Bitumiset vedeneristys

Bitumin vedeneristys on edullisin ja luotettava materiaali, joka suojaa rakenteita kosteudelta. Bitumipohjaisen päällysteen avulla voidaan eristää käsiteltyjen alueiden vuorovaikutus veteen alueella, jolla on nimetty pinta-ala neliömetreinä. Useimmiten sitä käytetään eristämään pohja, pinnoitteiden pinnoitteet ja lattia, betonista.

Bitumipinnoitteen toiminnallinen tarkoitus

Vaikka betonirungon lujuus perustuu käytetylle vahvistusmateriaalille, monoliittiseen pintaan voi muodostua lukuisia halkeamia, joiden vuoksi kosteus voi joutua kosketuksiin metallin kanssa. Tästä johtuen on olemassa vaara korroosiosta ja muista piilovirheistä. Koska rakennuksesta ja pohjavedestä aiheutuva ulkoinen kuorma vaikuttaa jatkuvasti säätiöön, koko talon tuhoutuminen on vaarassa.

Lähtö on pätevä vedenpitävyys, jota varten käytetään bitumikomponentteja. Nimitys "päällystyssuojaus", joka on saatu asennuksen menetelmästä rakenteellisiin elementteihin.

Regulatory Information Bitumin osat

Itse sinänsä bitumi on öljytislauksen tuote, ja sen perusteella tehdään katon ja rakennusosien vedeneristys. Se kuuluu GOST 6617-76: n toimiin, selvensi vuonna 2002. Tämän asiakirjan mukaan sitä käytetään säätiön ja maanalaisen rakenteen hoitamiseen sekä rakennusten vuotojen ja katon suojaamiseen. Äskettäin päällystys- ja päällystyseristys tehdään polymeerikomponenttien lisäsuorituksella. Elävä esimerkki tällaisesta koostumuksesta on väkevällä populaatiolla varustettu mastinen TechnoNIKOL, jonka kulutus neliömetriä kohden on minimaalinen.

Bituminen kellarin vedeneristys

Nykyisten standardien mukaan kate- ja rakennusteollisuudessa tunnetaan seuraavia bitumityyppejä:

 • rakennustarvikemerkkien BN90-30, BBN70-30 ja BN50-50 koostumus;
 • kattorakenne, alkupäällysteisiin, BNK45-190: n kyllästämiseen, BNK40-180: n yksinkertaisiin impregnointeihin ja vedeneristysten toteutukseen kierretyn materiaalin BNK90-30 kanssa.

GOSTin mukaan obmazochnaya-eristyskattotieteissä tai rakennustarkoituksissa on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • syttymislämpötila 386, palaminen - 220-300 astetta;
 • standardin 12.1.007 mukaan se vastaa neljännestä vaaraluokasta, nimittäin se ei aiheuta vaarallisia höyryjä, aine ei ole myrkyllinen ja jos se tulee limakalvoon, se voi aiheuttaa lämpöpalamista.

Päällystystyössä on ehdottomasti käytettävä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita. Lisäksi sinun on huolehdittava ilmanvaihdosta.

Hioma-aineen vedeneristys suoritetaan seuraavista komponenteista, mukaan lukien rakennusbittumia, säädellyllä kulutuksella 1 m2:

 1. Kiinteä koostumus BN - 3, 4, 5.
 2. Bitumi-kumi vedeneristys.
 3. BN - 3 nestemäinen bitumi, BP - 5, DH - 1 - V.
 4. Polymeerimateriaali.

Vedenpitävyys

Kaikilla bitumikoostumuksilla on omat ominaisuutensa ja eronsa, ja ne on suunniteltu suojaamaan sivulta ja ylärakenteelta kosteutta. Sovelluksen työtä voidaan tehdä itsenäisesti tai käyttää ammattilaisten palveluita, joiden kustannukset voivat nousta 5 dollariin neliömetriä kohden.

Kovan bitumin käyttö

Materiaalin aloitus alkaa kuumentamalla jopa 170 asteen metallisäiliöön. Prosessin mukana seuraa kosteuden vapautuminen, jolla on positiivinen vaikutus betonin pohjaan ja rakennuksen perustukseen. Sulatettu kuuma liuos levitetään pinnalle rakennuksen sivuilla. Alustan tapauksessa valssattu vedeneristysalusta on lisäksi pinottu. Toimitetaan kiinteä komponentti brikettien muodossa ja sen keskimääräiset kustannukset ovat vähintään 4 dollaria 25 kg: aan.

Ennen eristyksen aloittamista työpinnat on puhdistettava ja kuivattu, minkä jälkeen päällystystoiminto suoritetaan. Tämän vaiheen ohittaminen johtaa kuplien ilmestymiseen materiaalissa kiehumisen vuoksi. Luonnollisesti päällysteen eheys ja eheys vaarantuvat.

Nestemäinen bitumieristys

Käytettäessä nestemäistä bitumia se on lämmitettävä ja levitettävä kuumaksi pinnalle tavallisella harjalla tai harjalla. Sivuprosessi suoritetaan translaation liikkeillä ylhäältä alas. On suositeltavaa, että molemmat nauhat ovat päällekkäin 100-150 mm.

Bitumien levittämisen jälkeen on ymmärrettävä, että kiinteän tilan saavuttaminen tapahtuu muutamassa minuutissa. Siksi on suositeltavaa käyttää pieninä annoksina ja tehdä kaiken nopeasti.

 • kosteutta kestävä vedenpitävä tyyny;
 • materiaalin vähimmäiskustannukset;
 • helppokäyttöisyys;
 • kulutuskestävyys ja käytännöllisyys.
 • Pinnat ovat käytön aikana halkeamia.
 • Helposti syttyvää.
 • Erittäin nopeasti jäätyy.

Jalostus bitumimastilla

Polymeeri- ja bitumivalmisteilla on useita etuja verrattuna tavalliseen kuumakoostumukseen. Tällaiset komponentit kovettuvat välittömästi ja tehokkaasti, vaikka kuivausta ei tarvita. Sopii käytettäväksi alhaisissa lämpötiloissa. Mastikäsittelykoostumus TechnoNIKOL on tänään tehokkain työkalu, jonka hinta on vain 1,5 dollaria per 1 kg. On suositeltavaa laimentaa se valkoisella alkoholilla tai kerosiinilla samalla, kun se tarttuu tekniikkaan, jotta koostumus ei ole liian likainen.

Vedeneristyskäsittely suoritetaan vain pinnan ja alukkeen puhdistamisen jälkeen, mikä lisää tarttuvuutta. Muussa tapauksessa materiaalin kulutus voi lisääntyä merkittävästi tai pinnoitusta vaaditaan.

Kuivaa aluke 24 tuntia, ja se on eristettävä kosteudelta. Sen jälkeen käytetään mastimateriaalia TechnoNIKOL, jonka lämmitys on jopa 50 astetta. Se levitetään rullalla ja vanhenee 12 kuukauden kuluttua.

Vedenpitävä polymeerimastinen ulkomaantuotanto ei välttämättä ole parempaa kuin kotimainen, ja eroa voidaan käyttää vain täyteaineissa, joten ylipainotusta ei tarvita. Antiseptisten aineiden ja herbisidien käyttö tekee tämän komponentin tehokkaaksi antibakteeriseksi pinnoitteeksi.

 • hengitysbetonipohjan muodostus;
 • pitkä käyttöikä jopa 50 vuotta;
 • luotettava vedeneristyssuoja kosteudelta ja mekaanisilta vaurioilta;
 • komponenttien erinomainen kiinnitys.

Mastinen vedeneristys, sen kulutus

Päällysteen kulutus, varsinkin jos se on kallista, on tärkeä kriteeri materiaalin hankinnassa. Vastaava parametri on merkitty pakettiin, joka kerrotaan käytettävissä olevan alueen arvolla ottaen huomioon kerrosten lukumäärä.

Jos pakkauksessa ei ole kulutusta, se lasketaan GOSTin taulukoiden mukaan tiettyjen teosten mukaan:

 1. Katteen vedenpitävälle bitumiselle mastille tarvitaan 3,5-6 kg / 1m2.
 2. Betonin tai pohjaseinien rappaus edellyttää 2 - 4 kg materiaalia / m2.
 3. Liimaamalla ruberoidia tarvitaan 1..1,5 kg / pinta-ala 1m2.

Kuuma sovellus voi hieman lisätä virtausnopeutta suhteessa määritettyihin arvoihin.

johtopäätös

Minkälainen vedenpitävä mastesi valitaan - riippuu vain henkilökohtaisista mieltymyksistä ja budjetista. On suositeltavaa olla säästämättä betoniperustusten ja talon perustan luomista, koska se liittyy suoraan sen luotettavuuteen ja kestävyyteen.

Mastikerrokset ja vedeneristys
GOST 30693-2000

Mastit luokitellaan seuraavien pääpiirteiden mukaan:

katto, joka on suunniteltu kaikentyyppisten kattojen mastille ja korjauksille;

vedenpitävä, tarkoitettu laitteelle obmazochnoy vedeneristys;

liima, joka on tarkoitettu liukutuille kattolevyille ja vedeneristysmateriaaleille sekä kattojen suojakerrosten laite;

höyrysulku, joka on suunniteltu laitteen höyrysulkukerroksille;

 • katso päälähteen komponentteja

  (emulsio);

  kovetettu (mukaan lukien vulkanoitu, voi olla yksi tai monikomponentti);

  kuuma - esikuumennus ennen käyttöä;

  kylmä - ei tarvitse lämmittää (sisältää liuotinta ja emulsiota).

  Tekniset tiedot

  Masten fysikaalis-mekaaniset ominaisuudet täyttävät taulukossa 1 esitetyt vaatimukset.

  Mastikoiden on läpäistävä joustavuuskriteerit taulukossa 2 esitetyissä olosuhteissa.

  Mastisten lämmönkestävyys ja pehmenemislämpötila olisi asetettava sen mukaan, mistä alueesta niiden käyttö on sääntelyasiakirjassa tietyn tyyppiselle mastille.

  Kattotiilien on oltava vedenpitäviä testattaessa vähintään 72 tunnin ajan paineessa, joka on vähintään 0,001 MPa (0,01 kgf / cm2).

  Taulukko 1

  Taulukko 2

  Vesitiiviiden mastisten aineiden on oltava vedenpitäviä, kun niitä testataan vähintään 10 minuutin ajan vähintään 0,03 MPa (0,3 kgf / cm2) paineessa, jollei tietyntyyppisen mastikon sääntelyasiakirjassa ole muita testiolosuhteita.

  Höyrysulkumastin höyrynläpäisevyys ilmaisee säätöasiakirjassa tiettyä mastetyyppiä.

  Erikoistehosteissa käytettävien mastikoiden on vastustettava näitä vaikutuksia.

  Värillisten mastisten aineiden on kestettävä värinpitävyys vähintään 2 tunnin ajan.

  Vedenpitävyys säätiön SNIP

  Vedenpitävyys säätiön SNIP

  Rakennustyön alfa ja omega ovat "SNiP" - rakennuskoodit ja -määräykset - joukko vaatimuksia, jotka määrittelevät miten ja mistä materiaalien rakennustyöt on suoritettava.

  Säätiö on talon perusta, sen tuki. Sen laadukas rakenne, kaikkien SNiP: n mukaan, takaa, että talosi ei johda lämpötilan muutoksiin maassa tai sen liikkeissä.

  Perusvesieristysasiakirjat

  Säätiön rakenteiden lujuusominaisuuksien lisäksi on hyvin tärkeää saavuttaa rakenteen vakaus kosteuden muutoksiin sekä ilmakehässä että maaperässä. Tällaisia ​​töitä kutsutaan vedenpitäviksi. Säätiön vedenpitävyyden sääntöjä säätävä pääasiakirja on SNiP 2.02.01-83. Tämä asiakirja säätelee maamme keskivyöhykkeellä rakennettavien rakennusten perustan lujuusominaisuuksia ja rakenteellisia ominaisuuksia. Erillinen SNiP 2.02.04-88 vastaa rakennusten ja rakenteiden perustusten rakentamisohjeista permafrost-alueilla.

  Perusvesieristysasiakirjat

  Säätiön rakenteiden lujuusominaisuuksien lisäksi on hyvin tärkeää saavuttaa rakenteen vakaus kosteuden muutoksiin sekä ilmakehässä että maaperässä. Tällaisia ​​töitä kutsutaan vedenpitäviksi. Säätiön vedenpitävyyden sääntöjä säätävä pääasiakirja on SNiP 2.02.01-83. Tämä asiakirja säätelee maamme keskivyöhykkeellä rakennettavien rakennusten perustan lujuusominaisuuksia ja rakenteellisia ominaisuuksia. Erillinen SNiP 2.02.04-88 vastaa rakennusten ja rakenteiden perustusten rakentamisohjeista permafrost-alueilla.

  SNiP Vedeneristyssäätiöt

  Riippumatta perustetuista materiaaleista ja rakenteesta, betonista, joka on pystytetty lohkojen tai tiilen avulla - kaikkien niiden kanssa työskentelyä varten estetään liiallinen altistuminen kosteudelle. Joten perustusrakentamisen alkuvaiheissa on tarpeen puristaa rakennusaukkojen pohjaa ja avata ojia sekä myös muodostaa vedenpoistokouruja ja vesisäiliöitä rakennustyömaalla.

  SNiP toteaa nimenomaisesti, että vedenpitävyysperiaatteella suoritetun työn määrä ja määrä poikkeavat toisistaan ​​riippuen alueen kosteudesta ja maaperän ominaisuuksista. Vahvistettua vedenpitävyyttä oletetaan alueilla, joilla maaperällä on suuri määrä vieraita aggressiivisia epäpuhtauksia, kuten happoja tai emäksiä, sekä kasviperäisiä aineita.

  Myös SNiP: n mukainen vedenpitävyysaste voi vaihdella rakennusrakenteen mukaan. Jos rakenne on rakennettu pylväsnauhalle, johon ei kuulu peruskorttien tai kellarihuoneiden rakentaminen, vedeneristys on välttämätöntä ainoastaan ​​pinta-alaltaan kosketuksissa olevilla alueilla, mutta tämä osittainen vedeneristys voidaan myös poistaa tässä tapauksessa.

  Vesitiivistyksen ratkaiseva kysymys tulee, jos aiot järjestää rakennuksen kellarissa tai kellarissa erilaisia ​​hyödyllisiä tai jopa asumiskelpoisia huoneita. Tällöin vedeneristystyöt suoritetaan täydellisesti sekä pysty- että vaakasuorilla pinnoilla. Lisäksi tässä tapauksessa perustus on rakennettu erityiseen kuoppaan niin, että kun rakennustyöt on poistettu betonin valssauksessa tai peruslohkojen asennuksen jälkeen, sinulla on mahdollisuus soveltaa vedeneristysyhdistelmää säätiön pystypintoihin koko sen alueella.

  Materiaalit, joita käytetään perustusten vedeneristämiseen

  Vedeneristysperustusten päätyypit ovat tekoja, jotka estävät kosteuden tunkeutumisen pystytettyjen ja horisontaalisten pintojen päälle.

  Riippuen suoritetun työn tyypistä materiaalien valinta on myös erilainen.

  Vaakasuoralla menetelmällä vedenpitävyyden säästämiseksi rakentamisen aikana rullissa toimitettavat vedeneristysmateriaalit sijoitetaan tavallisesti rakenteen yläpintoihin. Niitä voidaan yksinkertaisesti levittää - tavanomainen tunnettu katehuopa sekä tehokkaammat kerrostetut tai liimattomat materiaalit.

  Vedeneristysmateriaalien asettaminen

  Bitumiset mastit

  Yksi monimutkaisimmista materiaaleista vedenpitävälle alustalle on bitumimastista. Tämä materiaali osoittaa erinomaisen kimmoisuuden, korkean UV-säteilyn kestävyyden ja erittäin helppokäyttöisen.

  Pohja vedeneristys bitumimastilla

  Bitumiset mastit voidaan levittää sekä vaakasuorille että pystysuorille pintoille ja mille tahansa rakenteelle - tiilellä, betonilla ja pohjarakenteiden rakenteilla.

  Aseta bitumi mastille pohjalle

  Lisäksi bitumimastista voidaan käyttää pohjan ja rullan vedeneristeen välisen kerroksen välissä. Tässä tapauksessa se voi toimia myös sideaineena liimamateriaalina.

  Raaka-aine bitumimastille on maaöljybitumi, tuotantoprosessissa siihen lisätään orgaanisia liuottimia ja mineraalitäyteaineita.

  SNiP: n vedeneristysjärjestys bitumimastilla.

  Bitumimastin käytön edellytys on sen esikuumennus. Kuumennetaan mastikäytössä käytetty vesihaude. Sen avulla massan massa lämmitetään noin 50 asteen lämpötilaan.

  Lämmittämällä bitumimastia

  Lämmitys tapahtuu avoimessa säiliössä. Lumen lämmitysprosessissa bitumi-mastia on sekoitettava huolellisesti, jotta kaikki hiutaleet liukenevat. Lämmön tuloksena bitumimastilla saadaan nestemäistä sakeutta ja se on mahdollista levittää tavanomaisella harjalla, rullalla tai harjalla.

  Huomaa, että myös pohjaseinän vedeneristys on bitumimateriaalia, jota voidaan käyttää kylmässä muodossa. Tämä vähentää merkittävästi kääntöaikaa.

  Prosessi, jolla bitumimastia käytetään rullalla

  Ennen mastin levittämistä sinun on odotettava, kunnes kellarin pinnat ovat täysin kuivat. Sitten pinnat on puhdistettava esimerkiksi luudalla. Yleensä päällekkäin noin kaksi tai kolme kerrosta bitumimastia. Tämän jälkeen on suositeltavaa tehdä välikerros lujittavasta lasikuitu- tai rullavedenpitävästä materiaalista ja levittää sitten uudelleen kerros bitumimuovia.

  Jokainen betonikerroksen on kuivunut. Se kestää yleensä vähintään yhden päivän. Seuraava kerros levitetään edellisen kuivauksen jälkeen.

  Turvatoimet

  Bitumi-mastilla on melko myrkyllinen ja syttyvä materiaali. Siksi on vältettävä kosketusta ihokosketuksen kanssa ja kosketusta avotulen kanssa. Jos työskentelet sisätiloissa bitumiin, käytä pakotettua tuuletusta.

  Modernilla bitumimastilla on lisäeristys polymeerimateriaaleista, jotka lisäävät tarttumistaan ​​eli adheesiota kellarin pintaan ja estävät ennenaikaisen kulumisen.

  Muita menetelmiä vedenpitävälle pohjalle

  Pinnoitettuaan sekä perustuksen pystysuorat että vaakasuorat pinnat bitumimastilla, ne voivat liimautua erikoistuneeseen vedeneristysmateriaaliin - hydroglass -eristemateriaaliin.

  Gidrostekloizoli liimataan bitumimastilla kerroksella käyttäen puhallusputkea

  Perusrakenteiden vaakasuoraan vedeneristyskykyyn voidaan kuitenkin rajoittaa tavallisiin kattohuopiin. Se toimitetaan rullina ja saadakseen nauhan, jonka haluttu leveys peittää pohjan vaakasuoran pinnan, se voidaan yksinkertaisesti leikata jyrsimellä.

  Huomaa, että katon huovan reunat jäädä riippuman alapuolelta, muodostaen eräänlaisen sateenvarjon.

  Säätiön viemäröinti

  Toinen SNiP-pohjaisten vedeneristystapa on vedenpoisto. Viemäröinti on järjestelmä, jolla poistetaan ylimääräinen vesi rakennusten rakenteista.

  Viemäröinti on tavallisesti ojia tai kaivoja, joissa vesi virtaa gravitaation voimien vaikutuksesta.

  Vain integroitu lähestymistapa vedenpitävään säätöön voi estää perustusrakenteita keräämästä kosteutta ilmakehästä ja maaperästä, mikä estää ennenaikaisen vaurion tästä tärkeästä rakenteesta ja pidentää huomattavasti sen käyttöikää.

  Bitumimateriaalin kuluminen 1 m2: n alapuolelle vedenpitävänä

  Bitumi-mastilla on eräs varsin yleisistä vedeneristysmateriaaleista. Sitä voidaan käyttää rakennuksen pohjan ja katon vedenpitävyyteen sekä yksittäisten rakenteellisten elementtien valmisteluun esimerkiksi pilareille, jotka muodostavat esteitä tai pieniä arkkitehtonisia muotoja.

  Bittityyppien tyypit

  Bitumi-mastille on olemassa useita kymmeniä kauppanimiä, mutta vain muutama, tai melko kolme, mastattityyppiä. Ne eroavat toisistaan ​​sovelluksessa ja koostumuksessa. Mastin ensimmäistä versiota käytetään yhdessä aggressiivisten kemiallisten liuottimien kanssa. Useimmiten ne perustuvat synteettisiin materiaaleihin, jotka sekoitettuina antavat liuoksen, jota voidaan levittää käsiteltävään pintaan kuumentamatta sitä ensin. Näiden mastisten ominaispiirre on niiden suuri vaara, joten niiden on työskenneltävä vain hengityssuojaimia käytettäessä.

  Toinen vaihtoehto, toisin kuin ensimmäinen, vaikka se koostuu synteettisistä materiaaleista, tavallinen vesi toimii sen liuottimena. Tämä lisää huomattavasti sen käytön turvallisuutta. Ainoa vaikeus niiden käytössä on tarve kunnioittaa ympäristön lämpötila-indikaattoreita. Niiden ei tulisi ylittää +5 - +30 astetta.

  Kolmas vaihtoehto mastiksi on käytetty pitkään. Se on perinteinen, mutta samaan aikaan tällainen mastisuus aiheuttaa paljon vaikeuksia. Sen käyttö edellyttää lämmitystä ja siihen käytetään erityisiä työkaluja. Kuumasovellusmastit ovat vaarallisia mestareille työskennellessään niiden kanssa, koska niiden sulamispiste on melko korkea, mikä lisää lämpöpalovamman riskiä.

  Bitumimateriaalin kuluminen 1 m2: ksi pohjustuksen vedenpitävänä

  Vedenpitävään pohjaan voidaan käyttää kaikkia päätyyppisiä bitumimastisia. Kuitenkin niiden kulutusmäärät ovat jonkin verran erilaiset. Kylmän levitysmenetelmän mastoja kulutetaan 1-1,5 kg / m2, edellyttäen, että yhden kerroksen paksuus on noin 0,5-1 mm. Kulutus kasvaa suhteellisesti kasvavien kerrosten lukumäärän mukaan.

  Teknisten ongelmien takia kuumaa mastia levitetään paksummalla kerroksella - 2 mm. Siksi raaka-aineiden kulutus kasvaa vastaavasti ja on 2 kg / 1 m2. On syytä harkita, että kerrosten lukumäärä ei voi olla alle kaksi, eli virtausta on nostettava vähintään kahdesti.

  Bitumipolymeerimassan kulutus 1 m2: n osalta

  Käytetään usein vain vedenpitävyyden, mutta vedenpitävän kerroksen liittämiseen pohjaan, joten niiden kulutus on hieman erilainen kuin perusparametrit. Valmistajan tuotemerkin, kemiallisen koostumuksen ja tällaisen masten tarkoituksen mukaan sen kulutus voi vaihdella 0,8-3 kg / m2.

  Biomassan TechnoNIKOL kulutus 1 m2 kohden

  Technonicol-bitumimastit eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan, ja niiden kulutus eroaa toisistaan. Esimerkiksi kattorakenteisiin käytettyä TechnoMast-mastityyppiä voidaan käyttää esimerkiksi 1 - 3,5 kg / m2. Yrityksen TechnoNIKOL, nimittäin Vishera ja Fixer, tuottaman bitumipolymeerimassan määrä on vähintään 0,8 kg / m2.

  Bitumikumin kumitiiviste AquaMast

  Toinen tyyppinen mastituotanto TechnoNIKOL - bitumi-kumi-seos AquaMast. Sitä ei käytetä ulkotiloissa, vaan tilojen sisätilojen vedenpitävyyteen, esimerkiksi kylpyhuoneiden käsittelyyn. Sen kulutus vaihtelee 0,5-1,5 kg / m2

  Talon rakentamisen aikana tärkeä rooli on säätiön ja tukien vedenpitävyys. Tämä takaa talon hyvän suojan kosteudelta, mutta myös sienen ja homeen ulkonäöltään. Hyvä ratkaisu vedenpitävyyteen on bitumimuovin käyttö. Mutta hyvää tulosta varten, sinun ei pidä ainoastaan ​​valita oikeanlaista materiaalia, vaan myös laskea oikein kulutusnopeus.

  Bitumimastikan lajit, niiden ominaisuudet

  Bitumi-mastista suositellaan perustusten, kattojen ja erilaisten metalliputkien vedeneristämiseen. Oikea vedeneristys estää kosteuden tunkeutumisen betonituotteiden vahvistamiseen. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä formulaatioita, jotka poikkeavat käyttötavoissa. Ne voivat sisältää erilaisia ​​lisäaineita ja komponentteja, jotka vahvistavat, sallivat mastin käytön märällä pinnalla, lisäävät vastustuskykyä korroosion esiintymiseen.

  Masten koostumuksen lisäkomponentit lisäävät rakennuksen kestävyyttä. Jos talo on pieni, niin lisäaineita ei voida soveltaa. Suurilla esineillä on kuitenkin tämä haitta: muutamassa vuodessa pohjavesi voi imeytyä betonipohjan huokosten läpi talon kehyksen kiinnitykseen. Rakennuksen tällainen tuki rikkoo ja säätiön kuormitus kasvaa merkittävästi. Tämän välttämiseksi on parempi käyttää vedenpitävyyttä, joka sisältää erityisiä vahvistuskomponentteja - ne eivät ainoastaan ​​suojaa kosteutta vastaan, vaan myös lisäävät lujuutta.

  Vesitiivistykseen käytetään 2 päätyyppistä materiaalia, jotka eroavat käyttötavoissa: kuuma ja kylmä.

  sovellus vaatii materiaalin esilämmitystä. Tällaista mastetta levitetään vain kuumaksi, ja kovettumisen jälkeen se hankkii monoliittisen päällysteen. Tämä käyttötapa edellyttää lisälaitteiden käyttöä, joten sen käyttö ei ole kovin suosittua.

  Kylmä menetelmä on yksinkertaisempi: ennen kuin käytät tällaista seosta, sinun tarvitsee vain sekoittaa, ja voit käyttää sitä valmiilla alustalla. Erillisellä kylmällä levitetyllä seoksella on pitkä elinikä. Mutta tällä ryhmällä on omat ominaisuutensa: ennen käyttöä on yhdistettävä ja sekoitettava useita eri säiliöissä varastoituja osia. Kylmämuovausmasto on myös jaettu seokseen, jossa on vesipohja ja liuotinpohjainen seos.

  Bitumin kulutusmääräykset vedenpitäviksi: bitumin kulutus 1m2: ksi

  Riippuen siitä millaisesta mastista käytetään (kylmä tai kuuma) on erilainen ja sovellusmenetelmä. Kylmä menetelmä vaatii suurta materiaalin kulutusta kuumuuden vastaisesti. Taulukossa 1 voidaan tarkastella aineen kulutuksen vertailukelpoisia ominaisuuksia käytettäessä kuumaa ja kylmää vedeneristysmenetelmää.

  Taulukko 1. Erityyppisten bitumimateriaalien kulutuksen vertailukelpoisuus

  Ennen bitumiineristeen käyttämistä pitäisi olla perehtynyt pakkauksessa olevan kuivan jäännöksen indikaattoriin. Aineiston kulutus riippuu tästä arvosta.

  Taulukossa 1 annettuja indikaattoreita käytetään rakennusten perustusten vedeneristämiseen, mastille kuluu keskimäärin 2 kg / m2. Mutta jos katon vedeneristys suoritetaan, kulutus voi nousta 5 kg / m2. On suositeltavaa noudattaa tätä kerrospaksuutta vähentämättä tätä lukua.

  Kuivan jään arvon vaikutusta mastin kulutukseen voidaan pitää esimerkkinä.

  1. Vedenpitävä pinta-ala on 30 m2.
  2. Kylmään veteen perustuvaa bitumimastaria käytetään.
  3. Seoksen kuiva jäännös on 60%.

  Kun käytetään yhtä kerrosta tällaista mastia sen kuivumisen jälkeen, vain 60% alkuperäisestä painosta jää pinnalle. Siksi pinnan täytyy asettaa toinen 1 kerros.

  On huomattava, että 60%: n kuiva-aineen indikaattori ei ole kovin alhainen. Kaikki mastit, tämä indikaattori vaihtelee 20 prosentista 70 prosenttiin. Jos ostat bitumimastia kuivalla jäännöksellä, joka on 20% sijasta 60%, sinun on käytettävä vähintään 5 kerrosta.

  Kuiva-aineen indikaattori riippuu seoksen määrästä, joka on osa seosta. Kun bitumimastia levitetään pinnalle, liuotin haihtuu, joten materiaali kutistuu.

  Kun hankit bitumimateriaalia vedeneristykseen, on kiinnitettävä huomiota kuivan jäännöksen arvoon. Joissakin tapauksissa on halvempaa hankkia kallis vaihtoehto, jonka indikaattori on 60% kuin budjettivaihtoehto, jonka indikaattori on enintään 30%. Tässä tapauksessa yksi kalliin materiaalin paketti vastaa useita halpoja.

  Vaaditut materiaalit ja työkalut

  Kun olet valinnut optimaalisen mastiksin vedeneristykseen, valmistele tarvittavat työkalut:

  • Roller.
  • Harjaa kovaa harjaksia.
  • Laaja harja.
  • Metal ämpäri.
  • Veitsi.
  • Paksuudesta.
  • Lähde, jossa voit lämmittää mastille (kuumalle levitysmenetelmälle).
  • Liuotin (kylmäliuotinjärjestelmään).

  Valmisteltuasi kaiken tarvittavan työn, voit jatkaa vedenpitävyyden toteuttamista. Toimi näin, odota, kunnes sää on kuiva ja pinta, jolla työ suoritetaan, kuivuu kokonaan.

  Vedeneristys bitumilla. Askel askeleelta

  Vesitiivistystyö koostuu seuraavista vaiheista:

  • Pintapuhdistus.
  • Valmistusmateriaali.
  • Kasvatetaan pieni osa bitumista.
  • Soveltaminen pinnalle.
  • Varmista materiaalin täydellinen kuivaus.

  Ensinnäkin pinta puhdistetaan harjalla, jossa on jäykät harjakset ja sitten puhtaalla kostealla liinalla ja jätetään kuivumaan. Tämän jälkeen valmistetaan bitumiseos. Jos liuottimessa käytetään kylmää laskeumaa, on noudatettava tätä ohjetta: kaada seos säiliöön, kaada liuotin ja sekoita se. Ratkaisun pitäisi olla melko paksu, kuten kissel. Laimennusta varten voit noudattaa tiettyä seosta koskevia ohjeita.

  Voit helpottaa ratkaisun sekoittamisen työtä käyttämällä poraa, jolla on suuttimet.

  Sitten laimennettua mastetta levitetään harjalla valmistetulla pinnalla. Harjaa käytetään vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa, mutta materiaalia levitettäessä suuriin tasaisiin pintoihin on parempi käyttää telaa.

  Pintamaalaus

  On välttämätöntä levittää materiaalia nauhoihin ja hajottaa se yhteen suuntaan, jos pystyasentoa käsitellään. Vedenpitävänä vaakatasossa voit kuitenkin yksinkertaistaa työtä: metallivaunusta kaada pieni määrä seosta pinnalta ja sileä se rullalla.

  Kun työskentelet mastinen kylmä sovellus, et voi kiirehtiä, koska tämä materiaali kovenee päivässä. Siksi tällainen työ voidaan tehdä yksin.

  Käytä toista kerrosmastia, odota päivää täysin kuivan ensimmäisen kerroksen kuivumisesta.

  Mastinen kylmäsovellus voi vähentää merkittävästi työvoimakustannuksia, koska tämä menetelmä ei vaadi lisäkuumennusta seoksesta. Mutta tällaisen menetelmän miinus on suuren määrän liuottimia, jotka haihtuvat kiinteytymisen jälkeen. Siksi kylmää levitettyä mastista kulutetaan enemmän kuin kuumana.

  Jos käytät mastista kuumaa sovellusta, työtä vaikeuttaa se, että sen on suoritettava monta kertaa nopeammin. Materiaalin kuumentamisen jälkeen se on välittömästi levitettävä pinnalle ja tasoitettava, koska tällainen bitumi jäätyy 2 minuutissa. On parempi työskennellä yhdessä tämän mastikon kanssa: kun toinen sulaa materiaalin, toinen on levitettävä pinnalle.

  Käytettäessä bitumi mastista kuumaa menetelmää, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Sovelletaan sekoitus pystysuorilla alueilla ylhäältä alaspäin.
  • Nauhat ovat päällekkäin 100 mm: n marginaalin kanssa.
  • Älä sula suurta määrää materiaalia, muutoin se kuivuu nopeasti kauhassa ja on kypsytettävä uudelleen.

  Materiaalin sulattamiseksi on tarpeen asettaa murskattu bitumi kauhaan, sen jälkeen sekoitetaan kunnes täydellinen liukeneminen.

  Ammattimaiset vinkit

  Perusteita vedenpitävyyteen:

  • On parempi työskennellä kuumalla kittiastialla nollan yläpuolella. Jos työskentelet nollan alapuolella, bitumi muuttuu hauraaksi ja on mahdollista, että se voi murentua tulevaisuudessa.
  • Kun kaikki työ on tehty, käytettyjen työkalujen pinta käsitellään liuottimella.
  • On suositeltavaa käyttää suojavaatteita ja hengityssuojainta, kun työskentelet materiaalin kanssa. Nämä turvallisuustoimenpiteet suojaavat hengitysteitä haihtuvia yhdisteitä vastaan ​​liuotin haihtumisen seurauksena.
  • Hoito tarvitsee vain kuivan pinnan. Jos käytät mastista kuumaa levitystä märälle alustalle, hartsi kiehuu ja kuplat muodostavat kuivuneen materiaalin yläkerroksen.

  Kuinka käyttää vedenpitävyyttä oikein, löytyy tästä videosta. Esitetään vaiheittaiset ohjeet materiaalin levittämiseen.

  Vedeneristys bitumimateriaalin avulla ei ole kovin vaikea tehtävä. Tässä työssä tärkein tehtävä on puhdistaa pinnat perusteellisesti työhön, valmistaa materiaali ja soveltaa sitä ohjeiden mukaisesti. Bitumiset mastit soveltuvat sekä betoni- että tiilipintaan sekä metallille tai puulle.

  Bitumia pidetään yleisenä vedenpitävänä materiaalina.

  Bitumi on asfalttimainen materiaali, jota valmistetaan keinotekoisesti. Se muodostuu luonnollisen bitumin käsittelystä johtuen, sitä käytetään laajalti rakennusalalla. Aineella on hyvät suojaavat ominaisuudet, estää kosteuden negatiiviset vaikutukset alustalle. Jotta voitaisiin ymmärtää, kuinka paljon seosta tarvitaan tiettyjen tehtävien suorittamiseen, on tarpeen määrittää bitumin kulutus 1 m2: n vesitiivistettä kohti.

  Materiaalikustannukset voivat vaihdella useiden tärkeiden tekijöiden mukaan:

  • tyypin bitumimaali;
  • pinta-tyyppi;
  • työn tyyppi;
  • perustan laatu.

  Se on tärkeää! Bitumin kulutus määritetään yleensä muutamassa minuutissa, koska pakkauksen valmistaja ilmoittaa sen. Tässä ovat kustannukset neliömetriltä päällysteen paksuuden perusteella - 1 mm. Lisäksi on tarpeen laskea tarvittava indikaattori ottaen huomioon levitetyn kerroksen pinta-ala ja ominaisuudet.

  Seoksen kulutusmäärät

  Silloin tapahtuu, että säiliökapasiteetti rakennusaineella ei ole vaadittuja indikaattoreita. Sitten sinun on etsittävä tietoja taulukoissa ja normeissa, jotta lasketaan tarvittavan seoksen optimaalinen tilavuus. Välittömästi huomaamme, että bitumin kulutuksen määrittäminen perusmääriin 1 m2 kohden on suoritettavan työn tyyppi ja koostumuksen tyyppi.

  1. Jos on tarpeen suorittaa päällyste, jonka tarkoituksena on suojata betonipohjaa kosteudelta ja muilta negatiivisilta tekijöiltä, ​​bitumi sulatetaan aluksi. Sitä käytetään nestemäisessä muodossa erityisellä harjalla tai harjalla. Käytetään kuumaa bitumia 1,5-2 kg neliömetriä kohden. Pinnoitteen paksuus ei saa olla alle 2 mm.
  2. Vedenpitävät vedeneristysmenetelmät katon suojaamiseksi, seosta käytetään suuria määriä. Tämä johtuu siitä, että on tärkeää tarjota täydellinen eristys, joka estää kosteuden pääsyn sisään. Bitumin kulutus 1 m2: n kohdalla kerroksen paksuuden ollessa 2 mm on 2-2,5 kg. Jos aiot päällystää pinnan lisäpaperimateriaalilla, seosta kuluu vähemmän. 1 neliöön. m tarvitsee noin 1 kg sideainetta. Jalostuksen jälkeen se asetetaan ruperoidiksi.
  3. Tienrakentaminen on toinen alue, jossa bitumikoostumuksia käytetään monenlaisten tehtävien suorittamiseen, esimerkiksi kaatumiseen. Kun impregnointi suoritetaan kullekin senttimetrin paksuudelle, käytetään emulsion litraa, jos puhumme pohjasta. Samaa indikaattoria suhteessa pinnoitteeseen tarvitaan 1,5 - 2 litraa seosta. Alemman asfaltikerroksen pohjustukseen bitumin kulutus per m2 on 0,3-0,4 l. Noin samat kustannukset havaitaan emulsion jakelussa esilangoitetulla pinnalla myöhempää asennusta varten. Jos pohja on sijoitettu raunioksesta, virtausnopeus, kun bitumia kaadetaan kohti m2 on 0,9 litraa.

  Tässä ovat likimääräiset parametrit, joten on suositeltavaa ostaa materiaali pienellä marginaalilla - noin 10%. Näin vältytään työprosessin usein esiintyneestä puutteesta, lisäaikaa puuttuvan tilavuuden hankkimisesta.

  Runkorakenteen kyllästäminen

  Mitä tulee pinnoitteiden ja pohjojen järjestelyyn, jotka ovat pohjimmiltaan pölkkyjä, on usein välttämätöntä varmistaa pinnan lujuus ja suojata se kosteudelta. Sitten käytetään kuumaa bitumia, joka jakautuu tasaisesti jakeisiin.

  Kun soraa kyllästetään, koostumuksen tunkeutumisen syvyys riippuu impregnoinnin tyypistä: kevyt tai syvä. Ensimmäisessä suoritusmuodossa koostumus läpäisee runkopatjan 4-6 cm, jälkimmäisessä - 6-8 cm.

  Määritä bitumin kulutuksen raakamaidon kaatamiseksi on helppoa. Keskimäärin 1-1,1 litraa senttiä kohti. Perustuu neliömetriin. Niinpä on helppo laskea nestemäisen bitumin kulutus koko suoritettavan työn osalta.

  Rakentaminen bitumi

  Esimerkkejä bitumin laatuista

  Ennen tehtävän aloittamista on tärkeää valita käytettävän materiaalin merkki. Laajamittainen rakennusbittumi BN 70/30. Päätarkoitus - erilaisten rakenteiden vedeneristys. Sitä käytetään tällaisiin tarkoituksiin:

  • katon vedeneristys;
  • vedenpitävyysprosessit perustuksiin ja väliseinien liitoksiin;
  • perusbetoni- ja puupinnat;
  • metallirakenteiden käsittely.

  Ennen käynnistystä materiaali kuumennetaan. Sen jälkeen, kun haluttu paksuus on pinnalla. Kulutus vaihtelee 1-1,5 kg / neliö. Päällysteen korkeus on 1,5-2,5 mm. Jos tarvitset vedenpitävyyttä 2 kerroksessa, kustannukset kasvavat vastaavasti. Mutta seuraavalla kerroksella tarvitaan vähän vähemmän suojaavaa ainetta - noin 1 kg neliömetriä kohden.

  Obmazochnaya -vesieristys on monikerroksinen (2-4-kertainen) vesitiivis päällyste muovi- tai nestemäisistä koostumuksista, joiden kokonaispaksuus on useita millimetrejä.

  Bitumipinnoite on halvin menetelmä betonin ja metallirakenteiden pintojen vedeneristykseen ja korroosiosuojaukseen, mutta sen soveltamisalaa rajoittaa bitumipinnoitteiden kestävyys.

  Vedeneristyspinnoitteen luotettavuuden ja kestävyyden parantamiseksi on vältettävä puhtaasti bitumipäällysteiden käyttöä ensisijaisesti niiden riittämättömän veden ja halkeamiskestävyyden takia. Esimerkiksi bitumipäällysteet, viiden vuoden käytön jälkeen märällä maaperällä, ovat veden imeytymistä 12%.

  Vesitiiviys on tärkein vedenpitävän pinnoitteen ominaisuus, joka määrittää sen kestävyyden. Testit osoittavat, että kun vedeneristysmateriaali on kyllästynyt vedellä (veden absorptio yli 5%), se menettää jopa 15% sen alkuperäisestä lujuudesta (vedenvastuskerroin 0,85) ja sen jälkeen kaskadin tuhoutuminen. Puhtaissa bitumeissa diffuusiivisen veden imeytyminen on erittäin voimakasta ja kolmen vuoden kuluttua rakennusbitti on tuhoutunut.

  Vedenkestävyyden parantamiseksi sinun on täytettävä bitumi mineraalisella täyteaineella tai yhdistettävä se polymeeri-lisäaineilla, eli valmistaa bitumi (bitumi-polymeeri) mastiksi.

  Ohuen päällystyspinnoitteen toinen ominaisominaisuus on sen halkeamiskestävyys terävin lämpötilanvaihteluilla tai rakenteen halkeamien muodostumisella. Päällysteen aiheuttamat lämpötilan rasitukset määräytyvät pinnoitteen ja sen pohjan lineaarisen lämpötilan laajenemisen kertoimen erojen sekä vedenpitävän materiaalin rakenteellisten ja mekaanisten ominaisuuksien erotuksella.

  Stamps bitumi vedeneristys

  Öljypitoisuus 90/10 (25 kg) - 19,40 ruplaa / kg

  Obmazochnaya vedenpitäväksi bitumi BN ja BN 70/30 90/10 netreschinoustoychiva - pinnoite alhaisessa lämpötilassa crack erikseen läpi 5-7 cm: toisaalta, bitumista päällyste pystypinnoille kourun omalla painollaan, koska niitä kuumennetaan suorassa auringonvalossa 60. -70 ° C; siksi pehmenemislämpötila ja sen ja haurastumislämpötilan välinen ero - muovausväli (lämpötila-alue, kun materiaali on viskoosi-muovisessa tilassa, joka aikaansaa jännityksen rentoutumisen) normalisoidaan pinnoitemateriaalille.

  Tavanomaisissa rakenteissa olevista bitumeista plastisuusväli ei ylitä 90 ° C ja sen lisääntyminen petrokemian menetelmillä on hyvin vaikeaa, mutta polymeerien lisäaineet mahdollistavat bitumipolymeerimastikat, joiden plastisuusväli on 150 ° C tai enemmän.

  Polymeerien lisäaineet

  Analyysi rakenne- ja reologiset ominaisuudet bitumi-polymeeri koostumuksia voitelevia ei ainoastaan ​​mahdollista määrittämään oikein, halkeilunkestävyyden päällysteitä vaan myös luokitella polymeerisistä lisäaineista luonteesta niiden vaikutukset rakenteesta bitumipäällysteitä, jakamalla ne seuraaviin ryhmiin:

  • rakenteelliset lisäaineet ovat sellaisia ​​kumeja, jotka "ompelevat" koko bitumin hyytymisrakennetta ja varmistavat materiaalin joustavuuden muotolujuuden koko lämpötila-alueella;
  • pehmitettävät aineet, kuten lateksit, jotka ainoastaan ​​laimentavat tai raken- tavat bitumikolloidin dispersioainetta muuttamatta merkittävästi sen haurauslämpötilaa (lukuun ottamatta KORS);
  • täyttö lisäaineita - kuten kumimurskaa ja mineraalitäyteaineita, joiden tehokkuus vaikuttaa vain tulos kääntämisen bitumi kalvo adsorptio sitoutuneena - ne vain tehostaa veden kestävyys ja lämmönkestävyys pinnoitteiden ilman omaa merkittävää vaikutusta niiden halkeilunkestävyyden matalissa lämpötiloissa.

  Tutkimusvoimat kieltääkseen vedenpitävyyden käytön pitkäaikaisissa rakenteissa nestemäisten bitumien, bitumiemulsioiden ja kuuman bitumin vedenpitäviksi - vedenkestävyyden olosuhteissa.

  Olosuhteiden perusteella on halkeamisvastus muuttujaan käyttölämpötiloissa, olisi poistettava vedenpitäväksi bitumi, kuuma bitumi-kumi sementit, ja mitä tulee mekaanisen lujuuden bitumi-polymeeri-vedenpitäväksi maanalaisissa rakenteissa täytyy olla suojattu, ja on näkyvissä olevat pinnat vahvistettu lasikuidulla materiaalien (lasi kangas, lasi kangas), joka lisää kustannuksia ja vaikeuttaa vedenpitäviä pinnoitteita.

  Kuitenkin vedenpitävä pinnoite on taloudellisin suojapinnoite, joka vaatii työ- ja materiaalinkulutuksen vähimmäistasoa. siksi olisi suositeltavaa niissä tapauksissa, joissa suunnitellun vedenpitävyyden kestävyys ja luotettavuus ovat sallittuja.

  Vedenpitävyyden erityyppisten teknisten ja taloudellisten ominaisuuksien analysointi antaa meille mahdollisuuden antaa suosituksia niiden käytöstä:

  • tavanomaisten maanalaisten rakenteiden, kellarien ja perustusten suojelemiseksi, bitumipolymeerin tai bitumi-kumimateriaalin vedeneristys on suositeltavaa;
  • Vedenpitävät päällysteet avoimilla pinnoilla ja kattopäällysteillä on välttämättä tehtävä pehmitetyistä koostumuksista, joiden plastisuusväli määrätään käyttölämpötilojen perusteella ja koostumus valitaan talteen perustuen rakenteellisten ja mekaanisten ominaisuuksien analyysin tuloksiin ja lämpötilojen rasitusten laskemiseen talvella. Sopivin bitumipolymeerimassa, jossa on rakenteeltaan lisäaineiden pehmittimiä.

  1 SOVELLUS

  1.1 Tekninen kartta, joka on suunniteltu maalipinnan pinta-alaltaan 1000 m 2 vedenpitävälle laitteelle kylmällä bitumimassalla siviili- ja teollisuusrakentamisessa.

  1.2 Teknologinen kartta, joka on kehitetty toimimaan positiivisissa lämpötiloissa. Yleiset ohjeet työn tekemiseksi talvella on s. 2,11, 2,14, 2,15.

  1.3 Kun yhdistetään teknologinen kartta tiettyyn rakennuskohteeseen ja -olosuhteisiin, ne määrittelevät työn laajuuden, työvoimakustannusten laskennan, mastemerkin, sovellusmenetelmät ja mekanisointivälineet.

  1.4 Kortin käyttömuoto mahdollistaa sen levittämisen tietotekniikan alalla sisällyttämällä rakennustuotantotekniikan (AWP TSP), urakoitsijan ja asiakkaan automatisoidun työpaikan rakennustuotannon teknologiaan ja organisointiin liittyvän tietokannan.

  2 TOIMINNAN ORGANISAATIO JA TEKNOLOGIA

  2.1 Vedeneristysmateriaalit valitaan tärkeimpien käyttöominaisuuksien mukaan ottaen huomioon rakennus- ja asennustyöt sekä mahdollisuudet vedenpitävyyden ylläpitämiseen käytön aikana.

  Yleisimmin käytetyt ovat:

  - rakennusbitaumit;

  - öljykattobitumit;

  - maaöljyeristetyt bitumit.

  Öljypitoisuuden tekniset ominaisuudet esitetään taulukossa 1.

  Taulukko 1 - Öljypitoisuuden tekniset ominaisuudet

  Pehmenemislämpötila, ° С

  Laajennettavuus, cm, lämpötilassa, ° С

  Neulan tunkeutumisen syvyys, gradin läpäisy, lämpötilassa, ° C

  Rakentaminen (rakennustyöt eri talouden aloilla)

  Eristys (putkien eristämiseksi maakerrosta)

  Kattotarvikkeet (kateaineiden valmistukseen)

  2.2 Kylmän bitumimastin valmistuksessa käytetään orgaanisia liuottimia, kuituja jauhemaisia ​​täyteaineita. Heidän kokoonpanonsa kutsutaan projektissa, ja se määräytyy kunkin erän laboratoriossa.

  2.3 Ennen vedenpitävien töiden aloittamista esine on valmisteltava vedenpitäviksi töiksi:

  - kaivokset tyhjennettiin (rakennusvesien lasku suoritettiin) korkean pohjaveden läsnäollessa;

  - rakennustelineet tai rakennustelineet (tarvittaessa), jotka on valmistettu työn eteen;

  - moottoriajoneuvojen ja muiden laitteiden käyttömahdollisuus;

  - virtalähde ja tilapäinen sähkövalaistus tehdään;

  - Laite toimitettiin ja testattiin mekaanisella menetelmällä maalikerrosten käyttämiseksi.

  2.4 Vesieristysmaalaukseen tarkoitetut kylmän bitumimastiset materiaalit valmistetaan pääsääntöisesti tehtaalla ja vain pienissä töissä on laitoksessa sallittua mastituotantoa.

  2.5 Vedeneristyskäsittelylaite aloitetaan vasta, kun on valmistettu pohjan pintaa, joka on kaavamaisesti esitetty kuviossa 1, vedeneristys. Pintavalmistus vedenpitävyyden maalaukseen on seuraava:

  - tiivistämät halkeamat ja halkeamat;

  - ulkonevat lujittavat sauvat ja lanka;

  - betonin ja laastin virtojen hakkuut;

  - poistetaan ruoste, kun se on;

  - pyöristyssäde 30 - 50 mm tai viisteen kulmien viistokulma;

  - välittömästi ennen maalausta - pintojen puhdistamisesta likaa ja pölyltä ja hankaamalla puhdistettu pinta kankaalla.

  Pinnanvalmistusta koskevat vaatimukset on esitetty SNiP 3.04.01-87: n taulukossa 2.

  Kuva 1 - Säätiön kaavamainen suunnitelma

  2.6 Kortin käsittelemän työn laajuus sisältää:

  - vaaka- ja pystysuorien pintojen vedeneristäminen koneellisesti tai manuaalisesti kylmällä bitumimastilla;

  - pinnoituksen muodostuminen (kuivaus, kovettuminen).

  2.7 Ennen pinnoitekoostumuksen levittämistä eristetyt pinnat on pohjustettava ohentamiskoostumuksella taulukon 2 tietojen mukaisesti ilman aukkoja ja katkoksia, ja kulmat ja reunat peitetään lasikankailla tai vähintään 200 mm: n vesitiivisteillä. Alukkeella on oltava voimakas tartunta alustalla, siihen kiinnitetyssä pyyhkeessä ei saa olla jälkiä sideaineesta.

  Taulukko 2 - Kylmäbitumipohjaisten alukkeiden koostumukset, massa%

  Betonipinnoille

  BN 50/50 bitumi tai BN 70/30

  2.8 Betonin kosteuspitoisuus, kun orgaanisten liuottimien sisältävien koostumusten vedeneristyslaitteet eivät saa ylittää 4%.

  2.9 Maalikerrosten levitys suoritetaan vasta sen jälkeen, kun pohjamaali on kokonaan kuivunut koneellisesti, ruuveilla varustetuilla yksiköillä ja poikkeuksellisesti pienillä työmäärillä käsin (siveltimet tai siveltimet). Maalieristys tehdään ohuen, vedenpitävän suojuksen muodossa kostutetulla puolella eristetyllä pinnalla 2-4 kerroksella, joiden kokonaispaksuus on 3-6 mm ja päällekkäiset viereiset nauhat.

  2.10 Eristysbitumikoostumusta tulisi soveltaa yhtenäisissä ja yhtenäisissä kerroksissa tai kerroksessa ilman aukkoja ja virtauksia. Jokainen seuraava kerros on järjestettävä edellisen kerroksen karkaistulle pinnalle.

  2.11 Kylmän bitumimaston lämpötila talvella käytettäessä ei saisi ylittää 65 ° C: n lämpötilaa.

  2.12 Maalausmateriaalien pneumaattisen ruiskutuksen aikana tasaisen paksuuden omaavan päällyksen saamiseksi noudatetaan seuraavia sääntöjä:

  - maalisuihkuttajan suuttimen on oltava 200-400 mm maalattavalta pinnalta niin, että levitetyn masten suihkutus ei siirrä aikaisemmin levitettyä kerrosta;

  - maalaus soihtu olisi suunnattava kohtisuoraan maalattuun pintaan nähden;

  - kuljettajan on siirrettävä ruisku tasaisesti ylhäältä alaspäin maalattavan nauhan reunaan ja alentamalla laukaisinta ruisku liikutetaan vasemmalle tai oikealle siten, että seuraava nauha ylittää edellisen nauhan 40-50 mm: n reunuksella.

  Ruisku kuljettaa nopeudella 14-18 m / min. Joskus ensimmäinen kerros levitetään pystysuorilla raidoilla ja toinen - horisontaalinen.

  2.13 Erilaisten vedenpitävyyden yhdistämisen tulisi olla tiukka. Maalaa vedenpitävä oklechnoy liittää liimaamalla kaikki kerrokset, jota seuraa maalaaminen vedeneristys nauhat leveys vähintään 500 mm lisälaite maalaus kerros liner tämän leveys. Asfaltimaalilla vedeneristysmateilla on päällekkäisyys 300 - 400 mm: n kaistaleveydellä. Sisäänrakennetun osan ympärille, kuten kuviossa 2 on esitetty, pinnalle tehdään ura, johon eristys levitetään vähintään 100 mm: n syvyyteen. Pystysuorilla pinnoilla vedeneristyslaitteen jälkeen hitsattu metallikalvo hitsataan upotettuun osaan ja ylhäältä tuloksena oleva tyhjö täytetään mastiksella. Kalvon vaakasuorilla pinnoilla ei ole hitsattu, vaan täytetään suoraan syvennyksellä mastiksella.

  1 - eristetty rakenne; 2 - vedeneristys; 3 - täyttö mastilla; 4 - putki (ankkuri); 5 - suojaava metallikalvo

  Kuva 2 - Sulautettujen osien yhdistäminen vedeneristykseen

  2.14 Kylmän bitumimassan työstäminen alhaisissa lämpötiloissa tehdään pakkasnesteen lisäaineilla. Erityisillä työpajoilla ja tehtailla valmistetut mastit toimitetaan esineeseen erityisen eristetyssä säiliössä (mastilla ei saa jäädyttää).

  2.15 Avoimet työpaikat suojaavat tuulelta ja sadolta. Ennen vesikerroksen maalauskerroksen levittämistä pinnat puhdistetaan lumesta, jäästä, pakkasesta, kuivataan ja lämmitetään positiiviseen lämpötilaan.

  Vaakapinnoilla vedenpitävyys suoritetaan termos-menetelmän mukaisesti, ts. vedeneristyskerros suljetaan välittömästi sementtilaastareitillä.

  2.16 Vedenpitävän pinnan muodostaminen koostuu materiaalin tiivistämisestä halkeilla, halkeilla ja kuorilla, joita seuraa levitettyjen kerrosten kuivaus ja kovettaminen.

  2.17 Laitteen vedeneristysmaalausta koskeva työ suorittaa seuraavaa:

  vedeneristys: 4 numeroa - 1 henkilö.

  2 luokkaa - 1 henkilö.

  lämpöeristys: 3 numeroa - 1 henkilö.

  kuljettaja: 3 numeroa - 1 henkilö.

  2.18 Kaikki työt, jotka liittyvät kylmien bitumimastisten perustusten vedeneristämiseen, toteutetaan rakennusurakkasääntöjen mukaisesti:

  - SNiP 3.01.01-85 * "Rakennustuotannon organisointi";

  - SNiP 3.04.01-87 "Eristys- ja viimeistelypäällysteet";

  - SNiP 3.04.03-85 "Rakennusten ja laitteiden suojaus korroosiolta".

  3 TOIMINNAN LAATUA JA HYVÄKSYMISTÄ KOSKEVAT VAATIMUKSET

  3.1 Vedeneristeen luotettavuus riippuu raaka-aineiden vedettömyydestä ja muista fysikaalisista ja mekaanisista ominaisuuksista, rakennus- ja asennustyön laadusta, teknisen tilan pysyvyydestä ja käyttöolosuhteista.

  3.2 Säätöpinnan pintaa vedenpitävän maalauksen asennustyön aikana on käytävä tiukkaa laadunvalvontaa käytetyistä materiaaleista, tekniikan noudattamisesta työn suorituskyvyn ja valmiiden pinnoitteiden kunnossapidon kannalta.

  3.3 Maalauksen vedeneristysasennusten töiden laadunvalvonta toteutetaan SNiP 3.01.01-85 * "Rakennustuotannon organisointi", SNiP 3.04.01-87 "Eristys- ja viimeistelypinnoitteiden" vaatimusten mukaisesti. Maalin sääntelyasiakirjojen vedeneristyslaitteiden toleransseja ei säännellä.

  3.4 Vedenpitävien rakennustöiden tuotannon laadunvalvontaan tulisi sisältyä työasiakirjojen, rakenteiden, tuotteiden, materiaalien ja laitteiden syöttövalvonta, yksittäisten rakennusprosessien tai tuotantotoimien toiminnanohjaus ja eristyskohteiden hyväksyntä.

  3.5 Työskentelyasiakirjojen syöttövalvonnassa on suoritettava tarkastus sen sisältämien teknisten tietojen täydellisyyden ja riittävyyden varmistamiseksi.

  Kun perustasojen pinnoitteiden pinnoitukseen perustuvien tuotteiden ja materiaalien syöttösuojaus on tarkistettava ulkoisella tarkastuksella, että ne täyttävät standardien tai muiden sääntelyasiakirjojen ja valmisteluasiakirjojen vaatimukset, sekä passit, todistukset ja muut liiteasiakirjat.

  3.6 Vaatimukset materiaaleista.

  3.6.1 Kaikkien vedeneristysmaalien asennuksessa käytettävien materiaalien on täytettävä nykyisten standardien ja teknisten olosuhteiden (TU) vaatimukset näille materiaaleille.

  Materiaaleja standardien tai TU: n määrittämien varastointijakson päättymisen jälkeen ennen käyttöä käytetään rakennustyön laboratorion valvontarkistuksessa.

  3.6.2 GOST 9548-74 * -standardin mukaiset bitumimassatyyppiset BNK: n fysikaaliset ja kemialliset indikaattorit on esitetty taulukossa 3.

  Taulukko 3 - bitumimaastin BNK: n fysikaalis-kemialliset parametrit