Kotitekoinen betonipumppu

Rakenne ei ole täydellinen ilman betonipumppua. Useimmin sitä käytetään monoliittisessa rakenteessa. Teolliset laitteet ovat melko kalliita, mutta vähän kärsivällisyyttä, kekseliäisyyttä ja tarkkaavaisuutta, voit tehdä samanlaisen laitteen itse. Tehokas käsityö betonipumpun valmistuksessa auttaa vähentämään kustannuksia rakentamisen aikana.

Betonipumpun luokitus

Betonipumppujen luokittelu voi olla erilainen. Ensimmäinen luokittelu riippuu autonomian tyypistä. Ne voivat olla sekä mobiili että kiinteä suunnitelma.

 • kiinteät betonipumput - tämäntyyppisten laitteiden tärkeimmät edut ovat korkeampi tuottavuus, teho ja luotettavuus, ja samaan aikaan laitteet voivat työskennellä melko raskaissa kuormissa ja vaikeissa olosuhteissa;
 • Mobile betonipumput ovat suositeltavampia niille, jotka eivät halua ostaa laitteita, vaan vuokrata ne. Tämäntyyppinen pumppu on kompakti ja helposti kuljetettava, pystyy suorittamaan betoniliuoksen pumppauksen sekä pystyasennossa että vaakasuorassa.

Luokittelu voi myös riippua koosta, moottorin suorituskyvystä ja tehon tyypistä. Betonipumput voidaan luokitella ratkaisutyyppien mukaan, ja siksi ne voivat olla tyhjiö- ja männän tyyppisiä.

 • tyhjiöbetonipumppu - betonia toimitetaan puristamalla liuos alustalta alipaineen avulla;
 • mäntäbetonipumppu - betoni toimitetaan työpistoolilla.
Takaisin sisällysluetteloon

mäntä

Männän kotitekoinen betonipumppu sisältää useita suuria osia, kuten: käyttö, sylinteri, mäntä. Jokainen näistä osista puolestaan ​​sisältää tietyn määrän pienempiä osia. Sylinteri on astia, johon kuuluu 2 sulkuventtiiliä. Niiden tehtävänä on tislaamalla betoniliuosta vastaanottimesta betoniputkeen. Prosessi itse johtuu sylinterin ja männän sujuvasta toiminnasta.

Kun betonipumpun toiminta alkaa, mäntä alkaa ensin toimia. Työn aloittamisen jälkeen männän takana syntyy purkaminen sylinterissä, mikä edistää seosta seuraajalle. Mäntä siirtyy loppuun ja palaa sitten aloitusasentoon. Tämän toimenpiteen ansiosta paine on paine, joka työntää betoniseoksen konkreettiseen linjaan.

Teollisessa betonipumpussa on kaksi männää, jotka lisäävät teho ja monimutkaisuus teknologisissa prosesseissa. Tämä kuitenkin hyödyttää vain suuria rakennushankkeita, joissa tällaisen laitteen melko korkea hinta maksaa nopeasti. Pienellä rakenteella teollisuuslaitteiden hankinta on kuitenkin liian tuhlaavaa etenkin, koska voit itse tehdä kotitekoista pumppua.

Materiaalit ja työkalut

Jos kuitenkin päätät käyttää kotitekoista betonipumppua rakentamisessa, kannattaa varustaa tarvittavat työkalut, materiaalit ja ennen kaikkea kärsivällisyys. Voit tehdä betonipumpun omiin käsiisi tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • metallilevy, jonka paksuus on 5 millimetriä;
 • metalliputki (mieluiten teräs) sylinterille;
 • pyöreät metallilevyt venttiilien ja mäntien valmistukseen;
 • sorvi tarvittavan sorvitöiden suorittamiseen;
 • moottori (sähkö);
 • ruuvimeisseli;
 • pultit ja avaimet;
 • teräs- tai muoviputket betonovod;
 • vaihdelaatikko, jossa laskuteline;
 • hitsattu runko.
Takaisin sisällysluetteloon

Sylinteri ja mäntä

Pumpun pääosa on mäntä ja sylinteri. Näiden osien valmistuksessa ei pidä unohtaa, että sylinterin halkaisijan tulee olla 400 millimetriä ja männän liike - 50 senttimetriä. Muussa tapauksessa työjaksojen määrä kasvaa varmasti, ja tämä on täynnä varaosia aikaisempaa kulumista. Käytä betonipumppua niin kauan kuin mahdollista ja tehokkaammin, että sinun on huolehdittava mahdollisimman tarkasti männän ja sylinterin valmistuksesta.

Valmistusprosessi

Aluksi tarvitset piirtämiseen tarvikkeita piirtämällä tulevaa tuotetta, kuten viivoitin, piirustuspaperi, kompassit ja lyijykynät. Jos sinulla ei ole tarpeeksi taitoa piirroksen suunnitteluun, löydät valmiit piirustukset. Mutta käytä valmiita piirustuksia betonipumpussa on oltava varovainen, koska ne voivat olla virheellisiä. Erinomainen vaihtoehto on, jos sinulla ei ole vain työntekijöitä, mutta insinöörikoulutusta.

Automaattinen asema

Kun päätät tehdä betonipumpun omiin käsiisi, sinun on tiedettävä, että kone tarvitsee aseman. Paras valinta olisi sähkömekaaninen. Sen tärkeimmät erot hydraulikoneesta ovat sen halvemmat kustannukset ja yksinkertaisempi valmistus. Sen tekemiseksi tarvitsemme alennusvaihteiston, kolmivaiheisen asynkronisen moottorin, siirtomekanismin (sen avulla, pyörimisliike muunnetaan translaatioksi).

Jotta translaation liike siirretään mäntään laitteeseen, kiristinpidin on kiinnitettävä. Se on vain täällä ja tarvitset hitsattua kehystä, koska sitä käytetään sängyssä. On tärkeää, että se on korkealaatuisesta metallikulmasta.

Sylinterin valmistuksessa tulee kiinnittää erityistä huomiota venttiileihin. Heille käytetään vain seostettua epätavallisen vahvaa terästä, vain tämäntyyppinen metalli voi kestää betonin sekoittumisen toistuvia toi- mintoja.

hyväksikäyttö

Kun laite on koottu, se on testattava. Mutta se on täysin mahdotonta testata sitä ilman konkreettista ratkaisua tai kantoraketti, koska se voi rikkoa.

Aloitusratkaisuna voit käyttää veteen liuotettua sementtiä pienellä määrällä moottoriöljyä. Lähtöseos kaadetaan pumppuun ja vasta sen jälkeen laite on kytketty verkkoon. Jos betonipumppu omilla käsillään oli kunnolla koottu, niin hänen pitäisi välittömästi ansaita.

Jotta laite voisi toimia pitkään, on huolehdittava siitä. Jokaisen käytön jälkeen pumput on purettava ja puhdistettava huolellisesti kaikki varaosat. Jotta voit päästä konkreettisen ratkaisun pumpusta oikeaan paikkaan, sinun täytyy betonovod. Se on valmistettu muovisista tai metalliputkista, joiden halkaisija on suuri.

Käytettäessä laadukkaita materiaaleja valmistettu pumppu ei ole mitenkään huonompi kuin teollinen. Jos haluat vähentää tuotantokustannuksia, voit käyttää halpoja materiaaleja. Älä kuitenkaan unohda, että tämä voi heikentää pumpun suorituskykyä ja toimintaa, mikä puolestaan ​​vähentää laitteen käyttöaikaa ja nopeuttaa osien kulumista.

Tee betonipumppu omiin käsiisi

Usein monoliittisen rakenteen kanssa tarvitaan pienikoneiston apu. Tässä artikkelissa keskitymme pumppuun betonimassan valmistukseen, jota ilman on mahdotonta kuvitella rakennustyötä. Voit tehdä tämän laitteen itse ilman rahaa asunnon ostosta liikkeeseen.

On tunnettua, että vahvistettuja betoniseoksia käytettiin yli vuosisataa sitten, ja sitten tiilen ja puun rakentaminen on hiipunut hieman taustalle.

Vahvistettu betoni on vähentänyt huomattavasti rakennusaikaa. Muutamaa vuosikymmentä sitten rakennuttajat eivät tienneet, miten oikein vaivata ratkaisu, miten se saattaa työmaalle ja miten se nousee ylemmille kerroksille. Nykyään kaikilla näillä kysymyksillä on vastauksia, koska tiede ei pysy paikallaan. Esimerkki innovaatiosta on tällaisen yksikön rakentamisen markkinoilla betonipumpulla. Käyttämällä tätä pienimuotoista koneistamista, parvien talot rakennetaan nopeammin ja laadullisesti.

Jos puhua tieteellisellä kielellä, betonipumppu on erikoislaitteisto, joka ottaa betoniseoksen ja toimittaa sen vaakasuoraan / pystysuoraan työmaalle. Toisin sanoen se on eräänlainen mäntäkone juuri valmistetun betonimassan kuljetukseen.

Miten konkreettinen pumppu - toimintaperiaate

Jotta voisit tehdä betonipumpun omiin käsiisi, sinun on ymmärrettävä asennuksen periaate. Merkittävin esimerkki on mäntäbetonipumppu, joka koostuu kolmesta pääosasta:

Sylinterin runkoon on asennettu kaksi sulkuventtiiliä, joiden kautta betoniseos vedetään sisään ja pumpataan putkiin. Mäntä, kun se liikkuu pitkin sylinteriä, muodostaa alipaineen, jonka takia betoni alkaa liikkua. Kun mäntä päätyy päätypisteeseen, se aiheuttaa paineen ja palautuskäynnillä betoniseos tulee kuljetusputkiin, jotka johtavat laastin paikkaan tai kaatamiseen.

Myymälöissä useimmiten on olemassa kaksi-mäntäpumput, ne varmistavat kitkattoman asennuksen ja tasaisen käytön.

DIY betonimäntäpumppu

Jotta tällainen mekanismi olisi omalla kädelläsi, sinun on ensin mietittävä tuotantotekniikan suunnitelma ja laadittava asennuspiirustus. Helpoin tapa löytää yksikön valmis järjestelmä ja siirtää se piirustuspaperiin.

Seuraavaksi voit jatkaa pääosien valmistus - sylinteri ja mäntä. Jotta pumppujen komponentit eivät kuluisi, sinun on valittava oikein niiden koko. Halkaisija työsylinteri on oltava vähintään 4,2 cm. Mäntä on valittava koon mukaan työiskun, optimaalinen arvo on aikana 50-90 cm. Takaiskuventtiilit on valmistettu seostamattomasta teräksestä, tämä äiti kestävät pitkäaikainen altistuminen betonimassaan.

Pyöreät osat valmistetaan sorviin. Ota haluttu koko ja puhdista höyryjä ja hiomalaikkoja. Venttiilit kootaan ruuvimeisselillä ja suunnittelua käyttämällä avainavaimia. Sen jälkeen valmisbetonipumppu on kytketty taajuusmuuttajaan. On tarpeen erottaa hydrauliset ja sähkömekaaniset käyttötapojen tyypit. Viimeksi mainittua käytetään useimmiten. Se alkaa kolmivaiheisesta moottorista. Männänvarrelle se syötetään muuntimen ja vaihteiston kautta. Mekanismin ansiosta akselin pyöreät liikkeet muunnetaan männänvarren kääntöliikkeiksi. Eli se toimii edestakaisin.

Taajuusmuuttaja on asennettu seuraavasti:

 • pohjaan asennetaan sähkömoottori, jossa on laukaisumekanismi;
 • vaihteisto on pultattu akseliinsa;
 • lisäksi muunnosmekanismi kootaan;
 • mekanismi on kytketty telan pienennysvaihteeseen ja mäntään;
 • kytke virtajohto moottoriin.

Materiaalit ja työkalut

Mitä materiaaleja ja työkaluja tarvitset? Jos haluat tehdä betonipumpun omilla kädillä, sinun on valmistauduttava etukäteen:

 • piirustuspaperi, kynä, kompassi, hallitsija;
 • viisi millimetriä rautaa;
 • teräsputki sylinterin valmistukseen;
 • teräs männän ja venttiilien (edullisesti pyöreät);
 • sorvi;
 • sähkömoottori;
 • avaimet, pultit, ruuvimeisseli;
 • putket betonimassan pumppaamiseen (teräs ja muovi);
 • vähennysvaihde;
 • vesi, sementti;
 • hitsattu runko.

Mitä betonipumput ovat?

Betonipumppuja on useita:

 • liikkuvuudesta (kiinteä ja liikkuva);
 • rehuseoksen tyyppi (mäntä ja tyhjiö).

Kuten edellä on todettu, mäntäpumput ovat suosituimpia. Tyhjiöä käytetään vähemmän, betoniseos syötetään niille johtuen alipaineen muodostamisesta vastaanottotasolle.

Kiinteät betonipumput eivät voi liikkua itsenäisesti, ne kuljetetaan perävaunussa. Lisäksi niillä ei ole nuolia, jotka ruokkivat seosta, mikä ei ole aina kätevää. Mobiililaitteistot ovat tavallisimpia, yleisimmin käytettyjä betonipumppuja ja autojen rungon aggregaatteja.

Betonipumpun käyttö

Kun olet kerännyt oman betonipumpun omilla käsilläsi, sinun täytyy kokea se. Missään tapauksessa ei voi tehdä sitä tyhjäkäynnillä, laite ei kestä ja hajoa. Pumpussa on täytettävä moottoriöljy ja betonin ja suurien vesimäärien työseos. Tämän jälkeen pumppu on kytkettävä verkkoon ja jos se on koottu oikein, asennus toimii välittömästi.

Jotta yksikkö voisi palvella sinua niin kauan kuin mahdollista, jokaisen käyttöjakson jälkeen, sinun on purettava se ja puhdistettava osat.

Käyttämällä laadukkaita materiaaleja voit tehdä tällaisen asennuksen 50-60000 ruplaa. Tietenkin voit säästää halvempien komponenttien avulla. Mutta tämä heikentää vakavasti pumppujen laatua ja tehokkuutta, mikä johtaa laitteen alempiin käyttöikään. Joka tapauksessa, ennen kuin päätät tehdä betonipumpun itseäsi, sinun on punnittava hyvät ja huonot puolet. Yksinkertaisen käytön vuoksi itse asennuksen tekeminen on irrationaalista.

Kuinka tehdä betonipumppu omalla kädelläsi?

Betonointi on yleisimpiä rakennusalan töitä, sitä käytetään useimmilla alueilla. Ratkaisevan ratkaisun helpottamiseksi erityiset laitteet sementin valmistukseen ja kuljetukseen ovat laajalle levinneet. Helpoin, mutta kallis tapa siirtää laasti on pumpata konkreettisia, mutta asennuskustannukset tukahduttavat pieniä yrityksiä. On mahdollista luoda betonipumppu omiin käsiinsä, mutta kustannukset ovat pienemmät 30-40%.

Betonipumpun käyttöperiaate

Betonipumppu on laite, jonka ainoana tehtävänä on valmistaa ja toimittaa betonia sekoituspisteestä kohdepaikkaan. Asennus perustuu putkiin tai putkistoihin, jotka siirtävät ratkaisun mihin tahansa paikkaan. Suurin tarve ilmenee monoliittisessa rakenteessa ja lujitettujen betonirakenteiden luomisessa.

Liikkuva betonipumppu, jolla on korkea suorituskyky telaketjulla

Jotta ymmärtäisit laitoksen rakentamisen, sinun on tiedettävä, miten betonipumppu toimii. Betonipumpun toimintaperiaate perustuu nesteen ominaisuuksiin - se siirtää ja täyttää järjestelmän muuttuvan tilavuuden. Jos tilavuus täyttää kokonaan seoksen, liuos purkautuu putkilinjaan ja sitten kohdepaikkaan.

Betonipumpun laite ja käyttöperiaate on jaettu useisiin ryhmiin:

 • Mäntä. Suorita jatkuva syöttö eri etäisyyksillä. Nykyaikaiset laitteet pystyvät siirtämään nesteen korkeuteen 6-65 m. Seoksen tilavuus on 180 m3 / h. Sille on ominaista epävakaisuus, joka johtuu siitä, että pienet sementtielementit osuvat. Se on jerk feed -periaate.
 • letku (ruuvi). Tarjoa jatkuvaa kuljetusta. Betonipumppu antaa suuren määrän kuljetettua materiaalia. Asennus poikkeaa hiljaisesta työstä pumpattaessa rakenteita kaiken koostumuksen mukaan. Jos ruuhka muodostuu, se rei'itetään kääntämällä moottoria. Betonipumppujen pumpulla on yksi merkittävä haitta - letkun pieni käyttöikä, mutta muotoilu on helppo korjata itsenäisesti;
 • hydrauliikalla. Kun hydrauliset yksiköt toimivat betonin kanssa, laitteet kestävät kestävämpiä ja sujuvasti siirtävät ratkaisun (ilman juoksuja ja nopeuden muutoksia). Hydrauliikka auttaa pumppaamaan nestettä korkeuksiin ja etäisyyksiin. Hydraulinen käyttölaite on mahdollisimman yksinkertainen, laite johtaa pieneen virrankulutukseen. Hydraulipumput auttavat liuosta pumppaamaan kevyiden aggregaattien avulla, ne ovat helppokäyttöisiä ja ylläpidettäviä.
Mäntäbetonipumpun rakenne

Piirustukset betonipumppuista omiin käsiinsa eroavat merkittävästi tyypistä riippuen. Kaikki mallit eroavat laitteessa, mutta niillä on samankaltaiset haitat enemmän tai vähemmän selväksi:

 • liikkuvan kaluston käyttö on pakollista;
 • rajoitettu kuljetusetäisyys;
 • tiukasti liuoksen koostumukseen.

Itse valmistetun betonipumpun hinta riippuu suoraan putken vaaditusta tehosta ja halkaisijasta. Suurten putkien kohdalla pää on vähentynyt. Viime aikoina betonovodov (betonovodovin kyky toimittaa betonia eri etäisyyksien kohdealueelle) ja betonipumppu (pienempi koko ja liikkuvuus) ovat erittäin suosittuja.

Yksiköiden tyypit

Perinteisesti laitteet jaetaan kahteen luokkaan: mekaanisella kokoonpanolla tai hydraulisella elementillä. Pyörivät ja männän betonipumput ovat omat toiminnalliset edut ja haittapuolet.

Mäntäjärjestelmän toiminta

Mäntäjärjestelmät toimivat samalla periaatteella kaikilla käyttöalueilla. Alaspäin suuntautuvan liikkeen vaiheessa imetään tietty määrä nestettä ja betonivastaanotinta, toisessa työvaiheessa liuos työnnetään siirtohihnalle. Seos kulkee putken läpi työalueelle.

Mekaaninen mäntäpumput

Työ edellyttää välttämättä liukuventtiilin käyttöä, joka avaa konkreettisen vastaanottimen imuasteessa ja sulkee sen poistoprosessin aikana. Suljin säätää nesteen virtaussuunnan. Testauksen aikana on ehdottomasti lisättävä moottoriöljyä työseokseen.

Suunnittelu sisältää mekaanisen käyttölaitteen tai hydraulijärjestelmän. Nykyaikaiset betonipumput toimivat hydrauliikalla, koska järjestelmä on erittäin tuottava ja johtaa suurempaan paineeseen ja pumpun tehon kasvuun. Hydraulijärjestelmä tarjoaa suuremman männän iskun ja antaa tasaisen liikkeen verrattuna liitosputkikokoonpanoon. Mahdollinen ongelma on löysä kosketus männän ja kammion välillä. Mikroskooppiset sementtipartikkelit tunkeutuvat männän ja sylinterin väliin, mikä nopeuttaa huomattavasti kulumista.

1-sylinterin laitteita ei käytännössä käytetä, koska ne johtavat ratkaisun syöttämiseen. Järjestelmään on rakennettu kaksi sylinteriä, ne toimivat vuorotellen - näin betonin virtaus tapahtuu tasaisesti ja jatkuvasti. Myös kahdella sylinterillä varustettu mekanismi vähentää kulumista.

Roottorijärjestelmän työ

Pyörivien betonipumppujen käyttö on paljon yleisempi, koska mäntäjärjestelmät ovat luotettavampia. Perusta on roottori, jossa on kiinteät telat (peitetty kumilla). Rotorin pyörimisvaiheessa rullat liikkuvat liikkeessä, jotka siirtävät seoksen betonivastaanottimelta työletkuun. Tärkeä etu on kääntötoiminto ilmataskujen ja ruuhkien poistamiseksi.

Pyörivän betonipumpun rakenne

Laitteiden huolto ja korjaus on helpompaa. Rakenteen heikko kohta on letkun tai tiivisteiden kuluminen - molemmat toimintahäiriöt on helppo korjata käsin. Muita haittoja ovat matala teho (verrattuna männän tyyppiin) ja karkean täyteaineen heikko toleranssi.

Betonipumpun pumppaamiseen on myös ruuvipumput, mutta ne ovat huonompia kestävyydessä ja suorituskyvyssä. Niiden toimintaperiaate on alkeellinen: ruuvi asetetaan läpikulkukammioon, joka pyörii aikana syrjäyttää aineen.

Rotorimekanismit on esitetty erilaisissa muunnelmissa, mutta pääasiallinen ero on sijoituspaikka: kiinteä ja auto.

Perusyksiköiden vaihtoehdot

Kiinteät pumput

Ennen kuin teet betonipumpun omilla kädillä, sinun on päätettävä sen pohjan tyyppi. Kiinteä vaihtoehto on erillinen pumppu-asema. Mitat vaihtelevat suurilla alueilla, betonipumput ovat pienimuotoisten rakennustöiden ja teollisuuslaitosten rakentamiseen. Alusta asennetaan usein liikkumaan.

Mobiilirakenne ilman alustaa pääasiassa on suuri teho, on suositeltavaa käyttää betonipumppua suuren mittakaavan rakennusmateriaalin, korkeiden rakenteiden kulhoon. Jos runko on saatavilla, pitkät matkan kuljetukset eivät ole ennustettuja, ne on tarkoitettu liikkumaan yhdessä paikassa.

Kiinteä sekoitin ja betoniputki

Tänään on kehitetty uuden tyyppinen vipu, jolla on vahva alusta, jonka avulla voit siirtää laitetta pitkiä matkoja traktoriin. Yksityisten asuntojen tai kotitalouksien rakentamiseen on luotu minibetonipumppu, jossa on mäntämekanismi, joka on vähemmän yleinen pneumaattisella toimilaitteella. Se auttaa pienten tilausten tekemisessä tai ahtaissa olosuhteissa.

Pneumaattinen asennus on suunniteltu toimimaan homogeenisten solurakenteiden kanssa, ja sen ominaispiirteitä ovat alhainen teho ja tarve yhdistää kompressori, mutta vakaa ratkaisuvaihtoehto.

Pumput autoteollisuudessa

Auton pumpputyyppi on yleisimpi kaikilla rakennusalueilla. Sekä muut pyörätuotteiden puutarhavälineet, betonipumppu liikkuu helposti itsenäisesti ja sillä on myös eroja:

 • Kiinteä asemapaikka, jolla on suuri teho, soveltuu yksinomaan laajamittaiseen rakentamiseen, se on kallista ylläpitää eikä sitä voida ohjata. Auton versio pystyy ajamaan jopa useimpiin kohteisiin;
 • Asennustyyppisille yksiköille tarvitaan välttämättä erityistä tehoa, joskus on vaikeaa luoda sopivia olosuhteita rakentamisolosuhteissa. Betonipumpun teho tulee koneen asennuksesta;
 • Pienellä pumpulla on alhainen tuottavuus ja asennuskustannukset eivät ole edullisia kaikille urakoitsijoille. Talouden näkökulmasta auton yksikön vuokraus on halvempaa, ja lisäksi se auttaa tekemään työn monta kertaa nopeammin.
Pumput autoteollisuudessa
 • Sisäänrakennettu puomi on rakennettu nykyaikaisiin auto-komplekseihin, mikä helpottaa ratkaisun toimittamista kohteisiin, joilla on vaikea pääsy tai korkeus. Jos puomi ei ole käytettävissä, lineaaripumppua käytetään liuoksen pumppaamiseen 1 km: n ja 120 metrin korkeuteen asti;
 • Matkustamon ammattihenkilön ansiosta kaikki laitteen vaurioitumisvaarat poistetaan asiakkaalta.

Betonipumppu - osta tai tee itsesi?

Käytettyjen erikoislaitteiden markkinoilla on paljon tarjouksia, mutta ennen kaikkea kannattaa miettiä, onko mahdollista ostaa, koska on mahdollista tehdä betonipumppu omiin käsiinsä. Asennuksen luomiseen vaaditaan perustaidot. Itse tehdyt asennukset ovat vähemmän tehokkaita ja niissä on yksinkertaisuus ja asianmukainen valmistus, ne toimivat kunnolla ja tasaisesti.

Aluksi on tärkeää määrittää betonipumpun toimintaperiaate: mäntä tai hydrauliikka. Männän tyyppi on yksinkertaisin, mutta johtaa laitteiden komponenttien nopeaan kulumiseen jatkuvan kitkan takia. Hydrauliikan suorituskyky on paljon parempi, mutta sitä vaikeutuu. Automaattinen betonipumppu on mahdollista tehdä, mutta ne ovat vähemmän tehokkaita.

Ennen betonipumpun valmistusta omilla käsillä ne kiinnittävät suurta huomiota porttiin - tämä on eräänlainen venttiili, joka tarjoaa korkealaatuisen otteen betoniputken ja pumpun välillä. Rakenteen toiminta riippuu portin oikeasta valinnasta.

Betonipumppu tekee sen itse

Miten tehdä betonipumppu - tuotantoteknologia

Työn aikana vaaditaan apuvälineitä, lämpöeristys on toivottava toimenpide. Gerotor-pumppu tekee sen itsestään yhden järjestelmän mukaisesti. Betonipumpun kokoonpanon kohokohdat:

 • Valmistuksen toteutettavuuden arviointi. Laajamittaiseen rakentamiseen on järkevää ostaa oma asennus. Pienille ja keskikokoisille töille on edullista varata betonipumppujen vuokraus. Kotitekoinen betonipumppu on suhteellisen monimutkainen ja kallis prosessi.
 • Piirtämisen luominen. Betonipumpun rakenne on yksinkertainen, sen valmistelu vaatii vähäisiä suunnittelutaitoja tai käyttää olemassa olevia järjestelmiä. Itse tuottaminen on vaikeampi tapa, mutta sen avulla voit luoda rakenteen erityistarpeisiin. Valmisohjelmien käyttö on kätevää johtuen aikakustannusten pienentymisestä ja mahdollisuudesta tutkia piirtovirheiden palautetta tai löytää keinoja suunnitelman parantamiseksi.
 • Sylinterin valinta männällä. Järjestelmän keskeinen osa olisi valittava tehon marginaalilla. Sylinterin suurin halkaisija on 400 mm, on parempi valita pienempiä malleja. Männän iskun arviointi - 50 cm. Jos parametrit eivät ole samat, käyttöjaksojen määrä kasvaa, minkä seurauksena nopea kuluminen.
 • Mäntä, sylinteri. Pumpun pitämiseksi pitkään, sinun on tehtävä erittäin tarkka säätö ja karheuden poistaminen.
 • Solmityypin valinta. Laitteen monimutkaisuuden ja kustannusten vähentämiseksi laite auttaa sähkömekaanista pumppua. Hydraulinen versio voidaan valmistaa manuaalisesti, mutta tämä lisää kustannuksia ja vaikeuttaa prosessia.
 • Asennuslaite. Mekanismissa tulisi olla välityssuhde pienentämään ja muuttamaan kiertoliikkeitä translaatioon.
 • Kuninkaapin asennus. Elementti on liitetty mekanismiin. Hitsattu runko valmistetaan metallikulmasta. Kevytmetalliventtiilit on viety järjestelmään, ne kestävät kulumista.

Osien valmistelun ja pumpun keräämisen jälkeen on edelleen tarkistettava asennuksen käyttökelpoisuus. Laitetta ei saa aloittaa ilman betonia tai erikoistunutta alkuainetta (käsin valmistettu sementistä vedellä ja lisäämällä autojen öljyä).

Betonipumppujen käyttö rakentamisessa

Monoliittiset korkeat rakennukset on lähes aina linnoitettu betonipumpulla. Asennukset auttavat toimittamaan betonia mihin tahansa lattiaan mahdollisimman vähän aikaa ja fyysisiä kustannuksia.

Yksityisen rakentamisen osalta tilanne on jokseenkin monimutkaisempi, koska erikoislaitteiden käyttö on rajattu sivustolle ja ratkaisun manuaalinen valmistelu on erittäin pitkä menettely. Autoteollisuuden laitokset ovat melko suuria, toimivat kunnossa, laitteiden leveys on jopa 12 m, nuolen käyttö vaatii entistä enemmän tilaa, jopa 70 m. Minibetonipumput auttavat ongelman poistamisessa, tehtävän yksinkertaistamisessa ja rakentamisen nopeuttamisessa.

Betoni on mahdollista tilata betonipumppu pienille rakennuksille yhdessä KamAZin kanssa, johon päälinja on kiinnitetty: 2 putkea, joissa on liitospihdit. Impregoitunut betonipumppu KamAZin kanssa on betonipumpun mittasuorimpi vaihtoehto.

Jos kuorma-autoa ei ole saapunut paikalle, kokoonpano on tehtävä manuaalisesti, mutta tarvitaan vähintään kaksi henkilöä. Manuaalisen asennuksen mahdolliset ongelmat:

 • line tauko. Järjestelmässä on suuri pää, puristimet eivät aina pysty kestämään painetta. Asennuksen vetäminen muodostaa reiän. Meidän täytyy pysäyttää järjestelmä, puhdistaa putki ja tehdä vahvempi asennus;
 • muuttamalla maantietä. Työnvaihtoa vaihdettaessa on välttämätöntä siirtää putki, mutta tämä ei toimi ratkaisun kanssa. Meidän täytyy purkaa, puhdistaa ja asentaa linja uudelleen.

Laitteiden työn pitkäaikainen asettaminen on vielä huomattavasti pienempi kuin seoksen manuaalinen vaivaaminen.

Betonipumppujen käyttö rakentamisessa

Automaattisten betonipumppujen edut

Tuotantolaitteistoilla on lukuisia etuja:

 • sisäänrakennettu elektroninen ohjausyksikkö, joka ohjaa työn oikeellisuutta ja jatkuvuutta. Operaattori valitsee toimintatavan ja lohko itsenäisesti säätää asennuksen toimintaa;
 • riippumaton huuhtelujärjestelmä putkille ja pumput. Vähentää huoltoaikaa ja ruuhkaa;
 • viereisen alueen valaistus betonipumpun kanssa pimeän jälkeen;
 • äänimerkkejä tärkeimmistä tapahtumista;
 • betonijakeluyksiköiden aukkojen säätö;
 • kaikki pumppuyksiköt toimitetaan huuhtelujärjestelmällä, erityisellä ohjelmistolla ja 80 m: n betoniputkella;
 • Valinnaisena vaihtoehtona valmistajat tarjoavat konkreettista kasvua, yksinkertaistaen betonin toimittamista kohdealueelle;
 • moottoreiden täydellinen noudattaminen EURO-4-standardien kanssa;
 • luotettavia osia käytetään kestävyyden lisäämiseen ja ylläpitokustannusten pienentämiseen.

suosituksia

Pienien rakenteiden rakentaminen edellyttää monenlaisia ​​työkaluja ja tekniikoita:

 • Betonipumpun yleisin käyttö on säätiön muodostaminen. Paalutyypille on kätevää ja halpaa käyttää käsikäyttöistä poranterää TISE;
 • monoliittirakenteen pohjaan käytetään aina metallipohjaa. Neulomalla aseen vahvistaminen nopeuttaa kehyksen luomista;
 • betonisointi yhdistetään usein muiden rakennusmateriaalien kanssa. Jos työn laajuus on riittävän suuri, kuona-lohkojen tai koneiden valmistus rakennuspalikoiden valmistukseen tarkoitettu kone tulee käteväksi;
 • rakenteen pystyttämisen jälkeen on aina tarpeen porata sähköjohdot, kiinnityslaitteet jne. Betoniporaus timanttikruunuilla on yksinkertainen ja luotettava tapa rakentaa viestintä seinämiin; menetelmää voidaan soveltaa mihinkään muuhun poraukseen;
 • Rakennusjärjestelyn viimeisessä vaiheessa podrozetnikin kruunu tulee käteväksi, sen apuna, reiät ovat tasaiset, ne helposti tulevat pistorasiaan.

johtopäätös

Betonipumppu on monimutkainen rakennuslaite, jota ei ole helppo tehdä itsenäisesti, mutta taidon ja ajan saatavuudella työ on melko toteuttamiskelpoinen. Tuotantovaihtoehdot ovat toimivampia ja tehokkaampia, mutta kalliimpia. Jos haluat säästää rahaa, usein tilata betonipumpun vuokra.

Kuinka koota betonipumppu omiin käsiisi?

Asentamalla betonipumppu omalla kädellä voit säästää huomattavasti rahaa kalliisiin laitteisiin. Betoniyhdistepumppu on pienimuotoisen koneistamisen välttämätön ominaisuus siviili- ja teollisuuslaitosten rakentamisessa. Kotitekoinen betonipumppu on erityisen tärkeä yksityisten tilojen rakentamisessa.

Betonipumpun järjestelmä mekaanisella käyttölaitteella.

Laite ja betonipumpun käyttöperiaate

Konstruktiossa käytetään kahdenlaisia ​​betonipumppuja: mäntä ja pyörivä. Kotitekoisesta suunnittelusta on helppo valmistaa mäntäpumppu. Rakenteellisesti tällainen rakennuslaitteisto koostuu kolmesta pääkomponentista:

Rakennusyksikön pääkomponenteilla on apumekanismit ja lisävarusteet. Mäntäpumpun periaate betoniseokselle on seuraava:

 1. Mekanismin sylinterimäisellä pohjalla on kaksi asennusventtiiliä, joiden läpi seos imetään ja siirretään edelleen putkistoon.
 2. Mäntäpään edestakainen liike sylinterissä muodostaa ilmakehän tyhjiön. Tästä johtuen betonin sisäinen absorptio.
 3. Männän pään ääriasennossa alkaa taaksepäin (työskentely) iskulla.
 4. Kun mäntä palaa alkuperäiseen asentoonsa, ylipaine alkaa kasvaa. Tämä johtaa betoniseoksen tyhjennykseen konkreettiseen viivaan, jonka jälkeen se siirtyy kaatovyöhykkeelle.

Betonipumpun rakenne.

Käytetään kaksi päätyyp- pistä betonipumppua: mäntä ja roottori. Kun otetaan huomioon pyörivän betonipumpun monimutkaisuus, valitse mäntämuunnos valmistukseen. Teollisuudessa ja siviilikäytössä käytetään kahta männänpäätä varustettuja laitteita. Tämä takaa yksikön keskeytymättömän toiminnan ja lisää tehokkuutta. Kotimaisen kahden männän pumppu on erittäin monimutkainen rakentava tehtävä.

DIY betonipumppu: kokoonpano ja asennus

Ennen laitteen pääkomponenttien kokoonpanon aloittamista on tehtävä suunnitelma tai kaavamainen piirustus. Tämä auttaa yhdistämään kaikki rakenteelliset elementit yhteen. Keksijän tekninen tai tekninen koulutus on hyödyllistä. Tulevan mekanismin tärkeimmät osat ovat sylinteri ja mäntä.

Näissä rakennusmateriaaleissa on useita teknisiä olosuhteita:

 1. Työsylinterin halkaisijan on oltava vähintään 350-420 mm. Tämä auttaa lisäämään materiaalin käyttöikää.
 2. Betonipumpun männän iskun on oltava 0,6-0,9 m.
 3. Akseliventtiili on alttiina betoniseoksen kemialliselle hyökkäykselle. Siksi sinun pitäisi valita materiaali seostetuista teräksistä. Näin varmistetaan metallin fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet.

Kaikki pumpun osat ja kokoonpanot suoritetaan sorvalla, jonka lopullinen viimeistely tapahtuu hionta- tai höyrypyörällä. Solmuelementtien asentamisen yhteydessä virheen tarkkuuden tulisi olla vähintään ± 0,1 mm. Runko on valmistettu ruostumattomasta teräslevystä. Tämä auttaa välttämään korroosiota ja kemiallista hyökkäystä missä tahansa ilmakehän olosuhteissa. Venttiili on asennettu ruuvimeisselillä. Suunnittelu on koottu sopivan halkaisijan ja mutterilla. Tulevan betonipumpun mekaanisen asennuksen käyttöosa suoritetaan sähkömekaanisella tai hydraulisella menetelmällä.

Männän pumppuyksikön yksipuolinen toiminta.

Kaikki riippuu päällikön halukkuudesta ja taloudellisista valmiuksista. On pidettävä mielessä, että hydraulisella käyttölaitteella on melko monimutkainen mekaaninen rakenne ja suuri hintataso. Tästä syystä on suositeltavaa antaa sähkömekaaninen käyttöasennus.

Käytännössä käytetään kolmivaiheista asynkronista sähkömoottoria, joka on liitetty männänvarteen. Kuorman pienentämiseksi ja moottorin ylikuumenemisen vuoksi on käytettävä alennusvaihdetta, jossa on alennusmomentti ja mekaaninen anturi. Tästä johtuen moottorin akselin pyöreät kierteet muunnetaan männänvarren edestakaisevaan liikkeeseen. Asennusasennus on seuraava:

 • perävaunun akselipohjaan asennetaan sähkömoottori, jonka käynnistinrele on;
 • Vaihteisto on asennettu moottorin akseliin kytkimen avulla;
 • anturi on kytketty betonipumpun mäntään ja pienennysvaihteen lähtöakseliin;
 • sähkömoottori on kytketty virtajohtoon.

Kaikki johtavien laitteistojen liitännät on suoritettava asiantuntijan toimesta.

Tämä auttaa estämään vahinkoa.

Asennus- ja asennustöissä tarvitaan seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

Betonipumppujen käyttö.

 • piirustus tarvikkeita;
 • rautalevyt enintään 6 mm;
 • Sorvi-aihiot venttiileille ja männeille;
 • metalliputki Ø 400 mm;
 • Kolmivaiheinen sähkömoottori käynnistimen kanssa;
 • sorvi DIP-200;
 • työkalusarja;
 • vaihdelaatikko, jossa on pienentävä momentti;
 • hitsattu pohja tai perävaunu.

Kotitekoisen betonipumpun käyttö

Tarkista työ ja testaa pumppuyksikön koottu rakenne betonirakenteen ollessa kuormitettuna. Jos käynnistät mekanismin tyhjäkäynnillä, rakenteen täydellinen romahtaminen on mahdollista. Pieni määrä moottoriöljyä ja työseosta sopii kokoonpanon testaamiseen. Betoniratkaisun johdonmukaisuuden testauksen aikana tulisi olla korkea vesipitoisuus. Tämä mahdollistaa optimaalisten toimintaolosuhteiden määrittämisen ja sähkömoottorin riittävän tehon määrittämisen. Käyttömoottorin tehoominaisuuksista riippuen on mahdollista pumppata jopa 150 m³ betoniliuosta tunnissa ja sen annostelu on jopa 40 m. Tämä riittää suorittamaan perustavanteen kaatamalla suurella syvyydellä tai syöttämällä ratkaisun toisen kerroksen tasolle.

Pumppausyksikön suurin etu on sen korkea suorituskyky erilaisissa sääolosuhteissa. Työn päätyttyä kaikki yksikön mekanismit ja komponentit vaativat perusteellista puhdistusta.

Kotitekoinen betonipumppu

Rakenne ei ole täydellinen ilman betonipumppua. Useimmin sitä käytetään monoliittisessa rakenteessa. Teolliset laitteet ovat melko kalliita, mutta vähän kärsivällisyyttä, kekseliäisyyttä ja tarkkaavaisuutta, voit tehdä samanlaisen laitteen itse. Tehokas käsityö betonipumpun valmistuksessa auttaa vähentämään kustannuksia rakentamisen aikana.

Betonipumpun luokitus

Betonipumppujen luokittelu voi olla erilainen. Ensimmäinen luokittelu riippuu autonomian tyypistä. Ne voivat olla sekä mobiili että kiinteä suunnitelma.

 • kiinteät betonipumput - tämäntyyppisten laitteiden tärkeimmät edut ovat korkeampi tuottavuus, teho ja luotettavuus, ja samaan aikaan laitteet voivat työskennellä melko raskaissa kuormissa ja vaikeissa olosuhteissa;
 • Mobile betonipumput ovat suositeltavampia niille, jotka eivät halua ostaa laitteita, vaan vuokrata ne. Tämäntyyppinen pumppu on kompakti ja helposti kuljetettava, pystyy suorittamaan betoniliuoksen pumppauksen sekä pystyasennossa että vaakasuorassa.

Luokittelu voi myös riippua koosta, moottorin suorituskyvystä ja tehon tyypistä. Betonipumput voidaan luokitella ratkaisutyyppien mukaan, ja siksi ne voivat olla tyhjiö- ja männän tyyppisiä.

 • tyhjiöbetonipumppu - betonia toimitetaan puristamalla liuos alustalta alipaineen avulla;
 • mäntäbetonipumppu - betoni toimitetaan työpistoolilla.
Takaisin sisällysluetteloon

mäntä

Männän kotitekoinen betonipumppu sisältää useita suuria osia, kuten: käyttö, sylinteri, mäntä. Jokainen näistä osista puolestaan ​​sisältää tietyn määrän pienempiä osia. Sylinteri on astia, johon kuuluu 2 sulkuventtiiliä. Niiden tehtävänä on tislaamalla betoniliuosta vastaanottimesta betoniputkeen. Prosessi itse johtuu sylinterin ja männän sujuvasta toiminnasta.

Kun betonipumpun toiminta alkaa, mäntä alkaa ensin toimia. Työn aloittamisen jälkeen männän takana syntyy purkaminen sylinterissä, mikä edistää seosta seuraajalle. Mäntä siirtyy loppuun ja palaa sitten aloitusasentoon. Tämän toimenpiteen ansiosta paine on paine, joka työntää betoniseoksen konkreettiseen linjaan.

Teollisessa betonipumpussa on kaksi männää, jotka lisäävät teho ja monimutkaisuus teknologisissa prosesseissa. Tämä kuitenkin hyödyttää vain suuria rakennushankkeita, joissa tällaisen laitteen melko korkea hinta maksaa nopeasti. Pienellä rakenteella teollisuuslaitteiden hankinta on kuitenkin liian tuhlaavaa etenkin, koska voit itse tehdä kotitekoista pumppua.

Materiaalit ja työkalut

Jos kuitenkin päätät käyttää kotitekoista betonipumppua rakentamisessa, kannattaa varustaa tarvittavat työkalut, materiaalit ja ennen kaikkea kärsivällisyys. Voit tehdä betonipumpun omiin käsiisi tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • metallilevy, jonka paksuus on 5 millimetriä;
 • metalliputki (mieluiten teräs) sylinterille;
 • pyöreät metallilevyt venttiilien ja mäntien valmistukseen;
 • sorvi tarvittavan sorvitöiden suorittamiseen;
 • moottori (sähkö);
 • ruuvimeisseli;
 • pultit ja avaimet;
 • teräs- tai muoviputket betonovod;
 • vaihdelaatikko, jossa laskuteline;
 • hitsattu runko.
Takaisin sisällysluetteloon

Sylinteri ja mäntä

Pumpun pääosa on mäntä ja sylinteri. Näiden osien valmistuksessa ei pidä unohtaa, että sylinterin halkaisijan tulee olla 400 millimetriä ja männän liike - 50 senttimetriä. Muussa tapauksessa työjaksojen määrä kasvaa varmasti, ja tämä on täynnä varaosia aikaisempaa kulumista. Käytä betonipumppua niin kauan kuin mahdollista ja tehokkaammin, että sinun on huolehdittava mahdollisimman tarkasti männän ja sylinterin valmistuksesta.

Valmistusprosessi

Aluksi tarvitset piirtämiseen tarvikkeita piirtämällä tulevaa tuotetta, kuten viivoitin, piirustuspaperi, kompassit ja lyijykynät. Jos sinulla ei ole tarpeeksi taitoa piirroksen suunnitteluun, löydät valmiit piirustukset. Mutta käytä valmiita piirustuksia betonipumpussa on oltava varovainen, koska ne voivat olla virheellisiä. Erinomainen vaihtoehto on, jos sinulla ei ole vain työntekijöitä, mutta insinöörikoulutusta.

Automaattinen asema

Kun päätät tehdä betonipumpun omiin käsiisi, sinun on tiedettävä, että kone tarvitsee aseman. Paras valinta olisi sähkömekaaninen. Sen tärkeimmät erot hydraulikoneesta ovat sen halvemmat kustannukset ja yksinkertaisempi valmistus. Sen tekemiseksi tarvitsemme alennusvaihteiston, kolmivaiheisen asynkronisen moottorin, siirtomekanismin (sen avulla, pyörimisliike muunnetaan translaatioksi).

Jotta translaation liike siirretään mäntään laitteeseen, kiristinpidin on kiinnitettävä. Se on vain täällä ja tarvitset hitsattua kehystä, koska sitä käytetään sängyssä. On tärkeää, että se on korkealaatuisesta metallikulmasta.

Sylinterin valmistuksessa tulee kiinnittää erityistä huomiota venttiileihin. Heille käytetään vain seostettua epätavallisen vahvaa terästä, vain tämäntyyppinen metalli voi kestää betonin sekoittumisen toistuvia toi- mintoja.

hyväksikäyttö

Kun laite on koottu, se on testattava. Mutta se on täysin mahdotonta testata sitä ilman konkreettista ratkaisua tai kantoraketti, koska se voi rikkoa.

Aloitusratkaisuna voit käyttää veteen liuotettua sementtiä pienellä määrällä moottoriöljyä. Lähtöseos kaadetaan pumppuun ja vasta sen jälkeen laite on kytketty verkkoon. Jos betonipumppu omilla käsillään oli kunnolla koottu, niin hänen pitäisi välittömästi ansaita.

Jotta laite voisi toimia pitkään, on huolehdittava siitä. Jokaisen käytön jälkeen pumput on purettava ja puhdistettava huolellisesti kaikki varaosat. Jotta voit päästä konkreettisen ratkaisun pumpusta oikeaan paikkaan, sinun täytyy betonovod. Se on valmistettu muovisista tai metalliputkista, joiden halkaisija on suuri.

Käytettäessä laadukkaita materiaaleja valmistettu pumppu ei ole mitenkään huonompi kuin teollinen. Jos haluat vähentää tuotantokustannuksia, voit käyttää halpoja materiaaleja. Älä kuitenkaan unohda, että tämä voi heikentää pumpun suorituskykyä ja toimintaa, mikä puolestaan ​​vähentää laitteen käyttöaikaa ja nopeuttaa osien kulumista.

Kotitekoinen betonipumppu

Monoliittirakenteiden käyttö on vähentänyt merkittävästi rakentamisen monimutkaisuutta ja kustannuksia sekä lyhentänyt rakennusaikaa. Näitä töitä suoritettaessa on usein välttämätöntä käyttää mekanisointivälineitä, kuten betonipumppua. Tämä on melko kallis yksikkö, ja jopa vuokraamisen kustannukset ovat melko merkittäviä. Kun tehdään konkreettista työtä yksittäisen rakentamisen aikana, tällainen mekanismi on myös tarpeen.

Yksi tapa on tässä tilanteessa itsepintaisen betonipumpun valmistaminen.

Laite ja toimintaperiaate.

Käytetään kahta päätyyp- pistä betonipumppua - mäntä ja pyörivä. Kun otetaan huomioon pyörivän betonipumpun monimutkaisuus, omien käsien valmistukseen valitaan männän versio.

Betonipumppu koostuu sylinteristä, männästä ja käyttölaitteesta. Sylinteriin on asennettu kaksi sulkuventtiiliä, joiden kautta betoni imetään sisään ja siirretään betoniputkeen. Toiminnan periaate on seuraava. Kun mäntä liikkuu, sylinteriin syntyy tyhjiö, jonka takia betoni imetään sisäänpäin. Kun mäntä saavuttaa ääriasennonsa, sen taaksepäin, työtaistelu alkaa. Männän kääntöliikkeen aikana syntyy ylipaine, ja betoni pääsee putkistoon ja pumpataan kaatopaikalle.

Sileälle ja tasaiselle toiminnalle teollisissa betonipumppuissa käytetään kaksimäntäpiiriä, joka on varsin monimutkainen ja kallis käsin tekemiseen.

Valmistus.

Itse valmistettu betonipumppu on monimutkainen ja ei halpa projekti, joten ennen tämän työn aloittamista on syytä punnita jälleen kerran voimaa ja kykyjäsi ja laskea, kuinka hyvin kustannukset ovat perusteltuja. Joissakin tapauksissa on paljon tarkoituksenmukaisempaa vuokrata pieni betonipumppu.

Ennen kuin aloitat kotitekoisen betonipumpun valmistamisen, sinun on tehtävä hänen piirustuksensa tai luonnoksensa. Suunnittelutaitojen puuttuessa voit käyttää valmiita piirustuksia. Internetistä ladattuja piirustuksia on käsiteltävä varoen: Ehkä näiden piirustusten mukaan valmistettu betonipumppu ei toimineet tehokkaasti. On suositeltavaa löytää ja lukea niitä käsityöläisiä, jotka olivat saaneet kokemusta valmistusmenetelmistä näiden järjestelmien mukaisesti.

Betonipumpun pääyksikkö on työstösylinteri, jossa on mäntä. Tämän alueen valmistuksessa on pidettävä mielessä, että sen halkaisija ei saa olla alle 400 mm, ja männän työtahti on vähintään 0,5 metriä. Muussa tapauksessa pumppausprosessien määrä kasvaa, mikä johtaa mekanismin ennenaikaiseen kulumiseen. Männän ja sylinterin kosketuspinnoilla on oltava korkea tarkkuus ja pieni karheus. Tämä ei vain lisää betonipumpun tehokkuutta vaan myös lisää käyttöikää.

Drive on parempi käyttää sähkömekaanista. Hydraulinen käyttövoima on kalliimpaa ja vaikeampaa valmistaa. Taajuusmuuttaja vaatii asynkronisen kolmivaiheisen sähkömoottorin, pienennysvaihteiston, jolla on pienennyssuhde ja siirtomekanismi, joka muuntaa pyörimisliikkeen translaation liikkeeksi.

Tappi on kiinnitetty mekanismiin, joka välittää männän kääntöliikettä. Sängynnä voit käyttää metalli-hehkulamppua. Erityistä huomiota on kiinnitettävä takaiskuventtiileihin. Niiden valmistuksessa on välttämätöntä käyttää korkean lujuuden omaavaa seosterästä, joka pystyy kestämään toistuvia betonipumppuja.

Betonipumpun kokoaminen on tarpeen testata. Missään tapauksessa sitä ei voi käyttää ilman konkreettista tai alkusekoitusta!

Lähtöseoksena voidaan käyttää sementtiä, joka on erittäin laimennettu vedessä lisäämällä moottoriöljyä. Betonin pumppaaminen pumppuista kaatopaikalle tarvitaan betoniputkia. Ne voidaan valmistaa jäykkien ja joustavien muoviputkien yhdistelmästä, joiden halkaisija on suuri. Kunkin työvaihteen jälkeen betonipumppu on purettava, puhdistettava ja voiteltava huolellisesti. Tämä lisää sen elämää.

Kustannuksia.

Tuotantokustannukset riippuvat valitusta suunnittelusta, sen koosta ja käytetyistä materiaaleista, ja ne voivat olla 5-50 tuhatta ruplaa. Tämän kustannustason perusteella yksiköt voivat tuottaa tällaista yksikköä epäkäytännölliseksi.

Tee betonipumppu omiin käsiisi

Monoliittisen betonin rakentamisessa käytetään pienimuotoisen koneistamisen keinoja. Yksi näistä on betonipumpu. Laitteella on korkeat kustannukset, ja sen hankkiminen tai vuokraus johtaa merkittäviin rahoituskustannuksiin. Voit vähentää kustannuksia, voit yrittää tehdä pumppu betonille kädet lyhyessä ajassa. Miten tämä tehdään? Vastaus tähän kysymykseen on annettu alla. Ensin sinun on harkittava olemassa olevia betonipumppuja:

 • stationaarinen yksikkö - käytetään silloin, kun suuret rakennustyöt suoritetaan pois megalopoliteistä vaikeissa ilmasto-olosuhteissa;
 • kuorma-autoon asennetut betonipumput ovat mobiiliyksiköitä, joita käytetään pienimuotoiseen rakentamiseen kaupunkiympäristössä betonitehtaalla, joka sijaitsee lähellä rakennuspaikkaa.

Yksivaiheisen mäntäpumpun kaavio.

Itse tuotannolle sopii toinen vaihtoehto. Sisäisen rakenteen mukaan ne on jaettu seuraaviin ryhmiin:

 • mäntäpumput - on melko yksinkertainen laite. Sopii omien käsien tekemiseen;
 • pyörivä - vaikea valmistaa johtuen läsnäolosta korkean tarkkuuden osien suunnittelussa.

Tehdään siis mäntäbetonipumppu. Se koostuu useista osista:

Betoniseos vedetään ja pumpataan putkiin kahden sylinterirungon sisään asennetun sulkuventtiilin avulla. Betonin liike tehdään männän avulla, joka muodostaa alipaineen, kun se liikkuu sylinterin läpi. Kun ääriasento on saavutettu, mäntä luo paineen palautuskäynnillä, ja betonisekoitus tulee kuljetusputkiin ja sieltä kaatopaikalle. Käytetyn elektrolyyttimen tiivistämiseen.

Tällaisten pumppujen näytteet käyttävät kaksimoottorisia piirejä, jotka takaavat laitteen sujuvan käytön ja varomaton käytön.

Edellä mainittujen pääosien lisäksi pumpussa on muita pienempiä osia. Itse tuotannolle hyväksymme yhden männän suunnittelun halvemmaksi ja vähemmän monimutkaiseksi vaihtoehdoksi.

Piirustuksen laatiminen

Asiantuntevan työn suorittamiseksi on välttämätöntä aloittaa toimintasuunnitelman laatiminen ja ajatella tekniikkaa betonipumpun valmistamiseksi yksityiskohtaisesti. Ensimmäinen vaihe on yksikön piirustus. Tehtävän helpottamiseksi esittelemme esimerkinomaisen kaavion pumpun rakenteesta ja osista (kuva 1).

Edellä olevaa piirrosta voidaan käyttää aiottuun tarkoitukseen, mutta jos jokin ei sovi sinulle, voit tehdä muutoksia tai korvata sen toisella. Piirtäminen siirretään piirustuspaperiin, jossa on kaikki koot, ja lisätään spesifikaatio, joka osoittaa käytetyt materiaalit.

Betonipumpun sylinterin ja männän valmistus

Kuva 1. Pumpun mitoituspiirustus.

Nämä ovat suunnittelun päätiedot, ja nämä vaatimukset ovat:

 • yksikön osien kulumisen vähentämiseksi työstösylinterin halkaisija valitaan vähintään 380-420 millimetriä;
 • männän työtahti valitaan alueella 0,6-0,9 metriä;
 • takaiskuventtiilit, joihin betoni on voimakkaasti vaikuttanut, on välttämättä tehty materiaalista, kuten seosterästä.

Tee pyöreät osat sorviin. Sitten hiomalla ja höyrypyörillä ne puhdistetaan ja säädetään haluttuun kokoon. Runko voidaan valmistaa raudasta. Venttiilit on koottu ruuvimeisselillä, ja koko rakenne on koottu ruuvitaltalla. Asentamalla kokoonpannut betonipumppu taajuusmuuttajaan koko yksikkö voidaan asentaa yhdelle perävaunulle.

Taajuusmuuttaja, johon pumppu on kytketty, voi olla eri tyyppisiä:

Tavoitteenamme on ensimmäinen vaihtoehto sopiva. Taajuusmuuttajan piirustus on esitetty kuv. 2.

Se toimii kolmivaiheisella asynkronisella sähkömoottorilla ja liittää männänvarren pienennysvaihteen ja muunninmekanismin kautta, joka muuntaa moottorin akselin pyöreät liikkeet eteenpäin (eteenpäin taaksepäin) männänvarren. Asema on asennettu seuraaviin järjestelmiin:

 • pohjaan (perävaunu siihen asennetulla betonipumpulla) asenna sähkömoottori käynnistimellä;
 • vaihdelaatikko on kiinnitetty akseliinsa ja pultattu;
 • kerää muunnosmekanismi ja liitä se pienennyslaitteen männän ja lähtörullan kanssa;
 • Kytke virtajohto moottoriin.

Tarkista betonipumpun toiminta ja sen toiminta

Joten koko rakenne on koottu ja nyt jatkamme sen testaamista. Älä kytke laitetta päälle, jotta se voidaan tarkistaa tyhjäkäynnillä - se voi kaatua. Moottoriöljy ja työseos kaadetaan pumppuun, betoni, jolla on suuri vesipitoisuus, sopii taikinaan.

Laite on päällä, ja jos kaikki on koottu oikein, pumppu käynnistyy välittömästi. Älä koskaan unohda pumpun purkamista ja puhdista kaikki osat käytön jälkeen.

Sovelletut materiaalit ja työkalut

Kuva 2. Vetokuvio.

 1. Piirtopaperi.
 2. Lyijykynä, hallitsija, kompassi.
 3. Silitysrauta jopa 5 millimetrin paksuinen.
 4. Teräspyöreä puutavara venttiilien ja mäntien valmistukseen.
 5. Putki, jonka halkaisija on 400 millimetriä (teräs).
 6. Sähkömoottori (kolmivaihe) käynnistys- ja virtakaapelilla.
 7. Sorvi.
 8. Bulgaria.
 9. Ruuvimeisselillä.
 10. Jakoavaimen.
 11. Vähentää vaihteistoa.
 12. Muovi- ja teräsputket (betonin pumppaamiseen).
 13. Sementti, vesi, moottoriöljy.
 14. Hitsattu runko tai perävaunu.

Käyttämällä laadukkaita materiaaleja ja toteuttamalla kaikki artikkelissa annetut suositukset, improvisoituneen betonipumpun kustannukset ovat noin 60 000 ruplaa. Jos halvempia materiaaleja käytetään (mikä luonnollisesti pahentaa laitteen työn laatua), kustannukset laskevat 5 000 ruplaan. Asennettaessa betonia käytetään itse koottava betonipumppu yhdessä värähtelijän kanssa seoksen tiivistämiseksi.