Bitumin vedeneristys

Obmazochnaya -vesieristys on monikerroksinen (2-4-kertainen) vesitiivis päällyste muovi- tai nestemäisistä koostumuksista, joiden kokonaispaksuus on useita millimetrejä.

Bitumipinnoite on halvin menetelmä betonin ja metallirakenteiden pintojen vedeneristykseen ja korroosiosuojaukseen, mutta sen soveltamisalaa rajoittaa bitumipinnoitteiden kestävyys.

Vedeneristyspinnoitteen luotettavuuden ja kestävyyden parantamiseksi on vältettävä puhtaasti bitumipäällysteiden käyttöä ensisijaisesti niiden riittämättömän veden ja halkeamiskestävyyden takia. Esimerkiksi bitumipäällysteet, viiden vuoden käytön jälkeen märällä maaperällä, ovat veden imeytymistä 12%.

Vesitiiviys on tärkein vedenpitävän pinnoitteen ominaisuus, joka määrittää sen kestävyyden. Testit osoittavat, että kun vedeneristysmateriaali on kyllästynyt vedellä (veden absorptio yli 5%), se menettää jopa 15% sen alkuperäisestä lujuudesta (vedenvastuskerroin 0,85) ja sen jälkeen kaskadin tuhoutuminen. Puhtaissa bitumeissa diffuusiivisen veden imeytyminen on erittäin voimakasta ja kolmen vuoden kuluttua rakennusbitti on tuhoutunut.

Vedenkestävyyden parantamiseksi sinun on täytettävä bitumi mineraalisella täyteaineella tai yhdistettävä se polymeeri-lisäaineilla, eli valmistaa bitumi (bitumi-polymeeri) mastiksi.

Ohuen päällystyspinnoitteen toinen ominaisominaisuus on sen halkeamiskestävyys terävin lämpötilanvaihteluilla tai rakenteen halkeamien muodostumisella. Päällysteen aiheuttamat lämpötilan rasitukset määräytyvät pinnoitteen ja sen pohjan lineaarisen lämpötilan laajenemisen kertoimen erojen sekä vedenpitävän materiaalin rakenteellisten ja mekaanisten ominaisuuksien erotuksella.

Stamps bitumi vedeneristys

Öljypitoisuus 90/10 (25 kg) - 19,40 ruplaa / kg

Obmazochnaya vedenpitäväksi bitumi BN ja BN 70/30 90/10 netreschinoustoychiva - pinnoite alhaisessa lämpötilassa crack erikseen läpi 5-7 cm: toisaalta, bitumista päällyste pystypinnoille kourun omalla painollaan, koska niitä kuumennetaan suorassa auringonvalossa 60. -70 ° C; siksi pehmenemislämpötila ja sen ja haurastumislämpötilan välinen ero - muovausväli (lämpötila-alue, kun materiaali on viskoosi-muovisessa tilassa, joka aikaansaa jännityksen rentoutumisen) normalisoidaan pinnoitemateriaalille.

Tavanomaisissa rakenteissa olevista bitumeista plastisuusväli ei ylitä 90 ° C ja sen lisääntyminen petrokemian menetelmillä on hyvin vaikeaa, mutta polymeerien lisäaineet mahdollistavat bitumipolymeerimastikat, joiden plastisuusväli on 150 ° C tai enemmän.

Polymeerien lisäaineet

Analyysi rakenne- ja reologiset ominaisuudet bitumi-polymeeri koostumuksia voitelevia ei ainoastaan ​​mahdollista määrittämään oikein, halkeilunkestävyyden päällysteitä vaan myös luokitella polymeerisistä lisäaineista luonteesta niiden vaikutukset rakenteesta bitumipäällysteitä, jakamalla ne seuraaviin ryhmiin:

 • rakenteelliset lisäaineet ovat sellaisia ​​kumeja, jotka "ompelevat" koko bitumin hyytymisrakennetta ja varmistavat materiaalin joustavuuden muotolujuuden koko lämpötila-alueella;
 • pehmitettävät aineet, kuten lateksit, jotka ainoastaan ​​laimentavat tai raken- tavat bitumikolloidin dispersioainetta muuttamatta merkittävästi sen haurauslämpötilaa (lukuun ottamatta KORS);
 • täyttö lisäaineita - kuten kumimurskaa ja mineraalitäyteaineita, joiden tehokkuus vaikuttaa vain tulos kääntämisen bitumi kalvo adsorptio sitoutuneena - ne vain tehostaa veden kestävyys ja lämmönkestävyys pinnoitteiden ilman omaa merkittävää vaikutusta niiden halkeilunkestävyyden matalissa lämpötiloissa.

Tutkimusvoimat kieltääkseen vedenpitävyyden käytön pitkäaikaisissa rakenteissa nestemäisten bitumien, bitumiemulsioiden ja kuuman bitumin vedenpitäviksi - vedenkestävyyden olosuhteissa.

Olosuhteiden perusteella on halkeamisvastus muuttujaan käyttölämpötiloissa, olisi poistettava vedenpitäväksi bitumi, kuuma bitumi-kumi sementit, ja mitä tulee mekaanisen lujuuden bitumi-polymeeri-vedenpitäväksi maanalaisissa rakenteissa täytyy olla suojattu, ja on näkyvissä olevat pinnat vahvistettu lasikuidulla materiaalien (lasi kangas, lasi kangas), joka lisää kustannuksia ja vaikeuttaa vedenpitäviä pinnoitteita.

Kuitenkin vedenpitävä pinnoite on taloudellisin suojapinnoite, joka vaatii työ- ja materiaalinkulutuksen vähimmäistasoa. siksi olisi suositeltavaa niissä tapauksissa, joissa suunnitellun vedenpitävyyden kestävyys ja luotettavuus ovat sallittuja.

Vedenpitävyyden erityyppisten teknisten ja taloudellisten ominaisuuksien analysointi antaa meille mahdollisuuden antaa suosituksia niiden käytöstä:

 • tavanomaisten maanalaisten rakenteiden, kellarien ja perustusten suojelemiseksi, bitumipolymeerin tai bitumi-kumimateriaalin vedeneristys on suositeltavaa;
 • Vedenpitävät päällysteet avoimilla pinnoilla ja kattopäällysteillä on välttämättä tehtävä pehmitetyistä koostumuksista, joiden plastisuusväli määrätään käyttölämpötilojen perusteella ja koostumus valitaan talteen perustuen rakenteellisten ja mekaanisten ominaisuuksien analyysin tuloksiin ja lämpötilojen rasitusten laskemiseen talvella. Sopivin bitumipolymeerimassa, jossa on rakenteeltaan lisäaineiden pehmittimiä.

Bitumiset vedeneristys

Bitumin vedeneristys on edullisin ja luotettava materiaali, joka suojaa rakenteita kosteudelta. Bitumipohjaisen päällysteen avulla voidaan eristää käsiteltyjen alueiden vuorovaikutus veteen alueella, jolla on nimetty pinta-ala neliömetreinä. Useimmiten sitä käytetään eristämään pohja, pinnoitteiden pinnoitteet ja lattia, betonista.

Bitumipinnoitteen toiminnallinen tarkoitus

Vaikka betonirungon lujuus perustuu käytetylle vahvistusmateriaalille, monoliittiseen pintaan voi muodostua lukuisia halkeamia, joiden vuoksi kosteus voi joutua kosketuksiin metallin kanssa. Tästä johtuen on olemassa vaara korroosiosta ja muista piilovirheistä. Koska rakennuksesta ja pohjavedestä aiheutuva ulkoinen kuorma vaikuttaa jatkuvasti säätiöön, koko talon tuhoutuminen on vaarassa.

Lähtö on pätevä vedenpitävyys, jota varten käytetään bitumikomponentteja. Nimitys "päällystyssuojaus", joka on saatu asennuksen menetelmästä rakenteellisiin elementteihin.

Regulatory Information Bitumin osat

Itse sinänsä bitumi on öljytislauksen tuote, ja sen perusteella tehdään katon ja rakennusosien vedeneristys. Se kuuluu GOST 6617-76: n toimiin, selvensi vuonna 2002. Tämän asiakirjan mukaan sitä käytetään säätiön ja maanalaisen rakenteen hoitamiseen sekä rakennusten vuotojen ja katon suojaamiseen. Äskettäin päällystys- ja päällystyseristys tehdään polymeerikomponenttien lisäsuorituksella. Elävä esimerkki tällaisesta koostumuksesta on väkevällä populaatiolla varustettu mastinen TechnoNIKOL, jonka kulutus neliömetriä kohden on minimaalinen.

Bituminen kellarin vedeneristys

Nykyisten standardien mukaan kate- ja rakennusteollisuudessa tunnetaan seuraavia bitumityyppejä:

 • rakennustarvikemerkkien BN90-30, BBN70-30 ja BN50-50 koostumus;
 • kattorakenne, alkupäällysteisiin, BNK45-190: n kyllästämiseen, BNK40-180: n yksinkertaisiin impregnointeihin ja vedeneristysten toteutukseen kierretyn materiaalin BNK90-30 kanssa.

GOSTin mukaan obmazochnaya-eristyskattotieteissä tai rakennustarkoituksissa on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • syttymislämpötila 386, palaminen - 220-300 astetta;
 • standardin 12.1.007 mukaan se vastaa neljännestä vaaraluokasta, nimittäin se ei aiheuta vaarallisia höyryjä, aine ei ole myrkyllinen ja jos se tulee limakalvoon, se voi aiheuttaa lämpöpalamista.

Päällystystyössä on ehdottomasti käytettävä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita. Lisäksi sinun on huolehdittava ilmanvaihdosta.

Hioma-aineen vedeneristys suoritetaan seuraavista komponenteista, mukaan lukien rakennusbittumia, säädellyllä kulutuksella 1 m2:

 1. Kiinteä koostumus BN - 3, 4, 5.
 2. Bitumi-kumi vedeneristys.
 3. BN - 3 nestemäinen bitumi, BP - 5, DH - 1 - V.
 4. Polymeerimateriaali.

Vedenpitävyys

Kaikilla bitumikoostumuksilla on omat ominaisuutensa ja eronsa, ja ne on suunniteltu suojaamaan sivulta ja ylärakenteelta kosteutta. Sovelluksen työtä voidaan tehdä itsenäisesti tai käyttää ammattilaisten palveluita, joiden kustannukset voivat nousta 5 dollariin neliömetriä kohden.

Kovan bitumin käyttö

Materiaalin aloitus alkaa kuumentamalla jopa 170 asteen metallisäiliöön. Prosessin mukana seuraa kosteuden vapautuminen, jolla on positiivinen vaikutus betonin pohjaan ja rakennuksen perustukseen. Sulatettu kuuma liuos levitetään pinnalle rakennuksen sivuilla. Alustan tapauksessa valssattu vedeneristysalusta on lisäksi pinottu. Toimitetaan kiinteä komponentti brikettien muodossa ja sen keskimääräiset kustannukset ovat vähintään 4 dollaria 25 kg: aan.

Ennen eristyksen aloittamista työpinnat on puhdistettava ja kuivattu, minkä jälkeen päällystystoiminto suoritetaan. Tämän vaiheen ohittaminen johtaa kuplien ilmestymiseen materiaalissa kiehumisen vuoksi. Luonnollisesti päällysteen eheys ja eheys vaarantuvat.

Nestemäinen bitumieristys

Käytettäessä nestemäistä bitumia se on lämmitettävä ja levitettävä kuumaksi pinnalle tavallisella harjalla tai harjalla. Sivuprosessi suoritetaan translaation liikkeillä ylhäältä alas. On suositeltavaa, että molemmat nauhat ovat päällekkäin 100-150 mm.

Bitumien levittämisen jälkeen on ymmärrettävä, että kiinteän tilan saavuttaminen tapahtuu muutamassa minuutissa. Siksi on suositeltavaa käyttää pieninä annoksina ja tehdä kaiken nopeasti.

 • kosteutta kestävä vedenpitävä tyyny;
 • materiaalin vähimmäiskustannukset;
 • helppokäyttöisyys;
 • kulutuskestävyys ja käytännöllisyys.
 • Pinnat ovat käytön aikana halkeamia.
 • Helposti syttyvää.
 • Erittäin nopeasti jäätyy.

Jalostus bitumimastilla

Polymeeri- ja bitumivalmisteilla on useita etuja verrattuna tavalliseen kuumakoostumukseen. Tällaiset komponentit kovettuvat välittömästi ja tehokkaasti, vaikka kuivausta ei tarvita. Sopii käytettäväksi alhaisissa lämpötiloissa. Mastikäsittelykoostumus TechnoNIKOL on tänään tehokkain työkalu, jonka hinta on vain 1,5 dollaria per 1 kg. On suositeltavaa laimentaa se valkoisella alkoholilla tai kerosiinilla samalla, kun se tarttuu tekniikkaan, jotta koostumus ei ole liian likainen.

Vedeneristyskäsittely suoritetaan vain pinnan ja alukkeen puhdistamisen jälkeen, mikä lisää tarttuvuutta. Muussa tapauksessa materiaalin kulutus voi lisääntyä merkittävästi tai pinnoitusta vaaditaan.

Kuivaa aluke 24 tuntia, ja se on eristettävä kosteudelta. Sen jälkeen käytetään mastimateriaalia TechnoNIKOL, jonka lämmitys on jopa 50 astetta. Se levitetään rullalla ja vanhenee 12 kuukauden kuluttua.

Vedenpitävä polymeerimastinen ulkomaantuotanto ei välttämättä ole parempaa kuin kotimainen, ja eroa voidaan käyttää vain täyteaineissa, joten ylipainotusta ei tarvita. Antiseptisten aineiden ja herbisidien käyttö tekee tämän komponentin tehokkaaksi antibakteeriseksi pinnoitteeksi.

 • hengitysbetonipohjan muodostus;
 • pitkä käyttöikä jopa 50 vuotta;
 • luotettava vedeneristyssuoja kosteudelta ja mekaanisilta vaurioilta;
 • komponenttien erinomainen kiinnitys.

Mastinen vedeneristys, sen kulutus

Päällysteen kulutus, varsinkin jos se on kallista, on tärkeä kriteeri materiaalin hankinnassa. Vastaava parametri on merkitty pakettiin, joka kerrotaan käytettävissä olevan alueen arvolla ottaen huomioon kerrosten lukumäärä.

Jos pakkauksessa ei ole kulutusta, se lasketaan GOSTin taulukoiden mukaan tiettyjen teosten mukaan:

 1. Katteen vedenpitävälle bitumiselle mastille tarvitaan 3,5-6 kg / 1m2.
 2. Betonin tai pohjaseinien rappaus edellyttää 2 - 4 kg materiaalia / m2.
 3. Liimaamalla ruberoidia tarvitaan 1..1,5 kg / pinta-ala 1m2.

Kuuma sovellus voi hieman lisätä virtausnopeutta suhteessa määritettyihin arvoihin.

johtopäätös

Minkälainen vedenpitävä mastesi valitaan - riippuu vain henkilökohtaisista mieltymyksistä ja budjetista. On suositeltavaa olla säästämättä betoniperustusten ja talon perustan luomista, koska se liittyy suoraan sen luotettavuuteen ja kestävyyteen.

Bitumiset vedeneristys: tyypit ja ominaisuudet

Bitumi on materiaalia, jota käytetään erilaisissa rakennustyypeissä. Sitä käytetään siviili-, teollisuus- ja maantieliikenteessä. Materiaali tuli kuitenkin erityisen suosittu maanrakennuksessa. Se takaa suoritettavan työn korkean laadun, joka voi olla sekä perus- että täydentävä.

Erityisominaisuudet

Bitumia käytetään esineiden vedenpitävyyteen. Se on yksinkertaisin materiaali, kun taas suoritettavan työn laatu vastaa niitä, joissa käytetään kalliimpia vastaavia. Bitumia esiintyy öljytuotteiden tislauksessa. GOST: n mukaan materiaali sopii vedenpitävään pohja- ja maanalaiseen rakenteeseen, sen avulla, kattotyötöissä sekä vuotoiden poistamiseen eri paikoissa.

Pinnoitus- ja pinnoitustyypin valmistuksessa käytetään nykyisin käytettyjä polymeerikomponentteja. Yksi näistä materiaaleista, joka tunnetaan laajalti, on "TechnoNIKOLin" koostumus. Kuluttajat käyttävät sitä usein eri työpaikoilla ja niillä on vähimmäiskulutus per m².

Jos bitumissa ei ole lisäaineita, sillä on kiinteä tila. Tämä erottaa materiaalisen joustavuuden ja liiallisen haurauden. Nämä vivahteet voidaan poistaa lisäämällä erilaisten epäpuhtauksien koostumukseen. Ne antavat bitumille parempia ominaisuuksia. Ennen kuin alat käsitellä materiaalia, se on lämmitettävä. Vain kun tietyn bitumin lämpötila saavutetaan sen käytön aikana, vedeneristeen maksimaalinen luotettavuus saavutetaan, koostumuksen tärkeimmät ominaisuudet ja ominaisuudet paljastuvat.

Jopa kiinteällä pinnalla saattaa näkyä halkeamia. Rakentamisen aikana se on vaarallinen kosteuden tunkeutumisen ja sen kosketuksen takia metalliliittimien kanssa. On olemassa vaara syövyttävien prosessien ja muiden ongelmien muodostumisesta. Ja koska säätiö kantaa jatkuvasti ulkoista kuormitusta, voit kohdata erittäin vakavia ongelmia, jos et huolehdi vedenpitävyydestä.

Tällainen bitumikomponenttien käyttö voi lievittää monia ongelmia laitosten toiminnan aikana.

Edut ja haitat

Vedeneristys, jolla on sen koostumus bitumi, on valtava kysyntä nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla. Tämä johtuu siitä, että valtaosa materiaaleista tämän komponentin avulla luodun vedenpitävyystyön materiaaleille. Tätä voidaan pitää tärkeänä todisteena bitumin laadusta ja luotettavuudesta. Jos moderni eristin sisältää tämän materiaalin koostumukseltaan, sitä ei tarvitse lämmittää, jota ei voida pitää lisäeduna, koska työaika säästyy huomattavasti.

Jos puhumme bitumimateriaalien muista eduista, on mahdotonta huomata niiden erinomaiset kosteudenkestävät ominaisuudet, höyryläpäisevyys ja edullinen hintaluokka. Lisäksi suojaava pinnoite on joustava, mikä antaa vastustuskyvyn vaurioilta ja halkeamien muodostumiselta ulkoisen mekaanisen toiminnan ja sen jälkeisen työn prosessissa.

Koostumuksia voidaan levittää useilla emäksillä, ne tarttuvat hyvin mihin tahansa, jopa tasokkaimpiin pintoihin. Materiaali, josta pohja koostuu, ei ole väliä.

Bituminen vedeneristys kestää ulkoisia aggressiivisia vaikutuksia, se kestää jopa kosketuksen kemiallisten yhdisteiden kanssa. Päällyste saadaan saumattomaksi, mikä mahdollistaa rakenteen suojaamisen vuotoilta käytön aikana. Lisäksi, jos käytetään kylmää ratkaisua, on itsenäistä työtä mahdollista, koska hakemus on yksinkertainen ja riittävän nopea.

Bitumimateriaalien käyttäminen ei edellytä tiettyä ulkoista lämpötilaa, mikä tarkoittaa sitä, että työ voidaan tehdä ilman keskittymistä tiettyyn vuoden aikaan. Kuluttajien lisäksi huomaa bitumisuojapinnoitteen kestävyyden.

On huomattava, että tuotteen haitat. Kuumalla levityksellä on erittäin suuret syttymisnopeudet, joten niitä tulisi käyttää vain ammattimaisesti ja mahdollisimman tarkasti.

Mahdollisen tulipalon sattuessa palo leviää hyvin nopeasti. Ja myös materiaali on myrkyllistä, kun se polttaa ja antaa savuista savua. Kuuma sovellus vaatii erikoislaitteita. Jos et noudata turvallisuusohjeita, on mahdollista saada lämpöä tai kemiallista palovammoja. Palovammat voivat olla melko vakavia ja vaativat perusteellista hoitoa.

Bitumentin lämmittämiseksi sen on käytettävä säiliötä, joka työn jälkeen on hävitettävä, koska bitumikerrosta ei voida poistaa.

Vaihtoehtoisia materiaaleja klassiseen bitumiin voidaan jakaa kahteen päätyyppiin: mastiksi ja bitumiseokseksi.

 • Tiiviste käytetään paikalliseen työhön, kuten vedenpitävään lämmitys- ja ilmajärjestelmään.
 • Mastilla on laajempi valikoima sovelluksia, joten kannattaa harkita tarkemmin. Materiaali eroaa sen plastisuudesta ja erinomaisista laatuominaisuuksista. Alue, jossa sitä käytetään, riippuu koostumuksen epäpuhtauksista ja lisäaineista. Sovellusalueiden jakautuminen on varsin selvää, esimerkiksi koostumus voi olla sekä perustuksen käsittely että katon vedeneristys.

Älä myöskään unohda rullan vedeneristyksen käyttöä. Se valmistetaan bitumin pohjalta, ja sitä käytetään vesihuolto-, lämmitys-, kaasu- ja jätevesijärjestelmien kanssa. Ero on se, että materiaali sijaitsee maassa.

Tämäntyyppisten vedeneristyskäyttäjien tärkein haitta on huomattava kustannus. Samanaikaisesti havaitaan heikkolaatuisia eristeitä.

On huomattava, että materiaali on bituminauhaa. Sitä käytetään katon aikana tiivistämään aukkoja ja nivelitä. Pohja on itsekiinnittyvä bitumi kerros, johon on lisätty kumia ja polymeerejä. Toisella puolella on suojakalvo, toinen - liimattu suojakerros, joka poistetaan työn päätyttyä. Ulkonäköön nähden nauha muistuttaa rakennusteippiä. Se on erinomainen vedenkestävyysominaisuudet ja kykenee kiinnittymään pintoihin, kuten kiviin, betoniin, tiiliin, puuhun ja muihin.

Materiaali on poikkeuksellisen kevyt ja kestävä, eikä myöskään aiheuta ongelmia käsittelyn aikana. Kuluttajat arvostavat bituminauhaa sen hyvästä joustavuudesta ja kyvystä pysyä lujasti ulkoisia vaikutuksia vastaan.

Bitumainen mastilla on melko suuri määrä lajeja. Se voidaan jakaa myös ryhmiin. Aineiston pääjakautumista tarkastellaan sovelluksen tyypin ja komponenttikoostumuksen mukaan. Mastiksin soveltamisen periaatteella voidaan jakaa kahta erilaista koostumusta.

 • Kylmäksi levitetty mastasia on laimennettava vedellä tai erityisillä liuottimilla. Bitumi tällaisissa ratkaisuissa on noin puolet. Ratkaisuilla on paloturvallisuus, niitä voidaan käyttää asuinkiinteistöjen sisäiseen työhön. Sekoittajat eivät vaadi lisäkoulutusta, mikä auttaa säästämään työaikaa työskenneltäessä heidän kanssaan.
 • Lämpökäsittelyratkaisut edellyttävät lämpökäsittelyä. Jotta materiaali muuttuisi muoviksi, sen on täytettävä tietyt lämpötila-indikaattorit, mutta tässä tapauksessa seos voidaan levittää alustaan. Tämä mastikko ei kutistu kovettuneeksi, nopeasti tarttuu ja muodostaa saumattoman päällysteen. Lisäksi on mahdotonta olla huomaamatta tällaisten materiaalien halvempaa hintaa.

Kun valitset bitumin vedeneristys, on tarpeen tutustua sen koostumukseen. Tämä antaa mahdollisuuden valita oikea ratkaisu tietyntyyppiseen työhön.

 • Ensinnäkin on huomattava kumipitoisuusmastit. Nykyään rakennusmarkkinoiden kysyntä on erityisen korkea. Se sisältää kumirummun ja dispergoituneen emulsion. Ennen käyttöä kannattaa lukea huolellisesti ohjeet, kumimastit vaativat usein lämmitystä tiettyyn lämpötilaan.
 • Kivennäisaine sisältää sementtiä, asbestia, liitua ja tuhkaa. Nämä luonnolliset aineet antavat koostumukselle lisäominaisuuksia ja ominaisuuksia.
 • Bitumimastilla on korkea elastisuus ja samalla alhainen viskositeetti. Lisäksi seoksella on erinomainen lämmönkestävyys sekä korroosionesto. Näin voit käyttää sitä tietyissä teoksissa, joissa muut materiaalit saattavat menettää ominaisuutensa.
 • Polymeerimastiksilla on monimutkaisin koostumus, mutta laajalla käytössä. Materiaali koostuu polyuretaanista, kumista ja mineraalioksista. Ratkaisua käytetään sekä ammattimaisessa että yksityisessä rakentamisessa, sillä se on luonteenomaista vahva ja erinomainen sitkeys.
 • Emulsioformulaatiot tekevät erinomaisen tehtävän perustaa pohja päävesieristysmateriaalin käyttämiseksi, eli sitä käytetään pohjamaalina. Se perustuu bitumipölyn ja veden sekoitukseen.
 • Ja lopuksi puhdas bitumi. Koostumus sulkee pois epäpuhtaudet ja lisäaineet. Se on vaikeinta käyttää sillä, että materiaalin on lämmitettävä +300 asteeseen. Samanaikaisesti jäätyminen tapahtuu lyhyessä ajassa.

On otettava huomioon, että erilaiset tekijät vaikuttavat bitumin vedeneristysmateriaalin hintaindikaattoriin. Tämä on raaka-aineen hinta, josta tuote on valmistettu, valmistustekniikan ja sovelluksen monimutkaisuus. Samaan aikaan tuotteiden on oltava sertifioituja, muutoin laadukkaiden materiaalien hankinta on mahdollista. Tässä tapauksessa on olemassa vaara, että vedenpitävä pinnoite nopeasti hajoaa, mikä saattaa vaarantaa kuluttajien terveyden ja lisäkustannukset.

asennus

Bitumimateriaalien avulla vedeneristyslaitteella ei ole erityisiä vaikeuksia, mutta työtä ei aina voida tehdä itse. Yleensä prosessi on seoksen levittäminen ja sen jättäminen ennen kuin suojakalvo on täysin kuiva. Ei kuitenkaan pidä unohtaa päällysteen täydellistä valmistusta, joka on puhdistettava alusta alkaen pölystä ja likaisuudesta sekä käsiteltävä perusteellisesti erityisillä yhdisteillä, jotka lisäävät materiaalien tarttumista.

Eri tyyppisten materiaalien levittäminen on omia ominaisuuksia.

Katokset ja lattiat käsitellään kumi-bitumin koostumuksilla, joita voidaan käyttää yhdessä tai kahdessa kerroksessa, kun taas pinnan on oltava kokonaan rasvattomaksi. Säätiön bitumia voidaan käyttää vain kahteen paksuiseen kerrokseen. Tämä auttaa estämään käsittelemättömät alueet ja myös eliminoimaan kuplien muodostumisen.

Bitumin vedenpitävyyden tyypit ja ominaisuudet

Bitumia pidetään monipuolisena materiaalina, jota käytetään erityisesti tie-, teollisuus- ja siviilikäyttöön. Mutta useimmiten materiaalia käytetään esikaupunkien rakentamiseen. Bitumi on myös hyvä, koska sitä voidaan käyttää rakentamisen perus- ja täydentäviin töihin, ja laatu on täällä korkealla tasolla.

Kuinka perustaa aidan omille käsille: perustuksen valinta, rakennusprosessi, yksityiskohtaiset videot ja askel askeleelta ohjeet valokuvilla

Yleinen kuvaus bitumista vedeneristyksestä

Vedenpitävyys on yksinkertaisin ja samalla laadukas vaihtoehto korkealaatuisen bitumimateriaalin käytölle. Huomaa, että bitumista pidetään kumimaisten vaihtoehtojen kaikkein likaisimpana rakennusmateriaalina, koska se kuuluu öljyteollisuuden jalostamojen jäljellä olevien teollisten raaka-aineiden luokkaan.

On tärkeää:
Puhtaalla bitumilla ilman lisäaineita on ominaista alhainen elastisuus ja lisääntynyt hauraus, koska se on kiinteässä tilassa.

Materiaalin hauraus eliminoituu lisäämällä erilaisia ​​seoksia ja aineita, jotka tekevät bitumista paremman ja luotettavamman.

Ennen vedenpitävyyttä bitumia kuumennetaan tiettyyn lämpötilaan, koska vain näissä olosuhteissa sen tärkeimmät tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet paljastuvat, mikä takaa luotettavuuden ja käytännöllisyyden. On kuitenkin syytä korostaa useita syitä, joiden vuoksi tämän materiaalin käyttöä ei suositella yksittäisten ominaisuuksien vuoksi:

 • Sileä ja paksu savu epämiellyttävän tuoksun jälkeen kutistumisesta, joka pysyy nokeessa, jolloin syntyy houkutteleva ulkonäkö. Mutta nokea puhdistetaan helposti kemiallisilla liuottimilla, joka tapauksessa vaatii lisää aikaa ja vaivaa.
 • Vakavan kemiallisen tai lämpöpolttovoiman todennäköisyys, jonka jälkeen haava paranee pitkään, mikä on erittäin vakava haitta.

On myös tärkeää, että materiaali palovammoja melko hyvin, joten tulipalossa ei ainoastaan ​​aiheuta savuista savua ilmakehään vaan myös lisää palon leviämisen nopeutta. Muista, että bitumin kuumentaminen voidaan suorittaa vain kontissa, joka työnnetään pois työn jälkeen, koska bitumipesun poistaminen on mahdotonta, joten valitse tarpeettomat säiliöt etukäteen.

Kylpyhuoneen, kellarin ja kylpyhuoneen bitumiset vedeneristys voidaan suorittaa vain riittävän materiaalin lämmityksen avulla. Bitumin vedeneristys on ominaista hyvä tartunta, joten sen saumojen eristäminen ei ole vaikeaa, mikä takaa täydellisen suojan kosteudelta ja vaurioilta.

Bitumin vedenpitävyys innovatiivisiin sovelluksiin

Rakennusmarkkinoilla bitumipohjaisten rakennusmateriaalien kysyntä on suuri. Ja lisäksi yli 97% rakennusmateriaalien vedeneristysmassojen kokonaispainosta on luotu käyttämällä bitumia, jota ei voida pitää painavana todistuksena sen laadusta.

Mikä on nykyaikaisten bitumipohjaisten eristemateriaalien erottamiskyky? Ensinnäkin ei tarvitse lämmittää, mikä lyhentää käyttöaikaa, mutta takaa myös laadukkaan.

Bitumieneristyksen tyypit

Vaihtoehtona klassisen bitumin käytölle voidaan käyttää seuraavia materiaaleja:

  • Bitumainen tiiviste. Tätä vaihtoehtoa bitumiin käytetään lämmitysjärjestelmien, ilmanvaihtokanavien ja ilmanpoistojärjestelmien käsittelyyn. Paikallinen työ on bitumin tiivisteen pääkäyttöalue.
 • Mastic on erittäin muovinen ja laadukas materiaali, jonka laajuus ja käyttötapa riippuvat suurelta osin lisäaineista ja lisäaineista, mutta joka tapauksessa voit luottaa halutun tuloksen saamiseen. Mastinen on jaettu erillisiin luokkiin tietystä sovelluksesta riippuen koostumuksesta ja sen tärkeimmistä ominaisuuksista, esimerkiksi mastiksesta vedenpitävälle pohjalle, katteen käsittelylle ja niin edelleen.

Sinun ei pidä unohtaa bentoniin perustuvaa telaneristyksen käyttöä, jota käytetään lämmitysjärjestelmän, vesihuoltoon, viemäröintiin ja kaasutukseen. Sen erottuva piirre on materiaalin sijainti maahan. Mikä on rullan vedenpitävyyden erityispiirre? Korkea kulutus ja ylijäämä - tämä on tärkein asia, joka ei täytä asiakkaiden tarpeita, ja vedeneristysominaisuudet ovat riittävän alhaisella tasolla, joten on mahdotonta saada tarvittavaa suojaa. Mutta muihin vaihtoehtoihin verrattuna tällainen rakennusmateriaali voidaan tarvittaessa korjata.

Prosessin asentaminen vedeneristys bitumista

Itse asiassa munintaprosessi ei eroa toisistaan ​​vaikeuksissa ja erityispiirteissä, koska riittää tarpeeksi kuumaa tarpeeksi bitumiin tai muoviseosta tarvittavaan pintaan ja anna sen kuivua kokonaan. Itse asiassa kaikki ei ole niin yksinkertainen, sillä asennettaessa sinun on ensin laadittava päällysteen laadukas valmistelu, eli puhdistettava se kaikista olemassa olevista mekaanisista epäpuhtauksista ja käsitellä sitä myös keinoilla tartunnan lisäämiseksi.

bitumimastin käyttö

Kuinka käyttää kaikkia työkaluja, jotka tarjoavat luotettavuuden ja täyden suojan? Tarkastele jokaista materiaalia erikseen ja osaa tehdä työn tekeminen korkealaatuisen pinnoitteen saamiseksi:

 • Pohjaan perustuvaa bitumia käytetään kahteen tiiviiseen kerrokseen estämään käsittelemättömien paikkojen muodostuminen ja lisäksi kuplien muodostuminen voidaan välttää pinnoitteen eheyden rikkomiseksi.
 • Bitumi-kumin vedeneristys kattojen käsittelyä ja jalostusliitoksia varten voidaan sijoittaa yhteen kerrokseen tai kahteen, mutta vain rasvattomalle pinnalle, joka on aiemmin puhdistettu mekaanisista epäpuhtauksista.

Pinnoitteen materiaalin kulutus riippuu pinnoitteen puhtaudesta ja huokoisuudesta, koska jos on epäpuhtauksia, on mahdotonta saada korkealaatuista minimaalista bitumimäärää. Myös paljon riippuu levitettyjen kerrosten lukumäärästä, sillä tietenkin, että yksikerroksisella seoksella seoksen kulutus on pienempi kuin kaksikerroksisen sovelluksen tapauksessa.

perustus bitumi

Jokainen bitumin vesitiivistyksen käyttö edellyttää asianmukaista pintavalmistusta, koska tämä on ainoa tapa varmistaa korkea laatu, luotettavuus ja kestävyys. Lisäksi on tärkeää noudattaa kaikkia sovellusten sääntöjä ja hienouksia, mutta tässä tapauksessa voit saada korkealaatuista ja luotettavaa lisäkäytössä. Bitumisella vedeneristysmateriaalilla on monia etuja, mikä selittää suuren kysynnän.

Teknologia bitumin obmazochnoy vedeneristys - kulutus, hinta-analyysi ja GOST

Bitumien vedeneristys on testattu ajan mukaan ja sitä pidetään yhtenä halvimmasta. Vedeneristyspäällystys bitumi kokonaan peittää käsitellyn pinnan kosketuksen vedellä. Erityisesti käytetään bitumipäällystettä pohjan, lattialevyjen ja kellareiden vedenpitävyyteen.

Bitumipinnoitus

Raudanvahvistus antaa päätehoa mihin tahansa betonirakenteeseen. Mutta betonialustasta kestävyydestä ja lujuudesta huolimatta on paljon mikrohiukkasia, joiden kautta kosteus pääsee helposti sisälle. Ja kosketuksissa kosteuden vahvistamiseen, se peitetään korroosiolla ja menettää monia ominaisuuksiaan. Säätiöön kohdistuu aina useita kuormia kerralla: ulkopuoli, puutalolta ja pohjaveden paineesta. Eheyden ja voimaa hajoavan on olemassa koko talon muodonmuutoksen riski. Ja painon alla, hän yksinkertaisesti puristaa maahan ja räjähtää.

Näiden vaikutusten estämiseksi voit eristää pohjan kokonaan kosteudelta. Tämä ongelma voidaan ratkaista bitumieristyksen avulla. Päällyste on kutsuttu siitä, miten sitä levitetään pinnalle. Mikä tämä koostumus ja millaisia ​​standardeja se tuotetaan, puhutaan alla.

Standardit bitumille

Bitumi on öljytuote, josta valmistetaan rakennus- ja katto-vesieristys. Rakentamisen bitumin on täytettävä GOST 6617-76 vuodesta 2002. GOST: n mukaisesti rakennusbittiä käytetään talon tai perustusten maanalaiseen eristämiseen, kattojen korjaamiseen ja rakennusten vuotojen varalta. Moderniin vedenpitävään päällysteeseen tai päällystysaineisiin, jotka perustuvat rakennusbitumiin, on polymeeri-lisäaineita Niinpä esimerkiksi TechnoNIKOL-bitumi-mastille, joka sai paljon positiivista palautetta käyttäjiltä.

GOSTin mukaan kattotiiliä ja rakennusta on saatavilla useissa eri tyypeissä:

 1. Alkuperäisenä bitumiin ja kyllästykseen BNK 45-190
 2. Impregnointiin BNK 40-180
 3. Vedenpitävyysrullan tyyppi BNK 90-30.

GOST: n mukaisesti rakennus- ja kattobittumilla on tekniset ominaisuudet:

 1. Polttolämpötila - 220-300 ° C,
 2. Itsesyttymätön 386 0С (Palava aine GOST 12.1.044 mukaan).
 3. 4 vaaraluokka GOST 12.1 mukaisesti. 007. (Ei-myrkyllinen, ei höyrystyvät myrkyllisiä höyryjä, mutta ihon tai limakalvojen tunkeutuminen voi aiheuttaa lämpöpalamista).

Voit suojata itseäsi bitumipäällystyksen aikana, kun tarvitset erityisiä suojavaatteita ja sisätyön aikana huuvan ja hyvän tuuletuksen.

Päällystämiseen käytetään vedenpitäviä materiaaleja perustuen rakennusbitsumiin:

 1. Nestemäinen bitumi BN3, BP5, DH-1V;
 2. Kiinteä BN-3,4,5.
 3. Bitumipolymeerimassa.
 4. Bitumiset kumiseteristeet.

Vedeneristysmallit

Kummallakin bitumikoostumustyypillä on omat sovellusominaisuutensa ja sitä käytetään rakenteen sivuseinäksi ja ylimpänä suojana vettä vastaan. Tietenkin helpoin tapa on palkata ammattilaisia ​​(työn hinta on keskimäärin 100 ruplaa / m2), mutta kaikki eivät halua ylityön yksinkertaisesta työstä.

Työskentele kovalla bitumilla

Ennen pinnoitteen aloittamista kiinteä versio sulatetaan rautaesäiliöön (sulamispiste 160-170 ° C), esimerkiksi ämpäriin. Kuumennettaessa bitumi sulaa ja siitä tulee ylimääräistä kosteutta, mikä on hyvä betoniperustuksiin. Sulatettua bitumia käytetään kattamaan koko pohja tai vain pinnoittaminen sivuilta. Toisessa tapauksessa pohjaan asetetaan valssattu vedeneristyskerros. Myydään kiinteää materiaalia briketeissä, hintaan 300 ruplaa / 25 kg.

Ennen töitä pinnat on kuivattava ja sen jälkeen pinnoitettava. Jos tätä ei tehdä, kiehuva koostumus, joka märkäpintaan törmää, aiheuttaa kiehumista ja kuplat näkyvät vedeneristyksen alla. Ja hermeettisen vedeneristyksen irtoaminen ei toimi.

Työskentele nestemäisellä bitumilla

Nestemäistä bitumia kuumennetaan rauta- astiaan ja levitetään harjalla, rullalla tai harjalla pinnalle. Säätiön sivusovitus suoritetaan ylhäältä alas liikkeissä. Jokaisen nauhan tulee löytää vähintään 10-15 cm päällekkäin edellinen.

Tämän sovelluksen ominaisuudet:

On tärkeää ymmärtää, että bitumi jäähtyy nesteestä kiinteään tilaan muutamassa minuutissa, joten sinun on otettava pieni määrä ja tehtävä työ nopeasti. On parempi, jos useat ihmiset toimivat kerralla. Tämä on bitumin tärkein haitta.

Bitumipäällysteen etuja ovat:

 1. Vedenpitävyys alhaisilla kustannuksilla.
 2. Sedimenttien ja pohjaveden kestävyys.
 3. Kestävyys.
 4. Helppokäyttöisyys.
 1. Nopeasti syttyvä materiaali.
 2. Alhaisissa lämpötiloissa halkeamia.
 3. Pelkää mekaanisia vaurioita.
 4. Nopea jäätyy ja menee nesteestä kiinteään tilaan.

Bitumipinnoite

Työn yksinkertaistamiseksi ja paremman tartunnan saamiseksi TechnoNIKOL-pinnalla voidaan laimentaa kerosiinilla tai valkoisella höyryllä. Joku käyttää bensiiniä tähän tarkoitukseen, mutta hinta on korkea ja siinä on paljon myrkyllisiä lisäaineita. Laimentamatta sinun on oltava varovainen ja ehtinyt liioitella sitä, muuten viskoosi vedeneristys muuttuu nestemäiseksi koostumukseksi.

Käytä mastista TechnoNIKOLia, mutta kuten minkä tahansa bitumin tapauksessa, tarvitaan pinnanvalmistusta. Pölyn ja lian poistaminen on välttämätöntä. Ennen vedenpitävyyden aloittamista pinta on käsiteltävä bitumin pohjamaalilla. Tämä tehdään vähentämään imeytymistä ja parempaa tarttumista pintaan. Jos et saturoitu pintaan bitumipohjamaalilla, vedenpitävyyden kulutus nousee 1,5-2 kertaa. Jos ensimmäisen käsittelyn jälkeen pohjamaali imeytyy täysin betoniin, silloin tarvitaan sekundaarista käsittelyä. Hyvin pohjustettu pinta voidaan tunnistaa sen rikas musta väri. Pinta on päällystettävä alustalla rullalla, ruiskulla tai pannulla.

Kuivuu alusta 12-24 tuntia. Kuivauksen aikana on tärkeää suojata pinta sateelta ja lumelta. Vain täydellisen kuivauksen jälkeen voit aloittaa mast TechnoNIKOLin käytön. Ennen levittämistä mastista kuumennetaan 50 asteen rautasisäiliöön.

Levitä bitumipäällysteinen mast TechnoNIKOL harjalla, rullalla tai suihkeella. Se ei kovete tavalliseen tapaan, joten voit rekrytoida sen tarvittavalla äänenvoimakkuudella. TechnoNIKOL kuivuu 8-12 tuntia, mutta on parempi kestää 24 kerroksen välillä (2-3 kerrosta).

Bitumipäällystysmastit voivat olla paitsi kotimaisia ​​myös maahantuomia. Totta, hinta on korkeampi, ja laatuindikaattorit eivät ole parempia, koska kaikkien koostumus on lähes sama. ero on vain eri täyteaineissa: antiseptit, herbisidit. Tämä tekee mastista paitsi erinomaisen vedenpitävyyden myös antibakteerisen päällysteen.

Bitumimastin tärkeimmät edut ovat:

 1. korkea kosteuden ja mekaanisten vahinkojen kestävyys.
 2. kannen alla oleva säätiö jatkaa "hengittämistä".
 3. käyttöikä noin 50 vuotta.
 4. hyvät liimat eri materiaaleista.

Suurin haitta on korkea hinta. Mutta voit säästää rahaa ostamalla vedenpitävyyttä valmistajalta tai irtotavarana.

Bitumin kimmoisuus

On tärkeää ostaa kallis kipsi kulutuksen laskemiseksi. Yleensä tämä numero on ilmoitettu pankissa. Tämä luku kerrotaan kellarialueella ja 2 tai 3 (kerrosten lukumäärän mukaan).

Jos säiliön kulutusta ei ole määritelty, se on laskettava itsenäisesti GOST: n mukaan, jossa luvut on annettu erilaisista töistä:

Rakennusten ja rakenteiden bitumiset vedeneristys

Bituminen vedeneristys on yleismaailmallinen ja edullisin tapa suojata pohja, katto ja muut kosteuden rakentamisen elementit. Tiukan, vahvistetun betonin ja monoliittirakenteiden käyttöiän pidentämiseksi ja kosteuden sisääntumisen estämiseksi ja näin ollen myös kosteuden ja homeen todennäköisyyden vähentämiseksi talon sisäpuolella tarvitaan vedenpitävää materiaalia.

Bituminen vedeneristys on yhteinen, yksinkertainen ja edullinen tapa toteuttaa tarvittavat toimenpiteet. Itse itse bitumi on vedenpitävä ja, mikä tärkeintä, se on täysin immuuni kosteuden tuhoja kohtaan.

Alhaiset materiaalikustannukset ovat erittäin tärkeitä, mutta helppokäyttöisyyttä ei arvosteta. Esimerkiksi bitumipohjaisen perustan vedeneristys ei vaadi erityisiä laitteita tai ammattitaitoa. Bitumien vedeneristyksen helppous vähentää merkittävästi työvoimakustannuksia ja niihin liittyviä kustannuksia.

Bitumiset vedenpitävät päätyypit:

Bitumit ovat teknisiä materiaaleja, joita valmistetaan raa'an öljyn tislauksesta jalostuksessa ja joita esiintyy monissa muodoissa ja tyypeissä. Bitumit ovat pimeitä viskooseja nesteitä tai puolikiinteitä aineita, jotka eivät ole haihtuvia ympäristön lämpötilassa ja vähitellen pehmentävät kuumennettaessa.

1. Kuuma bitumipitoinen vedeneristys.

Kuuma bitumi on nestemäisessä tilassa noudattaen tarkasti varotoimenpiteitä, kuuma bitumi vedeneristys leviää helposti pinnan yli ja likaantuu erityisen köysillä.

Kylmät bitumipatjat ennen vedenpitävyyden aloittamista, lämmitetään sen sulamislämpötilaan. Vain kuumassa kunnossa bitumituotteiden tärkeimmät tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet paljastuvat, varmistaen luotettavuuden ja käytännöllisyyden. Kaikki eivät ole niin sileitä, ja kuumalla bitumilla vedeneristys aiheuttaa vakavia haittoja, minkä takia bitumien käyttö ei aina sovi asuinalueelle.

 1. Hämärä tuoksu kuohunnan ja paksun savun muodostumisesta lämmityksen aikana. Savun asuttua mustavalkoinen kerääntyy kaikkialle ja aiheuttaa paljon ongelmia sen puhdistamisessa. Tietenkin nokea poistetaan kemiallisten yhdisteiden avulla, mutta tämä vaatii lisää taloutta ja ennen kaikkea ihmisiä.
 2. Kuuma bitumi on lisääntynyt vaara, vakavien palovammojen todennäköisyys kemiallisten lisäysten yhteydessä. Saadut haavat ovat vaikeita parantua, ja täydellinen toipuminen vaatii paljon aikaa.

Kun se jäähdytetään, bitumi muuttuu viskoosiksi ja vähitellen kovettuu, jolloin työn suorittaminen on mahdotonta. Jos bitumia ei tarvita jatkuvasti ylläpitämään vaadittua lämpötilaa, nestefaasi tulee levittää mahdollisimman nopeasti käsiteltävään pintaan.

Kuten tiedämme, rakennusbitti on ensin viskoosi, kun se jäähtyy ja sitten kovettuu. Bitumin jäähdytettyä faasia ei voida laadullisesti ja tasaisesti jakaa pinnan yli. Suurten työtehtävien omaavista esineistä poistuu erityisen varustautunut ajoneuvo, bitumikantaja, jolla on mahdollisuus kehon lämmitykseen.

Useammin paikan päällä on järjestetty erityisen, nimetty alue bitumin kuumentamiseksi. Tämä lähestymistapa yksinkertaistaa huomattavasti luotettavien bitumien vedeneristyslaitteiden toimintaa.

2. Kylmä bitumipitoinen vedeneristys

Kylmän bitumimuovin ominaispiirre on se, että se levitetään tasaisesti aiemmin valmistetulle pinnalle (primäärisellä käsittelyllä bitumimastilla). Valmistusprosessissa käytetään valmiita laimennettuja bitumikoostumuksia.

On tärkeää ottaa huomioon, että vedeneristykset tehdään kuivalla pinnalla. Ennen kuin esine kuivataan, jäljellä oleva kosteus on pyyhittävä kuivaksi ja sen jälkeen levitetään vain käsitellylle pinnalle.

Mitä materiaaleja tulisi käyttää?

1. Bitumi. Öljyn käsittelyssä yksittäiset aineet hiilivetyjen tislauksen jälkeen tapahtuvan hapettumisen seurauksena saostuvat jäännöstuotteeseen. Käytettäessä bitumista vedeneristystä on tarpeen noudattaa paloturvallisuusvaatimuksia, sillä bitumimateriaalit kuuluvat palavien ja syttyvien aineiden luokkaan. Bitumin syttymislämpötila 220 ° C: sta.

2. Bituminen kumimassa. Mastisiin kuuluu bitumi ja orgaaniset liuottimet; Se ei vaadi lämmitystä ja on käyttövalmis. Se levitetään pinnalle useissa kerroksissa. Voit käyttää sitä putkien ja muiden teknisten laitteiden suojaamiseen. Vedeneristysmasto on edullinen ja laadukas tuote.

3. Primeri (bitumin pohjamaali) on ohut seos bitumista ja kumista; Se tehdään vesipohjaisesti, mikä helpottaa sisäisen tilan työtä. Koska kevyt kapillaarieristystä voidaan käyttää itsenäisesti.

Bitumipitoisuutta käytetään vesitiivistykseen pääasiassa liima-aineena, joka kattaa pinnan ennen kuin yksi arkki asetetaan toiseen. Se täyttää liimavaihtoehtojen vaatimukset kateaineiden liimaamiseksi bitumikattoilla. Bitumialuke on syvästi tunkeutuva tuote, joka kuivuu nopeasti ja varmistaa vedenpitävien materiaalien luotettavan kiinnityksen.

4. Bitumipitoisen lateksin vedeneristysemulsio on ohuen yhdisteen kahdesta keskenään liukenevasta nesteestä (bitumi ja vesi), kun taas bitumi on dispergoitu veteen partikkelien muodossa, joiden läpimitta on 540 mikronia. Lateksi emulsiossa toimii täyteaineena, mikä lisää materiaalin lujuutta ja elastisia ominaisuuksia.

Emulsio levitetään mekaanisesti, ilmanpainotetulla ruiskulla. Vesitiiviys bitumi lateksiemulsiosta on kestävä (yli 45 vuotta) johtuen homogeenisesta rakenteesta ja emulsion ominaisuuksien stabiilisuudesta, lateksin ja bitumin hyvyydestä ja aggressiivisista nesteistä (rikki- ja typpihappoa, natriumsulfaattia, kloorattua kalkkia jne.). )

Vedenpitävä bitumieristelevy käytetään kattoihin ja säätiöön. Materiaalille on ominaista hajottamaton pohja, joka on valmistettu polyesteristä, lasikuiduista ja lasikuiduista. Molemmin puolin materiaali on kyllästetty bitumilla, joka sekoitetaan pehmittimen kanssa. Tämän materiaaliyhdistelmän ansiosta se on joustava ja kestää halkeilua.

Kuinka käyttää pohjamaalia ja kittiä

Pohjustus tulee levittää puhtaaseen seinään harjalla tai rullalla. Kuivauksen jälkeen sitä voidaan käyttää uudelleen, jos merkittävä osa on kyllästetty seinämän pinnalla.

Bitumi-mastia levitetään harjalla tai lastalla. Kun ensimmäinen kerros on kuivunut (noin päivässä), on parempi lisätä toinen eristeen laadun parantamiseksi.

Bitumipitoisen kittien käyttö

Kuumaa bitumimastia levitetään kuumaksi 80 ° C: een siten, että se on helppo levittää ja tunkeutua hyvin kaikkiin halkeamiin ja epäsäännöllisyyksiin. Kylmämastille ei tarvita lämmitystä, ne ovat välittömästi käyttövalmiita, mutta ne ovat kalliimpia kuin ensimmäinen vaihtoehto. Kylmämastit vaativat lämmitystä ympäristön lämpötilassa 0 ° C. Ne on valmistettu furyyli-, epoksi- ja muista synteettisistä hartseista.

Ennen vesitiivistystyötä bitumipintojen avulla pinnalle tulee käsitellä bitumin ja liuottimen koostumus. Sitten yhdistettä levitetään harjalla, rullalla tai nopeammin - pistoolilla tai pistoolilla. Liekin ruiskutusmenetelmä käsittää vähintään kaksi kerrosta, joiden aikaväli on noin 15 tuntia. Siten bitumin paksuuden tulisi olla 2 mm.

Bituminen kellarin vedeneristys

Yksi helppokäyttöisimmistä menetelmistä vedenpitävälle pohjalle tänäkin päivänä on edelleen toimenpiteitä betonin suojaamiseksi bitumin käsittelymenetelmien avulla. Viime aikoina käytetään bitumi- ja bitumimulsiota (aluketta) yhä enemmän tähän tarkoitukseen.

Masten koostumus sisältää suoraan bitumia ja orgaanista liuotinta, tuloksena oleva alukkeen koostumus ei vaadi lämmitystä ja on käyttövalmis. Pre-primer-pohjamaali lisää takuun ja luotettavuutta siitä, että bitumin kestävä vedeneristys kestää pitkään.

Pohjustus on hieno seos bitumista ja kumista, se valmistetaan vesipohjaisesti, mikä helpottaa sen kanssa työskentelyä rajoitetuissa tiloissa. Kevyt kapillaarieristystä voidaan käyttää ilman lisävarusteita.

Kuinka käyttää pohjamaalia ja mastasia

Levitä pohjamaali harjalla tai rullalla puhtaaseen seinään. Kuivumisen jälkeen koostumus levitetään edullisesti toisen kerran edellyttäen, että merkittävä osa kerroksesta absorboituu seinämän pinnalle. Lähestymisessämme ensimmäinen alustakerros toimii alukkeena, ennen kuin mastista käytetään.

Bitumiset mastit levitetään harjalla tai lastalla, todennäköisesti haalari monelle näyttää hankalalta, mutta kokemuksella siitä tulee helpompaa. Ensimmäisen kerroksen kuivaamisen jälkeen (se kestää noin päivällä), on parempi soveltaa toinen, mikä lisää eristeen laatuominaisuuksia. Rakennuttajat suosittelevat jopa kolmea kerrosta, mutta ehkä se olisi tarpeetonta, jos et päätynyt asettamaan kahta ensimmäistä.

Kun työskentelet mastiksella, on erittäin suositeltavaa käyttää hengityssuojainta, mutta laiminlyödä suodattimet säännöllisesti. Oli tilanteita, joissa vanhan suodattimen vuoksi työntekijä tuntui epämukavalta ja joutui lopettamaan työn.

Myös masten levittämisen helpottamiseksi on suositeltavaa laimentaa valkoista henkeä paksun kerman koostumukselle, tämä ei ainoastaan ​​edesauta työprosessia vaan myös vähentää kulutusta.

Bitumieneristyksen etuja ja haittoja

Tietenkin modernit teknologiat tarjoavat monia innovatiivisia vedeneristysmenetelmiä, jotka eivät ole laadultaan alhaisempia bitumimastille. Kuitenkin bitumin vedeneristys on edelleen edullisin ja jos asiakas on rajallinen budjettirahastoissa, eikä työntekijöillä ole erityisiä taitoja, niin tämä menetelmä vedenpitävyyden järjestämiseen on optimaalinen.

Polymeerimuunneltuja bitumimembraaneja ja bitumimaaleja käytetään vedenpitävyyteen, joka usein sisältää erikoistunutta bitumituotetta, jonka vähennys on integroitu suhteellisen pieneen määrään muita materiaaleja. Emulgoidut bitumit, joita voidaan käyttää alhaisissa tai ympäristön lämpötiloissa, ovat suurelta osin korvanneet tämän typen vähennysbitumit.

Vedenpitävyys etuna pinnoittamalla bitumimastilla on seuraava:

 • alhaiset materiaalikustannukset;
 • työn suorittaminen ei edellytä ammattitaitoa;
 • hyvä mekaanisten vaurioiden kestävyys;
 • kyky helposti hajottaa kaaret ja monimutkaiset pinnat.

Bitumimateriaalin kielteinen näkökohta johtuu ruma ulkonäkö ja se, että se "virtaa" suoralta auringonvalolta, mutta bitumin vedeneristys ei ole taideteos, joten tällä miinuksella ei ole merkittäviä valituksia.

Bitumipäällysteen pääasialliset haitat ovat ruma ulkonäkö ja ärsyttävät seikat - bitumi virtaa aurinkoon. Rakennuttajat korostavat toista epäkohtaa - ongelmat muiden materiaalien levittämisessä bitumiin, kuten kipsiin tai maaliin, kuitenkin lämpöeristykseen, pohjan yläpuolella oleva osa voidaan peittää polystyreenivaahdolla (mieluiten syvennyksellä 60-70 cm), ja se on jo helppo kastella tai kipsiä.

Tässä kuvattu menetelmä on helppo suorittaa, vaikka perustietämys ja taidot puuttuvat. Tämä on osoittautunut vuosien varrella ja luotettavin menetelmä bitumin vedenpitävälle pohjalle, jota on käytetty vuosien ajan ja jota käytetään edelleen. Jos haluat säästää budjetin, älä vuokraa ammattitaitoista henkilökuntaa, vaan käytä vain bitumimateriaalia.

Kuvattu menetelmä on helppokäyttöinen, vaikka se ei ole perustietämystä ja taitoja, se on edelleen varsin luotettava ja todistettu vedeneristysmenetelmä, jota on käytetty jo usean vuoden ajan ja jota käytetään edelleen tähän asti.

Bituminous vedenpitävyys tee-se-itse käyttäen valssatun materiaalin video tarkastelu: