Keittoastiasto ja pohjamaali

Mastic on monipuolinen vedeneristysmateriaali, jota käytetään laajasti rakentamisen aikana. Tämä materiaali on bitumin sulamisen tuote, jossa ei ole tällaisia ​​bitumien haittoja, kuten haurastuminen pakkasen aikana ja liiallinen juoksevuus äärimmäisessä lämmössä. Mastiksella on melko viskoosi sakeus, joten sitä voidaan levittää pystysuoralle pinnalle melko ohutkerroksessa. Ajan myötä tämä kerros ei sula.

Mastinen DIY

Tehdä mastesi itse, tarvitset:

 • paloja puhdasta bitumia,
 • täyteaineita,
 • pehmentimiä.

Oletetaan, että haluat saada 10 kiloa valmiista seoksesta. Ota sitten puhdasta bitumia 8,5 kg, täyteainetta 1 kg (metsälanki tai sahanpuru, turve, mineraalivilla, kumirumu, asbesti), pehmitin 0,5 kg (jäteöljy). Mastic on parhaiten keitetty erikoiskattiloissa, joissa on paksut (vähintään 3 mm) seinät ja kansi. Tällaisten seinien avulla voit jakaa lämmön tasaisesti siten, että bitumi ei pala.

Ruoanlaittoa koskevat säännöt

 • Kattilaa voidaan ladata enintään 70%. Muussa tapauksessa mastinen voi roiskua.
 • Kattilaa ei saa asentaa suoraan tulipaloon, mutta se on kaukana jalustalla.
 • Parasta pitää keittolämpötila 190 ° C: ssa. Korkeammissa lämpötiloissa bitumi voi hajota.
 • Yritä välttää lämpötilavaihteluita - lopulta sinulla on homogeeninen mastikokoonpano. Kuinka tietää, että lämpötila on liian korkea? Hyvin yksinkertainen. Ylikuumenemisen ensimmäinen merkki on keltavihreiden kuplien ulkonäkö.

Ruoanvalmistusprosessi

 1. Ennen kuin aloitat suurien bitumien palojen pienentämisen pienemmiksi, puhdista ne lian ja hiekan avulla.
 2. Koko bitumisulatusmenetelmä on edennyt hyvin hitaasti, noin kolme tuntia.
 3. Täyteaine on jauhettava, kuivuttava ja lämmitettävä.
 4. Täyteaineita ja pehmittimiä tulee ottaa asteittain käyttöön.
 5. Keitä seosta sekoitetaan säännöllisesti (lapio), poista vaahto siitä.
 6. Kun vaahto on pudonnut ja seoksen pinta on täysin sileä, voit lisätä pehmittimen.
 7. Sitten taas kaikki hyvin sekoitettu.
 8. All - mastic on valmis.

Säilyvyys

Keitä mastille mieluiten heti ennen sen käyttöä. Pidempi kuin 24 tuntia, sitä ei voi tallentaa. Käytön aikana mastin on aina oltava kuuma (noin 120 ° C).

DIY-aluke

Ei ole suositeltavaa käyttää mastista paljaita pintoja. Pintoille on annettava hyvä tartunta etukäteen, minkä vuoksi ne puhdistetaan roskista ja pohjustetaan. Pohjustus antaa korkean lujuusmallin kerrosta.

Alukkeen koostumus on yksinkertainen: bitumin ja bensiinin liuos suhteessa 1 - 3.

Ruoanvalmistusprosessi

 1. Alukkeen valmistamiseksi on tarpeen laittaa kuuma bitumi (noin 70 ° C) bensiiniin.
 2. Bitumi pannaan pieniin osiin ja sekoitetaan täydelliseen liukenemiseen saakka.
 3. Kiinteiden sulkeumien välttämiseksi aluke voidaan suodattaa hienojakoisen metalli-verkon läpi.

aiheuttaminen

Pohjamaalia tulee levittää kahdessa kerroksessa (tai kolmessa kerroksessa). Odota 10-15 minuuttia ennen seuraavan kerroksen levittämistä. Sitten pinta pinnoitetaan mastiksella.

Bitumipitoisuus: miten päättää, mistä ostaa ja miten

Olen iloinen voidessani toivottaa lukijat tervetulleiksi! Tänään haluan kertoa teille, millainen kiista minulla oli ystävän kanssa, joka myös rakastaa rakentaa ja tehdä omilla käsillään. Tosiasia on, että hän teki korjauksia huoneistossa ja ihmetteli, tarvitsisiko hän bitumimateriaalia. Hän aikoi laittaa vanerin lattialle, liimaa tähän materiaaliin ja aseta parketin päälle. Sanoin, että mastilla on paljon syöpää aiheuttavia aineita, joten sinun ei pitäisi käyttää sitä sisätiloissa. Ystävä toisti valmistajan vakuutukset siitä, että Knaufin mastinen materiaali oli käytännössä vaaratonta. Tämän takia olen edelleen vaatinut, että kadulla epäilyttävät komponentit nopeasti heikensivät, ja sisätiloissa, etenkin makuuhuoneessa, niiden lisääntynyt keskittyminen voisi olla haitallista. Mutta edellä ei tarkoita sitä, että mastilla ei ole sopivaa työtä - sitä on vain käytettävä asianmukaisesti! Katsotaan yhdessä kaikkia vivahteita.

Tärkeimmät bitumimastityypit

Bitumiset mastit luokitellaan seuraavien ominaisuuksien mukaan:

 • Se eroaa valmistusmenetelmässä - kylmä, kuuma.
 • Se eroaa tarkoituksessa. Bitumipitoista materiaalia käytetään erilaisissa teoksissa - katto, eristys, vedeneristys, asfaltti, korroosio ja liima.
 • Vaihtelee kovetettavuudessa. Se on jaettu kovettuviin yhdisteisiin ja ne, jotka eivät kovettua.
 • Se eroaa tyyppisessä täyteaineessa. Eri aineita käytetään sitovina komponentteina. Siksi mastiksi on jaettu öljy-bitumiin, bitumipolymeeriin, bitumi-lateksiin, bitumikumiin.
 • Se eroaa laimennustyypin mukaan. Jotkut liukenevat veteen, toiset - orgaanisiin liuottimiin tai aineisiin.
 • Se eroaa koostumuksesta - yhden ja kahden komponentin.

Bitumimateriaalin ominaisuuksia säätiölle

Perustan bitumimastin vedeneristys on välttämätön työkalu. Kaksi menetelmää vedenpitävyys: ensimmäinen on mastinen liima tallennetun materiaalin ja pohjan pohjan ja toinen sovelletaan suoraan perustan säätiön kerroksittain. Aineiden ominaisuuksien vuoksi aineella on seuraavat ominaisuudet:

 • Kattaa pohjan pohjan kosteudenkestävällä kalvolla, jolla on suuret fyysiset ominaisuudet. Se on kestävä, ei halkeile, ei kestä lämpötilan muutoksia eikä se pelkää vettä.
 • Mastinen vastustaa muotin ja sienen syntymistä ja leviämistä pohjan pohjalle.
 • Massa sulkee pohjan pohjan huokoset ja pienet virheet - sirut, halkeamat jne.
 • Se on erittäin kestävä kaikentyyppisellä pohjapohjalla.
 • Kalvo, jolla on suuri joustavuus ja mekaanisen rasituksen kestävyys.

Ohjeet pohjakerroksen vedeneristysmateriaalin käyttöön

Työ vaatii turvallisuusmääräysten noudattamista. He käyttävät lasit, käsineet, peittävät hiuksensa ja altistuvat ihonsa. Hengityslaitetta tarvitaan, jos ilman lämpötila on korkea.

Kuumaa kangasta ennen vedenpitävyyttä, lämmitä valmistajan ohjeiden mukaiseen lämpötilaan. Se on +160 astetta bitumiöljykoostumukselle. Kylmä välittömästi käyttövalmis. Vesitiivistykseen kuumaa mastista levitetään märälle pinnalle, mutta kylmä ei ole.

Kaikentyyppisten koostumusten vedenpitävyyden pintakäsittely on identtinen:

 • Säätiö on puhdistettava, rasvattava ja kuivattu.
 • Pinnan puutteet on suljettava kitti- tai sementtilaastilla, minkä jälkeen ne peitetään bitumipesulla. Sitä myydään missä tahansa kaupassa, mutta se on valmistettu omilla käsillään. Tätä varten laimenna jotain liima-ainetta liuottimella.
 • Ennen kuin käytät kylmämuovia, sitä tulisi sekoittaa. Jos se on kaksikomponenttinen, älä unohda lisätä kovettajaa.

Hänen kätensä bitumi mastiksi on paras levittää telalla tai siveltimellä Jotkut mestarit suositeltavaa käyttää tiivistämään nailonharjalla ja siveltimellä pohjamaali. On tärkeää noudattaa kahta ehtoa - kerroksen paksuus ei ylitä valmistajan suosittelemaa arvoa ja kerros levitetään tasaisesti.

Pystysuorat pinnat peitetään ylhäältä alas. Obmazochny-menetelmää voidaan käyttää bitumi- öljyn mastista vedenpitävänä, jos hydrostaattisen paineen arvo on alle 2 metriä. Jos se on suurempi, on suositeltavaa ottaa koostumus polymeereillä.

Aine levitetään useassa kerroksessa. Jokainen kuuluu edelliseen, joka on jo kuivunut. Valmius määräytyy koskettamalla kättä. Jos se ei tartu, peitä se seuraavalla tavalla. Kunkin kerroksen paksuus vaihtelee säätiön syvyydestä. Kun se on alle kaksi metriä, kaksi millimetriä paksuus riittää. Jos syvyys on suurempi, tarvitaan kolme kerrosta, joiden paksuus on 1,5 mm.

Työkalun puhdistaminen kuivasta mastista voi olla liuottimia ja erityisiä pesuja. Joskus kerosiini auttaa.

Bitumipitoisuus: osta tai tee se itse

Jos budjetti on pieni ja et voi ostaa kokoonpanoa, tee mastike omilla käsilläsi. Voit tehdä tämän seuraavasti:

Määrä riippuu vaaditusta tilavuudesta. Kuvittele lasku 10 kg: lle valmiista mastiksista. Se kestää 8,5 kg bitumia, 1 kg täyteainetta ja kiloa pehmittimenä. Ainesosien mukaan täyteaine ottaa mineraalivillaa, sahanpurua, asbestia tai kumirumua. Pehmittimen rooli leikkii käytettyä mineraaliöljyä tai kerosiinia.

Sekoita bitumi pieniksi paloiksi. Täyteaine murskataan myös. Bitumi taitettiin metallipakkaukseen, jossa on paksut seinät ja tulipalo.

Koostumus laajenee kuumennettaessa, joten kapasiteetti on riittävän suuri.

Sulattaa sisältö säilyttäen enintään 190 asteen lämpötila, muuten bitumi hajoaa. Aloituksen merkki on keltavihreä värien ilmestyminen. Jos lämpötila on enemmän tai vähemmän vakio, sementti valmistetaan homogeeniseksi. Lisää täyteainetta ja pehmitintä vaaditaan vähitellen. Seosta sekoitetaan säännöllisesti. Vaahto näyttää ampua jotain tasainen.

Kun vaahto laskeutuu, aloitetaan pehmittimen lisääminen. Tämän jälkeen sekoita uudelleen. Tässä ruoanlaittoprosessissa pidettiin täydellistä. Tallennettu mastinen, käsin luotu, voi olla enintään yksi päivä. Lämpötila käyttöhetkellä +120 astetta.

Ennen kuin aloitat työskentelyn vaahdon käytön yhteydessä, sinun on tiedettävä, mihin töihin sitä käytetään, aineen koostumusta. Lue artikkeli Foam assembly Makrofleks 750 ml Tekniset tiedot

Bitumi-mastit tekevät sen itse

Jos pintaa ei käsitellä alukkeella, masten tarttuvuus vähenee. Vedeneristyskalvon vahvuus on riittämätön.

Pohjus bitumi on bensiinin ja liuenneen bitumin seos suhteessa kolmeen yhdeksi.

He tekevät sen omilla käsillään. Lämmitä bitumi 70 astetta ja laita säiliöön bensiiniä tai kerosiinia. Tee tämä hitaasti, pieninä kappaleina ja jatkuvasti sekoittaen, kunnes bitumi on täysin liuennut. Suurten fraktioiden poistaminen tai suodatus verkon läpi pienten solujen kanssa.

Levitä pohjamaalia 2-3 kerroksessa. On suositeltavaa keskeyttää kerrosten levitys 15 minuutissa.

Bitumin kimmoisuus

Aineiden kulutus riippuu käsitellystä alueesta ja kerrosten määrästä. Sen vaikuttavat materiaali, josta pohja on tehty, ja sen tiheys. Kulutukseen vaikuttaa tuotteen koostumus ja laatu.

Tavallisesti virtausnopeus on 300 - 900 grammaa neliömetriä kohden.

Riippuu siitä, miten ja miten vedeneristys suoritetaan. Päällysteellä tarvitaan enemmän, koska tarvitaan paksumpia kerroksia.

Arvioitu kulutus kertoo paketin valmistajalta. On keskimäärin tietoja, mutta ne ohjaavat sitä. Kulutukseen vaikuttaa se, onko alukea käytetty vai ei.

Videossa voit tutustua pohjamaalin valmistukseen ja mastiksi:

Valitaan bitumimastia

Valinta on iso. Jotta et voi erehtyä, saat maksimitiedot kustakin koostumustyypistä, sen ominaisuuksista, ominaisuuksista ja ominaisuuksista. Tutustu erikoistuneiden sivustojen ja asiantuntijoiden suosituksiin. On toivottavaa, että suosituksia tuettiin käytännön esimerkkein.

Kauppa arvioi paketin ulkoasua kiinnostuneena vanhentumispäivästä. Jos kaikki sopii, suorita pieni punnituskoke. Tosiasia on, että normaali tuote sisältää komponentteja, jotka ovat kevyempiä kuin vesi. Lisäksi koostumus kaadetaan tehtaalla kuumana, ja siksi laajennetussa tilassa. Jos viiden litran säiliö painaa 5 kiloa tai enemmän, tulee kysymys laadusta.

Mitä käsityönä on tehty, on parempi olla tekemättä vakavaa työtä heidän avustuksellaan. Tämä materiaali ei kannata säästää.

Katon ja perustusten bitumipitoisuus

Bitumi-mastilla on erilaisia ​​aineita, jotka ovat hyvin liimaa, sementtiä tai täytä raot ja reiät, joten ne ovat täysin veden läpäisemättömiä. Tämä kitti kovettuu nopeasti liuottimen haihdutuksen vuoksi, joka on koostumukseltaan tai johtuen kemiallisista aineista, jotka on sekoitettu valmistuksen valmisteluun.

Useimmiten tätä materiaalia käytetään saumattomien pinnoitteiden luomiseen katon korjaamiseen ja asennukseen liittyvään työhön. Mastiks on merkityksellinen putkistojen, vesitiivistyksen tai höyrysulkujen yhteydessä kylpyhuoneissa, suihkeissa tai altaissa olevissa huoneissa.

Mitä käytetään kasvatukseen bitumimassasta vedenpitävyyteen

Jotta mastit eivät menettäisi ominaisuuksiaan tai päinvastoin, seoksen käyttökelpoiset ominaisuudet ovat parantuneet, se on laimennettava asianmukaisesti.

Päällystetyypistä riippuen mittasuhteet muuttuvat samoin kuin masten paksuus, muuten se ei pidä kiinni pinnalle, ennen kuin se on täysin kuiva, jos sitä käytetään kattoon.

Käytetystä mastetyypistä riippuen aineet, jotka liuottavat / laimenevat, muuttuvat.

Näihin aineisiin kuuluvat:

 • Bensiini tai kerosiini;
 • Valkoinen henki;
 • Bensiini galosha.

Mittasuhteet vastaavat käytettävän mastin määrää, jolloin niiden rikkoutuminen johtaa hitaaseen kuivaamiseen tai aikaansaavan liuoksen virtaavuuteen. Ja sen seurauksena - vähentää sovitetun liuoksen tarttuvuutta tai hyödyllisiä ominaisuuksia. Hän ei ole luotettavaa suojaa, joka kulkee kosteutta.

Kuinka laimentaa bitumi-kimmoisuus

Toinen tärkeä seikka, joka vaikuttaa siihen, miten sinun täytyy kasvattaa mastista, menetelmää pinnalle levittämiseen. Tämä on:

 • Manuaalinen sovellusmenetelmä;
 • Mekanisoitu tapa erityislaitteiden avulla.

Ensimmäinen menetelmä on merkityksellinen, jos työn volyymit ja laajuus ovat pieniä ja toinen on parempi käyttää, kun on suuri pinta-ala käsiteltäväksi.

Toinen menetelmä on kätevämpää, jos vaikeasti saavutettavia paikkoja käsitellään mastiksella.

Pakollinen toimenpide - pinnan valmistaminen, joka aiheuttaa bitumipintoja. Jos pinta kuoriutuu, se puhdistetaan, kuivataan ja pohjamaalia levitetään vuorovaikutukseen mastiksin kanssa. Tätä aluketta myydään nimellä bitumialuke, joka on ostettu tai valmistettu omin käsin.

Valmistusta varten otetaan muutamia paloja puhdasta bitumia, joka on laimennettu bensiinillä tai moottoriöljyllä.

Tee tämä ensin kaada säiliöbensiiniin / öljyyn, lämmitä ja lisää sitten murskattu bitumi.

Seosta kuumennetaan 190-200 asteen lämpötilaan, kun sitä sekoitetaan jatkuvasti. Ota laatusäiliö, joka kestää samanlaisen lämpötilan. Säiliön tilavuus määräytyy käytettävän seoksen tilavuuden mukaan. Jos alue on pieni, tarpeeksi kauhoja, jos se on useita neliöitä, kapasiteetin on oltava sopiva tai valmistusprosessi on suoritettava useita kertoja.

Käyttö bitumi-mastille

Valmistettu seos levitetään harjalla tai rullalla riippuen työn monimutkaisuudesta ja tilavuudesta. Harvoin harvinaisissa tapauksissa mastikauppaa varten laitetaan leveä spatula.

 • Päällekkäiset materiaalit niin, että kerrokset ovat päällekkäin 5-10 cm.

Soveltaminen lastalla

 • Uusi kerros levitetään sen jälkeen, kun edellinen on jäähtynyt hieman.
 • Tiloissa, joissa on uima-allas tai katto, käytetään 2-4 kerrosta samanlaista eristettä, jotka edelleen vahvistetaan lasikuituverkolla ja eristetään edelleen.

Bitumimateriaalin kulutus / m2 ja sen vaikutus ruoanlaittoon

Mastiksin kulutus, joka käyttää kumirumua tai kumia, riippuu siitä, kuinka monta kerrosta aiot käyttää. Myös työtyyppi, pinta, johon mastista levitetään ja kunkin kerroksen paksuus vaikuttavat kulutukseen.

Jos käytät katodin pääeristekerroksena bitumimateriaalia, tämän kerroksen paksuus on 10 mm ja virtausnopeus 16 kg / neliömetri. metri. Samaan aikaan katolle käytetään 3-4 kerrosta.

Jos tavallisen veden ja muiden putkien käsittelyä ja suojaamista korroosiolta, kosteudelta tai muilta kielteisiltä ympäristövaikutuksilta on käytettävä, käytetään bitumimastista 2 kerrosta. Laimentamiseksi tässä tapauksessa käytetään öljyä.

Voiteluaineen laimentamiseksi käytä bensiiniä / öljyä, mutta myös tärpättiä. Mikä tahansa orgaaninen liuotin tekee. Älä käytä tavanomaista asetonia tai sen tyyppejä. Jotkut kasvattivat mastista dieselpolttoainetta, mutta tässä tapauksessa koostumus on heterogeeninen ja keittoprosessi viivästyy. Mutta tässä tapauksessa ne takaavat, että tuloksena oleva ratkaisu kykenee kvalitatiivisesti kaikkiin huokosiin ja karheuteen, koska nestetilassa saavutetaan paras tartunta ja eristys. Mastinen eroaa dieselpolttoaineesta, kuivuu nopeammin, kun dieselöljy haihtuu nopeasti.

Ota huomioon, että dieselpolttoaine vahingoittaa maalausta, se lopulta irrottaa. Jos aiot käyttää lisävärjäystä, älä käytä dieselpolttoainetta.

Ruoanvalmistusmenetelmässä on useita hienouksia, bensiinin, dieselpolttoaineen avulla. Tosiasia on, että ne näyttävät pieninä paloina seoksessa. Mutta jos työn laatu sallii tällaisen pienen puutteen, älä huoli. Jos aiot käyttää bitumi-mastia sovellettavaksi auton runkoon, on parempi valita Valkoinen henki.

Oikeat mittasuhteet ja säännöt bitumimateriaalin käytöstä

Mitä mittasuhteiden, joita rakentajan on noudatettava seoksen valmistamisen suhteen, ovat erilaisia.

Otetaan huomioon, että koostumuksen kypsyttämiseen käytettävä kattila ei lataudu yli 70 prosenttia, muuten seos syttyy keittoprosessin aikana ja se on hankala häiritä sitä.

Keittotaskua ei ole asennettu tulipalon yläpuolelle, mutta lähellä, parhaiten erikoisjalustalla

Keittämisen lämpötilaa ei tarvitse ylittää, muuten bitumi hajoaa. Ei ole suositeltavaa sallia suuria lämpötilahäviöitä, muuten seos muuttuu koostumukseltaan heterogeeniseksi.

Jotta ymmärrät, että ylikuumeneminen on voimakasta, katsokaa kauhua - ominaisten keltaisten tai vihreiden kuplien ilmestyminen osoittaa tämän.

Ensinnäkin bensiini tai muu neste, jota käytetään bitumiseoksen laimentamiseksi, lisätään kattilaan, bitumi pannaan pieniin osiin, sitten seos sekoitetaan perusteellisesti, kunnes se on täysin liuennut.

Rakentajia valmistettaessa seosta ohjataan omalla kokemuksellaan. Ne määrittävät seoksen valmiuden sen tiheyden mukaan. Voimakas nesteytyminen johtaa siihen, että mastista tulee pohjamaali, jota asiakkaat eivät ole tyytyväisiä, sillä alukkeiden materiaalien kulutus on korkeampi kuin mastiksi. Ongelmaa pahentuu, jos kustannukset ja tarve käyttää mastia määritettiin etukäteen.

Valmistetun ratkaisun tärkein kriteeri on homogeenisuus.

Varastointia varten bitumimastia kaadetaan ilman täyteainetta tavallisiin muovipulloihin, suljettuina. Joten se tallennetaan loputtomiin. Tarvittaessa se puristetaan pullosta.

Kuinka tehdä bitumi-kimmoisuutta katon vedenpitävyyteen omilla käsillä - koostumuksella ja prosessilla

Bitumimateriaalien laajuus rakennusteollisuudessa on melko laaja. Tällä hetkellä on monia sen sävellyksiä, joilla on kapea erikoistuminen. Katteen vedenpitävyys on helppo valmistaa, sillä se on helppo tehdä omalla kädellä. Mitä tarvitaan tähän ja mitä komponentteja tulee käyttää?

Tämän materiaalin ainutlaatuiset suorituskykyominaisuudet johtuvat sen ominaisuuksista. Normaalissa lämpötilassa klassisen koostumuksen mastinen materiaali on kiinteä. Mutta se riittää lämmittämään jopa + 180 ° С, ja se muuttuu nestemäiseksi tilaksi. Tuloksena olevan nesteen tiheys ja viskositeetti ovat riittävän suuret, mikä mahdollistaa sen levittämisen lähes millekään pinnalle.

Näiden ominaisuuksien ansiosta bitumimastista käytetään seuraavissa teoksissa:

 • Kattojen rakentaminen ja korjaus.
 • Suojakerroksen muodostuminen teräsrakenteisiin.
 • Betoni- ja betonipintojen vedeneristys - seinät, perustukset.
 • Parempi suojaus vettä vastaan ​​huoneissa, joissa on korkea kosteus.

Monet asiantuntijat neuvovat ostamaan valmiita sävellyksiä. Kuitenkin suurilla työmäärillä korjausbudjetin määrä kasvaa. Siksi joissakin tapauksissa paras vaihtoehto on bitumimateriaalin itsenäinen tuotanto.

Mastikoostumuksen analyysi

Itse asiassa bitumi on jalostamoteollisuuden jätettä. Se koostuu hartseista, hiilivedyistä ja typen komponentteista. Ne määrittävät aineksen ainutlaatuiset ominaisuudet. Kuitenkin bitumin käyttö ei riitä ottamaan levyä, lämmittämään sitä ja käyttämään saatua koostumusta pintaan.

Jopa lämmitettäessä se on liian tiheää ja viskoosia. Lisäksi jähmettymisen jälkeen on suuri todennäköisyys, että epäyhtenäinen pinta tulee näkyviin - muutetaan suojakerroksen paksuutta. Tämän välttämiseksi, kotitalouksien valmistukseen tarvitaan seuraavia komponentteja.

 • Bitumia. On suositeltavaa ottaa levy, koska se on helpompaa jauhaa sen nopeimman sulamisen.
 • Pehmittimenä. Voidaan käyttää moottoriöljyä (välttämättä puhdistettua), bentsyyliä tai kerosiinia.
 • Täyteaine. Useimmin käytettyä betonirumua.

Lisäksi tarvitaan kaksi säiliötä. Yhdessä niistä bitumi sulaa, ja toisessa, kaikki komponentit sekoitetaan. Koska ensimmäinen työvaihe suoritetaan avoimessa tulessa - pehmittimiä ei missään tapauksessa voida kaataa säiliöön, jossa bitumia kuumennetaan. Tämä voi aiheuttaa sytytyksen.

Sekoitusta varten käytetään yleensä tasapintaista puuta. Toisin kuin teräs, se ei lämpene, eikä bitumin kiehumispiste riitä pilaamaan tai tuhoamaan puuta. Älä unohda suojavaatteita. Jos kosketetaan suoritetun mastikehon kanssa, se palaa.

Valmistusmenetelmä

Ensimmäisessä vaiheessa on välttämätöntä valita sopivat osuudet komponenteista vaaditun materiaalimäärän tuottamiseksi. On suositeltavaa käyttää seuraavia suhdelukuja: 10 kg: n valmistukseen tarvitaan:

 1. Bitumi - 8,5 kg.
 2. Pehmitin - 0,5 kg.
 3. Täyteaine - 1 kg.

Samaa suhdetta voidaan käyttää mille tahansa tilavuudelle. On tärkeää, että ylimääräiset seokset eivät ole läsnä lisäkomponenteissa. Tämä koskee erityisesti käytettyä moottoriöljyä ja betonia. Muista puhdistaa ne ennen käyttöä.

Ensimmäinen säiliö on täynnä murskattua bitumia. Voit sulattaa sen, että voit tulipalon tai käyttää polttimen. Sulamisaika määräytyy ulkoisen tilan mukaan - seoksessa ei saa olla kiinteitä komponentteja. Siksi on välttämätöntä jatkuvasti sekoittaa.

Bitumin lopullisen pehmenemisen jälkeen pieni osa siitä kaadetaan toiseen säiliöön. Samanaikaisesti siihen lisätään pehmittimiä ja täyteainetta. Tässä vaiheessa on myös sekoitettava koostumus perusteellisesti.

On välttämätöntä soveltaa vastaanotettua seosta sen jäähdytykseen. Voit tehdä tämän käyttämällä isoja harjoja, rullia tai muita vastaavia toimintoja käyttäviä työkaluja.

On tärkeää, että levittämällä bitumimastia sen kerros on tasainen, suunnilleen sama paksuus. Jos materiaalin tilavuus osoittautuu suuremmaksi kuin vaadittu määrä - seos voidaan kaataa ilmatiiviiseen säiliöön ja sitten bitumimastista voidaan käyttää myöhemmin. Menetelmä sen valmistamiseksi hakemuksen osalta on sama kuin edellä on kuvattu, paitsi komponenttien sekoittamisen. Jos säilytys on pitkä, on suositeltavaa laimentaa koostumus pehmittimellä.

Miten tehdä bitumi-mastista tehdä se itse

Nykyään vedenpitävyyteen käytetään laaja valikoima tuotteita, mukaan lukien bitumi ja mastiset aineet. Laaja valinta edellyttää vakavaa lähestymistapaa aineiston arvioinnissa sovellettavuuteen kussakin yksittäistapauksessa.

Rakennuksen rakentaminen alkaa säätiöltä. Sen vahvuudesta ja pitkäikäisyydestä riippuu talon tai muun rakenteen elämästä. Molemmat tekijät vaikuttavat suoraan vedenpitävyyteen. Siksi mastiksi on välttämätön. Kumpi valita korkealaatuisen vedenpitävyyteen riippuu käyttötarkoituksesta ja tyypistä. Valmista bitumi-kalkkipohjamaali vedenpitävään säätöön ja tee se itsellesi.

Päätyypit

Bitumiset mastit luokitellaan seuraavien ominaisuuksien mukaan:

 • Se eroaa valmistusmenetelmässä - kylmä, kuuma.
 • Se eroaa tarkoituksessa. Bitumipitoista materiaalia käytetään erilaisissa teoksissa - katto, eristys, vedeneristys, asfaltti, korroosio ja liima.
 • Vaihtelee kovetettavuudessa. Se on jaettu kovettuviin yhdisteisiin ja ne, jotka eivät kovettua.
 • Se eroaa tyyppisessä täyteaineessa. Eri aineita käytetään sitovina komponentteina. Siksi mastiksi on jaettu öljy-bitumiin, bitumipolymeeriin, bitumi-lateksiin, bitumikumiin.
 • Se eroaa laimennustyypin mukaan. Jotkut liukenevat veteen, toiset - orgaanisiin liuottimiin tai aineisiin.
 • Se eroaa koostumuksesta - yhden ja kahden komponentin.

Bitumimateriaalin ominaisuuksia säätiölle

Perustan bitumimastin vedeneristys on välttämätön työkalu. Kaksi menetelmää vedenpitävyys: ensimmäinen on mastinen liima tallennetun materiaalin ja pohjan pohjan ja toinen sovelletaan suoraan perustan säätiön kerroksittain. Komponenttien ominaisuuksien ansiosta bitumimateriaalilla on seuraavat ominaisuudet:

 • Kattaa pohjan pohjan kosteudenkestävällä kalvolla, jolla on suuret fyysiset ominaisuudet. Se on kestävä, ei halkeile, ei kestä lämpötilan muutoksia eikä se pelkää vettä.
Pohja vedeneristys
 • Mastinen vastustaa muotin ja sienen syntymistä ja leviämistä pohjan pohjalle.
 • Mastinen sulkee pohjan pohjan huokoset ja pienet viat - sirut, halkeamat jne.
 • Se on erittäin kestävä kaikentyyppisellä pohjapohjalla.
 • Kalvo, jolla on suuri joustavuus ja mekaanisen rasituksen kestävyys.

Ohjeet vedenpitävyyden toteuttamiseksi

Työkalujen käyttö edellyttää turvallisuusmääräysten noudattamista. He käyttävät lasit, käsineet, peittävät hiuksensa ja altistuvat ihonsa. Hengityslaitetta tarvitaan, jos ilman lämpötila on korkea.

Kuumaa kangasta ennen vedenpitävyyttä, lämmitä valmistajan ohjeiden mukaiseen lämpötilaan. Se on +160 astetta bitumiöljykoostumukselle. Kylmä välittömästi käyttövalmis. Vesitiivistykseen kuumaa mastista levitetään märälle pinnalle, mutta kylmä ei ole.

Kaikentyyppisten koostumusten vedenpitävyyden pintakäsittely on identtinen:

 • Säätiö on puhdistettava, rasvattava ja kuivattu.
 • Pinnan puutteet on suljettava kitti- tai sementtilaastilla, minkä jälkeen ne peitetään bitumipesulla. Sitä myydään missä tahansa kaupassa, mutta se on valmistettu omilla käsillään. Tätä varten laimenna jotain liima-ainetta liuottimella.
 • Ennen kuin käytät kylmämuovia, sitä tulisi sekoittaa. Jos se on kaksikomponenttinen, älä unohda lisätä kovettajaa.

Hänen kätensä bitumi mastiksi on paras levittää telalla tai siveltimellä Jotkut mestarit suositeltavaa käyttää tiivistämään nailonharjalla ja siveltimellä pohjamaali. On tärkeää noudattaa kahta ehtoa - kerroksen paksuus ei ylitä valmistajan suosittelemaa arvoa ja kerros levitetään tasaisesti.

Tee-se-itse-vedeneristys

Pystysuorat pinnat peitetään ylhäältä alas. Obmazochny-menetelmää voidaan käyttää bitumi- öljyn mastista vedenpitävänä, jos hydrostaattisen paineen arvo on alle 2 metriä. Jos se on suurempi, on suositeltavaa ottaa koostumus polymeereillä.

Mastia käytetään useissa kerroksissa. Jokainen kuuluu edelliseen, joka on jo kuivunut. Valmius määräytyy koskettamalla kättä. Jos se ei tartu, peitä se seuraavalla tavalla. Kunkin kerroksen paksuus vaihtelee säätiön syvyydestä. Kun se on alle kaksi metriä, kaksi millimetriä paksuus riittää. Jos syvyys on suurempi, tarvitaan kolme kerrosta, joiden paksuus on 1,5 mm.

Työkalun puhdistaminen kuivasta mastista voi olla liuottimia ja erityisiä pesuja. Joskus kerosiini auttaa.

Mastinen DIY

Jos budjetti on pieni ja et voi ostaa kokoonpanoa, tee mastike omilla käsilläsi. Voit tehdä tämän seuraavasti:

Määrä riippuu vaaditusta tilavuudesta. Kuvittele lasku 10 kg: lle valmiista mastiksista. Se kestää 8,5 kg bitumia, 1 kg täyteainetta ja kiloa pehmittimenä. Ainesosien mukaan täyteaine ottaa mineraalivillaa, sahanpurua, asbestia tai kumirumua. Pehmittimen rooli leikkii käytettyä mineraaliöljyä tai kerosiinia.

Sekoita bitumi pieniksi paloiksi. Täyteaine murskataan myös. Bitumi taitettiin metallipakkaukseen, jossa on paksut seinät ja tulipalo.

Bitumi-mastikeitto

Koostumus laajenee kuumennettaessa, joten kapasiteetti on riittävän suuri.

Sulattaa sisältö säilyttäen enintään 190 asteen lämpötila, muuten bitumi hajoaa. Aloituksen merkki on keltavihreä värien ilmestyminen. Jos lämpötila on enemmän tai vähemmän vakio, sementti valmistetaan homogeeniseksi. Lisää täyteainetta ja pehmitintä vaaditaan vähitellen. Seosta sekoitetaan säännöllisesti. Vaahto näyttää ampua jotain tasainen.

Kun vaahto laskeutuu, aloitetaan pehmittimen lisääminen. Tämän jälkeen sekoita uudelleen. Tässä ruoanlaittoprosessissa pidettiin täydellistä. Tallennettu mastinen, käsin luotu, voi olla enintään yksi päivä. Lämpötila käyttöhetkellä +120 astetta.

Bituminen aluke tekee sen itse

Jos pintaa ei käsitellä alukkeella, masten tarttuvuus vähenee. Vedeneristyskalvon vahvuus on riittämätön.

Pohjus bitumi on bensiinin ja liuenneen bitumin seos suhteessa kolmeen yhdeksi.

He tekevät sen omilla käsillään. Lämmitä bitumi 70 astetta ja laita säiliöön bensiiniä tai kerosiinia. Tee tämä hitaasti, pieninä kappaleina ja jatkuvasti sekoittaen, kunnes bitumi on täysin liuennut. Suurten fraktioiden poistaminen tai suodatus verkon läpi pienten solujen kanssa.

Levitä pohjamaalia 2-3 kerroksessa. On suositeltavaa keskeyttää kerrosten levitys 15 minuutissa.

kulutus

Aineiden kulutus riippuu käsitellystä alueesta ja kerrosten määrästä. Sen vaikuttavat materiaali, josta pohja on tehty, ja sen tiheys. Kulutukseen vaikuttaa tuotteen koostumus ja laatu.

Tavallisesti virtausnopeus on 300 - 900 grammaa neliömetriä kohden.

Bitumiset mastit pakkauksissa

Riippuu siitä, miten ja miten vedeneristys suoritetaan. Päällysteellä tarvitaan enemmän, koska tarvitaan paksumpia kerroksia.

Arvioitu kulutus kertoo paketin valmistajalta. On keskimäärin tietoja, mutta ne ohjaavat sitä. Kulutukseen vaikuttaa se, onko alukea käytetty vai ei.

Videossa voit tutustua pohjamaalin valmistukseen ja mastiksi:

valinta

Valinta on iso. Jotta et voi erehtyä, saat maksimitiedot kustakin koostumustyypistä, sen ominaisuuksista, ominaisuuksista ja ominaisuuksista. Tutustu erikoistuneiden sivustojen ja asiantuntijoiden suosituksiin. On toivottavaa, että suosituksia tuettiin käytännön esimerkkein.

Kauppa arvioi paketin ulkoasua kiinnostuneena vanhentumispäivästä. Jos kaikki sopii, suorita pieni punnituskoke. Tosiasia on, että normaali tuote sisältää komponentteja, jotka ovat kevyempiä kuin vesi. Lisäksi koostumus kaadetaan tehtaalla kuumana, ja siksi laajennetussa tilassa. Jos viiden litran säiliö painaa 5 kiloa tai enemmän, tulee kysymys laadusta.

Mitä käsityönä on tehty, on parempi olla tekemättä vakavaa työtä heidän avustuksellaan. Tämä materiaali ei kannata säästää.

Bitumimateriaalin ominaisuudet ja menetelmät

Vedeneristysmasto ilmestyi äskettäin, mutta sitä käytetään joka vuosi useammin. Tämä johtuu helppokäyttöisyydestä ja helppokäyttöisyydestä, mikä vähentää merkittävästi rakennuksen eristämisen rakennetta. Houkutteleva on materiaalin hinta, joka on hyväksyttävä kaikille väestöryhmille.

Mikä on mastinen, bitumin kylmäkäyttö? Mikä on sen kardinaalinen ero materiaalista, joka on lämmitettävä ennen käyttöä? Ennen kuin valitset eristystyöstä sopivan mastarin, sinun on ymmärrettävä sen ominaisuudet ja ominaisuudet.

Yleistietoja materiaalista

Bitumipitoisuus on materiaali, jolla on korkea plastisuus, pohja on bitumi (musta hartsi, kiinteä). Aikaisemmin bitumin seoksen on lämmetettävä ennen käyttöä.

Tämä aiheutti joitain haittoja, koska aika vedenpitävien töiden järjestämiseen lisääntyi, ja nämä teokset olivat myös tulipalovaarallisia. Siksi valmistajat ovat kehittäneet innovatiivisen materiaalin, jota voidaan käyttää vesitiiviissä töissä kylmällä tavalla.

Osana muovia on liuotteita, jotka tukevat sitä nestemäisessä tilassa. Soveltamisperiaatteella tällaiset koostumukset ovat verrattavissa maaliin - heti kun materiaali osuu pintaan, ohuempi haihtuu ja koostumus kovettuu muodostaen korkealaatuisen eristyskerroksen.

Formulaatioiden tyypit

Kylmänkäsittelyn vedenpitävälle bitumiselle mastille on jaettu kahta tyyppiä:

 • Käyttövalmiina seoksina niiden koostumuksessa on liuottimia. On mahdollista työskennellä tällaisen materiaalin kanssa missä tahansa säässä, jopa kylmässä kaudella. Nämä yhdisteet kuivuvat 24 tunnissa. Mutta materiaali hankkii sen ominaisuuksia jonkin ajan kuluttua, yleensä se kestää 1 viikko. Tämäntyyppinen mastike on tehty eristämään katto, mutta liuottimella olevan materiaalin käyttö on melko yleistä ja sitä voidaan käyttää millä tahansa pinnalla;
 • vesipohjaiset mastiksit, hajuton, vesipohjainen. Koostumukset ovat ympäristöystävällisiä, niitä käytetään sisätiloissa kylpyhuoneiden ja keittiöiden eristystyössä. Kuivausaika näille yhdisteille on useita tunteja. Vesimulsiolle on pieni haittapuoli - se ei siedä negatiivisia lämpötiloja, vaikka varastoituna.

Koostumusmuutokset

Riippuen siitä, mitä komponentteja, lukuun ottamatta bitumia, ovat mastisia, ne on jaettu alatyyppeihin:

 • Ei modifioitu - pinnoitteiden koostumuksessa ei ole parannuskomponentteja, esimerkiksi polymeerejä. Ammattilaiset eivät suosittele tämän materiaalin käyttämistä, kun järjestetään kattovettä, mutta muille malleille se sopii täydellisesti. Mutta on syytä muistaa, että tällaista mastista ei käytetä voimakkaiden lämpötilahäviöiden tapauksessa ja jos rakenne altistuu lämmölle.
 • Bitumi-polymeeri - katto, muunnettu mastinen. Tämä materiaali ei pelkää korkeita lämpötiloja. Se, että se parantaa laadullisesti tarttumista liikkuvan materiaalin ja pinnan välillä on myös positiivinen.
 • Mastinen, kumipitoisuus - joka sisälsi kumirumua. Tämän tyyppistä liuosta käytetään eristämään metallista valmistettuja rakenteita, koska niillä on korroosiota aiheuttavat ominaisuudet. Mutta kattotielle tämä materiaali ei ole voimassa.
 • Kumimassa perustuu bitumiin - nestekumia. Koostumus, jolla on suuri elastisuus ja erinomaiset mekaaniset ja fysikaaliset ominaisuudet. Sopiva koostumus katoneristyksen järjestämiseksi.

Vedenpitävyys tekee materiaalia millä tahansa materiaalilla, joten pinnan huolellinen valmistelu - poista pöly ja lika, poista rasva tarvittaessa ja kuiva. Tämän jälkeen aseta bitumin pohjamaali tasolle, mikä parantaa työn laatua.

Kaikki bitumipäällysteet on jaettu useisiin eriin riippuen komponenttimäärästä:

 • yksikomponenttiset - käyttövalmiit seokset;
 • kaksiosaista - sekoitetaan ennen kovettimen levittämistä.

Tämän materiaalin ominaisuudet ovat erittäin suuret, koska koostumukset ovat ammattimaisia. Kun sekoitat mastista, sinun on noudatettava tarkasti valmistajan ohjeita ja kunnioitettava mittasuhteita. Jos laitat kovetetta, enemmän kuin suositeltu, koostumuksen käyttöikä on paljon vähemmän ja se on heikentynyt.

Koostumusten laatu

Sen lisäksi, että kylmä bitumimasto vähentää vedenpitävyyden aikaa ja on helppokäyttöinen, kuten edellä mainittiin, sillä on valtava määrä positiivisia näkökohtia:

 • Saat kaiken tiheyden koostumuksen, riittää liuotinta;
 • kestävyys - modifioitu koostumus voi kestää yli 25 vuotta, mutta ei häviä eristysominaisuuksiaan;
 • universaalisuus - kaikki pinnat voidaan käsitellä bitumimastilla;
 • helppokäyttöisyys - koostumusta voidaan käyttää itsenäisesti käyttämällä lastalla, rullalla tai harjalla.

Kuten minkä tahansa materiaalin, vedeneristysmastilla on haittoja:

 • hinta - jos katsotaan mastiksi vedeneristys, bitumipolymeeri, niiden kustannukset eroavat merkittävästi korkeammassa suunnassa;
 • Toisin kuin bitumipohjainen mastinen materiaali, jota käytetään kuumalla tavalla, tämä materiaali antaa voimakkaamman kutistumisen, mikä lisää eristeen kulutusta.

Mastin kulutus per 1 m2: n vedeneristys riippuu käyttötavoista, esimerkiksi liimakerroksen levittämisen yhteydessä, 1 kg yhdistettä neliömetriä kohden on riittävä. Jos luot täydellisen eristysmastin, se nousee jopa 5 kiloon. Näiden parametrien tunteminen on hyvin yksinkertaista laskea, kuinka paljon materiaali lähtee.

Missä käytetään mastista

Bitumi-kalkkikiven käyttö tapahtuu pääsääntöisesti seuraavissa tapauksissa:

 • Rakenne asennetaan pehmeän laattojen asennukseen katolle tai valssatulle materiaalille. Perusteltiin sen käytön vuotavan katon korjaamisessa ja pehmeän bitumikattojen rakentamisessa.
 • Rakennusten pohjojen vedeneristys. Kumimassan avulla eristävä kerros rakennetaan paalun pohjalle. Muita yhdisteitä voidaan käyttää vaaka- tai pystysuoraan vedeneristyskykyyn. Rakennuksen sisällä ja sen ulkopuolella.
 • Lattian vedeneristys. Mastista levitetään karkealla liittimellä tai irtopäällysteen alla. Voit eristää levyt lokeroihin, autotallit. Usein sitä käytetään kylpyhuoneissa, wc: issä, suihkussa.
 • Eristys työt terassit ja altaat. Tästä syystä nestekumia sopii hyvin, mikä soveltuu kaikille pinnoille.

Näiden yhdisteiden käyttö on perusteltua huolimatta huomattavista kustannuksista.

Mastinen DIY

Jotkut yksityiset kehittäjät ihmettelevät, miten bitumimastia hitsataan omin käsin vähentämään rakennuskustannuksia. Ensinnäkin sinun pitäisi ostaa ainesosat:

Komponentit hankitaan oikeaan määrään, riippuu siitä, millä alueella on eristetty.

Oletetaan, että tarvitsemme 10 kg materiaalia,

 • bitumihartsi - 8,5 kg;
 • täyteaine - 1 kg;
 • pehmitin 0 0, 5 kg.

Täyteaine voi olla: sahanpuru, kumirumu, minivilla tai asbesti. Muovailuun lisätään kerosiinia tai kaivostoimintaa.

Ennen kuin laitat bitumin paksuihin seiniin ja palamaan, se on hyvin murskattu ja sekoitettava täyteaineeseen.

Kapasiteetin pitäisi olla suuri. Koska lämmitettäessä koostumus kasvaa kokoa.

Lämpötilan ei pitäisi olla korkeintaan 190 astetta, koska bitumi hajoaa korkeissa lämpötiloissa. Jos pinta-alalta ilmestyy keltavihreän värin kuplat, tämä on ensimmäinen merkki siitä, että lämpötila on liian korkea.

Oikeassa lämpötilassa bitumimuovin on oltava yhtenäinen ja hitsattava muovilla. Pehmitintä ja täyteainetta on lisättävä vähitellen ja jatkuvasti sekoittaen. Jos pinnalle tulee vaahto, se on poistettava välittömästi.

Kun kaikki aineet on lisätty, materiaali on valmis. Oman kätesi luomaa koostumusta ei säilytetä enempää kuin yhden päivän, mutta sitä tulee käyttää, kun koostumus jäähtyy 120 asteeseen.

Bitumialuke tekee sen itse

Ennen kuin mastista levitetään pinnalle, on välttämätöntä paitsi valmistaa se myös päällystää se pohjamaalilla - bitumipohjaisella pohjamaalilla. Maaperä parantaa tarttuvuutta ja tekee vedeneristyksestä paljon luotettavampaa ja parempaa.

Itsekseen valmistetun alukkeen koostumus - bensiini- ja bitumiosuudet kolmesta yhteen.

Kuinka valmistaa

 • jotta saat laadukkaan maaperän, sinun täytyy lämmittää bitumi 70 astetta ja kaataa bensiiniin;
 • bitumi lisätään bensiiniin pieninä annoksina ja sekoitetaan täydelliseen liukenemiseen asti;
 • heti kun maaperä on valmis, koostumus suodatetaan metalliverkon läpi.

Näiden ohjeiden ansiosta voit säästää rahaa valmiin materiaalin hankinnassa.

Miten valita

Markkinoilla on tällä hetkellä erittäin laaja valikoima tällaista materiaalia, ja jotta voit ostaa juuri tarvitsemasi rakennustyöt, sinun on tutkittava tarkkaan kappaleiden ominaisuuksia. Käy internetissä erikoistuneissa foorumeissa, katso mitä ihmiset kirjoittavat, jotka ovat jo käyttäneet bitumimateriaalia vedeneristykseen.

On suositeltavaa lukea paitsi teoriaa myös kommunikoida ammattimaisten rakentajien kanssa, jotka käytännössä tietävät, mikä rakenne on parempi tietyssä työssä.

Kun tulet kauppaan, arvioi, kuinka hyvin materiaali on pakattu ja mikä on sen säilyvyysaika.

Masten tuotannossa kaadetaan säiliöön kuumana, koska jos viiden litran purkki painaa viisi kiloa, sinun ei pitäisi ostaa tätä materiaalia - se ei ole laadukas.

Mastinen bitumi kylmä sovellus tehdä sen itse

Mastiksia pidetään melko voimakkaana sitovana materiaalina. Sen avulla voit suorittaa tiivistysseinät, katot, lattiat, ikkunat, tehdä laattoja ja eristää kosteudelta. Mastikka valmistetaan nestemäisellä tai tahnalla muodolla ja myös tyydyttyneellä liimamassalla. Nykyään markkinoilla on usein valmiita jauhevalmisteita, jotka voidaan laimentaa vain vedellä ennen käyttöä.

Bitumikoostumusten tyypit

Täysin kaikentyyppisillä mastikoilla on suuria liimaominaisuuksia, ja monet niistä ovat samankaltaisia ​​koostumuksessaan. Oikean materiaalin valitsemiseksi sinun on ensin tarkasteltava pinnan ja työn tyyppiä.

Bitumipohjainen mastinen materiaali on moderni ja mukava materiaalin vedeneristysmateriaalina, jota käytetään laajalti kattorakenteissa, höyryssä ja vedeneristyksessä sekä lattioiden viimeistelyssä. Tämä vaihtoehto koostuu bitumisista sideaineista, herbisideistä, antiseptisistä aineista ja täyteaineista.

Bitumipohjaisella mastilla on monia hyviä ominaisuuksia, ja itse asiassa:

 • joustavuus, erinomainen venytys ja palautettavuus;
 • korkea lämmönkestävyys;
 • kestävyys ja lujuus.

Vedeneristys. Muodostettu mastiksin pohjalta bitumin pohjalta puolivalmisteen tahnan muodossa käyttövalmis. Se koostuu erilaisista mineraalitäyteaineista, bitumiemulsioista, keinotekoisista hartseista valmistetuista erikoistuneista lisäaineista.

Tällä materiaalilla on kaikki bitumipohjaisten mastisten parametrit, mutta sen mekaaninen lujuus on paljon suurempi. Materiaalia käytetään seinien, kattojen, perustusten, parvekkeiden, putkien, sementtien tai rautakaivojen vedeneristykseen.

Kylmä bitumi-kukersolnaya. Se on valmistettu coquersolin lakasta ja liuskekartsin liuoksesta. Parametrien parantamiseksi hajotettuun kumipohjaiseen lateksiemulsiot tuodaan bitumin mastikoostumukseen. Tällaisia ​​materiaaleja kutsutaan bitumi- lateksiksi ja niitä käytetään kattopäällysteiden kiinnittämiseen.

Katto. Tätä kutsutaan myös irtotavarana ja sitä voidaan käyttää itsenäisenä materiaalina katolle. Mastista valmistetaan viskoosin yhtenäisen massan muodossa, joka levitetään pinnalle sprinklerillä tai harjalla.

Kattorakenteen toiminnan aikana ei ole yhtään liitosta ja saumaa, kokonaisuutena muodostuu monoliittista pinnoitetta. Teräs, kateaine, betoni ja muut materiaalit voidaan päällystää tällä eristysaineella. Myös kattopäällysteiset korjaustyöt korjaavat vanhentunutta kattoa, tiivistysliitoksia ja saumoja.

Tämän materiaalin pinnoitteella on seuraavat edut:

 • korkea lujuus;
 • vastustuskyky ilmakehän vaikutuksille;
 • auringon vastustuskyky ja lämpötilahäviöt;
 • joustavuus;
 • Anti-korroosio;
 • huomaamaton paino.

Bitumi-kumi. Se valmistetaan yhtenäisen mustavalkoisen massan muodossa, joka on käyttövalmis. Koostumus sisältää öljybitumin, keinotekoisen kumin, pienen jauheen, mineraalitäyteaineiden, luonnollisten hartsihappojen, kohdennettujen lisäaineiden ja erilaisten liuottimien lajien seoksen.

Tämä materiaali on melko joustava, sillä se on hyvä lämmönkestävyys ja kestää lämpötilahäviöitä -30 ° C - +130 ° C. Sitä käytetään myös mastokattojen korjaamiseen ja luodaan liiman käyttö valssattujen kateaineiden toiminnassa sekä vesisuojausjärjestelmien ja rakennusten valmistuksessa.

Polymeerimassa. Se on nopeasti kuivuva, ekologisesti puhdas, vesipohjainen bitumimateriaali, jota täydentävät erikoistuneet polymeerit. Sitä käytetään maaperän rakenteiden vesihöyrystymisen pinnoittamiseen, joka kattaa jäteveden ja kuopat tiivisteellä. Sen jälkeen, kun mastista on levitetty pinnalle, se muodostaa kosteudeltaan kestävän kumikalvon, jolla on riittävän pitkä käyttöaika.

Tiivistysmasto. Se valmistetaan kyllästetyn valkoisen massan muodossa, jota käytetään saumojen, rakeiden, halkeamien ja saumojen pinnoittamiseen betoni- ja betonijärjestelmissä tiivisteen kanssa. Omistaa hyvän tartunnan metalliin, puuhun ja betoniin. Mastin täydellisen kuivaamisen jälkeen se voidaan viimeistellä maali- ja lakkapinnoitteilla.

Paloturvallinen. Tämä mastikki valmistetaan viskoosin muovimassan harmaa. Se on valmistettu sitovasta epäorgaanisesta aineesta lisäämällä silikaattien lisäaineita ja mineraalitäyteaineita. Tätä mastetta käytetään eristämään uunit ja kaasukanavat ja kestävät jopa +1600 ° C: n lämpötiloja.

Ei kovettamaton tiivistysmasto. Homogeeninen viskoosimassa, joka koostuu useista kumista, täyteaineista ja pehmittimistä. Se myydään briketeissä ja sitä käytetään ulkoseinien pinnoittamiseen tiivisteen kanssa, jotta se tiivistää ikkunat ja ovilohkot seinän liitoskohdassa.

Monitoiminen. Se on yhtenäinen massa bitumia ja erilaisia ​​täyteaineita. Mastinen on suunniteltu tekemään vedenpitävyys ja kattoon liittyvä työ, joka luo erilaisten järjestelmien ja putkistojen räjähdyssuojausta. Voit myös liimautua erilaisiin rakennusmateriaaleihin usean funktionaalin avulla.

Kohinanvaimennuksen. Suihkutettu massa on erinomaiset tärinänvaimennus- ja äänieristysparametrit, jotka on valmistettu keinotekoisten hartsien vesidispersion perusteella lisäämällä syttymiselementtejä.

Butyylikumit. Tämä materiaali on valmistettu ympäristöystävällisistä elementeistä, eikä se altistu putoaviin prosesseihin. Mastic käytetään laajalti ilmanvaihtojärjestelmien eristämiseen.

Akryylin vedeneristys. Erityisen suosittu materiaali, joka toimii kosteutta kestävän kalvon pinnalle ja suojaa päällystettä muotista, kosteudesta ja korroosiosta. Omistaa suuren linnoituksen, helppokäyttöisyyden ja sitä käytetään vain tiivisteen pinnoittamiseen tilojen keskellä.

Epoksi. Tämä materiaali valmistetaan orgaanisen ohuen liuottimen, täyteaineen ja kuivapigmentin, joka on liuotettu pehmittimen avulla, kiinteäksi bitumihartsiksi. Mastille lisätään kovete ennen käyttöä. Tämän materiaalin ansiosta tuotanto-työpajojen riittävän vahva ja kulutusta kestävä lattia tulee ulos, ja sitä käytetään myös liiman muodossa.

Kaksikomponenttinen polyuretaani. Valkoisen värin nestemäinen massa, jolla ei ole aromia ja muotoja sen jälkeen, kun on tehty hyvä joustava päällyste. Kaksikomponenttista polyuretaanimastista käytetään juomavesisäiliöiden, tilojen ja vesiputkien korkean kosteuden eristämiseen.

Mastinen piirustus

Bitumipohjaista mastia levitetään joko käsin, harjalla tai rullalla tai mekaanisesti käyttäen erikoistunutta ilmansuihkutuslaitetta.

Molemmat näistä sovellusvaihtoehdoista katsotaan melko teknisesti edistyksellisiksi ja tarjoavat hyvän mahdollisuuden tehdä kattolaitteeseen liittyvää työtä ongelmitta, ja se on helppoa riippumatta kattotason kaltevuudesta. Tämä voidaan nähdä erityispiirteitä rakennettaessa kattoja, joilla on kunnollinen määrä yhteyksiä ja eri komponentteja.

Kaivosten, putkien, laakerirakenteiden jne. Päällystämisen aikana valssattujen materiaalien täytyy viettää paljon aikaa ja vaivaa materiaalien leikkaamiseen joskus melko monimutkaiselta muotoilulta, kun taas mastiset aineet mahdollistavat pinnoitteen suorittamisen tietyllä tavalla, kuten täydelliset pinnat. Tästä syystä mastoaineilla on tässä suhteessa erityisiä etuja valssattujen materiaalien suhteen.

Mastikulutus bitumin perusteella 1m²: n osalta

On epärealistista suunnitella työtä ja tehdä arvio, kun et tiedä, kuinka paljon materiaalia tarvitset loppuun 1m². Mastin kulutuksen selvittämiseksi on helpointa tarkastella etikettiä, ja jos nämä tiedot eivät ole sen päälle, niin ainakin vähintään yhden kerroksen materiaalin optimaalinen minimi on kirjoitettu. Ja niin on helppo laskea tarvittava määrä materiaalia omilla käsilläsi. Suurin osa mastiksista sisältää 30-70% haihtuvia liuottimia, mikä tarkoittaa samanlaista prosenttiosuutta bitumin koostumuksen kutistumisesta sen levittämisen jälkeen.

Keskimääräinen materiaalikulutus per 1m²

onnettomuuksien ehkäisy

Koska monet mastoaineiden valmistuksessa käytettävät liuottimet ovat melko myrkyllisiä ja helposti syttyviä, on tärkeää noudattaa tiettyjä turvallisuustoimenpiteitä käytettäessä tällaisia ​​materiaaleja. Bitumipohjaista mastia on valmistettava huoneeseen, jossa on erinomainen syöttö- ja poistoilmajärjestelmä, poikkeustapauksissa, ulkona.

Työskentelemällä puhdasta ilmaa olevasta bitumisesta mastista, suojalaseiden ja hengityssuojainten käyttö on välttämätöntä ja suljetuissa tiloissa - kaasunaamareissa. Kun olet työskennellyt suljetuissa tiloissa, käytä tauko 15-20 minuuttia ja pidä se puhtaassa ilmassa.

Jos haluat poistaa korkean sumumisen koneen koneistetussa versiossa mastiksin kanssa, sinun on pidettävä ruisku tiukasti kohtisuorassa tasoon nähden ja enintään 0,5 metrin päässä siitä. Työskentelemällä tällaisten materiaalien kanssa pyyhi kätesi hyvin, pese ne saippualla ja lämpimällä vedellä.

Varoitus! Tupakointi työpaikoilla, joissa mastinen bitumi on kielletty, on ehdottomasti kielletty.

Teoksia, jotka aiheuttavat kaartumista tai vaativat avoimen liekin käyttöä, on tehtävä vähintään 25 metrin etäisyydellä bitumikoostumusten levityspaikasta. Tiloissa, joissa mastiksit tehdään, tarvitaan räjähdyssuojattujen sähkölaitteiden käyttöä.