Mikä on ero bitumipohjamaalin ja bitumimastin välillä?

Useimmissa tapauksissa katon, pohjan, seinien ja muiden emästen vedenpitävyyteen käytetään yhdisteitä, jotka perustuvat sideaineeseen - maaöljybitumiin - mineraali- ja polymeeri-lisäaineilla. Yritykset tuottavat kahdenlaisia ​​materiaaleja - bitumimastia ja bitumia. Molemmat on suunniteltu suojaamaan rakennetta vedestä ja kondensaatiosta, mutta miten ne eroavat toisistaan?

Peruskäsitteet

Bitumi-mastilla on monikomponenttinen koostumus, joka perustuu öljyrakenteisiin bitumiin, kumirumuun, talkkia, liitua tai asbestia, useita pehmittimiä, kumaronihartsia ja muita lisäaineita. Joitakin lajikkeita ovat antiseptit ja herbisidit. Tuloksena on homogeeninen sideaine massa nestemäisessä tai kiinteässä muodossa, jota käytetään pintojen sulkemiseen.

Bitumipohjamaali on myös monikomponentti koostumus, joka perustuu öljybitumiin, mutta lisäämällä orgaanisia liuottimia, mineraaleja ja polymeerejä. Tämä on pohjamaalaus, jota levitetään esipuhdistetulle pinnalle ja joka on suunniteltu parantamaan seuraavan koostumuksen tarttumista ja parantamaan imukykyä. Nestemäisen tilan ansiosta se tunkeutuu syvemmälle rakenteeseen, mutta ei tukkia huokoset ja halkeamat.

Tekniset tiedot

Kuuman ja kylmän mastin ydin on sama. Mutta jos ensimmäinen myydään valmiissa muodossa - se yksinkertaisesti kaadetaan ja levitetään pinnalle, toinen (kuuma) vaatii esilämmityksen 165-170 ° C: seen, minkä jälkeen se myös levitetään pohjaan.

Alukea käytetään, vaikka se on samanlainen ulkonäöltään kuin mastikseksi.

Alukkeen päätehtävä on tarjota monoliittinen kerros pinnalle, joka sulkee pois kosteuden tunkeutumisen sekä ylä- että pohjasta. Jäädytetty massa ei puhkeile, ei halkeile kriittisiin lämpötilavaihtoihin eikä täysin täytä kaikkia huokosia, aukkoja ja halkeamia, myös vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa.

Pääasia, joka erottaa alukkeen mastiksista, on se, että ensimmäinen on pohjamaali ja toinen on vedeneristys.

VIDEO: TechnoNICOL-mastit ja alukkeet

Soveltamisala

Bitumin käsittely polymeeristen perusmateriaalien kanssa johtuu niiden avainominaisuuksista - veden vaimenemisesta, sienitautien vastustuskyvystä, paloturvallisuudesta ja parannetusta tarttuvuudesta. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään yhtä tehokkaasti rakennus- ja korjaustöissä.

Myös tuotteen eroa toisistaan ​​havaitaan sovelluksen alalla.

Mastiksi käytetään:

 • katon, pohjan, jalustan ja seinien vedeneristys;
 • tiivistysmurtumat, saumat, aukot ja reiät viestintään;
 • metallisten rakenneosien, myös betonituotteiden, suojaus korroosiolta;
 • mastukattojen asennus.

Primeria käytetään seuraavissa työssä:

 1. Kattoilu - Pinta kohdistetaan maali- tai levyteristyksen avulla lisäämällä tartuntaa myöhemmissä kerroksissa.
 2. Road - sitovana komponenttina lähetettäessä murskattua kiveä kuorman tielle.
 3. Kaasu ja putket korroosioprosessien poistamiseksi.
 4. Rakennus ja korjaus, jossa vaaditaan esipäällystystä.

Putket peitetään vain pohjamaalilla, tiheä kumipohja on tarpeetonta

Molempien koostumusten teknisiä ominaisuuksia, raaka-aineita, valmistusmenetelmiä, pakkauksia ja kuljetuksia säätelee GOST 30693-2000 "Kattotiilet ja vedeneristysmastit". Bitumin-kumin valmistuksessa käytettävät standardit GOST 15836-79 "Mastinen bitumi-kumieriste".

Määritettyjen standardien mukaan vedenpitävyys tulee olla seuraavanlainen:

 • tarjota laadukas liimapohja;
 • elastinen päällyste;
 • kuivauksessa / kovettumisessa, älä repäise;
 • pysyvät elastisina kriittisissä lämpötila-arvoissa - -65 ° - +80 ° С;
 • vastustaa kutistumista;
 • älä menetä ominaisuuksia kosteuden lisääntyessä jne.

Sen sijaan alukkeen tulisi suorittaa seuraavat tehtävät:

 • tarjota laadukas liimapohja;
 • kuiva nopeasti - noin 3 tuntia;
 • älä luo tahmeaa kerrosta;
 • ylläpitää ominaisuuksia lämpötilan huippuissa;
 • estää korroosion muodostumista;
 • kyky levittää alhaisissa lämpötiloissa kaikentyyppisille katto- ja perustustyille;
 • tukahduttaa vettä ja niin edelleen

Tehtävät ovat monessa suhteessa samankaltaisia, mutta lämpöeristyksen, vedeneristyksen, höyrynsulkuasennuksen alussa alkaa alusta, ja vasta sen jälkeen ne levittävät bitumipohjaa. Siksi kysymys siitä, mikä niistä parhaiten on virheellinen. Materiaalit täydentävät toisiaan varmistaen pinnoitteen laadun ja luotettavuuden.

Bitumipitoisen bitumin erottelut bitumisista mastiksista

Monet ihmiset sekoittavat bitumipitoista vedeneristysmastia ja bitumipitoista aluketta varsinkin, koska ne ovat hyvin samankaltaisia ​​toisiinsa, mutta niiden välinen ero on perustavanlaatuinen.

Aluke on bitumipitoista. Bitumin alukkeen kuvaus, tyyppi, soveltaminen ja hinta

Tämän käsitteen takana, jotka rakentajat tietävät itsekseen, mutta melkein koskaan kuulleet ne, jotka tekevät jotain omissa kodeissaan, piilevät puhdistetun tuotteen ja yksinkertaisesti sekoitetaan bitumi ja useita orgaanisia yhdisteitä tai alkoholeja.

Kuvaus ja tekniset tiedot

Aluke on bitumipitoista tai se on bitumin aluke, se on homogeeninen perusseos, joka on tehty bitumipohjaisesti lisäämällä kerosiinia ja valkoista henkeä. Koostumus voi sisältää muita lisäaineita riippuen saadun ratkaisun teknisestä tarkoituksesta.

Alun perin tämän aineen käyttötarkoitus - vedenpitävyys, nimittäin aluke on suunniteltu maksimaalisen yksinkertaistamisen ja tämän menettelyn vähenemisen vuoksi. Ominaisuudet, jotka erottavat sen muista tekniseltä puolelta ovat:

 • hyvin lyhyt kuivausaika;
 • maksimaalinen lämpöstabiilius ja häiriönsieto nolla-lämpötiloihin;
 • absoluuttinen ilmatiiviys.


Nämä ominaisuudet ovat tietenkin luonnostaan ​​materiaaliin sen perusominaisuuden lisäksi vedeneristysominaisuuksissa. Kehityksessä oletettiin, että suorat käyttöalueet ovat sellaisia ​​materiaaleja kuin:

 • betonilaatat ja muut betonirakenteet;
 • sementti sementti ja niin edelleen.

Koska tärkeimmät käyttöpaikat olivat:

 • maanalaiset kaivokset;
 • maanalainen varastointi;
 • maanalaisia ​​esineitä permafrostissa ja muissa vastaavissa paikoissa.


Käytännössä materiaali osoittautui kuitenkin erittäin sopivaksi ja taloudelliseksi, ja sitä alettiin käyttää laajemmin, ja myöhemmin sekä pohjamaalaus että muut sen pohjalta muodostuneet rakennusmekoitukset, esimerkiksi mastiksit, ilmestyivät rakennusmarkkinoiden hyllyille.

Bitumin alukkeen käytännölliset ominaisuudet, jotka tekivät sen hyvin suosittu, ovat:

 • käytännöllisen soveltamisen mahdollisuus säilyttäen työskentelyominaisuudet lämpötiloissa, jotka vaihtelevat välillä 50 - + 120 astetta, eli yksinkertaisesti sanottuna materiaali ei välitä lainkaan lämpötilaa;
 • erittäin korkea elastisuus;
 • kuivausnopeus, tämä ominaisuus riippuu koostumuksen pitoisuudesta, kuivaus kestää yhdestä viiteen tuntiin;
 • korroosionestoaine - yksi materiaalin "sivusta" ominaisuuksista;
 • elementaarinen käyttö - mikä tahansa kätevä työkalu kuivalla ja puhtaalla pinnalla;
 • hyvä itsevakauma käsiteltävän pinta-alan ja pinnoitteen suuren tiheyden vuoksi, jopa yhdessä kerroksessa;
 • helppoa takavarikointia käsiteltävän materiaalin kanssa, alukkeen toinen sovellus on lähes koskaan tarpeen.


Lisäksi ratkaisu on erittäin edullinen ja koska se myydään rikasteen tilassa, on kätevää laimentaa se täsmälleen sellaisena kuin se voidaan tarvita joka tapauksessa erikseen.

Vakaan kysynnän ansiosta useimmat valmistajat alkoivat tuottaa paitsi bitumisista materiaaleista valmistettuja kapeita materiaaleja myös erilaisia ​​alukkeen lajikkeita, joilla on erityinen tarkoitus:

 • katto;
 • teille;
 • putket;
 • yleiskäyttöön.


Kattoihin liittyvien töiden pohjamaalaus on ratkaisu huokoisten perustusten esikäsittelyyn ja pohjustukseen sekä itse katemateriaaleihin. Esimerkiksi ne voivat kattaa puiset sauvat ja lamellit, joihin katto putoaa, ja ullakkokerroksen seinät ja itse kattotarvikkeet, jos se tarvitsee sitä.

Lisäksi alusta on erinomainen liimaamalla lämpöä eristäviä tai muita materiaaleja käsitellyillä pinnoilla.

Teiden osalta bitumiliuoksia käytetään raunioiden ja muiden substraattien nippujen käyttämiseen, eli tämän rakentamiskonsentraation avulla voit tehdä erittäin vahvoista ja korkealaatuisista säätiöistä omille kesämökillemme "poluille".

Putkistoissa, jotka eivät ole eristäviä, vaan kytkevät, yhdistävät heterogeeniset materiaalityypit, bitumikonsentraatin ominaisuudet ja sen korroosionestolaite tulevat ensimmäiseksi. Hyvin selkeät ominaisuudet.

Yleiskonsentraatit, esim. Primer bitumi "TechnoNIKOL", ovat helpoimpia henkilökohtaiseen käyttöön - maassa, autotallissa, jalusta- tai kellarieristyksen järjestelyssä, myös käsiteltäessä saumoja lohkokaupoissa.

Nämä koostumukset soveltuvat kaikkiin, ne täytyy vain laimentaa sovelluksen tavoitteiden mukaisesti ja ohjata pakettien käyttöohje. Yleiskonsentraattien joukossa on erityinen paikka bitumipolymeeriliima, jonka TechnoNIKOL tuottaa merkinnällä "nro 03". Sen rakenteessa on yhteys:

 • öljy bitumi;
 • orgaaniset liimat ("liuottimet");
 • polymeerit.

Koostumus ja sen sisältämien aineiden suhde ovat erittäin onnistuneita - tällainen konsentraatti kuivuu minuuteissa millä tahansa säällä, sillä on erittäin suuria ominaisuuksia korroosiota ja tietenkin kosteutta vastaan ​​pinnoitettavan materiaalin suojaamiseksi.

Tämä tyyppi sopii parhaiten esipäällystykseen ennen lämmittämisen tai muiden materiaalien "kotimaisissa" olosuhteissa. On syytä korostaa bitumin pohjamaalia "№01".

Se on valmistettu käyttövalmiiksi, mikä helpottaa suuresti tämän alukkeen omakotitalon käyttöä. Lisäksi kauhan nimellistilavuus on 20 litraa, eli juuri niin paljon kuin tarvitaan, esimerkiksi katto- ja ullakon seinien pohjaksi keskikokoisessa maalaistalossa.

Sisältyneitä aineita sisältävien bitumilajikkeiden lisäksi on myös erillinen tyyppiemulsio, jossa on merkki "№04". Tämän tyyppinen alukerrosliuos ei sisällä ollenkaan orgaanisia aineita ja liuottimia, ja se on erittäin kätevä työskentelemään asuinympäristöissä.

Ja me emme voi sanoa täydellinen emulsio vastakohtia - aluke "AquaMast" bitumiin pohjamaali, päinvastoin lisääntynyt pitoisuus liuottimet ja orgaaniset yhdisteet, joka tarjoaa käytännössä "pika" kuivumisen, mutta tietenkin, bitumin riittävän myrkyllinen, käyttää sitä asuinrakennuksessa, jossa on ihmisiä ja eläimiä, ei suositella. Tämä pätee vain pintojen käsittelyyn liuoksella, kuivauksen jälkeen materiaali on täysin turvallinen.

Erikseen on syytä mainita tällainen "tytär" -tuote pohjamaalimateriaalina, joka on merkitty pakkaukseen lisämerkillä "MB-50". Sitä sekoitetaan usein alukkeeseen eli suoraan alustapohjaisella tiivisteellä tai liuoksella, mutta se on täysin erillinen, itsenäinen tuote, joka keskittyy metallien kanssa työskentelyyn.

Mastilla on suurempi viskositeetti, tiheys, kun sitä käytetään, se "varustaa" rautaa. Korroosionestot sekä suojaavat, ilmassa ja kosteutta parantavat ominaisuudet ovat tämän öljynjalostustuotteen voimakkaimpia, vaikkakin vedenpitävänä aineena sitä voidaan myös käyttää.

Kulutus ja käyttö

Riippumatta siitä, minkä tyyppisen pohjusteen haluat ostaa, sinun on pidettävä mielessä, että minkäänlaisella bitumipohjamaalla on sertifikaatti ja useat muut lakisääteiset asiakirjat.

Älä epäröi kysyä myyjiltä, ​​lisäksi jokaisesta luotettavasta valmistajasta ja verkkoutumismateriaalista, he itse varmistavat, että ostajalle annetaan aina kaikki tarvittavat tiedot.

Suoraa soveltamista varten tätä koostumusta voidaan soveltaa kirjaimellisesti millä tahansa sopivalla tavalla:

 • harjat;
 • harjat;
 • rullat;
 • suihkeet ja niin edelleen.


Pintojen valmistukseen ei ole erityisiä vaatimuksia, sillä on perus- ja itsestään selvää - pinnan on oltava kuiva ja puhdas.

On välttämätöntä kiinnittää huomiota pohjamaalauksen kuivumisvaatimuksiin - kerros pitää säilyttää päivässä alle +5 asteen lämpötilassa. Itse asiassa näissä olosuhteissa bitumi kuivuu 15-25 minuutissa, mutta päivittäistä jaksoa on noudatettava, kuten valmistajan suosituksista säädetään. Myös ennen ämpärien käyttöä bitumilla pitäisi olla lämmin huone.

Taloudellisesta näkökulmasta materiaali on erittäin kannattavaa, keskimäärin bitumipesun kulutus per m2 on 0.200 - 0.350 litraa. Mikään aluke ei voi ylpeillä niin alhaisella kulutustasolla.

Emulsiolla, liuotinvapaa bitumipäällystysmateriaalilla on lämpötilarajoituksia, jotka liittyvät orgaanisen aineen poissulkemiseen sen koostumuksesta. Tämän aineen käyttö voi olla +5 - +30 astetta.

Bitumipitoisen alukkeen hinta riippuu pääasiassa sen pitoisuuden asteesta. Tämän alukkeen suosituimpien lajikkeiden ei-ammattimaisten teosten kustannukset vaihtelevat seuraavissa kehyksissä:

 • 86-1704 ruplaa 20 litran kauhalle bitumia "№01" varten;
 • 158 ja 3151 ruplaa / 20 litran tilavuus polymeerille universaalille "№03";
 • 65 - 1297 ruplaa 20 litran pakkauskauhalle epäorgaanista emulsiota "№04" varten.


Nopeasti kuivuvan tuotteen kustannuksella, kun päinvastoin kuin emulsiolla on suurempi orgaanisen aineen ja liuottimien määrä, primäärinen bitumi "AquaMast" vaihtelee 67: stä 1 1203 ruplaan.

Mutta tämän kauppanimityksen mukaisesti tuotetun bitumin aluke on eri tilavuus. "AquaMast" myydään kauunoissa 20, mutta 18 litraa kohden. Tämäntyyppisellä bitumilla on myös suurin kulutus - 0,350-0,400 litraa neliömetriä kohden.

Yleensä tällainen vedeneristysaluke on kaikkein edullisin ja luotettavin tähän mennessä. On myös mahdotonta unohtaa sellaisia ​​etuja kuin helppokäyttöisyys ja korkea kiinnittyminen johonkin pintaan, joka on vaikeaa useimmille varoille.

Mikä tekee primeristä erilainen kuin mastinen - tärkeimmät erot

Periaatteessa keskinäisiä termejä "aluke" ja "mastiksi" voidaan käyttää monilla ihmisen toiminnan aloilla, mutta useimmiten ne liittyvät rakennus- ja rakennustöihin. On järkevää tarkastella keskinäistä suhdettaan johonkin tiettyyn esimerkkiin, jota sovelletaan yleisesti muihin vastaaviin pareihin - siksi keskitymme vesitiiviin bitumiinastiaan ja vastaaviin alukkeisiin.

Mikä on mastinen?

Rakenteessa mastiksi ymmärretään yleensä jonkinlainen tahna (kitti), jota käytetään tiivistämään halkeamia, nivelitä, erilaisia ​​pidennettyjä pintoja jne. Esimerkiksi vedenpitävää bitumimastaria voidaan käyttää sekä kattorakenteessa että kellarissa - ensimmäisessä tapauksessa se suojaa erilaisten sedimenttien läpäisevyydestä kattoelementtien halkeamien läpi ja toisessa pohjaveden läpivientiin perustuksen, muurauksen jne. Halkeamien / halkeamien läpi..

Vedeneristysmastin tapauksessa yksi sen keskeisistä ominaisuuksista on hydrofobisuus eli kyky "torjua" nestemäinen vesi estäen sen tunkeutumisen itseensä. Päinvastoin huomattava osa rakentamisessa käytetyistä materiaaleista on sekä huokoista että hydrofiilistä ("rakastava" vesi) - ja siksi "huomattava keskinäinen antipatia" havaitaan hydrofiilisissä ja hydrofobisissa materiaaleissa "keskinäisen tahmeuden" (puhuen tieteellisesti - adheesio) kysymyksessä.

Yksinkertaisesti sanottuna tavallisesti "pidä kaltaisia ​​tikkuja" eli hydrofobisia materiaaleja pidetään hyvin hydrofobisissa pinnallisissa ja hydrofiilisissä - hydrofiilisissä (riittää tietää, että tämä johtuu kosketuspintojen muodostavien aineiden välisestä vuorovaikutuksesta). kemialliset yksityiskohdat). On selvää, että vedeneristysmastissa tällainen käyttäytyminen on täysin mahdoton hyväksyä: mikä on sen sovelluksen kohta, jos se ei pääse pinnalle kunnolla tai varmistaa sen tiiviyden? Tilanne on yksinkertainen: pintaa ennen levittämistä tulee valmistaa (jalostettu)!

Mikä on pohjamaali?

Venäjän kielen lainaama termi "aluke" on pohjimmiltaan jäljityspaperi englanninkielisestä sanasta "primer", joka laajimmassa tulkinnassaan voidaan kääntää "ensimmäiseksi", "pohjamaaksi" tai "alukkeeksi" yleensä. Näiden sanojen yhdistelmästä on helppo selittää pääkohde: vesitiivistyksen pohjamaalaus on tehtävä ennen vastaavaa mastia, jolloin se helpottaa sen elämää: lisäämään radikaalisti mastikerroksen tarttumista pinnalle ja tunkeutumaan myös merkityksellisimpiin aukkoihin niiden täyden sulkemisen vuoksi.

Mastin ja alukkeen käyttöominaisuudet

Edellä mainituista syistä on ilmeistä, että mastin ja alukkeen ominaisuudet poikkeavat melko voimakkaasti:

 • Alukkeen on oltava huomattavasti ohuempi kuin mastinen, muutoin se ei pysty tunkeutumaan niihin hyvin pieniin reikiin / pintakrakenteisiin, jotka ovat etukäteen mahdottomia päällystää.
 • Adheesiota varten alukkeen pitäisi olla suunnilleen yhtä "makea" molemmille materiaaleille - sekä taustalla olevan (tyypillisesti hydrofiilisen) pinnan että sen yläpuolelle levitetyn vedeneristysmastin (tyypillisesti tämä saavutetaan hankalalla sekoittumisella molempien molekyylien "lajien" alukkeeseen tai käyttämällä "centaurimolekyylejä" ", Mikä osa on hydrofiilinen ja toinen - hydrofobinen).
 • Pohjamaalaus ei sen "kaksinkertaisuuden" ansiosta ole kovin sopiva paksun vedenpitävän kerroksen aikaansaamiseksi, joten yritetään soveltaa sitä valmistajan suositellun virtausnopeuden ylitse tietyn tyyppisen pinnan suhteen yksinkertaisesti merkityksetöntä.

Yhteenveto

Joten, yleisestä tarkoituksesta huolimatta (tässä tapauksessa luotettavan vedenpitävyyden luominen), mastin ja pohjamaalin alkufunktiot ovat erilaisia:

 1. Pohjamaalia on käytettävä vain pinnan valmistamiseen mastin levittämistä varten, kun taas mastit itse - antavat sille tarvittavat viimeistelyominaisuudet.
 2. Koska ohuempi koostumus (liuottimien käyttö jne.), Kun sitä käytetään oikein, valmistajan vakioitu pohjakerroksen kulutus neliömetrillä käsitellyllä pinnalla on paljon pienempi kuin mastista.
 3. Säännöllinen aluke ei ole suunniteltu tuottamaan paksuja tasoja (tasoituskerrokset), sen kiinnitysaika (kuivaus) on huomattavasti pienempi kuin mastilla (tyypillisesti ja kaikki muut asiat ovat yhtä korkeita - enintään kolme tuntia aluketta kohti, päivä tai enemmän - mastiksi).
 4. Bitumipohjamaali ja mastisuus vaihtelevat myös merkittävästi lämpötilassa, jossa kuivan jäännöksen pehmeneminen alkaa pinnalla, jossa niitä käytetään.

Koska syttyviä liuottimia käytetään usein bitumin pohjamaalissa laimennettaessa, työskentely sen kanssa (erityisesti suurilla pintoilla) vaatii erityistä huolellisuutta, koska liuottimien höyryt voivat aiheuttaa syttyvän / räjähtävän seoksen ilman kanssa!

Bitumin alukkeiden tyypit ja laajuus rakentamisessa

Bitumialuke on maa, joka koostuu laadukkaasta öljypitoisuudesta, laimennettuna orgaanisen alkuperän laimennusaineeseen. Maaperä voidaan ostaa väkevöitynä ja sitten laimennetaan itsenäisesti haluttuun paksuuteen, ja voit ostaa käyttövalmista koostumusta.

Pohjamaalia käytetään puun, betonin ja metallin pintojen pinnoittamiseen vedeneristyksen rakentamisessa. Kiinnityspeitteiden eristimet tässä tapauksessa lisääntyvät merkittävästi. Impregnointia käytetään kattorakenteiden ja vedeneristysten yhteydessä, kun asennat pehmeää laattoja. Vedeneristysmastia käytettäessä pohjamaali lisää adheesiota, mikä parantaa materiaalin tarttumista pintaan.

Materiaalin tiedot

Bitumipitoinen pohjamaali on musta neste, jossa ei saa olla vieraita sulkeumia. Koostumuksessa ei ole ihmisten terveydelle haitallisia epäpuhtauksia, koska maaöljybitumi liukenee orgaaniseen koostumukseen.

 • Jos myymälä myy valmiin pohjamaalin, se on ennen käyttöä sekoitettava rakennesekoittimeen.
 • Kun ostaa konsentraattia, sen on oltava valmis käytettäväksi, sillä sinun on ostettava erityinen liuotin, jonka luokka ilmoitetaan pakkauksessa. On huomattava, että tiivistetty aluke on paljon kannattavampi kuin valmiin - se on edullisempaa. Se on laimennettava ja noudatettava tiukasti valmistajan määrittämiä mittasuhteita.
 • Aluke on erityinen haju, joten sitä tulisi käyttää hyvin ilmastoidussa huoneessa tai ulkona.
 • Maaperä lisää adheesiota ja sitä voidaan käyttää kaikentyyppisiin pintoihin: metalli, puu, teräsbetoni, betoni, asbestisementti ja erilaiset huokoiset materiaalit. Ennen maanalaisen rakenteen tai katon vedenpitävyyden järjestämistä, viestinnän pinnan tai rakennusten pohjia on käytettävä bitumipitoista pohjamaalia.
 • Alukkeella on korroosionesto, joten alukkeen käyttö metallipinnoille suojaa putkia mätämästä ja lisää niiden käyttöikää.
 • Alusta voidaan käyttää milloin tahansa vuoden aikana, jopa kuumalla säällä, koska pehmenemisprosessi alkaa 80 astetta.

Jos materiaalin pinta on erittäin huokoista ja pölyistä, sen asiantuntijat suosittelevat bitumin pohjamaalia paremman tuloksen saamiseksi myöhempää käsittelyä varten eristysaineilla.

Alukkeiden tyypit

Tämän tyyppisiä tuotteita on useita, edullisin on yksinkertaisin pohjamaali. Bitumipolymeerimateriaali on paljon kalliimpaa, koostumuksessa on erityisiä aineita, jotka edistävät nopeasti kuivaamista, samalla kun erotetaan taso luonnon vaikutuksista. Pohjamaalaus, bitumiemulsio - käytetään sisäkäyttöön, laimennetaan vedellä.

Maaperän levitys ja positiivinen puoli, joka perustuu bitumiin

Bitumipohjamaali on samankaltainen ominaisuuksiltaan kipsi, ja sen tarkoituksena on suojata huokoisia materiaaleja, mutta toisin kuin kipsiyhdistelmää, sitä voidaan käyttää metallipintoihin ja kattoihin.

Pohjan kyllästäminen bitumipitoisella pohjamaalilla on tarkoitettu alkupäällysteeksi ennen erilaisten vedeneristysmateriaalien levittämistä.

Tiheän koostumuksensa ansiosta alusta peittää kaikki materiaalin huokoset, jolloin se kestää kosteutta. Eri mallien vedeneristys bitumipohjamaalin avulla paranee.

Harkitse, millä alueilla on edullisinta käyttää bitumipitoista aluketta.

Soveltamisala

Pohjamaali - alusta, joka on suunniteltu täyttämään materiaalin huokoset, tasoittaen pienen karheuden ja epäsäännöllisyydet, jolloin materiaali poistetaan. Sitä käytetään ensisijaiseen käsittelyyn ja vedenpitävän materiaalin tarttumisen parantamiseen pohjaan.

Materiaalia voidaan käyttää myös itsenäisenä pintaeristyksenä, kun pohja ei ole jatkuvasti kosteuden vaikutuksen alaisena.

Monet rakentajat käyttävät emulsiopohjamaaleja kylpyhuoneen ja keittiön koneisiin, joissa ilmankosteus on lisääntynyt.

Nyt markkinoilla on monia tämäntyyppisiä materiaaleja, joita käytetään:

Kunkin tyyppisen bitumipohjamaalin suorituskykyominaisuudet eroavat toisistaan, ja sinun on käytettävä vain ainetta, joka soveltuu tietyntyyppiselle pinnalle.

Bitumien kyllästämisen ominaisuudet:

 • kuivuu kolmen tunnin kuluessa;
 • lämpötila-alue, jolla aluketta voidaan käyttää on riittävän leveä -40 +80 astetta;
 • helppokäyttöinen, joustava materiaali;
 • hengittävä;
 • helppokäyttöinen ja edullinen.

Bitumin primäärilajikkeet

Tämäntyyppisten pohjamaalien valmistuksessa käytettävät vedeneristysmateriaalit tuottavat laajan valikoiman erilaisia ​​materiaaleja, esimerkiksi eri tuotemerkkejä:

 • Pohjamaali, joka on suunniteltu betonipintojen, pohjustuslohkojen, itsetasaava lattian, hiekkasementtilaastujen syvä impregnointiin.
 • Puulattian tai seinien eristys.
 • Putkien käsittelyn materiaali ja metallien pinnat, kun vedeneristys on suunniteltu.
 • Emulsioaluke, jota voidaan levittää märälle pinnalle sisätiloissa.

Kaikki impregnoinnit voidaan levittää harjalla tai rullalla. Ennen käsittelyä, pinta on käsiteltävä perusteellisesti - puhdista vanha pinnoite, rasvaa.

Yleiset formulaatiot

Valmistajien lisäksi valmistajat tuottavat akryylipohjaisia ​​yleismaalauksia, jotka voidaan laimentaa vedellä.

Yleinen bitumipitoinen aluke on asuintiloissa käytetty aluke, kun taas sen koostumus sisältää antiseptisiä lisäaineita ja sillä on anti-sieni-ominaisuuksia.

Tätä materiaalia voidaan käyttää mihin tahansa pintaan:

 • tiili;
 • ilmastettu betoni;
 • kipsi;
 • betoni;
 • puukuitulevy;
 • kipsilevyä;
 • Lastulevy;
 • DSP.

Pohjamaalaus, jota käytetään ulkona työskentelyyn, kun se on suunniteltu koristelemaan kipsilevykerrosta. Materiaali on höyryä läpäisevä ja suojaa pintaa epäsuotuisilta sääolosuhteilta.

Universal bitumipitoisuudella on seuraavat edut:

 • korkea tartunta pohja ja materiaali;
 • kulkee ilman;
 • tekee pohjasta vedenpitävän.

Primer kulutus

Tämä indikaattori riippuu käsiteltävästä materiaalista, esimerkiksi:

 • jos kipattu pohja jalostetaan, niin oletettavasti lähtee 300 g / m2;
 • Jos käytät impregnointia öljyttyyn pintaan, materiaalin kulutus on täsmälleen puolikokoinen.

Aineiden kulutus riippuu valmistajasta ja koostumuksen pitoisuudesta. Jos harkitsemme ratkaisua, joka myydään käyttövalmiina, se jättää paljon enemmän kuin konsentroitu koostumus, joka on laimennettu liuottimella.

Käytä rakennuksen katossa

Bitumin pohjamaali vedenpitävyydelle - alukkeiden luokka, joka on katon rakentamisessa parhaita materiaaleja. Käyttämällä tätä materiaalia voit luottaa suoritettavan työn laatuun, jos pohja on valmistettu oikein.

Ennen käsittelyä pinta on puhdistettava pölyltä, eikä siinä saa olla mitään aineita, jotka vähentävät tarttumista. Joskus pinta on lisäksi rasvanpoisto.

Aluketta voidaan käyttää millä tahansa sopivalla tavalla:

 • rullan,
 • harjalla;
 • sumutin;
 • ilmaton spray;
 • kaada pintaan ja sileä erityisellä kumitelalla.

Katolle asetettua bitumipitoista pohjamaalia laimennetaan valkoisella höyryllä tai bensiinillä. Samanaikaisesti tällaisen ratkaisun käsitteleminen voi olla rautaa, betonia ja asfaltti.

Huolehdi materiaalin käsittelystä, koska se on syttyvää. Älä työskentele avotulella, ennen kuin alusta on täysin kuiva.

Yritä välttää materiaalin levittämistä limakalvoille ja avoimelle iholle. Jos pohjamaali joutuu silmiin työskenneltäessä, huuhtele runsaalla vedellä, ota yhteys silmäsairaanhoitoon, muuten saatat kadottaa näköä.

Säätiön hoito

Promena-bitumin kyllästys vedenpitävyyden aikana rakentamisen perusteella voi olla varma pinnoitteen laadusta ja kestävyydestä. On tärkeää laskea oikein bitumialukkeen kulutus niin, että materiaali riittää jalostamaan pohjan kahdelta puolelta, tässä tapauksessa pohja kestää kosteutta.

Ennen hitsaussovittimien levittämistä impregnoinnin tulee kuivua hyvin, jotta luotettavuus paranee. Voit käyttää bitumipohjaa kahdessa kerroksessa. Tällöin jopa huokoinen vaahtoblock tulee vedenpitäväksi.

On suositeltavaa käyttää syvälle tunkeutumista bitumiin pohjaan kosteilla alueilla:

Pintaeristykseen tarkoitettu bitumipinta

Kun alusta käytetään alukkeena, on suositeltavaa vedenpitävä taso mastiksella, joka voi olla kylmä ja kuuma.

Materiaalia myydään rautakaupoissa, ja sen hinta riippuu sen koostumuksesta koostuvista komponenteista ja lisäaineista. Halvin on mastinen, joka on lämmitettävä ennen kuumentamista - kuumaa materiaalia.

Tämä vedeneristysmekanismi oli erittäin suosittu äskettäin, kunnes betoni oli käyttövalmis bitumiin ja liuottimeen perustuen. Nämä yhdisteet eivät vaadi lämmitystä ennen käyttöä, niitä käytetään harjalla tai rullalla.

Heti kun liuos saavuttaa eristettävä pinta, liuotin alkaa höyrystyä nopeasti, bitumi kovettuu muodostaen vahvan vedenpitävän kalvon. Jos ostettu materiaali on liian viskoosi tai olet ostanut konsentraatin, koostumus voidaan laimentaa valkoisella alkoholilla tai liuottimella.

Tee itseäsi mastiksi

Jopa pienellä budjetilla vedenpitävyyden rakentamiseksi ei pidä unohtaa - riippuu rakenteen kestävyydestä. Ei rahaa valmiille mastille, ei pelottavaa, se voidaan tehdä kotona omilla käsillään. Miten se tehdään:

 • Valmista ainesosat: pehmitin, bitumi, täyteaine. Materiaali on ostettu oikeaan määrään riippuen siitä, kuinka paljon vedeneristysmateriaalia tarvitset. Harkitse esimerkki ruoanlaistamisesta 10 kiloa mastista, mitä tarvitset:
  • 8,5 kg bitumia;
  • 1 kg täyteainetta;
  • 0,5 kg - pehmitintä.

Mastin täyttö voi olla kumirumua, sahanpurua tai mineraalivillaa. Jotta materiaali olisi joustava, lisää käytetty moottoriöljy tai kerosiini.

 • Mastikka valmistetaan suurella paksuseinäisellä säiliöllä. Ennen kuin laitat sen tulelle, sinun on laitettava bitumi, hyvin murskattu ja täyteaine, jonka murto-osa on pieni.

Säiliötä ei saa täyttää reunaan, koska bitumi suurenee voimakkaasti sulamisen aikana.

 • Mastin keittolämpötilan pitäisi olla korkeintaan 190 astetta, koska bitumi voi alkaa hiutaleina, mikä johtaa materiaalivaurioihin. Bitumin pinnasta oleva vaahto on poistettava jatkuvasti ja osissa pehmittimen käyttöönottoa.
 • Mastiini on valmis, kun kaikki aineet ruiskutetaan bitumiin.

Sinulta valmistettua koostumusta ei ole säilytetty pitkään - vain päivässä. Heti kun masten jäähtyy 120 astetta, sitä voidaan levittää pinnalle.

Kuinka valmistella alusta itseäsi

Tällainen materiaali bitumipohjaisena alukkeena voidaan tehdä omilla käsillä. Koostumuksen valmistamiseksi tarvitset kolme osaa bensiiniä ja yksi osa bitumista.

johtopäätös

Pohjamaali bitumi ilmestyi rakennusmateriaalimarkkinoilla niin kauan sitten, ja siitä tuli välittömästi suosittu ja suosittu paitsi ammattilaisten lisäksi myös yksityisten kehittäjien keskuudessa. Edullinen hinta, helppokäyttöisyys, laaja lajivalikoima, sopii mille tahansa pinnalle - nämä ovat tärkeimmät positiiviset ominaisuudet.

Primerinkulutus on laskettava pakkauksen indikaattoreiden ja valmistajan suositusten perusteella. Vakiokulutusta lähes kaikilla bitumipohjaisilla kyllästyksillä vaihtelee 150-300 grammaa / 1m 2.

Vedeneristystyöt alukkeella tulee suorittaa suojavaatetus, käsineet, suojalasit ja hengityssuojain.

Bitumimateriaalin tyypit ja tekniset ominaisuudet. Aluke on bitumipitoista

Bitumi-mastilla on välttämätön materiaali kattojen, seinien, perustusten ja muiden rakenteiden ja pintojen vedeneristämiseen. Tämä on alustava vaihe ennen katon eristystä. Materiaalin valinnassa on otettava huomioon bitumin masten tekniset ominaisuudet ja sen ulkonäkö: polymeeri, kumi-bitumi, kumi tai muut.

Artikkelin sisältö bitumivalojen tyypeistä ja teknisistä ominaisuuksista

Mastiset bitumin tekniset tiedot

Materiaalin tekniset ominaisuudet vaikuttavat bitumimateriaalin käyttöön. Nämä parametrit ovat: ehdollinen lujuus, tarttuvuus, taipuisa venymä, veden absorptio, viskositeetti, höyryn läpäisevyys, kosteuden suojaus jne. Tarkastellaan tämäntyyppisten bitumimastujen teknisiä ominaisuuksia:

On kylmää ja kuumaa bitumimastaria.

Mastiset bitumin eritelmät, vertaileva taulukko:

Bitumipolymeerimassa

Bitumipolymeerinen kylmämateriaali valmistetaan lateksiin modifioidun bitumin vesipitoisen emulsion perusteella. Käytetään sisä- ja ulkotilojen vedenpitävyyteen osana orgaanisia liuottimia.

Kuivauksen aikana mastikuidut muodostavat vedenpitävän muovin, höyrysulkukalvon, jolla on korkea kiinnittyminen puuhun, betoniin, teräkseen, tiiliin ja muihin alustoihin. Ei menetä ominaisuuksia lämpötiloissa -40... + 100 ° C.

Mabis-bitumimateriaali

1. Ulkoinen vedeneristys:

 • rakennusten vedenpitävyys;
 • betonisubstraattien pohjustus (pohjamaalaus) ennen kattotiilien rakentamista;
 • liimaamalla polystyreenivaahtoa;
 • parvekkeiden ja perustusten vedeneristys.

2. Sisäinen vedeneristys:

 • vedenpitävät vesijohtolaitteistot;
 • vedenpitävä kipsilevy, esimerkiksi kun seinät tasoitetaan kipsilevyllä;
 • vedenpitävät autotallit, rakennusten betonirakenteet, kellarit ja muut ulkoiset rakenteet.

Yhdessä kerroksessa levitetty bitumipolymeerimasto, joka riippuu ympäristön lämpötilasta ja kosteudesta, kuivuu 6 - 48 tunnissa. Lämpötilan lasku ja kosteuden lisääntyminen kasvaa bitumipolymeerimassan kuivumisaikaa.

Mastinen bitumiinipolymeerin hinta

Bitumipolymeerisen kylmäsäiliön (MBP-X) hinta - 1200 ruplaa pakkausta kohti 18 kg. Kun irtotavarana tilauksia, hinta on laskenut.

Mastikumi bitumipitoinen

Kylmällä levitetyllä kumi-bitumimassalla valmistetaan hapettuneita öljytumpuja, mineraalitäyteaineita, hienorakeista kumia, liuotinta ja synteettistä kumia.

Kumi-bitumimateriaalin tarkoitus:

 • katon vedenpitävyys, uusien rulla- ja mastokattojen korjaus ja asennus bitumisista materiaaleista;
 • liimaamalla vedenpitävät kateaineet;
 • tiivistämisvaiheet, nivelet, kavennukset;
 • talon sokean alueen vedenpitävyys;
 • korin korroosionkestävä pinnoite autokorin (kumi bitumi mastinen + autojen) ja muiden vedenpitävien töiden.

Mastic-kumitumpu, hinta ja kulutus

bitumimastin käyttö

Kumimateriaalimateriaali (MBR-X) on suhteellisen halpa. Kumi-bitumimateriaalin hinta alkaa 830 rupelista pakkausta kohden 17 kg - (45-50 ruplaa / kg). Kumi-bitumimateriaalin kulutus neliömetriä kohden riippuu huokoisuudesta ja pohjarakenteen vedenpitävyydestä. Keskimääräinen kulutus kerrosta kohden on 0,8-1 l / m2.

Bituminen kumimassa

Bitumivalumuotia (BKM) käytetään kuitulevyn, lastulevyn, parketin, vanerin, linoleumin ja kateaineiden liimaamiseen. Sopii putkien, betoni-, metalli- ja puurakenteiden korroosiosuojaukseen.

Bitumainen kumimassa on kylmän sovelluksen materiaali. Mukana ovat synteettiset kumit, bitumit, liuottimet ja täyteaineet. Se on joustava, jolla on korkea tarttuvuusominaisuudet ja pitkä käyttöikä.

Bitumikumituotteiden nimittäminen:

 • vedenpitävät kellarit, perustukset, betoni, teräsbetoni ja metalliset alustat;
 • katon vedeneristys ja valssattujen materiaalien liimaus;
 • tiivistämisvaiheet ja nivelet;
 • ajoradan korjaus.

Bituminen kumimassa, hinta

Bitumainen kumimassa (BKM) on halvempi seos. Bitumikumituotteiden hinta - 850 ruplaa pakkaukseltaan 16 kg.

Mastinen bitumipitoinen MB-50, tekniset ominaisuudet

Mastinen bitumipitoisuus ja öljy MB-50 pakkasenkestävät käytetään perustusten, lattian, kellareiden, seinien, säiliöiden, betonirakenteiden, tiilimuurien ja muiden pintojen vedeneristämiseen. Ennen käyttöä se laimennetaan valkoisella alkoholilla, bensiinillä tai liuottimella. Bitumimastarin kulutus MB-50 -1-1,5 kg / m2.

Bitumiset mastit ja alukkeet

Puhtaiden bitumien käyttö rakennusrakenteiden vedeneristämiseen oli vaaratonta ja hankalaa. Sitä käytetään kuumana. Kiinteässä tilassa se on melko hauras eikä kestä lämmönmuutoksia. Näiden haittojen poistamiseksi bitumi tuodaan nestemäiseen tilaan lisäämällä orgaanisia liuottimia haihtuvien fraktioiden haihduttamisen jälkeen kovettuu uudelleen.

Puhtaiden bitumien käyttö rakennusrakenteiden vedeneristämiseen oli vaaratonta ja hankalaa. Sitä käytetään kuumana. Kiinteässä tilassa se on melko hauras eikä kestä lämmönmuutoksia.

Näiden haittojen poistamiseksi bitumi tuodaan nestemäiseen tilaan lisäämällä orgaanisia liuottimia haihtuvien fraktioiden haihduttamisen jälkeen kovettuu uudelleen. Pehmitin parantaa elastisuutta. Nyt perus-funktionaalinen aine sisältyy bitumi-mastikoostumukseen, orgaanisiin liuottimiin - valkoiseen henkeen, liuottimeen; mineraaliset sakeuttamisaineet - liitu, asbesti, kalkkikivi; pehmittimiä ja muita teknisiä lisäaineita.

Bitumiset vedeneristysmastit, jotka kovettuvat liuottimien haihduttamisessa, kutsutaan "kylmiksi", mutta vähäinen mastisryhmä on jäljellä, mikä edellyttää lämmitystä 160-180 ° C: seen. Niitä kutsutaan "kuumiksi". Niillä on edut: alhainen hinta, huokosten puute rakenteessa, kutistuminen, nopea jäsentäminen jäähdytyksen aikana. Pääluokat "kylmä" mastiksi:

 • Bitumiset mastit. Yhteinen sovellus on maanalaisten rakenteiden, säätiöiden jne. Vedeneristys;
 • Bitumi-polymeerivalmiste. Tämä on mastisia bitumipinnoitteita. 40% näistä mastoaineista käytetään katolla. Vaikka sitä voi käyttää lähes kaikkialla;
 • Bitumi-kumimassa on tärkein sovellus tienrakentamisessa;
 • Polymeerimassalla on korkeimmat vedeneristys- ja suorituskykyominaisuudet. Käyttöikä 20 vuotta. Mutta se on kallein tyyppi mastiksi.

Kaikkien mastisten päätehtävä - työpinnan suojaus - ratkaistaan ​​luotettavasti tarttumalla pintaan (tarttuvuus). Mutta mastiinien tarttumisen äärettömän suurentaminen on mahdotonta. Sen vuoksi huomiota on siirretty työpinnan valmistukseen. Ennen mastipinnan levittämistä. Ja alukkeita kutsutaan alukkeiksi.

Bitumipitoisuus on orgaanisten liuottimien mineraalitäyteaineiden liuos. Operatiivisten ominaisuuksien lisäämiseksi rakennetaan erikoistuneita lisäaineita. Pohjimmiltaan tämä on alhaisen viskositeetin omaavaa bitumimastia, mutta liuottimien määrä ja koostumus valitaan kuivausaikaa alentavaksi sekä korkean kostumisen ja läpäisevyyden varmistamiseksi.

Bitumipesun koostumuksen ansiosta voit jättää aikaa suojatun pinnan perusteelliseen valmistukseen. Se sitoo pölyä, hienoja hiukkasia ja täyttää kaikki huokoset. Tällöin vedenpitävän materiaalin (mastinen) tarttuminen merkittävästi kasvattaa pohjaa. On tiivistetty aluke. Ennen käyttöä se laimennetaan tietyllä osalla orgaanisen liuottimen kanssa.

Erot mastit ja alukkeet

Tärkein ero bitumipohjamaalien vedeneristysmasten välillä on niiden tarkoituksessa. Suojaukseen käytettävät bitumiset vedeneristysmastit sekä alustat työpinnan valmistukseen. Ja vaikka mastista voidaan käyttää ilman pohjamaalia, jälkimmäisen käyttö parantaa merkittävästi päällysteen suorituskykyä ja lisää käyttöikää.

Mastiksin epäilemä ero alkukeista on niiden erilainen viskositeetti. Primer enemmän nestemäistä bitumiliuosta. Lisäksi orgaanisten liuottimien koostumusta on muutettu. Alukkeiden liuottimien valinta pyrkii varmistamaan niiden korkeat työskentelyominaisuudet.

soveltamisalansa

Bitumimastikoiden soveltamisala on erittäin laaja:

 • Maanalaisten rakenteiden ja rakenteiden, kylpyhuoneiden, putkistojen, kellareiden, kaivojen, uima-altaiden vedenpitävyys;
 • Katemateriaalin bitumipäällyste. Ilman teknologian käyttöä on mahdollista kattaa ja suojata luotettavasti kaikki katot;
 • Valssattujen materiaalien luotettava kiinnitys;
 • Maaperään haudatun puutavaran käsittelyyn. Tämä on todistettu ja luotettava tapa pitää puu mätää, sieniä, muotteja jne.;
 • Kaikentyyppisille säätiöille;
 • Kaikentyyppisille betoni- ja rautabetonirakenteille;
 • Bitumi-mastilla on erinomainen korroosiosuoja kaikentyyppisille metalleille.
 • Asfaltin korjaamiseen. Tien käyttö on sallittua tunnin kuluttua töiden päättymisestä.

Riippuen siitä, millä pohjalla tämä tai mastiini levitetään, valitaan vastaava aluke. Eri materiaaleista, betonista, kipsimetallista, puusta, asfaltista, käyttäen omaa aluketta. Usein vanhojen betoni- tai sementtipintojen korjaustyön aikana on erittäin vähäinen tartunta, joten alustava käsittely alukeilla on pakollinen. Jos sitä ei käytetä säästämiseen, se voi johtaa kohteen toiminnan laatuun, jonka korjaamiseen tarvitaan merkittäviä varoja.

Alukkeen käyttö takaa kestävyyden, kulutuskestävyyden ja työpinnan suojauksen yleisen luotettavuuden.

Primer bitumista suositellaan käytettäväksi, kun on tarpeen suorittaa vedenpitävyys kaikenlaisten kattotyötöiden, perustusten, lattian, siltapäiden, maanalaisten rakenteiden ja rakenteiden, putkistoissa. Pohjustukseen levitetty mastit suojaavat luotettavasti metalliset osat ja rakenteet korroosiolta.

Materiaalin tiedot

Mastisilla vedeneristyslaitteilla on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • Tarttuvuus lujuudella (tarttuvuus);
 • Joustavuus palkissa (joustavuus);
 • Murtovenymä;
 • Veden imeytyminen;
 • Vedenpitävyys (tunkeutuminen);
 • Kuivan jäännöksen pehmenemislämpötila;
 • Haihtumattomien aineiden massajake;
 • Kerroksen paksuus;
 • Mastikulutus kerrosta kohti;
 • Kuivausaika kerrosta kohden;
 • Käyttölämpötila

Bitumin alukkeita arvioidaan pääsääntöisesti seuraavilla teknisillä ominaisuuksilla:

 • Tuotteen ulkonäkökuvaus.
 • Viskositeetti, Pa; tai tiheys kg / m3; tai ehdollisen viskositeetin, sekuntia.
 • Vesipitoisuus, kuvaus tai%.
 • Tarttuvuuden lujuus käsiteltävällä pinnalla (tarttuvuus), pistettä.
 • Haihtumattomien aineiden massapitoisuus (kuiva jäännös),%.
 • Kuivan jään pehmenemislämpötila, ° C, ei vähäisempi.
 • Käytetyn kerroksen kuivumisaika "kiinni" 20 ° С tunnissa.
 • Keskimääräinen kulutus, l / m²
 • Käyttölämpötila-alue, ° C.

ICOPALin nimittäminen ja edut

BITUMEN PRIMER IKOPAL

Ympäristöystävällinen, käyttövalmis tuote. Se palvelee katto- ja muita pinnoitteita ennen bitumi- ja bitumipolymeerimateriaalien vedeneristystä, jolla on hyvä yhteensopivuus. Sen alustava käyttö parantaa pinnoituksen ja vedenpitävien pinnoitteiden asennuksen laatua.

Hyvän fysikaalisen läpäisevyyden ansiosta se sitoo tehokkaasti hienoja hiukkasia, mikä antaa vedenpitävälle bitumille ja bitumipolymeerimastiksille korkean tartunnan eri pintoihin. Kuivuu 3 tuntia. Yhden kerroksen kustannukset ovat 0,1-0,3 l / m². Voidaan käyttää alhaisissa lämpötiloissa -5 ° C asti.

Bitumiset mastit tai alukkeet, jotka ovat parempia vedenpitävälle pohjalle

Bitumipitoinen aluke on kaksikomponenttinen aine, joka koostuu bitumisista mastiksista ja liuottimista. Itse asiassa aluke on aluke, jota käytetään luoden vahvan sidoksen mastiksin ja kellarikerroksen välillä.

Koska alusta on nestemäisempi kuin suoraan vesitiivis pinnoite, se tunkeutuu paremmin betonikerrokseen ja muodostaa erittäin tarttuvan kalvon työpinnalle. Rakennuksessa alukkeita käytetään onnistuneesti pintojen pohjustukseen ennen bitumin, polymeeristen ja muiden pinnoitettujen ja valssattujen vedeneristysmateriaalien levittämistä.

Miksi perustaa säätiö

Pohjamaalaus - tai alustapinnan tunnetuimmassa määrityksessä - esipinnoitettu pintaan niiden valmistamiseksi vedenpitävälle pinnoitteelle. Pohjalevyn hygroskooppisuus johtuu materiaalin huokoisuudesta, josta pohja on tehty. Koska suurin osa perustuksista on betonielementtejä tai betonielementtejä, bitumimastit ovat yleistyneet vedenpitävänä.

Ne ovat käytännöllisiä ja niillä on erinomainen suorituskyky, mutta tärkein asia vesitiivis-isännän käyttämiseen voi olla mikä tahansa pätevyys.

Ennen vedenpitävän työpinnan levittämistä puhdistetaan perusteellisesti pölyltä ja kuivataan. Tarvittaessa materiaalin suuren huokoisuuden ansiosta pohjustusliuosta levitetään kahdesta kolmeen kerrokseen. Käytännöllisyyden vuoksi sinun on valmistettava vain päällystettävän rakenteen osa. Kaikki myöhemmät työt suositellaan alukkeen täydellisen kuivauksen jälkeen.

Pinnan pinnoittamista eri koostumuksilla suositellaan parantavan perusmateriaalin ja työpinnan tarttumista. Primer-kellarin irrationaalisuus ennen bitumin tai polymeerin vedeneristämisen käyttöönottoa - yleinen väärinkäsitys. Pohjustettujen pinnoitteiden päällystys nopeuttaa vedenpitävyyttä ja säästää päällystysmastia esikyllästämällä betonikiviä pienellä pitoisuudella päällystysratkaisulla, jolla on suuri absorptiomäärä. On tarpeen valita pohjamaali päävesieristysmateriaalin tyypin mukaan.

Primer-lajikkeet

Pohjamaali on olennainen osa vedenpitävää pinnoitetta, joten ennen kuin aluskerroksen ostaminen on käytössä, sinun on varmistettava, että näiden kahden aineen yhteinen toiminta ei johda fysikaalis-kemialliseen ristiriitaan. Primer-mastisidoksen ihanteellinen toteutus on sellaisten materiaalien käyttö, joilla on samanlainen koostumus ja ominaisuudet.

Tavallisesti samaa pinnoitetta, jota suurelta osin laimennetaan liuottimella, käytetään perusaineena bitumimastille. Liuottimina käytetään emulsioita, asetaattidegeneraattoreita tai bensiiniä. Valmis alukkeet luodaan teollisessa mittakaavassa ja ne ovat alhaisen väkevöityä bitumimastia emulgointiaineen kanssa.

Bitumipohjan lisäksi on olemassa erilaisia ​​akryyli- ja polymeerisiä alukkeita, joita voidaan myös käyttää vahvistamaan pinnan pintaa ennen pinnoitusta. Käytettävissä olevaa päällystysmateriaalia ja liuotinta riippuu useista alukkeista:

 • valmis sekoitus:
 1. mastityyppi: bitumi, akryyli, polymeeri;
 2. liuottimen tyypin mukaan: asetaatti, bensiini, emulsio;
 • valmistetut seokset.

Suosituin mastetyyppi on bitumipitoista.

Alkuaineiden markkinoiden hintavaihtelut seoksen laadun vuoksi sekä lähtökomponenttien kustannukset. Alustavan aineen itsenäinen valmistaminen tarkoittaa usein laadun säästämistä eikä lopullisen tuotteen kustannuksia. Suhteellisesti ylläpidä osaa, valitse konfliktinestokomponentit ja sekoita homogeeninen ratkaisu vain kokenut rakennusmestari. Samanaikaisesti säästetyt varat ovat merkityksettömiä, eivätkä ne ole hukattuja voimia.

Keskimääräiselle henkilölle on suositeltavaa ostaa valmis seos rakennusyhtiön johtajan suosituksen mukaisesti, jossa vedeneristysmateriaali ostetaan.

Käytetyt työkalut ja materiaalit

Riippumatta tietyn tyyppisestä alukkeesta, vedenpitävyyden alustavaan valmistukseen ja sen jälkeiseen käyttöön työpinnalla saatat tarvita seuraavia laitteita ja materiaaleja:

 • lasta tai lastalla;
 • hammer pickaxe;
 • tiivistysmateriaali - sementti-hiekkalaasti, polyuretaanivaahto tai kitti;
 • työkalut alustapinnan esipuhdistukseen: harjat, karkea tiheä kangas;
 • säiliö alusliuoksen kalibrointiin;
 • leveä harja tai karkea rulla;
 • pohjamaali.

Tyylikäs työskentely mastiksella

Lisäksi on käytettävä suojavarusteita (haalareita, päähineitä, suljettuja kenkiä), koska aluke on bitumiseos, joka on huonosti poistettu vaatetuksesta ja nahasta.

Ennen alustan suoraa käyttöönottoa tulisi olla alkuvaiheen työ ilman, että pohjamaaliprosessi menettäisi kaiken merkityksen.

Pinnan esikäsittely

Alusta on tarpeen levittää vain pinnalle, joka kuivuu ja poistuu pölystä. Lisäksi ennen sulatusta tulisi tehdä tiivistyssaumat, poistaen epätasaisuudet ja ulokkeet, parantamaan tarttumista ja tasaisempaa vedenpitävyyskerrointa. Laajennusliitokset tulisi täyttää vaahdolla, koska tällaisten kokoonpanojen jäykkä sulkeminen ei kuulu. Ulkonemat ja paikallinen kerrostus yli senttimetrin betonista olisi poistettava vasaralla tai pikakammella. Betonin epätasaisuus, joka on muodostunut muotojen repimisestä tai esivalmistettujen elementtien huonolaatuisesta liittymisestä, olisi täytettävä tasoituslaastilla. Katso videota siitä, miten perustaa säätiö.

Nämä toimenpiteet ovat erityisen tärkeitä, kun asennetaan vedeneristys telan ja kerääntymismateriaalien avulla vedenpitävän kerroksen tulevaisuuden eheyden varmistamiseksi ja estämiseksi murtumien syntymisen suurilla jännitepisteillä.

Tiivistettyjen saumojen kovettumisen jälkeen voit siirtyä pölyn poistamiseen ja pohjamaalin levittämiseen. Muita toimenpiteitä toteutetaan vain sillä edellytyksellä, että kaikki valmistelutöitä tehdään oikein ja pinta pinnoitetaan kahdesta kolmeen kerrokseen riippuen työpinnan huokoisuudesta.

Primer-sovellusteknologia

Aluke on yhteinen aluke, jolla on erityinen koostumus, joten sen soveltaminen tekniikka on yksinkertainen ja mutkaton. Riippumatta siitä, minkä tyyppistä materiaalia päällystetään pohjalla bitumipohjamaalilla, on ryhdyttävä seuraaviin vaiheisiin:

 • sekoitetaan valmistettu seos tai valmistetaan pieni määrä aluketta helposti kuljetettavassa säiliössä;
 • aseta ensimmäinen pohjakerros pinnalle ja kosteudelle puhdistetulle pinnalle;
 • odota, että ensimmäinen kerros kuivuu ja jatka vedeneristyskerroksen levittämistä seuraavassa säätöosassa;
 • ensimmäisen pohjakerroksen osittaisen kuivauksen jälkeen levitetään toinen kerros jakamalla liuos tasaisesti;
 • odota kunnes pohja on täysin kuiva valmistajan pakkauksessa määrittelemän ajan mukaisesti.

Pohjaan perustuva pohjamaali on sovellettava turvallisuusvaatimusten mukaisesti. On vältettävä liuoksen pääsyä kehon avoimiin osiin - muuten on välttämätöntä poistaa pohjustus mahdollisimman pian liuottimen tai tavallisen saippuan avulla ennen kuin aine polymeroituu. Katso videota, miten alusta valmistellaan työhön.

On myös suositeltavaa käyttää suojamasketteja, koska bitumipohjamaalit ovat melko myrkyllisiä ja koska koostumuksessa on liuotinta ja erilaisia ​​kuivausaineita, aluke polymeroituu nopeasti massiivisella haitallisten aineiden vapautumisella ilmakehään. Erityisen suositeltavaa ei ole työskennellä alukkeen kanssa suljetuissa tiloissa ilman erityisiä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita. Työn lopussa työkalut on puhdistettava liuottimella.

Alukkeen määrän laskeminen

Käsiteltyjen pintojen pinta-ala on helppo laskea tarvittava määrä aluketta. Valmisvalmisteisten seosten osalta pakkaus sisältää aineksen kulutuksen yksikköä kohti ottaen huomioon alkupitoisuuden. Tehdasseosten laimentamista ei ole suositeltavaa, koska alukkeiden laatu voi heikentyä ja sekoitettavien komponenttien ristiriita on melko mahdollista. Bitumialukkeen keskimääräinen kulutus on 0,5 litraa / m2.

Jos valmistelet alusta suoraan rakennustyömaalla, sinun on ostettava päällystysmateriaali, jossa odotetaan käytettävän osaa pinnoitteesta pohjamaalin valmistukseen. Tämän seoksen käsittelyä ei suositella aloittelijoille.

Määritetyn virtausnopeuden lisäksi lasketaan lopullisen seoksen määrä huomioon otettavien kerrosten lukumäärä. Jos käytetään useampaa kuin yhtä alustakerrosta, koostumuksen tilavuutta on lisättävä kerrosten määrän mukaan. Manuaalisesti valmistettujen seosten tapauksessa on vaikea laskea tarvittavaa alukemäärää, koska kulutus riippuu alukkeen koostumuksesta.

Säätö bitumipitoisuus - askel askeleelta sovellusteknologia

Kun valitaan eristys kosteudelta pohjalle, bitumi on paras vaihtoehto: se on kemiallisesti inertti eikä sillä ole vuorovaikutusta veden kanssa. Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään vain harvoin kiinteitä luonnollisia hiilivetyhartseja, jotka ovat parempia hinnoissa ja suorituskyvyssä keinotekoisiin öljytuotteiden jalostukseen, shaleihin ja kivihiiliin, jotka ovat osa mastisia aineita, tahnoja ja impregnointeja. Korkean muovattavuutensa ansiosta on kätevää käyttää niitä myös vaikeasti tavoitettavissa olevissa kellareissa, kun kiinteytys muodostaa vahvan ja kestävän pinnoitteen, joka on täysin kosteutta läpäisemätön.

Nestemäinen bitumi antaa hyvän tarttuvuuden myös karkealla betonilla pienellä materiaalinkulutuksella. Se on erityisen tehokas yhdistettynä polymeeri-lisäaineisiin (läpäisevä vedeneristustekniikka), jos ne ovat läsnä, mikrohuokoset ja halkeamat tiivistyvät ja kalvo ei irrota. Työskentelemällä nykyaikaisilla sävellyksillä ei ole vaikeaa, vaikka ei-asiantuntija, kaikki vaiheet ovat helppo tehdä itse.

Milloin tämä tekniikka on suositeltavaa?

Rakennuksen perustuksia voidaan suojata useilta eri tavoin kosteudelta. Erityisesti ne luovat pystysuoraan (rakenteiden maalaaminen nestemäisellä mastilla tai rullattavien materiaalien kiinnittäminen) ja vaakasuoraan (tyynyn, katehuovan, itsetasaavan lattian täyttö). Kellarin vedeneristys on suositeltavaa, kun pohjaveden pinta-ala on 1,5 metriä kellarikerroksen alapuolella ja seinien keskimääräinen paine on enintään 2 metriä edellyttäen, että käytetään perinteistä bitumipitoisuutta ja enintään 5 bitumipolymeeriä.

On parasta käsitellä tätä tekniikkaa osana monimutkaisia ​​suojatoimenpiteitä. On mahdollista käyttää nestemäistä bitumia sekä pohjan päärakennuksen vaiheessa että vedenpitävyyskorjauksen yhteydessä. Vaihtoehtoisena vaihtoehtona on bitumimastin käyttäminen liimaustekijänä katemateriaalin ja pohjan välillä.

Mastic ominaisuudet

Sen hyödyllisiä ominaisuuksia ovat:

 • Suuri tarttuvuus betonilla ja muilla alustyypeillä.
 • Kyky sietää alhaisia ​​lämpötiloja (-40 ° C asti) ilman halkeilua ja rikkoutumista.
 • Saumojen puute.
 • Bitumipastaa ja sen helppokäyttöisyys.
 • Pienimpien halkeamien ja vikojen tukkeutuminen betoniin kapillaareihin asti.
 • Vaikeasti tavoitettavien pintojen eristäminen (sekä pinta että maanalainen).
 • Mahdollisuus soveltaa vanhoja ja tuoretta betonia, ylläpidettävyyttä.
 • Biologisten vaikutusten kestävyys, este sienten ja homeen kehittymiselle.
 • Luo elastinen, vedenpitävä kalvo, jolla on suuri iskunkestävyys.

Bitumin kuivatusnopeus riippuu ympäröivästä lämpötilasta ja kerroksen paksuudesta. Sen pohjalta tehdyt yhdisteet levitetään sekä ulkopuolelta (myös kellarista) että säätiön sisäpuolelta. Ensimmäisessä tapauksessa rakennus on suojattu pohjavedestä, toisessa - kapillaarisen kosteuden tunkeutumisesta. Vesitiiviiden kellarien rakentaminen kellareihin ja perustuksiin lisää betonin vedenkestävyyttä 3-4 kertaa tiivistämällä sen rakennetta.

DIY-sovellustekniikka

Teokset toteutetaan seuraavan järjestelmän mukaisesti:

 • Pohjan valmistaminen, bitumin ostaminen.
 • Pohjamaalaus tai alukesovellus.
 • Pohjustuksen voitelu mastilla, saumojen vahvistaminen.

Vedenpitävyyden ensimmäisessä vaiheessa pinta on puhdistettu roskista, laastareista ja terävistä ulkonemista. Bitumimastin levittämiseen tarvitaan kiinteä pohja, jossa on vähäinen määrä huokosia. Kiinteät betonilaadut voidellaan hienorakeisella sementtilaastilla (suosittelemme ostamaan erityisen kuivaseoksen), kaikki särmät, kulmat ja siirtymät tasoitetaan. Toinen tärkeä vaatimus on säätiön kuivuus, pinnoituksen eristys turpoaa kosteuden alla.

Betonin kosteuden määrittämiseksi (sallittu arvo määritellään ohjeessa) pinnalle levitetään muovikalvo. Jos lauhde ei ilmesty siihen 2-6 tunnin sisällä, se saa siirtyä seuraavaan vaiheeseen vedenpitävyyden suojaamiseksi.

1. Primerin käyttö.

Betonialustan tarttumisen lisäämiseksi bitumilla käsitellään alukkeella. Pohjustin on nestemäisempi vedeneristys, ja siinä on suuri läpäisevyys, valittu tuotemerkki on vastattava perusmateriaalin koostumusta. Säästämiseksi se on mahdollista laimentaa bitumia (BN 70/30, 90/10, BNK 90/30) bensiinillä tai nefraasilla suhteessa 1: 3 tai 1: 4 tai mastiksella, jonka lämmönkestävyys on 80 ° C haluttuun konsistenssiin. Alusta levitetään koko pinnalle ainakin yhdelle kerrokselle, sementti-hiekkilaastin injektointipaikoille - kahdessa.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

2. Pinnoite nestemäisellä bitumilla.

Kaksi eristetyyppiä: kuuma ja kylmä. Ensimmäisessä tapauksessa koostumus vaatii esikuumennusta, ellei kokemusta ole, on parasta olla tekemättä työtä itsenäisesti. Kylmätäytteiset bitumit ovat käyttövalmiita välittömästi avaamisen jälkeen, niitä on vain sekoitettava. Pintakäsittely tapahtuu veden painepuolella, ei tarvita erikoislaitteita eikä erityisjärjestelyä. Bitumi levitetään harjalla, rullalla, spatolla, yhtenäisillä ja kiinteillä aivoilla alhaalta ylöspäin, on toivottavaa tarttua nauhojen suuntaisuuteen. Jokainen kerros kuivataan luonnollisissa olosuhteissa (2 - 12 tuntia valitun tuotemerkin mukaan).

Säätiön vedeneristyksen aikana kiinnitetään huomiota riskivyöhykkeeseen - alueet, joilla on suurimmat kuormat, halkeamat ja saumat. Niitä suositellaan vahvistamaan ohut lasikuitu, joka on päällystetty bitumilla ja kiinnitetty tiukasti pohjaan. Voimavarat ja ilman kerääntymät eivät ole hyväksyttäviä, erityisen vaikeissa paikoissa rainan päällekkäisyydet lisäävät eristyksen kerrosta. Tärkeä huomautus: betoniterästen päällystys tehdään lasikuidun primäärisen kuivauksen jälkeen.

Aineiston kulutuksen laskeminen

Suuntaviiva on käsiteltävän rakenteen ala, 10-15 prosentin marginaali on suunniteltu. Vesitiivistyksen bitumin keskimääräinen kulutus on 300-900 g / m2, se riippuu paljolti tiheydestä ja pinta-aineesta. Tärkeää on myös mastin, sen koostumuksen ja brändin laatu. Suositeltu virtausnopeus on ilmoitettava oheisissa ohjeissa, mutta ottaen huomioon, että nestemäistä bitumia on käytettävä useissa kerroksissa (noin 1 mm), tämä arvo kerrotaan kahdella tai neljällä.

Eristeen kokonaispaksuus riippuu pohjan syvyydestä, ja se liittyy pohjaveden vaikutuksen lisääntymiseen. Erityisesti, kun rakenteiden syvyys on enintään 3 m, riittää 2 mm, enintään 3-5 - vähintään 4 kerrosta bitumia. Bitumien vesitiivistyksen paksuuden pakollinen säätö: tuore ja kuivattu.

Vihjeitä ja temppuja

Kun työskentelet vanhan emäksen kanssa, hometta rasvanpoistoon ja puhdistukseen liittyy ongelmia. Tällöin pinta käsitellään antiseptisellä aineella, heikko liuos (1:10) suolahappoa on hyvä kapillaarien avaami- seen, sen jälkeen pestään puhtaalla vedellä. On mahdotonta sivuuttaa nivelet ja kaverit, bitumi ei siedä vahvoja mekaanisia vaikutuksia, joten kaikki terävät kampasimpukat häviävät. Halkeamat laajenevat ja leviävät tuoreella sementtilaastilla.

Pinnan kuivuus on tärkeä edellytys, kun käytetään pohjustuksen vedeneristysmateriaalia. Poikkeus on syvä tunkeutumisen kiteytyminen erityisillä polymeeri-lisäaineilla, mutta ne edellyttävät esikostutusta. Kaikissa muissa tapauksissa pinnan kosteuden asteen ei tulisi ylittää 4-8%.

Tiheimmän vedenpitävyyden saavuttamiseksi ilman pitkää taukoa jokainen kerros levitetään välittömästi sen jälkeen, kun edellinen kuivuu. Jos olet epävarma siitä, miten voit käyttää bitumimastia omiin käsiisi, tutustu siihen kiinnitettyihin ohjeisiin ja video-suosituksiin.

Pohja vedeneristys bitumimastilla

Vesi tiettynä ajanjaksona voi poistaa kiven ja vahingoittaa betonia merkittävästi. Pitkäikäisen talon pitäisi olla korkealaatuinen vedeneristys säätiö.

Sulamisvesi voi tunkeutua pohjan pieniä reikiä pitkin, mikä vaurioittaa raudoitusta, mikä heikentää merkittävästi pohjan vahvuutta. Bitumi-mastesi, joka suojaa pohjaa, estää veden muodostumista ja suojaa rakennusta.

Bitumimateriaalin edut

Mastic luo kestävän vedenpitävän pinnoitteen.

Bitumimastilla varustetulla vedeneristyksellä on useita etuja muihin menetelmiin verrattuna:

 • tämän käsittelyn aikana muodostuu vedenpitävä päällyste;
 • pohjan suojaaminen haitallisten bakteerien muodostumisen suhteen;
 • täyttö halkeamat ja muut perusvirheet;
 • suojaa murtumiselta vaikeiden pakkasten aikana;
 • hyvä tarttuvuus mille tahansa pinnoitteelle;
 • elastisuuden ja lujuuden taso ei vähene ajan myötä;
 • Sitä voidaan käyttää liima-aineena rullan vedeneristämiseen ja nivelen täyttämiseen.

Erilaisia ​​bitumimastia

Käyttötavan mukaan tällainen materiaali voidaan jakaa seuraaviin tyyppeihin:

Polyesteripohjainen mastinen voi toimia jopa kylmässä

Kylvämuodot käyttävät pohjaa useammin, koska niiden kanssa työskentely ei vaadi paljon kokemusta ja lisälaitteita.

Kylmätyyppiset mastit voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • vesi-pohjainen;
 • perustuu polyesteriin.

On vaihtoehtoja puhtaalla bitumilla ja erilaisilla lisäaineilla.

Mastics with polyester soveltuvat työhön kylmässä, kunhan materiaali on hyvälaatuista hyvämaineisesta valmistajasta.

Mastisuusominaisuudet jaetaan myös kahteen tyyppiin:

 1. Yksikomponentti. Käytä niitä vain sekoittamalla.
 2. Kaksi-komponentti. Niitä voidaan säilyttää pitkään ja niillä on pitkä käyttöikä, mutta ennen käyttöä sinun on yhdistettävä kaikki osat. Liuos kuivuu nopeasti, joten työ on suoritettava välittömästi valmistuksen jälkeen.

Kuumaa mastia käytetään harvoin tarpeen vaatiessa suojelemaan säätiö vaikeissa olosuhteissa. Ennen liuoksen käyttöä lämmitetään 300 °: een, joten sinun on noudatettava turvallisuutta.

Kokemuksen ja tarvittavien työkalujen puuttuessa on parempi työskennellä kylmien lajien kanssa.

Säätiövälineet

Bitumimastilla tehty peruskäsittely vaatii seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • rullan,
 • harjalla;
 • lastalla;
 • jos työ suoritetaan suihkuttamalla, tarvitset erikoistyökaluja;
 • suojakäsineet;
 • liuotinta mastin poistamiseksi.

Pohja vedeneristys suoritetaan maaperässä, jolla on alhainen kosteuspitoisuus, jossa pohjavesi on 2 metriä alapuolen alapuolella. Fuusioidusta bitumista valmistettu materiaali on halvempaa, mutta sen käyttöikä on erityisten ratkaisujen alapuolella.

Bitumin kimmoisuus

Per 1 neliömetrin M voi kestää 900g materiaalia

Verhouskerrosten määrä voi vaihdella 2-4 riippuen ulkoisista tekijöistä. Bitumikiven kulutus 1 m2: n vesitiivistyksessä riippuu paitsi työn määrästä, myös ratkaisun laadusta ja sen valmistajasta.

Kulutus per 1m2 mastiksi voi olla 300-900 pinnan vedenpitäväksi perustuksen paksuus on enintään 3 mm, ja tarpeeksi kerros 1 mm telan käsittely. Arvioitu kulutus per 1 m2 on merkitty pakkaukseen materiaalin kanssa.

Käsittelykerroksen paksuus riippuu pohjan syvyydestä. Syvyys on jopa 3 m - kerros on 2 mm. Jos syvyys on yli 3 m, kerroksen paksuus voi vaihdella 2-4 mm.

Jalostus bitumimastilla

Menettely on melko yksinkertainen, mutta pitkä. Teos koostuu seuraavista vaiheista:

 • pintakäsittely;
 • materiaali;
 • vahvistaminen.

Säätiön valmistelu

Tämän vaiheen perusteellisen suorittamisen jälkeen sinun on noudatettava seuraavaa menettelyä:

 1. Kaikki päällysteen virheet korjataan erityisten koostumusten avulla, mutta on myös tarpeen tasata pinta.

Prosessataan substraatti kuivalla säällä

Kulmat on pyöristettävä tai katkaistava, mikä varmistaa sileän käytön. Kerroksen yhtenäisyys siirtymissä riippuu sileydestä. Pyöristää käytettyjä sisäliitoksia. Korkean kosteuden vuoksi saattaa esiintyä turvotusta ja eristys alkaa kuoriutua. Tämän välttämiseksi sinun on noudatettava suositeltuja kosteuden osoittimia. Pinnan kosteus ei saisi ylittää 4%: n merkkiä, kun käytetään vettä emulsiota kalkkia - 8%. Voit tarkistaa kosteuden määrää asettamalla kalvon pohjalle päivälle. Jos tämän ajan kuluessa kalvon alla ei ole muodostunut kondensoitumista, kosteustaso on normaali. Paremman otteen saavuttamiseksi on suositeltavaa käsitellä pohja bitumipohjamaalilla. Liuos levitetään yhdessä kerroksessa ja paikoissa, joissa on pintavikoja - kahdessa kerroksessa. Seos levitetään harjalla tai rullalla. Kun alusta on kuivunut, voit aloittaa päätyön.

Mastinen sovellus

Kuinka soveltaa ratkaisua säätiöön? On mahdollista käyttää bitumimateriaalia rullan, harjan tai suihkuttamalla tätä tarkoitusta varten suunnitellulla laitteella. Sivuseinät suoritetaan jatkuvissa raidoissa pystysuoraan.

Vedeneristysraudoitus

Kun perustusta käytetään mastiksi, suositellaan vahvistamista. Tämä estää säätöön kohdistuvien halkeamien muodostumisen ja lisää käyttöikää.

Lukuun ottamatta lukuisia vikoja säätelyssä, on joka tapauksessa tehtävä vahvistusprosessi.

Lujitemateriaaleina käytetään lasikuitua ja lasikuitua. Materiaali on tiukasti asetettu ensimmäiseen kerrokseen, alle sen ei pitäisi olla tyhjä tila. Ensimmäisen kerroksen kovettumisen jälkeen sovelletaan seuraavaa. Materiaalin päällekkäisyyden ei pitäisi olla suurempi kuin 1 cm. Alhaalla näet vahvistusohjelman.

Mastivalinta

Ostaessasi tarvitset seuraavia vivahteita:

 • lämpötila, jolla toimenpiteet suoritetaan;
 • peruspäällysteen tyyppi;
 • pinta-ala ja työn suunniteltu kesto;
 • vedenpitävä kuorma käytön aikana;
 • suunniteltuja materiaalikustannuksia.

Yleisin tyyppi on yksinkertainen orgaaninen bitumimasto, jota käytetään pakkasessa. Technonicol-kellarin jalostus tapahtuu rullalla tai lastalla ja ei vaadi erityistä tietämystä. Yksityiskohtainen kuvaus teoksesta, katso tätä videota:

5 litran mastisuuspakkauksen paino on alle 5 kg, muuten se on väärennös.

Bitumipolymeeriliuoksilla on parannetut ominaisuudet, mutta tämän materiaalin kustannukset ovat hieman korkeammat.

Ei ole suositeltavaa säästää materiaaleja, koska käsittelyn tulos riippuu niistä. Laatu tuotteet voidaan tunnistaa avaamatta. Sen pitäisi olla kevyempi kuin vesi. Kapasiteetti 5 litran painosta on alle 5 kg. Jos sääntöä ei noudateta, se on väärennös, laimennettu eri aineilla. Heikko vedeneristys alkaa lopulta hajota.

Kuten artikkelista voidaan nähdä, bitumi-mastiksin pohjustuksen vedeneristys on melko yksinkertainen, tärkeintä on noudattaa suosituksia ja käyttää laadukkaita tuotteita. Tämä hoito estää veden kerääntymisen ja pohjan tuhoutumisen.

Kellarin vedeneristys teknonikolilla

Sokean alueen laite ja pohjan kuivatus

Miten rakentaa perusta kotona

Pohjustustekniikka bitumimateriaalin kanssa vedeneristämiseen

Tärkeä tapahtuma työn suorittamisessa maanpinnan alapuolella on pätevä vedenpitävyys. Maaperän kanssa kosketuksissa olevat pinnat ovat erityisen alttiita kosteudelle, ja jos ne laiminlyödään, ne voivat nopeasti romahtaa. Säätiön vedeneristysmateriaali on tullut yleisin ja kohtuuhintainen vaihtoehto. Ennen tapahtumien pitämistä on ymmärrettävä tekniikka, se takaa korkean luotettavuuden.

Mikä on mastinen

Bitumiset mastit valmistetaan hartsista. Materiaalista rakentajat joka aiemmin sulatettu tynnyri ennen käyttöä, lisää moderni mastiksin eroaa vain lisäämällä muita komponentteja, jotka parantavat sen ominaisuuksia.

Bitumi-kalkki on edullinen, mutta se on lyhytikäinen, epävakaa lämpötilaan ja vaikea soveltaa

Masten käytöstä johtuvat puutteet ovat sallittuja vain niissä rakenteissa, joissa se ei altistu mekaaniselle rasitukselle. Omilla käsillään, sen käytön ansiosta voit säästää säätiön ulkopintaa kosteudelta, joka myöhemmin peitetään maan päällä. Maan pinnan yläpuolella kellari suojataan muilla materiaaleilla (tarvittaessa).

Haittoihin kuuluvat:

 • hauraus (kun se altistuu ulkoisille tekijöille, vedenpitävä kerros kutistuu ja muuttuu hauraaksi);
 • sovelluksen monimutkaisuus (omilla käsillään työskentelyn yhteydessä viskoosi koostumus edellyttää harjojen ja telojen käyttöä, mikä lisää huomattavasti toimenpiteiden monimutkaisuutta);
 • epävakaus ultravioletti- ja lämpötila-ääriliikkeisiin.

Kiistämätön etu johtuu koostumusten alhaisista kustannuksista.

Tyypit mastille säätiölle

Anna luokittelu sovellusmenetelmän mukaisesti. Tässä on kahta tyyppiä: kylmä ja kuuma mastinen. Työn tekeminen itse on viisaampaa valita kylmäjunat, koska ne eivät vaadi erityisiä laitteita.

Lisäksi kuuma (rakennusbitti on sopiva säätiöön) merkitsee sitä, että työntekijällä on pätevyys. Siksi pidettiin lisäksi vain sovelluksen kylmää versiota.

Säätöruuvi voi olla seuraavia tyyppejä:

 • bitumiininen (koostuu sideaineista ja aggregaateista, jotka ovat sementtiä, asbestia, mineraalivillaa tai liitua);
 • bitumi-kumi (joskus nämä seokset on suunniteltu kuumasovelluksiin);
 • bitumi-polymeeri;
 • bitumiemulsiota (vesipohjainen, useimmiten perustana muille mastetyypeille).

Kerroksen paksuus ja virtausnopeus

Yksi tärkeimmistä rakennusalan kysymyksistä on kysymys tietyn rakenteen rakentamisesta aiheutuvista kustannuksista. Määritelmää varten on arvioita, jotka osoittavat eri materiaalien kulutusta. Mastin virtauksen laskemiseksi sinun täytyy tietää:

 • sovelluksen pinta-ala;
 • kerrospaksuus.

Pinta-ala lasketaan perustuksen korkeuden mittaamisen jälkeen pohjasta ja ulkoseinien pituudesta.

Bitumimateriaalin ominaisuudet

Kulutus riippuu suuresti koko kerroksen paksuudesta. Hakemusten määrä voi olla erilainen. Kokonaispaksuus riippuu perustusten syvyydestä. Mastiksia käytetään keskimäärin kahdesta neljään annokseen. Jokainen niistä suoritetaan vasta edellisen kerroksen täydellisen kovettumisen jälkeen.

Se on tärkeää! Jos laiminlyömme tämän säännön ja levitämme koostumuksen kuivaan pintaan, kerrosten välinen tarttuvuus (tarttuvuus) vähenee huomattavasti, mikä johtaa palvelulinjan vähenemiseen.

Virtauksen määrittämiseksi sinun on tiedettävä, että vedenpitävyys kokonaispaksuus on:

 • 2 mm, jonka pohjustus on 0-3 metriä maasta;
 • 2-4 mm ja syvyys 3-5 metriä.

Kulutus lasketaan kertomalla kokonaiskerroksen paksuus sovelluksen pinta-alalla. Samanaikaisesti on suositeltavaa tarjota varastosta ostamassa, joten jos kulutus hieman kasvaa jostain syystä, sinun ei tarvitse viettää aikaa lisäaineiston hankkimisessa.

Työntekoteknologia

Säätiön korkealaatuisen eristyksen tekeminen omilla käsillä on suositeltavaa noudattaa seuraavaa työtä:

Obmazochnoy vedeneristysjärjestelmä

 1. Pinnan esikäsittely. Pohja on puhdistettava lian ja pölyn poistamiseksi. Jos pinnalla on halkeamia tai siruja, ne on tasoitettava sementillä tai muulla sopivalla koostumuksella. Puhdistuksen ja tasoituksen jälkeen pinta poistuu rasvasta. Tätä varten voit käyttää liuotinta. Kuiva seinä ja jatka seuraavaan vaiheeseen.
 2. Pohjustus. On välttämätöntä varmistaa eri ominaisuuksien materiaalien luotettava tarttuminen. Voit ostaa valmiin pohjamaalin. Kun työskentelet omalla kädellä, ne käyttävät myös kotitekoista pohjamaalia: riittää sekoittaa mastasia liuottimeen ja käsitellä seoksen seinän pinta tällä seoksella. Pohjustus levitetään harjalla.
 3. Kun olet valmistanut levitysalueen, avaa astia vedeneristysyhdisteellä. Ennen käyttöä, sekoita seos omiin käsiisi tai porakoneella.
 4. Sovellukseen vie rulla tai kova harja. Tasoitetaan tasaisesti ensimmäinen kerros. On tärkeää ohjata paksuutta ja tehdä työtä kiireesti.
 5. Odotetaan materiaalin kuivausta ja jatketaan seuraavan kerroksen levittämistä. Pisteet 3-4 toista vaaditun määrän toistoja.
 6. Kun viimeistelykerros on kuivunut, voit täyttää perustukset.

Mastia levitetään harjalla tai rullalla useissa kerroksissa

Teknologia on melko yksinkertainen, eikä sen pitäisi aiheuttaa paljon vaikeuksia. Vaikeus vain tasaisella jakautumisella viskoosisen koostumuksen pinnalle. Meidän on karsittava ja osoitettava erityistä huolellisuutta.

Joitakin vinkkejä

On tärkeää suorittaa oikein sisäisten kulmien vedeneristys. Jos tiedolla on monimutkainen muoto suunnitelmaan, tällaiset kulmat voivat näkyä, jotka muodostuvat seinien ulkopinnasta. Lujuuden lisäämisen vahvistaminen:

Vedeneristysmassan vahvistamisen rakenne

 • nurkkaan on kiinnitetty 10 cm: n sivu (ura);
 • laittaa mastiksi;
 • lasikuitu tai lasikuitu upotetaan kerrokseen (rainan leveyden tulisi olla vähintään 10 cm kellarin kulman molemmilta puolilta);
 • paina lujitemateriaalia tiukasti vedeneristysrullassa;
 • laita uudelleen mastiksi.

Työn suorittamisen jälkeen on suositeltavaa puhdistaa työkalut liuottimella. Tämä poistaa koostumuksen niistä, minkä jälkeen niitä voidaan käyttää muihin työntyyppeihin.

On tärkeää valita sopiva koostumus levitettäväksi. Aineen tiheys on pienempi kuin veden määrä. Siksi kun ostat kaupasta, kannattaa kiinnittää huomiota pakkauksen painoon.

Jos viiden litran kauhan paino on yli 5 kiloa, se tarkoittaa, että sisällä on huonolaatuinen seos. Soveltamisen jälkeen se alkaa nopeasti hajota ja antaa paljon ongelmia perustuksiin.

Jos lasketaan virtausnopeus oikein, noudata seos ja tarkkaile sovellustekniikkaa, säätö on luotettavasti suojattu kosteudelta. Älä unohda sokeiden alueen laitetta, joka suojaa sitä sateelta ja sulavedeltä.

Bitumialuke on maa, joka koostuu laadukkaasta öljypitoisuudesta, laimennettuna orgaanisen alkuperän laimennusaineeseen. Maaperä voidaan ostaa väkevöitynä ja sitten laimennetaan itsenäisesti haluttuun paksuuteen, ja voit ostaa käyttövalmista koostumusta.

Pohjamaalia käytetään puun, betonin ja metallin pintojen pinnoittamiseen vedeneristyksen rakentamisessa. Kiinnityspeitteiden eristimet tässä tapauksessa lisääntyvät merkittävästi. Impregnointia käytetään kattorakenteiden ja vedeneristysten yhteydessä, kun asennat pehmeää laattoja. Vedeneristysmastia käytettäessä pohjamaali lisää adheesiota, mikä parantaa materiaalin tarttumista pintaan.

Materiaalin tiedot

Bitumipitoinen pohjamaali on musta neste, jossa ei saa olla vieraita sulkeumia. Koostumuksessa ei ole ihmisten terveydelle haitallisia epäpuhtauksia, koska maaöljybitumi liukenee orgaaniseen koostumukseen.

 • Jos myymälä myy valmiin pohjamaalin, se on ennen käyttöä sekoitettava rakennesekoittimeen.
 • Kun ostaa konsentraattia, sen on oltava valmis käytettäväksi, sillä sinun on ostettava erityinen liuotin, jonka luokka ilmoitetaan pakkauksessa. On huomattava, että tiivistetty aluke on paljon kannattavampi kuin valmiin - se on edullisempaa. Se on laimennettava ja noudatettava tiukasti valmistajan määrittämiä mittasuhteita.
 • Aluke on erityinen haju, joten sitä tulisi käyttää hyvin ilmastoidussa huoneessa tai ulkona.
 • Maaperä lisää adheesiota ja sitä voidaan käyttää kaikentyyppisiin pintoihin: metalli, puu, teräsbetoni, betoni, asbestisementti ja erilaiset huokoiset materiaalit. Ennen maanalaisen rakenteen tai katon vedenpitävyyden järjestämistä, viestinnän pinnan tai rakennusten pohjia on käytettävä bitumipitoista pohjamaalia.
 • Alukkeella on korroosionesto, joten alukkeen käyttö metallipinnoille suojaa putkia mätämästä ja lisää niiden käyttöikää.
 • Alusta voidaan käyttää milloin tahansa vuoden aikana, jopa kuumalla säällä, koska pehmenemisprosessi alkaa 80 astetta.

Jos materiaalin pinta on erittäin huokoista ja pölyistä, sen asiantuntijat suosittelevat bitumin pohjamaalia paremman tuloksen saamiseksi myöhempää käsittelyä varten eristysaineilla.

Alukkeiden tyypit

Tämän tyyppisiä tuotteita on useita, edullisin on yksinkertaisin pohjamaali. Bitumipolymeerimateriaali on paljon kalliimpaa, koostumuksessa on erityisiä aineita, jotka edistävät nopeasti kuivaamista, samalla kun erotetaan taso luonnon vaikutuksista. Pohjamaalaus, bitumiemulsio - käytetään sisäkäyttöön, laimennetaan vedellä.

Maaperän levitys ja positiivinen puoli, joka perustuu bitumiin

Bitumipohjamaali on samankaltainen ominaisuuksiltaan kipsi, ja sen tarkoituksena on suojata huokoisia materiaaleja, mutta toisin kuin kipsiyhdistelmää, sitä voidaan käyttää metallipintoihin ja kattoihin.

Pohjan kyllästäminen bitumipitoisella pohjamaalilla on tarkoitettu alkupäällysteeksi ennen erilaisten vedeneristysmateriaalien levittämistä.

Tiheän koostumuksensa ansiosta alusta peittää kaikki materiaalin huokoset, jolloin se kestää kosteutta. Eri mallien vedeneristys bitumipohjamaalin avulla paranee.

Harkitse, millä alueilla on edullisinta käyttää bitumipitoista aluketta.

Soveltamisala

Pohjamaali - alusta, joka on suunniteltu täyttämään materiaalin huokoset, tasoittaen pienen karheuden ja epäsäännöllisyydet, jolloin materiaali poistetaan. Sitä käytetään ensisijaiseen käsittelyyn ja vedenpitävän materiaalin tarttumisen parantamiseen pohjaan.

Materiaalia voidaan käyttää myös itsenäisenä pintaeristyksenä, kun pohja ei ole jatkuvasti kosteuden vaikutuksen alaisena.

Monet rakentajat käyttävät emulsiopohjamaaleja kylpyhuoneen ja keittiön koneisiin, joissa ilmankosteus on lisääntynyt.

Nyt markkinoilla on monia tämäntyyppisiä materiaaleja, joita käytetään:

 • katto;
 • lattianpäällysteet;
 • kellareihin;
 • säätiöt;
 • viemäriputket ja vesijärjestelmät.

Kunkin tyyppisen bitumipohjamaalin suorituskykyominaisuudet eroavat toisistaan, ja sinun on käytettävä vain ainetta, joka soveltuu tietyntyyppiselle pinnalle.

Bitumien kyllästämisen ominaisuudet:

 • kuivuu kolmen tunnin kuluessa;
 • lämpötila-alue, jolla aluketta voidaan käyttää on riittävän leveä -40 +80 astetta;
 • helppokäyttöinen, joustava materiaali;
 • hengittävä;
 • helppokäyttöinen ja edullinen.

Bitumin primäärilajikkeet

Tämäntyyppisten pohjamaalien valmistuksessa käytettävät vedeneristysmateriaalit tuottavat laajan valikoiman erilaisia ​​materiaaleja, esimerkiksi eri tuotemerkkejä:

 • Pohjamaali, joka on suunniteltu betonipintojen, pohjustuslohkojen, itsetasaava lattian, hiekkasementtilaastujen syvä impregnointiin.
 • Puulattian tai seinien eristys.
 • Putkien käsittelyn materiaali ja metallien pinnat, kun vedeneristys on suunniteltu.
 • Emulsioaluke, jota voidaan levittää märälle pinnalle sisätiloissa.

Kaikki impregnoinnit voidaan levittää harjalla tai rullalla. Ennen käsittelyä, pinta on käsiteltävä perusteellisesti - puhdista vanha pinnoite, rasvaa.

Yleiset formulaatiot

Valmistajien lisäksi valmistajat tuottavat akryylipohjaisia ​​yleismaalauksia, jotka voidaan laimentaa vedellä.

Yleinen bitumipitoinen aluke on asuintiloissa käytetty aluke, kun taas sen koostumus sisältää antiseptisiä lisäaineita ja sillä on anti-sieni-ominaisuuksia.

Tätä materiaalia voidaan käyttää mihin tahansa pintaan:

Pohjamaalaus, jota käytetään ulkona työskentelyyn, kun se on suunniteltu koristelemaan kipsilevykerrosta. Materiaali on höyryä läpäisevä ja suojaa pintaa epäsuotuisilta sääolosuhteilta.

Universal bitumipitoisuudella on seuraavat edut:

 • korkea tartunta pohja ja materiaali;
 • kulkee ilman;
 • tekee pohjasta vedenpitävän.

Primer kulutus

Tämä indikaattori riippuu käsiteltävästä materiaalista, esimerkiksi:

 • jos kipattu pohja jalostetaan, niin oletettavasti lähtee 300 g / m2;
 • Jos käytät impregnointia öljyttyyn pintaan, materiaalin kulutus on täsmälleen puolikokoinen.

Aineiden kulutus riippuu valmistajasta ja koostumuksen pitoisuudesta. Jos harkitsemme ratkaisua, joka myydään käyttövalmiina, se jättää paljon enemmän kuin konsentroitu koostumus, joka on laimennettu liuottimella.

Käytä rakennuksen katossa

Bitumin pohjamaali vedenpitävyydelle - alukkeiden luokka, joka on katon rakentamisessa parhaita materiaaleja. Käyttämällä tätä materiaalia voit luottaa suoritettavan työn laatuun, jos pohja on valmistettu oikein.

Ennen käsittelyä pinta on puhdistettava pölyltä, eikä siinä saa olla mitään aineita, jotka vähentävät tarttumista. Joskus pinta on lisäksi rasvanpoisto.

Aluketta voidaan käyttää millä tahansa sopivalla tavalla:

 • rullan,
 • harjalla;
 • sumutin;
 • ilmaton spray;
 • kaada pintaan ja sileä erityisellä kumitelalla.

Katolle asetettua bitumipitoista pohjamaalia laimennetaan valkoisella höyryllä tai bensiinillä. Samanaikaisesti tällaisen ratkaisun käsitteleminen voi olla rautaa, betonia ja asfaltti.

Huolehdi materiaalin käsittelystä, koska se on syttyvää. Älä työskentele avotulella, ennen kuin alusta on täysin kuiva.

Yritä välttää materiaalin levittämistä limakalvoille ja avoimelle iholle. Jos pohjamaali joutuu silmiin työskenneltäessä, huuhtele runsaalla vedellä, ota yhteys silmäsairaanhoitoon, muuten saatat kadottaa näköä.

Säätiön hoito

Promena-bitumin kyllästys vedenpitävyyden aikana rakentamisen perusteella voi olla varma pinnoitteen laadusta ja kestävyydestä. On tärkeää laskea oikein bitumialukkeen kulutus niin, että materiaali riittää jalostamaan pohjan kahdelta puolelta, tässä tapauksessa pohja kestää kosteutta.

Ennen hitsaussovittimien levittämistä impregnoinnin tulee kuivua hyvin, jotta luotettavuus paranee. Voit käyttää bitumipohjaa kahdessa kerroksessa. Tällöin jopa huokoinen vaahtoblock tulee vedenpitäväksi.

On suositeltavaa käyttää syvälle tunkeutumista bitumiin pohjaan kosteilla alueilla:

Pintaeristykseen tarkoitettu bitumipinta

Kun alusta käytetään alukkeena, on suositeltavaa vedenpitävä taso mastiksella, joka voi olla kylmä ja kuuma.

Materiaalia myydään rautakaupoissa, ja sen hinta riippuu sen koostumuksesta koostuvista komponenteista ja lisäaineista. Halvin on mastinen, joka on lämmitettävä ennen kuumentamista - kuumaa materiaalia.

Tämä vedeneristysmekanismi oli erittäin suosittu äskettäin, kunnes betoni oli käyttövalmis bitumiin ja liuottimeen perustuen. Nämä yhdisteet eivät vaadi lämmitystä ennen käyttöä, niitä käytetään harjalla tai rullalla.

Heti kun liuos saavuttaa eristettävä pinta, liuotin alkaa höyrystyä nopeasti, bitumi kovettuu muodostaen vahvan vedenpitävän kalvon. Jos ostettu materiaali on liian viskoosi tai olet ostanut konsentraatin, koostumus voidaan laimentaa valkoisella alkoholilla tai liuottimella.

Tee itseäsi mastiksi

Jopa pienellä budjetilla vedenpitävyyden rakentamiseksi ei pidä unohtaa - riippuu rakenteen kestävyydestä. Ei rahaa valmiille mastille, ei pelottavaa, se voidaan tehdä kotona omilla käsillään. Miten se tehdään:

 • Valmista ainesosat: pehmitin, bitumi, täyteaine. Materiaali on ostettu oikeaan määrään riippuen siitä, kuinka paljon vedeneristysmateriaalia tarvitset. Harkitse esimerkki ruoanlaistamisesta 10 kiloa mastista, mitä tarvitset:
  • 8,5 kg bitumia;
  • 1 kg täyteainetta;
  • 0,5 kg - pehmitintä.

Mastin täyttö voi olla kumirumua, sahanpurua tai mineraalivillaa. Jotta materiaali olisi joustava, lisää käytetty moottoriöljy tai kerosiini.

 • Mastikka valmistetaan suurella paksuseinäisellä säiliöllä. Ennen kuin laitat sen tulelle, sinun on laitettava bitumi, hyvin murskattu ja täyteaine, jonka murto-osa on pieni.

Säiliötä ei saa täyttää reunaan, koska bitumi suurenee voimakkaasti sulamisen aikana.

 • Mastin keittolämpötilan pitäisi olla korkeintaan 190 astetta, koska bitumi voi alkaa hiutaleina, mikä johtaa materiaalivaurioihin. Bitumin pinnasta oleva vaahto on poistettava jatkuvasti ja osissa pehmittimen käyttöönottoa.
 • Mastiini on valmis, kun kaikki aineet ruiskutetaan bitumiin.

Sinulta valmistettua koostumusta ei ole säilytetty pitkään - vain päivässä. Heti kun masten jäähtyy 120 astetta, sitä voidaan levittää pinnalle.

Kuinka valmistella alusta itseäsi

Tällainen materiaali bitumipohjaisena alukkeena voidaan tehdä omilla käsillä. Koostumuksen valmistamiseksi tarvitset kolme osaa bensiiniä ja yksi osa bitumista.

johtopäätös

Pohjamaali bitumi ilmestyi rakennusmateriaalimarkkinoilla niin kauan sitten, ja siitä tuli välittömästi suosittu ja suosittu paitsi ammattilaisten lisäksi myös yksityisten kehittäjien keskuudessa. Edullinen hinta, helppokäyttöisyys, laaja lajivalikoima, sopii mille tahansa pinnalle - nämä ovat tärkeimmät positiiviset ominaisuudet.

Primerinkulutus on laskettava pakkauksen indikaattoreiden ja valmistajan suositusten perusteella. Vakiokulutusta lähes kaikille bitumipohjaisille kyllästyksille vaihtelee 150-300 grammaa 1m2: a kohti.

Vedeneristystyöt alukkeella tulee suorittaa suojavaatetus, käsineet, suojalasit ja hengityssuojain.

Tärkeä rooli minkä tahansa rakenteen edelleen toiminnassa on oikea valinta ja laadukas valmistus sellaisen elementin kuin säätiö. Mutta on hyvä tehdä talon perusta - tämä on puolet taistelusta. Hänen päätehtävänsä on suojata asianmukaisesti haitallisia ympäristötekijöitä vastaan. Erityisesti tätä tehtävää auttavat erityinen neste, pohja vedeneristämiseksi.

Pääasiallinen materiaali erilaisten perustusten valmistukseen on betoniseos, jota usein vahvistetaan teräsrakenteisella teräsrakenteella. Kaikilla sen positiivisilla ominaisuuksilla hiekkasementtiseoksella, jossa on raunio, on yksi merkittävä haitta - pieni kosteuden kestävyys. Tässä suhteessa betonituotteiden pitkäaikaiseen toimintaan ne on eristettävä vedestä sekä ilmakehästä että pohjavedestä.

Viime vuosisadalla päätehtävä vedenpitävyyden parantamiseksi oli bitumi. Hanki se keinotekoisesti öljynjalostuksen, kivihiilen ja muiden hiilivetyjen tuotteena sekä uutteena sen luonnollisessa muodossa. Bitumia käytettäessä päällystyseristeenä oli välttämätöntä lämmittää se nestemäiseen tilaan ja soveltaa sitä vain kuumana.

Bitumi obmazochny vedeneristys

Myöhemmin, kun otetaan huomioon aineen hyvä liukoisuus orgaanisiin liuottimiin, alkoi käyttää valmiita vedeneristysmateriaaleja nestemäisellä koostumuksella, joita kutsuttiin mastiksi. Toisin kuin luonnollinen tai syntetisoitu bitumi sen puhtaassa muodossa, vedenpitävyys säätiön avulla näitä yhdisteitä joskus ei tarvinnut lämmitystä, mikä vähensi palovammojen riskiä työskennellessään niiden kanssa.

Pinnoitteen vedenpitävänä käytetään tällä hetkellä seuraavia mastisia tyyppejä:

 1. Bituminen - on liuos, joka sisältää bitumia liuottimissa, joissa on erilaisia ​​lisäaineita. Käytetään kylmässä.
 2. Bitumi-kumi valmistetaan bitumin pohjalta lisäämällä murusikumia ja pehmittimiä. Masten saattaminen työhön kuntoon on tarpeen lämmittää.
 3. Bitumipolymeerimastilla on sekä klassinen bitumi että erilaiset keinotekoiset aineet, jotka parantavat koostumuksen ominaisuuksia.
 4. Polymeerimassasta puuttuu bitumin sisältö.

Kellarin vedenpitävyyden valmistelu

Valmisteluun perustuvan vedenpitävyyden valmistelemiseksi sen pinta on suositeltavaa käsitellä edelleen. Paras tapa parantaa betonin kiinnittymisen betonialusta on orgaanisissa liuottimissa oleva bitumi nestemäinen liuos, jota kutsutaan alukkeeksi.

Bitumainen alusta perustuksille

Pohjustuseristyksen pohjamaali on riittävän nestemäinen, minkä ansiosta se voidaan soveltaa monella eri tavalla, sekä manuaalisesti että mekaanisesti. Sen toiminta on verrattavissa klassisen rakentamisen pohjamaalin toimintaan, jota käsitellään muurilla ennen tapetointia ja muita valssautuneita materiaaleja. Pohjan käsittely pohjamaalilla on suoritettava koko asennuksen syvyyden ajan.

Pohjustus levitetään pohjalle käyttäen klassista jäykkää paalamaalia. Jalostusnopeuden lisäämiseksi on parempi käyttää mahdollisimman laajaa taajuutta. Myös käsittelynopeuden kasvattaminen mahdollistaa maalaustelan käytön turkislakalla, joka pidetään kädessä tai asetetaan pitkäksi puukahvaksi.

Pohjamaalin levittäminen pohjalle harjalla

Perinteisten maalaustyökalujen sijaan alusta käytetään puhdistamaan säätiö tavallisella lattiasuihkulla. Koostumuksen viskositeetti mahdollistaa tällaisen ei-standardin "harjan" käytön pitemmällä kahvalla. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun käsitellään pohjan yläosaa, ja kun työskentelet rakennusosaston korotetun osan kanssa.

Pohjaa pohja alustalla oikein

Ennen vesisuojapäällysteen tai valssattujen tarrojen kiinnittämistä on suoritettava sarja valmistelutoimia ja asennettava pohjaan bitumipitoinen pohjamaali koko pohja-alueelle. Työn yleinen rakenne on seuraava:

 1. Ensinnäkin on varmistettava lähestymistapa työmaalle. Tätä varten säätiön maaperä poistetaan vähintään metrin etäisyydeltä.
 2. Seuraavaksi betonipohjan on annettava kuivua kokonaan. Tämä pätee erityisesti silloin, kun säätiötä ei ole peitetty vedeneristysmateriaaleilla ajoissa.
 3. Seuraavana vaiheena on se, että säätiön pinta puhdistuu jäljelle jääneistä betonipartikkeleista, maaperäjätteistä ja muista roskista. Tätä varten käytä erilaisia ​​metalli- ja synteettisen paalun harjoja.
 4. Kun kaikki valmistelutyö on valmis, pohja on suoraan vesitiivistynyt pohjamaalilla. Tätä varten koostumusta käytetään kuten edellä on osoitettu, yrittäen sulkea talon tai kylpypinnan koko pinnan ilman aukkoja. Monilla nykyaikaisilla bitumin pohjamaaleilla on hyvin lyhyt kuivausaika. Tämä mahdollistaa kevyen päivän suorittamisen kolmella nelikerroksisella alukesovelluksella kutakin kerrosta täydellisesti kuivaamalla.
 5. Viimeisen kerroksen täydellisen kuivaamisen jälkeen, joka tarkistetaan koskettamalla kosketuksella, voit käyttää aiemmin valittua vedenpitävän pohjan tyyppiä.

Tarpeellinen ja riittävä vedeneristyskerros

Kaikki eivät tiedä mitä vesitiiviskerroksen vaadittu paksuus, jota on sovellettava perustusten yläpuolelle ja maanalaisiin osiin. Maaperän alapuolelle sijoitetun pohjan osa altistetaan jatkuvasti kosteudelle, joka tulee sekä ilmakehästä että pohjaveden alapuolelta.

Jotta säätö toimii pitempään, on toivottavaa, että maanalaisen vedenpitävä kerros on vähintään 6-8 mm maanpinnan yläpuolella - enintään 5 mm. Tämä arvo voidaan mitata jähmettyneessä vedeneristyskerroksessa käyttämällä yksinkertaista paksuudelta. Jäätymätöntä päällystystekniikkaa varten käytetään erityisiä kammioita, joissa on kiinteä hampaan pituus.

Niinpä tarkastelussa tapasimme toisen rakennusmateriaalin, jolla oli laaja käyttö rakentamisessa, selvittivät sen kanssa työskentelyn tärkeimmät näkökohdat ja sen edut analogien suhteen.