Betonielementit FBS: n mitat, paino ja merkintä.

Sisällysluettelo:

Kaikki rakentaminen alkaa säätiön valmistelusta. Vain luotettava perusta takaa rakennetun rakenteen lujuuden ja kestävyyden. FBS-lohkojen käyttö on yksi luotettavimmista ja aikaisemmin testatuista ratkaisuista sekä yksityisissä että monikerroksisissa rakenteissa.

Lyhenne tarkoittaa pohjaseinäelementtiä. Tällaisten tuotteiden avulla voit nopeasti rakentaa nauhalevyn rakennusten ja rakenteiden tukevalle osalle. PBS: n tärkein etu on se, että nämä ovat valmiita tuotteita, joten betonin edellyttämä 28 päivää ei tarvitse odottaa saavuttavan suurinta voimaa.

Soveltamisala

Välittömästi pohjan perustamisen jälkeen voit jatkaa seinien rakentamista, mikä vähentää merkittävästi rakennusaikaa.

Pohjaseinäelementtejä käytetään rakennusvaiheen alkuvaiheissa. Erityisesti tämän ryhmän tuotteita käytetään tällaisissa tapauksissa:

Kirjoittaa komposiittiliuskojen perustukset yksityisille ja korkealle rakennuksille.

Kuumattomat teollisuuslaitokset.

FBS: ää käytetään myös seinärakenteiden pystyttämiseen, mutta tässä käytetään onttoja moduuleja, joiden paino on paljon alhaisempi kuin perustekijät (ks. Alla oleva osio).

Peruslohkojen merkitseminen

FBS-lohkot valmistetaan GOST-standardien mukaisesti, joten niillä on symboleja, jotka osoittavat tuotteen mitat ja tekniset ominaisuudet. Merkinnän käyttämiseen käytetään numeerisia ja aakkosia.

F - teräsbetoni ja raskasbetonibetoni pylväiden alla (ns. Stakannogo-tyyppi);

FL - raudoitetun betonin raudoitettu betoni nauhateille;

FBS - betoni, kiinteä, jota ei ole vahvistettu kellariviin, teknisiin alustoihin ja perustuksiin;

BF - teräsbetoniteippi raskaasta betonista teollisten ja maatalousyritysten rakennusten ulko- ja sisäseinien rakentamiseen;

FR - teräsbetonista raskaasta betonista kolmivaiheisten kehysten alla;

FBP - betoniseinämä ontto.

Esimerkki dekoodauksesta FBS 12. 6. 3 - T

FBS - pohjaseinäseinä.

12 - tuotteen pituus. Meidän tapauksessamme: 1 180 mm.

6 - leveys, vastaava 600 mm.

3 - lohkon korkeus, 280 mm.

T - käytetyn raskaan betonin tuotannossa.

Viimeinen kohde on muuttuva, vaihtelee raaka-aineen tyypistä riippuen. Erityisesti merkintöjä "P" ja "C" voidaan käyttää vastaavasti laajennettuun savi- ja silikaattibetoniin.

On tarpeen selventää, että legendaosissa lohkon mitat on merkitty desimaalimääriin ja pyöristetty havainnollisuuden helpottamiseksi.

Tarkan pituuden ja korkeuden selvittämiseksi sinun on vähennettävä 2 senttimetriä ilmoitetusta merkinnästä. Tämä arvo lasketaan yksittäisten lohkojen välisen laastiyhdisteen paksuuteen.

Tyypit konkreettisia tuotteita

Nykyisten GOST-standardien 13579-78 mukaan lohkojen rakentaminen kellareille ja seinärakenteille jaetaan kolmeen luokkaan. Se näyttää tältä:

FBS - monoliittiset tuotteet, jotka on valmistettu merkkipohjaisista betonista. Muihin tyyppisiin lohkoihin verrattuna niillä on korkeat tekniset ominaisuudet ja kestävyys. Tuotantotekniikka ei tarkoita tuotteiden vahvistamista, lukuun ottamatta asennussilmukoiden asennusta.

FBV - monoliittiset tuotteet, joissa on pitkittäisleikkaus, joka on tarkoitettu teknisen viestinnän käyttöönottoon. Ne on valmistettu vakioteknologian lohkojen FBS mukaan.

FBP - kevyt lohkot, joissa on ontto rakenne. Tuotteet voidaan tuottaa eri pituuksina ja leveydeltään, mutta GOST: n mukaan pituus on yksi - 2,280 mm.

Näiden ominaisuuksien tuntemuksella voit valita lohkot mille tahansa rakennustyypille.

Betonin tasot FBS: n valmistukseen

Kun otetaan huomioon, että betonilohkojen pääasiallinen soveltamisala on nauhalappu, jossa dynaamisen puristuksen vastus on avainasemassa, ei ole tavallista tehdä FBS: stä suuritehoisesta betonista. Valmistajat käyttävät erityisesti näitä luokkia:

FBS - M 200, joka vastaa lujuusluokkaa B15.

Laajennetuille savilohkoille - M 50, joka vastaa lujuusluokkaa B3.5.

Silikaattilohkoille - M 150, joka vastaa lujuusluokkaa B12.5.

Nämä vaatimukset on määritelty GOST-standardin numeroilla 13579-78.

Vahvuudet ja heikkoudet

FBS-lohkojen kiistattomia etuja voidaan ilmaista seuraavasti:

Kaikki tuotteet valmistetaan GOST-standardien mukaisesti, riippumatta siitä, onko valmistajan vakiokoko.

FBS: n tuotanto merkitsee teknisen prosessin tiukkaa valvontaa, jolla varmistetaan tuotteiden lujuus ja luotettavuus.

Asennuksen sopivuus ja rakentamisen nopeus: lohkojen perustaminen ja rakentaminen voi olla kirjaimellisesti 2-3 päivää.

Yksinkertaisuus. Lohkarakenteiden asennus ei vaadi erityisiä taitoja ja osaamista rakentamisen alalla.

Laaja koko. Tämän ominaisuuden avulla voit rakentaa rakenteita millä tahansa geometrisen monimutkaisuuden tasolla.

Lohkot eivät vaadi käyttöolosuhteita, joten ne tuntuvat hyviltä missä tahansa ympäristössä. Käytettyjen lisäaineiden valmistuksessa, joka mahdollistaa lohkojen käytön märissä maissa.

Haittoihin kuuluvat seuraavat seikat:

Asennuksessa on välttämättä käytettävä rakennustarvikkeita, mikä lisää työn kustannuksia.

On tarpeen asettaa vesitiiviin kerroksen nivelen väliin.

Betoni ei pidä lämpimänä, joten lisää lämpenemistä tarvitaan.

Monoliittinen perusta on paljon vahvempi kuin komposiittirakenteet.

Lisäksi FBS-lohkoja ei suositella käytettäviksi suolla maahan.

Koot GOSTin mukaan

FBS: ssä on useita kokoja, joita kaikkien valmistajien on noudatettava. Siksi voimme erottaa seuraavat standardiparametrit:

Pituus on 880/1 180/2 380 mm.

Korkeus - 280/580 mm.

Leveys - 300/400/500/600 mm.

Nämä mitat ovat tyypillisiä kaikille sarjayksiköille käytetystä materiaalista riippumatta.

Standardipainopaino

Betonilohkojen massa riippuu suuresti betoniluokasta ja tuotteen koosta. Käytä perustana vakiopituutta ja saamme tuotteen painon. Se näyttää tältä:

Pituus 2 380 mm - laitteen paino vaihtelee välillä 0,97-1,96 t.

Pituus 1 180 mm - lohkon paino vaihtelee välillä 0,31-0,96 t.

Pituus 880 mm - laitteen paino vaihtelee välillä 0,35-0,7 tonnia.

Arvojen ero johtuu tuotteen leveydestä.

Asennusominaisuudet

Kuten jo mainittiin, komposiittirakenteiden rakentaminen FBS-lohkoilta ei vaadi erityisiä taitoja ja tietoja. Näin ollen jokainen voi selviytyä työn suorituksesta, vaikka se ei periaatteessa olisi perehtynyt asuin- ja kodinhoitohuoneiden rakentamiseen. Tässä riittää seurata tiettyä menettelytapaa, joka voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen. Harkitse kukin yksityiskohtaisesti.

laskettaessa

Löytääksesi, kuinka monta lohkoa tarvitaan säätiön rakentamiseen, on tarpeen laskea suunnitellun työn määrä. Tee näin moninkertaista tulevan säätiön leveyden ja korkeuden pituus.

Samanlaisen kaavion mukaan yhden lohkon tilavuus lasketaan. Sitten säätiön tilavuus jaetaan yhden blokin tilavuudella. Kokonaismäärä näyttää haluamasi lohkojen lukumäärän. Jos rakenteessa on monimutkainen geometrinen rakenne, jossa on eri kellaripaksuus, laskelmat suoritetaan erikseen kullekin alueelle.

Säätiön valmistelu

Lohkot on yleensä asetettu hiekkaiselle pohjalle, joka on esivalmistettu ja tamped. Tällaisen tyynyn paksuuden tulisi vaihdella 5-10 senttimetrin sisällä. Pituus ja leveys: noin 30 senttimetriä enemmän kuin suunniteltu rakenne.

Tee sitten pohjan jakautuminen akseleille pitkin tätä rakennusta varten. Lähtöpisteet merkitsevät metalli-nastat, jotka toimivat maamerkkeinä.

Pinoamislohkot

FBS-pinonosturi, joka sijoittaa ensin majakkayksiköt, jotka sijaitsevat kulmissa, hyppyissä ja risteyksissä. Merkkien asentaminen oikein takaa koko säätiön tarkan geometrian. Asenna sitten ensimmäisen rivin jäljellä olevat lohkot.

Asennuksen tarkkuus tarkistetaan normaalisti, korjataan rakenteelliset elementit sorkkaraudalla. Sitten lohkot nostetaan korkeudelta käyttäen tiilimuurausta. Sementtilaastin riviin asetetaan, säätökorkeus voi olla yhtä suuri kuin 5 lohkoa.

On huomattava, että FBS: n asentaminen ei ole sallittua lumen tai veden peittämässä maaperässä.

Jotkut hienot valinnat

Lohkojen valinta PBS: n on otettava huomioon useita teknisiä vivahteita, jotka riippuvat tuotteen tyypistä. Erityisesti lohkot valitaan tällaisten olosuhteiden perusteella:

Maaperän vakaus ja tyyppi.

Rakennetun seinän paksuus ja päällekkäisyydet.

Rakenteen kokonaismassa.

Säätiön vahvuusvaatimukset.

Pohjan kokonaispinta-ala.

Esimerkiksi epävakaan maaperän rakennukset edellyttävät laajempia lohkoja. Lisäksi PBS: n syvyys ei ole aina samanlainen kuin muurauksen paksuus. Erityisesti yksikkö voi työntyä 10 senttimetriä yhdeltä puolelta tai 6: een, jos kyseessä on kahdenvälinen projektio. On tärkeää ymmärtää, että optimaalisen kutistumisen ja vahvan saumaussarjan vuoksi on suositeltavaa käyttää eri kokoisia lohkoja.

Luotettavat valmistajat

Betoniseinäelementit sisältyvät melkein minkä tahansa betonitehtaan tuotevalikoimaan. Useimmissa tapauksissa tällaiset tuotteet täytetään ilman teknistä prosessia. Käytetty raaka-aine on raznomarochny betonia, joka joskus palautetaan rakennustyömailta. Siksi kun valitset tuotteita, sinun on annettava etusija yrityksille, jotka ovat erikoistuneet FBS: n valmistukseen.

Todistetuista valmistajista voidaan erottaa tällaiset yritykset:

LLC ostoskeskus "Vira". Yritys sijaitsee Pietarissa, joka on erikoistunut valmiiden betonituotteiden valmistamiseen. Valikoimaan kuuluu yli 400 kohdetta, mukaan lukien FBS.

LLC "Master". Dynaaminen kehitys tuotannossa, joka sijaitsee Voskresenskin kaupungissa. Tällä hetkellä yhtiö tarjoaa noin 370 tuote-esinettä, mukaan lukien seinäpohjakoristeet.

JSC "Teollisuusrakennusosien tehdas". Yksi suurimmista yrityksistä Venäjällä, joka sijaitsee Surgutissa. Yhtiö on työskennellyt rakennusteollisuudessa yli 45 vuoden ajan ja valmistanut valmiita betonituotteita.

LLC Aleksinsky Ceramsite Plant. Yritys sijaitsee Tula-alueella, Aleksin kaupungissa. Kasvi on toiminut vuodesta 1985, joka tarjoaa asiakkaille paitsi laajennettua savea, mutta myös seinän perustuslohkoja.

LLC "Zlatoust Plant". Yritys sijaitsee Zlatoustin kaupungissa, tarjoaa asiakkaille laajan valikoiman tienlevyjä, paaluita, FBS: ää, paneeleja, portaita, kattokiviä.

Näiden valmistajien tuotteiden valinnalla voit olla varma, että tuotteet ovat monivaiheisen laadunvalvonnan alaisia ​​ja täyttävät GOSTin vaatimukset.

Vektori - materiaalit

hakemisto

 • Tiili (49)
 • Kaasutilikaattilohkot (21)
 • Betonituotteet "betonituotteet" (163)
 • Maisemasuunnittelu (82)
 • Keraamiset lohkot (6)
 • Kuivat sekoitukset (3)

Tarjoukset ja uutiset

Kellari Basement Blocks

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta. Sen on oltava luotettava ja kestävä lämpötilan vaihteluille, sademäärän ja pohjaveden aggressiiviseen vaikutukseen. Nämä ominaisuudet ovat raudoitetut betonipohjat. Ne ovat helposti koottavia ja edullisia.

Vahvistettu betonilohkareita käytetään perustusten, kellari seinien ja teknisen maan alla. Betonituotteiden lohkot ovat melko massiivisia, säännölliset suorakulmainen kasvot. Ne on valmistettu GOST 13579-78: n mukaisesti raskaasta betonista, jolla on suuri tiheys. Tuotteiden lisää jäykkyys tarjoaa kiinnitysosat.

On olemassa useita erilaisia ​​raudoitettuja betonilohkoja, joista yleisimpiä ovat FBS, eli perusseinäelementit. He pystyvät kestämään hyvin suuria kuormia, he pystyvät rakentamaan rakennuksia.

Säätölevyt ovat suosittuja monipuolisuuden vuoksi: ne kestävät kovia lämpötilahäviöitä (-70... + 50 astetta)

Vahvistettu betonilohkareiden kohta "Ksm the Vector":

- täyttävät koon ja laadun vaatimukset;

- kestää mätää, ikääntymistä, korroosiota ja kosteutta;

- joita kemikaalit eivät koske.

Pohjaseinäelementit luokitellaan pääkerrosten lukumäärän ja niiden seinämän mukaan. "Kcm Vector" -sovelluksessa voit ostaa laadukkaita, eri ulottuvuuksisia betonituotteita. Pisin mallit ovat PBS 24 4 6 - 24 6 6, joiden pituus on 240 senttimetriä.

Merkintä koostuu pyöristetyistä lineaarisista mitoista ja materiaalin merkinnöistä. Esimerkiksi betonituotteiden lohko FBS 24-6-6t on lohko, jossa on parametreja 2400x600x600 mm tehty raskasta betonia.

Kumpikaan aika eikä kaikki ilmasto-olosuhteet vaikuttavat perustilohkojen ominaisuuksiin. Ne eivät ole epämuodostuneita, pysyvät yhtä vahvoina, huurunpitävät ja vedenpitävät.

Säätiölohkot Voronezhissa

Geometrian vakaus ja toiminnan kesto riippuvat minkä tahansa rakennuksen pohjasta. Perinteisesti pohja oli nauha ja monoliittinen. Nykyään tämä prosessi voidaan optimoida ajallisesti ja kustannuksin perustuslohkojen avulla. Nämä ovat säännöllisesti muotoillut rinnakkaisnauhat, jotka on valmistettu valmistetusta pinnasta raskasbetoni-, silikaatti- tai laajennetusta savesta. Tarkan geometrian ansiosta saavutetaan todella luotettava säätö, ja erityinen tekniikka betonin höyryttämiseksi eliminoi sen halkeilun.

Rakennusten säästöt muodostavat yli 25 prosenttia rahoituksesta - FBS-lohkot ovat halvempia kuin muottipesät, betonilaastin, louhinnan ja lujituksen valmistelu ja yli 45 prosenttia asennuksesta 150 neliömetrin taloon. Kestää 2-3 päivää.

LLC ZhBI-Ural TEX valmistaa standardikokojen (2400x600x400, 200x200x400, 40x20x20, 20x20x40 jne.) Ja ei-standardin (400x400x200 mm, pyöreitä, jne.) Perustuksia. Voronezhissa meillä on täysi tuotantokierto raaka-aineiden hankinnasta siirtoon loppukuluttajalle. Riippumaton tekninen valvontaosasto suorittaa GOST 13579-78: n ja SNiP 2.03.11-85: n noudattamisen tarkastamisen, jonka jälkeen erää koskeva vaatimustenmukaisuustodistus annetaan.

Yksittäisille tilauksille tuotamme epätyypillisiä kokoja. Teemme avaimet käteen -asennuksen.

Voronezhin peruslohkojen hinnat

valokuva

nimi

Mitat, mm

Paino kg

Hinta, hiero.

Korkeus 300, R 150

Peruslohkojen tekniset ominaisuudet

Tuotteiden laatu. Betoni- ja teräsbetonimerkki vahvistetaan pääasiakirjalla - GOST 13579. Yrityksemme valmistaa kaikki päätyypit:

FBS - kiinteät pohjapaneelit, joita käytetään seinien, perustusten, tukirakenteiden jne. Rakentamiseen.

FBV: t ovat muodoltaan ja rakenteeltaan samanlaisia ​​perustuslohkoihin, mutta hyppyjä ja leikkauksia viestinnän järjestelyyn.

FBP on ontto elementti, jossa on avoimia reikiä alareunaa pitkin, jossa lujitustangot asetetaan ja täytetään betonilla.

Merkinnöissä käytetään aakkosia ja numeerisia nimityksiä:

 • aakkosellinen - betonityyppi (Т - raskas, П - laajennettu savi, С - silikaatti);
 • numerot - mitat (leveys, korkeus, pituus) mitattuna desimaalimittareina. Mittojen pyöristäminen on sallittua.

Annan esimerkin. Voronezhin matalarakentamisessa tilausperusta estää FBS 24 6 6 t.

Tämä tuote on säännöllinen geometrinen muoto, jonka mitat ovat 238x40x58 cm, pyöristettynä desimaalierteisiin täyteen arvoon ja saamme 24x4x6 dm. Merkinnän lopussa "T" tarkoittaa, että materiaali on valmistettu raskaasta betonista:

 • raskas tiheys 2400 kg / m;
 • silikaatti - tiheys 2000 kg / kuutiometri;
 • laajennettu savi - tiheys 1800 kg / kuutiometri.

Vakio vahvuusluokka:

Huomaa: voimakkuuden indikaattorit voivat vaihdella, jos laitteen rakenteellinen lujuus on säädetty standardiin.

Lämpötilan muutoksesta, vedenkestävyydestä ja kemiallisesti aggressiivisista ympäristöistä johtuvat indikaattorit asettavat SNiP 2.03.01: n.

Kiinnitysosat, jotka yksinkertaistavat lohkojen kuljetusta ja asentamista, tuottavat GOST5781: ssä perustetun luokan A-I ja AC-II jaksollisen profiilin tasaisen vahvistuksen.

Riippuen FBS: n jatkokäytöstä, voit valita betonipinnan jollakin seuraavista ehdoista:

 • A3 - maalausta varten;
 • A5 - kaakeloitu / keraamiset laatat;
 • A6 - viimeistely ei ole tarpeen;
 • A7 - tuotteiden pinta on näkymätön (kellarit, kellari, säätiö jne.).

Valmiit tuotteet säilytetään 250 cm: n korkeissa pinoissa yksittäisille erille ja merkinnöille. Lohkot asetetaan puupäällysteisiin keskinäisen tuhoamisen estämiseksi. Vuorausta ei poisteta, ennen kuin lähetys on tehty. Kuljetus paikkoihin on asetettu kuormalavoille, joiden paksuus on vähintään 3 cm ja pakolliset kiinnitykset toisiinsa nähden.

Base block 2400x400x600 varastossa

Monoliittisten tuotteiden edut

Eri betonituotteita, toisin kuin nauhalevyt, on useita merkittäviä etuja:

 • korkea lujuus millä tahansa maaperällä lukuun ottamatta valssausta, mutta täällä ne eivät rakentu ja vyö - vain kasa;
 • kätevä ja nopea asennus - erityisten laitteiden läsnä ollessa 100 m² alue kestää 10 tuntia, jäädytystä ei tarvita;
 • kyky varustaa pohja millä tahansa ilmastovyöhykkeellä ja eri vuodenaikoina;
 • elementtien universaalius - soveltamisala on hyvin laaja, riippuen pohjan ja seinien rakenteesta ja tiepiirin rajoittamisesta.

Rakennusyritys "ZhBI-Ural TEC", joka sijaitsee Voronezhissa, harjoittaa rakentamis- ja kunnossapitotuotteiden betonituotteiden, tie-, lento-kenttien ja muiden tuotteiden valikoimaa. Tuotanto perustuu kuljetustekniikkaan vibropressoimalla lomakkeita, joissa on ratkaisu. Pitkän tärinän aikana ylimääräinen ilma poistetaan koostumuksesta, ja ainutlaatuinen höyrytystapa poistaa veden. Tuloksena on poikkeuksellisen vahva, tiheä monoliitti, joka on vedenpitävä ja joka kestää teräviä lämpötila-huippuja, ei murskaa eikä mätä, vaikka pitkäaikainen altistuminen märälle ympäristölle.

Tarkkojen geometristen muotojen, poikkeuksellisen sileiden reunojen ja yhtenäisen kokoisen standardin ansiosta tällaiset elementit on helppo pinota nopeasti. Rakenna se osoittautuu todellakin ole vain kannattavaa, mutta joskus nopeammin.

Koko listalle kuuluvien tuotteiden valikoimasta hintaluettelossa voit selvittää säätiölohkojen hinnat, tarkat mitat ja paino. Jos sinun on vaikea laskea vaadittua määrää tai olet valmis tekemään tilauksen, ota yhteyttä yrityksen johtajiin, niin he auttavat sinua.

Miksi valita "ZHBI-Ural TEC"

 1. Olemme betonituotteiden ja -rakenteiden tuottajia, joten tarjoamme edullisimmat hinnat ja laskutusjärjestelmät.
 2. Kaikki tuotteet ovat GOST 13579-78: n, SNiP 2.03.11: n ja СН 165: n lisävaatimusten mukaisia.
 3. Riippumaton valvontaosasto, joka varmentaa tuotetta.
 4. Maksu tavaran toimittamisesta tavaroihin.
 5. Monipuolinen valikoima, mukaan lukien tavanomaiset tuotteet.

Miten ostaa perustablokit Voronezh

 • soita toimistoon ja tilaa tilaus - on kätevää, jos tiedät määrän ja koon;
 • jätä pyyntö sivustolle - yksinkertaisesti, jos määrä ja merkinnät ovat tunnettuja (esimerkiksi peruslohko 2400x400x600 100 kappaletta ja toimitusosoite);
 • ota yhteyttä tehtaaseen, jossa koon koko ja määrität kohteen numeron.

Kuten näette - kaikki on hyvin yksinkertaista. Aikaasi vain tunti ja rakentamisen maailmanlaajuinen osa, harkitse, on jo saatu päätökseen.

VIDEO: Rakennuslohkojen vivahteet

FBS-korttelit Voronezhissa

FBS-lohkot - rakennusmateriaali, joka on vahvistettu metallivahvikotelolla.

Osta PBS voi olla eri kokoisia järjestämiseen säätiöt, kellarit, tekniset osa-kentät. Yrityksemme FBS tarjoaa edullisia hintoja kaikille rakennusyrityksille. Kaikki tuotteet erotetaan laadusta ja tiukasta GOST-standardien noudattamisesta kaikissa eritelmissä.

FBS-lohkot - ominaisuudet ja ominaisuudet

FBS-lohkojen osalta parallelepipedin rakenne on luonteenomaista, sillä siinä ei ole aukkoja, tyhjiöitä. Sen muoto on oikea ja kätevä nopeaa ja tarkkaa asennusta varten. FBS-lohkot voivat poiketa korkeudesta, leveydestä ja pituudesta, joten jokainen yritys voi ostaa meiltä tarvittavat rakennusmateriaalit. Tuotteen mitat säilytetään tarkasti GOST-merkinnän mukaan.

Voimme ostaa FBS: llä korkean suorituskyvyn tärkeimmistä indikaattoreista:

Tuotteemme kestävät vaikuttavia kuormia, aggressiivisia käyttöolosuhteita, vettä ja subzero-lämpötiloja. Lohkot muodostavat luotettavan pohjan kohteelle, joka on säilyttänyt ominaisuutensa vuosisatojen ajan ilman vaurioita.

PBS: n edut

FBS-hinta on käytettävissä, joten rakennusmateriaaleja käytetään aktiivisesti säätiöiden järjestämiseen. Tuotteet toimitetaan asennuskalusteineen, erottuvat yksinkertaisella asennuksella, jota voidaan ylläpitää erityisellä liimalla tai laastin hiekkasementtikoostumuksella. FBS-lohkojen etuja ovat myös:

 • vaikuttava rakentamisnopeus - riittää yksittäisten elementtien kokoaminen FBS-lohkojen muodossa, hintaa houkutteleva ja säätiö on valmis;
 • luotettavuus - tuotannostomme tuotteista voit luoda perustan yksikerroksisille rakennuksille, korkealle rakennuksille. Tarjoamme erilaisia ​​FBS-lohkoja, joiden hinnat eroavat toisistaan, samoin kuin raudoituksen tiheys, liuosmuoto, joka tekee tuotteista sopivan eri kohdealueille;
 • kohtuullisuus - tuotteet toimitetaan asennuslenkkeillä, jotta ne voidaan sijoittaa helposti kaivoihin. Yhden kaliipin lohkojen koot on sovitettu tarkasti toisiinsa, myös telineiden tiheys kasvaa.

Lisäksi FBS: lle on tunnusomaista vastustuskyky nollan alapuolelle, pohjavedelle ja merkittäville kuormille. Jokainen tuotesindikaattori tarkistetaan tehtaalla, joten tuottamamme tuotteet ovat kaikilta osin yhdenmukaiset voimassa olevien määräysten kanssa.

Jos tarvitset FBS-korttelia, jonka hinnat ovat saatavilla, soita. Tuotannollemme nimikkeistö sisältää kaikki suosittujen tuotteiden kaliipit, joiden kustannukset ovat houkuttelevia kehittäjille.

FBS-lohkot perustukselle: mitat, merkinnät GOST: n mukaan, asennusnanssit

Sisällysluettelo:

Kaikki rakentaminen alkaa säätiön valmistelusta. Vain luotettava perusta takaa rakennetun rakenteen lujuuden ja kestävyyden. FBS-lohkojen käyttö on yksi luotettavimmista ja aikaisemmin testatuista ratkaisuista sekä yksityisissä että monikerroksisissa rakenteissa.

Lyhenne tarkoittaa pohjaseinäelementtiä. Tällaisten tuotteiden avulla voit nopeasti rakentaa nauhalevyn rakennusten ja rakenteiden tukevalle osalle. PBS: n tärkein etu on se, että nämä ovat valmiita tuotteita, joten betonin edellyttämä 28 päivää ei tarvitse odottaa saavuttavan suurinta voimaa.

Soveltamisala

Välittömästi pohjan perustamisen jälkeen voit jatkaa seinien rakentamista, mikä vähentää merkittävästi rakennusaikaa.

Pohjaseinäelementtejä käytetään rakennusvaiheen alkuvaiheissa. Erityisesti tämän ryhmän tuotteita käytetään tällaisissa tapauksissa:

Kirjoittaa komposiittiliuskojen perustukset yksityisille ja korkealle rakennuksille.

Kuumattomat teollisuuslaitokset.

FBS: ää käytetään myös seinärakenteiden pystyttämiseen, mutta tässä käytetään onttoja moduuleja, joiden paino on paljon alhaisempi kuin perustekijät (ks. Alla oleva osio).

Peruslohkojen merkitseminen

FBS-lohkot valmistetaan GOST-standardien mukaisesti, joten niillä on symboleja, jotka osoittavat tuotteen mitat ja tekniset ominaisuudet. Merkinnän käyttämiseen käytetään numeerisia ja aakkosia.

F - teräsbetoni ja raskasbetonibetoni pylväiden alla (ns. Stakannogo-tyyppi);

FL - raudoitetun betonin raudoitettu betoni nauhateille;

FBS - betoni, kiinteä, jota ei ole vahvistettu kellariviin, teknisiin alustoihin ja perustuksiin;

BF - teräsbetoniteippi raskaasta betonista teollisten ja maatalousyritysten rakennusten ulko- ja sisäseinien rakentamiseen;

FR - teräsbetonista raskaasta betonista kolmivaiheisten kehysten alla;

FBP - betoniseinämä ontto.

Esimerkki dekoodauksesta FBS 12. 6. 3 - T

FBS - pohjaseinäseinä.

12 - tuotteen pituus. Meidän tapauksessamme: 1 180 mm.

6 - leveys, vastaava 600 mm.

3 - lohkon korkeus, 280 mm.

T - käytetyn raskaan betonin tuotannossa.

Viimeinen kohde on muuttuva, vaihtelee raaka-aineen tyypistä riippuen. Erityisesti merkintöjä "P" ja "C" voidaan käyttää vastaavasti laajennettuun savi- ja silikaattibetoniin.

On tarpeen selventää, että legendaosissa lohkon mitat on merkitty desimaalimääriin ja pyöristetty havainnollisuuden helpottamiseksi.

Tarkan pituuden ja korkeuden selvittämiseksi sinun on vähennettävä 2 senttimetriä ilmoitetusta merkinnästä. Tämä arvo lasketaan yksittäisten lohkojen välisen laastiyhdisteen paksuuteen.

Tyypit konkreettisia tuotteita

Nykyisten GOST-standardien 13579-78 mukaan lohkojen rakentaminen kellareille ja seinärakenteille jaetaan kolmeen luokkaan. Se näyttää tältä:

FBS - monoliittiset tuotteet, jotka on valmistettu merkkipohjaisista betonista. Muihin tyyppisiin lohkoihin verrattuna niillä on korkeat tekniset ominaisuudet ja kestävyys. Tuotantotekniikka ei tarkoita tuotteiden vahvistamista, lukuun ottamatta asennussilmukoiden asennusta.

FBV - monoliittiset tuotteet, joissa on pitkittäisleikkaus, joka on tarkoitettu teknisen viestinnän käyttöönottoon. Ne on valmistettu vakioteknologian lohkojen FBS mukaan.

FBP - kevyt lohkot, joissa on ontto rakenne. Tuotteet voidaan tuottaa eri pituuksina ja leveydeltään, mutta GOST: n mukaan pituus on yksi - 2,280 mm.

Näiden ominaisuuksien tuntemuksella voit valita lohkot mille tahansa rakennustyypille.

Betonin tasot FBS: n valmistukseen

Kun otetaan huomioon, että betonilohkojen pääasiallinen soveltamisala on nauhalappu, jossa dynaamisen puristuksen vastus on avainasemassa, ei ole tavallista tehdä FBS: stä suuritehoisesta betonista. Valmistajat käyttävät erityisesti näitä luokkia:

FBS - M 200, joka vastaa lujuusluokkaa B15.

Laajennetuille savilohkoille - M 50, joka vastaa lujuusluokkaa B3.5.

Silikaattilohkoille - M 150, joka vastaa lujuusluokkaa B12.5.

Nämä vaatimukset on määritelty GOST-standardin numeroilla 13579-78.

Vahvuudet ja heikkoudet

FBS-lohkojen kiistattomia etuja voidaan ilmaista seuraavasti:

Kaikki tuotteet valmistetaan GOST-standardien mukaisesti, riippumatta siitä, onko valmistajan vakiokoko.

FBS: n tuotanto merkitsee teknisen prosessin tiukkaa valvontaa, jolla varmistetaan tuotteiden lujuus ja luotettavuus.

Asennuksen sopivuus ja rakentamisen nopeus: lohkojen perustaminen ja rakentaminen voi olla kirjaimellisesti 2-3 päivää.

Yksinkertaisuus. Lohkarakenteiden asennus ei vaadi erityisiä taitoja ja osaamista rakentamisen alalla.

Laaja koko. Tämän ominaisuuden avulla voit rakentaa rakenteita millä tahansa geometrisen monimutkaisuuden tasolla.

Lohkot eivät vaadi käyttöolosuhteita, joten ne tuntuvat hyviltä missä tahansa ympäristössä. Käytettyjen lisäaineiden valmistuksessa, joka mahdollistaa lohkojen käytön märissä maissa.

Haittoihin kuuluvat seuraavat seikat:

Asennuksessa on välttämättä käytettävä rakennustarvikkeita, mikä lisää työn kustannuksia.

On tarpeen asettaa vesitiiviin kerroksen nivelen väliin.

Betoni ei pidä lämpimänä, joten lisää lämpenemistä tarvitaan.

Monoliittinen perusta on paljon vahvempi kuin komposiittirakenteet.

Lisäksi FBS-lohkoja ei suositella käytettäviksi suolla maahan.

Koot GOSTin mukaan

FBS: ssä on useita kokoja, joita kaikkien valmistajien on noudatettava. Siksi voimme erottaa seuraavat standardiparametrit:

Pituus on 880/1 180/2 380 mm.

Korkeus - 280/580 mm.

Leveys - 300/400/500/600 mm.

Nämä mitat ovat tyypillisiä kaikille sarjayksiköille käytetystä materiaalista riippumatta.

Standardipainopaino

Betonilohkojen massa riippuu suuresti betoniluokasta ja tuotteen koosta. Käytä perustana vakiopituutta ja saamme tuotteen painon. Se näyttää tältä:

Pituus 2 380 mm - laitteen paino vaihtelee välillä 0,97-1,96 t.

Pituus 1 180 mm - lohkon paino vaihtelee välillä 0,31-0,96 t.

Pituus 880 mm - laitteen paino vaihtelee välillä 0,35-0,7 tonnia.

Arvojen ero johtuu tuotteen leveydestä.

Asennusominaisuudet

Kuten jo mainittiin, komposiittirakenteiden rakentaminen FBS-lohkoilta ei vaadi erityisiä taitoja ja tietoja. Näin ollen jokainen voi selviytyä työn suorituksesta, vaikka se ei periaatteessa olisi perehtynyt asuin- ja kodinhoitohuoneiden rakentamiseen. Tässä riittää seurata tiettyä menettelytapaa, joka voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen. Harkitse kukin yksityiskohtaisesti.

laskettaessa

Löytääksesi, kuinka monta lohkoa tarvitaan säätiön rakentamiseen, on tarpeen laskea suunnitellun työn määrä. Tee näin moninkertaista tulevan säätiön leveyden ja korkeuden pituus.

Samanlaisen kaavion mukaan yhden lohkon tilavuus lasketaan. Sitten säätiön tilavuus jaetaan yhden blokin tilavuudella. Kokonaismäärä näyttää haluamasi lohkojen lukumäärän. Jos rakenteessa on monimutkainen geometrinen rakenne, jossa on eri kellaripaksuus, laskelmat suoritetaan erikseen kullekin alueelle.

Säätiön valmistelu

Lohkot on yleensä asetettu hiekkaiselle pohjalle, joka on esivalmistettu ja tamped. Tällaisen tyynyn paksuuden tulisi vaihdella 5-10 senttimetrin sisällä. Pituus ja leveys: noin 30 senttimetriä enemmän kuin suunniteltu rakenne.

Tee sitten pohjan jakautuminen akseleille pitkin tätä rakennusta varten. Lähtöpisteet merkitsevät metalli-nastat, jotka toimivat maamerkkeinä.

Pinoamislohkot

FBS-pinonosturi, joka sijoittaa ensin majakkayksiköt, jotka sijaitsevat kulmissa, hyppyissä ja risteyksissä. Merkkien asentaminen oikein takaa koko säätiön tarkan geometrian. Asenna sitten ensimmäisen rivin jäljellä olevat lohkot.

Asennuksen tarkkuus tarkistetaan normaalisti, korjataan rakenteelliset elementit sorkkaraudalla. Sitten lohkot nostetaan korkeudelta käyttäen tiilimuurausta. Sementtilaastin riviin asetetaan, säätökorkeus voi olla yhtä suuri kuin 5 lohkoa.

On huomattava, että FBS: n asentaminen ei ole sallittua lumen tai veden peittämässä maaperässä.

Jotkut hienot valinnat

Lohkojen valinta PBS: n on otettava huomioon useita teknisiä vivahteita, jotka riippuvat tuotteen tyypistä. Erityisesti lohkot valitaan tällaisten olosuhteiden perusteella:

Maaperän vakaus ja tyyppi.

Rakennetun seinän paksuus ja päällekkäisyydet.

Rakenteen kokonaismassa.

Säätiön vahvuusvaatimukset.

Pohjan kokonaispinta-ala.

Esimerkiksi epävakaan maaperän rakennukset edellyttävät laajempia lohkoja. Lisäksi PBS: n syvyys ei ole aina samanlainen kuin muurauksen paksuus. Erityisesti yksikkö voi työntyä 10 senttimetriä yhdeltä puolelta tai 6: een, jos kyseessä on kahdenvälinen projektio. On tärkeää ymmärtää, että optimaalisen kutistumisen ja vahvan saumaussarjan vuoksi on suositeltavaa käyttää eri kokoisia lohkoja.

Luotettavat valmistajat

Betoniseinäelementit sisältyvät melkein minkä tahansa betonitehtaan tuotevalikoimaan. Useimmissa tapauksissa tällaiset tuotteet täytetään ilman teknistä prosessia. Käytetty raaka-aine on raznomarochny betonia, joka joskus palautetaan rakennustyömailta. Siksi kun valitset tuotteita, sinun on annettava etusija yrityksille, jotka ovat erikoistuneet FBS: n valmistukseen.

Todistetuista valmistajista voidaan erottaa tällaiset yritykset:

LLC ostoskeskus "Vira". Yritys sijaitsee Pietarissa, joka on erikoistunut valmiiden betonituotteiden valmistamiseen. Valikoimaan kuuluu yli 400 kohdetta, mukaan lukien FBS.

LLC "Master". Dynaaminen kehitys tuotannossa, joka sijaitsee Voskresenskin kaupungissa. Tällä hetkellä yhtiö tarjoaa noin 370 tuote-esinettä, mukaan lukien seinäpohjakoristeet.

JSC "Teollisuusrakennusosien tehdas". Yksi suurimmista yrityksistä Venäjällä, joka sijaitsee Surgutissa. Yhtiö on työskennellyt rakennusteollisuudessa yli 45 vuoden ajan ja valmistanut valmiita betonituotteita.

LLC Aleksinsky Ceramsite Plant. Yritys sijaitsee Tula-alueella, Aleksin kaupungissa. Kasvi on toiminut vuodesta 1985, joka tarjoaa asiakkaille paitsi laajennettua savea, mutta myös seinän perustuslohkoja.

LLC "Zlatoust Plant". Yritys sijaitsee Zlatoustin kaupungissa, tarjoaa asiakkaille laajan valikoiman tienlevyjä, paaluita, FBS: ää, paneeleja, portaita, kattokiviä.

Näiden valmistajien tuotteiden valinnalla voit olla varma, että tuotteet ovat monivaiheisen laadunvalvonnan alaisia ​​ja täyttävät GOSTin vaatimukset.

Pohjustuslohkot: teräsbetoni, kevyt aggregaatti

Esivalmistetut lohkopohjat perustuivat muutamiin vuosikymmeninä. Tähän päivään saakka muutamat rakennukset ovat betonielementteihin koottuja nauhan perustuksia. Mutta kaikki rakentajat eivät pidä niitä luotettavina: loppujen lopuksi he eivät ole monoliittisia, ja siksi he kestävät pahempaa maaliikettä.

Monoliittiset perustukset ovat erittäin luotettavia. Mutta niiden luominen on hyvin pitkä ja vaikea prosessi, se tarvitsee asentaa muotit, tehdä lujitusvyö useilla satoilla neulomispisteillä, vaivaa suurta määrää laastia ja kaada se. Odotettuaan muutaman viikon ikääntymisratkaisun ja vasta sen jälkeen jatkaa rakentamista. Kaikki kestää vähintään kuukausi, ja useammin, jos kaikki tehdään käsin ilman ulkopuolisten työntekijöiden osallistumista.

Tekniikka alustan kokoonpanosta lohkoista ja laajuudesta

Nopeuttaa prosessia ja käyttää valmiita perustuslohkoja. Ne tuottavat paljon tehtaita, ne ovat erilaisia, geometriaa ja ulottuvuuksia. Joillakin voit työskennellä vain rakennuslaitteiden avulla, ja toiset - pienimmätkin - voit työskennellä manuaalisesti.

Säätiön rakentaminen vie vähän aikaa säätiölohkojen kanssa

Asennettaessa ne asetetaan kaivettuun kaivoon valmistetulle alustalle. Rivit ja peräkkäin olevat elementit yhdistetään käyttämällä sementtilaastia, toisinaan lujitushihnoilla luotettavuuden lisäämiseksi. Voit jopa koota pienen pohjan kylpyyn, pieneen taloon tai autotalliin yhden päivän aikana. Sen jälkeen on vielä tehtävä vedenpitävyys ja eristystyöt.

Mutta koska rakenne ei ole monoliitti, se voidaan asentaa vain luotettaviin, pölytöntä maaperää. Jos turvotukseen on jopa minimaalinen taipuisuus, on parempi olla asentamatta esivalmistettua lohkoperustaa: kun se altistuu merkittäville voimille, se "kävelee" ja rakennus voi kaatua. Kuitenkin kuivilla ja kallisilla mailla tämä on yksi helpoimmista ja nopeasti pystytetyistä perustuksista. Nyt tiedät missä laittaa esivalmistetut lohkoperustelut.

Mitkä ovat perustablokit

Ensinnäkin puhutaan niistä materiaaleista, joista lohkot tehdään säätiön alla. Tämä on:

 • teräsbetoni;
 • kevytsoraa;
 • silikaattibetoni, jonka lujuus on suurempi.

Vahvitetun betonilohkareiden valmistuksessa liuosta käytetään useimmin luokkiin M-150, M-100, M-200. Riippuen siitä, ominaisuudet muuttuvat, hinnankorotukset. Jos rakennuksen on tarkoitus olla massiivinen, suuri ja raskas, vaaditaan korkealaatuisia ja korkealaatuisia lohkareita matalan rakennustyön lohkojen ja kylpytyspohjojen osalta, on riittävästi M-100-ratkaisuja.

Vahvistetut betonipohjat luokitellaan raskaiksi

Vahvistettu betonilohko on ja sitä kutsutaan raskaaksi: niiden massa on suuri liuoksen suuren tiheyden vuoksi. Niiden paino koosta riippuen voi olla 300 kg - 2 tonnia. Jotta voidaan erottaa lohkon tyyppi, kun merkintä on sijoitettu kirjaimen "T" loppuun.

Laajennetun saven valmistuksessa täyteaineena käytettiin laajennettua savea. Tämä koostumus on kevyempi, lohkot painavat 260 kg - 1,5 tonnia. Kun merkitset nämä tuotteet lopussa, lisää kirjain "L" - valo. Niiden lämmöneristysominaisuudet ovat paremmat, hinta on alhaisempi.

Mutta myös epämiellyttäviä ominaisuuksia ja ominaisuuksia ovat: korkea hygroskooppisuus sekä alhaisempi lujuus. Hygroskooppisuuden neutralointi edellyttää huolellista vedenpitävyyttä ja vedenpoiston toimenpiteitä pohjasta. Mitään ei kuitenkaan voida tehdä kestävyydestä: sardeldi-betonilohkoja voidaan käyttää vain kevyiden rakennusten perustuksiin, kuten puutaloihin tai yksittäisiin autotalliin.

Saviydin on ominaista epätasainen pinta

Silikaattilohkojen valmistuksessa käytetään pääasiassa kalkkia. Ratkaisu osoittautuu keskipitkän painovoiman vuoksi, koska näitä lohkoja kutsutaan valoiksi ja merkitty lopussa kirjaimella "C". Paino, joka on valmistettu tuotestandardien mukaisesti (vähimmäistiheys 1800 kg / m 3), voi olla 300 kg (pienin) ja 1,63 tonni (suurin).

GOST: n mukaan silikaattibetonilohkoja ei käytetä kosteissa olosuhteissa. Tämä tarkoittaa, että ne eivät sovellu säätiöön.

ominaisuudet

Materiaalitiheyden, massan ja hinnan lisäksi on monia ominaisuuksia, jotka vaativat huomiota. On monia muita parametreja, jotka on valittava.

Tyypit ja koot

Säätölohkoissa on erilaisia ​​muotoja ja profiileja, lisäksi erilaisia ​​kokonaismittoja. Eri muotoisten tuotteiden erilaiset käyttötarkoitukset ja merkinnät ovat:

 • Sylinterimäisiä pylväitä käytetään pino- ja pylvästyyppisten perustusten rakentamisessa. Niitä kutsutaan kirjaimella "F".
 • Trapetsiset fragmentit toimivat hyväksi nauhalle tai pylväspohjalle (tyynylle). Nämä tuotteet on merkitty "FL". Kaikki parametrit ja mitat kuvataan GOST 13580-85.

Trapetsituotteet toimivat hyväksi perustaksi

Sen jälkeen, kun kirjaimet ilmoittavat tuotetyypin, jota seuraa joukko numeroita. Ne näyttävät desimaaleina ilmoitetut lohkojen mitat. Ensimmäinen numero on pituus, toinen on leveys ja viimeinen korkeus. Esimerkiksi FBS-24-6-6 on suorakaiteen muotoinen lohko, 240 cm pitkä, 60 cm korkea ja 60 cm leveä. Nimitys FL-6-12-3 tulkitaan seuraavasti: puolisuunnikkaan muotoinen lohko (tyyny), 60 cm pitkä, 120 cm leveä ja korkeus 30 cm.

On lohkopalkkeja. Ne ovat myös joskus tarpeen rakentamisessa.

Kaikkien näiden yksiköiden käyttö edellyttää nostureiden käyttöä tai vähintään vinssiä. Mutta hyvin pieniä lohkoja, joiden koko on 20 * 20 * 40 cm, kaadetaan vakiomuotoihin samoissa tehtaissa. Kaatamisen yhteydessä vibropress-koneet toimivat, mikä lisää liuoksen tiheyttä. Käytetään Portland-sementin, hiekan ja karkean aggregaatin seosta. Yhdistelmä voi olla sora, ja sitten lohko on betonia tai laajennettua savea ja sitten se on vastaavasti laajennettu savi.

Pienet betonilohkot ovat täyteläisiä ja onttoja. Täysikasvuisia käytetään epätasaisten rakennusten perustuksiin kiinteillä maaperillä, ontto - seinämille. On mahdollista työskennellä ilman tarvikkeita: massa on enintään 40 kg. Mutta kun rakennat tällaista säätiötä, sinun on luotava lisää vahvikkeita. Joissakin tapauksissa metalliverkko sijoitetaan jokaiseen vaakasuoraan saumaan. Ja voiman lisäämiseksi voit myös tehdä korkeamman lujitushihnan. Kaikki riippuu paikan päällä olevista olosuhteista ja rakennuksen rakenteesta.

Pakkasvaste

Tämä ominaisuus on tärkeä useimmille maamme osa-alueille. Jokainen materiaali kestää tietyn määrän jäädytys- ja rikkoutumisjaksoja. Tämän indikaattorin lisäämiseksi liuokseen lisätään erilaisia ​​lisäaineita. On selvää, että mitä enemmän syklistä betonielementtiä kulkee ilman tuhoa, sitä kauemmin säätiö toimii.

FBS-lohkon kokotaulukko

Vastustuskyky keskisuurille

Jos paikan päällä on happamia tai emäksisiä maaperä, on tarpeen valita betonityyppi vastaavasti. Jos puhumme esikaupungeista, suurin osa maaperästä on hapan, koska tällöin on tarpeen käyttää lohkareita roskarina täyteaineena: se antaa tuotteille vastustuskyvyn happoa vastaan.

Maaperän happamuus määritetään testeillä, jotka voidaan ostaa maataloustuotteita myyvässä myymälässä. Ne maksavat penniäkään, sovellusmuoto on maalattu pakettina sekä mittakaava, jolla murskojen tila määritetään.

Kustannukset ja laatu

Voit sanoa, kuinka paljon toinen tai useampi säätiö maksaa vain sen jälkeen, kun olet kutsunut useita kasveja alueellasi. Hinnat vaihtelevat huomattavasti. Lisäksi huomattava ero voi olla jopa saman alueen valmistajien keskuudessa. Piste voi olla betonin merkki. Täällä sinun täytyy kysyä ja vertailla. Älä ole laiskoja päästä kunkin tuotannon ja tarkastaa, arvioida lohkoja siellä siellä seuraavat parametrit:

Käsintehtyjen pohjalevyjen laatu on tarkistettava.

 • Geometria. Kaikkien lohkojen tulee olla samat, reunojen on oltava tasalaatuisia ja kirkkaita. On myös toivottavaa, että pinnoilla on myös vähäiset puutteet tai niitä ei ole lainkaan.
 • Ilmoitettua tiheyttä voidaan verrata kotona (puhutaan pienistä lohkoista 20 * 20 * 40 cm). Heidän on punnittava, vertailtava mitat ja paino. Laske tiheys. Sementtibetonista ei saa olla alle 1800 kg / m 3 betonin osalta - vähintään 2000 kg / m 3. Vain näitä voidaan käyttää säätiöihin.
 • Tee sitten törmäystesti: pudota lohkoja samasta korkeudesta kovan pinnan päälle. Missään tapauksessa ne eivät pääse eroon, pelimerkkien tulee olla vähäisiä.

Näiden yksinkertaisten manipulaatioiden avulla voit määrittää betonilohkojen laadun. Älä unohda, mikä niistä kuuluu mihin yritykseen (merkki tai numero).

Lohkojen perustaminen

On olemassa useita erilaisia ​​perustuksia, joiden rakentaminen voi käyttää betonilohkoja. Se on nauha, kasa ja pylväs. Teknologia ei ole kovin erilainen, mutta jotkin piirteet ovat edelleen olemassa.

Lohkojen kaistaleet

Kaistaleen asentamisesta lohkoihin on useita vaihtoehtoja:

 • FBS-lohkot sijoitetaan hiekka- ja sora-alustaan, sitten ne asennetaan muurattujen sääntöjen mukaan - sidontaan (siten, että ylimmän elementin peittää alla olevan "sauman") "ruumiin" avulla. Tätä vaihtoehtoa voidaan käyttää kiinteässä kiinteässä maassa.
 • "Tyynyt" on asennettu vuoteeseen - FL-lohkot, ja FBS on jo asetettu päälle. Täällä maaperä voi olla löysä: "tyyny" jakaa painon.

Laite esivalmistettu lohkopohja, jossa on tyyny

Onko tällaisia ​​perustuksia mahdollista tehdä lohkoista 20 * 20 * 40 cm. Jos tämä on pieni painoprosentti ja maaperä sopii, vastaus on "kyllä". Erityisen hyvä tunne tässä tapauksessa hirsirakennusta lokista tai baarista. Puun joustavuudesta johtuen mahdolliset liikkeet kompensoidaan. Lisäksi tämä materiaali on kevyt ja pienikokoisten lohkojen vahvuus riittää ylläpitämään tätä painoa.

Jos maaperällä on jopa vähäinen vihjeet epätasaisuudesta, tai talo on vaikea, vain asiantuntijat sivuston tutkimisen ja laskelmien jälkeen voivat tehdä säätiön pienistä paloista.

Lohkojen käyttäminen paalu- ja pylväsperiaatteille

Pallosäätiöissä käytetään eri osien betoniterästuotteita: pyöreä, neliö, monikulmio. He syventävät kiinteitä maaperän kerroksia, jotka voivat kantaa talon painoa. Pallojen yläosa on yhdistetty nauhapohjalla, johon seinät tuetaan. Tämäntyyppinen säätiö on hyvä vaikeissa löysästi tai voimakkaasti tuhkassa maaperässä.

Betonilohkojen paalipohja

Pilarin perustuksilla on samanlainen geometria. Vain niiden syvyys on paljon vähemmän. On syvällä (jäädyttämisen yläpuolella) lajeja ja alle jäätymisaste. Pienempää syvyyttä kompensoidaan suurempi perusala: pylväät ovat pääsääntöisesti laajempia. Tässä, kuten esiohjelmoidun nauhan perustuksen rakentamisessa, seuraavat vaihtoehdot ovat mahdollisia:

 • Aseta vuode "tyyny" - FL, ja päälle laittaa lohkot sopivan kokoinen. Tämä vaihtoehto sopii hyvin alttiiksi maaperälle: laajennettu pohja vakauttaa rakennuksen kunnon.
 • Aseta välittömästi lohkot "F" alustalle. Tämä vaihtoehto on vähemmän vakaa, sopii pieniin massoihin.

Pylväsperusta kylvyssä, betonilohkosta rakennettu

tulokset

Betonielementtien asianmukainen käyttö säätiön rakentamiseen nopeuttaa prosessia. Edullisempi tai kalliimpi se osoittautuu ongelmalliseksi. Joissakin tapauksissa se on halvempaa, toisinaan nosturin pitkäaikaisen vuokrauksen vuoksi, se on kalliimpaa. Mikä on kiistaton, on se, että sitä rakennetaan paljon nopeammin, eikä tämä ole joskus yhtä tärkeä kuin kustannus.

Rakennusten rakenteelliset elementit

Pohjalevyt ja lohkot

Peruslevyt ja lohkot - rakennuksen perusta, luodaan vankka perusta. Ne edustavat monoliittirakennetta, joka on tehty betonista (useimmiten palkkaluokista М-100, М-150 ja М-200). Kaikkien pohjaelementtien valmistuksessa käytettävien muuttujien, mukaan lukien mittojen ja materiaalien, on oltava sovellettavien valtion standardien ja SNiP-standardien mukaisia.

Säätiön luomiseen tarkoitetut betonirakenteet on jaettu useaan eri tyyppiin ja merkitty kirjaimilla:

 • F - lieriömäisen muodon lohkot, joita käytetään rakennuksen paalusäätiön luomiseen.
 • FL - trapetsoidiset pohjalevyt ovat perusta nauhat ja pylväsperustaisille. Näiden tuotteiden toinen nimi on perustapehmuste. Kaikki tällaisten raudoitettujen betonirakenteiden parametrit on nimetty GOST 13580-85: een.
 • FBS - pohjalevyt, jotka on muotoiltu rinnakkaisarkeina ja kaarevat syvennykset päissä. Tarkoitus - liuskojen perustusten luominen ja rakennusten kellareiden seinien rakentaminen. Nämä tuotteet valmistetaan GOST 13579-78: n mukaisesti.
 • FBP - rakenteet, jotka on valmistettu raudoitetusta betonista, joilla on samankokoisen läpiviennin muodostamat suuntaissärmiöt. Käytä liuskan säätämisen yhteydessä suorita pysyvien muottien toiminnot. Aukot täytetään betonilla, mikä johtaa kiinteään monoliittiseen alustaan. Nämä tuotteet eivät ole massatuotteita, ne on tehty tilauksesta tarvittavien laskelmien jälkeen. Korkea-rakennusten rakentamiseen käytetään huonokokoisten rakenteiden rakentamista käyttäen näitä rakenteita.
 • BF - betonipalkit. Voi olla puolisuunnikkaan muotoisia tai suorakaiteen muotoisia. Kaikki tekniset ominaisuudet on määritelty GOST 28737-90: ssa. Näitä elementtejä käytetään rakennusten rakentamiseen seinillä, jotka ovat tiilen, betonin ja lohkotyyppisten talojen rakentamisessa.

Kun pohjalevyjen ja lohkojen nimissä on kirjainmerkki, merkitään numerot. Tämä on osan geometrinen ulottuvuus desimaalimetreinä, ja numeroiden jälkeen toinen kirjain voi seistä. Se osoittaa betonityypin. "T" - käytetään raskasbetonin, "P", nimeämiseen käytettyjen pohjalevyjen valmistuksessa betonissa huokoisissa aggregaateissa, "C" - sementtiä sisältävästä silikaattibetonista.