Betonikellari

Viime vuosina peruskiven seinämälohkoja tai, kuten niitä kutsutaan myös betonilohkoiksi kellari seinille, käytetään yhä enemmän rakentamisessa. Tämä on suosittu ja melko korkealaatuinen rakennusmateriaali, jota käyttävät paitsi yksityiset asunnon omistajat myös suuret teollisuuskäyttäjät. Tällaisten lohkojen tuotannossa käytetään erityistä sementtiä, joka antaa heille suuren lujuuden ja vastustuskyvyn ulkoisiin vaikutuksiin.

Riippumatta yksityisen talon kerrosten määrästä, betonilohkoilla voidaan rakentaa kellarikerroksen tai kellarihuoneen perustuksia ja pystysuoria seiniä. Rakennustyöt eivät rajoitu sääolosuhteisiin.

Usein esikaupunkien asukkaat käyttävät betonilohkoja paitsi rakentamaan kellarintaso, vaan myös rakentamaan koko talon. Tämä on periaatteessa hyvä ratkaisu, mutta tässä yhteydessä sinun on kiinnitettävä huomiota eräisiin vettä ja lämpöeristystä koskeviin vivahteisiin.

Rakennusmateriaalien edut ja haitat

Tietenkin betonilohkot (FBS) - hyvä rakennusmateriaali, joka sai suosionsa pääasiassa perinteisten ratkaisujen monista eduista johtuen:

 • Korkea kestävyys, pitkän aikavälin toiminta eri olosuhteissa.
 • Materiaalin kestävyys biologisiin tekijöihin (sieni, muotti, altistuminen kaikenlaisille mikro-organismeille).
 • Betonielementit kestävät vaikeita pakkasnesteitä, mutta tämä etu saavutetaan vain yhdessä korkealaatuisen lämmöneristyksen kanssa. Tästä johtuen kellarin kerros saattaa tulla olohuoneeksi.
 • Nykyaikaisilla markkinoilla betonielementit (FBS) on esitetty erikokoisina, joten kunkin tapauksen mukaan on mahdollista valita tarvittavat mitat.

Yhdessä tehokkaan vedeneristyskerroksen kanssa betonialustalohkoja voidaan käyttää myös korkean GWL: n kanssa. Lisäksi niiden käyttö voi merkittävästi pienentää rakentamisen työ- ja aikakustannuksia.

Vahvistetut betonielementit voivat olla erilaisia ​​muotoja ja kokoja - kaikki riippuu tavoitteistasi ja tavoitteistasi.

Tärkein haitta konkreettisille sivuille on materiaalin suhteellisen korkea kustannus ja kunkin elementin huomattava paino.

Betonilohkojen valinnan ominaisuudet

Se on äärimmäisen tärkeää, kun hankitaan betonielementtejä FBS sen varmistamiseksi, että rakennusmateriaali on tuotettu kaikissa standardeissa ja sillä on asianmukainen lisenssi. Jos ostat materiaalia suuresta rautakaupasta, todennäköisimmin tuotteen laatua ei saa nostaa, mutta kun tulet varastolle säästämään rahaa, ei ole tarpeetonta tarkistaa kahta ennen ostoksen tekemistä.

Lohkoja valittaessa on tarpeen vertailla useita kappaleita tekemällä joitain mittauksia. Esimerkiksi saman erän erillisistä lohkoista tulisi olla samanlaisia ​​kokoja (sallitut poikkeamat ovat 5 mm). Jos poikkeamat ovat yli 10 mm: n mittaisia, on suositeltavaa välittömästi luopua tällaisen materiaalin hankkimisesta, jotta rakennuksen aikana ei syntyisi lisävaikeuksia.

FBS: n asennus

Betonilohkojen asentamiseen vaaditaan pääsääntöisesti vuokrausnostureita tai vastaavia laitteita. Jos seinien rakentamiseen käytetään pieniä lohkoja (enintään 100 kg), teoriassa kaikki voidaan tehdä itsenäisesti. On kuitenkin parempi olla testaamatta itseään voimaa.

Esimerkki FBS: n kellarista.

Esimerkkinä lohkojen käytöstä voit harkita 2 vaihtoehtoa FBS: n kellarikerroksen rakentamiseksi. Ensimmäinen vaihtoehto on riippumaton kellari kerros, joka kaadetaan sen jälkeen kun säätö on asennettu:

 1. Ensinnäkin järjestetään säätösäiliö, jonka pohjalla tehdään hiekan ja raunion tyyny. Se on tehtävä koko kaivon alueella, jos kellarista on tarkoitus olla maisemoitu.
 2. Kuopan pohjassa on asennettu pohjaseinä FBS. Asennuksen tulisi tapahtua ajon aikana (kuten tiilimuuraus), betonilaastilla, 4-5 riviä korkeudella. Ulkopuoliset ja sisäiset seinät on sidottava, ne toimitetaan rakennusmenetelmällä.
 3. Ympärysmitta on tarpeen järjestää vahvistettu hihna ja asentaa lattialevyt. Samassa vaiheessa sinun on tehtävä vedenpitävä kerros. Laitteiden ja materiaalien tekniikka riippuu erityisistä olosuhteista (kuten maastosta, pohjavedestä jne.).
 4. Kellarin lattia kaadetaan sen jälkeen, kun seinät on tehty betonilohkoista. Yksinkertaisesti sanottuna koko lattiapinta täyttyy juuri sementtilaastin tai betonilaatan laitteena. Tämän menetelmän pääasiallinen haitta on se todennäköisyys, että levy liikkuu käytön aikana, koska rakennuksen paino siirretään vain lohkoihin tai pohja-tyynyyn, mutta ei kellarilevyyn. Näin ollen betonilohkojen nauha, joka on yhdistetty perustekivääriin, antaa vakavan kutistumisen, toisin kuin kuormittamaton kellarialusta.

Toinen vaihtoehto mahdollistaa monoliittisen levyn asentamisen alustalle:

 1. Kaivo kaivuu, ja sen pohjan alueelle on järjestetty hiekan ja roskien tyyny. Jotta kutistumisen välttämiseksi käytön aikana hiekka kastellaan lisäksi vedellä, jonka jälkeen se tiivistetään värähtelevällä levyllä. Monet rakentajat väittävät, että hiekkalaatikko riittää, mutta on parempi käyttää murskattua kiveä (varsinkin jos talossa on 2-3 kerrosta).
 2. Jo tässä vaiheessa on tehtävä vedenpitävyys. Sementin tyynyyn kaadetaan yleensä pieni M-100 betonin sementtikerros (paksuus enintään 10 cm). Kaikki rullatut vedeneristysmateriaalit on asennettu tähän kerrokseen (ruberoidi on varsin sopiva, mutta voi kiinnittää huomiota nykyaikaisiin kalliimpiin materiaaleihin).
 3. Tämän jälkeen kuopan alueen päälle tehdään raudoitus (asetettu vedeneristyskerrokseen). Muotti on asennettu vahvistetun betonilaudan kehän ympärille (parhaiten tehdään pienellä päällekkäisyydellä eri suuntiin). Laatta voidaan valaa betonimerkiltä M-200 tai M-300.
 4. Lisäksi FBS-betonilohkoista valmistetut sisäiset ja ulkoiset seinät on pystytetty laattaan. Välittömästi seinät liimataan päälle valssatun vedenpitävän aineen avulla, liimaamalla materiaali ja varmistamalla, että vapaita paikkoja ei ole jäljellä.

Vahvistettu betonilevyllä varustetulla versiolla on joitain kiistattomia etuja:

 • Talon ja pohjan kutistuminen tapahtuu samanaikaisesti (ilman vääristymiä).
 • Tuen pinta-ala kasvaa, joten säätiöllä on erinomaiset lujuusominaisuudet.
 • Seinissä on jäykkä rakenne, joten voit järjestää tehokkaat lämmöneristys- ja vedeneristyskerrokset.
 • Perus on valmis.

Vedeneristysongelmat

Kytkimen laitteessa tai sementtilaastien asettamisen yhteydessä lisätään väistämättä täyteaineita, jotka mahdollistavat materiaalin vedenpitävyyden parantamisen. Aiemmin monet käyttivät niin sanottua "nestemäistä lasia", mutta tämä materiaali on hiipunut taustalle tänään. Viime aikoina ammattimaiset rakennuttajat suosivat erityyppisiä sementtilaastareita: kutistumaton vedeneristys ja puristus.

Seinien vedeneristys sisäpuolelta.

Jotta FBS-lohkojen seinät voidaan suojata ulkopuolelta, käytä liimaamalla tai maalaamalla vedeneristyksiä bitumisista materiaaleista. Muut materiaalit voidaan valita sisäiseen eristämiseen (kaikki riippuu omistajan olosuhteista ja ominaisuuksista). Älä unohda, että on välttämätöntä eristää sekä lattia että seinät, vaan myös kellarin huoneen päällekkäisyys.

On syytä muistaa, että pohjaveden korkeuden ollessa korkea betonielementtien alustat ovat usein upotettuja. Heikko liitos tässä tapauksessa ovat lohkojen väliset saumat, jotka asennuksen jälkeen edellyttävät kaikkein oikein ja korkealaatuisinta eristämistä kosteuden läpäisevyydestä.

Betonielementtejä FBS voidaan käyttää paitsi maanrakennusten perustan rakentamiseen. Nykyään niitä käytetään aktiivisesti korjaamojen, varastorakennusten, ulkorakennusten jne. Rakentamisessa. Lukkoja käytetään usein myös väliaikaisina aitoina tai monoliittisten aidojen rakentamisena.

On ymmärrettävä, että virheellisessä tai vastuuttomassa asennuksessa lohkot voivat siirtyä käytön aikana. Tämä tapahtuu pääsääntöisesti silloin, kun pakollisia uudelleenjärjestelyjä ei ole, tai kun lohkot on liimattu toisiinsa konkreettisella ratkaisulla.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Seinien betonielementit. Edut ja haitat. Vaihtoehtoiset vaihtoehdot, kipsilohko, sementtilohko, vaahtoblock ja laajennettu savibetoni

Kellojen ja pohjakerrosten rakentamisen aikana on erittäin tärkeää valita oikea rakennusmateriaali, sillä koko talon vahvuus ja kestävyys riippuvat siitä. Yksi suosituimmista materiaaleista on betonilohkoja.

Seuraavaksi tarkastelemme, kuinka he ovat houkuttelevia, sekä mitä konkreettisia vaihtoehtoja olemassa.

Betoni pohjakerroksen rakentaminen

Betonielementtien ominaisuudet

Yleistä tietoa

Tämän tuotteen valmistusta säätävä asiakirja on GOST 13579 78 kellari seinämälohkoille.

Tämän standardin mukaan betonilohkot ovat kolmesta tyypistä:

 • FBS - kiinteä;
 • FBV: t ovat vankka, jossa on katkaisu, joka on tarkoitettu viestien ja hyppyjen kulkuun maanalaisissa huoneissa olevien kattojen alla.
 • FBP - ontolohkot.

Yleensä he rakentavat kellarin FBS-lohkojen kanssa, sillä tämä on kaikkein vankka ja luotettava materiaali.

Betoni FBS-lohkot

arvokkuus

Betonipaneelien suuri suosio liittyy useisiin etuihin:

 • Alhainen hinta.
 • Kestävyys. Nykyaikainen valmistusteknologia antaa heille mahdollisuuden palvella 50-60 vuotta ilman suuria korjauksia.
 • Rakenteen nopea rakenne. Rakentaminen voidaan suorittaa useita kertoja nopeammin kuin tiilien tai muiden materiaalien käyttäminen. Tämä johtuu siitä, että tuote on suurikokoinen, eikä konkreettista kovettaa.
 • Sitä voidaan käyttää millä tahansa ilmastovyöhykkeellä, koska lämpötilanvaihteluilla ei ole käytännössä mitään vaikutusta betoniin.
 • Siinä on hyvät äänieristysominaisuudet.
 • Betoni ei pala.
 • Se on ympäristöystävällinen tuote.
 • Betoni on hyvin yhdistetty muihin rakennusmateriaaleihin.
 • Tuotevalikoimasta ja koosta on laaja valikoima, jonka avulla voit valita jokaisen vaihtoehdon parhaimman vaihtoehdon.

FBS-lohkojen asennus

puutteet

Minun on sanottava, että yhdessä etujen kanssa on joitain haittoja:

 • Seinät, jotka täytetään betonilla yksin, maksaa 20-30 prosenttia halvemmalla.
 • Vaikka suuret betonielementit nopeuttavat rakentamista, ne vaativat erityisen rakennusalan teknikon käyttöä, koska se on epärealistista asettaa ne käsin muutamalle henkilölle.
  Siksi kantorakenteiden betonilohkojen mukaan GOST: n mukaan niissä on erityiset kuumavalssattujen saumarakenteiden silmukat, joita varten ne voidaan kiinnittää nostokoukkuun. Näin ollen laitteiden käyttö aiheuttaa lisäkustannuksia.
 • Levyjä asennettaessa on ympäristöön altistettuja saumoja. Siksi nivelet on käsiteltävä vedeneristelyillä perustuksiin ja kellareihin. Lisäksi saumat antavat kylmän kulkevan, mikä johtaa tarpeeseen tehdä eristyksen työtä.
 • Monoliittinen rakenne on kestävämpi kuin lohkojen reunustama.

Lyhyt ohje kellarin rakentamisesta on seuraava:

 • Ensinnäkin monoliittinen betonilaatta tehdään kuopan pohjalla.
 • Sitten lohkot asetetaan ja suljetaan sementtilaastilla.
 • Talon yläosa on sidottu monoliittiseen laatikkoon tai tiilimuuraukseen.
 • Ulkopuolelta ja sisäpuolelta käsitellään vedeneristysmateriaalia.

Vihje!
Vedeneristyskyvynä voit käyttää bitumimateriaalia, jonka päälle katon materiaali liimataan.

Vaihtoehto betonilohkoille

Kipsilohko

Monet kehittäjät yrittävät löytää kannattavamman ja yksinkertaisemman ratkaisun kuin betonilohkot. Esimerkiksi he ovat usein kiinnostuneita siitä, miten kipsilohkon, hirsipohjan tai muiden materiaalien kellarista muodostuu? Jotta voit vastata tähän kysymykseen, sinun on tarkasteltava tuotteiden ominaisuuksia.

Esimerkiksi kipsilohkojen käyttö on ehdottomasti mahdotonta, koska niitä ei ole tarkoitettu kantavien seinien rakentamiseen ja varsinkin kellariin. Lisäksi tuote ei siedä suurta kosteutta.

karrelle estää

Kuonan kivi on kestävämpi kuin kipsilohko, ja samaan aikaan se on erittäin halpa. Ei ole yllättävää, että monet kehittäjät haluavat rakentaa kellariyksiköitä.

On kuitenkin olemassa monia rajoituksia:

 • Onttoa sementtikappaletta ei voida käyttää.
 • Tuote ei siedä kosteutta, joten sitä voi käyttää vain kuivissa maissa, joissa pohjavesi on syvällä. Vaakasuora ja pystysuora vedeneristys on välttämätöntä.
 • Kortteleja voidaan rakentaa vain hiekkalaatikoista rakennettaessa pieniä kuormia sisältäviä rakennuksia, esimerkiksi autotallit.

Tästä seuraa, että sementtilohko ei myöskään ole paras vaihtoehto kellarin rakentamiselle.

Vaahdolohkot

Ei paras ratkaisu on vaahtolohkojen kellari.

Rakennusmateriaalia on useita eri tarkoituksia varten:

 • D100 - D300 - käytetään kuormattomiin sisäisiin väliseinämiin.
 • D400, D500 - voidaan käyttää lämpöeristykseen, esimerkiksi seinien täyttämiseen runkorakenteissa.
 • D600 - D900 - rakennuksen lämpöeristysmateriaalina;
 • D1000 - D1200 - voidaan käyttää rakennuksen seinien rakentamiseen.

Tästä seuraa, että mitä suurempi tuotteen tiheys, sitä suurempi kuormitus kestää. Joka tapauksessa materiaalia ei ole tarkoitettu säätiön rakentamiseen.

Valokuvamallissa

kevytsoran kevytbetoni

Parempi vaihtoehto kuin kaikki edelliset ovat laajennettujen savibetonilohkojen kelleremuseot.

Tuotteella on seuraavat edut:

 • Hyvä lujuus, kuten sardelliitti-betonin valmistuksessa, seosta, joka on savesta, hiekkasementistä ja vedestä. Siksi rakenne on turvallinen ja kestävä.
 • Savirauta mahdollistaa rakenteen painon pienentämisen.
 • Se on alhainen lämmönjohtavuus, joten se pitää lämpöä hyvin sisätiloissa, jopa huurteissa.
 • Claydite on ympäristöystävällinen materiaali.
 • Materiaali on melko suuri, joten seinät omiin käsiisi ovat nopeampia ja helpommin kuin tiili.
 • Edullinen.

Kuten minkä tahansa muun materiaalin, sardeldi betonilla on joitain haittoja:

 • Slaydite on vähemmän kestävä kuin tavallinen betoni, joten sen kuormitusta pitäisi rajoittaa. Peruskanta on parempi käyttää vain yhden kerroksen rakennuksissa.
 • Suuren huokoisuuden seurauksena on tarpeen huolellisesti suorittaa kellarin seinien vedeneristys.

Kiinnitä huomiota!
Osta keramsit pitäisi olla luotettu valmistaja, koska lisääntynyt huokoisuus voi johtaa seinien romahtamiseen.

johtopäätös

Edellä olevasta seuraa, että betonilohkot ovat paras vaihtoehto kellarin rakentamiselle. Tietenkin voit käyttää muita materiaaleja, mutta ne ovat alhaisemmat kuin betonin lujuus. Siksi, jos haluat rakentaa suuren pääkaupungin luotettavalla kellarilla, valinta on ilmeinen.

Lisätietoja tästä aiheesta saa tässä artikkelissa olevasta videosta.