Ohje betonipumpun valmistukseen

Yksityisen sektorin rakennustyöt tehdään jatkuvasti ja melko nopeasti. Tietenkin kiire ei ole vielä tuonut mukanaan mitään hyötyjä, mutta materiaalien ja työn kasvavat kustannukset huomioon ottaen haluan nopeuttaa prosessia, ja tätä helpotetaan vain apulaitteilla. Jos puhumme monoliittisten säätöjen, muottien tai lattioiden kaatamisesta, laitteiden käyttö valmiiden seosten toimittamiseen työalueelle on käytännössä ainoa vaihtoehto. Jotta säästät vieläkin enemmän, et voi turvautua vuokraukseen, mutta voit tehdä betonipumpun itse omalla kädellä luottamalla olemassa oleviin ohjeisiin. Mitä tämä tekniikka on, mikä se koostuu ja miten se toimii, yritämme selvittää entisestään.

Täyteaineiden tai lattioiden täyttäminen edellyttää homogeenisen massan luomista. Suuri tilavuus ja alueet käsin manuaalisesti ovat lähes epärealistisia. Tämä lähestymistapa johtaa polttorakenteiden muodostumiseen: jotkut ovat jo alkaneet kovettua, ja siihen lisätään vähitellen tuoretta betonia. Ilmeisesti tällä rakenteella ei ole yhtenäisiä ominaisuuksia, sen kutistuminen ja kutistuminen eri kohdissa seuraa omaa skenaariotaan.

Kaasuttamisen nopeuttamiseksi ja sen vuoksi rakenteen saattamiseksi mahdollisimman lähelle vaadittua on mahdollista käyttää betonipumppuja sisältävien sekoittimien avulla. Ensimmäinen on seoksen jatkuva valmistaminen ja toinen - sen virtaus työalueelle. Suurin ero näistä puhaltimista tavallisista vesipumppuista on liikuttavan aineen rakenne. Betoni on viskoosi, paksu (tahnamainen) materiaali, joka pakottaa meitä käyttämään hieman erilaisia ​​periaatteita ja teknologioita sen kuljetukseen. Markkinoilla olevat tuotteet on jaettu kahteen suureen ryhmään: roottori ja mäntä.

1. Pyörivät betonipumput.

Nämä ovat kuljetusmekanismeja, jotka käyttävät joustavia imu- ja paineletkuja letkut (kuvassa, kohdat 1, 5 ja 9).

Kuten minkä tahansa tällaisen koneen kanssa? tässä on pääkammio, jossa on holkit ja pyörivä epäkesko- roottori 4. Se sisältää kumipäällysteisiä rullia 3, jotka pyörimisvaiheessa puristavat imu- ja väliviivojen osia työntämällä seoksen syöttöjohtoon. Tällaisten koneiden tilavuus on 70 m3 / tunti ja vaaka- ja pystysuora pää 300 ja 70 m. Erilaisten komponenttien suunnittelun ja valmistustekniikan monimutkaisuuden vuoksi on epätodennäköistä, että voit koota tämän tyyppisen betonipumpun omalle ja keskittyä siihen ei ole järkevää.

2. Mäntäbetonipumput.

Nämä ovat tuottavampia (jopa 200 m3 / tunti) ja tavallisia koneita. Toisin kuin edellinen tyyppi, tässä vetovoima ei ole roottori, jossa on rullat, vaan mäntä, joka työntää tietyn betonin annoksen syöttölinjalle. Teollisissa malleissa käytetään piiriä, jossa on kaksi yhdensuuntaista männää, jotka on vuorotellen kytketty vesijohtoon C- tai S-muotoisella portilla.

Betonipumpun käytön aikana betonista syötetään bunkkeri kammioon portilla ja imeytetään yhteen sylinteristä, jotka ovat auki tällä hetkellä. Täytön jälkeen portti liitetään ja mäntä työntää betonin syöttöputkeen. Samanaikaisesti seuraavassa lohkossa työyksikkö käännetään ja materiaali rekrytoidaan.

Syöttösylinterien jaksoittainen vaihtaminen mahdollistaa niiden koon säästämisen (ensinnäkin - pituus), mikä antaa jatkuvan syötön ohjeen mukaisesti.

Tällaisen betonipumpun kokoaminen omilla kädillä ei ole niin monimutkainen kuin se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä. Lisäksi, jos otetaan huomioon suhteellisen pienet työmäärät yksityisellä sektorilla, järjestelmää yksinkertaistetaan merkittävästi käyttäen vain yhtä painesylinteriä. Tämä vähentää tulevien toimien määrää ja niiden kokonaiskustannuksia.

Mistä aloittaa? Askel askeleelta

Jokainen teknisesti monimutkainen yritys voidaan toteuttaa käytännössä edellyttäen, että se arvioi tilannetta ja oikeita laskelmia. On tarpeen analysoida olemassa olevia tekniikoita, valita hyväksyttävä järjestelmä yksittäisten komponenttien ja kokoonpanojen valmistukseen ja kokoonpanoon betonin käsittelyyn, löytää sopivia materiaaleja ja valmiita osia. Sinun on myös kehitettävä piirustuksia, jotka luovat männän, sylinterin, asumisen. Ei ole tarpeetonta tehdä betonipumpun käyttöohjeita.

Projektiasiakirjojen valmistelu toteutetaan myös itsenäisesti, erityisesti jos on olemassa erityisopetus ja ymmärrys kehityksen perusperiaatteista. Jos näin ei tapahdu, sinun tulee etsiä apua tai neuvoja ammattilaisilta tai etsiä tietoa Internetistä: erikoisfoorumeilla on aivan mahdollista löytää valmiita piirustuksia ja ohjeita betonityöstöyksiköiden asentamista ja käyttöä varten.

Kuinka tehdä tärkeimmät elementit?

Betonipumpun toiminnan tarkkuus riippuu siitä, kuinka optimaalisesti sen pääkomponenttien parametrit on valittu. Pääsyylän halkaisija valitaan, keskittyy alueeseen 42-400 mm. Männän iskun on suositeltavaa ottaa 500-900 mm: n etäisyydellä riittävän määrän betonipurkausta.

Rakennuksessa käytettävät sulkuventtiilit suositellaan valmistettavaksi seostetut, paremmin kuin ruostumattomat teräkset, jotka pidentävät huomattavasti niiden käyttöikää suorassa kosketuksessa betoniin. Akselin muotoiset osat käännetään työkalusta sorviin. Halutun tarkkuuden kokoa säädetään hiomalla. On huomattava, että telakoinnin aikana poikkeaman on oltava ± 0,1 mm.

Betonipumpun pääkomponenttien kokoaminen tapahtuu ruuvimeisselillä ja ruuvinvääntimillä. Valmis pumppu on kytketty käyttölaitteeseen (hydraulinen, mekaaninen). Ensimmäisessä tapauksessa käytetään hydraulijärjestelmää, joka takaa paremman kulun ja kestävyyden. Toisessa vaihtoehdossa on välivaihteisto sekä kampivarsi. Tällöin on mahdotonta varmistaa riittävän pitkä aivohalvaus ja näin ollen lisätä liikkeiden määrää, mikä väistämättä vaikuttaa palvelun kestoon.

Tällaisen betonipumpun keskimääräiset kustannukset ovat 50 000-60 000 ruplaa, mutta riippuen materiaaleista ja kokoonpanoista sekä hinnoittelua koskevasta taloudellisesta tilanteesta tämä indikaattori voi vaihdella (yleensä suuremmassa suunnassa).

Laitteiden asianmukainen toiminta

Ensimmäinen vaihe, joka on lähtökohtana betonipumpun käsittelyssä, on käynnistysvaihe ja käynnissä oleva kokeilu. On ehdottomasti kiellettyä suorittaa testin mukanaolo tyhjäkäynnillä, betonipumpulla, jota ei ole täytetty materiaalilla. Työseoksena käytetään koneöljyä, betonia, joka laimennetaan riittävällä määrällä vettä.

Jokaisen käyttöjakson on päättyttävä rutiininomaisesti purkamalla ja puhdistamalla ohjeiden mukaisesti. Tämä on tehtävä, koska karkaistua betonia on erittäin vaikea katkaista ja jopa jatkuva kosketus työpintoihin voi johtaa niiden ennenaikaiseen kulumiseen.

Itse valmistettu betonipumppu on hyödyllinen yksikkö monoliittirakenteisen betonin kanssa, mikä mahdollistaa seoksen kaatamisen nopeuttamisen ja säästää yksityisten yritysten palveluita. Mutta sen tuotantoa on harkittava, jotta kehitykseen ja kokoonpanoon käytetyt rahat ja aika voidaan taata maksettavaksi.

Kotitekoinen betonipumppu

Rakenne ei ole täydellinen ilman betonipumppua. Useimmin sitä käytetään monoliittisessa rakenteessa. Teolliset laitteet ovat melko kalliita, mutta vähän kärsivällisyyttä, kekseliäisyyttä ja tarkkaavaisuutta, voit tehdä samanlaisen laitteen itse. Tehokas käsityö betonipumpun valmistuksessa auttaa vähentämään kustannuksia rakentamisen aikana.

Betonipumpun luokitus

Betonipumppujen luokittelu voi olla erilainen. Ensimmäinen luokittelu riippuu autonomian tyypistä. Ne voivat olla sekä mobiili että kiinteä suunnitelma.

 • kiinteät betonipumput - tämäntyyppisten laitteiden tärkeimmät edut ovat korkeampi tuottavuus, teho ja luotettavuus, ja samaan aikaan laitteet voivat työskennellä melko raskaissa kuormissa ja vaikeissa olosuhteissa;
 • Mobile betonipumput ovat suositeltavampia niille, jotka eivät halua ostaa laitteita, vaan vuokrata ne. Tämäntyyppinen pumppu on kompakti ja helposti kuljetettava, pystyy suorittamaan betoniliuoksen pumppauksen sekä pystyasennossa että vaakasuorassa.

Luokittelu voi myös riippua koosta, moottorin suorituskyvystä ja tehon tyypistä. Betonipumput voidaan luokitella ratkaisutyyppien mukaan, ja siksi ne voivat olla tyhjiö- ja männän tyyppisiä.

 • tyhjiöbetonipumppu - betonia toimitetaan puristamalla liuos alustalta alipaineen avulla;
 • mäntäbetonipumppu - betoni toimitetaan työpistoolilla.
Takaisin sisällysluetteloon

mäntä

Männän kotitekoinen betonipumppu sisältää useita suuria osia, kuten: käyttö, sylinteri, mäntä. Jokainen näistä osista puolestaan ​​sisältää tietyn määrän pienempiä osia. Sylinteri on astia, johon kuuluu 2 sulkuventtiiliä. Niiden tehtävänä on tislaamalla betoniliuosta vastaanottimesta betoniputkeen. Prosessi itse johtuu sylinterin ja männän sujuvasta toiminnasta.

Kun betonipumpun toiminta alkaa, mäntä alkaa ensin toimia. Työn aloittamisen jälkeen männän takana syntyy purkaminen sylinterissä, mikä edistää seosta seuraajalle. Mäntä siirtyy loppuun ja palaa sitten aloitusasentoon. Tämän toimenpiteen ansiosta paine on paine, joka työntää betoniseoksen konkreettiseen linjaan.

Teollisessa betonipumpussa on kaksi männää, jotka lisäävät teho ja monimutkaisuus teknologisissa prosesseissa. Tämä kuitenkin hyödyttää vain suuria rakennushankkeita, joissa tällaisen laitteen melko korkea hinta maksaa nopeasti. Pienellä rakenteella teollisuuslaitteiden hankinta on kuitenkin liian tuhlaavaa etenkin, koska voit itse tehdä kotitekoista pumppua.

Materiaalit ja työkalut

Jos kuitenkin päätät käyttää kotitekoista betonipumppua rakentamisessa, kannattaa varustaa tarvittavat työkalut, materiaalit ja ennen kaikkea kärsivällisyys. Voit tehdä betonipumpun omiin käsiisi tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • metallilevy, jonka paksuus on 5 millimetriä;
 • metalliputki (mieluiten teräs) sylinterille;
 • pyöreät metallilevyt venttiilien ja mäntien valmistukseen;
 • sorvi tarvittavan sorvitöiden suorittamiseen;
 • moottori (sähkö);
 • ruuvimeisseli;
 • pultit ja avaimet;
 • teräs- tai muoviputket betonovod;
 • vaihdelaatikko, jossa laskuteline;
 • hitsattu runko.
Takaisin sisällysluetteloon

Sylinteri ja mäntä

Pumpun pääosa on mäntä ja sylinteri. Näiden osien valmistuksessa ei pidä unohtaa, että sylinterin halkaisijan tulee olla 400 millimetriä ja männän liike - 50 senttimetriä. Muussa tapauksessa työjaksojen määrä kasvaa varmasti, ja tämä on täynnä varaosia aikaisempaa kulumista. Käytä betonipumppua niin kauan kuin mahdollista ja tehokkaammin, että sinun on huolehdittava mahdollisimman tarkasti männän ja sylinterin valmistuksesta.

Valmistusprosessi

Aluksi tarvitset piirtämiseen tarvikkeita piirtämällä tulevaa tuotetta, kuten viivoitin, piirustuspaperi, kompassit ja lyijykynät. Jos sinulla ei ole tarpeeksi taitoa piirroksen suunnitteluun, löydät valmiit piirustukset. Mutta käytä valmiita piirustuksia betonipumpussa on oltava varovainen, koska ne voivat olla virheellisiä. Erinomainen vaihtoehto on, jos sinulla ei ole vain työntekijöitä, mutta insinöörikoulutusta.

Automaattinen asema

Kun päätät tehdä betonipumpun omiin käsiisi, sinun on tiedettävä, että kone tarvitsee aseman. Paras valinta olisi sähkömekaaninen. Sen tärkeimmät erot hydraulikoneesta ovat sen halvemmat kustannukset ja yksinkertaisempi valmistus. Sen tekemiseksi tarvitsemme alennusvaihteiston, kolmivaiheisen asynkronisen moottorin, siirtomekanismin (sen avulla, pyörimisliike muunnetaan translaatioksi).

Jotta translaation liike siirretään mäntään laitteeseen, kiristinpidin on kiinnitettävä. Se on vain täällä ja tarvitset hitsattua kehystä, koska sitä käytetään sängyssä. On tärkeää, että se on korkealaatuisesta metallikulmasta.

Sylinterin valmistuksessa tulee kiinnittää erityistä huomiota venttiileihin. Heille käytetään vain seostettua epätavallisen vahvaa terästä, vain tämäntyyppinen metalli voi kestää betonin sekoittumisen toistuvia toi- mintoja.

hyväksikäyttö

Kun laite on koottu, se on testattava. Mutta se on täysin mahdotonta testata sitä ilman konkreettista ratkaisua tai kantoraketti, koska se voi rikkoa.

Aloitusratkaisuna voit käyttää veteen liuotettua sementtiä pienellä määrällä moottoriöljyä. Lähtöseos kaadetaan pumppuun ja vasta sen jälkeen laite on kytketty verkkoon. Jos betonipumppu omilla käsillään oli kunnolla koottu, niin hänen pitäisi välittömästi ansaita.

Jotta laite voisi toimia pitkään, on huolehdittava siitä. Jokaisen käytön jälkeen pumput on purettava ja puhdistettava huolellisesti kaikki varaosat. Jotta voit päästä konkreettisen ratkaisun pumpusta oikeaan paikkaan, sinun täytyy betonovod. Se on valmistettu muovisista tai metalliputkista, joiden halkaisija on suuri.

Käytettäessä laadukkaita materiaaleja valmistettu pumppu ei ole mitenkään huonompi kuin teollinen. Jos haluat vähentää tuotantokustannuksia, voit käyttää halpoja materiaaleja. Älä kuitenkaan unohda, että tämä voi heikentää pumpun suorituskykyä ja toimintaa, mikä puolestaan ​​vähentää laitteen käyttöaikaa ja nopeuttaa osien kulumista.

Kuinka tehdä betonipumppu omalla kädelläsi?

Betonointi on yleisimpiä rakennusalan töitä, sitä käytetään useimmilla alueilla. Ratkaisevan ratkaisun helpottamiseksi erityiset laitteet sementin valmistukseen ja kuljetukseen ovat laajalle levinneet. Helpoin, mutta kallis tapa siirtää laasti on pumpata konkreettisia, mutta asennuskustannukset tukahduttavat pieniä yrityksiä. On mahdollista luoda betonipumppu omiin käsiinsä, mutta kustannukset ovat pienemmät 30-40%.

Betonipumpun käyttöperiaate

Betonipumppu on laite, jonka ainoana tehtävänä on valmistaa ja toimittaa betonia sekoituspisteestä kohdepaikkaan. Asennus perustuu putkiin tai putkistoihin, jotka siirtävät ratkaisun mihin tahansa paikkaan. Suurin tarve ilmenee monoliittisessa rakenteessa ja lujitettujen betonirakenteiden luomisessa.

Liikkuva betonipumppu, jolla on korkea suorituskyky telaketjulla

Jotta ymmärtäisit laitoksen rakentamisen, sinun on tiedettävä, miten betonipumppu toimii. Betonipumpun toimintaperiaate perustuu nesteen ominaisuuksiin - se siirtää ja täyttää järjestelmän muuttuvan tilavuuden. Jos tilavuus täyttää kokonaan seoksen, liuos purkautuu putkilinjaan ja sitten kohdepaikkaan.

Betonipumpun laite ja käyttöperiaate on jaettu useisiin ryhmiin:

 • Mäntä. Suorita jatkuva syöttö eri etäisyyksillä. Nykyaikaiset laitteet pystyvät siirtämään nesteen korkeuteen 6-65 m. Seoksen tilavuus on 180 m3 / h. Sille on ominaista epävakaisuus, joka johtuu siitä, että pienet sementtielementit osuvat. Se on jerk feed -periaate.
 • letku (ruuvi). Tarjoa jatkuvaa kuljetusta. Betonipumppu antaa suuren määrän kuljetettua materiaalia. Asennus poikkeaa hiljaisesta työstä pumpattaessa rakenteita kaiken koostumuksen mukaan. Jos ruuhka muodostuu, se rei'itetään kääntämällä moottoria. Betonipumppujen pumpulla on yksi merkittävä haitta - letkun pieni käyttöikä, mutta muotoilu on helppo korjata itsenäisesti;
 • hydrauliikalla. Kun hydrauliset yksiköt toimivat betonin kanssa, laitteet kestävät kestävämpiä ja sujuvasti siirtävät ratkaisun (ilman juoksuja ja nopeuden muutoksia). Hydrauliikka auttaa pumppaamaan nestettä korkeuksiin ja etäisyyksiin. Hydraulinen käyttölaite on mahdollisimman yksinkertainen, laite johtaa pieneen virrankulutukseen. Hydraulipumput auttavat liuosta pumppaamaan kevyiden aggregaattien avulla, ne ovat helppokäyttöisiä ja ylläpidettäviä.
Mäntäbetonipumpun rakenne

Piirustukset betonipumppuista omiin käsiinsa eroavat merkittävästi tyypistä riippuen. Kaikki mallit eroavat laitteessa, mutta niillä on samankaltaiset haitat enemmän tai vähemmän selväksi:

 • liikkuvan kaluston käyttö on pakollista;
 • rajoitettu kuljetusetäisyys;
 • tiukasti liuoksen koostumukseen.

Itse valmistetun betonipumpun hinta riippuu suoraan putken vaaditusta tehosta ja halkaisijasta. Suurten putkien kohdalla pää on vähentynyt. Viime aikoina betonovodov (betonovodovin kyky toimittaa betonia eri etäisyyksien kohdealueelle) ja betonipumppu (pienempi koko ja liikkuvuus) ovat erittäin suosittuja.

Yksiköiden tyypit

Perinteisesti laitteet jaetaan kahteen luokkaan: mekaanisella kokoonpanolla tai hydraulisella elementillä. Pyörivät ja männän betonipumput ovat omat toiminnalliset edut ja haittapuolet.

Mäntäjärjestelmän toiminta

Mäntäjärjestelmät toimivat samalla periaatteella kaikilla käyttöalueilla. Alaspäin suuntautuvan liikkeen vaiheessa imetään tietty määrä nestettä ja betonivastaanotinta, toisessa työvaiheessa liuos työnnetään siirtohihnalle. Seos kulkee putken läpi työalueelle.

Mekaaninen mäntäpumput

Työ edellyttää välttämättä liukuventtiilin käyttöä, joka avaa konkreettisen vastaanottimen imuasteessa ja sulkee sen poistoprosessin aikana. Suljin säätää nesteen virtaussuunnan. Testauksen aikana on ehdottomasti lisättävä moottoriöljyä työseokseen.

Suunnittelu sisältää mekaanisen käyttölaitteen tai hydraulijärjestelmän. Nykyaikaiset betonipumput toimivat hydrauliikalla, koska järjestelmä on erittäin tuottava ja johtaa suurempaan paineeseen ja pumpun tehon kasvuun. Hydraulijärjestelmä tarjoaa suuremman männän iskun ja antaa tasaisen liikkeen verrattuna liitosputkikokoonpanoon. Mahdollinen ongelma on löysä kosketus männän ja kammion välillä. Mikroskooppiset sementtipartikkelit tunkeutuvat männän ja sylinterin väliin, mikä nopeuttaa huomattavasti kulumista.

1-sylinterin laitteita ei käytännössä käytetä, koska ne johtavat ratkaisun syöttämiseen. Järjestelmään on rakennettu kaksi sylinteriä, ne toimivat vuorotellen - näin betonin virtaus tapahtuu tasaisesti ja jatkuvasti. Myös kahdella sylinterillä varustettu mekanismi vähentää kulumista.

Roottorijärjestelmän työ

Pyörivien betonipumppujen käyttö on paljon yleisempi, koska mäntäjärjestelmät ovat luotettavampia. Perusta on roottori, jossa on kiinteät telat (peitetty kumilla). Rotorin pyörimisvaiheessa rullat liikkuvat liikkeessä, jotka siirtävät seoksen betonivastaanottimelta työletkuun. Tärkeä etu on kääntötoiminto ilmataskujen ja ruuhkien poistamiseksi.

Pyörivän betonipumpun rakenne

Laitteiden huolto ja korjaus on helpompaa. Rakenteen heikko kohta on letkun tai tiivisteiden kuluminen - molemmat toimintahäiriöt on helppo korjata käsin. Muita haittoja ovat matala teho (verrattuna männän tyyppiin) ja karkean täyteaineen heikko toleranssi.

Betonipumpun pumppaamiseen on myös ruuvipumput, mutta ne ovat huonompia kestävyydessä ja suorituskyvyssä. Niiden toimintaperiaate on alkeellinen: ruuvi asetetaan läpikulkukammioon, joka pyörii aikana syrjäyttää aineen.

Rotorimekanismit on esitetty erilaisissa muunnelmissa, mutta pääasiallinen ero on sijoituspaikka: kiinteä ja auto.

Perusyksiköiden vaihtoehdot

Kiinteät pumput

Ennen kuin teet betonipumpun omilla kädillä, sinun on päätettävä sen pohjan tyyppi. Kiinteä vaihtoehto on erillinen pumppu-asema. Mitat vaihtelevat suurilla alueilla, betonipumput ovat pienimuotoisten rakennustöiden ja teollisuuslaitosten rakentamiseen. Alusta asennetaan usein liikkumaan.

Mobiilirakenne ilman alustaa pääasiassa on suuri teho, on suositeltavaa käyttää betonipumppua suuren mittakaavan rakennusmateriaalin, korkeiden rakenteiden kulhoon. Jos runko on saatavilla, pitkät matkan kuljetukset eivät ole ennustettuja, ne on tarkoitettu liikkumaan yhdessä paikassa.

Kiinteä sekoitin ja betoniputki

Tänään on kehitetty uuden tyyppinen vipu, jolla on vahva alusta, jonka avulla voit siirtää laitetta pitkiä matkoja traktoriin. Yksityisten asuntojen tai kotitalouksien rakentamiseen on luotu minibetonipumppu, jossa on mäntämekanismi, joka on vähemmän yleinen pneumaattisella toimilaitteella. Se auttaa pienten tilausten tekemisessä tai ahtaissa olosuhteissa.

Pneumaattinen asennus on suunniteltu toimimaan homogeenisten solurakenteiden kanssa, ja sen ominaispiirteitä ovat alhainen teho ja tarve yhdistää kompressori, mutta vakaa ratkaisuvaihtoehto.

Pumput autoteollisuudessa

Auton pumpputyyppi on yleisimpi kaikilla rakennusalueilla. Sekä muut pyörätuotteiden puutarhavälineet, betonipumppu liikkuu helposti itsenäisesti ja sillä on myös eroja:

 • Kiinteä asemapaikka, jolla on suuri teho, soveltuu yksinomaan laajamittaiseen rakentamiseen, se on kallista ylläpitää eikä sitä voida ohjata. Auton versio pystyy ajamaan jopa useimpiin kohteisiin;
 • Asennustyyppisille yksiköille tarvitaan välttämättä erityistä tehoa, joskus on vaikeaa luoda sopivia olosuhteita rakentamisolosuhteissa. Betonipumpun teho tulee koneen asennuksesta;
 • Pienellä pumpulla on alhainen tuottavuus ja asennuskustannukset eivät ole edullisia kaikille urakoitsijoille. Talouden näkökulmasta auton yksikön vuokraus on halvempaa, ja lisäksi se auttaa tekemään työn monta kertaa nopeammin.
Pumput autoteollisuudessa
 • Sisäänrakennettu puomi on rakennettu nykyaikaisiin auto-komplekseihin, mikä helpottaa ratkaisun toimittamista kohteisiin, joilla on vaikea pääsy tai korkeus. Jos puomi ei ole käytettävissä, lineaaripumppua käytetään liuoksen pumppaamiseen 1 km: n ja 120 metrin korkeuteen asti;
 • Matkustamon ammattihenkilön ansiosta kaikki laitteen vaurioitumisvaarat poistetaan asiakkaalta.

Betonipumppu - osta tai tee itsesi?

Käytettyjen erikoislaitteiden markkinoilla on paljon tarjouksia, mutta ennen kaikkea kannattaa miettiä, onko mahdollista ostaa, koska on mahdollista tehdä betonipumppu omiin käsiinsä. Asennuksen luomiseen vaaditaan perustaidot. Itse tehdyt asennukset ovat vähemmän tehokkaita ja niissä on yksinkertaisuus ja asianmukainen valmistus, ne toimivat kunnolla ja tasaisesti.

Aluksi on tärkeää määrittää betonipumpun toimintaperiaate: mäntä tai hydrauliikka. Männän tyyppi on yksinkertaisin, mutta johtaa laitteiden komponenttien nopeaan kulumiseen jatkuvan kitkan takia. Hydrauliikan suorituskyky on paljon parempi, mutta sitä vaikeutuu. Automaattinen betonipumppu on mahdollista tehdä, mutta ne ovat vähemmän tehokkaita.

Ennen betonipumpun valmistusta omilla käsillä ne kiinnittävät suurta huomiota porttiin - tämä on eräänlainen venttiili, joka tarjoaa korkealaatuisen otteen betoniputken ja pumpun välillä. Rakenteen toiminta riippuu portin oikeasta valinnasta.

Betonipumppu tekee sen itse

Miten tehdä betonipumppu - tuotantoteknologia

Työn aikana vaaditaan apuvälineitä, lämpöeristys on toivottava toimenpide. Gerotor-pumppu tekee sen itsestään yhden järjestelmän mukaisesti. Betonipumpun kokoonpanon kohokohdat:

 • Valmistuksen toteutettavuuden arviointi. Laajamittaiseen rakentamiseen on järkevää ostaa oma asennus. Pienille ja keskikokoisille töille on edullista varata betonipumppujen vuokraus. Kotitekoinen betonipumppu on suhteellisen monimutkainen ja kallis prosessi.
 • Piirtämisen luominen. Betonipumpun rakenne on yksinkertainen, sen valmistelu vaatii vähäisiä suunnittelutaitoja tai käyttää olemassa olevia järjestelmiä. Itse tuottaminen on vaikeampi tapa, mutta sen avulla voit luoda rakenteen erityistarpeisiin. Valmisohjelmien käyttö on kätevää johtuen aikakustannusten pienentymisestä ja mahdollisuudesta tutkia piirtovirheiden palautetta tai löytää keinoja suunnitelman parantamiseksi.
 • Sylinterin valinta männällä. Järjestelmän keskeinen osa olisi valittava tehon marginaalilla. Sylinterin suurin halkaisija on 400 mm, on parempi valita pienempiä malleja. Männän iskun arviointi - 50 cm. Jos parametrit eivät ole samat, käyttöjaksojen määrä kasvaa, minkä seurauksena nopea kuluminen.
 • Mäntä, sylinteri. Pumpun pitämiseksi pitkään, sinun on tehtävä erittäin tarkka säätö ja karheuden poistaminen.
 • Solmityypin valinta. Laitteen monimutkaisuuden ja kustannusten vähentämiseksi laite auttaa sähkömekaanista pumppua. Hydraulinen versio voidaan valmistaa manuaalisesti, mutta tämä lisää kustannuksia ja vaikeuttaa prosessia.
 • Asennuslaite. Mekanismissa tulisi olla välityssuhde pienentämään ja muuttamaan kiertoliikkeitä translaatioon.
 • Kuninkaapin asennus. Elementti on liitetty mekanismiin. Hitsattu runko valmistetaan metallikulmasta. Kevytmetalliventtiilit on viety järjestelmään, ne kestävät kulumista.

Osien valmistelun ja pumpun keräämisen jälkeen on edelleen tarkistettava asennuksen käyttökelpoisuus. Laitetta ei saa aloittaa ilman betonia tai erikoistunutta alkuainetta (käsin valmistettu sementistä vedellä ja lisäämällä autojen öljyä).

Betonipumppujen käyttö rakentamisessa

Monoliittiset korkeat rakennukset on lähes aina linnoitettu betonipumpulla. Asennukset auttavat toimittamaan betonia mihin tahansa lattiaan mahdollisimman vähän aikaa ja fyysisiä kustannuksia.

Yksityisen rakentamisen osalta tilanne on jokseenkin monimutkaisempi, koska erikoislaitteiden käyttö on rajattu sivustolle ja ratkaisun manuaalinen valmistelu on erittäin pitkä menettely. Autoteollisuuden laitokset ovat melko suuria, toimivat kunnossa, laitteiden leveys on jopa 12 m, nuolen käyttö vaatii entistä enemmän tilaa, jopa 70 m. Minibetonipumput auttavat ongelman poistamisessa, tehtävän yksinkertaistamisessa ja rakentamisen nopeuttamisessa.

Betoni on mahdollista tilata betonipumppu pienille rakennuksille yhdessä KamAZin kanssa, johon päälinja on kiinnitetty: 2 putkea, joissa on liitospihdit. Impregoitunut betonipumppu KamAZin kanssa on betonipumpun mittasuorimpi vaihtoehto.

Jos kuorma-autoa ei ole saapunut paikalle, kokoonpano on tehtävä manuaalisesti, mutta tarvitaan vähintään kaksi henkilöä. Manuaalisen asennuksen mahdolliset ongelmat:

 • line tauko. Järjestelmässä on suuri pää, puristimet eivät aina pysty kestämään painetta. Asennuksen vetäminen muodostaa reiän. Meidän täytyy pysäyttää järjestelmä, puhdistaa putki ja tehdä vahvempi asennus;
 • muuttamalla maantietä. Työnvaihtoa vaihdettaessa on välttämätöntä siirtää putki, mutta tämä ei toimi ratkaisun kanssa. Meidän täytyy purkaa, puhdistaa ja asentaa linja uudelleen.

Laitteiden työn pitkäaikainen asettaminen on vielä huomattavasti pienempi kuin seoksen manuaalinen vaivaaminen.

Betonipumppujen käyttö rakentamisessa

Automaattisten betonipumppujen edut

Tuotantolaitteistoilla on lukuisia etuja:

 • sisäänrakennettu elektroninen ohjausyksikkö, joka ohjaa työn oikeellisuutta ja jatkuvuutta. Operaattori valitsee toimintatavan ja lohko itsenäisesti säätää asennuksen toimintaa;
 • riippumaton huuhtelujärjestelmä putkille ja pumput. Vähentää huoltoaikaa ja ruuhkaa;
 • viereisen alueen valaistus betonipumpun kanssa pimeän jälkeen;
 • äänimerkkejä tärkeimmistä tapahtumista;
 • betonijakeluyksiköiden aukkojen säätö;
 • kaikki pumppuyksiköt toimitetaan huuhtelujärjestelmällä, erityisellä ohjelmistolla ja 80 m: n betoniputkella;
 • Valinnaisena vaihtoehtona valmistajat tarjoavat konkreettista kasvua, yksinkertaistaen betonin toimittamista kohdealueelle;
 • moottoreiden täydellinen noudattaminen EURO-4-standardien kanssa;
 • luotettavia osia käytetään kestävyyden lisäämiseen ja ylläpitokustannusten pienentämiseen.

suosituksia

Pienien rakenteiden rakentaminen edellyttää monenlaisia ​​työkaluja ja tekniikoita:

 • Betonipumpun yleisin käyttö on säätiön muodostaminen. Paalutyypille on kätevää ja halpaa käyttää käsikäyttöistä poranterää TISE;
 • monoliittirakenteen pohjaan käytetään aina metallipohjaa. Neulomalla aseen vahvistaminen nopeuttaa kehyksen luomista;
 • betonisointi yhdistetään usein muiden rakennusmateriaalien kanssa. Jos työn laajuus on riittävän suuri, kuona-lohkojen tai koneiden valmistus rakennuspalikoiden valmistukseen tarkoitettu kone tulee käteväksi;
 • rakenteen pystyttämisen jälkeen on aina tarpeen porata sähköjohdot, kiinnityslaitteet jne. Betoniporaus timanttikruunuilla on yksinkertainen ja luotettava tapa rakentaa viestintä seinämiin; menetelmää voidaan soveltaa mihinkään muuhun poraukseen;
 • Rakennusjärjestelyn viimeisessä vaiheessa podrozetnikin kruunu tulee käteväksi, sen apuna, reiät ovat tasaiset, ne helposti tulevat pistorasiaan.

johtopäätös

Betonipumppu on monimutkainen rakennuslaite, jota ei ole helppo tehdä itsenäisesti, mutta taidon ja ajan saatavuudella työ on melko toteuttamiskelpoinen. Tuotantovaihtoehdot ovat toimivampia ja tehokkaampia, mutta kalliimpia. Jos haluat säästää rahaa, usein tilata betonipumpun vuokra.

Tee betonipumppu omiin käsiisi

Usein monoliittisen rakenteen kanssa tarvitaan pienikoneiston apu. Tässä artikkelissa keskitymme pumppuun betonimassan valmistukseen, jota ilman on mahdotonta kuvitella rakennustyötä. Voit tehdä tämän laitteen itse ilman rahaa asunnon ostosta liikkeeseen.

On tunnettua, että vahvistettuja betoniseoksia käytettiin yli vuosisataa sitten, ja sitten tiilen ja puun rakentaminen on hiipunut hieman taustalle.

Vahvistettu betoni on vähentänyt huomattavasti rakennusaikaa. Muutamaa vuosikymmentä sitten rakennuttajat eivät tienneet, miten oikein vaivata ratkaisu, miten se saattaa työmaalle ja miten se nousee ylemmille kerroksille. Nykyään kaikilla näillä kysymyksillä on vastauksia, koska tiede ei pysy paikallaan. Esimerkki innovaatiosta on tällaisen yksikön rakentamisen markkinoilla betonipumpulla. Käyttämällä tätä pienimuotoista koneistamista, parvien talot rakennetaan nopeammin ja laadullisesti.

Jos puhua tieteellisellä kielellä, betonipumppu on erikoislaitteisto, joka ottaa betoniseoksen ja toimittaa sen vaakasuoraan / pystysuoraan työmaalle. Toisin sanoen se on eräänlainen mäntäkone juuri valmistetun betonimassan kuljetukseen.

Miten konkreettinen pumppu - toimintaperiaate

Jotta voisit tehdä betonipumpun omiin käsiisi, sinun on ymmärrettävä asennuksen periaate. Merkittävin esimerkki on mäntäbetonipumppu, joka koostuu kolmesta pääosasta:

Sylinterin runkoon on asennettu kaksi sulkuventtiiliä, joiden kautta betoniseos vedetään sisään ja pumpataan putkiin. Mäntä, kun se liikkuu pitkin sylinteriä, muodostaa alipaineen, jonka takia betoni alkaa liikkua. Kun mäntä päätyy päätypisteeseen, se aiheuttaa paineen ja palautuskäynnillä betoniseos tulee kuljetusputkiin, jotka johtavat laastin paikkaan tai kaatamiseen.

Myymälöissä useimmiten on olemassa kaksi-mäntäpumput, ne varmistavat kitkattoman asennuksen ja tasaisen käytön.

DIY betonimäntäpumppu

Jotta tällainen mekanismi olisi omalla kädelläsi, sinun on ensin mietittävä tuotantotekniikan suunnitelma ja laadittava asennuspiirustus. Helpoin tapa löytää yksikön valmis järjestelmä ja siirtää se piirustuspaperiin.

Seuraavaksi voit jatkaa pääosien valmistus - sylinteri ja mäntä. Jotta pumppujen komponentit eivät kuluisi, sinun on valittava oikein niiden koko. Halkaisija työsylinteri on oltava vähintään 4,2 cm. Mäntä on valittava koon mukaan työiskun, optimaalinen arvo on aikana 50-90 cm. Takaiskuventtiilit on valmistettu seostamattomasta teräksestä, tämä äiti kestävät pitkäaikainen altistuminen betonimassaan.

Pyöreät osat valmistetaan sorviin. Ota haluttu koko ja puhdista höyryjä ja hiomalaikkoja. Venttiilit kootaan ruuvimeisselillä ja suunnittelua käyttämällä avainavaimia. Sen jälkeen valmisbetonipumppu on kytketty taajuusmuuttajaan. On tarpeen erottaa hydrauliset ja sähkömekaaniset käyttötapojen tyypit. Viimeksi mainittua käytetään useimmiten. Se alkaa kolmivaiheisesta moottorista. Männänvarrelle se syötetään muuntimen ja vaihteiston kautta. Mekanismin ansiosta akselin pyöreät liikkeet muunnetaan männänvarren kääntöliikkeiksi. Eli se toimii edestakaisin.

Taajuusmuuttaja on asennettu seuraavasti:

 • pohjaan asennetaan sähkömoottori, jossa on laukaisumekanismi;
 • vaihteisto on pultattu akseliinsa;
 • lisäksi muunnosmekanismi kootaan;
 • mekanismi on kytketty telan pienennysvaihteeseen ja mäntään;
 • kytke virtajohto moottoriin.

Materiaalit ja työkalut

Mitä materiaaleja ja työkaluja tarvitset? Jos haluat tehdä betonipumpun omilla kädillä, sinun on valmistauduttava etukäteen:

 • piirustuspaperi, kynä, kompassi, hallitsija;
 • viisi millimetriä rautaa;
 • teräsputki sylinterin valmistukseen;
 • teräs männän ja venttiilien (edullisesti pyöreät);
 • sorvi;
 • sähkömoottori;
 • avaimet, pultit, ruuvimeisseli;
 • putket betonimassan pumppaamiseen (teräs ja muovi);
 • vähennysvaihde;
 • vesi, sementti;
 • hitsattu runko.

Mitä betonipumput ovat?

Betonipumppuja on useita:

 • liikkuvuudesta (kiinteä ja liikkuva);
 • rehuseoksen tyyppi (mäntä ja tyhjiö).

Kuten edellä on todettu, mäntäpumput ovat suosituimpia. Tyhjiöä käytetään vähemmän, betoniseos syötetään niille johtuen alipaineen muodostamisesta vastaanottotasolle.

Kiinteät betonipumput eivät voi liikkua itsenäisesti, ne kuljetetaan perävaunussa. Lisäksi niillä ei ole nuolia, jotka ruokkivat seosta, mikä ei ole aina kätevää. Mobiililaitteistot ovat tavallisimpia, yleisimmin käytettyjä betonipumppuja ja autojen rungon aggregaatteja.

Betonipumpun käyttö

Kun olet kerännyt oman betonipumpun omilla käsilläsi, sinun täytyy kokea se. Missään tapauksessa ei voi tehdä sitä tyhjäkäynnillä, laite ei kestä ja hajoa. Pumpussa on täytettävä moottoriöljy ja betonin ja suurien vesimäärien työseos. Tämän jälkeen pumppu on kytkettävä verkkoon ja jos se on koottu oikein, asennus toimii välittömästi.

Jotta yksikkö voisi palvella sinua niin kauan kuin mahdollista, jokaisen käyttöjakson jälkeen, sinun on purettava se ja puhdistettava osat.

Käyttämällä laadukkaita materiaaleja voit tehdä tällaisen asennuksen 50-60000 ruplaa. Tietenkin voit säästää halvempien komponenttien avulla. Mutta tämä heikentää vakavasti pumppujen laatua ja tehokkuutta, mikä johtaa laitteen alempiin käyttöikään. Joka tapauksessa, ennen kuin päätät tehdä betonipumpun itseäsi, sinun on punnittava hyvät ja huonot puolet. Yksinkertaisen käytön vuoksi itse asennuksen tekeminen on irrationaalista.

Betonipumpun suunnittelu tekee sen itse

Jos haluat tehdä betonipumpun omilla käsilläsi, ei riitä, että tarvitsen tarvittavaa rahaa - kärsivällisyyttä, tiettyjä taitoja ja kykyjä tarvitaan täällä.

Betonipumpun tarkoitus on vastata juuri valmistettua seosta betonisekoittimista ja syöttää se työalueeksi.

Itse valmistetut rakennustarvikkeet tietenkin poikkeavat ulkoisesti tehdasmallista, mutta tämä tekijä ei vaikuta millään tavoin sen toimintaan.

Mitä rakenteita betonipumput ovat olemassa?

Betonipumppu on tehtävä omilla käsillään, mikäli suunnitellaan laajamittaista rakennetta, muutoin kannattaa vuokrata se.

Tämäntyyppisten rakennuslaitteiden hankinnan osalta meidän on välittömästi sanottava, että puhumme kalliista laitteistosta.

Tällä hetkellä rakennustyömailla voidaan käyttää kahdenlaisia ​​betonipumppuja: männän- ja männänvarsi.

Ensimmäisen yksikön rakenne olettaa betoniseoksen syöttämisen niiden rullien ansiosta, joilla roottorin runko on varustettu - pyörimisvaiheessa rullat painavat syöttöholkkiin, minkä johdosta betoni poistetaan.

On vaikeampaa kerätä roottorin työntöä omalla kädellä kuin tehdä mäntämalli itse.

Mäntälaitteiden piirustuksiin kuuluu kolme pääosaa, joista jokainen on tarpeen tietyn tehtävän suorittamiseksi:

 • mäntä - sylinteri toimii;
 • sylinteri - vastaa betonin keräämisestä bunkkeriin ja pumppaamalla sitä;
 • ajaa - voidaan käyttää sähkömekaanisesti tai hydraulisesti.

Tässä artikkelissa puhumme yhden mäntäpumpun omalla kädellä, jota käytettiin ensimmäisen kerran Saksassa 1900-luvun alussa.

Kaksoismyrkkityyppiset betonipumput ovat monimutkaisia ​​ja siksi kalliimpia - ei ole mitään järkeä harkita valmistusta omilla käsillä.

On huomattava, että 2-mäntälaitteiston toiminta voidaan toteuttaa käyttämällä diesel- tai sähkömoottoria, jolloin niiden käyttö mahdollistaa hydraulisen energian muuntamisen mekaaniseksi energiaksi.

Mäntäjärjestelmä toimii hydraulisella käyttöakselilla antifaasissa.

Yksikön sylinteri on varustettu kahdella mäntäkäyttöisellä venttiilillä.

Rakennuslaitteiden käyttöperiaatetta voidaan ymmärtää, kun tarkastelemme sylinterin ja mäntäjärjestelmän vuorovaikutusta.

Kun betonipumppu on päällä, mäntä käynnistää toimintansa - ensiksi osa muodostaa purkamisen sylinterissä, minkä seurauksena laasti pääsee bunkkeriin.

Mäntä saavuttaa nimellisen pisteen ja palaa alkuperäiseen asemaansa, jolloin se aikaansaa paineen, joka edistää seoksen vapautumista betoniriviin, minkä jälkeen betoniseos tulee kaatopaikalle.

Kuinka tehdä yksinkertainen betonipumppu?

Kuten jo mainittiin, nykyaikaisilla betonipumpuilla on kaksi mäntää, mikä lisää rakennuskoneiden kapasiteettia ja teknisiä ominaisuuksia.

On suositeltavaa käyttää tällaisia ​​rakenteita laajamittaisissa rakennustyömaissa, sillä vain näin voidaan saada kustannukset takaisin.

On käynyt ilmi, että pienikokoisissa yksittäisissä rakentamisessa jopa heidän vuokransa voivat olla kannattamattomia.

Tässä tapauksessa on syytä harkita mahdollisuutta tehdä yksimoottorinen yksikkö omalla kädelläsi.

Pääsääntöisesti jokainen projekti alkaa suunnittelusta, jonka avulla voit saada laadukkaan lopputuloksen.

Siksi ennen betonirakenteiden kokoonpanon aloittamista on tarpeen laatia omia käsiä koskeva suunnitelma, johon on sisällytettävä rahallisia kuluja, tarvittavia materiaaleja ja osia sekä kokoontumissuunnitelma.

Tulevan pumpun järjestelmä muodostuu sen jälkeen, kun toimintasuunnitelma on valmis. Piirustusten laatimisessa ei ole tarpeetonta pyytää apuaan insinöörikoulutuksen asiantuntijalta.

Edellä todettiin, että betonipumpun pääosat ovat sylinteri ja mäntä, joten betonipumpun käyttöaika ja käyttöaika riippuvat valmistuksen laadusta.

Yksikön kokoamisvaiheessa on otettava huomioon kaksi pääkohtaa:

 • sylinterin halkaisijan on oltava vähintään 400 mm;
 • Männän on oltava vähintään 500 mm: n teho.

Nämä arvot johtuvat seuraavasta tekijästä. Jos yksikkö on varustettu halkaisijaltaan pienemmällä sylinterillä ja mäntäjärjestelmä toimii pienemmällä iskulla kuin määritelty, niin tällainen rakenne kestää nopeasti.

Tällöin kone suorittaa enemmän syklejä, jotka helpottavat tietyn määrän laastin siirtoa kuin vastaavanlaiset laitteet edellä mainitun sylinterin halkaisijan kokoa ja työtahdin suuruutta.

Betonipumpun käyttöiän parantamiseksi ja sen osien kulumisen vähentämiseksi on suositeltavaa käyttää lujatta terästä vastusventtiilien valmistukseen, joka pystyy kestämään raskaita kuormituksia.

Betonipumpun kokoonpanon kohokohdat

Prosessissa, jossa valmistetaan betonipumpun työosia yhdellä männällä, tarvitaan joukko jakoavainta, kulmamyllyä, höyryrengasta ja ruuvimeisseliä.

On pidettävä mielessä, että silti tarvitset sorvea joidenkin elementtien valmistukseen ilman, että rakennetta ei ole mahdollista koota.

Sorvossa kierretään pieniä yksityiskohtia, jotka sitten puhdistetaan ja otetaan tarvittavat parametrit.

Betonipumpun kotelon valmistukseen käytetään metallilevyä.

Tietysti betonipumppua ei voida ottaa käyttöön ilman taajuusmuuttajaa, mutta kun valitset käyttöjärjestelmä, sinun on otettava huomioon sen ominaisuudet.

Tämäntyyppisten rakennuslaitteiden on oltava yksinkertaisia ​​ja kustannustehokkaita.

Tällöin on suositeltavaa kiinnittää huomiota sähkömekaaniseen malliin, joka on yleisempi kuin hydraulijärjestelmä.

Betonipumpun käynnistämiseksi tarvitset:

 • asynkroninen sähkömoottori, jossa on kolme vaihetta;
 • vaihteisto - pienentää välityssuhdetta;
 • männän edestakaisen toiminnan muunnin.

Se on tärkeää! Kun mäntä alkoi liikkua, se on yhdistettävä muuntimen kääntymään.

Betonipumpun kokoaminen on yksinkertaista. Ensinnäkin hitsaamalla kehys on valmistettu metalliprofiileista, sitten betonipumpun elementit kiinnitetään siihen mallin mukaisesti, sähkömoottori kytketään kytkimelle.

Pulttien avulla vaihde on kiinnitetty moottoriakseliin, muunnin on koottu ja koottu, minkä jälkeen kaapelin on edelleen kytkettävä moottoriin.

Kun betonipumpun kokoonpano on päättynyt, on suositeltavaa tarkistaa se, että laite toimii oikein.

Samanaikaisesti testin suorittaminen tyhjäkäynnillä ei ehdottomasti ole suositeltavaa. Siksi ennen betonipumpun käynnistämistä on tarpeen täyttää sen vastaanottimella betoniseoksella. Koeajossa betonilla voi olla erittäin likainen sakeus.

Asiantuntijat suosittelevat lisäämään pieneen moottoriöljyyn ensimmäiseen seokseen, mikä samanaikaisesti mahdollistaa sekä yksikön toiminnan tarkistamisen että sen valmistelun myöhempää käyttöä varten.

Jos testi onnistuu, betonipumppu on purettava ja puhdistettava, mikä on tehtävä jokaisen käytön jälkeen.

Yksikköä voidaan täydentää liikkuvalla toiminnolla, jos se asetetaan yksiakseliseen perävaunuun, jonka ansiosta se voidaan siirtää rakennustyömaalla tai lähettää muille rakennustyömaille.

Kuinka koota betonipumppu omiin käsiisi?

Asentamalla betonipumppu omalla kädellä voit säästää huomattavasti rahaa kalliisiin laitteisiin. Betoniyhdistepumppu on pienimuotoisen koneistamisen välttämätön ominaisuus siviili- ja teollisuuslaitosten rakentamisessa. Kotitekoinen betonipumppu on erityisen tärkeä yksityisten tilojen rakentamisessa.

Betonipumpun järjestelmä mekaanisella käyttölaitteella.

Laite ja betonipumpun käyttöperiaate

Konstruktiossa käytetään kahdenlaisia ​​betonipumppuja: mäntä ja pyörivä. Kotitekoisesta suunnittelusta on helppo valmistaa mäntäpumppu. Rakenteellisesti tällainen rakennuslaitteisto koostuu kolmesta pääkomponentista:

Rakennusyksikön pääkomponenteilla on apumekanismit ja lisävarusteet. Mäntäpumpun periaate betoniseokselle on seuraava:

 1. Mekanismin sylinterimäisellä pohjalla on kaksi asennusventtiiliä, joiden läpi seos imetään ja siirretään edelleen putkistoon.
 2. Mäntäpään edestakainen liike sylinterissä muodostaa ilmakehän tyhjiön. Tästä johtuen betonin sisäinen absorptio.
 3. Männän pään ääriasennossa alkaa taaksepäin (työskentely) iskulla.
 4. Kun mäntä palaa alkuperäiseen asentoonsa, ylipaine alkaa kasvaa. Tämä johtaa betoniseoksen tyhjennykseen konkreettiseen viivaan, jonka jälkeen se siirtyy kaatovyöhykkeelle.

Betonipumpun rakenne.

Käytetään kaksi päätyyp- pistä betonipumppua: mäntä ja roottori. Kun otetaan huomioon pyörivän betonipumpun monimutkaisuus, valitse mäntämuunnos valmistukseen. Teollisuudessa ja siviilikäytössä käytetään kahta männänpäätä varustettuja laitteita. Tämä takaa yksikön keskeytymättömän toiminnan ja lisää tehokkuutta. Kotimaisen kahden männän pumppu on erittäin monimutkainen rakentava tehtävä.

DIY betonipumppu: kokoonpano ja asennus

Ennen laitteen pääkomponenttien kokoonpanon aloittamista on tehtävä suunnitelma tai kaavamainen piirustus. Tämä auttaa yhdistämään kaikki rakenteelliset elementit yhteen. Keksijän tekninen tai tekninen koulutus on hyödyllistä. Tulevan mekanismin tärkeimmät osat ovat sylinteri ja mäntä.

Näissä rakennusmateriaaleissa on useita teknisiä olosuhteita:

 1. Työsylinterin halkaisijan on oltava vähintään 350-420 mm. Tämä auttaa lisäämään materiaalin käyttöikää.
 2. Betonipumpun männän iskun on oltava 0,6-0,9 m.
 3. Akseliventtiili on alttiina betoniseoksen kemialliselle hyökkäykselle. Siksi sinun pitäisi valita materiaali seostetuista teräksistä. Näin varmistetaan metallin fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet.

Kaikki pumpun osat ja kokoonpanot suoritetaan sorvalla, jonka lopullinen viimeistely tapahtuu hionta- tai höyrypyörällä. Solmuelementtien asentamisen yhteydessä virheen tarkkuuden tulisi olla vähintään ± 0,1 mm. Runko on valmistettu ruostumattomasta teräslevystä. Tämä auttaa välttämään korroosiota ja kemiallista hyökkäystä missä tahansa ilmakehän olosuhteissa. Venttiili on asennettu ruuvimeisselillä. Suunnittelu on koottu sopivan halkaisijan ja mutterilla. Tulevan betonipumpun mekaanisen asennuksen käyttöosa suoritetaan sähkömekaanisella tai hydraulisella menetelmällä.

Männän pumppuyksikön yksipuolinen toiminta.

Kaikki riippuu päällikön halukkuudesta ja taloudellisista valmiuksista. On pidettävä mielessä, että hydraulisella käyttölaitteella on melko monimutkainen mekaaninen rakenne ja suuri hintataso. Tästä syystä on suositeltavaa antaa sähkömekaaninen käyttöasennus.

Käytännössä käytetään kolmivaiheista asynkronista sähkömoottoria, joka on liitetty männänvarteen. Kuorman pienentämiseksi ja moottorin ylikuumenemisen vuoksi on käytettävä alennusvaihdetta, jossa on alennusmomentti ja mekaaninen anturi. Tästä johtuen moottorin akselin pyöreät kierteet muunnetaan männänvarren edestakaisevaan liikkeeseen. Asennusasennus on seuraava:

 • perävaunun akselipohjaan asennetaan sähkömoottori, jonka käynnistinrele on;
 • Vaihteisto on asennettu moottorin akseliin kytkimen avulla;
 • anturi on kytketty betonipumpun mäntään ja pienennysvaihteen lähtöakseliin;
 • sähkömoottori on kytketty virtajohtoon.

Kaikki johtavien laitteistojen liitännät on suoritettava asiantuntijan toimesta.

Tämä auttaa estämään vahinkoa.

Asennus- ja asennustöissä tarvitaan seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

Betonipumppujen käyttö.

 • piirustus tarvikkeita;
 • rautalevyt enintään 6 mm;
 • Sorvi-aihiot venttiileille ja männeille;
 • metalliputki Ø 400 mm;
 • Kolmivaiheinen sähkömoottori käynnistimen kanssa;
 • sorvi DIP-200;
 • työkalusarja;
 • vaihdelaatikko, jossa on pienentävä momentti;
 • hitsattu pohja tai perävaunu.

Kotitekoisen betonipumpun käyttö

Tarkista työ ja testaa pumppuyksikön koottu rakenne betonirakenteen ollessa kuormitettuna. Jos käynnistät mekanismin tyhjäkäynnillä, rakenteen täydellinen romahtaminen on mahdollista. Pieni määrä moottoriöljyä ja työseosta sopii kokoonpanon testaamiseen. Betoniratkaisun johdonmukaisuuden testauksen aikana tulisi olla korkea vesipitoisuus. Tämä mahdollistaa optimaalisten toimintaolosuhteiden määrittämisen ja sähkömoottorin riittävän tehon määrittämisen. Käyttömoottorin tehoominaisuuksista riippuen on mahdollista pumppata jopa 150 m³ betoniliuosta tunnissa ja sen annostelu on jopa 40 m. Tämä riittää suorittamaan perustavanteen kaatamalla suurella syvyydellä tai syöttämällä ratkaisun toisen kerroksen tasolle.

Pumppausyksikön suurin etu on sen korkea suorituskyky erilaisissa sääolosuhteissa. Työn päätyttyä kaikki yksikön mekanismit ja komponentit vaativat perusteellista puhdistusta.