Vektori - materiaalit

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta. Sen on oltava luotettava ja kestävä lämpötilan vaihteluille, sademäärän ja pohjaveden aggressiiviseen vaikutukseen. Nämä ominaisuudet ovat raudoitetut betonipohjat. Ne ovat helposti koottavia ja edullisia.

Vahvistettu betonilohkareita käytetään perustusten, kellari seinien ja teknisen maan alla. Betonituotteiden lohkot ovat melko massiivisia, säännölliset suorakulmainen kasvot. Ne on valmistettu GOST 13579-78: n mukaisesti raskaasta betonista, jolla on suuri tiheys. Tuotteiden lisää jäykkyys tarjoaa kiinnitysosat.

On olemassa useita erilaisia ​​raudoitettuja betonilohkoja, joista yleisimpiä ovat FBS, eli perusseinäelementit. He pystyvät kestämään hyvin suuria kuormia, he pystyvät rakentamaan rakennuksia.

Säätölevyt ovat suosittuja monipuolisuuden vuoksi: ne kestävät kovia lämpötilahäviöitä (-70... + 50 astetta)

Vahvistettu betonilohkareiden kohta "Ksm the Vector":

- täyttävät koon ja laadun vaatimukset;

- kestää mätää, ikääntymistä, korroosiota ja kosteutta;

- joita kemikaalit eivät koske.

Pohjaseinäelementit luokitellaan pääkerrosten lukumäärän ja niiden seinämän mukaan. "Kcm Vector" -sovelluksessa voit ostaa laadukkaita, eri ulottuvuuksisia betonituotteita. Pisin mallit ovat PBS 24 4 6 - 24 6 6, joiden pituus on 240 senttimetriä.

Merkintä koostuu pyöristetyistä lineaarisista mitoista ja materiaalin merkinnöistä. Esimerkiksi betonituotteiden lohko FBS 24-6-6t on lohko, jossa on parametreja 2400x600x600 mm tehty raskasta betonia.

Kumpikaan aika eikä kaikki ilmasto-olosuhteet vaikuttavat perustilohkojen ominaisuuksiin. Ne eivät ole epämuodostuneita, pysyvät yhtä vahvoina, huurunpitävät ja vedenpitävät.

perustukset

Säätiölohkot: kustannukset ja tekniset ominaisuudet

Seinän pohjaelementit (FBS) ovat materiaaleja talon perustuksen muodostamiseksi. He auttavat järjestämään perusta ja rakentamaan seiniä.

Seinämateriaalilohkot ovat parallelepiped-muotoisia. Ne on valmistettu erilaisista laatuluokista (tavallisesti M-100, M-150 ja M-200), jotka on vahvistettu metallitangoilla (teräsbetoni).

Rakennusmateriaalien edut

Optimaalinen kuormitusjakautuma.

Seinien ja perustusten nopea rakentaminen. Näin säätiölohkot vähentävät rakennuskustannuksia.

Erilaisia ​​lujuusluokkia.

Hinta. Voronezhissa "ZHBI-2" -tehtaan perustuskeskukset ovat halvempia kuin vastaavat yritykset.

Korkealaatuinen kohtuullinen hinta. Säätölevyjen avulla voit rakentaa paksuja seiniä, jotka kestävät mekaanisia vaurioita.

Kosteuden ja lämpötilan muutokset.

Jos noudatat tämän rakennusmateriaalin kanssa työskentelyn sääntöjä ja noudatat tekniikkaa, niin lyhyessä ajassa voit rakentaa vahvan ja luotettavan rakenteen perustuslohkoista.

Mistä ostaa perustuslohkoja Voronezh?

Voronezhissa on mahdollista ostaa perushyödykkeitä laitoksen "ZhBI-2" alueella. Meillä on käytettävissä - kaikenkokoisia pohjapaloja. Yksikköhinta on yksi alueen alhaisimmista. Palveluksessasi - joustava hinnoittelupolitiikka (tukkukauppiaat - erityisolosuhteet), kannattava yhteistyöjärjestelmä, tekninen ja informatiivinen tuki jokaiselle asiakkaalle.

Työskentelemme paitsi suurien ja keskisuurten kehittäjien, myös yksilöiden kanssa.

FBS-korttelit Voronezhissa

FBS-lohkot - rakennusmateriaali, joka on vahvistettu metallivahvikotelolla.

Osta PBS voi olla eri kokoisia järjestämiseen säätiöt, kellarit, tekniset osa-kentät. Yrityksemme FBS tarjoaa edullisia hintoja kaikille rakennusyrityksille. Kaikki tuotteet erotetaan laadusta ja tiukasta GOST-standardien noudattamisesta kaikissa eritelmissä.

FBS-lohkot - ominaisuudet ja ominaisuudet

FBS-lohkojen osalta parallelepipedin rakenne on luonteenomaista, sillä siinä ei ole aukkoja, tyhjiöitä. Sen muoto on oikea ja kätevä nopeaa ja tarkkaa asennusta varten. FBS-lohkot voivat poiketa korkeudesta, leveydestä ja pituudesta, joten jokainen yritys voi ostaa meiltä tarvittavat rakennusmateriaalit. Tuotteen mitat säilytetään tarkasti GOST-merkinnän mukaan.

Voimme ostaa FBS: llä korkean suorituskyvyn tärkeimmistä indikaattoreista:

Tuotteemme kestävät vaikuttavia kuormia, aggressiivisia käyttöolosuhteita, vettä ja subzero-lämpötiloja. Lohkot muodostavat luotettavan pohjan kohteelle, joka on säilyttänyt ominaisuutensa vuosisatojen ajan ilman vaurioita.

PBS: n edut

FBS-hinta on käytettävissä, joten rakennusmateriaaleja käytetään aktiivisesti säätiöiden järjestämiseen. Tuotteet toimitetaan asennuskalusteineen, erottuvat yksinkertaisella asennuksella, jota voidaan ylläpitää erityisellä liimalla tai laastin hiekkasementtikoostumuksella. FBS-lohkojen etuja ovat myös:

 • vaikuttava rakentamisnopeus - riittää yksittäisten elementtien kokoaminen FBS-lohkojen muodossa, hintaa houkutteleva ja säätiö on valmis;
 • luotettavuus - tuotannostomme tuotteista voit luoda perustan yksikerroksisille rakennuksille, korkealle rakennuksille. Tarjoamme erilaisia ​​FBS-lohkoja, joiden hinnat eroavat toisistaan, samoin kuin raudoituksen tiheys, liuosmuoto, joka tekee tuotteista sopivan eri kohdealueille;
 • kohtuullisuus - tuotteet toimitetaan asennuslenkkeillä, jotta ne voidaan sijoittaa helposti kaivoihin. Yhden kaliipin lohkojen koot on sovitettu tarkasti toisiinsa, myös telineiden tiheys kasvaa.

Lisäksi FBS: lle on tunnusomaista vastustuskyky nollan alapuolelle, pohjavedelle ja merkittäville kuormille. Jokainen tuotesindikaattori tarkistetaan tehtaalla, joten tuottamamme tuotteet ovat kaikilta osin yhdenmukaiset voimassa olevien määräysten kanssa.

Jos tarvitset FBS-korttelia, jonka hinnat ovat saatavilla, soita. Tuotannollemme nimikkeistö sisältää kaikki suosittujen tuotteiden kaliipit, joiden kustannukset ovat houkuttelevia kehittäjille.

Pohjustuslohkot: teräsbetoni, kevyt aggregaatti

Esivalmistetut lohkopohjat perustuivat muutamiin vuosikymmeninä. Tähän päivään saakka muutamat rakennukset ovat betonielementteihin koottuja nauhan perustuksia. Mutta kaikki rakentajat eivät pidä niitä luotettavina: loppujen lopuksi he eivät ole monoliittisia, ja siksi he kestävät pahempaa maaliikettä.

Monoliittiset perustukset ovat erittäin luotettavia. Mutta niiden luominen on hyvin pitkä ja vaikea prosessi, se tarvitsee asentaa muotit, tehdä lujitusvyö useilla satoilla neulomispisteillä, vaivaa suurta määrää laastia ja kaada se. Odotettuaan muutaman viikon ikääntymisratkaisun ja vasta sen jälkeen jatkaa rakentamista. Kaikki kestää vähintään kuukausi, ja useammin, jos kaikki tehdään käsin ilman ulkopuolisten työntekijöiden osallistumista.

Tekniikka alustan kokoonpanosta lohkoista ja laajuudesta

Nopeuttaa prosessia ja käyttää valmiita perustuslohkoja. Ne tuottavat paljon tehtaita, ne ovat erilaisia, geometriaa ja ulottuvuuksia. Joillakin voit työskennellä vain rakennuslaitteiden avulla, ja toiset - pienimmätkin - voit työskennellä manuaalisesti.

Säätiön rakentaminen vie vähän aikaa säätiölohkojen kanssa

Asennettaessa ne asetetaan kaivettuun kaivoon valmistetulle alustalle. Rivit ja peräkkäin olevat elementit yhdistetään käyttämällä sementtilaastia, toisinaan lujitushihnoilla luotettavuuden lisäämiseksi. Voit jopa koota pienen pohjan kylpyyn, pieneen taloon tai autotalliin yhden päivän aikana. Sen jälkeen on vielä tehtävä vedenpitävyys ja eristystyöt.

Mutta koska rakenne ei ole monoliitti, se voidaan asentaa vain luotettaviin, pölytöntä maaperää. Jos turvotukseen on jopa minimaalinen taipuisuus, on parempi olla asentamatta esivalmistettua lohkoperustaa: kun se altistuu merkittäville voimille, se "kävelee" ja rakennus voi kaatua. Kuitenkin kuivilla ja kallisilla mailla tämä on yksi helpoimmista ja nopeasti pystytetyistä perustuksista. Nyt tiedät missä laittaa esivalmistetut lohkoperustelut.

Mitkä ovat perustablokit

Ensinnäkin puhutaan niistä materiaaleista, joista lohkot tehdään säätiön alla. Tämä on:

 • teräsbetoni;
 • kevytsoraa;
 • silikaattibetoni, jonka lujuus on suurempi.

Vahvitetun betonilohkareiden valmistuksessa liuosta käytetään useimmin luokkiin M-150, M-100, M-200. Riippuen siitä, ominaisuudet muuttuvat, hinnankorotukset. Jos rakennuksen on tarkoitus olla massiivinen, suuri ja raskas, vaaditaan korkealaatuisia ja korkealaatuisia lohkareita matalan rakennustyön lohkojen ja kylpytyspohjojen osalta, on riittävästi M-100-ratkaisuja.

Vahvistetut betonipohjat luokitellaan raskaiksi

Vahvistettu betonilohko on ja sitä kutsutaan raskaaksi: niiden massa on suuri liuoksen suuren tiheyden vuoksi. Niiden paino koosta riippuen voi olla 300 kg - 2 tonnia. Jotta voidaan erottaa lohkon tyyppi, kun merkintä on sijoitettu kirjaimen "T" loppuun.

Laajennetun saven valmistuksessa täyteaineena käytettiin laajennettua savea. Tämä koostumus on kevyempi, lohkot painavat 260 kg - 1,5 tonnia. Kun merkitset nämä tuotteet lopussa, lisää kirjain "L" - valo. Niiden lämmöneristysominaisuudet ovat paremmat, hinta on alhaisempi.

Mutta myös epämiellyttäviä ominaisuuksia ja ominaisuuksia ovat: korkea hygroskooppisuus sekä alhaisempi lujuus. Hygroskooppisuuden neutralointi edellyttää huolellista vedenpitävyyttä ja vedenpoiston toimenpiteitä pohjasta. Mitään ei kuitenkaan voida tehdä kestävyydestä: sardeldi-betonilohkoja voidaan käyttää vain kevyiden rakennusten perustuksiin, kuten puutaloihin tai yksittäisiin autotalliin.

Saviydin on ominaista epätasainen pinta

Silikaattilohkojen valmistuksessa käytetään pääasiassa kalkkia. Ratkaisu osoittautuu keskipitkän painovoiman vuoksi, koska näitä lohkoja kutsutaan valoiksi ja merkitty lopussa kirjaimella "C". Paino, joka on valmistettu tuotestandardien mukaisesti (vähimmäistiheys 1800 kg / m 3), voi olla 300 kg (pienin) ja 1,63 tonni (suurin).

GOST: n mukaan silikaattibetonilohkoja ei käytetä kosteissa olosuhteissa. Tämä tarkoittaa, että ne eivät sovellu säätiöön.

ominaisuudet

Materiaalitiheyden, massan ja hinnan lisäksi on monia ominaisuuksia, jotka vaativat huomiota. On monia muita parametreja, jotka on valittava.

Tyypit ja koot

Säätölohkoissa on erilaisia ​​muotoja ja profiileja, lisäksi erilaisia ​​kokonaismittoja. Eri muotoisten tuotteiden erilaiset käyttötarkoitukset ja merkinnät ovat:

 • Sylinterimäisiä pylväitä käytetään pino- ja pylvästyyppisten perustusten rakentamisessa. Niitä kutsutaan kirjaimella "F".
 • Trapetsiset fragmentit toimivat hyväksi nauhalle tai pylväspohjalle (tyynylle). Nämä tuotteet on merkitty "FL". Kaikki parametrit ja mitat kuvataan GOST 13580-85.

Trapetsituotteet toimivat hyväksi perustaksi

Sen jälkeen, kun kirjaimet ilmoittavat tuotetyypin, jota seuraa joukko numeroita. Ne näyttävät desimaaleina ilmoitetut lohkojen mitat. Ensimmäinen numero on pituus, toinen on leveys ja viimeinen korkeus. Esimerkiksi FBS-24-6-6 on suorakaiteen muotoinen lohko, 240 cm pitkä, 60 cm korkea ja 60 cm leveä. Nimitys FL-6-12-3 tulkitaan seuraavasti: puolisuunnikkaan muotoinen lohko (tyyny), 60 cm pitkä, 120 cm leveä ja korkeus 30 cm.

On lohkopalkkeja. Ne ovat myös joskus tarpeen rakentamisessa.

Kaikkien näiden yksiköiden käyttö edellyttää nostureiden käyttöä tai vähintään vinssiä. Mutta hyvin pieniä lohkoja, joiden koko on 20 * 20 * 40 cm, kaadetaan vakiomuotoihin samoissa tehtaissa. Kaatamisen yhteydessä vibropress-koneet toimivat, mikä lisää liuoksen tiheyttä. Käytetään Portland-sementin, hiekan ja karkean aggregaatin seosta. Yhdistelmä voi olla sora, ja sitten lohko on betonia tai laajennettua savea ja sitten se on vastaavasti laajennettu savi.

Pienet betonilohkot ovat täyteläisiä ja onttoja. Täysikasvuisia käytetään epätasaisten rakennusten perustuksiin kiinteillä maaperillä, ontto - seinämille. On mahdollista työskennellä ilman tarvikkeita: massa on enintään 40 kg. Mutta kun rakennat tällaista säätiötä, sinun on luotava lisää vahvikkeita. Joissakin tapauksissa metalliverkko sijoitetaan jokaiseen vaakasuoraan saumaan. Ja voiman lisäämiseksi voit myös tehdä korkeamman lujitushihnan. Kaikki riippuu paikan päällä olevista olosuhteista ja rakennuksen rakenteesta.

Pakkasvaste

Tämä ominaisuus on tärkeä useimmille maamme osa-alueille. Jokainen materiaali kestää tietyn määrän jäädytys- ja rikkoutumisjaksoja. Tämän indikaattorin lisäämiseksi liuokseen lisätään erilaisia ​​lisäaineita. On selvää, että mitä enemmän syklistä betonielementtiä kulkee ilman tuhoa, sitä kauemmin säätiö toimii.

FBS-lohkon kokotaulukko

Vastustuskyky keskisuurille

Jos paikan päällä on happamia tai emäksisiä maaperä, on tarpeen valita betonityyppi vastaavasti. Jos puhumme esikaupungeista, suurin osa maaperästä on hapan, koska tällöin on tarpeen käyttää lohkareita roskarina täyteaineena: se antaa tuotteille vastustuskyvyn happoa vastaan.

Maaperän happamuus määritetään testeillä, jotka voidaan ostaa maataloustuotteita myyvässä myymälässä. Ne maksavat penniäkään, sovellusmuoto on maalattu pakettina sekä mittakaava, jolla murskojen tila määritetään.

Kustannukset ja laatu

Voit sanoa, kuinka paljon toinen tai useampi säätiö maksaa vain sen jälkeen, kun olet kutsunut useita kasveja alueellasi. Hinnat vaihtelevat huomattavasti. Lisäksi huomattava ero voi olla jopa saman alueen valmistajien keskuudessa. Piste voi olla betonin merkki. Täällä sinun täytyy kysyä ja vertailla. Älä ole laiskoja päästä kunkin tuotannon ja tarkastaa, arvioida lohkoja siellä siellä seuraavat parametrit:

Käsintehtyjen pohjalevyjen laatu on tarkistettava.

 • Geometria. Kaikkien lohkojen tulee olla samat, reunojen on oltava tasalaatuisia ja kirkkaita. On myös toivottavaa, että pinnoilla on myös vähäiset puutteet tai niitä ei ole lainkaan.
 • Ilmoitettua tiheyttä voidaan verrata kotona (puhutaan pienistä lohkoista 20 * 20 * 40 cm). Heidän on punnittava, vertailtava mitat ja paino. Laske tiheys. Sementtibetonista ei saa olla alle 1800 kg / m 3 betonin osalta - vähintään 2000 kg / m 3. Vain näitä voidaan käyttää säätiöihin.
 • Tee sitten törmäystesti: pudota lohkoja samasta korkeudesta kovan pinnan päälle. Missään tapauksessa ne eivät pääse eroon, pelimerkkien tulee olla vähäisiä.

Näiden yksinkertaisten manipulaatioiden avulla voit määrittää betonilohkojen laadun. Älä unohda, mikä niistä kuuluu mihin yritykseen (merkki tai numero).

Lohkojen perustaminen

On olemassa useita erilaisia ​​perustuksia, joiden rakentaminen voi käyttää betonilohkoja. Se on nauha, kasa ja pylväs. Teknologia ei ole kovin erilainen, mutta jotkin piirteet ovat edelleen olemassa.

Lohkojen kaistaleet

Kaistaleen asentamisesta lohkoihin on useita vaihtoehtoja:

 • FBS-lohkot sijoitetaan hiekka- ja sora-alustaan, sitten ne asennetaan muurattujen sääntöjen mukaan - sidontaan (siten, että ylimmän elementin peittää alla olevan "sauman") "ruumiin" avulla. Tätä vaihtoehtoa voidaan käyttää kiinteässä kiinteässä maassa.
 • "Tyynyt" on asennettu vuoteeseen - FL-lohkot, ja FBS on jo asetettu päälle. Täällä maaperä voi olla löysä: "tyyny" jakaa painon.

Laite esivalmistettu lohkopohja, jossa on tyyny

Onko tällaisia ​​perustuksia mahdollista tehdä lohkoista 20 * 20 * 40 cm. Jos tämä on pieni painoprosentti ja maaperä sopii, vastaus on "kyllä". Erityisen hyvä tunne tässä tapauksessa hirsirakennusta lokista tai baarista. Puun joustavuudesta johtuen mahdolliset liikkeet kompensoidaan. Lisäksi tämä materiaali on kevyt ja pienikokoisten lohkojen vahvuus riittää ylläpitämään tätä painoa.

Jos maaperällä on jopa vähäinen vihjeet epätasaisuudesta, tai talo on vaikea, vain asiantuntijat sivuston tutkimisen ja laskelmien jälkeen voivat tehdä säätiön pienistä paloista.

Lohkojen käyttäminen paalu- ja pylväsperiaatteille

Pallosäätiöissä käytetään eri osien betoniterästuotteita: pyöreä, neliö, monikulmio. He syventävät kiinteitä maaperän kerroksia, jotka voivat kantaa talon painoa. Pallojen yläosa on yhdistetty nauhapohjalla, johon seinät tuetaan. Tämäntyyppinen säätiö on hyvä vaikeissa löysästi tai voimakkaasti tuhkassa maaperässä.

Betonilohkojen paalipohja

Pilarin perustuksilla on samanlainen geometria. Vain niiden syvyys on paljon vähemmän. On syvällä (jäädyttämisen yläpuolella) lajeja ja alle jäätymisaste. Pienempää syvyyttä kompensoidaan suurempi perusala: pylväät ovat pääsääntöisesti laajempia. Tässä, kuten esiohjelmoidun nauhan perustuksen rakentamisessa, seuraavat vaihtoehdot ovat mahdollisia:

 • Aseta vuode "tyyny" - FL, ja päälle laittaa lohkot sopivan kokoinen. Tämä vaihtoehto sopii hyvin alttiiksi maaperälle: laajennettu pohja vakauttaa rakennuksen kunnon.
 • Aseta välittömästi lohkot "F" alustalle. Tämä vaihtoehto on vähemmän vakaa, sopii pieniin massoihin.

Pylväsperusta kylvyssä, betonilohkosta rakennettu

tulokset

Betonielementtien asianmukainen käyttö säätiön rakentamiseen nopeuttaa prosessia. Edullisempi tai kalliimpi se osoittautuu ongelmalliseksi. Joissakin tapauksissa se on halvempaa, toisinaan nosturin pitkäaikaisen vuokrauksen vuoksi, se on kalliimpaa. Mikä on kiistaton, on se, että sitä rakennetaan paljon nopeammin, eikä tämä ole joskus yhtä tärkeä kuin kustannus.

Säätiö estää FBS: n

Säätiön rakentaminen on ratkaiseva tehtävä, ja se on kaiken kaikkiaan taakasta ylätasanteilta. Peruslohkoista voidaan rakentaa tehdasvalmisteinen säätö, josta sinun tarvitsee ostaa laadukasta materiaalia.

FBS (Foundation Blocks Continuous) käytetään erilaisten rakennusten, sekä asuinrakennusten ja teollisuuden tai varastoiden, sekä seinien, telineiden, siltojen, luiskien jne. Perusrakenteiden ja kellari seinien rakentamiseen. Niitä käytetään myös esteinä ja aidoissa. Jotta perustilohkojen FBS olisi vahva ja kestävä, niillä on oltava tiettyjä teknisiä ominaisuuksia.

Materiaalin tiheys ei saisi olla pienempi kuin 1800 kg / kuutiometri, eikä tuotteen sisäpuolella tulisi olla tyhjiöitä. Lyhennän kirjain C tarkoittaa, että lohkot ovat kiinteät. FBS: n salauksen purku on "seinäblokkeja" tai "rakennuspalikoita", tämä on väärä.

Valmistetaan myös FBP: itä (ontto, tyhjiin aukkoina) ja FBV (joissa on leikkauksia muniville viestinnöille).

FBS: n sisäpuolella voi olla sekä vahvistettu että vahvistettu, jälkimmäinen vaihtoehto on yleisempi, vahvempia tuotteita, joilla on suurempi lujuus, voidaan tehdä tilauksesta. FBP: tä käytetään seinien rakentamiseen, ne toimivat pysyväksi muottirakenteeksi, lisäävät raudoitusta aukkoihin ja täyttävät ne konkreettisella ratkaisulla. FBW: issä on leikkauksia helpottamaan viestien lähettämistä, paitsi että ne ovat samoja FBS: ää (ne ovat myös kiinteitä). Ne on tehty konkreettisissa tehtaissa tilaamaan tiettyjä rakennushankkeita.

Piirros osoittaa, kuinka säätiö estää PBS: n järjestämisen.

GOST 13579-78: n mukaan kaikkien näiden tyyppisten betonilohkojen käyttämistä käytetään kellari- ja aluslohkojen rakentamiseen, jolloin perustusten rakentamiseen voidaan käyttää jatkuvaa tyyppiä (FBS). Vaikka tämä ei ole FBS: n päätavoite, niiden perustukset ovat vahvat ja kestävät oikealla laitteella.

Valmistettaessa FBS: ää, joka on tiivistetty värähtelevällä pöydällä tai upottamalla värähtelevillä täryttimillä, käytetään valumuottiin erikoismuotoja, joiden avulla voit tarkkaan seurata tuotteen geometriaa. Rakeista geometriaa olevat elementit eivät pysty muodostamaan tiheää asentoa, ja liian suuret saumat voivat kulkea kosteuden läpi. Betoni on höyrytetty nopeaan karkaisuun ja kovettumiseen. Tämän tekniikan avulla betoni voi saada jopa 70% vahvuutta päivässä useiden viikkojen sijaan. Höyrystämällä tai ilman sitä ei ole vaikutusta lopputuotteen laatuun.

Tekniset tiedot

GOST, joka säätelee FBS: n tuotantoa ja teknisiä ominaisuuksia, sisältää seuraavat kokoluokat:

 • 2380, 1180 pitkä ja lisäksi 880 mm pitkä,
 • 300, 400, 500 ja 600 mm leveä
 • 280 tai 580 mm korkea.

Pienikokoisia lajikkeita, kuten 600 * 600 * 600 mm tai 400 mm. Jokainen tuote on suorakaiteen muotoinen suuntaissärmiö, jonka päissä on urat tiiviimpään muuraukseen, joka on täytetty laastilla seinän tai pohjan rakentamisen aikana, ja asennuslenkit, joihin ne on kiinnitetty liikuttamiseen ja asennukseen.

PBS-pohjalevyt on valmistettu raskasta (tiheydeltään 2400 kg / kuutiometri), silikaatti (tiheys 2000 kg / kuutiometri) tai paisutettu savi (tiheys 1800 kg / kuutiometri) betonia. Betonin lujuuden tulisi olla

 • vähintään betoniarvon M100 B7.5,
 • vähintään betoniarvolle M150, B12,5,
 • raskaalle betonille - B3.5 (M50) - B15 (M200).

Kuvassa olevassa taulukossa on tietoja eri betonilaitteiden FBS-lujuudesta ja massasta.

FBS: n jäätymisvastuksen tulisi olla vähintään 50 jäädytys-sulatusjaksoa, veden kestävyys - W2.

Tyyppimerkintä ilmaisee sen mitat desimaaleina, pyöristettynä. Merkintä osoittaa myös betonityypin:

 • "T" - raskas betoni,
 • "P" - laajennettu savi (huokoisissa aggregaateissa),
 • "C" - silikaatti.

Annan esimerkin. FBS-24-4-6 t on betonilohko, jonka mitat ovat 2380 * 400 * 580 mm, joka koostuu raskasta betonia. Se voidaan merkitä eri tavalla:

Lohkojen massa on 260 kg ja sitä korkeampi, joten niiden perustuksen rakentamiseen tarvitaan erikoislaitteita. Kotelorakennuksessa käytetään useimmin lohkoja, joiden paksuus on 60 cm. Lohkon paino on 24-6-6 (2380 * 60 * 58 mm, yksi suosituimmista) 1960 kg. Kuvassa oleva taulukko esittää FBS: n mitat ja massat. Kokorajan poikkeaman pituuden tulee olla 13 mm, leveys ja korkeus 8 mm, leikkauksen koko 5 mm.

Lohkoissa on kiinnityskorvakkeet (silmukat), jotka sijaitsevat lohkon yläpinnalla. Silmukoissa käytetään kuumavalssattuja vahvikkeita tai jaksottaista profiilia. Tarvittaessa FBS voidaan tilata ilman silmukoita, tämä on sallittu standardien mukaan.

Lohkoilla voi olla valmiit tai viimeistelemättömät pinnat, eli ne voidaan kiinnittää koristeaineisiin, kuten laatat. Tämä ominaisuus riippuu FBS: n erityisestä tyypistä. Materiaalin pinnan on oltava sileä, ilman syviä halkeamia, pinnalle vain pienet halkeamat, joiden leveys on enintään 0,1 mm, ovat hyväksyttäviä betonityyppisille ja silikaattityypeille ja enintään 0,2 mm laajennetulle savibetonille.

Käytetyt perustilohkot

FBS ei käytännöllisesti katsoen ole romahtanut ajallaan, niin usein uusien uusien tilojen sijasta on sallittua käyttää halvempia toisen käden lohkoja ja niiden ominaisuudet ovat lähes samat kuin uusilla. Kussakin tapauksessa betonin tuhoutumisaste on kuitenkin arvioitava. On parempi ottaa asiantuntija tähän tarkoitukseen. Kuten uusia, käytettyjä tuotteita, on parempi ostaa hyvämaineisilta valmistajilta, usein niitä myydään betonituotteisiin.

Edut PBS: n käyttämisestä säätiölle

Joissakin tapauksissa PBS: n käyttö säätiöön on paljon kätevämpää kuin monoliittisen pohjan kaataminen.

 • Aika kutistuu - kaadettu betoniperusta pakastuu ja saavuttaa voimaa noin neljässä viikossa.
 • Vakiokoot helpottavat tämän aineiston vaaditun määrän laskemista.
 • Lisämateriaaleista (muotti, ristikko) ei veloiteta kustannuksia.
 • Voit valita haluamasi koon ja haluamasi ominaisuudet.
 • Kestävyys - asianmukaisella asennuksella valmistajat lupaavat yli 100 vuoden lohkojen käyttöikää.
 • FBS ei ole muuttunut ajan kuluessa.

Tällaisen säätiön haitat ovat tarve käyttää laitteita lohkojen kuljetukseen ja asentamiseen, mikä johtaa säätiön hinnan nousuun.

PBS: n perusta

Lohkojen perustukset voidaan rakentaa maaperään, johon voidaan valmistaa esiohjatut liuskan pohjat. Mikä parasta, jos maa on kivinen tai karkea hiekka. Heikommassa maassa joka kahden rivin jälkeen tehdään betonivahvavyötä. Myös vahvistusvyö on kaadettava kaivon pohjaan ennen FBS: n asennusta. Kaivon pohja on tasoitettava, peitettävä hiekalla (jos maa ei ole hiekkainen) ja tiivistetty.

Huonosti maaperä voi rakentaa ajoittaisen perustan. Tämä vähentää käytetyn materiaalin määrää ja siten myös käteiskustannuksia. Tällaiselle pohjalle on jätetty tyhjät lohkot, jotka ovat täynnä maata ja varovasti paikoillaan.

Myös heikoilla maaperillä ensimmäinen rivi ei ole peräisin tavallisista FBS-levyistä, vaan erityisistä tyynylohkoista, joilla on suurempi leveys, mikä lisää säätiön perustan alaa.

Lohkojen väliin jää jäljelle enintään 70 cm: n raot, ne täytetään alukkeella ja varoen ne tiukasti kerroksittain. Jo tavalliset FBS: t sijoitetaan "tyynyjen" riviin niin, että niiden väliset saumat kuuluvat alemmalle riville.

On suositeltavaa ostaa FBS kauemmin kuin mahdollista - niin säästössä on vähemmän saumoja, joten se on vahvempi. Video näyttää FBS: n perustan ja kellarin rakentamisen.

Yleensä säätiöihin käytetään lohkoja, joiden korkeus on 580 mm, ne ovat kätevämpiä. Mitä heikompi maaperän kantavuus on, sitä suositellaan suurempia lohkoja. Savi- ja siipikarjalle on parasta ottaa suuria teräsbetonituotteita kokoa 24-6-6 ja hiekkapohjaisille - lyhyemmille 12-6-6. Seinämän pituus on optimaalinen 4-5 lohkojen käyttämiseksi tämän perusteella ja valita FBS: n pituuden.

FBS: n vahvuuden ansiosta seinät voidaan tehdä paksummaksi kuin perustus. On hyväksyttävää, että seinä työntyy 10 cm toiselta sivulta tai 6 cm kummastakin.

johtopäätös

FBS-lohkot ovat materiaalia yhdistetyn alustan nopealle laitteelle. Niillä on suuri vahvuus, pitkä käyttöikä. Mutta jotta säätiö olisi vahva, sinun on hankittava laadukkaita materiaaleja, joilla on tarvittavat tekniset ominaisuudet.

perustukset

Säätiölohkot: kustannukset ja tekniset ominaisuudet

Seinän pohjaelementit (FBS) ovat materiaaleja talon perustuksen muodostamiseksi. He auttavat järjestämään perusta ja rakentamaan seiniä.

Seinämateriaalilohkot ovat parallelepiped-muotoisia. Ne on valmistettu erilaisista laatuluokista (tavallisesti M-100, M-150 ja M-200), jotka on vahvistettu metallitangoilla (teräsbetoni).

Rakennusmateriaalien edut

Optimaalinen kuormitusjakautuma.

Seinien ja perustusten nopea rakentaminen. Näin säätiölohkot vähentävät rakennuskustannuksia.

Erilaisia ​​lujuusluokkia.

Hinta. Voronezhissa "ZHBI-2" -tehtaan perustuskeskukset ovat halvempia kuin vastaavat yritykset.

Korkealaatuinen kohtuullinen hinta. Säätölevyjen avulla voit rakentaa paksuja seiniä, jotka kestävät mekaanisia vaurioita.

Kosteuden ja lämpötilan muutokset.

Jos noudatat tämän rakennusmateriaalin kanssa työskentelyn sääntöjä ja noudatat tekniikkaa, niin lyhyessä ajassa voit rakentaa vahvan ja luotettavan rakenteen perustuslohkoista.

Mistä ostaa perustuslohkoja Voronezh?

Voronezhissa on mahdollista ostaa perushyödykkeitä laitoksen "ZhBI-2" alueella. Meillä on käytettävissä - kaikenkokoisia pohjapaloja. Yksikköhinta on yksi alueen alhaisimmista. Palveluksessasi - joustava hinnoittelupolitiikka (tukkukauppiaat - erityisolosuhteet), kannattava yhteistyöjärjestelmä, tekninen ja informatiivinen tuki jokaiselle asiakkaalle.

Työskentelemme paitsi suurien ja keskisuurten kehittäjien, myös yksilöiden kanssa.

Betonipohjat - koot ja hinnat

Valtavat kuormat ja voimakas alttius pohjalle pohjaveden vaikutukselle, lämpötilan vaihtelut, etsivät jatkuvasti keinoja rakenteen vahvistamiseen. Yksi tehokkaimmista tavoista rakentaa säätiö on estämismenetelmä. Tätä varten käytä erityisiä peruslohkoja vakiokokoisilla ja vakainominaisuuksilla.

sisältö:

Mikä on konkreettinen lohko säätiölle

Pohjan rakentaminen alusta alkaen merkitsee paljon työtä sekä maaston että materiaalien valmistelussa. Jos ainakin joitain ehtoja ei noudateta, kaikki rakentamisen kiinteiden ja kestävien rakenteiden tekeminen voi olla turhaa. Osa säätiön ongelmista olettaa betonilohkon, koska se on valmiina rakenne, jossa on pysyviä parametreja, lineaarisia mittoja, kokoonpanoa ja materiaalien koostumusta.

Taulukossa esitetyt betonilohkot, joiden koot ja hinnat on merkitty taulukkoon, valmistetaan ainoastaan ​​raskasbetonista M100 ja M200 (T), savirautabetonia, jonka merkintä P on tuote tai silikaattibetoni, joka on merkitty kirjaimella C. Lohkot ovat käteviä, koska monilla malleilla on kasvot urat lohkojen yhdistämiseksi toisiinsa, mikä poistaa virheet munimessa. Yläpinnalle on asennettu kaksi tai yksi kiinnitysilmukka. Kaikki lohkot ovat kooltaan standardoituja, mutta muotoillut ja ei-standardi-lohkojen valmistus on mahdollista lähes kaikissa betonituotteissa.

Peruslohkojen tyypit ja merkinnät

Suuresta yhdistämisasteesta huolimatta betonilohkot säätiölle voivat olla erilaisia. Se riippuu monista parametreista, mutta tärkeimmät lohkotyypit ovat seuraavat:

 • jotka on merkitty FBS: llä ja joita käytettiin kellareiden ja kellarien rakentamiseen, eivätkä vain perustaneet niitä, vaan niillä on vankka rakenne;
 • pohja-ontto lohkot, FBP - samoilla lohkoilla on vain aukkoja, jotka avautuvat rakennuksen pohjalle;
 • rei'itetyt universaaliset lohkot - UDB, ovat sylinterimäiset aukot sisäpuolella.

Joissakin tapauksissa on myös tarve käyttää FL-lohkopyyhkeitä.

Peruslohkojen koot

Massat ja mitat ovat tärkeimmät erot samankaltaisesta materiaalista valmistettujen lohkojen välillä. Myös merkinnän mukaan ne voivat poiketa aukkojen läsnäolosta, mikä puolestaan ​​vaikuttaa lohkon massaan ja tämä on joissakin tapauksissa erittäin tärkeä, ellei pääindikaattori. Kun perustat heikoille ja liikuteltaville maille, se on lohkon massa, jolla voi olla ratkaiseva rooli säätiön rakentamisessa.

Ei ole tarvetta muistaa tai tulostaa taulukossa annettuja tietoja lohkokokoon, koska jokainen parametri on salattu lohkon merkinnöissä. Esimerkiksi FBS 24.36T -lohkon merkintä ilmoittaa tarkkaavaiselle kehittäjälle, että seinämälohkon pituus on 240 cm, leveys 30 ja korkeus 60 cm. Lisäksi kirjain T kertoo, että lohko on raskasta betonia. Savi-betonille sen tiheys on 1 800 kg / m³ ja silikaattibetonilla 2 000 kg / m³.

Keskeisten elementtien käytön tärkeimmät edut

Monoliittiset massiiviset perustukset sekä pylväs- ja jatkuvat liuskarakenteet eivät joskus voi tarjota yksittäisten FBS-lohkojen tarjoamia ominaisuuksia. On monia syitä, joiden vuoksi säätiön asentaminen FBS-lohkoilta on paljon parempi. Heidän joukossaan on syytä korostaa:

 1. Perusrakenteen nopea rakentaminen. Rakentamisolosuhteet eivät aina salli säätiötä mitatulla ja perusteellisella tavalla, ja kiire tässä asiassa on täysin hyödytön. Tällöin FBS-lohkot ovat hyödyllisiä. Kun kaatetaan säätiö tavalliseen tapaan, aikaisemmin kuin kuukauden ja puolen, ei ole mahdollista jatkaa rakentamista. Säätiön on tartuttava ja ratkaistava. Vain silloin seinät voidaan pystyttää. Lohkot antavat myös mahdollisuuden aloittaa rakentamisen heti levittämisen ja vahvistamisen jälkeen. Lisäksi FBS-lohkojen perusta, jonka laskenta on paljon helpompaa ja joka perustuu valmiisiin lohkokokoihin, kestää paljon vähemmän aikaa suunnitella.
 2. Laadun vakaus. Rakennuspaikan olosuhteissa on vaikea saavuttaa seoksen vakaata laatua valueksi ja suorittaa vahvistus kaikkien standardien mukaisesti. Lohkojen osalta koko prosessi tapahtuu tuotanto-olosuhteissa virtaviivaisella ja automatisoitulla työkierrolla. Siksi suunnittelun laatua ja vakautta koskevat kysymykset katoavat.
 3. Lohkot ovat yleismaailmallisia. Niiden avulla voit harjoittaa kaikenlaista säätiötä sarakkeesta riippuen ja päätyä nauhalle. Voit myös luottaa siihen yhden kerroksen rakentamisessa ja monikerroksisen asuinrakennuksen rakentamisessa.
 4. Helppo asennus. Riittää, että käytetään nostomekanismia, ja minkä tahansa kokoonpanon pohja voidaan tehdä mahdollisimman lyhyessä ajassa urien ja profiiliprojektien ansiosta lohkojen päissä.
 5. Betonin koostumus, josta lohko valetaan, voi vaihdella rakennusolosuhteista riippuen. Koostumus voi esimerkiksi sisältää lisäaineita koostumuksen pakkasvastuksen tai maaperän happamuuden resistenssin parantamiseksi.

Sana, joka on tehnyt säätiön laitetta koskevan ratkaisun lohkoilta, riittää vain huolehtia vastaavista rakennuslaitteista, sitten rakentaminen tapahtuu mahdollisimman pian ja moitteettomalla laadulla.

Betonilohkot

Betonielementtien käyttö FBS

 • Rakennuksen betonilohkojen tyypit ja parametrit
 • Betonilohkojen haitat säätiölle
 • Materiaalinvalintasäännöt

Rakennuksen luotettavuus taataan rakentamisen perustaksi. Tähän mennessä betonielementit FBS ovat yksi parhaista materiaaleista talon perustusten järjestelyyn. Helppokäyttöisyyden vuoksi elementit valmistetaan suorakulmaisten, eri kokoisia suuntaissärmiöinä. Säätölohkojen koko riippuu täysin kuormituksesta, joka annetaan niille rakennuksen rakentamisena.

Betonilohkot FBS: llä on suuri lujuus ja ne on suunniteltu perustusten rakentamiseen.

Kunkin elementin päätyosassa olevat urat on suunniteltu täytettäväksi betoniseoksella perustusten tai seinien asennuksen aikana. Tyypillisesti tämä materiaali valitaan maanrakennusten tai kellari seinien liuskajohtojen rakentamiseksi kaupunkien pilvenpiirtäjiin ja teollisuustiloihin.

Rakennuksen betonilohkojen tyypit ja parametrit

FBS-lohkot ovat niitä raudoitettuja betonirakenteita, jotka vaativat optimaalista valintaa kutakin rakennetyyppiä kohti. Joten tähän mennessä asiakkaille tarjotaan erilaisia ​​materiaaleja, jotka eroavat erilaisissa parametreissä. Tämä on sekä puristuslujuus, veden kestävyys että pakkasenkestävyys ja paljon muuta.

FBS-lohkokoot.

Valitessaan otetaan huomioon erityiset rakennusolosuhteet:

 • maaperän ominaisuudet;
 • ilmasto;
 • rakennuksen korkeus;
 • elementtien laskennallinen kuormitus;
 • muut talon rakennuksen ominaisuudet.

FBS-betonilohkojen päätehtävä on jakaa kuormitus tasaisesti alustalle.

Tämä takaa säätiön eheyden ja koko talon vahvuuden. Raudasta betonista valmistettu teräsvahvisteinen materiaali täyttää täysin sille uskotun tehtävän. Samanaikaisesti käytetään erilaisia ​​valmistusmenetelmällisiä valmistusmenetelmiä.

Esimerkiksi höyryelementtejä ja niiden luonnollista kuivausta voidaan käyttää lopullisen tuotteen saamiseksi. Samalla materiaalin laatu pysyy yhtä korkeana. Tärkeämpi tekijä, joka vaikuttaa elementtien lujuuteen ja luotettavuuteen, on käytetyn betoniliuoksen laatu. Tällöin on otettava huomioon rakennusmateriaalia ostava ostaja.

FBS: n yleiset tekniset ominaisuudet.

Nykyaikaiset betonilohkot voivat olla:

Sen edut kiinteän monoliittisen betonin alapuolella ovat varsin ilmeiset. Ensinnäkin ne tarjoavat helpon ja nopean asennusprosessin. Sitten on tarpeen huomata hyvä suorituskyky geometriassa, joka mahdollistaa kokoonpanon ilman, että menetät aikaa elementtien valinnassa. FBS: n kolmas tärkein etu on materiaalin vähäinen riippuvuus sääolosuhteissa. Toisin kuin konkreettinen ratkaisu, joka vaatii aikaa kuivua, FBS-lohkot toimitetaan täysin valmiina ja niillä on tarvittava voima. Rakenteiden kokoaminen voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana kaikissa ilmasto-olosuhteissa.

Ottaen huomioon materiaalin tärkeimmät edut, emme saa unohtaa muita etuja, jotka ovat:

 • pitkän aikavälin toiminta;
 • parannetut ominaisuudet, joissa säätö pystyy kestämään lämpötila-arvot +50 - -70 ° C;
 • lujuus ja luotettavuus;
 • talousarvio ja taloudellinen tehokkuus.

Aineiston käyttötilastot osoittivat, että monoliittisella betonilla samoissa olosuhteissa betonilohkoilla on paremmat tulokset materiaalikustannusten ja rakennuskustannusten vähentämisessä.

Takaisin sisällysluetteloon

Jos FBS-lohkoja käytetään väärin, seinien ja pohjan muodonmuutos voi olla mahdollinen ongelma.

Riippumatta materiaalin ominaisuuksien korkeudesta, sillä on useita haittoja. Pääosa ei ole lohkojen teknisissä ominaisuuksissa, vaan niiden valinnassa ilmasto-olosuhteissa.

Mitä tapahtuu, jos käytetään materiaalia, joka on suunniteltu käytettäväksi toisessa ilmastovyöhykkeessä? Ensinnäkin merkitään vajoamisen rakennuksen ja muodonmuutos seinät. Tämä tapahtuu seuraavista syistä: usein lämpötilan vaihtelut alueilla epävakaa ilmasto aiheuttaa vajoamisen maahan pisteen jäädyttämistä, mikä lisää kuormitusta elementtien sisällytetty pohjan perusta. Betonilohkot putoavat maan päällä aiheuttaen muodonmuutoksia.

Asianmukainen rakennussuunnittelu tällaisilla ilmastollisilla alueilla voi ratkaista tämän ongelman. Voit esimerkiksi käyttää levyjä nauhan perustuksille, jotka toimivat tukirakenteen roolina ja yhdistävät lohkot maahan. Lohkojen ja maaperän välinen kosketusalue kasvaa, mikä lisää talon perustan luotettavuutta.

Takaisin sisällysluetteloon

Taulukko komponenttien osuuksista betonilohkoille.

Nykyään betonielementtiä voidaan käyttää paitsi rakennuksen perustan rakentamiseen myös muihin tarpeisiin. Tämä materiaali sopii erinomaisesti rakennuskohteiden, kellareiden ja paljon muuta. Kussakin tapauksessa valinta riippuu määräpaikasta.

Ostaakseen materiaali on täysin sopusoinnussa kaikki odotettavissa ominaisuuksia, sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä, kun se valitaan. Näin ollen tuotteiden laatu taataan sen valmistuksessa tehtaalla. On parempi valmistaa on sertifioinnin laboratorio, joka olisi tarkastettava paitsi noudattamista estää kaikki vaatimukset, mutta myös laatu tulevan käsittelyn betonia.

On tilanteita, joissa käsityöt, jotka harjoittavat lohkojen valmistusta, eivät voi tarjota ostajalle passia myytyjen tuotteiden laadusta. Terve mieli sanoo, että on parempi kieltää tällaiset FBS-lohkot. Jopa pienet raudan, hiekan tai sementin säästöt betonin tuotannossa voivat vaikuttaa katastrofaalisesti elementtien ominaisuuksiin.

Betonilohko on luotettava ja kestävä rakennusmateriaali, mikä nopeuttaa merkittävästi talon rakentamisen lisäksi myös sen seinämää. Lohkojen parametrien osaaminen ja laadun arviointi mahdollistavat rakentamisen mahdollisimman nopeasti ja helposti. Korkealaatuiset materiaalit takaavat koko rakenteen pitkän käyttöiän ja luotettavuuden.

Säätiö estää FBS: n

Säätiön rakentaminen on ratkaiseva tehtävä, ja se on kaiken kaikkiaan taakasta ylätasanteilta. Peruslohkoista voidaan rakentaa tehdasvalmisteinen säätö, josta sinun tarvitsee ostaa laadukasta materiaalia.

FBS (Foundation Blocks Continuous) käytetään erilaisten rakennusten, sekä asuinrakennusten ja teollisuuden tai varastoiden, sekä seinien, telineiden, siltojen, luiskien jne. Perusrakenteiden ja kellari seinien rakentamiseen. Niitä käytetään myös esteinä ja aidoissa. Jotta perustilohkojen FBS olisi vahva ja kestävä, niillä on oltava tiettyjä teknisiä ominaisuuksia.

Materiaalin tiheys ei saisi olla pienempi kuin 1800 kg / kuutiometri, eikä tuotteen sisäpuolella tulisi olla tyhjiöitä. Lyhennän kirjain C tarkoittaa, että lohkot ovat kiinteät. FBS: n salauksen purku on "seinäblokkeja" tai "rakennuspalikoita", tämä on väärä.

FBP: t tuotetaan myös (ontto, tyhjiin aukkoina) ja FBV: t (joissa on aukkoja muniville viestinnöille).

FBS: n sisäpuolella voi olla sekä vahvistettu että vahvistettu, jälkimmäinen vaihtoehto on yleisempi, vahvempia tuotteita, joilla on suurempi lujuus, voidaan tehdä tilauksesta. FBP: tä käytetään seinien rakentamiseen, ne toimivat pysyväksi muottirakenteeksi, lisäävät raudoitusta aukkoihin ja täyttävät ne konkreettisella ratkaisulla. FBW: issä on leikkauksia helpottamaan viestien lähettämistä, paitsi että ne ovat samoja FBS: ää (ne ovat myös kiinteitä). Ne on tehty konkreettisissa tehtaissa tilaamaan tiettyjä rakennushankkeita.

Piirros osoittaa, kuinka säätiö estää PBS: n järjestämisen.

GOST 13579-78: n mukaan kaikkien näiden tyyppisten betonilohkojen käyttämistä käytetään kellari- ja aluslohkojen rakentamiseen, jolloin perustusten rakentamiseen voidaan käyttää jatkuvaa tyyppiä (FBS). Vaikka tämä ei ole FBS: n päätavoite, niiden perustukset ovat vahvat ja kestävät oikealla laitteella.

Valmistettaessa FBS: ää, joka on tiivistetty värähtelevällä pöydällä tai upottamalla värähtelevillä täryttimillä, käytetään valumuottiin erikoismuotoja, joiden avulla voit tarkkaan seurata tuotteen geometriaa. Rakeista geometriaa olevat elementit eivät pysty muodostamaan tiheää asentoa, ja liian suuret saumat voivat kulkea kosteuden läpi. Betoni on höyrytetty nopeaan karkaisuun ja kovettumiseen. Tämän tekniikan avulla betoni voi saada jopa 70% vahvuutta päivässä useiden viikkojen sijaan. Höyrystämällä tai ilman sitä ei ole vaikutusta lopputuotteen laatuun.

Tekniset tiedot

GOST, joka säätelee FBS: n tuotantoa ja teknisiä ominaisuuksia, sisältää seuraavat kokoluokat:

 • 2380, 1180 pitkä ja lisäksi 880 mm pitkä,
 • 300, 400, 500 ja 600 mm leveä
 • 280 tai 580 mm korkea.

Pienikokoisia lajikkeita, kuten 600 * 600 * 600 mm tai 400 mm. Jokainen tuote on suorakaiteen muotoinen suuntaissärmiö, jonka päissä on urat tiiviimpään muuraukseen, joka on täytetty laastilla seinän tai pohjan rakentamisen aikana, ja asennuslenkit, joihin ne on kiinnitetty liikuttamiseen ja asennukseen.

PBS-pohjalevyt on valmistettu raskasta (tiheydeltään 2400 kg / kuutiometri), silikaatti (tiheys 2000 kg / kuutiometri) tai paisutettu savi (tiheys 1800 kg / kuutiometri) betonia. Betonin lujuuden tulisi olla

 • vähintään betoniarvon M100 B7.5,
 • vähintään betoniarvolle M150, B12,5,
 • raskaalle betonille - B3.5 (M50) - B15 (M200).

Kuvassa olevassa taulukossa on tietoja eri betonilaitteiden FBS-lujuudesta ja massasta.

FBS: n jäätymisvastuksen tulisi olla vähintään 50 jäädytys-sulatusjaksoa, veden kestävyys - W2.

Tyyppimerkintä ilmaisee sen mitat desimaaleina, pyöristettynä. Merkintä osoittaa myös betonityypin:

 • "T" - raskas betoni,
 • "P" - laajennettu savi (huokoisissa aggregaateissa),
 • "C" - silikaatti.

Annan esimerkin. FBS-24-4-6 t on betonilohko, jonka mitat ovat 2380 * 400 * 580 mm, joka koostuu raskasta betonia. Se voidaan merkitä eri tavalla:

Lohkojen massa on 260 kg ja sitä korkeampi, joten niiden perustuksen rakentamiseen tarvitaan erikoislaitteita. Kotelorakennuksessa käytetään useimmin lohkoja, joiden paksuus on 60 cm. Lohkon paino on 24-6-6 (2380 * 60 * 58 mm, yksi suosituimmista) 1960 kg. Kuvassa oleva taulukko esittää FBS: n mitat ja massat. Kokorajan poikkeaman pituuden tulee olla 13 mm, leveys ja korkeus 8 mm, leikkauksen koko 5 mm.

Se on tärkeää! Ennen ostoa, tarkista paino ja koko. Jos paino on pienempi kuin tarpeellinen, merkinnällä "T", materiaalilla on aukkoja, ei ole riittävän tiivistetty, mikä heikentää vahvuutta. Tällaisia ​​tuotteita ei pitäisi ostaa. Ennen kuin ostat, pyydä myyjää osoittamaan tavaran vaatimustenmukaisuustodistus. On parempi ostaa suuryritysten tuotteita. Käsityöyksiköt ovat todennäköisesti teknologian vastaisia, niiden käyttö voi olla arvaamatonta.

Lohkoissa on kiinnityskorvakkeet (silmukat), jotka sijaitsevat lohkon yläpinnalla. Silmukoissa käytetään kuumavalssattuja vahvikkeita tai jaksottaista profiilia. Tarvittaessa FBS voidaan tilata ilman silmukoita, tämä on sallittu standardien mukaan.

Lohkoilla voi olla valmiit tai viimeistelemättömät pinnat, eli ne voidaan kiinnittää koristeaineisiin, kuten laatat. Tämä ominaisuus riippuu FBS: n erityisestä tyypistä. Materiaalin pinnan on oltava sileä, ilman syviä halkeamia, pinnalle vain pienet halkeamat, joiden leveys on enintään 0,1 mm, ovat hyväksyttäviä betonityyppisille ja silikaattityypeille ja enintään 0,2 mm laajennetulle savibetonille.

Käytetyt perustilohkot

FBS ei käytännöllisesti katsoen ole romahtanut ajallaan, niin usein uusien uusien tilojen sijasta on sallittua käyttää halvempia toisen käden lohkoja ja niiden ominaisuudet ovat lähes samat kuin uusilla. Kussakin tapauksessa betonin tuhoutumisaste on kuitenkin arvioitava. On parempi ottaa asiantuntija tähän tarkoitukseen. Kuten uusia, käytettyjä tuotteita, on parempi ostaa hyvämaineisilta valmistajilta, usein niitä myydään betonituotteisiin.

Edut PBS: n käyttämisestä säätiölle

Joissakin tapauksissa PBS: n käyttö säätiöön on paljon kätevämpää kuin monoliittisen pohjan kaataminen.

 • Aika kutistuu - kaadettu betoniperusta pakastuu ja saavuttaa voimaa noin neljässä viikossa.
 • Vakiokoot helpottavat tämän aineiston vaaditun määrän laskemista.
 • Lisämateriaaleista (muotti, ristikko) ei veloiteta kustannuksia.
 • Voit valita haluamasi koon ja haluamasi ominaisuudet.
 • Kestävyys - asianmukaisella asennuksella valmistajat lupaavat yli 100 vuoden lohkojen käyttöikää.
 • FBS ei ole muuttunut ajan kuluessa.

Tällaisen säätiön haitat ovat tarve käyttää laitteita lohkojen kuljetukseen ja asentamiseen, mikä johtaa säätiön hinnan nousuun.

PBS: n perusta

Lohkojen perustukset voidaan rakentaa maaperään, johon voidaan valmistaa esiohjatut liuskan pohjat. Mikä parasta, jos maa on kivinen tai karkea hiekka. Heikommassa maassa joka kahden rivin jälkeen tehdään betonivahvavyötä. Myös vahvistusvyö on kaadettava kaivon pohjaan ennen FBS: n asennusta. Kaivon pohja on tasoitettava, peitettävä hiekalla (jos maa ei ole hiekkainen) ja tiivistetty.

Huonosti maaperä voi rakentaa ajoittaisen perustan. Tämä vähentää käytetyn materiaalin määrää ja siten myös käteiskustannuksia. Tällaiselle pohjalle on jätetty tyhjät lohkot, jotka ovat täynnä maata ja varovasti paikoillaan.

Se on tärkeää! Tällainen säätö voidaan asentaa vain maahan, jolla on hyvä kantavuus. Ensinnäkin tarvitaan teknisiä laskelmia. Samaan aikaan lohkojen välissä ei saa olla enempää kuin 70 cm. Tällainen säätiö on tarkoitettu pienille taloille jopa 2 kerrosta kevyitä materiaaleja varten. Jos talo on tiili, on suositeltavaa käyttää onttoa tiiliä.

Myös heikoilla maaperillä ensimmäinen rivi ei ole peräisin tavallisista FBS-levyistä, vaan erityisistä tyynylohkoista, joilla on suurempi leveys, mikä lisää säätiön perustan alaa.

Lohkojen väliin jää jäljelle enintään 70 cm: n raot, ne täytetään alukkeella ja varoen ne tiukasti kerroksittain. Jo tavalliset FBS: t sijoitetaan "tyynyjen" riviin niin, että niiden väliset saumat kuuluvat alemmalle riville.

On suositeltavaa ostaa FBS kauemmin kuin mahdollista - niin säästössä on vähemmän saumoja, joten se on vahvempi. Video näyttää FBS: n perustan ja kellarin rakentamisen.

Yleensä säätiöihin käytetään lohkoja, joiden korkeus on 580 mm, ne ovat kätevämpiä. Mitä heikompi maaperän kantavuus on, sitä suositellaan suurempia lohkoja. Savi- ja siipikarjalle on parasta ottaa suuria teräsbetonituotteita kokoa 24-6-6 ja hiekkapohjaisille - lyhyemmille 12-6-6. Seinämän pituus on optimaalinen 4-5 lohkojen käyttämiseksi tämän perusteella ja valita FBS: n pituuden.

FBS: n vahvuuden ansiosta seinät voidaan tehdä paksummaksi kuin perustus. On hyväksyttävää, että seinä työntyy 10 cm toiselta sivulta tai 6 cm kummastakin.

johtopäätös

FBS-lohkot ovat materiaalia yhdistetyn alustan nopealle laitteelle. Niillä on suuri vahvuus, pitkä käyttöikä. Mutta jotta säätiö olisi vahva, sinun on hankittava laadukkaita materiaaleja, joilla on tarvittavat tekniset ominaisuudet.

Betoni peruspalkki: tyypit, ominaisuudet, asennus

Betoni-pohjapiirros - välttämätön materiaali silloin, kun tarvitaan rakennusten nopeaa rakentamista. Suuri valikoima tyyppejä ja kokoja tekee ne sopiviksi mihinkään projektiin, jos se on rakennettu kiinteälle alustalle.

Soveltamisala

Säätiön betonilohkoja voidaan käyttää luomaan liuska säätiö millä tahansa ilmastovyöhykkeellä. Ne sopivat pieniin yksityisiin rakennuksiin 1-3 kerroksessa ja korkeisiin rakennuksiin.

Ainoa vasta-aihe on säätiölohkojen käyttö on maaperän punchiness. Rakenteen vahvuuden puute voi johtaa koko rakennuksen romahtamiseen.

Edut ja haitat

Säätiöloungeilla on monia etuja. Niistä:

 • korkea lujuus ja luotettavuus;
 • mahdollisuus käyttää epäsuotuisissa olosuhteissa (happamat maaperät, pysyvä permafrost jne.);
 • yksinkertainen asennus;
 • rakennuksen kiihtyvyys. FBS: n pieni raidevalmiste voidaan pystyttää 2-3 päivässä ja jatkaa rakentamista välittömästi. Jos pohja on täytetty vakiovalumenetelmällä, sinun on odotettava 3 viikosta, kunnes se kuivuu;
 • mukavat koot;
 • jos hiekkalaatikkoon asennetaan, valmistelutyö vähenee, koska turvatyynyä ei tarvita;
 • sopii kaikille rakennuksille.

Puutteita olisi huomattava:

 • soveltuu vain ei-karkottaville maille;
 • edellyttävät erikoiskoneiden käyttöä asennettaessa suuria painoja tuotteiden vuoksi;
 • lisäeristyksen tarve (mieluiten kahdessa kerroksessa);
 • lopullinen hinta on korkeampi kuin valetut nauhan perustukset;
 • alhainen lämmönkestävyys;
 • Jos korkean kosteuden omaavissa maissa on järjestely, vaaditaan raudoitettua betonia (betonia).

Myös tällaisten vakavien puutteiden vuoksi materiaali on edelleen erittäin vaatimaton, koska sen suorituskykyominaisuudet ovat korkeat ja rakennusajan lyhentynyt merkittävästi johtuen siitä, että betonin kuivumista ei tarvitse odottaa.

Tyypilliset tyypit ja valmistus

Kaikki perustuslohkot on jaettu neljään tyyppiin:

 • kiinteä - FBS;
 • ontto - FWP;
 • leikattu - FBV;
 • yhtenäinen rei'itetty - UDB.

Tuotantoon voidaan käyttää tällaisia ​​seoksia:

 • raskas betoni (t);
 • silikaattibetoni (t);
 • sardeldiitti (p).

FBS: n käytettyjen betonimerkkien valmistukseen, kuten M-100, M-150 ja M-200. Mitä korkeampi brändi, sitä vahvempi ja kalliimpi tuote.

Valmiiden lohkojen kuivaus suoritetaan kahdella menetelmällä

 1. Luonnollinen kuivaus voi saavuttaa 100% vahvuuden, mutta kestää 28 päivää.
 2. Pakotettu kuivaus vähentää kuivumisaikaa 1 päivään, mutta tämän takia voima katoaa (vahvuus on jopa 30%).

Tekniset tiedot

Kaikilla pohjakerroksilla on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • pakkasenkestävyys - F-50;
 • kosteudenkestävyys - W2;
 • tiheys - 2200-2500 kg / m3;
 • betoniluokka puristuslujuudelle: B3.5-B15;
 • koot: pituus on 60-240 cm, leveys 25-60 cm, korkeus 30 ja 60 cm.

Säätölohkot tehdään GOST 13579-78: n mukaan. Tavaroiden merkinnällä on lohkon tyyppi, sen koon ja tyypin määrittely.

asennus

Jos haluat asentaa nauhalistan alapäästöt, tarvitset:

 • mittanauha ja köysi;
 • betoni nivelet;
 • hiekka tai pohjamatto;
 • rakentaminen nosturi;
 • lapio, sorkkarauta, taltta, lasta;
 • tason tai ei lainkaan

Peruslohkojen asennus tehdään tämän järjestelmän mukaisesti:

 1. Sivuston valmistelu työtä varten. Perustapehmustetta varten on tarpeen kaivata kauhat leveämpiä kuin pohjapaneelit.
 2. Jos maaperä ei ole korkea kosteus, kostutettu hiekka, jonka kerros on 30 cm, sopii tyynyksi. Se on painettava hyvin. Jos maaperä on liian märkä, niin betonituotteiden pohjatyynyt asetetaan.
 3. Ennen pohjapeltojen asettamista hiekalle, rubroidi asetetaan vedenpitäviksi.
 4. Säätölohkojen asennus alkaa kulmista ja se tehdään piirustuksen mukaan käyttäen tiilimuurausmenetelmää.
 5. Jos pohja on syvä, suunnitel- laan kellari tai kellari, ensimmäisen lohkakerroksen asentamisen jälkeen on suositeltavaa tehdä vahvistettu monoliittinen vyö.
 6. Ennen kuin ryöstää irti maasta pohjan ympärillä, käsitele lohkot kahdella kerroksella vedeneristys. Muussa tapauksessa vesi voi virrata kellariin kotona saumojen kautta.

Jos päätät ostaa säätiöosat, on parempi tarkastella alueen valmistajien ehdotuksia. Näin säästät välityspalkkioihin ja kuljetuskustannuksiin. Älä kiinnitä huomiota kaukaisten alueiden houkuttelevaan tarjoukseen, koska toimitus tuo kaikki säästöt.

Esimerkiksi Moskovan perustuskeskusten mitat ja hinnat vuoden 2016 puolivälissä:

 • FBS-6-3-6t 470 ruplasta;
 • FBS-12-4-3t 635 ruplasta;
 • FBS-24-3-6t alkaen 2000 ruplaa.

Tämä esimerkki osoittaa raskasbetonista valmistettujen kiinteiden seinäpohjapaneelien hinnan. Numerot osoittavat tuotteen pituuden, leveyden ja korkeuden desimaaleina.

Säätölevyt FBS: betoniterästen mitat ja GOST

Tyypillisin ja yksinkertaisin talon perustusjärjestely - betonilohkojen käyttö. Säätölevyt eivät vaadi muottirakennetta, ja vahvuus määräytyy tehtaan valmistusmenetelmän avulla käyttämällä betonimassan värähtely- ja höyrytysmenetelmiä. Bassien rakentamisen lisäksi FBS-lohkoja käytetään ramppien, tukiseinien, aidojen, ylikulkujen ja alustojen järjestelyyn. Yksi menettelyasiakirja on GOST 13579, joka sallii tuotteiden valmistuksessa kevyiden silikaattiseosten tiheyden, joka on vähintään 1800 kg / 1 m3.

FBS-lohkot ovat vankkoja perustilohkoja, jotka edustavat kuutio-baareja, jotka on tehty betoniseoksesta, vahvistettuina

FBS-lohkot ovat vankkoja perustilohkoja, jotka ovat kuutioisia, betonista valmistettuja, vahvistettuja. Materiaali on tarkoitettu käytettäväksi yksityisten matala-tyyppisten rakenteiden ja erilaisten pienimuotoisten rakennusobjektien rakentamisessa, mikä vähentää hankkeiden kustannuksia ja parantaa merkittävästi rakennusprosessien tehokkuutta.

Se on tärkeää! Luodessaan pohjaa heikolle maaperälle kuorman jakamiseksi uudelleen, FBS-lohkot on tuettava "tyynyillä", jotka ovat tyypiltään prismatyyppisiä laattoja.

Tuotteiden käytön etuja ovat seuraavat tekijät:

 1. Väliaikaisten tappioiden vähentäminen perustaksi. Koska tuotteet eivät vaadi vanhenemista, kuten esimerkiksi nauha-alustan pohjan, rakennuksen seinäpaneelit voidaan pystyttää melkein heti perustamisen jälkeen.

Vihje! On parasta ryhtyä FBS: n pohjan järjestelyyn lämpimässä kaudella valitsemalla aika ilman sateita.

 1. Erityisten lisäaineiden läsnäolo FBS: n perustilalohkoissa tarjoaa korkean pakkasvastuksen ja epävarmuuden aggressiivisille ympäristöille. Tämän indikaattorin ansiosta tuotteet kestävät suuria lämpötilanvaihteluita koko päivän ajan.
 2. Modal lajike. Laaja valikoima tyyppejä mahdollistaa FBS-lohkojen koon valitsemisen kunkin kehittäjän vaatimusten mukaisesti ja laatu on taattu teräsbetonirakenteiden tehtaalla.

Se on tärkeää! On mahdotonta tehdä lohkoja säätiölle itsellesi. Värähtelylaitteiden puute johtaa prosessin häiriöön ja tuote ei kestä vaadittuja kuormia.

 1. Standardoitu GOST-mittasuhteet auttavat laskemaan tarkasti kantopohjan järjestelyyn tarvittavien tuotteiden määrän.
 2. Jos asennus- ja käyttöolosuhteet lohkopohjaisuus kestää vähintään 70-90 vuotta.

Vihje! Huolimatta valtavasta valikoimasta ja koon vaihteluvälistä, säätiölohkot FBS: llä on huomattava paino, joten tuotteiden nostamiseen ja asennukseen tarvitaan laitteita.

Lohkotuotteiden lajikkeet

Tänään suosituin materiaali pidetään konkreettisena lohkana perustuksen rakentamiselle, lyhennettynä FBS: ksi. Kuutemateriaalia käytetään sekä laakeripohjan muodostamiseen että ulkoisten, sisäisten, kantavien seinäpaneelien järjestelyyn. GOST-säädökset standardoivat mallin koko ulottuvuudet:

 • Vahvistettu betonikuutiot, joiden pituusindikaattori on 2380 mm, voi olla 300-600 mm paksu (muutosnopeus 100 mm), korkeus 580 mm.
 • Pituudeltaan 1180 mm olevista betoniteräksistä voi olla paksuus: 400, 500, 600 mm, korkeus 580 ja 280 mm.
 • Täydentävät betonilohkot (lyhennetyt) pituus 880 mm voivat olla 300-600 mm paksuja, 580 mm korkeita.

Painoluokitus on kooltaan 380 - 1960 kg, tiheys 2400 kg / m3.

Ja vähän muita tuotteita, joilla on joitakin yhtäläisyyksiä FBS: n tuotteiden kanssa:

 1. FBV: t ovat pieniä kappaleita. Ero on se, että kuutiot on varustettu pituussuuntaisella leikkauksella, mikä on erityisen kätevää asentamiseen. Tuotteen pituus on yleensä 88 cm, leveys 40-60 cm, korkeus 58 cm.
 2. FBP - kevyet, neliömäiset aukot. Pituuden pituus 238 cm, leveys 40-60 cm, korkeus 58 cm, tangot ovat ihanteellisia sisäkäytävien sisäseinien seinien ja väliseinien järjestämiseksi sekä teollisuusominaisuuksien raskaiden asennusten perustusten rakentamiseen.

FBS-merkintä

GOSTin mukaan tuoteparametrien nimeäminen on pyöristetty arvoon 1 dm. niin:

 1. Kiinteä lohko, jossa on vakiomerkin mitat, on merkitty FBS 24.4.6 t: lla (raskaat betonit). Vähimmäispaino on 260 kg, enimmäismäärä 2 tonnia (tiheydellä 2300 kg / m3).
 2. Jos perustilohko on kevytbetonia, merkintä on "L" tai "P" (käyttäen huokoista täyteainetta laajennettua savea). Tämän mallin vähimmäispaino on 230 kg, enintään 1470 kg tiheydellä 1800 kg / m3.
 3. Luku "C" numeron jälkeen osoittaa silikaattibetonin käytön yhtenä raaka-aineen komponenteista. Pienin paino on 163 kg, enintään 250 kg. Pituudet ovat 238 cm, leveys 60 cm. Tiheys on 2000 kg / m3.

Se on tärkeää! Esivalmistetuilla betoniteräksillä on aina pari terästä, jonka halkaisija on vähintään 12 mm. Saranat on suunniteltu helpottamaan asennustöitä.

Tuotetiedot

Sen lisäksi, että perustalohkot valitaan tiheyden ja massan mukaan, on olemassa melko harvoja ominaisuuksia, jotka vaikuttavat materiaalin tarkoituksen määrittelyyn:

 1. Vakiokoko Lohkot säätiölle on määritettävä lomakkeella, tarkoituksella ja merkinnöillä:
  • Sylinterin muodossa, jossa on kirjain "F" - tuotteet, joita käytetään pilarin, pylvästyypin, perustuksiin.
  • Vahvistettu betonituotteita, joita käytetään trapetsin muodossa, käytetään nauhan, sarakepohjan, leimana "FL", parametrejä ohjaa GOST 13580-85.
  • Elementit, jotka ovat suorakulmion muotoisia ja joissa on korvat päissä - nämä ovat FBS-lohkoja, ne näkyvät valokuvassa, niitä käytetään nauhan perustusten rakentamiseen, kellareiden rakentamiseen, seinien rakentamiseen. Mittakerrokset on määritelty GOST 13579-78: ssä.
  • Hollow-tuotteet, jotka on suunniteltu muodostamaan ei-irrotettava muottityyppi, jota kutsutaan nimellä "FWP". Osoitettu rakennusten korkean rakennuksen rakentamiseksi, pienimuotoisessa yksityisessä talonrakennuksessa, materiaalin käyttö on kannattamatonta - valtavaa turvamarginaalia ei käytetä kokonaan. GOST 13579-78.
  • Palkit ovat suorakulmion muotoisia, trapetsit on merkitty "BF: llä" ja ne normalisoidaan GOST 28737-90: n mukaan.
Dekoodaus notaatio on melko yksinkertainen.

Dekoodaus notaatio on melko yksinkertainen: numeroiden nimeäminen on elementtien mitat (dm): ensimmäinen on pituuden koko, toinen leveys ja kolmas korkeus. Tuotteiden mitat ja paino takaavat nosturin, vinssin käytön, mutta valmistajat tarjoavat pienikokoisia lohkoja 20 * 20 * 40 cm: n perustalle, joka tuottaa pääsääntöisesti saman tehtaan kuin suurikokoiset tuotteet. Tuotantoon kuuluu vibropressointiprosesseja käyttäen Portland-sementin, puhtaan hiekan ja karkean kasaatin liuosta, jolloin saavutetaan haluttu liuoksen tiheys.

Se on tärkeää! Jos aggregaatti on sora-tyyppiä, lohkoa kutsutaan betoniksi, jos laajennettua savea kutsutaan laajennetuksi saveksi.

Kokoonpainuva ja ontto ovat pienimuotoisia lohkoja perustaan:

 • Täysikokoisia elementtejä on esitetty perustettavaksi alhaisten (1-3 kerros) rakennusten perustalle kiinteillä perusteilla.
 • Hollow-sydämet ovat ihanteellisia seinäpaneelien rakentamiseen.

Se on tärkeää! Työn mukavuus on pieni paino kuutioihin asti - enintään 40 kg, mutta perustettaessa säätöä tarvitaan lisää vahvistamista, esimerkiksi vahvistusverkon muodossa vaakasuoraa saumaa pitkin. Jos maata ei ole luotettavaa, syntyy panssaroitu hihna, jonka korkeus on suurempi.

 1. Pakkasvaste. Vakio määräytyy vain tuotteille annettujen sertifikaattien perusteella, ja se lasketaan tuotteiden täydellisen jäädyttämisen / sulamisen syklien lukumäärän mukaan.
 2. Resistanssi aggressiiviselle medialle on toinen kirjanpidon edellytys. Tässä tapauksessa on parempi valita betonityyppi käyttämällä aiemmin suoritetun maatestiä. Testaajia myydään kaupoissa rakennusmateriaaleja ja maksaa noin 2 dollaria. Testin jälkeen kehittäjä pystyy poimimaan seinää tai pohja-ainetta murskattujen kiviainesten avulla - ne ovat paljon voimakkaampia kuin sardiinit ja kestävät hapanta maaperän emäksisiä vaikutuksia.

Lohkojen hinta

Määritä tarkasti lohkojen kustannukset vain kehittäjälle, joka ei ole liian laiska soittamaan valmistajiin ja selvittämään, kuinka paljon tämä tai tuo tuote maksaa. Likimääräisiä hintasuuntoja voidaan kuitenkin kuvata:

 1. Pieni lisäelementti raskaasta betonista FBS-6-3-6t maksaa 10 dollaria kappaleelta.
 2. Hinta 1,2 m pitkä (FBS-12-3-6t) on jo 16 dollaria kappaleelta.
 3. Sarja lohkojen pituus 2,4 m ja paksuus 0,4 m arvioidaan 35 dollaria kappaleelta.

Se on tärkeää! Tarjoaa markkinoilla zhb-tuotteita, käytettyjä - ei ole paras vaihtoehto kehittäjälle, huolimatta houkuttelevasta hinnasta. Pelimerkkien ja muiden vikojen esiintyminen voi vaikuttaa haitallisesti valmiin rakenteen laatuun ja käyttöikään. Kuitenkin, jos pienimuotoisen rakennuksen rakentaminen on suunniteltu, ja siellä on kokenut kehittäjä, se auttaa tunnistamaan lohkotuotteet vähimmäismäärän puutteilla ja saat hyvät säästöt rakennusmateriaalien hankintaan.

Mutta laadun määrittämiseksi visuaalisesti, riittää tarkistaa tuotteet:

 • Sileät geometriset muodot.
 • Pelimerkkien puuttuminen, kaarevuus.
 • Tiheyden määrittäminen laskemalla paino, parametrit: laajennetuissa savikuutisissa tiheys ei saa olla alle 1800 kg / m3, betonille ei saa olla alle 2000 kg / m3. Vain tällaisia ​​elementtejä voidaan käyttää operaattorin luomiseen.

Ja viimeinen testi - palauttamaan lohkot samalta korkeudelta - kaatui pölyyn, tuote rikkoi selvästi raaka-aineiden teknologiaa ja koostumusta. Jos sirut ovat vähäisiä, FBS on todella hyvälaatuista ja tällainen säätiö kestää uskomattoman kauan, talo kestää yli kymmenen vuotta ja vain miellyttää säätiön laatua.