Miten tehdä betonia, kun otetaan huomioon kokoonpano ja mittasuhteet

Betoni on seos, joka saadaan asettamalla pääkomponentit. Yksikään rakennus ei voi tehdä ilman tätä seosta, koska on tarpeen täyttää säätiö, rakentaa seiniä ja portaita. Betonia käytetään myös sisustuksen tekemiseen: puutarhatyylit, penkit, päällystyslaatat ja pienet arkkitehtoniset muodot, kuten maljakot tai keittiön työtasot.

On kuitenkin huomattava, että seoksen ominaisuudet ja mittasuhteet ovat erilaiset rakennetta varten, esimerkiksi säätiö ja sokea alue. Jos kehittäjä ei halua ostaa valmiita betonia, sinun täytyy selvittää, miten tehdä se omalla kädelläsi. Sen on oltava vahva, kestävä ja sopiva tehtävään.

Mikä on konkreettista

Betonin perustana ovat vesi, sementti, hiekka ja murskatut kivet. Mittasuhteet eri malleissa ovat erilaiset. Seos voidaan täyttää hiekalla tai rauniolla sekä sideaineella - sementillä. Kuona, laajennettu savi tai tiilimuuraus voi myös toimia aggregaatteina.

Komponenttien mittasuhteet voivat vaihdella, mikä antaa betonille mahdollisuuden muuttaa ominaisuuksiaan ja ominaisuuksiaan. Rakenteen antamiseksi haluttuja ominaisuuksia, lisäaineita ja lisäaineita käytetään. Tämän vuoksi betonin käyttöä laajennetaan.

Betoniyhdistelmää arvostetaan sen kestävyyden vuoksi, joten betonimerkin valitseminen on välttämätöntä. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota veden kestävyyteen ja seoksen vastustuskykyyn. Näiden ominaisuuksien saavuttamiseksi on harkittava komponenttien laatua ja sekoitettava koostumus huolellisesti. Painon on oltava homogeeninen.

Miten betoni on merkitty

Taulukossa 1 kirjain "B" osoittaa betoniluokkaa, sitten luvut 5 - 35 erottuvat. Mitä korkeampi määrä, sitä suurempi betoni voi kestää. Sen vahvuus on osoitettu kirjaimella "M". Kuviot 75 - 450, jotka seuraavat kirjainta, ilmaisevat betonin maksimaalisen kuormituksen. Esimerkiksi merkki M200 kestää enintään 1 neliösenttimetrin enimmäispaino, joka on enintään 200 kg, tämä merkki on täydellinen paitsi pohjalle myös sokeille alueille.

Keittäminen betoni: mittasuhteet kaupeissa

Valmisbetoniliuoksella on muovinen koostumus, joka sisältää neljä olennaista osaa: sementti, murskattu kivi (sora), hiekka ja vesi. Sekoitusmateriaalien tulee olla tiukassa järjestyksessä. Säätiön komponenttien osuudet ovat suunnilleen seuraavat: C - 1 osuus, U - 5 osakkeet, P - 3 osakkeet, B - 0,5 osakkeet (C - sementti, U - murskattu kivi, P - hiekka, B - vesi).

Nämä luvut voivat vaihdella, koska käytännössä ne riippuvat useista tekijöistä, esimerkiksi vaaditusta betonin arvosta, käytettävän sementin tyypistä, hiekan ja raunioista fysikaalisista ja kemiallisista ominaisuuksista, lisäaineiden tyypistä ja annoksesta.

Betoniseosten ominaisuudet

Betonin muodostavat keskeiset komponentit ovat sementti ja vesi, jotka ovat vastuussa rakenteen lujuudesta ja muodostavat sementtikiviä samanaikaisesti. Kuitenkin, kun kovetettu, tällainen kivi muuttuu muodonmuutokseksi, kutistuminen voi lähestyä arvoa 2 mm / m.

Prosessi on epätasaista, sisäisiä rasituksia esiintyy materiaalissa, mikä johtaa mikrohiukkasia. Kuinka moni ei vertaise, on mahdotonta havaita niitä visuaalisesti, mutta sementtikiven laatu on vähäistä. Jotta minimoisit muodonmuutokset, liuos sisältää hiekkaa, laajennettua savea, soraa tai murskattua kiveä.

Aggregaattien tarkoitus on muodostaa rakenteellinen vahvistus, jonka on kestettävä materiaalin jännitys kutistumiselta. Tämän seurauksena kutistuminen vähenee merkittävästi, kun taas betonin lujuus ja sitkeys vähenevät.

Betoni merkintä

Betonin käytön merkitsemiseen käytetään digitaalista merkintää, joka seuraa kirjainta "M". Laaja valikoima betonia: M-75: stä M-1000: een. Numeroryhmä ilmaisee lasketun betoniresistenssin sen puristukselle (mitattuna kgf / cm2) sen täydellisen kovettumisen aikaan, eli 28 päivän kuluttua. Esimerkiksi brändin M300 osalta tämä arvo on lähes 300 kg / cm2. Siten mitä suurempi digitaalinen indeksi merkinnässä, sitä vahvempi betoni.

Käyttöalueet

Jopa tietämätön rakentava henkilö tietää, että betoni on perusta säätiöille. Jokainen työtyyppi vastaa tietyn tuotemerkin.

 • M-100 ja M-150 - käytetään tyynyjen asentamiseen säätiön pohjan alle;
 • M-200 - yleisimpiä tuotemerkkejä, joita käytetään kaivettaessa perustuksia, lattiapäällysteitä, seinät, päällysteet ja kulkutiet;
 • M-250 ja M-300 - välituotteita M-200 ja M-350 välillä;
 • M-350 - suosituin brändi, jota käytetään monoliittisten perustusten rakentamiseen, tukirakenteisiin, tiepalkkeihin;
 • M-400 ja M-450 käytetään harvoin, lähinnä hydraulisten rakenteiden rakentamisessa;
 • M-500 ja M-550 käytetään sellaisten tilojen rakentamiseen, joihin sovelletaan erityisvaatimuksia (nämä ovat patoja, padoja, metroja jne.).

Betonin valmistus

Pienien rakennustöiden kohdalla on kätevää mitata komponenttien määrä kaupeissa. On helpompaa ja nopeampaa vaivaa hyvälaatuista betonia. Kuinka monta materiaalikaaria vaaditaan valmistettavan koostumuksen valmistamiseksi riippuu työn määrästä. Tässä on tärkeää ottaa huomioon, että kaikki betoniseoksen komponentit ovat eri painopainoisia: sementtiä painaa noin 15 kg, kauhan hiekkaa - noin 19 kg ja murskattua kiveä noin 17,5 kg.

Komponenttien optimaaliset osuudet yhdessä kuution kanssa betonitahasta kauhojen avulla ovat suunnilleen seuraavat: 2: 5: 9, jossa on sementtiä / hiekkaa / murskattua kiveä. Mittaamalla komponentit, aloitetaan betoniratkaisun m200 valmistus, jota voidaan käyttää pohjan laskemiseen ja lattioiden lohkoutumiseen, kuistien pystyttämiseen jne. Vesi lisätään yleensä konkreettiseen koostumukseen määrä, joka vastaa puolta sementtiä. Käyttöratkaisun valmistelu tehdään välittömästi ennen betonitoiminnan alkua sen määränä, kuinka paljon se on suunniteltu toimimaan 2 tunnissa.

Kevyiden runkorakenteiden rakentamiseen pylväsperusta on melko riittävä. Sen vuoksi konkreettinen massa kaatamista varten ei tarkoita erittäin vahvaa lujuutta.

Betonivalmiste kauhoilla on tärkeää seuraavissa tapauksissa:

 • tehdä pieni työmäärä;
 • kun säätiö kaadetaan vaiheittain;
 • erityisvarusteiden (betonisekoittimien) rakennustyömaalla saavutettavuus;
 • kaukana valmiista koostumuksesta toimittavista tehtaista.

Komponenttiosuudet

Jopa kokeneella betonielimellä ei voi vastata kysymykseen: "Kuinka monta komponenttia painonpudotuksina on otettava vaivaamaan täydellinen ratkaisu?". Liika on likimääräinen, koska kussakin tapauksessa komponentit ovat erilaiset kosteuden ja koon mukaan. Yksi asia jää - noudattaa suositeltuja mittasuhteita. Komponenttien osuus tilavuudesta on helpompi mitata kauhoja.

Sementti M-400, hiekka ja sora:

Betoniosuudet betonisekoittimissa

Jokainen laasti, josta valmistetaan rakennuselementtejä, valmistetaan erityisen reseptin mukaan kunnioittaen kaikkien osien suhdetta. Kuitenkin kaikki, jotka haluavat rakentaa minkä tahansa tukirakenteen, on erityinen mittauslaite. Siksi voit käyttää pitkäaikaista menetelmää konkreettisten betonisekoittimien kauhojen betoniosuuden määrittämiseksi.

Sementtilaastin osat

Rakennusmateriaalien laatuparametrit ja tulevaisuuden rakentamisen toimintakausi vaikuttavat suoraan tuotteen mittasuhteiden oikean suhteen lisäksi myös niiden pätevään valintaan. Ennen kuin alat työskennellä, sinun on tutkittava, mikä muodostaa tietyn betonimerkin, komponenttien tekniset ominaisuudet.

Sementtiyhdistelmä

Sementti - rakennusmateriaalien tärkein osa. Se vaikuttaa suoraan tuotteen kiinteyttämiseen ja koko rakenteen lujuuteen, josta rakennus rakennetaan. Markkinat edustavat laajaa valikoimaa erilaisista sarjoista ja ominaisuuksista. Paras vaihtoehto on Portland-sementti, joka mahdollistaa aineen maksimaalisen tarttumisen.

Sementin sarjanumeron katsotaan olevan tunnistusominaisuus, joka määrittää sen rakennustyön tyypin, johon se on tarkoitettu. Merkki on merkitty symbolilla "M" ja laskenta tehdään mittauskertoimella - kg / cm3. Nimitys paljastaa tuotteen lujuusominaisuudet.

Jotta taloudellista tai laatua koskevaa päätöstä ei tehtäisi virheellisyyteen, on tutkittava, mikä sarja soveltuu parhaiten yksittäisiin rakennustöihin (ks. Jäljempänä).

hiekka

Hiekka - yksi tärkeimmistä elementeistä, joka tarjoaa reseptin seokselle. Asiantuntijat suosittelevat puhdistetun kvartsin tai jokien hiekan käyttöä murto-osaan 1,2-3,5 mm. On erittäin tärkeää, että komponentti ei sisällä saviepäpuhtauksia, koska ne vähentävät merkittävästi rakennusmateriaalin vahvuuskerrointa.

Ennen työn aloittamista hiekka seulotaan pienten solujen seulan läpi, jotta voidaan taata kolmannen osapuolen sulkeutumisen estäminen.

sepeli

Murskattu kivi - suuri kaliiperi täyteaine, joka antaa suuren lujuuden omaaville ominaisuuksille sopusoinnussa. Talousrakenteita varten on valittava halkaisija 10-20 mm. Teollisilla aloilla käytetään suurempia elementtejä.

Yksittäisten rakennusten rakentamiseen tarkoitetun betonin rakenne sisältää veden. Sen on oltava puhdas ilman öljyisiä ja kemiallisia lisäaineita.

Sekoittamiseen kotitarkoituksiin ne harjoittavat sadevettä tai erotettua vettä. Rakentamisessa teollisessa mittakaavassa - puhdistettu.

VIDEO: Betonin tekeminen: betonin osuudet kaupeissa

Esimerkkejä tiettyjen työmuotojen sementtilajista

Sementtiä M400, M300, 500 suositellaan laakerin seinän asentamiseksi. Jos perinteisten väliseinien rakentaminen on tarpeen, M300: ta käytetään usein. Mutta jos haluat rakentaa pienikokoisen rakennuksen, esimerkiksi huvimaja, navetan, kuistin, silloin on parasta mieluummin tuotemerkki M200.

Osuudet betonityypeistä. M200, M250, M300 käytetään useimmiten säätiöihin.

Merkinnässä oleva digitaalinen arvo tarkoittaa sitä, kuinka paljon massaa voi olla 1 neliömetriä pinta-alaltaan. M200 - 200 kg, M300 - 300 kg jne.

Betonin osuudet säätiölle

Jotta voitaisiin luoda säätiö, kevyen rakentamisen jälkeen - autotalli, jossa ei ole ullakkoa, käytetään kesäkeittiöhuoneistoa M200. Jos haluat luoda perustan, joka tarjoaa raskaita kuormia, on parempi valita M400-500.

Sokea alue

Sokea alue suorittaa säännöllisesti tehtävänsä tarkoitetulla tavalla, jos käytämme M50- ja M150-sarjan sementtiseosta. Nämä pinnat eivät ole suunniteltu raskaille kuormituksille, joten niiden luominen riittää käyttämään pieniä lujuusominaisuuksia omaavia rakennusosia. Tätä ei kuitenkaan voida sanoa lattiasta, kun valitaan tietty merkki, joka vastaa lattianpäällysteen toimintaominaisuuksia.

kipsi

Laasti osoittaa sen positiivisia ominaisuuksia vain siinä tapauksessa, että karkea sisältää sementtiä M300, 400.

huomautus

Sementtiä ei tarvita suurissa määrissä, ellei sitä ole tarkoitus kuluttaa kuukauden kuluessa. 30 päivän kuluttua tuote menettää vuosisadan vahvuusindikaattorit. Kahden kuukauden kuluttua menetyksestä aiheutuu -10%, puoli vuotta -50%, vuotta myöhemmin rakennusmateriaalia pidetään yleensä käyttökelvottomana.

Pahinta betonille on rakeinen sementti, eikä sinun pidä säästää ja ostaa merkitsemätöntä, vanhentunutta tai alennettua sementtiä.

Kun käytät eri erää betonin m300 luomiseksi, on syytä tietää, että leimaussuhde on suurempi, sitä pienempi määrä sideainetta on lisättävä. Tämän suhteen kaikki komponenttien väliset suhteet muuttuvat.

Mittasuhteiden laskentasäännöt

Betoniosuudet muutoksesta riippumatta lasketaan mittayksiköllä - kg. Koska ei ole kykyä mitata kunkin komponenttiliuoksen tyyppiä, on välttämätöntä tarkkailla konkreettisten betoniosien mittasuhteiden suhdetta betonisekoittimessa. Ottaen huomioon tekijän, jolla kaikilla on erikokoisia kapasiteetteja, annamme esimerkin suhteellisen osuuden muodostamisesta ratkaisun osuuteen.

 • "C" - tietty osa sementtikalkista;
 • "P" - hiekka;
 • "Sh" - sora;
 • "B / C" - osa vedestä suhteessa sementtilaastiin.

Näiden indikaattoreiden avulla voit helposti laskea liuoksen tarvitseman nestemäärän. Esimerkiksi yhden osan sementtilietteestä, joka on 10 kg, V / C = 0,5, tarvitaan 5 litraa nestettä.

Jos käytetään märkä täyteaineita, nestemäärää on vähennettävä, muuten kalkin ylimääräinen vesi johtaa rakennusmateriaalien laadun heikkenemiseen.

Joten, mitä komponenttien suhdetta on noudatettava rakennusalan tuotteiden valmistuksessa:

merkki

Komponenttien suhde, joka perustuu sementin merkintään

Betonin osuudet betonisekoittimissa

Valmistamme betonin laastin betoniseoksessa

Viimeisen rakennuskauden lopussa minä menin jotenkin rautakauppaan. Ilman tietyn tavoitteen, katso mitä he myyvät ja mihin hintaan.

Ja näin tapahtui, että Castorissa sementtisekoittimet olivat 4 000 ruplan hintaan, kun kauden aikana he maksoivat kaikki 7,500 ruplaa.

Taloudellinen sielu ei voinut vastustaa tällaista kiusausta, ja betonisekoittaja ostettiin ja asettui talon talolle.

Ja juuri tämän rakennusaikan alkaessa, kun aloin rakentaa autotallin kahdelle autolle, betonisekoittimella toimi tässä rakennustyön perustaksi laastin tärkein toimittaja.

Kun pohjalle voidaan laasti tehdä konkreettisessa sekoittimessa

Milloin on perustuksen laasti sekoitettava sekoittimeen?

Ensinnäkin, kun tarvittavan ratkaisun volyymit ovat pieniä. Jos sinun täytyy kaataa talon perusta, ja päätät jäädä muunneltavaksi kellarilla tai 100 m²: n levyllä. Sitten on ainakin turha häiritä betonin laasti konkreettisella sekoittimella.

Kun on kyse suuresta laastin laskemisesta säätiölle, on hyödyllistä käyttää betonisekoittimia.

Tämän koon pohjalla olevan betonin määrä on yli 20 kuutiometriä, eikä sitä sekoitu minimaalisella sekoittimellasi sulavassa ajassa.

Mutta kun tarvitaan pieni määrä laastia, niin betonisekoitin on mitä tarvitset.

Katso pienen betonisekoittimen keskimääräinen erä - 150-300 litraa liuosta. Sinä kaadat iso säätiö tällaisella tahdilla 20-30 päivää.

Ja säätiön vahvuus ei ole mitään pahempaa kuin betonin kerrostuminen pienissä kerroksissa pitkän ajan kuluessa.

Toiseksi on mahdollista häiritä betoniseos betonisekoittimelle, kun sekoittimella ei ole mahdollista säätää betonin vastaanottopaikkaa tai betonipumpun syöttöputkea ei ole mahdollista vetää.

Milloin tämä tilanne voi kehittyä? Esimerkiksi, kun valetaan suihkutusta suurilla alueilla jo asetetun katon alla tai sisätiloissa, talon lattioissa.

Sitten on järkevää asentaa betonisekoittimet lattialle ja häiritä paikallaan olevaa ratkaisua, kaatosateita tai monoliittisia lattiaa suoraan tiloissa.

Tässä suoritusmuodossa on yksi "mutta"... Myös tuotetun betonin määrä on suhteellisen pieni. 10 erää varten sinun on tehtävä 1,5-2 kuutiometriä liuosta, joka asetetaan 2-3 tunnin kuluessa.

Betonin sekoittimen laastin osuudet

Jotta betonilla olisi tarvittava voima ajoissa (ks. Perustan lujuusvastustaulukko), on välttämätöntä kestää oikeat mittasuhteet laastista.

Betonimyllyssä valmistettu säätöseos on otettava osaa sementistä, kolmesta hiekasta ja viidestä osasta soraa.

Esimerkiksi yhden erän 180 litran sekoittimessa tarvitaan kaksi sementtiä, kuusi kauhaa hiekkaa ja 10 haalia soraa. Sekoittamisen yhteydessä on mahdollista käyttää murskattua kivia soran sijaan - säätiön seos on vieläkin vahvempi. Vain se on parempi olla käyttämättä murskattua graniittia, pysähtyä dolomiittikiveä varten, se antaa paremman tartunnan valmiissa ratkaisussa.

Kun kaadetaan lasia pieneen huoneeseen, jonka pinta-ala on 20 neliömetriä, tehdessämme 15 senttimetrin paksua teräsmateriaalia tarvitsemme 3 kuutiometriä betonia. Jotta saataisiin aikaan ratkaisu lasin kaatamiseksi tähän huoneeseen, meidän on tehtävä 20 erää 150 litran betonisekoittimessa.

Koko saliin tarvitaan 35 sementtiä, 100 kauhoa hiekkaa ja 200 kauraa tai kaivoa.

Kuinka saada sementti laastin valmistukseen, lue artikkeli sementtilaaduista ja näistä laatuluokista saadusta betonista (M150, M200, M300, M400).

Betonibetoniseoksen pohjapäällystäminen

Kun teimme vanteet ja olimme valmiita aloittamaan kaatamalla autotallin pohjan, ajoin hiekalle hiekkaa rakennustyömaalle. Ostin sementin keväällä, kun se ei ollut yhtä arvokasta kuin nyt, rakennusaikan korkeudella. Dolomiittiromppu on pysynyt kanssani viime vuodesta, kun käytin sitä kohottamaan aluetta GWL: n alentamiseksi - käytin tätä raunaa viimeisenä kerroksena maaperän, hiekan ja geotekstiilikerrosten päälle.

Kaikki nämä materiaalit siirrettiin ja varastoitiin suoraan sekoittimen ympärille. Ensin kuljetetaan hiekkaa, sementtiä ja murskattua kiveä varastointipaikalta betonisekoittimelle, ja sitten on kiistaton työ kuljettaa valmiiksi sekoitettua säätiötä kottikärryillä kaatopaikalle.

Vedä laastia konkreettisesta sekoittimesta, jossa on kauhat tai kottikärryt, on tyytymätön työ.

Siksi betoniseos seisoo paikan päällä, jossa kaataminen tapahtuu, toisin sanoen tulevaan autotalliin.

Alamme tehdä kaikki erät aamulla, ennen kuin se on edelleen kuuma, mukaan chill. Ennen lounasta meillä on aikaa tehdä 15 erää ja kaataa yksi osa säätiötä autotalliin. Sen jälkeen - savu tauko ja lounas. Säätiö - yksi vaikeimmista rakennustöistä. Meidän on karsittava massan ja sementin massa, joka kirjaimellisesti "vetää" voiman pois työntekijöistä - kaikkein hankalimmista materiaaleista liikkua rakennustyömaalla.

Kaikki kuormat tehdään lapoilla, kun mitataan, kuinka monta kuivua, hiekkaa, murskattua kiveä ja sementtiä heitetään betonisekoittimeen yhdelle erälle. Minulla on betonisekoittimet, joiden tilavuus on 200 litraa. Laastin mittasuhteet säätöön betonisekoittimessa vaivaamassa, jota on ylläpidettävä, ks. Edellä - olen jo kirjoittanut ne.

Ratkaisu säätiön betoniseokille - pidämme taloutta

Mitä voidaan sanoa tämän prosessin rahoitusosasta? Ei ole mitään erityistä rahaa voittoa sekoitettaessa laasti konkreettisessa sekoittimessa, jos ostat kaikki ainesosat - hiekka, murskattu kivi ja sementti.

Kuitenkin yksi naapureistamme soraa kaivettiin suoraan joelta useissa vastaanottoissa perävaununsa kanssa. Sitten hän toi kaksi hiekanperävaunua louhoksesta. Hän osti sementin ystävien kautta jonnekin tukikohtaan on erittäin halpaa. Kun se sekoittaa betonia betonisekoittimella, hän saa melkein vapaan laastin säätiölle, kun hän kaataa pohjan kylpyynsa baarista.

Joten tässä asiassa yhä enemmän riippuu sementin, hiekan ja murskattujen kiven alkuhinnasta ja vasta sitten siitä, onko mahdollista käyttää betonisekoitinta pienissä erissä tai vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa.

Loppujen lopuksi on nyt betonia pienissä sekoittimissa, 3 kpl kutakin. Nämä pienet autot voivat ajaa läpi sivuston valmistamattomilla pääsyteillä. Betonipumppu pääsee yleisesti mihin tahansa sivuston kulmaan. Mutta kunnollisen rahan arvo.

Tällainen pieni mikseri vie helposti 3 kuutiometriä betonia.

Siksi tärkein tekijä betonisekoittimien käyttämisessä rappauslaastareille on edelleen taloudellinen tekijä - onnistutko ostamaan halpaa sementtiä, hiekkaa ja soraa.

Jos on, käytä betonisekoittimia. Jos ei ole, luuletko, onko se sen arvoista, eikä kutsua pientä miksaajaa betoniin?

Missä määrin betonin komponentit ovat sekoittuneet?

Betoni on monipuolinen materiaali, joka on merkityksellinen melkein missä tahansa rakennusvaiheessa: perustuksesta katon rakentamiseen. Käyttötarkoituksen huomioon ottamiseksi käytetään eri komponenttien ja valmistusmenetelmien suhteita: erillisessä säiliössä käytettävissä olevien työkalujen avulla ja koneellisesti (betonisekoittimessa). Sen ominaisuudet ja ominaispiirteet, kuten puristuslujuus, liikkuminen, pakkasenkestävyys ja veden imeytyminen, riippuvat suoraan vaurioituneen liuoksen mittasuhteista. Tärkeä indikaattori on sideaineen prosenttiosuus, se määrittää betonin tulevan tiheyden, rakenteen ja toiminnan. Vaivaamisprosessi ei ole vaikea tehtävä, mutta se vie aikaa, jotta saataisiin laadukkaita tuotteita. Kaikkien saapuvien ainesosien täydellinen sekoittaminen on välttämätöntä: sementti, hiekka, täyteaineet, lisäaineiden modifiointi ja vahvistaminen.

Pääominaisuus on lopullinen puristuslujuus tai betoniluokka, joka määrittää suuntapaineen MPa: ssa 95%: ssa tapauksista. Käytännössä käytetään usein merkkiä "M" 50: stä 1000: aan, joka vastaa samoja indikaattoreita, mutta kg / cm2. Työskentelyominaisuudet ja suositeltavat sekoitussuhteet määräytyvät GOST 26633-91 "Betoni, raskas ja hienorakeinen. Tekniset olosuhteet. Sementin ja karkean hiekan yksinkertaisilla seoksilla on vähimmäismerkintä, ja ne soveltuvat vain päärakenteen muottiin. Raskaita ja ylivoima ei-teollisissa rakenteissa käytetään harvoin, suosituimpia ovat M300 - M500.

Seoksen mittasuhteita laskettaessa 1 osaa sementtiä käytetään pohjana, muut komponentit lisätään taulukon mukaisesti:

Keskimäärin 1 m3 betonia valmistetaan keskimäärin noin 300-350 kg sementtiä, 1 100-1200 raunaa, 600-700 hiekkaa ja vähintään 150 litraa vettä. Paljon riippuu komponenttien laadusta, erityisesti sora- tai graniittitäytteen ansiosta ratkaisu on tiheämpi ja vahvempi verrattuna kalkkiin. Sen sijaan puhtaan hiekan lisääminen ilman savi-seosta betonin sekoittamisen aikana pienentää aukkojen muodostumisriskiä. Sementtiä, jolla on pienempi lujuus, kulutus kasvaa.

Klassiset mittasuhteet: 1: 3: 6 tai 1: 2: 4 ja 0,5-1 vettä, riippuen betonin halutusta myötöraja-arvosta. Kun tällainen massa mitataan kauhana, on tarpeen tehdä uudelleenlaskenta ottaen huomioon komponenttien tilavuuspaino. Parasta on valmistella komponentit etukäteen: pestä, kuivaa ja seulotaan, punnituskapasiteetti suoritetaan ilman tampingia. Suositellut vakiosuhdeet kaupeissa ovat 2: 5: 9 (vastaavasti sementti, hiekka ja murskattu kivi).

Käsityönä on toivottavaa valmistaa kaksi säiliötä ilman teräviä kulmia: sekoitetaan kuivia komponentteja ja liuosta. Suunnitellusta tilavuudesta riippuen vaivaus suoritetaan lastalla, lapioilla tai kuolla, hiekan tai sementin seulontaan tarvitaan seula. Mutta tämän menetelmän valinnassa on mahdotonta tehdä melko tarpeeksi hyvää betonia, se sekoitetaan epätasaisesti, usein kuivia kokkareita kiinni säiliön pohjalle. Laajamittaisessa työssä hankitaan tai vuokrataan betonisekoittaja ja kottikärry kuljettamaan raaka-aineita ja valmiita laasti. Se kestää useita ämpärien mittaamaan ja lataamaan komponentteja.

Täröilyn perusteet

Kaikkien edellä mainittujen mittasuhteiden noudattaminen ei takaa sellaisen koostumuksen saamista, jolla on halutut ominaisuudet, on tärkeää tietää, miten betonia vaivataan oikein ja mihin järjestykseen lisätään sementtiä ja moniraakaista täyteainetta. Ratkaisua voidaan valmistaa kahdella tavalla: kuivan seoksen valmistus, minkä jälkeen kaikki aineosat sekoitetaan tai täytetään veteen. Toinen vaihtoehto pidetään parempana ja se mahdollistaa komponenttien tasaisen sekoittumisen (manuaalinen sekoittaminen pieninä määrinä tai betonisekoittimen käyttäminen). Raaka-aineiden laadun ja soveltuvuuden määrittämiseksi on suositeltavaa valmistaa alustava osa liuoksesta pienemmillä mittasuhteilla.

On mahdotonta vaimentaa betonia yli 10 minuuttia, sementtiä sisältävä sementti alkaa asettaa ja kuoriutua, mikä myöhemmin johtaa voimakkuuden heikkenemiseen. Visuaalisesti tämä kohta on lähes mahdotonta, asiantuntijat neuvovat havaitsemaan ajan. Rakennussäätiön seosta tarvitaan erityinen lähestymistapa, niitä vaivataan ottaen huomioon tulevat kuormat ja maaperän ominaisuudet. Mikä parasta, nämä betonirakenteen mittasuhteet perunassa kauunoissa: 1: 2,5: 4,5, raunioiden tiheys on erittäin tärkeä. Korkealla maaperän kosteudella lisättävän veden määrä vähenee, muutoin kovettumisen aika ylittää normatiivisen.

Täryttämisprosessi betonisekoittimessa

Tavallinen bunkkeriluku on 180-200 l, mutta se on aina kallistettuna eikä täytä yli 1/3. On suositeltavaa valita betonin valmistukseen tarkimmat mittasuhteet konkreettisessa sekoittimessa ottaen huomioon sen toiminnallinen tarkoitus (varsinkin kun täytetään maaperän liikkuvan maaperän perusteet). Vesi kaadetaan ensin kauviin, noin 10-15% jää jäljelle myöhempää laimennusta varten. Seuraavaksi sementti asetetaan (pieni osa on parempi lykätä), hiekkaa, ja ne sekoitetaan vähintään 2-3 minuuttia. Sen jälkeen, kun seos on yhtenäinen, se lisätään lisäaineita ja vahvistuskuitua, karkeaa täyteainetta ruiskutetaan viimeiseksi.

Jos vaivaamisen aikana saatu betoni on liian paksu, se laimennetaan, mutta ei veteen, vaan sementtimääriin (käyttäen myöhästyneitä komponentteja). Nestettä lisätään hyvin huolellisesti, pieni määrä riittää häiritsemään mittasuhteita. Koko prosessi ei saisi ylittää 10 minuuttia, valmiin ratkaisun kätevästi puretaan autoon. Jos se ei mahdu siihen, se pysyy betonisekoittimessa käynnissä pienellä nopeudella. Tehtäessä 1 erää ei saavuteta enempää kuin 45-65 l betonia, on toivottavaa tehdä välittömästi vaaditun tilavuuden osia.

Laadukkaan ratkaisun tekemiseksi on tarpeen valmistaa komponentit oikein: sementtiä, jolla on suuri kalsiumsilikaattipitoisuus, ostetaan, hiekka on välttämättä seulottu, roskat poistetaan roskista ja pestään. Sekoitusta varten on suositeltavaa käyttää puhdasta vettä neutraalilla PH: llä. Alhaisissa lämpötiloissa (mutta ei -16 ° C) työskentelyssä Portland-sementtipinnoitevalmisteet lisätään liuokseen kuumalla säästerikuidulla Portland-sementillä tavanomaisin mittasuhtein.

Joka tapauksessa sideaineen tulee imeä kaikki vesi, kuivat ja sekoittumattomat kokkaset eivät ole hyväksyttäviä. On parempi valmistaa muotti etukäteen, se ei ole suositeltavaa jättää valmiiksi valmistettua seosta betoni sekoittimessa pitkään sekoittumasta liian kauan. Muussa tapauksessa sementti voi sijoittua liuokseen ja heikentää sen liima- ja suorituskykyominaisuuksia.

Betonin valmistus betoniseoksessa - mittasuhteet kaupeissa

Betonin valmistus konkreettisessa sekoittimessa on melko yksinkertainen prosessi. Mutta monet eivät tiedä, kuinka paljon materiaalia haluat nukahtaa. Eli vaikka tiedätte oikeat mittasuhteet, et voi laskea, kuinka paljon sementtiä, hiekkaa, raunioita ja kaadettavaa vettä täytyy täyttää niin, että tuotos on betonisekoittopassissa ilmoitettu määrä. Loppujen lopuksi, jos esimerkiksi sekoitat 10 litraa hiekkaa ja 10 litraa sementtiä, tuloksena oleva sementti-hiekkaseos ei ole tilavuudeltaan 20 litraa, mutta hieman vähemmän, koska sementtihiukkaset ovat pienempiä kuin hiekkasiteet, joten sementti miehittää vain jyvien välisen tilan.

Sisältö: Johdanto Komponenttien määrä betonin kuutiometrien valmistukseen Komposiittimäärät kaottien tilavuusmääritelmissä - 70 l betonisekoittimet - 100 l betonisekoittimet - 120 l betonisekoittimet - 140 l betonisekoittimet - 160 l betonisekoittimet - Betonisekoittimet 200 l - Betonisekoittimet 220 litraa

- betonisekoittimet 250 l

esittely

Tämän ongelman ratkaisemiseksi on olemassa erityisiä laskentamenetelmiä. Käännymme heille.

Oikean materiaalin määrän määrittämiseksi on käytettävä erityisiä taulukoita, jotka osoittavat, kuinka paljon sementtiä, hiekkaa, raunioita ja vettä tarvitaan yhden kuutiometriä betoniseoksen valmistamiseksi. Tämä määrä riippuu käytetyn sementin tuotemerkistä.

On kuitenkin huomattava, että betonin ja sementin merkit eroavat toisistaan. Menemme siitä, että artikkelin otsikosta tulevat tiedot todennäköisesti etsivät henkilöä, joka tarvitsee täyttää rakennuksen yksityisen talon tai toisen pienen rakennuksen (kylpylä, autotalli) perusta. Näihin tarkoituksiin sopivin betonivaihe on M300. Sillä on tarvittava vahvuus säätiölle eikä ole yhtä kallista valmistaa kuin korkeammat brändit.

Yleisimmät sementtimerkit ovat M400 ja M500. Hiekkaa käytetään parhaiten sellaisten jyvien kanssa, joiden halkaisija on enintään 2,5 mm. Murskattuja kiviaineita käytetään 5-20 mm.

Edellä mainituille parametreille annamme tarvittavat numerot.

Komponenttien määrä betonin kuutiometrien valmistukseen

Joten tarvitaan seuraavia materiaaleja. Jos käytät M400-sementtiä, niin tarvitset 1 m3 betonia:

 • 338 kg sementtiä
 • 642 kg hiekkaa
 • 1250 kg murskattua kiveä
 • 170 litraa vettä

Jos sementti on M500, tarvitset:

 • 292 kg sementtiä
 • 702 kg hiekkaa
 • 1258 kg raunioita
 • 146 litraa vettä

Kuten näette, sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä annetaan kilogrammoina. Mutta tarvitsemme litraa, joten sinun täytyy muuntaa massa äänenvoimakkuudeksi. Arvot ovat likimääräisiä, koska irtomateriaaleilla on vaihteleva tiheys. Mutta tässä muodossa he sopivat meille. Sementin irtotiheys on noin 1200 kg / m3, hiekka - 1440 kg / m3, murskattu kivi - 1600 kg / m3.

Käännöksen jälkeen saimme seuraavat arvot.

Käytettäessä sementtiä M400 tarvitset:

 • 281 litraa sementtiä
 • 445 litraa hiekkaa
 • 781 l rikasta

Käytettäessä M500-sementtiä on välttämätöntä:

 • 243 litraa sementtiä
 • 487 litraa hiekkaa
 • 786 l rikasta

Komposiittien määrä kauhojen tilavuuspakattujen betonisekoittimien osalta

Nyt, kun saimme numerot litroihin, meidän täytyy muuntaa ne kaupeiksi ja laskea tarvittava määrä eri kokoisia betonisekoittimia varten. Tavallisimmalla kauhalla on 10 litran tilavuus - ja otamme sen huomioon. Betonisekoittimet voivat olla erikokoisia. Tavallisessa käytössä ne ostetaan tavallisesti 70 - 250 litraa. Koska sekoitin toimii kaltevassa asennossa, valmiin seoksen tilavuus on pienempi ja se on 50-60 prosenttia kokonaismäärästä. Ota keskimäärin 55% ja anna kauhojen määrä kaikkia tarvittavia materiaaleja eri betonisekoittimille. Komponenttien vieressä olevat numerot tarkoittavat niiden lukumäärää kaupeissa.

Betonin valmistus betoniseoksessa - mittasuhteet kaupeissa

Betonin valmistus konkreettisessa sekoittimessa on melko yksinkertainen prosessi. Mutta monet eivät tiedä, kuinka paljon materiaalia haluat nukahtaa. Eli vaikka tiedätte oikeat mittasuhteet, et voi laskea, kuinka paljon sementtiä, hiekkaa, raunioita ja kaadettavaa vettä täytyy täyttää niin, että tuotos on betonisekoittopassissa ilmoitettu määrä. Loppujen lopuksi, jos esimerkiksi sekoitat 10 litraa hiekkaa ja 10 litraa sementtiä, tuloksena oleva sementti-hiekkaseos ei ole tilavuudeltaan 20 litraa, mutta hieman vähemmän, koska sementtihiukkaset ovat pienempiä kuin hiekkasiteet, joten sementti miehittää vain jyvien välisen tilan.

esittely

Tämän ongelman ratkaisemiseksi on olemassa erityisiä laskentamenetelmiä. Käännymme heille.

Oikean materiaalin määrän määrittämiseksi on käytettävä erityisiä taulukoita, jotka osoittavat, kuinka paljon sementtiä, hiekkaa, raunioita ja vettä tarvitaan yhden kuutiometriä betoniseoksen valmistamiseksi. Tämä määrä riippuu käytetyn sementin tuotemerkistä.

On kuitenkin huomattava, että betonin ja sementin merkit eroavat toisistaan. Menemme siitä, että artikkelin otsikosta tulevat tiedot todennäköisesti etsivät henkilöä, joka tarvitsee täyttää rakennuksen yksityisen talon tai toisen pienen rakennuksen (kylpylä, autotalli) perusta. Näihin tarkoituksiin sopivin betonivaihe on M300. Sillä on tarvittava vahvuus säätiölle eikä ole yhtä kallista valmistaa kuin korkeammat brändit.

Yleisimmät sementtimerkit ovat M400 ja M500. Hiekkaa käytetään parhaiten sellaisten jyvien kanssa, joiden halkaisija on enintään 2,5 mm. Murskattuja kiviaineita käytetään 5-20 mm.

Edellä mainituille parametreille annamme tarvittavat numerot.

Komponenttien määrä betonin kuutiometrien valmistukseen

Joten tarvitaan seuraavia materiaaleja. Jos käytät M400-sementtiä, niin tarvitset 1 m3 betonia:

 • 338 kg sementtiä
 • 642 kg hiekkaa
 • 1250 kg murskattua kiveä
 • 170 litraa vettä

Jos sementti on M500, tarvitset:

 • 292 kg sementtiä
 • 702 kg hiekkaa
 • 1258 kg raunioita
 • 146 litraa vettä

Kuten näette, sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä annetaan kilogrammoina. Mutta tarvitsemme litraa, joten sinun täytyy muuntaa massa äänenvoimakkuudeksi. Arvot ovat likimääräisiä, koska irtomateriaaleilla on vaihteleva tiheys. Mutta tässä muodossa he sopivat meille. Sementin irtotiheys on noin 1200 kg / m3, hiekka - 1440 kg / m3, murskattu kivi - 1600 kg / m3.

Käännöksen jälkeen saimme seuraavat arvot.

Käytettäessä sementtiä M400 tarvitset:

 • 281 litraa sementtiä
 • 445 litraa hiekkaa
 • 781 l rikasta

Käytettäessä M500-sementtiä on välttämätöntä:

 • 243 litraa sementtiä
 • 487 litraa hiekkaa
 • 786 l rikasta

Komposiittien määrä kauhojen tilavuuspakattujen betonisekoittimien osalta

Nyt, kun saimme numerot litroihin, meidän täytyy muuntaa ne kaupeiksi ja laskea tarvittava määrä eri kokoisia betonisekoittimia varten. Tavallisimmalla kauhalla on 10 litran tilavuus - ja otamme sen huomioon. Betonisekoittimet voivat olla erikokoisia. Tavallisessa käytössä ne ostetaan tavallisesti 70 - 250 litraa. Koska sekoitin toimii kaltevassa asennossa, valmiin seoksen tilavuus on pienempi ja se on 50-60 prosenttia kokonaismäärästä. Ota keskimäärin 55% ja anna kauhojen määrä kaikkia tarvittavia materiaaleja eri betonisekoittimille. Komponenttien vieressä olevat numerot tarkoittavat niiden lukumäärää kaupeissa.

Betonin betonisekoittimessa: säännöt ja mittasuhteet

Jos tarkoituksesi on rakentaa talo, sauna, huvimaja, tasoittaa polkuja käytävälaatat tai vain tehdä globaali korjaus suuri huone, et voi tehdä ilman hyvää laasti, ja siksi ilman sekoittimet. Nykyään se on ainoa erikoislaitteisto, joka on tarkoitettu suuren rakennusmateriaalin valmistukseen. Sen tärkein etu on työprosessin nopeuden kasvu ja työvoimakustannusten huomattava väheneminen.

Käytännöllisesti katsoen kaikki päälliköt, jotka ensimmäistä kertaa kohtaavat tarvetta laatia tietyn keskittymän ratkaisu, herättävät kysymyksen: "miten tuloksena on todella laadukas?".

Huolimatta siitä, että tämä kysymys on suhteellisen yksinkertainen, se edellyttää yksiselitteistä vastausta. Koska tunnustettu epätarkkuus työprosessissa voi kääntyä sinusta ja johtaa siihen, että hyvin kauan aikaa vievä prosessi, joka kesti paljon aikaa, muuttuu kokonaan. Tällaisten tilanteiden välttämiseksi autamme sinua ymmärtämään kaikki hienovaraisuudet ja vivahteet, betonisekoituksen oikea valmistelu.

Kuinka sekoittaa betoni betonisekoittimessa: mittasuhteet ja komponentit.

Ensimmäinen vaikeus, jonka uudet rakennuttajat kohtaavat sekoittimella, on tiedon puute oikeista raaka-aineista. Koska mikään yksittäinen asetus ei ole voimassa, on suositeltavaa käyttää yleisiä sääntöjä erilaisten laatuluokkien luomiseksi.

On huomattava, että liuoksen formulaatio on muuttumaton, se koostuu neljästä pääkomponentista: sementistä, murskakivestä (sora), hiekasta ja vedestä. Tarvittaessa lisäaineiden koostumuksessa otetaan käyttöön ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Materiaalin erottaminen eri tyyppeihin perustuu sen lujuuteen (tiheys) perustuen aakkosnumeerisiin nimityksiin. Aluksi näemme kirjaimen "M", jota seuraa luku, joka osoittaa betonin kestävyyden puristumiseen, kun se on täysin kuivunut (noin 28-30 päivää). Esimerkiksi M350-luokan ratkaisu tarkoittaa, että sen resistanssi (kestävä puristus) on 350 kg / ms2. Mitä korkeampi digitaalinen arvo, sitä suurempi seos ja sitä paremmat mekaaniset ominaisuudet. Siksi aluksi sinun on ymmärrettävä mihin tarkoitukseen, mitä tuotemerkkiä tulisi käyttää.

Harkitse suosituimpia:

• M100 ja M150 - perustetaan säätiön säätiö.
• M200 - M300 - käytetään perustan kaatoon, valmistetaan seinät, lohkot, lattialaatat, lattiat ja tasoitteet.
• M350 - pidetään yhtenä suosituimmista seostyypeistä monoliittisten perustusten, tienpohjien ja tukirakenteiden luomiseksi.
• M400 - M450 - käytetään pääasiassa hydraulirakenteiden rakentamiseen.
• M500 ja M550 on suunniteltu monimutkaisten esineiden rakentamiseen, joihin tehdään suuria vaatimuksia (patoja, metroja, varastointi jne.).

Betoniosuudet kaupeissa

Jopa kokenut rakennusmestari, joka on työskennellyt betonin kanssa pitkään, ei pysty antamaan tarkkaa vastausta kysymykseen: "Minkälaista materiaalimäärää paino-ekvivalenttina on käytettävä lopullisesti tarvittavan johdonmukaisuuden ratkaisun löytämiseksi?" fraktiot ja komponenttitilavuus.

Kun työskentelet kotitalouksien olosuhteissa, on parasta käyttää mittausyksikön vakiovarustetta, jonka tilavuus on 10 - 12 litraa. Sen käyttö auttaa sinua navigoimaan nopeasti tietyn työn laajuuden edellyttämän materiaalin määrän. Kuitenkin on kätevää mitata ainesosat muovisäiliöön, jos aiot tehdä pienen määrän työtä tai rakennettaessa säätiötä vaiheittain.

Ensinnäkin on syytä panna merkille, että kaikki rakennustehtaan sekoitukseen sisältyvät aineosat ovat eri painoprosentteina. Esimerkiksi sementin paino täyteen kauhaan on noin 13 - 15 kg, hiekka - 19 - 20 kg, murskattu kivi 15 - 17 kg.

Jotta saataisiin aikaan 1 betonia, on suositeltavaa noudattaa seuraavia mittasuhteita: 9 (murskattu kivi tai sora), 5 (hiekka), 2 (sementti). Kun kyseessä on hiekasta ja sorasta koostuvan valmiin kuivan rakennuskomponentin käyttö, suhde näyttää tältä: 5: 1. Jos 5 on PGS, 1 on sementtiä. Veden osalta sen tilavuuden tulisi vastata puolta sementin 0,5: 1 tilavuudesta.

Rakennussekoituksen lujuus ja tiheys riippuvat kokonaan käytetyn sementin laadusta. Koostumuksen ja ominaisuuksien perusteella on olemassa useita tämäntyyppisiä materiaaleja: M300, M 400, M 500 ja M600. Näistä suosituimpia tuotemerkkejä pidetään "M 400" ja "M500".

Konkreettisen vaaditun johdonmukaisuuden valmistelemiseksi suosittelemme, että taulukon osien osuudet otetaan huomioon.

Sementin M400-merkin osuudet + hiekka + murskattu kivi

Joukkokoostumus
10 litrassa sementtiä
P: Sh
(L)

Betonin määrä
10 litrasta sementtiä
(L)

Kuinka tehdä konkreettinen ratkaisu konkreettisessa sekoittimessa?

Jotta betonisekoitetta valmistettaisiin oikein kotona, on tärkeätä paitsi tarkkailla komponenttien mittasuhteita ja niiden valmisteluohjeita, myös saavuttaa mahdollisimman yhtenäinen. Kun omia käsiä vaivautetaan tavanomaisessa säiliössä, on vaikea saavuttaa haluttu yhtenäisyys, jotkut hiutaleet pysyvät kuivina. Nämä ongelmat jätetään kokonaan pois, kun betonia valmistetaan betonisekoittimessa. On suositeltavaa vaivaa se mekaanisesti, kun kyseessä on suuri työmäärä: kun kaatetaan säätiö tai tasoitus, rakennusten rakenteet, päällystysreitit, aidat.

Uskotaan, että betonisekoittimen käyttö mahdollistaa 40% vahvemman ratkaisun kuin manuaalisessa valmistuksessa. Automaation lisäetuna on ajan säästö ja prosessin monimutkaisuuden huomattava väheneminen tarkkailemalla oikaistua toimintasuunnitelmaa, erä kestää useita minuutteja.

Omien valmisteiden betonin koostumus sisältää: sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä ja vettä, joskus modifioivia lisäaineita lisätään tiettyjen ominaisuuksien parantamiseksi. Saapuvien ainesosien laatu riippuu seoksen lujuudesta, jäätyvyydestä, vedenkestävyydestä ja ominaisuuksista. Raaka-aineet on valittava huolellisesti ja valmistettava ennen niiden lataamista sekoittimeen. Sementille asetetaan erityisvaatimuksia, betonia tulee vaivata korkealaatuisista laatuluokista, jonka kalsiumsilikaattipitoisuus on alle 80%. Mitä uutta sideainetta, sitä parempaa ei ole suositeltavaa ostaa aikaisintaan 2 viikkoa ennen työn aloittamista. Älä käytä kosteaa, merkitsemätöntä tai kovettua sementtiä.

Laadun laadun valmistelu edellyttää kuivaa ja puhdasta hiekkaa, ilman savea ja roskia. Fraktioiden optimaalinen koko on 1,5 - 5 mm, ihanteellinen - välillä 1-2. On suositeltavaa seuloa rakentamisen seulan läpi ja kuivata. Kaatopaikat, jotka ovat alle 1 mm, heikentävät tarttuvuuden laatua ja lujuutta, on parempi ostaa jokikvarsi tai keinotekoinen raskas hiekka. Jälkimmäisessä tapauksessa betonin vakavuus kasvaa, mikä rajoittaa sen käyttöä kaatopaikkojen lattiaan.

Optimaalisen suuren murto-osan täyteaineen katsotaan olevan suurten kivien sora tai murskattu kivi. Ostaessasi kiinnitetään huomiota hajujen ja jakeiden koon, jotka on ilmoitettava ohjeissa. Ennen työn aloittamista ne pestään ja kuivataan, suuret roskat poistetaan.

On suositeltavaa vaahdittaa betonia karkealta karkealta murskattua kiveä erikokoisilta, aukkoja ei voida hyväksyä. Vettä käytetään puhdas ja juominen, ilman emäksisiä tai happamia sulkeumia, ei ole toivottavaa ottaa se joelta tai järvestä. Erityistä mainintaa ansaitsevat lisäaineita betonin vaatimusten mukaan, koostumus sisältää:

 • Sammutettu kalkki (fluff), mikä lisää liuoksen työstettävyyttä (mutta pienissä osuuksissa, muuten vahvuus vähenee).
 • Pehmittimet - virtaavuuden lisäämiseksi.
 • Lisäominaattorit, jotka antavat adheesiota alhaisissa lämpötiloissa tai ylimääräisessä kosteudessa.
 • Vahvistava lisäaine.

Ainesosien suhde

Suhde valitaan laastin käyttötarkoituksen perusteella. Lajikkeita, joiden vähimmäisvoimakkuus on käytetty täyttöpohjan täyttämiseen tai tilapäiseen muottiin. Kestävät rakenteet, joilla on odotetut raskaat kuormat, on välttämätöntä valmistaa betoniseos, joka ei ole alempi kuin M300, mikä merkitsee M400: n Portland-sementin ja kovan kiven murskatun kiven valintaa. Perusmittayksikkö on sideaineen mittari, on parempi, että siihen ei lisätä yli 50% nestettä. Suosituimmat mittasuhteet ovat käytännössä 1: 3: 6: 0,5 (sementti: hiekka: täyteaine: vesi vastaavasti).

Betonisekoittimen vakiotilavuus on 180 litraa, koska työkyky on asetettu kulmaan, ei ole suositeltavaa ladata yli kolmasosaa (vapaan tilavuuden tarkka arvo ilmoitetaan ohjeessa). Toisin sanoen M400: n vahvuuden omaavan liuoksen valmistamiseksi edellä mainittujen mittasuhteiden siirtämiseksi painoluokkaan tarvitaan vähintään 14 kg sementtiä, 42 hiekkaa, 84 soraa ja 7 litraa vettä. Tuotos on noin 60 litraa tai 147 kg viimeisteltyä betonia. Betonia ei ole suositeltavaa sekoittaa, kun sekoitin on ylikuormitettu, mutta liuoksen roiskumisen lisäksi osa komponenteista ei ehkä sovi, mikä johtaa mittasuhteiden rikkomiseen.

Toimet ovat seuraavat:

 1. Komponenttien valmistus.
 2. Betonisekoittimen asennus.
 3. Lastaus.
 4. Sekoittaminen, lisäaineet.
 5. Betonin purkaminen.
 6. Siivousvälineet ja työkalut.

Käytännöllisyyden vuoksi kaikki osat sijoitetaan betonisekoittimen lähelle (tämä on välttämätöntä itsenäiselle työstölle). Sekoita liuoksen tulee olla määritellyllä alueella sileällä pinnalla. Sekoittajan akselin vääristyminen johtaa terojen vaurioitumiseen ja epätasaiseen sekoittumiseen. Siksi laitteiden mukana suljetut palkit, kumipallot tai muuntyyppiset tiivisteet tulee jatkaa työskentelyä tarkistuksen jälkeen vaakatasossa vähintään kahdessa suunnassa.

Tärkeä tekniikan merkitys on lastauskomponenttien järjestys betonimyllyyn. On olemassa useita lausuntoja siitä, miten valmistetaan konkreettisesti oikein, erityisesti silloin, kun sekoitetaan omiin käsiisi, erillisessä säiliöhiekassa ja suurella osittaisella täyteaineella yhdistetään etukäteen, jotta vältytään liimautumiselta. Betonisekoittimen käyttö eliminoi tämän ongelman, mutta kaikkien materiaalien laadukkaan tarttumisen vuoksi on noudatettava tiettyä asennuskuviota.

Ensinnäkin vettä kaadetaan kulhoon, sitten sementin, hiekan ja raunioiden osia, pehmittimiä ja lisäaineita viedään viimeiseksi. Yksittäisten ainesosien välilehtien välillä, jotka odottavat tiettyä ajanjaksoa - 1-2 minuuttia. Noin 10-15% vettä ja sementtiä jätetään myöhemmin ja lisätään halutun sakeuden saavuttamiseksi sementtihyytelöön.

Liuoksen viipymäaika sekoittimessa on rajoitettua, sääntöjä ohjaa GOST 7473-94. Sekoituksen vähimmäiskesto riippuu W / C: n osuudesta ja se on:

 • pakotetuille sekoittajille - 50 - 120 sekuntia;
 • painovoimaisesti - 60 - 150.

Betonia, jossa on huokoisia aggregaatteja, tulisi vaivata vielä pidempään, ja aikaa lisätään myös betonisekoittimille, joilla on suuri tilavuus. Kun kaikki osat on ladattu, betonisekoittimen kulho pyörii noin 2 minuuttia. Tästä johtuen kosteuden haihtumisvaara ja betonin muovautumisen vaara kasvavat. Jätä ratkaisu sekoittimessa ei voi, se johtaa raskaan jakeen poistamiseen ja laskemiseen pohjaan. Siksi betoni on täysin purettu ja, mikäli laitetta ei enää tarvita, se pestään. On suositeltavaa valmistaa muotti- tai valualueet etukäteen.

Nuannaa ja vinkkejä

1. Kiillotusbetonisekoittimessa ei saa käydä lapioita, mutta ei ole suositeltavaa taipua sen päälle.

2. Älä sekoita betonia yli 5 minuutin ajan.

3. Sementin ja täyteaineen laadun tarkastamiseksi sekä mittasuhteiden osalta on parempi valmistaa testiseos vaivaamaan.

Valmistamme betonin laastin betoniseoksessa

Viimeisen rakennuskauden lopussa minä menin jotenkin rautakauppaan. Ilman tietyn tavoitteen, katso mitä he myyvät ja mihin hintaan.

Ja näin tapahtui, että Castorissa sementtisekoittimet olivat 4 000 ruplan hintaan, kun kauden aikana he maksoivat kaikki 7,500 ruplaa.

Taloudellinen sielu ei voinut vastustaa tällaista kiusausta, ja betonisekoittaja ostettiin ja asettui talon talolle.

Ja juuri tämän rakennusaikan alkaessa, kun aloin rakentaa autotallin kahdelle autolle, betonisekoittimella toimi tässä rakennustyön perustaksi laastin tärkein toimittaja.

Kun pohjalle voidaan laasti tehdä konkreettisessa sekoittimessa

Milloin on perustuksen laasti sekoitettava sekoittimeen?

Ensinnäkin, kun tarvittavan ratkaisun volyymit ovat pieniä. Jos sinun täytyy kaataa talon perusta, ja päätät jäädä muunneltavaksi kellarilla tai 100 m²: n levyllä. Sitten on ainakin turha häiritä betonin laasti konkreettisella sekoittimella.

Tämän koon pohjalla olevan betonin määrä on yli 20 kuutiometriä, eikä sitä sekoitu minimaalisella sekoittimellasi sulavassa ajassa.

Katso pienen betonisekoittimen keskimääräinen erä - 150-300 litraa liuosta. Sinä kaadat iso säätiö tällaisella tahdilla 20-30 päivää.

Ja säätiön vahvuus ei ole mitään pahempaa kuin betonin kerrostuminen pienissä kerroksissa pitkän ajan kuluessa.

Toiseksi on mahdollista häiritä betoniseos betonisekoittimelle, kun sekoittimella ei ole mahdollista säätää betonin vastaanottopaikkaa tai betonipumpun syöttöputkea ei ole mahdollista vetää.

Milloin tämä tilanne voi kehittyä? Esimerkiksi, kun valetaan suihkutusta suurilla alueilla jo asetetun katon alla tai sisätiloissa, talon lattioissa.

Sitten on järkevää asentaa betonisekoittimet lattialle ja häiritä paikallaan olevaa ratkaisua, kaatosateita tai monoliittisia lattiaa suoraan tiloissa.

Tässä suoritusmuodossa on yksi "mutta"... Myös tuotetun betonin määrä on suhteellisen pieni. 10 erää varten sinun on tehtävä 1,5-2 kuutiometriä liuosta, joka asetetaan 2-3 tunnin kuluessa.

Betonin sekoittimen laastin osuudet

Jotta betonilla olisi tarvittava voima ajoissa (ks. Perustan lujuusvastustaulukko), on välttämätöntä kestää oikeat mittasuhteet laastista.

Betonimyllyssä valmistettu säätöseos on otettava osaa sementistä, kolmesta hiekasta ja viidestä osasta soraa.

Esimerkiksi yhden erän 180 litran sekoittimessa tarvitaan kaksi sementtiä, kuusi kauhaa hiekkaa ja 10 haalia soraa. Sekoittamisen yhteydessä on mahdollista käyttää murskattua kivia soran sijaan - säätiön seos on vieläkin vahvempi. Vain se on parempi olla käyttämättä murskattua graniittia, pysähtyä dolomiittikiveä varten, se antaa paremman tartunnan valmiissa ratkaisussa.

Kun kaadetaan lasia pieneen huoneeseen, jonka pinta-ala on 20 neliömetriä, tehdessämme 15 senttimetrin paksua teräsmateriaalia tarvitsemme 3 kuutiometriä betonia. Jotta saataisiin aikaan ratkaisu lasin kaatamiseksi tähän huoneeseen, meidän on tehtävä 20 erää 150 litran betonisekoittimessa.

Koko saliin tarvitaan 35 sementtiä, 100 kauhoa hiekkaa ja 200 kauraa tai kaivoa.

Kuinka saada sementti laastin valmistukseen, lue artikkeli sementtilaaduista ja näistä laatuluokista saadusta betonista (M150, M200, M300, M400).

Betonibetoniseoksen pohjapäällystäminen

Kun teimme vanteet ja olimme valmiita aloittamaan kaatamalla autotallin pohjan, ajoin hiekalle hiekkaa rakennustyömaalle. Ostin sementin keväällä, kun se ei ollut yhtä arvokasta kuin nyt, rakennusaikan korkeudella. Dolomiittiromppu on pysynyt kanssani viime vuodesta, kun käytin sitä kohottamaan aluetta GWL: n alentamiseksi - käytin tätä raunaa viimeisenä kerroksena maaperän, hiekan ja geotekstiilikerrosten päälle.

Kaikki nämä materiaalit siirrettiin ja varastoitiin suoraan sekoittimen ympärille. Ensin kuljetetaan hiekkaa, sementtiä ja murskattua kiveä varastointipaikalta betonisekoittimelle, ja sitten on kiistaton työ kuljettaa valmiiksi sekoitettua säätiötä kottikärryillä kaatopaikalle.

Siksi betoniseos seisoo paikan päällä, jossa kaataminen tapahtuu, toisin sanoen tulevaan autotalliin.

Alamme tehdä kaikki erät aamulla, ennen kuin se on edelleen kuuma, mukaan chill. Ennen lounasta meillä on aikaa tehdä 15 erää ja kaataa yksi osa säätiötä autotalliin. Sen jälkeen - savu tauko ja lounas. Säätiö - yksi vaikeimmista rakennustöistä. Meidän on karsittava massan ja sementin massa, joka kirjaimellisesti "vetää" voiman pois työntekijöistä - kaikkein hankalimmista materiaaleista liikkua rakennustyömaalla.

Kaikki kuormat tehdään lapoilla, kun mitataan, kuinka monta kuivua, hiekkaa, murskattua kiveä ja sementtiä heitetään betonisekoittimeen yhdelle erälle. Minulla on betonisekoittimet, joiden tilavuus on 200 litraa. Laastin mittasuhteet säätöön betonisekoittimessa vaivaamassa, jota on ylläpidettävä, ks. Edellä - olen jo kirjoittanut ne.

Ratkaisu säätiön betoniseokille - pidämme taloutta

Mitä voidaan sanoa tämän prosessin rahoitusosasta? Ei ole mitään erityistä rahaa voittoa sekoitettaessa laasti konkreettisessa sekoittimessa, jos ostat kaikki ainesosat - hiekka, murskattu kivi ja sementti.

Kuitenkin yksi naapureistamme soraa kaivettiin suoraan joelta useissa vastaanottoissa perävaununsa kanssa. Sitten hän toi kaksi hiekanperävaunua louhoksesta. Hän osti sementin ystävien kautta jonnekin tukikohtaan on erittäin halpaa. Kun se sekoittaa betonia betonisekoittimella, hän saa melkein vapaan laastin säätiölle, kun hän kaataa pohjan kylpyynsa baarista.

Joten tässä asiassa yhä enemmän riippuu sementin, hiekan ja murskattujen kiven alkuhinnasta ja vasta sitten siitä, onko mahdollista käyttää betonisekoitinta pienissä erissä tai vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa.

Loppujen lopuksi on nyt betonia pienissä sekoittimissa, 3 kpl kutakin. Nämä pienet autot voivat ajaa läpi sivuston valmistamattomilla pääsyteillä. Betonipumppu pääsee yleisesti mihin tahansa sivuston kulmaan. Mutta kunnollisen rahan arvo.

Siksi tärkein tekijä betonisekoittimien käyttämisessä rappauslaastareille on edelleen taloudellinen tekijä - onnistutko ostamaan halpaa sementtiä, hiekkaa ja soraa.

Jos on, käytä betonisekoittimia. Jos ei ole, luuletko, onko se sen arvoista, eikä kutsua pientä miksaajaa betoniin?