Betonielementit FBS: n mitat, paino ja merkintä.

Lohko betonista on keinotekoinen kivi, joka voi olla mitä tahansa muotoa ja väriä. Aluksi niitä käytettiin vaihtoehtona tiilien vaihtamiselle. Nyt rakennusmateriaalien laajuus on melko laaja. Niitä käytetään rakennusten, seinien, lattian ja muiden lentokoneiden tukien rakentamiseen. Niiden avulla voit rakentaa pieniä rakennuksia asuin- ja teknisiin tarkoituksiin ennätysajassa.

Jos aiot rakentaa talon palkista, betonielementtejä käytetään kellarin järjestelyyn, koska niiden lujuus ja kestävyys ovat korkeammat kuin puuta. Usein lohkoista näet hangareista, saunoista, autotallit, teollisuusrakennukset ja aidat.

Alhaisista kustannuksista huolimatta materiaali on varustettu äänen ja lämmöneristeen korkeilla ominaisuuksilla.

laji

Betonilohkot vaihtelevat muotoon, kokoon, täyteaineeseen jne. Ne on valmistettu kiinteästä tai kevyestä betonista.

vakava

Materiaali on raskas, jos sen tiheys kuivassa tilassa on enintään 2500 kg / m³.
Tärkeimmistä betonilaattojen betonilohkoista ovat hiekkakivet, betoniteräkset ja hiekkakivet.

Hiekkakivet

Nämä ovat onttoja esineitä, jotka on vahvistettu metallipuuvilla yhden kerroksen esineiden rakentamiseksi. Niiden tärkein etu on suuri lujuus. Asuinrakennusten rakentamiseen suositellaan käyttämään M100-betonituotteita.

Rakennusmateriaali on saatavana kahta tyyppiä: ontto ja corpulent. Hollow-lohkoja käytetään seinien kokoonpanoon (monoliittinen) - perustuksen rakentamiseen.

Kuona betoni

Niille on ominaista alhaiset lämpöeristysominaisuudet ja korkea hydroskooppisuus, joten niiden rakenteet edellyttävät lisäeristystä.

Materiaalia käytetään laakereiden ja sisäseinien sekä väliseinien rakentamiseen.

Vahvistettu betoni

Nämä ovat suorakaiteen muotoisia tuotteita, jotka on valmistettu betonista, joka ei ole alhaisempi kuin M100 ja joka on varustettu urilla, jotka kaadetaan liitoksissa. Teräskehys on rakennettu rakennukseen, mikä lisää kestävyyttä puristukseen tai laajenemiseen lämpötilavaiheissa.

Päätavoite - perustusten rakentaminen erilaisille maaperälajille, mukaan lukien ongelma.

keuhkot

Kevytbetoni on materiaali, jonka kuiva-aineen tiheys on alle 1800 kg / cm³. Tuotteiden massan pienentäminen saavutetaan käyttämällä sideainemassan kevytrakenteista tai keinotekoista vaahtoamista. Kevyiden betonilohkoryhmien joukossa ovat: kevyt aggregaatti, vaahtobetoni ja hiilihapotettu betoni.

kevytsoran kevytbetoni

Se on ympäristöystävällinen materiaali, joka on valmistettu paistettua savesta, vedestä ja sementistä.

Pääpiirteenä on se, että tuotteiden rakenteesta johtuen sardeldi-betoniseinät "hengittävät" ja joilla on hyvä äänieristys.

Laajennetun saven eristysominaisuuksien mukaan muilla rakennuspalikoilla ei ole yhtäläisyyksiä.

Ilmastettu betoni

Erilaisia ​​solumateriaaleja. Se valmistetaan lisäämällä kalkin, kvartsihiekkan ja sementin koostumukseen kaasutusaine - alumiinipulveria.

Ilmastettu betoni on huokoinen sekä ulkona että sisältä.

Vaahtobetoni

Se on materiaalia, joka on valmistettu hiekasta, sementistä, vedestä ja vaahtoavasta aineesta.

Toisin kuin hiilihapotettu betoni, se kovettuu luonnollisissa olosuhteissa.

Mitat ja paino

Betonilohkojen mitat riippuvat niiden tarkoituksesta ja asiakkaiden tarpeista, joten ne voivat olla täysin erilaisia.

Ulkoseinien rakennusaineiden päämitat:

 • pituus: 400, 600, 900-3300 mm;
 • korkeus: 300, 600, 800-3900 mm;
 • paksuus: 200-600 mm.

Sisätilojen betonilohkojen tärkeimmät parametrit:

 • pituus: 400, 900 - 3300 mm;
 • korkeus: 300-600, 1100, 2100, 2500, 2800, 3000, 3300 mm;
 • paksuus: 160, 200, 250, 300 mm.

Arkkitehtuurilohkon standardikoko on katsottu olevan 390 × 190 × 190 mm.

Betonilohkon paino riippuu betoniseoksen lujuudesta ja tiheydestä, kokoonpanosilmukoiden määrästä, teräslajista, käytetyn materiaalin määrästä (betoni ja teräs).

Kevytbetonista valmistetut seinälohkot ovat: kiinteät (ilman tyhjiötä) - paino enintään 20 kg ja paino enintään 16 kg.

Raskaasta betonista valmistetut pohjalevyt on jaettu kolmeen ryhmään: kiinteä, ontto ja kiinteä aukkoineen (uria, leikkauksia). Jatkuvien tuotteiden paino vaihtelee 300: stä 2000 kg: iin. Jos materiaalissa on merkityksetön osa aukkoista (korkeintaan 13%), sen paino on 500-700 kg. Ontotyyppisten tuotteiden massa on 20 - 200 kg.

Tietäen 1 m³ lohkojen mitat ja massan, on mahdollista laskea, kuinka paljon betonilohko punnitsee. On tarpeen laskea betoniseoksen tilavuus ja tyhjien tilavuudet. Jos lohkossa ei ole tyhjiöitä, tilavuus lasketaan kertomalla pituus leveydellä ja korkeudella. Massan laskemiseksi tuloksena oleva arvo on kerrottava 1 m³: n massalla.

Kustannukset

Kuinka paljon keskimääräinen betonilohko maksaa? Rakennusmateriaalin kustannuksiin vaikuttaa betonibrändi, kokonaismitat, täyteaine, valmistajan maine, markkinakapasiteetti ja muut tekijät. Mitä suurempi koko on, sitä kalliimpi yksikkö.

Laajennettu polystyreeni ja laajennettu polystyreeni ovat kalliimpia täyteaineita kuin hiekkaa ja kuonaa. Halvin materiaali on hiomalaikka. Sen hinta on 35 ruplaa kappaleelta.
Hollow-sardeldiitti, jonka mitat ovat 390 × 250 × 198 mm, maksaa 3100 ruplaa 1 m³: lle, ja täysipainoisten ja vastaavien ominaisuuksien hinta on 3700 ruplaa 1 m³: n osalta. Hiilihapotetun materiaalin hinnat, joiden mitat ovat 625 × 400 × 250 mm, ovat 3900 ruplaa / m³.

Rakennuspalikat - suosittu materiaali asuin-, teollisuus- ja teknologiarakennusten rakentamiseen. Ne ovat saatavana eri muodoissa, painoissa ja mitoissa. Tämä on hyvä ja edullinen vaihtoehto tiilille.

Betonielementit - tyypit ja käyttöedut

Betonilohkojen käyttö matalarakenteisissa rakenteissa on saavuttanut suurta suosiota tämän tuotteen monia positiivisia ominaisuuksia, joita voidaan käyttää seinien ja väliseinien rakentamisessa. Pääpiirteenä on toimintojen helppous ja rakennusten nopea rakentaminen.

Tässä artikkelissa puhutaan siitä, millaisia ​​betonielementtejä ja mitkä ovat niiden edut.

Materiaaliominaisuudet

Betonielementit ovat houkuttelevia monista syistä. Yksi niistä on, että työskentelemällä tämän aineiston kanssa ei edellytetä erityisiä taitoja, työkaluja ja laitteita. Näin on, kun talo voidaan rakentaa omin käsin.

Se on tärkeää! Rakennusten nopeus on paljon suurempi kuin tiilien käyttö. Tämä johtuu siitä, että betonilohkon koko on suurempi kuin tiilen, mutta siitä huolimatta niillä on pieni paino ja ne voidaan kuljettaa rakennustyömaalla niiden kädessä.

On heti huomattava, että seinäbetonituotteet eroavat toisistaan ​​sisäisessä rakenteessaan, komponentteina ja valmistusmenetelminä, ja siksi voimme puhua tällaisten tuotteiden erilaisista suorituskykyominaisuuksista.

Tavallisimmista lajikkeista on syytä mainita seuraavat:

Hollow-betonilohkot

Hollow-seinäbetonilohkoja 20x20x40 käytetään useammin matalan rakennustöissä.

Tämän materiaalin positiivisista ominaisuuksista voidaan todeta seuraavaa:

 1. Matala paino;
 2. Edullinen hinta;
 3. Lämmöneristysominaisuudet;
 4. Höyryn läpäisevyys;
 5. Ei palavaa materiaalia;
 6. Äänieristysominaisuudet.

Betoniseinälohkojen taso ylittää tiilen, mikä nopeuttaa rakentamista. Materiaalilla on riittävä kosteudenkestävyys ja huokosten läsnäolo sallii sen romahtamisen, kun kosteus tulee ulommalle kerrokselle.

Hollow-lohkot voivat olla betonia (GOST 6133 * 99) tai teräsbetonia (GOST 13015 * 2012), kevyt tai raskasbetoni. Seinien rakenne, riippuen muunnoksesta ja aukkojen koosta, voidaan suorittaa kaatamalla betonin sellulaarinen eristys muodostuneisiin kanaviin (mahdollisesti polymeerisen vaahtoeristeen).

Vaihtoehtona tuotteina käytetään pysyvää muottirakennetta, kaadetaan raskaita betonireja siihen asennettuihin pystysuuntaisiin sauvavahvisteisiin aukkoihin ja samalla saadaan esivalmistettu monoliittirakenne.

Ilmastettu betoni

Tämäntyyppiset solubetonilohkot ovat yleisimpiä yksityisessä rakentamisessa. Huokosten erityisen, liitetyn rakenteen ansiosta tämä materiaali mahdollistaa höyryn kulkemisen paremmin, mutta se tarvitsee korkealaatuista suojaa kosteudelta.

Valmistusmateriaali koostuu luonnon raaka-aineista - kalkki, portlandsementti, vesi ja kvartsihiekka. Ratkaisujen aukkojen muodostuminen tapahtuu kaasunmuodostusprosessin tuloksena, johon liittyy alumiinijauhetta.

Komponenttien sekoittaminen tapahtuu suhteessa, jonka jälkeen raaka-aine kaadetaan muotteihin ja lisätään autoklaaviin tuotteiden käsittelyyn vesihöyryllä korkeassa paineessa. Kiihdyttämisprosessissa tuotteilla on niiden ominaispiirteet, joiden tarkat mitat, pieni paino ja suuri tiheys.

Hiilihapotettujen betonituotteiden tuotantoon ei ole vielä autoklavointimenetelmää, kun ne kuivuvat luonnollisesti, mutta tällaisen materiaalin laatu on pienempi.

Se on tärkeää! Tarkoituksen mukaan ilmastetut betonituotteet ovat lämpöeristettyjä, rakenteellisia lämpöeristettyjä ja rakenteellisia. Ne eroavat erilaisissa tiheyden, lämmönjohtavuuden ja puristuslujuuden indikaattoreissa.

Tuotteissa on myös erisuuruisia pintojen muotoisia, kooltaan ja läsnäolevia syvennyksiä ja syvennyksiä:

 1. Seinien rakentamisen yhteydessä tuotteita käytetään ura-harjanteen kiinnitysjärjestelmällä, jonka avulla voit asentaa tuotteitasi tiiviimmin ystävällesi käyttämällä ohuempia liitoksia liuoksesta tai erityisestä liimakoostumuksesta. Tämä vuorostaan ​​vaikuttaa myönteisesti rakenteen lämpötehokkuuteen;
 2. Väliseinät ja verhousseinät, jotka on asennettu tavanomaisista sileistä tai septal lohkoista, ohuemmiksi ja suuremmiksi;
 3. Sillat ikkunan ja oven aukkojen päälle on järjestetty U-muotoisten elementtien avulla.

Vaahtobetoni

Tämä on toinen solutasonsertti. Koostumuksessaan:

 1. hiekka;
 2. sementti;
 3. vesi;
 4. Vaahdotusaineita.

Vaahdetut materiaalit asetetaan taivutusmuotoihin 10-12 tuntia tai massiivisessa muottirakenteessa 4 - 10 tuntia ja sitten poistetaan kovetettavaksi luonnollisella tavalla. Kun irrotat muottipesän, suuri joukko leikataan tietyn koon pienempiin kappaleisiin erikoislaitteiden avulla.

Jos verrataan tätä materiaalia hiilihapotettuun betoniin, se eroaa huokosten, lujuuden ja geometristen parametrien suhteen kasvojen tarkkuuden suhteen. Alhaisen rakennustuotannon yhteydessä tällaisia ​​tuotteita käytetään seinäksi ja rakennusten runkorakenteissa vaahtolohkot täyttävät tukilaitteiden väliset aukot.

Polystyreenibetoni

Yksi solubetonista valmistetuista seinärakenteista, joiden helppous ovat polystyreenirakeita, jotka ovat osa niitä. Näin voit käyttää niitä sekä rakennusmateriaalina että eristeinä.

Tämän materiaalin positiivisista ominaisuuksista voidaan huomata:

 1. Helppo asennus;
 2. Käytetään liimakoostumuksen kiinnittämiseen, mikä mahdollistaa ohuen sauman;
 3. Huokoisen rakenteen läsnäolo tarjoaa korkealaatuisen tarttumisen viimeistelyaineisiin;
 4. Elementeillä on tiukat geometriset parametrit ja ne eivät vaadi asennusta rakennustyömaalla;
 5. Materiaali on kestävä ja sitä voidaan käyttää seismisesti aktiivisilla rakennusalueilla.
 6. Materiaali ei pelkää lämpötilan ääripäitä ja ympäristövaikutuksia;
 7. Se ei ole muodonmuutoksen ja muotin ja sienen muodostumisen alainen;
 8. Siinä on ääni- ja lämmöneristysominaisuudet;
 9. Se on höyryläpäisevyys.

kevytsoran kevytbetoni

Ceramsite-betoniseinätuotteita valmistetaan käyttämällä värähtelevän valun tekniikkaa muotteihin. GOST: n mukaan betoniseinälohkojen osana tällaisten tuotteiden tulisi sisältää yhtä laajennettua savea ja sementtiä. Niitä käytetään seinien ja väliseinien rakentamiseen.

Betonielementtien mitat ovat paljon suurempia kuin tiilien parametrit, jotka mahdollistavat esineiden nopean rakentamisen. Tällaisten tuotteiden lämpöeristysominaisuudet ja lujuus ovat varsin korkeita, johtuen sisäisistä syvennyksistä, jotka suorittavat jäykisteiden toiminnan.

Jatkuva seinämä, joka sijaitsee kohtisuorassa onteloihin, kun elementit asetetaan reikiin alas, mahdollistaa liuoksen säästämisen.

Laajennetut savilohkot ovat raskaampia kuin vaahtomuovi ja hiilihapotettu betoni, mutta ne ovat "kevyitä", jotta rakennustyömailla ei ole lisävarusteita. Tämän luokan muiden tuotteiden lisäksi ne jaetaan tiheydestä riippuen lämpöä eristäviksi ja rakenteellisiksi.

Soveltamisala ei rajoitu asuinrakennusten rakentamiseen. Materiaalia käytetään väliseinien, aidojen, aidojen, ulkorakennusten, seinien rakentamiseen.

Huomautus: ns. Heatblocks on tehty laajennetusta savesta, joka on kahden kerroksen betonikerros, jossa on lämpöä eristävä kerros ja kuvioitu pinta. Niiden käyttö vähentää teknisten toimintojen määrää seinien rakentamisen aikana, mikä lopulta vähentää niiden kustannuksia.

Betonimäärälaskuri

Seinälohkojen ominaisuudet

Valitessaan yhden tai toisen tekniikan mukaisia ​​seinäyksiköitä otetaan huomioon niiden tekniset ominaisuudet ja tulevat toimintaolosuhteet.

Kaikille tuotteille on ominaista seuraavat indikaattorit:

 1. Vahvuudella;
 2. Ympäristöystävällisyys;
 3. Paloturvallisuus;
 4. Pakkasenkestävyys;
 5. Lämmönjohtavuus ja tarvittava lämmitysaste;
 6. Höyryn ja ilman läpäisevyyden avulla;
 7. Kutistumalla;
 8. Rakentamisen tarpeen tarve;
 9. Säätiön tyyppiä ja kapasiteettia koskevien vaatimusten mukaan;
 10. Laitteen armopoyasov ja lattiatyyppien vaatimusten mukaan;
 11. Tuotteiden kustannuksella;
 12. Työn suorittamisesta aiheutuvat kustannukset.

Ohjeet tämän materiaalin käsittelyyn ovat yksinkertaisia, ja tämän artikkelin video kertoo sinulle, kuinka käytä betonielementtejä seinien kiinnitykseen.

Säätiön betonilohkojen mitat ja hinnat

Pohjustuslohkoja - keskipitkän ja suuren lujuuden omaavia betonituotteita. Niitä käytetään nauhat ja pylväsnäytön rakentamiseen. Suunnittelun monipuolisuus mahdollistaa betonilohkojen käytön säätiölle kellarista, kellarista ja teknisistä tiloista tai autotallin seinistä.

Säätiön betonilohkot

Säätiön rakentaminen on ratkaiseva vaihe, jossa koko rakennuksen vakaus ja vahvuus riippuvat. Sen vuoksi kuormitus pohjaan on aina suurin. Materiaalin laatu, sen huurteenkestävyys, sen vastustuskyky ympäristövaikutuksille on valtava rooli. Betonipohjat ovat ihanteellisia kaikilta osin.

Laaja käyttö erinomaisten teknisten ominaisuuksien ansiosta:

 • korkea mekaanisen kuormituksen kestävyys;
 • riippumattomuus ilmasto-olosuhteista ja ympäristövaikutuksista.

Lohkojen tuottamiseen betoniluokan M-150, M-100, M-200 avulla. Betonin luokka, valmistusmenetelmä ja lujittavan kehyksen läsnäolo vaikuttavat mekaanisen rasituksen ja ympäristöön kohdistuvien kielteisten vaikutusten vastustamiseen.

Tyypit ja koot

Säätiön rakentamiseen käytetään kahta lohkotyyppiä:

Monoliittinen, jossa lovi (FBV) on toinen lohkotyyppi, mutta sitä ei käytännössä käytetä säätiön rakentamiseen.

FBP: tä käytetään pohjan rakentamiseen kevyiden puurakenteiden alla, mutta niiden vahvuus on hyvin pieni. He eivät ole kovin vaativia. Maarakennuksessa käytetään useimmin FBS: tä, joka on valmistettu vain tehtaalla olevasta betonista. Ne ovat kestävämpiä ja sopivia massiivisten rakennusten perustuksen rakentamiseen.

Betonityypin mukaan, josta lohkot valetaan, ne voivat olla:

 • kevyestä betonista;
 • raskaasta betonista;
 • kevytsorarakeiden.

Betonilohkot vaihtelevat koko ja painon mukaan, mikä vaikuttaa materiaalin hintaan. Suurempaa lohkoa käytetään useammin korkeisiin rakennuksiin, matalien rakennusten osalta on tehokkaampaa käyttää pienempää materiaalia.
Varsinaisten kiinteiden lohkojen valitsemiseksi on välttämätöntä tutkia huolellisesti merkinnät, joissa lyhennyksen jälkeiset numerot ilmaisevat tärkeimmät parametrit:

Maanrakennuksessa säätiön rakentamiseen käytetään useimmin käytettyjä betonilohkoja, joiden mitat ovat 20x20x40 cm, joita voi ostaa erikoismyymälöissä, toimittajilta tai markkinoille kohtuullisin hinnoin. Niitä käytetään luomaan kaistaleet ja pylväsmastot alhaisista rakennuksista kellarineen.

Säätiölohkojen käyttö mahdollistaa betonityön määrän vähentämisen ja vähentää siten rakennuskustannuksia.

Kuinka tehdä pohjan teräsbetonilohkoille

Esikaupunkien alhaisen nousun ja korkeiden rakennusten rakenne sopii hyvin nauhan perustuksiin.

Ne ovat kahta tyyppiä:

Nauhan monoliittisen perustan spesifisyys on se, että se kulkee suoraan rakennustyön alueella. Se voi jopa aloittelija rakentaja.

Precast-nauhaosuus on betonilohko tai -laatta, joka on valmistettu tehtaalla ja joka on asennettu erikoislaitteiden avulla. Sitä käytetään monitasoisten rakennusten rakentamisessa, ja niitä käytetään laajasti yksittäisissä rakennuksissa mökin tai muun rakennuksen rakentamiseen. Ei ole vaikeata rakentaa esivalmistettua perustusta, tärkeintä on seurata järjestystä ja ottaa huomioon ominaispiirteet.

Valmisteleva vaihe

Ensimmäinen on varovaisesti valmistella sivustoa, selvittämällä tarpeettomat roskat ja ylimääräinen kasvillisuus. Kun olet valmis juoni, voit jatkaa merkitsemistä ja käyttää tähän tarkoitukseen tappeja ja lankoja. Seuraava vaihe on tehdä oja näiden ohjeiden mukaan.

On suositeltavaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • etukäteen on selvittää maaperän jäädyttämisen taso. Loppujen lopuksi kaivannon syvyys riippuu siitä. Se lasketaan kaavalla maaperän jäädyttämisen syvyys plus 15 cm;
 • on välttämätöntä varustaa pääsy eri puolilta 3 metrin pituiseksi vapaata tilaa varten;
 • jos on pohjavettä, on tarpeen tutkia edelleen, miten maaperän valua ja vahvistamista käytetään rauniolla tai hiekalla;
 • harkitse etukäteen tuuletusjärjestelmää tukiseinillä ja väliseinillä;
 • reikä voidaan tehdä pienellä lapalla tai suurella. Mutta työn lopussa kaivannon pohja on tasoitettava säännöllisen lapion avulla.

Kun kaikki työ on suoritettu, voit jatkaa säätiön valmistelua.

Säätiön valmistelu

Säätiön valmistelemiseksi on suoritettava seuraavat toimet:

 • kuopan pohja peitetään hiekalla (10-20 cm), seinään vettä, tasoitetaan ja puristetaan;
 • polyeteenistä tai kattohuopasta on asetettu tyynyyn. Voit tehdä 5-7 cm paksuisista sementtipinnoista tai FL-lohkareista.
 • kohdista
 • tyynyn päällä on vahvistettu verkko. On varmistettava, että sen reuna ja lohkon pinnat ovat vähintään 3 cm: n etäisyydellä toisistaan;
 • sitoa raudoitus johtoineen ja täytä verkko liuoksella.

Valmistelun jälkeen betonilohkot sijoitetaan kaivoon.

Tee se itsellesi kiinni tälle tekniselle sekvenssille:

 • Ensimmäinen taso FBS asetetaan, alkaen nurkasta;
 • konkreettiset saumat, sekä pysty- että vaakasuorat;
 • Seuraavat tasot asetetaan tiililigaation periaatteen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että ylemmän lohkojen pitäisi olla alemmat, jotta pystysuuntaiset saumat keskittyvät keskelle.

Estä kastike

Kun koko FBS-prosessin valmistuminen oli suoritettu, laadunvalvonta toteutettiin tasolla. Viimeinen vaihe on laattojen ja grillata- mien (lujitushihna) asennus. Kun seos kovettuu, muotti on poistettava ja kaikki tarpeettomat osat poistettava.

Asiantuntijat suosittelevat lisävarovaisuutta vedeneristämisen ja tarvittaessa betoniperustuksen lämpöeristykselle.

Tämä voidaan tehdä seuraavasti:

 • pohjan pinta on ulkopuolelta peitetty bitumilla;
 • suorita lämpöeristys käyttämällä polystyreeniä, joka on kiinnitetty liimalla tai kupin nauloilla;
 • tehdä täyttö, jonka tarkoituksena on poistaa aukkojen pohja;
 • Hiekka kaadetaan lohkojen ja kuopan sivun väliin, ja vettä kaadetaan ja puristetaan alas.

Ylempi betoniperusta on tavallisesti vahvistettu betonilattiat.

Kuinka tehdä ajoittainen (precast-monoliittinen) perusta

Koska perustuksen rakentaminen lohkoilta on melko kallis tapahtuma, joskus se on kannattavampaa, varsinkin kun rakennetaan pieniä rakennuksia, jotta asennus ei jatkuvasti toteutuisi vaan lyhyet matkat.

Kun esivalmistettua monoliittista perustusta asennetaan, levytyyny asetetaan alustalle 25-50 cm: n etäisyydelle. Kun perustilohkot on asennettu, ne on kiinnitetty alempien rivien levytyynyihin tai lohkoihin. Samanaikaisesti muodostuneet aukot on suljettu kaikilla sivuilla olevilla muottipaneeleilla ja ne on betonoitu liuoksella, joka ei ole alle B 12,5.

Tämän rakenteen yläosan vahvistamiseksi asennetaan monoliittinen grillata.

Toinen salaisuus, joka mahdollistaa epäjatkuvan perustan tehon, on yrittää asentaa kiinteä monoliittinen hihna kuopan pohjalle. Tämä on suositeltavaa, jos rakentaminen on käynnissä paikassa, jossa paikallinen sakkautuminen on mahdollista.

Betonilohkojen hinta riippuu niiden koosta ja lajikkeesta. Useimmiten betonilohkoja, joiden mitat ovat 20 x 20 x 40 cm, käytetään säätiön rakentamiseen, jota voi ostaa erikoistuneissa myymälöissä.

Hinta voi vaihdella 500 ruplaa kappaletta kohti alueesta riippuen. Jos kooltaan ei ole 400 x 200 x 200 mm lohkoja, käsityöläisiä kehotetaan tekemään seuraavat asiat: hankkia halvempaa tai ostaa betonilohkoja.

Tietenkin jälkimmäisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät, mutta mikään myyjä ei voi taata tavaroiden laatua. Siksi on parempi ajatella etukäteen, mikä on kannattavampaa hankkia.

Taulukossa on esitetty uusien ja b betonilohkojen likimääräinen hinta:

Tyypit ja koot betonipohjapinnoille

Rakentaminen alkaa säätiön rakentamisella. Valmisbetonilohkojen käyttö samanaikaisesti on taloudellisin tapa, vähemmän työläs ja nopea. Sellaisen kiinteän betonin perusta, jolla on sama vahvuus, on noin kaksi kertaa kalliimpaa. Rakenteen rakentaminen, raudoituksen asentaminen, betonin kaatoaminen ja sen kuivumisen odottaminen ovat prosessi, joka vaatii paljon aikaa ja työtä, ja lisäksi se on riippuvainen sääolosuhteista. Peruslohkojen puute on vain siinä, että niiden asennukseen tarvitaan erikoislaitteita - nosturia.

Betonirakenteiden käyttö säätiön rakentamisessa - taloudellinen, nopea ja vähemmän aikaa vievää rakentamismenetelmää.

Usein he tekevät yhdistetyn perustan: tyyny on tehty kiinteästä betonista ja pohja on tehty lohkoista. Näiden perustusten rakentaminen on suhteellisen nopeaa ja helppoa. On vain pinoa ne tiukasti suoralla linjalla, tarkista niiden vaakasuora asento tasolta, kiinnitä ne tiiviisti yhteen. Tulevan rakennuksen vakaus riippuu säätörakenteen oikeellisuudesta. Betonielementtien käyttö on mahdollista kaikissa ilmastollisissa ja kausittaisissa olosuhteissa.

Peruslohkojen lajit

Betonielementit ovat kolmessa muodossa. FBP (onttoa) käytetään erilaisten laitteiden seinien ja perustusten rakentamiseen. Niitä ei käytetä rakennusten perustamiseen. Ne ovat suhteellisen kevyitä, niillä on korkea lämmönkestävyys, eli on parempi pitää lämpimänä. Lisäksi niiden seinä on voimakkaampi sementtilaastin takia, osittain täyttämällä pystysuorat aukot. Heidän toista tyyppiä, FBV (solid with cut-out), käytetään, kun risteävät viestinnät tai kattotuolit toimitetaan kellarikerroksessa tai seinässä kellarissa.

Kiinteät perustilohkot

Betonielementtien kokoluokka.

Useimmin käytettyjä betonilohkoja kiinteän aineen (FBS) perustalle. Ne sopivat myös kellareiden, kellarien ja rakennusten seinien rakentamiseen teknisiin tarkoituksiin. Niitä käytetään esteinä tiellä. Ne eivät eroa eri muodoissa ja ne ovat suorakulmaisen suuntaissärmiön muodossa. Niiden kapeissa päissä on jäljellä pystysuoria uria, jotka on sijoitettu kahden lohkon vieressä täynnä sementtilaastia sitoen ne tiukasti toisiinsa. Yläosassa on kaksi kiinnityslenkkiä helppoa muotoilua varten.

Säätiön betonituotteiden tuotannossa käytetään raskaita, pakkasenkestäviä, kosteutta kestäviä betonia, joka on vahvistettu 8-12 mm paksuudella. Voiman lisäämiseksi ne altistuvat höyrylle erikoiskammioon useita tunteja. Se voidaan korvata kuivaamalla, joka kestää useita viikkoja. Säätiölohkojen tuotanto on vastuullinen prosessi, joka noudattaa tiukasti GOST 1978: n mukaista tekniikkaa. Siksi on parempi luottaa siihen suurille yrityksille, joilla on luotettava maine. Säätiön betonilohkojen on oltava kiinteitä ilman sisäisiä tyhjiöitä ja halkeamia, niillä on suuri puristuslujuus, veden kestävyys, kuormituksen ja lämpötilan muutosten kestävyys sekä aggressiivisen ympäristön vaikutukset.

Lisäksi valmistetaan lohkoja, joissa on huokoisia täyteaineita (laajennettu savi) ja silikaattibetonia. Ne ovat kevyempiä, mutta niiden tiheyden on joka tapauksessa oltava vähintään 1800 kg / m 3. "Suorakulmainen" lisäksi on FBS, jossa on puolisuunnikkaan muotoinen päätyosa. Niiden alareunassa on suuri alue, joka sallii niiden kestämään rakennettavan rakennuksen painon ja varmistaa sen vakauden. Ne asetetaan ensimmäiseen riviin suoraan pohjattua tyynyä varten, joka on tehty hiekasta, raunioista tai kiinteästä betonista. FBS, jossa on suorakaiteen muotoinen osa, muodostavat perustuksen toisen ja seuraavan riviä.

Betonituotteiden koot säätiölle

Betonin lohkojen tyyppi ja koko.

Betonilohkojen mitat ovat seuraavat: pituus - 900, 1200, 2400 mm, leveys - 300, 400, 500, 600 mm, korkeus - 300 ja 600 mm. Todelliset mitat ovat 1-2 cm pienempiä. Niiden massa on 135 kg (pienin raskasbetonin lohko) lähes 2 tonniin. Hyväksyttävämpi koko valitaan seuraavien olosuhteiden perusteella:

 • maaperän tyyppi, jolla rakennusta rakennetaan;
 • seinien ja muurausmateriaalien tyyppi;
 • rakennuksen paino ja koko;
 • seinien pituus ja paksuus;
 • säätiön muotoilun vahvuus.

Optimaalinen lohkojen määrä kerroksittain yhden seinän viereen on 4-5. Säätiötä rakennettaessa käytetään eri kokoisia FBS-levyjä kiinnittämään ne toisiinsa paremmin. Niiden leveys voi olla pienempi kuin 10-12 cm: n korkeudella oleva seinän leveys. Mitä epävakaampi maa, sitä suurempi niiden ala on. Pohjan suojaamiseksi ennenaikaiselta vaurioilta, ne ovat vesitiiviitä bitumilla. Betonielementtien perustan elämä on vähintään 50 vuotta.

Betonielementtien nauhapohjan laite.

FBS: tä muutetaan seuraavasti: nimessä ilmoitetaan betonityypin decimetrien pituus, leveys ja korkeus. Esimerkiksi merkintä FBS 24.3.6t tarkoittaa vakaa betonipäällyste, jonka pituus on 2400, leveys 300 ja korkeus 600 mm. Useimmin käytetään FBS 24.4.6: n rakentamisessa. Betonista valmistettu FBS on merkitty kirjaimella "P" silikaattisesta betonista - kirjaimella "C".

Lisäksi valmistetaan 40x20x20 mm: n mittaisia ​​betonilohkoja. Niiden pieni paino (betonityypistä riippuen vain 28-32 kg) mahdollistaa niiden asettamisen manuaalisesti ja mittoja voidaan käyttää seinien rakentamisessa. Ne soveltuvat kevyiden rakennusten rakentamiseen: pieni autotalli, kylpy, huvimaja, puutalo jne. Ne ovat välttämättömiä niille rakennustyömaille, joissa raskaiden koneiden kulku on mahdotonta.

Säätiön rakentamisessa betonilohkojen käyttö vähentää huomattavasti kustannuksia ja nopeuttaa työtä verrattuna nestemäisen betonin kaatamiseen muottiin.

Samalla saavutetaan säätiön suurin luotettavuus, lujuus ja kestävyys.

Betonilohkon koko alustalle ja seinille

Betonia on jo kauan käytetty erilaisten tuotteiden ja rakenteiden tuottamiseen, ja jos aiemmin tehdyt betonituotteet valmistettiin tästä materiaalista ja säätiöstä, ja monoliittiset järjestelmät kaadettiin, sitä nykyään käytetään paljon laajemmin. Betonielementit 20x20x40 ovat erittäin suosittuja yksityisessä rakennuksessa - on erittäin kätevää työskennellä niiden kanssa omilla kädillä, ja FBS-lohkot ovat hyvin kysyttyjä teollisessa rakentamisessa.

Kiinteät betonilohkot 40 - 20 - 20 - ihanteellinen säätiön rakentamiseen matala- rakennuksille

Betonielementtien ominaisuudet

Ymmärtääksemme, miksi tämän ryhmän tuotteet ovat niin suosittuja, on syytä pohtia niiden tärkeimpiä etuja:

 • Laaja tuotevalikoima, joka mahdollistaa optimaalisen kokoonpanon hakemisen pohjan leveyden mukaan. Tietenkin suosituin vaihtoehto on betonilohkoja 20-20-40, mutta joskus ne eivät yksinkertaisesti sovi, joten sinun on käytettävä muita kokoonpanoja.
 • Rakenteiden jälkeen saatu betonirakenteiden suuri lujuus. Täysikokoiset tuotteet kestävät jopa merkittäviä kuormia, ja ontot versiot mahdollistavat lujan ja kestävän seinän. Jos tarvitaan erityistä luotettavuutta, niin muunnokset, joissa on urakiinnitys, tekevät, ne kiinnitetään erityisen tukevasti ja seinät ovat paljon vahvempia työn päätyttyä.

Kuvassa on ura-kielinen niveljärjestelmä, jonka avulla voit luoda voimakkaita pitkittäis- ja kulmaliitoksia suurimman lujuuden varmistamiseksi.

 • Valmistusvaihtoehtojen valinta: voit ostaa sekä kiinteitä betonilohkoja että onttoja tuotteita, joilla on pienempi paino, mikä tekee niistä paljon helpompaa työskennellä niiden kanssa. Lisäksi voit ostaa vaihtoehtoja täyteaineella, useimmiten se on kuonaa tai laajennettua savea. Ja lopuksi yleisin vaihtoehto - solubetonilohkot, jolle on tunnusomaista pieni paino ja korkea lämmöneristysominaisuudet.
 • Itse valmistavien tuotteiden mahdollisuus. Työn ohjeet ovat hyvin yksinkertaisia, lopputuotteen koon lisäksi voi olla erilainen - kaikki riippuu siitä, mitä lomaketta käytetään. On syytä muistaa, että sinun ei pidä tehdä liian suuria mittoja. Esimerkiksi et voi nostaa 40-40-40-estää betonilohkoja, joten on parempi tehdä yleisesti hyväksyttyjä mittasuhteita.

Lomakkeet voivat olla eri kokoja ja kokoonpanoja, voit ostaa ne valmiina, ja voit tehdä itse

 • Tämän tuoteryhmän hinta, riippumatta lajikkeesta, on melko demokraattinen, joten se on saatavana useimmille kehittäjille. Mutta sinun ei pitäisi etsiä halpoja ostaessaan, koska liian alhaiset kustannukset osoittavat usein sopivan laadun.

Se on tärkeää!
Ostaessasi sinun tulee kysyä myyjältä tuotteiden laatua osoittavien asiakirjojen läsnäolosta.
Tämä on ainoa tapa varmistaa, että tuotteet valmistetaan tehtaalla kaikkiin tarvittaviin teknisiin vaatimuksiin.

Lohkojen tyypit ja niiden ominaisuudet

Kaikki tämän tyyppiset tuotteet voidaan jakaa kahteen suureen ryhmään riippuen erityisestä sovelluksesta. Tarkastelkaamme tarkemmin jokaista niistä.

Elementtien perusteet

Tämän ryhmän tuotteet täyttävät useat perusvaatimukset:

Säätiö on tärkeä osa rakennuksen rakennetta, josta koko rakennelman vahvuus riippuu suoraan

Seuraavat tyyppiset lohkot säätiölle voidaan erottaa:

 • Yleisesti käytetty ja tunnettu levy on 20x20x40 betonilohkoa, joita käytetään useimmiten helppokäyttöisyyden ja demokraattisten kustannusten vuoksi. Tuotteet valmistetaan runsaasti, vaikka tutkimukset ovat osoittaneet, että useiden pienien leikkausten esiintyminen ei vaikuta merkittävästi kokonaislujuuteen, mutta pohjan kuormitus pienenee ja eristysominaisuudet paranevat, mikä on myös tärkeä tekijä.
 • FBS-lohkot ovat suuria, joten asennus voidaan suorittaa mahdollisimman pian. Haittana on suuri tuotemarkki (jos kysyt, kuinka paljon betonilohkon paino on 240 40: llä 60: llä, niin olet yllättynyt - 1300 kiloa). Luonnollisesti työ ilman nostolaitteistoa on yksinkertaisesti mahdotonta.

Tällaisten tuotteiden asentaminen ilman nosturia ei ole mahdollista

On huomattava, että betoniterästen koko vaihtelee suuresti - 90: stä 30: een 60: een ja jopa 240: sta 60: een 60: een. Mutta pienimmänkin version paino on 350 kiloa, joten hissin käyttöä tarvitaan joka tapauksessa.

Seinälohkot

Tämä ryhmä sisältää useita useimpia eri tuotteita.

Harkitse suosituimpia ja yleisimpiä:

 • Kuona-betonituotteet kuuluvat yhteen talousarvion alasta, mutta samalla niillä on melko korkea suorituskykyominaisuudet ja hyvä lämmönkestävyyskerroin.
 • Ensimmäisen vaihtoehdon tavoin - laajennettuun savibetonilohkoon kuonan sijasta ne käyttävät kestävämpää laajennettua savea, jolla on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet. Näistä elementeistä voi rakentaa koko talon, mutta sen pitää loppua, koska rakennuksen ulkonäkö ei ole kovin houkutteleva.

Laajentuneet savityöt ovat erittäin suosittuja.

 • Kaasasilikaattirakenteilla on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet. Tällöin kevyiden betonilohkojen mittasuhteet voivat olla hyvin erilaisia, joten voit valita parhaan vaihtoehdon ulkoseinille ja väliseinille.
 • Vaahtotuotteet ovat samanlaisia ​​kuin kaasusilikaattituotteet, mutta osa niiden ominaisuuksista on jonkin verran alhaisempi kuin yllä kuvatussa muunnelmassa. Betonilohkot 40-20-40 ovat ihanteellisia väliseinien nopealle rakentamiselle, ne maksavat vähän ja toimivat hyvin.

Erillinen lisävaruste on betonilohko B 1 20 50, näitä elementtejä ei käytetä seinämille, vaan niitä käytetään vedenpoistorakenteiden rakentamiseen valtateillä. Tätä vaihtoehtoa ei käytännössä käytetä yksityisessä rakennuksessa.

Nämä epätavalliset elementit koskevat myös lohkoja.

Vihje!
Kaasasilikaattilohkojen on edelleen eristettävä.
Älä usko väitteisiin, jotka riittävät korkealaatuiseen eristämiseen, itse asiassa tämä ei ole totta.

johtopäätös

Optimaalisten parametrien valinta on erittäin tärkeää, koska rakenteen vahvuus ja sen suorituskykyominaisuudet riippuvat siitä. Tämän artikkelin video kertoo tarkemmin joitakin kohtia.

Betonilohkokoot

Betonilohkoihin kuuluvat: perustuslohkot (GOST 13579-78) ja nauhalenkit (GOST 13580-85).

Tyypillisten betonilohkojen koot:

FBS-lohkojen koon rajat, GOST 13579-78:

 • pituus: 880 (mm) - 2380 (mm);
 • leveys: 300 (mm) - 600 (mm);
 • korkeus: 280 (mm) - 580 (mm).

Mitat FBV-lohkojen, GOST 13579-78:

 • FBV9.4.6-T: pituus 880 (mm), leveys 400 (mm), korkeus 580 (mm);
 • FBV9.5.6-T: pituus 880 (mm), leveys 500 (mm), korkeus 580 (mm);
 • FBV9.6.6-T: pituus 880 (mm), leveys 600 (mm), korkeus 580 (mm).

FBP-lohkojen koot, GOST 13579-78:

 • FBP24.4.6-T: pituus 2380 (mm), leveys 400 (mm), korkeus 580 (mm);
 • FBP24.5.6-T: pituus 2380 (mm), leveys 500 (mm), korkeus 580 (mm);
 • FBP24.6.6-T: pituus 2380 (mm), leveys 600 (mm), korkeus 580 (mm).

PL-lohkojen koon rajat, GOST 13580-85:

 • pituus: 580 (mm) - 3180 (mm);
 • leveys: 780 (mm) - 2980 (mm);
 • korkeus: 300 (mm) - 500 (mm).

merkintä:

FBS - perustablokit.

Tärkeää: betonilohkojen virhe ei saa ylittää 20 (mm) pituutta.

Betonipohjat - koot ja hinnat

Valtavat kuormat ja voimakas alttius pohjalle pohjaveden vaikutukselle, lämpötilan vaihtelut, etsivät jatkuvasti keinoja rakenteen vahvistamiseen. Yksi tehokkaimmista tavoista rakentaa säätiö on estämismenetelmä. Tätä varten käytä erityisiä peruslohkoja vakiokokoisilla ja vakainominaisuuksilla.

sisältö:

Mikä on konkreettinen lohko säätiölle

Pohjan rakentaminen alusta alkaen merkitsee paljon työtä sekä maaston että materiaalien valmistelussa. Jos ainakin joitain ehtoja ei noudateta, kaikki rakentamisen kiinteiden ja kestävien rakenteiden tekeminen voi olla turhaa. Osa säätiön ongelmista olettaa betonilohkon, koska se on valmiina rakenne, jossa on pysyviä parametreja, lineaarisia mittoja, kokoonpanoa ja materiaalien koostumusta.

Taulukossa esitetyt betonilohkot, joiden koot ja hinnat on merkitty taulukkoon, valmistetaan ainoastaan ​​raskasbetonista M100 ja M200 (T), savirautabetonia, jonka merkintä P on tuote tai silikaattibetoni, joka on merkitty kirjaimella C. Lohkot ovat käteviä, koska monilla malleilla on kasvot urat lohkojen yhdistämiseksi toisiinsa, mikä poistaa virheet munimessa. Yläpinnalle on asennettu kaksi tai yksi kiinnitysilmukka. Kaikki lohkot ovat kooltaan standardoituja, mutta muotoillut ja ei-standardi-lohkojen valmistus on mahdollista lähes kaikissa betonituotteissa.

Peruslohkojen tyypit ja merkinnät

Suuresta yhdistämisasteesta huolimatta betonilohkot säätiölle voivat olla erilaisia. Se riippuu monista parametreista, mutta tärkeimmät lohkotyypit ovat seuraavat:

 • jotka on merkitty FBS: llä ja joita käytettiin kellareiden ja kellarien rakentamiseen, eivätkä vain perustaneet niitä, vaan niillä on vankka rakenne;
 • pohja-ontto lohkot, FBP - samoilla lohkoilla on vain aukkoja, jotka avautuvat rakennuksen pohjalle;
 • rei'itetyt universaaliset lohkot - UDB, ovat sylinterimäiset aukot sisäpuolella.

Joissakin tapauksissa on myös tarve käyttää FL-lohkopyyhkeitä.

Peruslohkojen koot

Massat ja mitat ovat tärkeimmät erot samankaltaisesta materiaalista valmistettujen lohkojen välillä. Myös merkinnän mukaan ne voivat poiketa aukkojen läsnäolosta, mikä puolestaan ​​vaikuttaa lohkon massaan ja tämä on joissakin tapauksissa erittäin tärkeä, ellei pääindikaattori. Kun perustat heikoille ja liikuteltaville maille, se on lohkon massa, jolla voi olla ratkaiseva rooli säätiön rakentamisessa.

Ei ole tarvetta muistaa tai tulostaa taulukossa annettuja tietoja lohkokokoon, koska jokainen parametri on salattu lohkon merkinnöissä. Esimerkiksi FBS 24.36T -lohkon merkintä ilmoittaa tarkkaavaiselle kehittäjälle, että seinämälohkon pituus on 240 cm, leveys 30 ja korkeus 60 cm. Lisäksi kirjain T kertoo, että lohko on raskasta betonia. Savi-betonille sen tiheys on 1 800 kg / m³ ja silikaattibetonilla 2 000 kg / m³.

Keskeisten elementtien käytön tärkeimmät edut

Monoliittiset massiiviset perustukset sekä pylväs- ja jatkuvat liuskarakenteet eivät joskus voi tarjota yksittäisten FBS-lohkojen tarjoamia ominaisuuksia. On monia syitä, joiden vuoksi säätiön asentaminen FBS-lohkoilta on paljon parempi. Heidän joukossaan on syytä korostaa:

 1. Perusrakenteen nopea rakentaminen. Rakentamisolosuhteet eivät aina salli säätiötä mitatulla ja perusteellisella tavalla, ja kiire tässä asiassa on täysin hyödytön. Tällöin FBS-lohkot ovat hyödyllisiä. Kun kaatetaan säätiö tavalliseen tapaan, aikaisemmin kuin kuukauden ja puolen, ei ole mahdollista jatkaa rakentamista. Säätiön on tartuttava ja ratkaistava. Vain silloin seinät voidaan pystyttää. Lohkot antavat myös mahdollisuuden aloittaa rakentamisen heti levittämisen ja vahvistamisen jälkeen. Lisäksi FBS-lohkojen perusta, jonka laskenta on paljon helpompaa ja joka perustuu valmiisiin lohkokokoihin, kestää paljon vähemmän aikaa suunnitella.
 2. Laadun vakaus. Rakennuspaikan olosuhteissa on vaikea saavuttaa seoksen vakaata laatua valueksi ja suorittaa vahvistus kaikkien standardien mukaisesti. Lohkojen osalta koko prosessi tapahtuu tuotanto-olosuhteissa virtaviivaisella ja automatisoitulla työkierrolla. Siksi suunnittelun laatua ja vakautta koskevat kysymykset katoavat.
 3. Lohkot ovat yleismaailmallisia. Niiden avulla voit harjoittaa kaikenlaista säätiötä sarakkeesta riippuen ja päätyä nauhalle. Voit myös luottaa siihen yhden kerroksen rakentamisessa ja monikerroksisen asuinrakennuksen rakentamisessa.
 4. Helppo asennus. Riittää, että käytetään nostomekanismia, ja minkä tahansa kokoonpanon pohja voidaan tehdä mahdollisimman lyhyessä ajassa urien ja profiiliprojektien ansiosta lohkojen päissä.
 5. Betonin koostumus, josta lohko valetaan, voi vaihdella rakennusolosuhteista riippuen. Koostumus voi esimerkiksi sisältää lisäaineita koostumuksen pakkasvastuksen tai maaperän happamuuden resistenssin parantamiseksi.

Sana, joka on tehnyt säätiön laitetta koskevan ratkaisun lohkoilta, riittää vain huolehtia vastaavista rakennuslaitteista, sitten rakentaminen tapahtuu mahdollisimman pian ja moitteettomalla laadulla.

Betonipohjat - koot ja variaatiot

Säätiön betonielementtejä käytetään esiasteisten teippityyppisten perustusten pystyttämisessä. Lisäksi lohkojen perustus on rakennettu lyhyemmässä ajassa kuin monoliittinen pohja. Vaikka se onkin enemmän kuin jälkimmäinen.

Lyhyesti sanottuna, rakennuksen materiaalina perustuksille, tämä tuote koetaan varsin suotuisasti. Siksi tässä artikkelissa kerromme lukijoillemme lohkojen koosta ja tyypeistä sekä näiden tuotteiden käytöstä teknologiasta perustamisen yhteydessä.

Erilaisia ​​pohja-betonilohkoja

Perusrakenteissa käytettävien raudoitettujen betonirakenteiden valikoima koostuu seuraavista tuotteista:

 • F-tyypin lohkot - sylinterimäiset pylväät, joita käytetään pystysuuntaisina tukialustoina paalu- ja pylvästyyppisissä perustuksissa.
 • FL-tyyppiset lohkot - trapetsiset prismat, joita käytetään pohjalevyn pohjan rakentamiseen ja pohjaan pylväsperustaisten tukien alapuolelle.
 • FBS-tyyppiset lohkot - suorakaiteen muotoiset suuntaissärmiöt, joiden kaarimaista on sivupäässä. FBS-tyyppistä betonielementtiä käytetään liuskarakenteen tai pohjaseinän järjestelyn yhteydessä asuinalueella.
 • Lohkot B-tyypin palkkituotteita, jotka ovat T-muotoisia tai tapin muotoisia. Tällaisia ​​lohkoja käytetään pohjana nauhan perustuksille tai prosessin aikana, jossa on palkin tai pylväspohjan palkkipainatus.
 • FBP-tyyppiset lohkot - ontot suorakulmaiset suuntaissärmiöt, joita käytetään itsenäisenä rakennusmateriaalina, jota käytetään esivalmistettujen nauhalementtien rakentamiseen. Onton teräsbetonisen pohjapalkin lisäksi voidaan käyttää puutavaraa monoliittiselle nauhalle.
 • FR-lohkot ovat lujitetuotteita, jotka on valmistettu kolmivaiheisten runkorakenteiden rakentamisessa käytettävistä raskaista betonityypeistä (M500 ja kestävämpiä laatuja).

Suurten teräsbetonirakenteiden ohella on pienikokoisia pohjahiekkakiviä, jotka voidaan valmistaa käsin.

Tällaiset tuotteet kaadetaan vakiomuotoihin 20 x 20 x 40 senttimetriä (leveys, korkeus, pituus) käyttäen seoksena seosta, jossa on yksi osa Portland-sementistä ja kolme ja puoli hiekan osaa. Lujittavan elementtinä tällaisiin lohkoihin lisätään hieno sora (5,5 osaa yhtä sementtiosuutta kohti) ja polymeerikuitu. Lisäksi täyttö tapahtuu ravistimien pakollisella käytöllä.

Tämän seurauksena betonilohkojen 20x20x40 cm pohja voidaan rakentaa jopa omille. Loppujen lopuksi tällaisen lohkon paino ei ylitä 40 kiloa ja rakenteen tukikapasiteetti vastaa betoniluokkien M150, M200, M250 monoliittista raidevälinettä.

Betonielementtien mitat säätiölle

Suurimpien "tehtaiden" tuotteiden mitat määräytyvät asianomaisten valtion standardien tai tuotantostandardien mukaan.

Esimerkiksi BF-lohkon lohkoryhmän mitat standardisoidaan GOST 28737-90: n mukaan, jonka mukaan vastaavat tuotteet jaetaan 53 standardikokoon, joiden mitat vaihtelevat välillä 20x16x30 - 40x24x60 cm. Tällaisten lohkojen pituus vaihtelee puolitoista ja 12 metriä.

FL-tuotteiden mitat määräytyy GOST 13580-85 mukaan, jonka mukaan tällaisten tuotteiden valikoima on jaettu 126 standardikokoon (lohkon 10 perustyyppiä kohti). Tuotteen mitat (leveys, pituus, korkeus) vaihtelevat 0,6 x 2,3 x 0,3 metristä 3,2 x 1,18 x 1,2 metriä.

FBS-tyyppisten lohkojen mitat määritetään GOST 13579-78 mukaan, jonka mukaan seinärakenteita on yhteensä 15 kappaletta. Samankaltaisten tuotteiden mitat (pituus, leveys, korkeus) vaihtelevat 0,8x06x0,58 metristä ja jopa 2,38x0,3x0,58 metriä.

FBP-tyyppisten lohkojen mitat määräytyvät samoilla 13579-78 ja vastaavat FBS-lohkojen mittoja: tällaisen lohkon pituus on 2380 millimetriä, korkeus on 580 millimetriä ja leveys vaihtelee välillä 400-600 millimetriä.

Näiden parametrien pitäisi tietää jokainen rakentaja. Loppujen lopuksi betonilohkojen mitat vaikuttavat eniten suurten säätörakenteiden lujuuteen ja asennustekniikkaan.

Lisäksi on huomattava, että tuotteiden koko ei ole vain kehittäjän näkökulmasta tärkeä. Betonilohkojen koko säätiölle riippuu myös mitoista. Siksi oikean koon valitseminen voi säästää koko pohjan rakentamista, mikä epäilemättä kiinnostaa rakennustyön asiakkaita.

Lohkoperustan perustaminen - teknologian yleiskatsaus

Valmiiden betoniterästen tai hiekkasementtilohkojen esivalmisteen, liuskan perustuksen tyypillinen rakenne kehitetään seuraavan kaavan mukaan:

 • Ensinnäkin rakennustyömaalla irrotetaan rakennustyömaja - suorakaiteen muotoinen täysimittainen louhinta, jossa on viistetyt seinät. Tämän seurauksena louhinnan poikkileikkaus on puolisuunnikkaan muotoinen, ja vain pohja-aukon pohja vastaa säätiön mitat.
 • Toiseksi on välttämätöntä tehdä työtä hiekka- ja sora-tyynyjen järjestelyyn, mikä parantaa maaperän kantavuutta ja toimii vedenpoistojärjestelmän osana. Lisäksi tässä vaiheessa teknisen viestinnän kaivokset kiristetään rakennustyömaalle.
 • Jälkeen järjestämällä vuodevaatteet, tasoittamalla pohjan kuoppaan, voit alkaa rakentaa pohjan säätiön. Ja tässä on välttämätöntä osoittaa varovaisuutta: loppujen lopuksi, kuinka paljon on konkreettinen lohko säätiölle, niin paljon on "kustannus" ja arvio juuri perusta rakentamisesta. Siksi, jos on suunniteltu rakenta- maan kevyesti ladattu pohja, voidaan käyttää BF-tyyppistä TF-lohkoa alustan elementtinä, jonka päälle hiekkasementtien lohkot asetetaan.

Kuormitetut rakenteet kootaan eri tavalla: PL-tyyppiset levyt asetetaan tyynyn päälle, jonka päälle FBS-nauha asennetaan. Lisäksi sekä CF- että FL-lohkot on asennettava vesitiiviin kalvoon - polyeteenikalvoon tai kateaineisiin.

 • Seuraava askel on perustusnauhan rakentaminen. Kuten edellä on mainittu, tekniikka tämän vaiheen toteuttamiseksi riippuu siitä, minkä tyyppisiä lohkoja käytetään pohjan rakentamiseen. Lisäksi ennen pienikokoisten hiekosementtilohkojen tai suurien FBS-elementtien ensimmäisen kerroksen asettamista levitetään kerros sementointiliuosta perusnauhan yläreunaan (yksi osa sementistä ja 3,5 osaa hiekkaa). Pienet lohkot asetetaan käsin, suuret betonielementit - nosturin tai vinssin avulla. Kummassakin tapauksessa ylemmän kerroksen asennus toteutetaan klassisen ligaation sääntöjen mukaisesti (ylempi yksikkö sijoitetaan molemmille alempiin, joka kattaa pystysuoran kiinnitysvarren ja sen rungon). Pienien lohkojen päätysuuttimet täytetään sementin jälkeen, suurien lohkojen pystysuora sauma vahvistetaan teräsnapilla (asennettu betonituotteiden päähän etukäteen) ja täytetään betonilla M250 tai M300.
 • Kun nauha on muodostettu, kaatetaan viimeinen kerros lohkoihin vahvistava hihna, joka tasoittaa grillauksen tasoa.

Vedeneristys ja lämpöeristys teippi pohjaan tehdään tavanomaisin menetelmin. Ja kun nämä menettelyt on suoritettu, kaatopaikan ja pohjaseinän välinen tila täytetään maahan. Viimeisessä vaiheessa betonin päällyste rakennetaan säätiön ympärille ja kellarista leikataan.