Kierrätettyjen raunioiden ominaisuudet ja käyttö

Murskattu kivi on kiinteitä mineraalihiukkasia, joita käytetään perustusten, sillojen ja betoniterästen rakentamisessa. Tuotantoteknologiasta riippuen on olemassa useita tyyppejä: graniitti, sora, kalkkikivi, toissijainen. Pidämme viimeistä lajia tarkemmin.

Mikä on sekundaarinen murskattu kivi

Joten soita materiaali murskaamalla roskia, kierrätystä jätteiden purkamista teiden, rakennusten purkaminen ja muut esineet, jotka ovat käyttökelvottomia. Valmistusmenetelmän ansiosta sen kuutiometrin kustannukset ovat paljon pienemmät kuin muilla lajeilla.

Rakennusjätteen käsittelyn ensimmäistä vaihetta voidaan kutsua keräysjätteen keräämiseksi. Koko tuotantoprosessi koostuu useista vaiheista:

 • Rakennejätteen sopivuus kierrätykseen.
 • Betonin toimittaminen käsittelypaikalle.
 • Suurien kappaleiden leikkaaminen. Prosessi suoritetaan käyttämällä erityisiä hydraulisia työkaluja.
 • Hionta murskaimessa.
 • Metallien ja lasien palasien poistaminen.
 • Erottaminen koon mukaan.

Joissakin tapauksissa kierrätysjätettä ei tarvitse lajitella. Esimerkiksi betonirakenteiden valmistukseen ja pohjaan sopivat kaikentyyppiset jakeet.

Ominaisuudet, edut ja haitat

Raudoitettujen betonirakenteiden purkamisprosessissa on edelleen jätemäärää, joka soveltuu uudelleenkäyttöön. Aiempina vuosina hän meni suoraan kaatopaikalle. Nykyään sitä kierrätetään ja käynnistetään uudelleen. Toissijaisten raunioiden tuotanto on erittäin kannattavaa miehitystä. Yksi kuutiometri materiaalista voi maksaa jopa 1000 ruplaa. Tässä yhteydessä monet yritykset eivät turvaudu välittäjien palveluihin vaan luo omat monimutkaiset rakenteet romutettavaksi.

Joissain tapauksissa tuloksena oleva materiaali ei ole lajiteltu koon mukaan, vaan se lisätään välittömästi betonilaattoihin tai perustuksiin. Tällainen lähestymistapa voi merkittävästi vähentää työn kustannuksia ja lisätä tuotantonopeutta.

Kierrätetyllä rakennusjätteellä on useita etuja:

 • Laaja käyttöalue.
 • Pienet kustannukset 1 m3. Esimerkiksi graniittikuoren kuutiometrin hinta on paljon suurempi.
 • Taloudellinen tuotantoprosessi.

Tämä voi myös sisältää positiivisen vaikutuksen ympäristöön (johtuen rakennusjätteiden määrän vähenemisestä).

Negatiivisia ominaisuuksia ovat:

 • Matala lujuus. Kierrätetty rakeisto on huonompi tässä graniitissa, joka ei kuitenkaan häiritse sen käyttöä betonirakenteiden osana.
 • Pieni vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille.
 • Pieni mekaaninen vastus. Tältä osin on kiellettyä käyttää sitä tienvarsilla, joka myöhemmin joutuu raskaille kuormille (kaupunkikuvat, neliöt ja liittovaltiot). Mutta se on täydellinen polkumyynnin jalankulkijoille ja maanteille.

Toissijaisen murskattujen kivien etuja on mahdollista käyttää monilla alueilla. Sovellukset laajenevat rinnakkain tuotannon kasvun kanssa. Nykyään kierrätys romu voi korvata 2/3 kokonaishäiriöstä.

 • Täytä lattiat. Materiaalin kustannustehokkuus mahdollistaa sen käytön massiivisesti teollisuusrakennusten lattiapäällysteiden (varastot, työpajat) perustamisen yhteydessä.
 • Salaojitus. Sitä käytetään kaivojen ja perustusten rakentamisessa.
 • Vahvistetaan maata. Rakenteiden rakentamisessa rauni "toimii" heikon tai liikkuvan maaperän kiinnittimellä. Asennustekniikkaa käytettäessä sitä käytetään vuoteina.
 • Laite on kallis. Jalostettu betoni kaadetaan olkapäille, tasoittaa perusteet, puutarhatyylit ja jalkakäytävät, kaataa kappaleiden pohjat.
 • Betoni paikanvaraaja. Yleisin käyttötapaus. Mitoitettu murskattu kivi soveltuu betoniteräsrakenteiden täyttämiseen.
 • Jäätä torjumalla. Talvella jääpeitteiset kulkutiet ja jalkakäytävät on ripoteltu pienellä soralla.
 • Koristelu. Epätavallinen näkymä mahdollistaa materiaalin käytön koristeellisiin tarkoituksiin. Ne on koristeltu puutarhalla ja puistopolkuilla, laatimaan "alppihiutaleita" ja "kuivia puroja", nukkuivat keinotekoisten lampien rantoja.

Taulukossa on esitetty murskattujen betonien keskimääräiset kustannukset koosta riippuen.

Betonirauniot

Mitkä ovat betonikierteen etuja?

Käyttämällä betonirappeja rakentamisessa saat mahdollisuuden säästää rahaa - eikä laadun kustannuksella. Graniittikiveä, joka tunnetaan erinomaisista lujuusominaisuuksistaan, on usein melko kallis, ja samalla monet sen käyttötarkoitukset voidaan menestyksekkäästi hyödyntää käyttämällä betonikivejä.

Mikä on betoni murskattu kivi?

Betoni murskattu kivi yhdessä asfaltin kanssa on toissijaista - eli sitä tuotetaan rakennusjätteestä. Tämä prosessi on paljon yksinkertaisempaa teknisestä näkökulmasta kuin koko graniittikivin murskaaminen, mikä aiheuttaa materiaalin houkuttelevan hinnan. Samanaikaisesti betoni murskattu kivi on niin lähellä graniittia, että sitä käytetään myös kaikentyyppisissä rakenteissa.

Betoni murskattu kivi: sovellus

Betonimyllyn ominaispiirteet mahdollistavat sen käytön useilla aloilla, jotka ovat monessa suhteessa samankaltaisia ​​kuin graniittikivejä.

Tämän materiaalin käyttötaajuus rakentamisessa betoniseosten vahvistamiseksi, sitä käytetään myös betonilevyjen kaatamiseen. Betoni murskattu kivi voi korvata graniittia ja perustaa säätiön.

Tieliikenteen ja rautateiden rakentamisessa sitä käytetään pohjamateriaalina ja penkereiden rakentamiseen.

Betoniraakan ainutlaatuinen käyttöalue: maanviljelyjen torjunta. Tämä on erittäin kätevä materiaali maaperän vahvistamiseksi.

On erityisen onnistunut korvata graniitti murskattu betoni maisemasuunnittelulla. Materiaali näyttää myös varsin esteettiseltä, mutta säästää rahaa. Tällaisesta materiaalista valmistetaan usein jalkakäytäviä ja jalankulkureittejä.

Toissijainen betoni murskattu kivi: edut ja sovellukset

Sekundaarinen murskattu kivi on halpa rakennusmateriaali, joka saadaan tiilen, asfaltin ja betonijätteiden konepuristuksella. Betonin murskattua kiveä käytetään paljon useammin kuin tiiliskiviä ja asfalttileikkausta (koska sen energiankulutus on vähäistä) ja huolimatta siitä, että se on vähäisempi kuin luonnonkivestä (kalkkikivestä, graniitista jne.) Saadut roskat, se löytää jatkuvasti uusia soveltamisala.

Toissijaisten raunioiden edut

Muutamille ominaisuuksille murskattu betoni muistuttaa graniittisovellusta, ts. Se ei estä sen käyttöä maantie- ja teollisuusrakentamisessa. Niistä tärkeistä ominaisuuksista, kuten vedenpitävyys ja pakkasenkestävyys, ne ovat kunnollisella tasolla rikkoutuneessa betonissa, mikä sallii sen käyttämisen luoda tyynyjä vesijohtojen ja muiden vesistöjen rakenteille. Betoniteollisuuden tärkein etu on erittäin edullinen. Jos tarvitset käytännön täyteainetta, joka vähentää merkittävästi rakennuskustannuksia, se on erinomainen valinta.

hakemus

Toissijaisen murskatun alueen ulottuvuus on erittäin laaja. Pysykää vain pääsuuntaan:

 • Väliaikaisten teiden ja uloskäyntien korjaus;
 • Asfalttipaikkojen ja päällystyslautujen pehmusteena;
 • Luodaan rakennusten / rakenteiden perustukset eri tarkoituksiin;
 • Polkumyynnistä ja kuivuudesta polkujen rakentamisen aikana;
 • Betonityynyjen rakentamiseen;
 • Karkeana aggregaattina betonituotteiden ja betonin tuotannossa;
 • Maanvyörymien torjunta (heikkojen rinteiden vahvistaminen);
 • Asennettaessa teknistä viestintää (erityisesti kaivantojen täyttämiseksi heikon maaperän vahvistamiseksi);
 • Korkean lujuuden omaavien betoniseosten tuotannossa.

Monet rakennusyhtiöt jättävät edelleen toisen betonirikkouteen, mikä osoittaa, että kyseessä on itse asiassa kiinteä rakennusjätettä, jota edustavat betonin palaset. Samanaikaisesti sen käyttö on yksi tärkeimmistä rakentamisen kierrätyksen yhteyksistä. Esimerkiksi Japanissa rakennusmateriaalien uudelleenkäytön määrä on 98 prosenttia, Euroopan maissa - 60 prosenttia ja Venäjällä - vain 10-15 prosenttia. Tekniikat mahdollistavat myös raunioiden käytön alemmissa tietokerroksissa, joilla ei ole liittovaltiota.

Mistä tilaat?

Jos tarvitset toissijaista raunioitumista, tapa on ottaa yhteyttä vakiintuneeseen yritykseen, esimerkiksi Taxi Sand, joka toimittaa Moskovassa ja Moskovan alueella. Toissijainen murskattu kivi täyttää nykyisen GOST-vaatimukset. Saatavana - kolmesta jakeesta: 40-70, 20-40 ja 5-20 mm. Tilauksen minimimäärän tilavuus on 15 kuutiometriä. m kuitenkin yksittäisin sopimuksin, on mahdollista toimittaa pienempiä määriä raunioita purkutöistä.

Lisäksi yhtiö Taxi Sand tarjoaa asiakkailleen muita korkealaatuisia rakennusmateriaaleja: hiekka ja sora, hiekka (louhos, joki, pestyt, siemen), hiekkakivi, murskattu kivi (sora, graniitti, kalkkikivi), laajennettu savi ja tavallinen sora, maisemointi (esimerkiksi turve-seokset). Voit myös tilata talonrakennuspalveluja yritykseltä (kuormaimet, kaivukoneet, maansiirtoautot edustettuina puistossa), palvelut maaperän ja lumen poistamiseksi, paikan nostaminen, kaivon kehittäminen jne.

Toissijainen murskattu kivi voidaan hyvällä syyllä kutsua käytännölliseksi ja taloudelliseksi materiaaliksi, joka auttaa rakentajaa monissa tilanteissa. Nykyään se on edullisin vaihtoehto luonnolliselle murskatulle maisemoinnille ja tienrakennukselle.

Betoni murskattu kivi: tarkoitus, ominaisuudet, soveltaminen

Me kaikki tiedämme, että betonilevyjen valmistuksessa käytetään murskattua kiveä, mutta kaikki eivät ymmärrä sen tarkoitusta ja ominaisuuksia, joita tämän seoksen tärkeä osa täyttää. Me kerromme, millaista murskattua kiveä tarvitaan betoniin, ja myös asutamme sen lajikkeisiin, ominaisuuksiin ja osoittavat, miksi rauniot ovat betonissa.

Kuvassa tavallinen murskattu kivi on tärkeä osa betonia.

Rakentaminen sora

Tarkoitus ja ominaisuudet

Pieni fraktio on näkyvissä - murskattu betoni on tietyn kokoinen.

Murskattu kivi on epäorgaaninen mineraalituote, joka murskaa kiviä, soraa, lohkareita, kaivosyritysten jätteitä, mineraalien jalostusta, metallurgisten kasvien kaloja ja sähkön ja lämmön yhteistuotantoa sekä rakennusjätteen kierrätystä. Kiven on oltava vapaasti virtaava, ja sen murto-osa on 3-5 mm: n ja yli. Erityisesti suuria näytöksiä kutsutaan bout (ks. Myös artikkeli "Betonipäällystekiviä tai kuinka edullista järjestää paikka paikan päällä").

Sillan keskimääräinen tiheys on 1,2 - 3 tonnia kuutiometriä kohden.

Lisäksi on olemassa joukko tärkeitä ominaisuuksia, jotka arvioivat raaka-aineiden laatua ja sopivuutta eri tarkoituksiin:

 1. Murtoluku koostumus - yksi tuotteen pääominaisuuksista. Jyrkkien suurin hiukkaskoko määrittää, kun taas nämä jyvät ovat vähintään 30%. Erottaminen jakeiksi suoritetaan kiven kaivos- ja murskausprosessissa erityisissä erottimissa ja seulomissa;
 2. Jyvien muoto on yhtä tärkeä sora-ominaisuus, jonka laatu ja sen käyttömahdollisuus riippuvat betonituotteiden rakentamisesta ja tuotannosta. Jyvien tulisi olla mahdollisimman lähellä kuutiomuotoa, muutoin sanovat materiaalin korkeasta liukastumisesta eli siinä olevissa kivissä on tasainen tai neulan muoto, kun jyvän paksuus tai leveys on yli kolme kertaa sen pituus;
 3. Jyvien lujuus on tärkein parametri, joka riippuu kiven tyypistä ja alkuperästä. Erottele suurta lujuutta - M 1200 - M 1400, kestävä - M 800 - M 1200, keskikoko - M 600 - M 800, heikko - M 300 - M 600 ja erittäin heikko - M 200. Vahvuus määritetään tarkistamalla sylinterin murtumiskyky, puristusta ja kulumista hyllyn rumpuissa, jäljittelevät kiven kulumista tienrakennuksissa;
 4. Jäätymisvastus on tärkeä indikaattori kiven laadusta, jolle on tunnusomaista jäädytys-sulatusjaksojen lukumäärä tai kyllästys-kuivausyklit natriumsulfaattiliuoksessa. On olemassa sellaisia ​​merkkejä pakkasenkestävyydestä: F15, F25, F50, F300, F Rakenteissa käytetään tuotemerkkejä F300 ja F400;
 5. Radioaktiivisuus on välttämätön ominaisuus, joka osoittaa murskattujen kiven turvallisuutta ja sovellettavuutta. Rakennushankkeissa käytetään luokan I radioaktiivisuuden suuren lujuuden murskattua kiveä eli radionuklidien tehokasta aktiivisuutta kiven koostumuksessa (Aeff) ei ylitä 370 Bq / kg. Kaupunkien teiden rakentamiseksi sallitaan luokan II radioaktiivisuuden raaka-aineet, Aeffin osalta enintään 740 Bq / kg;
 6. Rotukivi tai -koostumus on myös tärkeä laatuindikaattori. Graniitti- ja soramurskeita pidetään kestävinä ja korkealaatuisimmiksi, myös kalkkikiven materiaalia, ja joskus käytetään kuonaa ja sekundaarisia soraa. Murskakiven sekundäärinen betoni on rakennusjätteen murskaamisen ja seulonnan tuote.

Raaka-aineiden louhimisprosessi louhoksessa.

Se on tärkeää! GOST 8267-93 -standardin mukaan betonista murskatulla kivellä on oltava murto-osa 3-8 tai 5-20 valmiin laastin ja betonituotteiden valmistamiseksi, 20-40 osaa käytetään perustusten ja tyynyjen sijoittamiseen ja koot 25-60 ja 40-70 käytetään tienrakennuksessa mukaan GOST R 54748-2011.

Sitä kutsutaan myös rakennusstandardiksi muiden fraktioiden käyttämiseksi, mutta tämä käytäntö on rajallinen ja harvinaista. Erittäin suurta osaa voidaan käyttää hyvin suurissa määriä täyttöä suurien esineiden, kuten patojen, kiinnitysten, siltojen, pohjien pohjien, rakentamisessa.

Murtoluku koostumus on tuotteen tärkeä piirre.

He käyttävät murskattua kiveä betonilaastin valmistukseen, mukaan lukien valmiiksi sekoitetut, vahvistetut betonituotteet, tasoitteet, pohjat, lattialevyt ja pylväät, joissa on elementtejä ja monoliittirakenteita.

Sementti-hiekka-murskattujen kiven suhde betoniin määrittää sen ominaisuudet.

Tätä materiaalia käytetään myös tienrakennustöissä, kun ne valmistelevat mustasta asfalttibetonia, tekevät tyynyjä ja kuivatusvuokia kiskojen alla sekä muita rakennustoimia näillä alueilla.

Tyypit ja ominaisuudet

Rakentamisessa on käytetty erilaisia ​​kivejejä.

Erilaisia ​​jyviä on lajikkeita (ks. Myös artikkeli "Ruuvit betonille: valintaparametrit").

Rakentamisessa ja tuotannossa käytetään seuraavia:

 • Graniittia. Se louhitaan graniittikivin ja jäädytetyn magman kehittymisen ja murskaamisen avulla, jolloin saadaan kestäviä ja voimakkaita (M 800 - M 1600) seulomuksia, joilla on vähäinen särkyys, korkea kesto ja I luokan radioaktiivisuus. Se katsotaan parhaaksi betonielementiksi;
 • Soraa. Se saadaan seulomalla louhoskiviä ja murskauskiviä, ja seulonta on 5 - 40 mm. Lujuus on huonompi kuin graniitti, mutta sillä on alhainen radioaktiivinen tausta ja on halvempi. Sitä käytetään laajasti betonituotteiden ja tiehankkeiden rakentamisessa, valmistuksessa;
 • Kalkkikiveä. Se saadaan murskaamalla kalkkikivestä ja kalsiitista koostuvia sedimenttikivejä, hankkimalla korkealaatuista kiveä, jota käytetään myös rakentamiseen ja tuotantoon sekä graniitti- ja soramateriaaleihin sekä sprinklerien tyhjentämiseen;
 • Kuonaa. Tuotetaan murskaavia kuonakasveja ja sulat sekä huokoiset kuonat, joissa on korkea kaasun kyllästys (hiilihapotettu murskattu kivi). Käyttö konkreettisten tavaroiden, maanteiden rakentamisessa ja tuotannossa sekä alueiden parannustöitä lisäämällä asfalttia ja betonia halpana tuotteena;
 • Toissijainen. Graniitin ja soran hinta herättää kysymyksen: "Mikä on murskattujen kivien korvaaminen betonissa?", Ja vastaus oli betonin käsittely murskattuna, sekä rakennusjätteiden murtaminen - tiili, betonituotteet, asfaltti jne. Materiaalin avulla voidaan vähentää liuoksen tuotantokustannuksia noin neljänneksellä.

Sekundaarinen sora on rakennusjätteen kierrätyksen tuote.

Se on tärkeää! Yksityisessä rakentamisessa käytetään useimmin graniittia ja soraa koskevia raaka-aineita, mutta joskus ne tuottavat kierrätettyjä materiaaleja omiin käsiinsä murskaamalla epätyypillisiä tiiliä, lietettä ja märehtijöitä, joissa on purettuja esineitä tai seiniä.

Näyttää siltä, ​​että murskattu metallurginen kuona.

Joissakin tapauksissa ohje ei koske graniittia eikä soraa, koska niiden liiallinen lujuus vaikeuttaa tuotteiden käsittelyä. Tämä pätee lattialle, jota seuraa jauhatus, kun teräsbetonia on leikattava vinoneliöillä tai vinoneliöreikiillä betonissa. Kalkkikiven murskattu kivi soveltuu paremmin näihin menettelyihin.

johtopäätös

Murskattu kivi on tärkeä ja laajalti käytetty rakennusmateriaali, joka on välttämätön betonilevyjen, betoniterästuotteiden, tienrakennusten, rakennusten tyynyjen, viemärivien ja maisemointien valmistukseen (ks. Myös "Vahvistettu betonirummut - mitat, laskenta ja tuotanto").

Tässä artikkelissa oleva video auttaa sinua oppimaan lisää tästä materiaalista.

Tärkeimmät murskatut kivityöt ja sen tekniset ominaisuudet

Lisäkomponentteja on lisättävä mihin tahansa konkreettiseen sekoitukseen, johon lopullinen lujuus ja kaikki tärkeät ominaisuudet riippuvat. Laadullisen koostumuksen saamiseksi on välttämätöntä käyttää useita elementtejä - vettä, sementtiä ja korkealaatuista täyteainetta. Useimmissa tapauksissa käytetään betonina murskattua kiveä, jolla on hyvät rakenteen kannalta sopivat ominaisuudet, täyteaineena. Laadullisen koostumuksen saamiseksi on tarpeen tutkia kaikki raunioihin liittyvät pääominaisuudet sekä käytettävät lajikkeet.

Mikä on tarpeen murskattujen kivien lisäämiseksi betoniin

Kokeneet rakentajat tietävät, että betonin valmistuksessa on käytettävä sementtiä, hiekkaa ja vettä. Eri vahvuuksien saamiseksi käytetään eri mittasuhteita, mutta kaikki komponentit pysyvät ennallaan.

Mutta joissakin tapauksissa erittäin kestävän betonin luomiseksi seokseen lisätään muita komposiittikomponentteja, mutta laastin luomisen periaate ei muutu. Täyteaineena käytetään rakennusmateriaalia, kuten murskattua kiveä. Kuten monet tietävät, tämä kivi on epätasainen pinta, ja siksi syntyvän koostumuksen adheesio on paljon parempi.

Betoni, jossa murskattu kivi on läsnä, myös halkeilee vähemmän kuin tavallinen sementtilaasti, mutta tämä lisää veden kestävyyttä sekä koostumuksen tiheyttä.

Kun murskattua kiveä lisätään betoniin, tulee olla tietoinen tietyistä vivahteista. Huolimatta siitä, että murskattu kivi on melko suuri täyteaine ja lisää seoksen tiheyttä, sitä on lisättävä hyvin tarkkaan koostumukseen. Mahdollinen "ilmareikiin" muodostuminen. Tämä viittaa siihen, että vahvan betonin valmistuksessa on mahdotonta lisätä liuokseen vain suurta murskattua kiveä, jolla on lisääntynyt kovuus. On tehokkaampaa sekoittaa eri halkaisijaltaan erilaisia ​​sementtiä ja hiekkaa. Näin voit tehdä todella kestävän ja luotettavan koostumuksen säästämällä samalla sementtiin, joka kaadetaan seokseen.

Lisäksi sinun ei pidä lisätä koostumukseen vain murskattuja kivirahaa. Saadakseen korkealaatuista betonia, sementti ei tarvitse niin paljon, ja siksi vaikutus on paljon huomattavampi, jos käytät eri kokoisia kivet.

Raskasta betonia käytetään usein hydraulisten betonirakenteiden, siltojen, tunneleiden, kivirakenteiden ja erilaisten perustusten pystyttämiseen. Myös soraa käytetään usein koristekäyttöön maisemasuunnittelun rakentamisessa. Suurten murto-osan murskattu kivi on korvaamaton teiden rakentamisessa.

Jos halutaan lisätä murskattua kiveä betoniin, on myös otettava huomioon, että seoksen laatu ja lujuus vaikuttavat pölyn ja muiden epäpuhtauksien puuttumiseen. Siksi on toivottavaa opiskella ostaessaan murskattua kiviä GOST. Epäpuhtauksien pitoisuus saa olla enintään 2% kokonaismassasta. Mitä pienempi indeksi, sitä parempi sekoitus on. Jos ostoksen jälkeen on epäselvyyttä, roskat on pestävä vedellä letkun alapuolella. Siten on mahdollista poistaa suuri määrä epäpuhtauksia.

On tärkeää laskea tilavuus oikein - kuinka paljon rakeita lisätään ratkaisuun.

Runkojen pääominaisuudet

 1. Keskimääräisen tiheyden tulisi olla 1,4-3 grammaa kuutiosenttimetriä kohden.
 2. Puristuslujuus määräytyy kiven äärimmäiseltä lujuudelta tuloksena olevan materiaalin kiristämisen ja murtumiskyvyn aikana.
 3. Hilseily. Tämä on ominaisuus, joka määrittää raunion taso. Rakennuksessa käytetään kulmittaista levyn muotoista materiaalia. Riippuen siitä, on olemassa useita lajikkeiden kivi ryhmien. Kuutiomuotoa pidetään parhaimpana ja parhaana, koska sen ansiosta ne saavuttavat hyvän tampingin.
 4. Murskattu kivenfraktio betonille. Tämä parametri määrittää käytettävän materiaalin koon.
 5. Pakkasvaste. Tämä indikaattori ilmaisee, missä lämpötiloissa soraa voidaan käyttää. Käytetään kirjaimen F merkitsemiseen sekä sykleissä ilmoitettuun numeroon, joka kestää rikkoutumisen sulamisen ja jäädyttämisen aikana. Paras laatu on murskattu kivi merkinnällä F300. Tämä parametri on erityisen tärkeää noudattaa venäläisen rakentamisen olosuhteissa, koska ilman lämpötila talvella ja kesällä on hyvin erilainen.
 6. Radioaktiivisuutta. Tämä parametri osoittaa materiaalin luonnollisen radioaktiivisen taustan. Jos pakkaus on kirjoitettu ensimmäisen luokan, sitä voidaan käyttää missä tahansa työssä. Toista luokkaa käytetään tienrakennukseen.
Murskattu kivi betoniin F300

Rubble luokitus

Riippuen materiaalin louhintatavasta murskattu kivi jaetaan useisiin lajikkeisiin.

graniittinen

Graniittirouhe on kovalevyllä uutettu ei-metallista materiaalia. Useimmissa tapauksissa monoliittista kiveä käytetään kaivostoiminnassa. Saat laadukasta materiaalia käyttämällä GOST 8267-93: a.

Jakeiden lajit millimetreinä:

Suosituin rakentamisessa on murto-osa, jonka läpimitta on 5-20 mm, joita käytetään usein asfaltin rakentamiseen ja betonin luomiseen.

Graniitti murskattu betonin kivi

Tällaista murskattua kiveä käytetään betonirakenteiden rakentamiseen teiden rakentamisessa sekä rautateiden, jalkakäytävien ja tiepiirien rakentamisessa.

sora

Tällaista materiaalia tuotetaan hajottamalla louhinnan jälkeen. Myös kivet saadaan murskaamalla kiviä. Kaivostoiminnassa käytettiin GOST 8267-93. Lujuuden kannalta materiaali ei ole alhaisempi kuin edellinen lajike. Materiaalin arvokkuus on alhainen taustasäteily sekä alhaiset kustannukset.

Rakennusmateriaalit jaetaan useisiin eri tyyppeihin:

 1. Savupiiput - joen ja meren alkuperää olevat kivet.
 2. Murskattu murskattu kivi, joka valmistetaan kovan kiven jalostuksen jälkeen.

Fraktiot millimetreinä:

Materiaalia käytetään betoniteräsrakenteiden täyttämiseen sekä maa- ja vesirakennustöihin laatoilla ja kulkuväylillä.

kalkkikivi

Tällainen on saatu käsittelemällä sedimenttikivejä, kalkkikiveä. Murskattu kivi on kalsiumkarbonaattia ja sitä myydään alhaisin hinnoin.

On useita jakeita (millimetreinä):

 • 20-40;
 • 5-20;
 • 40-70.
Kalkkikivi murskattu betonin kivi

Kalkkikivimuotoa käytetään lasi- ja painoteollisuudessa, sementtilaastareiden valmistuksessa sekä teiden rakentamisessa, jolla on pieni kuorma.

kuona

Kuonan murskattu kivi on kitkajätettä, jota käytetään tiettyjen kemikaalien valmistukseen. Riippuen murskattujen kivien koosta on jaettu useisiin lajikkeisiin:

toissijainen

Materiaali saadaan rakennusjätteen, betonin, tiilen tai asfaltin käsittelyn jälkeen. Tuotannossa noudatetaan valtion standardispesifikaatiota 25137-82. Tällainen materiaali tuotetaan samalla tekniikalla kuin muitakin romumajälkiä. Suurin etu on edullinen. Kestävyydestä ja pakkasvastuksesta myönnetään luonnollisia kiviä. Huolimatta korkeimmista ominaisuuksista, murskakiviä käytetään tienrakentamisessa heikon maaperän vahvistamiseksi. Sitä käytetään täyteaineena konkreettiselle ratkaisulle. Ennen ostoa on suositeltavaa valita tietyntyyppinen rakennusmateriaali, joka on sopiva tiettyyn tarkoitukseen, sekä lukea laatusertifikaatti, jonka jokaisen myyjän on toimitettava.

Valintaperusteet

Jotta betonista saadaan laadukkaita murskattuja kiviä, on tärkeää tutustua tärkeimpiin valintakriteereihin. Tästä riippuu tuloksena olevan koostumuksen laatu.

jae

On tärkeää valita oikea sora tai murskattu kivi - mikä murto, tarkalleen. Murskattu kivi -fraktio on kokoelma eri hiukkasia, joiden koko on suurin piirtein samankokoinen betonissa. Murskattu kivi muodostaa suurimman osan laastista, ja sen vuoksi laatuun perustuva perusta riippuu sen ominaisuuksista.

Murskattu kivi betonijakeelle 5-10 mm

Betoniin lisätty murskattu kivi minimoi kutistumisprosessin sekä lisää lujuusominaisuuksia ja tekee säätiöstä vastustuskykyisempää kuormitusta. Laastin lujuus riippuu betoniseoksen lujuudesta. Tällä nopeudella konkreettisella arvolla on suora arvo. Ratkaisun aukkojen määrän vähentämiseksi on välttämätöntä valita oikea murto-osa ja hiekka. Paras vaihtoehto on käyttää suurten ja pienen murto-osan murskattua kiveä niin, että suurien elementtien väliin jäävät aukot täytetään pienillä hiukkasilla.

Betonipitoisuuden suhde ja murskattujen kiven laatu

Linkki mihin tahansa betonikoostumukseen on sementti. Portlandsementtiä, jonka koostumuksessa on 80% kalsiumsilikaatteja, pidetään hyvänä betonille. Tämän aineen korkea pitoisuus saa aikaan hyvän liuoksen saamisen. Myös pakkasenkestävyys on korkea, mikä on erityisen tärkeää Venäjän rakentamisen olosuhteissa. Rakentamiseen käytetään tavallisesti sementtiä M500. Se on varastoitava erityisesti valmistettuihin tiloihin.

Murskattu kivi on välttämätöntä antaa konkreettista voimaa. Useimmissa tapauksissa käytetään jakeita 8 - 40 millimetriä. On tärkeää varmistaa, että erilaiset epäpuhtaudet ja lika eivät kuulu koostumukseen. Jos ratkaisu on valmistettu omilla kädilläsi, käytä useampaa tyyppistä romua, jolla on erilainen muoto.

Jotta löydettäisiin kaikkien komponenttien ihanteellinen suhde, sinun tulisi tuntea valmistajan vaatimukset tiettyä sementtimerkkiä ja murskattua kiviä. Esimerkiksi luoda huvimaja- ja kukkapenkki sekä pienet polut, voit käyttää tavallista sementtiä M100. Yksityisen talon rakentamiseen M250. Rakenteille, joihin kohdistuu raskaita kuormituksia - M400 tai uudempi. Tuotemerkkiä ei tarvitse valita varauksella, koska tällä tavoin on hyödytöntä käyttää rahaa tarvittavaan seokseen.

On myös mahdollista käyttää online-laskinta laskemalla ja laskemalla kaikki mittasuhteet.

Tutkittuaan nämä tiedot, voit ymmärtää, millaisia ​​raunioita tarvitaan betoniin.

Betoni murskattu kivi: tarkoitus, ominaisuudet, soveltaminen

Me kaikki tiedämme, että betonilevyjen valmistuksessa käytetään murskattua kiveä, mutta kaikki eivät ymmärrä sen tarkoitusta ja ominaisuuksia, joita tämän seoksen tärkeä osa täyttää. Me kerromme, millaista murskattua kiveä tarvitaan betoniin, ja myös asutamme sen lajikkeisiin, ominaisuuksiin ja osoittavat, miksi rauniot ovat betonissa.

Kuvassa tavallinen murskattu kivi on tärkeä osa betonia.

RakentamissarakenneNimi ja ominaisuudet

Pieni fraktio on näkyvissä - murskattu betoni on tietyn kokoinen.

Murskattu kivi on epäorgaaninen mineraalituote, joka murskaa kiviä, soraa, lohkareita, kaivosyritysten jätteitä, mineraalien jalostusta, metallurgisten kasvien kaloja ja sähkön ja lämmön yhteistuotantoa sekä rakennusjätteen kierrätystä. Kiven on oltava vapaasti virtaava, ja sen murto-osa on 3-5 mm: n ja yli. Erityisesti suuria näytöksiä kutsutaan bout (ks. Myös artikkeli "Betonipäällystekiviä tai kuinka edullista järjestää paikka paikan päällä").

Sillan keskimääräinen tiheys on 1,2 - 3 tonnia kuutiometriä kohden.

Lisäksi on olemassa joukko tärkeitä ominaisuuksia, jotka arvioivat raaka-aineiden laatua ja sopivuutta eri tarkoituksiin:

 • Murtoluku koostumus - yksi tuotteen pääominaisuuksista. Jyrkkien suurin hiukkaskoko määrittää, kun taas nämä jyvät ovat vähintään 30%. Erottaminen jakeiksi suoritetaan kiven kaivos- ja murskausprosessissa erityisissä erottimissa ja seulomissa;
 • Jyvien muoto on yhtä tärkeä sora-ominaisuus, jonka laatu ja sen käyttömahdollisuus riippuvat betonituotteiden rakentamisesta ja tuotannosta. Jyvien tulisi olla mahdollisimman lähellä kuutiomuotoa, muutoin sanovat materiaalin korkeasta liukastumisesta eli siinä olevissa kivissä on tasainen tai neulan muoto, kun jyvän paksuus tai leveys on yli kolme kertaa sen pituus;
 • Jyvien lujuus on tärkein parametri, joka riippuu kiven tyypistä ja alkuperästä. Erottele suurta lujuutta - M 1200 - M 1400, kestävä - M 800 - M 1200, keskikoko - M 600 - M 800, heikko - M 300 - M 600 ja erittäin heikko - M 200. Vahvuus määritetään tarkistamalla sylinterin murtumiskyky, puristusta ja kulumista hyllyn rumpuissa, jäljittelevät kiven kulumista tienrakennuksissa;
 • Jäätymisvastus on tärkeä indikaattori kiven laadusta, jolle on tunnusomaista jäädytys-sulatusjaksojen lukumäärä tai kyllästys-kuivausyklit natriumsulfaattiliuoksessa. On olemassa sellaisia ​​merkkejä pakkasenkestävyydestä: F15, F25, F50, F300, F Rakenteissa käytetään tuotemerkkejä F300 ja F400;
 • Radioaktiivisuus on välttämätön ominaisuus, joka osoittaa murskattujen kiven turvallisuutta ja sovellettavuutta. Rakennushankkeissa käytetään luokan I radioaktiivisuuden suuren lujuuden murskattua kiveä eli radionuklidien tehokasta aktiivisuutta kiven koostumuksessa (Aeff) ei ylitä 370 Bq / kg. Kaupunkien teiden rakentamiseksi sallitaan luokan II radioaktiivisuuden raaka-aineet, Aeffin osalta enintään 740 Bq / kg;
 • Rotukivi tai -koostumus on myös tärkeä laatuindikaattori. Graniitti- ja soramurskeita pidetään kestävinä ja korkealaatuisimmiksi, myös kalkkikiven materiaalia, ja joskus käytetään kuonaa ja sekundaarisia soraa. Murskakiven sekundäärinen betoni on rakennusjätteen murskaamisen ja seulonnan tuote.

  Raaka-aineiden louhimisprosessi louhoksessa.

  Se on tärkeää! GOST 8267-93 -standardin mukaan betonista murskatulla kivellä on oltava murto-osa 3-8 tai 5-20 valmiin laastin ja betonituotteiden valmistamiseksi, 20-40 osaa käytetään perustusten ja tyynyjen sijoittamiseen ja koot 25-60 ja 40-70 käytetään tienrakennuksessa mukaan GOST R 54748-2011.

  Sitä kutsutaan myös rakennusstandardiksi muiden fraktioiden käyttämiseksi, mutta tämä käytäntö on rajallinen ja harvinaista. Erittäin suurta osaa voidaan käyttää hyvin suurissa määriä täyttöä suurien esineiden, kuten patojen, kiinnitysten, siltojen, pohjien pohjien, rakentamisessa.

  Murtoluku koostumus on tuotteen tärkeä piirre.

  He käyttävät murskattua kiveä betonilaastin valmistukseen, mukaan lukien valmiiksi sekoitetut, vahvistetut betonituotteet, tasoitteet, pohjat, lattialevyt ja pylväät, joissa on elementtejä ja monoliittirakenteita.

  Sementti-hiekka-murskattujen kiven suhde betoniin määrittää sen ominaisuudet.

  Tätä materiaalia käytetään myös tienrakennustöissä, kun ne valmistelevat mustasta asfalttibetonia, tekevät tyynyjä ja kuivatusvuokia kiskojen alla sekä muita rakennustoimia näillä alueilla.

  Tyypit ja ominaisuudet

  Rakentamisessa on käytetty erilaisia ​​kivejejä.

  Erilaisia ​​jyviä on lajikkeita (ks. Myös artikkeli "Ruuvit betonille: valintaparametrit").

  Rakentamisessa ja tuotannossa käytetään seuraavia:

  • Graniittia. Se louhitaan graniittikivin ja jäädytetyn magman kehittymisen ja murskaamisen avulla, jolloin saadaan kestäviä ja voimakkaita (M 800 - M 1600) seulomuksia, joilla on vähäinen särkyys, korkea kesto ja I luokan radioaktiivisuus. Se katsotaan parhaaksi betonielementiksi;
  • Soraa. Se saadaan seulomalla louhoskiviä ja murskauskiviä, ja seulonta on 5 - 40 mm. Lujuus on huonompi kuin graniitti, mutta sillä on alhainen radioaktiivinen tausta ja on halvempi. Sitä käytetään laajasti betonituotteiden ja tiehankkeiden rakentamisessa, valmistuksessa;
  • Kalkkikiveä. Se saadaan murskaamalla kalkkikivestä ja kalsiitista koostuvia sedimenttikivejä, hankkimalla korkealaatuista kiveä, jota käytetään myös rakentamiseen ja tuotantoon sekä graniitti- ja soramateriaaleihin sekä sprinklerien tyhjentämiseen;
  • Kuonaa. Tuotetaan murskaavia kuonakasveja ja sulat sekä huokoiset kuonat, joissa on korkea kaasun kyllästys (hiilihapotettu murskattu kivi). Käyttö konkreettisten tavaroiden, maanteiden rakentamisessa ja tuotannossa sekä alueiden parannustöitä lisäämällä asfalttia ja betonia halpana tuotteena;
  • Toissijainen. Graniitin ja soran hinta herättää kysymyksen: "Mikä on murskattujen kivien korvaaminen betonissa?", Ja vastaus oli betonin käsittely murskattuna, sekä rakennusjätteiden murtaminen - tiili, betonituotteet, asfaltti jne. Materiaalin avulla voidaan vähentää liuoksen tuotantokustannuksia noin neljänneksellä.

  Sekundaarinen sora on rakennusjätteen kierrätyksen tuote.

  Se on tärkeää! Yksityisessä rakentamisessa käytetään useimmin graniittia ja soraa koskevia raaka-aineita, mutta joskus ne tuottavat kierrätettyjä materiaaleja omiin käsiinsä murskaamalla epätyypillisiä tiiliä, lietettä ja märehtijöitä, joissa on purettuja esineitä tai seiniä.

  Näyttää siltä, ​​että murskattu metallurginen kuona.

  Joissakin tapauksissa ohje ei koske graniittia eikä soraa, koska niiden liiallinen lujuus vaikeuttaa tuotteiden käsittelyä. Tämä pätee lattialle, jota seuraa jauhatus, kun teräsbetonia on leikattava vinoneliöillä tai vinoneliöreikiillä betonissa. Kalkkikiven murskattu kivi soveltuu paremmin näihin menettelyihin.

  Murskattu kivi on tärkeä ja laajalti käytetty rakennusmateriaali, joka on välttämätön betonilevyjen, betoniterästuotteiden, tienrakennusten, rakennusten tyynyjen, viemärivien ja maisemointien valmistukseen (ks. Myös "Vahvistettu betonirummut - mitat, laskenta ja tuotanto").

  Tässä artikkelissa oleva video auttaa sinua oppimaan lisää tästä materiaalista.

  Mitä murskattua kiveä tarvitaan betoniin

  Kaikki betoniliuosten valmistukseen tarkoitetut seokset koostuvat kolmesta pääkomponentista, joista yksi on nimeltään "aggregaatti" (täyteaine). Sellaisina käytetään erilaisia ​​materiaaleja, mukaan lukien eri parametrit. Tästä syystä voi olla useita vastauksia jopa raunioihin.

  Ensinnäkin teollisuus tuottaa useita samantyyppisiä tuotteita, jotka eroavat sekä kemiallisesta, rakenteellisesta koostumuksesta että tietyistä ominaisuuksista (erityisesti voimaa).

  Toiseksi yhden tyypin murskattua kiveä voi olla eri kokoisia fraktioita (rakeita), joten se jaetaan suuriksi, pieniksi tai keskisuuriksi.

  Kolmanneksi on tärkeää myös, mihin käyttötarkoitukseen valmistetaan konkreettisia laastia, mitkä ovat sen käytön erityispiirteet ja sen "luoman" rakenteen hyödyntäminen edelleen.

  Esimerkiksi, jos perustus on valettava, betonin on oltava riittävän vahva. Samaan aikaan, jos käytät murskattua kiveä karkeilla jakeilla, silloin on melko vaikea "irrottaa" ratkaisu muottipesästä, kompakti se (vaikkakin manuaalisesti, vaikka värähtelijälläkin). Ja jos se on melko monimutkainen kokoonpano, jossa on tiheä vahvike häkki, joka usein tapahtuu yksittäisten rakenteiden kanssa?

  Betonilattian järjestelyä käytetään samaan ratkaisuun - ei liiketaloudellisesti, koska on mahdollista valmistaa enemmän "halvempaa". Lisäksi rauniot otetaan pienimmiksi, koska lattian paksuus on pääsääntöisesti pieni.

  Kuten edellä olevasta voidaan nähdä, betonin soraa valittaessa on monia vivahteita. Siksi on syytä huomata välittömästi, että mitään suositusta ei pidä ohjata, varsinkin väitetysti "kaikkia osaavia" ihmisiä. On selvää, että yleismaailmallinen "resepti" ei voi periaatteessa olla. On kuitenkin olemassa tiettyjä kriteerejä, jotka on otettava huomioon.

  • Lopullisen tuotteen lujuus määritetään aggregaatin vastaavan ominaisuuden perusteella. Esimerkiksi M500-betonia on mahdotonta saada "600" -luokasta.

  Yleisohjeita varten annamme likimääräisen vastaavuuden karkaistun laastin ja täyteaineen (betoni - murskattu) lujuuteen:

  • M100 - M600;
  • M200 - M800;
  • M300 - M1000;
  • M400 (500) - M1200.

  Jos tietyn tyyppistä raunioitumista käytettäessä on vielä tarpeen lisätä betonin lujuutta, on sementin osuutta lisättävä valmistetulla laastilla. Jotkut lähteet osoittavat, että hiekkaa voidaan lisätä tallentamiseen. Tämä on väärä, koska tämä aineisto ei ole tältä osin "ratkaiseva".

  • Jotta varmistettaisiin lopullisen tuotteen haluttu lujuus, sitä ei voida käyttää täyteaineella, jolla on samanlaiset rakeet. Tämä johtaa siihen, että "täytteen" määrä täytetään epätasaisesti; moninkertaisten aukkojen muodostuminen on mahdollista, mikä luonnollisesti vähentää betonin lujuusominaisuuksia (jännityksessä, siirtymisessä, puristuksessa).

  Massiivisten rakenteiden perustuksiin asiantuntijat suosittelevat pienempää, ei pienempää murskattua kiveä (mitat 5-20 ja 5-10). Se maksaa hieman kalliimpaa, mutta se muuttuu luotettavammaksi. Muissa tapauksissa sinun pitäisi ottaa erityyppisiä soraa (raekoko) ja sekoittaa. Pienet fraktiot varmistavat aukkojen täyttämisen, jotka muodostuvat suurien välillä, joten massatiheys kasvaa.

  • On syytä kiinnittää huomiota soraa sellaiseen ominaisuuteen kuin "hilseily". Se osoittaa "kiven" tasoasteen. Useammissa kuutiomaisissa rakeissa rakoisuus on pienempi. Rikkakasvien käyttö, jolla on melko korkea ominaisuus (jossa on hienommat jakeet), johtaa sideaineen kulutuksen kasvuun, mikä ei aina ole taloudelliselta kannalta perusteltua.

  Lisäksi tämä ratkaisu on melko vaikea tiivistää, koska tasainen sora on huonompi kuin murskattu.

  Maanalainen säätiö on parasta olla käyttämättä, mutta esimerkiksi sokea alue on varsin sopiva.

  • Ilmastomme ominaispiirteet tekevät meistä ottaa huomioon materiaalien ominaispiirteet, kuten alhaisissa lämpötiloissa. Tämän "parametrin" mukaan samanlaisten tuotteiden johtaja on murskattu kivi graniittikiveistä.

  Ilmastomme kannalta on epätarkoituksenmukaista (erityisesti säätiöön) käyttää murskattua kiveä, jonka F-indeksi on alle 150. Muussa tapauksessa on tarpeen lämmittää myös pintoja, jotka liittyvät sekä materiaalin että ajan kustannuksiin.

  • Ympäristöasioihin kiinnitetään paljon huomiota. Murskakivellä on tietty radioaktiivisuus. Tämä indikaattori on omilla luokillaan ja se näkyy tuotetodistuksessa.

  Ensimmäisen luokan murskattu kivi on toivottavaa käyttää vain pohjarakenteen järjestelyyn.

  Joitakin vinkkejä

  • Harjoittelu osoittaa, että 250 metrin alapuolella olevien betoniratkaisujen valmistukseen, jotta kassaperusteiset kustannukset voidaan optimoida, on edullisempaa käyttää soraa. M300: n ja edellä olevien ratkaisujen mukaan murskattu kivi otetaan käyttöön.
  • Jos betonia tarvitaan perustuksen rakentamisessa, täyteaineena käytetään murskattua graniittia.
  • Rajoitetun tuotevalikoiman kohdalla on keskityttävä murskattuun graniittiin 5 - 20. Sen perustana olevat ratkaisut ovat monipuolisempia, ja niitä voidaan käyttää erilaisiin töihin (pohja, lattia, sokea alue ja joissakin muissa tapauksissa).
  • Jos lisäät tiheyttä pienempien jakeiden avulla, sinun on otettava huomioon, että sideaine (sementti) tarvitsee paljon enemmän. Tämä johtaa rakentamisen kustannusten huomattavaan lisääntymiseen, sillä tämä materiaali on kallein (betoniliuoksen seoksesta).
  • Työnkustannusten vähentämiseksi voit sekoittaa murskattua graniittia ja soraa, koska jälkimmäinen materiaali on halvempaa.

  Tässä artikkelissa käsitellään murskattujen kivien valinta keskikovaiselle ja raskaalle betonille. Vaikka, kuten on todettu, siinä on useita lajikkeita - kuona, sekundääri, kalkki ja jotkut muut. Jos esim. Valmistetaan betonia, soluista, on selvää, että ei ole järkevää käyttää graniittikivien murskattua kiveä, koska se heikentää vaahtobetonin (tai hiilihapotetun betonin) tällaista etua pienenä painona.

  Murskauskiven koekoot betonille

  Betoniratkaisujen - vesi, sementti, hiekka, kemialliset lisäaineet - sekoitetaan betonielementtien sekoittamiseen - sinun on päätettävä, millaista murskattua kiveä tarvitaan betoniin. Hänellä on tärkeä rooli sen kokoonpanossa.

  Materiaalin ominaisuus ja arvo

  Miksi tarvitset murskattua kiveä betonissa? Ratkaisun tämä komponentti - rakeinen materiaali epäsäännöllisen muodon omaavien kivien muodossa - on suuri täyteaine, se luo kehyksen, joka havainnoi ratkaisun koko kuormituksen. Kiitos hänelle, lopullinen ratkaisu antaa vähemmän kutistumista, se muuttuu joustavammaksi, kestävämmäksi, kouristus on paljon vähäisempää, kuormituksen aiheuttama tuotteen deformaatio vähenee. Betonin koostumus on halvempaa täyteaineilla, koska sementti on kalliimpaa kuin murskattu kivi.

  Normien mukaan täyteaineen, jonka hiukkaskoko on suuri, tulee olla 1 - 20 paino-% liuoksesta, pienempi koko ei saa ylittää 20%. Liuoksen tulee sisältää vähintään kaksi fraktiota murskattua kiveä, jonka enimmäisrakeisuus on enintään 40 mm tai kolme - 40-70 mm.

  Suurin sallittu raekoko on alle 2/3 lyhin välimatkan päässä raudoitustangoista ja enintään 1/3 tuotteen pienimmästä koosta (esimerkiksi nauhan leveydestä). Tällä materiaalilla on terävät reunat, karkea pinta, joten se tarttuu hyvin liuoksen komponentteihin.

  luokitus

  Betonista on tavanomaista luokitella tiheys, koko, hiutaleet (taso, neulan kaltaiset hiukkaset kiven runkoon), puristuslujuus ja pakkasenkestävyys.

  Murskattua kiveä kutsutaan usein graniittimateriaaliksi, ja sora on murskattua kiveä luonnonkivestä, mutta molempien yhteinen nimi on murskattu kivi. Se on luotu eri roduista ja se tapahtuu:

  • graniitti;
  • sora;
  • dolomiitti (kalkki);
  • kuona;
  • toissijainen.

  Kaksi ensimmäistä käytetään keskipitkän ja raskasbetoniin, loput - kevyisiin, solukykyisiin ratkaisuihin, vaahtoon, hiilihapotettuun betoniin. Graniittimateriaali - kestävämpi - luodaan murskaamalla lohkoja luonnon graniitista. Kivi lajiteltiin koon mukaan erityisellä värähtelevällä näytöllä.

  Graniitti murskattua kiveä käytetään tieliikenteessä, lentokenttäjalkineissa, kriittisissä alueissa raskaiden kuormitusten, pilarien, seinien, laattojen, siltojen, kautta. Tämä on kestävin täyteaine, se on kestävässä betonissa. Sen brändi on 1200-1400, ja pakkasenkestävyys on jopa 400 sykliä.

  Mikä on parempi käyttää murskattua kiveä tai soraa? Toinen on muodostettu murskaamalla tavallinen kivi luonnonkivi seulomalla sitä. Se on vähemmän kestävä kuin murskattu graniitti. Jos tarvitset erityisen voimakkaita roskaa kestäviä betonia, suosittelemme jälkimmäistä. Toisaalta soramurskeilla on etuja: alhainen radioaktiivinen tausta, alhainen hinta. Sitä käytetään useimmiten yksityisrakentamiseen, kartanon perustuksiin ja tienrakentamiseen.

  Valmistetaan kahta sortaa:

  Kalkkikivi (dolomiitti) täyteaine saadaan sedimenttikiveistä - kalkkikivestä. Sen aineosat ovat pääasiassa karbonaatti-, kalsium- ja vastaavat yhdisteet. Hän limpää vettä. Vakavissa rakenteissa se ei ole toivottavaa, ja jotkut asiantuntijat tätä murskattua kiveä ei suositella betoniin ollenkaan.

  Kuonaa, sekundaarisia materiaaleja käytetään erittäin kevyeen betoniin, jotka toimivat lämpöeristyksinä.

  muoto

  Geometrisessä muodossa on neljä tyyppistä raunioitusta. Määritysmäärä on yksittäisten jyvien muodon sisältö prosentteina tilavuudesta. Tällä kriteerillä on tällainen raunio:

  • kuutio, kiilamainen - 12-15%;
  • normaali (akuutti) - 18 - 25%;
  • Terä - 25%. Jyvien eri taipuisuus (taso) on erilainen. Sen sijaan materiaali sattuu olemaan neulamaisia ​​tai levymäisiä jyviä.

  Kaulava tai matala-leaved konkreettinen raunio on useimmiten tuotettu louhoksissa, se on kestävin. Jyvien seoksella on kaikentyyppisten raunioiden tiheä pakkaus. Betoni sen kanssa on paljon voimakkaampi kuin neulamainen tai levymäinen kivi, koska jälkimmäinen lisää liuoksen hiukkasten välistä etäisyyttä - vastaavasti ne vaativat enemmän sementtiä.

  Factions

  Fraktiossa on suuri, keskikokoinen, hieno murskattu kivi. Pieni materiaali on aina kalliimpaa, sitä käytetään enemmän kivenlouhosten käsittelyssä. Betonin rakentamiseen käytetään 5-70 mm: n rakeita. Fraktio on yksittäisen viljan enimmäiskoko. Mitä pienempi on, sitä hienommat jyvät.

  luokka

  On mahdollista erottaa tällaiset jakeet graniittikiveistä.

  Yksi luokka on pieni (5-10, 5-20, 10-20 mm), hyvin pieni (2-5) ja sora-sirut (1-3). Ensimmäinen - suosituin, käytetään betonituotteissa, silteissä, tienpinnoissa, yksityisissä rakennuksissa, säätiöissä. Toinen on keinotekoinen betonikivi, konkreettiset koriste-osat, ohuet päällystyslaatat, pienet rakenteet. Sora-sirut - myös päällystyslaatat, itsetasaavat lattiat, tuotteet, jotka eivät vaadi erityistä lujuutta, suorittavat koristeellinen rooli.

  Toinen luokka - keskikoko (20-40 mm) on myös suosittu yksityisen rakentamisen, teollisuuslaitosten osalta. Ensinnäkin sitä käytetään perustuksiin, tierakenteisiin, talojen, lattioiden ja kantavien rakenteiden rakentamiseen, betonilaattojen, palkkien valmistukseen yksityisen rakentamisen tavanomaiseen työhön.

  Kolmas luokka - suuri (40-70 mm) - käytetään pakoputken betonirakenteisiin, kun valmistetaan suurta määrää laastia massiivisille rakenteille. Se on yleensä tilattu suurina määrinä ja etukäteen, koska se ei ole kovin suosittua eikä ole aina käytettävissä.

  Neljäs luokka - erittäin suuri osa (100 mm) - käytetään betonissa koristekasveja, altaita, kouruja, vastaavia koristetarkoituksia varten, erittäin massiivisissa betonirakenteissa.

  • pieni (enintään 10 mm);
  • väliaine (10-20 mm);
  • suuri (40 mm).

  Käyttöalueet ovat samat kuin graniittimateriaalilla, mutta samalla ne ottavat huomioon, että sora on paljon heikompaa (mutta paljon halvempaa). Sitä käytetään alhaisissa betonityypeissä.

  Rakenteita, jotka edellyttävät kylmää kestävyyttä ja erikoislujuutta, suositellaan graniittia, vaikkakin sorahaara on vakio komponentti betonista yksityisten talojen perustuksiin.

  Pakkasvaste

  Tämän parametrin mukaan materiaalin laatu määräytyy pakastus- / sulatusjaksojen lukumäärän mukaan. Myös jäätymisvastusta voidaan arvioida laskemalla sykliä sen laskemisesta natriumsulfaatiksi ja kuivaamalla. Tästä täyteaineesta on merkkejä pakkasvastuksesta F300: sta ja uudemmasta.

  Vinkkejä valintaa ja käyttöä varten

  Vastoin yleistä uskoa, mitä suurempi betonirauni, sitä vahvempi laasti ei ole aina näin, esimerkiksi rakenteissa, jotka työskentelevät taivutuksessa tai vahvistamisessa, pienempi osa on parempi. Kestävät pystysuuntaiset kuormat parantavat suurta soraa.
  Materiaalin tulee olla puhdas ilman likaa, savea, pölyä, maata ja malmia. Sitä joskus pestään paikan päällä. Betonin on peitettävä kokonaan kaikki puolet.

  Soraa pidetään aina 2-3 astetta korkeammana kuin laastin suunnittelumaala, sillä betonilla on voimakkuus ja tiheys puoli vuotta, vuotta tai enemmän, eikä soraa ole tätä ominaisuutta. Nämä kaksi indikaattoria ovat siis tasapainossa.

  Viljan koon valinta

  Suuri jyvä tekee ratkaisusta vahvemman, hienon - tiheämmän. Suuri pikkukivi edistää huokoisuuden muodostumista, joka ei ole toivottavaa, ja pienet täyttävät aukot paremmin. Siksi on suositeltavaa yhdistää ne. Esimerkiksi hyvä osa 5-20, se sisältää suuria jyviä 20 mm ja pienempiä 5 mm. Se on tämä konkreettinen - kaupallinen - ja se täyttää hyvin monoliittiset rakenteet. Vahvistettuihin perustuksiin suositellaan juuri tällaista kiveä.

  Betoni, jolla on suuri raunio, on vaikeampaa murskata, vahvistaa ja erottaa muottipesässä. Tiheästi vahvistetuille ja monimutkaisille rakenteille on parempi ottaa pienempi kivi ja täyttää enemmän sementtiä. Seoksen lujuuden lisäämiseksi, jos ei ole suurta soraa, on suositeltavaa lisätä sementtiä.

  hakemus

  Betonilattialle ja vastaaville tuotteille, joissa käytetään hienorakeita, koska lattian paksuus on pieni. Suullisempi (lankku) kivi lisää sideaineen ja sementin kulutusta, tällainen ratkaisu on huonompi kuin tamped. On parempi olla käyttämättä tällaista murskattua kiveä perustuksiin, se sopii hyvin sokeille alueille.

  Säätiöissä on parempi käyttää keskikokoisten jakeiden graniittikiviä (5-20, 5-10) - betoni on tiheää ja pakkasenkestävää. Graniitti täyteaineella on korkea roiskeenkestävyys, joten se on paras ilmastollamme. Alhaisissa lämpötiloissa suositellaan vähintään F150-indikaattoria.

  M250: n alapuolella oleville betonilajikkeille on tarkoituksenmukaisempaa, taloudellisempaa ja kannattavampaa käyttää soraa. M300 - murskattua graniittia. Graniittiromppu 5-20 on hyvä valinta. Tämä koko on monipuolisempaa ja sitä voidaan käyttää sekä pohjaan että sokeille alueille, lattioille.

  Tiheyden kasvaessa käytetään pienempää fraktiota, mutta tässä on otettava huomioon, että tämä maksaa enemmän, koska tarvitaan enemmän sementtiä ja se on kalliimpaa. Ratkaisun kustannusten pienentämiseksi voit sekoittaa graniitti- ja sora-betonirikkoa. Kun käytetään suuria raunioita, lisää hiekkaa täytetään tyhjiin tai yhdistetään pienempiin.