Bitumiset mastit

Kun kattorakenne ja vedeneristys toimivat valssattujen materiaalien kanssa, ei ole kovin helppoa saavuttaa täydellistä tiukkuutta jopa tasaisilla syillä, ja jos pystysuorat pinnat ja erilaiset vierekkäisyydet on vedetty, tämä tehtävä muuttuu entistäkin vaikeammaksi.

Lisäksi ei ole aina mahdollista tarjota rullamateriaalin korkealaatuista tarttumista katon tai pohjan tukaan.

Yleensä rullaneristyslaitteen pääasiallinen ongelma on alhainen pätevyys vedenpitävien töiden suorittamiseen.

Jo olemassa oleva bitumieneristyslaitteen menetelmä mahdollistaa ihmisen tekijän pienentämisen vähäiseksi yksinkertaisuuden vuoksi sekä pinnoitteen vedeneristysteknologian suosion ansiosta.

Antiikin ja aina nuori bitumi on tunnustettu materiaali rakentamiseen ja korjaamiseen. Teknologisesti sitä tulisi kuitenkin käyttää mahdollisimman alhaisella viskositeetilla, joka voidaan tehdä usealla eri tavalla:

 • lämmitetään bitumi riittävän juoksevaksi;
 • ohennettava bitumi öljyliuottimilla;
 • bitumin emulgointi vedessä (bitumin emulsioiden saaminen).

Bitumainen mastasia on koostumus, joka perustuu öljybitumiin, teknisiin lisäaineisiin ja täyteaineisiin.

Pääkomponentin lisäksi liuottimia ja modifioivia aineita (polymeerejä) voidaan myös sisällyttää bitumimastisiin.

hakemus

Bitumiset mastikat on suositeltavaa käyttää pääasiassa uusiin rakenteisiin monimutkaisten pintojen pinnalla, suurella määrällä siirtymiä ja liitäntöjä sekä nykyisten pinnoitteiden korjaamiseen.

Rullimateriaalien käyttö tällaisessa tapauksessa on äärimmäisen vaikeaa eikä siksi ole suositeltavaa.

Kuuma bitumipitoisuus

Ainekset: bitumi, täyteaineet ja lisäaineet.

Tällaista bitumimateriaalia kuumennetaan tiettyyn lämpötilaan ennen käyttöä ja se levitetään kuumana pohjan pinnalle muodostaen monoliittisen (saumattoman) päällysteen jäähdytyksen aikana.

Kuumaa bitumipitoista materiaalia, jota käytetään liimattujen bitumimateriaalien liimaukseen, mastokattojen valmistukseen ja pinnoitettuun vedenpitävyyteen, käytetään myös murtumien tiivistämiseen, tasoitusmomuutoksiin jopa 5 mm syvyyteen.

edut

 • alhainen neliöhinta;
 • ei kutistumista kovettumisen aikana;
 • nopea kovettuminen käytön jälkeen (useita minuutteja).

Katso myös:

Kylmä bitumipitoisuus
(liuottimissa)

Ainekset: bitumi, tekniset lisäaineet, täyteaineet ja orgaaninen liuotin (30-80%).

edut

 • ei tarvitse lämmittää ennen käyttöä (käyttövalmiina materiaaleina);
 • kun sitä käytetään yksinkertaisilla työkaluilla (telalla, harjalla tai lastalla);
 • aika kylmän mastin levittämisessä käytetään paljon tehokkaammin.

Kylmä bitumipitoisuus
(vesipohjainen)

Ainekset: öljybitumin vesiemulsio, tekniset lisäaineet ja täyteaineet.

Bitumimulsion saamiseksi käytetään korkean teknologian laitteistoja ja käytetään materiaaleja, kuten emulgaattoria ja polymeerejä.

Emulsion bitumipitoisuus on tavallisesti 20-70%.

edut

 • myrkytön, palonkestävä;
 • mahdollinen käyttö sisätiloissa;
 • voidaan levittää märille alustoille;
 • vaativat vähemmän kuivausaikaa kuin kylmä mastinen liuottimilla.

Mastinen bitumipitoinen vedeneristys

Bitumimateriaalien pääasiallinen ongelma on se, että ajan myötä haihtuvat fraktiot haihtuvat materiaalista, bitumin vedeneristyskerros tulee hauraaksi, halkeilee ja menettää päällysteen eheyden. Nämä prosessit ovat erityisen ilmeisiä negatiivisissa ympäristön lämpötiloissa.

Tarkemmin:

Mastinen bitumiinikuppi

Betonin ominaisuuksien parantamiseksi lisätään kumirumua mastin koostumukseen. Tuloksena bitumikumin kuminauha on parantanut ominaisuuksia: joustavuus, vetolujuudet ja ympäristönkestävyys.

Mastinen bitumipolymeeri

Muokkaajien (polymeerien) lisääminen voi merkittävästi parantaa bitumin koostumuksen ominaisuuksia: joustavuus ja kimmoisuus, lämmön ja kemiallisen kestävyyden, materiaalin tarttuvuuden laatu pohjalla, mikä lisää vedenpitävyyttä ja veden kestävyyttä sekä kestävyyttä (jopa 20-25 vuotta).

Polymeerien käyttö ei ainoastaan ​​paranna vedenpitävien materiaalien ominaisuuksia, parantaa vedenpitävyyden käyttöikää useita kertoja, tuo se lähemmäksi päärakenteiden käyttöikää, mutta myös vähentää merkittävästi materiaalien kulutusta vähentämällä vedenpitävyyskerrosten paksuutta ja määrää.

Bitumin kimmoisuus

Kylmä bitumimateriaali (liuotinpohjainen tai vesipohjainen) altistuu kutistumiselle, joka liittyy liuottimen (veden) haihduttamiseen materiaalista kuivauksen aikana. Siksi mastin teknisissä ominaisuuksissa tällainen indikaattori on "kuiva jäännös". Esimerkiksi jos bitumimuovin kuiva jäännös on 60%, niin tämä tarkoittaa, että 1 kg materiaalia sisältää 0,6 kg mastista ja 0,4 kg liuotinta (vettä) ja jos 1 kg mastista levitetään pintaan, 0,6 säilyy kovettumisen aikana kg vesitiivis pinnoitetta.

Tuotannossa käytetyistä komponenteista riippuen näiden komponenttien suhdetta käytetään tuotantotekniikan mastitabitumilla:

 • alustan vedeneristyslaitteelle

kylmä bitumi-kalkki, kulutus - 2,0-4,0 kg / m 2 (2-4 kerrosta);

kuuma bitumipitoisuus, kulutus - 4,0 kg / m 2 (2 kerrosta);

 • mastokattotielle

  kylmä bitumimasto, kulutus - 3,5-6,0 kg / m 2 (3 kerrosta mastista ja 2 vahvikekerroksesta valmistettu lasikuitu tai lasikuitu);

  kuuma bitumi-kalkki, kulutus - 6,0 kg / m 2 (3 kerrosta mastista ja 2 lujitusta kerroksesta lasikuitua tai lasikuitua);

 • valssattujen bitumimateriaalien liittämiseen

  kylmä bitumi-kalkki, kulutus - 1,0-2,0 kg / m 2;

  kuuma bitumipitoisuus, kulutus - 2,0 kg / m 2.

  Mikä on bitumi mastuttaa sen tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet

  Bitumiset mastit kuuluvat nestemäisten vedeneristysmateriaalien luokkaan. Sitä käytetään suojaamaan erilaisten puus-, tiilen-, hiilihapotettujen betoni-, betoni- ja metallipintojen ja -rakenteiden kosteutta niiden tiivistämisen sekä kaikentyyppisten katto-töiden varalta.

  Materiaalin kuvaus

  Bitumainen mastilla on visuaalisesti viskoosi, tahmea massa rikas musta väri. Se perustuu muunnettuun bitumiin, johon lisätään erilaisia ​​lisäaineita. Rakenne on täysin käyttövalmis, vaatia mitään valmistusta.

  Tämä koostumus prosessi putket, paalut, säätiöt, seinät. Mukaan lukien maanalainen. Bitumin koostumusta käytetään autokorien, kaasuputkien ja muiden metallituotteiden korroosionkäsittelyyn.

  Pitkä käyttöikä, kohtuulliset kustannukset, helppokäyttöisyys ja erinomaiset suojaominaisuudet antoivat sen tullen yhdeksi suosituimmista vedenpitävä pinnoitusmateriaaleista.

  Mastic on neste, tahnamainen tai paksun liiman muodossa. Usein myynnissä on kuivajauhetta, joka halutaan laimentaa vettä juuri ennen töitä.

  Bitumimateriaali on jaettu seuraavasti:

  • Liima. Se palvelee rulla- ja lämpöeristysmateriaaleja, lastulevyä, puukuitulevyä, OSB: tä, erilaista paksua vaneria kipsiin, betoniin, sementtihiekkaan ja puupohjaisiin. Käytetään myös asennus- ja rakennusrakenteiden ja -rakenteiden vedeneristykseen.
  • Katto. Suunniteltu rakennusten kattojen vedenpitäviksi. Sen avulla voit tarttua rullamateriaaleihin, kuten kattopuomiin, kattolevyyn, steklogidroizoliin, joka on valmistettu bitumipohjaisesti. Se sallii käyttää paikoissa, joissa kattomateriaalien sulattaminen on vaikeaa. Voi olla kylmä tai kuuma.
  • Kumia. Sitä käytetään metallipintojen käsittelyyn, sulkemiseen, liitoskohtien ja halkeamien sulkemiseen, kattojen korjaamiseen, vedenpitäviin pintoihin mistä tahansa rakennusmateriaalista. Käytetään vain kylmässä.
  • Polymeeriä. Tällaisen mastikoostumuksen lisäksi lisätään polymeerimuunnin. Sitä voidaan käyttää kaikentyyppisissä kattotyötöissä sekä korroosiota ja vedeneristyskäsittelyä varten. Käytetään jo valmiina, kylmämuovia.

  Valokuvapitumenimateriaalissa sovelluksessa

  Koostumus ja tuotanto

  Pääkomponentti, joka on osa mastista, on modifioitu öljybitumi. Myös koostumukseltaan lateksi, mineraalitäyteaineet, elastomeeriset ja synteettiset hartsit.

  Lisäksi lisätään liuottimia, erilaisia ​​modifioijia ja lisäaineita, jotka voivat muuttaa mastin suorituskykyominaisuuksia. Lisäaineiden ansiosta bitumien negatiiviset ominaisuudet tasoitetaan, kuten lisääntynyt juoksevuus lämmityksen aikana ja haurastuminen vaikeissa pakkasissa.

  Onko mahdollista valmistaa bitumimastia omiin käsiisi

  Itsenäinen mastinvalmistus on kyllin kenenkään sellainen henkilö, joka haluaa sen. Tätä varten sinun on varastoitava bitumien, täyteaineiden, pehmittimien ja liuottimien palaset. Täyteaineena käytetään talkkia, asbestia, sahanpurua, dolomiittia tai graniittipölyä, liitua ja muita irtotavaraa.

  Prosessin tekeminen meidän mastille pitäisi mennä ulkona. Voit käyttää tavallista tulta. Bitumiin sytytetään mitä tahansa metallisäiliötä. Tynnyri tai kauha sopii. Bitumi jauhetaan ja keitetään noin 3 tuntia. Tänä aikana ylimääräinen kosteus haihtuu siitä.

  Haihduntapäätteen merkki on vaahdon katoaminen bitumin pinnalta. Täyteainetta ja pehmitintä lisätään vähitellen kiehuvaan koostumukseen. Tarvittaessa lisätään liuotin. Valmis mastinen voi mennä varastoon tai käyttää välittömästi.

  Katolla oleva bitumipintainen materiaali voi nopeasti ja tarkasti tiivistää pinnan, vaikka se ei käytä tekniikkaa. Mastista voidaan levittää mihin tahansa puhtaaseen ja tasaiseen pintaan.

  Kuinka tehdä bitumimastia

  Kuumakastista valmistetaan useassa vaiheessa. Aluksi bitumi kuumennetaan erikoisastioissa enintään 180 asteen lämpötilassa. Kosteutta haihdutetaan siitä. Valmistetaan erikseen täyteaineiden ja modifioijien seos, jotka sekoitetaan bitumin kanssa annostelijan kautta.

  Seuraavaksi pehmentimiä esitellään. Hot mastinen on valmis. Sitä käytetään välittömästi, lähdetään rakennustyömaalle tai kaadetaan kauviin ja varastoidaan. Kylmämuovilla keittämällä on omat ominaisuutensa. Prosessi eroaa siinä, että itse bitumiin lisätään lisätty valmistettuihin komponentteihin, jotka on esikuumennettu 160 asteen lämpötilaan.

  Sekoittamisen jälkeen koostumus jäähdytetään 70 astettaan ja sen jälkeen siihen lisätään tarvittavat lisäaineet ja liuottimet. Koostumus jäähdytetään ja pakataan briketteihin, purkkeihin tai muovikuoreihin.

  Videon avulla voit nopeasti saada bitumimastia (alusta):

  Katemateriaalin tekniset ominaisuudet

  Komponentissa oleva bitumipitoisuus voi olla kahta tyyppiä: yksi komponentti ja kaksi komponenttia. Ensimmäinen tyyppi valmistetaan lisäämällä liuotinta kuumaan seokseen. Jäätymisastetta esiintyy vuorovaikutuksessa ilman kanssa sen sisältämän haihtuvan liuottimen haihtumisen vuoksi.

  Toinen tyyppi ei sisällä liuottimia, joten sillä on pidempi säilyvyysaika. Pakkauksessa on aina merkintä mastetyypistä ja siitä, miten sitä käytetään.

  Vaatimustenmukaisuustodistus

  Tämän asiakirjan myöntää varmentamiselin tietyntyyppisille mastille. Se ilmoittaa tuotteen nimen ja sen vaatimustenmukaisuustason, joka on voimassa olevien asiakirjojen vaatimusten mukainen. Tällainen todistus allekirjoittaa viranomaisen päällikkö ja tarkastusasiantuntija sekä suljetaan.

  Valokuvassa - näyte vaatimustenmukaisuustodistuksesta mastic-tavaramerkille "TechnoNIKOL"

  Laatuun, tuotantotekniikkaan ja teknisiin parametreihin liittyvät tärkeimmät vaatimukset ovat GOST 14791 79, 2889-80 ja 30693 2000.

  Kuinka tallentaa

  Kattotiiliä säilytetään vain tiiviisti suljetussa säiliössä, joka on poissa lämmönlähteistä. Mastinen suojaa sitä kosteudelta, pakkaselta, auringonvalolta. Pakkauksessa on aina ilmoitettu viimeinen käyttöpäivä.

  Kuinka paljon mastikuivaa

  Uskotaan, että paksuudeltaan 1 mm paksun mastikerroksen täydellinen kuivaus tapahtuu päivän aikana. Tällöin liuotin haihtuu kokonaan ja levitetty koostumus saa kovuuden

  tiheys

  Kattorakenteiden tiheys on 1000-1100 kg / m3.

  Passport mastic

  Bitumipäällysteellä on oltava yksilöllinen laatusertifikaatti. Siinä täsmennetään tuotteen nimi, valmistuspäivä, spesifikaatiot, eränumero, kapasiteetti ja pakkausyksiköiden lukumäärä.

  Passissa luetellaan vaaditut standardit ja todelliset indikaattorit:

  1. Lämmönkestävyys 5 tuntia.
  2. Neulan läpäisyn syvyys on 0,1 mm 25 asteen kulmassa.
  3. Tarttuvuus olemassa olevalla pohjalla.
  4. Vesipitoisuus
  5. Kuivumisaika 25 asteessa.
  6. paino

  Masten ominaispaino on noin 1500 kg / m3.

  Muutaman sanan bitumamerkin MGTN 24 "TechnoNIKOL" -mastista ja sen teknisistä ominaisuuksista:

  Ainearvot

  Bitumiset mastit ansaitsivat rajoittamattoman positiivisen palautteen. Riippumatta siitä lämpötilasta, jolla sitä käytetään, mastilla on aina pinnan laatu, räjähtämättä kylmässä eikä leviämässä lämpöä.

  Kylmäpuristettu bitumipehmuste - korostaa, ettet tiennyt

  Mikä on kylmä bitumi-mastilla? Miten se eroaa kuumasta, ja mihin tarkoituksiin sitä voidaan käyttää? Kerron tämän eristävän materiaalin perusominaisuuksista ja sen käyttöalueesta. Näin voit valita itsellesi sopivan vaihtoehdon vedeneristys.

  Mastinen bitumipitoisuus - yleinen moderni vedeneristysmateriaali

  Mikä on materiaali

  Yleistä tietoa

  Bitumi-kalkki on bitumiin perustuva muovimateriaali. Viimeksi mainittu on kiinteä hartsi. Siksi bitumiin perustuva seos kuumennetaan ennen käyttöä.

  Mastiksin kuuma käyttö ei ole kovin kätevää käyttää. Lämmityksen tarve kasvattaa vedenpitävyyden aikaa ja lisää myös palovaaraa.

  Siksi viime vuosina kylmän käytön analogit ovat suosittuja. Ne sisältävät liuottimia, joiden seurauksena ne myydään nestemäisessä muodossa ja eivät vaadi lämmitystä.

  Kuva on kylmämuovattu mastinen - nestemäinen vedenpitävä materiaali, joka on valmis käytettäväksi.

  Tällaisten yhdisteiden toimintaperiaate on samanlainen kuin maalit ja lakat - pintaan pinnalle liuotin haihtuu ja pinnoite jäätyy. Tuloksena on kestävä vedeneristyskerros.

  Koostumus. Kylmätäytteiset bitumimastoaineet koostumuksesta riippuen jaetaan kahteen tyyppiin:

  • Liuotinpohjainen. Käyttövalmiit seokset, joita voidaan käyttää myös alhaisissa lämpötiloissa.
   Päällysteen kuivaus tapahtuu päivän kuluttua levittämisestä. Totta, materiaalin lopulliset ominaisuudet hankitaan vain viikon kuluttua levittämisestä.
   Päällystemateriaalin valmistuksessa käytetään yleensä liuottimia, mutta tätä vedeneristysmateriaalia voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin. Kerron sinulle lisää mahdollisista käyttötavoista;

  Vesipohjainen bitumiemulsio-seos on ympäristöystävällinen.

  • Vesipohjainen. Tämä kylmäpuristettu mastinen aine on vesipitoinen emulsio. Tämän vuoksi se on hajutonta ja ympäristöystävällistä.
   Lisäksi emulsiopäällyste kuivuu nopeammin - tavallisesti kestää useita tunteja. Totta, sitä voidaan käyttää vain yläpuolella nolla lämpötilassa, sama pätee materiaalin säilytykseen.

  Muutokseen. Koostumuksessa käytetyistä alkuperäisistä komponenteista riippuen käsiteltävä materiaali jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

  • Ei muutettu. Nämä päällysteet eivät sisällä polymeerejä ja muita parannusainelähteitä. Siksi niitä ei suositella katolle, mutta samaan aikaan ne ovat erinomaisia ​​vedeneristysperusteille, joissa niitä ei altistu voimakkaalle lämpötilalle ja kuumuudelle;

  Muokkaamatonta koostumusta voidaan käyttää pohjan vedenpitävyyteen

  • Bitumi-polymeeri. Polymeerejä muokataan yleensä mastisia bitumipinnoitteita. Se sietää lämpöä ja lämpötilaa.
   Yksi positiivinen laatu on lisääntynyt tartunta. Tästä johtuen koostumusta voidaan käyttää valssattujen materiaalien liimaukseen;

  Bitumi-polymeeripinnoite ei pelkää korkeaa lämpötilaa, minkä ansiosta se voidaan käyttää tasaisten kattojen vedeneristämiseen

  • Bitumi-kumi. Ne eroavat lisättynä kumirummalla. Yleensä niitä käytetään metallirakenteiden vedeneristämiseen, koska niillä on hyvät korroosionestot. Tätä vedeneristysmateriaalia ei sovelleta kattoihin;
  • Bitumiset kumit. Pinnoitteelle on ominaista suuri joustavuus sekä erinomaiset fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet, joten sitä kutsutaan myös nestekumiksi. Tällaiset yhdisteet sopivat hyvin katon korjaamiseen.
   Lisäksi niiden korkean tehokkuuden, kestävyyden ja säänkestävyyden ansiosta niitä voidaan käyttää itsenäisenä kattopäällysteenä.

  Ennen vedenpitävän pinnoitteen levittämistä, pinnasta on huolellisesti valmistettava - puhdistettava vieraasta jätteestä, pölystä ja liasta ja kuivattava huolellisesti. Lisäksi on toivottavaa esitellä bitumialuketta.

  Nestekumua voidaan käyttää erillisenä kattona

  Komponenttien lukumäärän mukaan bitumipäällysteet jaetaan kahteen tyyppiin:

  • Yksikomponentti. Ne edustavat täysin käyttövalmiiksi pinnoitetta;
  • Kaksi-komponentti. Ennen käyttöä on välttämätöntä sekoittaa kovetin. Nämä koostumukset ovat ammattimaisia ​​ja niillä on korkeampia ominaisuuksia.

  Kahden komponentin sekoittamisessa on äärimmäisen tärkeää kunnioittaa mittasuhteita oikein, muuten pinnoitteen kovettumisaika voi lisääntyä dramaattisesti. Komponenttien sekoittamista koskevat ohjeet ovat saatavilla pakkauksessa.

  Perusominaisuudet

  Kuten edellä mainitsin, toisin kuin kuuma bitumimateriaali, analoginen kylmäkäyttö on kätevä käyttää ja nopeuttaa vedenpitävyyttä. Mutta lisäksi hänellä on monia muita etuja:

  • Mahdollisuus saada johdonmukaisuutta. Tätä varten koostumukseen lisätään tarvittava määrä liuotinta;
  • Kestävyys. Tämä laatu koskee ennen kaikkea muunnettuja koostumuksia, joiden käyttöikä on yli neljäsosa vuosisadasta;

  Muunnettu bitumiseos voi kestää katon yli 25 vuotta

  • Monipuolisuus. Mastiksia voidaan käyttää erilaisten pintojen vedeneristämiseen;
  • Helppokäyttöisyys. Pinnoitetta on helppo käyttää omilla kädillä rullalla, lastalla tai harjalla.

  Haittoja. Ainoa haitta on korkeammat kustannukset, erityisesti bitumipolymeerimassa on kallis. Lisäksi tämä vedeneristys kutistuu voimakkaammin kuin vastaava kuuma käyttö, mikä lisää sen kulutusta.

  Mastin kulutus riippuu työn tyypistä. Liimaukseen tarvitaan yleensä 0,8 - 1 kg / m 2 pinnoitusta neliömetriä kohden. Vedeneristyskerroksen luominen neliömetriä kohden kestää 2-5 kg ​​koostumusta.

  Bitumipohjaista nestemäistä vedenpitävyyttä käytetään valssattujen materiaalien liittämiseen

  mainos

  soveltamisalansa

  Bitumi-mastin käyttö on periaatteessa perusteltu seuraavissa tapauksissa:

  • Katot. Materiaalia käytetään mastokattotiilien rakentamisessa ja katon korjauksessa. Lisäksi koostumusta käytetään pehmeiden laattojen liittämiseen ja, kuten edellä mainittiin, telapinnoitteita;
  • Vedenpitävät pohjat. Tässä tapauksessa bitumikoostumusten käyttö on myös melko laaja - niitä voidaan käyttää sekä vaakasuoralle että pystysuoralle (ulkoiselle ja sisäiselle). Lisäksi ne ovat vedenpitäviä paitsi kaistaleettereita, myös paalun perustuksia;

  Bitumipohjaista materiaalia voidaan käyttää nauhan perustusten vaakasuoraan vedeneristämiseen.

  • Vedenpitävät lattiat. Sallittu käyttää mastista kiinnittimen alle. Lisäksi materiaalia käytetään kellarin lattioiden vedeneristämiseen sekä parvekkeiden laatikoihin.
   Usein tätä vesitiivistystä käytetään kylpyhuoneissa, autotallissa jne.;
  • Vedenpitävien altaiden ja terassien asennus. Näihin tarkoituksiin käytetään yleensä nestekumia.

  Materiaalin katon vedeneristys voidaan suorittaa sillä edellytyksellä, että kaltevuuskulma ei ylitä 30 astetta. Poikkeus on nestekumia, jota voidaan käyttää mihin tahansa pintaan.

  Kustannukset

  Taulukossa esitetyt hinnat ovat merkityksellisiä keväällä 2017:

  Kattorakenteiden bitumipitoisuus: ominaisuudet, ominaisuudet, sovelluskehitys

  Tänään puhumme erittäin mielenkiintoisesta rakennusmateriaalista, joka korvaa kuuman bitumin. Tämä on bitumipitoista kastetta. On välttämätöntä välittömästi ilmoittaa, että tämän materiaalin luokittelu sisältää useita kohteita. Yksi niistä on katto. Tarjoamme sinulle tietoa mastin teknisistä ja toiminnallisista ominaisuuksista, jotka auttavat sinua hallitsemaan talon katon peittämien päälliköiden työtä pehmeillä kateaineilla, joissa bitumimaali on välttämätön.

  Mastinen perustuu modifioituun bitumiin katolle

  Mikä on bitumimaali

  Tämä on puhdasta puhdasta öljybitumia, johon on lisätty erilaisia ​​lisäaineita. Se jälkimmäinen tasoittaa joitakin tämän vedeneristysmateriaalin kielteisiä piirteitä. Esimerkiksi sen korkea juoksevuus tai halkeilu matalissa lämpötiloissa.

  Ulkonäöltään, katto mastiksi on tahmea aine, musta väri, erittäin tyydyttyneitä. Tämä on valmis katemateriaali, jota ei tarvitse laimentaa tai kuumentaa. Tärkein vaatimus on käyttää positiivisissa lämpötiloissa.

  Bitumipastaa - musta

  Missä ja miten sitä käytetään

  Kun puhumme katto-optiosta, sitä käytetään sen vuoksi kattoihin. Tässä on kolme käyttötarkoitusta:

  litteille kattoille pehmeiden kattojen vedeneristys- ja liimakoostumukseksi (kateaine, steglohydroizoli ja muut);

  leikattuja kattoja liimana prosessin peittämisessä joissakin osissa vyöruusuilla;

  kuten kattopäällyste, jos kumi, kumi tai lateksi lisätään mastiksi.

  Sovellusmenetelmässä ei ole monimutkaisia ​​muunnelmia. Voit tehdä tämän käyttämällä maaliteloja, harjoja tai lastat. Kattotason täydellistä kattavuutta varten käytetään erikoislaitteita, jotka toimittavat paineen alla katon bitumipäällysteen, johon laitteistoon kuuluu ilmakompressori.

  Mastiksella luodaan kattoja. Sivustomme löydät kontakteja sellaisista rakennusalan yrityksistä, jotka tarjoavat monimutkaisia ​​kattopalveluita. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

  Tärkeimmät edut

  Meidän on kunnioitettava bitumin mastista katon vedenpitävyyttä sen ominaisuuksista. He määrittivät tämän materiaalin suosion. Sen etuja ovat seuraavat ominaisuudet:

  korkea kimmoisuus, joka antaa levitetyn kerroksen korkeissa lämpötiloissa, venyttämällä, repäisemällä ja vähäisellä eikä kovalla puristuksella;

  suuri vetolujuus, se ei anna huolehtia siitä, että päällystys liitoskohdissa muiden tasojen kanssa (esimerkiksi ulkonevalla putkella katolla) hajoaa tai repeytyy johtuen lämpötilahäviöistä tai kevyistä mekaanisista kuormituksista;

  pitkän aikavälin toiminta, joka vastaa saman pehmeän indeksoinnin käyttöikää, ja tämä on 15-25 vuotta;

  edullinen hinta verrattuna muihin vedeneristysmateriaaleihin ja liimoihin;

  korkea vastustuskyky aggressiivisille ympäristöille ja luonnonkuormituksille;

  helppokäyttöisyys eri rakennusmateriaalien pinnalla;

  viimeiset muovityypit eivät edes vaatisi koneen puhdistamista ruosteesta, maalista ja muista epäpuhtauksista;

  jopa 2-3 kerroksessa oleva kattorakenteeseen kiinnitetty puhdas kimmoisa materiaali on paljon helpompaa kuin saman pehmeän katon asentaminen;

  katon helppo korjata, katto katolla katolla;

  viskositeetti, joka määrittää levitetyn pinnoitteen paksuuden, eli kerros levitetään liian ohut.

  Helppo soveltaminen rakennusten kattoihin

  Mitä tulee puutteisiin. He ovat harvoja, mutta ne ovat:

  Sääolosuhteet vaikuttavat kykyyn käyttää tätä bitumimateriaalia.

  Pinoamattoman kerroksen paksuutta on lähes mahdotonta hallita.

  Jos tulvassa tasossa on lukuisia puutteita, esimerkiksi tuberkuloita, ulokkeita, kaivoja, niin tällaisen pinnan on oltava hyvin valmistettu, tasoittamalla kaikki virheet tai lisäämällä mastikerroksen paksuutta eli lisäämällä materiaalin kulutusta tasoittaen siten käsiteltävän katepintojen epätasaisuuksia.

  Katteen kaltaisten bitumien lajikkeet

  Ehdotettu luokittelu on periaatteessa ehdollinen. Siinä on kolme tehtävää:

  Kastelevy kylmäkäyttöön. Tämä on käyttövalmis materiaali. Jos koostumuksen tarve on nestemäisempi, se laimennetaan liuottimilla. On kuitenkin huomattava, että laimennettua kalkkia ei ehkä ole pitkään aikaan. Hän työntää nopeasti nestettä, jolloin se muuttuu viskoosiksi. Sen vuoksi laimennettua massaa tulisi käyttää välittömästi. Jos kadun lämpötila on lähes nolla astetta, sen jälkeen massan massaa ennen katon käyttöä on lämmitettävä lämpötilaan +30 tai +40 ° C.

  Kylmä bitumiininen mastisuus Tämä voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan katon lämmityskaapelista.

  Kuuma sovellus. Käytetään harvinaisesti nykyisin materiaalia, koska se on ensimmäinen bitumimateriaali, joka alkoi tuottaa korvaamaan kuumaa bitumia. Sillä ei ole korkeimpia ominaisuuksia, sen lisäksi ennen massan levittämistä tarvitaan lämmittämään + 150 ° C: seen. Siksi se käytännössä hylättiin tänään, vaikka se on edelleen lajikkeissa. Joku voi sanoa, että tätä tyyppiä käytetään rullamateriaalien kiinnittämiseen "pehmeän katon" luokkaan. Ei ole järkevää väittää, tämä on totta, mutta kylmää mastia käytetään myös näissä rakennustoiminnoissa.

  Vesipohjainen. Tämän aineiston on sanottava, että se on kaikkein ympäristöystävällisin kaikista ehdotetuista, koska tavallinen vesi on läsnä tässä liuottimena. Liuoksen levittämisen jälkeen vesi haihtuu, ja siihen lisätään vain bitumi, johon on lisätty lisäaineita.

  Kuuma bitumi mastinen

  On olemassa toinen luokittelu kattotiili, jossa lajit on jaettu tyyppisen täyteaine otetaan käyttöön bitumiin. Tässä on kolme asemaa:

  Bitumi-polymeerivalmiste, se on lateksi. Tämä on bitumiemulsion ja modifioidun lateksin symbioosi. Läsnäolo lateksin, toisin sanoen myrkyttömien ja vaarattomien aineiden seoksessa, mahdollistaa mastimassan käytön jopa tiloissa vedenpitävänä pinnoitteena. Esimerkiksi kylpyhuoneen tai wc: n sisällä, jossa vedeneristys suoritetaan ennen laattojen asettamista. On huomattava, että lateksilajike tarttuu helposti mihin tahansa rakennusmateriaaliin.

  Kumi-bitumi-kalkki katoneristykseen. Täyteaineena käytetään pieniä kumirumuja. Tämä on puhtaasti kattoainetta, sitä ei käytetä missään muualla. Tällaista mastista levitetään tasaisten kattojen pintaan ruiskuttamalla paineen alaisena. Jotkut valmistajat tarjoavat tämän tyyppisiä muunneltuja mastikkoja, joita voidaan käyttää lämpötiloissa -40 ° C - + 80 ° C. Kumipitoisuusmastin tärkein ominaisuus ei ole venyttely. Kyllä, ja suuret mekaaniset kuormat hän ei välitä mitään.

  Kumitäytteellä. Kaikilla merkinnöillä kumimassa on parempi kuin ensimmäisen hengen. Sen ominaispiirteenä on venyttää 20% normaalista tilastaan. Eli se on melko joustava pinnoite, joka ei repäise, kun lämpötilaero on voimakas.

  Bitumi-polymeerivalmiste kattotielle

  Videon kuvaus

  Visuaalisesti bitumin vedeneristys, katso video:

  Säännöt, jotka koskevat bitumin mastista kattoa

  Emme harkitse tässä, miten bitumista vedeneristysmastia levitetään katolle, kun asetetaan pehmeä katto tai vyöruusu. Nämä tekniikat ovat yksinkertaisia, koska materiaalia levitetään yksinkertaisesti pinnalle lastalla, telalla tai harjalla. Monimutkaisempi prosessi on itse kattorakenteen luominen. Tietoja tästä ja kertokaa.

  Ensinnäkin on tarpeen nimetä, että bitumimaali on asetettu litteiden kattojen pintaan jälkimmäisen puhdistuksen jälkeen. Jos jälleenrakennusta tehdään, eli vanhan pinnoitteen vaihto uudella, vanha katto on irrotettava kokonaan, vanha liima-aine on poistettava millä tahansa keinolla betonilattian pinnalle asti. Jälkimmäinen on puhdistettu roskista, poistettu ja käsitelty bitumipesulla.

  Katteet bitumipitoisella pohjamaalilla

  Nyt kysymykseen siitä, kuinka monta kerrosta tulisi käyttää mastiksi.

  Jos katon kaltevuus ei ylitä 10 °, asetetaan kolme kerrosta, joista jokainen on välttämättä kuivattu ennen seuraavaa. Tällöin kerrosten väliin asetetaan vahvistettu lasikuituverkko. Viimeisellä tuoreella kerroksella voit täyttää murskatut kivi- tai sora-aineet.

  Jos kaltevuuskulma on 10-20 asteen kulmassa, aseta sitten kaksi kerrosta yhdellä lujittamalla niiden väliin. Top bitumi katto voidaan maalata.

  Jos kallistuskulma ylittää 20 °, käytä sitten kerrospinnoitetta, jonka paksuus on vähintään 3 mm ja joka peitetään maalilla. Vaikka päälliköt eivät suosittele vähemmän kerrosten määrää kuin kaksi.

  Käytettyjen bitumikerrosten paksuus ei saa olla alle 1 mm. Itse materiaalia levitetään joko irtotavarana, kun mastetta kaadetaan ja levitetään käsiteltävällä pinnalla mopilla ja kaavinpinnalla tai ruiskuttamalla paineen alaisena. Ensimmäistä vaihtoehtoa pidetään kulutettavana, koska tiettyjen paksujen kerrosten taso on vaikea tasoittaa. Muuten on syytä huomata, että bitumimassan keskimääräinen kulutus koukulla on 1,5 kg / m².

  Ja muutama sana bitumimateriaalin hinnasta. Kaikista tuotetuista brandeista halvin on mastiksitumipolymeeri (MBH). Yhden ämpärin arvo on 16 kg 900-1000 ruplan alueella. Bitumi-kumimateriaalikustannukset ovat 2000 ruplaa 20 kg: n ämpärille.

  Videon kuvaus

  Videossa on yksi tekniikka mastikatteen luomiseksi:

  Päätelmä aiheesta

  Katemateriaalimassan ulkonäkö on tehnyt kattopinnoitteiden korjaamisen tai luomisen yksinkertaisemmaksi ja korkealaatuisemmaksi. Samaan aikaan ei ollut tarvetta tehdä kuumaa työtä, kuten tavallisen bitumin, jota aiemmin käytettiin restaurointityöhön. Lopputuloksen alhainen hinta ja korkea laatu ovat tämän kateaineen tärkeimmät edut.

  Bitumimateriaalin ominaisuudet ja menetelmät

  Vedeneristysmasto ilmestyi äskettäin, mutta sitä käytetään joka vuosi useammin. Tämä johtuu helppokäyttöisyydestä ja helppokäyttöisyydestä, mikä vähentää merkittävästi rakennuksen eristämisen rakennetta. Houkutteleva on materiaalin hinta, joka on hyväksyttävä kaikille väestöryhmille.

  Mikä on mastinen, bitumin kylmäkäyttö? Mikä on sen kardinaalinen ero materiaalista, joka on lämmitettävä ennen käyttöä? Ennen kuin valitset eristystyöstä sopivan mastarin, sinun on ymmärrettävä sen ominaisuudet ja ominaisuudet.

  Yleistietoja materiaalista

  Bitumipitoisuus on materiaali, jolla on korkea plastisuus, pohja on bitumi (musta hartsi, kiinteä). Aikaisemmin bitumin seoksen on lämmetettävä ennen käyttöä.

  Tämä aiheutti joitain haittoja, koska aika vedenpitävien töiden järjestämiseen lisääntyi, ja nämä teokset olivat myös tulipalovaarallisia. Siksi valmistajat ovat kehittäneet innovatiivisen materiaalin, jota voidaan käyttää vesitiiviissä töissä kylmällä tavalla.

  Osana muovia on liuotteita, jotka tukevat sitä nestemäisessä tilassa. Soveltamisperiaatteella tällaiset koostumukset ovat verrattavissa maaliin - heti kun materiaali osuu pintaan, ohuempi haihtuu ja koostumus kovettuu muodostaen korkealaatuisen eristyskerroksen.

  Formulaatioiden tyypit

  Kylmänkäsittelyn vedenpitävälle bitumiselle mastille on jaettu kahta tyyppiä:

  • Käyttövalmiina seoksina niiden koostumuksessa on liuottimia. On mahdollista työskennellä tällaisen materiaalin kanssa missä tahansa säässä, jopa kylmässä kaudella. Nämä yhdisteet kuivuvat 24 tunnissa. Mutta materiaali hankkii sen ominaisuuksia jonkin ajan kuluttua, yleensä se kestää 1 viikko. Tämäntyyppinen mastike on tehty eristämään katto, mutta liuottimella olevan materiaalin käyttö on melko yleistä ja sitä voidaan käyttää millä tahansa pinnalla;
  • vesipohjaiset mastiksit, hajuton, vesipohjainen. Koostumukset ovat ympäristöystävällisiä, niitä käytetään sisätiloissa kylpyhuoneiden ja keittiöiden eristystyössä. Kuivausaika näille yhdisteille on useita tunteja. Vesimulsiolle on pieni haittapuoli - se ei siedä negatiivisia lämpötiloja, vaikka varastoituna.

  Koostumusmuutokset

  Riippuen siitä, mitä komponentteja, lukuun ottamatta bitumia, ovat mastisia, ne on jaettu alatyyppeihin:

  • Ei modifioitu - pinnoitteiden koostumuksessa ei ole parannuskomponentteja, esimerkiksi polymeerejä. Ammattilaiset eivät suosittele tämän materiaalin käyttämistä, kun järjestetään kattovettä, mutta muille malleille se sopii täydellisesti. Mutta on syytä muistaa, että tällaista mastista ei käytetä voimakkaiden lämpötilahäviöiden tapauksessa ja jos rakenne altistuu lämmölle.
  • Bitumi-polymeeri - katto, muunnettu mastinen. Tämä materiaali ei pelkää korkeita lämpötiloja. Se, että se parantaa laadullisesti tarttumista liikkuvan materiaalin ja pinnan välillä on myös positiivinen.
  • Mastinen, kumipitoisuus - joka sisälsi kumirumua. Tämän tyyppistä liuosta käytetään eristämään metallista valmistettuja rakenteita, koska niillä on korroosiota aiheuttavat ominaisuudet. Mutta kattotielle tämä materiaali ei ole voimassa.
  • Kumimassa perustuu bitumiin - nestekumia. Koostumus, jolla on suuri elastisuus ja erinomaiset mekaaniset ja fysikaaliset ominaisuudet. Sopiva koostumus katoneristyksen järjestämiseksi.

  Vedenpitävyys tekee materiaalia millä tahansa materiaalilla, joten pinnan huolellinen valmistelu - poista pöly ja lika, poista rasva tarvittaessa ja kuiva. Tämän jälkeen aseta bitumin pohjamaali tasolle, mikä parantaa työn laatua.

  Kaikki bitumipäällysteet on jaettu useisiin eriin riippuen komponenttimäärästä:

  • yksikomponenttiset - käyttövalmiit seokset;
  • kaksiosaista - sekoitetaan ennen kovettimen levittämistä.

  Tämän materiaalin ominaisuudet ovat erittäin suuret, koska koostumukset ovat ammattimaisia. Kun sekoitat mastista, sinun on noudatettava tarkasti valmistajan ohjeita ja kunnioitettava mittasuhteita. Jos laitat kovetetta, enemmän kuin suositeltu, koostumuksen käyttöikä on paljon vähemmän ja se on heikentynyt.

  Koostumusten laatu

  Sen lisäksi, että kylmä bitumimasto vähentää vedenpitävyyden aikaa ja on helppokäyttöinen, kuten edellä mainittiin, sillä on valtava määrä positiivisia näkökohtia:

  • Saat kaiken tiheyden koostumuksen, riittää liuotinta;
  • kestävyys - modifioitu koostumus voi kestää yli 25 vuotta, mutta ei häviä eristysominaisuuksiaan;
  • universaalisuus - kaikki pinnat voidaan käsitellä bitumimastilla;
  • helppokäyttöisyys - koostumusta voidaan käyttää itsenäisesti käyttämällä lastalla, rullalla tai harjalla.

  Kuten minkä tahansa materiaalin, vedeneristysmastilla on haittoja:

  • hinta - jos katsotaan mastiksi vedeneristys, bitumipolymeeri, niiden kustannukset eroavat merkittävästi korkeammassa suunnassa;
  • Toisin kuin bitumipohjainen mastinen materiaali, jota käytetään kuumalla tavalla, tämä materiaali antaa voimakkaamman kutistumisen, mikä lisää eristeen kulutusta.

  Mastin kulutus per 1 m2: n vedeneristys riippuu käyttötavoista, esimerkiksi liimakerroksen levittämisen yhteydessä, 1 kg yhdistettä neliömetriä kohden on riittävä. Jos luot täydellisen eristysmastin, se nousee jopa 5 kiloon. Näiden parametrien tunteminen on hyvin yksinkertaista laskea, kuinka paljon materiaali lähtee.

  Missä käytetään mastista

  Bitumi-kalkkikiven käyttö tapahtuu pääsääntöisesti seuraavissa tapauksissa:

  • Rakenne asennetaan pehmeän laattojen asennukseen katolle tai valssatulle materiaalille. Perusteltiin sen käytön vuotavan katon korjaamisessa ja pehmeän bitumikattojen rakentamisessa.
  • Rakennusten pohjojen vedeneristys. Kumimassan avulla eristävä kerros rakennetaan paalun pohjalle. Muita yhdisteitä voidaan käyttää vaaka- tai pystysuoraan vedeneristyskykyyn. Rakennuksen sisällä ja sen ulkopuolella.
  • Lattian vedeneristys. Mastista levitetään karkealla liittimellä tai irtopäällysteen alla. Voit eristää levyt lokeroihin, autotallit. Usein sitä käytetään kylpyhuoneissa, wc: issä, suihkussa.
  • Eristys työt terassit ja altaat. Tästä syystä nestekumia sopii hyvin, mikä soveltuu kaikille pinnoille.

  Näiden yhdisteiden käyttö on perusteltua huolimatta huomattavista kustannuksista.

  Mastinen DIY

  Jotkut yksityiset kehittäjät ihmettelevät, miten bitumimastia hitsataan omin käsin vähentämään rakennuskustannuksia. Ensinnäkin sinun pitäisi ostaa ainesosat:

  Komponentit hankitaan oikeaan määrään, riippuu siitä, millä alueella on eristetty.

  Oletetaan, että tarvitsemme 10 kg materiaalia,

  • bitumihartsi - 8,5 kg;
  • täyteaine - 1 kg;
  • pehmitin 0 0, 5 kg.

  Täyteaine voi olla: sahanpuru, kumirumu, minivilla tai asbesti. Muovailuun lisätään kerosiinia tai kaivostoimintaa.

  Ennen kuin laitat bitumin paksuihin seiniin ja palamaan, se on hyvin murskattu ja sekoitettava täyteaineeseen.

  Kapasiteetin pitäisi olla suuri. Koska lämmitettäessä koostumus kasvaa kokoa.

  Lämpötilan ei pitäisi olla korkeintaan 190 astetta, koska bitumi hajoaa korkeissa lämpötiloissa. Jos pinta-alalta ilmestyy keltavihreän värin kuplat, tämä on ensimmäinen merkki siitä, että lämpötila on liian korkea.

  Oikeassa lämpötilassa bitumimuovin on oltava yhtenäinen ja hitsattava muovilla. Pehmitintä ja täyteainetta on lisättävä vähitellen ja jatkuvasti sekoittaen. Jos pinnalle tulee vaahto, se on poistettava välittömästi.

  Kun kaikki aineet on lisätty, materiaali on valmis. Oman kätesi luomaa koostumusta ei säilytetä enempää kuin yhden päivän, mutta sitä tulee käyttää, kun koostumus jäähtyy 120 asteeseen.

  Bitumialuke tekee sen itse

  Ennen kuin mastista levitetään pinnalle, on välttämätöntä paitsi valmistaa se myös päällystää se pohjamaalilla - bitumipohjaisella pohjamaalilla. Maaperä parantaa tarttuvuutta ja tekee vedeneristyksestä paljon luotettavampaa ja parempaa.

  Itsekseen valmistetun alukkeen koostumus - bensiini- ja bitumiosuudet kolmesta yhteen.

  Kuinka valmistaa

  • jotta saat laadukkaan maaperän, sinun täytyy lämmittää bitumi 70 astetta ja kaataa bensiiniin;
  • bitumi lisätään bensiiniin pieninä annoksina ja sekoitetaan täydelliseen liukenemiseen asti;
  • heti kun maaperä on valmis, koostumus suodatetaan metalliverkon läpi.

  Näiden ohjeiden ansiosta voit säästää rahaa valmiin materiaalin hankinnassa.

  Miten valita

  Markkinoilla on tällä hetkellä erittäin laaja valikoima tällaista materiaalia, ja jotta voit ostaa juuri tarvitsemasi rakennustyöt, sinun on tutkittava tarkkaan kappaleiden ominaisuuksia. Käy internetissä erikoistuneissa foorumeissa, katso mitä ihmiset kirjoittavat, jotka ovat jo käyttäneet bitumimateriaalia vedeneristykseen.

  On suositeltavaa lukea paitsi teoriaa myös kommunikoida ammattimaisten rakentajien kanssa, jotka käytännössä tietävät, mikä rakenne on parempi tietyssä työssä.

  Kun tulet kauppaan, arvioi, kuinka hyvin materiaali on pakattu ja mikä on sen säilyvyysaika.

  Masten tuotannossa kaadetaan säiliöön kuumana, koska jos viiden litran purkki painaa viisi kiloa, sinun ei pitäisi ostaa tätä materiaalia - se ei ole laadukas.

  tiivistysaineet

  Bitumin pintakäsittely on edullisin ja tehokkain menetelmä tiilen, betonirakenteiden, metallisäiliöiden, putkien, puupalkkien ja muiden rakennusmateriaalien vedeneristykseen. Kuitenkin bitumin puhdas muoto on joitakin haittoja - materiaalia on vaikea soveltaa, ja vaikutuksen vaikutuksesta lämpötilan muutokset kalvon suojakalvo halkeamia. Nykyaikaisten bitumimateriaalien koostumus lisää aineita, jotka lisäävät vedenpitävien pinnoitteiden kovuus- ja halkeamiskestävyyttä.

  Harkitse, mitä bitumin teknisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia, mitä tekniikkaa tulee noudattaa materiaalin levittämisessä, ja antaa myös suosituksia vedeneristysmastin valinnasta.

  Bitumi-mastikoostumus

  Bitumipitoisuus on muovimateriaali, jolla on korkea sitomisaine ja vedenpitävyys. Bitumien lisäksi materiaalin koostumus sisältää supistavia orgaanisia aineita ja mineraalipohjaisia ​​lisäaineita.

  Kovuus, tiheys ja alhaisissa lämpötiloissa kestävät seuraavat osat:

  • asbestipöly;
  • mineraalivilla;
  • arkkipohjaiset kvartsi-, kalkkikivi- ja tiilihiutaleet;
  • yhdistetty tuhka.

  Funktionaalisten sakeutusaineiden (turpeen sirut, liitu, jauhettu asbesti) läsnäolo takaa mastin käytön, vähentää kulutusta ja parantaa materiaalin eristysominaisuuksia.

  Bitumimateriaalin kuitusäyteaineet ovat vastuussa taivutusvastuksesta ja materiaalin vahvistamisesta. Polymeerikomponentit antavat materiaalin vedeneristysominaisuudet.

  Bitumipitoisuus: ominaisuudet ja materiaaliominaisuudet

  Bitumimateriaalin soveltamisala määritellään sen teknisillä ominaisuuksilla:

  • ehdollinen lujuus - 0,2-0,5 MPa (kgf / cm2);
  • liittymän lujuus betonilla - 0,3-0,4 MPa (kgf / cm2);
  • veden imeytyminen päivässä painon mukaan - enintään 0,5-1%;
  • murtovenymä - 100-300% (riippuu bitumimastista);
  • ehdollinen viskositeetti - vähintään 15-30 sekuntia;
  • pehmenemislämpötila - vähintään 100-130 ° C.

  Bitumimateriaalin tekniset ominaisuudet antavat aineelle seuraavat suorituskykyominaisuudet:

  1. Korkea elastisuus. Tämä ominaisuus antaa materiaalin luotettavan tarttumisen kosteudelle suojattuun pintaan. Lisäksi kimmoisuus pitää pinnoitteen krakkautumisesta ja repimisestä.
  2. Liimaominaisuudet. Voiteluaine voidaan käyttää liimana telaneristyksen järjestelyyn.
  3. Eri rakennusrakenteiden suojaus kosteudelta.
  4. Bitumentimassan käyttö estää korroosion esiintymisen.
  5. Lisää rakennuselementtien elämää. Samanaikaisesti rakenteen toimivuus on täysin säilynyt.
  6. Lämpötilavaihtelutilanteet - erityisen tärkeitä, kun järjestetään vedenpitävyyttä alueilla, joilla on ankara ilmasto.
  7. Karkaistu bitumikalvo voidaan maalata millä tahansa värillä.

  Bitumimastikoiden soveltamisala

  Vedeneristysmastoilla on laaja soveltamisala. Useimmin bitumipohjaisia ​​materiaaleja käytetään seuraaviin töihin:

  • uuden katon järjestely;
  • Vanhan katon korjaaminen: Betonipohjan tasoittaminen, poistamalla kuormitettujen kerrosten vedenpitävyys noin 5 mm syvällä;
  • keinotekoisten altaiden, altaiden, suihkulähteiden vedeneristys;
  • Soveltaminen laattapinnoitteen asennuksessa paikoissa, joissa on suurempi kosteustaso;
  • metallituotteiden jalostus korroosiosuojana;
  • katon liitoksen vedenpitävyys vaipanreikiin, tuuletus- / savupiiput ja viemäriputket;
  • perussuojelu;
  • rullan vedeneristyksen asennus (bitumi-mastinen toimii liimana);
  • lämmöneristyslevyjen asennus bitumimastille;
  • vedenpitävyys järjestelyissä, joissa ei ole riittävää ilmanvaihtoa ja ylimääräistä kosteutta (kylpyhuoneet, altaat, saunat, kellarit, logistiikka ja autotallit).

  Se on tärkeää! Bitumimastilla on merkitystä erilaisten kattotyyppien kannalta: metalli-, tasoitetut, valssatut, liuskekivet, teräsbetonilaatat jne.

  Bitumiset mastit: sovellus katon korjaamiseen

  Vedeneristysmastin luokittelu

  Kaikki bitumimastikat voidaan luokitella kolmen pääkriteerin mukaisesti:

  • sovellusmenetelmä;
  • ruoanlaitto;
  • elastisten lisäravinteiden tyyppi.

  Sovelluksen teknisistä ominaisuuksista riippuen on olemassa kahdenlaisia ​​mastioita: kuuma ja kylmä sovellus.

  Kuumasekoittimen mastia on lämmitettävä 150-300 ° C: seen ennen käyttöä. Tämä suuresti vaikeuttaa pinnan vedenpitävyyttä. "Kuuman" masten etuja ovat:

  • muodostuu erittäin kestävästä pinnoitteesta, jolla on suuri elastisuusaste;
  • suojakalvo ei kutistu;
  • kyky työskennellä negatiivisissa lämpötiloissa;
  • Huokoinen materiaalinen rakenne;
  • edullisia kustannuksia.

  "Kuumaa" bitumimastista käytetään vahvistamaan pohjaa ja luomaan luotettava säätiön suoja vaikeissa olosuhteissa.

  Lisää suosittuja sovelluksessa "kylmä" mastiksi. Tämä johtuu materiaalin monista eduista:

  • helppo levittää - ei tarvitse lämmittää mastia;
  • laaja valikoima bitumi vedeneristys;
  • ultraviolettisäteilyn kestävyys.

  "Kylmä" mastiksit sekoitetaan liuottimen kanssa, jonka haihduttamisen jälkeen pinnoite kovettuu ja hankkii tarvittavat suorituskykyominaisuudet.

  Valmistusmenetelmän mukaan bitumimastiset aineet on jaettu kahteen tyyppiin:

  Yksikomponenttisia koostumuksia voidaan käyttää välittömästi astian avaamisen jälkeen, eivätkä ne vaadi lisäkäsittelyä. Tällä materiaalilla on kuitenkin merkittävä haitta - aukon avaamisen jälkeen on tarpeen selvittää koko purkki, muutoin - mastinen kovettuu. Tämä laatu on otettava huomioon, kun työskentelet suurella pinnalla.

  Kaksikomponenttiset koostumukset ennen töitä on sekoitettava sakeutusaineen kanssa. Valmistelu ei vie paljon aikaa, mutta tällaisten mastisten säilyvyysaika on paljon suurempi kuin yhden komponenttisen bitumin.

  Riippuen siitä, minkä tyyppisiä elastisia lisäaineita bitumimateriaalina on, erottuvat tällaiset vedeneristysmateriaalit:

  1. Kumipitoisuusmastit. Materiaali perustuu hapettuneeseen maaöljybitumiin, mineraalitäyteaineisiin, murusikumiin, synteettiseen kumiin ja liuottimiin. Luo vahvan kytkennän melkein mihin tahansa materiaaliin, myös avoimeen metalliin. Kumi-bitumimastilla ei ole pelkoja röyhtelyistä, iskuilta ja laaja käyttölämpötila (-40 ° C - + 100 ° C).
  2. Bitumi-kumimassa (BKM) - tallennuspidike joustavuuteen. Bitumikuivauksen jälkeen muodostettu suojakalvo voi nostaa alkuperäisen pituuden 20 kertaa. Tällöin ei muodostu aukkoja. Soveltamisala BKM - liimaus linoleumi, katemateriaali, parketti ja vaneri. Lisäksi mastikaalia käytetään korroosiosuojana metallituotteille, putkistoille ja betonirakenteille.
  3. Bitumipolymeerivalmiste on tehty bitumin vesipitoisesta emulsiosta ja modifioitu lateksilla. Materiaali ei sisällä orgaanisia liuottimia, joten sitä voi käyttää sekä ulkona että sisällä. Kovettumisen jälkeen muodostuu höyrysulku ja vedenpitävä kalvo, jolla on hyvä tartunta puuhun, teräkseen, betoniin ja tiiliin.

  Tuotevalikoima johtavien bitumimastujen valmistajista

  Sekä kotimaisia ​​että ulkomaisia ​​yrityksiä tuottavat bitumin kera. Harkitse suosituimpia tuotemerkkejä.

  Mastic "Gidroizol" on seuraavat ominaisuudet:

  • vetolujuus venytyksessä - 37-60 kgf;
  • joustavuus ja ehdoton vedenpitävyys;
  • ylläpitää lämpötilan nousua jopa 85 ° C: seen 2 tunnin ajan;
  • pinnoitteen käyttöikä on 15 vuotta;

  Technonicol on kehittänyt koko linjan bitumimastille ja materiaaleja säätiön valmistelulle:

  1. Vedenpitävään pohjaan, kattoon ja upotettuihin rakenteisiin käytetään:
   • mastiset bitumiset kattotuotteet Technomastop №21;
   • MGTN - vedenpitävä mastasia №24;
   • vettä emulsiomassan määrä 33;
   • kuuma mastinen "Eureka" №41;
   • bitumi-kumiastia nro 20.
  2. Vedenpitävään työskentelyyn tiloissa käytetään bitumimastista "Technonicol" nro 31 - maaöljybitumin vesimulsiota.
  3. Pinnoitteen suojaamiseksi UV-säteilyltä ja termisestä hankautumisesta, käytä alumiinihartsia nro 57. Materiaalin koostumus sisältää alumiinipigmenttiä, jolla on heijastusominaisuuksia.

  Venäläinen yritys "Rastro" tuottaa vedenpitäviä materiaaleja kahden merkin alla:

  1. "Izhora" - bitumipolymeeriset tiivisteet ja "kuuma" mastiksi.
  2. "Slavyanka" on "kylmä" bitumipolymeerivalmiste, joka on tarkoitettu kattojen, perustusten ja putkien vedenpitävyyteen.

  Lisäksi seuraavien yritysten tuotteet ovat hyvää vaatia: Bitumast ja Remmers Elastoplast.

  Bitumimateriaalin kulutus: normit ja laskenta

  Mastikulutus on yleensä merkitty etikettiin. Jos tätä parametria ei ole määritetty, se voidaan laskea itsenäisesti seuraavien suositusten perusteella:

  1. Aineiden kulutus riippuu suoraan haihtuvien liuottimien prosentuaalisesta koostumuksesta. Tyypillisesti tämä luku vaihtelee 20-70%. 70%: n indikaattorissa rasteri kulutus on 3 kertaa alle 20%.
  2. Laskettaessa on tärkeää ottaa huomioon eri teosten suorituskyvyn kulutusmääräykset:
   • kellari vedenpitävä - 2-4 kg / m2;
   • katon järjestely - 3,5-6 kg / m2;
   • ruberoidin liimaus - 1-2 kg / m2.

  Se on tärkeää! Pystysuorien pintojen työstöä varten mastista levitetään kahteen kerrokseen. Toinen kerros on tarpeen peittää vasta kuivauksen jälkeen

  Menetelmät bitumimuovin levittämiseksi

  Luotettavan luokituksen perusteella voidaan päätellä, että bitumin mastista voidaan käyttää kahdella tavalla: kylmä ja kuuma. Lisäksi "kylmä" kalkkia voidaan käyttää sekä käsin että mekaanisesti.

  Manuaalisessa menetelmässä käytetään suuria harjasten lyhyitä ja jäykkiä harjaksia. Tällaisiin töihin parhaiten sopivat harjaspyyhkeet. Masticia voidaan käyttää lyhyellä nap-telalla.

  Vedenpitävänä vaakapintoja emulsiota kaadetaan pohjaan, kevyesti tasoitetaan puristimella ja sitten hierotaan rullalla tai harjalla.

  Mekaanisoituun menetelmään kuuluu ilmaton ruiskun käyttö, jonka työpaine on 150 bar. Laite on erityisesti suunniteltu viskooseille formulaatioille.

  Se on tärkeää! Ainoastaan ​​ruiskut ovat sopivia käytettäväksi, jossa komponentit sekoitetaan sisälle

  Katon vedeneristystekniikka bitumimastilla

  Annamme askel askeleelta, kun työskentelet kattotiinnityksellä kylmänä levitetyllä bitumimastilla:

  1. Säädä ohjeiden mukaisesti liuotinta mastiksi ja sekoita perusteellisesti.
  2. Ennen käyttöä kattorakenteita tulisi mieluummin lämmittää sisätiloissa 24 tuntia yli + 15 ° C: n lämpötilassa.
  3. Poista roskat, muodonmuutospeite käsiteltävästä pinnasta, kirkas lumi ja huurre.
  4. Tee katon pohja bitumin pohjamaalilla. Tätä vaihetta ei pidä unohtaa, varsinkin jos mastista levitetään huokoisella pinnalla.
  5. Peittausalue kuivuu. Jotkut mastiksit voivat myös käsitellä märkiä pintoja (asianmukaisen merkinnän pitäisi olla säiliön etiketissä emulsiona).
  6. Kaada hieman mastikettä katolla, peitä se ja hiero sitä pinnalle harjalla.
  7. Paikoissa, joissa on halkeamia muodostuminen ja paikat, joissa on mahdollista muodostaa halkeamia ja kylmien saumojen sijainnissa, vinosti vedeneristys on vahvistettava:
   • lasikuitumateriaali (lasikuitu tai lasikuitu), joka hukkuu ensimmäisessä kerroksessa mastiksi (päällekkäisyys ongelmaluotteen molemmin puolin on oltava vähintään 10 cm);
   • rullaa materiaalin pinta;
   • kun ensimmäinen mastikerros on kuivunut, levitä toinen kerros vedeneristysraudoituksen päälle.

  Vihje! Ennen mastin levittämistä on tarpeen suorittaa testi ja määrittää pohjan kosteus. Tätä varten laita 1 x 1 m: n kokoinen polyeteenikalvo valmistetulle betoniselle pinnalle. Jos kalvon alla ei esiinny kondensaatiota 4-24 tunnin kuluttua, voit jatkaa jalustan käsittelyä mastiksella