Tämä pätee erityisesti hienojakoiseen hiekkaan, joka sisältää huomattavan osan pölystä koostumuksessa, se on vähän käyttökelpoinen betonin valmistuksessa ja käytetään viimeisenä keinona.

   Kuinka valmistautua hyvälaatuiseen betoniin ja samalla olla menettämättä rahaa hiekalla? Kaikki on yksinkertaista - käytä meri- tai jokihiekkaa - nämä ovat puhtaimpia rakennusmateriaalityyppejä, joissa ei ole pölyhiukkasia tai saviä. On huolehdittava siitä, että hiekka on puhdas ja vapaa orgaanisesta saastumisesta. Urahiekka voi olla hyvin likainen - sitä ei useinkaan käytetä rakentamisessa ilman ennakkovalmistusta, mukaan lukien pesu ja kunnossapito. Se voi myös sisältää runsaasti orgaanisia roskia - juuret, lehdet, oksat ja puun kuori. Jos tällaiset epäpuhtaudet tulevat betoniin, paksuus voi esiintyä paksuudessa, minkä seurauksena vahvuus kärsii.

   Toinen tärkeä parametri, joka on otettava huomioon, on hiekan kosteus. Jopa kuiva ulkonäön materiaali voi sisältää jopa 2% vettä ja märkä - kaikki 10%. Tämä voi häiritä betonin osuutta ja aiheuttaa voimakkuuden vähenemistä tulevaisuudessa.

   Haudat ja sora ovat suosituimpia betonin aggregaatteja.

   Kaikkien betonityyppien päätyyppi on murskattu kivi tai sora - murskattu kivi. Yleisimmin käytetty murskattu kivi. Se jaetaan myös fraktioihin, ja siinä on karkea, epätasainen pinta. Betonin koostumuksen valinnassa on huomattava, että meri- ja jokivartta eivät voi korvata rauniot, sillä sileä, vesipohjainen pinta vaikuttaa merkittävästi kiven tarttumiseen seoksen muihin osiin.

   Murskattu kivi jaetaan seuraaviin jakeisiin:

   Erittäin pieni - 3 - 10 mm.

   Pieni - 10 - 20 mm.

   Keskimäärin on 20 - 40 mm.

   Suuri - 40 - 70 mm.

   Jotta betonisi kestäisi useita vuosia eikä romahtaisi, on syytä muistaa, että kivien enimmäiskoko ei saa olla yli 1/3 tulevan tuotteen vähimmäispaksuudesta.

   Ne myös ottavat huomioon tällaisen indikaattorin kuin täyteaineen löysyyden - tyhjän tilan välisen tilan rauniot kivien välillä. Se on helppo laskea - ottaa tunnetun tilavuuden omaava ämpäri, täytä se raakaa reunaan ja kaataa vettä mittasäiliöön. Tietäen kuinka paljon nestettä on tullut, voimme laskea tyhjyyden. Esimerkiksi, jos 10-litrainen kaivosräjähdys saatiin 4 litraan vettä, tämän soran tyhjyys on 40%. Täyteaineen vähemmän juoksevuus, vähemmän hiekan kulutusta ja tärkeämpää sementtiä.

   Paikkojen täyttämisen maksimoimiseksi tulisi käyttää erilaisia ​​sorafraktioita: pieni, keskikokoinen, suuri. On pidettävä mielessä, että sakkojen on oltava vähintään yksi kolmasosa kokonaisromusta.

   Murskattu graniitti ja sora lisäksi betonin tarkoituksesta riippuen käytä savea, masuunikuonaa sekä muita keinotekoisia täyteaineita. Kevyille betonilaatuisille puupinnoille ja murskatuille polystyreeni-vaahtoille. Ultrakevytbetoni - kaasut ja ilma. Valo- ja ultrakevytbetonin luominen liittyy kuitenkin tiettyihin vaikeuksiin, ja on epätodennäköistä, että tällainen tuote voidaan tuottaa asianmukaisesti teollisuuspajan ulkopuolella.

   Tiheyden mukaan kaikki betonin aggregaatit jaetaan huokoisiin (3) ja tiheisiin (> 2000 kg / m 3). Älä myöskään unohda, että luonnollisilla täyteaineilla on pieni taustasäteily, joka on luontainen kaikissa graniittikiveissä. Tämä ei luonnollisestikaan ole säteilyvahinkojen lähde, mutta silti kannattaa muistaa luonnonkiven tämän ominaisuuden betonina täyteaineena.

   Vesi - vaatimukset betonin valmistamiseksi

   Vesi ei ole yhtä tärkeä kuin sementti tai hiekka. Voit periaatteessa ottaa yhden yksinkertaisen totuuden - juomaan sopiva vesi soveltuu myös betonin sekoittamiseen. Missään tapauksessa ei saa käyttää vettä tuntemattomasta lähteestä, jätevedestä tuotannon jälkeen, suolla ja muulla vedellä, jossa laatu ei ole varma. Veden kemiallinen koostumus ja muut indikaattorit voivat vaikuttaa suuresti valmiin betonin lujuusominaisuuksiin.

   Taulukko 1. Veden kulutus (l / m 3) eri täyteaineilla:

   Betoniliuos.

   Betoniliuosta käytetään betonilohkojen ja tiilien seinien rakentamisessa, jota käytetään myös betonipinnoitteiden ja rappauslaitteiden valmistukseen. Tärkeimmät betonin käsittelyn materiaalit ovat hiekka, sementti ja vesi, ja liuoksen plastisuuden lisäämiseksi siihen lisätään pehmittimiä. Online-laskenta sementtilaastin koostumuksesta.

   Sementtiä tulisi säilyttää vain suljetussa kuivassa huoneessa! Sementin pussin perusteella betoniliuoksen annostelu on seuraava:

   Parasta laatua maalieristeestä saadaan sekoittamalla ensin hiekkaa ja sementtiä kuivassa muodossa, minkä jälkeen seos seulotaan ja lisätään vettä. Pehmittimen määrä, joka on lisättävä betoniliuokseen, riippuu valmistajasta. Valmistaja itse ilmoittaa tarvittavan määrän eri ratkaisuille.

   Betoniliuos ja sen koostumus.

   Tätä ratkaisua käytetään erilaisissa rakennustöissä (tasoitus, pohja, lattiat, palkit). Teräsbetoni asetetaan betoniin lujuuden lisäämiseksi, jonka tuloksena saadaan vahvistettua betonia. Lujitteen sitoutuminen betoniin yksinkertaistaa metallipinnan hapettumista.

   Kuiva rakennushiekka
   täyte

   sora
   täyte

   Vaadittavan betoniluvun laskeminen lasketaan kaavalla:

   Betonin määrä = Pituus x Leveys x Korkeus, esimerkiksi: 10 x 5 x 0,1 m = 5 m 3

   Kun vettä lisätään betoniin tai laastiin, on noudatettava seuraavia mittasuhteita:

   Veden määrä = sementin paino / 2, esimerkiksi: 25 litraa vettä per pussit sileää 50 kg painavaa sementtiä.

   Manuaalinen betoniliuoksen valmistaminen.

   1. Kasa hiekkaa kaadetaan erityiseen säiliöön tai puhtaalle lattialle.

   2. Kaikkien tarvittavien mittasuhteiden huomioimiseksi sementti kaadetaan hiekkametsään. Seosta sekoitetaan lapioon.

   3. Mäen yläosasta syvennys tehdään "kraatterin" muodossa ja siihen kaadetaan vettä. Kuiva seos kaadetaan reunoista keskelle, kunnes saadaan homogeeninen betoniliuos.

   Mekaaninen betoniliuoksen valmistus.

   Liuoksen valmistamiseksi on suositeltavaa käyttää sähköistä betonisekoittimen, joka tarjoaa:

   - suuren työn määrä;

   - valmistetaan homogeenisempi seos.

   Mutta liuoksen valmistamiseksi sähköisellä betonisekoittimella sinun on ensin varmistettava, että rakennustyömaalla on sähköä. Älä voitele betonisekoittimen rengaspyörää tai muovivaihteistoa.

   Menetelmä laastin valmistuksessa betonisekoittimessa seuraavasti:

   1. Sekoittimen säiliöön kaadetaan noin 10 litraa vettä (riippuen säiliön kapasiteetista). Seuraavaksi, betoniliuoksen valmistamiseksi lisätään hiekkaa.

   2. Seosta sekoitetaan useita minuutteja, sitten lisätään vielä 2 litraa vettä ja sementtiä.

   3. Tarvittaessa lisätään vettä, jotta saavutetaan haluttu koostumus. Betonisekoitinta sekoitettaessa liuosta ei voi pysäyttää! Mutta on olemassa malleja betonisekoittimista, joiden avulla se voi pysähtyä täytettynä säiliöllä ja aloittaa sen uudelleen. Sen vuoksi sinun on tarkastettava valmistajan kanssa betonisekoittimiensa luokka.

   4. Ratkaisun valmistelemiseksi voit käyttää valmiin sekoituksen. Tämä helpottaa ja nopeuttaa työtä. Kun lopulliseen kuivaan seokseen lisätään tarvittava määrä vettä, saadaan homogeeninen betoniliuos, jolloin vältetään epäasianmukaiseen annostukseen liittyvä riski.

   MirMonolita

   Tämän sivun sisältö:

   Lisäksi luetaan:

   Komponentit betonin ja laastin valmistukseen

   Valmiiksi sekoitettu betoni (valmiin betonin) - neljän pääkomponentin liikkuva kalusto, joka vaalitaan tietyssä osassa: sementti, murskattu kivi, hiekka ja vesi. Samankaltaista seosta, mutta ilman raunioitusta, kutsutaan sementtilaastaksi tai peskobetoniksi, vaikka peskobetonissa käytetään suuremman fraktion hiekkaa (karkeuden moduuli).

   Sementti on sideaine, jonka pohjalta sekä betonia että laastia vaivataan. Se on harmaa kaustinen jauhe, joka sisältää kalkkikiveä, joka kiteytyy ja kestää kostutetusti.

   Ballast on hiekan ja soran seos, jota käytetään betonin sekoittamiseen. Se sopii parhaiten tähän seokseen, joka on 3: 1 (kolme osaa kiveä tai pieniä soraa yhdeltä osalta jokien hiekkaa). Tätä yhdistettä kutsutaan myös "kokonaiseokseksi".

   Rakennushiekka on 0,10 - 5 mm: n suuruisten jyvien löysä seos. Riippuen syntyperästä, hiekka voi olla alluvial, deluvial, meri, järvi, eolian. Vesistöjen ja vesistöjen toiminnasta johtuva hiekka on pyöristynyt ja pyöristynyt muoto. Se on pyöreitä hiukkasia, jotka helpottavat tiilien tai betonilaattojen kuljettamista laastiin ja säätävät ne haluttuun tasoon. Tämä hiekka sisältää myös pienen saviainetta, joka kostutetusti tekee liuoksesta viskoosin ja tiheämmän.

   Murskattu kivi on irtotavaraa, jonka jyvät, joiden hiukkaskoko on yli 5 mm, saatu murskaamalla kiviä, soraa ja lohkareita.

   Sementti ja vesi ovat betonin keskeisiä komponentteja. Niille annetaan päätoiminto - sitoa kaikki komponentit yhdeksi monoliittirakenteeksi. Näiden kahden komponentin oikean osuuden (vesi-sementtisuhde) noudattaminen on betonin tuotannon tärkein tehtävä. Kyse ei ole pelkästään betoniin syötetyn veden ja sementin määrästä. Kaikki on yksinkertaista. On tärkeää ottaa huomioon kaikki vivahteet: roskan ja hiekan kosteus, kosteuden imeytyminen jne. jne.

   Kiillotustarvikkeita tarvitaan kivi- ja tiilipalveluissa, rappaus- ja uunin töissä. Se toimii pohjana betonin tuotannossa. Ratkaisut valmistetaan yhdestä tai kahdesta sitovasta aineesta sekä yhdestä aggregaatista tai niiden seoksesta. Sideaine voi olla savi, kalkki, sementti, kipsi. Kiviaineet - hiekka, hieno kuona, hieno hohkakivi, sahanpuru, jne.

   Hyödyllisiä vinkkejä laastareiden ja betoniseosten valmistukseen

   1. Komponentit betonin valmistamiseksi mitataan tilavuusosina, esimerkiksi 1: 6, jolloin pienin kuvio ilmaisee sementin jakeiden lukumäärän.

   2. Sementtiä tulisi käyttää sellaisella brändillä, joka ylittäisi määritellyn betoniluokan 2-3 kertaa (Portland-sementtiä kahdesti, muiden sementtien osalta - 3 kertaa). Esimerkiksi luokan M150 betonille on käytettävä tuotemerkkiä 400. Sementti ylimäärin johtaa betonin ylitykseen ja puute vähentää tiheyttä.

   3. Betonin massakeskiön valmistuksessa vähenee huomattavasti tilavuutta. Yhdestä kuutusta kuiva lakaisu on 0,59-0,71 m3 betonia. Siksi yhden betonikupin valmistuksessa on käytettävä paljon kuivia materiaaleja. Esimerkiksi yhtä betonirakennetta varten tarvitaan 0,445 m3 hiekkaa ja 0,87 m3 soraa, 0,193 m3 sementtiä (250 kg), 178 litraa vettä. toiselle - 0,395 m3 hiekkaa, 0,88 m3 soraa, 0,198 m3 sementtiä (260 kg), 185 litraa vettä jne.

   4. Murskakiven lujuus (luokka) on noin kaksi kertaa suurempi kuin lasketun betonipitoisuuden. Tämä johtuu siitä, että betonin suunnittelu (28 päivittäinen) on aina huomattavasti pienempi kuin sen todellinen voima, jonka se nousee kuudessa kuukaudessa tai vuodessa. Murskakivellä ei ole kykyä lisätä voimakkuutta ajan myötä. Täällä ne tasoitetaan. Joka tapauksessa tämä tehdään turvamarginaalin muodossa, jota suunnittelua koskevat vaatimukset eivät määrittele.

   5. Kun sekoitat, mittaa sementti ja hiekka mittakauhalla, älä aseta niitä lapioille. Käytön aikana on jatkuvasti sekoitettava kaikki uudet ja uudet osat betonista ja laastista, joten sinun on varmistettava, että koko seos on yhtä voimakas ja kuivauksen jälkeen tulee tasaiseksi, samanväriseksi.

   6. Jos teet betonia säätöön (sekoitus sementtiä ja painolastia 1: 5), se on nopeampaa ja helpompaa sekoittua betonisekoittimella. Tätä varten mekaanisessa betonisekoittimessa on tarpeen kaataa vettä ja sen jälkeen sementtiä vaahdotetaan nestemäisen saven tilaan. Näin varmistetaan, että kaikki betonisekoittimeen myöhemmin asetetut liitäntälaatat peitetään märällä sementillä. Lisää tarvittaessa lisää vettä. Sekoita vielä vähintään kaksi minuuttia homogeenisen seoksen saamiseksi. Rakennusbetoni betonille, joka on sekoitettu sementtiä ja rakennushiekkaa suhteessa 1: 5, jos istutus menee maanpinnan yläpuolelle ja suhteessa 1: 3, jos se menee maanpinnan alapuolelle. Lisää vettä, kunnes liuos tulee muoviksi, mutta ei liian likainen.

   Kun käsi vaivautuu, sinun on mitattava painolastin viisi dimensiota ja kaada se puupalettiin. Kaada yksi sementtikauha painolastissa ja sekoita piikkiin, kunnes homogeeninen harmaa massa. Sitten sinun on tehtävä masennus seoksen yläosasta, kaada vettä siihen ja sekoita suppilon reunoihin. Lisää vettä asteittain kostuttamalla seosta.

   7. Seoksen sekoittamisen jälkeen (manuaalinen tai mekaaninen) on tehtävä tarkistus. Jätä seos muutaman minuutin ajan, jotta pienet ilmakuplat saadaan. Sitten laita liuos lapioon, ravista ja käännä se. Jos se laskee, se tarkoittaa, että sinun on lisättävä joko vähän vettä tai vähän kuivaa seosta. Vaahtoa voidaan lisätä laastiin niin, että tiilen saumat ovat kirkkaita ja vastakkaisia. Pehmittimiä käytetään myös kyllästämään liuos ilmakuplat, mikä tekee siitä enemmän muovia ja mukava käyttää. Pehmittimet kaadetaan sementtiin ennen kuin liuosta sekoitetaan tai lisätään siihen sekoittumisen jälkeen nesteenä.

   Komponenttien painosuhde betonimassan valmistukseen voi olla esimerkiksi seuraava: sementti -1 osa, murskattu kivi 4 osaa, hiekka - 2 osaa, vesi - 1/2 osaa tai sementtiä - 330 kg, murskattu kivi - 1250 kg, hiekka - 600 kg, vesi - 180 litraa. Nämä luvut ovat hyvin likimääräisiä ja tosiasiassa riippuvat monista tekijöistä, kuten vaadittavasta betonin laadusta, sementtilajista, raunioista ja hiekasta, pehmittimien käytöstä muille lisäaineille jne. jne. Esimerkiksi: kun käytetään sementtiä m-400, betonilla, jolla on sellainen koostumus, merkitään merkki m-250; sementin m-500 kanssa, betonin laatu on m-350 (luvut ovat ehdollisia). Betonituotannolla betonituotannossa ei tarkastella kymmentä parametria ja ominaisuuksia.

   8. Betoni on valmistettava muovista, toisin sanoen kohtuullisen paksu ja samanaikaisesti kohtalaisen nestemäinen, mikä vaatii vähäistä tiivistymistä. Kuitenkin kaikki betoniseokset, kun ne täyttävät muotin, on tiivistettävä. On mahdollista valmistaa kovaa betonia (kuten märkä maa), mutta kun se asetetaan, tarvitaan riittävän vahva tiivistys. Myös valmistettua betonia (neste) valmistetaan, mikä on helpompaa munimisessa, mutta vähemmän kestävä. Mitä paksumpi betoni on, sitä enemmän se tiivistyy, sitä suurempi sen vahvuus ja päinvastoin. 1 m3 betonin valmistukseen tarvitaan keskimäärin 160-180 litraa vettä.

   Laastin reseptit

   Liuosten vahvuus määräytyy brändin, ts. kyky kestää tietyn kuorman. On olemassa ohuita, normaaleja ja rasvaisia ​​ratkaisuja. Runsaassa täyteaineessa ei ole helppoa käyttää eikä sillä ole hyvää voimaa. Normaali runsaasti liuos sisältää sideainetta ja täyteainetta. Rasvaisessa ylimääräisessä sideaineessa, joten se murtuu. Rasvapitoisuus määritetään käyttämällä meloa liikkumiseen. Jos ratkaisu ei tartu siihen, vaan vain tahrat - ratkaisu on ohut. Kun liuos varustaa voimakkaasti meloon - ratkaisu on rasvainen.

   Savi liuos valmistetaan asettamalla savi säiliöön ja täyttämällä se vedellä. Lisää tarvittava määrä hiekkaa ja sekoita. On parempi kostuttaa savi päivässä pehmenemiseksi.

   Sekoita 1 osa savesta 2-4 osaa hiekkaa. Vettä lisätään halutun paksuuden saamiseksi. Ratkaisuja, joiden suhde on 1: 2 tai 1: 4, käytetään vain maanpinnan yläpuolella. Liuoksen lujuuden lisäämiseksi siihen lisätään sementtiä. Jos 100 kg sementtiä lisätään 1 m3: n laastiin, puristuslujuus nousee 8 kgf / cm2: een. Sementtiä voidaan lisätä kuivaksi, mutta on parempi sulkea se vedellä, kunnes se on smetana ja sekoitetaan liuokseen. Sementin laastia on käytettävä 1 - 1,5 tuntia.

   Kalkkilaastaria käytetään samaan tarkoitukseen. Valmistettu kalkin taikasta tai hiutaleesta ja hiekasta. Lime tahna sekoitetaan hiekalla, lisäämällä vettä, kunnes sileä. Jauheen välttämiseksi ratkaisu on parempi suodattaa seulan läpi.

   1 osa kalkkitestistä kestää 2-5 osaa hiekkaa (riippuen rasvapitoisuudesta). Jos 75-100 kg sementtiä lisätään 1 m3: n laastiin, lujuus nousee 8 kgf / cm2: een (ilman sementtiä - 2 kgf / cm2).

   Lime-savi-liuosta käytetään samoihin tarkoituksiin kuin kalkki ja savi.

   1 osa kalkkia varten otetaan 0,3-0,4 osaa savea ja 3 - 5 osaa hiekkaa. Lime sekoitetaan ensin saviin, sitten lisätään hiekkaa, laimennetaan sitten vedellä.

   Sementti-kalkkilaasti valmistetaan sementistä, kalkkipastaa ja hiekasta. Taikina laimennetaan paksuuteen vedellä ja suodatetaan seulan läpi. Sementti ja hiekka valmistaa kuivan seoksen, sulkevat sen kalkkimaitoon ja sekoitetaan perusteellisesti. Kalkkimaidon lisääminen lisää liuoksen plastisuutta. Sen sijaan, että kalkki liitä, voit käyttää savea, joka otetaan samalla määrällä.

   Sementti-kalkin ja sementti-savi-ratkaisujen koostumus ja brändi

   Mitkä ovat betonin osat? Komponenttien suhde

   Betoni on tärkeä osa melkein mitä tahansa työtä. Rakennustyömaalla oletetaan betonointivaihe. Tämä voi olla esimerkiksi perustus, lattiat, seinät, lattia, sokea alue. Laajamittaisen rakentamisen tarpeet täyttävät tehtaiden tuottamat kaupalliset betonit. Yksittäiset kehittäjät ja yksityisten talojen omistajat haluavat itse valmistautua ratkaisuun, säästämällä rahaa tällä tavoin. Jos teollisuusmenetelmä takaa tuotteiden laadunvalvonnan, yksityisten omistajien on seurattava oikeita mittasuhteita komponenttiväleistä, sekoitusvaiheesta ja seoksen kaatamisesta. Halutun tuloksen aikaansaamiseksi betonoinnissa voidaan noudattaa tarkasti ohjeita ja teknisiä suunnitelmia.

   Komponentit ja mittasuhteet

   Betoniyhdistelmää valmistetaan aina 4 komponentin perusteella. Tämä on:

   Kaikki mittasuhteet on suunnattu sementille. Tässä tapauksessa tärkeä indikaattori on sen brändi. Esimerkiksi joillekin betonityypeille riittää ottaa taipuvainen M400, kun taas muille on tarpeen käyttää M500 tai kuona Portland-sementtiä.

   Käytännöllisesti käytetyssä perusnopeudessa C: P: S: U: B = 1: 3: 5: 0,5. Esimerkiksi valmistettaessa seosta, joka perustuu 100 kg: aan sideainetta, sinun on lisättävä 300 kg hiekkaa, 500 kg roskaa ja 50 litraa vettä. Ne, jotka mieluummin vaivaavat betonia omilla käsillään, on helpompi määritellä "kauhojen" komponenttien määrä. Täsmällisyydestä tässä tapauksessa he sanovat vain ehdollisesti. Kahden kauhan hiekkaa, 3 - raunioita ja noin puolet ämpäri vettä otetaan 1 säiliöön.

   Voit laskea ainesosat mille tahansa tilavuudelle. Ammattilaiset sanovat, että saadaksesi 1 m³ betoniseosta eri tuotemerkeistä sinun on otettava tarkka määrä sementtiä. Taulukko tulee ulos jäljittämään näitä tietoja. Näin ollen soran, hiekan ja veden määrä määritetään sitten vaaditun asteen suhteiden perusteella.

   Betonin koostumuksessa sementti kestää noin 10%. Täyteaineiden osuus on 80-85%. Niitä on kahta tyyppiä: hienojakoinen ja karkea. Täyteaineen rooli on jäykän betonirungon muodostuminen ja luominen, mikä vähentää kutistumista ja estää rakojen halkeamien ja sirujen muodostumisen.

   Hieno aggregaatti on hiekkaa. Sen on oltava mahdollisimman puhdasta epäpuhtauksista. Suosituin joki. Epäpuhtauksia voi esiintyä louhoksessa (paikat, savipilvet). Yksityisten kotitalouksien omistajat eivät aina noudata hiekkapuhallusvaatimuksia ja sallivat kontaminoituneen materiaalin täyttämisen sekoituksessa. Lähimmän ravinnon, metsän tai joen rannalla he keräävät hiekkaa kauhoihin ja ilman seulomista, ne lähetetään betoni sekoittimeen. Valmis koostumus sisältää pääsääntöisesti "vieraita kappaleita", kuten ruohosäilykkeitä, kasvien juuria, maaperää.

   Karkean kiviaineksen osalta sallitaan useita vaihtoehtoja: murskattu kivi, sora, seulomiset, rikkoutunut tiili, murskatut jäädytetyn betonin palat.

   Näiden tyyppien käyttö riippuu työn tyypistä. Karkealle valulle rikkoutuneet palaset betonista, murskatut tiilet sopivat hyvin aggregoiksi. Lopullisen betonitoiminnan suorittaminen, sinun tulee lisätä murskattua kiveä (5-20 mm), soraa ja seuloja.

   Yleiskatsaus eri tyyppeihin

   1. Kevytbetoni.

   M200: n alapuolella olevia merkkejä pidetään kevyinä. Niitä käytetään vain valmistelutöissä. Esimerkiksi alustatyynyä kaadetaan M100: sta, ohuesta kerroksesta sokean alueen tai monoliittisen levyn alle. Kevytbetonia käytetään aktiivisesti tienrakentamisessa. Valmis seos sisältää erittäin pienen määrän sementtiä (167 kg / m 3). Tämä ei riitä sitomaan paikanvaraajaa. Koostumuksen C: P: Y = 1: 4,6: 7 standardimäärät.

   Betoniyhdistelmässä M100 on alhainen jäätymisvastus (50 sykliä) ja vesitiiviys (W2). Pienille vaatimuksille asetetaan täyteaineita. Lisäksi "lean" -betoni-lisäaineiden valmistuksessa ei käytetä.

   Yksi yleisimmistä tyypeistä. Sen indikaattorit (100 syklit) ja vedenpitävyys mahdollistavat betonin käytön monissa rakennusprosesseissa. Lisäaineet ja pehmittimet parantavat myös materiaalin laadullista koostumusta.

   Vankka betoniseos M200 sopii liuskajohtojen säätämiseen yhden ja kahden kerroksen rakennuksissa, kaatopaikkojen, lattian, tasoitusten, lattialaattojen kaatamisen. Teollisuustarkoituksessa tuotemerkkiä käytetään betoniterästen, aidanlevyjen, renkaiden, aidojen valmistukseen.

   1 m³: ssä tarvitaan lähes 10 pussia, joiden paino on 25 kg, tarkemmin sanottuna - 241 kg. Betonin komponenttien perusmäärät määritetään seuraavasti: C: P: N = 1: 2.8: 4.8. Ainesosien suhteet lasketaan sementtimerkin M400 perusteella. Kauhojen mittaaminen tämän tarkkuuden saavuttamiseksi on melko vaikeaa.

   Se tuotetaan samassa suhteessa kuin M200, mutta lisäaineiden ansiosta sillä on korkeammat arvot pakkasvastuksesta, vedenkestävyydestä ja muovisuudesta. Materiaalin laadullisia indikaattoreita, joilla on sama määrä pääkomponentteja, voidaan parantaa muuttamalla aggregaattityyppiä. Paras vaihtoehto olisi murskattu graniitti.

   M250: n soveltamisala on samanlainen kuin M200-merkki:

   • rakennustyöt;
   • perussäätö, grillat;
   • täytä lattialaatat, lattiat.

   Toinen suosituin tyyppi M200: n jälkeen. Sitä käytetään luomaan kriittisiä rakenteita, teitä, täyttämään portaat. Kestävien päällystyslautojen valmistuksessa välttämätön. Komponenttien suhde lasketaan 1: 1,2: 2,7. 1 m3: n osalta vaaditaan 320 kg sementtilaatua M400.

   Betoniseoksen koostumus 1 m³ betonista määritetään suhteista: C: P: U = 1: 1,5: 3,1 (sementti M400) tai C: P: U = 1: 1,9: 3,6 (sementti M500). Materiaalia käytetään täyttämään ilmatyynylevyt, suurien esineiden rakentaminen, betonituotteiden tuotanto. Kotimaiseen käyttöön ei ole koskaan käytetty.

   Betonin koostumus ja osuudet ovat sellaisia ​​- C: P: U = 1: 1,1: 2,5. Soveltuu erikoislujuuslaatikoiden (tuotantotyöpajoja, kellareja, työpajoja, autotallit) sekä säätiöille. Yksittäisen rakenteen (betonitoiminnan) tapauksessa osien oikea suhde on helppo saavuttaa. Kauhojen mittaaminen tarkoittaa, että hiekan ja sementin määrän, joka on vain yksi kymmenesosa (0.1), erotus voidaan ottaa huomioon kaatamalla säiliö "liukumäellä".

   Voit tiivistää tietoja betonin koostumuksesta ja taulukon osien suhteesta.

   Laasti ja betoni: pääkomponentit ja valmistusmenetelmät

   Betonin ja laastin valmistukseen ovat tärkeimpiä ja siksi hyvin haluttuja komponentteja kaikilla rakennustyömailla. Suuria töitä käytettäessä näitä materiaaleja käytetään kirjaimellisesti "teollisessa mittakaavassa", koska mestarin on tutkittava perusteellisesti kaikki tällaisen koostumuksen tekemiset. Tämä on asia, jota me kiinnitämme tähän artikkeliin.

   Sementin ja muiden materiaalien perusteella koostuvien koostumusten valmistuksessa on otettava huomioon useita vivahteita

   Määritämme termit

   Häiriön välttämiseksi määritä laastin ja betonin välinen ero heti alusta alkaen.

   • Liuos on veden ja sideaineen seos - materiaali, joka kuivuu- na polymeroituu ja muodostaa monoliittirakenteen. Sementtiä, savea tai kipsiä käytetään useimmin sideaineena rakennusseoksissa.
   • Veden ja sitovien komponenttien lisäksi tavallisesti lisätään täyteaineita koostumukseen. Täyteaine voi olla hiekka, sora, polymeerirakeet, savi, teräs- tai muovikuitu jne. Täyteaineet määrittelevät suurelta osin materiaalin ominaisuudet, jotka muuttuvat jäädytettynä.

   Sen jälkeen kun sideaine kovettuu, se kovettuu

   • Jos puhumme betonista, niin se on keinotekoinen rakennekivi. Betonit saadaan useimmiten sementtilietteen kovettamisen jälkeen soraa, raunioita tai kiviä betonia varten.
   • Erilaisia ​​konkreettisia rakenteita käytetään korkealaatuisesta sementistä ja graniitista valmistetusta raskasta materiaalista valoon, jotka täyttävät sardditi tai hohkakivi. Erillinen materiaaliluokka on solubetonia, jossa on suuri määrä ilmatäytteisiä huokosia.

   Kiinnitä huomiota!
   Siitä huolimatta, että tällaisista komponenteista saadaan melko voimakasta materiaalia, sen lisävahvistus voi olla tarpeen.
   Tätä varten teräsvahvistus lisätään rakenteeseen, mikä lisää betonin vastustuskykyä taivutuskuormiin.

   Eri kokoonpanojen keinotekoiset seinäkivet

   Lyhyesti yhteenvetona edellä esitetystä, laastin ja betonin välinen ero on seuraava:

   • Ei jokainen laasti tullut betoniä polymeroinnin jälkeen.
   • Käytännöllisesti katsoen minkä tahansa betonin perustana on laasti, mutta muiden komponenttien edellytetään tarjoavan materiaalin perusominaisuuksia.

   Ensi silmäyksellä se näyttää melko yksinkertaiselta. Mutta jos yrität soveltaa tätä tietoa käytännössä, välittömästi on joitain vivahteita. Me annamme heille seuraavat osiot.

   Pääkomponentit

   sideaine

   Kuten yllä mainittiin, betoniliuoksen koostumukseen kuuluu välttämättä sitova komponentti, aggregaatti ja vesi. Analysoimme nämä elementit saadaksemme tarvittavat tiedot itsenäiseen työskentelyyn.

   Ensimmäinen komponentti on siis sideaine. Se on vastuussa materiaalin kovettumisesta nesteen haihtumisen aikana.

   Sellaisena käytetään rakennusratkaisujen ainesosia:

   • Sementti - yleisin vaihtoehto. Riippumatta sementtityypistä (ja tässä Portland-sementti, kuona Portland-sementti, pozzolanic, alitikoostumukset jne. Eristetään), materiaali reagoi ensin veden kanssa, kulkemalla nesteytysvaiheen läpi. Tällä hetkellä sementti saa vahvuutensa, koska se kuivaa betonit tällaisessa sideaineessa ja pyrkii hidastamaan.
   • Materiaalin lujuus, joka saadaan sementtisideaineen polymeroinnilla, määräytyy sellaisen indikaattorin avulla kuin brändi. Tähän saakka, sementin tuotemerkin M100 - M600 massarakenteessa.
   • Kipsiä voidaan käyttää myös laastareissa. Kipsiyhdistelmiä käytetään usein viimeistelyyn tasoituspinnoissa, mutta kun tiettyjä komponentteja lisätään, rakenteita, joilla on riittävä kantavuus, voidaan tehdä niistä.

   Kiinnitä huomiota!
   Kipsiyhdisteet ovat alttiita veden adsorptiolle, koska ne tarvitsevat lisävesieristyskäsittelyä.

   • Savi - rakennusmateriaalia, jota on käytetty muinaisista ajoista lähtien. Nykyään savipohjaisia ​​ratkaisuja (luonnollisesti nykyaikaisilla modifioivilla lisäaineilla) käytetään pääasiassa uuneissa, tulisijoissa jne. Lisäksi alumiinioksidin lisääminen sementtiin mahdollistaa betonin saamisen korkealla palonkestävyydellä.

   Sinteroiva savi korkeassa lämpötilassa aiheuttaa sen käyttöalueen

   • Polymeerisiä materiaaleja voidaan myös käyttää sideaineina. Seos, jossa on mineraalitäyteainetta sisältävä polyuretaaniemäs, mahdollistaa polymeeripäällysteen valmistamisen, jota käytetään korkeiden kulutusta kestävien lattian järjestämiseen.

   täyte

   Puhutaan nyt komponentista, joka itse asiassa määrittää, onko betoni tai laasti toimiva.

   Kaikki täyteaineet voidaan jakaa kahteen funktionaaliseen ryhmään: jotkut lisäävät rakennuskiven lujuutta, toiset parantavat lämmöneristysominaisuuksia.

   • Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat murskattu kalkkikivi, sora, graniitti, kivi, jne. Murskattu kivi tuodaan rakennusseokseen sen kovettamiseksi: sitominen sementtiin, se muodostaa monoliittirakenteen. Lisäksi mitä vahvempi mineraali, josta aggregaatti saatiin, sitä korkeammat betonin mekaaniset ominaisuudet.

   Sora on yleisimmin käytetty täyteaine.

   Kiinnitä huomiota!
   Joissakin tapauksissa voidaan käyttää rautafragmentteja (raskaiden betonituotantoaineiden valmistuksessa) sekä suuria kiviä (tässä tapauksessa saa butobetonia).

   • Toinen aggregaattien ryhmä koostuu pääasiassa huokoisista materiaaleista - hohkakivi, vermikuliitti, perliitti, laajennettu savi jne. Erityisen sisäisen rakenteensa ansiosta ne lisäävät ilman määrää materiaalin paksuuteen pienentäen sen lämmönjohtavuutta.

   Valokuvauskeramsite-rakeet

   • Erikseen on sanottava hiekasta. Tämä materiaali sitoo sementtiä ja antaa laastille ominaisuuksia, joita vaaditaan liimaukseen täyteaineen ja raudoituksen kanssa. Kiinnittämällä hiekka laastiin on tärkeää tarkkailla laastin osuutta betonista: lisää liikaa, eikä sementin sitova voima riitä muodostamaan kiinteää monoliittia.

   Näiden osien lisäksi rakennuskiven mekaanisia ominaisuuksia voidaan parantaa vahvistamalla. Tätä tarkoitusta varten käytetään joko metalliputkia, eri halkaisijoista koostuvia putkistoja ja lankoja, jotka on yhdistetty irtotavarana tai betonikuidut - korkealaatuiset kuidut, jotka ovat tasaisesti jakautuneet materiaaliin.

   Keittoastekniikka

   Suosittujen sävellysten osuudet

   Konkreettisen ratkaisun tekeminen omiin käsiisi on tärkeää valita sellaisten komponenttien suhde, jotka täyttävät valmiin koostumuksen vaatimukset. Tämä pätee sekä lujuuteen että muihin ominaisuuksiin, kuten lämmönjohtavuuteen, veden imeytymiseen, jäätymisvastukseen jne.

   Esimerkkejä yleisimmin käytetyistä laastareista ovat seuraavat:

   Kiinnitä huomiota!
   Esimerkkejä täsmällisestä annostuksesta tiettyjen brändien ratkaisujen löytämiseksi ovat tämän artikkelin kuvat.

   Tiedot eri formulaatioiden valmistamiseksi

   Suhteiden laadinnassa on pidettävä mielessä, että betoni- ja laastinvalmistuksessa käytettävä SNiP (tärkein dokumentti on sääntöjen SP 82-101-98, joka ohjaa rakennusseosten valmistusta) sisältää ohjeita komponenttien suhteesta useimmissa tilanteissa. On tarpeen tutkia tätä standardia helpottamaan komponenttien valintaa rakenteen luomiseksi tarvittavalla lujuudella.

   Vaivaaminen ja käyttö

   Mitä tulee saadun tiedon käytännön soveltamiseen, rakennuksen seosten valmistusta ja kaatamista koskeva ohje ei ole monimutkainen.

   Alla kuvataan tekniikkaa, jolla vaaditaan eniten kysyttyä betonia:

   Kourussa voidaan tehdä pieniä määriä materiaalia

   • Riittävän kapasiteetissa tai betonisekoittimessa nukahdumme kuivaa sementtiä ja hiekkaa.

   Kiinnitä huomiota!
   Hiekka on välttämätöntä poistaa orgaaniset epäpuhtaudet, jotka heikentävät materiaalin ominaisuuksia.

   • Sekoitetaan perusteellisesti ja varmistetaan sen yhtenäisyys.
   • Lisää soraa ja toista sekoittamista. Käyttämällä betonisekoittimen tavallisesti se kestää enintään 5-7 minuuttia.
   • Sitten suoritetaan koostumuksen sekoittaminen veden kanssa. Vettä on lisättävä vähitellen varmistaen, että liuos ei ole liian likainen.
   • Sekoituksen lopullisessa vaiheessa modifiointiaineita voidaan lisätä koostumukseen - kovetteja, keinoja plastisuuden lisäämiseksi, jäätymisenestoaineita jne. Pääkomponenttien kustannusten suhteen modifioijien hinta on pieni, mutta ne voivat parantaa betonin laatua huomattavasti.

   Kiinnitä huomiota!
   Toisin kuin soraa, huokoisia täyteaineita ruiskutetaan nestemäiseen sementtiin, muuten meidän on vaikea jakaa niitä koko aineelle.

   Menetelmä muottien täyttämiseksi juuri valmistetulla materiaalilla

   Tämän jälkeen tulevaa betonia voidaan pitää käyttövalmiina.

   Ja täällä voimme tehdä monella tavalla:

   • Kaada materiaali suoraan muottipesään ja jätä se lopulliseen kovettumiseen asti.
   • Käytä käsityökaluja täyttämällä halkeamat ja urat olemassa olevaan rakenteeseen.
   • Aseta liuos muotoon rakennuspalikoiden saamiseksi.

   Joka tapauksessa on tärkeää, että voimme betonille optimaalisen kuivausmoodin koko voimakkuuden ajan, joka luonnollisissa olosuhteissa on noin neljä viikkoa.

   johtopäätös

   Betonin ja laastin välisen eron ymmärtäminen edellä kuvatulla tavalla sekä tietämys useimmin käytettyjen rakennusmateriaalien osuuksista on kaikkien mestarien arvoinen. Luonnollisesti tietämyksestä tulee kokemusta, mutta aloittelija voi valmistautua työhön tutustumalla tekstin suosituksiin ja katsomalla videota tässä artikkelissa.