Pohja vedeneristys
bitumimuovia

Obmazochnaya vedenpitävyys - yksi yleisimmistä vedenpitävästä vedeneristämismenetelmästä, joka liittyy yksinkertaisesti mastista, saumojen puutteellisuudesta, kykyä käyttää monimutkaisen kokoonpanon rakenteisiin ja koneellisesti levitettyyn (ruiskutettu vedeneristys) elementteihin.

Näiden materiaalien käytön pääasiallinen haittapuoli on kutistuminen, joka voi johtaa vedenpitävyyteen murtumiseen. Mastista levitetään veden painepuolella (kiinnittimessä) ja ennen pinnoitusta pinnoitteen vedenpitävyys vaatii pakollista suojausta, joka voidaan tehdä suojaavina seininä käyttäen litteitä viemäreitä (profiloidut kalvot), lämpöeristys (XPS) jne.

Hiomattoman vedeneristyskyvyn tulisi olla pääasiassa suojattavaa kapillaari (maaperä) kosteilta ja pohjavedeltä tyhjennykseltä ja hiukan kosteilta mailta, kun pohjavesi on 1,5 - 2 m maanalaisen kerroksen alapuolella. Hydrostaattisella paineella sitä voidaan käyttää, jos paine ei ylitä 2 metriä vedeneristämisestä bitumimastista ja 5 metrin korkeudelle bitumipolymeerivalmisteesta.

Ei ole suositeltavaa käyttää pinnoitteen vedeneristys puhdasta nesteytettyä bitumia, koska bitumipäällysteet eivät ole riittävän kestäviä.

Vedenpitävyyspaksuus

Bitumipitoista tai bitumipolymeerimassaa tulisi levittää 2-4 kerroksella. Päällystyseristeen kokonaispaksuus riippuu perustuksen syvyydestä (ks. Taulukko).

Koska ne levitetään nestemäisessä tilassa, vedenpitävän kerroksen suunnittelupaksuuden noudattaminen on keskeisessä asemassa. Tässä suhteessa valvontaan tulisi sisällyttää pinnoitteen paksuuden mittaukset märällä ja kuivalla tilalla. Märkäkalvon paksuuden säätö tehdään kampuksella tai levyllä, kuivan kalvon paksuus mitataan universaaleilla paksuusmittareilla.

Mastopäällysteen puute on se, että eristävän kalvon taattua paksuutta on vaikea saavuttaa etenkin suurilla rinteillä ja epätasaisilla pinnoilla. Sen vuoksi on välttämätöntä valmistaa pinta huolellisesti tai lisätä materiaalin kulutusta. Molemmat johtavat kattavuuden kustannusten nousuun.

Kulutus / m2

Kulutus vedeneristys pinnoite bitumi 2 kerrosta - 2,0-2,5 kg / m2

Välikerroksen väliajoin

Jokainen kerros bitumimuovia levitetään vasta sen jälkeen, kun edellinen kuivaus tai kovettuu. Jos myöhempi mastikerros levitetään kuivalla aiemmalla, tämä voi johtaa siihen, että mastipinnoituksen irtoaminen tai puuttuminen substraatille on välttämätöntä.

Mastista valmistettua vesitiiviistä kerrosta pidetään kuivana, jos sen pinta ei ole tahmea tarkastettavaksi. Mastikerroksen kuivumisaika riippuu bitumimateriaalin, lämpötilan ja kosteuden koostumuksesta, sekä ympäröivästä ilmasta että pohjasta.

Vedeneristyslaite (teknologia)

Säätiön valmistelu

 • Vedeneristysmateriaalin pohjan on oltava vahva ja kiinteä, pyöristetyt (säteet 3-5 cm) tai leikatut kulmat ja reunat. Siirtymispaikoista vaaka-asennosta pystysuoraan pinnalle olisi tehtävä fileet (fileet), mikä takaa liukkaiden tasojen tasaisen sekoittumisen.
 • Betonipinta, jossa on suuri määrä ilmakuplien säiliöitä, jotta estetään kuplien muodostuminen 10-15 minuutissa tuoreella levitetyllä mastikerroksella, hierotaan hienojakoisista sementtilaastareista kuivasta rakennusmateriaalista.
 • Masten vedenpitävyys on erityisen vaarallista, sillä "kampasimpukat" ovat teräviä ja syövyttäviä ulkonemia. Ne on muodostettu muottipesän liitoksista, jotka on poistettava.
 • Pohjan pinta puhdistetaan pölystä, likaisuudesta ja roskista.
 • Vedenpitävän pinnan on oltava kuiva.

Alustan kosteus on tärkein indikaattori pintavalmiudesta bitumimastille. Kosteuden läsnäolo aiheuttaa läpipainopakkausten muodostumista tai masten irtoamista pinnasta.

Bitumipitoisuuden (bitumipolymeerin) sallittu pintahidastus on enintään 4%. Vesipohjaisia ​​mastoaineita voidaan levittää märissä (jopa 8%), mutta ei märkäpohjissa.

Yksinkertaisin kosteustesti edellyttää 1 × 1 m: n polyeteenikalvon asettamista valmistetulle betonipinnalle. Jos kondensaatiota ei näy alla 4-24 tunnin ajan, voidaan käyttää bitumin vedeneristys.

Primer-sovellus

 • Betonipinnan kiinnittymisen parantamiseksi valmistettu pohja pohjustetaan bitumipitoisella alukkeella (valmiin bitumipitoisen alukkeen).

Aluke voidaan valmistaa myös bitumista (laatut BN 70/30, BN 90/10, BNK 90/30) ja nopeasti haihduttamisliuottimesta (bensiini, nefras), joka on laimennettu suhteessa
1: 3-1: 4, painosta tai bitumimastista, jonka lämmönkestävyys on yli 80 ° C, laimennettuna haluttuun konsistenssiin.

 • Alukkeen tyyppi (alukkeen) on noudatettava käytettyä mastia.
 • Alusta tulee levittää koko pinnalle yhdellä kerroksella, risteyskohdissa injektoimalla sementti-hiekkalaasti - kahdessa kerroksessa.
 • Pohjamaali bitumiin levitetään pintaan telalla tai harjalla. Pohja, joka on kuivunut pohjustuksen jälkeen, on valmis maalauksen vedeneristyslaitteen alkuun.
 • Mastinen sovellus

  • Kosteuttavalle puolelle (veden painepuolelta) lisätään bitumipitoista materiaalia valmistettuihin pintoihin.
  • Mastista levitetään kerroksittain rullalla, harjalla, spatulilla tai irtotavarana. Jokainen kerros tulee olla kiinteä, ilman taukoja, tasapaksuus, rinnakkaiset raidat. Bitumipohjaisen alhaalta ylöspäin suuntautuva käyttötapa.
  • Seuraava mastikerros tulee levittää edellisen käsittelyn ja kuivauksen jälkeen (kiinnityshiomassa ei saa olla jälkiä sideaineesta).

  Vedeneristysraudoitus

  Risteyspaikoissa ja kaverissa, joissa halkeamien muodostuminen on mahdollista, kylmäliitosten sijainnit, tunnistetut halkeamat monoliittisessa betonissa jne. vikoja, vedeneristys on vahvistettava.

  Lujitemateriaalina on suositeltavaa käyttää lasikuitumateriaaleja (lasikuitu ja lasikuitu) tai geotekstiilejä, joiden tiheys on 100-150 g / m2. Se on myös mahdollista
  Tällaisten "ongelmien" vahvistaminen telamateriaaleista.

  Lasikuitumateriaali on upotettu ensimmäiseen mastikerrokseen ja valssautettu rullalla, joka takaa kangasta tiukan liitoksen pohjaan ilman aukkojen muodostumista. Kun "mastinen bitumipitoinen vahvistusmateriaali" kuivuu, levitä toinen kerros mastille. Lasikuitu- tai lasikuituliuskan päällekkäisyydet molempiin suuntiin ongelma-alueen akselilta on oltava vähintään 100 mm.

  Lujitemateriaalin läsnäolo vedeneristyspäällysteessä johtaa vetolujuuden jakautumiseen koko eristysnauhalla, vähentää materiaalin pidentymistä halkeaman aukkoalueella, mikä takaa vedenpitävyyden eheyden, luotettavuuden ja kestävyyden.

  Seinien täyttöä pinnoittamalla vedenpitävyys on tehtävä vain pehmeällä maaperällä, suojaavaa pinnoitetta (tasoituksia, seiniä) tässä tapauksessa ei tarvita.

  Obmazochnaya vedeneristys

  Yksi ensimmäisistä teknologioista, joita käytetään rakennusten, rakennusten, perustusten, seinien ja kellarien suojaamiseen, oli niin sanottu vedeneristyspäällyste. Ja he käyttivät sitä muinaisessa Egyptissä - talojen alaosa ja egyptiläisten lattia päällystettiin vedellä laimennetulla saveella, joka kuivui, muuttui tiheäksi pinnoitteeksi, joka suojaa jonkin aikaa sadevedestä ja vesijohtovedestä. Tämä pinnoite ei kestänyt pitkään, nopeasti säröillä ja murentunut.

  Nykyään rakentamisessa käytetään laajalti suojapinnoitteiden pinnoituksen pinnoittamisalueita, mutta materiaalit ovat täysin erilaisia ​​- tehokas ja pitkäikäinen ja taattu toiminta.

  Edut vedenpitävä obmazochnogo tyyppi

  Verrattuna muihin vedenpitävyystekniikoihin - rulla, ruiskutettu, syvä tunkeuma ja jopa nestekumi-, päällystysvesieristys on useita etuja.

  • Pinnoitteita voidaan soveltaa käytännöllisesti katsoen kaikentyyppisiin rakennussäätiöihin pintarakenteen monimutkaisuudesta riippumatta.
  • Pinnoitettavan pinnan erityistä valmistetta ei tarvita.
  • Puolikuvainen mastesi, riippumatta siitä, mihin se perustuu (bitumi, sementti, polymeeri), täyttää kaikki halkeamat ja virheet muodostaen monoliittisen kerroksen.
  • Kosteussulun levittäminen suoritetaan yhdessä tai kahdessa vaiheessa ilman, että välityötä tarvitsee suorittaa.
  • Kaikki obmazochnye vedeneristysmateriaalit ovat erittäin houkutteleva hinta ja eivät vaadi koneita ja laitteita niiden käyttöön.
  Soveltamalla bitumien obmazochnoy vedeneristys

  Materiaalit ja niiden ominaisuudet

  Kaikentyyppiset päällystekoostumukset jaetaan neljään ryhmään:

  1. päällystetty vedeneristys, joka perustuu bitumiin;
  2. perustuu sementtiin;
  3. polymeeriset aineet;
  4. mastinen ja sulkeumat tiivisteet.

  Bitumiset aineet

  Bitumi-mastit ja muut siihen perustuvat koostumukset erottuvat hyvillä vettähylkivillä ominaisuuksilla, korkealla adheesiolla emäksellä, mekaanisilla ja kemiallisilla vaikutuksilla. Jotta biomateriaalia saadaan joustavammaksi, siihen lisätään erilaisia ​​pehmittimiä, kumia (silikonia) ja tiivistysaineita.

  Bitumi-polymeerimateriaaleista on yksi suuri haitta - se on hauras. Ja vielä - ne eivät eroa pakkasenkestävyydestä. Subzero-lämpötiloissa pinnoite muuttuu hauraaksi, ja siinä voi muodostua mikroprekareja, jotka lopulta kehittyvät vakaviksi vaurioiksi. Tämän estämiseksi päällystyseristyspää on peitetty betonilla, johon on lisätty polypropeenista valmistettua lujittavaa kuitua - tämä estää kutistumisrakeiden syntymisen betonissa. Mutta tällainen suoja puolestaan ​​lisää huomattavasti käteisautomaatiota.

  Bitumi mastinen Aquaizol

  Uusimman sukupolven bitumimastoista ei tarvita lämmitystä ennen käyttöä. Riittää, että käytetään erityistä pohjamaalia - pohjamaalia perusteellisen puhdistuksen ja pohjan valmistelun jälkeen.

  Alusta valittaessa on tarpeen keskittyä perusmateriaaliin. On olemassa alukkeita huokoisille rakennusmateriaaleille ja matala veden imeytyminen.

  Suositeltavat bitumiseokset

  • bitumi mastinen Aquaizol - perusta ja lattiat;
  • bitumipolymeeri Izofast-mastinen kylmä maanalaisille rakennusten osille;
  • yksikomponenttinen mastinen Ceresit CL - laatta;
  • kattotiiliä; Izofast vedenpitävä bitumi kylmä-sovellus;
  • mastit perustuksiin bitumi AquaMast;
  • mastinen bitumiinikumi TechnoNIKOL AquaMast;
  • bitumi-kumi-kastelu- ja vedeneristysmastit;
  • mastattu pohja vedenpitävyys MG KLFZ;
  • mastinen ІKO Plastal 5 kg vedenpitäväksi sisätiloiksi;
  • BM mastilla kumilla perustuksiin.

  Sementtipohjainen vedeneristys

  Sementtieristys tai pikemminkin sen oikea nimi on sementtipolymeerimassa - on Portland-sementtien ja mineraalitäyteaineen kaksikomponenttinen koostumus polymeroitavien lisäaineiden avulla. Näiden kuivien seosten käyttämiseksi on välttämätöntä laimentaa - emulsiossa on vesipohjaisia ​​tyyppejä, ja niitä on -. Kalliimmilla tyypeillä on liuotin polymeeridispersiolla.

  Jokaisella tämän lajin osalla on erityinen tarkoitus:

  • sementti antaa korkean tarttuvuuden astian kanssa;
  • täyteaine paljastaa lujuuden ja mekaanisen rasituksen kestävyyden;
  • pehmittimet on suunniteltu antamaan joustavuutta pinnoitteelle ja resistenssin muodonmuutokseen ja värähtelyyn.

  Sementtipäällysteen vedenpitävyys pohjalle ja lattialle levitetään vähintään 3 mm: n vähimmäiskerroksella. Samanaikaisesti sen komponentit tunkeutuvat kaikkiin avoimiin huokosiin, mikä tarjoaa paitsi laadukkaan suojauksen kosteudelta, mutta tekee myös pohjan itsestään paljon vahvemmaksi ja kestävämmäksi.

  Kustannuksiltaan sementtipolymeerimassa on kalliimpaa kuin bitumi, mutta materiaalin taloudellisen kulutuksen vuoksi vedeneristyspäällysteen laite ei lopulta maksa paljon. Tämäntyyppisen vedenpitävän pinnoitteen käyttämisen yhteydessä ei myöskään tarvitse tehdä lattiapäällysteitä ja muita pinnoitteita voidaan sijoittaa suoraan vesitiiviin kerrokseen.

  Sementin perusteella on olemassa muita tyyppisiä koostumuksia. Tehokkaimmat materiaalit ovat hartsiin perustuvat sementiseokset, joihin on lisätty inerteitä täyteaineita, jotka perustuvat piihin (keinotekoiseen hiekkaan) ja orgaanisiin lisäaineisiin. Tämä mastasia laimennetaan vedellä pehmeän saveen tilaan ja myydään tässä muodossa. Se levitetään huolellisesti levityslaitteella tai rullaimella, kun nivelet ja kulmat esikäsitellään.

  Suositeltavat sementtimuodot

  • sementti tiivisteen seos WaterStop;
  • sementtiä vedenpitävä pinnoitus tyyppi Bergauf Hydrostop;
  • Bentosund 120E bentoniittijauhe;
  • joustava vedeneristysratkaisu Quick-mix FDS 2K;
  • vedenpitävä ATIS A-30 Aqua;
  • vedenpitävä kipsi huoneisiin, joissa on säännöllinen kosteus GI-3;
  • vedenpitävä seos KREISEL 810;
  • vedenpitävä seos Drizoro MAXSEAL;
  • vedeneristys KERAMOIZOL esineille, joissa kondensaatio on mahdollista;
  • vedenpitävä Ceresit CR-65.

  Polymeerin vedeneristys

  Tämä on yksi synteettisistä emulsioista koostuvien koostumusten lajikkeista, joita on modifioitu erilaisilla teknisillä lisäaineilla, keinotekoisilla kumilla (silikonilla) ja pastörointiaineilla. Tästä johtuen polymeeripinnoitteet tarttuvat erittäin voimakkaasti pohjan pintaan, niillä on suuri elastisuusindeksi, älä anna kosteutta 100%: lla ja mikä on erittäin tärkeää, eivät pala. Toisin kuin muut. Tällaisten materiaalien päätuottaja on Weber.dry.

  Mastinen synteettisellä pohjalla weber.tec 822

  Nämä ovat suhteellisen uusia materiaaleja, kallein, mutta houkuttelevin laatu ja tekniikka:

  1. Polymeeripinnoite, vaikka pinnoitteen paksuus on vähintään 1 mm, on paljon voimakkaampi, joustavampi, kestävämpi ja luotettavampi.
  2. Käytetyn kerroksen kuivaamiseksi riittää 14-16 tuntia.
  3. Ennen pohjan käyttämistä riittää vain puhdistaa pöly.
  4. Polymeeriset materiaalit ovat kylmänkestäviä ja lämmönkestäviä, joten niitä suositellaan käytettäväksi suojaamaan kosteutta huoneissa, joissa on lämmitetty lattia.

  Suositeltavat polymeerimuodot

  • polymeerivalmiste Siolit P1K;
  • synteettinen mastinen weber.tec 822;
  • ruiskutettu polymeerieristysemulsio CP 40;
  • polymeeriemulsiota Sika Igasol-101 ​​vedenpitävyydelle.

  Päällystysmasto lisäämällä tiivisteitä

  Nämä ovat valmiita koostumuksia, jotka perustuvat yleensä öljybitumiin, johon on lisätty polymeerejä, joihin lisätään betonitiivisteitä. Ne voivat olla:

  1. Pinta - Disperbit, Stirbit2000, IzobitAlyu muodostavat täysin suljetun kalvon pinnalle.
  2. Läpäisevä (tunkeutuva) - Penetroni (USA, Venäjä), Millennium (Espanja), Sazilast (Thiokol, Penetron-Ural). Ne tunkeutuvat betonin huokosiin ja muodostavat kalvon päälle. Kaksinkertainen kosteus suojaa.

  Tiivisteaineita käytetään vain betonipinnoille. Hyvin huokoisille materiaaleille (vaahtobetoni, kaasuletkut jne.) Ne eivät ole sopivia.

  Kuinka käyttää päällystysvettäeristys

  Valmistelutyöt

  Kaikki yllä mainitut eristysluokat kosteudelta edellyttävät peruspinnan alustavaa valmistusta. Tämä menettely koostuu seuraavista teoksista:

  1. Pinta puhdistetaan rakennusseosten, maalien, öljyjen tahrojen (liuottimien tai bensiinin), pölyn (pölynimurin) jäämien poistamisella.
  2. Jos on mahdollista - pese pohja ja kuivaa.
  3. Pinta tasoitetaan niin, ettei teräviä kulmia, reunoja, eroja yli 2-3 mm bitumipitoisuudelle ja 3-4 mm: n eristyksissä. Tällöin on parasta suorittaa tasoittavia sementtipalkkamerkkejä, joiden leveys on 2 metriä. Ja vielä helpompi - käyttää tavallista kipsiä tai koostumuksen kipsi ja hiekka.
  4. Bitumimastisille on tarpeen soveltaa pohjamaalia - on tarpeen valita alustasta riippuen. Esimerkiksi alustapohjamaali EC-1 tai pohjamaalin vedeneristys, poistoputki EC-910l, sopii betoni- ja sementtivaiheisiin asbestille tai puukattoille - Technicol-alusta, kumipinnoitteille - Tytan-ammattilainen Abizol R. ja eristys tiili- tai lohkoperhet - Primer Izofast BIEM Bitugum tai Primer bitumipitoinen AquaMast. Voit yksinkertaisesti käyttää harjalla tai käyttää ruiskua.
  5. Jos pohjamaalia ei ole käytetty, on kostutettava peruspinta tasaisesti.

  Vedenpitävä vedeneristys

  Kaikki bitumiin ja polymeereihin perustuvat mastit ovat täysin käyttövalmiita. Kuivaa sementtiliuosta on laimennettava vedellä tai liuottimella.

  Kaikki seokset on valmistettava tiukasti ohjeiden mukaan! Ja ennen käyttöä on välttämätöntä 4-5 minuutin altistus - "kypsyttää" liuos.

  Lisäksi paketti ilmaisee ratkaisun elintärkeän toiminnan ajankohdan. Tänä aikana sitä on sovellettava. Yleensä tämä aika on 1-1,5 tuntia. Siksi on suositeltavaa valmistaa eristysliuoksen määrä, joka tuotetaan tunnin sisällä.

  Useimmat formulaatiot levitetään kahteen kerrokseen. Lisäksi toinen kerros levitetään, kun ensimmäinen on jo tarttunut, mutta ei täysin kuivunut. Tämä on erittäin tärkeä hetki! Muussa tapauksessa on kaksi erillistä eristyskerrosta ja niiden laatu on 4-5 kertaa matalampi. Yleensä aikaväli on 15-45 minuuttia - täsmälleen tämä ilmoitetaan ohjeessa. Kiinnitä tämä vaatimus!

  Pariliitoksen kulmissa, ulokkeissa ja muissa ongelma-alueissa on asennettava erityinen nauha, joka on painettava vedeneristyskerrokseen.

  Jos haluat tehdä kosteuden suojauksesta täydellisen ja hyvin kestävän, asenna säännöllinen vahvistusverkko kipsille ensimmäisen ja toisen kerroksen välissä. Tämä suojaa pinnoitteen mistä tahansa mekaanisesta vaurioitumisesta. Sinun tarvitsee vain asettaa verkko päällekkäin 2-3 cm ja hukuttaa sen rullalla. Tärkeintä on, että verkon koko pinta upotettiin ensimmäiseen eristekerrokseen. Toinen kerros on säilytettävä täsmälleen ohjeissa määritellyn ajan.

  johtopäätös

  Kuten näette, on olemassa useita erilaisia ​​päällystyseristyksiä. Jokaisella niistä on sen etuja ja omia minuutteja, joita olemme yrittäneet kertoa yksityiskohtaisesti.

  Ehdotettujen materiaalien valintaa ja soveltamista koskevien perusvaatimusten mukaisesti vedeneristyslaite - tehtävä on varsin itsestäänselvää. Ja tämä on mahdollisuus säästää merkittävä määrä perhebudjetista.

  Rakennusten ja rakenteiden bitumiset vedeneristys

  Bituminen vedeneristys on yleismaailmallinen ja edullisin tapa suojata pohja, katto ja muut kosteuden rakentamisen elementit. Tiukan, vahvistetun betonin ja monoliittirakenteiden käyttöiän pidentämiseksi ja kosteuden sisääntumisen estämiseksi ja näin ollen myös kosteuden ja homeen todennäköisyyden vähentämiseksi talon sisäpuolella tarvitaan vedenpitävää materiaalia.

  Bituminen vedeneristys on yhteinen, yksinkertainen ja edullinen tapa toteuttaa tarvittavat toimenpiteet. Itse itse bitumi on vedenpitävä ja, mikä tärkeintä, se on täysin immuuni kosteuden tuhoja kohtaan.

  Alhaiset materiaalikustannukset ovat erittäin tärkeitä, mutta helppokäyttöisyyttä ei arvosteta. Esimerkiksi bitumipohjaisen perustan vedeneristys ei vaadi erityisiä laitteita tai ammattitaitoa. Bitumien vedeneristyksen helppous vähentää merkittävästi työvoimakustannuksia ja niihin liittyviä kustannuksia.

  Bitumiset vedenpitävät päätyypit:

  Bitumit ovat teknisiä materiaaleja, joita valmistetaan raa'an öljyn tislauksesta jalostuksessa ja joita esiintyy monissa muodoissa ja tyypeissä. Bitumit ovat pimeitä viskooseja nesteitä tai puolikiinteitä aineita, jotka eivät ole haihtuvia ympäristön lämpötilassa ja vähitellen pehmentävät kuumennettaessa.

  1. Kuuma bitumipitoinen vedeneristys.

  Kuuma bitumi on nestemäisessä tilassa noudattaen tarkasti varotoimenpiteitä, kuuma bitumi vedeneristys leviää helposti pinnan yli ja likaantuu erityisen köysillä.

  Kylmät bitumipatjat ennen vedenpitävyyden aloittamista, lämmitetään sen sulamislämpötilaan. Vain kuumassa kunnossa bitumituotteiden tärkeimmät tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet paljastuvat, varmistaen luotettavuuden ja käytännöllisyyden. Kaikki eivät ole niin sileitä, ja kuumalla bitumilla vedeneristys aiheuttaa vakavia haittoja, minkä takia bitumien käyttö ei aina sovi asuinalueelle.

  1. Hämärä tuoksu kuohunnan ja paksun savun muodostumisesta lämmityksen aikana. Savun asuttua mustavalkoinen kerääntyy kaikkialle ja aiheuttaa paljon ongelmia sen puhdistamisessa. Tietenkin nokea poistetaan kemiallisten yhdisteiden avulla, mutta tämä vaatii lisää taloutta ja ennen kaikkea ihmisiä.
  2. Kuuma bitumi on lisääntynyt vaara, vakavien palovammojen todennäköisyys kemiallisten lisäysten yhteydessä. Saadut haavat ovat vaikeita parantua, ja täydellinen toipuminen vaatii paljon aikaa.

  Kun se jäähdytetään, bitumi muuttuu viskoosiksi ja vähitellen kovettuu, jolloin työn suorittaminen on mahdotonta. Jos bitumia ei tarvita jatkuvasti ylläpitämään vaadittua lämpötilaa, nestefaasi tulee levittää mahdollisimman nopeasti käsiteltävään pintaan.

  Kuten tiedämme, rakennusbitti on ensin viskoosi, kun se jäähtyy ja sitten kovettuu. Bitumin jäähdytettyä faasia ei voida laadullisesti ja tasaisesti jakaa pinnan yli. Suurten työtehtävien omaavista esineistä poistuu erityisen varustautunut ajoneuvo, bitumikantaja, jolla on mahdollisuus kehon lämmitykseen.

  Useammin paikan päällä on järjestetty erityisen, nimetty alue bitumin kuumentamiseksi. Tämä lähestymistapa yksinkertaistaa huomattavasti luotettavien bitumien vedeneristyslaitteiden toimintaa.

  2. Kylmä bitumipitoinen vedeneristys

  Kylmän bitumimuovin ominaispiirre on se, että se levitetään tasaisesti aiemmin valmistetulle pinnalle (primäärisellä käsittelyllä bitumimastilla). Valmistusprosessissa käytetään valmiita laimennettuja bitumikoostumuksia.

  On tärkeää ottaa huomioon, että vedeneristykset tehdään kuivalla pinnalla. Ennen kuin esine kuivataan, jäljellä oleva kosteus on pyyhittävä kuivaksi ja sen jälkeen levitetään vain käsitellylle pinnalle.

  Mitä materiaaleja tulisi käyttää?

  1. Bitumi. Öljyn käsittelyssä yksittäiset aineet hiilivetyjen tislauksen jälkeen tapahtuvan hapettumisen seurauksena saostuvat jäännöstuotteeseen. Käytettäessä bitumista vedeneristystä on tarpeen noudattaa paloturvallisuusvaatimuksia, sillä bitumimateriaalit kuuluvat palavien ja syttyvien aineiden luokkaan. Bitumin syttymislämpötila 220 ° C: sta.

  2. Bituminen kumimassa. Mastisiin kuuluu bitumi ja orgaaniset liuottimet; Se ei vaadi lämmitystä ja on käyttövalmis. Se levitetään pinnalle useissa kerroksissa. Voit käyttää sitä putkien ja muiden teknisten laitteiden suojaamiseen. Vedeneristysmasto on edullinen ja laadukas tuote.

  3. Primeri (bitumin pohjamaali) on ohut seos bitumista ja kumista; Se tehdään vesipohjaisesti, mikä helpottaa sisäisen tilan työtä. Koska kevyt kapillaarieristystä voidaan käyttää itsenäisesti.

  Bitumipitoisuutta käytetään vesitiivistykseen pääasiassa liima-aineena, joka kattaa pinnan ennen kuin yksi arkki asetetaan toiseen. Se täyttää liimavaihtoehtojen vaatimukset kateaineiden liimaamiseksi bitumikattoilla. Bitumialuke on syvästi tunkeutuva tuote, joka kuivuu nopeasti ja varmistaa vedenpitävien materiaalien luotettavan kiinnityksen.

  4. Bitumipitoisen lateksin vedeneristysemulsio on ohuen yhdisteen kahdesta keskenään liukenevasta nesteestä (bitumi ja vesi), kun taas bitumi on dispergoitu veteen partikkelien muodossa, joiden läpimitta on 540 mikronia. Lateksi emulsiossa toimii täyteaineena, mikä lisää materiaalin lujuutta ja elastisia ominaisuuksia.

  Emulsio levitetään mekaanisesti, ilmanpainotetulla ruiskulla. Vesitiiviys bitumi lateksiemulsiosta on kestävä (yli 45 vuotta) johtuen homogeenisesta rakenteesta ja emulsion ominaisuuksien stabiilisuudesta, lateksin ja bitumin hyvyydestä ja aggressiivisista nesteistä (rikki- ja typpihappoa, natriumsulfaattia, kloorattua kalkkia jne.). )

  Vedenpitävä bitumieristelevy käytetään kattoihin ja säätiöön. Materiaalille on ominaista hajottamaton pohja, joka on valmistettu polyesteristä, lasikuiduista ja lasikuiduista. Molemmin puolin materiaali on kyllästetty bitumilla, joka sekoitetaan pehmittimen kanssa. Tämän materiaaliyhdistelmän ansiosta se on joustava ja kestää halkeilua.

  Kuinka käyttää pohjamaalia ja kittiä

  Pohjustus tulee levittää puhtaaseen seinään harjalla tai rullalla. Kuivauksen jälkeen sitä voidaan käyttää uudelleen, jos merkittävä osa on kyllästetty seinämän pinnalla.

  Bitumi-mastia levitetään harjalla tai lastalla. Kun ensimmäinen kerros on kuivunut (noin päivässä), on parempi lisätä toinen eristeen laadun parantamiseksi.

  Bitumipitoisen kittien käyttö

  Kuumaa bitumimastia levitetään kuumaksi 80 ° C: een siten, että se on helppo levittää ja tunkeutua hyvin kaikkiin halkeamiin ja epäsäännöllisyyksiin. Kylmämastille ei tarvita lämmitystä, ne ovat välittömästi käyttövalmiita, mutta ne ovat kalliimpia kuin ensimmäinen vaihtoehto. Kylmämastit vaativat lämmitystä ympäristön lämpötilassa 0 ° C. Ne on valmistettu furyyli-, epoksi- ja muista synteettisistä hartseista.

  Ennen vesitiivistystyötä bitumipintojen avulla pinnalle tulee käsitellä bitumin ja liuottimen koostumus. Sitten yhdistettä levitetään harjalla, rullalla tai nopeammin - pistoolilla tai pistoolilla. Liekin ruiskutusmenetelmä käsittää vähintään kaksi kerrosta, joiden aikaväli on noin 15 tuntia. Siten bitumin paksuuden tulisi olla 2 mm.

  Bituminen kellarin vedeneristys

  Yksi helppokäyttöisimmistä menetelmistä vedenpitävälle pohjalle tänäkin päivänä on edelleen toimenpiteitä betonin suojaamiseksi bitumin käsittelymenetelmien avulla. Viime aikoina käytetään bitumi- ja bitumimulsiota (aluketta) yhä enemmän tähän tarkoitukseen.

  Masten koostumus sisältää suoraan bitumia ja orgaanista liuotinta, tuloksena oleva alukkeen koostumus ei vaadi lämmitystä ja on käyttövalmis. Pre-primer-pohjamaali lisää takuun ja luotettavuutta siitä, että bitumin kestävä vedeneristys kestää pitkään.

  Pohjustus on hieno seos bitumista ja kumista, se valmistetaan vesipohjaisesti, mikä helpottaa sen kanssa työskentelyä rajoitetuissa tiloissa. Kevyt kapillaarieristystä voidaan käyttää ilman lisävarusteita.

  Kuinka käyttää pohjamaalia ja mastasia

  Levitä pohjamaali harjalla tai rullalla puhtaaseen seinään. Kuivumisen jälkeen koostumus levitetään edullisesti toisen kerran edellyttäen, että merkittävä osa kerroksesta absorboituu seinämän pinnalle. Lähestymisessämme ensimmäinen alustakerros toimii alukkeena, ennen kuin mastista käytetään.

  Bitumiset mastit levitetään harjalla tai lastalla, todennäköisesti haalari monelle näyttää hankalalta, mutta kokemuksella siitä tulee helpompaa. Ensimmäisen kerroksen kuivaamisen jälkeen (se kestää noin päivällä), on parempi soveltaa toinen, mikä lisää eristeen laatuominaisuuksia. Rakennuttajat suosittelevat jopa kolmea kerrosta, mutta ehkä se olisi tarpeetonta, jos et päätynyt asettamaan kahta ensimmäistä.

  Kun työskentelet mastiksella, on erittäin suositeltavaa käyttää hengityssuojainta, mutta laiminlyödä suodattimet säännöllisesti. Oli tilanteita, joissa vanhan suodattimen vuoksi työntekijä tuntui epämukavalta ja joutui lopettamaan työn.

  Myös masten levittämisen helpottamiseksi on suositeltavaa laimentaa valkoista henkeä paksun kerman koostumukselle, tämä ei ainoastaan ​​edesauta työprosessia vaan myös vähentää kulutusta.

  Bitumieneristyksen etuja ja haittoja

  Tietenkin modernit teknologiat tarjoavat monia innovatiivisia vedeneristysmenetelmiä, jotka eivät ole laadultaan alhaisempia bitumimastille. Kuitenkin bitumin vedeneristys on edelleen edullisin ja jos asiakas on rajallinen budjettirahastoissa, eikä työntekijöillä ole erityisiä taitoja, niin tämä menetelmä vedenpitävyyden järjestämiseen on optimaalinen.

  Polymeerimuunneltuja bitumimembraaneja ja bitumimaaleja käytetään vedenpitävyyteen, joka usein sisältää erikoistunutta bitumituotetta, jonka vähennys on integroitu suhteellisen pieneen määrään muita materiaaleja. Emulgoidut bitumit, joita voidaan käyttää alhaisissa tai ympäristön lämpötiloissa, ovat suurelta osin korvanneet tämän typen vähennysbitumit.

  Vedenpitävyys etuna pinnoittamalla bitumimastilla on seuraava:

  • alhaiset materiaalikustannukset;
  • työn suorittaminen ei edellytä ammattitaitoa;
  • hyvä mekaanisten vaurioiden kestävyys;
  • kyky helposti hajottaa kaaret ja monimutkaiset pinnat.

  Bitumimateriaalin kielteinen näkökohta johtuu ruma ulkonäkö ja se, että se "virtaa" suoralta auringonvalolta, mutta bitumin vedeneristys ei ole taideteos, joten tällä miinuksella ei ole merkittäviä valituksia.

  Bitumipäällysteen pääasialliset haitat ovat ruma ulkonäkö ja ärsyttävät seikat - bitumi virtaa aurinkoon. Rakennuttajat korostavat toista epäkohtaa - ongelmat muiden materiaalien levittämisessä bitumiin, kuten kipsiin tai maaliin, kuitenkin lämpöeristykseen, pohjan yläpuolella oleva osa voidaan peittää polystyreenivaahdolla (mieluiten syvennyksellä 60-70 cm), ja se on jo helppo kastella tai kipsiä.

  Tässä kuvattu menetelmä on helppo suorittaa, vaikka perustietämys ja taidot puuttuvat. Tämä on osoittautunut vuosien varrella ja luotettavin menetelmä bitumin vedenpitävälle pohjalle, jota on käytetty vuosien ajan ja jota käytetään edelleen. Jos haluat säästää budjetin, älä vuokraa ammattitaitoista henkilökuntaa, vaan käytä vain bitumimateriaalia.

  Kuvattu menetelmä on helppokäyttöinen, vaikka se ei ole perustietämystä ja taitoja, se on edelleen varsin luotettava ja todistettu vedeneristysmenetelmä, jota on käytetty jo usean vuoden ajan ja jota käytetään edelleen tähän asti.

  Bituminous vedenpitävyys tee-se-itse käyttäen valssatun materiaalin video tarkastelu:

  Vedeneristys bitumimateriaalitekniikalla

  Pohja vedeneristys mastiksella

  Erilaisia ​​pinnoitteita bitumilla, hartsimainen seos, jolla on tiettyjä vedenpitävyysominaisuuksia, on pidetty jo kauan tehokkaimpana ja yleisesti saatavilla olevalle keinona suojella rakennusten rakenteita vedestä. Aikaisemmin tämän seoksen käyttämiseksi oli tarpeellista sulattaa bitumi korkeassa lämpötilassa - tulessa ja peittää sitten pinnat kuumalla massalla. Nyt kaikki on paljon helpompaa - mahdollisuus käyttää liuottimia. Pintaan tarkoitettujen bitumiliuoksen seoksen lisäämiseksi lisäaineilla pinnalle ei tarvita enempää kuin kaksi työntekijää, lisäksi bitumimastilla on varsin tehokas ja helppokäyttöinen. Tarkastellaan tarkemmin millaisia ​​mastikoita ja niiden ominaisuuksia on.

  Millaisia ​​mastisia on olemassa?

  Tähän mennessä käytetään monenlaisia ​​eristeaineita. Heillä on erilainen koostumus, laajuus, sovellusmenetelmä, mutta tehtävä on yksi - vedeneristys. On polymeerimastoja, mutta niiden käyttö on harvinaista ja bitumipolymeeriseosta, jota käytetään laajasti rakentamisessa. Tätä me harkitsemme tarkemmin.

  Mastinen voi olla:

  • Bitumia. Tällaisten kitti sideaineiden, täyteaineiden, sementin, asbestin, liidun, mineraalivillan ja muiden komponenttien komponentit.
  • Bitumi-kumi. Erinomainen vedeneristysmateriaali, joka koostuu bitumista, EPDM-siruista, pehmittimestä. Joissakin tapauksissa on välttämätöntä käyttää seosta kuumalla tavalla.
  • Bitumi-polymeeri. Sisältää liuotinta, polymeerimodifiointiainetta, kumirumua ja muita täyteaineita.
  • Bitumiemulsio. Koostuu hienojakoisesta seoksesta, joka sisältää bitumia, mineraalitäyteaineita ja teknisiä inkluusioita vesiympäristössä. Sitä käytetään yleensä valmistelutyössä pinnan peittämiseksi muiden mastisten kanssa.
  • Rakentaminen bitumi. Tämäntyyppisen mastikan vedenpitävyys tulisi suorittaa kuumalla tavalla, kun materiaali kuumennetaan 300 celsiusasteeseen. Tämä ei tietenkään ole niin yksinkertainen.

  Lämpörakentaminen bitumi

  Vaadittava vedenpitävyyspaksuus

  Vesitiivistyksen paksuuden suhteen bitumiseos ja bitumipolymeeri, joita vaaditaan levitettäväksi kerroksittain, yleensä kerrosten lukumäärän tulisi olla 2-4. Vedeneristyskerroksen paksuus riippuu suoraan siitä, kuinka syvä pohja menee. Pohjustussyvyys on 0-2 metriä, kerroksen paksuuden tulisi olla 2 mm, syvyys 2-5 metriä, vedenpitävyys on 6 mm.

  Uuden kerroksen paksuus on mahdollista mitata sekä levyllä että kampuksella ja kuivan kalvon paksuus voidaan määrittää universaalisella paksuusmittarilla.

  Ei vähemmän suosittu ja tehokas menetelmä vedenpitävälle pohjalle - nestekumin tai lasin käyttö sekä niihin perustuvat syvät tunkeutumiskoostumukset. Tätä menetelmää kuvataan yksityiskohtaisesti artikkelissa "Tekniikka nestemäisen vedenpitävyyden säätiön." Lisäksi tämä menetelmä sopii sekä nauhalle että monoliittiselle perustukselle.

  Kerrosten levittämisen ominaisuudet

  Kaikki bitumipohjaisten mastikerrosten tulee kuivua ja kovettua hyvin, ja vain vastaavaa kerrosta voidaan käyttää. Jos kiirehdit ja levität kerroksen odottamatta koko edellisen kuivaamista, on olemassa vaara erottelusta. Myöskään tekniikan noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa mastisuojaeristyksen tarttumisen pohjaan.

  Mastista valmistetun lattiamateriaalin kuivumisasteen tarkistaminen on erittäin helppoa. Riittää sen pinnan tarttuvuuden määrittämiseen. Jos se ei ole tahmeaa, kerrosta voidaan pitää kuivana. Bitumikastikerroksen kuivumisaika riippuu sen osista, vesihöyryn sisällöstä ilmassa, lämpöolosuhteissa, sekä ympäristössä että pohjan lämpötilaolosuhteissa.

  Kuinka laskea bitumimassan kulutus

  Seoksen tärkeä ominaisuus on sen kulutus, joka voidaan löytää tarkastelemalla etiketin tietoja. Jos sen tietoja ei ole, mutta suositeltu kerros on kirjoitettu, niin on vielä mahdollista määrittää likimääräinen kulutus. Tällainen eristysmateriaali sisältää pääsääntöisesti vähintään 30% ja enintään 70% ohentimia (haihtuvat liuottimet), ts. Mastiksin käytön jälkeen tilavuuden muutos on sama 30-70%.

  Pohjustuksen vedeneristysmateriaalin kulutus on noin 2-4 kiloa, koska kattosekoitus vaatii vähintään 3,5 mutta enintään 6 kiloa, bitumivalon kateaineen liimaamiseen tarvitaan 1-2 kiloa. Jos käytät kuumaa pinnoitetta, niin vedenpitävä aine tarvitsee enemmän. Nämä digitaaliset laskelmat vastaavat mastin m 2: n levitystä.

  Vedenpitävän pinnoitteen halutun paksuuden saavuttamiseksi bitumimuovia tulisi levittää 2-3 kerroksessa, kun se peittää kaltevat seinät ja pystysuorat rakenteet.

  Pinnoitteen vedenpitävyyden tekniikan ominaisuudet

  Valmistelutyöt

  Ensinnäkin on välttämätöntä valmistaa pohja, johon päällyste levitetään. Se on puhdistettava aineista, jotka heikentävät adheesion - rasvoja ja öljyjä, sekä poistavat kaikki ylimääräiset hiukkaset - pöly, rakennusjätteen jäänteet jne.

  Jotta pohjamateriaali olisi vedenpitävä, se soveltuisi ongelmitta, pohjan on oltava luotettava ja kiinteä, pyöristetyt kulmat (joiden säde on 30-50 mm) tai viistetty. Pohjan ja seinän siirtymälinjoissa on fileiden (fileet) läsnäolo.

  Vähintään yhtä tehokasta vedenpitävyysmenetelmää pidetään vedenpitävänä vedenpitävänä materiaalina. Tämäntyyppistä vedeneristysmenetelmää voidaan soveltaa menetelmänä vapaaseen käyttöön ja kiinnittämiseen. Myös muiden vedeneristämismenetelmien avulla voit lukea artikkeleissamme "Vedeneristysnauhan säätölaite" ja "Menetelmät monoliittisen perustan vedeneristämisestä".

  Betonin pinnalle, jolla on huomattava määrä ilmakuplia sisältäviä tyhjiöitä, tulisi poistaa hienojakoisesta kuiva-aineesta valmistetusta sementtiastiasta. Vaara päällysteelle ja ns. "Kampasimpukat", jotka ilmestyvät muottirakenteiden risteyksestä.

  Muista, että pinnan ei pitäisi olla märkä. Jos se on märkä, niin kuhien ja kuorintamasten muodostuminen on mahdollista. Pintojen suositeltava kosteuspitoisuus saa olla enintään 4%. Jos käytät vesipohjaista seosta - silloin pohjan kosteus voi olla jopa 8%, mutta pinta ei voi olla märkä.

  Tarkista, onko mahdollista käyttää mastista, laita polyeteenistä valmistettu kalvo betonipinnalle. Jos 4 - 24 tunnin aikana nestettä ei esiinny asetetun materiaalin alla, voidaan sitten perustuksen bitumin vedeneristys suorittaa.

  Primer-sovellus

  Adheesion parantamiseksi on tarpeen valmistaa aikaisemmin valmistettu pinta erityisellä alukkeella. Alukkeen tyyppi valitaan käytettävän vedeneristysseoksen mukaisesti. Harjan tai rullan käytön avulla, koska se on kätevämpää kenelle, esitä substraatti kerroksittain. Odota, kunnes pohjamaali kuivuu ja pinta ei ole enää märkä.

  Mastinen pintamateriaali

  Maalipohjan päällyste bitumipohjaisesti voidaan suorittaa harjalla, lastalla, telalla ja vaakapinnalle levitettäessä seoksen annetaan kaataa. Kaikki kerrokset on levitettävä siten, että ne ovat yhtenäisiä, jatkuvaa, samalla paksuudella.

  Päällystyseristyksen levittäminen pystysuoralle alustalle alhaalta ylöspäin

  Levitä eristävä seos alhaalta ylöspäin, nauhojen tulee olla yhdensuuntaisia ​​toisiinsa. Pintamaalaus on tehtävä ulkopuolelta, josta vesi virtaa.
  Muista, että toinen kerros voidaan levittää vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen on kokonaan kuivunut.

  Vedeneristysraudoitus

  Alueilla, joilla pinnat ovat vierekkäin, on halkeilua. Tällaisissa tapauksissa on tarpeen suorittaa vedeneristyksen vahvistaminen.

  Vahvistussuunnitelma kellarin vedeneristys

  Vahvikkeisiin tarvittavat materiaalit ovat lasikuitu ja lasikuitu. Ne upotetaan eristysmateriaalin kerrokseen ja kulkevat telan yläosasta muodostaen tiukimman yhteyden eristävään materiaaliin. Tämän jälkeen pinta pinnoitetaan toisella vedeneristysmassakerroksella. Jotta alapinnan vedeneristys mastilla olisi onnistunut, lasimaisen materiaalin asettaminen ei saa olla alle 10 cm.

  Kuuluisat muovit valmistajat

  On olemassa melko suuri määrä erilaisia ​​vedeneristysmastteja, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Yksi parhaista ovat elastomiksien bitumimulsion mastiksit. Tämä seos soveltuu käsityöhön. Kun se on täysin kuiva, pintaan muodostuu luotettava, saumaton kalvo, joka sopii erinomaisesti kaikkien pintojen voimakkaaseen tarttumiseen.

  Elastopaz - bitumipolymeerivalmiste, jolle on tunnusomaista korkea vedeneristys, erinomainen tuottavuus, lujuus ja joustavuus.

  Mastic tunnettiin myös TechnoNIKOLin perustan vedeneristämisestä johtuen sen korkeasta laadusta, lisääntyneestä lujuudesta ja korkeasta vedenkestävyydestä.

  Säätö bitumipitoisuus - askel askeleelta sovellusteknologia

  Kun valitaan eristys kosteudelta pohjalle, bitumi on paras vaihtoehto: se on kemiallisesti inertti eikä sillä ole vuorovaikutusta veden kanssa. Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään vain harvoin kiinteitä luonnollisia hiilivetyhartseja, jotka ovat parempia hinnoissa ja suorituskyvyssä keinotekoisiin öljytuotteiden jalostukseen, shaleihin ja kivihiiliin, jotka ovat osa mastisia aineita, tahnoja ja impregnointeja. Korkean muovattavuutensa ansiosta on kätevää käyttää niitä myös vaikeasti tavoitettavissa olevissa kellareissa, kun kiinteytys muodostaa vahvan ja kestävän pinnoitteen, joka on täysin kosteutta läpäisemätön.

  Nestemäinen bitumi antaa hyvän tarttuvuuden myös karkealla betonilla pienellä materiaalinkulutuksella. Se on erityisen tehokas yhdistettynä polymeeri-lisäaineisiin (läpäisevä vedeneristustekniikka), jos ne ovat läsnä, mikrohuokoset ja halkeamat tiivistyvät ja kalvo ei irrota. Työskentelemällä nykyaikaisilla sävellyksillä ei ole vaikeaa, vaikka ei-asiantuntija, kaikki vaiheet ovat helppo tehdä itse.

  Milloin tämä tekniikka on suositeltavaa?

  Rakennuksen perustuksia voidaan suojata useilta eri tavoin kosteudelta. Erityisesti ne luovat pystysuoraan (rakenteiden maalaaminen nestemäisellä mastilla tai rullattavien materiaalien kiinnittäminen) ja vaakasuoraan (tyynyn, katehuovan, itsetasaavan lattian täyttö). Kellarin vedeneristys on suositeltavaa, kun pohjaveden pinta-ala on 1,5 metriä kellarikerroksen alapuolella ja seinien keskimääräinen paine on enintään 2 metriä edellyttäen, että käytetään perinteistä bitumipitoisuutta ja enintään 5 bitumipolymeeriä.

  On parasta käsitellä tätä tekniikkaa osana monimutkaisia ​​suojatoimenpiteitä. On mahdollista käyttää nestemäistä bitumia sekä pohjan päärakennuksen vaiheessa että vedenpitävyyskorjauksen yhteydessä. Vaihtoehtoisena vaihtoehtona on bitumimastin käyttäminen liimaustekijänä katemateriaalin ja pohjan välillä.

  Mastic ominaisuudet

  Sen hyödyllisiä ominaisuuksia ovat:

  • Suuri tarttuvuus betonilla ja muilla alustyypeillä.
  • Kyky sietää alhaisia ​​lämpötiloja (-40 ° C asti) ilman halkeilua ja rikkoutumista.
  • Saumojen puute.
  • Bitumipastaa ja sen helppokäyttöisyys.
  • Pienimpien halkeamien ja vikojen tukkeutuminen betoniin kapillaareihin asti.
  • Vaikeasti tavoitettavien pintojen eristäminen (sekä pinta että maanalainen).
  • Mahdollisuus soveltaa vanhoja ja tuoretta betonia, ylläpidettävyyttä.
  • Biologisten vaikutusten kestävyys, este sienten ja homeen kehittymiselle.
  • Luo elastinen, vedenpitävä kalvo, jolla on suuri iskunkestävyys.

  Bitumin kuivatusnopeus riippuu ympäröivästä lämpötilasta ja kerroksen paksuudesta. Sen pohjalta tehdyt yhdisteet levitetään sekä ulkopuolelta (myös kellarista) että säätiön sisäpuolelta. Ensimmäisessä tapauksessa rakennus on suojattu pohjavedestä, toisessa - kapillaarisen kosteuden tunkeutumisesta. Vesitiiviiden kellarien rakentaminen kellareihin ja perustuksiin lisää betonin vedenkestävyyttä 3-4 kertaa tiivistämällä sen rakennetta.

  DIY-sovellustekniikka

  Teokset toteutetaan seuraavan järjestelmän mukaisesti:

  • Pohjan valmistaminen, bitumin ostaminen.
  • Pohjamaalaus tai alukesovellus.
  • Pohjustuksen voitelu mastilla, saumojen vahvistaminen.

  Vedenpitävyyden ensimmäisessä vaiheessa pinta on puhdistettu roskista, laastareista ja terävistä ulkonemista. Bitumimastin levittämiseen tarvitaan kiinteä pohja, jossa on vähäinen määrä huokosia. Kiinteät betonilaadut voidellaan hienorakeisella sementtilaastilla (suosittelemme ostamaan erityisen kuivaseoksen), kaikki särmät, kulmat ja siirtymät tasoitetaan. Toinen tärkeä vaatimus on säätiön kuivuus, pinnoituksen eristys turpoaa kosteuden alla.

  Betonin kosteuden määrittämiseksi (sallittu arvo määritellään ohjeessa) pinnalle levitetään muovikalvo. Jos lauhde ei ilmesty siihen 2-6 tunnin sisällä, se saa siirtyä seuraavaan vaiheeseen vedenpitävyyden suojaamiseksi.

  1. Primerin käyttö.

  Betonialustan tarttumisen lisäämiseksi bitumilla käsitellään alukkeella. Pohjustin on nestemäisempi vedeneristys, ja siinä on suuri läpäisevyys, valittu tuotemerkki on vastattava perusmateriaalin koostumusta. Säästämiseksi se on mahdollista laimentaa bitumia (BN 70/30, 90/10, BNK 90/30) bensiinillä tai nefraasilla suhteessa 1: 3 tai 1: 4 tai mastiksella, jonka lämmönkestävyys on 80 ° C haluttuun konsistenssiin. Alusta levitetään koko pinnalle ainakin yhdelle kerrokselle, sementti-hiekkilaastin injektointipaikoille - kahdessa.

  Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
  Kaikkien täytyy tietää!

  2. Pinnoite nestemäisellä bitumilla.

  Kaksi eristetyyppiä: kuuma ja kylmä. Ensimmäisessä tapauksessa koostumus vaatii esikuumennusta, ellei kokemusta ole, on parasta olla tekemättä työtä itsenäisesti. Kylmätäytteiset bitumit ovat käyttövalmiita välittömästi avaamisen jälkeen, niitä on vain sekoitettava. Pintakäsittely tapahtuu veden painepuolella, ei tarvita erikoislaitteita eikä erityisjärjestelyä. Bitumi levitetään harjalla, rullalla, spatolla, yhtenäisillä ja kiinteillä aivoilla alhaalta ylöspäin, on toivottavaa tarttua nauhojen suuntaisuuteen. Jokainen kerros kuivataan luonnollisissa olosuhteissa (2 - 12 tuntia valitun tuotemerkin mukaan).

  Säätiön vedeneristyksen aikana kiinnitetään huomiota riskivyöhykkeeseen - alueet, joilla on suurimmat kuormat, halkeamat ja saumat. Niitä suositellaan vahvistamaan ohut lasikuitu, joka on päällystetty bitumilla ja kiinnitetty tiukasti pohjaan. Voimavarat ja ilman kerääntymät eivät ole hyväksyttäviä, erityisen vaikeissa paikoissa rainan päällekkäisyydet lisäävät eristyksen kerrosta. Tärkeä huomautus: betoniterästen päällystys tehdään lasikuidun primäärisen kuivauksen jälkeen.

  Aineiston kulutuksen laskeminen

  Suuntaviiva on käsiteltävän rakenteen ala, 10-15 prosentin marginaali on suunniteltu. Vesitiivistyksen bitumin keskimääräinen kulutus on 300-900 g / m2, se riippuu paljolti tiheydestä ja pinta-aineesta. Tärkeää on myös mastin, sen koostumuksen ja brändin laatu. Suositeltu virtausnopeus on ilmoitettava oheisissa ohjeissa, mutta ottaen huomioon, että nestemäistä bitumia on käytettävä useissa kerroksissa (noin 1 mm), tämä arvo kerrotaan kahdella tai neljällä.

  Eristeen kokonaispaksuus riippuu pohjan syvyydestä, ja se liittyy pohjaveden vaikutuksen lisääntymiseen. Erityisesti, kun rakenteiden syvyys on enintään 3 m, riittää 2 mm, enintään 3-5 - vähintään 4 kerrosta bitumia. Bitumien vesitiivistyksen paksuuden pakollinen säätö: tuore ja kuivattu.

  Vihjeitä ja temppuja

  Kun työskentelet vanhan emäksen kanssa, hometta rasvanpoistoon ja puhdistukseen liittyy ongelmia. Tällöin pinta käsitellään antiseptisellä aineella, heikko liuos (1:10) suolahappoa on hyvä kapillaarien avaami- seen, sen jälkeen pestään puhtaalla vedellä. On mahdotonta sivuuttaa nivelet ja kaverit, bitumi ei siedä vahvoja mekaanisia vaikutuksia, joten kaikki terävät kampasimpukat häviävät. Halkeamat laajenevat ja leviävät tuoreella sementtilaastilla.

  Pinnan kuivuus on tärkeä edellytys, kun käytetään pohjustuksen vedeneristysmateriaalia. Poikkeus on syvä tunkeutumisen kiteytyminen erityisillä polymeeri-lisäaineilla, mutta ne edellyttävät esikostutusta. Kaikissa muissa tapauksissa pinnan kosteuden asteen ei tulisi ylittää 4-8%.

  Tiheimmän vedenpitävyyden saavuttamiseksi ilman pitkää taukoa jokainen kerros levitetään välittömästi sen jälkeen, kun edellinen kuivuu. Jos olet epävarma siitä, miten voit käyttää bitumimastia omiin käsiisi, tutustu siihen kiinnitettyihin ohjeisiin ja video-suosituksiin.

  Katsottu: 2 286

  Vedenpitävyys pohjalla bitumilla on yleinen ja kannattava tapa varmistaa rakennusten rakenteiden normaali kunto ja suojata niitä kosteudelta. Materiaali on erityinen viskoosi yhdiste, jolla on vedenpitävä kyky.

  Ei niin kauan sitten, vastaava työ tehtiin käsin kuumentamalla materiaalia avoimessa tulessa, jota seuraa levitettävien pintojen sulaa muotoa. Tällä hetkellä prosessi on jonkin verran yksinkertaistettu. Liukeneminen on nyt liuottimia, minkä jälkeen se on helppo ja kätevä soveltaa rakenteeseen.

  Mastityypit

  Pohjaeristys voidaan suorittaa erilaisilla materiaaleilla. Ne eroavat keskenään soveltamisen, koostumuksen ja soveltamisalan mukaan. Vain toiminnallinen lisävaruste pysyy muuttumattomana - rakennusosien vedeneristys. On polymeerimastteja, joita ei ole laajalti käytetty, ja koostumuksia, jotka perustuvat bitumiin ja polymeereihin, joita käytetään pääasiassa nykyaikaisessa rakenteessa.

  Seuraavat tyyppiset mastikat ovat tunnettuja:

  1. 1. Bituminen. Pääliimaosa on liitu, asbestimateriaali, sementtilaasti, mineraalivilla ja muut elementit.
  2. 2. Bitumiemulsiot. Se perustuu veteen, murskattuun bitumiin, mineraalitäyteaineisiin, teknisiin komponentteihin.
  3. 3. Bitumi-kumi. Se on tehty bitumin, pehmittimen ja murskatun EPDM-komponentin perusteella. Sitä käytetään vedenpitävänä lämmitetyssä tilassa.
  4. 4. Rakentaminen bitumi. Asennusmateriaali suoritetaan kuumana, lämpötilassa jopa 250-350 astetta.
  5. 5. Bitumipolymeeri. Se on valmistettu modifioiduista polymeereistä, liuottimesta, erityisestä täyteaineesta ja kumipohjaisesta muruista.

  Yleisimpiä ovat TechnoNIKOL-yhtiön tuottamat mastit.

  Vaatimukset vedenpitävälle paksuutetulle

  Säätiön vedeneristustekniikan mukaan on suositeltavaa, että bitumiseokset jaetaan tasaisesti pinnalle useissa kerroksissa, joiden määrä voi nousta 4: een. Pohjan syvyydestä riippuen valitaan sopiva suojauspaksuus. Joten rakennuksen syvyys enintään 2 metriä, eristysarvon tulisi olla vähintään 2 mm, enintään 5 metriä - vähintään 6 mm.

  Ohjaustyökaluna voidaan käyttää kampa, levyä ja yleispaksuusmittaria tarvittavien parametrien määrittämiseen. Teknisiä mittauksia ei ole vaikea tehdä ja tehdä itse.

  Tehokkuudella ja suosimalla sinun on myös korostettava säätiön suojaa lasin ja nestekumin yhdistelmällä ja syvä tunkeutuminen materiaaliin. Vaihtoehto on yleismaailmallinen ja merkityksellinen sekä monoliittirakenteille että nauharakenteille.

  Erityinen materiaalin asettaminen

  Koska sovellustekniikka sisältää kerrostumista, on suositeltavaa, että jokainen peräkkäinen kerros jaetaan pinnan yli edellisen kuivauksen ja kovettumisen jälkeen. Toisin kuin maaliliiketoiminnan säännöt ja säännöt, tarvittava tarttuvuus tapahtuu vasta sen jälkeen, kun käytetty materiaali on täysin kovettunut, muuten komponentti voidaan erottaa toisistaan.

  Kuten monet muutkin toiminnot, mastin kuivausaste määräytyy käsin kosketeltavien tunteiden avulla. Tumma pohja puhuu tarpeesta jättää materiaali jonkin aikaa. Ei ole määriteltyä valmiusaikaa, koska se riippuu useista tekijöistä, kuten ympäröivästä lämpötilasta, ilman kosteudesta, säätiöolosuhteista jne.

  Mastinkulutuksen laskeminen

  Kulutus on tärkeä parametri rakentamisessa, jolla on ratkaiseva merkitys koko rakennelman lopullisessa talousarviossa, laadussa ja luotettavuudessa. On suositeltavaa olla tallentamatta tätä ongelmaa. Yleensä 1 m2: n kulutus on merkitty vedenpitävien materiaalien pakkaukseen. Jos tällaisia ​​tietoja ei ole, mutta kerroksen suositeltu parametri esitetään, vastaavat tiedot määritetään laskemalla.

  Vedeneristyskomponentti koostuu usein haihtuvista liuottimista, jotka sisältyvät koostumukseen 30-70%, mikä osoittaa bitumin mastimäärän muutoksen suuruuden sen täydellisen kuivauksen jälkeen.

  Yleensä keskimääräinen kulutus on korkeintaan 3-5 kg ​​perusta ja 4-6 kg katolle. Katonmateriaalin kiinnittäminen bitumimateriaalilla omiin käsiinsä maksaa 2 kg koostumusta. On huomattava, että kuumakäsiteltäessä vedenpitävyyden kulutus kasvaa hieman. Kaikki kulutukseen liittyvät tiedot otetaan materiaalin laskemisesta 1 m2: n pinta-alalta.

  Suojapinnoitteen vaadittu paksuus saavutetaan jakamalla mastikerros 3-4 kerroksessa, levitettynä kalteviin ja pystysuuntaisiin rakennuselementteihin.

  Ominaisuus teknologia obmazochnogo tyyppi vedeneristys

  Valmistelut

  Aluksi on kiinnitettävä enemmän huomiota työpinnan tilan laatuun. Sen maksimaalinen tarttuvuus on välttämätön, mistä lika, hartsit, öljyt, rasvaiset aineosat, roskat, pöly jne. Poistetaan. Bitumainen mastinen on hyvä pudota kiinteälle, sileälle ja tasaiselle alustalle, pyöristetyt kulma-elementit ja pinnat, joissa on puoli. Seinien ja pohjan siirtymispaikat on merkittävä täyteaineilla.

  Tyypillisesti säätiöllä on betonipohja, jossa on lukuisia mikroskooppisia aukkoja, jotka sisältävät ilmaa. Tämän vuoksi on välttämätöntä pyyhkiä pinta hienojakoisella sementtilaastilla, joka perustuu kuivaan seokseen. Myös muottien telakointialueet poistuvat.

  Valmistelu omilla kädillä merkitsee täysin kuivan pinnan muotoilua. Jos näin ei ole, mastin levittämisen jälkeen materiaali turpoaa ja delaminoituu. Tekniset normit säätävät sallitun kosteuden määrää enintään 4% tavanomaiselle seokselle ja enintään 8% vesipohjaiselle koostumukselle.

  Tarkista, että betonipohjamaalaus on erittäin yksinkertainen. Tavallinen polyeteenikalvo otetaan, joka avautuu pohjaan ja jää jäljelle yhden päivän ajan. Jos tämän jälkeen nestemäisen aineen ulkoasua ei havaita, voit jatkaa vedenpitävyyden päävaihetta.

  Pinnan pohjustus mahdollistaa eristeen parantuneen kiinnittymisen. Näihin tarkoituksiin käytetään aluketta. Valitse koostumuksesta riippuen haluttu päällystetyyppi. Maaperää voidaan käyttää omalla kädelläsi harjalla, rullalla tai ruiskulla ja hallita sen oikeaa kulutusta. Tarvitset vain yhden kerroksen, joka on kuivattu.

  Mastinen sovellus

  Vedeneristys pystysuorilla elementeillä levitetään koko työpintaan, mikä sopii rullalle, harjalla, spatulilla tai muulla menetelmällä. Jos suoritetaan horisontaalinen käsittely, se voi jakaa koostumuksen kaatamalla seosta. On tärkeää valvoa kunkin kerroksen yhtenäisyyttä, jatkuvuutta ja yhdenmukaisuutta.

  Eristysmassa leviää pysty- tai kaltevalla pinnalla alhaalta ylöspäin. Jokaisen vierekkäisen kellarikerroksen on oltava rinnakkain edellisen kanssa. Yleensä sovellus suoritetaan rakenteesta, joka altistuu kosteudelle rakennuksen toiminnan aikana.

  Vedeneristyskoostumuksen vahvistaminen

  Paikoissa, joissa kaksi tai useampia pintoja on toisiinsa nähden, on olemassa vaara, että perusta aiheuttaa halkeamia ja muita vaurioita. Ulos voi olla suojarakenteen pinnan lujittaminen. Tämän tärkein on lasikuitu tai lasikuitu. Niiden kustannukset ja kustannukset ovat pieniä, joten älä hukkaa tätä hetkeä.

  Sovelluksen tekniikka on upottaa materiaali eristävään kerrokseen maalaustelan huolellisesti puristamalla, jonka ansiosta voit varmasti suojata sen vedeneristämällä. Viimeisen massan yläpuolella. On suositeltavaa noudattaa sääntöä, kun lasikuitua on käsiteltävä ongelmallisilla alueilla, joiden leveys on vähintään 100 mm.

  johtopäätös

  Lopuksi haluaisin muistuttaa, että jos noudatat artikkelissa annettuja elementaarisia sääntöjä, vinkkejä ja suosituksia, saat laadukkaan, luotettavan ja edullisen toteutuksen minkä tahansa tyyppisen perustuksen luotettavuudesta bitumipitoisuudeltaan.