Kumi-bitumi-kimmoisuus: tekniset ominaisuudet ja soveltamisala

Tietyissä rakennus- ja korjaustöissä rakennetta on suojattava kosteudelta. On olemassa monia materiaaleja, jotka suorittavat tämän toiminnon, johon kuuluu komponentti, joka tunnetaan monille - bitumille. Käytännöllisin ja teknisin keinoin on tällaisen monimutkaisen koostumuksen käyttö, kuten kumipitoisuusmastia.

ominaisuudet

Masten päätavoite on eristää pinta johtuen siitä, että se muodostaa joustavan vedenläpäisevän kalvon, joka suojaa sen peittämää materiaalia hajoamisen ja korroosion prosesseilta. Kumipitoisuusmastissa olevat komponentit määrittävät sen ominaisuudet ja tarkoituksen. Tämän materiaalin perusta on useimmiten maaöljybitumi.

Aikaisemmin bitumia käytettiin usein vedenpitävänä materiaalina rakennusrakenteiden suojaamiseksi. Sen laaja levinneisyys oli perusteltu öljyn alhaisella hinnalla, koska bitumi on sen jalostuksen tuote. Ajan myötä pintojen suojaaminen materiaalilla, joka sisälsi vain bitumia, ei ollut kovinkaan kannattavaa, eikä pintaan muodostunut kerros eronnut lämpötilan muutoksesta. Siksi valmistajat ovat kehittäneet useita bitumiin perustuvia koostumuksia.

Johtuen plastisuus-, lämpötilamoodin ja luotettavan pinnoitteen luotettavuudesta, ne jaettiin eri tyyppeihin, mukaan lukien kumipitoisuus tai polymeerivalmiste.

Nykyaikainen kumi-bitumi-kalkki valmistetaan GOST-mallin mukaan, jossa bitumin, hienokumin, liuotin ja täyteaine on läsnä.

 • Kumi ja bitumi ovat koostumuksen pääkomponentteja, jotka määrittävät masten tekniset ominaisuudet. Kumin ansiosta päällyste pinnalla ei sula korkean lämpötilan vaikutuksesta eikä halkeamia muodostu siinä alhaalla.
 • Täyteaineet antavat koostumukselle kemiallisen kestävyyden ja resistanssin UV-säteille. Täyteaineina voidaan käyttää materiaaleja kuten basaltivillaa, kalkkia, asbestia, tuhkaa, jauhettua kvartsia ja jopa tiilipölyä.
 • Mastin koostumuksessa oleva liuotin on tärkeä rooli, sillä sen ansiosta koostumus hankkii tarvittavan koostumuksen ja kerroksen jälkeen on lähellä alkuperäistä viskositeettia. Haihtumisnopeus riippuu liuottimen ominaispainosta: sitä kevyempi on, sitä vähemmän sitä tarvitaan ja mitä nopeammin se haihtuu koostumuksesta. Liuotin läsnäolo koostumuksessa suuresti helpottaa sovellutusmenetelmää. Kylmämuovaus ei vaadi esikuumennusta ennen kerroksen levittämistä pintaan, kuten kuumalla menetelmällä, se on vain sekoitettava ja liuotinta lisätään liiallisella viskositeetilla.

kohtalo

Helposti levitettävää kylmäkuivaavaa kumi- bitumimateriaalia voidaan käyttää vesitiiviinä kerroksina autoteollisuudessa ja rakennusalalla. Useimmiten tällaista koostumusta käytetään rakentamisessa, sillä se on tällä alalla eniten kysyntää.

Kumi-bitumimastia on käytetty menestyksekkäästi eri tarkoituksiin rakennettujen ja monenlaisten materiaalien vedeneristämiseen. Se suojaa sekä betonin, seinien että puupalkkien betonielementtejä, joita käytetään rakenteiden kehysperusteena.

Lisäksi sitä käytetään menestyksekkäästi korroosiosuojana metallipintoihin, kuten putkistoihin, erilaisiin tarkoituksiin ja muihin metallirakenteisiin.

Rakennusten ja rakenteiden bitumiset vedeneristys

Bituminen vedeneristys on yleismaailmallinen ja edullisin tapa suojata pohja, katto ja muut kosteuden rakentamisen elementit. Tiukan, vahvistetun betonin ja monoliittirakenteiden käyttöiän pidentämiseksi ja kosteuden sisääntumisen estämiseksi ja näin ollen myös kosteuden ja homeen todennäköisyyden vähentämiseksi talon sisäpuolella tarvitaan vedenpitävää materiaalia.

Bituminen vedeneristys on yhteinen, yksinkertainen ja edullinen tapa toteuttaa tarvittavat toimenpiteet. Itse itse bitumi on vedenpitävä ja, mikä tärkeintä, se on täysin immuuni kosteuden tuhoja kohtaan.

Alhaiset materiaalikustannukset ovat erittäin tärkeitä, mutta helppokäyttöisyyttä ei arvosteta. Esimerkiksi bitumipohjaisen perustan vedeneristys ei vaadi erityisiä laitteita tai ammattitaitoa. Bitumien vedeneristyksen helppous vähentää merkittävästi työvoimakustannuksia ja niihin liittyviä kustannuksia.

Bitumiset vedenpitävät päätyypit:

Bitumit ovat teknisiä materiaaleja, joita valmistetaan raa'an öljyn tislauksesta jalostuksessa ja joita esiintyy monissa muodoissa ja tyypeissä. Bitumit ovat pimeitä viskooseja nesteitä tai puolikiinteitä aineita, jotka eivät ole haihtuvia ympäristön lämpötilassa ja vähitellen pehmentävät kuumennettaessa.

1. Kuuma bitumipitoinen vedeneristys.

Kuuma bitumi on nestemäisessä tilassa noudattaen tarkasti varotoimenpiteitä, kuuma bitumi vedeneristys leviää helposti pinnan yli ja likaantuu erityisen köysillä.

Kylmät bitumipatjat ennen vedenpitävyyden aloittamista, lämmitetään sen sulamislämpötilaan. Vain kuumassa kunnossa bitumituotteiden tärkeimmät tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet paljastuvat, varmistaen luotettavuuden ja käytännöllisyyden. Kaikki eivät ole niin sileitä, ja kuumalla bitumilla vedeneristys aiheuttaa vakavia haittoja, minkä takia bitumien käyttö ei aina sovi asuinalueelle.

 1. Hämärä tuoksu kuohunnan ja paksun savun muodostumisesta lämmityksen aikana. Savun asuttua mustavalkoinen kerääntyy kaikkialle ja aiheuttaa paljon ongelmia sen puhdistamisessa. Tietenkin nokea poistetaan kemiallisten yhdisteiden avulla, mutta tämä vaatii lisää taloutta ja ennen kaikkea ihmisiä.
 2. Kuuma bitumi on lisääntynyt vaara, vakavien palovammojen todennäköisyys kemiallisten lisäysten yhteydessä. Saadut haavat ovat vaikeita parantua, ja täydellinen toipuminen vaatii paljon aikaa.

Kun se jäähdytetään, bitumi muuttuu viskoosiksi ja vähitellen kovettuu, jolloin työn suorittaminen on mahdotonta. Jos bitumia ei tarvita jatkuvasti ylläpitämään vaadittua lämpötilaa, nestefaasi tulee levittää mahdollisimman nopeasti käsiteltävään pintaan.

Kuten tiedämme, rakennusbitti on ensin viskoosi, kun se jäähtyy ja sitten kovettuu. Bitumin jäähdytettyä faasia ei voida laadullisesti ja tasaisesti jakaa pinnan yli. Suurten työtehtävien omaavista esineistä poistuu erityisen varustautunut ajoneuvo, bitumikantaja, jolla on mahdollisuus kehon lämmitykseen.

Useammin paikan päällä on järjestetty erityisen, nimetty alue bitumin kuumentamiseksi. Tämä lähestymistapa yksinkertaistaa huomattavasti luotettavien bitumien vedeneristyslaitteiden toimintaa.

2. Kylmä bitumipitoinen vedeneristys

Kylmän bitumimuovin ominaispiirre on se, että se levitetään tasaisesti aiemmin valmistetulle pinnalle (primäärisellä käsittelyllä bitumimastilla). Valmistusprosessissa käytetään valmiita laimennettuja bitumikoostumuksia.

On tärkeää ottaa huomioon, että vedeneristykset tehdään kuivalla pinnalla. Ennen kuin esine kuivataan, jäljellä oleva kosteus on pyyhittävä kuivaksi ja sen jälkeen levitetään vain käsitellylle pinnalle.

Mitä materiaaleja tulisi käyttää?

1. Bitumi. Öljyn käsittelyssä yksittäiset aineet hiilivetyjen tislauksen jälkeen tapahtuvan hapettumisen seurauksena saostuvat jäännöstuotteeseen. Käytettäessä bitumista vedeneristystä on tarpeen noudattaa paloturvallisuusvaatimuksia, sillä bitumimateriaalit kuuluvat palavien ja syttyvien aineiden luokkaan. Bitumin syttymislämpötila 220 ° C: sta.

2. Bituminen kumimassa. Mastisiin kuuluu bitumi ja orgaaniset liuottimet; Se ei vaadi lämmitystä ja on käyttövalmis. Se levitetään pinnalle useissa kerroksissa. Voit käyttää sitä putkien ja muiden teknisten laitteiden suojaamiseen. Vedeneristysmasto on edullinen ja laadukas tuote.

3. Primeri (bitumin pohjamaali) on ohut seos bitumista ja kumista; Se tehdään vesipohjaisesti, mikä helpottaa sisäisen tilan työtä. Koska kevyt kapillaarieristystä voidaan käyttää itsenäisesti.

Bitumipitoisuutta käytetään vesitiivistykseen pääasiassa liima-aineena, joka kattaa pinnan ennen kuin yksi arkki asetetaan toiseen. Se täyttää liimavaihtoehtojen vaatimukset kateaineiden liimaamiseksi bitumikattoilla. Bitumialuke on syvästi tunkeutuva tuote, joka kuivuu nopeasti ja varmistaa vedenpitävien materiaalien luotettavan kiinnityksen.

4. Bitumipitoisen lateksin vedeneristysemulsio on ohuen yhdisteen kahdesta keskenään liukenevasta nesteestä (bitumi ja vesi), kun taas bitumi on dispergoitu veteen partikkelien muodossa, joiden läpimitta on 540 mikronia. Lateksi emulsiossa toimii täyteaineena, mikä lisää materiaalin lujuutta ja elastisia ominaisuuksia.

Emulsio levitetään mekaanisesti, ilmanpainotetulla ruiskulla. Vesitiiviys bitumi lateksiemulsiosta on kestävä (yli 45 vuotta) johtuen homogeenisesta rakenteesta ja emulsion ominaisuuksien stabiilisuudesta, lateksin ja bitumin hyvyydestä ja aggressiivisista nesteistä (rikki- ja typpihappoa, natriumsulfaattia, kloorattua kalkkia jne.). )

Vedenpitävä bitumieristelevy käytetään kattoihin ja säätiöön. Materiaalille on ominaista hajottamaton pohja, joka on valmistettu polyesteristä, lasikuiduista ja lasikuiduista. Molemmin puolin materiaali on kyllästetty bitumilla, joka sekoitetaan pehmittimen kanssa. Tämän materiaaliyhdistelmän ansiosta se on joustava ja kestää halkeilua.

Kuinka käyttää pohjamaalia ja kittiä

Pohjustus tulee levittää puhtaaseen seinään harjalla tai rullalla. Kuivauksen jälkeen sitä voidaan käyttää uudelleen, jos merkittävä osa on kyllästetty seinämän pinnalla.

Bitumi-mastia levitetään harjalla tai lastalla. Kun ensimmäinen kerros on kuivunut (noin päivässä), on parempi lisätä toinen eristeen laadun parantamiseksi.

Bitumipitoisen kittien käyttö

Kuumaa bitumimastia levitetään kuumaksi 80 ° C: een siten, että se on helppo levittää ja tunkeutua hyvin kaikkiin halkeamiin ja epäsäännöllisyyksiin. Kylmämastille ei tarvita lämmitystä, ne ovat välittömästi käyttövalmiita, mutta ne ovat kalliimpia kuin ensimmäinen vaihtoehto. Kylmämastit vaativat lämmitystä ympäristön lämpötilassa 0 ° C. Ne on valmistettu furyyli-, epoksi- ja muista synteettisistä hartseista.

Ennen vesitiivistystyötä bitumipintojen avulla pinnalle tulee käsitellä bitumin ja liuottimen koostumus. Sitten yhdistettä levitetään harjalla, rullalla tai nopeammin - pistoolilla tai pistoolilla. Liekin ruiskutusmenetelmä käsittää vähintään kaksi kerrosta, joiden aikaväli on noin 15 tuntia. Siten bitumin paksuuden tulisi olla 2 mm.

Bituminen kellarin vedeneristys

Yksi helppokäyttöisimmistä menetelmistä vedenpitävälle pohjalle tänäkin päivänä on edelleen toimenpiteitä betonin suojaamiseksi bitumin käsittelymenetelmien avulla. Viime aikoina käytetään bitumi- ja bitumimulsiota (aluketta) yhä enemmän tähän tarkoitukseen.

Masten koostumus sisältää suoraan bitumia ja orgaanista liuotinta, tuloksena oleva alukkeen koostumus ei vaadi lämmitystä ja on käyttövalmis. Pre-primer-pohjamaali lisää takuun ja luotettavuutta siitä, että bitumin kestävä vedeneristys kestää pitkään.

Pohjustus on hieno seos bitumista ja kumista, se valmistetaan vesipohjaisesti, mikä helpottaa sen kanssa työskentelyä rajoitetuissa tiloissa. Kevyt kapillaarieristystä voidaan käyttää ilman lisävarusteita.

Kuinka käyttää pohjamaalia ja mastasia

Levitä pohjamaali harjalla tai rullalla puhtaaseen seinään. Kuivumisen jälkeen koostumus levitetään edullisesti toisen kerran edellyttäen, että merkittävä osa kerroksesta absorboituu seinämän pinnalle. Lähestymisessämme ensimmäinen alustakerros toimii alukkeena, ennen kuin mastista käytetään.

Bitumiset mastit levitetään harjalla tai lastalla, todennäköisesti haalari monelle näyttää hankalalta, mutta kokemuksella siitä tulee helpompaa. Ensimmäisen kerroksen kuivaamisen jälkeen (se kestää noin päivällä), on parempi soveltaa toinen, mikä lisää eristeen laatuominaisuuksia. Rakennuttajat suosittelevat jopa kolmea kerrosta, mutta ehkä se olisi tarpeetonta, jos et päätynyt asettamaan kahta ensimmäistä.

Kun työskentelet mastiksella, on erittäin suositeltavaa käyttää hengityssuojainta, mutta laiminlyödä suodattimet säännöllisesti. Oli tilanteita, joissa vanhan suodattimen vuoksi työntekijä tuntui epämukavalta ja joutui lopettamaan työn.

Myös masten levittämisen helpottamiseksi on suositeltavaa laimentaa valkoista henkeä paksun kerman koostumukselle, tämä ei ainoastaan ​​edesauta työprosessia vaan myös vähentää kulutusta.

Bitumieneristyksen etuja ja haittoja

Tietenkin modernit teknologiat tarjoavat monia innovatiivisia vedeneristysmenetelmiä, jotka eivät ole laadultaan alhaisempia bitumimastille. Kuitenkin bitumin vedeneristys on edelleen edullisin ja jos asiakas on rajallinen budjettirahastoissa, eikä työntekijöillä ole erityisiä taitoja, niin tämä menetelmä vedenpitävyyden järjestämiseen on optimaalinen.

Polymeerimuunneltuja bitumimembraaneja ja bitumimaaleja käytetään vedenpitävyyteen, joka usein sisältää erikoistunutta bitumituotetta, jonka vähennys on integroitu suhteellisen pieneen määrään muita materiaaleja. Emulgoidut bitumit, joita voidaan käyttää alhaisissa tai ympäristön lämpötiloissa, ovat suurelta osin korvanneet tämän typen vähennysbitumit.

Vedenpitävyys etuna pinnoittamalla bitumimastilla on seuraava:

 • alhaiset materiaalikustannukset;
 • työn suorittaminen ei edellytä ammattitaitoa;
 • hyvä mekaanisten vaurioiden kestävyys;
 • kyky helposti hajottaa kaaret ja monimutkaiset pinnat.

Bitumimateriaalin kielteinen näkökohta johtuu ruma ulkonäkö ja se, että se "virtaa" suoralta auringonvalolta, mutta bitumin vedeneristys ei ole taideteos, joten tällä miinuksella ei ole merkittäviä valituksia.

Bitumipäällysteen pääasialliset haitat ovat ruma ulkonäkö ja ärsyttävät seikat - bitumi virtaa aurinkoon. Rakennuttajat korostavat toista epäkohtaa - ongelmat muiden materiaalien levittämisessä bitumiin, kuten kipsiin tai maaliin, kuitenkin lämpöeristykseen, pohjan yläpuolella oleva osa voidaan peittää polystyreenivaahdolla (mieluiten syvennyksellä 60-70 cm), ja se on jo helppo kastella tai kipsiä.

Tässä kuvattu menetelmä on helppo suorittaa, vaikka perustietämys ja taidot puuttuvat. Tämä on osoittautunut vuosien varrella ja luotettavin menetelmä bitumin vedenpitävälle pohjalle, jota on käytetty vuosien ajan ja jota käytetään edelleen. Jos haluat säästää budjetin, älä vuokraa ammattitaitoista henkilökuntaa, vaan käytä vain bitumimateriaalia.

Kuvattu menetelmä on helppokäyttöinen, vaikka se ei ole perustietämystä ja taitoja, se on edelleen varsin luotettava ja todistettu vedeneristysmenetelmä, jota on käytetty jo usean vuoden ajan ja jota käytetään edelleen tähän asti.

Bituminous vedenpitävyys tee-se-itse käyttäen valssatun materiaalin video tarkastelu:

Bitumimateriaalin ominaisuudet ja menetelmät

Vedeneristysmasto ilmestyi äskettäin, mutta sitä käytetään joka vuosi useammin. Tämä johtuu helppokäyttöisyydestä ja helppokäyttöisyydestä, mikä vähentää merkittävästi rakennuksen eristämisen rakennetta. Houkutteleva on materiaalin hinta, joka on hyväksyttävä kaikille väestöryhmille.

Mikä on mastinen, bitumin kylmäkäyttö? Mikä on sen kardinaalinen ero materiaalista, joka on lämmitettävä ennen käyttöä? Ennen kuin valitset eristystyöstä sopivan mastarin, sinun on ymmärrettävä sen ominaisuudet ja ominaisuudet.

Yleistietoja materiaalista

Bitumipitoisuus on materiaali, jolla on korkea plastisuus, pohja on bitumi (musta hartsi, kiinteä). Aikaisemmin bitumin seoksen on lämmetettävä ennen käyttöä.

Tämä aiheutti joitain haittoja, koska aika vedenpitävien töiden järjestämiseen lisääntyi, ja nämä teokset olivat myös tulipalovaarallisia. Siksi valmistajat ovat kehittäneet innovatiivisen materiaalin, jota voidaan käyttää vesitiiviissä töissä kylmällä tavalla.

Osana muovia on liuotteita, jotka tukevat sitä nestemäisessä tilassa. Soveltamisperiaatteella tällaiset koostumukset ovat verrattavissa maaliin - heti kun materiaali osuu pintaan, ohuempi haihtuu ja koostumus kovettuu muodostaen korkealaatuisen eristyskerroksen.

Formulaatioiden tyypit

Kylmänkäsittelyn vedenpitävälle bitumiselle mastille on jaettu kahta tyyppiä:

 • Käyttövalmiina seoksina niiden koostumuksessa on liuottimia. On mahdollista työskennellä tällaisen materiaalin kanssa missä tahansa säässä, jopa kylmässä kaudella. Nämä yhdisteet kuivuvat 24 tunnissa. Mutta materiaali hankkii sen ominaisuuksia jonkin ajan kuluttua, yleensä se kestää 1 viikko. Tämäntyyppinen mastike on tehty eristämään katto, mutta liuottimella olevan materiaalin käyttö on melko yleistä ja sitä voidaan käyttää millä tahansa pinnalla;
 • vesipohjaiset mastiksit, hajuton, vesipohjainen. Koostumukset ovat ympäristöystävällisiä, niitä käytetään sisätiloissa kylpyhuoneiden ja keittiöiden eristystyössä. Kuivausaika näille yhdisteille on useita tunteja. Vesimulsiolle on pieni haittapuoli - se ei siedä negatiivisia lämpötiloja, vaikka varastoituna.

Koostumusmuutokset

Riippuen siitä, mitä komponentteja, lukuun ottamatta bitumia, ovat mastisia, ne on jaettu alatyyppeihin:

 • Ei modifioitu - pinnoitteiden koostumuksessa ei ole parannuskomponentteja, esimerkiksi polymeerejä. Ammattilaiset eivät suosittele tämän materiaalin käyttämistä, kun järjestetään kattovettä, mutta muille malleille se sopii täydellisesti. Mutta on syytä muistaa, että tällaista mastista ei käytetä voimakkaiden lämpötilahäviöiden tapauksessa ja jos rakenne altistuu lämmölle.
 • Bitumi-polymeeri - katto, muunnettu mastinen. Tämä materiaali ei pelkää korkeita lämpötiloja. Se, että se parantaa laadullisesti tarttumista liikkuvan materiaalin ja pinnan välillä on myös positiivinen.
 • Mastinen, kumipitoisuus - joka sisälsi kumirumua. Tämän tyyppistä liuosta käytetään eristämään metallista valmistettuja rakenteita, koska niillä on korroosiota aiheuttavat ominaisuudet. Mutta kattotielle tämä materiaali ei ole voimassa.
 • Kumimassa perustuu bitumiin - nestekumia. Koostumus, jolla on suuri elastisuus ja erinomaiset mekaaniset ja fysikaaliset ominaisuudet. Sopiva koostumus katoneristyksen järjestämiseksi.

Vedenpitävyys tekee materiaalia millä tahansa materiaalilla, joten pinnan huolellinen valmistelu - poista pöly ja lika, poista rasva tarvittaessa ja kuiva. Tämän jälkeen aseta bitumin pohjamaali tasolle, mikä parantaa työn laatua.

Kaikki bitumipäällysteet on jaettu useisiin eriin riippuen komponenttimäärästä:

 • yksikomponenttiset - käyttövalmiit seokset;
 • kaksiosaista - sekoitetaan ennen kovettimen levittämistä.

Tämän materiaalin ominaisuudet ovat erittäin suuret, koska koostumukset ovat ammattimaisia. Kun sekoitat mastista, sinun on noudatettava tarkasti valmistajan ohjeita ja kunnioitettava mittasuhteita. Jos laitat kovetetta, enemmän kuin suositeltu, koostumuksen käyttöikä on paljon vähemmän ja se on heikentynyt.

Koostumusten laatu

Sen lisäksi, että kylmä bitumimasto vähentää vedenpitävyyden aikaa ja on helppokäyttöinen, kuten edellä mainittiin, sillä on valtava määrä positiivisia näkökohtia:

 • Saat kaiken tiheyden koostumuksen, riittää liuotinta;
 • kestävyys - modifioitu koostumus voi kestää yli 25 vuotta, mutta ei häviä eristysominaisuuksiaan;
 • universaalisuus - kaikki pinnat voidaan käsitellä bitumimastilla;
 • helppokäyttöisyys - koostumusta voidaan käyttää itsenäisesti käyttämällä lastalla, rullalla tai harjalla.

Kuten minkä tahansa materiaalin, vedeneristysmastilla on haittoja:

 • hinta - jos katsotaan mastiksi vedeneristys, bitumipolymeeri, niiden kustannukset eroavat merkittävästi korkeammassa suunnassa;
 • Toisin kuin bitumipohjainen mastinen materiaali, jota käytetään kuumalla tavalla, tämä materiaali antaa voimakkaamman kutistumisen, mikä lisää eristeen kulutusta.

Mastin kulutus per 1 m2: n vedeneristys riippuu käyttötavoista, esimerkiksi liimakerroksen levittämisen yhteydessä, 1 kg yhdistettä neliömetriä kohden on riittävä. Jos luot täydellisen eristysmastin, se nousee jopa 5 kiloon. Näiden parametrien tunteminen on hyvin yksinkertaista laskea, kuinka paljon materiaali lähtee.

Missä käytetään mastista

Bitumi-kalkkikiven käyttö tapahtuu pääsääntöisesti seuraavissa tapauksissa:

 • Rakenne asennetaan pehmeän laattojen asennukseen katolle tai valssatulle materiaalille. Perusteltiin sen käytön vuotavan katon korjaamisessa ja pehmeän bitumikattojen rakentamisessa.
 • Rakennusten pohjojen vedeneristys. Kumimassan avulla eristävä kerros rakennetaan paalun pohjalle. Muita yhdisteitä voidaan käyttää vaaka- tai pystysuoraan vedeneristyskykyyn. Rakennuksen sisällä ja sen ulkopuolella.
 • Lattian vedeneristys. Mastista levitetään karkealla liittimellä tai irtopäällysteen alla. Voit eristää levyt lokeroihin, autotallit. Usein sitä käytetään kylpyhuoneissa, wc: issä, suihkussa.
 • Eristys työt terassit ja altaat. Tästä syystä nestekumia sopii hyvin, mikä soveltuu kaikille pinnoille.

Näiden yhdisteiden käyttö on perusteltua huolimatta huomattavista kustannuksista.

Mastinen DIY

Jotkut yksityiset kehittäjät ihmettelevät, miten bitumimastia hitsataan omin käsin vähentämään rakennuskustannuksia. Ensinnäkin sinun pitäisi ostaa ainesosat:

Komponentit hankitaan oikeaan määrään, riippuu siitä, millä alueella on eristetty.

Oletetaan, että tarvitsemme 10 kg materiaalia,

 • bitumihartsi - 8,5 kg;
 • täyteaine - 1 kg;
 • pehmitin 0 0, 5 kg.

Täyteaine voi olla: sahanpuru, kumirumu, minivilla tai asbesti. Muovailuun lisätään kerosiinia tai kaivostoimintaa.

Ennen kuin laitat bitumin paksuihin seiniin ja palamaan, se on hyvin murskattu ja sekoitettava täyteaineeseen.

Kapasiteetin pitäisi olla suuri. Koska lämmitettäessä koostumus kasvaa kokoa.

Lämpötilan ei pitäisi olla korkeintaan 190 astetta, koska bitumi hajoaa korkeissa lämpötiloissa. Jos pinta-alalta ilmestyy keltavihreän värin kuplat, tämä on ensimmäinen merkki siitä, että lämpötila on liian korkea.

Oikeassa lämpötilassa bitumimuovin on oltava yhtenäinen ja hitsattava muovilla. Pehmitintä ja täyteainetta on lisättävä vähitellen ja jatkuvasti sekoittaen. Jos pinnalle tulee vaahto, se on poistettava välittömästi.

Kun kaikki aineet on lisätty, materiaali on valmis. Oman kätesi luomaa koostumusta ei säilytetä enempää kuin yhden päivän, mutta sitä tulee käyttää, kun koostumus jäähtyy 120 asteeseen.

Bitumialuke tekee sen itse

Ennen kuin mastista levitetään pinnalle, on välttämätöntä paitsi valmistaa se myös päällystää se pohjamaalilla - bitumipohjaisella pohjamaalilla. Maaperä parantaa tarttuvuutta ja tekee vedeneristyksestä paljon luotettavampaa ja parempaa.

Itsekseen valmistetun alukkeen koostumus - bensiini- ja bitumiosuudet kolmesta yhteen.

Kuinka valmistaa

 • jotta saat laadukkaan maaperän, sinun täytyy lämmittää bitumi 70 astetta ja kaataa bensiiniin;
 • bitumi lisätään bensiiniin pieninä annoksina ja sekoitetaan täydelliseen liukenemiseen asti;
 • heti kun maaperä on valmis, koostumus suodatetaan metalliverkon läpi.

Näiden ohjeiden ansiosta voit säästää rahaa valmiin materiaalin hankinnassa.

Miten valita

Markkinoilla on tällä hetkellä erittäin laaja valikoima tällaista materiaalia, ja jotta voit ostaa juuri tarvitsemasi rakennustyöt, sinun on tutkittava tarkkaan kappaleiden ominaisuuksia. Käy internetissä erikoistuneissa foorumeissa, katso mitä ihmiset kirjoittavat, jotka ovat jo käyttäneet bitumimateriaalia vedeneristykseen.

On suositeltavaa lukea paitsi teoriaa myös kommunikoida ammattimaisten rakentajien kanssa, jotka käytännössä tietävät, mikä rakenne on parempi tietyssä työssä.

Kun tulet kauppaan, arvioi, kuinka hyvin materiaali on pakattu ja mikä on sen säilyvyysaika.

Masten tuotannossa kaadetaan säiliöön kuumana, koska jos viiden litran purkki painaa viisi kiloa, sinun ei pitäisi ostaa tätä materiaalia - se ei ole laadukas.

tiivistysaineet

Bitumin pintakäsittely on edullisin ja tehokkain menetelmä tiilen, betonirakenteiden, metallisäiliöiden, putkien, puupalkkien ja muiden rakennusmateriaalien vedeneristykseen. Kuitenkin bitumin puhdas muoto on joitakin haittoja - materiaalia on vaikea soveltaa, ja vaikutuksen vaikutuksesta lämpötilan muutokset kalvon suojakalvo halkeamia. Nykyaikaisten bitumimateriaalien koostumus lisää aineita, jotka lisäävät vedenpitävien pinnoitteiden kovuus- ja halkeamiskestävyyttä.

Harkitse, mitä bitumin teknisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia, mitä tekniikkaa tulee noudattaa materiaalin levittämisessä, ja antaa myös suosituksia vedeneristysmastin valinnasta.

Bitumi-mastikoostumus

Bitumipitoisuus on muovimateriaali, jolla on korkea sitomisaine ja vedenpitävyys. Bitumien lisäksi materiaalin koostumus sisältää supistavia orgaanisia aineita ja mineraalipohjaisia ​​lisäaineita.

Kovuus, tiheys ja alhaisissa lämpötiloissa kestävät seuraavat osat:

 • asbestipöly;
 • mineraalivilla;
 • arkkipohjaiset kvartsi-, kalkkikivi- ja tiilihiutaleet;
 • yhdistetty tuhka.

Funktionaalisten sakeutusaineiden (turpeen sirut, liitu, jauhettu asbesti) läsnäolo takaa mastin käytön, vähentää kulutusta ja parantaa materiaalin eristysominaisuuksia.

Bitumimateriaalin kuitusäyteaineet ovat vastuussa taivutusvastuksesta ja materiaalin vahvistamisesta. Polymeerikomponentit antavat materiaalin vedeneristysominaisuudet.

Bitumipitoisuus: ominaisuudet ja materiaaliominaisuudet

Bitumimateriaalin soveltamisala määritellään sen teknisillä ominaisuuksilla:

 • ehdollinen lujuus - 0,2-0,5 MPa (kgf / cm2);
 • liittymän lujuus betonilla - 0,3-0,4 MPa (kgf / cm2);
 • veden imeytyminen päivässä painon mukaan - enintään 0,5-1%;
 • murtovenymä - 100-300% (riippuu bitumimastista);
 • ehdollinen viskositeetti - vähintään 15-30 sekuntia;
 • pehmenemislämpötila - vähintään 100-130 ° C.

Bitumimateriaalin tekniset ominaisuudet antavat aineelle seuraavat suorituskykyominaisuudet:

 1. Korkea elastisuus. Tämä ominaisuus antaa materiaalin luotettavan tarttumisen kosteudelle suojattuun pintaan. Lisäksi kimmoisuus pitää pinnoitteen krakkautumisesta ja repimisestä.
 2. Liimaominaisuudet. Voiteluaine voidaan käyttää liimana telaneristyksen järjestelyyn.
 3. Eri rakennusrakenteiden suojaus kosteudelta.
 4. Bitumentimassan käyttö estää korroosion esiintymisen.
 5. Lisää rakennuselementtien elämää. Samanaikaisesti rakenteen toimivuus on täysin säilynyt.
 6. Lämpötilavaihtelutilanteet - erityisen tärkeitä, kun järjestetään vedenpitävyyttä alueilla, joilla on ankara ilmasto.
 7. Karkaistu bitumikalvo voidaan maalata millä tahansa värillä.

Bitumimastikoiden soveltamisala

Vedeneristysmastoilla on laaja soveltamisala. Useimmin bitumipohjaisia ​​materiaaleja käytetään seuraaviin töihin:

 • uuden katon järjestely;
 • Vanhan katon korjaaminen: Betonipohjan tasoittaminen, poistamalla kuormitettujen kerrosten vedenpitävyys noin 5 mm syvällä;
 • keinotekoisten altaiden, altaiden, suihkulähteiden vedeneristys;
 • Soveltaminen laattapinnoitteen asennuksessa paikoissa, joissa on suurempi kosteustaso;
 • metallituotteiden jalostus korroosiosuojana;
 • katon liitoksen vedenpitävyys vaipanreikiin, tuuletus- / savupiiput ja viemäriputket;
 • perussuojelu;
 • rullan vedeneristyksen asennus (bitumi-mastinen toimii liimana);
 • lämmöneristyslevyjen asennus bitumimastille;
 • vedenpitävyys järjestelyissä, joissa ei ole riittävää ilmanvaihtoa ja ylimääräistä kosteutta (kylpyhuoneet, altaat, saunat, kellarit, logistiikka ja autotallit).

Se on tärkeää! Bitumimastilla on merkitystä erilaisten kattotyyppien kannalta: metalli-, tasoitetut, valssatut, liuskekivet, teräsbetonilaatat jne.

Bitumiset mastit: sovellus katon korjaamiseen

Vedeneristysmastin luokittelu

Kaikki bitumimastikat voidaan luokitella kolmen pääkriteerin mukaisesti:

 • sovellusmenetelmä;
 • ruoanlaitto;
 • elastisten lisäravinteiden tyyppi.

Sovelluksen teknisistä ominaisuuksista riippuen on olemassa kahdenlaisia ​​mastioita: kuuma ja kylmä sovellus.

Kuumasekoittimen mastia on lämmitettävä 150-300 ° C: seen ennen käyttöä. Tämä suuresti vaikeuttaa pinnan vedenpitävyyttä. "Kuuman" masten etuja ovat:

 • muodostuu erittäin kestävästä pinnoitteesta, jolla on suuri elastisuusaste;
 • suojakalvo ei kutistu;
 • kyky työskennellä negatiivisissa lämpötiloissa;
 • Huokoinen materiaalinen rakenne;
 • edullisia kustannuksia.

"Kuumaa" bitumimastista käytetään vahvistamaan pohjaa ja luomaan luotettava säätiön suoja vaikeissa olosuhteissa.

Lisää suosittuja sovelluksessa "kylmä" mastiksi. Tämä johtuu materiaalin monista eduista:

 • helppo levittää - ei tarvitse lämmittää mastia;
 • laaja valikoima bitumi vedeneristys;
 • ultraviolettisäteilyn kestävyys.

"Kylmä" mastiksit sekoitetaan liuottimen kanssa, jonka haihduttamisen jälkeen pinnoite kovettuu ja hankkii tarvittavat suorituskykyominaisuudet.

Valmistusmenetelmän mukaan bitumimastiset aineet on jaettu kahteen tyyppiin:

Yksikomponenttisia koostumuksia voidaan käyttää välittömästi astian avaamisen jälkeen, eivätkä ne vaadi lisäkäsittelyä. Tällä materiaalilla on kuitenkin merkittävä haitta - aukon avaamisen jälkeen on tarpeen selvittää koko purkki, muutoin - mastinen kovettuu. Tämä laatu on otettava huomioon, kun työskentelet suurella pinnalla.

Kaksikomponenttiset koostumukset ennen töitä on sekoitettava sakeutusaineen kanssa. Valmistelu ei vie paljon aikaa, mutta tällaisten mastisten säilyvyysaika on paljon suurempi kuin yhden komponenttisen bitumin.

Riippuen siitä, minkä tyyppisiä elastisia lisäaineita bitumimateriaalina on, erottuvat tällaiset vedeneristysmateriaalit:

 1. Kumipitoisuusmastit. Materiaali perustuu hapettuneeseen maaöljybitumiin, mineraalitäyteaineisiin, murusikumiin, synteettiseen kumiin ja liuottimiin. Luo vahvan kytkennän melkein mihin tahansa materiaaliin, myös avoimeen metalliin. Kumi-bitumimastilla ei ole pelkoja röyhtelyistä, iskuilta ja laaja käyttölämpötila (-40 ° C - + 100 ° C).
 2. Bitumi-kumimassa (BKM) - tallennuspidike joustavuuteen. Bitumikuivauksen jälkeen muodostettu suojakalvo voi nostaa alkuperäisen pituuden 20 kertaa. Tällöin ei muodostu aukkoja. Soveltamisala BKM - liimaus linoleumi, katemateriaali, parketti ja vaneri. Lisäksi mastikaalia käytetään korroosiosuojana metallituotteille, putkistoille ja betonirakenteille.
 3. Bitumipolymeerivalmiste on tehty bitumin vesipitoisesta emulsiosta ja modifioitu lateksilla. Materiaali ei sisällä orgaanisia liuottimia, joten sitä voi käyttää sekä ulkona että sisällä. Kovettumisen jälkeen muodostuu höyrysulku ja vedenpitävä kalvo, jolla on hyvä tartunta puuhun, teräkseen, betoniin ja tiiliin.

Tuotevalikoima johtavien bitumimastujen valmistajista

Sekä kotimaisia ​​että ulkomaisia ​​yrityksiä tuottavat bitumin kera. Harkitse suosituimpia tuotemerkkejä.

Mastic "Gidroizol" on seuraavat ominaisuudet:

 • vetolujuus venytyksessä - 37-60 kgf;
 • joustavuus ja ehdoton vedenpitävyys;
 • ylläpitää lämpötilan nousua jopa 85 ° C: seen 2 tunnin ajan;
 • pinnoitteen käyttöikä on 15 vuotta;

Technonicol on kehittänyt koko linjan bitumimastille ja materiaaleja säätiön valmistelulle:

 1. Vedenpitävään pohjaan, kattoon ja upotettuihin rakenteisiin käytetään:
  • mastiset bitumiset kattotuotteet Technomastop №21;
  • MGTN - vedenpitävä mastasia №24;
  • vettä emulsiomassan määrä 33;
  • kuuma mastinen "Eureka" №41;
  • bitumi-kumiastia nro 20.
 2. Vedenpitävään työskentelyyn tiloissa käytetään bitumimastista "Technonicol" nro 31 - maaöljybitumin vesimulsiota.
 3. Pinnoitteen suojaamiseksi UV-säteilyltä ja termisestä hankautumisesta, käytä alumiinihartsia nro 57. Materiaalin koostumus sisältää alumiinipigmenttiä, jolla on heijastusominaisuuksia.

Venäläinen yritys "Rastro" tuottaa vedenpitäviä materiaaleja kahden merkin alla:

 1. "Izhora" - bitumipolymeeriset tiivisteet ja "kuuma" mastiksi.
 2. "Slavyanka" on "kylmä" bitumipolymeerivalmiste, joka on tarkoitettu kattojen, perustusten ja putkien vedenpitävyyteen.

Lisäksi seuraavien yritysten tuotteet ovat hyvää vaatia: Bitumast ja Remmers Elastoplast.

Bitumimateriaalin kulutus: normit ja laskenta

Mastikulutus on yleensä merkitty etikettiin. Jos tätä parametria ei ole määritetty, se voidaan laskea itsenäisesti seuraavien suositusten perusteella:

 1. Aineiden kulutus riippuu suoraan haihtuvien liuottimien prosentuaalisesta koostumuksesta. Tyypillisesti tämä luku vaihtelee 20-70%. 70%: n indikaattorissa rasteri kulutus on 3 kertaa alle 20%.
 2. Laskettaessa on tärkeää ottaa huomioon eri teosten suorituskyvyn kulutusmääräykset:
  • kellari vedenpitävä - 2-4 kg / m2;
  • katon järjestely - 3,5-6 kg / m2;
  • ruberoidin liimaus - 1-2 kg / m2.

Se on tärkeää! Pystysuorien pintojen työstöä varten mastista levitetään kahteen kerrokseen. Toinen kerros on tarpeen peittää vasta kuivauksen jälkeen

Menetelmät bitumimuovin levittämiseksi

Luotettavan luokituksen perusteella voidaan päätellä, että bitumin mastista voidaan käyttää kahdella tavalla: kylmä ja kuuma. Lisäksi "kylmä" kalkkia voidaan käyttää sekä käsin että mekaanisesti.

Manuaalisessa menetelmässä käytetään suuria harjasten lyhyitä ja jäykkiä harjaksia. Tällaisiin töihin parhaiten sopivat harjaspyyhkeet. Masticia voidaan käyttää lyhyellä nap-telalla.

Vedenpitävänä vaakapintoja emulsiota kaadetaan pohjaan, kevyesti tasoitetaan puristimella ja sitten hierotaan rullalla tai harjalla.

Mekaanisoituun menetelmään kuuluu ilmaton ruiskun käyttö, jonka työpaine on 150 bar. Laite on erityisesti suunniteltu viskooseille formulaatioille.

Se on tärkeää! Ainoastaan ​​ruiskut ovat sopivia käytettäväksi, jossa komponentit sekoitetaan sisälle

Katon vedeneristystekniikka bitumimastilla

Annamme askel askeleelta, kun työskentelet kattotiinnityksellä kylmänä levitetyllä bitumimastilla:

 1. Säädä ohjeiden mukaisesti liuotinta mastiksi ja sekoita perusteellisesti.
 2. Ennen käyttöä kattorakenteita tulisi mieluummin lämmittää sisätiloissa 24 tuntia yli + 15 ° C: n lämpötilassa.
 3. Poista roskat, muodonmuutospeite käsiteltävästä pinnasta, kirkas lumi ja huurre.
 4. Tee katon pohja bitumin pohjamaalilla. Tätä vaihetta ei pidä unohtaa, varsinkin jos mastista levitetään huokoisella pinnalla.
 5. Peittausalue kuivuu. Jotkut mastiksit voivat myös käsitellä märkiä pintoja (asianmukaisen merkinnän pitäisi olla säiliön etiketissä emulsiona).
 6. Kaada hieman mastikettä katolla, peitä se ja hiero sitä pinnalle harjalla.
 7. Paikoissa, joissa on halkeamia muodostuminen ja paikat, joissa on mahdollista muodostaa halkeamia ja kylmien saumojen sijainnissa, vinosti vedeneristys on vahvistettava:
  • lasikuitumateriaali (lasikuitu tai lasikuitu), joka hukkuu ensimmäisessä kerroksessa mastiksi (päällekkäisyys ongelmaluotteen molemmin puolin on oltava vähintään 10 cm);
  • rullaa materiaalin pinta;
  • kun ensimmäinen mastikerros on kuivunut, levitä toinen kerros vedeneristysraudoituksen päälle.

Vihje! Ennen mastin levittämistä on tarpeen suorittaa testi ja määrittää pohjan kosteus. Tätä varten laita 1 x 1 m: n kokoinen polyeteenikalvo valmistetulle betoniselle pinnalle. Jos kalvon alla ei esiinny kondensaatiota 4-24 tunnin kuluttua, voit jatkaa jalustan käsittelyä mastiksella

Bitumiset mastit vedenpitävälle pohjalle

Kun rakennuksen pohja on pystytetty, on huolehdittava sen suojelusta maaperän ja ilmakehän kosteuden vaikutuksesta, joka kykenee tuhoamaan jopa luotettavin rakennusmateriaali ajan mittaan. Siksi koko rakennuksen pitkäaikainen toiminta ja lujuus riippuvat suojaavan koostumuksen valinnasta.

Bitumiset mastit vedenpitävälle pohjalle

Yleisin ja kohtuuhintainen suoja-aine on bitumi-mastattu pohjaeristyksen vedeneristämiseen. Tällä materiaalilla ja kaikilla muilla vedeneristysmuodoilla on omat fyysis-tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet, sovellusominaisuudet, omat edut ja haitat, jotka on pidettävä mielessä valittaessa sitä myöhempää työtä varten.

"Pro" ja "cons" bitumimastista

On heti huomattava, että tämän materiaalin edut ovat paljon suurempia kuin negatiiviset ominaisuudet. Tällaisten vedeneristysten "eduista" voidaan tunnistaa seuraavat:

 • Bitumikiven voimakkaan kimmoisuuden ansiosta erinomainen tarttuvuus varmistetaan sen ja kellari seinien pinnan välille ja siksi materiaali luotettavasti suojaa rakennusrakennetta kosteuden läpäisevyydestä ja sen aiheuttamasta eroosioista.

Kaikkien betonielementtiä koskevien sääntöjen noudattaminen varmistaa sen erinomaisen tarttumisen vedenpitävään pintaan.

 • Lisäksi joustavuus pitää vedenpitävän kerroksen ennallaan rakenteen kutistumisen aikana ja materiaalin halkeilua pitkin käyttöiän ajan.
 • Bitumimateriaali estää perustan metallisten elementtien korroosioprosessien syntymisen ja kehittymisen, mikä myös merkittävästi pidentää rakenteen elämää.
 • Koostumus suojaa kellari-seinämien materiaalia muotista ja muista ei-toivottujen mikrofloorien pesäkkeistä.
 • Mastinen tunkeutuu hyvin seinien materiaalin huokosiin ja täyttää sen halkeamat.
 • Tämän koostumuksen soveltaminen seinämiin on yksinkertaista, joten voit tehdä tämän työn itse, sillä vedenpitävyys ei vaadi erityisiä taitoja. Työn tärkein tehtävä on varmistaa, että pinnalla ei ole edes hyvin pieniä alueita, joita hoito ei kata.
 • Masten etua muihin vesitiiviin materiaaleihin voidaan kutsua myös pinnoitteen nopeudeksi.
 • Bitumikiiltävää materiaalia voidaan käyttää myös liima-aineena telaneristysmateriaalin asennukseen.
 • Tämän materiaalin oikealla valinnalla on mahdollista työskennellä sen kanssa käytännössä missä tahansa lämpötilassa.
 • Kaikilla bitumimastisilla on edullinen hinta, joten sinun ei tarvitse etsiä suuria määriä ostaa niitä. Lisäksi mastia käytetään melko säästeliäästi, eikä se vaadi liikaa.

Tämän vedeneristysmateriaalin haittatekijöistä on mahdollista eristää pinnalle kerrostetun koostumuksen polymeroinnin kesto, mikä tekee tarpeelliseksi siirtää myöhempiä toimenpiteitä, kunnes vedeneristyskerros kovettuu täysin. On kuitenkin vaikeaa kutsua tätä tekijää epäedullisemmaksi, koska sen ennakoimisen jälkeen on mahdollista suunnitella etukäteen eristyksen ja viimeistelyn suoritusaika myöhempien aikojen ajan.

Toinen mahdollinen "miinus" - jotkut huonolaatuiset mastit voivat kuivua ja halki ajan myötä. Siksi on erittäin tärkeää valita oikea materiaali, ei vain hintaperusteiden perusteella.

Vedenpitävät mastiset lajikkeet

Bitumimastikan päätyypit

Bitumiset mastit on jaettu eri kriteereiden mukaan. Tämän materiaalin valitseminen vedenpitävälle pohjaan on tutkittava huolellisesti liitteenä olevat ohjeet, jotka sisältävät tietoja sen koostumuksesta ja käyttötekniikasta.

1. Bitumipohjaiset mastit jaetaan niiden pinnoituksen tekniikan erityispiirteiden mukaan pintaan. Prosessin kaksi päätyyppiä ovat "kylmä" ja "kuuma" sovellus.

Bitumipohjainen mastit jakautuvat ensisijaisesti "kylmään" ja "kuumaan"

 • Markkinoilla on paljon merkkejä "kuumasta" bitumimastista, mutta niitä yhdistävät se, että ne on lämmitettävä, ennen kuin ne maalataan seinälle ja tuodaan tiettyyn lämpötilaan. "Kuuma" mastoaine voi vaihdella lämmönkestävyydeltään, eli maksimilämpötilassa, johon ne on lämmitettävä, ennen kuin se saavuttaa halutun tilan, jotta sitä voidaan käyttää liimana telan materiaalina tai itsenäisenä pinnoitteena vedenpitävänä. On huomattava, että tämän materiaalin valmistajia ei suositella erilaisten mastisten aineiden sekoittamiseksi.

Niitä kutsutaan "kuumaksi" mastiksi pääasiassa ammattirakentajien käyttämiksi, koska on noudatettava tiettyä prosessitekniikkaa ja vakavien vammojen välttämiseksi noudatettava tarkasti turvallisuusmenetelmiä. Jos tällaisia ​​koostumuksia ei ole kokemusta, on parempi kääntää asiantuntijoille tai käyttää pinnoitemateriaalin "kylmää" versiota vedenpitävän kerroksen aikaansaamiseksi.

Voit myös huomata, että tällaista vedeneristystapaa käytetään useimmiten siinä tapauksessa, että rakennetta rakennetaan alueilla, joilla on vaikeat talviolosuhteet.

Mastinen "kylmä" sovellus, tietenkin, helpompi työskennellä, mutta sillä voi olla rajoituksia vesiensuojaustoimintojen olosuhteisiin

 • Kylmää bitumia vedeneristysyhdisteitä tuotetaan myös eri versiossa, mutta niitä käytetään kaikkiin säätöseinien seinämiin ilman erityistä mastituotantoa, paitsi ehkä sen perusteellista sekoittumista. Kuitenkin kylmän kauden aikana, matalissa lämpötiloissa, eräiden tällaisten mastikoiden muunnokset vaativat vielä lämmitystä. Lisäksi on otettava huomioon, että vain luotettavat yritykset tuottavat vain korkealaatuisia, edullisesti bitumipolymeerikoostumuksia, jotka toimivat tällaisissa olosuhteissa.

2. Bitumiset mastiksit valmistetaan sekä orgaanisten liuottimien että vesiliukoisten aineiden perusteella riippuen siitä, mitkä komponentit sisältyvät niiden koostumukseen. Tältä osin ne voidaan laimentaa nestemäisempään konsistenssiin vain nesteillä, joihin ne alun perin sekoitettiin.

3. Vedeneristysmastit ovat yksiosaisia ​​ja kaksikomponenttisia.

 • Ensimmäinen vaihtoehto on käyttövalmis, eli se riittää avaamaan pakkauksen ja sekoita seos hyvin - ja sitä voidaan käyttää siihen valmistettujen seinien pinnalle.

Esimerkki kaksikomponenttisesta vedeneristyksestä valmistetusta polymeerivalmisteesta

 • Kaksikomponenttiset mastoaineet koostuvat kahdesta komponentista, jotka yhdistetään tiettyinä mittasuhteina välittömästi ennen levittämistä. Tällaiset koostumukset nopeasti asetetaan ja kovettuvat, joten niiden sekoittamisen jälkeen sinun on toimittava riittävän nopeasti. Kaksikomponenttisilla seoksilla ei ole pidempää säilyvyysaikaa suljetussa tilassa, vaan myös kestävyys käytön aikana. Tämä vaihtoehto on hyödyllinen siinä tapauksessa, että työ on tehtävä nopeasti. Mutta on sanottava, että suuret kustannukset ja käyttövaikeudet eivät ole saavuttaneet laajaa jakelua.

Puraa bitumia ei voida käyttää mastisena - se alkaa lopulta särkyä ja vedenpitävyyden luotettavuus ei taata

4. Erilliset mastiset aineet ja niiden kovettumisen tilan mukaan, koska ne voivat kovettumisen jälkeen joko kokonaan kovettaa tai pysyä puolikiinteässä tilassa.

5. Lopuksi bitumimastiset aineet jaetaan niiden rakenneosina. Tänään myyntiin löydät seuraavia vaihtoehtoja bitumiin perustuvien vedeneristyskoostumusten osalta:

 • Bitumi-mineraali-kalkki sisältää sellaisia ​​aineita kuin liitu, sementti, dolomiitti, asbesti, kvartsi tai kalkkikivi, hienonnettu jauhe - nämä aineet muodostavat jopa 20% seoksen kokonaismassasta. Mineraalien lisäksi pehmennin on välttämättä sisällytetty tähän mastiksi - tuotantotekniikan mukaan sen on oltava vähintään 5%. Kylmässä mastiksessa käytetään pehmittimenä öljyliuotinta tai lakkaa - se on kovettumaton vedeneristysyhdiste, joka kestää kaikki mekaaniset, värähtelyt ja hydrauliset kuormat vahingoittumatta. Tältä osin samanlaista mastista käytetään suojaamaan pohjan seinämien upotettuja osia.
 • Bitumi-kumikoostumus sisältää maaöljybitumin lisäksi hienoa kumiauhetta tai synteettistä kumia, mikä tekee mastista joustavamman. Lisäksi mineraalitäyteaineet sisältyvät mastiksi sekä erikoismineraaliöljyksi pehmittimeksi. Tällaiset koostumukset tehdään orgaanisen liuottimen perusteella.

Tällaista mastetta voidaan myydä jauheena ja sen kulutus pinnoitteen paksuuden mukaan on 1,5 ÷ 2 kg / m². Kuivaa seos ennen kuumennusta pakkauksessa ilmoitettuun lämpötilaan. Tätä varten se kaadetaan säiliöön ja ammutetaan. Tämäntyyppistä mastista voidaan kutsua yksi edullisimmista, ja vedenpitävyys kestää 15 ÷ 20 vuotta.

 • Bitumikumiseoksella on hyvä viskositeetti, jonka ansiosta materiaali muodostaa tiheän, joustavan ja luotettavan suojapinnoitteen kosteudelta. Tämä mastarin versio, kuten edellinen, tarvittaessa laimennetaan liuottimella. Tämän pinnoitteen kunkin kerroksen kuivausaika on 6 - 12 tuntia. Aineiden kulutus riippuu monista tekijöistä, joihin voi sisältyä perusaineen huokoisuus, levitetyn kerroksen paksuus, kosteusparametrit ja ympäristön lämpötila. Kulutus voi yleensä vaihdella välillä 0,75 - 1,5 litraa neliömetriä kohden. Jotta parannettaisiin tartunta alustalla ja laadukkaan kalvopäällysteen muodostaminen, on suositeltavaa kostuttaa betoniseinä hieman. Kumimateriaalin alla olevaa pohjamaalia ei tarvita.
 • Bitumi-polymeeri-vesi-emulsiovoite sisältää koostumuksessaan yhden tai useamman muunnetun polymeerin. Se ei sisällä orgaanisia liuottimia, joten sillä ei ole voimakkaita hajuja eikä sitä voi käyttää ulko-, mutta myös sisäkäyttöön. Polymeerejä sisältävät yhdisteet eivät ole vain erinomainen vedenpitävyys rakennusrakenteille vaan myös erinomainen suoja seinille ja sisätiloille ihmisen terveydelle haitallisten radonien tunkeutumiselta. Tämän mastin kuivausaika seinillä on 6 ÷ 8 tuntia.
 • Bitumi-lateksimastia valmistetaan vesimulsiolle. Latex on teollisissa oloissa syntetisoitu kumi, jolla on parannetut ominaisuudet. Useimmissa tapauksissa tällaista mastista käytetään kylmässä tilassa, ja sitä myydään valmiissa muodossa eli se on yksiosainen koostumus. On toivottavaa valmistaa seinän pinta ennen kuin käytetään bitumi-lateksimastia, käsittelemällä ne alukkeella, joka voidaan tehdä itsenäisesti, laimentamalla sama mastikoostumus vedellä 1: 1-suhteessa. Latex-mastia voidaan käyttää myös alhaisissa lämpötiloissa ilman lämmitystä.
 • Bitumainen öljy-rouheensuojausmateriaali on erinomainen ulko- ja sisäpuolisten vedenpitävien rakenteiden vedeneristämiseen, jonka seinät voidaan pystyttää mistä tahansa materiaalista. Tämä mastasia laimennetaan bensiinillä, valkoisella alkoholilla tai liuottimella. Öljyneristyskoostumuksen kulutus on 1 ÷ 1,5 l / m².
 • Bituminen pohjamaali eroaa mastista sen nestemäisemmässä koostumuksessa, koska sitä käytetään pintojen valmistukseen päämateriaalin päällystyskerroksen levittämiseksi. Pohjamaali voidaan valmistaa mastiksesta laimentamalla se liuottimella tai vedellä alustasta riippuen haluttuun konsistenssiin. Tämä pintavalmistekoostumus levitetään rullalla, harjalla tai ruiskutetaan erityisellä ruiskupistoolilla. Tällaisen koostumuksen kuivausaika seinämiin riippuen pohjasta voi olla 1-5 tuntia.

Vaatimukset mastisille

Jotta vedenpitävä päällyste osoittautuu vahvoiksi ja kestäviksi, bitumimateriaalin koostumuksen on oltava laadultaan korkea, ja sen valmistuksen päivämäärän on oltava valmistajan ilmoittamien takuuehtojen mukainen.

Korkealaatuisen vedeneristysmastin on täytettävä useita erityisvaatimuksia.

Tämän materiaalin ostamisen yhteydessä on ehdottomasti tutkittava pakkausmerkintä, jossa on esitettävä kaikki tarvittavat ominaisuudet ja tiedot valmistuspäivästä.

Näiden kriteerien lisäksi sinun on otettava huomioon seuraavat mastisuusominaisuudet:

 • Vedeneristysseoksella tulisi olla yhtenäinen sakeus ilman ulkomaisia ​​sulkeumia, mikä voi aiheuttaa ilmakuplia levitetyssä kerroksessa heikentämällä materiaalin vedenpitäviä ominaisuuksia.
 • Mastin tulee olla joustava ja mukava käyttää.
 • Seoksen käytön aikana ja käytön aikana ei saa päästää ihmiselle haitallisten aineiden ympäristöön, joten sen koostumus ei saa sisältää myrkyllisiä aineosia.
 • Vedenpitävään vedenpitävään seostukseen käytettävän bitumipitoisuuden on oltava vähintään 70 astetta.
 • Täysi vesitiivisyys on yksi bitumimastisista pääominaisuuksista.
 • Seoksen korkea tarttuvuus on välttämätöntä paitsi hyvän tarttuvuuden suhteen myös pohjaan, mutta myös vedenpitävien tela-arkkien luotettavaan liittämiseen.
 • Jäähdytetyn vedeneristyskerroksen tulee olla pysyviä fysikaalisia ja mekaanisia ominaisuuksia, jotka säilyvät koko käyttökauden ajan valmistajan ilmoittamissa pakkauksissa ilmoitetuissa käyttölämpötiloissa.

Tärkeimmät teknologiset menetelmät vesitiivistystyökalujen käyttämiseksi perusseinillä

Vedenpitävän suojakerroksen luominen perustuksen seiniin on yksinkertainen, mutta kestää melko kauan, jos se tehdään käsin, eli harjalla, rullalla tai lastalla, etenkin tapauksissa, joissa rakenne menee syvälle maahan, mikä tarkoittaa sitä, että se on suuri korkeus ja kokonaispinta-ala.

Jos tällaista työtä tarvitaan talvella, käytetään vedenpitävää seosta, joka kestää levittämistä pinnalle ympäristön lämpötiloissa, jopa -30 astetta, esimerkiksi bitumimastista. Jotta voisit työskennellä menestyksekkäästi tässä vaikeassa jaksossa, on suositeltavaa täyttää tietyt vaatimukset:

 • Kun bitumimastista käytetään vesitiivistyksen perusaineena eli ilman valssautuneita materiaaleja, käsitellyn seinämän pinta on lämmitettävä positiiviseen lämpötilaan. Tätä varten käytetään yleensä lämpö-aseita, mutta voit myös käyttää lämmitystä kaasupolttimella.
 • Mastin itse pitäisi valmistaa lämpimissä huoneissa, jotka sijaitsevat lyhyen matkan päässä sen käyttöpaikasta.
 • On mahdotonta järjestää pohjan vedenpitävä päällyste korkeassa kosteudessa, sumussa, sateessa tai lumisateessa.
 • Kun on ehdottoman välttämätöntä suorittaa nämä työt kylmäkaudella, on suositeltavaa järjestää erityisiä tiloja - kuumakäymälöitä, jotka auttavat saavuttamaan perustan seinämien positiivisen lämpötilan.

Kun on ehdottoman välttämätöntä työskennellä pakkasella tai säällä, tilapäinen lämmin talo on rakennettu.

Teplyak on työtasossa rakennetun palkin tai metallin rakenne, joka kiristetään tiheällä polyeteenikalvolla. Tämän ilman lämmityslaitteen lämmityslaitteeseen kytketään virta ilman avotulta, jotta vältetään vaarallisten olosuhteiden syntyminen rakennuttajien terveydelle ja elämästä.

 • Sekoitettaessa mastia varustetuissa kuumakatokseissa käytetään sähköisesti kuumennettuja sekoittimia seosten lämmittämiseen.
 • Taloudellisten epäsuotuisten talviolosuhteiden vuoksi kaikkien vedeneristyskerrosten soveltaminen toteutetaan ns. Tarttujilla, eli kaikki kerrosten levittäminen tapahtuu kokonaan osassa säätiötä. Sitten lämpö jaetaan uudelleen rakennuksen seuraavaan osaan, ja työ suoritetaan kokonaan sen päälle - ja niin edelleen, kunnes koko tehtävä on valmis.
 • Kaikkien talvikauden aikana tehtyjen töiden tulokset on tarkistettava lämpimän kauden alkamisajankohtana, jotta tiettyjä vikoja ilmestyy ja ne olisi poistettava välittömästi.

Vedenpitävyysrajoituksen luomista tässä julkaisussa pidetään lyhyesti, mutta vain siitä syystä, että tämän sivun portaalissa on erillinen yksityiskohtainen artikkeli.

Pohjan vedenpitävyys on tärkeää!

Suuri virhe tekee ne rakentajat, jotka säätiön kaatamisen jälkeen jättävät huomiotta ongelman, joka luo suojaa kosteuden vaikutuksilta. Mikä on tarpeen vedenpitävyyden säätämiseksi, mitä vaatimuksia sen on täytettävä ja miten sitä voidaan tehdä yksin - lue erityinen julkaisu portaalin sivuilla.

Suosittuja merkkejä bitumimastista

Venäjän rakennusmarkkinoilla on melko laaja valikoima eri valmistajien vedeneristysmateriaaleja, mutta osa niistä on erittäin suosittu.

Tuotteet Yritys "Technonikol"

Mastic "TechnoNIKOL" ovat nykyään ehkä eniten kysyttyjä yksityisen rakentamisen kuluttajia. Nämä yhdisteet valmistetaan korkealaatuisista tuotteista nykyaikaisin laittein ja täyttävät kaikki kansainväliset laatustandardit.

Bitumiset vedeneristysmastit valmistetaan liuottimien ja veden emulsioiden pohjalta käytettäväksi kuumana ja kylmänä, sekä sovellukseen erikoislaitteiden avulla ja käsin.

Tässä taulukossa luetellaan "TechnoNIKOL" -merkin koostumusten fysikaalis-tekniset ominaisuudet: