Kuinka kauan bitumimastia kuivaa?

Aika, jonka jälkeen mastilla käsitelty työpinta on valmis täydelliseen käyttöön, riippuu erilaisista olosuhteista, jotka vaikuttavat jonkin verran bitumimastin kuivaukseen. Myös masten kuivausnopeus eroaa merkittävästi riippuen erilaisista lisäaineista ja sen perustekijöistä.

On tarpeen luetella ne ulkoiset tekijät, joiden itsenäinen vaikutus vaikuttaa siihen, kuinka kauan bitumimastia kuivuu:

 • Masten pinnalle levitetyn kerroksen paksuus;
 • Ympäristön lämpötila ja sen vaihtelutaso;
 • Ilman kosteustaso;
 • Suoraan auringonvaloon altistuminen tai puuttuminen;
 • Materiaalin tyyppi, josta käsitelty pinta.

Kovettuminen ja lopullisen koostumuksen kimmoisuuden hyväksyminen riippuu tämän vedeneristysmateriaalin sisältämän kemiallisen liuottimen haihtumisnopeudesta.

Rakennusbittumimassan valmistajat ilmoittavat kuivauksensa keskimääräisen ajan yhdestä päivästä 3. Tämän materiaalin valmistukseen liittyvät erilaiset tekniset ominaisuudet vaikuttavat tähän jaksoon.

Masten kuivauksen nopeuttaminen

Käytännössä on tapauksia, joissa rakennusaikojen puutteellinen aika ei anna odottaa kauan aikaa kuivua mastille. Tässä tapauksessa asiantuntijat turvautuvat melko yksinkertaisiin mutta tehokkaisiin tapoihin nopeuttaa tätä prosessia.

Joten liuottimen nopea haihtuminen mastin koostumuksessa, kun se levitetään käyttäen lovetta olevia spatuleja. Näin levitetty mastikerros johtuen raon läsnäolosta ja siten haihtumisalueiden kasvusta kuivuu paljon nopeammin ilman merkittäviä tappioita saadun tuloksen laadussa.

Kun mastia on levitetty käsitellyllä pinnalla, on välttämätöntä eristää työpiste kosteuden mahdollisesta kosketuksesta pintaan ja suojata se mekaanisilta vaurioilta. Tämä varmistaa kerroksen tasainen kuivaus muuttamatta sen paksuutta.

Kun kyseessä on esineiden tai pintojen käsittely, jotka eivät ole ulkona, mutta sisällä sisätiloissa, voidaan käyttää erilaisia ​​pakkolämpöjärjestelmiä (lämpö-aseet, lämmittimet jne.), Mikä merkittävästi nopeuttaa mastin kuivausprosessia. Näissä tapauksissa on kuitenkin tärkeää noudattaa paloturvallisuusmääräyksiä ja poistaa mahdollisuuksien mukaan mahdollisuus oleskella tässä huoneessa, koska allokaasut voivat aiheuttaa merkittäviä haittoja ihmisten terveydelle.

On huomattava, että tämän materiaalin säilyvyys pakkauksessa voi myös vaikuttaa mastin kuivauksen kestoon.

Erityyppisten mastisten kuivumisaika

Huolimatta siitä, että bitumimastit valmistetaan yhtenäisten valtion standardien mukaan, niiden kuivausaika voi vaihdella. Tämä indikaattori voi edellä mainittujen ulkoisten tekijöiden lisäksi vaikuttaa myös erilaisten emästen, lisäaineiden ja epäpuhtauksien esiintymiseen mastin koostumuksessa. Esimerkiksi kumi- bitumimastilla, jota käytetään pääasiassa auto-korjauksen alalla, on lyhyempi kuivausaika, joka voi olla 12-24 tuntia. "Bituminous-kumimassamerkillä" on pidempi kuivumisaika - 24 tuntia.

Yksi suosituimmista vedeneristysmastit "Gidroizol" -merkeistä kuivuu 24-48 tunnin kuluttua sen levittämisestä. Mastic-merkki "TechnoNIKOL" jäätyy 24 tunnin kuluessa pintakäsittelystä.

Mikä on bitumi mastuttaa sen tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet

Bitumiset mastit kuuluvat nestemäisten vedeneristysmateriaalien luokkaan. Sitä käytetään suojaamaan erilaisten puus-, tiilen-, hiilihapotettujen betoni-, betoni- ja metallipintojen ja -rakenteiden kosteutta niiden tiivistämisen sekä kaikentyyppisten katto-töiden varalta.

Materiaalin kuvaus

Bitumainen mastilla on visuaalisesti viskoosi, tahmea massa rikas musta väri. Se perustuu muunnettuun bitumiin, johon lisätään erilaisia ​​lisäaineita. Rakenne on täysin käyttövalmis, vaatia mitään valmistusta.

Tämä koostumus prosessi putket, paalut, säätiöt, seinät. Mukaan lukien maanalainen. Bitumin koostumusta käytetään autokorien, kaasuputkien ja muiden metallituotteiden korroosionkäsittelyyn.

Pitkä käyttöikä, kohtuulliset kustannukset, helppokäyttöisyys ja erinomaiset suojaominaisuudet antoivat sen tullen yhdeksi suosituimmista vedenpitävä pinnoitusmateriaaleista.

Mastic on neste, tahnamainen tai paksun liiman muodossa. Usein myynnissä on kuivajauhetta, joka halutaan laimentaa vettä juuri ennen töitä.

Bitumimateriaali on jaettu seuraavasti:

 • Liima. Se palvelee rulla- ja lämpöeristysmateriaaleja, lastulevyä, puukuitulevyä, OSB: tä, erilaista paksua vaneria kipsiin, betoniin, sementtihiekkaan ja puupohjaisiin. Käytetään myös asennus- ja rakennusrakenteiden ja -rakenteiden vedeneristykseen.
 • Katto. Suunniteltu rakennusten kattojen vedenpitäviksi. Sen avulla voit tarttua rullamateriaaleihin, kuten kattopuomiin, kattolevyyn, steklogidroizoliin, joka on valmistettu bitumipohjaisesti. Se sallii käyttää paikoissa, joissa kattomateriaalien sulattaminen on vaikeaa. Voi olla kylmä tai kuuma.
 • Kumia. Sitä käytetään metallipintojen käsittelyyn, sulkemiseen, liitoskohtien ja halkeamien sulkemiseen, kattojen korjaamiseen, vedenpitäviin pintoihin mistä tahansa rakennusmateriaalista. Käytetään vain kylmässä.
 • Polymeeriä. Tällaisen mastikoostumuksen lisäksi lisätään polymeerimuunnin. Sitä voidaan käyttää kaikentyyppisissä kattotyötöissä sekä korroosiota ja vedeneristyskäsittelyä varten. Käytetään jo valmiina, kylmämuovia.

Valokuvapitumenimateriaalissa sovelluksessa

Koostumus ja tuotanto

Pääkomponentti, joka on osa mastista, on modifioitu öljybitumi. Myös koostumukseltaan lateksi, mineraalitäyteaineet, elastomeeriset ja synteettiset hartsit.

Lisäksi lisätään liuottimia, erilaisia ​​modifioijia ja lisäaineita, jotka voivat muuttaa mastin suorituskykyominaisuuksia. Lisäaineiden ansiosta bitumien negatiiviset ominaisuudet tasoitetaan, kuten lisääntynyt juoksevuus lämmityksen aikana ja haurastuminen vaikeissa pakkasissa.

Onko mahdollista valmistaa bitumimastia omiin käsiisi

Itsenäinen mastinvalmistus on kyllin kenenkään sellainen henkilö, joka haluaa sen. Tätä varten sinun on varastoitava bitumien, täyteaineiden, pehmittimien ja liuottimien palaset. Täyteaineena käytetään talkkia, asbestia, sahanpurua, dolomiittia tai graniittipölyä, liitua ja muita irtotavaraa.

Prosessin tekeminen meidän mastille pitäisi mennä ulkona. Voit käyttää tavallista tulta. Bitumiin sytytetään mitä tahansa metallisäiliötä. Tynnyri tai kauha sopii. Bitumi jauhetaan ja keitetään noin 3 tuntia. Tänä aikana ylimääräinen kosteus haihtuu siitä.

Haihduntapäätteen merkki on vaahdon katoaminen bitumin pinnalta. Täyteainetta ja pehmitintä lisätään vähitellen kiehuvaan koostumukseen. Tarvittaessa lisätään liuotin. Valmis mastinen voi mennä varastoon tai käyttää välittömästi.

Katolla oleva bitumipintainen materiaali voi nopeasti ja tarkasti tiivistää pinnan, vaikka se ei käytä tekniikkaa. Mastista voidaan levittää mihin tahansa puhtaaseen ja tasaiseen pintaan.

Kuinka tehdä bitumimastia

Kuumakastista valmistetaan useassa vaiheessa. Aluksi bitumi kuumennetaan erikoisastioissa enintään 180 asteen lämpötilassa. Kosteutta haihdutetaan siitä. Valmistetaan erikseen täyteaineiden ja modifioijien seos, jotka sekoitetaan bitumin kanssa annostelijan kautta.

Seuraavaksi pehmentimiä esitellään. Hot mastinen on valmis. Sitä käytetään välittömästi, lähdetään rakennustyömaalle tai kaadetaan kauviin ja varastoidaan. Kylmämuovilla keittämällä on omat ominaisuutensa. Prosessi eroaa siinä, että itse bitumiin lisätään lisätty valmistettuihin komponentteihin, jotka on esikuumennettu 160 asteen lämpötilaan.

Sekoittamisen jälkeen koostumus jäähdytetään 70 astettaan ja sen jälkeen siihen lisätään tarvittavat lisäaineet ja liuottimet. Koostumus jäähdytetään ja pakataan briketteihin, purkkeihin tai muovikuoreihin.

Videon avulla voit nopeasti saada bitumimastia (alusta):

Katemateriaalin tekniset ominaisuudet

Komponentissa oleva bitumipitoisuus voi olla kahta tyyppiä: yksi komponentti ja kaksi komponenttia. Ensimmäinen tyyppi valmistetaan lisäämällä liuotinta kuumaan seokseen. Jäätymisastetta esiintyy vuorovaikutuksessa ilman kanssa sen sisältämän haihtuvan liuottimen haihtumisen vuoksi.

Toinen tyyppi ei sisällä liuottimia, joten sillä on pidempi säilyvyysaika. Pakkauksessa on aina merkintä mastetyypistä ja siitä, miten sitä käytetään.

Vaatimustenmukaisuustodistus

Tämän asiakirjan myöntää varmentamiselin tietyntyyppisille mastille. Se ilmoittaa tuotteen nimen ja sen vaatimustenmukaisuustason, joka on voimassa olevien asiakirjojen vaatimusten mukainen. Tällainen todistus allekirjoittaa viranomaisen päällikkö ja tarkastusasiantuntija sekä suljetaan.

Valokuvassa - näyte vaatimustenmukaisuustodistuksesta mastic-tavaramerkille "TechnoNIKOL"

Laatuun, tuotantotekniikkaan ja teknisiin parametreihin liittyvät tärkeimmät vaatimukset ovat GOST 14791 79, 2889-80 ja 30693 2000.

Kuinka tallentaa

Kattotiiliä säilytetään vain tiiviisti suljetussa säiliössä, joka on poissa lämmönlähteistä. Mastinen suojaa sitä kosteudelta, pakkaselta, auringonvalolta. Pakkauksessa on aina ilmoitettu viimeinen käyttöpäivä.

Kuinka paljon mastikuivaa

Uskotaan, että paksuudeltaan 1 mm paksun mastikerroksen täydellinen kuivaus tapahtuu päivän aikana. Tällöin liuotin haihtuu kokonaan ja levitetty koostumus saa kovuuden

tiheys

Kattorakenteiden tiheys on 1000-1100 kg / m3.

Passport mastic

Bitumipäällysteellä on oltava yksilöllinen laatusertifikaatti. Siinä täsmennetään tuotteen nimi, valmistuspäivä, spesifikaatiot, eränumero, kapasiteetti ja pakkausyksiköiden lukumäärä.

Passissa luetellaan vaaditut standardit ja todelliset indikaattorit:

 1. Lämmönkestävyys 5 tuntia.
 2. Neulan läpäisyn syvyys on 0,1 mm 25 asteen kulmassa.
 3. Tarttuvuus olemassa olevalla pohjalla.
 4. Vesipitoisuus
 5. Kuivumisaika 25 asteessa.
 6. paino

Masten ominaispaino on noin 1500 kg / m3.

Muutaman sanan bitumamerkin MGTN 24 "TechnoNIKOL" -mastista ja sen teknisistä ominaisuuksista:

Ainearvot

Bitumiset mastit ansaitsivat rajoittamattoman positiivisen palautteen. Riippumatta siitä lämpötilasta, jolla sitä käytetään, mastilla on aina pinnan laatu, räjähtämättä kylmässä eikä leviämässä lämpöä.

Vedeneristys bitumimateriaalitekniikalla

Pohja vedeneristys mastiksella

Erilaisia ​​pinnoitteita bitumilla, hartsimainen seos, jolla on tiettyjä vedenpitävyysominaisuuksia, on pidetty jo kauan tehokkaimpana ja yleisesti saatavilla olevalle keinona suojella rakennusten rakenteita vedestä. Aikaisemmin tämän seoksen käyttämiseksi oli tarpeellista sulattaa bitumi korkeassa lämpötilassa - tulessa ja peittää sitten pinnat kuumalla massalla. Nyt kaikki on paljon helpompaa - mahdollisuus käyttää liuottimia. Pintaan tarkoitettujen bitumiliuoksen seoksen lisäämiseksi lisäaineilla pinnalle ei tarvita enempää kuin kaksi työntekijää, lisäksi bitumimastilla on varsin tehokas ja helppokäyttöinen. Tarkastellaan tarkemmin millaisia ​​mastikoita ja niiden ominaisuuksia on.

Millaisia ​​mastisia on olemassa?

Tähän mennessä käytetään monenlaisia ​​eristeaineita. Heillä on erilainen koostumus, laajuus, sovellusmenetelmä, mutta tehtävä on yksi - vedeneristys. On polymeerimastoja, mutta niiden käyttö on harvinaista ja bitumipolymeeriseosta, jota käytetään laajasti rakentamisessa. Tätä me harkitsemme tarkemmin.

Mastinen voi olla:

 • Bitumia. Tällaisten kitti sideaineiden, täyteaineiden, sementin, asbestin, liidun, mineraalivillan ja muiden komponenttien komponentit.
 • Bitumi-kumi. Erinomainen vedeneristysmateriaali, joka koostuu bitumista, EPDM-siruista, pehmittimestä. Joissakin tapauksissa on välttämätöntä käyttää seosta kuumalla tavalla.
 • Bitumi-polymeeri. Sisältää liuotinta, polymeerimodifiointiainetta, kumirumua ja muita täyteaineita.
 • Bitumiemulsio. Koostuu hienojakoisesta seoksesta, joka sisältää bitumia, mineraalitäyteaineita ja teknisiä inkluusioita vesiympäristössä. Sitä käytetään yleensä valmistelutyössä pinnan peittämiseksi muiden mastisten kanssa.
 • Rakentaminen bitumi. Tämäntyyppisen mastikan vedenpitävyys tulisi suorittaa kuumalla tavalla, kun materiaali kuumennetaan 300 celsiusasteeseen. Tämä ei tietenkään ole niin yksinkertainen.

Lämpörakentaminen bitumi

Vaadittava vedenpitävyyspaksuus

Vesitiivistyksen paksuuden suhteen bitumiseos ja bitumipolymeeri, joita vaaditaan levitettäväksi kerroksittain, yleensä kerrosten lukumäärän tulisi olla 2-4. Vedeneristyskerroksen paksuus riippuu suoraan siitä, kuinka syvä pohja menee. Pohjustussyvyys on 0-2 metriä, kerroksen paksuuden tulisi olla 2 mm, syvyys 2-5 metriä, vedenpitävyys on 6 mm.

Uuden kerroksen paksuus on mahdollista mitata sekä levyllä että kampuksella ja kuivan kalvon paksuus voidaan määrittää universaalisella paksuusmittarilla.

Ei vähemmän suosittu ja tehokas menetelmä vedenpitävälle pohjalle - nestekumin tai lasin käyttö sekä niihin perustuvat syvät tunkeutumiskoostumukset. Tätä menetelmää kuvataan yksityiskohtaisesti artikkelissa "Tekniikka nestemäisen vedenpitävyyden säätiön." Lisäksi tämä menetelmä sopii sekä nauhalle että monoliittiselle perustukselle.

Kerrosten levittämisen ominaisuudet

Kaikki bitumipohjaisten mastikerrosten tulee kuivua ja kovettua hyvin, ja vain vastaavaa kerrosta voidaan käyttää. Jos kiirehdit ja levität kerroksen odottamatta koko edellisen kuivaamista, on olemassa vaara erottelusta. Myöskään tekniikan noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa mastisuojaeristyksen tarttumisen pohjaan.

Mastista valmistetun lattiamateriaalin kuivumisasteen tarkistaminen on erittäin helppoa. Riittää sen pinnan tarttuvuuden määrittämiseen. Jos se ei ole tahmeaa, kerrosta voidaan pitää kuivana. Bitumikastikerroksen kuivumisaika riippuu sen osista, vesihöyryn sisällöstä ilmassa, lämpöolosuhteissa, sekä ympäristössä että pohjan lämpötilaolosuhteissa.

Kuinka laskea bitumimassan kulutus

Seoksen tärkeä ominaisuus on sen kulutus, joka voidaan löytää tarkastelemalla etiketin tietoja. Jos sen tietoja ei ole, mutta suositeltu kerros on kirjoitettu, niin on vielä mahdollista määrittää likimääräinen kulutus. Tällainen eristysmateriaali sisältää pääsääntöisesti vähintään 30% ja enintään 70% ohentimia (haihtuvat liuottimet), ts. Mastiksin käytön jälkeen tilavuuden muutos on sama 30-70%.

Pohjustuksen vedeneristysmateriaalin kulutus on noin 2-4 kiloa, koska kattosekoitus vaatii vähintään 3,5 mutta enintään 6 kiloa, bitumivalon kateaineen liimaamiseen tarvitaan 1-2 kiloa. Jos käytät kuumaa pinnoitetta, niin vedenpitävä aine tarvitsee enemmän. Nämä digitaaliset laskelmat vastaavat mastin m 2: n levitystä.

Vedenpitävän pinnoitteen halutun paksuuden saavuttamiseksi bitumimuovia tulisi levittää 2-3 kerroksessa, kun se peittää kaltevat seinät ja pystysuorat rakenteet.

Pinnoitteen vedenpitävyyden tekniikan ominaisuudet

Valmistelutyöt

Ensinnäkin on välttämätöntä valmistaa pohja, johon päällyste levitetään. Se on puhdistettava aineista, jotka heikentävät adheesion - rasvoja ja öljyjä, sekä poistavat kaikki ylimääräiset hiukkaset - pöly, rakennusjätteen jäänteet jne.

Jotta pohjamateriaali olisi vedenpitävä, se soveltuisi ongelmitta, pohjan on oltava luotettava ja kiinteä, pyöristetyt kulmat (joiden säde on 30-50 mm) tai viistetty. Pohjan ja seinän siirtymälinjoissa on fileiden (fileet) läsnäolo.

Vähintään yhtä tehokasta vedenpitävyysmenetelmää pidetään vedenpitävänä vedenpitävänä materiaalina. Tämäntyyppistä vedeneristysmenetelmää voidaan soveltaa menetelmänä vapaaseen käyttöön ja kiinnittämiseen. Myös muiden vedeneristämismenetelmien avulla voit lukea artikkeleissamme "Vedeneristysnauhan säätölaite" ja "Menetelmät monoliittisen perustan vedeneristämisestä".

Betonin pinnalle, jolla on huomattava määrä ilmakuplia sisältäviä tyhjiöitä, tulisi poistaa hienojakoisesta kuiva-aineesta valmistetusta sementtiastiasta. Vaara päällysteelle ja ns. "Kampasimpukat", jotka ilmestyvät muottirakenteiden risteyksestä.

Muista, että pinnan ei pitäisi olla märkä. Jos se on märkä, niin kuhien ja kuorintamasten muodostuminen on mahdollista. Pintojen suositeltava kosteuspitoisuus saa olla enintään 4%. Jos käytät vesipohjaista seosta - silloin pohjan kosteus voi olla jopa 8%, mutta pinta ei voi olla märkä.

Tarkista, onko mahdollista käyttää mastista, laita polyeteenistä valmistettu kalvo betonipinnalle. Jos 4 - 24 tunnin aikana nestettä ei esiinny asetetun materiaalin alla, voidaan sitten perustuksen bitumin vedeneristys suorittaa.

Primer-sovellus

Adheesion parantamiseksi on tarpeen valmistaa aikaisemmin valmistettu pinta erityisellä alukkeella. Alukkeen tyyppi valitaan käytettävän vedeneristysseoksen mukaisesti. Harjan tai rullan käytön avulla, koska se on kätevämpää kenelle, esitä substraatti kerroksittain. Odota, kunnes pohjamaali kuivuu ja pinta ei ole enää märkä.

Mastinen pintamateriaali

Maalipohjan päällyste bitumipohjaisesti voidaan suorittaa harjalla, lastalla, telalla ja vaakapinnalle levitettäessä seoksen annetaan kaataa. Kaikki kerrokset on levitettävä siten, että ne ovat yhtenäisiä, jatkuvaa, samalla paksuudella.

Päällystyseristyksen levittäminen pystysuoralle alustalle alhaalta ylöspäin

Levitä eristävä seos alhaalta ylöspäin, nauhojen tulee olla yhdensuuntaisia ​​toisiinsa. Pintamaalaus on tehtävä ulkopuolelta, josta vesi virtaa.
Muista, että toinen kerros voidaan levittää vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen on kokonaan kuivunut.

Vedeneristysraudoitus

Alueilla, joilla pinnat ovat vierekkäin, on halkeilua. Tällaisissa tapauksissa on tarpeen suorittaa vedeneristyksen vahvistaminen.

Vahvistussuunnitelma kellarin vedeneristys

Vahvikkeisiin tarvittavat materiaalit ovat lasikuitu ja lasikuitu. Ne upotetaan eristysmateriaalin kerrokseen ja kulkevat telan yläosasta muodostaen tiukimman yhteyden eristävään materiaaliin. Tämän jälkeen pinta pinnoitetaan toisella vedeneristysmassakerroksella. Jotta alapinnan vedeneristys mastilla olisi onnistunut, lasimaisen materiaalin asettaminen ei saa olla alle 10 cm.

Kuuluisat muovit valmistajat

On olemassa melko suuri määrä erilaisia ​​vedeneristysmastteja, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Yksi parhaista ovat elastomiksien bitumimulsion mastiksit. Tämä seos soveltuu käsityöhön. Kun se on täysin kuiva, pintaan muodostuu luotettava, saumaton kalvo, joka sopii erinomaisesti kaikkien pintojen voimakkaaseen tarttumiseen.

Elastopaz - bitumipolymeerivalmiste, jolle on tunnusomaista korkea vedeneristys, erinomainen tuottavuus, lujuus ja joustavuus.

Mastic tunnettiin myös TechnoNIKOLin perustan vedeneristämisestä johtuen sen korkeasta laadusta, lisääntyneestä lujuudesta ja korkeasta vedenkestävyydestä.

Säätö bitumipitoisuus - askel askeleelta sovellusteknologia

Kun valitaan eristys kosteudelta pohjalle, bitumi on paras vaihtoehto: se on kemiallisesti inertti eikä sillä ole vuorovaikutusta veden kanssa. Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään vain harvoin kiinteitä luonnollisia hiilivetyhartseja, jotka ovat parempia hinnoissa ja suorituskyvyssä keinotekoisiin öljytuotteiden jalostukseen, shaleihin ja kivihiiliin, jotka ovat osa mastisia aineita, tahnoja ja impregnointeja. Korkean muovattavuutensa ansiosta on kätevää käyttää niitä myös vaikeasti tavoitettavissa olevissa kellareissa, kun kiinteytys muodostaa vahvan ja kestävän pinnoitteen, joka on täysin kosteutta läpäisemätön.

Nestemäinen bitumi antaa hyvän tarttuvuuden myös karkealla betonilla pienellä materiaalinkulutuksella. Se on erityisen tehokas yhdistettynä polymeeri-lisäaineisiin (läpäisevä vedeneristustekniikka), jos ne ovat läsnä, mikrohuokoset ja halkeamat tiivistyvät ja kalvo ei irrota. Työskentelemällä nykyaikaisilla sävellyksillä ei ole vaikeaa, vaikka ei-asiantuntija, kaikki vaiheet ovat helppo tehdä itse.

Milloin tämä tekniikka on suositeltavaa?

Rakennuksen perustuksia voidaan suojata useilta eri tavoin kosteudelta. Erityisesti ne luovat pystysuoraan (rakenteiden maalaaminen nestemäisellä mastilla tai rullattavien materiaalien kiinnittäminen) ja vaakasuoraan (tyynyn, katehuovan, itsetasaavan lattian täyttö). Kellarin vedeneristys on suositeltavaa, kun pohjaveden pinta-ala on 1,5 metriä kellarikerroksen alapuolella ja seinien keskimääräinen paine on enintään 2 metriä edellyttäen, että käytetään perinteistä bitumipitoisuutta ja enintään 5 bitumipolymeeriä.

On parasta käsitellä tätä tekniikkaa osana monimutkaisia ​​suojatoimenpiteitä. On mahdollista käyttää nestemäistä bitumia sekä pohjan päärakennuksen vaiheessa että vedenpitävyyskorjauksen yhteydessä. Vaihtoehtoisena vaihtoehtona on bitumimastin käyttäminen liimaustekijänä katemateriaalin ja pohjan välillä.

Mastic ominaisuudet

Sen hyödyllisiä ominaisuuksia ovat:

 • Suuri tarttuvuus betonilla ja muilla alustyypeillä.
 • Kyky sietää alhaisia ​​lämpötiloja (-40 ° C asti) ilman halkeilua ja rikkoutumista.
 • Saumojen puute.
 • Bitumipastaa ja sen helppokäyttöisyys.
 • Pienimpien halkeamien ja vikojen tukkeutuminen betoniin kapillaareihin asti.
 • Vaikeasti tavoitettavien pintojen eristäminen (sekä pinta että maanalainen).
 • Mahdollisuus soveltaa vanhoja ja tuoretta betonia, ylläpidettävyyttä.
 • Biologisten vaikutusten kestävyys, este sienten ja homeen kehittymiselle.
 • Luo elastinen, vedenpitävä kalvo, jolla on suuri iskunkestävyys.

Bitumin kuivatusnopeus riippuu ympäröivästä lämpötilasta ja kerroksen paksuudesta. Sen pohjalta tehdyt yhdisteet levitetään sekä ulkopuolelta (myös kellarista) että säätiön sisäpuolelta. Ensimmäisessä tapauksessa rakennus on suojattu pohjavedestä, toisessa - kapillaarisen kosteuden tunkeutumisesta. Vesitiiviiden kellarien rakentaminen kellareihin ja perustuksiin lisää betonin vedenkestävyyttä 3-4 kertaa tiivistämällä sen rakennetta.

DIY-sovellustekniikka

Teokset toteutetaan seuraavan järjestelmän mukaisesti:

 • Pohjan valmistaminen, bitumin ostaminen.
 • Pohjamaalaus tai alukesovellus.
 • Pohjustuksen voitelu mastilla, saumojen vahvistaminen.

Vedenpitävyyden ensimmäisessä vaiheessa pinta on puhdistettu roskista, laastareista ja terävistä ulkonemista. Bitumimastin levittämiseen tarvitaan kiinteä pohja, jossa on vähäinen määrä huokosia. Kiinteät betonilaadut voidellaan hienorakeisella sementtilaastilla (suosittelemme ostamaan erityisen kuivaseoksen), kaikki särmät, kulmat ja siirtymät tasoitetaan. Toinen tärkeä vaatimus on säätiön kuivuus, pinnoituksen eristys turpoaa kosteuden alla.

Betonin kosteuden määrittämiseksi (sallittu arvo määritellään ohjeessa) pinnalle levitetään muovikalvo. Jos lauhde ei ilmesty siihen 2-6 tunnin sisällä, se saa siirtyä seuraavaan vaiheeseen vedenpitävyyden suojaamiseksi.

1. Primerin käyttö.

Betonialustan tarttumisen lisäämiseksi bitumilla käsitellään alukkeella. Pohjustin on nestemäisempi vedeneristys, ja siinä on suuri läpäisevyys, valittu tuotemerkki on vastattava perusmateriaalin koostumusta. Säästämiseksi se on mahdollista laimentaa bitumia (BN 70/30, 90/10, BNK 90/30) bensiinillä tai nefraasilla suhteessa 1: 3 tai 1: 4 tai mastiksella, jonka lämmönkestävyys on 80 ° C haluttuun konsistenssiin. Alusta levitetään koko pinnalle ainakin yhdelle kerrokselle, sementti-hiekkilaastin injektointipaikoille - kahdessa.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

2. Pinnoite nestemäisellä bitumilla.

Kaksi eristetyyppiä: kuuma ja kylmä. Ensimmäisessä tapauksessa koostumus vaatii esikuumennusta, ellei kokemusta ole, on parasta olla tekemättä työtä itsenäisesti. Kylmätäytteiset bitumit ovat käyttövalmiita välittömästi avaamisen jälkeen, niitä on vain sekoitettava. Pintakäsittely tapahtuu veden painepuolella, ei tarvita erikoislaitteita eikä erityisjärjestelyä. Bitumi levitetään harjalla, rullalla, spatolla, yhtenäisillä ja kiinteillä aivoilla alhaalta ylöspäin, on toivottavaa tarttua nauhojen suuntaisuuteen. Jokainen kerros kuivataan luonnollisissa olosuhteissa (2 - 12 tuntia valitun tuotemerkin mukaan).

Säätiön vedeneristyksen aikana kiinnitetään huomiota riskivyöhykkeeseen - alueet, joilla on suurimmat kuormat, halkeamat ja saumat. Niitä suositellaan vahvistamaan ohut lasikuitu, joka on päällystetty bitumilla ja kiinnitetty tiukasti pohjaan. Voimavarat ja ilman kerääntymät eivät ole hyväksyttäviä, erityisen vaikeissa paikoissa rainan päällekkäisyydet lisäävät eristyksen kerrosta. Tärkeä huomautus: betoniterästen päällystys tehdään lasikuidun primäärisen kuivauksen jälkeen.

Aineiston kulutuksen laskeminen

Suuntaviiva on käsiteltävän rakenteen ala, 10-15 prosentin marginaali on suunniteltu. Vesitiivistyksen bitumin keskimääräinen kulutus on 300-900 g / m2, se riippuu paljolti tiheydestä ja pinta-aineesta. Tärkeää on myös mastin, sen koostumuksen ja brändin laatu. Suositeltu virtausnopeus on ilmoitettava oheisissa ohjeissa, mutta ottaen huomioon, että nestemäistä bitumia on käytettävä useissa kerroksissa (noin 1 mm), tämä arvo kerrotaan kahdella tai neljällä.

Eristeen kokonaispaksuus riippuu pohjan syvyydestä, ja se liittyy pohjaveden vaikutuksen lisääntymiseen. Erityisesti, kun rakenteiden syvyys on enintään 3 m, riittää 2 mm, enintään 3-5 - vähintään 4 kerrosta bitumia. Bitumien vesitiivistyksen paksuuden pakollinen säätö: tuore ja kuivattu.

Vihjeitä ja temppuja

Kun työskentelet vanhan emäksen kanssa, hometta rasvanpoistoon ja puhdistukseen liittyy ongelmia. Tällöin pinta käsitellään antiseptisellä aineella, heikko liuos (1:10) suolahappoa on hyvä kapillaarien avaami- seen, sen jälkeen pestään puhtaalla vedellä. On mahdotonta sivuuttaa nivelet ja kaverit, bitumi ei siedä vahvoja mekaanisia vaikutuksia, joten kaikki terävät kampasimpukat häviävät. Halkeamat laajenevat ja leviävät tuoreella sementtilaastilla.

Pinnan kuivuus on tärkeä edellytys, kun käytetään pohjustuksen vedeneristysmateriaalia. Poikkeus on syvä tunkeutumisen kiteytyminen erityisillä polymeeri-lisäaineilla, mutta ne edellyttävät esikostutusta. Kaikissa muissa tapauksissa pinnan kosteuden asteen ei tulisi ylittää 4-8%.

Tiheimmän vedenpitävyyden saavuttamiseksi ilman pitkää taukoa jokainen kerros levitetään välittömästi sen jälkeen, kun edellinen kuivuu. Jos olet epävarma siitä, miten voit käyttää bitumimastia omiin käsiisi, tutustu siihen kiinnitettyihin ohjeisiin ja video-suosituksiin.

Katsottu: 2 286

Vedenpitävyys pohjalla bitumilla on yleinen ja kannattava tapa varmistaa rakennusten rakenteiden normaali kunto ja suojata niitä kosteudelta. Materiaali on erityinen viskoosi yhdiste, jolla on vedenpitävä kyky.

Ei niin kauan sitten, vastaava työ tehtiin käsin kuumentamalla materiaalia avoimessa tulessa, jota seuraa levitettävien pintojen sulaa muotoa. Tällä hetkellä prosessi on jonkin verran yksinkertaistettu. Liukeneminen on nyt liuottimia, minkä jälkeen se on helppo ja kätevä soveltaa rakenteeseen.

Mastityypit

Pohjaeristys voidaan suorittaa erilaisilla materiaaleilla. Ne eroavat keskenään soveltamisen, koostumuksen ja soveltamisalan mukaan. Vain toiminnallinen lisävaruste pysyy muuttumattomana - rakennusosien vedeneristys. On polymeerimastteja, joita ei ole laajalti käytetty, ja koostumuksia, jotka perustuvat bitumiin ja polymeereihin, joita käytetään pääasiassa nykyaikaisessa rakenteessa.

Seuraavat tyyppiset mastikat ovat tunnettuja:

 1. 1. Bituminen. Pääliimaosa on liitu, asbestimateriaali, sementtilaasti, mineraalivilla ja muut elementit.
 2. 2. Bitumiemulsiot. Se perustuu veteen, murskattuun bitumiin, mineraalitäyteaineisiin, teknisiin komponentteihin.
 3. 3. Bitumi-kumi. Se on tehty bitumin, pehmittimen ja murskatun EPDM-komponentin perusteella. Sitä käytetään vedenpitävänä lämmitetyssä tilassa.
 4. 4. Rakentaminen bitumi. Asennusmateriaali suoritetaan kuumana, lämpötilassa jopa 250-350 astetta.
 5. 5. Bitumipolymeeri. Se on valmistettu modifioiduista polymeereistä, liuottimesta, erityisestä täyteaineesta ja kumipohjaisesta muruista.

Yleisimpiä ovat TechnoNIKOL-yhtiön tuottamat mastit.

Vaatimukset vedenpitävälle paksuutetulle

Säätiön vedeneristustekniikan mukaan on suositeltavaa, että bitumiseokset jaetaan tasaisesti pinnalle useissa kerroksissa, joiden määrä voi nousta 4: een. Pohjan syvyydestä riippuen valitaan sopiva suojauspaksuus. Joten rakennuksen syvyys enintään 2 metriä, eristysarvon tulisi olla vähintään 2 mm, enintään 5 metriä - vähintään 6 mm.

Ohjaustyökaluna voidaan käyttää kampa, levyä ja yleispaksuusmittaria tarvittavien parametrien määrittämiseen. Teknisiä mittauksia ei ole vaikea tehdä ja tehdä itse.

Tehokkuudella ja suosimalla sinun on myös korostettava säätiön suojaa lasin ja nestekumin yhdistelmällä ja syvä tunkeutuminen materiaaliin. Vaihtoehto on yleismaailmallinen ja merkityksellinen sekä monoliittirakenteille että nauharakenteille.

Erityinen materiaalin asettaminen

Koska sovellustekniikka sisältää kerrostumista, on suositeltavaa, että jokainen peräkkäinen kerros jaetaan pinnan yli edellisen kuivauksen ja kovettumisen jälkeen. Toisin kuin maaliliiketoiminnan säännöt ja säännöt, tarvittava tarttuvuus tapahtuu vasta sen jälkeen, kun käytetty materiaali on täysin kovettunut, muuten komponentti voidaan erottaa toisistaan.

Kuten monet muutkin toiminnot, mastin kuivausaste määräytyy käsin kosketeltavien tunteiden avulla. Tumma pohja puhuu tarpeesta jättää materiaali jonkin aikaa. Ei ole määriteltyä valmiusaikaa, koska se riippuu useista tekijöistä, kuten ympäröivästä lämpötilasta, ilman kosteudesta, säätiöolosuhteista jne.

Mastinkulutuksen laskeminen

Kulutus on tärkeä parametri rakentamisessa, jolla on ratkaiseva merkitys koko rakennelman lopullisessa talousarviossa, laadussa ja luotettavuudessa. On suositeltavaa olla tallentamatta tätä ongelmaa. Yleensä 1 m2: n kulutus on merkitty vedenpitävien materiaalien pakkaukseen. Jos tällaisia ​​tietoja ei ole, mutta kerroksen suositeltu parametri esitetään, vastaavat tiedot määritetään laskemalla.

Vedeneristyskomponentti koostuu usein haihtuvista liuottimista, jotka sisältyvät koostumukseen 30-70%, mikä osoittaa bitumin mastimäärän muutoksen suuruuden sen täydellisen kuivauksen jälkeen.

Yleensä keskimääräinen kulutus on korkeintaan 3-5 kg ​​perusta ja 4-6 kg katolle. Katonmateriaalin kiinnittäminen bitumimateriaalilla omiin käsiinsä maksaa 2 kg koostumusta. On huomattava, että kuumakäsiteltäessä vedenpitävyyden kulutus kasvaa hieman. Kaikki kulutukseen liittyvät tiedot otetaan materiaalin laskemisesta 1 m2: n pinta-alalta.

Suojapinnoitteen vaadittu paksuus saavutetaan jakamalla mastikerros 3-4 kerroksessa, levitettynä kalteviin ja pystysuuntaisiin rakennuselementteihin.

Ominaisuus teknologia obmazochnogo tyyppi vedeneristys

Valmistelut

Aluksi on kiinnitettävä enemmän huomiota työpinnan tilan laatuun. Sen maksimaalinen tarttuvuus on välttämätön, mistä lika, hartsit, öljyt, rasvaiset aineosat, roskat, pöly jne. Poistetaan. Bitumainen mastinen on hyvä pudota kiinteälle, sileälle ja tasaiselle alustalle, pyöristetyt kulma-elementit ja pinnat, joissa on puoli. Seinien ja pohjan siirtymispaikat on merkittävä täyteaineilla.

Tyypillisesti säätiöllä on betonipohja, jossa on lukuisia mikroskooppisia aukkoja, jotka sisältävät ilmaa. Tämän vuoksi on välttämätöntä pyyhkiä pinta hienojakoisella sementtilaastilla, joka perustuu kuivaan seokseen. Myös muottien telakointialueet poistuvat.

Valmistelu omilla kädillä merkitsee täysin kuivan pinnan muotoilua. Jos näin ei ole, mastin levittämisen jälkeen materiaali turpoaa ja delaminoituu. Tekniset normit säätävät sallitun kosteuden määrää enintään 4% tavanomaiselle seokselle ja enintään 8% vesipohjaiselle koostumukselle.

Tarkista, että betonipohjamaalaus on erittäin yksinkertainen. Tavallinen polyeteenikalvo otetaan, joka avautuu pohjaan ja jää jäljelle yhden päivän ajan. Jos tämän jälkeen nestemäisen aineen ulkoasua ei havaita, voit jatkaa vedenpitävyyden päävaihetta.

Pinnan pohjustus mahdollistaa eristeen parantuneen kiinnittymisen. Näihin tarkoituksiin käytetään aluketta. Valitse koostumuksesta riippuen haluttu päällystetyyppi. Maaperää voidaan käyttää omalla kädelläsi harjalla, rullalla tai ruiskulla ja hallita sen oikeaa kulutusta. Tarvitset vain yhden kerroksen, joka on kuivattu.

Mastinen sovellus

Vedeneristys pystysuorilla elementeillä levitetään koko työpintaan, mikä sopii rullalle, harjalla, spatulilla tai muulla menetelmällä. Jos suoritetaan horisontaalinen käsittely, se voi jakaa koostumuksen kaatamalla seosta. On tärkeää valvoa kunkin kerroksen yhtenäisyyttä, jatkuvuutta ja yhdenmukaisuutta.

Eristysmassa leviää pysty- tai kaltevalla pinnalla alhaalta ylöspäin. Jokaisen vierekkäisen kellarikerroksen on oltava rinnakkain edellisen kanssa. Yleensä sovellus suoritetaan rakenteesta, joka altistuu kosteudelle rakennuksen toiminnan aikana.

Vedeneristyskoostumuksen vahvistaminen

Paikoissa, joissa kaksi tai useampia pintoja on toisiinsa nähden, on olemassa vaara, että perusta aiheuttaa halkeamia ja muita vaurioita. Ulos voi olla suojarakenteen pinnan lujittaminen. Tämän tärkein on lasikuitu tai lasikuitu. Niiden kustannukset ja kustannukset ovat pieniä, joten älä hukkaa tätä hetkeä.

Sovelluksen tekniikka on upottaa materiaali eristävään kerrokseen maalaustelan huolellisesti puristamalla, jonka ansiosta voit varmasti suojata sen vedeneristämällä. Viimeisen massan yläpuolella. On suositeltavaa noudattaa sääntöä, kun lasikuitua on käsiteltävä ongelmallisilla alueilla, joiden leveys on vähintään 100 mm.

johtopäätös

Lopuksi haluaisin muistuttaa, että jos noudatat artikkelissa annettuja elementaarisia sääntöjä, vinkkejä ja suosituksia, saat laadukkaan, luotettavan ja edullisen toteutuksen minkä tahansa tyyppisen perustuksen luotettavuudesta bitumipitoisuudeltaan.

Miten työskennellä bitumimastilla. Soveltamismenetelmät

Bitumi-mastilla on innovatiivinen rakennusmateriaali, jolla on erinomaiset vedeneristys- ja supistusominaisuudet. Se sisältää mineraaleja, bitumia ja orgaanista ainesta. Kohtuullinen hinta ja hyvät tulokset edellyttäen, että se on laaja sovellus rakentamisessa.

 • 1 Miten ja mitä laimennetaan mastiksi.
 • 2 Masten levitysmenetelmät.
 • 3 Bitumiset mastit. Kulutus / m2.
 • Kuinka kauan mastikuivaus on kuiva?
 • 5 Kuinka työskennellä bitumimastilla. Video.

Kuinka ja mitä laimentaa mastasia.

Laimennukseen käytetyt aineet:

On noudatettava tarkasti mittasuhteita, jotka riippuvat käytettävän mastin määrästä. Muutoin tämä johtaa liuoksen hitaaseen kuivaamiseen ja siten sen suojaavien ominaisuuksien menetykseen.

Menetelmät mastin levittämiseksi.

Mastiksella on kaksi tapaa: kylmä ja kuuma. Kylmä menetelmä puolestaan ​​on manuaalinen ja mekaaninen. Ensimmäinen menetelmä sopii, jos kohde on pieni ja toinen käytetään, kun työalue on suuri tai on välttämätöntä käsitellä vaikeasti tavoitettavia paikkoja.

Käytä manuaalista menetelmää käyttäessäsi suuria siveltimiä, jotka sopivat mainiosti tällaisiin työtaskuihin. Lisäksi voidaan käyttää lyhyttä nap-rullaa.
Mekaanisella menetelmällä päätykone on ilmaton ruisku, jonka paine on 150 bar.

Bitumiset mastit. Kulutus / m2.

Pehmeiden kattojen rakentamisessa ja korjaamisessa kulutusmäärät ovat erilaiset ja riippuvat mastetyypistä:

 • BEM - 8 - 10 kg / m²;
 • bitumipitoisuus briketeissä - 4-6 kg / m²;
 • bitumi-kumi - 2-5 kg ​​/ m²;
 • bitumipolymeeri - 2-5 kg ​​/ m²;
 • hydroelastinen - 3-5 kg ​​/ m².

Saumojen ja saumojen tiivistämiseen:

 • Hermabutyyli-2M - 0,3 - 0,5 kg / lineaarinen mittari;
 • BC Fix - 0,3 - 0,5 kg / lineaarinen mittari;
 • bitumipitoisuus briketeissä - 0,5 - 1 kg / lineaarimittari;
 • hydroelastinen - 0,3 - 0,5 1 kg / lineaarinen mittari.

Metallipinnoitteiden suojaus korroosiolta:

 • bitumipolymeeri - 0,5-1,5 kg / m²;
 • bitumikumi - 0,5-1,5 kg / m²;
 • bitumi briketeillä - 0,5-1,5 kg / m².

Vedenpitävyys säätiölle kestää 2 - 4 kg / m².

Kuinka kauan mastikuivaus?

Keskimääräinen kuivausaika on 1 - 3 päivää ja riippuu tällaisista tekijöistä:

 • ympäristön lämpötila;
 • ilman kosteustaso;
 • levitetyn kerroksen paksuus;
 • suora auringonvalo;
 • pintakäsitelty materiaali.

Tämä mastikka on erinomainen vaihtoehto katon tai säätiön hoitoon. Älä unohda hyvän vedenpitävyyden merkitystä. Ja sitten talosi palvella sinua monta vuotta.

Miten valita ja käytä yleistä bitumimastaria

Rakenteensa mukaan mastinen bitumipitoisuus on rikkaan mustan värin viskoosi aine, jolla on luonteeltaan tar-tyyppinen haju. Se valmistetaan öljybitumin koostumuksen ja pienen prosentuaalisen osuuden orgaanisesta liuottimesta - lentopalloista TS-1 kerosiinista. Valmistettujen pakkausten määrä ja tyyppi - 16 kg sylinterimäisessä metallisessa kauhassa. Mastic yhdistää kylmien ja kuumien hartsien ominaisuudet, mikä selittää monenlaisia ​​sovelluksia.

Tekniset tiedot ja tyypit

MBU: ta käytetään metalli-, betoni- ja puupintojen päällystämiseen muodossa:

 • vedenpitäväksi;
 • Korroosionestopinnoite;
 • Liima-aine;
 • Kattotiili.

Suositeltavat tiedot MBU katodimateriaalina:

 • Viskositeetti - helppo levittää, ei kulje, taloudellinen kulutus;
 • Tarttuvuus - ei kuorenna, sitoo materiaaleja, joilla on erilainen rakenne, huokoisuus ja imukyky;
 • Joustavuus ja joustavuus - siirtää helposti mekaaniset kuormat, iskuja;
 • Vakio pakkaus 16 kg: n astioissa - työmateriaalin laskennan helppous, tuotteen autentikointi ohjauspainon avulla, tarkastuksen tarkkuus;
 • Kun halkeamia esiintyy pohjamaalissa, MBU-kerros on venytetty, ei repeytynyt;
 • Hyvä vedeneristys;
 • Ilmasto-olosuhteiden kestävyys, lämpötilassa -60- +90 ° C, säilyttää eheyden ja tekniset ominaisuudet.

Saatavana on myös mastinen bitumi yleis PLUS tai kaksikomponenttinen, joka sisältää bitumin ja liuottimen lisäksi mineraali- lisäaineita, minkä ansiosta elastisuus ja lämmönkestävyys ovat varmistettuja. Tuotetun säiliön tilavuus on 18 litraa. Paino (netto) - 16 kg.

Bitumipitoinen vaunu ja vaunu +.

Useimmiten MBU PLUS käytetään liimana MDF-, glassine-, fiberboard- ja muille materiaaleille. Lisäkomponenttien muodossa käytetään kumia, lateksia, öljyä ja emulsioyhdisteitä (lisäaineet vaikuttavat hartsin kuivumisaikaan, lujuuteen, kustannuksiin).

Sovellusteknologia

Universaalinen bitumimasto varmistaa lopputuloksen laadun, kun noudatetaan ohjeita, joiden mukaan työnantajien turvallisuus työssään riippuu.

MBU: n käyttöä koskevat säännöt:

 • Massaa avattaessa sekoitetaan kunnes homogeeninen;
 • Jos mastinen materiaali on erittäin paksu ja aiheuttaa vaikeuksia työprosessissa, se kuumennetaan kannen ollessa auki;
 • Toinen keino välttää liiallinen tiheys on liuottaa massa orgaanisilla nefraspohjaisilla liuottimilla (bensiini, kerosiini, valkoinen haju jne.) Suhteessa 1: 3, jolloin bitumimassaa kaadetaan liuottimeen eikä päinvastoin;
 • Jos primerinä käytetään MBU: ta, mittasuhteet ovat 1: 1;
 • Älä käytä lyijyllisiä liuottimia;
 • Sekoita puisella tikulla tai pidikkeellä.
 • Levitä valmiin massan kuivalla pinnalla, jossa ei ole pölyä, ruostetta ja likaa, jossa on laaja lohkopesä, rulla tai kovaa harjakset, joissa on 5-10 cm leveät nauhat päällekkäisyydellä tai suihkeella.
Menetelmä.

Kaikki mastiset työt tehdään ulkoilmassa tai tuuletetussa tilassa, kaukana räjähdysalttiista aineista, työvaatteiden, hengityssuojaimen, kumihansikkaiden ja suojalaseilla.

Voit tutustua alla kuvattuun 16 kg: n MBU: n sovellukseen, säilytykseen ja tekniikkaan. Pinnan työstä seuraa yhtenäinen, saumaton kalvo.

Säilyvyys, kulutus ja kuivausaika

Takuu siitä, että universaali bitumimateriaali ei menetä ominaisuuksia - 12 kuukautta, mutta tämä on voimassa vain, jos 16 kg: n kauha on tiivistetty. Jos mastasia on jo säilytetty avoimessa muodossa - varastointiaika on merkittävästi vähentynyt (massa on altis kuivumiselle).

Pintaan talletetussa muodossa olevan materiaalin osalta: säilyvyysaika teknisten ominaisuuksien säilyttämisen kanssa on 30 vuotta. Kulutus ei ylitä 1,5-2 kg / m2, 0,7-0,9 kg / m2 PLUS-tuotemerkillä tai 0,25-0,35 kg / m2 pohjamaalina. Ottaen huomioon GOST: n suositukset 2889-80: sta MBU: n optimaaliseen säätöön tarvitaan 1-1,5 mm: n kerros ja plus 2-3 kertaa toistuva käyttö. Näillä parametreilla kuivausaika on:

Monikerroksisen katon laitteessa on suositeltavaa laittaa kerros 10 mm paksu. Materiaalin kulutus tässä tapauksessa on 16 kg / m2, mikä on erittäin kätevää laskuille, kun otetaan huomioon mastitaran määrä.

Bentoniamastin lastaamista ja pakkaamista koskevat standardit Universal.

Myös kuivumisaika ja materiaalin kulutus riippuvat muista epäpuhtauksista ja liuottimen prosenttiosuudesta hartsissa, muut ilmastolliset tekijät - kosteus, ilman lämpötila.

Bitumimateriaalin ominaisuudet ja menetelmät

Vedeneristysmasto ilmestyi äskettäin, mutta sitä käytetään joka vuosi useammin. Tämä johtuu helppokäyttöisyydestä ja helppokäyttöisyydestä, mikä vähentää merkittävästi rakennuksen eristämisen rakennetta. Houkutteleva on materiaalin hinta, joka on hyväksyttävä kaikille väestöryhmille.

Mikä on mastinen, bitumin kylmäkäyttö? Mikä on sen kardinaalinen ero materiaalista, joka on lämmitettävä ennen käyttöä? Ennen kuin valitset eristystyöstä sopivan mastarin, sinun on ymmärrettävä sen ominaisuudet ja ominaisuudet.

Yleistietoja materiaalista

Bitumipitoisuus on materiaali, jolla on korkea plastisuus, pohja on bitumi (musta hartsi, kiinteä). Aikaisemmin bitumin seoksen on lämmetettävä ennen käyttöä.

Tämä aiheutti joitain haittoja, koska aika vedenpitävien töiden järjestämiseen lisääntyi, ja nämä teokset olivat myös tulipalovaarallisia. Siksi valmistajat ovat kehittäneet innovatiivisen materiaalin, jota voidaan käyttää vesitiiviissä töissä kylmällä tavalla.

Osana muovia on liuotteita, jotka tukevat sitä nestemäisessä tilassa. Soveltamisperiaatteella tällaiset koostumukset ovat verrattavissa maaliin - heti kun materiaali osuu pintaan, ohuempi haihtuu ja koostumus kovettuu muodostaen korkealaatuisen eristyskerroksen.

Formulaatioiden tyypit

Kylmänkäsittelyn vedenpitävälle bitumiselle mastille on jaettu kahta tyyppiä:

 • Käyttövalmiina seoksina niiden koostumuksessa on liuottimia. On mahdollista työskennellä tällaisen materiaalin kanssa missä tahansa säässä, jopa kylmässä kaudella. Nämä yhdisteet kuivuvat 24 tunnissa. Mutta materiaali hankkii sen ominaisuuksia jonkin ajan kuluttua, yleensä se kestää 1 viikko. Tämäntyyppinen mastike on tehty eristämään katto, mutta liuottimella olevan materiaalin käyttö on melko yleistä ja sitä voidaan käyttää millä tahansa pinnalla;
 • vesipohjaiset mastiksit, hajuton, vesipohjainen. Koostumukset ovat ympäristöystävällisiä, niitä käytetään sisätiloissa kylpyhuoneiden ja keittiöiden eristystyössä. Kuivausaika näille yhdisteille on useita tunteja. Vesimulsiolle on pieni haittapuoli - se ei siedä negatiivisia lämpötiloja, vaikka varastoituna.

Koostumusmuutokset

Riippuen siitä, mitä komponentteja, lukuun ottamatta bitumia, ovat mastisia, ne on jaettu alatyyppeihin:

 • Ei modifioitu - pinnoitteiden koostumuksessa ei ole parannuskomponentteja, esimerkiksi polymeerejä. Ammattilaiset eivät suosittele tämän materiaalin käyttämistä, kun järjestetään kattovettä, mutta muille malleille se sopii täydellisesti. Mutta on syytä muistaa, että tällaista mastista ei käytetä voimakkaiden lämpötilahäviöiden tapauksessa ja jos rakenne altistuu lämmölle.
 • Bitumi-polymeeri - katto, muunnettu mastinen. Tämä materiaali ei pelkää korkeita lämpötiloja. Se, että se parantaa laadullisesti tarttumista liikkuvan materiaalin ja pinnan välillä on myös positiivinen.
 • Mastinen, kumipitoisuus - joka sisälsi kumirumua. Tämän tyyppistä liuosta käytetään eristämään metallista valmistettuja rakenteita, koska niillä on korroosiota aiheuttavat ominaisuudet. Mutta kattotielle tämä materiaali ei ole voimassa.
 • Kumimassa perustuu bitumiin - nestekumia. Koostumus, jolla on suuri elastisuus ja erinomaiset mekaaniset ja fysikaaliset ominaisuudet. Sopiva koostumus katoneristyksen järjestämiseksi.

Vedenpitävyys tekee materiaalia millä tahansa materiaalilla, joten pinnan huolellinen valmistelu - poista pöly ja lika, poista rasva tarvittaessa ja kuiva. Tämän jälkeen aseta bitumin pohjamaali tasolle, mikä parantaa työn laatua.

Kaikki bitumipäällysteet on jaettu useisiin eriin riippuen komponenttimäärästä:

 • yksikomponenttiset - käyttövalmiit seokset;
 • kaksiosaista - sekoitetaan ennen kovettimen levittämistä.

Tämän materiaalin ominaisuudet ovat erittäin suuret, koska koostumukset ovat ammattimaisia. Kun sekoitat mastista, sinun on noudatettava tarkasti valmistajan ohjeita ja kunnioitettava mittasuhteita. Jos laitat kovetetta, enemmän kuin suositeltu, koostumuksen elämä on paljon vähemmän, ja se on heikentynyt.

Koostumusten laatu

Sen lisäksi, että kylmä bitumimasto vähentää vedenpitävyyden aikaa ja on helppokäyttöinen, kuten edellä mainittiin, sillä on valtava määrä positiivisia näkökohtia:

 • Saat kaiken tiheyden koostumuksen, riittää liuotinta;
 • kestävyys - modifioitu koostumus voi kestää yli 25 vuotta, mutta ei häviä eristysominaisuuksiaan;
 • universaalisuus - kaikki pinnat voidaan käsitellä bitumimastilla;
 • helppokäyttöisyys - koostumusta voidaan käyttää itsenäisesti käyttämällä lastalla, rullalla tai harjalla.

Kuten minkä tahansa materiaalin, vedeneristysmastilla on haittoja:

 • hinta - jos katsotaan mastiksi vedeneristys, bitumipolymeeri, niiden kustannukset eroavat merkittävästi korkeammassa suunnassa;
 • Toisin kuin bitumipohjainen mastinen materiaali, jota käytetään kuumalla tavalla, tämä materiaali antaa voimakkaamman kutistumisen, mikä lisää eristeen kulutusta.

Mastin kulutus per 1 m2: n vedeneristys riippuu käyttötavoista, esimerkiksi liimakerroksen levittämisen yhteydessä, 1 kg yhdistettä neliömetriä kohden on riittävä. Jos luot täydellisen eristysmastin, se nousee jopa 5 kiloon. Näiden parametrien tunteminen on hyvin yksinkertaista laskea, kuinka paljon materiaali lähtee.

Missä käytetään mastista

Bitumi-kalkkikiven käyttö tapahtuu pääsääntöisesti seuraavissa tapauksissa:

 • Rakenne asennetaan pehmeän laattojen asennukseen katolle tai valssatulle materiaalille. Perusteltiin sen käytön vuotavan katon korjaamisessa ja pehmeän bitumikattojen rakentamisessa.
 • Rakennusten pohjojen vedeneristys. Kumimassan avulla eristävä kerros rakennetaan paalun pohjalle. Muita yhdisteitä voidaan käyttää vaaka- tai pystysuoraan vedeneristyskykyyn. Rakennuksen sisällä ja sen ulkopuolella.
 • Lattian vedeneristys. Mastista levitetään karkealla liittimellä tai irtopäällysteen alla. Voit eristää levyt lokeroihin, autotallit. Usein sitä käytetään kylpyhuoneissa, wc: issä, suihkussa.
 • Eristys työt terassit ja altaat. Tästä syystä nestekumia sopii hyvin, mikä soveltuu kaikille pinnoille.

Näiden yhdisteiden käyttö on perusteltua huolimatta huomattavista kustannuksista.

Mastinen DIY

Jotkut yksityiset kehittäjät ihmettelevät, miten bitumimastia hitsataan omin käsin vähentämään rakennuskustannuksia. Ensinnäkin sinun pitäisi ostaa ainesosat:

Komponentit hankitaan oikeaan määrään, riippuu siitä, millä alueella on eristetty.

Oletetaan, että tarvitsemme 10 kg materiaalia,

 • bitumihartsi - 8,5 kg;
 • täyteaine - 1 kg;
 • pehmitin 0 0, 5 kg.

Täyteaine voi olla: sahanpuru, kumirumu, minivilla tai asbesti. Muovailuun lisätään kerosiinia tai kaivostoimintaa.

Ennen kuin laitat bitumin paksuihin seiniin ja palamaan, se on hyvin murskattu ja sekoitettava täyteaineeseen.

Kapasiteetin pitäisi olla suuri. Koska lämmitettäessä koostumus kasvaa kokoa.

Lämpötilan ei pitäisi olla korkeintaan 190 astetta, koska bitumi hajoaa korkeissa lämpötiloissa. Jos pinta-alalta ilmestyy keltavihreän värin kuplat, tämä on ensimmäinen merkki siitä, että lämpötila on liian korkea.

Oikeassa lämpötilassa bitumimuovin on oltava yhtenäinen ja hitsattava muovilla. Pehmitintä ja täyteainetta on lisättävä vähitellen ja jatkuvasti sekoittaen. Jos pinnalle tulee vaahto, se on poistettava välittömästi.

Kun kaikki aineet on lisätty, materiaali on valmis. Oman kätesi luomaa koostumusta ei säilytetä enempää kuin yhden päivän, mutta sitä tulee käyttää, kun koostumus jäähtyy 120 asteeseen.

Bitumialuke tekee sen itse

Ennen kuin mastista levitetään pinnalle, on välttämätöntä paitsi valmistaa se myös päällystää se pohjamaalilla - bitumipohjaisella pohjamaalilla. Maaperä parantaa tarttuvuutta ja tekee vedeneristyksestä paljon luotettavampaa ja parempaa.

Itsekseen valmistetun alukkeen koostumus - bensiini- ja bitumiosuudet kolmesta yhteen.

Kuinka valmistaa

 • jotta saat laadukkaan maaperän, sinun täytyy lämmittää bitumi 70 astetta ja kaataa bensiiniin;
 • bitumi lisätään bensiiniin pieninä annoksina ja sekoitetaan täydelliseen liukenemiseen asti;
 • heti kun maaperä on valmis, koostumus suodatetaan metalliverkon läpi.

Näiden ohjeiden ansiosta voit säästää rahaa valmiin materiaalin hankinnassa.

Miten valita

Markkinoilla on tällä hetkellä erittäin laaja valikoima tällaista materiaalia, ja jotta voit ostaa juuri tarvitsemasi rakennustyöt, sinun on tutkittava tarkkaan kappaleiden ominaisuuksia. Käy internetissä erikoistuneissa foorumeissa, katso mitä ihmiset kirjoittavat, jotka ovat jo käyttäneet bitumimateriaalia vedeneristykseen.

On suositeltavaa lukea paitsi teoriaa myös kommunikoida ammattimaisten rakentajien kanssa, jotka käytännössä tietävät, mikä rakenne on parempi tietyssä työssä.

Kun tulet kauppaan, arvioi, kuinka hyvin materiaali on pakattu ja mikä on sen säilyvyysaika.

Masten tuotannossa kaadetaan säiliöön kuumana, koska jos viiden litran purkki painaa viisi kiloa, sinun ei pitäisi ostaa tätä materiaalia - se ei ole laadukas.