Mitkä ovat betonilohkot, niiden tekniset ominaisuudet ja tuotantomateriaalit

Lohko betonista on keinotekoinen kivi, joka voi olla mitä tahansa muotoa ja väriä. Aluksi niitä käytettiin vaihtoehtona tiilien vaihtamiselle. Nyt rakennusmateriaalien laajuus on melko laaja. Niitä käytetään rakennusten, seinien, lattian ja muiden lentokoneiden tukien rakentamiseen. Niiden avulla voit rakentaa pieniä rakennuksia asuin- ja teknisiin tarkoituksiin ennätysajassa.

Jos aiot rakentaa talon palkista, betonielementtejä käytetään kellarin järjestelyyn, koska niiden lujuus ja kestävyys ovat korkeammat kuin puuta. Usein lohkoista näet hangareista, saunoista, autotallit, teollisuusrakennukset ja aidat.

Alhaisista kustannuksista huolimatta materiaali on varustettu äänen ja lämmöneristeen korkeilla ominaisuuksilla.

laji

Betonilohkot vaihtelevat muotoon, kokoon, täyteaineeseen jne. Ne on valmistettu kiinteästä tai kevyestä betonista.

vakava

Materiaali on raskas, jos sen tiheys kuivassa tilassa on enintään 2500 kg / m³.
Tärkeimmistä betonilaattojen betonilohkoista ovat hiekkakivet, betoniteräkset ja hiekkakivet.

Hiekkakivet

Nämä ovat onttoja esineitä, jotka on vahvistettu metallipuuvilla yhden kerroksen esineiden rakentamiseksi. Niiden tärkein etu on suuri lujuus. Asuinrakennusten rakentamiseen suositellaan käyttämään M100-betonituotteita.

Rakennusmateriaali on saatavana kahta tyyppiä: ontto ja corpulent. Hollow-lohkoja käytetään seinien kokoonpanoon (monoliittinen) - perustuksen rakentamiseen.

Kuona betoni

Niille on ominaista alhaiset lämpöeristysominaisuudet ja korkea hydroskooppisuus, joten niiden rakenteet edellyttävät lisäeristystä.

Materiaalia käytetään laakereiden ja sisäseinien sekä väliseinien rakentamiseen.

Vahvistettu betoni

Nämä ovat suorakaiteen muotoisia tuotteita, jotka on valmistettu betonista, joka ei ole alhaisempi kuin M100 ja joka on varustettu urilla, jotka kaadetaan liitoksissa. Teräskehys on rakennettu rakennukseen, mikä lisää kestävyyttä puristukseen tai laajenemiseen lämpötilavaiheissa.

Päätavoite - perustusten rakentaminen erilaisille maaperälajille, mukaan lukien ongelma.

keuhkot

Kevytbetoni on materiaali, jonka kuiva-aineen tiheys on alle 1800 kg / cm³. Tuotteiden massan pienentäminen saavutetaan käyttämällä sideainemassan kevytrakenteista tai keinotekoista vaahtoamista. Kevyiden betonilohkoryhmien joukossa ovat: kevyt aggregaatti, vaahtobetoni ja hiilihapotettu betoni.

kevytsoran kevytbetoni

Se on ympäristöystävällinen materiaali, joka on valmistettu paistettua savesta, vedestä ja sementistä.

Pääpiirteenä on se, että tuotteiden rakenteesta johtuen sardeldi-betoniseinät "hengittävät" ja joilla on hyvä äänieristys.

Laajennetun saven eristysominaisuuksien mukaan muilla rakennuspalikoilla ei ole yhtäläisyyksiä.

Ilmastettu betoni

Erilaisia ​​solumateriaaleja. Se valmistetaan lisäämällä kalkin, kvartsihiekkan ja sementin koostumukseen kaasutusaine - alumiinipulveria.

Ilmastettu betoni on huokoinen sekä ulkona että sisältä.

Vaahtobetoni

Se on materiaalia, joka on valmistettu hiekasta, sementistä, vedestä ja vaahtoavasta aineesta.

Toisin kuin hiilihapotettu betoni, se kovettuu luonnollisissa olosuhteissa.

Mitat ja paino

Betonilohkojen mitat riippuvat niiden tarkoituksesta ja asiakkaiden tarpeista, joten ne voivat olla täysin erilaisia.

Ulkoseinien rakennusaineiden päämitat:

 • pituus: 400, 600, 900-3300 mm;
 • korkeus: 300, 600, 800-3900 mm;
 • paksuus: 200-600 mm.

Sisätilojen betonilohkojen tärkeimmät parametrit:

 • pituus: 400, 900 - 3300 mm;
 • korkeus: 300-600, 1100, 2100, 2500, 2800, 3000, 3300 mm;
 • paksuus: 160, 200, 250, 300 mm.

Arkkitehtuurilohkon standardikoko on katsottu olevan 390 × 190 × 190 mm.

Betonilohkon paino riippuu betoniseoksen lujuudesta ja tiheydestä, kokoonpanosilmukoiden määrästä, teräslajista, käytetyn materiaalin määrästä (betoni ja teräs).

Kevytbetonista valmistetut seinälohkot ovat: kiinteät (ilman tyhjiötä) - paino enintään 20 kg ja paino enintään 16 kg.

Raskaasta betonista valmistetut pohjalevyt on jaettu kolmeen ryhmään: kiinteä, ontto ja kiinteä aukkoineen (uria, leikkauksia). Jatkuvien tuotteiden paino vaihtelee 300: stä 2000 kg: iin. Jos materiaalissa on merkityksetön osa aukkoista (korkeintaan 13%), sen paino on 500-700 kg. Ontotyyppisten tuotteiden massa on 20 - 200 kg.

Tietäen 1 m³ lohkojen mitat ja massan, on mahdollista laskea, kuinka paljon betonilohko punnitsee. On tarpeen laskea betoniseoksen tilavuus ja tyhjien tilavuudet. Jos lohkossa ei ole tyhjiöitä, tilavuus lasketaan kertomalla pituus leveydellä ja korkeudella. Massan laskemiseksi tuloksena oleva arvo on kerrottava 1 m³: n massalla.

Kustannukset

Kuinka paljon keskimääräinen betonilohko maksaa? Rakennusmateriaalin kustannuksiin vaikuttaa betonibrändi, kokonaismitat, täyteaine, valmistajan maine, markkinakapasiteetti ja muut tekijät. Mitä suurempi koko on, sitä kalliimpi yksikkö.

Laajennettu polystyreeni ja laajennettu polystyreeni ovat kalliimpia täyteaineita kuin hiekkaa ja kuonaa. Halvin materiaali on hiomalaikka. Sen hinta on 35 ruplaa kappaleelta.
Hollow-sardeldiitti, jonka mitat ovat 390 × 250 × 198 mm, maksaa 3100 ruplaa 1 m³: lle, ja täysipainoisten ja vastaavien ominaisuuksien hinta on 3700 ruplaa 1 m³: n osalta. Hiilihapotetun materiaalin hinnat, joiden mitat ovat 625 × 400 × 250 mm, ovat 3900 ruplaa / m³.

Rakennuspalikat - suosittu materiaali asuin-, teollisuus- ja teknologiarakennusten rakentamiseen. Ne ovat saatavana eri muodoissa, painoissa ja mitoissa. Tämä on hyvä ja edullinen vaihtoehto tiilille.

Betonielementtien erityinen käyttö seinille

Seinien betonielementit ovat yksi yleisimpiä seinämateriaaleja. Tällaisia ​​rakenteita tuotetaan tiettyä seosta, joka perustuu joko graniittien seulontaan tai rakeistettuun kuonaan. Hollow-seinäbetonilohkot ovat jäykät laatikonmuotoiset ontot rakenteet. Värähtelymenetelmän avulla valmistuksen tekniikka tuottaa riittävää luotettavuutta.

Tyypit betonilohkoja.

Seinien betonilohkojen etuja ja haittoja

Tämä materiaali on erittäin kestävä, taloudellinen, se on kätevä rakenne, lämmönjohtavuus on alhainen ja sillä on myös hyvä ääni- ja lämpöeristys. Yksi tärkeimmistä syistä suunnittelijoille ja arkkitehdeille, joista suurin osa valitsee materiaalin, on sen palonkestävyys ja kestävyys.

Oikein toimimalla tällaiset yksiköt voivat kestää jopa sata vuotta. Ne eivät käytännössä anna kulumista. Mutta tällaisten materiaalien miinukset ovat vain ne, jotka eivät pysty muodonmuutokseen ja kestää kauan, jotta betoniseinälohkojen asettuu (noin vuosi).

Tyypit ja soveltaminen

Kyseistä materiaalia käytetään sekä yksikerroksisten talojen että monikerroksisten rakennusten rakentamiseen. Toisinaan sitä käytetään kellareiden ja joskus aidojen rakentamisessa.

Taulukko komponenttien osuuksista betonilohkoille.

Tätä tarkoitusta varten käytetään yleensä kahta kokoa olevat rakenteet: ulkoseinien (390/190/190 mm, paino 17 kg) ja väliseinien (390/190/90 mm, paino 8 kg) levittämiseen. Valmistetaan edelleen ja estää tyhjiä (uria), jotka ovat edullisempia. Jokainen tällainen elementti sisältää kaksi tai kolme tyhjää. Tämä mahdollistaa tarvittavan materiaalin määrän vähentämisen 40%: n tuotannossa ja lisää kaikkea helpompaa ja lisää lämmönkapasiteettia.

Betoniseinien asennus

Kuinka seinät on tehty betonilohkosta? Vastaavasti asennetaan tiiliseinät ja betonilohkot. Laastin liitokset ovat kooltaan noin 10-12 cm, noin 1 litraa betonia. Seinien lujuutta ja luotettavuutta parannetaan lujitetuilla rakenteilla.

Saadaksesi tarkemman tuloksen, rakentaminen tulisi aloittaa kulmista. Mutta tällaisten tapausten epämiellyttävien tilanteiden välttämiseksi on parempi kutsua pätevä erikoislääkäri. Lohkon seinämän rakentamisen aikana on ehdottomasti tarkistettava jokaisen riviin sopiva korkeus ja taso. Tämän tarkistamiseksi voit käyttää tavallista köyttä, joka on venytettävä kulman ja seinän etureunan välissä.

Jos seinää pystytään tiettyjen aukkojen avulla, on tässä tapauksessa liitettävä lauta. Tämä on tehtävä niin, että ratkaisu ei kuulu nykyisiin tyhjiöihin. Jokaisen rivin kohdalla korttia on nostettava. Osiointilohkot asetetaan samalla tavalla.

Vastaavasti betonirakenteita käytetään kellari seinämissä. Niiden asettaminen on lähes sama kuin ulkoisten seinien asentaminen. Ainoa ero niiden välillä on, että ylärivi on sidottava lattiaan tai säätöön. Mutta tässä tilanteessa parempi ratkaisu olisi ottaa yhteyttä ammattilaisen muurariin.

Työntää muurauslohkoja.

Betoniseinien asentamista varten tarvitaan työkaluja, kiinnikkeitä ja asianmukaisesti rakennettu laasti. Betonielementin seinien rakentamiseksi asiantuntijat käyttävät samoja työkaluja kuin tiiliseinien asennuksessa.

Vaikka joitain eroja onkin. Jos asennuksen aikana on välttämätöntä soveltaa koko lohkoa, mutta vain osa siitä, niin tarvitset pienikokoista sopivaa kokoa vain, kun käytetään kuonaa ja sardeldi-betonia. Manuaalinen haavasaha on välttämätöntä höyrytettyä betonia varten. Asennettaessa betoniseinien seiniä tarvitaan:

 • lapio;
 • mikseri;
 • lovettu lasta;
 • kumimetsät;
 • harjalla;
 • raastin;
 • höylä;
 • seinävaijeri;
 • neliö on razmetochny.

Jotta voidaan valmistella ratkaisu seinien rakentamiseen, tarvitset:

 • sementti ja hiekka;
 • vesi;
 • betonisekoittimella tai kourulla;
 • useita pataa;
 • poraa erityisellä suuttimella tai sekoittimella;
 • lastalla.

Sementtilaastiin sisältyvät komponentit.

Ensin on syötettävä tietty määrä vettä konkreettiseen sekoittimeen, jonka jälkeen on mahdollista lisätä vähitellen jäljellä olevat komponentit ja lopuksi lisätä loppuosa vedestä. Kaikki osat sekoitetaan enintään kaksi minuuttia.

Jos tällainen ratkaisu valmistetaan erityisesti betonilohkojen muurausseinämille, sitä on käytettävä kahden tunnin kuluessa, muuten se ei tuota positiivista tulosta, ja ratkaisu on uudistettava. Joten huomioi huolellisesti mittasuhteet ja vahvuus.

Kellarinseinien asennus

Miten betonielementit asetetaan kellari seinille? Ennen kalkinseinien betonilohkojen töiden töiden aloittamista on tarpeen määrittää tasoittamalla pohjalevyjen alimpien yläosien merkki. Tämän jälkeen sinun on siirrettävä kaikki huoneen valuma-akselit ja merkitä paikat niin, että voit asentaa majakka-lohkot.

Seinien asentaminen kellariin alkaa majakan lohkoilla, jotka asetetaan kulmiin sekä seinien leikkauspisteisiin ja risteykseen. Niiden välinen pituus on 15-20 m.

Mitä sisältyy majakointilohkojen asentamiseen?

 • laastinpesän valmistaminen 2-3 senttimetriä paksua;
 • oikeanlainen tavoite ja lasku lohkolle tiettyyn liuoksen kerrokseen;
 • suoristus lohkon vastaamaan erityisen merkittyjä viivoja.

Seinien väliseinien asentamiseksi kellariin on kiinnitettävä kiinnitys ja kiinnitettävä se sitten kiinnikkeellä majakkoblokkien yläreunaan. On tarpeen asettaa lohkojen seinät laastikerrokselle samalla, kun tarkkaillaan saumojen kastetta, jonka koko ei ylitä niiden pituutta. Kun lohko on oikein kalibroitu, on jo tarpeellista varovasti kaataa laastilla pystysuuntaiset saumat.

Lohkojen liittämisen johdosta poikittaiset ja pitkittäiset kellariseinät ovat toisiinsa yhteydessä. Jotta saniteettilaitteita voitaisiin ottaa käyttöön, on välttämätöntä jättää tiettyjä aukkoja lohkojen väliin, jotka täytetään sitten tiilillä tai betonilla.

Yhteenveto. Ensimmäinen johtopäätös on tehtävä. Aluksi on tarpeen valmistaa kunnolla rakennuspaikka, nimittäin: tyhjentää kaikki noin neljä metriä leveät työpaikat, niiden on oltava täysin tasalaatuisia ja puhtaita.

Kaikkien valmiiden betonilohkojen tulee olla lähellä muurari. Alueet, joissa työ tapahtuu, on pidettävä aina puhtaina. Tämä on välttämätöntä, jotta lohkot eivät ole vahingoittuneet eivätkä saastuneet. Tämä on yksi tärkeimmistä turvallisuussäännöistä.

Toinen kultainen sääntö on, että liuoksen valmistelussa on tarpeen käyttää vain puhdasta vettä.

Ennen ratkaisun valmistelua kannattaa varmistaa betonisekoittimen puhtaus. Älä kiirehdi valmistelemaan suurta määrää liuosta. Se on tehtävä, koska sitä käytetään.

Tietenkin kaikki tehtävät ja kysymykset, joita voit selviytyä helposti, kuunnella ja noudattaa kaikkia tarvittavia sääntöjä. Mutta jos epäilystä ilmenee henkilö, niin on parempi kääntää asiantuntijoille. Se säästää aikaa ja terveyttä.

Talonrakennushankkeet betoniseinästä

 • Materiaali: betonilohko / hiilihapotettu betoni, betonilohkot
 • Materiaali: Betonielementit
 • Materiaali: Betonielementit
 • Materiaali: Betonielementit
 • Materiaali: Betonielementit
 • Materiaali: Betonielementit

Betonielementit ovat yleisiä Voronezhissa. Betoniseinälohkojen talot ovat erittäin monipuolisia, koska niissä on laaja valikoima seinälohkoja ja korkeita kantavien seinien kapasiteettia. Betonilohkoihin kuuluvat: sementtilohko, laajennettu savibetoni, teräsbetoni ja hiekkasementtilohkot. Betoniseinästä valmistetut talot ovat palonkestäviä ja niillä on alhainen lämmönjohtavuus, korkea lujuus, hyvä meluneristys ja talon rakentaminen alhaisin kustannuksin.

Kaikki betonilohkojen talojen ja mökkien tyypilliset projektit on sovitettu rakennusalueelle (maaperä ja paikalliset ilmasto-olot Voronezhin alueella) sekä asiakkaiden toiveet seinämateriaaleille - ILMAISEKSI (lukuun ottamatta hankkeita, jotka tarjotaan alennuksella). Tarvittaessa voidaan tehdä muutoksia rakennustöiden vakioprojekteihin (pienet muutokset projekteissa tehdään maksutta, merkittäviä muutoksia pienen lisämaksun yhteydessä).

Betonielementit - tyypit ja käyttöedut

Betonilohkojen käyttö matalarakenteisissa rakenteissa on saavuttanut suurta suosiota tämän tuotteen monia positiivisia ominaisuuksia, joita voidaan käyttää seinien ja väliseinien rakentamisessa. Pääpiirteenä on toimintojen helppous ja rakennusten nopea rakentaminen.

Tässä artikkelissa puhutaan siitä, millaisia ​​betonielementtejä ja mitkä ovat niiden edut.

Materiaaliominaisuudet

Betonielementit ovat houkuttelevia monista syistä. Yksi niistä on, että työskentelemällä tämän aineiston kanssa ei edellytetä erityisiä taitoja, työkaluja ja laitteita. Näin on, kun talo voidaan rakentaa omin käsin.

Se on tärkeää! Rakennusten nopeus on paljon suurempi kuin tiilien käyttö. Tämä johtuu siitä, että betonilohkon koko on suurempi kuin tiilen, mutta siitä huolimatta niillä on pieni paino ja ne voidaan kuljettaa rakennustyömaalla niiden kädessä.

On heti huomattava, että seinäbetonituotteet eroavat toisistaan ​​sisäisessä rakenteessaan, komponentteina ja valmistusmenetelminä, ja siksi voimme puhua tällaisten tuotteiden erilaisista suorituskykyominaisuuksista.

Tavallisimmista lajikkeista on syytä mainita seuraavat:

Hollow-betonilohkot

Hollow-seinäbetonilohkoja 20x20x40 käytetään useammin matalan rakennustöissä.

Tämän materiaalin positiivisista ominaisuuksista voidaan todeta seuraavaa:

 1. Matala paino;
 2. Edullinen hinta;
 3. Lämmöneristysominaisuudet;
 4. Höyryn läpäisevyys;
 5. Ei palavaa materiaalia;
 6. Äänieristysominaisuudet.

Betoniseinälohkojen taso ylittää tiilen, mikä nopeuttaa rakentamista. Materiaalilla on riittävä kosteudenkestävyys ja huokosten läsnäolo sallii sen romahtamisen, kun kosteus tulee ulommalle kerrokselle.

Hollow-lohkot voivat olla betonia (GOST 6133 * 99) tai teräsbetonia (GOST 13015 * 2012), kevyt tai raskasbetoni. Seinien rakenne, riippuen muunnoksesta ja aukkojen koosta, voidaan suorittaa kaatamalla betonin sellulaarinen eristys muodostuneisiin kanaviin (mahdollisesti polymeerisen vaahtoeristeen).

Vaihtoehtona tuotteina käytetään pysyvää muottirakennetta, kaadetaan raskaita betonireja siihen asennettuihin pystysuuntaisiin sauvavahvisteisiin aukkoihin ja samalla saadaan esivalmistettu monoliittirakenne.

Ilmastettu betoni

Tämäntyyppiset solubetonilohkot ovat yleisimpiä yksityisessä rakentamisessa. Huokosten erityisen, liitetyn rakenteen ansiosta tämä materiaali mahdollistaa höyryn kulkemisen paremmin, mutta se tarvitsee korkealaatuista suojaa kosteudelta.

Valmistusmateriaali koostuu luonnon raaka-aineista - kalkki, portlandsementti, vesi ja kvartsihiekka. Ratkaisujen aukkojen muodostuminen tapahtuu kaasunmuodostusprosessin tuloksena, johon liittyy alumiinijauhetta.

Komponenttien sekoittaminen tapahtuu suhteessa, jonka jälkeen raaka-aine kaadetaan muotteihin ja lisätään autoklaaviin tuotteiden käsittelyyn vesihöyryllä korkeassa paineessa. Kiihdyttämisprosessissa tuotteilla on niiden ominaispiirteet, joiden tarkat mitat, pieni paino ja suuri tiheys.

Hiilihapotettujen betonituotteiden tuotantoon ei ole vielä autoklavointimenetelmää, kun ne kuivuvat luonnollisesti, mutta tällaisen materiaalin laatu on pienempi.

Se on tärkeää! Tarkoituksen mukaan ilmastetut betonituotteet ovat lämpöeristettyjä, rakenteellisia lämpöeristettyjä ja rakenteellisia. Ne eroavat erilaisissa tiheyden, lämmönjohtavuuden ja puristuslujuuden indikaattoreissa.

Tuotteissa on myös erisuuruisia pintojen muotoisia, kooltaan ja läsnäolevia syvennyksiä ja syvennyksiä:

 1. Seinien rakentamisen yhteydessä tuotteita käytetään ura-harjanteen kiinnitysjärjestelmällä, jonka avulla voit asentaa tuotteitasi tiiviimmin ystävällesi käyttämällä ohuempia liitoksia liuoksesta tai erityisestä liimakoostumuksesta. Tämä vuorostaan ​​vaikuttaa myönteisesti rakenteen lämpötehokkuuteen;
 2. Väliseinät ja verhousseinät, jotka on asennettu tavanomaisista sileistä tai septal lohkoista, ohuemmiksi ja suuremmiksi;
 3. Sillat ikkunan ja oven aukkojen päälle on järjestetty U-muotoisten elementtien avulla.

Vaahtobetoni

Tämä on toinen solutasonsertti. Koostumuksessaan:

 1. hiekka;
 2. sementti;
 3. vesi;
 4. Vaahdotusaineita.

Vaahdetut materiaalit asetetaan taivutusmuotoihin 10-12 tuntia tai massiivisessa muottirakenteessa 4 - 10 tuntia ja sitten poistetaan kovetettavaksi luonnollisella tavalla. Kun irrotat muottipesän, suuri joukko leikataan tietyn koon pienempiin kappaleisiin erikoislaitteiden avulla.

Jos verrataan tätä materiaalia hiilihapotettuun betoniin, se eroaa huokosten, lujuuden ja geometristen parametrien suhteen kasvojen tarkkuuden suhteen. Alhaisen rakennustuotannon yhteydessä tällaisia ​​tuotteita käytetään seinäksi ja rakennusten runkorakenteissa vaahtolohkot täyttävät tukilaitteiden väliset aukot.

Polystyreenibetoni

Yksi solubetonista valmistetuista seinärakenteista, joiden helppous ovat polystyreenirakeita, jotka ovat osa niitä. Näin voit käyttää niitä sekä rakennusmateriaalina että eristeinä.

Tämän materiaalin positiivisista ominaisuuksista voidaan huomata:

 1. Helppo asennus;
 2. Käytetään liimakoostumuksen kiinnittämiseen, mikä mahdollistaa ohuen sauman;
 3. Huokoisen rakenteen läsnäolo tarjoaa korkealaatuisen tarttumisen viimeistelyaineisiin;
 4. Elementeillä on tiukat geometriset parametrit ja ne eivät vaadi asennusta rakennustyömaalla;
 5. Materiaali on kestävä ja sitä voidaan käyttää seismisesti aktiivisilla rakennusalueilla.
 6. Materiaali ei pelkää lämpötilan ääripäitä ja ympäristövaikutuksia;
 7. Se ei ole muodonmuutoksen ja muotin ja sienen muodostumisen alainen;
 8. Siinä on ääni- ja lämmöneristysominaisuudet;
 9. Se on höyryläpäisevyys.

kevytsoran kevytbetoni

Ceramsite-betoniseinätuotteita valmistetaan käyttämällä värähtelevän valun tekniikkaa muotteihin. GOST: n mukaan betoniseinälohkojen osana tällaisten tuotteiden tulisi sisältää yhtä laajennettua savea ja sementtiä. Niitä käytetään seinien ja väliseinien rakentamiseen.

Betonielementtien mitat ovat paljon suurempia kuin tiilien parametrit, jotka mahdollistavat esineiden nopean rakentamisen. Tällaisten tuotteiden lämpöeristysominaisuudet ja lujuus ovat varsin korkeita, johtuen sisäisistä syvennyksistä, jotka suorittavat jäykisteiden toiminnan.

Jatkuva seinämä, joka sijaitsee kohtisuorassa onteloihin, kun elementit asetetaan reikiin alas, mahdollistaa liuoksen säästämisen.

Laajennetut savilohkot ovat raskaampia kuin vaahtomuovi ja hiilihapotettu betoni, mutta ne ovat "kevyitä", jotta rakennustyömailla ei ole lisävarusteita. Tämän luokan muiden tuotteiden lisäksi ne jaetaan tiheydestä riippuen lämpöä eristäviksi ja rakenteellisiksi.

Soveltamisala ei rajoitu asuinrakennusten rakentamiseen. Materiaalia käytetään väliseinien, aidojen, aidojen, ulkorakennusten, seinien rakentamiseen.

Huomautus: ns. Heatblocks on tehty laajennetusta savesta, joka on kahden kerroksen betonikerros, jossa on lämpöä eristävä kerros ja kuvioitu pinta. Niiden käyttö vähentää teknisten toimintojen määrää seinien rakentamisen aikana, mikä lopulta vähentää niiden kustannuksia.

Betonimäärälaskuri

Seinälohkojen ominaisuudet

Valitessaan yhden tai toisen tekniikan mukaisia ​​seinäyksiköitä otetaan huomioon niiden tekniset ominaisuudet ja tulevat toimintaolosuhteet.

Kaikille tuotteille on ominaista seuraavat indikaattorit:

 1. Vahvuudella;
 2. Ympäristöystävällisyys;
 3. Paloturvallisuus;
 4. Pakkasenkestävyys;
 5. Lämmönjohtavuus ja tarvittava lämmitysaste;
 6. Höyryn ja ilman läpäisevyyden avulla;
 7. Kutistumalla;
 8. Rakentamisen tarpeen tarve;
 9. Säätiön tyyppiä ja kapasiteettia koskevien vaatimusten mukaan;
 10. Laitteen armopoyasov ja lattiatyyppien vaatimusten mukaan;
 11. Tuotteiden kustannuksella;
 12. Työn suorittamisesta aiheutuvat kustannukset.

Ohjeet tämän materiaalin käsittelyyn ovat yksinkertaisia, ja tämän artikkelin video kertoo sinulle, kuinka käytä betonielementtejä seinien kiinnitykseen.

Betonitalot

Rakennusaineistoa on paljon, josta voit rakentaa erittäin kaunista, mukavaa, käytännöllistä ja kestävää taloa. Erinomaisilla ominaisuuksilla on konkreettisia rakennuspalikoita. Tämä materiaali on vahva, sillä on pitkä käyttöikä, ei romahtaa erilaisissa kataklismissa, esimerkiksi maanjäristys, ei pelkää tulta, vettä, huurretta tai lämpöä. Betonielementtien talo voi olla erilaisia, muotoja ja muotoilua koskevia ideoita. Rakentaminen ei edellytä suuria taloudellisia investointeja. Betonielementtien talon rakentamisen ansiosta siitä tulee lämmin, viihtyisä ja hiljainen koti monta vuotta.

Hyödyt ja haitat betonilohkotaloista

Betonielementtejä käytettäessä on erotettu seuraavat edut:

 • Palonkestävyys Rakennusmateriaali ei polta palon vaikutuksesta useiden tuntien ajan, mikä takaa rakennusten ja rakenteiden turvallisuuden.
 • Maanjäristyksen vastus. Rakenteet, jotka on vahvistettu vahvikkeella, hiekalla ja pikkukivillä, eivät ole alttiita tuhoutumiselle maanjäristysten, hurrikaanien ja muiden luonnollisten ilmiöiden vaikutuksesta.
 • Pakkasvaste. Materiaali säilyttää lujuusominaisuutensa eikä särkyä negatiivisten lämpötilojen vaikutuksen alaisena.
 • Äänieristys. Talon huokoisen solukonstruktirakenteen ansiosta saadaan aikaan kunnollinen äänieristys, joka luo kodille ja mukavuutta asukkaille.
 • Lämmöneristys. Aineksella on taipumus säilyttää lämpöä sisätiloissa kylmäkauden aikana, mikä vähentää lämmityskustannuksia ja antaa jäähtyä kuumana aikana, mikä myös vähentää sähkökustannuksia.
 • Kestävyys. Materiaalit eroavat pitkällä aikavälillä, joka ulottuu vuosisataa.
 • Työstettävyys. Betonielementit ovat helppoja asentaa, rakenteet soveltuvat kunnostamiseen.
 • Asennuksen nopeus Käyttämällä valmiita betonipaloja voit rakentaa seiniä välittömästi niiden asettamisen jälkeen.
 • Luotettavuutta. Betonimylkeille on ominaista korkea luotettavuus, koska valmistuselementtien valmistusmenetelmä on täysin standardoitu ja automatisoitu.
 • Erilaisia ​​viimeistelyjä. Betonilohkon taloissa voidaan käyttää erilaisia ​​viimeistelymateriaaleja.
 • Pieni paino.
 • Ympäristöystävällisyys. Luonnonmateriaalien raaka-aineista valmistetut tuotteet ovat ympäristöystävällisiä eivätkä vaikuta tilojen mikroilmastoon.
 • Kestää muotia. Materiaalit eivät pääse mätänemiseen ja muotin esiintymiseen eivätkä sulje hyönteisten esiintymistä.
 • Monipuolisuus. Betonin lohko sopii erilaisten rakennusten rakentamiseen. Se voi olla matalarakennuksia tai taloja, joissa on runsaasti kerroksia.
Kestävyys ja monipuolisuus ovat betonilohkojen etuja.

Edut lisäksi ovat seuraavat betonilohkojen talojen haitat:

 • Vesisuodatus. Rakennettaessa rakenteita aloilla, joilla on korkea pohjavesi, on olemassa vaara veden puhkeamisesta, mikä johtaa tulviin. Tämän välttämiseksi rakennusten pystyttämisessä on kerros vesitiivistyksestä, joka on valmistettu erikoismateriaaleista tai maaleista.
 • Ulkonäkö. Sementin, hiekan ja murskakiven lohkot ovat harmaita, mikä vaatii lisää viimeistelyä. Ne on vaikea kuvitella ulkoasun suunnittelussa, joten sinun pitäisi ottaa tämä huomioon ja perehtyä mahdollisiin tapoihin betonipintojen viimeistelyyn.
 • Materiaalien kustannukset. Rakennusmateriaalin hinta voi nousta johtuen pitkästä rakennusajasta, joka saattaa viivästyä sääolosuhteiden vuoksi.
Takaisin sisällysluetteloon

Valmiiden lohkojen luokittelu ja koko

Valmisbetonilohkot luokitellaan tiettyjen kriteerien mukaan:

 • Betonin ensimmäinen erottuva ominaisuus on niiden jakaminen tuotemerkkeihin, jotka perustuvat tuotteen puristuslujuuteen. Merkkien arvot ovat 50 - 300.
 • Toinen betonin ominaisuus on tuotemerkin luokitus, joka perustuu tuotteiden kykyyn siirtää negatiivisia lämpötiloja. Tässä tapauksessa betonirakenteiden on pidettävä lujuusominaisuutensa negatiivisten ympäristötekijöiden vaikutuksesta. Jäätymislujuustason (F) arvot ovat välillä 15-200.

Yleisimmät valmiiden lohkojen koot:

 • pituus - 390 millimetriä;
 • korkeus - 190 millimetriä;
 • leveys - 190 millimetriä (joissakin tapauksissa se voi saavuttaa 240 ja 290 millimetriä).
Takaisin sisällysluetteloon

Lohkotalon rakentaminen

Rakentamassa lohkon talojen tulisi noudattaa tekniikkaa ja suorittaa selkeä vaiheen vaiheet. Rakennustyöt alkavat arvioida maastoa ja pohjavettä. Tunnistettujen parametrien perusteella valitse perustyyppi, joka voi olla hihna, kiinteä tai kasa. Kun säätö on pystytetty, on tarkistettava vaakasuuntainen asento ja asetettava vesieristyskerros, joka voi toimia ruberoidina.

Lohkojen asettaminen alkaa nurkasta tarvittaessa muuttamaan jäljellä olevat betonielementit sementtiastian avulla. Asennusprosessissa on tärkeää tarkistaa jatkuvasti elementtien tasaisuus rakennustasolla. Lohkojen asennus toteutetaan erityisellä liimalla, joka on tavallista sementtilaastia parempi. Liimaa levitetään alarivin pinnalle ja sivuille, minkä jälkeen lohko kiinnitetään paikalleen ja ylimääräinen liima poistetaan.

Jotta rakennetta rakennettaisiin lisäämällä voimaa, on tarpeen vahvistaa seiniä. Lujittava kerros asetetaan ensimmäisen rivin liimauksen jälkeen. Tätä varten sinun on tehtävä uria, jotka mittaavat 0,3-0,4 senttimetriä ja aseta niihin metallivarret. Seinämän paksuuden mukaan voi olla yksi tai kaksi riviä. Betonipinnan urat puhdistetaan pölystä ja sijoitetaan niihin kymmenen millimetrin vahvikkeeseen. Kun tangot asetetaan, ne kaadetaan liimalla.

On myös tärkeää tehdä luukku oville ja ikkunoille, mikä antaa meille mahdollisuuden antaa rakenteellista lujuutta. Aukkojen vahvistamiseksi käytä metallikulmaa, jonka mitat ovat 5x5 senttimetriä tai 10x10 senttimetriä. Kulmat sijoitetaan myös valmistettuihin uria ja kaadetaan liimakoostumuksella.

Seuraavaksi luodaan lohkon seinät ja väliseinät. Rakenteen vahvistamiseksi käytetään vahvikenauhoja ja asennetaan muotti, joka myös vahvistetaan ja täytetään laastilla. Ratkaisuna ne saavat valmiiksi sekoitettua betonia tai valmistavat sitä omilla käsillään. Sen valmistukseen tarvitaan sementtiä, hiekkaa, vettä, soraa ja betonisekoitinta. Valmistetun liuoksen laatu riippuu rakenteen rakenteen lujuudesta. Katon rakentamiseen käytetään myös lujitushihnaa, joka toimii linjojen pohjana.

johtopäätös

Block house on vankka ja luotettava rakenne, jonka rakentaminen ei vaadi paljon vaivaa, aikaa ja rahaa. Korkealaatuisen rakentamisen rakentamiseksi on tarpeen laatia työversio ja noudattaa rakentamisen päävaiheita.

Tapoja tehdä konkreettisia lohkoja omiin käsiinsä - ratkaisun mittasuhteet ja työn järjestys

Haluatko rakentaa navetta maahan tai aita ja ehkä talon itse ?! Sitten betonilohkot tulevat sinun apuun. Heidän nimensä puhuu puolestaan. FBS - seinien pohjapaneelit. Voit sanoa, että tämä on yksi yleisimmistä materiaaleista, joita käytetään perustusten rakentamisessa.

Riippuen tavoitteistasi, valitset tuotteita, joiden tiheys, paino, korkeus ovat. Esimerkiksi kevytbetonilohkot ovat erittäin liikkuvia, koska niiden paino on paljon kevyempi kuin muiden lajien. Ne koostuvat tavallisesti huokoisesta betoni- tai vaahtotasosta. Keuhkot soveltuvat sekä sisäisten että ulkoisten seinien rakentamiseen.

Ominaisuudet ja ominaisuudet

Tavallisen betonin lohkot ovat raskaita, joten niitä käytetään vähemmän rakentamisessa. Niiden hinta on myös vähemmän. Laakerikapasiteetti on vastuussa siitä, pystyvätkö ne kestämään tietyn kuorman. Tässä kapasiteetissa raskas lohkot ovat parempia kuin vaahtobetoni. Mutta löydät kevyestä betonista valmistetut materiaalit, jotka ovat täydellisiä myös kantavissa seinissä.

Myös tärkeä ominaisuus on lämpöeristys. Vaahtobetoni täydentää täydellisesti lämpöeristystä ja äänieristystä. Tällaiset lohkot on tehty erityisesti sisäisille ja vierekkäisille seinille. Tärkeä tekijä on pakkasenkestävyys ja kestävyys. Onneksi useimmat betonilohkot ovat säänkestäviä. Kylmänkestävää käytetään perustukseen ja makuulle alla.

Suositukset ostaessasi

Kun ostat, sinun on laskettava rakennusmateriaalin määrä. Hinta niistä, riippuen ominaisuuksista, on erilainen. Pohjimmiltaan se vaihtelee 50 ruplasta ja nousee 200: een. Laskentaaksesi tarvitsemasi määrän, sinun täytyy jakaa seinän pinta-ala tiettyyn lohkoon.

Vakiomateriaali on kooltaan 450 x 225 mm. ja paksuus 80 * 240 mm. Toimituksen yhteydessä purkaa ne rakennuksen lähellä, jotta menetät aikaa ja vaivaa. Koska ne ovat hauraita ja teräviä, sinun on oltava hyvin varovainen. Tietenkään emme saa unohtaa seinien ja lattian vedenpitävyyttä. Sementtiliuoksessa työskentelyä varten lisätään useita vesimyrkyjä. Seinien ulkosuojaukseen kipsi tai tiivis vedeneristys.

Betonilohkot

Tilanteissa, joissa pohjaveden tulva on suurta todennäköisyyttä, vahvistetut betonikellarit ovat huonompia kuin niiden monoliittiset veljet. Jos haluat vähentää rakennuskustannuksia, betonilohkot voidaan tehdä omilla käsilläsi. Ensimmäinen askel on asentaa muotti. On parempi tehdä niitä tilavuuden mukaan.

 1. Betonin kaatoon tarkoitetut muodot voidaan tehdä käytettävissä olevista työkaluista - vanerilaudat, lastulevy.
 2. Lomake, jolla me todella toimimme, ei saa olla pohja. Se on sijoitettava katon alle sileään kerrokseen, joka peitetään kalvolla tai rätillä.
 3. On parempi täyttää kylmällä säällä, koska liuoksen liuoksen haihtumisaika kasvaa, mikä estää lopputuotteiden halkeamat.
 4. Kaikki muotin osat on öljytty, jotta myöhemmin ei ollut vaikeaa poistaa lohkoja.
 5. Kaadamme hiekkaa, hienoa soraa, kalkkia ja sementtiä erityiseen astiaan. Laastin ja sementin suhde on 1: 4. Kaikki tämä sekoitetaan hyvin ja vettä lisätään niin, että sementti ei ole liian paksu ja liian likainen.
 6. Me täytämme muotit puoliksi, jonka jälkeen asetamme kiinteän johtimen.
 7. Täytämme lomakkeet ylhäältä ja pehmeää kaikkea lastalla, niin että lohko on yhtenäinen.
 8. Lohkot eivät jäädy pitkään - 2-5 päivän kuluttua ne voidaan poistaa, mutta tämä ei tarkoita, että ne ovat valmiita työskentelemään.
 9. Jotta valmis materiaali olisi helpompi vetää ulos, sinun on purettava itse muotti.

Tehdasvalmisteisiin verrattuna säästöt itse tuotannossa ovat jopa 70%.

Betonielementit: tyypit, ominaisuudet ja itse tuotannon prosessi

Yksi tavallisimmista materiaaleista asuinrakennusten kantavien seinien ja väliseinien sekä pienien teollisuusrakennusten rakentamiseen ovat betonilohkoja. Niiden suosio johtuu alhaisista kustannuksista, erinomaisesta suorituskyvystä ja monista lajikkeista, joiden avulla voit valita oikean yksikön melkein mihin tahansa tehtävään.

Tässä artikkelissa annetut ohjeet auttavat sinua oppimaan konkreettisten lohkojen tekemistä sekä tutustumaan olemassa oleviin tyyppeihin.

Seinien betonielementit

Lajikkeiden keinotekoiset betonikivet

Harkitse rakennusbetonilohkojen päätyyppejä + ominaisuuksia, jotka ovat yleisimpiä nykyaikaisessa rakentamisessa.

Nämä seinäkivet valmistetaan käyttämällä erityisillä alustoilla tapahtuvaa betoniliuoksen vibropressoimismenetelmää.

Seoksen koostumus, josta hiiliharkotus tehdään, voi sisältää:

 • murskatut kivet betonituotteille;
 • tiili taistelu;
 • sahanpuru;
 • laajennettu savi.

Betonilohkojen tekniset ominaisuudet kuonalta jättävät paljon toivomisen sijaan, mutta koska niiden hinta on yksi alhaisimmista markkinoilla, sementtikappaletta käytetään laajalti yksityisessä rakentamisessa.

Mutta kustannukset ovat ehkä ainoa etu, koska ne ovat jäljessä paljon muita materiaaleja seuraavissa parametreissä:

 • kestävyys;
 • lämpöä säästävät parametrit;
 • vahvuus.

Lohkojen pääpiirteet ovat pienet rakennukset, joihin ei kohdistu raskaita kuormia:

 • vajat;
 • autotallien;
 • kesäkeittiöt;
 • työpajoja ja niin edelleen.

Tavallisempi materiaali, joka on tehty seuraavista osista:

 • orgaaninen aines (pääasiassa puu);
 • sitova elementti (jauhe);
 • kovetetta.

Itse asiassa tämä keinotekoinen kivi koostuu sahanpuruista, joka on suljettu betonikuorelle.

Materiaalin edut ovat ilmeisiä:

 • pieni betonilohkon paino;
 • korkea lämmöneristysominaisuudet;
 • hyvä äänieristys;
 • tehokas ilmanvaihto.

Lohkojen suojelemiseksi ympäristön kielteisiltä vaikutuksilta kivet käsitellään erityisellä ratkaisulla. Tämä estää muotin muodostumisen ja estää roiskeita.

Puubetoni on täydellinen pienikokoisten talojen rakentamiseen, jotka soveltuvat ympärivuotiseen elämiseen ilman lisäeristystä.

Aerocrete- ja vaahtolohkot

GOSTin mukaiset solurakenteiset lohkot, jotka määrittävät niiden tekniset ominaisuudet, tulisi koostua keinotekoisesti muodostetuista huokosista (soluista), jotka on täytetty ilmalla 70-85%. Yleisimmät vaahto- ja kaasuletkut.

Näillä materiaaleilla on seuraavat edut:

 • ne ovat kevyitä, minkä seurauksena betonilohkojen kuljetus ja niiden asentaminen yksityiseen rakentamiseen eivät edellytä erityislaitteiden käyttöä;
 • helppo käsitellä - voit antaa tarvittavan muodon solukkoyksikköön tavallisen puun sahan avulla;
 • solubetonielementtien seinät pitävät lämpöä hyvin ja niillä on erinomaiset äänieristysominaisuudet.

Solukkorakenteesta tehdyt betonilohkot tehdään liuoksesta, joka sisältää hiekan, sementin ja aggregaatin. Vaahtoon lisätään kalkki, alumiinijauhe tai muu vaahdotus.

Kiinnitä huomiota!
Toisin kuin vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni altistetaan lisäkäsittelylle autoklaaviuunissa, jossa se altistuu korkealle lämpötilalle korkeassa paineessa (10-12 MPa).
Tämän tuloksena materiaali saa lisää voimaa: on lähes mahdotonta murskata tai murtaa se.

Solupohjaisen betonin lohko

Lohkojen itsenäinen tuotanto

Täyteaineesta valmistettu sementtilaastan keinotekoisen kiven tuotantotekniikka on suhteellisen yksinkertainen, joten voit itse tehdä betonilohkoja.

Alkuvaiheessa on määritettävä tulevan lohkon koko. Riippumattoman tuotannon tapauksessa kunkin yksittäisen elementin parametrit otetaan seinämän vaaditun leveyden perusteella.

Lohkon pohjan paksuus ei saa olla alle 2 cm, ja aukkojen seinien ei tulisi olla alle 4 cm. Tässä tapauksessa vakiokivi, jonka mitat ovat 20x20x40 cm ja joiden sisäpinta on noin 40 kg, tekee siitä kätevän muurausseinille.

Valmistukseen tarvitaan kaikki tasainen maali, peitetty muovikelmulla ja erikoismuotoilla ilman pohjaa.

Lomakkeiden materiaali on:

Puun suojaamiseksi vaurioilta muotin sisäpuolella on päällystetty metallilevyllä. Lisäosat tehdään samalla tavalla, minkä seurauksena tyhjät ovat muodostuneet valmiiksi lohkoksi. Ne parantavat materiaalin eristeominaisuuksia ja helpottavat sitä.

Muotot betonilohkojen valmistukseen

Betonilohkoja, joissa on omat kädet, voidaan tehdä nopeammin, jos lomakkeessa on useita muotoja. Tämä vaatii vanerin tai levyn leveyden yhtä suureksi kuin tuleva lohko. Materiaali sahataan kappaleiksi ja kiinnitetään ruuvilla. Muita sisäisiä osioita tehdään.

Vihje!
Jotta pakastettu lohko voidaan helposti erottaa lomakkeesta, sen kaikki osat on voiteltava kerosiinilla, voiteluaineella tai pakkasnestolla.

Betonielementtien valuun tarvitaan seuraavia materiaaleja:

 • sora, jonka hieno osa;
 • sementti;
 • hiekka;
 • vesi;
 • kalkki;
 • lanka vahvistamiseen.

Kunkin komponentin määrä määritetään keinokivikynsiäsi mukaan. Sementin, hiekan ja soran osuudet otetaan suhteessa 1: 3: 5.

Betoniliuoksen sekoittamiseen on parempi käyttää betonisekoitinta

Käytännöllisyyden vuoksi jakamme koko prosessin useisiin vaiheisiin.

 • Sora, hiekka ja sementti on sijoitettava betonisekoittimeen. Sitten sekoittamalla pieniä määriä lisätään kalkkia. Sekoitusveden viimeisessä vaiheessa lisätään. Valmis ratkaisu ei saisi olla liian nestemäinen, jotta se ei pääse ulos muotista. Loppujen lopuksi saat betonimerkin M135 täynnä hienoja soraa.
 • Betonisekoittimien seos asetetaan 2 cm: n paksuiseksi kerrokseksi, jonka jälkeen vuoraukset ovat kiinteitä, jotka ovat välttämättömiä keinokivikiven sisällä olevien aukkojen muodostumiselle. On mahdollista kiinnittää lisäosat poikittaisten kiskojen avulla, jotka poistetaan sen jälkeen kun kolmasosa betonista täytetään.
 • On suositeltavaa kattaa lomakkeen pohja sanomalehdillä tai paperilla. Tämä estää betonin asettamasta pohjaan. Seoksen, joka täyttää muodon, on oltava puolikuiva. Se tarkistetaan tällä tavalla: pienen liuoksen ottamiseksi, se on murskattava ja laitettava tasaiselle alustalle. Kiinnitysmuodon tulisi säilyttää sen muoto, ei levitä.
 • Kun muotti on täytetty puolet korkeudesta, on vahvistettava raudoitus, joka tekee tulevasta kiveydestä kestävämmän.
 • Putkien sijaan tyhjiä pulloja voidaan käyttää muodostamaan aukkoja betonilohkon sisällä. Se suljetaan korkilla ja se koukussa kiven sisään.
 • Muotin lopullisen täytön jälkeen laasti täytyy tiivistää ja tasoittaa lastalla.
 • Lomakkeita on mahdollista kestää 4-5 päivää, mutta niitä voidaan käyttää töissä vasta 2-3 viikon kuluttua heti, kun liuos kovettuu.

  Itse tehdyt betonilohkot

  Edellä kuvattu tekniikka mahdollistaa betonilohkojen tekemisen omiin käsiinsä soveltamatta paljon vaivaa. Valmiiden tuotteiden tekniset ominaisuudet eivät ole käytännössä mitenkään alhaisempia kuin niiden vastakohdat, joita myydään rakennuksen valintamyymälöissä, ja koko sopii erinomaisesti tarpeisiisi. Lisäksi rakennusmateriaalien oston ja toimituksen kustannukset voidaan vähentää merkittävästi.

  Lisätietoja materiaalista auttaa videossa tässä artikkelissa.

  Betonielementit

  Betonielementit ovat nykyään hyvin suosittuja rakentajien keskuudessa. Tätä modernia materiaalia käytetään asuin- ja teollisuuslaitosten, kellarien ja katujen aidan ulkoseinien rakentamisessa.

  Tämän materiaalin edut ovat ilmeisiä. Lohkojen seinämillä on suuri kantavuus, kestävät lämpötilan muutokset, kestävät. Lohkojen käsittely on helppoa ja kätevää, joten voit säästää materiaalia ja vähentää liitoksen sauman korkeutta.

  On olemassa useita erilaisia ​​seinän betonilohkoja. Ne voidaan jakaa ontoksi ja ruhonosiksi. Jos ontua, annamme lohkoja, joiden rakenteen ilmavälit ovat, esimerkiksi solujen betonin ja muiden lohkojen lohkot.

  Jos päätät rakentaa betonielementtejä, suosittelemme, että kiinnität huomiota solutasolle. Tämä on eräänlainen kevytbetoni, joka soveltuu erinomaisesti kantavien seinien ja väliseinien rakentamiseen.

  Yksi solubetonilohkojen tärkeimmistä eduista on sen erittäin tehokas lämpöeristys. Siksi eristeen lisäksi käytetään vaahtolohkoja rakentamisen ohella, ja vaahtolohkojen taloja erottaa niiden lämmöneristys.

  Solubetonilohkojen ominaisuudet

  Rakentamisen lohkojen valinnassa on tärkeää tietää perusominaisuudet. Joten et ole vaarassa saada haalistua rakennusta murenevan seinillä. Puhutaan siis vaahtolohkojen eduista.

  1. Solumuovilohkojen, kuten muiden tyyppisten seinälohkojen, lohkot ovat käteviä rakentamisen aikana. Niiden geometrinen rakenne mahdollistaa kantavien seinien asentamisen rakennusmateriaalin suurimmilla säästöillä.

  2. Solukeräselementtien seinälohkot paitsi säilyttävät täydellisesti lämpöä talossa, mutta niillä on myös hyvä kosteudenkestävyys. Vaahdoton betoni ei absorboi kosteutta, eikä se siis tuhoutu.

  3. Lohkojen tyhjät luodaan syystä. Kiitos heille, voit helposti vahvistaa vaakasuoraan, pystysuoraan, mikä vahvistaa tukirakennetta. Lisäksi osittain ontot lohkot luovat ilmatyynyn sisälläsi, mikä on hyvä eriste.

  4. Lopuksi vaahtolohkot ovat ihanteellisia yksityisen talon tai muun rakenteen seinille. Eri asennuksen jälkeen riittää vain maalata ne, muita vastaavia töitä ei tarvita.

  Käännymme tärkeimpään asiaan. Solubetonilohkojen ominaisuudet riippuvat niiden tarkoituksesta. On lämpöä eristäviä, rakenteellisia ja lämpöä eristäviä rakenteellisia lohkoja. Ne erotetaan tiheydellä. Suosituimpia ovat lohkot, joiden tiheys on viisisataa kuusisataa kilogrammaa kuutiometriä kohden.

  Lohkojen seinät, joilla on tällainen ilmaisin, täyttävät kaikki tarvittavat turvallisuusvaatimukset ja eivät salli lämmön, mikä on erityisen tärkeää asuinrakennusten rakentamisessa.

  Toinen kriteeri, joka tulisi harkita seinälohkojen valinnassa, on niiden vahvuus. Kuormitettavien seinien kohdalla on valittava korkean lujuuden omaavia solulevyn seinälohkoja ja esimerkiksi osioita ja aidoja, voit valita vähemmän lujuuslohkoja.

  Lopuksi kolmas ominaisuus on pakkasenkestävyys. Usein talven jälkeen huomaamme pieniä piirteitä uuden seinän päälle. Betonin osia on helppo irrottaa, ne suihkutetaan. Tämä viittaa siihen, että valitsemasi betoni ei kestänyt pakkasaa.

  Olisi tarpeetonta sanoa, että säästösi riippuu suoraan siitä, mitä haluat rakentaa. Rakennusmateriaalien valinta riippuu tästä, ja vastaavasti siitä, kuinka paljon käytät niihin.

  Muurauslautat solubetonista

  Solukappaleiden muurausseinillä on omat ominaisuutensa. Ensin sinun on purettava lohkot, jolloin suojakalvo jää vain päälle. Tämä suojaa rakennusmateriaalia sateelta.

  Rakentamisfoorumin vinkit alkavat huomata, että lohkot, joita et aio käyttää suoraan, säilytetään päällekkäin peitettyjen kuormalavojen kanssa sellofaanipakkauksilla.

  Solukerroksen lohkojen asennus tehdään laastin avulla. Se on valmistettava välittömästi ennen työtä, jotta se ei kuivuisi eikä kuivu. Liuoksessa ei saa olla nukkeja ja hyytymiä, saumaton sakeus rakentamisekoittajalla.

  Jos lattian pinnalle levitetään laastikerros, käytä vaunua tai erikoislankaa, jossa on uria. On myös helppo tarkistaa, onko ratkaisu riittävän paksu. Sen pitäisi mennä tasaisiin nauhoihin, ei liian kovaa, mutta ei virtaavaa. Sauman paksuuden tulisi olla kolmesta viiteen millimetriin.

  Kun lohkot asetetaan, ne jauhetaan ja poista hiomapöly. Tämä tekee lohkojen välistä saumaa mahdollisimman ohut ja sileä. Puhuminen liuoksen reunoilla päinvastoin poistetaan spatulilla eikä korvata sitä. Tämän ansiosta voit säilyttää tuloksena olevan seinämän esteettisesti miellyttävän ulkonäön.

  Sinun pitäisi tuntea sellainen asia kuin vahvistus. Ennen talon rakentamista suunnittelija määrittää, missä juuri louhosten riveissä on vahvistus.

  Yleensä sitä ei voi tehdä ilman sitä, jos rakennuksen seinämä on hyvin pitkä, jos laitat ensimmäisen rivin lohkot tai aseta tuet ikkunan alle.

  On mahdollista korjata lohko liuoksella vielä 15 minuuttia. Tasapainoisuuden saavuttamiseksi on usein välttämätöntä nähdä vaahtolohkot. Jos tässä tapauksessa tiili on nastoitettu, ja usein ei aivan tasaisesti, sitten lohkot voidaan helposti sahata käsi saha.

  Tilaa uutiskirje! Ja voit esittää kysymyksiä kommentteihin.

  Betonielementit: tyypit, ominaisuudet ja itse tuotannon prosessi

  Yksi tavallisimmista materiaaleista asuinrakennusten kantavien seinien ja väliseinien sekä pienien teollisuusrakennusten rakentamiseen ovat betonilohkoja. Niiden suosio johtuu alhaisista kustannuksista, erinomaisesta suorituskyvystä ja monista lajikkeista, joiden avulla voit valita oikean yksikön melkein mihin tahansa tehtävään.

  Tässä artikkelissa annetut ohjeet auttavat sinua oppimaan konkreettisten lohkojen tekemistä sekä tutustumaan olemassa oleviin tyyppeihin.

  Seinien betonielementit

  Lajikkeiden keinotekoiset betonikivet

  Harkitse rakennusbetonilohkojen päätyyppejä + ominaisuuksia, jotka ovat yleisimpiä nykyaikaisessa rakentamisessa.

  karrelle estää

  Nämä seinäkivet valmistetaan käyttämällä erityisillä alustoilla tapahtuvaa betoniliuoksen vibropressoimismenetelmää.

  Seoksen koostumus, josta hiiliharkotus tehdään, voi sisältää:

  Betonilohkojen tekniset ominaisuudet kuonalta jättävät paljon toivomisen sijaan, mutta koska niiden hinta on yksi alhaisimmista markkinoilla, sementtikappaletta käytetään laajalti yksityisessä rakentamisessa.

  Mutta kustannukset ovat ehkä ainoa etu, koska ne ovat jäljessä paljon muita materiaaleja seuraavissa parametreissä:

  • kestävyys;
  • lämpöä säästävät parametrit;
  • vahvuus.

  Lohkojen pääpiirteet ovat pienet rakennukset, joihin ei kohdistu raskaita kuormia:

  • vajat;
  • autotallien;
  • kesäkeittiöt;
  • työpajoja ja niin edelleen.

  Arbolit

  Tavallisempi materiaali, joka on tehty seuraavista osista:

  • orgaaninen aines (pääasiassa puu);
  • sitova elementti (jauhe);
  • kovetetta.

  Itse asiassa tämä keinotekoinen kivi koostuu sahanpuruista, joka on suljettu betonikuorelle.

  Materiaalin edut ovat ilmeisiä:

  • pieni betonilohkon paino;
  • korkea lämmöneristysominaisuudet;
  • hyvä äänieristys;
  • tehokas ilmanvaihto.

  Lohkojen suojelemiseksi ympäristön kielteisiltä vaikutuksilta kivet käsitellään erityisellä ratkaisulla. Tämä estää muotin muodostumisen ja estää roiskeita.

  Puubetoni on täydellinen pienikokoisten talojen rakentamiseen, jotka soveltuvat ympärivuotiseen elämiseen ilman lisäeristystä.

  Aerocrete- ja vaahtolohkot

  GOSTin mukaiset solurakenteiset lohkot, jotka määrittävät niiden tekniset ominaisuudet, tulisi koostua keinotekoisesti muodostetuista huokosista (soluista), jotka on täytetty ilmalla 70-85%. Yleisimmät vaahto- ja kaasuletkut.

  Näillä materiaaleilla on seuraavat edut:

  • ne ovat kevyitä, minkä seurauksena betonilohkojen kuljetus ja niiden asentaminen yksityiseen rakentamiseen eivät edellytä erityislaitteiden käyttöä;
  • helppo käsitellä - voit antaa tarvittavan muodon solukkoyksikköön tavallisen puun sahan avulla;
  • solubetonielementtien seinät pitävät lämpöä hyvin ja niillä on erinomaiset äänieristysominaisuudet.

  Solukkorakenteesta tehdyt betonilohkot tehdään liuoksesta, joka sisältää hiekan, sementin ja aggregaatin. Vaahtoon lisätään kalkki, alumiinijauhe tai muu vaahdotus.

  Kiinnitä huomiota!
  Toisin kuin vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni altistetaan lisäkäsittelylle autoklaaviuunissa, jossa se altistuu korkealle lämpötilalle korkeassa paineessa (10-12 MPa).
  Tämän tuloksena materiaali saa lisää voimaa: on lähes mahdotonta murskata tai murtaa se.

  Solupohjaisen betonin lohko

  Lohkojen itsenäinen tuotanto

  Täyteaineesta valmistettu sementtilaastan keinotekoisen kiven tuotantotekniikka on suhteellisen yksinkertainen, joten voit itse tehdä betonilohkoja.

  Valmistelutyöt

  Alkuvaiheessa on määritettävä tulevan lohkon koko. Riippumattoman tuotannon tapauksessa kunkin yksittäisen elementin parametrit otetaan seinämän vaaditun leveyden perusteella.

  Lohkon pohjan paksuus ei saa olla alle 2 cm, ja aukkojen seinien ei tulisi olla alle 4 cm. Tässä tapauksessa vakiokivi, jonka mitat ovat 20x20x40 cm ja joiden sisäpinta on noin 40 kg, tekee siitä kätevän muurausseinille.

  Valmistukseen tarvitaan kaikki tasainen maali, peitetty muovikelmulla ja erikoismuotoilla ilman pohjaa.

  Lomakkeiden materiaali on:

  Puun suojaamiseksi vaurioilta muotin sisäpuolella on päällystetty metallilevyllä. Lisäosat tehdään samalla tavalla, minkä seurauksena tyhjät ovat muodostuneet valmiiksi lohkoksi. Ne parantavat materiaalin eristeominaisuuksia ja helpottavat sitä.

  Muotot betonilohkojen valmistukseen

  Betonilohkoja, joissa on omat kädet, voidaan tehdä nopeammin, jos lomakkeessa on useita muotoja. Tämä vaatii vanerin tai levyn leveyden yhtä suureksi kuin tuleva lohko. Materiaali sahataan kappaleiksi ja kiinnitetään ruuvilla. Muita sisäisiä osioita tehdään.

  Vihje!
  Jotta pakastettu lohko voidaan helposti erottaa lomakkeesta, sen kaikki osat on voiteltava kerosiinilla, voiteluaineella tai pakkasnestolla.

  Valmistusprosessi

  Betonielementtien valuun tarvitaan seuraavia materiaaleja:

  • sora, jonka hieno osa;
  • sementti;
  • hiekka;
  • vesi;
  • kalkki;
  • lanka vahvistamiseen.

  Kunkin komponentin määrä määritetään keinokivikynsiäsi mukaan. Sementin, hiekan ja soran osuudet otetaan suhteessa 1: 3: 5.

  Betoniliuoksen sekoittamiseen on parempi käyttää betonisekoitinta

  Käytännöllisyyden vuoksi jakamme koko prosessin useisiin vaiheisiin.

  1. Sora, hiekka ja sementti on sijoitettava betonisekoittimeen. Sitten sekoittamalla pieniä määriä lisätään kalkkia. Sekoitusveden viimeisessä vaiheessa lisätään. Valmis ratkaisu ei saisi olla liian nestemäinen, jotta se ei pääse ulos muotista. Loppujen lopuksi saat betonimerkin M135 täynnä hienoja soraa.
  2. Betonisekoittimien seos asetetaan 2 cm: n paksuiseksi kerrokseksi, jonka jälkeen vuoraukset ovat kiinteitä, jotka ovat välttämättömiä keinokivikiven sisällä olevien aukkojen muodostumiselle. On mahdollista kiinnittää lisäosat poikittaisten kiskojen avulla, jotka poistetaan sen jälkeen kun kolmasosa betonista täytetään.
  3. On suositeltavaa kattaa lomakkeen pohja sanomalehdillä tai paperilla. Tämä estää betonin asettamasta pohjaan. Seoksen, joka täyttää muodon, on oltava puolikuiva. Se tarkistetaan tällä tavalla: pienen liuoksen ottamiseksi, se on murskattava ja laitettava tasaiselle alustalle. Kiinnitysmuodon tulisi säilyttää sen muoto, ei levitä.
  4. Kun muotti on täytetty puolet korkeudesta, on vahvistettava raudoitus, joka tekee tulevasta kiveydestä kestävämmän.
  5. Putkien sijaan tyhjiä pulloja voidaan käyttää muodostamaan aukkoja betonilohkon sisällä. Se suljetaan korkilla ja se koukussa kiven sisään.
  6. Muotin lopullisen täytön jälkeen laasti täytyy tiivistää ja tasoittaa lastalla.
  7. Lomakkeita on mahdollista kestää 4-5 päivää, mutta niitä voidaan käyttää töissä vasta 2-3 viikon kuluttua heti, kun liuos kovettuu.

  Itse tehdyt betonilohkot

  johtopäätös

  Edellä kuvattu tekniikka mahdollistaa betonilohkojen tekemisen omiin käsiinsä soveltamatta paljon vaivaa. Valmiiden tuotteiden tekniset ominaisuudet eivät ole käytännössä mitenkään alhaisempia kuin niiden vastakohdat, joita myydään rakennuksen valintamyymälöissä, ja koko sopii erinomaisesti tarpeisiisi. Lisäksi rakennusmateriaalien oston ja toimituksen kustannukset voidaan vähentää merkittävästi.

  Lisätietoja materiaalista auttaa videossa tässä artikkelissa.