Polymeerimassa: lajikkeet, edut ja tekniset ominaisuudet

Polymeerimastit ovat monikomponenttisia korkean viskositeetin koostumuksia, jotka perustuvat erilaisiin elastomeereihin, lateksiin ja muihin polymeereihin, kuten epoksiin, polyuretaaniin, polyakryyliin, silikoniin. Pääasiallinen käyttöalue on vedenpitävä rakennus- ja korjaustyö.

On olemassa kaksi päätyyppiä mastiksi:

Polyuretaanimassa verrattuna bitumiin on monimuotoisempi ja parannettu materiaali, seos valmistetaan akryylikomponenteille. Toisin kuin bitumi, se ei pelkää lämmitystä ja korkeita lämpötiloja, ei menetä alkuperäistä muotoaan ja rakenteitaan. Se ei sisällä käsittelyn myrkyllisiä tuotteita.

Tämä materiaali voi toimia itsenäisenä lämmittimena, koska sillä on kyky varastoida ja kerätä lämpöä sen rakenteen vuoksi.

Bitumiset mastit on suunniteltu kylmään kuivatukseen. Sen koostumus sisältää öljytuotteita, ja se on musta homogeeninen seos, joka on melko paksu ja jonka tiheysominaisuudet ovat suuret.

Sitä käytetään pääasiassa sulkemiseen kellareihin, kellareihin ja perustuksiin. Sitä käytetään myös huoneissa, joissa on korkea kosteus, kuten kylpyhuoneet ja wc: t, kellarit ja ullakkot, uima-altaat ja monet muut.

On parempi olla alttiina suoralle auringonvalolle, koska se tulee nestemäiseksi kuumennettaessa ja tarvitsee lisäturvaa. Yleensä maapintakerros putoaa sen pinnalle tai tehdään muurilla, ja joskus ne yksinkertaisesti käyttävät lisäeristystä.

Erityisominaisuudet

Polymeerimassan tunnusomaiset ominaisuudet ovat:

 • erinomainen liimauskyky;
 • erinomainen kemiallinen kestävyys myös pitkällä kosketuksella happoihin ja alkaliin;
 • veden kestävyys;
 • korkea lujuus;
 • erinomainen muovattavuus - on yhdisteitä, joilla on suhteellinen kimmoisuus, jopa venyttämällä 1000%: iin tai yli; kestävyys;
 • kulutuskestävyys voi kestää 10 vuotta ja jopa enemmän, myös ultraviolettisäteilyä.

Kaikki nämä ominaisuudet antavat tämän aineksen yhdeksi ainutlaatuisimmista ja niistä pohjautuvan polymeerineristysmateriaalin joukosta on moderneimpia ja progressiivisia materiaaleja, joita käytetään erilaisten rakennusten suojaamiseen suurella dynaamisella kuormituksella ja aggressiiviset ympäristöolosuhteet eivät ole kauheita.

Polyuretaanimastin ainesosat:

 • vedenpitävät rakenteet ja rakenteet, joilla on merkittäviä liikkumisia suhteessa toisiinsa, kuten esimerkiksi maanalaisia ​​rakenteita, joissa ei ole käytetty pohjalevyä;
 • pehmeiden kattojen korjaus, mukaan lukien vanhojen kerrosten levittäminen;
 • betoni- ja metallisäiliöiden ja -säiliöiden, tunneleiden, kaivojen ja kaikenlaisten putkien vuoraus;
 • korroosionkestävä pinnoite terästankkeille, silloille, kannattimille ja muille vastaaville rakenteille ja rakenteille;
 • altaiden ja vesisäiliöiden rakentaminen, mukaan lukien palomiehet, sekä säiliöt öljytuotteiden ja muiden aggressiivisten aineiden varastointiin;
 • kylpy- ja saunojen rakentaminen sekä suihkut ja urheiluhallit;
 • pysäköintialueiden, kauppakeskusten ja muiden vastaavien rakenteiden kattojen rakentamisessa sekä asuinrakennusten, metrojen ja tunneleiden maanalaisissa kerroksissa.

arvokkuus

Polymeerimassan koko massan ansioista. Nimetään kaikkein yksinkertaisimmat:

 • älä päällystää alustasta ja täytä kaikki mahdolliset aukot, jolloin varmistetaan aukkojen puuttuminen;
 • kun pinta levitetään pintaan, mastinen tunkeutuu vedenpitävän alueen halkeiluihin ja tyhjiin, minkä jälkeen se kovettuu muodostaen siten materiaalin, joka muistuttaa kumia ja jolla on jäykkyys ja vahvat liimaominaisuudet;
 • korkea ylläpidettävyys - osittaisessa vaurioitumisessa on vaikea korjata vahingoittunutta pintaa sen avulla;
 • suuri lämpötila-alue -50 - 1200 ° C;
 • on korkea elastisuus;
 • hyvä vastustuskyky ultraviolettisäteilylle;
 • erittäin hyvä ilmakehänkestävyys;
 • toiminta-aika on keskimäärin 15 vuotta ja vielä enemmän riippuen ulkoisista olosuhteista;
 • useimmissa tapauksissa ei edellytä ylimääräistä viimeistelyä;
 • on erinomainen sideaine itsessään.

tekniikka

Tätä materiaalia käytettäessä käytännössä ei tarvita erikoistyökaluja, työkaluja tai laitteita. Lähes kaikki tämän materiaalin käyttöön liittyvät työt tehdään tavanomaisella rullalla ja harjalla.

Jos työalue on liian suuri, niin silloin käytetään ilmanlähdön ruiskutuslaitetta.

Polyuretaanimassan levittämisen tekniikka

Koko tekniikkaa voidaan vähentää kolmeen vaiheeseen, koska se on hyvin yksinkertainen.

 • Ensinnäkin valmisteluvaihe. Koko pinta on puhdistettava kaikenlaisista roskista ja erilaisista epäpuhtauksista, esimerkiksi maaleista tai öljyistä. Tarvittaessa pölyn poistamiseksi ja pinnan kuivaamiseksi tehdään lisää töitä. Jos pinnassa on merkittäviä halkeamia, on parempi tiivistää ne erityisellä elastisella tiivistysaineella, mutta ei välttämättä riippuen erityisestä tapauksesta.
 • Nyt harkitse tärkeintä askelta - mastista. Se toteutetaan kahdessa tai useammassa kerroksessa tasaisesti koko pinnalle. Jokainen myöhempi mastikerros levitetään edellisen kokeen täydellisen polymeroinnin jälkeen, joka on suunnilleen 6 - 20 tuntia, jokaisessa tapauksessa määritetään erikseen. Se riippuu lämpötilan ja kosteuden kaltaisista tekijöistä.
 • Viimeinen vaihe. Kun koko pinta on käsitelty, se on käyttövalmis 24 tunnin kuluttua.

Ennen tämän ajan päättymistä on suositeltavaa, ettei se aiheuta mitään ulkoisia vaikutuksia käsitellylle pinnalle.

Bitumi-masten levitysmenetelmä

Bitumainen koostumus levitetään rullalla tai harjalla. Jos seoksen koostumus on melko nestemäinen, voidaan käyttää suihketta. Pohjustus levitetään 1 kerroksessa, ja jos pinnat ovat erittäin imukykyisiä, sitä levitetään 2 kerroksessa.

Eristeenä käytetään polymeeripitumateriaalia, ja näiden yhdisteiden avulla voit luoda kestäviä ja erittäin luotettavia taloja ja rakennuksia kosteuden läpäisevyydestä. Vedeneristysmateriaalina bitumipitoisuus on yksi taloudellisimmista ja luotettavimmista tavoista sulkea eri pinnat.

Tämä materiaali on yleisimpiä rakentamisen ja korjauksen alalla, koska rakennusmateriaalin käyttö ei vaadi erityisiä taitoja, kykyjä ja vuosien kokemuksia. Tämä tehtävä on mahdollista lähes kaikille, jotka harjoittavat rakentamista tai korjausta.

Nykyään bitumipolymeerin vedeneristys on johtava kattorakenteiden ja muiden rakenteiden rakentamis- ja korjaussektoriin, missä vaaditaan korkeaa tiiviyttä ja kestävyyttä.

Bitumin masten pääominaisuudet

Ominaisuuksiensa mukaan bitumi on kiinteä orgaaninen hartsi ja erittäin liukoinen aine. Sen tiheys on 0,95-1,50 g / cm³. Se on hiilivetyjen ja niiden johdannaisten seos. Öljyjohdannaiset luokitellaan luonnollisiksi bitumeiksi, kun taas synteettisiä yhdisteitä pidetään komponentteina, jotka ovat peräisin pala-, hiili- ja öljytuotteista.

Bitumiin kovettuva palonsuojausmateriaali vedenpitävälle materiaalille on erittäin joustava rakennusmateriaali. Se on melko viskoosi ja korjaava ominaisuus, joten se luo vedenpitävän jatkuvan kalvon koko pinnalle. Markkinoilla on suuri valikoima bitumimastia.

Nämä yhdisteet valmistetaan pääosin raaka-aineista, joilla voi olla erilaiset ominaisuudet ja koostumus ja siten niiden tarkoitus.

Avulla asfaltin mastiksin voi tehokkaasti ratkaista erilaisia ​​tehtäviä, kuten vedenpitäväksi tekeminen, käsitellä korroosiota, esikäsittely, liimaus tela aineet, suorituskykyä eri rakennus- ja korjaus kattotiiliä.

Bitumiset mastit luokitellaan koostumuksen mukaan:

 • Bitumia. Niiden pääpiirteet ovat alhaiset hinnat ja suhteellisen lyhyt käyttöikä.
 • Bitumista. Erinomainen vedeneristyskerroksen tai telan ja muiden materiaalien kiinnittämiseen. Niiden joustavuus on korkein, joten ne ovat erittäin kestäviä ja erittäin kestäviä ulkoisia vaikutteita vastaan. Näiden koostumusten suosituin käyttöalue on kateiden vedeneristys ja korjaus. Niitä voidaan käyttää suoraan kattotiilikon vanhaan kerrokseen.

tiivistysaineet

Bitumin pintakäsittely on edullisin ja tehokkain menetelmä tiilen, betonirakenteiden, metallisäiliöiden, putkien, puupalkkien ja muiden rakennusmateriaalien vedeneristykseen. Kuitenkin bitumin puhdas muoto on joitakin haittoja - materiaalia on vaikea soveltaa, ja vaikutuksen vaikutuksesta lämpötilan muutokset kalvon suojakalvo halkeamia. Nykyaikaisten bitumimateriaalien koostumus lisää aineita, jotka lisäävät vedenpitävien pinnoitteiden kovuus- ja halkeamiskestävyyttä.

Harkitse, mitä bitumin teknisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia, mitä tekniikkaa tulee noudattaa materiaalin levittämisessä, ja antaa myös suosituksia vedeneristysmastin valinnasta.

Bitumi-mastikoostumus

Bitumipitoisuus on muovimateriaali, jolla on korkea sitomisaine ja vedenpitävyys. Bitumien lisäksi materiaalin koostumus sisältää supistavia orgaanisia aineita ja mineraalipohjaisia ​​lisäaineita.

Kovuus, tiheys ja alhaisissa lämpötiloissa kestävät seuraavat osat:

 • asbestipöly;
 • mineraalivilla;
 • arkkipohjaiset kvartsi-, kalkkikivi- ja tiilihiutaleet;
 • yhdistetty tuhka.

Funktionaalisten sakeutusaineiden (turpeen sirut, liitu, jauhettu asbesti) läsnäolo takaa mastin käytön, vähentää kulutusta ja parantaa materiaalin eristysominaisuuksia.

Bitumimateriaalin kuitusäyteaineet ovat vastuussa taivutusvastuksesta ja materiaalin vahvistamisesta. Polymeerikomponentit antavat materiaalin vedeneristysominaisuudet.

Bitumipitoisuus: ominaisuudet ja materiaaliominaisuudet

Bitumimateriaalin soveltamisala määritellään sen teknisillä ominaisuuksilla:

 • ehdollinen lujuus - 0,2-0,5 MPa (kgf / cm2);
 • liittymän lujuus betonilla - 0,3-0,4 MPa (kgf / cm2);
 • veden imeytyminen päivässä painon mukaan - enintään 0,5-1%;
 • murtovenymä - 100-300% (riippuu bitumimastista);
 • ehdollinen viskositeetti - vähintään 15-30 sekuntia;
 • pehmenemislämpötila - vähintään 100-130 ° C.

Bitumimateriaalin tekniset ominaisuudet antavat aineelle seuraavat suorituskykyominaisuudet:

 1. Korkea elastisuus. Tämä ominaisuus antaa materiaalin luotettavan tarttumisen kosteudelle suojattuun pintaan. Lisäksi kimmoisuus pitää pinnoitteen krakkautumisesta ja repimisestä.
 2. Liimaominaisuudet. Voiteluaine voidaan käyttää liimana telaneristyksen järjestelyyn.
 3. Eri rakennusrakenteiden suojaus kosteudelta.
 4. Bitumentimassan käyttö estää korroosion esiintymisen.
 5. Lisää rakennuselementtien elämää. Samanaikaisesti rakenteen toimivuus on täysin säilynyt.
 6. Lämpötilavaihtelutilanteet - erityisen tärkeitä, kun järjestetään vedenpitävyyttä alueilla, joilla on ankara ilmasto.
 7. Karkaistu bitumikalvo voidaan maalata millä tahansa värillä.

Bitumimastikoiden soveltamisala

Vedeneristysmastoilla on laaja soveltamisala. Useimmin bitumipohjaisia ​​materiaaleja käytetään seuraaviin töihin:

 • uuden katon järjestely;
 • Vanhan katon korjaaminen: Betonipohjan tasoittaminen, poistamalla kuormitettujen kerrosten vedenpitävyys noin 5 mm syvällä;
 • keinotekoisten altaiden, altaiden, suihkulähteiden vedeneristys;
 • Soveltaminen laattapinnoitteen asennuksessa paikoissa, joissa on suurempi kosteustaso;
 • metallituotteiden jalostus korroosiosuojana;
 • katon liitoksen vedenpitävyys vaipanreikiin, tuuletus- / savupiiput ja viemäriputket;
 • perussuojelu;
 • rullan vedeneristyksen asennus (bitumi-mastinen toimii liimana);
 • lämmöneristyslevyjen asennus bitumimastille;
 • vedenpitävyys järjestelyissä, joissa ei ole riittävää ilmanvaihtoa ja ylimääräistä kosteutta (kylpyhuoneet, altaat, saunat, kellarit, logistiikka ja autotallit).

Se on tärkeää! Bitumimastilla on merkitystä erilaisten kattotyyppien kannalta: metalli-, tasoitetut, valssatut, liuskekivet, teräsbetonilaatat jne.

Bitumiset mastit: sovellus katon korjaamiseen

Vedeneristysmastin luokittelu

Kaikki bitumimastikat voidaan luokitella kolmen pääkriteerin mukaisesti:

 • sovellusmenetelmä;
 • ruoanlaitto;
 • elastisten lisäravinteiden tyyppi.

Sovelluksen teknisistä ominaisuuksista riippuen on olemassa kahdenlaisia ​​mastioita: kuuma ja kylmä sovellus.

Kuumasekoittimen mastia on lämmitettävä 150-300 ° C: seen ennen käyttöä. Tämä suuresti vaikeuttaa pinnan vedenpitävyyttä. "Kuuman" masten etuja ovat:

 • muodostuu erittäin kestävästä pinnoitteesta, jolla on suuri elastisuusaste;
 • suojakalvo ei kutistu;
 • kyky työskennellä negatiivisissa lämpötiloissa;
 • Huokoinen materiaalinen rakenne;
 • edullisia kustannuksia.

"Kuumaa" bitumimastista käytetään vahvistamaan pohjaa ja luomaan luotettava säätiön suoja vaikeissa olosuhteissa.

Lisää suosittuja sovelluksessa "kylmä" mastiksi. Tämä johtuu materiaalin monista eduista:

 • helppo levittää - ei tarvitse lämmittää mastia;
 • laaja valikoima bitumi vedeneristys;
 • ultraviolettisäteilyn kestävyys.

"Kylmä" mastiksit sekoitetaan liuottimen kanssa, jonka haihduttamisen jälkeen pinnoite kovettuu ja hankkii tarvittavat suorituskykyominaisuudet.

Valmistusmenetelmän mukaan bitumimastiset aineet on jaettu kahteen tyyppiin:

Yksikomponenttisia koostumuksia voidaan käyttää välittömästi astian avaamisen jälkeen, eivätkä ne vaadi lisäkäsittelyä. Tällä materiaalilla on kuitenkin merkittävä haitta - aukon avaamisen jälkeen on tarpeen selvittää koko purkki, muutoin - mastinen kovettuu. Tämä laatu on otettava huomioon, kun työskentelet suurella pinnalla.

Kaksikomponenttiset koostumukset ennen töitä on sekoitettava sakeutusaineen kanssa. Valmistelu ei vie paljon aikaa, mutta tällaisten mastisten säilyvyysaika on paljon suurempi kuin yhden komponenttisen bitumin.

Riippuen siitä, minkä tyyppisiä elastisia lisäaineita bitumimateriaalina on, erottuvat tällaiset vedeneristysmateriaalit:

 1. Kumipitoisuusmastit. Materiaali perustuu hapettuneeseen maaöljybitumiin, mineraalitäyteaineisiin, murusikumiin, synteettiseen kumiin ja liuottimiin. Luo vahvan kytkennän melkein mihin tahansa materiaaliin, myös avoimeen metalliin. Kumi-bitumimastilla ei ole pelkoja röyhtelyistä, iskuilta ja laaja käyttölämpötila (-40 ° C - + 100 ° C).
 2. Bitumi-kumimassa (BKM) - tallennuspidike joustavuuteen. Bitumikuivauksen jälkeen muodostettu suojakalvo voi nostaa alkuperäisen pituuden 20 kertaa. Tällöin ei muodostu aukkoja. Soveltamisala BKM - liimaus linoleumi, katemateriaali, parketti ja vaneri. Lisäksi mastikaalia käytetään korroosiosuojana metallituotteille, putkistoille ja betonirakenteille.
 3. Bitumipolymeerivalmiste on tehty bitumin vesipitoisesta emulsiosta ja modifioitu lateksilla. Materiaali ei sisällä orgaanisia liuottimia, joten sitä voi käyttää sekä ulkona että sisällä. Kovettumisen jälkeen muodostuu höyrysulku ja vedenpitävä kalvo, jolla on hyvä tartunta puuhun, teräkseen, betoniin ja tiiliin.

Tuotevalikoima johtavien bitumimastujen valmistajista

Sekä kotimaisia ​​että ulkomaisia ​​yrityksiä tuottavat bitumin kera. Harkitse suosituimpia tuotemerkkejä.

Mastic "Gidroizol" on seuraavat ominaisuudet:

 • vetolujuus venytyksessä - 37-60 kgf;
 • joustavuus ja ehdoton vedenpitävyys;
 • ylläpitää lämpötilan nousua jopa 85 ° C: seen 2 tunnin ajan;
 • pinnoitteen käyttöikä on 15 vuotta;

Technonicol on kehittänyt koko linjan bitumimastille ja materiaaleja säätiön valmistelulle:

 1. Vedenpitävään pohjaan, kattoon ja upotettuihin rakenteisiin käytetään:
  • mastiset bitumiset kattotuotteet Technomastop №21;
  • MGTN - vedenpitävä mastasia №24;
  • vettä emulsiomassan määrä 33;
  • kuuma mastinen "Eureka" №41;
  • bitumi-kumiastia nro 20.
 2. Vedenpitävään työskentelyyn tiloissa käytetään bitumimastista "Technonicol" nro 31 - maaöljybitumin vesimulsiota.
 3. Pinnoitteen suojaamiseksi UV-säteilyltä ja termisestä hankautumisesta, käytä alumiinihartsia nro 57. Materiaalin koostumus sisältää alumiinipigmenttiä, jolla on heijastusominaisuuksia.

Venäläinen yritys "Rastro" tuottaa vedenpitäviä materiaaleja kahden merkin alla:

 1. "Izhora" - bitumipolymeeriset tiivisteet ja "kuuma" mastiksi.
 2. "Slavyanka" on "kylmä" bitumipolymeerivalmiste, joka on tarkoitettu kattojen, perustusten ja putkien vedenpitävyyteen.

Lisäksi seuraavien yritysten tuotteet ovat hyvää vaatia: Bitumast ja Remmers Elastoplast.

Bitumimateriaalin kulutus: normit ja laskenta

Mastikulutus on yleensä merkitty etikettiin. Jos tätä parametria ei ole määritetty, se voidaan laskea itsenäisesti seuraavien suositusten perusteella:

 1. Aineiden kulutus riippuu suoraan haihtuvien liuottimien prosentuaalisesta koostumuksesta. Tyypillisesti tämä luku vaihtelee 20-70%. 70%: n indikaattorissa rasteri kulutus on 3 kertaa alle 20%.
 2. Laskettaessa on tärkeää ottaa huomioon eri teosten suorituskyvyn kulutusmääräykset:
  • kellari vedenpitävä - 2-4 kg / m2;
  • katon järjestely - 3,5-6 kg / m2;
  • ruberoidin liimaus - 1-2 kg / m2.

Se on tärkeää! Pystysuorien pintojen työstöä varten mastista levitetään kahteen kerrokseen. Toinen kerros on tarpeen peittää vasta kuivauksen jälkeen

Menetelmät bitumimuovin levittämiseksi

Luotettavan luokituksen perusteella voidaan päätellä, että bitumin mastista voidaan käyttää kahdella tavalla: kylmä ja kuuma. Lisäksi "kylmä" kalkkia voidaan käyttää sekä käsin että mekaanisesti.

Manuaalisessa menetelmässä käytetään suuria harjasten lyhyitä ja jäykkiä harjaksia. Tällaisiin töihin parhaiten sopivat harjaspyyhkeet. Masticia voidaan käyttää lyhyellä nap-telalla.

Vedenpitävänä vaakapintoja emulsiota kaadetaan pohjaan, kevyesti tasoitetaan puristimella ja sitten hierotaan rullalla tai harjalla.

Mekaanisoituun menetelmään kuuluu ilmaton ruiskun käyttö, jonka työpaine on 150 bar. Laite on erityisesti suunniteltu viskooseille formulaatioille.

Se on tärkeää! Ainoastaan ​​ruiskut ovat sopivia käytettäväksi, jossa komponentit sekoitetaan sisälle

Katon vedeneristystekniikka bitumimastilla

Annamme askel askeleelta, kun työskentelet kattotiinnityksellä kylmänä levitetyllä bitumimastilla:

 1. Säädä ohjeiden mukaisesti liuotinta mastiksi ja sekoita perusteellisesti.
 2. Ennen käyttöä kattorakenteita tulisi mieluummin lämmittää sisätiloissa 24 tuntia yli + 15 ° C: n lämpötilassa.
 3. Poista roskat, muodonmuutospeite käsiteltävästä pinnasta, kirkas lumi ja huurre.
 4. Tee katon pohja bitumin pohjamaalilla. Tätä vaihetta ei pidä unohtaa, varsinkin jos mastista levitetään huokoisella pinnalla.
 5. Peittausalue kuivuu. Jotkut mastiksit voivat myös käsitellä märkiä pintoja (asianmukaisen merkinnän pitäisi olla säiliön etiketissä emulsiona).
 6. Kaada hieman mastikettä katolla, peitä se ja hiero sitä pinnalle harjalla.
 7. Paikoissa, joissa on halkeamia muodostuminen ja paikat, joissa on mahdollista muodostaa halkeamia ja kylmien saumojen sijainnissa, vinosti vedeneristys on vahvistettava:
  • lasikuitumateriaali (lasikuitu tai lasikuitu), joka hukkuu ensimmäisessä kerroksessa mastiksi (päällekkäisyys ongelmaluotteen molemmin puolin on oltava vähintään 10 cm);
  • rullaa materiaalin pinta;
  • kun ensimmäinen mastikerros on kuivunut, levitä toinen kerros vedeneristysraudoituksen päälle.

Vihje! Ennen mastin levittämistä on tarpeen suorittaa testi ja määrittää pohjan kosteus. Tätä varten laita 1 x 1 m: n kokoinen polyeteenikalvo valmistetulle betoniselle pinnalle. Jos kalvon alla ei esiinny kondensaatiota 4-24 tunnin kuluttua, voit jatkaa jalustan käsittelyä mastiksella

Polymeerivalmiste vesitiivistykseen

Mikä on polymeerimassa?

Moderni rakennusmaailma on täynnä erilaisia ​​tyylejä ja malleja, innovatiivisia rakennusratkaisuja ja uusien korkean suorituskyvyn omaavien materiaalien keksintöä. Tällaisen tutkimuksen ansiosta uuden sukupolven koti tulee ympäristöystävälliseksi ja turvalliseksi elinympäristöksi, jolla on pitkä käyttöikä.

Kehitetyt ratkaisut rakennusten altistumisen tärkeimpiin ongelmiin, jotka estävät niiden tuhoutumisen. Yksi tällaisista kiireellisistä ongelmista on rakennusten vedenpitävyys ja suoja kosteuden tuhoisasta vaikutuksesta.

Pohjavesi, korkea kosteus ja muut ilmastolliset ilmiöt vaikuttavat negatiivisesti lähes kaikkiin rakennusaineisiin sekä metallirakenteisiin. Kosteuden vaikutuksesta betoni runko imee nestettä, mikä johtaa materiaalin eheyden tuhoamiseen. On hometta, sientä ja muita negatiivisia tekijöitä, jotka ovat haitallisia ihmisten terveydelle.

Kauneimmat seuraukset kosteuden kosketuksesta metallirakenteiden kanssa. Nestemäisten aineiden sisääntulon seurauksena altistumisalueilla kehittyy syövyttäviä prosesseja, jotka voivat tuhota rakennuksen eheyden. Tämän seurauksena tällainen eristystekniikka ratkaisee joukon erittäin tärkeitä rakennusrakenteen suojeluun liittyviä kysymyksiä. Sisäkäyttöön mastopolymeeri.

Rakennusten eristysmastit

Polymeerimassan tyyppi

Tämä materiaali on muovinen liima, jota käytetään suojaamaan kosteutta vastaan ​​sekä itsenäistä sideainetta pinnoille. Tällaista vedeneristystä pidetään tehokkaana ja monikäyttöisenä työkaluna, koska se ei vaadi ylimääräistä esikäsittelyä, kipsiä ja se on melko alkeellinen käytössä.

On olemassa kaksi päätyyppiä mastiksi:

 • Bitumiset mastit. Tämä aine, joka koostuu jalostetuista öljytuotteista. Se on paksu, musta, homogeeninen seos, jonka tiheys on korkea. Käytetään laajalti perustusten, kellarien ja kellarilevyjen sulkemisessa sekä huoneissa, joissa on korkea kosteus (kylpyhuone, pesutupa, kylpyhuone). Tämä materiaali ei siedä suoraa auringonvaloa ja kun lämmitin menee nestemäisempään tilaan. Bitumi tarvitsee lisäsuojaa. Periaatteessa maan pintakerros kaadetaan sen pinnalle, ne on koristeltu kiven koristetulla muurauksella tai käytetään lisäeristeitä.
 • Polyuretaanimaali on monimuotoinen paranneltu verrattuna bitumipitoiseen aineeseen, akryysaanikomponenttien seos. Se ei pelkää lämpötilan lämmittämistä, ei menetä entistä muotoaan ja rakenteitaan eikä koostumuksessaan sisällä myrkyllisiä käsiteltyjä tuotteita. Myös tämä materiaali voi toimia itsenäisenä lämmittimenä, koska sen rakenteen ansiosta se pystyy varastoimaan ja keräämään lämpöä.

Polymeerivalmiste vesitiivistykseen, sovelluksen etuna

Mastopolymeerin tyyppi vedenpitävyyteen

Kun kosteus joutuu kosketuksiin rakennusten rakenteiden kanssa, on välttämätöntä suojella niitä veden vahingollisilta vaikutuksilta. Tätä varten se suojaa näiden pintojen kosteutta, joka voidaan tehdä kahdella tavalla:

 • viimeistellään vaurioituneet alueet, joissa on eristetyt tela-arkit;
 • erityistä ainetta, joka peittää betonielementin suojakerroksella.

Ensimmäinen menetelmä on pahviarkit, jotka on käsitelty erityisellä bitumialustalla. Nämä levyt peittävät pinnan ja lämmityksen avulla kiinteät toisistaan. Tämän menetelmän pääasiallinen haitta on arkkien ja niiden välisten aukkojen väliset liitokset. Nämä alueet altistuvat kosteudelle. Samanaikaisesti mastinen luo kiinteän rainan, joka peittää tasaisesti pinnan ja suojaa sitä veden tunkeutumiselta.

Aikaisemmin eristys tehtiin bitumipohjaisella mastilla. Tällä aineella on useita etuja ja suojaa tehokkaasti säätiötä. Bitumi on kiinteä aine, joka eristettäessä edellyttää altistumista korkeille lämpötiloille. Samanaikaisesti bitumin käytön aikana on välttämätöntä säilyttää stabiili korkea lämpötila ja suorittaa viimeistely muutamassa minuutissa. Nämä vivahteet aiheuttavat vaikeuksia käytettäessä bitumia, minkä vuoksi on välttämätöntä kehittää uusia välineitä pinnan suojaamiseksi.

Mikä on polymeerin vedeneristysmasto

Polymeeriset vedeneristysmastit

Polymeerivalmiste on tehokas viimeistelyseos, joka sisältää polymeerisiä aineita, joita käytetään yhtenäisten, kiinteiden perustusten eristämiseen ja rakenteisiin. Tämä aine on erittäin suosittu vedenpitävien tuotteiden keskuudessa saumojen ja nivelten puuttumisen vuoksi ja luo eräänlaisen kestävän kalvon, joka voi suojata betonipinta.

Vesitiivistykseen tarkoitettu akryylimaali käytetään laajalti erilaisten pintojen ja rakenteiden eristämiseen, jotka joutuvat kosketuksiin kosteuden kanssa:

 • kylpyhuoneiden ja kylpyhuoneiden eristäminen, pesulat, suihkutilat;
 • viimeistely katto pinnat;
 • tiivistysliitokset ja halkeamat;
 • estohoito on suojattu kosteudelta asennettaessa lattialämmitys;
 • vesisäiliöiden viimeistely (uima-allas, juomavesi);
 • rakennusten perustusten eristys.

Nestemäistä mastista käytetään sementti- ja sementtikerma-pinnoitteiden, kipsilevyjen, betoni-, hiekkalaatteiden, laattojen, koriste-muurausmateriaalien, puu-, vaahtopintojen, laattojen, galvanoidun teräksen jne. Eristämiseen.

Mitkä ovat vedeneristysmasten edut?

Tämän materiaalin koostumuksen ja akryylikomponenttien vuoksi tällä materiaalilla on useita etuja verrattuna muihin eristysvälineisiin:

 • suojaa betonirakenteita hometta, hometta, sammalta;
 • aine on viimeistely eikä vaadi ylimääräistä kipsiä;
 • niillä ei ole teräviä pistäviä hajuja ja ne ovat turvallisia ihmisille, koska ainoastaan ​​vettä käytetään liukoisuuteen;
 • palonkestävät materiaalit;
 • mastasia valmistetaan eri väreissä, minkä ansiosta se voidaan käyttää seoksena viimeistelyä varten tai se voidaan helposti värjättää käyttämällä erityisiä pigmenttejä;
 • sopii lähinnä sisätöihin;
 • sen liimaominaisuuksien ansiosta tätä kosteudensuojelua voidaan käyttää viimeistelyaineena. ITS: tä käytetään ennen parketin, linoleumin ja laminaattilevyjen asettamista;
 • sitä voidaan käyttää subzero-lämpötiloissa;
 • tarvitsee mahdollisimman lyhyen kuivauksen ajan;
 • on korkea kimmoisuus, mikä estää myös halkeamien ja materiaalin ennenaikaisen vanhenemisen.
 • materiaalin ulkoinen ominaisuus on valkoinen seos, jossa on homogeeninen peilipinta;
 • haihtuvien aineiden massajake - yli 52 prosenttia;
 • Väriaineen pH on yli 7,5;
 • vastustuskyky veden altistumiselle jatkuvassa kosketuksessa sen kanssa 120 (+2) 0 - yli 72 tunnin lämpötilassa;
 • jäädytys-sulatusjaksojen lukumäärä on yli 5 sykliä;
 • vaadittu kuivausaika t 20 (± 2) 0С - yli 2 tuntia;
 • elastisuus ja joustavuus, enintään 1,0 mm;
 • tartunta - enintään 1 piste.

Polyuretaanimaali, esipintavalmistus

Eristys polymeerisellä aineella suoritetaan tietyn valmistelutyön jälkeen:

 • pinnan alustava puhdistus kolmansien osapuolten likaa, pölyä;
 • halkeamien ja saumojen puhdistaminen ja tiivistys;
 • hionta sääntöjenvastaisuudet;
 • pinnoite alustalla;
 • levittämällä mastikettä kellarissa.

Teknologia materiaalin käytön eristämiseksi

Seuraavassa on akryylimastin käyttöjakso:

 • aine on vesitiivis esipuhdistetulla, kuivuneella pinnalla käyttäen erityistä telaa tai harjaa. On suositeltavaa soveltaa materiaalia useisiin kerroksiin. Hyväksyttävien hakemusten lukumäärä ei ole rajoitettu;
 • ensimmäistä kerrosta levitetään nestemäinen mastinen aine eli aine, joka on laimennettu suhteessa kahteen osaan vettä yhteen masten osaan;
 • On tärkeää tietää, että seuraavat pinnoitteet tehdään vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen on täysin kuiva eikä tarvitse enää laimentaa vettä!

Tehokkain sovellus katsotaan mastikerrokseksi poikittain. Pinnan täydellinen kuivaus tapahtuu 2-3 tunnin kuluttua. Edullisin lämpötila, jossa eristys on käytössä, on välillä 5 astetta 30 astetta.

Samanaikaisesti kuivausprosessi voi tapahtua lämpötiloissa -30 ° - +70 °. Tämä etu tekee tämän akryylituotteen monipuolisemmaksi kuin esim. Pinetroni, jonka kuivaaminen tapahtuu yli 0 asteen lämpötilassa.

Tärkeitä kohtia työskenneltäessä polyuretaanipohjaisen materiaalin kanssa

Kuten kaikki suojauskeinot, akryylin vedeneristysmastilla on useita ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon käytön ja varastoinnin aikana:

 • On tärkeää huomata, että eristävän aineen viimeisen kerroksen jälkeen on välttämätöntä varmistaa viimeistelypinnan kuivuus ja poistaa kosteus kosketuksesta 24 tunnin ajan.
 • Eri valmistajien ja yritysten mastoja ei saa sekoittaa keskenään;
 • jos eristys pääsee ihoalueelle, on tarpeen pestä se juoksevan veden alla. Tämä vedeneristys on myrkytön aine, mutta sillä on korkea sidekudos, joten on erittäin vaikea poistaa kuivauksen jälkeen.
 • on välttämätöntä tehdä pintojen suojaamiseen liittyviä töitä kaukana suorasta auringonvalosta ja kaukana tulesta;
 • kun ainetta avataan, sitä voidaan säilyttää tiiviisti suljetussa säiliössä yli viiden asteen lämpötilassa alle yhden vuoden ajan.

Video: polyuretaanimaali katon korjaukseen

Mastic on saumaton, yksiosainen vedeneristys, joka luo tehokkaan vedenpitävän kerroksen ja suojaa rakennuspintoja kosteuden haitallisilta vaikutuksilta. Jos etsit universaalia viimeistelytyökalua, joka voi toimia itsenäisenä eristekerroksena ja lisäksi sillä on lisätoiminto sisustusvälineissä, niin tämä materiaali kykenee tehokkaammin käsittelemään tehtäviä. Se on ympäristöystävällinen ja turvallinen aine, joka suojaa monoliittista rakennetta veden ja sen johdannaisten vaikutuksilta, mikä pidentää rakennuksen käyttöikää.

Bitumiset mastit vedenpitäviksi

Vedeneristysmateriaali on eräs vedeneristysmateriaali, jonka avulla pystyt tehokkaasti ratkaisemaan useita rakennustehtäviä kuten vedenpitävyys, korroosionestokäsittely, pohjamaalaus, tarttuminen (puumuottiin, teräsbetonilaatat, sementtipinnoitteet), liimaustekstiilit, kattotarvikkeet, tiivistys jne.

Bitumi on luonteeltaan kiinteä, hartsi, liukenematon orgaaninen aine, jonka tiheys on alueella 0,95-1,50 g / cm3. Se on hiilivetyjen ja niiden johdannaisten seos (rikki, metallipitoinen, happi, typpipitoinen). Luonnonöljyjohdannaiset luokitellaan luonnollisiksi bitumeiksi, synteettisten yhdisteiden katsotaan olevan saatu jalostamistuotteiden jäljellä olevista tuotteista, kivihiiliöljystä.

Vedeneristysmateriaalin bitumimassan alla ymmärrät elastista rakennusmateriaalia, jolla on suuret venytys- ja talteenottoominaisuudet. Sen avulla voit luoda jatkuvan vedeneristyskalvon pinnoille.
Nykyaikaiset rakennusmateriaalien valmistajat tarjoavat potentiaalisille ostajilleen laajan valikoiman bitumimastetteja. Kaikki nämä koostumukset on valmistettu maaöljybitumin raaka-aineista, mutta niillä voi olla erilaisia ​​ominaisuuksia, koostumusta ja tarkoitusta.

Bitumimastisten luokittelu:

 • Bitumia. Niille on ominaista alhaiset kustannukset ja suhteellisen lyhyt käyttöikä;
 • Bitumista. Suunniteltu vedenpitävään kerrokseen tai rullamateriaalien kiinnittämiseen. Vähennetty joustavuus, kestävyys ulkoisiin vaikutuksiin, kestävä. Tällaiset koostumukset ovat erittäin suosittuja vedeneristys- ja kattorakenteiden korjauksessa. Niitä voidaan soveltaa suoraan vanhaan kattokakkuun.
 • Bitumiyhdisteet mineraalitäyteaineilla. Käytetään kattotyötöissä. Niiden avulla voit luoda melko kestävän pinnoitteen. Mineraalitäyteaineiden kumibitsumiinikoostumuksiin nähden ne ovat vähemmän joustavia, joten on parempi, ettei niitä käytetä lattian vedeneristämisessä.
 • Bitumi-polymeeri. Niiden koostumus voi sisältää pehmentimiä, keinotekoisia kumeja, modifioivia lisäaineita, palonestoaineita, höyrystimiä, antimikrobisia lisäaineita jne. Nämä ovat korkealaatuisia, kestäviä ja kalliita koostumuksia. Laitetta käytetään laajasti laitoksessa ja katon korjauksessa, rakennusten rakenteissa, perustuksissa, putkistoissa, kriittisissä solmuissa (nivelet, laajennusliitokset, pylväit). Voit optimoida bitumipolymeerivalmisteiden asettamisaikaa käyttämällä orgaanisia liuottimia.
 • Maaöljybitumi tai bitumin emulsio. Ne ovat nestemäisiä formulaatioita, joita käytetään useimmin alukkeina.

Sovellusmenetelmän mukaan jaetaan seuraavasti:

 • kylmät formulaatiot. Tämä ryhmä sisältää valmiita seoksia, jotka on sekoitettava huolellisesti ennen käyttöä;
 • kuumasovellutuksia. Ennen levyn levittämistä tulee lämmittää 160-180 ° C: seen.

Edut bitumipolymeerin vedenpitävyyden käyttämisestä

Uudella bitumipolymeerimastiksilla on useita etuja verrattuna muihin bitumista valmistettuihin materiaaleihin - niitä ei tarvitse peitellä esikuumennetulla bitumikerroksella, sovellus tehdään sulattamalla infrapunasäteilyn tai tulisuuttimien avulla. Näin voit parantaa merkittävästi vedenpitävyyden laatua ja sulkea työn kausiluonteisuus. Vedenpitävään bitumiseen polymeerivalmisteeseen voidaan käyttää milloin tahansa vuoden aikana. Ei myöskään ole tarpeen järjestää ylimääräisiä aitauksia vedenpitävän kerroksen muutosten estämiseksi. Bitumiin liittyvien vaarallisten prosessien sulkeminen lähes kokonaan. Jos puhumme kattopinnoista, niiden kustannukset ja toteutusaika vähenevät merkittävästi.

Polymeeri-bitumi-mastilla on sellaiset ominaisuudet kuin vaahtoamisen, lujuuden, keveyden, kemiallisen kestävyyden korroosiota, kulumiskestävyyttä ja vedenpitävyyttä vastaan. Tämän koostumuksen ansiosta ne luovat luotettavia ja kestäviä taloja kosteutta vastaan. Tänään voimme luotettavasti todeta, että bitumipolymeerin vedeneristys on johtava asema rakennusalalla.

Vertailun vuoksi liimausvesieristys on suoritettava valmistelevalla työllä, jolla poistetaan pohjan epätasaisuus, pinta pinnoitetaan nestemäisellä bitumikoostumuksella (mastilla nesteytetään bensiinillä suhteessa 1: 2). Pinnoite toteutetaan 3-4 kerroksessa valssatun materiaalin (hydroglass insol, folgoizol, stekloverudoid, hydroisoli, stekloizoli). Tarra-aineena käytetään bitumia tai kumitabitumia, bitumi-kumiseosta jne. Liimaa kuumasinkitty ja valssattu materiaali kuumennetaan käyttäen juotoslamioita tai kaasupolttimia.

Bitumainen koostumus levitetään rullalla tai harjalla, joskus ruiskulla (jos seoksen sakeus sallii). Aluke levitetään 1 kerroksessa. Hyvin imukykyisten pintojen käsittelyä varten alusta käytetään 2 kerroksessa.

Bitumi-mastattu vesieristys - yksi edullisimmista ja luotettavimmista pintojen tiivistysvaihtoehdoista. Koostumuksen soveltaminen ei vaadi erityisiä taitoja ja vuosien kokemusta, jokainen voi selviytyä tästä tehtävästä.

Videon opetusohjelma - ruoanlaitto kuuma bitumi mastinen

Mastinen vedenpitävyyteen ja laajuuteen

vedenpitävä mastinen

Mastic on synteettistä alkuperää oleva materiaali, sillä on melko muovinen ja viskoosi sakeus. Mastin pääominaisuus on kyky tarttua tiukasti toisiinsa ja kova päällyste liimapohjan ansiosta. Sitä käytetään itsenäisenä rakennusmateriaalina ja kiinteiden emästen liittämiseen.

Tyypit vedeneristysmastille

Ensimmäinen tyyppiä oleva bitumimasetti (valmistettu kierrätetyistä öljytuotteista). Tämä materiaali on hyvin tiedossa ja kysynnässä. Seoksen koostumus on paksua ja tasaista tahnaa, siinä on musta väri. Pinnan tiivistyminen johtuu mastin suuresta tiheydestä johtuen prosessille riittää soveltamaan ohut kerros. Käyttökohteet ovat rajalliset: kellari- ja pohjapintoja, ilmakanavia, voidaan käyttää myös kylpyhuoneen ja katon vedenpitävyyteen.

Bitumimateriaalin monipuolisuudesta ja suosioista huolimatta materiaali korkeissa lämpötiloissa ja suorasta auringonvalosta alkaa tarttua ja virrata, kun taas eristeen ominaisuudet eivät häviä.

Pääsääntöisesti, että tämä ei tapahdu, käsitellyt pinnat levitetään maapallolla tai peitetään eristyskerroksella, ne tekevät koristeet kivestä tai tiilistä.

Toinen tyyppi on polymeerivalmiste (akryylikomponentit). Sitä käytetään sisustukseen. Polymeerimassa on parempi sijoittaa tasaiselle, puhdistetulle ja vahingoittamatta pintaa.

Akryylimaali on universaali eristin vedestä, ilmasta (höyrystä), ei vapauta lämpöä. Lämpötilan vaihtelut eivät vaikuta sovellettujen kerrosten eheyteen. Lämpötilan ja lämmityksen lisääminen ei aiheuta äänenvoimakkuuden muutosta.

Soveltamisala: keittiö, erilaiset aukot, putkien liittimet, sekä maaliikenne että maanalainen, ikkunoiden aukkojen tiivistys ikkunoiden asennuksen jälkeen, koriste-altaiden, altaiden ja suihkulähteiden vedeneristys.

Sovellustekniikka eri pinnoille

Eristys toimii kuumalla mastiksella vain ammattitaitoisen päällikön toimesta. Kylmämuovalla työskentely ei edellytä erityisiä taitoja ja pätevyyttä. Vähimmäisvaatimukset: hengityssuojain tai erityiset lasit ja käsineet.

rullahakemus

Ennen levyn levittämistä on valmisteltava: poista epäsäännöllisyys, käsitellä se erikoisella pohjamaalilla tai pohjamaalilla. Tämä menettely voi myös vähentää kulutusta.

Piirtäminen, tasoittaminen, pintakerrosten muodostaminen pinnalle tehdään jäykillä harjojen, rullien tai harjojen avulla, spatulas käsin. Jokaisen työtyypin ja materiaalin rakenteen valitaan mastinen sopivimpien ominaisuuksien kanssa. Yleensä ensimmäinen kerros imeytyy pinnalle tai poistaa epäsäännöllisyydet, ja myöhemmät antavat suojaa muodostamalla läpäisemättömän kalvon. Edellisen kerroksen pitäisi kuivua hyvin (6-24 tuntia) ja peittää se kokonaan seuraavalla.

Edut ja haitat

Mastikan edut: se takaa pinnan korkean suojan kosteutta, ruostetta, hometta ja sieniä vastaan. Tuloksena oleva pinta on vedenpitävä luodun jatkuvan kalvon ansiosta, jolla ei ole saumoja ja nivelet. Masten levittämisen jälkeen tehty työ estää kerrosten vaurioita materiaalin joustavien ominaisuuksien takia. Teokset voidaan tehdä riippumatta vuoden ajasta. Kohtuulliset hinnat.

Mikä on käsin valettu belgialainen tiili? Belgian tiilien valmistusmenetelmät. valokuva-video.

Korjauksiin, jotka liittyvät paikkoihin ja pintoihin, joissa on mastista, ei ole tarpeen poistaa vanhaa kerrosta. Käyttöikä ei ole rajoitettu.

Haitat: on tarpeen noudattaa kuivauksen ja polymeroinnin aikataulua, jos vaatimusten noudattamatta jättäminen aiheuttaa teknisten ominaisuuksien epäyhtenäisyyttä. Hot mastics ovat syttyviä ja syttyviä, ja kuumalle menetelmälle tarvitaan erikoistyökaluja.

Aineiston kulutus

Myydään alumiinisissa tölkeissä tai kauha, rakennus ja teollisuus tynnyreissä.

Laskettaessa tarvittavaa materiaalimäärä yksikköä kohti, käytä kiloa kohti neliömetriltä.

Tärkeää: Tuotepankissa olevan tunnisteen on sisällettävä tietoja tämäntyyppisestä kulutuksesta, mutta yleensä kulutus on yleensä suurempi.

Erimielisyydet johtuvat erilaisista tekijöistä:

 • joka on suoraan verrannollinen rakenteen ja pintaominaisuuksien kanssa;
 • inhimillinen tekijä - on mahdotonta toistaa 2-3 millimetrin kerrosta;
 • kulmat ja nivelet - materiaali levitetään paksummaksi;
 • kerrosten lukumäärä - samaa tyyppiä voidaan käyttää sekä metallia että puuta. Metalli menee alle puupinnan.

Vaaditun määrän laskeminen

Käytetty materiaali on vedeneristysmastia. Etiketin mukainen kulutus on yksi kilogramma neliömetriä kohden. On suositeltavaa levittää kaksi kerrosta, kussakin 2 mm. Pinta-alan menosuhde on 1,08. Kerroksen paksuus on 2,5 mm.

Saamme: etiketin alkuperäisten tietojen mukaan 1,25 kg neliömetriä kohden, paksuus 2,5.

Kun lasketaan uudelleen kertoimella huomioon, näemme tuloksen: 1,25 kerrottuna 1,08, yhteensä 1,35 kg.

Bitumiset mastit vedenpitäviksi

Vedeneristysmateriaali on eräs vedeneristysmateriaali, jonka avulla pystyt tehokkaasti ratkaisemaan useita rakennustehtäviä kuten vedenpitävyys, korroosionestokäsittely, pohjamaalaus, tarttuminen (puumuottiin, teräsbetonilaatat, sementtipinnoitteet), liimaustekstiilit, kattotarvikkeet, tiivistys jne.

Bitumi on luonteeltaan kiinteä, hartsi, liukenematon orgaaninen aine, jonka tiheys on alueella 0,95-1,50 g / cm3. Se on hiilivetyjen ja niiden johdannaisten seos (rikki, metallipitoinen, happi, typpipitoinen). Luonnonöljyjohdannaiset luokitellaan luonnollisiksi bitumeiksi, synteettisten yhdisteiden katsotaan olevan saatu jalostamistuotteiden jäljellä olevista tuotteista, kivihiiliöljystä.

Vedeneristysmateriaalin bitumimassan alla ymmärrät elastista rakennusmateriaalia, jolla on suuret venytys- ja talteenottoominaisuudet. Sen avulla voit luoda jatkuvan vedeneristyskalvon pinnoille.
Nykyaikaiset rakennusmateriaalien valmistajat tarjoavat potentiaalisille ostajilleen laajan valikoiman bitumimastetteja. Kaikki nämä koostumukset on valmistettu maaöljybitumin raaka-aineista, mutta niillä voi olla erilaisia ​​ominaisuuksia, koostumusta ja tarkoitusta.

Bitumimastisten luokittelu:

 • Bitumia. Niille on ominaista alhaiset kustannukset ja suhteellisen lyhyt käyttöikä;
 • Bitumista. Suunniteltu vedenpitävään kerrokseen tai rullamateriaalien kiinnittämiseen. Vähennetty joustavuus, kestävyys ulkoisiin vaikutuksiin, kestävä. Tällaiset koostumukset ovat erittäin suosittuja vedeneristys- ja kattorakenteiden korjauksessa. Niitä voidaan soveltaa suoraan vanhaan kattokakkuun.
 • Bitumiyhdisteet mineraalitäyteaineilla. Käytetään kattotyötöissä. Niiden avulla voit luoda melko kestävän pinnoitteen. Mineraalitäyteaineiden kumibitsumiinikoostumuksiin nähden ne ovat vähemmän joustavia, joten on parempi, ettei niitä käytetä lattian vedeneristämisessä.
 • Bitumi-polymeeri. Niiden koostumus voi sisältää pehmentimiä, keinotekoisia kumeja, modifioivia lisäaineita, palonestoaineita, höyrystimiä, antimikrobisia lisäaineita jne. Nämä ovat korkealaatuisia, kestäviä ja kalliita koostumuksia. Laitetta käytetään laajasti laitoksessa ja katon korjauksessa, rakennusten rakenteissa, perustuksissa, putkistoissa, kriittisissä solmuissa (nivelet, laajennusliitokset, pylväit). Voit optimoida bitumipolymeerivalmisteiden asettamisaikaa käyttämällä orgaanisia liuottimia.
 • Maaöljybitumi tai bitumin emulsio. Ne ovat nestemäisiä formulaatioita, joita käytetään useimmin alukkeina.

Sovellusmenetelmän mukaan jaetaan seuraavasti:

 • kylmät formulaatiot. Tämä ryhmä sisältää valmiita seoksia, jotka on sekoitettava huolellisesti ennen käyttöä;
 • kuumasovellutuksia. Ennen levyn levittämistä tulee lämmittää 160-180 ° C: seen.

Edut bitumipolymeerin vedenpitävyyden käyttämisestä

Uudella bitumipolymeerimastiksilla on useita etuja verrattuna muihin bitumista valmistettuihin materiaaleihin - niitä ei tarvitse peitellä esikuumennetulla bitumikerroksella, sovellus tehdään sulattamalla infrapunasäteilyn tai tulisuuttimien avulla. Näin voit parantaa merkittävästi vedenpitävyyden laatua ja sulkea työn kausiluonteisuus. Vedenpitävään bitumiseen polymeerivalmisteeseen voidaan käyttää milloin tahansa vuoden aikana. Ei myöskään ole tarpeen järjestää ylimääräisiä aitauksia vedenpitävän kerroksen muutosten estämiseksi. Bitumiin liittyvien vaarallisten prosessien sulkeminen lähes kokonaan. Jos puhumme kattopinnoista, niiden kustannukset ja toteutusaika vähenevät merkittävästi.

Polymeeri-bitumi-mastilla on sellaiset ominaisuudet kuin vaahtoamisen, lujuuden, keveyden, kemiallisen kestävyyden korroosiota, kulumiskestävyyttä ja vedenpitävyyttä vastaan. Tämän koostumuksen ansiosta ne luovat luotettavia ja kestäviä taloja kosteutta vastaan. Tänään voimme luotettavasti todeta, että bitumipolymeerin vedeneristys on johtava asema rakennusalalla.

Vertailun vuoksi liimausvesieristys on suoritettava valmistelevalla työllä, jolla poistetaan pohjan epätasaisuus, pinta pinnoitetaan nestemäisellä bitumikoostumuksella (mastilla nesteytetään bensiinillä suhteessa 1: 2). Pinnoite toteutetaan 3-4 kerroksessa valssatun materiaalin (hydroglass insol, folgoizol, stekloverudoid, hydroisoli, stekloizoli). Tarra-aineena käytetään bitumia tai kumitabitumia, bitumi-kumiseosta jne. Liimaa kuumasinkitty ja valssattu materiaali kuumennetaan käyttäen juotoslamioita tai kaasupolttimia.

Bitumainen koostumus levitetään rullalla tai harjalla, joskus ruiskulla (jos seoksen sakeus sallii). Aluke levitetään 1 kerroksessa. Hyvin imukykyisten pintojen käsittelyä varten alusta käytetään 2 kerroksessa.

Bitumi-mastattu vesieristys - yksi edullisimmista ja luotettavimmista pintojen tiivistysvaihtoehdoista. Koostumuksen soveltaminen ei vaadi erityisiä taitoja ja vuosien kokemusta, jokainen voi selviytyä tästä tehtävästä.

Mastinen bitumi kylmä sovellus tehdä sen itse

Mastic on melko vahva liimausrakennusmateriaali. Sitä voidaan käyttää seinien, kattojen, lattian, ikkunoiden, laattojen asettamisen ja vedenpitävyyden sulkemiseen. Mastikka valmistetaan nestemäisellä tai tahnamaisella muodolla sekä paksun liimamassan muodossa. Nykyaikaisilla markkinoilla löytyy usein valmiita jauhevalmisteita, jotka voidaan laimentaa vain vedellä ennen suorakäsittelyä.

Bitumikoostumusten tyypit

Ehdottomasti kaikentyyppisten mastisten materiaalien korkea tarttuvuusominaisuudet ja useimmat niistä ovat koostumukseltaan samanlaisia. Halutun materiaalityypin valitsemiseksi tulee ensin arvioida työn pinta ja tyyppi.

Bitumi-mastilla on nykyaikainen ja helppokäyttöinen vedeneristysmateriaali, jota käytetään laajalti kattorakenteissa, vesihöyryjen ja höyryn eristyksissä sekä katon sisäkkäisten kattojen käsittelyssä. Tämä laji koostuu bitumisista sideaineista, herbisideistä, antiseptisistä aineista ja täyteaineista.

Bitumimateriaalilla on monia etuja:

 • joustavuus, hyvä venytys ja palautettavuus;
 • korkea lämmönkestävyys;
 • kestävyys ja luotettavuus.

Vedeneristys. Se on perustettu bitumimastille, joka on valmis käytettäväksi puolina nestemäisen tahnan muodossa. Se koostuu erilaisista mineraalisista täyteaineista, bitumimulsiiveista, synteettisistä hartseista valmistetuista lisäaineista.

Tällä materiaalilla on kaikki bitumimateriaalin ominaisuudet, mutta sen mekaaninen lujuus on paljon suurempi. Materiaalia käytetään seinien, kattojen, perustusten, parvekkeiden, putkien, sementtien tai metallisten kattojen vedeneristämiseen.

Kylmä bitumi-kukersolnaya. Se on valmistettu coquersolin lakasta ja liuskekartsin liuoksesta. Suorituskyvyn parantamiseksi lateksiemulsiot, jotka perustuvat hajallaan olevaan kumeen, lisätään bitumimastin koostumukseen. Tällaisia ​​materiaaleja kutsutaan bitumi- lateksiksi ja niitä käytetään kattopinnoitteiden kiinnittämiseen.

Katto. Sitä kutsutaan myös irtotavarana ja sitä voidaan käyttää itsenäisenä katemateriaalina. Mastikka valmistetaan viskoosin homogeenisen massan muodossa, joka levitetään pinnalle ruiskulla tai harjalla.

Käytettäessä kattotiiliä ei ole yhtään liitosta ja saumaa, koska jatkuva monoliittinen päällyste luodaan. Teräs, kateaine, betoni ja muut materiaalit voidaan päällystää tällä eristysaineella. Myös kattotiilet suorittavat vanhan katon korjauksia, tiivistysliitoksia ja saumoja.

Tämän materiaalin pinnoitteella on seuraavat edut:

 • korkea lujuus;
 • säänkestävyys;
 • vastustuskyky auringonvalolle ja lämpötilan ääripäille;
 • elastisuus;
 • Anti-korroosio;
 • pieni paino

Bitumi-kumi. Saatavana käytettäväksi homogeenisessa musta massa. Koostumus sisältää öljybitumin, synteettisen kumin, murusikumin, mineraalitäyteaineiden, luonnollisten hartsihappojen, kohdennettujen lisäaineiden ja erilaisten liuottimien lajien seoksen.

Tämä materiaali on melko joustava, sillä se on hyvä lämmönkestävyys ja kestää lämpötilan putoaa -30 ° C - + 130 ° C. Sitä käytetään myös mastokattojen korjaamiseen ja liima-aineen toimintaan, kun käytetään rullakattoja ja luodaan vedenpitäviä rakenteita ja rakenteita.

Polymeerimassa. Se on nopeasti kuivuva, ympäristöystävällinen, vesipohjainen bitumimateriaali, jota parannetaan erikoispolymeereillä. Sitä käytetään maanalaisten rakenteiden vedenpitävyyteen, putkien ja kaivojen tiivistämiseen. Pintaan levittämisen jälkeen mastiksi muodostuu vedenpitävä kumikalvo, jolla on erittäin pitkä käyttöikä.

Tiivistysmasto. Se valmistetaan paksuna valkoisena massana, jota käytetään saumojen, rakeiden, halkeamien ja liitosten tiivistämiseen betoniteräksissä ja betonirakenteissa. Se on erinomainen tarttuvuus metalliin, puuhun ja betoniin. Mastikon täydellisen kuivaamisen jälkeen sitä voidaan käsitellä maali- ja lakkapinnoitteilla.

Paloturvallinen. Tämä mastikki valmistetaan viskoosin muovimassan harmaa. Se on valmistettu supistavasta epäorgaanisesta aineesta lisäämällä silikaattien lisäaineita ja mineraalitäyteaineita. Tätä mastista käytetään uunien ja kaasukanavien eristämiseen ja kestää jopa + 1600 ° C: n lämpötiloja.

Ei kovettamaton tiivistysmasto. Homogeeninen viskoosi massa, joka koostuu useista erilaisista kumista, täyteaineista ja pehmittimistä. Se myydään briketeissä ja sitä käytetään ulkoseinien sulkemiseen, sinettiovien ja ikkunoiden lohkojen sulkemiseen seinän liitoskohdassa.

Universal. Se on homogeeninen bitumi ja erilaiset täyteaineet. Mastikaali on tarkoitettu vedenpitävyyteen ja katteisiin, mikä luo eri rakenteiden ja putkistojen korroosiosuojauksen. Myös yleismaalarin avulla on mahdollista liimata erilaisia ​​rakennusmateriaaleja.

Kohinanvaimennuksen. Suihkutettu massa, jolla on hyvät tärinänvaimennus- ja äänieristysominaisuudet, perustuu synteettisten hartsien vesidispersioon lisäämällä syttymisominaisuuksia.

Butyylikumit. Tämä materiaali on valmistettu ympäristöystävällisistä komponenteista, eikä se altistu putoaviin prosesseihin. Mastic käytetään laajalti ilmanvaihtojärjestelmien eristämiseen.

Akryylin vedeneristys. Suosituin materiaali, joka syntyy, kun sitä käytetään vedenpitävän kalvon pintaan ja suojaa päällystettä muotista, kosteudesta ja ruosteesta. Se on erittäin kestävä ja helppokäyttöinen, ja sitä käytetään ainoastaan ​​sulkemiseen sisätiloissa.

Epoksi. Tällainen materiaali valmistetaan paksun massan bitumihartsin muodossa, joka on liuotettu orgaaniseen ohuempaan, kuivaan pigmenttiin ja täyteaineeseen pehmittimellä. Ennen suoraa levitystä mastikoostumukseen. Tämän materiaalin ansiosta saadaan erittäin kestäviä ja kulutusta kestäviä tuotantotöiden lattioita, joita käytetään myös liimana.

Kaksikomponenttinen polyuretaani. Valkoinen nestemäinen massa, hajuton ja muodostaa voimakkaan elastisen päällysteen levityksen jälkeen. Kaksikomponenttista polyuretaanimaalia käytetään juomavesisäiliöiden, vesiputkien ja korkean kosteuden omaavien huoneistojen vedeneristämiseen.

Mastinen sovellus

Bitumiset mastiset aineet voidaan levittää joko käsin, harjalla tai rullalla tai mekaanisesti käyttäen erityistä ilmasuihkua.

Molemmat näistä käyttötavoista ovat melko teknisesti edistyksellisiä ja tarjoavat hyvän mahdollisuuden suorittaa katon asennukseen liittyvää työtä melko helposti ja nopeasti kattopinnan kulmasta riippumatta. Tämä on erityisen havaittavissa, kun järjestetään kattoja, joissa on suuri määrä liitäntöjä ja erilaisia ​​elementtejä.

Kaivosten, putkien, tukirakenteiden jne. Päällystämisen aikana valssattujen materiaalien täytyy viettää paljon aikaa ja vaivaa leikkaamalla materiaaleja, joskus erittäin monimutkaisia ​​kokoonpanoja, kun taas mastiksit mahdollistavat päällysteen suorittamisen samalla tavoin kuin sileillä pinnat. Siksi mastikoilla on tässä suhteessa tiettyjä etuja valssaamismateriaaleja vastaan.

Bitumin mastikulutus per 1m²

On mahdotonta suunnitella työtä ja tehdä arvio, kun ei tiedetä, kuinka paljon materiaalia tarvitaan 1 m²: n käsittelyyn. Mastin kulutuksen määrittämiseksi on helpoin tapa tarkastella etikettiä, ja jos sillä ei ole näitä tietoja, vähintään yhden suositellun vähimmäismateriaalin kirjoitetaan yhden kerroksen soveltamiseksi. Sen vuoksi on helppoa laskea itsenäisesti tarvittava määrä materiaalia. Periaatteessa mastiksit 30-70% koostuvat haihtuvista liuottimista, mikä tarkoittaa samaa prosenttiosuutta bitumin koostumuksen kutistumisesta sen levittämisen jälkeen.