FBS-pidike

Jos alue on melko monimutkainen maasto, se vaikeuttaa sekä maiseman suunnittelua että rakentamista. Säilytysseinämiä käytetään estämään maaperä menemästä alamäkeen. Tällaisten rakenteiden tärkein vaatimus on kestävyys, koska niiden on kestettävä suuren maaperän paine. FBS-lohkojen kiinnitysseinä on yleinen, koska betonilla on ominaisuuksia, jotka ovat ihanteellisia maan suurien massojen ylläpitämiseksi. Kaikkien standardien mukaan valmistettu kiinnitysseinä on kestävä ja kestää kauan.

Edut ja haitat

Säätiölohkoja käytetään pitkään. Monien uusien materiaalien ilmestyttyä he eivät luopuneet asemastaan. Niiden eduista johtuen niitä käytetään edelleen sekä perusrakenteessa että rakenteiden tukemisessa.

 1. Kustannukset, kun käytetään vakiomuotoisia lohkoja, hinta jokaiselle vähenee.
 2. Seinien rakentamisen helppous, pohjimmiltaan FBS - on suuret betonirakenteet. Asennuksen teknologia ei ole kovin erilainen kuin tavanomainen menettely.
 3. Työskentelyn nopea loppuun käytettäessä valmiita lohkoja. Seinäpinta riippuu vain rakennuttajien pituudesta ja työskentelykyvyistä. Ei ole tarvetta odottaa betonin kovettumista.
 1. Suurten maan massaa tukevien seinämien lohkojen mittojen pitäisi olla vaikuttavia. Käytä tässä tapauksessa raskaita lohkoja. Painonsa vuoksi ne siirtävät maaperän paineen pohjaan, mutta sen asettamiseen tarvitaan nostolaitteita.
 2. Kuljetuskustannukset johtuvat siitä, että yhden yksikön massa voi nousta jopa 1 tonniin, tarvitsemme kuljetukseen erikoistuneita laitteita, mikä lisää kustannuksia.
 3. Palkkatyöntekijät. Lohkojen oikea purku, varastointi tai siirto rakennustyömaalle edellyttää asiantuntijoita, jotka pystyvät toimimaan vuorovaikutuksessa rakennuskoneiden kanssa, mikä myös aiheuttaa lisäkustannuksia.

Miksi tarvitsemme työntekijöitä, voit katsoa videota:

Ennen lohkojen ostamista on tarpeen laskea, onko se kannattavampi kuin vuokrata kiinteän betonin kaatopaikkaa. Jos on mahdollista odottaa jähmettymistä, monoliittinen seinä voi maksaa vähemmän.

PBS: n tuhottu seinä

Erotustekniikka

FBS-lohkojen kiinnitysseinämän rakentamisessa keskeinen rooli on suunnittelu ja alustavat laskelmat. Jos teet virheen kiinnitysseinämän laskelmissa, seinät voivat kaataa maaperän paineen maapallon kosteuden intersekseettisen kasvun aikana. On melko vaikeaa tehdä kaikkia laskelmia SP 101.13330.2012 mukaisesti, on parempi tilata niiden suorittaminen ammattimaisilta rakentajilta. Nämä ovat välttämättömiä kuluja, jos tulevaisuudessa ei ole tarkoitus käyttää rahaa uuden seinän korjaamiseen tai rakentamiseen.

Suoritettuaan laskennat kantavuudelle ja laatimalla rakennussuunnitelman, he alkavat ostaa materiaaleja ja valmistaa varastointipaikka.

 • PBS: ssä;
 • vesi- ja lämpöeristys;
 • hiekka;
 • sora;
 • geotekstiilit;
 • viemäriputket;
 • betoni;
 • varusteet.

Kun kaikki materiaalit ovat paikan päällä, alueen merkintä alkaa. Helpoin tapa on tapit ja köysi. Kun merkintä vetäytyy jopa 3 metrin etäisyydellä tulevasta seinämästä kasvavan maaperän suuntaan. Jos seinämän on tarkoitus olla pitkä ja pitkä, kaivinkone on vetäytynyt puhdasta liikaa maata ja kaivaa pohjaan kaivannon.

Asennustyöt

Kun laskelmat ja rakennustyömaan valmistelu on suoritettu, ne alkavat rakentaa perustan FBS: n seinälle. Käytä joko jelloitettua vahvistettua pohjaa tai valmiin monoliittista laattaa. Ensiksi kaada hiekkakerros ja paina sitä, kun samanlainen toimenpide suoritetaan kerroksella soraa. Ylhäältä maadoittavat geotekstiilit ja täyttöjalat. Jos täyteainesäiliö on suunniteltu, valmistukseen on asennettu liittimet, ja lopullinen rakenne jää jäljelle 4-5 vuorokautta, minkä jälkeen ne jatketaan eristämiseen.

Vedeneristys suoritetaan telalla tai suihkutetulla tavalla. Ensimmäisessä tapauksessa tarvitset kaasupolttimen rullaeristeen kiinnittämiseen. Toisessa tapauksessa tarvitaan erityinen laite, joka suihkuttaa nestekumia. Päällystysmenetelmällä eristäminen on pitkä ja vaikea, ja laatu on huomattavasti pienempi. Säätiön kestävyydelle lämmöneristys suoritetaan käyttämällä suulakepuristettua polystyreenivaahtoa, joka pystyy kestämään tulevan rakenteen painon.

Kun eristykset tehdään, ne alkavat kaataa tai tehdä valmiin tehtaan levy.

Säätiön on oltava täysin tasainen. Epäsäännöllisyyksien läsnä ollessa paine jakautuu epätasaisesti, mikä johtaa pohjan tuhoutumiseen ja seinän muutoksiin. Jos muodostetaan porrastettu säätö, jokainen osa on horisontaalinen, jotta koko rakenne ei pääse liukumaan alaspäin.

Seinäasennus

Kun säätiö on valmis, he alkavat asettaa ensimmäisen lohkon rivin, joka on maanpinnan alapuolella. Jos pystytetty seinä on korkea, maanalaiset rivit voivat olla 2-2.5. On tärkeää laskea oikein, mihin aikaan seinän aloitus on asetettu, niin että rakennustarvikkeet ja työntekijät eivät pysy kotonaan, mikä säästää tarpeettomilta vuokraus- ja työvoimakustannuksilta. Jokainen rivi on neulottava vaakatasossa, jonka halkaisija on 2 cm. Kun rivi on valmis, seuraava alkaa ja niin edelleen, kunnes seinä nousee 1 rivi yli ylemmän maan odotetun tason yläpuolelle.

Jos seinämä on korkea ja paine on suunniteltu olevan suuri, tuhoutumisen välttämiseksi on tarpeen rakentaa kolmion muotoinen pidätysseinä. Seinämän alemman osan leveys on korkeampi kuin ylempi, ja se ulottuu sivulle, jossa maata kiihdytetään. Tämän suunnitelman ansiosta paine jakautuu suuren alustan pohjalle, mikä vähentää yksittäisten lohkojen kuormitusta. Päättynyt seinä on peitetty vedeneristämällä pohjalevyllä ja nukahtaa puoleen.

Vedeneristys ja seinien viimeistely

Rakennuksen päätyttyä seinä ja pohja ovat vedenpitäviä suurempaan lujuuteen. Kylmäalueilla käytetään joskus eristystä, mutta se ei ole tehokas, jos se toteutetaan vain toisella puolella. Eristyksen aikaansaamiseksi lohkojen väliset liitokset kipataan tasaisen pinnan muodostamiseksi ja poistavat mahdollisuuden kyyneleistä, joihin kosteus tunkeutuu.

Jos haluat antaa ulkopuolelle kauniin ilmeen, sinun täytyy kipata sitä ja käyttää viimeistelyaineita, jotka jäljittelevät kiviä tai tiiliä. Voit myös käyttää yksinkertaista sementtiä, mutta meidän on muistettava, että tarvitaan erityinen verkko, jotta se ei pääse liukumaan seinästä, kun se on kyllästynyt kosteuteen.

Suodatusjärjestelmän luominen

Maaperän nukahtamisen ja tiivistymisen jälkeen on ehdottomasti asennettava viemärijärjestelmä veden poistamiseksi pohjaveteen, joka virtaa seinään. Tällöin koko pituudelle asetetaan erityinen putki korkeuden keskellä.

Jätevesijärjestelmätyyppi osiossa

Viemäröintijärjestelmä alkaa maaperän tampingilla, jotta se antaa kovera muoto tulevan putken paikalle. Geotekstiilit asetetaan, leveys mitataan siten, että vapaita päitä on, jotka työn päätyttyä kattavat järjestelmän ylhäältä. Tämä on tehtävä sen varmistamiseksi, että ympäröivä maaperä ei tukki putkien reikiä. Lasikuituverkko asetetaan geotekstilille, mikä estää verkon repeämisen soraa aiheuttaen. Leveys mitataan myös siten, että se kattaa koko rauniot putken sisäpuolella.

Kaatopaikka kaadetaan valmistettuun kaivantoon, jonka kerros on 5-10 cm, minkä jälkeen se tasoitetaan ja täytetään. Kuivatusputket asetetaan päälle, mikä imee kosteutta. Joskus ne tehdään 2-3 mm: n kaltevuudella, jotta vesi virtaa paremmin. Jos vesi on tarkoitus siirtää seinän ulkopuolelle eikä viemärijärjestelmään, niin kuivatusjärjestelmät asennetaan 2-4 m: n välein maaperän kosteuden mukaan.

Viemäriputket käytetään useimmiten PVC: stä. Ne on asennettu lattian asennusvaiheeseen ja vedenpitävyyden aikana ne peittävät myös 5 cm: n eristävän kerroksen. Putket ovat kaltevia 20 °.

Kun kaikki tyhjennysputket ovat paikoillaan, romu on peitetty 10-20 cm: llä ja varovasti tamping. Peitä verkon päät, kiinnitä ne yhteen ja päällekkäin asettavat geotekstilien reunat. Tuloksena oleva järjestelmä täytetään matalalla maaperällä, aloittaen lineaarisen viemäröinnin järjestelmän.

Kaikkien rakennusmääräysten ja sääntöjen noudattamisen takia FBS: n tukiseinä on todellinen ja kätevä tapa tasoittaa aluetta. Betonin kestävyyden ansiosta tällainen seinä kestää vuosia ilman korjausta.

Miten koristeelliset seinät ja kukkapenkit konkreettisia lohkoja

Betonielementtien koriste- ja kiinnitysseinät

Vapaasti seisova koristeellinen (tai ei) kiven seinä voi olla todellinen koristelu minkä tahansa esikaupunkialueen tai maalaistalon maisemasta. Sitä voidaan käyttää vyöhykkeen vyöhykkeeseen esimerkiksi aidataksesi patio- tai kukkapenkit tai jopa talon itse, mikä tekee siitä todellisen kivenesteen. Lisäksi tällainen seinä itse voi tulla pystysuoralle kukkapenkille tai pidätysseinä alueille, joilla on monimutkainen helpotus.

Kiven seinän rajoitus patio

Kiven seinän rajoitus patio

Irrallinen kiviseinä - kukkapenkki

Irrallinen kiviseinä - kukkapenkki

Jos muuraus on litteä kuin lanka, niin ainoa ulosmeno on seinälle tehty valmisruuvi (esim. Saksalaisen EHL: n kivirakenteet).

Tukevat lohkot seinien rakentamiseksi yritykseltä EHL

Ajatus on loistava yksinkertaisuutena: betonikivet, joiden paino on 16 kg ja mitat 24 x 25 cm 12,5 cm: n korkeudella, kootaan seinään melkein konstruktoriksi erityisen ura-kampa-liitäntäjärjestelmän ansiosta.

Et voi ostaa "yritysjoukkoa"? Älä ole järkyttynyt. Vaihda se saatavana oleviin materiaaleihin. Rakennusaika-ura (tai ilman ura-harjanteen) lohkoja on helppo löytää ja ne ovat melko edullisia. Levyjen tai koriste-seinien rakentamisen lohkojen välillä on melko suuri valikoima.

Säilytysseinä: parhaat mallit, suosituimmat tyypit, modernit materiaalit ja asennusominaisuudet (85 kuvaa)

Paikan päällä olevat helpotukset vaikeuttavat maaperän käyttöä, maan kaatumisongelmat sekä rakennusten ja apuohjelmien aiheuttamat kuivatusvauriot. Asiantunteva lähestymistapa, nämä haitat ovat etu. Kiinnitysseinämien rakentaminen ja rakentaminen mahdollistavat paitsi teknisten ongelmien ratkaisemisen - tasoitetut alustat laajentavat maan viljelymahdollisuuksia, mutta ne tulevat myös perustaksi omien Semiramis-puutarhojen luomiselle alkuperäisen maisemasuunnittelun avulla.

Tukien rakennusmateriaalin valinta riippuu helpotuksen ja muotoilun tyylistä. Runkot ja palkit, betoni, kova kallio, tiilet ja erilaiset rakennuspalikat voidaan käyttää seinien pitämiseen.

Yhteenveto artikkelista:

Suunnittelun ominaisuudet

Säilytysrakenteet on pystytetty maastoon, jonka kaltevuus on yli 8 astetta.

Ensimmäisessä vaiheessa sinun täytyy päättää avustusten muutosten laajuudesta: laskea vaiheiden lukumäärä ja päättää rakennusmateriaaleista.

Lovers voi rakentaa seinät, joiden korkeus on korkeintaan 1-1,5 metriä, ammattilaisen pitää luottaa korkeammat korkeusseinämät seinät. Heidän avustustaan ​​vaaditaan myös, jos pohjavesi maaperässä on alle puolitoista metriä syvyyteen. Myös epästabiilien hiekkasten säilytysrakenteiden rakentaminen on vaikeaa.

Tukiseinän rakenne koostuu kellarista, pystysuorasta osasta ja viemäristä. Säätiön mitat riippuvat seinän painosta ja maaperän laadusta. Mitä kovempaa maaperää, sitä pienempi on säätiön syvyys. Vapailla mailla pohja muuttuu käytännöllisesti katsoen yhtä korkeaksi tukin ulkosivulle.

Seinämän vakauden varmistamiseksi, kollapsin ja vääristymien välttämiseksi, se saa hieman kaltevuutta pengerteen suuntaan. Pitkien tukirakenteiden keskelle rakennetaan erityisiä ulkonemia - purkamisjalustat, jotka käyttävät pystypaineita seinän vakauden lisäämiseksi. Veden suojaamiseksi yläreunasta voidaan asentaa räystäs tai visiiri.

Kivilattiat

Luonnonkiven seinämä on kiinteä runko ja mukava silmäkoriste. Pohjan leveyden tulee olla 2-3 kertaa seinämän leveys, syvyys on noin kolmasosa tuen ulkoisesta osasta.

Laskettaessa kaivon syvyyttä pidätysseinään otetaan huomioon hiekka- ja sora-alustan paksuus. Sen jälkeen, kun pohja on täytetty tyynyllä, betonia kaadetaan sellaiselle tasolle, että ensimmäinen muurauskerros on puolet pinnan alapuolella. Viemäröintiä voidaan tehdä kahdella tavalla. Aseta putki seinän pohjaan tai jätä siihen useita vaakasuoria reikiä.

Sitten voit siirtyä munatuksen päävaiheeseen. Alhaalta ylöspäin suuret kiviä asetetaan ensin, kädensija tehdään betonilla. Voit myös valita kuivan muurausmallin, jossa kivet asetetaan ilman liimamateriaalia. Niiden halkeamat ovat täynnä maaperää, jossa kasvit myöhemmin itävät.

On vältettävä pitkiä pystysuoria saumoja ja ristin muotoisia liitoksia kivien välillä. Vahvuuteen seinälle voidaan antaa pieni (jopa 10 astetta) kaltevuus. Lisätuki on kivien teräviä reunoja, syvennetty sivusuunnassa.

Tällaiset rakenteet näyttävät itsestään viehättäviltä, ​​mutta voit myös käyttää niitä lisäkoristeita asettamalla kasvit rakoihin tai pintaan peittäen koristelamulla.

Betoniseinät

Teräsalueen pinta-alasta ja maaperän ominaisuuksista riippuen betonituotanto voi olla 25 cm - puolen metrin paksu. Kolmannessa korkeudessa seinä kaivaa maahan. Rakennettaessa rakenteita käytetään mittareiden yläpuolella.

Poistoaukkojen kautta on poistettava vesiputkiston lisäksi pinnan lisätiivistys rinteestä, kun se on voideltu erityisellä liuoksella. Kuivaamisen jälkeen betonin ja maan välinen tila on täynnä raunioita ja soraa.

Vaatimaton näköinen betoni avaa laajan mahdollisuuden fantasiaan. Se voidaan kruunata keraamisilla laatoilla, kiveillä koristeltu tai kipsiä peitetty. Betonirakenteiset seinät ovat täydellinen tausta designille, jossa käytetään ampleita kasveja.

Tiiliseinät tontilla

Seinien kiinnittämiseen käytettiin kiinteän tiilen kestäviä lajikkeita. Säätiön mitat lasketaan samalla tavalla kuin kivirakennukset. Korkeus enintään 60 cm, seinämän paksuus on puolet tiiliä - 12 cm. Korkeus on 60-1 metriä - paksuus tiilissä.

Seinien kiinnityskoukut

Gabions alkuperäinen metalliastiat täynnä kivet. Ne ovat puolivalmiita tuotteita seinäasennukseen niitteillä ja kierteillä.

Jokainen kivi voi tulla täyteaineeksi: suuret sisustuskappaleet on sijoitettu ulkopuolelle, häkin sisempi osa voidaan täyttää raunioilla ja sora. Ristikko, kiinnittimet sekä erikoispultit, jotka kiinnitetään maahan, on galvanoitua terästä.

Puiset kiinnitysrakenteet

On helppoa tehdä omia käsiä tukkien tai suurien palkkien kiinnitysseinä, se näyttää erittäin houkuttelevalta, mutta sen haurauden vuoksi vaatii säännöllistä korjausta.

Puu on käsiteltävä vedeneristys- ja sienilääkkeillä. Puolet metsää, joka on maanalainen, voidaan altistua poltettavaksi ja bitumipinnoitteeksi, ulompi koristeosa käsitellään erityisellä kyllästyksellä ja lakalla.

Puutavaran rakentamiseen vedetään ulos kaivanto, jonka pohja peitetään 10 cm: n kuivatuslevyllä. Sitten puut, puolet niiden korkeudesta, asetetaan vallin sisään, kiinnitetään toisiinsa lanka- ja kynsien avulla ja kaadetaan soraa ja raunioitumista varten. Voit käyttää ja horisontaalista muurausta.

Ennen raudoitetun seinän vahvistamista betonilla on tarpeen tehdä kuivatus sijoittamalla pitkittäiset tai poikittaiset putket alustalleen. Kaivo kaadetaan betonilla 10 cm: n tason päässä reunoista. Maanpinnan vieressä tarvitaan lisäkudosta kestävää kerrosmateriaalia, jota käytetään kattotiivisteissä.

Rengasseinä

Renkaiden valinta aurinkojen ja terassien rakennusmateriaalina on hyvä esimerkki kierrätyksestä. Rakennusteknologia on askel halkeilua varten. Kuten kuvassa näkyy, kesämökki, jossa on renkaiden pidätysseinä, voi näyttää siistinä ja tyylikkäältä.

Betonielementit seinämille

Omistamalla maa-alue, sen omistaja jollakin tapaa harjoittaa viljelyä. Ja jos tasaisilla pinnoilla ei tavallisesti ole ongelmia, sitten helpotusmaaston käsittelyllä voi olla tiettyjä vaikeuksia. Tästä johtuen useimmat ihmiset estävät maata epätasaisella pohjalla. Luova lähestymistapa, jossa käytetään joitain maisemasuunnittelumenetelmiä, voit helposti kääntää houkuttelevan alueen viihtyisaksi paikaksi. Ja on kyse siitä, miten lohkokappaleiden avulla pystytään antamaan sivustolle hyvin hoidettu ulkonäkö ja estämään maaperän mahdollinen liukuminen.

hakemus

Kiinnitysseinä on tietyn kokoisen vapaasti seisovan seinämän muodossa oleva rakennusrakenne. Kohteesta riippuen voidaan valmistaa erilaisia ​​materiaaleja.

Tämän rakennuksen nimen perusteella on helppo olettaa, että sen päätehtävänä on estää maaperän pestäväksi kaltevista pinnoista. Ja tämä tapahtuu tukemalla maapohjaa kaltevuuden kehällä. Tällä tavoin voit tasoittaa lähes epätasaisen alueen tai jakaa sen tasoihin.

Mallien tyypit

Koska kaikkien kiinnitysseinien toiminta on sama, niiden pääasiallinen ero on erilaisten materiaalien käyttö rakentamiseen. Katsotaanpa jokainen niistä tarkemmin:

 • Vaahdolohkot. Tätä materiaalia, joka on hyvin yleinen talojen rakentamisessa, käytetään usein myös kiinnitysseinien rakentamiseen. Betonivaahdolla on melko harvoja etuja: ne ovat melko kevyitä, suhteellisen halpoja ja sopivia asennettaviksi. Tällaisen materiaalin haitta on etupuolen karkea pinta, mikä merkitsee ylimääräistä vuorausta. Kuitenkin, jos käytät kalliimpia vaahtolohkoja, joissa on kaunis rakenne, niin pintapäällystystä ei yksinkertaisesti tarvita.

Usein seinien rakentamiseen käytetään vuorattuja kellarilohkoja

 • Betoni. Edullinen ja vihainen, mutta melko edullinen. Totta, on välttämätöntä koukistaa muottiin, sekoita laasti, kaataa ja viimeistellä. Mutta jos tarvitset erittäin vahvan seinän, betoni on sopivin materiaali tähän.

  Betonilla voit tehdä minkä tahansa muotoisen koriste-seinän

 • Brick. Varsinkin jos se on erikoisversio, jossa on kivirakenne. Mutta käyttämällä tällaista materiaalia, sinun on haaroitettava suuresti, koska tämän tiilen hinta on useita kertoja korkeampi kuin tavallinen keraaminen.
 • Luonnonkivi. Tämä kivirakenteinen materiaali on erittäin kestävä, joten sen asettaminen kerran, sinun ei tarvitse olla huolissaan sen turvallisuudesta pitkään. Suuri paino ja korkeat kustannukset eivät kuitenkaan ole kovin edullisia laajalle rakentamiselle.
 • Tree. Tarkemmin pyöristetyt lokit. Puun nopean heikkenemisen takia niitä käytetään melko harvoin, lisäksi niiden kustannukset ovat myös melko suuret. Mutta puutuotteiden ystäville, joilla on suuri tulovaihtoehto, on aivan oikea elämä.
 • FBS-lohko (peruslohko on kiinteä). Yleensä rakenteet on tehty PBS: stä vahvistetuista perustuksista rakennuksille ja rakenteille. Mutta jos otat betonilohkon FBS pienen koon, on täysin mahdollista rakentaa pidätysseinä. Betoni FBS-tuotteiden paino on kuitenkin riittävän suuri, mikä aiheuttaa joitain vaikeuksia asennuksen aikana. Mutta jos on mahdollista käyttää FBS-lohkoja, ne sopivat paremmin kaatamalla betonia.

  Rivitetyt FBS-lohkot

 • Kevytrakenteiset lohkot. Erinomaisten äänenvaimennusominaisuuksien ansiosta niitä käytetään useimmiten rakennusten väliseinien järjestämiseen. Tällaisten betonilohkojen seinän rakentamista varten ne on suojattava ympäristön vaikutuksesta, muuten ne nopeasti hajoavat.
 • Seinän mitat

  Rakentamisen suunnittelussa, älä ole liian laiska tietää, minkä tyyppistä maata sivustossasi. Tällä riippuu valmiin rakenteen vakaus. Joten jos maa on riittävän tiheä, niin korkeuden ja leveyden suhdetta lasketaan olevan 1: 4 ja keskimääräinen maadoitettu tiheys on 1: 3, ja löyhän maaperän suhteen niiden on oltava 1: 2.

  Viemäröintivälineet

  Luonnollisesti, jos on vettä, on oltava viemärijärjestelmä, muuten rakennusta heikentää jatkuvasti ja se saattaa pian romahtaa. Siksi sinun on päätettävä etukäteen järjestelmän tyypistä ja upotettava se rakennerakenteeseen. Kaiken kaikkiaan on olemassa kolmenlaisia ​​jätevesihuoltojärjestelmiä:

  1. Pitkittäinen. Rei'itetty putki asennetaan rakennuksen kehäksi ja se on kääritty geotekstilikerroksella. Se säilyttää kiinteät hiukkaset ja vesi virtaa vapaasti putken kautta paikan päällä.
  2. Poikittainen. Tällöin seinän koko pituudeltaan enintään 1 m: n välein tehdään poikittaisia ​​kanavia, joiden läpimitta on noin 1 cm, ylimääräinen vesi virtaa niiden läpi rakennuksen ulkopuolelle.
  3. Yhdistetty. Tällainen järjestelmä yhdistää kaksi ensimmäistä, mikä muodostaa yleisemmän ja tehokkaamman tavan veden kääntämiseen.

  Viemäriputki sijoitetaan seinän sisäpuolelle kellarikerroksen tasolle, sen avoimet päät vapautetaan aitojen reunoilta.

  Pinnan esikäsittely ja asennus

  Lukijan ymmärtämisen helpottamiseksi esitämme kaikki vaiheet, joissa rakennetaan betonilohkon seinä (FBS, laajennettu savi, vaahtoblockit) vaiheittaisten ohjeiden muodossa:

  1. Kuten muillakin rakennuskohteilla, seinän pystyttäminen on aloitettava piirustuksella. On tarpeen merkitä koko rakenne, sen taivut ja reunat. Piirustasi tulee myös huomioida tulevan rakennuksen korkeus ja leveys, joten voit laskea oikean materiaalin määrän.
  2. Sitten sinun on siirrettävä tietoja piirustuksesta pintaan, eli vedä maahan seinän kulkuväylä kaivamaan kaivantoa. Voit käyttää maaleja.
  3. Nyt voit kaivaa kaivannon. Sen syvyys riippuu seinän korkeudesta sekä rakennuksessa käytetystä materiaalista. Jos korkeus on korkeintaan 1 - 1,5 m, niin betonille tai kiveälle on syvyys 30 - 40 cm ja vaahtolohkoille tai tiilille 25 - 30 cm. Korkeuden ollessa yli puolitoista metriä tarvitaan voimakkaampi säätiö ja asiantuntijoiden apu.
  4. Täyttävät tyynyt. Kaivon pohjalle on kerrostettu kerros hiekkaa ja soraa, vähintään 10 cm paksu ja sitten kunnolla kaatunut.
  5. Seuraava on ensimmäinen rivi. Suuremman lujuuden vuoksi on parasta kiinnittää lohkot sementtilaastiin. Sillä välin hän on edelleen liikuteltava, sinun täytyy laittaa lohkot tasolle käyttäen kumi- tai puukarkainta.

  Sementtilohkojen valmistusprosessi

 • Kun olet kuivan ensimmäisen rivin, voit siirtyä seuraavaan. Monoliittisen seinämän saamiseksi muuraus tulisi tehdä puoli lohkosta ja rakenteen vahvistamiseksi edelleen, voit luoda kaksinkertaisen rivin.
 • Kun olet laatinut viimeisen rivin, sinun on suljettava lohkojen yläosa sementin tai metallin visiirin avulla. Tämä suojaa seinää kosteudelta ja sen jälkeen tuhoamisesta.
 • Maaperän ja seinän välinen jäljellä oleva tila tulee täyttää maaperällä, ja on parempi hiekkaa hiekkaa.
 • Pinta on tarvittaessa viimeisteltävä koristeaineilla.
 • Tässä vaiheessa päätyötä voidaan pitää valmiina.

  Kuten näette, epätasainen tontti ei ole lause, vaan hyvä perusta mielenkiintoiselle suunnittelupäätökselle. Ja perusrakenteiden hallinnan avulla voit tehdä kaiken työn itse, ei huono säästää samalla.

  On olemassa erilaisia ​​menetelmiä ja materiaaleja luukun rakentamiseksi kaltevalle maalle. Monet kodinomistajat ihmettelevät, miten rakentaa seinään, mikä on parempi valita materiaalin ja seinän tyyppi, miten se sopii kotitalouden yleiseen suunnitteluun.

  Yritämme antaa vastauksia näihin kysymyksiin, erityisesti ihmisille, jotka haluavat tehdä tämän työn omilla käsillään omassa projektissaan.

  Miten rakentaa pidätysseinä - oikean materiaalin valitseminen

  Suunnitteluvaiheet, kuinka rakentaa seinä on aina tärkeä päätös. Tätä varten on suositeltavaa neuvotella asiantuntijan kanssa, valita parasta ideoita kiinnitysseinästä ja sen rakenteesta. Seinän materiaalin on oltava vakaata, toimivaa ja luonnollisesti houkutteleva.

  Monet DIY-ERS mieluummin käyttävät kynnyslohkoja tai betonilohkoja kiinnitysseinien rakentamiseen. Betoniseinälohkot on suunniteltu erityisesti seinien pitämiseksi ja ne voidaan asentaa suhteellisen helposti. Työvoimakustannukset lohkojen tukiseinän rakentamisessa eivät ole merkittäviä, koska niiden koko on suurempi kuin esimerkiksi tiili.

  Rakennuksen päävaiheet

  Jos olet yksi niistä, jotka miettivät, miten rakentaa pidätysseinä, sinun pitäisi tietää, että on olemassa joitakin perusohjeita ja ohjeita betonielementtien asentamista varten.

  Ensimmäinen vaihe on seinän rakennustyömaja ja rakennusmittanauha ja -johto sekä myös seinän haluttu korkeus ja pituus.

  Kiinnitysseinän pohjan valmistelu Toinen vaihe on kaivaminen kaivosta koko pidon seinämän kulkua pitkin ja tehdä sora-alusta. Tarkista valmisteiden korkeus, soraa tamping.

  Kolmas vaihe - voit aloittaa lohkojen kiinnitysseinän asennuksen. Aloita toisesta päästä ja siirry vähitellen seinän toiseen päähän. Älkää unohtako tarkistaa tason ja tasoittaa lohkot tarvittaessa Täytä aukot soralla.

  Viemäröinti on kriittinen, joten varmista, että asennat tyhjennysputken ja jatka seuraavan rivin lohkojen asennusta. Tarkasta myös taso ja vaakasuora asennus. Täytä aukot soralla ja toista vaiheet, kunnes saavutat halutun kiinnitysseinän korkeuden.

  Kiinnitä pidike seinään kiinnittämällä yläosat riviin. Varmistaaksesi ne voit käyttää erityistä liimaa. Anna kuivua valmistajan ohjeiden mukaisesti.

  Kehitä yksi tai kaksi kaaviota. Hyvin suunniteltu järjestelmä on välttämätön rakentamisprosessissa. Varmista, että seinän, jossa aiot rakentaa seinän, ulkoasu on yksityiskohtaisesti mittakaavassa, joten sinun ei tarvitse kytkeä päätä rakentamisen aikana, jos yhtäkkiä teet virheen jonnekin.

  Tilaa materiaaleja. Sinulla on laaja valikoima materiaaleja, joten ota aikaa, varmista, että haluamasi väri ja muoto sopivat kotiisi ja ympäröivään alueeseesi. Suunnitelmasi mukaan arvioi, kuinka paljon tarvitset 10 prosentin lisämaksua jälleenvakuutuksesta kattamaan mahdolliset virhearvioinnit.

  Asettelu projektisivustossasi. Saat kätevästi,

  On hyvä käyttää ruiskumaalia maalaamaan alue, jolla seinä seisoo, tai merkitse raja kiinnikkeillä.

  Kaivaa merkitty alue. Seinämän alla olevaan sorateollisuuteen on syytä kaivaa lohko tai kaivo, jonka syvyys on noin 15 - 17 cm. Kaivannon on oltava noin 35 cm - 40 cm leveä.

  Vinkki: säästötason ja vaakasuoran asennuksen tekeminen on helpompaa, jos kaivannosta tehdään mahdollisimman tasainen kaivamaan kaivantoa.

  Tee säätiö. Rakenna säätiö käyttäen soraa, täytä vähitellen kaivanto useissa vaiheissa. Riippuen seinän korkeudesta, sinun on tehtävä pohja noin 10-15 cm syväksi. Varmista myös, että säätö on riittävän leveä ja betonilohko sopii täydellisesti siihen. Jotta pohjaan perustuva sora ei pese vedellä seinän alapuolella, on välttämätöntä, että betonilohko pohjassa on vähintään 2,5 cm syvälle maaperään.

  Vihje: Mekaanisen levypesän käyttö antaa kiinteän perustan. Voit myös käyttää manuaalista jyrsintä, joka on halvempi mutta ei yhtä tehokas. Suoran linjan varmistamiseksi, kun asetat betonilohkon pohjaan, käytä keskikaarta.

  Asenna ensimmäinen betonilohko. Nyt kun sinulla on pohja ja taso, laita seinän ensimmäinen rivi samalla tavalla. Tämä on aikaa vievä ja tärkeä vaihe rakentamisprosessissa. Tämän tehtävän suorittamiseen tarvittavat työkalut ovat kumivasara ja 30 senttimetrin taso. Kun asennat ensimmäisen betonilohkon, varmista, että se on taso pitkin ja poikki. Varmista myös, että betonielementtien liittämisen yhteydessä ne on vuorattu ja ne ovat samassa tasossa.

  Vihje: Jos et tasoa ensimmäistä riviä tasolle ja lohkot eivät sovi toisiaan vasten, se johtaa koko seinän kaatumiseen ja huomaat sen vasta seuraavien tasojen asettamisen jälkeen.

  Rakenna seinä. Uusien rivejä betonilohkojen rakentaminen on yksinkertaista, mutta on tärkeää varmistaa, että betonilohkot ovat samassa linjassa tai sileät. Voit tehdä tämän katsomalla alas seinältä ja katsomaan, miten ne ovat rivissä.

  Vihje: Jos taivutat seinää, on mahdollista, että joudut irrottamaan joitain ulkonemia betonilohkon pohjasta taltalla kaaren muodostamiseksi. Tämä osa määräytyy vähitellen silmällä valinnan menetelmällä.

  Täytä seiniin kiviä. Kun rakennat seinää, täytä ontelot jokivärillä tai muilla keskikokoisilla kivillä, joiden avulla voit suodattaa veden ja lian sateen aikana. Se myös estää maaperän seinän takana.

  Viimeistele seinä. Seinän rakenteen täydentämiseksi ota seinäkotelo ja liimaa se. On suositeltavaa, että kansi ulkonee viimeisen riviin tuumaa kohden tai etusormen pituuden kärjistä ensimmäisen phalanxin mutkaukseen. Jos haluat taivuttaa, saatat joutua leikata kansi betonilla.

  Kaada ja puhdista alue. Peitä seinän takana oleva kansi kannen yläosaan tai sen alapuolelle. Aseta alue seinän eteen niin, että se näyttää kauniilta ja pohja on suojattu huuhtoutumiselta.

  Puhdas ilma, viheralueet, kaupunkimaiseman puute - syyt, miksi lähiöiden rakentaminen on hiljattain tullut yhä suosittua. Yksittäiselle rakennukselle ei kuitenkaan anneta tasaisia ​​alueita kaikille. Mitä tehdä niille omistajille, jotka saivat maata alueilla, joilla on suuret korkeuserot? Tässä tapauksessa auttaa konkreettista kiinnitysseinää, jonka rakentamisen tekniikka on kehitetty yli vuosikymmenen ajan. Tällaisia ​​rakenteita käytetään laajalti kaupunkikehityksessä, koska kaupungit kasvavat ja uusien rakennusten rakentamiseen ei ole riittävästi tasalaatuisia alueita.

  Seinien kiinnitys

  Vuoteen mennessä säilytysseinät on jaettu kahteen pääluokkaan:

  • Koriste. Tällaisten rakennusten päätavoitteena on antaa viehättävän esteettisen ulkonäön maisema pienellä kaltevuudella.
  • Linnoitus. Tällaiset seinät kestävät huomattavan maaperän paineen ja ne on suunniteltu estämään se liukumasta alas rinteeseen ja huuhtoutuen hedelmällisestä kerroksesta alueen pinnalta.

  Lajikkeiden betoniseinät

  Monoliittisen raudoitetun betonin vahvistusseinämät on jaettu kolmeen tyyppiin:

  Ensimmäinen tukiseinien luokka säilyttää maaperän paineen vain suuren massansa vuoksi (vahvuus riippuu myös syvyydestä). Koska tällaisten seinien valmistus vaatii suurta rakennemateriaalimäärää, yksittäisiä rakennelmia voidaan suositella alhaisen lujuuden omaavien rakenteiden (korkeus maanpinnan yläpuolella 0,5 - 0,7 m) alueilla, joilla on pieni kallistuskulma. Sitten suositeltu syvyys (⅓ korkeudella) on 0,17 ÷ 0,24 m ja paksuus (¼ ÷ ½ korkeudella) - 0,25 ÷ 0,35 m.

  Yhdistetyillä tuotteilla on vähemmän painoa kuin massiiviset. Stabiilisuuden lisäämiseksi käytetään laajempia mittasuhteita kuin itse seinän pohja (pohja puristaa pohjan ulkonevia elementtejä osittain vähentää kuormitusta ja lisää siten vakautta).

  Ohutseinämäiset seinät on valmistettu L- tai T-muotoisista betonista. Koska tällaisten tuotteiden "pohjan" leveys on oikeassa suhteessa niiden korkeuteen, maaperän pystysuora paine alustassa vähentää merkittävästi vaakakuormia ja lisää seinämän vastustusta kallistamiseen.

  Tällaisia ​​tuotteita voidaan ostaa tehdasvalmisteisten esivalmistettujen osien muodossa.

  Itse valmistettu betoniseinä

  Jos sivustosi pinnan kaltevuus ei ole liian suuri, se ei ole vaikeaa tehdä betonin kiinnitysseinä omilla käsillä. Esimerkiksi: sinun pitää rakentaa 1,2 m korkea pidätysseinä (maanpinnan yläpuolella). Rakennusmateriaalin (räystäs- ja betonilevyjen) säästämiseksi suosittelemme, että ohutseinämäinen nurkkapidike seinällä on T-muotoinen pohja. Miten tehdä betonin kiinnitysseinä (kolme päävaihetta):

  Valmisteleva vaihe

  Valmista ensin luonnos, piirustus ja vahvistusohjelma.

  Siirry sitten maata koskeviin töihin. Teemme merkinnät kiinnittimien ja rakennusjohdon avulla. Kaivamme haluttua leveyttä (hieman suurempi kuin tuen leveys ottaen huomioon muotti) ja syvyyteen (ottaen huomioon tukien ja tyynyjen paksuuden ja hiekkakiven). Säilytetään maa kaivosta vapaalla alueella (myöhemmin tarvitaan seinän molemmin puolin täyttöön). Kaadetaan hiekkaa kaivannon pohjalle (kerrospaksuus on noin 0,2 m) ja muokataan sitä (toisinaan kostutetaan vedellä). Sitten nukahtamme saman kerroksen raunioista ja myös me painamme sitä (värähtelevällä levyllä tai käsi-tamperilla). Asettamme geofabrisen yli varustetun tyynyn päälle.

  Muotti- ja laastinvalut

  Nyt jatkamme lujittavan kehyksen luomista. "Pohja" - ja "rungon" seinien vahvikepalkit olisi yhdistettävä toisiinsa.

  Rakennamme rakennusta. Aluksi teemme sen vain seinän perustaksi. Sen jälkeen kaadetaan betoniliuos koko säätöpituuden ympäri, kompaktisti se värähtelijällä. Laastin asettamisen jälkeen siirry itse tukiseinän muottiin. Valmistustekniikan muotti ja sen valmistukseen käytetyt materiaalit ovat samanlaisia ​​kuin liuskanjalan järjestely.

  Se on tärkeää! Aikana muotti järjestely on tarpeen luoda poikittainen muovi- tai asbestisementtiputkien purkamiseksi sade ja pohjaveden tunkeutuu maahan (alareuna putket on hieman maanpinnan yläpuolella ulkopuolelle tukiseinän). Tämä vähentää merkittävästi pystysuoran levyn sisäpuolen kuormitusta. Poikittaisten viemäriputkien etäisyys on 1,0 ÷ 1,5 m.

  Siirry sitten betoniseinän kaatamiseen.

  Varoitus! Jotta estettäisiin muottien romahtaminen tai epämuodostuminen valun aikana, tämä prosessi voidaan tehdä parhaiten vaiheittain. Ratkaise ensin liuos ⅓ korkeuteen seinän koko pituudelta. Sitten teemme väriltään täytettyä ratkaisua. Seuraavaksi täytä muottiin ratkaisu kolmannelle ja niin edelleen.

  Suurimman lujuuden ja yhtenäisyyden varmistamiseksi on toivottavaa, että koko rakenne kaadetaan yhteen päivään. Kun liuos kaadetaan seinän yläreunaan ja tiivistyy, tasoita pinta ja peitä muovikelmu ja jätä lopullinen kuivaus. Jotta estettäisiin veden nopea haihtuminen liuoksesta (joka voi vaikuttaa haitallisesti lujuuteen) kuumalla säällä, liuoksen pinta kostutetaan säännöllisesti.

  Vedenpitävä ja viemäröintijärjestelmän järjestely

  7 - 9 vuorokauden kuluttua jatketaan muottien purkamista. Kestävyyden varmistamiseksi seinämän betonipinnat peitetään vedeneristysmateriaalilla (esimerkiksi erikoiskokoonpano, joka perustuu nestekumeen).

  Seuraavaksi siirrytään betonin kiinnitysseinän viemäröintijärjestelmän järjestelyyn seuraavan tekniikan mukaisesti:

  • Seinän koko pituus sisäpuolella (eli rinteen puolella) asetetaan rei'itetty putki (aina kääritään läpäisevällä geofabrilla).
  • Sitten nukuimme tämän putken raunioilla.
  • Geotekstiilit asetetaan raunioiden päälle (jotta säästetään vapaata tilaa, joka ei ole täynnä maata erillisten sorahiukkasten välillä).
  • Putken vapaa pää (seinän yhdelle tai molemmille puolille) tuodaan viemärikaivoon (tai kaivoon) tai lähimpään vesikasvattajalle.

  Viimeisessä vaiheessa täytämme seinän vapaan tilan maahan.

  Se on tärkeää! Aloitetaan maaperän täyttämisen vasta sen jälkeen, kun betonin kiinnitysseinä on saanut lopullisen lujuuden ja pystyy kestämään huomattavia kuormia rinteestä, eli aikaisintaan kuukaudessa.

  Seuraavaksi jatketaan rakennettujen kiinnitysseinämän näkyvän osan koristelemista. Näihin tarkoituksiin käytetään yleensä laattoja, luonnollisia tai keinotekoisia kiviä.

  Betonin pidike

  Käytä koristeellinen kiinnitysseinämä, jossa menestyksekkäästi käytetään lohkoja kevyestä huokoisesta betonista. Kiinnitysseinien vahvistaminen on FBS: n (kiinteät pohjalevyt) betonilohkosta, vähintään 400 mm leveä (muuten tämä arvo on seinämän paksuus). Ne valmistetaan tehtaalla. Materiaalin suuri lujuus ja tiheys (2000 ÷ 2300 kg / m³) aiheuttavat laajaa käyttöä massiivisten seinien rakentamiseen.

  Kiinnitysseinän asennusalgoritmi betonilohkoista:

  • Teemme merkintöjä, maanrakennustöitä ja järjestämme hiekan ja raunion tyynyn (kaikki työt ovat samanlaisia ​​kuin betoniseinän rakentaminen).
  • Tämän jälkeen siirrymme lohkojen asettamiseen, jotka pidetään yhdessä hiekkasementtilaastin kanssa.
  • Lohkojen rivit on pinottu "harjoittamisesta" (eli jokainen seuraava rivi on järjestetty siten, että lohkon muutos on puolet lohkosta suhteessa edelliseen).
  • Jotta pystytään lisäämään seinän kantavuutta ja lujuutta vaakasuorissa laastirakenteissa, asennamme vahvistuselementtejä (metalliverkkoa tai vahvistuspalkkeja).

  Varoitus! Vakiomallin paino, jonka mitat ovat 800 x 400 x 580 mm, on 470 kg, joten tällaisten tuotteiden kiinnitysseinämän järjestelyn on käytettävä nostolaitteita.

  Lopuksi

  Kiinnitysseinämallin valinta riippuu sen tarkoituksesta (koristeellisista tai vahvistavista) ja tietyn alueen ominaisuuksista: korkeuserot, maaperän ominaisuudet, pohjaveden taso ja niin edelleen. Oikein suunniteltu ja varustettu pidätysseinä toimii ilman korjausta yli kymmenen vuoden ajan.

  Miten rakentaa betonilohkojen kiinnitysseinä?

  On olemassa erilaisia ​​menetelmiä ja materiaaleja luukun rakentamiseksi kaltevalle maalle. Monet kodinomistajat ihmettelevät, miten rakentaa seinään, mikä on parempi valita materiaalin ja seinän tyyppi, miten se sopii kotitalouden yleiseen suunnitteluun.

  Yritämme antaa vastauksia näihin kysymyksiin, erityisesti ihmisille, jotka haluavat tehdä tämän työn omilla käsillään omassa projektissaan.

  Miten rakentaa pidätysseinä - oikean materiaalin valitseminen

  Suunnitteluvaiheet, kuinka rakentaa seinä on aina tärkeä päätös. Tätä varten on suositeltavaa neuvotella asiantuntijan kanssa, valita parasta ideoita kiinnitysseinästä ja sen rakenteesta. Seinän materiaalin on oltava vakaata, toimivaa ja luonnollisesti houkutteleva.

  Monet DIY-ERS mieluummin käyttävät kynnyslohkoja tai betonilohkoja kiinnitysseinien rakentamiseen. Betoniseinälohkot on suunniteltu erityisesti seinien pitämiseksi ja ne voidaan asentaa suhteellisen helposti. Työvoimakustannukset lohkojen tukiseinän rakentamisessa eivät ole merkittäviä, koska niiden koko on suurempi kuin esimerkiksi tiili.

  Rakennuksen päävaiheet

  Jos olet yksi niistä, jotka miettivät, miten rakentaa pidätysseinä, sinun pitäisi tietää, että on olemassa joitakin perusohjeita ja ohjeita betonielementtien asentamista varten.

  Ensimmäinen vaihe on seinän rakennustyömaja ja rakennusmittanauha ja -johto sekä myös seinän haluttu korkeus ja pituus.

  Kiinnitysseinän pohjan valmistelu Toinen vaihe on kaivaminen kaivosta koko pidon seinämän kulkua pitkin ja tehdä sora-alusta. Tarkista valmisteiden korkeus, soraa tamping.

  Kolmas vaihe - voit aloittaa lohkojen kiinnitysseinän asennuksen. Aloita toisesta päästä ja siirry vähitellen seinän toiseen päähän. Älkää unohtako tarkistaa tason ja tasoittaa lohkot tarvittaessa Täytä aukot soralla.

  Viemäröinti on kriittinen, joten varmista, että asennat tyhjennysputken ja jatka seuraavan rivin lohkojen asennusta. Tarkasta myös taso ja vaakasuora asennus. Täytä aukot soralla ja toista vaiheet, kunnes saavutat halutun kiinnitysseinän korkeuden.

  Kiinnitä pidike seinään kiinnittämällä yläosat riviin. Varmistaaksesi ne voit käyttää erityistä liimaa. Anna kuivua valmistajan ohjeiden mukaisesti.

  FBS-pidike

  Jos alue on melko monimutkainen maasto, se vaikeuttaa sekä maiseman suunnittelua että rakentamista. Säilytysseinämiä käytetään estämään maaperä menemästä alamäkeen. Tällaisten rakenteiden tärkein vaatimus on kestävyys, koska niiden on kestettävä suuren maaperän paine. FBS-lohkojen kiinnitysseinä on yleinen, koska betonilla on ominaisuuksia, jotka ovat ihanteellisia maan suurien massojen ylläpitämiseksi. Kaikkien standardien mukaan valmistettu kiinnitysseinä on kestävä ja kestää kauan.

  Edut ja haitat

  Säätiölohkoja käytetään pitkään. Monien uusien materiaalien ilmestyttyä he eivät luopuneet asemastaan. Niiden eduista johtuen niitä käytetään edelleen sekä perusrakenteessa että rakenteiden tukemisessa.

  1. Kustannukset, kun käytetään vakiomuotoisia lohkoja, hinta jokaiselle vähenee.
  2. Seinien rakentamisen helppous, pohjimmiltaan FBS - on suuret betonirakenteet. Asennuksen teknologia ei ole kovin erilainen kuin tavanomainen menettely.
  3. Työskentelyn nopea loppuun käytettäessä valmiita lohkoja. Seinäpinta riippuu vain rakennuttajien pituudesta ja työskentelykyvyistä. Ei ole tarvetta odottaa betonin kovettumista.
  1. Suurten maan massaa tukevien seinämien lohkojen mittojen pitäisi olla vaikuttavia. Käytä tässä tapauksessa raskaita lohkoja. Painonsa vuoksi ne siirtävät maaperän paineen pohjaan, mutta sen asettamiseen tarvitaan nostolaitteita.
  2. Kuljetuskustannukset johtuvat siitä, että yhden yksikön massa voi nousta jopa 1 tonniin, tarvitsemme kuljetukseen erikoistuneita laitteita, mikä lisää kustannuksia.
  3. Palkkatyöntekijät. Lohkojen oikea purku, varastointi tai siirto rakennustyömaalle edellyttää asiantuntijoita, jotka pystyvät toimimaan vuorovaikutuksessa rakennuskoneiden kanssa, mikä myös aiheuttaa lisäkustannuksia.

  Miksi tarvitsemme työntekijöitä, voit katsoa videota:

  Ennen lohkojen ostamista on tarpeen laskea, onko se kannattavampi kuin vuokrata kiinteän betonin kaatopaikkaa. Jos on mahdollista odottaa jähmettymistä, monoliittinen seinä voi maksaa vähemmän.

  PBS: n tuhottu seinä

  Erotustekniikka

  FBS-lohkojen kiinnitysseinämän rakentamisessa keskeinen rooli on suunnittelu ja alustavat laskelmat. Jos teet virheen kiinnitysseinämän laskelmissa, seinät voivat kaataa maaperän paineen maapallon kosteuden intersekseettisen kasvun aikana. On melko vaikeaa tehdä kaikkia laskelmia SP 101.13330.2012 mukaisesti, on parempi tilata niiden suorittaminen ammattimaisilta rakentajilta. Nämä ovat välttämättömiä kuluja, jos tulevaisuudessa ei ole tarkoitus käyttää rahaa uuden seinän korjaamiseen tai rakentamiseen.

  Suoritettuaan laskennat kantavuudelle ja laatimalla rakennussuunnitelman, he alkavat ostaa materiaaleja ja valmistaa varastointipaikka.

  • PBS: ssä;
  • vesi- ja lämpöeristys;
  • hiekka;
  • sora;
  • geotekstiilit;
  • viemäriputket;
  • betoni;
  • varusteet.

  Kun kaikki materiaalit ovat paikan päällä, alueen merkintä alkaa. Helpoin tapa on tapit ja köysi. Kun merkintä vetäytyy jopa 3 metrin etäisyydellä tulevasta seinämästä kasvavan maaperän suuntaan. Jos seinämän on tarkoitus olla pitkä ja pitkä, kaivinkone on vetäytynyt puhdasta liikaa maata ja kaivaa pohjaan kaivannon.

  Asennustyöt

  Kun laskelmat ja rakennustyömaan valmistelu on suoritettu, ne alkavat rakentaa perustan FBS: n seinälle. Käytä joko jelloitettua vahvistettua pohjaa tai valmiin monoliittista laattaa. Ensiksi kaada hiekkakerros ja paina sitä, kun samanlainen toimenpide suoritetaan kerroksella soraa. Ylhäältä maadoittavat geotekstiilit ja täyttöjalat. Jos täyteainesäiliö on suunniteltu, valmistukseen on asennettu liittimet, ja lopullinen rakenne jää jäljelle 4-5 vuorokautta, minkä jälkeen ne jatketaan eristämiseen.

  Vedeneristys suoritetaan telalla tai suihkutetulla tavalla. Ensimmäisessä tapauksessa tarvitset kaasupolttimen rullaeristeen kiinnittämiseen. Toisessa tapauksessa tarvitaan erityinen laite, joka suihkuttaa nestekumia. Päällystysmenetelmällä eristäminen on pitkä ja vaikea, ja laatu on huomattavasti pienempi. Säätiön kestävyydelle lämmöneristys suoritetaan käyttämällä suulakepuristettua polystyreenivaahtoa, joka pystyy kestämään tulevan rakenteen painon.

  Kun eristykset tehdään, ne alkavat kaataa tai tehdä valmiin tehtaan levy.

  Säätiön on oltava täysin tasainen. Epäsäännöllisyyksien läsnä ollessa paine jakautuu epätasaisesti, mikä johtaa pohjan tuhoutumiseen ja seinän muutoksiin. Jos muodostetaan porrastettu säätö, jokainen osa on horisontaalinen, jotta koko rakenne ei pääse liukumaan alaspäin.

  Seinäasennus

  Kun säätiö on valmis, he alkavat asettaa ensimmäisen lohkon rivin, joka on maanpinnan alapuolella. Jos pystytetty seinä on korkea, maanalaiset rivit voivat olla 2-2.5. On tärkeää laskea oikein, mihin aikaan seinän aloitus on asetettu, niin että rakennustarvikkeet ja työntekijät eivät pysy kotonaan, mikä säästää tarpeettomilta vuokraus- ja työvoimakustannuksilta. Jokainen rivi on neulottava vaakatasossa, jonka halkaisija on 2 cm. Kun rivi on valmis, seuraava alkaa ja niin edelleen, kunnes seinä nousee 1 rivi yli ylemmän maan odotetun tason yläpuolelle.

  Jos seinämä on korkea ja paine on suunniteltu olevan suuri, tuhoutumisen välttämiseksi on tarpeen rakentaa kolmion muotoinen pidätysseinä. Seinämän alemman osan leveys on korkeampi kuin ylempi, ja se ulottuu sivulle, jossa maata kiihdytetään. Tämän suunnitelman ansiosta paine jakautuu suuren alustan pohjalle, mikä vähentää yksittäisten lohkojen kuormitusta. Päättynyt seinä on peitetty vedeneristämällä pohjalevyllä ja nukahtaa puoleen.

  Vedeneristys ja seinien viimeistely

  Rakennuksen päätyttyä seinä ja pohja ovat vedenpitäviä suurempaan lujuuteen. Kylmäalueilla käytetään joskus eristystä, mutta se ei ole tehokas, jos se toteutetaan vain toisella puolella. Eristyksen aikaansaamiseksi lohkojen väliset liitokset kipataan tasaisen pinnan muodostamiseksi ja poistavat mahdollisuuden kyyneleistä, joihin kosteus tunkeutuu.

  Jos haluat antaa ulkopuolelle kauniin ilmeen, sinun täytyy kipata sitä ja käyttää viimeistelyaineita, jotka jäljittelevät kiviä tai tiiliä. Voit myös käyttää yksinkertaista sementtiä, mutta meidän on muistettava, että tarvitaan erityinen verkko, jotta se ei pääse liukumaan seinästä, kun se on kyllästynyt kosteuteen.

  Suodatusjärjestelmän luominen

  Maaperän nukahtamisen ja tiivistymisen jälkeen on ehdottomasti asennettava viemärijärjestelmä veden poistamiseksi pohjaveteen, joka virtaa seinään. Tällöin koko pituudelle asetetaan erityinen putki korkeuden keskellä.

  Jätevesijärjestelmätyyppi osiossa

  Viemäröintijärjestelmä alkaa maaperän tampingilla, jotta se antaa kovera muoto tulevan putken paikalle. Geotekstiilit asetetaan, leveys mitataan siten, että vapaita päitä on, jotka työn päätyttyä kattavat järjestelmän ylhäältä. Tämä on tehtävä sen varmistamiseksi, että ympäröivä maaperä ei tukki putkien reikiä. Lasikuituverkko asetetaan geotekstilille, mikä estää verkon repeämisen soraa aiheuttaen. Leveys mitataan myös siten, että se kattaa koko rauniot putken sisäpuolella.

  Kaatopaikka kaadetaan valmistettuun kaivantoon, jonka kerros on 5-10 cm, minkä jälkeen se tasoitetaan ja täytetään. Kuivatusputket asetetaan päälle, mikä imee kosteutta. Joskus ne tehdään 2-3 mm: n kaltevuudella, jotta vesi virtaa paremmin. Jos vesi on tarkoitus siirtää seinän ulkopuolelle eikä viemärijärjestelmään, niin kuivatusjärjestelmät asennetaan 2-4 m: n välein maaperän kosteuden mukaan.

  Viemäriputket käytetään useimmiten PVC: stä. Ne on asennettu lattian asennusvaiheeseen ja vedenpitävyyden aikana ne peittävät myös 5 cm: n eristävän kerroksen. Putket ovat kaltevia 20 °.

  Kun kaikki tyhjennysputket ovat paikoillaan, romu on peitetty 10-20 cm: llä ja varovasti tamping. Peitä verkon päät, kiinnitä ne yhteen ja päällekkäin asettavat geotekstilien reunat. Tuloksena oleva järjestelmä täytetään matalalla maaperällä, aloittaen lineaarisen viemäröinnin järjestelmän.

  Kaikkien rakennusmääräysten ja sääntöjen noudattamisen takia FBS: n tukiseinä on todellinen ja kätevä tapa tasoittaa aluetta. Betonin kestävyyden ansiosta tällainen seinä kestää vuosia ilman korjausta.

  Miten rakentaa lohkojen kiinnitysseinä.

  Jos aiot istuttaa alueesi talon ympärille, seinään sopii maisemaan. Betonielementti on yksi kestävimmistä materiaaleista luuston muodostamiseksi, josta voit tehdä sekä suoraviivaista että kaarevaa seinää. Seinän rakentaminen voi olla melko yksinkertainen riippuen sen kokoonpanosta.

  Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miten tehdä betonilohkojen seinät omilla kädillä ilman ammattilaisten palveluita.

  3. Suunnittele projektialue, johon asennat betoniseinää. Käytä ruiskumaalauslautta piirtää viiva maan pinnalle, jossa kiinnitysseinä asetetaan.