Bitumipitoisuus ei kuivu mitä tehdä

Aika, jonka jälkeen mastilla käsitelty työpinta on valmis täydelliseen käyttöön, riippuu erilaisista olosuhteista, jotka vaikuttavat jonkin verran bitumimastin kuivaukseen. Myös masten kuivausnopeus eroaa merkittävästi riippuen erilaisista lisäaineista ja sen perustekijöistä.

On tarpeen luetella ne ulkoiset tekijät, joiden itsenäinen vaikutus vaikuttaa siihen, kuinka kauan bitumimastia kuivuu:

 • Masten pinnalle levitetyn kerroksen paksuus;
 • Ympäristön lämpötila ja sen vaihtelutaso;
 • Ilman kosteustaso;
 • Suoraan auringonvaloon altistuminen tai puuttuminen;
 • Materiaalin tyyppi, josta käsitelty pinta.

Kovettuminen ja lopullisen koostumuksen kimmoisuuden hyväksyminen riippuu tämän vedeneristysmateriaalin sisältämän kemiallisen liuottimen haihtumisnopeudesta.

Rakennusbittumimassan valmistajat ilmoittavat kuivauksensa keskimääräisen ajan yhdestä päivästä 3. Tämän materiaalin valmistukseen liittyvät erilaiset tekniset ominaisuudet vaikuttavat tähän jaksoon.

Masten kuivauksen nopeuttaminen

Käytännössä on tapauksia, joissa rakennusaikojen puutteellinen aika ei anna odottaa kauan aikaa kuivua mastille. Tässä tapauksessa asiantuntijat turvautuvat melko yksinkertaisiin mutta tehokkaisiin tapoihin nopeuttaa tätä prosessia.

Joten liuottimen nopea haihtuminen mastin koostumuksessa, kun se levitetään käyttäen lovetta olevia spatuleja. Näin levitetty mastikerros johtuen raon läsnäolosta ja siten haihtumisalueiden kasvusta kuivuu paljon nopeammin ilman merkittäviä tappioita saadun tuloksen laadussa.

Kun mastia on levitetty käsitellyllä pinnalla, on välttämätöntä eristää työpiste kosteuden mahdollisesta kosketuksesta pintaan ja suojata se mekaanisilta vaurioilta. Tämä varmistaa kerroksen tasainen kuivaus muuttamatta sen paksuutta.

Kun kyseessä on esineiden tai pintojen käsittely, jotka eivät ole ulkona, mutta sisällä sisätiloissa, voidaan käyttää erilaisia ​​pakkolämpöjärjestelmiä (lämpö-aseet, lämmittimet jne.), Mikä merkittävästi nopeuttaa mastin kuivausprosessia. Näissä tapauksissa on kuitenkin tärkeää noudattaa paloturvallisuusmääräyksiä ja poistaa mahdollisuuksien mukaan mahdollisuus oleskella tässä huoneessa, koska allokaasut voivat aiheuttaa merkittäviä haittoja ihmisten terveydelle.

On huomattava, että tämän materiaalin säilyvyys pakkauksessa voi myös vaikuttaa mastin kuivauksen kestoon.

Erityyppisten mastisten kuivumisaika

Huolimatta siitä, että bitumimastit valmistetaan yhtenäisten valtion standardien mukaan, niiden kuivausaika voi vaihdella. Tämä indikaattori voi edellä mainittujen ulkoisten tekijöiden lisäksi vaikuttaa myös erilaisten emästen, lisäaineiden ja epäpuhtauksien esiintymiseen mastin koostumuksessa. Esimerkiksi kumi- bitumimastilla, jota käytetään pääasiassa auto-korjauksen alalla, on lyhyempi kuivausaika, joka voi olla 12-24 tuntia. "Bituminous-kumimassamerkillä" on pidempi kuivumisaika - 24 tuntia.

Yksi suosituimmista vedeneristysmastit "Gidroizol" -merkeistä kuivuu 24-48 tunnin kuluttua sen levittämisestä. Mastic-merkki "TechnoNIKOL" jäätyy 24 tunnin kuluessa pintakäsittelystä.

Kuinka paljon mastikuivaa

Kuinka paljon mastikuivaa

Kuinka paljon mastikuivat - Asunnon korjaus: Vinkit, suositukset, video, valokuva

Kuinka paljon mastikuivaa

Kuinka paljon mastikuivat - Asunnon korjaus: Vinkit, suositukset, video, valokuva

Kuinka paljon mastikuivaa

Kuinka paljon mastikuivat - Asunnon korjaus: Vinkit, suositukset, video, valokuva

Kuinka paljon mastikuivaa

Kuinka paljon mastikuivat - Asunnon korjaus: Vinkit, suositukset, video, valokuva

Kuinka paljon mastikuivaa

Kuinka paljon mastikuivat - Asunnon korjaus: Vinkit, suositukset, video, valokuva

Bitumi-mastista käytetään rakentamiseen vedeneristystyöt (säätimet, katto, lattia jne.). Tarkasteltavana oleva materiaali on viskoosi hartsi, joka sisältää erilaisia ​​lisäaineita, kuten kvartsia, talkkia, asbestia, dolomiittia ja monia muita.

Bitumiset mastit valmistuksen menetelmän mukaan voivat olla kuumia tai kylmiä. Ennen kuin kuvaat, kuinka kauan mastit kuivuvat, tarkastellaan lyhyesti tätä materiaalia.

Ensimmäinen mastetyyppi valmistetaan noin kaksi tuntia ennen vedenpitävyyttä, lämmittämällä bitumia tulessa ja lisäämällä tarvittavat täyteaineet. Kylmämuovia valmistetaan tehtaalla, on kätevää työskennellä sen kanssa, mutta tämä materiaali on paljon kalliimpaa kuin kuumakastista.

Tämäntyyppisiä vedenpitäviä materiaaleja käytetään:

 • katon asennus tai korjaus valssattujen materiaalien (kateaineiden, euroroofing-materiaalin) avulla;
 • putkistojen suojaus kosteudelta; vedenpitävät puiset, w / b- ja betonirakenteet;
 • saniteettitilojen vaakasuora vedenpitävyys;
 • pohjan säätö vaakasuoralle ja pystysuoralle;
 • Kuumaa bitumimastaria käytetään usein liima-aineena kiinnitettäessä valssattuja materiaaleja pinnoitukseen.

Tarkasteltavana olevalla materiaalilla on useita etuja:

 1. korkea suoja kosteutta ja hometta vastaan;
 2. Mastiksin avulla voit luoda saumattoman päällysteen, jolla ei ole niveltä; hyvä lujuus;
 3. kyky kestää korkeita ja matalia lämpötiloja. Alueilla, joilla on pitkäaikainen negatiivinen lämpötila-vaikutus, käytetään bitumimastista lisäämällä M50-luokan öljyä, mutta jos polymeeriset täyteaineet lisätään materiaaliin, se kestää merkittäviä negatiivisia lämpötiloja (-50 ° C asti).

Yksi tärkeimmistä näkökohdista mastiksin kanssa on se aika, jonka se kuivuu. Materiaalin ominaisuus kosteuden haihtumiseen vaikuttaa ympäristön lämpötilaan ja kosteuteen. Yleensä on suositeltavaa käyttää kuumaa mastista lämpötila-alueella +5 - 35 astetta, mutta tämä ei aina ole mahdollista.

Tämä mastikuivaus kuivuu 6 tunnista päiviin levittämisajankohdasta pintaan - kuivausaika riippuu lämpötilasta, kosteudesta ja raaka-aineen koostumuksesta. Jos vedenpitävä työ suoritetaan negatiivisissa lämpötiloissa, on suositeltavaa, että A-3000-kiihdytin syötetään mastiksi, jonka suhde on 1 - 25, joka polymeroi materiaalin.

Bitumipitoisuus ei kuivu mitä tehdä

Elvytys »Sun Sep 07, 2008 3:21 pm

Re: bitumi mastinen ei kuivaa - mitä tehdä?

Rudolph »Sun Sep 07, 2008 4:42 pm

Palautus »Sun Sep 07, 2008 8:35 pm

Rudolph »Mon Sep 08, 2008 12:22 am

f1hero »Mon Sep 08, 2008 9:10 am

Elvytys »Mon Sep 08, 2008 11:05 am

f1hero »Mon Sep 08, 2008 12:01 pm

Re: bitumi mastinen ei kuivaa - mitä tehdä?

Angel »Wed Apr 27, 2011 4:42 pm

Re: bitumi mastinen ei kuivaa - mitä tehdä?

Alex »To Kes 16, 2011 11:07 pm

Re: bitumi mastinen ei kuivaa - mitä tehdä?

Stas »Thu Oct 13, 2011 2:08 pm

Re: bitumi mastinen ei kuivaa - mitä tehdä?

ninest123 »Fri Lokakuu 13, 2017 10:53 am

chanyuan

ninest123 »Tue Jan 26, 2018 9:32 am

www.jual besi baja.com

Udin »Sat Feb 10, 2018 7:57 am

chenlina

ninest123 »Mon Maalis 05, 2018 10:58 am

Re: bitumi mastinen ei kuivaa - mitä tehdä?

hakeem »Tue Mar 20, 2018 12:15

Bitumipitoisuus ei kuivu mitä tehdä

Ja auringossa ja ilmavirtauksella olen jo kuivunut sen - hyvin, infektio ei kuivu lainkaan! Kaikki saivat vielä hajua. Auringossa se on vieläkin huonompi mielestäni, se sulaa enemmän kuin muovailu. Ehkä minä tietysti voideltu paksulla kerroksella. ja huusin sen kahdessa kerroksessa - myös ensimmäinen, oli hieman ohut, ja olen jo asettanut toisen. Ehkä tämä on ongelma.
Toinen kerros lyöty toisen mastiksin kanssa - se on enemmän nestemäistä, mutta se on säädetty tasaisesti. He suosittelivat sanomalehtiä asettamaan päälle useita kerroksia ja sitten hitaasti repiä pois yhdestä kerroksesta, mutta paperi pitää vettä.

Mastinen bitumipitoisuus - kallis - pankki 150 ruplaa. kannattaa pannukakkua. He sanoivat, että paras (vsmysle korroosiosuojaus). Varoitin, ettei se kuiva. Mutta hän ei kuiva ollenkaan, se on asia. Ehkä tämä on väärennös?

mastinen ei kuivu

Serg Ko »Loka 27 2014, 12:13

Autonews »05 syyskuu 2018, 11:16

 • Renault Kaptur 2018 mallivuosi: hinnat, kokoonpano, valokuvat ja tekniset tiedot
 • Mazda CX5 2018 mallivuosi: hinnat, kokoonpano, valokuvat ja tekniset tiedot
 • Lada Largus Cross 2018 mallivuosi: hinnat, kokoonpano, valokuvat ja tekniset tiedot
 • Porsche Cayenne 2018 - laitteet, hinnat ja valokuvat
 • Toyota RAV4 2018: laitteet, hinnat ja valokuvat

Nikola »Lokakuu 27, 2014 12:27 pm

Dimon "Oct 27 2014, 13:37

Slavon »Lokakuu 27, 2014, 2:48 pm

Dimon »lokakuu 2014, 16:41

Vadim "27.10.2014, 17:58

Slavon »Lokakuu 27, 2014, 19:31

Nikola »Lokakuu 27, 2014 10:05 pm

Serg Ko »lokakuu 27 2014, 23:33

Serg Ko »lokakuu 27, 2014, 23:37

31.10.2014 01:12

31.10.2014 18:25

Käyttäjiä selaamassa tätä foorumia: Bing [Bot] ja vieraat: 7

GAZ 31 Белая Лиля 2JZ-GE VVTi> Lokikirja> Sota bitumimastilla.

Joten, rakkaat tilaajat.
Tässä on tunnustukseni - olen tyhmästi valloittanut, teki valtavan virheen, kun käytin bitumimastista, naurteisesti ajattelemalla, että se suojaisi korroosiota vastaan. Mastikuivaus, alkaa imeä vettä. Kuvissa näet, mitä tapahtui kahden vuoden aikana siipien alla! Mutta mastiksi levitettiin puhdistettu pinta, pohjustettu ja maalattu. Ja tänään aloin korjata tämän virheen!
Puhdista se mekaanisesti kuin helvetti bulgarialaiselle tuulettimelle ja harjalla - mastinen levitetään tasaisesti puhdistetun alueen päälle. Kun olin kärsinyt tunteja ja puoli tuntia, ja kun olin puhdistanut A4-paperin koon, otin sähköpistoolin ja 20 litran 80-bensiinikannen. Kuten kävi ilmi, tämä on paras tapa päästä eroon mastista - pese se pois. 20 litraa oli vain tarpeeksi pestä yhdellä lokasuojalla)), vaikka hän ei työskennellyt sisätiloissa, hänen päästään vielä sattuu - hän hengitti bensiinin höyryä.
Puhdistuksen jälkeen tulee provarku ennen autoa (muutamia halkeamia ja ruoppausta VUT: n alla) ja VUT: n asentamisen. Ja siellä ja jäähdytin tulee. Koska en asettanut merkkiä 2, tilasin kolmen rivin ALUMINUM-jäähdyttimen 3110 ja Pietarin kaupungin.
No, ennen kuin asennat säteilijän, suojaa tämä kaikki kunnolla. Seuraavaksi tulee mieleen: ensin epoksipohjamaali, sitten punainen "maali-pohjamaali ruosteen" metallirakenteille (GF201 näyttää olevan nimeltään vahva paskiainen, kestää pitkään eikä ruostu), sitten sulje vibro yläpuolelta. Hytissä tärinä itse on hyvin suositeltavaa, ei anna ruostetta, koska ei salli vettä itsessään, eikä yläpuolelta olevaa kalvoa hiekkapuhalletaan pyöristä. Tärkeintä on rullata se hyvin. Tällainen kokeilu, mielestäni se on hieno.

Kuka sanoo mitä, neuvoo?
Kaikki hyvä!

Kuinka paljon mastikuivaa

Kuinka paljon mastikuivaa

Kuinka paljon mastikuivat - Asunnon korjaus: Vinkit, suositukset, video, valokuva

Kuinka paljon mastikuivaa

Kuinka paljon mastikuivat - Asunnon korjaus: Vinkit, suositukset, video, valokuva

Kuinka paljon mastikuivaa

Kuinka paljon mastikuivat - Asunnon korjaus: Vinkit, suositukset, video, valokuva

Kuinka paljon mastikuivaa

Kuinka paljon mastikuivat - Asunnon korjaus: Vinkit, suositukset, video, valokuva

Kuinka paljon mastikuivaa

Kuinka paljon mastikuivat - Asunnon korjaus: Vinkit, suositukset, video, valokuva

Bitumi-mastista käytetään rakentamiseen vedeneristystyöt (säätimet, katto, lattia jne.). Tarkasteltavana oleva materiaali on viskoosi hartsi, joka sisältää erilaisia ​​lisäaineita, kuten kvartsia, talkkia, asbestia, dolomiittia ja monia muita.

Bitumiset mastit valmistuksen menetelmän mukaan voivat olla kuumia tai kylmiä. Ennen kuin kuvaat, kuinka kauan mastit kuivuvat, tarkastellaan lyhyesti tätä materiaalia.

Ensimmäinen mastetyyppi valmistetaan noin kaksi tuntia ennen vedenpitävyyttä, lämmittämällä bitumia tulessa ja lisäämällä tarvittavat täyteaineet. Kylmämuovia valmistetaan tehtaalla, on kätevää työskennellä sen kanssa, mutta tämä materiaali on paljon kalliimpaa kuin kuumakastista.

Tämäntyyppisiä vedenpitäviä materiaaleja käytetään:

 • katon asennus tai korjaus valssattujen materiaalien (kateaineiden, euroroofing-materiaalin) avulla;
 • putkistojen suojaus kosteudelta; vedenpitävät puiset, w / b- ja betonirakenteet;
 • saniteettitilojen vaakasuora vedenpitävyys;
 • pohjan säätö vaakasuoralle ja pystysuoralle;
 • Kuumaa bitumimastaria käytetään usein liima-aineena kiinnitettäessä valssattuja materiaaleja pinnoitukseen.

Tarkasteltavana olevalla materiaalilla on useita etuja:

 1. korkea suoja kosteutta ja hometta vastaan;
 2. Mastiksin avulla voit luoda saumattoman päällysteen, jolla ei ole niveltä; hyvä lujuus;
 3. kyky kestää korkeita ja matalia lämpötiloja. Alueilla, joilla on pitkäaikainen negatiivinen lämpötila-vaikutus, käytetään bitumimastista lisäämällä M50-luokan öljyä, mutta jos polymeeriset täyteaineet lisätään materiaaliin, se kestää merkittäviä negatiivisia lämpötiloja (-50 ° C asti).

Yksi tärkeimmistä näkökohdista mastiksin kanssa on se aika, jonka se kuivuu. Materiaalin ominaisuus kosteuden haihtumiseen vaikuttaa ympäristön lämpötilaan ja kosteuteen. Yleensä on suositeltavaa käyttää kuumaa mastista lämpötila-alueella +5 - 35 astetta, mutta tämä ei aina ole mahdollista.

Tämä mastikuivaus kuivuu 6 tunnista päiviin levittämisajankohdasta pintaan - kuivausaika riippuu lämpötilasta, kosteudesta ja raaka-aineen koostumuksesta. Jos vedenpitävä työ suoritetaan negatiivisissa lämpötiloissa, on suositeltavaa, että A-3000-kiihdytin syötetään mastiksi, jonka suhde on 1 - 25, joka polymeroi materiaalin.

Mahtava tuoksu mastista

Lähettäjä sushno, 17. huhtikuuta 2009 Korjaus ja rakentaminen

Suositeltavat viestit

Jos haluat lähettää viestejä, luo tili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla rekisteröity käyttäjä, jätä kommentti.

Luo tili

Liity yhteisöömme. Se on erittäin helppoa!

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tili? Kirjaudu järjestelmään.

Tai kirjaudu sisään yhdellä näistä palveluista.

Google suosittelee

Suosituksemme

Mökki metsään: taiteilija, Igor Shubin muutti metsäluonnon. Layfkhaki kesän asukkaille

KGB julkaisi artikkelin Country House, Dacha, 28. elokuuta

Kuinka parhaiten kipsilevy-osiota tehdään

Sander lähetti aiheen aiheesta Work with Drywall, 3. maaliskuuta 2005, aihe

Akkuporakone TE 30-A36

Sano julkaisi artikkelin instrumentista ja laitteistosta, 29. huhtikuuta 2013, artikkelista

Kaasun asennuspistooli HILTI GX 120

Sano julkaisi artikkelin instrumentissa ja laitteistossa, 11. maaliskuuta 2012, artikkelissa

Kotitekoinen kotelo hiomakoneelle timanttikupille tai -harjalle

FugenFührer lähetti blogimerkintää FugenFührer Blogissa, 13. helmikuuta 2017, blogimerkintä

Testitestit saavat SCW 22-A: n ja SCM 22-A: n

Sano julkaisi artikkelin instrumentissa ja laitteistossa, 24. joulukuuta 2012, artikkelissa

Miten leikata saranoita sisäovista.

Sano julkaisi artikkelin korjauskoulusta, 15. kesäkuuta 2007, artikkelista

Kipsilevyn kattoasennus

andral lähetti aiheen kipsilevyjen kattoihin, tammikuun 17. päivänä 2005, aiheen

Miten laimentaa bitumi-polymeerimastia?

Mastityyppiä käytetään rakennusmateriaalina, sitä käytetään vedeneristysmateriaalina. Mastiksin valmistuksessa on asetettu erilaisia ​​lisäaineita, jotka muuttavat koostumuksen ominaisuuksia. Jotta laadullisesti valmistettaisiin koostumusta, sinun on ensin määritettävä, mihin tarkoitukseen sitä käytetään.

Bitumimateriaalilajit

Mastiksilla on eroja, jotka riippuvat käytetyistä lisäaineista, joita käytetään koostumuksen valmistuksessa.

Mastit eroavat toisistaan ​​käyttöominaisuutena, kuumamainen materiaali kuumennetaan 160 asteeseen, ja vasta sitten ne alkavat levittää pinnalle vedenpitäviksi. Kun lämpötila nousee tähän tasoon, bitumi muuttuu muoviksi ja se on helppo levittää.

Kylmien lajien koostumukset eroavat käyttökohteissa, mastiksit laimennetaan erityisellä liuottimella, ei ole tarpeen lämmittää. Kun materiaali jähmettyy, liuotinelementit haihtuvat. Nestemäisen bitumin on hajotettava kerralla, avaamisen jälkeen, muuten se vain kuivuu.

Myös materiaalit eroavat käyttötarkoituksessa, koostumukset ovat yksiosaisia ​​ja kaksiosaisia. Ensimmäisen tyypin koostumus voidaan välittömästi levittää pinnalle astian avaamisen jälkeen, mutta materiaalia on käytettävä kaikki kerralla, muuten se kovettuu ja se ei enää sovellu käytettäväksi. Tämäntyyppiset mastit eivät vaadi lisäaineita, se on heti käyttövalmis.

Kaksikomponenttityypin koostumus, sinun on ensin valmisteltava ja jatkettava sovellusta, ja pinnoitteella on parhaat ominaisuudet.

Mitä lisäaineita käytetään mastitabitumin laimentamiseen?

Ennen bitumimateriaalin laimentamista sinun on määriteltävä, mitä toimintoja se tarvitsee tehdä, joten materiaali voi olla seuraavia tyyppejä: bitumi-kumi, bitumi-polyuretaani, bitumiöljy, bitumi-lateksi ja bitumikumi. Nämä materiaalit perustuvat bitumiin ja polymeerisiä lisäaineita käytetään apuelementteinä riippuen siitä, mitkä mastisuusominaisuudet muuttuvat.

Polyuretaani- ja kumin lisäaineet tekevät koostumuksesta joustavamman, mastiksilla on kyky venyttää eikä muodosteta halkeamia tai kyyneleitä.

Öljyilman elementit estävät koostumuksen kovettumisen, tällaiset mastit suojaavat putkia ja muuta viestintää kosteuden tunkeutumiselta. Kattoja varten tällainen materiaali ei ole sopiva.

Kun lisäät murusikumia, muodostuu kestäviä ja luotettavia pinnoitteita, joilla on pitkä käyttöikä. Tällaista koostumusta voidaan levittää mille tahansa pinnalle, se tukee värähtelyä, venyttelyä ja mekaanisia vaurioita ja kykenee kestämään huomattavan kuormituksen. Tämä mastilla voidaan suojata katto-, puu- ja metallirakenteita. Se kuivuu päivän aikana, ja täysi voima saavutetaan viikossa.

Jos kumi lisätään, koostumusta voidaan käyttää kylmänä, sitä ei tarvitse kuumentaa ja pinta on yhtenäinen ja yhtenäinen.

Mikä on laimennettua mastitabitumityyppiä?

Mastista levitetään pinnalle lämpötiloissa -10... +50 astetta, ensin se on sekoitettava hyvin. Sovelluksen yksinkertaistamiseksi bitumimastia voidaan laimentaa erikoisliuottimella, joka sisältää orgaanista tyyppiä, mukaan lukien tolueeni, bensiini tai valkoinen haju. Tällaisia ​​liuottimia käytetään, jos mastisuus on liian paksu ja sitä on vaikea työskennellä sen kanssa, elementit on otettava käyttöön vähitellen ja koostumusta sekoitetaan hyvin. Seoksen liuotin ei saisi olla yli 20 prosenttia, muuten koostumus on huono laatu. Nämä liuottimet puhdistavat työkaluja, joita käytettiin bitumimateriaalin levittämiseen.

Kuinka käyttää bitumi-mastia?

Laita mastinen bitumimuoto kahdella tavalla, käsin ja mekaanisesti. Ruiskuta käytettäessä piirustukset osoittautuvat laadullisemmiksi. Ensimmäistä menetelmää käytetään, jos pinta on pieni. Ja ruiskutetta käytetään pintojen käsittelyyn huomattavasti. Tämä käyttötapa on korkealaatuisempaa ja mahdollistaa vaikeasti tavoitettavien alueiden sulkemisen. Niinpä seinien ja kattojen pintaan käytetään mastista. Kumirouhe tulee tällaiseen rakenteeseen, kiitos sen, että mastiksestä tulee joustava ja vahva, tasaisesti ulkoisia vaikutteita vastaan.

Ensinnäkin pinta puhdistetaan likaa ja poistoja, jos sellaisia ​​on. Kaikki halkeamien ja sirujen muodossa olevat virheet on peitettävä, eli ne on kohdistettava kaikkiin kohtiin, sitten ne on kuivuttava ja käytettävä primäärikokoonpanoa bitumipitoisen alukkeen muodossa. Voit ostaa sen tai tehdä sen itse:

 1. Bensiiniä tai moottoriöljyä kuumennetaan säiliöissä, minkä jälkeen lisätään vähitellen pieniä bitumipaloja.
 2. Sitten koostumus kuumennetaan 200 asteen lämpötilaan ja sekoitetaan jatkuvasti.

Bitumiauhe levitetään ruiskulla, rullalla tai harjalla, riippuen pinnoitettavan pinnan tilavuudesta. Koostumus levitetään päällekkäisillä raidoilla, sen ei pitäisi olla enempää kuin 10 senttimetriä. Ensimmäisen sovelluksen kuivauksen jälkeen suorita toinen kerros. Jos masten paksuus saavuttaa 4 kerrosta, tarvitaan vahvistus lasikuitujen avulla.

Jos pinta on märkä, niin materiaalin kanssa on vaikea työskennellä. Mastic on hyvin levitetty kuivalla ja lämpimällä pinnalla, kovaa harjalla tai suihkeella. Kerroksen paksuus ei saa olla alle 2 millimetriä. Kun työskentelet mastiksella lämmössä, sitä käytetään useissa ohuissa kerroksissa.

Kun kuplat muodostavat, ne leikataan, kuivataan ja täytetään mastiksella lasikuidusta.

Bitumin tyyppinen mastikulutus

Murskausmassan määrä, joka on kulutettu lisättämällä murusikumista ja kumia, riippuu kerroksen paksuudesta ja siitä, kuinka paljon niitä käytetään. Esimerkiksi jos haluat liittää ruberoidin, kulutus on jopa 800 g / m2.

Jos materiaalia käytetään eristeenä, niin 10 millimetrin kerroksella se kestää jopa 18 kiloa / m2. Lateksilisäaineen avulla materiaalin kulutus on enintään 7 kiloa / m2.

Pintaeristyksen materiaalin kulutus ei ole pieni, mutta päällyste on korkealaatuista. Jos eristys suoritetaan kerroksessa, esimerkiksi kellareissa, perustuksissa ja muissa rakenteissa, mastiksin kulutus lateksilla on jopa 7 kiloa m2. Katon käsittelyyn käytetään yleensä jopa 4 kerrosta, kun käytetään erityistä vahvistusverkkoa. Kun käytetään mastia öljyjen lisäyksen kanssa, virtausnopeus on enintään 1,5 kiloa, jos käytetään kahta kerrosta, sitten enintään 3.

Bitumityypin mastia käytetään erilaisiin tarkoituksiin: kattopintojen rakentaminen, kattopäällysteiden korjaus, liitosten ja nivelen täyttö, erilaisten pintojen suojaaminen ja vedeneristys.

Bitumityypin liuottamiseksi laimennetaan liuotinta, tolueenia, bensiiniä, valkoista henkeä tai ääritapauksissa voidaan käyttää kerosiinia. Jotkin formulaatiot voidaan laimentaa tavallisella tai käytetyllä öljyllä. Ennen koostumuksen laimentamista, se on lämmitettävä. Tällainen pinta kuivuu hieman pidemmäksi kuin ilman laimennusta.

Eri lisäaineita voidaan sisällyttää bitumityyppisiin mastteihin, jotka muuttavat koostumuksen ominaisuuksia, esimerkiksi kumirumua tai kumia, edistävät materiaalin elastisuutta, eivät sido itseensä halkeamia tai vaurioita venytyksen aikana. Jos bitumityyppinen mastisuus on liian paksu ja käyttö on vaikeaa, koostumus laimennetaan haluttuun konsistenssiin orgaanisilla liuottimilla. Materiaalin mekaaninen levittäminen on laadultaan korkeampaa, koska se sallii koostumuksen tasaisen pinnalle ja käsitellä vaikeasti tavoitettavia alueita.