Profiilikalvojen tyypit ja soveltaminen pohjan vedenpitävyyteen

Kaavamainen sijaintipaikka PVC-kalvon pohjalla

Käytännöllisesti katsoen kaikki konkreettiset säätiöt ajan mittaan romahtavat pohjaveden vaikutuksesta johtuen suhdannevaihteluista kausitasolla. Ylempi pohjaveden pallot ovat saastuneempia aggressiivisilla komponenteilla, ja nousun aikana (ja se on väistämätön kauden tai sateen aikana), hapot ja emäkset ovat aina maaperän yläkerroksessa.

Ruberoidin tai bitumiseoksen vesitiiviit materiaalit suojaavat pohjaa vedestä, mutta niillä kaikilla on liitokset, joiden tiivistys tuhoutuu ajan myötä. Vesi siirtyy kellariin vedenpitävyyden liitosten läpi, menee kemiallisiin reaktioihin, liuottaa kivennäisaineita ja hävittää hitaasti pohjan sisäpuolelta. Jotta rakennetta voidaan luotettavasti suojata rakennusvaiheessa nykyisin, voidaan käyttää moderneja vedenpitäviä kalvoja.

Mitä nämä materiaalit ovat?

Rakennussäätiön profiloidun vedeneristysmateriaalin tyyppi

Tämä on erityinen kalvo, joka suojaa levyn ja pohjan välistä tilaa kaikentyyppiseltä kosteudelta. Se on myös erinomainen tapa suojata mekaanista rasitusta vastaan, koska materiaalin rakenne on huokoinen ja sillä on suuri joustavuus ja vastustuskyky lähes mille tahansa aggressiiviselle materiaalille.

Se on valmistettu erittäin tiheästä ja pienitiheyksisestä polyeteenistä, sisältää antioksidantteja, mineraalikomponentteja ja polymeerejä. Kaikki täyteaineet, rakenteesta ja koostumuksesta riippuen, lisäävät huomattavasti membraanien suorituskykyominaisuuksia. Tämä aallotyyppinen arkki, jonka paksuus on enintään 3 mm huokoista rakennetta, joissakin tapauksissa käytetään erityisesti tiukkojen pohjaveden kohoamisen vuoksi tiheitä kalvoja, joiden paksuus on enintään 5 mm.

Vedenpitävien kalvojen edut:

 • polyeteeni on UV-resistentti;
 • käyttöikä jopa 50 vuotta;
 • kalvo on kestävä ulkoiselle aggressiiviselle väliaineelle eikä jyrsijöitä vahingoitu;
 • päällyste on turvallinen ympäristölle, se ei hapettu;
 • erityiset polymeeri- ja mineraalitäyteaineet tuottavat vakioelastisuuden millä tahansa ympäristön lämpötilassa;
 • eivät syövytä;
 • voidaan käyttää voimakkaasti happamissa tai voimakkaasti emäksisissä ympäristöissä, koska polyeteeni on melkein inertti.

Myös nykyaikaiset vedeneristyskalvot ovat hyödyllisiä taloudelliselta kannalta. Ne on helppo asentaa, ei tarvitse käyttää rakennuskalustoa. Vedeneristysmallit eroavat toisistaan:

 1. Helppo kosteudeneristys. Päätarkoituksena on estää kapillaarien, sadevesien ja luonnollisten sadevesihorisonttien virtaus, joten se löytyy usein pohjista, jotka asetetaan pohjaveden yläpuolelle.
 2. Keskisuuri ja raskas vedeneristys. Käytetään suojelemaan kellarissa sokean alueen tai halkeamien läpi kulkevaa pintavettä, pystysuoran jakauman pohjavesiä sekä vedenpaineen voimakasta nousua (esimerkiksi raskas sadekausi tai lumen terävä sulaminen).

Päällysteen asennus voidaan suorittaa useita päiviä itsenäisesti ja asennusnopeus ei vaikuta päällysteen laatuun.

Vedenpitävät pinnoitteet

Profiilituotteiden tyyppi rakennusten perustusten vedenpitävyyteen

Kalvo alkaa jo hitaasti puristaa tavanomaista kattohuopaa tai päällystysmastia rakennusmateriaalien markkinoilta. Se on helppokäyttöinen, helppo asentaa ja tarvitsee kausittaista huoltoa.

Suunnittelun ja hyvien teknisten ominaisuuksien ansiosta se suojaa perusteellisesti pohjan seiniä pohjavesiin kohdistuvien vaikutusten vuoksi eikä muuttuakaan ajan kuluessa. Päätyyppien kalvot:

 1. Flat film -mallit. Ne on valmistettu polyeteenistä ja muista synteettisistä polymeerimateriaaleista, ja usein se on ihmisjätettä. Siten kalvokalvot ovat suhteellisen halpoja, kalvon paksuus on keskimäärin 0,2-2 mm. Vedenpitävät alustat Käytetyt kalvot, joiden paksuus on vähintään 0,4 mm. Myös myynti on tasomaisia ​​aallotettuja kalvoja, niillä on korkea tarttuvuus liuokseen.
 2. Profiilikalvot valmistetaan vain korkeapaineisesta polyetyleenistä, niiden muoto on erilainen ja niissä on erityiset ulkonemat. Se voi olla yksikerroksinen tai monikerroksinen, sitä käytetään yksinomaan pohjaveden ja sadeveden suojaamiseen, mutta niitä voidaan käyttää myös geotesterin yhteydessä. Profiilikalvojen arkkien paksuus on enintään 1 mm, ulkonemien korkeus jopa 8 mm (yksityinen käyttö) tai jopa 20 mm (teollisuus- ja kaivosovellutukset).

Kunkin valmistajan levyjen leveys voi olla erilainen, levyt kiinnittyvät suoraan tasoitettuun seinään tai betoniin, joten vedenpitävä kalvo on samalla suojaus mekaanisilta vaurioilta.

Kaavio leikkaamisesta ja laskemisesta kuivatuskalvosta profiili pohjaan

Käytetään profiloidut vedeneristysmateriaalit

Levy asetetaan ulokkeita ulospäin, geotekstiilit levitetään päälle. Tämän seurauksena keinotekoiset kanavat muodostetaan pinnoille, jotka on kytketty talon viemärijärjestelmään. Niinpä pohjavesi tai kondensaatti, joka on muodostettu ilman häiriöitä, eliminoidaan kalvon pinnalta aiheuttamatta haittaa sille. Kalliimmilla kalvamalleilla on yhdistetty rakenne, jossa ne käyttävät samanaikaisesti geotekstiloita ulkoisina täyteaineina.

Kalvoja voidaan käyttää myös monikerroksisten vedeneristysjärjestelmien osana. Tällöin se suojaa täydellisesti bitumimateriaalin tai kattopuuvin kerroksen mekaanisilta vaurioilta ja parantaa vedenpoistoa myös raskaiden tulvien aikana. Mutta ennen niiden asentamista sinun on laadittava laadukas viemäröintijärjestelmä, jossa on vedenpoistokompleksi.

Kiinnittämällä vedenpitävät kalvot

Kuva rakennusmateriaalista kiinnitetystä suojamateriaalista

Polymeeriset litteät kalvot levitetään tasaisen, kuivan pinnan päälle talon pohjaan. niin:

 • liitokset on liitetty toisiinsa puhaltimella tai teollisella hiustenkuivaajalla. Paremman tiiviyden varmistamiseksi levyt levitetään päällekkäin, mikä takaa vähintään 5 cm: n etäisyyden reunasta. Liimaa kalvo betoni- liuoksella erityisellä liimalla tai nauhalla;
 • itseliimautuvilla kalvoilla on toisella puolella liimapinta, joka on suojattu paperilla. Se poistetaan, kun kalvot asetetaan ja kiinnitetään, kalvo painetaan pohjan pintaan ja kiinnitetään raskailla esineillä. Muutaman tunnin kuluttua pysäkit poistetaan ja kalvon ohjauskerros levitetään sen päälle;
 • profiililevy voidaan kiinnittää säätöön vain mekaanisesti, useimmiten hylsyillä, joissa on profiloidut aluslaatat, jotka takaavat pinnoitteen tiiviyden risteyksessä. Rakenteellisesti vedeneristysarkeilla on erityiset lukitukset sivuilla tai laminoidut liimanauhat.

Yläreuna kiinnitetään seinään kiristysnauhoilla, jotka mahdollistavat veden imeytymisen vedeneristyskerroksen sisäpuolelta. Asennettaessa kalvoja on ehdottomasti varmistettava, että kaikki säleiden tuuletusaukot ovat avoimia.

Kalvo vedenpitävästä pohjasta - polymeerikalvo ja profiili

Maaperän kosteuden ja pohjaveden vaikutus vaikuttaa haitallisesti betoniperustaan. Vesi, joka on katalyytti kemiallisille reaktioille, johtaa tukirakenteen asteittaiseen tuhoamiseen. Luotettava suoja sen tuhoisilta vaikutuksilta käyttäen erilaisia ​​vedenpitävyyttä. Perinteisesti uudenlainen lähestymistapa sen laitteeseen tarjoaa nykyaikaisen materiaalin - vedeneristyskalvon, jonka laajuus on melko laajasti edustettuna rakennusmarkkinoilla.

Ominaisuudet ja tyypit vedeneristyskalvot

 • polymeerikalvo;
 • profiloitu.

Ensimmäinen kalvon tyyppi on monikerroksinen kalvonvalssimateriaali, jota käytetään pohjan vedenpitävyyteen, joka sijaitsee pohjaveden yläpuolella. Sen suojaava toiminto on suojata luontaisen maaperän kosteuden ja veden kapillaaripinnoitteen tunkeutumista vastaan ​​rakennetun betonipohjan runkoon.

Profiiloitu kalvo on erittäin luja levy tai rulla materiaali, joka on valmistettu suurtiheyksisestä polyetyleenistä, joka on vahvistettu erilaisilla onttojen kuperien piikkein, jotka on saatu profiilin kohokuvioinnilla. Materiaalia käytetään säätiön suojelemiseen, jos se esiintyy alle pohjaveden pinnalla tai uhkaa niiden säännöllistä talteenottoa.

Toisin kuin perinteisissä käytössä olevista materiaaleista, kuten kattopuusta tai bitumista, vedeneristyskalvo pystyy tarjoamaan luotettavan suojan betoniperustalta kosteudelta. Se on vastustuskykyinen maaperän koostumuksessa läsnä olevien suolaliuosten vaikutuksiin, ei roiskeita, ja sen käyttöikä on vähintään 50 vuotta.

Polymeerikalvojen vedeneristys

Kotimarkkinoiden ulkopuolella elokuvamateriaaleja alettiin soveltaa 60-luvun puolivälistä lähtien, mikä sai sysäyksen niiden laajaan käyttöön kattojen vedeneristämisessä. Uuden teknologian käyttöönotto ja materiaalien parantaminen antoivat meille mahdollisuuden antaa heille pohjimmiltaan uusia ominaisuuksia. Monikerroksinen rakenne, rei'itys ja vahvistaminen synteettisten lankaverkkojen avulla sallivat niiden käytön membraanipäällysteinä, mikä takaa pystysuorat ja vaakasuorat pinnat luotettavasti.

Valmistuksessa käytetyistä materiaaleista riippuen polymeerikalvokalvoa edustaa kolme päätyyppiä:

 • PVC-kalvo - pehmitetystä polyvinyylikloridista;
 • TPO-kalvo - perustuu termoplastisiin polyoeteihin;
 • EPDM-kalvo - perustuu polymeroituun eteenipropeeni-dieenimonomeeriin. Muussa tapauksessa sitä kutsutaan synteettiseksi kumiksi.

Koska alhainen ominaispaino on alhainen, kalvomembraani ei aiheuta tällaista ylimääräistä kuormitusta perustukseksi kaksikerroksisena polymeeripitumenipäällysteinä. Telojen suuri leveys mahdollistaa saumojen vähimmäismäärän eristetyssä pinnassa.

PVC-kalvon ominaisuudet

PVC-kalvolevy on tällä hetkellä suosituin materiaali sekä talousarvio ratkaisu vedenpitävyyteen perustuvien perustusten varmistamiseksi. Materiaali on vahvistamaton kaksikerroksinen polyvinyylikloridilevy, jonka yläkerros koostuu liidusta, pehmittimistä ja antipereneistä, ja pohja on valmistettu puhtaasta PVC: stä lisäämällä väriainepigmentit. Tällainen membraanikoostumus antaa suurta vastustuskykyä suolaliuosten vaikutuksille maaperässä ja tukahduttaa polymeeripohjan palamisen. Materiaalilla on joustavuus, mikä tekee siitä mahdolliseksi työskennellä matalissa lämpötiloissa.

PVC-kalvon väriaineiden käyttöönotto mahdollistaa vaurion havaitsemisen nopeasti asennuksen aikana.

Kalvon kalvot ovat saatavana eri paksuina, mikä mahdollistaa niiden käytön tehokkaammin. Materiaalin valintaan, tässä tapauksessa, vaikuttaa säätiön syvyys.

Vedenpitävyyden asennus voidaan tehdä valmistamattomalla pinnalla, mutta on syytä muistaa, että suora kosketus fenolia sisältävien vaahtojen, bitumipohjaisten materiaalien tai polystyreenivaahdon kanssa johtaa kalvopäällysteen eheyden rikkomiseen. Termisesti sidotun geotekstilisen vuorauskerroksen käyttö, joka estää suoran kosketuksen vaikutukset, auttaa välttämään negatiivisia seurauksia.

Yksi PVC-kalvojen tärkeimmistä eduista on yksinkertainen liimojen liittäminen kuumailmapuhaltimella rakennuksen hiustenkuivaajalla tai erityisellä hitsauskoneella. Tämä tekniikka tarjoaa riittävän lujuuden ja tiiviyden saumojen päällekkäin, mikä muodostaa itse asiassa saumattoman kokonaisvaltaisen päällysteen.

PVC-kalvon haittapuolista voidaan havaita korkea alttius mekaanisille vaurioille sekä materiaalin riittämätön ekologinen puhtaus, joka sisältää erilaisia ​​haihtuvia aineita erilaisten pehmittimien muodossa.

TPO-kalvon ominaisuudet

Kaksikerroksinen materiaali luodaan eteeni-propeenikumin ja polypropeenin polymeeriseoksen perusteella. Samalla sillä on kumin ja muovin ominaisuudet. Eri lisäaineiden syöttö antaa materiaalin hydrofobisia ja palonestoominaisuuksia, lisää sen kestävyyttä. Synteettisten kuitujen vahvistavan verkon toisen kerroksen muodostamisen vuoksi kalvo saa suuremman lujuuden.

Materiaalin tärkeimmät edut ovat suuri joustavuus ja ympäristöystävällisyys. Se on käyttänyt käyttöä uimahallien, keinotekoisten altaiden ja suurpakkausten juomaveden vedeneristämisessä. Suhteellisen korkean hinnan takia nykyään kalvolla varustetuilla TPO-kalvoilla on vain vähän kysyntää perusvettäeristysalueella.

EPDM-kalvojen ominaisuudet

Ylivoimaiset fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet, jotka koostuvat suurimmasta joustavuudesta, jotka kestävät erilaiset liikkeet, joustavuus erittäin alhaisissa negatiivisissa lämpötiloissa ja vastustuskyky niiden korkeille positiivisille arvoille, antavat EPDM-kalvolle synteettisen kumipohjan. Polymeerin vedeneristysmateriaalin lujuus on vahvistettu polyesteriverkolla.

EPDM-kalvojen tärkein etu on sen yhteensopivuus erilaisten bitumimateriaalien kanssa sekä ympäristönsuojelu. Merkittävä haitta on liimakoostumus polymeeristen kalvoverkkojen yhteydessä. Tuloksena olevasta saumasta ei ole riittävää luotettavuutta verrattuna hitsattuun vastakappaleeseen.

Profiloitu kalvo

Nykyaikaisessa pääomarakentamisessa profiilikalvo on tullut tyypillinen muotoilu ratkaisu vedenpitävään säätiöön. Se tarjoaa erittäin tehokkaan suojan maanalaisten rakenteiden kosteudelta, pohjaveden hydrostaattisesta paineesta ja niiden kuivatuksesta. Käyttötarkoituksesta riippuen kalvolla voi olla erilainen rakenne:

 • yksikerroksinen - ontto muotoillut profiilit. Käytetään vedenpitävänä ja tuuletuksena vaimentamaan kellari seinät;
 • kaksi kerrosta - lisäkerroksella geotekstilikankaa. Tarkoittaa seinän viemäröintiä;
 • kolmi- kerroksinen - polyeteenin liukuva kalvokerros. Estää tarpeettoman rasituksen säätiöön maaliikenteen aikana pakkasvaimentumisen seurauksena.

Kalvon laadun tärkein indikaattori on rainan paksuus, joka määrittää vetolujuuden ja mekaanisen vaurion resistanssin.

Profiilien vedeneristysmateriaalin rakenne tekee siitä yleismaailmallisen. Asennusmenetelmästä riippuen kalvo voi suorittaa erilaisia ​​toimintoja.

 1. Kun profiili asetetaan pohjaseinälle, tuloksena oleva ilmarako tuottaa ilmanvaihtoa ja luo optimaalisen lämpötilan. Pinnoitteen pinnalla olevien ulkonemien järjestysrakenne edistää maaperän paineen tasaista jakautumista pohjaseinille estäen pistekuormien esiintymisen.
 2. Kun profiili asetetaan maahan ja käytetään yhdistelmää geotekstilikankaan kanssa, profiililevy suorittaa pystysuoran lähes seinän tyhjennysjärjestelmän toiminnan, joka varmistaa pohjaveden poiston ja vähentämisen.

Tarkasteltavana oleva materiaali mahdollistaa perinteisen betonipyykyn luopumisen laattapohjamonitorin asentamisen yhteydessä johtuen siitä, että kalvon pinnan jäykkyys ydinulokkeineen sallii lujitusholkin sijoittamisen suoraan polymeeripinnoitteelle. Samalla on aikaansaatu levyn vaakasuora vedenpitävä suoja kapillaarisen kosteuden vaikutuksiin.

PVC-pohjamembraanin vedeneristys

Tärkein ero kalvoeristyksen välillä, joka on tehty polymeerikalvoista ja bitumipolymeerimateriaalien sulamattomasta vedeneristämisestä, on jatkuva liimauksen puuttuminen pohjaan.

Jos vedenpitävä vedeneristys on vaurioitunut, vesi ei todennäköisesti läpäise betoniä päin, jos polymeerikalvo vahingoittuu. Vesi kulkee sen takana ja levittyy betonin ja vedenpitävyyden välillä etsimällä heikkoa paikkaa betonissa. Toisaalta polymeerikalvoa ei liimata betoniin, siksi se on vähemmän riippuvainen koko rakenteen ja sen yksittäisten osien muodonmuutoksista ja se voidaan myös asentaa märälle alustalle.

Lisäksi polymeerikalvoilla on seuraavat edut: ne eivät vaadi perusteellista tasoitusta emäksestä, niillä on lähes olematon veden absorptio, korkea ikääntymisen, mätänemisen ja itävyyden vastustuskyky.

Asennusprosessin ominaisuuksista, katso esimerkki PVC-kalvosta LOGICROOF T-SL, jonka tuottaa yritys "TechnoNIKOL".

PVC-vedeneristyskalvo
LOGICBASE V-SL (LOGICROOF T-SL)

LOGICROOF T-SL -kalvo valmistetaan korkealaatuisista eurooppalaisista komponenteista (polyvinyylikloridi, pehmittimet, lisäaineet jne.) Nykyaikaisissa prosessilaitteissa käyttäen koekstruusiomenetelmää, joka on tällä hetkellä nykyaikainen menetelmä PVC-kalvojen valmistamiseksi.

LOGICROOF T-SL on luistamaton kaksikerroksinen vedeneristyskalvo, joka perustuu pehmitettyyn polyvinyylikloridiin (PVC), jossa on kirkkaan keltainen signaalikerros. Polymeerikalvon signaalikerroksen avulla voit nopeasti havaita vaurioituneen osan kalvosta asennuksen aikana ja toteuttaa tarvittavat korjaustoimenpiteet. On huomattava, että ylempi signaalikerros ei ole suojattu UV-säteilyn jatkuvasta altistumisesta.

PVC-vesitiiviin kalvo LOGICROOF T-SL 1,5 mm ja 2,0 mm paksua käytetään rakennusten vedenpitävyyteen.

Alapinnan syvyydestä riippuen käytetään eri paksuisia membraaneja.

LOGICROOF T-SL -vesieristyskalvo sisältää erityisiä stabilisaattoreita, jotka tarjoavat materiaalin, jolla on korkea biostabiliteetti, maaperän suolaliuosten vastustuskyky, epäorgaanisten happojen ja emästen heikot liuokset, mikä varmistetaan TsNIpromzdaniyen testausselosteella, ja materiaalin laatu varmistetaan TsNIIS-testeillä.

PVC-kalvon vedeneristys

Ennen rullamateriaalien asentamista on suositeltavaa poistaa kaikki terävät ulkonemat ja tehdä fileet (filetit) siten, että kalvo ei putoa, kun pohja on täynnä maata ja rakenteen toimintaa. Tätä ei voida tehdä, mutta on välttämätöntä valvoa huolellisesti prosessia kuopan täyttämiseksi maaperällä ja sen tiivistämisellä.

Tarvittavat telojen pituudet, niiden telakoinnin paikka ja suunta määritetään.

On vältettävä kosketusta kaikkiin bitumia, rasvaa, tervaa, öljyjä ja liuottimia sisältävien materiaalien kanssa sekä sulkea pois suora kosketus polymeerimateriaaleista polystyreenistä, polyisosyanaatista, fenolia sisältävistä vaahdoista, jotka voivat vaikuttaa suuresti materiaalin ominaisuuksiin. Tämä saavutetaan levittämällä taustakerroksia (materiaalin pohja ja / tai yläosa riippuen suunnittelusta), esimerkiksi neulastetusta lämpökäsiteltystä geotekstiilistä.

Vaakasuora vedeneristys

Materiaali asetetaan vaakasuoralle alustalle seuraavan tekniikan mukaisesti. Valmistetulla pohjalla TECHNOPLE-neulan neulan lävistyslämpökäsitelty geotekstiili vuorauskerros levitetään vapaasti 500 g / m2 painolla. Geotekstiilit suojaavat kalvoa mahdollisilta vaurioilta ja vähentävät painekuormitusta. Geotekstiilikankaiden päällekkäisyydet hitsataan yhdessä kuuman ilman kanssa ja niiden on oltava vähintään 150 mm.

LOGICROOF T-SL -vesieristysmembraani on löysästi asetettu TECHNONICOL geotekstileille. Kalvopaneelien päällekkäisyyksien on oltava vähintään 100 mm, ja ne on hitsattava yhdessä kuuman ilman kanssa erityisellä automaattisella tai manuaalisella (vaikeasti tavoitettavissa olevilla) hitsauslaitteilla.

Hitsaaminen tapahtuu kaksinkertaisen sauman ja keskusilmakanavan (testikanavan) avulla, jolloin voit hallita hitsauksen tiukkuutta. Kunkin hitsauksen leveyden on oltava vähintään 15 mm. Ilman kanavan leveys - enintään 20 mm.

Paikoissa, joissa vaakasuora pinta on pystysuorassa, on järjestetty lisää 1 m: n vahvistuskaistanleveys. Rakenteesta riippuvien kuormien mukaan membraanin siirtyminen voidaan suorittaa joko fileilla tai ilman sitä.

Laitoksen käyttöolosuhteista riippuen on mahdollista asentaa Vilaterm-johdon kompensaattori tähän vyöhykkeeseen. Laitteen kompensaattorin avulla voidaan vähentää materiaalin taivutuksesta aiheutuvia mekaanisia rasituksia.

Pystysuora vedeneristys

Vertikaalisissa rakenteissa vedeneristyskalvo liitetään kuumailmapistehitsauksella PVC-pinnoitettuihin metallielementteihin tai PVC-satuloihin, jotka on kiinnitetty mekaanisesti alustaan ​​taustakerroksen läpi. Vedeneristyskalvoa voidaan myös kiinnittää PVC-membraanifragmentteihin, jotka on kiinnitetty mekaanisesti vedeneristyspintaan. PVC-reiät asennetaan 1,0 - 1,5 m vaakatasossa ja 2,0-2,5 m pystysuorassa, jolloin saumanvara on vähintään 200 mm liitoksen alla seuraavan membraanikalvon alla. On suositeltavaa sijoittaa pystysuora rengasrivi mahdollisimman lähelle telan keskustaa. Vedeneristyskalvo hitsataan takapuolelle kuumalla ilmalla PVC-rondelalla.

Vertikaalisissa ja vaakasuorissa perusrakenteissa LOGICROOF T-SL -vesieristyskalvolle on järjestetty vähintään 500 g / m2 painava geelipäällysteinen suojakerros. Materiaalipaneeleiden päällekkäisyyksien on oltava vähintään 150 mm ja hitsataan yhdessä kuuman ilman kanssa. Geotekstiilien pystysuoralle pinnalle tarttuvat membraaniin liimakoostumuksella (esimerkiksi TECHNONICOL-kontaktiliima, joka perustuu polyuretaaniin).

Geotekstiilin suojakerroksessa on 200-300 mikronin paksuinen polyeteenikalvo. Polyeteenikalvokerrosten päällekkäisyyksien tulisi olla vähintään 100 mm ja liimattava kaksipuolisella teipillä. Polyeteenikalvoa käytetään liukuva kerros suojakerroksen geotekstiilin ja betonin välissä. Se myös estää geotekstiilien liottamasta sementti-hydraattituotteilla. Polyeteenikalvon pystytasoon kiinnitetään
geotekstiiliä käyttämällä kaksipuolista teippiä.

PVC-kalvohitsaus

Ennen kuumailmahitsausta on poistettava kaikki epäpuhtaudet hitsauspinnalla käyttämällä erityistä puhdistinta PVC-kalvoille TECHNONICOL. Puhdistusaineita on käytettävä myös bitumi- tai öljytärkkelysten poistamiseen koko kalvon PVC-telojen koko pinnalle, joka on muodostunut hitsaus- laitteiden asennuksen tai puhdistuksen aikana.

Kalvo voidaan hitsata ympäristön lämpötilassa, joka ei ole pienempi kuin miinus 15 ° C ja korkeintaan +50 ° С.

Ennen hitsauksen aloittamista on tarpeen suorittaa vedeneristyskalvon saumojen kokeiluhitsaus tarvittavien hitsausparametrien määrittämiseksi.

Ympäristöparametreihin vaikuttavat hitsausparametrit. Hitsausparametrit on valittava jokaisen työpäivän alkaessa, kun taas ympäristön tilassa on tapahtunut merkittävää muutosta tai pitkästä keskeytyneestä työstä.

Asennuksen päätyttyä hitsausten laadunvalvonta ja mahdollinen vaurio vedenpitävälle kalvolle suoritetaan. Hitsauksen laatu määritetään aikaisintaan 30 minuutin kuluttua sen toteutuksesta.

Seinän vedeneristys maahan

PVC-kalvolla on toinen erottuva piirre. Vedeneristyskalvojen avulla on mahdollista järjestää ylläpidettävä järjestelmä, kun perustukset asennetaan "seinän maaperän" periaatteen mukaisesti, ts. kahden kalvokerroksen välisen kalvon tapauksessa.

Korjaus-sopivan järjestelmän ydin on kalvon erityisten vedeneristysmembraanien jakaminen yksittäisiin kortteihin (noin 100-150 m2) ja erikoisruiskuvarusteiden asentamiseen, joiden avulla voit nopeasti määrittää vahingoittumispaikan (vuotojen) sijainnin ja poistaa näin tiettyjä vuotoja tietyllä kartalla. kaikki vedenpitävät ääriviivat.

Kun kalvo jakautuu yksittäisiin kortteihin, on suositeltavaa käyttää TECHNONICOL-hydrauliikan kaarevia sivuja PVC erityisinä tiivisteinä. Kuumailmat on hitsattu kuumalla ilmalla käyttäen erikoislaitteita betonipintaan asennetulle LOGICROOF T-SL -kalvolle. Tällöin koko vedeneristys on jaettu paikallisiin vyöhykkeisiin (karttoihin), jotka on rajattu PVC-kehän ympärille hydraulisella splineillä. Card-alue jakaa vesivuodot yhdelle kortille ja estää veden siirtymisen korttien väliin, jos vaurioittaa jotakin korttia.

Kaksi rajoitettua korttia asennetaan 2-6 PVC-liitäntää, mutta vähintään 2 kappaletta, riippumatta paikallisvyöhykkeestä (kartta). Asennus on hitsattu PVC-kalvoon vedeneristysjärjestelmän aikana. Ohjaus-injektioputki (esimerkiksi polypropeenista valmistettu) asetetaan liittimeen ja kiristetään teräksisellä kiinnittimellä. Putket asennetaan vahvistuskoteloiden asennuksen aikana ja ne irrotetaan vahvikkeelle estääkseen niiden siirtymisen betonitointiprosessissa. Yhden paikallisen kartan injektioputket on kytketty johdotuslaatikkoon, jonka kautta ruiskutustyö suoritetaan.

Jos jokin vyöhykkeistä vuotaa, korjaus suoritetaan pumppaamalla esimerkiksi erityisiä korjausyhdisteitä, jotka perustuvat polyuretaaniin, epoksihartseihin, akrylaattiin, polymeerisementtiin jne. ohjaus- ja injektioputkista.

1 - maa; 2 - pit aitaus; 3 - vaaituskerros; 4 - geotekstiilit; 5 - PVC Rondel;
6 - vesitiiviin kalvo LOGICBASE V-SL (LOGICROOF T-SL); 7 - gidroshponka;
8 - injektioruisku; 9 - geotekstiilit; 10 - polyeteenikalvo;
11 - injektioputkien vetäytyminen; 12 - sisäinen tukirakenne

Epäedullisessa hydrogeologisessa tilanteessa (pohjaveden korkean hydrostaattisen paineen läsnäolo) yhdessä yksikerroksisen korjausjärjestelmän kanssa voidaan käyttää kaksikerroksista (aktiivista) vedeneristysjärjestelmää. Kaksikerroksinen vedeneristysjärjestelmä koostuu kahdesta PVC-kalvokerroksesta ja sitä käytetään maanalaisen maanrakennuksen suojan korkeuden lisäämiseen suurilla pohjavedenpaineilla.

Ilmastolliset (sää) olosuhteet

Kun valssautuvia PVC-materiaaleja käytetään, ilman lämpötila ei saa olla alle 15 ° C.

Kun työskentelet alle + 5 ° C: n lämpötilassa, telat on pidettävä lämpimässä huoneessa alle +15 ° C: n lämpötilassa vähintään 12 tunnin ajan.

Valssattujen PVC-materiaalien valmistusta ei saa käyttää märällä pohjalla (seisovedellä) eikä myöskään sumun, sademäärän ja pakkasen tai pakkasen aikana rakennuksen pinnalla. Tällaisissa sääolosuhteissa pohja on kuivattava esimerkiksi käyttämällä propaanipolttimia.

Jos asennustyö on välttämätöntä epäsuotuisissa sääolosuhteissa, on käytettävä erityisiä kasvihuoneita, telttoja, markiisit jne., Jotka antavat tarvittavat asennusehdot.

Pohja vedeneristyskalvo

Mikä tahansa rakenne on tärkein osa. Hänen on vastattava paitsi rakenteen asettamaan kuormaan, mutta myös vastustaa luonnollisia tekijöitä. Maaperän kosteus, sadevesi tai pohjavesi ja paljon muuta. Kaikki tämä ei hyödytä konkreettista pohjaa, vähitellen tuhoaa sen ja vähentää kantokykyä. Maaperän ja kosteuden haitallisten vaikutusten estämiseksi - betoni eristetään vedeneristyskuidulla tai kalvolla. Tämä halpa tapa auttaa välttämään kalliita seurauksia.

Kalvon tyypit ja ominaisuudet

Kalvon vedeneristysjärjestelmiä on useita. Ne eroavat materiaaleista, joista ne on valmistettu, jotka kestävät mekaanista kulumista, pakkasenkestävyyttä ja veden imeytymistä. Näiden ominaisuuksien yhdistelmä ja vesitiivis betoniperusta. Tuhoisien tekijöiden perustan vedenpitävyyden maksimoimiseksi on välttämätöntä perehtyä kompetensseihin kuidun valinnasta ja sen asentamisesta. Pohjimmiltaan kalvoa valittaessa otetaan huomioon kaksi indikaattoria. Ensimmäinen on maaperän kosteuden huomioon ottaminen ja toinen betoniperustuksen syvyys. Lisäksi vedeneristyskuitu on jaettu kahteen tyyppiin: profiili ja kalvo (polymeeri).

Profiilikuituinen kuitu on kestävä arkki tai rulla. Se on valmistettu kulutusta kestävästä tiheästä polyetyleenistä. Profiilin kohokuvioinnilla kuitu lisää sen lujuutta johtuen onttojen aukkojen ilmenemisestä. Tällainen kalvo suojaa perustuksia pohjaveden alapuolelle.

Polymeerinen vedeneristyskuitu on rullamateriaalia, joka koostuu monista kerroksista. Sitä käytetään betonipohjan maanalainen vedeneristys, pohjaveden yläpuolella. Kuitu ei salli säätiön koskettaa maata, mikä estää kosteuden tunkeutumisen betonirakenteeseen.

Kuidulla on useita etuja verrattuna analogisiin materiaaleihin vedeneristykseen, kuten bitumiin tai kattohuopaan. Kuidulla on pitkä käyttöikä, joka on taattu vähintään 50 vuotta. Se ei roskaa, eikä suolaliuokset vaikuta siihen.

Vedenpitävä polymeerikalvo

Noin 50 vuotta sitten Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa alkoi käyttää kalvovesieristeitä. Tästä hetkestä lähtien näiden materiaalien laajamittainen tuotanto alkoi. Edistyminen ei pysy paikallaan. Ajan myötä vedenpitävyyden tyyppi ja toiminnallisuus laajenivat, mikä vaikutti täysin uusien ominaisuuksien syntymiseen. Nyt polymeerikuitu on korkean teknologian tuote, joka sen etujen ansiosta tarjoaa sekä vaaka- että pystysuorien pintojen vedenpitävyyden.

Polymeerikalvokuidut ovat monenlaisia, jotka erottavat toisistaan ​​materiaalit, joista se on tehty. Suosituimmat rakenteen tyypit kalvot ovat:

 • TPO-kalvo - valmistettu kestomuovisten polyoksien perusteella;
 • EPDM-kalvo - valmistettu eteenipropeenidieenimonomeeripolymeroinnista. Muussa tapauksessa sitä kutsutaan synteettiseksi kumiksi;
 • PVC-kalvo - valmistettu pehmitetystä polyvinyylikloridista.

Rullojen suuren leveyden ansiosta kalvon vesitiivistyksellä saavutetaan kiinteämpi pinnoite, käyttäen vähintään saumoja. Pienellä painolla ei ole ylimääräistä taakkaa, toisin kuin bitumi.

PVC-kalvon ominaisuudet

Tämä on tavallisin vedeneristyskuitu, koska se on alhainen ja helppokäyttöinen vedeneristyskäytössä. Se on erittäin kestävä suolaliuoksille ja sillä on myös hyvä joustavuus alhaisissa lämpötiloissa. Tämä helpottaa talvella työskentelyä.

Kangas koostuu kahdesta kerroksesta. Yläkerros on pehmittimien, palonestoaineiden ja kalkkikiven seos. Pohjakerros koostuu puhtaasta ja maalatusta PVC: stä. Maalaa PVC vahingoittuneiden materiaalipintojen havaitsemiseksi nopeasti.

Käytännöllisyydestä, kun vedeneristys toimii, ja kalvon materiaalin järkevä käyttö on saatavana eri paksuuksilla. Paksuuden valinta riippuu betonin syvyydestä.

PVC-kalvo on erittäin helppo asentaa. Liinavaatteet liitetään helposti rakennuksen kuivaimeen kuumailman vaikutuksen alaisena. Tämä antaa lähes saumattoman pinnan tiukat saumat ja hyvä lujuus.

Kun käytät PVC-kuitua, sinun on oltava erittäin varovainen, koska se on helposti alttiina erilaisille vaurioille. Tämä on sen suurin haitta.

TPO-kalvon ominaisuudet

Tämä on kaksikerroksinen materiaali, joka koostuu eteenipropeenikumin ja propyleenin polymeeriseoksista. Kuitua kestävä, lämmönkestävä ja vedenpitävä materiaali. Ominaisuuksiin liittyen se muistuttaa jotain muovin ja kumin välillä, sillä sillä on sekä ensimmäisen että toisen ominaisuuksia. Toinen kerros on synteettisten lankojen muodostusverkko, joka antaa materiaalille lisävoimaa.
TPO-membraaneilla on hyvä elastisuus. Näiden etujen ansiosta tällainen vedeneristys käytetään laajalti uima-altaiden, altaiden ja säiliöiden rakentamisessa juomaveden kanssa. Vedeneristysperusteissa kalvo TPO: t käytännöllisesti katsoen ei käytetä korkeiden kustannustensa vuoksi.

EPDM-kalvojen ominaisuudet

Erittäin joustava kalvo erilaisia ​​kalvoja kestää useita mekaanisia vaikutteita, säilyttäen sen ominaisuudet. EPDM-kuitupohjaisten synteettikuitujen ansiosta voimakkaat negatiiviset lämpötilat ja paahtava lämpö eivät ole kauheita. Erittäin lujat vedeneristyskalvot antavat polyesterivahvistinverkon.

EPDM täydellisesti yhdistettynä monenlaisiin bitumieristeisiin. Samaan aikaan tämä tyyppi on täysin turvallinen ympäristölle.
Valitettavasti EPDM ei voi ylpeillä nivelen hyvyydellä, koska kaikki liitokset tehdään liimapohjalla. Ne menettävät merkittävästi hitsattujen saumien luotettavuutta.

Profiloitu kalvo

Profiiloitu kalvo on epävirallisesti kutsuttu raskas vedeneristys. Mutta ei suuren painon takia vaan sen käytön vuoksi niissä olosuhteissa, joissa muut kalvot eivät voi selviytyä tehtävistä. Se koostuu sekä yksikerroksisesta että monikerroslujitteisesta polyeteenistä. Profiiloitunut se on nimeltään johtuen ulkonemien läsnäolosta pienten kuoppisten piikkien muodossa. Suosituimmat rullat vaihtelevat välillä 1 - 2,5 metriä. Levyn paksuus 0,5 - 1,5 mm. Profiilikuitua käytetään maan ja sulaveden altistamiseen perustuvan vedenpitävyyteen.

Profiilin vedenpitävä kalvo on hyvä, koska se voi muuttaa pohjaveden suuntaa. Kiitos siitä, että lajit voidaan ohjata maanalaisista rakenteista, tunneleista tai kanavista tyhjennykseen. Kalvo sietää suolaliuosten, happojen ja sienten vaikutuksia. Erityisen osan vuoksi vesi ei kuulu kuituun, kun taas tyhjennys tapahtuu betonipohjan yläpuolella.

Profiloitu kalvo on kevyt, joten voit asentaa ja pinota sen yksin. Ja se kiinnitetään joko tarttumalla bitumiin tai erityisellä pistoolilla, joka on tiukasti kiinnitetty tukaan erikoispesureilla.

Kannustemembraanin pystysuoran vedenpitävyyden suorittamisessa käytetään seuraavia toimenpiteitä:

 • Pohja on puhdistettava huolellisesti roskista ja maaperästä.
 • Pohjustusperusta, joka pohjustetaan syvällä tunkeutumisen pohjamaalilla.
 • Levitä bitumi mastia seinän ulkopuolelle.
 • Jos projekti toteaa, että se on geofilteroitu, niin profiililevyn asettaminen on tehtävä ulkonemien ulospäin. Jos geopoliittia ei ole saatavana - aseta välilehdet sisään.
 • Profiilikalvon levyt on kiinnitettävä lujasti ja kiinnitettävä tukilevyillä.
 • Kiinnitä kalvolevy betoniin kiristyspalkilla.
  Liimaa geotekstiilit kuidun päälle. Niinpä kanavat muodostetaan pohjavesien poistamiseksi membraanin ja geopoliittisen välillä.

  Kiinnityskalvon vedeneristys sallitaan myös raakapohjalla, jos rakenne on läpäisevän maaperän alueella. Kaikki sakka, nestemäisessä muodossa, imeytyy nopeasti maaperän syvyyteen. Mikä sulkee pois kapillaarin imun kosteuden pohjapinnalla.

  johtopäätös

  Kun valitaan kalvot perustuksen vedeneristykseen, on määriteltävä selvästi tavoitteet, tavoitteet, rakennustyyppi sekä olosuhteet, joissa rakennusta käytetään. Lisäksi on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota materiaalin laatuun ja sen valmistajaan. Nykypäivän markkinoilla parhaat valmistajat ovat Isostud, Izolit, Delta, PlanterGeo ja PlanterLife.

  Lisätietoja siitä, miten perustasoksi vedenkestävä polymeerikuitu omilla kädillä, opit seuraavassa videossa.

  Geomembranin vedeneristys

  Tarve suojata pohja kosteudelta on ilmeinen: maaperän ja sulaveden vaikutuksen alaisena betoni tuhoutuu ja runkorakenne altistuu korroosiolle. Kapillaarivedet vahingoittavat paitsi perustaa myös itse taloa. Tällaisessa ympäristössä säätiö ja koko rakennus eivät kestä kauan. Pohjan suojaamiseksi vedestä on monia materiaaleja. Nykyaikainen on profiiloitu kalvo vedenpitävälle pohjalle. Se ei ainoastaan ​​estä veden pääsyä pohjaan, vaan myös varmistaa ilmanvaihdon.

  Mikä on kalvon vedeneristyskanta?

  Kalvon pohjan vedenpitävyys on polymeerikalvo, jonka paksuus on puoli millimetriä - kolme millimetriä. Kumipäällysteet levitetään kalvon pintaan kohokuvioinnilla. Asentamisen jälkeen betonipinnan ja kalvon välisten kuoppia johtuen muodostuu ilmaväli. Jos kosteus tulee kannen alle, se ohjataan tyhjennysputkeen.

  Tämä ominaisuus tuotti elokuvasta laajamittaisen käytön. Vedenpitävien perustusten lisäksi sitä käytetään siltojen, vihreiden kattojen, julkisivujen seinien, märkätilojen jne. Yhteydessä. Materiaali vapautetaan rullina.

  Raaka-aineet tuotantoon - HDPE polyeteeni, jolla on suuri tiheys ja geotekstiilikangas. Koostumus sisältää myös useita komponentteja:

  • antioksidantit;
  • lämpötilan stabilisaattorit;
  • polymeerit;
  • noki.

  Kalvo valmistetaan suulakepuristus- ja kuumailmahitsauksella. Tekniikka tarjoaa suurta vetolujuutta. Muut ominaisuudet:

  • kestävyys - jopa puoli vuosisataa ilman toimivuuden menetystä. Perinteiset bitumimateriaalit (myös rullamateriaalit) eivät toimi niin kauan;
  • pölynkestävyys;
  • ei alttiita mätää, korroosiota, sieni-infektiota, puun juurien vaurioita;
  • ultraviolettisäteilyn kestävyys;
  • suuri lämpötila-alue - -40 - +50;
  • vastustus alkalien, suolaliuosten, happojen;
  • yksinkertainen asennus (mekaaninen kiinnike).

  Geomembraanisen kellarikerroksen vedenpitävyys on helpompaa johtuen erikoislukkoista kankaalle. Kalvoa voidaan käyttää sekä vaaka- että pystysuoraan vedenpitävyyteen.

  Tyypit ja tuotemerkit

  Kalvot eroavat kerrosten määrästä: yksi, kaksi (geotekstiilit ja kalvot), kolme (geotekstiilit, kalvot, liukuvat kerrokset). Jälkimmäinen tyyppi on optimaalinen vedenpitävälle kuormitustilalle: liukuva pohja mahdollistaa membraanin liikkumisen vaurioitumatta.

  Toiminnallisuuden mukaan erottaa suojakalvo ja kuivatus. Kuivatuskalvon geotekstiilikerros on itse asiassa suodatin: se säilyttää pienet maaperän hiukkaset, jotta vältetään lineaarisen vedenpoiston tulvat. Geotekstiilikudoksen reikien koko tässä modifikaatiossa on vähintään 120 mikronia.

  • kylvökone;
  • TEFOND;
  • vedeneristyskalvo TechnoNIKOL-pohjaan.

  Erityisesti TechnoNIKOL tarjoaa LOGICROOF T-SL -filmejä - kaksikerroksinen vahvistamaton. Tämän tuotteen erityispiirre on keltainen signaalikerros, johon kalvon vahingoittuminen on helppo välittömästi havaita. Elokuva on saatavilla kahdessa versiossa:

  • yksi ja puoli millimetrin paksu - perustuksiin, joiden syvyys on 10 metriä;
  • kaksi millimetriä - jopa 20 metriä.

  PVC-pohjamembraanin vedeneristys

  Kalvo asetetaan vaakasuorille ja pystysuorille pinnoille raitoihin. Suoja- ja vedeneristyskalvot suuntaavat piikkejä rakennuksen seinää vasten, geotekstiilipuolen tyhjennyskalvot ja maadoitetut piikit. Asennukseen tarvitaan:

  • itse kalvo;
  • profiilikiinnike;
  • pistokkeet;
  • liima- tai tiivistenauha;
  • PVP: n itseliimautuva kiinnike (suurtiheyspolyeteeni).
  1. Puhdista, rasvaa ja tasoita pohjan pinta, tiivistävä aukko.
  2. Asenna fileet sisäkiinnikkeisiin tai vahvista ne vedeneristysnauhalla.
  3. Kalvo kiinnitetään pystysuoraan seinään yläosaan. Kiinnitys - kynnet, joissa on muovisia aluslevyjä enintään 30 cm: n välein.
  4. Kiinnitys päällekkäisen reunaprofiilin.
  5. Lisäkiinnitys tehdään polyeteeni PVP: stä valmistetuilla itseliimautuvilla kiinnittimillä.
  6. Naapurisarjoja yhdistetään pystysuoraan ja horisontaaliseen päällekkäin. Kiinnitystappi on suunnattu veden virtaussuuntaan. Viereisten vaakasuuntaisten raidojen päätyliitokset tehdään ajon aikana. Kytkentöjen välillä etäisyys on vähintään puolet metriä.
  7. Liuskat liimataan liimalla tai tiivistenauhalla.

  Aseta hieman erikseen tyhjennyskalvo. Eroja nauhojen prosessointitekniikassa:

  • geotekstiilit erotetaan emästä;
  • liitä profiilikalvo, suljettu;
  • Geotekstiilit liimataan liimanauhalla tai liimamastilla.
  • Tags: geomembranagidroizolyatsiya perustukset ja kalvo vedeneristyspvm kalvoprofiloitu membranetechnonicol

   Kalvo vedenpitävälle pohjalle

   Mikä tahansa rakenne on tärkein osa. Hänen on vastattava paitsi rakenteen asettamaan kuormaan, mutta myös vastustaa luonnollisia tekijöitä. Maaperän kosteus, sadevesi tai pohjavesi ja paljon muuta. Kaikki tämä ei hyödytä konkreettista pohjaa, vähitellen tuhoaa sen ja vähentää kantokykyä. Maaperän ja kosteuden haitallisten vaikutusten estämiseksi - betoni eristetään vedeneristyskuidulla tai kalvolla. Tämä halpa tapa auttaa välttämään kalliita seurauksia.

   Kalvon tyypit ja ominaisuudet

   Kalvon vedeneristysjärjestelmiä on useita. Ne eroavat materiaaleista, joista ne on valmistettu, jotka kestävät mekaanista kulumista, pakkasenkestävyyttä ja veden imeytymistä. Näiden ominaisuuksien yhdistelmä ja vesitiivis betoniperusta. Tuhoisien tekijöiden perustan vedenpitävyyden maksimoimiseksi on välttämätöntä perehtyä kompetensseihin kuidun valinnasta ja sen asentamisesta. Pohjimmiltaan kalvoa valittaessa otetaan huomioon kaksi indikaattoria. Ensimmäinen on maaperän kosteuden huomioon ottaminen ja toinen betoniperustuksen syvyys. Lisäksi vedeneristyskuitu on jaettu kahteen tyyppiin: profiili ja kalvo (polymeeri).

   Profiilikuituinen kuitu on kestävä arkki tai rulla. Se on valmistettu kulutusta kestävästä tiheästä polyetyleenistä. Profiilin kohokuvioinnilla kuitu lisää sen lujuutta johtuen onttojen aukkojen ilmenemisestä. Tällainen kalvo suojaa perustuksia pohjaveden alapuolelle.

   Polymeerinen vedeneristyskuitu on rullamateriaalia, joka koostuu monista kerroksista. Sitä käytetään betonipohjan maanalainen vedeneristys, pohjaveden yläpuolella. Kuitu ei salli säätiön koskettaa maata, mikä estää kosteuden tunkeutumisen betonirakenteeseen.

   Kuidulla on useita etuja verrattuna analogisiin materiaaleihin vedeneristykseen, kuten bitumiin tai kattohuopaan. Kuidulla on pitkä käyttöikä, joka on taattu vähintään 50 vuotta. Se ei roskaa, eikä suolaliuokset vaikuta siihen.

   Vedenpitävä polymeerikalvo

   Noin 50 vuotta sitten Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa alkoi käyttää kalvovesieristeitä. Tästä hetkestä lähtien näiden materiaalien laajamittainen tuotanto alkoi. Edistyminen ei pysy paikallaan. Ajan myötä vedenpitävyyden tyyppi ja toiminnallisuus laajenivat, mikä vaikutti täysin uusien ominaisuuksien syntymiseen. Nyt polymeerikuitu on korkean teknologian tuote, joka sen etujen ansiosta tarjoaa sekä vaaka- että pystysuorien pintojen vedenpitävyyden.

   Polymeerikalvokuidut ovat monenlaisia, jotka erottavat toisistaan ​​materiaalit, joista se on tehty. Suosituimmat rakenteen tyypit kalvot ovat:

   • TPO-kalvo - valmistettu kestomuovisten polyoksien perusteella;
   • EPDM-kalvo - valmistettu eteenipropeenidieenimonomeeripolymeroinnista. Muussa tapauksessa sitä kutsutaan synteettiseksi kumiksi;
   • PVC-kalvo - valmistettu pehmitetystä polyvinyylikloridista.

   Rullojen suuren leveyden ansiosta kalvon vesitiivistyksellä saavutetaan kiinteämpi pinnoite, käyttäen vähintään saumoja. Pienellä painolla ei ole ylimääräistä taakkaa, toisin kuin bitumi.

   PVC-kalvon ominaisuudet

   Tämä on tavallisin vedeneristyskuitu, koska se on alhainen ja helppokäyttöinen vedeneristyskäytössä. Se on erittäin kestävä suolaliuoksille ja sillä on myös hyvä joustavuus alhaisissa lämpötiloissa. Tämä helpottaa talvella työskentelyä.

   Kangas koostuu kahdesta kerroksesta. Yläkerros on pehmittimien, palonestoaineiden ja kalkkikiven seos. Pohjakerros koostuu puhtaasta ja maalatusta PVC: stä. Maalaa PVC vahingoittuneiden materiaalipintojen havaitsemiseksi nopeasti.

   Käytännöllisyydestä, kun vedeneristys toimii, ja kalvon materiaalin järkevä käyttö on saatavana eri paksuuksilla. Paksuuden valinta riippuu betonin syvyydestä.

   PVC-kalvo on erittäin helppo asentaa. Liinavaatteet liitetään helposti rakennuksen kuivaimeen kuumailman vaikutuksen alaisena. Tämä antaa lähes saumattoman pinnan tiukat saumat ja hyvä lujuus.

   Kun käytät PVC-kuitua, sinun on oltava erittäin varovainen, koska se on helposti alttiina erilaisille vaurioille. Tämä on sen suurin haitta.

   TPO-kalvon ominaisuudet

   Tämä on kaksikerroksinen materiaali, joka koostuu eteenipropeenikumin ja propyleenin polymeeriseoksista. Kuitua kestävä, lämmönkestävä ja vedenpitävä materiaali. Ominaisuuksiin liittyen se muistuttaa jotain muovin ja kumin välillä, sillä sillä on sekä ensimmäisen että toisen ominaisuuksia. Toinen kerros on synteettisten lankojen muodostusverkko, joka antaa materiaalille lisävoimaa.
   TPO-membraaneilla on hyvä elastisuus. Näiden etujen ansiosta tällainen vedeneristys käytetään laajalti uima-altaiden, altaiden ja säiliöiden rakentamisessa juomaveden kanssa. Vedeneristysperusteissa kalvo TPO: t käytännöllisesti katsoen ei käytetä korkeiden kustannustensa vuoksi.

   EPDM-kalvojen ominaisuudet

   Erittäin joustava kalvo erilaisia ​​kalvoja kestää useita mekaanisia vaikutteita, säilyttäen sen ominaisuudet. EPDM-kuitupohjaisten synteettikuitujen ansiosta voimakkaat negatiiviset lämpötilat ja paahtava lämpö eivät ole kauheita. Erittäin lujat vedeneristyskalvot antavat polyesterivahvistinverkon.

   EPDM täydellisesti yhdistettynä monenlaisiin bitumieristeisiin. Samaan aikaan tämä tyyppi on täysin turvallinen ympäristölle.
   Valitettavasti EPDM ei voi ylpeillä nivelen hyvyydellä, koska kaikki liitokset tehdään liimapohjalla. Ne menettävät merkittävästi hitsattujen saumien luotettavuutta.

   Profiloitu kalvo

   Profiiloitu kalvo on epävirallisesti kutsuttu raskas vedeneristys. Mutta ei suuren painon takia vaan sen käytön vuoksi niissä olosuhteissa, joissa muut kalvot eivät voi selviytyä tehtävistä. Se koostuu sekä yksikerroksisesta että monikerroslujitteisesta polyeteenistä. Profiiloitunut se on nimeltään johtuen ulkonemien läsnäolosta pienten kuoppisten piikkien muodossa. Suosituimmat rullat vaihtelevat välillä 1 - 2,5 metriä. Levyn paksuus 0,5 - 1,5 mm. Profiilikuitua käytetään maan ja sulaveden altistamiseen perustuvan vedenpitävyyteen.

   Profiilin vedenpitävä kalvo on hyvä, koska se voi muuttaa pohjaveden suuntaa. Kiitos siitä, että lajit voidaan ohjata maanalaisista rakenteista, tunneleista tai kanavista tyhjennykseen. Kalvo sietää suolaliuosten, happojen ja sienten vaikutuksia. Erityisen osan vuoksi vesi ei kuulu kuituun, kun taas tyhjennys tapahtuu betonipohjan yläpuolella.

   Profiloitu kalvo on kevyt, joten voit asentaa ja pinota sen yksin. Ja se kiinnitetään joko tarttumalla bitumiin tai erityisellä pistoolilla, joka on tiukasti kiinnitetty tukaan erikoispesureilla.

   Kannustemembraanin pystysuoran vedenpitävyyden suorittamisessa käytetään seuraavia toimenpiteitä:

   1. Pohja on puhdistettava huolellisesti roskista ja maaperästä.
   2. Pohjustusperusta, joka pohjustetaan syvällä tunkeutumisen pohjamaalilla.
   3. Levitä bitumi mastia seinän ulkopuolelle.
   4. Jos projekti toteaa, että se on geofilteroitu, niin profiililevyn asettaminen on tehtävä ulkonemien ulospäin. Jos geopoliittia ei ole saatavana - aseta välilehdet sisään.
   5. Profiilikalvon levyt on kiinnitettävä lujasti ja kiinnitettävä tukilevyillä.
   6. Kiinnitä kalvolevy betoniin kiristyspalkilla.
    Liimaa geotekstiilit kuidun päälle. Niinpä kanavat muodostetaan pohjavesien poistamiseksi membraanin ja geopoliittisen välillä.

   Kiinnityskalvon vedeneristys sallitaan myös raakapohjalla, jos rakenne on läpäisevän maaperän alueella. Kaikki sakka, nestemäisessä muodossa, imeytyy nopeasti maaperän syvyyteen. Mikä sulkee pois kapillaarin imun kosteuden pohjapinnalla.

   johtopäätös

   Kun valitaan kalvot perustuksen vedeneristykseen, on määriteltävä selvästi tavoitteet, tavoitteet, rakennustyyppi sekä olosuhteet, joissa rakennusta käytetään. Lisäksi on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota materiaalin laatuun ja sen valmistajaan. Nykypäivän markkinoilla parhaat valmistajat ovat Isostud, Izolit, Delta, PlanterGeo ja PlanterLife.

   Lisätietoja siitä, miten perustasoksi vedenkestävä polymeerikuitu omilla kädillä, opit seuraavassa videossa.