Koneen ja betonilohkojen tekeminen omilla kädillä, kotitekoisilla rakennuskoneilla ja seinien betonilohkoilla

Jokainen meistä tarvitsee perheen ja oman mukavan asuinpaikkamme. Joku haluaa asuntoa suurkaupungissa, ja joku haluaa elää siellä, missä voit kasvattaa vihanneksia ja hedelmiä, pitää lemmikkejä, asua asuntoon sopivalla talolla ja tarvittavilla rinteillä. Mutta kaikilla ei ole varaa rakentaa kaikki tarvittavat tilat ostetuista rakennusmateriaaleista. Tässä tapauksessa ajattelemme, onko talon rakentaminen käsin tehtyyn materiaaliin mahdollista.

Höyrystyneet betonilohkot ovat kevyitä rakennusmateriaaleja, joten talon rakentamisessa ei ole tarvetta vahvistaa säätiötä.

Kaikki nämä sukupolvet ovat pyytäneet meiltä tätä kysymystä, joten riittävät menetelmät rakennusmateriaalien hankkimiseksi improvisoiduista keinoista on jo pitkään ollut tiedossa.

Optimaalisin ratkaisu tässä tapauksessa on asuntojen rakentaminen omasta alkaen siitä, mitä voidaan saada suoraan paikan päällä.

Tukirungon elementit: 1 - laastin ensimmäisen lohkon rivi; 2 - lisäkennolohkot; 3 rengas vahvistettu hihna; 4 - teräsbetonilattiat; 5 - eristävä tiiviste; 6 - monoliittinen betoniteräsvyöhyke; 7 - kattopäällysteinen teräsbetoni; 8 - betonista valmistettu hyppyjohde; 9 - vedeneristys; 10 - pohja.

Materiaaleista, jotka ovat kaikkein helppokäyttöisimpiä, joka löytyy joka paikasta, on maa tai pikemminkin maaperä, joka on hedelmällisen kerroksen alla. Muinaisina aikoina sekä asuinrakennukset että muut rakennukset rakennettiin maasta, mutta useammin niillä alueilla, joilla oli vain vähän metsää. Tämän materiaalin avulla valmistettiin muoveja muovaamalla tai tampingilla sekä käyttämällä muottipohjaa (maa pakattiin hyvin tiukasti).

Esimerkiksi jos omalla kädellä rakennettavan talon rakennustyöt suunnitellaan ilman kellarista, niin tuleva maaperä, joka on poistettu tulevasta perusrakenteesta, riittää rakentamaan talon seinät yhteen kerrokseen. Jos teet kellarissa talon voi jo olla kaksikerroksinen. Seinille ja sopivalle maaperälle, joka poistetaan altaan rakentamisen, viemäröinnin tai kuopan aikana.

Aikaisemmin ei ollut mahdollista koneistaa ainakin osaa tällaisen rakennusmateriaalin valmistusprosessista, mutta tietenkin meidän ei tietenkään tarvitse sekoittaa välttämättömiä ainesosia jalkoihisi, koska tähän on keksitty erityisiä koneellisia laitteita.

Pienien solujen betonilohkojen muurausseinät.

Erityismekanismeja myöten, rakennustöiden tilanne käytettäessä materiaaleja on parantunut huomattavasti. Käyttämällä sähköistettyä työkalua voit tehdä materiaalia - sekoittaa sen ja tiivistää sen. Tulos ei ole pahempi kuin antiikin, mutta kestää paljon vähemmän aikaa ja fyysistä työtä.

Kyseisten laitteiden laatijat pystyivät luomaan työkalun, joka soveltuu betonin ja muiden alhaisen kosteusrakenneseoksen ja -materiaalien tiivistämiseen sekä maadojen massaan. Ja tämä keksintö, joka on monien saatavissa hinnalla, mahdollistaa suurimman osan rakennusmateriaalista ja -osista valmistukseen suoraan rakennustyömaalla.

Maaperätekniikka

Tällaisen koneen avulla on mahdollista muodostaa seinälohkoja paikallisista raaka-aineista, mukaan lukien maaperästä "vyöhyke-injektio" -tekniikan avulla.

Tämän laitteen valmistusprosessi perustuu luonnollisen vaikutuksen lisääntymiseen "virtauskiilan" nimellä. Tärkein teknologinen piirre on se, että se siirtää samanaikaisesti muotoa, muovausjauheen massaa ja ahtopaikkaa. Ja kaikki tämä ilman tärinää ja ääniä. Se ei tarvitse sellaisia ​​perinteisiä prosesseja kuin massan annostelu, tuotteen koon hallitseminen ja paine, joka pumppaa boolin samankaltaisiin muovauslaitoksiin.

"Mini-supercharger" MN-05-muovauslaitteessa muodostuu tiheä ja yhtenäinen rakenne muotin koko tilavuuden yli ja tuotteen mitat aina vastaavat muotoa kaikilta osin. Kun vaihdetaan toiseen materiaaliin, laitteiden vaihtoa ei tarvita. Ja prosessissa elastisten jälkivaikutusten, ilmanvaihdon ja tukahduttamisen vaikutukset eliminoituvat.

Asennuspalojen sekvenssi: a - yksirivinen ligaatiojärjestelmä; b - moniligaatiojärjestelmä; c, d - moniligaatiojärjestelmä sekaisin (numerot osoittavat muurausjonoa).

MN-05: llä, jolla ei ole maailman analogeja, ei ole tarkoitettu yksinomaan rakennustarpeiden valmistukseen, vaan sitä voidaan käyttää itsenäisesti tiilien tuottamiseen ja erilaisiin telineisiin, lohkoihin, levyihin ikkunalaskuihin ja paljon enemmän talon omien käsien rakentamiseen. MN-05: n raaka-aineeksi voidaan käyttää erilaisia ​​maa-, kova-, teollisuusjätettä ja muita materiaaleja.

Tämä muottipakkaus on välttämätöntä puutarhojen ja tonttien, mökkien, maanviljelijöiden, maisemasuunnittelijoiden ja arkkitehtien omistajille, koska loputtomat mahdollisuudet ovat avoimia yksilölliselle luovuudelle talon rakentamisessa ja viherrakentamisessa miltä tahansa alueelta, olipa kyseessä yksityinen tontti tai puisto.

Kyky työskennellä tämän laitteen kanssa on lainkaan. Mikään ei monimutkaista tehdä. Ja samaan aikaan talon rakentamisen kustannukset ovat useita kertoja pienempiä kuin normaalisti. Annamme joitain parametreja, jotka voidaan tehdä MN-05: llä (nimi, koko millimetreinä ja kertaluonteinen määrä):

 • raakamaali maanpinnasta - 65x120x250 - 4 kpl;
 • betonilohko päällystyskäyttöön - 65x120x250 - 4 kpl;
 • päällystyslaatat 250x250 - 2 kappaletta;
 • betonikaasukivi - 65x120x1000 - 2 kpl;
 • tasainen laatta -120x250 - 4kpl;
 • ikkuna - 50x250x1500 - 1 kpl;
 • ikkuna kantta - 50x250x1500 - 1pc;
 • betonipintaiset laatat - 250x250x15 - 2 kpl;
 • teräsbetonipylväs - 65x65x100 - 3 kpl;
 • betonilaukku - 65x250x100 - 1 kpl.

"Neste-kiilan" ilmiö mahdollistaa aineksen ainutlaatuisten ominaisuuksien saavuttamisen: sen tiheys on 99%, mikä ei aiheuta elastista rasitusta, poikittaista kerrostumista ja tiivisteiden laajentamista, koska ilma ei ole loukussa.

Tuotanto lohkossa

Lohkojen valmistusmuoto on parempi tekemään irrotettavan pohjan kanssa, joten valmiiden lohkojen poistaminen on helpompaa.

On olemassa muita tekniikoita talon rakentamiseen käytettävien lohkojen ja muiden talonrakennusmateriaalien valmistukseen omalla kädellä romumateriaaleista (savi, hiekka, kalkki, sahanpuru, zembit) ja sementistä.

Tekniikka, josta keskustellaan nyt, on samankaltainen tekniikan kanssa, jota kutsutaan nimellä "tise" (teknologia + yksittäinen rakentaminen + ekologia), mutta sitä on muutettu ja yleismaailmallinen, koska sitä voidaan käyttää rakennuspalikoiden tyhjentämiseen (hiekka- ja sementtilaasti ) ja ilman niitä (savi, hiekka, sahanpuru, sementti, kalkki, maapallo).

Tämän tekniikan avulla käytettävien lohkojen rakenteiden kestävyys on suurempi kuin perinteisten menetelmien avulla - jopa 100 vuotta tai enemmän. Tällaisten lohkojen avulla on mahdollista pystyttää jopa 4 kerrosta rakennuksia.

Prosessin tekeminen lohkon omilla käsillä:

 • liuoksen valmistaminen (hiekosementti tai muu);
 • lohkon muodon asettaminen täsmälleen vaaka-asentoon;
 • kaadetaan liuos muottiin (ja tarvittaessa puristetaan sitä);
 • 5-10 minuutin kuluttua tapit ja sisärakenteet poistetaan tyhjien aukkojen muodostamiseksi;
 • muotti poistetaan valmistetusta rakenteesta, joka edelleen kuivaa lohkon.

Tällä tavalla voit tehdä jopa 40 korttelia päivässä omilla kädilläsi. Ja lohkossa tehdyt rakennuspalikat saavat merkittäviä etuja paneeli- tai tiililohkoihin nähden:

 • rakennuskustannusten erittäin herkkä väheneminen;
 • taloudellisten laitteiden käyttö;
 • ei tarvita raskaita nosto- ja kuljetusajoneuvoja;
 • rakennusmateriaalien saatavuus;
 • vähimmäisjätteet;
 • varmistaa rakenteen voimakas lujuus;
 • korkea lämmöneristys talon;
 • ekologinen turvallisuus ja mukavuus;
 • käytön aikana ei ole suuria kustannuksia ylläpitoon ja korjaukseen.

Arbolit-rakennuspalikat

Seinälohkojen pääasiallinen koostumus koostuu puulastuista ja betonista.

Arbolit-lohkot ovat kevyitä rakennusseinälohkoja, jotka on valmistettu puulastuista (yleensä havupuista), vettä, sahanpurua, kemikaaleja ja sementtiä. Viime vuosisadan kuusikymmentäluvuissa tällaisten lohkojen valmistus tehtiin yli 100 tehtaalla koko maassa. Paneelin rakentamisen hyväksymisen jälkeen puupalkkikappaleiden valmistus lopetettiin.

Nykyään on mahdollista valmistaa betonilohkoja talon rakentamiseksi omiin käsiisi samalla, kun noudatetaan tiukasti kaikkia teknisiä vaatimuksia. GOST: n vaatimukset, joiden mukaan arbolit oli aikaisemmin valmistettu, merkitsee puupartikkeleiden käyttöä, joiden koko on tiukasti 40x10x5 mm. Lehtien ja neulojen määrä ei saa ylittää 5%, eikä niiden pitäisi olla enempää kuin 10% kuoresta.

Valmistukseen tarvitaan huomattava määrä sementtiä, mikä heikentää materiaalin eristeominaisuuksia. Tämän takia puulastuja pidetään tärkeimpänä vaihtoehtona tärkeimpänä raaka-aineena.

Puubetoni - ihanteellinen materiaali kylpy-seinien tai saunojen valmistukseen.

Asiantuntijat suosittelevat sahanpurun ja lastujen käyttöä, koska puulastut voivat palvella sekä lämpöä että vahvistamista varten. Sahanpurun ja lastujen osuus voi olla 1: 1 ja 1: 2. Ennen käyttöä sokeri on poistettava sirut ja sahanpuru, jotta mätää, ja tämä edellyttää materiaalin säilyttämistä ulkona 3-4 kuukautta. Ilman tätä menettelyä lohkojen pilkkiminen on mahdollista tulevaisuudessa.

Vanhenemisen aikana on välttämätöntä kaataa sirut sahanpurulla säännöllisesti, mutta jos se ei ole mahdollista, seosta tulee käsitellä kalsiumoksidilla. Liuoksen valmistaminen nopeudella 150-200 l 1,5-prosenttista liuosta per m² raaka-ainetta kohti. Käsiteltyä seosta jätetään 3-4 päivää sekoittaen useita kertoja päivässä.

Puubetonin valmistukseen tarvitaan välttämättä betonisekoittimia. Asiantuntijat suosittelevat Portland cement 400 -merkintää ja lisäaineina - nestemäistä lasia, sammutettua kalkkia, alumiinisulfaattia ja kalsiumsulfaattia.

Lisäaineita valmistetaan 2-4 paino-% sementtiä. Parasta lisäaineiden yhdistelmää pidetään 50% kalsiumsulfaatin ja 50% alumiinisulfaatin seoksena tai nestemäisen lasin ja kalsiumoksidin samassa suhteessa.

Prosessin ominaisuudet

Jos mahdollista, voit valmistaa sekä parranajoja että sahanpuruja omilla käsilläsi erikoiskoneilla ja -prosesseilla, mutta voit myös ostaa raaka-aineen valmiiksi ja jo käsiteltyinä.

Tämä materiaali liotetaan veteen lisäämällä nestemäistä lasia. Ja aineen kovettumisen ja mineralisoinnin nopeuttamiseksi massaan lisätään kalsiumkloridia. Desinfioinnin suorittamiseksi sinun on syötettävä sammutettu kalkki.

Ja vasta näiden valmisteiden jälkeen massaa vaivautetaan betonisekoittimessa sementin ja muiden tarvittavien ainesosien kanssa. Seuraavaksi saadaan erityismuodot täyttöön saadulla materiaalilla, tässä tapauksessa on välttämätöntä tiivistää seos käsin puristamalla, vibropressilla tai pneumaattisilla tai sähköisillä tampereilla.

Aineiston muodostuminen

Asiantuntijat suosittelevat lomakkeiden tekemistä lankapaloille ja niiden seinien verhoilu linoleumilla helpottaakseen rakennuspalikoiden poistamista. Käsikäyttöisessä tampingissa se tehdään kerroksittain puusta ja raudasta kiinnitetyllä tampingilla. Sen jälkeen, kun lohkoa pidetään päivässä, ja sitten poistetaan. Sitten se jätetään katoksen alle viimeistelemään haluttu vahvuus. Samanaikaisesti se on käsiteltävä kosteassa tilassa nesteytykseen.

Optimaalinen lämpötila ja aika on 15 astetta ja 10 päivää. Alhaisemmissa lämpötiloissa kestää kauemmin liotusta. On tärkeää, ettet anna merkkejä alle nollan ja älä unohda lohkojen vettä säännöllisesti vedellä.

Laajennetut savilohkot

Voit tehdä sen itse ja laajentaa savi lohkojen. Ensinnäkin laajennetun saven lohkojen valmistukseen sinun on valmisteltava erityinen muoto. Voit käyttää sitä tavallisesta levystä. Lomake on valmistettu kuormalavasta ja kaksi puolikkaata, jotka muistuttavat kirjainta "G". Paneelien on oltava sisäisesti työstettyjä tai vuorattu tinalla. Päissä on oltava erityiset venttiilit, jotka eivät salli muodon hajoamista tai kokoa.

On hieman vaikeampaa tehdä muottia onttoa sydämiä laajennetun savi-lohkon kanssa tyhjiin, mutta tämä kompensoidaan laajennetun savi seoksen taloudellisella kulutuksella. Haluttaessa suunnitelmia niiden asianmukaisesta valmistuksesta löytyy artikkeleista aiheesta.

Lomakkeen koko voi olla mielivaltainen ja riippuu osoitetuista rakennustöistä, mutta useimmiten ne käyttävät seuraavia kokoja:

Lomakkeen lisäksi tarvitset seuraavat työkalut:

 • lastalla;
 • lapio;
 • kauhat;
 • säiliö komponenttien ensisijaiseen sekoittumiseen vedellä;
 • metallilevy kevytyhdistelmän lopulliseen sekoittumiseen;
 • vesi, hiekka, laajennettu savi.

Komponenttien suhde

Rakennuspalikoiden valmistusprosessi.

Laadukkaan seoksen valmistamiseksi sinun on otettava:

 • 1 osa sideainemateriaalista - sementtilaatu ei ole alempi kuin M400;
 • 8 osaa saviä (noin 300-500 kg / m³). On lisättävä, että 10 litran kauhain sopii noin 5 kg laajennettua savifraktiota 5 - 20 mm;
 • hiekka - 3 osaa ilman savi- ja muita aineosia;
 • 0-8 - 1 osa vettä.

Asiantuntijat suosittelevat, että liuokseen lisätään teelusikallista pyykinpesuaine liuoksen plastisuutta lisäämiseksi.

Seoksen oikea valu

Levitys tai lapio tarvitsee varovasti kaataa kaikki komponentit vesisäiliöön ja anna tämän massan seisomaan jonkin aikaa. Sitten se siirretään metallilevyyn ja tuodaan haluttuun tilaan perusteellisella sekoituksella.

Sen jälkeen, kun seos on asetettu muotoon ja altistunut tärinälle käyttämällä erityistä laitetta, joka tuottaa värähtelypulsseja. Voit saada napauttamalla lapiota lomakkeen sivuilla.

Kahden päivän kuluttua karkea lohko on poistettava huolellisesti muotista irrottamalla sen sulkimet ja tässä muodossa jättää se kovettumaan vielä 26 päivällä.

Normaali sardeldiolohko painaa 16 - 17 kg, ja se vaatii noin 1,5 kg sementtiä, 4 kg hiekkaa ja 10,5 kg laajennettua savea. Kun olet tehnyt joitakin yksinkertaisia ​​laskelmia, havaitsemme, että kukin yksikkö maksaa noin 25 ruplaa valmiin laajennetun saven keskimääräisillä kustannuksilla 30 ruplaa ilman toimitusta.

Höyrytetyt betonilohkot

Sekoittimen rakenne tynnyristä.

Hiilihapotettujen lohkojen valmistukseen tarvitsemme seuraavat komponentit:

 • Portland-sementti;
 • sammutettua kalkkia;
 • hiekka;
 • vesi;
 • pieni määrä alumiinista jauhetta.
 • betonisekoitin;
 • lohkojen muodot;
 • metalli-merkkijonoja ylimääräisen seoksen leikkaamiseksi lomakkeiden yläosasta;
 • lapio;
 • mittausastiat;
 • kauhat;
 • henkilökohtaiset suojavarusteet.

Komponentit otetaan haluttuihin osuuksiin: kalkkikivi ja Portland-sementti - 20% kukin; kvartsihiekka - 60%; Alumiinipulveri - alle 1% ja vähän yli 9% - vettä. Kaikki tämä sekoitetaan sekoittimessa hapan kermasta.

Asiantuntijat neuvovat sinua saamaan valmiita valumuotteja hiutaloitujen betonilevyjen valaan talon rakentamiseen, mikä antaa mieluummin metalli- ja muovimuotoja. Ja nyt valmis sekoitus kaadetaan tällaisiin muotoihin täyttämällä se puoliksi, koska kaasunmuodostus nostaa seoksen loppuun sen jonkin aikaa. Ja jos seos nousee reunojen yläpuolelle, merkkijono leikkaa liikaa.

Muodossa olevaa seosta vanhennetaan 6 tuntia. Tässä tilassa lohkot ovat jo valmiita leikkaamaan pienempiin osiin, kun muotti on poistettu esivalmistetuista muodoista. Leikattaessa on tarpeellista tarttuvien taskujen ja urien muodostaminen sormille.

Lisäksi teollisissa olosuhteissa lohkot sijoitetaan autoklaaviin lujuuden saamiseksi, mutta nämä kasvit ovat erittäin kalliita, joten kun ne on valmistettu, lohkot saavat lujuuden luonnollisissa olosuhteissa.

Ulostetut ja leikatut lohkot säilytetään huoneessa toista päivää ennen kuin ne voivat alkaa pinota toisiinsa. On mahdollista käyttää tällaista materiaalia talon rakentamiseen vain 28-30 päivää, jolloin lohkot saavat lopullisen lujuutensa.

Minkälaista menetelmää käytetään materiaalin valmistelemiseen talon rakentamiseksi omiin käsiinsä, rakennusten pystytys on joka tapauksessa halvempi ja joissakin tapauksissa ympäristöystävällisempi, vahvempi ja mukavampi kuin teollisen materiaalin käyttö.

Kotitekoinen kone rakennuspalikoiden valmistukseen tekee sen itse

Moderni rakennusmateriaalien markkinat tarjoavat laajan valikoiman seinälohkoja. Mutta kaikki eivät tiedä, että on aivan realistista halventaa yksityisen talon, kesämökin, autotallin tai kodinhoitohuoneen rakentamista. Sen sijaan, että ostat tiilen tai sementtikappaleen, riittää aloittaa niiden valmistaminen itse. Tätä varten sinun on käytettävä laitetta lohkojen tuottamiseen ja jos budjetin avulla ei voi tehdä vibropress-koneen itse.

Värähtelevien koneiden edulliset tehdasmallit eivät poikkea suuresta suorituskyvystä, mutta yksityiskäytössä tätä ei vaadita. Totta, koneiden ostaminen pienen talon rakentamiseen, jossa se kestää noin tuhat yksikköä vakiokokoisena, ei ole täysin kannattavaa. Tämän vuoksi voit harkita laitteiden vuokraamista tietyksi ajaksi. Tämä riittää rakennusmateriaalien hankintaan tulevaisuudessa.

Tehdasvalmisteinen tehdas valmistaa rakennuspalikoita itse

Paikkakunnilla, joilla on pieni määrä, on mahdollista löytää yritys, joka tarjoaa koneita rakennuspalikoiden tuottamiseen, mutta ystävien kesken on käsityöläisiä, jotka ovat valmiita tarjoamaan itsensä valmistettuja laitteita tai jakamaan valmistuksen salaisuuksia.

Rakennuspalikoiden lajit

Tiili on edelleen tärkein materiaali korkean nousun rakentamisessa, mutta matalan rakennustöiden osalta on halvempaa käyttää muita rakennusmateriaaleja. Jos jätämme puun, joka on nyt kallis, valinta vaihtelee. Moderni seinämateriaali valmistetaan:

 • vaahtobetoni;
 • karrelle;
 • ilmastettu betoni;
 • laajennettu savi.

Estä vertailukuvio

Jätteinä käytetään erilaisten ja joskus eksoottisten materiaalien käyttämistä karkeiden lohkojen täyteaineena: seulonta, lasi ja tiiliskivi, sahanpuru, puuhake.

Pohdimme aluksi, kuinka itsenäiset savi-lohkot ja sementtikappaleet on tehty itsenäisesti, koska kaikkein talousarvio on kaikkien edellä mainittujen rakennusmateriaalien joukossa.

Tee se itse

Jos alueellasi ei ole ongelmia sardiinin kanssa, saatat olettaa, että olette onnekas: sardeldi betonista halvemmasta huolimatta se on harvoin myytävänä, mutta rakennusmateriaalille on ominaista monenlaisia ​​positiivisia ominaisuuksia. Savielementtien valmistukseen tarvitaan:

Seoksen valmistuksen päämateriaali on laajennettu savi-sakkoja.

Liuosta sekoitettaessa on tärkeää noudattaa tiettyä sekvenssiä: lisätään saviä veteen, sitten sementtiä ja lopuksi hiekkaa. Liuoksen mittasuhteet ovat seuraavat: yhdeksän litraa vettä käytetään 54 kg laajennettua savea, 9 kg sementtiä ja 27 kg hiekkaa. Tuloksena on noin 100 kilogramman painoinen seos, jossa valmiiden lohkojen vapauttaminen on 9-10 kappaletta.

Kevytrakenteisten lohkojen valmistusteknologia

Jos ei ole mahdollista käyttää erikoistunutta konetta (tällainen laite ei ole halpa), keramiittibetonia voidaan tuottaa ei-teollisessa mittakaavassa käyttäen erityisiä matriiseja. Lisäksi vaaditaan sopiva laastiastia, tasainen alusta ja puusta tai metallista valmistettu muotti, jonka muoto on kirjain "E".

Vähentää tilapäisiä menetyksiä ja vähentää työvoimakustannuksia antaa betonisekoittimen - vakiovarusteita rakennusmestarin arsenaaliin. Ajan puutteessa ongelma on ratkaistu värähtelykoneella, joten tällaisen koneen yksinkertainen malli voidaan tehdä itsenäisesti.

Tällöin riittää, että pieni sähköteho, mutta nopea sähkömoottori kiinnitetään muotoon, joka muunnetaan eksentrillä täysimittaiseksi värähtelijäksi. Matriisin värähtelyt aiheuttavat seoksen levittämisen muodossa mahdollisimman tiheästi ja tasaisesti, parantaen valmiiden tuotteiden lujuusominaisuuksia. Tehtaalla valmistetuilla vibropresseilla on suurin tuottavuus: ammattikäyttöön tarkoitetuissa koneissa on lisälaitteita, jotka mahdollistavat prosessin automatisoinnin ja poistavat raskaan käsityön. Mutta on paljon tällaisia ​​vibropressointikoneita.

Kynsilohkojen tuotanto omilla käsillä

Laajennettu savi - erinomainen ja edullinen materiaali rakennuspalikoiden valmistukseen, mutta vielä edullisempi tapa tehdä rakentaminen on karkeiden lohkojen käyttö. Ominaisuuksiltaan vastaava ominaisuus ääni- ja lämmöneristykselle, kuonabetoni on valmistettu materiaaleista, joiden kustannukset ovat suuruusluokkaa pienempiä.

Teollisuus ei ole kiinnostunut tekemään kuona-estää rakennusmateriaalia - on edullisempaa tuottaa kalliita vastaavia (rakennuspalikoita vaahtobetonista, hiilihapotetusta betonista, tiilestä). Mutta erityiset laitteet myyntiin tarkoitettujen karkeiden lohkojen muodostamiseen ovat ja paljon. Tällaisten värähtelevien laitteiden hinnat ovat valtavat: yksinkertaisista malleista, joissa on staattinen matriisi, joka on täysin mahdollista asentaa autotallissa olosuhteissa romumateriaaleista täysin automatisoituihin riveihin.

Kuonakivi: valmistustekniikka

Moderni hiekkalaatan koko on 188x190x390 mm, täyteläinen rakennusmateriaali on luonteenomaista riittävän lujuuden säätöjen ja monikerroksisten rakenteiden järjestämiseksi. Kaikissa muissa tapauksissa käytetään onttoja seiniä. Tukot voivat olla pyöreitä, suorakulmioita tai neliöitä, määrä vaihtelee välillä 8-10 tyhjää, mitattavuus on 25-50%. Käytännöllisesti katsoen huonompi kuin monoliittisten tuotteiden lujuus, ontot kuonakivet säästävät kalliin sementin lähes kaksi kertaa.

Seoksen nopeaa ja laadukasta vaivaamista varten on toivottavaa käyttää betonisekoitinta

Tuotteen täyteaine voi olla:

 • kivihiilen kuona;
 • pieni murtovesi;
 • raunioiden seulonta;
 • hiekka;
 • tiilen jätteet;
 • lasi taistelu;
 • tuhka;
 • perliitti;
 • kipsi;
 • sahanpuru;
 • puulastuja.

Liuosta sekoitettaessa mittasuhteet riippuvat täyteaineen koostumuksesta. Tärkein edellytys on, että valmiin ratkaisun ei leviä. Sementti kuonanbetonituotannossa käyttää laatua, joka ei ole alempi kuin M400, lopputuotteiden suorituskykyominaisuuksien parantamiseksi pehmentimiä voidaan lisätä liuokseen.

Kannettava kone kuonakivien valmistukseen tee se itse

Tehtaan resepti voi toimia suuntaa-antavana kuonan lohko-ratkaisun itsenäiselle tuottamiselle: seitsemälle osalle masuunikuonaa - kaksi osaa karkeaa hiekkaa, puolet sementtiä ja enintään kolme osaa vettä. Menetelmä, jolla varmistetaan ratkaisun johdonmukaisuus yksinkertaisen vaatimuksille: heitetään kourallinen maahan, sen pitäisi kaatua. Jos keräät liuos ja puristat sen nyrkkeilyssä, sen tulee olla pallo.

Tavallisten mitoitusten tarkentaminen ei ole välttämätöntä: omien käsien tekeminen on yksittäinen prosessi, ja monet haluavat säätää tuotannon useilla muotokokoluokilla (esimerkiksi 200x200x400 mm), minkä ansiosta se on helppo liittää muiden rakenteilla olevien rakennusten elementteihin.

Karkeiden lohkojen valmistus ilman erityislaitteita

Vapaan ajan läsnä ollessa ja yksinkertaisen värähtelevän koneen valmistamisen epäonnistuttuessa kuonan betonituotantoon on suositeltavaa käyttää muottia, jonka levyt ja levyt käytetään seininä ja pohjina. On edullista käyttää yhtä matriksia useiden lohkoperunoiden valmistukseen, ainakin materiaalien säästämiseksi. Ratkaisujen kaatopaikan muodostamiseksi voit käyttää pulloja, leikkaamalla metalliputkia, puupulloja tai palkkeja.

Manuaalinen kone kuonan lohkojen ja savilohkojen valmistukseen kotona

Menettely on itsessään yksinkertainen: valmistele liuos, kaada kovametallia muotteihin, taso, poista ylijäämä. Päivän jälkeen lohkot voidaan poistaa varovasti, levittää kuivumaan vaakatasossa. Suojaa valmiin materiaalin halkeilua ja kastumista kuivauksen aikana peitä kynsilohko muovikelmulla.

Kotitekoisia hiekkalaatteja voidaan käyttää kuukauden kuluttua niiden valmistuksesta. Tämä hetki on otettava huomioon ja valmistauduttava rakennusmateriaalien valmistukseen etukäteen.

Vibropressorikoneen tekeminen

Lisätään edellä mainittuun tuotantojärjestelmään kuona betoni, värähtelijä, joka tarjoaa mahdollisuuden parantaa merkittävästi tuotteiden laatua ja samalla nopeuttaa prosessia.

Tällaisen koneen kokoaminen on helppoa, jos kaikkia suosituksia noudatetaan, tämä laite toimii samoin kuin tehtaan analogeja. Värähtelylaitteiston yksinkertaisin versio sisältää kotitekoisen matriisin, värähtelijän ja käsipuristimen käytön. Fyysisen rasituksen vähentämiseksi manuaalista puristusta voidaan parantaa vipujärjestelmällä.

Piirustus kotitekoisesta koneesta, jossa on värähtelämoottori hiekkoblock- ja savilohkojen valmistukseen

Metallintyöstökoneen valmistukseen tarvittavien työkalujen ja materiaalien joukko:

 • hitsaus kone;
 • bulgaria,
 • joukko avaimia;
 • kytkimet;
 • vähintään 3 mm: n levyinen arkkiaine;
 • putket 8-10 mm: n halkaisijan muodostamiseksi;
 • kanava, metalliset nauhat;
 • pienitehoinen sähkömoottori (enintään 1 kW);
 • liitoselementit (pultit, mutterit, mutterit).

Koneen pääosaa omien käsien halkaisijoiden valmistukseen - matriisi, jonka koko ja muoto valitaan tuotannon tarpeiden perusteella.

Kotitekoisen vibrobanken valmistuksen toimet:

 • Levyn materiaalista valmistettu grilli leikkaa matriisin seinät. Jos lomake on tarkoitettu useiden lohkotuotteiden valmistamiseen - tarjoamme sopivan määrän partikkeleita matriisiin.
 • Olemme katkaisseet putkesta vaaditun määrän aihioita (3 kpl per tiili), joiden korkeus on 3-5 mm: n matriisin korkeudella. Putkien kartio saavutetaan seuraavalla tekniikalla: leikkaamme putken puoliksi ja puristamme työkappaleen paikoilleen (paksuseinämäisille putkille, voit käyttää sorviä).

Piirustus koneiden valmistukseen, kevytrakenteisten puristusten avulla

 • Jokainen putkiosa suljetaan tiukasti molemmilta puolilta.
 • Kiinnitä levylevy, joka yhdistää toisiinsa. Seinämistä kiinnitettäessä on parempi saada aikaan irrotettava liitäntä, joka mahdollistaa tarvittaessa monoliittisten hiekkolohkareiden valmistuksen rajoittajat.
 • Hitsaamalla kiinnitämme pultit sähkömoottorin kiinnittämiseksi pitkin ulkoseinään.
 • Lomakkeen päälle hitsataan metallinen esiliina.
 • Teemme puristimen paksuseinämäisen levyn muodossa, ja näemme reikien läsnäolon, joiden läpimitta on hieman suurempi kuin rajoitinputkien pienempi halkaisija (niin että puristin menee muottiin enintään 50 mm: n etäisyydelle).
 • Hitsautunut puristintyyppeihin.
 • Asenna moottori. Hitsaamme epäkeskon moottorin akselille (tavalliset pultit asentavat epäkeskon, jotka on hitsattu yhdensuuntaisesti akselin kanssa ja jättävät tilaa muttereiden kiristämiseksi, mikä mahdollistaa värähtelyjen amplitudin säätämisen).
 • Puhdista laite varovasti, pinta kiillotetaan, maalataan lohkojen kotitekoinen yksikkö.

Teemme hiekkalaatikoita

Liuoksen valmistaminen on toivottavaa tuottaa käyttämällä betonisekoitinta: karkeiden täyteaineiden liuoksen koostumuksen läsnäolo vaikeuttaa laadukkaan seoksen saamista käsin. Ennen kuonan betonin kaatamista seinän pinnan matriisiin on voiteltava moottoriöljyllä tai vastaavalla tuotteella. Tämä estää ratkaisun tarttumasta matriisin seiniin.

Kaada seos muottiin, paina puristimella ja sammuttakaa tärytin samanaikaisesti. 10-20 sekunnin kuluttua liuos tiivistyy ja muodostaa kutistumisen, joten lisätään seos matriisiin ja toistetaan menettely ilman, että tärytin sammutetaan, kunnes painelevy laskee rajoittimien tasolle.

Sääolosuhteista riippuen on mahdollista saada hiekkalaatteita muotista seuraavana päivänä tai kolmena päivänä. Seuraavaksi materiaali on säädetty luonnolliselle kuivaukselle kuukauden sisällä.

Kuten näette, suurin vaikeus tuottaa seinämateriaaleja on tehdä kone kuonakivistä omiin käsiinsä noudattamalla vaadittuja varotoimenpiteitä (puristusruuviliitokset, maadoittamalla sähköinen osa laitosta). Ei pitäisi odottaa tällaista super-tuottavuusyksikköä, mutta vähäinen parannus muotoilussa helpottaa sementtilohkojen tuotantoa: yksinkertainen vipujärjestelmä voidaan tarjota puristimen painamiseksi. Hitsaamalla pyörät kannatinkehykseen saat laitteen mobiiliversion (niin sanottu "kerros").

Tehtaiden koneiden hankinta, joka on varustettu lisävarusteilla kuonan betonituotteiden tuotannon automatisoinnille, tarjoaa mahdollisuuden järjestää oman pienyrityksen. Tällaisten ammattilaislaitteiden avulla on mahdollista valmistaa paitsi lohkotuotteita. Vaihdettava matriisi mahdollistaa päällystyslaatat, reunukset, koriste-elementit - olennaisesti kaikki betonituotteiden analogit.

Itsestään valmistetuilla koneilla ei ole tällaista universaalisuutta, mutta yksittäistä rakennetta ei tarvita.

Kuinka tehdä hiekkalaatikoita omilla käsilläsi?

Kuonakivi - yksi kysytyistä materiaaleista yhden kerroksen rakennusten seinien rakentamiseksi. Se eroaa sen halvalla ja mahdollisuudesta itsenäiseen tuotantoon kotona.

Kuinka tehdä hiekkalaatikoita omilla käsilläsi?

Kotitekoisten lohkojen rakentaminen

Lohkojen päätavoite

Kuonakivi - seinäkivi

Tämä rakennusmateriaali on tarkoitettu matalalle rakennukselle. On sitä mieltä, että jos "erinomainen" sementti sisältyy erään, silloin kotitekoisia lohkoja voidaan käyttää kiinteän pohjan rakentamiseen kylpyyn tai taloon. Säätiölohkojen on kuitenkin kestettävä valtavia kuormia, joten lohkot olisi ostettava tehtaalla eikä tuottaa itsenäisesti.

Kuonan kivet ovat:

Riittävien lujuusominaisuuksien ansiosta käytetään täysikokoisia hiekkalaatteita tukiseinien pinnoitukseen ja asentamiseen sekä osiin. Samalla ontotuotteilla on hyvä lämpö- ja äänieristys. Huokosten vuoksi raaka-aineet säästyvät merkittävästi, mikä tarkoittaa, että tuotantokustannukset ovat paljon pienemmät.

Myös sementtilohkoja käytetään lisäeristeinä kehysten rakentamisen aikana.

Miten sekoitetaan ratkaisu hiipan lohkon luomiseen?

Rakennusmateriaalin "hiiliharkon" nimi puhuu puolestaan. Tämä tarkoittaa, että liuoksen pääkomponentti on masuunissa saatu kuona, joka tulisi seuloa erityisellä siivilällä (seula).

 • 7 osaa tärkeimmistä täyteaineista (kuona palvelee niitä);
 • 2 soraa, jonka jakeet ovat 5-15 mm;
 • puolitoista osaa sementistä (on hyvä ottaa merkki M 400, 500);
 • noin 3 osaa vettä.

Kuonan lisäksi muut komponentit voivat toimia myös pääasiallisena elementtinä: savi, laajennettu savi, hiekka, sora, murskattu kivi, kipsi ja monet muut. On huomattava, että jos valitsit masuunikuonan täyteaineeksi, muita lisäaineita ei saa käyttää. Jos haluat saada värillisen sementtikappaleen, voit lisätä liitua tai punaisia ​​tiiliä hienoksi jauheeksi (ne pitäisi murskata).

Lisäksi, kun valmistetaan karkeiden lohkojen, varmista, että ratkaisu ei levitä.

Värillinen sementtiryhmä punainen

Vihje saada vahvat lohkot: sinun on lisättävä pehmittimen ratkaisu (voit ostaa sen missä tahansa rautakaupassa). Sitten saat paitsi kestäviä, myös pakkasenkestäviä ja vedenpitäviä lohkoja.

Kun aiot itsenäisesti järjestää hiekkalaatikoiden muodostamisprosessin, on ymmärrettävä, että universaalia ratkaisumallia ei ole olemassa. Jokainen mestari kokeilla ja erehdyksessä valitsee hänen ainutlaatuisen kaavan. Jos olet aloittelija, voit turvautua standardiin.

Kuonan kiven tuotantomenetelmät

On olemassa kaksi tapaa saada tällaisia ​​lohkoja sivustossasi.

 1. Muottien avulla, eli lomakkeesta, joka on tehty puutavarasta tai teräslevystä.
 2. Perustuu erityisen koneen työhön.

Video - Kynsilohkon käsin tekeminen

Video - kuona lohkonmatka

Video - Kone hiukkasten valmistukseen

Työkalut ja materiaalit lohkojen valmistukseen:

 • (puu tai metalli) tai värähtelevä kone;

Ohjeet itse tuottamismuotoihin

Lomakkeen muotoilu on seuraavanlainen: pohja- ja sivuseinät. Pari poikittaisten lankojen tai metallilevyjen välistä on oltava oikealla etäisyydellä ristikappaleen kiinnittämistä varten. Säilytä askele, joka vastaa halutun sementtilohkon kokoa.

Kynsilohkojen vaihto-ohje

Koska valmiin tuotteen hankkiminen muotista on vaikeaa, säiliön on oltava kokoonpantu. Tuotantotehokkuutta varten tehdään 4-6 kinkkuharjattua mökkiä.

Muotin tekemiseksi hiekkalaatikoiden luomiseksi tarvitset:

 • rautalevyt 3 mm paksu;
 • rautakaistaleet 5 mm: ssä (useita kappaleita);
 • sylinterit, joiden halkaisija on 4 cm;
 • hitsaus kone;
 • Bulgaria;
 • liitu merkintään.

Vaiheet yhden irrotettavan metallimuotin valmistamiseksi

Vaihe 1. Merkitään arkki lohkojen koon mukaan: tarvitsemme kaksi pitkittäistä sivua ja kaksi poikittaista sivua. Jauhota levyt.

Pituussuuntaisen levyn leveys - 210 mm, pituus 450 mm, poikittainen - 210 x 220 mm.

Teräslevyt leikkaavat

Vaihe 2. Siivet, 3,5 cm korkea, tulisi hitsata hiomalaipan pohjaan niin, että muotti ei mene ja kahva - valetun liuoksen nopea vapautuminen muotista.

Vaihe 3. Poikittaisten ja pitkittäisten seinämien muoto muodostaa lovia, jotta pitkittäissuuntaiset seinämät voivat kiinnittyä.

Vaihe 4. Lomakkeen asettaminen.

Vaihe 5. Sementtilohkon aukkojen luomiseksi tehdään saranoitu sylinterit. Ne on hitsattava 3-4 mm paksuiseen levyyn, jonka pitäisi näyttää läpäisevän sylinterit lähemmäksi yläosaa. Teemme lovia kontin päätyseinämiin koukkuun.

Irrotettava muoto useisiin lohkoihin

Video - Cinder block -muoto tekee itsestäsi

Kippauslohkojen valmistus split-muodossa

Lomakkeilla on mitat. Vakiorakennetut mitat ovat 90x190x188 mm, yksityisessä rakennuksessa voidaan käyttää muita mittoja, esimerkiksi 40x20x20 cm. Materiaalin säästämiseksi on parasta käyttää lomakkeita, joissa on 4-6 korttelia ja sylintereitä (neliöitä), jotka muodostavat onteloita.

Metal kotitekoinen muoto (irrotettava) on seuraavanlainen.

Sylinterit reikiä varten

Lohkojen valmistuslomake

Harkitse vaiheittaista prosessia hiutaleiden valmistukseen.

Vaihe 1. Vaivaa liuos betonisekoittimessa.

Vaihe 2. Nukahtaa leijuu sekaan muotoomme. Tällöin seos on paksu. Voit myös käyttää vetistä ratkaisua.

Vaihe 3. Varmista, että liuos täyttää säiliön tasaisesti. Tehdäksesi tämän, me tampaamme kaadettua liuosta. Hallitsemme lomakkeen täyttämistä kaulaan. Kohdista yläkerroksen spatulilla.

Vaihe 4. Jos liuos on kuiva, käytä erityistä suojusta, jonka reiät limittyvät muottiin. Tämä laite auttaa muuttamaan hiutaleemme. Nestemäisen liuoksen tapauksessa tällaista korkkia ei sovelleta.

Vaihe 5. Siirrämme yksikkömme avoimeen alueeseen edelleen varastointiin. 30-40 minuutin kuluttua irrota pohja, sivut ja yläkansi. Parannetaan paremmin hiekkolohkoa, joka on samanlainen kuin seinän yläosa ja pitkittäisnauha, jossa on sylintereitä tavanomaisella vasaralla.

Vaihe 6. Täydellinen kuivaus vaatii vähintään yhden päivän.

Kynttilöiden tuottaminen kone-värähtelijällä

Vaihe 1. Sekoitamme ratkaisumme mittasuhteiden mukaan. Erityistä huomiota on kiinnitettävä oikeaan vesimäärään, koska sementtilohkot eivät saa levitä, kun otat ne pois muotista.

Ratkaisu lohkojen valmistukseen

Jotta saadaan selville seoksen oikea sakeus, suorita pieni testi. Purista ratkaisu kädessäsi: jos se liitetään siihen ja kun se putoaa maahan, se ei ole hämärtynyt, tämä on hyvä ja oikea ratkaisu.

Vaihe 2. Täytä lomake ratkaisu, jossa on liukumäki.

Liuota ratkaisu liu'ulla

Vaihe 3. Käynnistä laite 2-4 sekunnin ajan, minkä jälkeen ladattu koostumus tiivistetään. Tasaa seos kädet siten, että raudatangot (sylinterit) ovat näkyvissä.

Vaihe 4. Jos lomakkeessa ei ole tarpeeksi seosta, sinun on lisättävä se, työnnä kiristin ja kytke virran uudelleen päälle. Muodostuksen loppuunotto osoittaa rajoittimien kiinnittimen vedon.

Vaihe 5. Jälleen meidän vibromuotoilun pitäisi olla päällä 6-10 s.

Vaihe 6. Sulje yläkansi sylinterien reikiin. Ja teemme toisen tampingin nostamalla ja laskemalla kansi 4-5 kertaa.

Vaihe 7. Sitten, sulkematta laitetta, lomake poistetaan, riittää auton ottaminen itsellesi.

Värähtelyn avulla tapahtuvan siirtymän aikana voidaan valmistaa jopa 500 hiekkalaattaa.

Vaihe 8. Kuivaa lohkot 5-10 päivää. Tuloksena olevien rakennusmateriaalien täydellinen kovettuminen tapahtuu kuukauden kuluttua, kun kosteuden on oltava korkea ja ilman lämmin.

Vaihe 9. Päivän jälkeen lohkot voidaan siirtää tallennuspaikoille (ne eivät murtu), mutta ne voidaan asettaa vasta viikon kuluttua. Ja jos loppujen lopuksi lisätään liuoksen pehmitintä, sen jälkeen 6-8 tuntia niitä voidaan siirtää ja säilyttää.

Tietenkään sinun ei pitäisi ostaa värähtelevää laitetta yksittäiselle tuotannolle, mutta sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota tampereihin, kun luodaan hiekkalaatikkoja (tuotteen laatu riippuu tästä prosessista). Tällöin voit käyttää tavanomaista hiontavibraattoria, johon on tarpeeksi laita lomake seokseen.

Video - Cinder-lohkojen valmistus kone-värähtelijällä

Karkeiden lohkojen säilytysominaisuudet

Säilytä saadut tuotteet pyramidipilareissa välittömästi sata kappaletta.

Samaan aikaan ne on pinottu pienillä aukkoilla. Sinun tarvitsee vain kuivaa materiaali pari kuukautta - niin voit alkaa rakentaa kylpyläosastoa, laajennusta tai varikkoa.

Mitkä ovat kuonan tuotannon ominaisuudet?

Kuorien valmistuksessa on kiinnitettävä erityistä huomiota kuivaukseen. Joten esimerkiksi kaikki himmennys tai epätasaisuus heikentävät rakennusmateriaalia. Toinen vaatimus materiaalin laadusta on geometria. Suuri määrä väärinkäytöksiä ja puutteita - edellytys nousevien kustannusten viimeistelyyn pystytettyjen seinien. Siksi tuotteen valmistamiseen kannattaa täyttää lomake tai vibroimu. Älä jätä liuosta liu'uksi liu'ulla, koska tärinä kallistaa seoksesi.

Lomakkeen täyttöesimerkki

Jotta plastiheys paranee liuoksen sekoittamisen yhteydessä, älä unohda pehmittimen täyttämistä laskemalla 5 g yksikköä kohden. Tämä säästää tuotetta mahdollisista halkeiluista, lisää vahvuutta ja huurtumista. Pieni kylpyamme voidaan valmistaa käsin käsin, mutta betonisekoitin auttaa nopeuttamaan prosessia. Riittää, että voit ostaa tai lainata pienen yksikön hetken, kapasiteetillaan 02-0.5 cu. m.

Video - kotitekoinen betonisekoittimet

Ennen kuin seos valmistetaan 5-6 tuntia ennen tätä kostuta kuona. Tämä mahdollistaa paremman sidoksen sementin jyvien ja täytefraktion välillä. On huomattava, että jos täytät puu- tai metallimuotit ilman tärinää, seoksen tulisi olla vetistä.

Hyödyt ja haitat hiutaleiden käyttämisestä

Kärrylohkon etuja ovat:

 • mahdollisuus valmistaa kesämökillä tai yksityisessä talossa;
 • materiaalin kuivaus voi tapahtua sekä autoklaavissa (teollisuustuotannossa) että ulkoilmassa (itsenäisellä tuotannolla);
 • karkeiden lohkojen rakentaminen aiheuttaa minimaalisen lämpöhäviön;
 • edullinen materiaali;
 • rakennuksen rakentaminen toteutetaan nopeasti, kun otetaan huomioon lohkojen suuri koko;
 • kun sekoitat ratkaisua, voit muuttaa osuuksia antamalla sille tiettyjä ominaisuuksia;
 • sinulla on valta tehdä kaikenkokoista hiekkalaattaa.

Käsintehdyt lohkot

Sementtilohkon haitat:

 • alhaiset huurteenkestävyysluvut, mutta erityisen lisäaineen avulla niitä voidaan lisätä;
 • ympäristöystävällisyydestä on epäilyksiä erityisesti masuunikuolle valmistetuista tuotteista;
 • nesteen imeytymisen ominaisuuksien osalta aineella on voimakas kosteuden absorptio vaatii erityisiä suojapinnoitteita;
 • epävakaus (korkean nousun rakentamiseen tämä materiaali ei selvästikään ole sopiva).